שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין מרינדה אדומה לעופות צלויים?
הנה מתכון למרינדה אדומה לעופות צלויים, כפי שפורסם במוסף "סופשבוע" בינואר 2010:
המצרכים:
========
אננס טרי קלוף או פפאיה לא קלופה
2-3 עגבניות
1-2 פלפלים אדומים חריפים
1 כף גדושה פפריקה חריפה
מלח לפי הטעם
שום או שאלוט לפי הטעם (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
==========
1. מסירים לפפאיה ולפלפלים את הגרעינים וחותכים לנתחים עם העגבניות.
2. מרסקים במעבד מזון עם הפפריקה והמלח, ואפשר להוסיף לקיצוץ גם קצת שום או שאלוט.
3. משרים את הנתחים ברוטב במשך כמה שיותר שעות לפני הצלייה.
4. על הבשר הצלוי נהדר לזרות שומשום או פרוסות צ'ילי, בצל רגיל או ירוק קצוץ ועלי נענע, כוסברה, פטרוזיליה וריחן.
5. אפשר להשתמש במרינדה גם לשיפודי דג, קוביות טופו וכנפי עוף.
איך להכין עוף בתנור עם ריבה ובצל מטוגן?
הנה מתכון להכנת עוף עם ריבה ובצל מטוגן:
1. מטגנים בשמן בצל קצוץ גס, עד שמתחיל להשחים.
2. מערבבים בקערה קצת שמן עם הבצל המטוגן וריבה. הפעם זו הייתה ריבת דובדבנים. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי כתוש לפי הטעם.
3. מעסים את הרוטב לתוך כרעי העוף.
4. מסדרים את הכרעיים בתבנית (צד העור כלפי מעלה). מוסיפים בצל חתוך לרבעים או שמיניות, וראש שום אחד. יוצקים את שארית הרוטב מלמעלה, ומכסים בנייר כסף.
5. אופים (בחום של 180 מעלות, אלא אם זה תנור טורבו, ואז בחום נמוך יותר) מכוסה במשך כשעה. מסירים את נייר הכסף ואופים עד להשחמה, כחצי שעה נוספת.
יוצא עסיסי, רך וטעים להפליא.
מפורום אוכל....
איך להכין קדירת בקר עם פטריות ופול ירוק?
הנה מתכון של השף שלום קדוש לקדירת בקר עם פטריות ופול ירוק:
המצרכים ל - 6-8 מנות:
================
1.5 ק"ג צלעות בקר (נתח מס' (2 או נתח כתף מרכזי (נתח מס' (4 חתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ
4 כפות שמן זית
5 שיני שום
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 ליטר ציר בקר או מרק עוף
למרינדה:
========
1 בקבוק 750) מ"ל) יין קברנה סוביניון מאיכות טובה
3 כפות שמן זית
1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים גס
בוּקֶהגַרנִי - צרור קטן של תימין, עלי דפנה ופטרוזיליה 3 גרגרי פלפל אנגלי
להגשה:
=======
500 גרם פול ירוק (אפשר קפוא)
500 גרם פטריות שמפיניון טריות קטנות
אופן ההכנה:
===========
1. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את הבשר למשך הלילה.
2. מחממים תנור ל180- מעלות.
3. מוציאים את נתחי הבשר מהמרינדה ומייבשים אותם. מסננים את המרינדה ושומרים בנפרד את הנוזל והירקות.
4. מחממים מחבת עמוקה, יוצקים שמן זית ומשחימים את הבשר 3 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת ושומרים להמשך.
5. באותה מחבת מזגגים את הירקות מהמרינדה ומוסיפים להם שום, מלח, פלפל ואת נוזלי המרינדה. מביאים לרתיחה, מסירים קצף אם יש, מכסים ומבשלים בבעבוע כחצי שעה.
6. מעבירים את תכולת המחבת לקדירה ומכסים. מעבירים את הקדירה לתנור ואופים כשעתיים וחצי. מדי פעם מנערים לערבוב.
7. בזמן שהקדירה בתנור, מעניקים טיפול מקדים לתוספות: חולטים את הפול דקה-שתיים במי מלח, מעבירים למי קרח ומקלפים. מקפיצים את הפטריות בשמן זית.
8. משלימים את הכנת הקדירה: כשהבשר רך, מסננים אותו ואת הירקות מהרוטב. מביאים את הרוטב לרתיחה, מתקנים תיבול ומצמצמים או מדללים במידת הצורך.
9. מחזירים את הבשר והירקות לקדירה, מוסיפים את הפטריות והפול ומחזירים לרתיחה. מערבבים.
איך להכין סלט עוף ושעועית קרים?
הנה מתכון לסלט עוף ושעועית קרים:
מצרכים:
=======
2 חזות עוף נקיים
500 ג' שעועית מבושלת קלות
3 בצלי אשלוט פרוסים דק
3 שיני שום פרוסים דק
עלי רוקט - טריים ויפים
1 פלפל אדום חריף פרוס דק ללא גרעינים
רוטב:
=====
1 כף דבש
2 כפות מיץ לימון סחוט
2 כפות מיץ תוזים סחוט
תערובת למשרה:
=============
3 כפות מיץ לימון טרי
4 כפות שמן זית
1 כף עלי טימין
1 כף גרגירי כוסברה שנכתשו
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
מלח
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
===========
1. יש להשרות היטב את חזה העוף במשרה לשעות מספר.
2. להקפיץ את חזות העוף על מחבת מחוממת היטב עם מעט שמן זית
3. לאחר צינון לחתוך את העוף לרצועות.
4. להעביר לקערה יחד עם השעועית המבושלת.
5. להקפיץ קלות במחבת את שאר החומרים ולצרף לעוף ולשעועית.
6. לשפוך מעל הכל את הרוטב ולהגיש.
איך להכין עוף בציפוי קראנצ'י עם רוטב חמאת בוטנים?
הנה מתכון לעוף בציפוי קרנצ'י עם רוטב חמאת בוטנים:
המצרכים ל-4 מנות:
==============
800 גרם חזה עוף פרוס לריבועים גדולים בגול 4 ס"מ ועובי 1 ס"מ
3 כפות רוטב סויה בהירה
לרוטב:
=====
1/2 כוס חמאת בוטנים בלי או עם שברים
1/4 כוס מים
1 כף רוטב סויה בהירה
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כף מיץ לימון + כפית קליפת לימון מגוררת
1/2 פלפל אדום חריף קצוץ
לטיגון:
=====
1 כוס קמח
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית צ'ילי יבש גרוס
1 כוס פנקו
1 כוס בוטנים גרוסים
2 ביצים
2 כפות רוטב סויה בהירה
שמן לטיגון (רצוי שמן אורז)
אופן ההכנה:
=========
1. משרים את העוף בסויה למשך שעה ועד לילה מכוסה במקרר.
