שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איזה 10 דרכים יש כדי להתגבר על עצירות קשה בצורה טבעית?
הנה 10 דרכים להתגבר על עצירות קשה בצורה טבעית:
1. שתייה מרובה (עד 12 כוסות ביום), בעיקר של מים וחליטות צמחים.
2. הוספת 4-5 ירקות טריים או מבושלים לתפריט היומי.
3. מעבר לדגנים מלאים בסוגי המזון השונים (לחם, קטניות, דייסות ועוד).
4. הוספת יוגורט או מוצרים פרוביוטים לתזונה.
5. אכילת שני שזיפים מיובשים או שתיית מיץ שזיפים לפני השינה מדי יום.
6. הוספת זרעי פשתן לתזונה (מתאים ליוגורט, דייסות וסלטים).
7. למצבי קיצוניים של עצירות ניתן לאכול כף או שתיים של עיסת תמרהינדי.
8. ללכת לשירותים כשמרגישים צורך ולא להתאפק.
9. להקפיד על פעילות גופנית האהובה עליכם בצורה סדירה.
10. עיסוי הבטן בתנועות סיבוביות עם כיוון השעון.
איך מפחיתים את אי הנוחות ונפטרים מנפיחות בבטן באופן טבעי?
בטן נפוחה ותחושה של תפיחות, מלאות ואי נוחות בבטן הן תופעה רחבה ונפוצה. כרבע מאוכלוסיית העולם המערבי סובלת מנפיחות בבטן, שאינה קשורה להשמנה, אלא מעידה על הפרעה בתפקוד מערכת העיכול. תחושת הכבדות מלווה בדרך כלל בכאבי בטן, ולעתים גם ביציאות משתנות ולא סדירות, גזים, שיהוקים והרגשה של מלאות.
טיפול טבעי בבטן נפוחה מתחיל באבחון מקיף, שנועד להבין את שורשי הבעיה. הסיבות הבולטות לנפיחות בבטן קשורות בדרך כלל בחוסר איזון אנרגטי וחולשה במערכת העיכול. אלו נוצרים לעתים בשל רגישות למזון או קשיי עיכול, פגיעה במאזן של חיידקי מערכת העיכול בשל תזונה לקויה או טיפול תרופתי כלשהו, מצבי מתח וסטרס ומצבים הורמונליים שונים כדוגמת מחזור וסת חודשי או חוסר איזון הורמונלי.
הרפואה הסינית מציעה לסובלים מנפיחות בטנית טיפול טבעי ומיטיב, שכולל המלצות לתזונה המותאמות אישית לכל מטופל, נטילת צמחי מרפא ודיקור סיני. צמחי המרפא מסייעים בחיזוק מערכת העיכול, משרים רוגע ואיזון גופני ונפשי ומשפרים את תנועתיות המעיים. הדיקור מסייע בהקלה על הסימפטומים המעיקים ובהשבת האיזון למערכת העיכול. השילוב של צמחי המרפא והדיקור, לצד המלצות תזונה פשוטות ליישום, עשוי להקל באופן משמעותי על מצבים של בטן נפוחה, ולהשיב את איכות החיים, ההנאה מארוחות והנוחות לחייכם.
מה ניתן לעשות למניעת רעשים מהבטן?
אין תשובה אחידה לכולם וזה לא בהכרח עניין רפואי, אלא לעיתים קרובות דווקא תזונתי או שקשור בשינויים במשקל.
מומלץ להתחיל לטפל לפי הסדר הבא:
שינויים בתזונה - להקטין צריכת סיבים, שוקולד, חלב, גלידות ומשקאות מוגזים. להשתדל לאכול יותר פירות וירקות. אכילה איטית תתרום גם היא מאד. קראו גם המלצות בתגית "גזים".
הקלה טבעית - שתיית חליטות טבעיות של נענע, קמומיל, מנטה ומליסה.
בדיקות - בדיקת גסטרו אצל רופא גסטרואנטרולוג ושלילת תסמונת המעי הרגיז.