2. מכינים רוטב בוטנים: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לרוטב חלק וסמיך. טועמים ומאזנים טעמים. הרוטב צריך להיות חריף, חמצמץ בטעם חזק של בוטנים.
3. מכינים שלושה כלים: באחדקמח עם מלח, פלפל וצ'ילי. בכלי השני ביצים טרופות עם סויה ובשלישי פנקו עם בוטנים.
4. מוציאים את נתחי העוף מהמרינדה ומייבשים בעזרת נייר סופג. מקמחים, טובלים בביצים ומצפים בפנקו ובבוטנים.
5. מחממים מחבת עם שמן בגובה 2-3 ס"מ ומטגנים את העוף 2 דקות מכל צד להזהבה. לחילופין אפשר לאפות את הנתחים 15-20 דקות בתנור בחום של 180 מעלות. כדי שהנתחים האפויים יקבלו גוון זהוב, מברישים אותם במעט שמן לפני האפייה.
6. מגישים חם ליצד רוטב הבוטנים.
איך להכין טאג'ין עוף בדבש ולימון?
הנה מתכון טאג'ין עוף בדבש ולימון (רצוי להכין יום לפני ההגשה כדי שהעוף יתרכך ויספוג טוב את טעם הרוטב):
המצרכים ל - 8-10 מנות:
=================
16 שוקי עוף עם קרסול, חתוך
4 כפות שמן חמניות
1.5 כפית מלח
1.5 כפית פלפל לבן טחון
1.5 כפית גרגרי כוסברה טחונים
1.5 כפית פלפל אנגלי טחון
100 מ"ל דבש או סילאן
4 כפות מיץ לימון
15 שיני שום בקליפתם
אופן ההכנה:
=========
1. שוטפים ומייבשים היטב את שוקי העוף. מערבבים את כל התבלינים בצלחת עמוקה ומצפים את השוקיים בתבלינים.
2. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח המתאים לתנור. מטגנים את שוקי העוף 4 דקות מכל צד.
3. מערבבים דבש ומיץ לימון ומוזגים על העוף.
4. מניחים שיני שום בין השוקיים, מכסים ומבשליםשעה (לאחר חצי שעה מסובבים את שוקי העוף לצדם השני). מניחים מעל הקוסקוס עם כל הרוטב שנותר בסיר.
איך להכין עוף במרינדת לימון, רוזמרין ושמן זית?
הנה מתכון לעוף במרינדת לימון, רוזמרין ושמן זית, כפי שפורסם במגזין "מנטה" בנובמבר 2008:
המצרכים לעוף:
============
6 כרעי עוף בגודל בינוני
המצרכים למרינדה:
================
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1 כפית מלח או לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
3-4 שיני שום קלופות ופרוסות דק
עלים מ-3 גבעולי רוזמרין קצוצים גס
1/2 כוס שמן זית
1 לימון פרוס עבה
אופן ההכנה:
==========
1. מניחים את נתחי העוף בתבנית חסינת חום.
2. מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את מיץ הלימון והמלח עד שהמלח נמס. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. יוצקים את המרינדה על העוף שבתבנית. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (עד 12 שעות). הופכים בפעם לפעם את הנתחים בתוך המרינדה.
3. מוציאים את התבנית מהמקרר, מסירים את המכסה ומביאים לטמפרטורת החדר. מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות).
4. הופכים את העופות בתבנית, כך שהעור כלפי מעלה. מכניסים את התבנית לתנור החם וצולים עד שהעוף משחים היטב., כ-45 דקות. מגיישם חם.
הערה: המרינדה מתאימה גם לדגים, ירקות, טופו וסייטן.
איך להכין עוף חמוץ מתוק?
הנה מתכון של מסעדת פגודה לעוף חמוץ מתוק, כפי שפורסם בגיליון "לאישה" בינואר 2004:
המצרכים למנה אחת:
=================
2 כפות שמן
1 כפית שום כתוש
1 חזה עוף חתוך לפרוסות
1/4 מלפפון חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 פלפל ירוק, נקי מגרעינים וחתוך לקוביות
1 בצל קצוץ
1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
4 כפות רוטב עגבניות מוכן (מקופסה)
1.5 כפות סוכר
1.5 כפות רוטב סויה בהיר
2 בצלים ירוקים, קצוצים
1/4 כוס אננס (אפשר משומר) חתוך לקוביות
1 כפית קורנפלור
2 כפות מים
מעט פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את השמן במחבת או בווק על להבה נמוכה, מוסיפים את השום ונתחי העוף ומטגנים כ-3 דקות, עד שהעוף מבושל למחצה. מוסיפים את הירקות, חוץ מהבצל הירוק והאננס.
2. מערבבים את רוטב העגבניות, הסוכר, הסויה, המרק והבצל הירוק. יוצקים למחבת, מוסיפים את האננס ומערבבים היטב.
3. מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים, עד שהקורנפלור נמס לגמרי ומוסיפים למחבת. מבשלים עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במעט פלפל שחור ומגישים.
איך להכין חמין עוף עם תירס וחיטה חריפה?
הנה מתכון של השף יוסי שטרית לחמין עוף עם תירס וחיטה חריפה, כפי שפורסם במגזין STYLEֿ בדצמבר 2013:
המצרכים ל- 4 מנות:
===============
8 תפוחי אדמה קטנים קלופים
2 ראשי שום חצויים
1כוס גרעיני תירס טרי
6 כרעי עוף טרי
15 בצלצלי פנינה קלופים
1 כוס חיטה שטופה היטב
2 פלפל שאטה יבש
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כף כורכום
1 כף כמון
מלח, פלפל
3 כפות שמן קנולה
מלח
מים
אופן ההכנה:
=========
1. מסדרים את תפוחי האדמה בסר גדול ורחב. מפזרים מעליהם את גרגירי התירס והבצלצלים, מניחים מעל הכל את כרעי העוף.
2. יוצקים לסיר מים בגובה המרכיבים, מביאים לרתיחה ומפזרים תבלינים, למעט כף פפריקה ופלפל שאטה.
3. מכניסים את החיטה לשקית "קוקי" יחד עם הפפריקה, פלפל שאטה ומלח. מוסיפים כוס מים, סוגרים ומכניסים לסיר. מניחים את הסיר על פלט שבת או בתנור, בחום נמוך ללילה שלם.

הנה מתכון למרינדה אדומה לעופות צלויים, כפי שפורסם במוסף "סופשבוע" בינואר 2010:
המצרכים:
========
אננס טרי קלוף או פפאיה לא קלופה
2-3 עגבניות
1-2 פלפלים אדומים חריפים
1 כף גדושה פפריקה חריפה
מלח לפי הטעם
שום או שאלוט לפי הטעם (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
==========
1. מסירים לפפאיה ולפלפלים את הגרעינים וחותכים לנתחים עם העגבניות.
2. מרסקים במעבד מזון עם הפפריקה והמלח, ואפשר להוסיף לקיצוץ גם קצת שום או שאלוט.
3. משרים את הנתחים ברוטב במשך כמה שיותר שעות לפני הצלייה.
4. על הבשר הצלוי נהדר לזרות שומשום או פרוסות צ'ילי, בצל רגיל או ירוק קצוץ ועלי נענע, כוסברה, פטרוזיליה וריחן.
5. אפשר להשתמש במרינדה גם לשיפודי דג, קוביות טופו וכנפי עוף.

הנה מתכון להכנת עוף עם ריבה ובצל מטוגן:
1. מטגנים בשמן בצל קצוץ גס, עד שמתחיל להשחים.
2. מערבבים בקערה קצת שמן עם הבצל המטוגן וריבה. הפעם זו הייתה ריבת דובדבנים. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי כתוש לפי הטעם.
3. מעסים את הרוטב לתוך כרעי העוף.
4. מסדרים את הכרעיים בתבנית (צד העור כלפי מעלה). מוסיפים בצל חתוך לרבעים או שמיניות, וראש שום אחד. יוצקים את שארית הרוטב מלמעלה, ומכסים בנייר כסף.
5. אופים (בחום של 180 מעלות, אלא אם זה תנור טורבו, ואז בחום נמוך יותר) מכוסה במשך כשעה. מסירים את נייר הכסף ואופים עד להשחמה, כחצי שעה נוספת.
יוצא עסיסי, רך וטעים להפליא.
מפורום אוכל....

הנה מתכון של השף שלום קדוש לקדירת בקר עם פטריות ופול ירוק:
המצרכים ל - 6-8 מנות:
================
1.5 ק"ג צלעות בקר (נתח מס' (2 או נתח כתף מרכזי (נתח מס' (4 חתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ
4 כפות שמן זית
5 שיני שום
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 ליטר ציר בקר או מרק עוף
למרינדה:
========
1 בקבוק 750) מ"ל) יין קברנה סוביניון מאיכות טובה
3 כפות שמן זית
1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים גס
בוּקֶהגַרנִי - צרור קטן של תימין, עלי דפנה ופטרוזיליה 3 גרגרי פלפל אנגלי
להגשה:
=======
500 גרם פול ירוק (אפשר קפוא)
500 גרם פטריות שמפיניון טריות קטנות
אופן ההכנה:
===========
1. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את הבשר למשך הלילה.
2. מחממים תנור ל180- מעלות.
3. מוציאים את נתחי הבשר מהמרינדה ומייבשים אותם. מסננים את המרינדה ושומרים בנפרד את הנוזל והירקות.
4. מחממים מחבת עמוקה, יוצקים שמן זית ומשחימים את הבשר 3 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת ושומרים להמשך.
5. באותה מחבת מזגגים את הירקות מהמרינדה ומוסיפים להם שום, מלח, פלפל ואת נוזלי המרינדה. מביאים לרתיחה, מסירים קצף אם יש, מכסים ומבשלים בבעבוע כחצי שעה.
6. מעבירים את תכולת המחבת לקדירה ומכסים. מעבירים את הקדירה לתנור ואופים כשעתיים וחצי. מדי פעם מנערים לערבוב.
7. בזמן שהקדירה בתנור, מעניקים טיפול מקדים לתוספות: חולטים את הפול דקה-שתיים במי מלח, מעבירים למי קרח ומקלפים. מקפיצים את הפטריות בשמן זית.
8. משלימים את הכנת הקדירה: כשהבשר רך, מסננים אותו ואת הירקות מהרוטב. מביאים את הרוטב לרתיחה, מתקנים תיבול ומצמצמים או מדללים במידת הצורך.
9. מחזירים את הבשר והירקות לקדירה, מוסיפים את הפטריות והפול ומחזירים לרתיחה. מערבבים.

הנה מתכון לסלט עוף ושעועית קרים:
מצרכים:
=======
2 חזות עוף נקיים
500 ג' שעועית מבושלת קלות
3 בצלי אשלוט פרוסים דק
3 שיני שום פרוסים דק
עלי רוקט - טריים ויפים
1 פלפל אדום חריף פרוס דק ללא גרעינים
רוטב:
=====
1 כף דבש
2 כפות מיץ לימון סחוט
2 כפות מיץ תוזים סחוט
תערובת למשרה:
=============
3 כפות מיץ לימון טרי
4 כפות שמן זית
1 כף עלי טימין
1 כף גרגירי כוסברה שנכתשו
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
מלח
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
===========
1. יש להשרות היטב את חזה העוף במשרה לשעות מספר.
2. להקפיץ את חזות העוף על מחבת מחוממת היטב עם מעט שמן זית
3. לאחר צינון לחתוך את העוף לרצועות.
4. להעביר לקערה יחד עם השעועית המבושלת.
5. להקפיץ קלות במחבת את שאר החומרים ולצרף לעוף ולשעועית.
6. לשפוך מעל הכל את הרוטב ולהגיש.
עוף

הנה מתכון לעוף בציפוי קרנצ'י עם רוטב חמאת בוטנים:
המצרכים ל-4 מנות:
==============
800 גרם חזה עוף פרוס לריבועים גדולים בגול 4 ס"מ ועובי 1 ס"מ
3 כפות רוטב סויה בהירה
לרוטב:
=====
1/2 כוס חמאת בוטנים בלי או עם שברים
1/4 כוס מים
1 כף רוטב סויה בהירה
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כף מיץ לימון + כפית קליפת לימון מגוררת
1/2 פלפל אדום חריף קצוץ
לטיגון:
=====
1 כוס קמח
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית צ'ילי יבש גרוס
1 כוס פנקו
1 כוס בוטנים גרוסים
2 ביצים
2 כפות רוטב סויה בהירה
שמן לטיגון (רצוי שמן אורז)
אופן ההכנה:
=========
1. משרים את העוף בסויה למשך שעה ועד לילה מכוסה במקרר.
2. מכינים רוטב בוטנים: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לרוטב חלק וסמיך. טועמים ומאזנים טעמים. הרוטב צריך להיות חריף, חמצמץ בטעם חזק של בוטנים.
3. מכינים שלושה כלים: באחדקמח עם מלח, פלפל וצ'ילי. בכלי השני ביצים טרופות עם סויה ובשלישי פנקו עם בוטנים.
4. מוציאים את נתחי העוף מהמרינדה ומייבשים בעזרת נייר סופג. מקמחים, טובלים בביצים ומצפים בפנקו ובבוטנים.
5. מחממים מחבת עם שמן בגובה 2-3 ס"מ ומטגנים את העוף 2 דקות מכל צד להזהבה. לחילופין אפשר לאפות את הנתחים 15-20 דקות בתנור בחום של 180 מעלות. כדי שהנתחים האפויים יקבלו גוון זהוב, מברישים אותם במעט שמן לפני האפייה.
6. מגישים חם ליצד רוטב הבוטנים.

הנה מתכון טאג'ין עוף בדבש ולימון (רצוי להכין יום לפני ההגשה כדי שהעוף יתרכך ויספוג טוב את טעם הרוטב):
המצרכים ל - 8-10 מנות:
=================
16 שוקי עוף עם קרסול, חתוך
4 כפות שמן חמניות
1.5 כפית מלח
1.5 כפית פלפל לבן טחון
1.5 כפית גרגרי כוסברה טחונים
1.5 כפית פלפל אנגלי טחון
100 מ"ל דבש או סילאן
4 כפות מיץ לימון
15 שיני שום בקליפתם
אופן ההכנה:
=========
1. שוטפים ומייבשים היטב את שוקי העוף. מערבבים את כל התבלינים בצלחת עמוקה ומצפים את השוקיים בתבלינים.
2. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח המתאים לתנור. מטגנים את שוקי העוף 4 דקות מכל צד.
3. מערבבים דבש ומיץ לימון ומוזגים על העוף.
4. מניחים שיני שום בין השוקיים, מכסים ומבשליםשעה (לאחר חצי שעה מסובבים את שוקי העוף לצדם השני). מניחים מעל הקוסקוס עם כל הרוטב שנותר בסיר.

הנה מתכון לעוף במרינדת לימון, רוזמרין ושמן זית, כפי שפורסם במגזין "מנטה" בנובמבר 2008:
המצרכים לעוף:
============
6 כרעי עוף בגודל בינוני
המצרכים למרינדה:
================
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1 כפית מלח או לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
3-4 שיני שום קלופות ופרוסות דק
עלים מ-3 גבעולי רוזמרין קצוצים גס
1/2 כוס שמן זית
1 לימון פרוס עבה
אופן ההכנה:
==========
1. מניחים את נתחי העוף בתבנית חסינת חום.
2. מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את מיץ הלימון והמלח עד שהמלח נמס. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. יוצקים את המרינדה על העוף שבתבנית. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (עד 12 שעות). הופכים בפעם לפעם את הנתחים בתוך המרינדה.
3. מוציאים את התבנית מהמקרר, מסירים את המכסה ומביאים לטמפרטורת החדר. מחממים את התנור לחום גבוה (210 מעלות).
4. הופכים את העופות בתבנית, כך שהעור כלפי מעלה. מכניסים את התבנית לתנור החם וצולים עד שהעוף משחים היטב., כ-45 דקות. מגיישם חם.
הערה: המרינדה מתאימה גם לדגים, ירקות, טופו וסייטן.

הנה מתכון של מסעדת פגודה לעוף חמוץ מתוק, כפי שפורסם בגיליון "לאישה" בינואר 2004:
המצרכים למנה אחת:
=================
2 כפות שמן
1 כפית שום כתוש
1 חזה עוף חתוך לפרוסות
1/4 מלפפון חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 פלפל ירוק, נקי מגרעינים וחתוך לקוביות
1 בצל קצוץ
1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
4 כפות רוטב עגבניות מוכן (מקופסה)
1.5 כפות סוכר
1.5 כפות רוטב סויה בהיר
2 בצלים ירוקים, קצוצים
1/4 כוס אננס (אפשר משומר) חתוך לקוביות
1 כפית קורנפלור
2 כפות מים
מעט פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את השמן במחבת או בווק על להבה נמוכה, מוסיפים את השום ונתחי העוף ומטגנים כ-3 דקות, עד שהעוף מבושל למחצה. מוסיפים את הירקות, חוץ מהבצל הירוק והאננס.
2. מערבבים את רוטב העגבניות, הסוכר, הסויה, המרק והבצל הירוק. יוצקים למחבת, מוסיפים את האננס ומערבבים היטב.
3. מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים, עד שהקורנפלור נמס לגמרי ומוסיפים למחבת. מבשלים עד שהרוטב מסמיך. מתבלים במעט פלפל שחור ומגישים.

הנה מתכון של השף יוסי שטרית לחמין עוף עם תירס וחיטה חריפה, כפי שפורסם במגזין STYLEֿ בדצמבר 2013:
המצרכים ל- 4 מנות:
===============
8 תפוחי אדמה קטנים קלופים
2 ראשי שום חצויים
1כוס גרעיני תירס טרי
6 כרעי עוף טרי
15 בצלצלי פנינה קלופים
1 כוס חיטה שטופה היטב
2 פלפל שאטה יבש
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כף כורכום
1 כף כמון
מלח, פלפל
3 כפות שמן קנולה
מלח
מים
אופן ההכנה:
=========
1. מסדרים את תפוחי האדמה בסר גדול ורחב. מפזרים מעליהם את גרגירי התירס והבצלצלים, מניחים מעל הכל את כרעי העוף.
2. יוצקים לסיר מים בגובה המרכיבים, מביאים לרתיחה ומפזרים תבלינים, למעט כף פפריקה ופלפל שאטה.
3. מכניסים את החיטה לשקית "קוקי" יחד עם הפפריקה, פלפל שאטה ומלח. מוסיפים כוס מים, סוגרים ומכניסים לסיר. מניחים את הסיר על פלט שבת או בתנור, בחום נמוך ללילה שלם.
איך מכינים עוף כמו של KFC?
הנה מתכון להכנת עוף כמו של KFC:
לתערובת:
========
2 כפיות מלח
כפית וחצי של פלפל שחור
כפית וחצי של בצל יבש כתוש
כפית של שום כתוש
כפית רוזמרין יבש
חצי כפית בזיליקום יבש
חצי כפית פפריקה
חצי כפית אורגנו יבש
חצי כפית זרעי חרדל
כפית תימין יבש
כפית טראגון
350 גרם קמח לבן
לעוף:
======
2 חתיכות חזה עוף חתוכות ל-5 רצועות כל אחת
2 ביצים טרופות בקערה
שמן
אופן ההכנה:
===========
1. הכניסו את כל התבלינים והצמחים למיקסר וערבבו אותם ביחד.
2. הוסיפו קמח והמשיכו לערבב עד קבלת תערובת אחידה.
3. כסו את רצועות העוף בתערובת.
4. שימו שליש מכמות הקמח בצלחת ולידה קערה של ביצים טרופות, טבלו את רצועות חזה העוף בביצים הטרופות ואז בקמח, ואז שוב בביצים ושוב בקמח.
5. הכניסו את העוף לסיר טיגון ללא שמן וטפטפו מעט מאוד שמן לצור יצירת ציפוי קריספי, בשלו חמש דקות על כל צד.
הנה מתכון להכנת עוף כמו של KFC:
לתערובת:
========
2 כפיות מלח
כפית וחצי של פלפל שחור
כפית וחצי של בצל יבש כתוש
כפית של שום כתוש
כפית רוזמרין יבש
חצי כפית בזיליקום יבש
חצי כפית פפריקה
חצי כפית אורגנו יבש
חצי כפית זרעי חרדל
כפית תימין יבש
כפית טראגון
350 גרם קמח לבן
לעוף:
======
2 חתיכות חזה עוף חתוכות ל-5 רצועות כל אחת
2 ביצים טרופות בקערה
שמן
אופן ההכנה:
===========
1. הכניסו את כל התבלינים והצמחים למיקסר וערבבו אותם ביחד.
2. הוסיפו קמח והמשיכו לערבב עד קבלת תערובת אחידה.
3. כסו את רצועות העוף בתערובת.
4. שימו שליש מכמות הקמח בצלחת ולידה קערה של ביצים טרופות, טבלו את רצועות חזה העוף בביצים הטרופות ואז בקמח, ואז שוב בביצים ושוב בקמח.
5. הכניסו את העוף לסיר טיגון ללא שמן וטפטפו מעט מאוד שמן לצור יצירת ציפוי קריספי, בשלו חמש דקות על כל צד.
איך להכין מרינדה כתומה לעופות, טליים ובשר צלוי?
הנה מתכון למרינדה כתומה לעופות, טליים ובשר צלוי כפי שפורסם ב"סופשבוע" בינואר 2010. המרינדה מתאימנ לכשני ק"ג בשר עוף, כרעיים, שוקיים, ירכיים ואף שיפודי פרגיות:
המצרכים:
========
1 פפאיה קטנה או אננס טרי
2-4 שיני שום כתושות
קליפה מגורדת משני לימונים או תפוזים
כף פלפל אדום חריף גרוס - לפי הטעם
2 כפות פפריקה מתוקה טובה (לא הכרחי)
1-2 כפיות גרגרי כוסברה כתושים
1/2 כפית כורכום או קמצוץ זעפרן
פחות מחצי כפית גרגרי כמון קלויים כתושים
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. מרסקים את הפפאיה, עם הקליפה ובלי הגרעינים, במעבד מזון עם שאר המרכיבים.
2. שוטפים את הפרגיות או הכרעיים, מנגבים ומגלגלים ברוטב.
3. מכניסים למקרר למינימום יום וחצי לפני שצולים. רצוי להשאיר אף ליומיים שלמים במקרר לקבלת תוצאה טובה יותר.
הנה מתכון למרינדה כתומה לעופות, טליים ובשר צלוי כפי שפורסם ב"סופשבוע" בינואר 2010. המרינדה מתאימנ לכשני ק"ג בשר עוף, כרעיים, שוקיים, ירכיים ואף שיפודי פרגיות:
המצרכים:
========
1 פפאיה קטנה או אננס טרי
2-4 שיני שום כתושות
קליפה מגורדת משני לימונים או תפוזים
כף פלפל אדום חריף גרוס - לפי הטעם
2 כפות פפריקה מתוקה טובה (לא הכרחי)
1-2 כפיות גרגרי כוסברה כתושים
1/2 כפית כורכום או קמצוץ זעפרן
פחות מחצי כפית גרגרי כמון קלויים כתושים
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. מרסקים את הפפאיה, עם הקליפה ובלי הגרעינים, במעבד מזון עם שאר המרכיבים.
2. שוטפים את הפרגיות או הכרעיים, מנגבים ומגלגלים ברוטב.
3. מכניסים למקרר למינימום יום וחצי לפני שצולים. רצוי להשאיר אף ליומיים שלמים במקרר לקבלת תוצאה טובה יותר.
איך להכין סלט עוף עם תותים?
הנה מתכון להכנת סלט עוף עם תותים:
המצרכים:
========
2 נתחי שניצל עוף
8 תותים פרוסים דק
24 עלי חסה קטנים
1 כוס עלי תבלין ירוקים (נענע, כוסברה, בזילקום)
שומשום קלוי לעיטור
המצרכים לרוטב:
===========
1/4 כוס שמן
2 כפות חומץ אורז
2 כפות סויה
1 כף שמן שומשום
1 כף סוכר
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כפית שטוחה חרדל דיג'ון חלק
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב עד שמתקבל רוטב אחיד וחלק.
2. לחתוך את העוף לקוביות קטנות ולערבב אותו עם ארבע כפות מהרוטב.
3. לחמם מחבת ולהקפיץ בו את קוביות העוף המתובלות במשך שתי דקות ולהניח לצינון.
4. לערבב בעדינות את את כל מרכיבי הסלט, למזוג את הרוטב, לחלק בצלוחיות הגשה ולהגיש מיד.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת סלט עוף עם תותים:
המצרכים:
========
2 נתחי שניצל עוף
8 תותים פרוסים דק
24 עלי חסה קטנים
1 כוס עלי תבלין ירוקים (נענע, כוסברה, בזילקום)
שומשום קלוי לעיטור
המצרכים לרוטב:
===========
1/4 כוס שמן
2 כפות חומץ אורז
2 כפות סויה
1 כף שמן שומשום
1 כף סוכר
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כפית שטוחה חרדל דיג'ון חלק
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב עד שמתקבל רוטב אחיד וחלק.
2. לחתוך את העוף לקוביות קטנות ולערבב אותו עם ארבע כפות מהרוטב.
3. לחמם מחבת ולהקפיץ בו את קוביות העוף המתובלות במשך שתי דקות ולהניח לצינון.
4. לערבב בעדינות את את כל מרכיבי הסלט, למזוג את הרוטב, לחלק בצלוחיות הגשה ולהגיש מיד.
בתיאבון!
איך להכין מרק עוף צח וצהוב?
הנה מהמתכון של פייר שאדלין למרק עוף צח וצהוב, כפי שפורסם בספר "סודות של שפים":
1. חתכו שני עופות לאורכם והניחו בסיר גדול ועמוק. כסו את העופות במים קרים והביאו לרתיחה. בשלו דקה והעבירו את הסיר לכיור. שטפו את העופות במים קרים עד שהם מתקררים. נקו ויבשו את העופות ושפכו את המים.
2. הכינו את הבצלים. חצו 3 בצלים. הניחו אותם כשצדם החתוך כלפי מטה, על רדיד אלומיניום, וחרכו אותם על אש גבוהה.
3. ערבבו את המרכיבים בסיר שבו בישלתם את העופות. הכניסו לסיר 8 ליטר מים קרים והוסיפו את העופות , 3 גזרים חצויים, גבעול סלרי ואת הבצלים החרוכים. הבצלים יעניקו למרק צבע זהוב נפלא (אל תחששו, הם לא יתנו טעם חרוך לא טוב).
4. בשלו על סף רתיחה לפחות שעה וחצי. בבישול כזה, השומן והמוצקים עולים לפני השטח וניתן להסירם כל כמה דקות. אל תניחו למרק להגיע לרתיחה. יש לבשל באטיות על סף רתיחה. אם המרק ירתח אפילו פעם אחת, השומן יתמזג בנוזלים והמרק כבר לא יהיה צח.
5. אחרי הבישול סננו את המרק דרך גאזה. שמרו את הירקות והעוף, חתכו אותם והוסיפו למרק הצח כקישוט.
הנה מהמתכון של פייר שאדלין למרק עוף צח וצהוב, כפי שפורסם בספר "סודות של שפים":
1. חתכו שני עופות לאורכם והניחו בסיר גדול ועמוק. כסו את העופות במים קרים והביאו לרתיחה. בשלו דקה והעבירו את הסיר לכיור. שטפו את העופות במים קרים עד שהם מתקררים. נקו ויבשו את העופות ושפכו את המים.
2. הכינו את הבצלים. חצו 3 בצלים. הניחו אותם כשצדם החתוך כלפי מטה, על רדיד אלומיניום, וחרכו אותם על אש גבוהה.
3. ערבבו את המרכיבים בסיר שבו בישלתם את העופות. הכניסו לסיר 8 ליטר מים קרים והוסיפו את העופות , 3 גזרים חצויים, גבעול סלרי ואת הבצלים החרוכים. הבצלים יעניקו למרק צבע זהוב נפלא (אל תחששו, הם לא יתנו טעם חרוך לא טוב).
4. בשלו על סף רתיחה לפחות שעה וחצי. בבישול כזה, השומן והמוצקים עולים לפני השטח וניתן להסירם כל כמה דקות. אל תניחו למרק להגיע לרתיחה. יש לבשל באטיות על סף רתיחה. אם המרק ירתח אפילו פעם אחת, השומן יתמזג בנוזלים והמרק כבר לא יהיה צח.
5. אחרי הבישול סננו את המרק דרך גאזה. שמרו את הירקות והעוף, חתכו אותם והוסיפו למרק הצח כקישוט.
רצועות עוף טעימות ביותר בכלום עבודה - רוצים מתכון?
הנה מתכון לרצועות עוף טעימות:
המצרכים:
=========
500 גרם רצועות חזה עוף (הקצב חותך)
1 בצל חתוך לקוביות
3 שיני שום חתוכות
1 חב' שמפיניון פרוסות קפואות (אפשר גם טריות כמובן. את הקפואות להפשיר במים חמים)
שמן זית
מעט יין לבן
כף אורגנו
מלח, פלפל שחור גרוס, אבקת מרק
אופן ההכנה:
===========
1. לטגן בשמן זית שום ובצל, להוסיף פטריות ורצועות עוף, מלח ופלפל.
2.לטגן יפה יפה עד שרצועות העוף נראות טעימות.
3. להוסיף מעט יין לבן, אורגנו ואבקת מרק (כן, כן), להרתיח ולבשל עוד קצת.
זהו. מעדן בכלום עבודה.
הנה מתכון לרצועות עוף טעימות:
המצרכים:
=========
500 גרם רצועות חזה עוף (הקצב חותך)
1 בצל חתוך לקוביות
3 שיני שום חתוכות
1 חב' שמפיניון פרוסות קפואות (אפשר גם טריות כמובן. את הקפואות להפשיר במים חמים)
שמן זית
מעט יין לבן
כף אורגנו
מלח, פלפל שחור גרוס, אבקת מרק
אופן ההכנה:
===========
1. לטגן בשמן זית שום ובצל, להוסיף פטריות ורצועות עוף, מלח ופלפל.
2.לטגן יפה יפה עד שרצועות העוף נראות טעימות.
3. להוסיף מעט יין לבן, אורגנו ואבקת מרק (כן, כן), להרתיח ולבשל עוד קצת.
זהו. מעדן בכלום עבודה.
איך להכין כנפיים בנוסח דיקסי?
הנה מתכון להכנת כנפיים בנוסח דיקסי:
מצרכים:
=======
2 ק"ג כנפי עוף טריות ומופרדות לשני חלקים
2 כוסות צ'ילי מתוק-חריף
5 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 קופסאת חלב קוקוס
אופן ההכנה:
============
1. יש להכניס את כל חומרי הרוטב לסיר קטן ולחמם את שהחמאה נמסה לחלוטין.
2. יש לסדר את הכנפיים עם העור כלפי מעלה בשכבה אחת.
3. הכניסו את התבנית לתנור שחומם למקסימום.
4. הנמיכו את חום התנור ל-180 מעלות.
5. לצלות את הכנפיים עוד 20 דקות.
6. לשפוך את השומן שהצטבר בתבנית.
7. השרו את הכנפיים ברוטב שהכנתם כ-24 שעות במקרר.
8. יש לסדר שוב את הכנפיים עם העור כלפי מעלה בתבנית.
9. לחמם את התנור למקסימום ולצלות במצב גריל, בחלקו העליון של התנור עד שהרוטב משחים.
בתאבון!
הנה מתכון להכנת כנפיים בנוסח דיקסי:
מצרכים:
=======
2 ק"ג כנפי עוף טריות ומופרדות לשני חלקים
2 כוסות צ'ילי מתוק-חריף
5 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 קופסאת חלב קוקוס
אופן ההכנה:
============
1. יש להכניס את כל חומרי הרוטב לסיר קטן ולחמם את שהחמאה נמסה לחלוטין.
2. יש לסדר את הכנפיים עם העור כלפי מעלה בשכבה אחת.
3. הכניסו את התבנית לתנור שחומם למקסימום.
4. הנמיכו את חום התנור ל-180 מעלות.
5. לצלות את הכנפיים עוד 20 דקות.
6. לשפוך את השומן שהצטבר בתבנית.
7. השרו את הכנפיים ברוטב שהכנתם כ-24 שעות במקרר.
8. יש לסדר שוב את הכנפיים עם העור כלפי מעלה בתבנית.
9. לחמם את התנור למקסימום ולצלות במצב גריל, בחלקו העליון של התנור עד שהרוטב משחים.
בתאבון!
איך להכין מרק עוף צח וצהוב?
הנה מהמתכון של פייר שאדלין למרק עוף צח וצהוב, כפי שפורסם בספר "סודות של שפים":
1. חתכו שני עופות לאורכם והניחו בסיר גדול ועמוק. כסו את העופות במים קרים והביאו לרתיחה. בשלו דקה והעבירו את הסיר לכיור. שטפו את העופות במים קרים עד שהם מתקררים. נקו ויבשו את העופות ושפכו את המים.
2. הכינו את הבצלים. חצו 3 בצלים . הניחו אותם כשצדם החתוך כלפי מטה, על רדיד אלומיניום, וחרכו אותם על אש גבוהה.
3. ערבבו את המרכיבים בסיר שבו בישלתם את העופות. הכניסו לסיר 8 ליטר מים קרים והוסיפו את העופות , 3 גזרים חצויים, גבעול סלרי ואת הבצלים החרוכים. הבצלים יעניקו למרק צבע זהוב נפלא (אל תחששו, הם לא יתנו טעם חרוך לא טוב).
4. בשלו על סף רתיחה לפחות שעה וחצי. בבישול כזה, השומן והמוצקים עולים לפני השטח וניתן להסירם כל כמה דקות. אל תניחו למרק להגיע לרתיחה. יש לבשל באטיות על סף רתיחה. אם המרק ירתח אפילו פעם אחת, השומן יתמזג בנוזלים והמרק כבר לא יהיה צח.
5. אחרי הבישול סננו את המרק דרך גאזה. שמרו את הירקות והעוף, חתכו אותם והוסיפו למרק הצח כקישוט.
הנה מהמתכון של פייר שאדלין למרק עוף צח וצהוב, כפי שפורסם בספר "סודות של שפים":
1. חתכו שני עופות לאורכם והניחו בסיר גדול ועמוק. כסו את העופות במים קרים והביאו לרתיחה. בשלו דקה והעבירו את הסיר לכיור. שטפו את העופות במים קרים עד שהם מתקררים. נקו ויבשו את העופות ושפכו את המים.
2. הכינו את הבצלים. חצו 3 בצלים . הניחו אותם כשצדם החתוך כלפי מטה, על רדיד אלומיניום, וחרכו אותם על אש גבוהה.
3. ערבבו את המרכיבים בסיר שבו בישלתם את העופות. הכניסו לסיר 8 ליטר מים קרים והוסיפו את העופות , 3 גזרים חצויים, גבעול סלרי ואת הבצלים החרוכים. הבצלים יעניקו למרק צבע זהוב נפלא (אל תחששו, הם לא יתנו טעם חרוך לא טוב).
4. בשלו על סף רתיחה לפחות שעה וחצי. בבישול כזה, השומן והמוצקים עולים לפני השטח וניתן להסירם כל כמה דקות. אל תניחו למרק להגיע לרתיחה. יש לבשל באטיות על סף רתיחה. אם המרק ירתח אפילו פעם אחת, השומן יתמזג בנוזלים והמרק כבר לא יהיה צח.
5. אחרי הבישול סננו את המרק דרך גאזה. שמרו את הירקות והעוף, חתכו אותם והוסיפו למרק הצח כקישוט.
איך להכין רוטב חמאת בוטנים מושלם (לסלט טופו או עוף)?
הנה מתכון לרוטב חמאת בוטנים עבור סלט עוף או טופו, באדיבות מסעדת טאיה בקדימה שנתנו לי את המרכיבים ולפי מדידות וטעימות וניסיון למצוא את האיזון הנכון זה יוצא מוצלח ממש:
המצרכים ואופן ההכנה:
==================
כף חמאת בוטנים, עדיף זו עם חתיכות בוטנים בפנים.
כף דבש
כפית סויה
כפית גדושה של רוטב צ'ילי מתוק
להוסיף מעט מים (לא יותר מידי)
לערבב היטב את הכל ביחד, ועדיף עם שייקר. אם סמיך מידי להוסיף מעט מים.
עם מה הכי טעים? כרוב, גזר, מלפפון חתוכים דק דק, קוביות טופו, ולבזוק מעט מהרוטב מעל.
בתיאבון!
הנה מתכון לרוטב חמאת בוטנים עבור סלט עוף או טופו, באדיבות מסעדת טאיה בקדימה שנתנו לי את המרכיבים ולפי מדידות וטעימות וניסיון למצוא את האיזון הנכון זה יוצא מוצלח ממש:
המצרכים ואופן ההכנה:
==================
כף חמאת בוטנים, עדיף זו עם חתיכות בוטנים בפנים.
כף דבש
כפית סויה
כפית גדושה של רוטב צ'ילי מתוק
להוסיף מעט מים (לא יותר מידי)
לערבב היטב את הכל ביחד, ועדיף עם שייקר. אם סמיך מידי להוסיף מעט מים.
עם מה הכי טעים? כרוב, גזר, מלפפון חתוכים דק דק, קוביות טופו, ולבזוק מעט מהרוטב מעל.
בתיאבון!
איך להכין עוף ותפוחי אדמה בתנור?
הנה מתכון מהיר להכנת עוף ותפוחי אדמה בתנור:
מצרכים:
======
1 עוף שלם או 3-4 כרעיים
5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
2 בצלים גדולים קצוצים
2 שיני שום כתושות
3 עגבניות קצוצות
1/2 כפית פפריקה חריפה או מתוקה
מלח
שמן
שקית קוקי
אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את העוף בסיר עד הגעת המים לרתיחה.
2. לסנן את העוף מהמים ולייבש מעט.
3. למשוח את תפוחי האדמה בשמן ולסדרם בתבנית.
4. להניח את העוף מעל תפוח האדמה.
5. לערבב את כל התבלינים היבשים ולפזר מעל העוף.
6. לכסות את התבנית בשקית קוקי ולאפות בתנור בחום גבוה כ-45 דקות.
7. להסיר את שקית הקוקי, להפוך את העוף ולאפות עוד 30 דקות.
בתיאבון!
הנה מתכון מהיר להכנת עוף ותפוחי אדמה בתנור:
מצרכים:
======
1 עוף שלם או 3-4 כרעיים
5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
2 בצלים גדולים קצוצים
2 שיני שום כתושות
3 עגבניות קצוצות
1/2 כפית פפריקה חריפה או מתוקה
מלח
שמן
שקית קוקי
אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את העוף בסיר עד הגעת המים לרתיחה.
2. לסנן את העוף מהמים ולייבש מעט.
3. למשוח את תפוחי האדמה בשמן ולסדרם בתבנית.
4. להניח את העוף מעל תפוח האדמה.
5. לערבב את כל התבלינים היבשים ולפזר מעל העוף.
6. לכסות את התבנית בשקית קוקי ולאפות בתנור בחום גבוה כ-45 דקות.
7. להסיר את שקית הקוקי, להפוך את העוף ולאפות עוד 30 דקות.
בתיאבון!
מהי דיאטה ים תיכונית?
מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.
אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:
ירקות חיים
פירות (המשמשים גם לקינוח)
קטניות
דגנים (לחם בעיקר)
שמן זית
אגוזים
זרעים (לדוגמה טחינה)
דגי ים (3 פעמים בשבוע)
עוף (2-4 פעמים בשבוע)
ביצים (2-4 פעמים בשבוע)
בשר אדום (פעם בחודש)
כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.
אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:
ירקות חיים
פירות (המשמשים גם לקינוח)
קטניות
דגנים (לחם בעיקר)
שמן זית
אגוזים
זרעים (לדוגמה טחינה)
דגי ים (3 פעמים בשבוע)
עוף (2-4 פעמים בשבוע)
ביצים (2-4 פעמים בשבוע)
בשר אדום (פעם בחודש)
כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
איך להכין סלט זוקיני ועוף?
הנה מתכון להכנת סלט זוקיני ועוף:
מצרכים:
=======
1/4 כוס + 1 כף שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
4 זוקיני קטנים חתוכים בפרוסות של עיגולים
1 כף חומץ בלסמי
1 חזה עוף (פרפר) משוטח וחצוי
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה: 20 עלי נענע קטנים ו-3/4 כוס אגוזי פקאן
אופן ההכנה:
===========
1. להשרות את הזוקיני ברבע כוס שמן זית ומיץ לימון בתוך קערה, להוסיף מלח ופלפל ולהשרות עשר דקות.
2. בזמן השריית הזוקיני יש למרוח את חזה העוף בכף שמן זית וחומץ בלסמי, להמליח ולפלפל ולטגן במחבת גדולה 3-4 דקות מכל צד.
3. לפרוס את חזה העוף לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, להוסיף לזוקיני ומערבבים.
4. לטעום ולתקן תיבול.
5. לפזר אגוזי פקאן ונענע ומגישים.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת סלט זוקיני ועוף:
מצרכים:
=======
1/4 כוס + 1 כף שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
4 זוקיני קטנים חתוכים בפרוסות של עיגולים
1 כף חומץ בלסמי
1 חזה עוף (פרפר) משוטח וחצוי
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה: 20 עלי נענע קטנים ו-3/4 כוס אגוזי פקאן
אופן ההכנה:
===========
1. להשרות את הזוקיני ברבע כוס שמן זית ומיץ לימון בתוך קערה, להוסיף מלח ופלפל ולהשרות עשר דקות.
2. בזמן השריית הזוקיני יש למרוח את חזה העוף בכף שמן זית וחומץ בלסמי, להמליח ולפלפל ולטגן במחבת גדולה 3-4 דקות מכל צד.
3. לפרוס את חזה העוף לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, להוסיף לזוקיני ומערבבים.
4. לטעום ולתקן תיבול.
5. לפזר אגוזי פקאן ונענע ומגישים.
בתיאבון!
איך להכין עוף מרוקאי?
הנה מתכון לעוף מרוקאי:
מתכונים:
========
3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
3 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
2 גמבות חתוכות לקוביות קטנות
בצל קצוץ
אופן ההכנה:
==========
1. לטגן הנ"ל בסיר (מתחילים בבצל, ואז מוסיפים השאר).
2. מוסיפים מלח + פלפל שחור + פפריקה מתוקה (בנדיבות, אפילו 2 כפות)
מערבבים.
3. כשהירקות רכים, מניחים מעל חלקי עוף (אני מסירה את העור ומושחת בשמן זית) ומעל הכל מוסיפים 1/2 כוס מים (זה הכל). מחכים לרתיחה (מגיעה מהר) ומכסים, המשך הבישול על אש נמוכה, ובמשך שעה וחצי לא נוגעים.
מעדן
מגישה עם אורז לבן
הנה מתכון לעוף מרוקאי:
מתכונים:
========
3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
3 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
2 גמבות חתוכות לקוביות קטנות
בצל קצוץ
אופן ההכנה:
==========
1. לטגן הנ"ל בסיר (מתחילים בבצל, ואז מוסיפים השאר).
2. מוסיפים מלח + פלפל שחור + פפריקה מתוקה (בנדיבות, אפילו 2 כפות)
מערבבים.
3. כשהירקות רכים, מניחים מעל חלקי עוף (אני מסירה את העור ומושחת בשמן זית) ומעל הכל מוסיפים 1/2 כוס מים (זה הכל). מחכים לרתיחה (מגיעה מהר) ומכסים, המשך הבישול על אש נמוכה, ובמשך שעה וחצי לא נוגעים.
מעדן
מגישה עם אורז לבן