תרופות - תרופות שירגיעו את פעילות המעי: נירבקסל, קולוטל ותרופות טבעיות כמו קולפרמין או טבליות פחם.
הרזייה - לעיתים, השמנה משמעותית מעוררת קרקורים בקיבה, בשל גדילת הקיבה. החזרת הגלגל תסייע להקטנה של הקיבה ולהקטנת התופעה.
איך להימנע מנפיחות בטנית?
הנה מספר דרכים בהן תוכל להיפטר מנפיחות בטנית:
1. הימנעו משתייה מוגזת - שתייה מוגזת מכל סוג מכילה גזים שנשארים במערכת העיכול וגורמים לנפיחות, ובמיוחד שתייה דיאטטית המכילה ממתיקים מלאכותיים. הממתיק אספרטיים הוא גורם משמעותי לנפיחות במעיים.
2. הימנעו משתיית נס קפה או קפה הפוך - החלב שבהם מכיל כמות גדולה של לקטוז, שהוא למעשה סוכר החלב, ולרבים מאיתנו הוא מקשה מאד על העיכול. סוכר החלב שאינו מתעכל גורם לתסיסה במעיים וגורם לגזים ונפיחות.
3. הימנעו מירקות שגורמים לנפיחות - פלפלים טריים בכל הצבעים, כרובית, ברוקולי, כרוב, קולורבי, או צריכת כמות גדולה של ירקות טריים בבת אחת. הם מתעכלים במשך הרבה זמן וגורמים לנפיחות בבטן.
4. הימנעו מאכילת גבינות לבנות - הן מכילות לקטוז בכמות נמוכה, אך לחלקנו עלול לגרום לנפיחות בבטן.
5. הימנעו מלעיסת מסטיקים – לעיסת המסטיק גורמת לבליעת אוויר הנשאר בבטן ועד שהוא משתחרר הוא עלול לגרום לנפיחות.
6. וסתו את צריכת הגלוטן - רבים מאיתנו אינם יודעים שיש להם רגישות לגלוטן. הפחתת כמות הקמח בתזונה או מציאות תחליפים טובים יכולה בהחלט להקל על התופעה.
7. הקפידו על ארוחות מסודרות - מערכת העיכול צריכה גם לנוח וכשכל הזמן מוסיפים לה עוד ועוד היא לא מצליחה לעכל ומתנפחת.
מהם יתרונותיהם התזונתיים של השקדים?
אלו יתרונותיהם התזונתיים של השקדים:
מכילים חומצות שומן בלתי רוויות
עשירים בסידן
עשירים באשלגן
עשירים במגנזיום
מכילים חומצה פולית
מכילים ויטמין E
מכילים ויטמין B
מכילים חלבון
מכילים סיבים תזונתיים
מסייעים להורדת כולסטרול
מסייעים לשמירה על בריאות הלב
מסייעים לשמירה על בריאות כלי הדם
מחזקים את העצמות ומסייעים במניעת אוסטופורוזיס
מסייעים להורדת לחץ דם
מסייעים להגמשת כלי הדם
בעלי השפעה טובה על מערכת העצבים
מסייעים בשמירה על רשתית העין
מסייעים לעיכול, מקלים במצבי עצירות
מסייעים להרזיה ושמירה על היקף מותניים תקין וצמצום שומן בטני
מפחתים את הסיכוי לחלות בסרטן
מכילים חומצה פולית ומסייעים למנוע מומים בעובר
משפיעים על שיפור הזיכרון ויכולת הלמידה
מקלים על כאבי שרירים (בעיקר ע"י עיסוי בשמן שקדים)
מקלים על בחילות וצרבות
איך להימנע מעצירות בפסח?
הנה מספר דרכים להתמודד עם עצירות בחג הפסח הנובעת מאכילת מצות ומאכלים עם קמח מצה:
1. שתיית שתי כוסות מים חמים על הבוקר, על קיבה ריקה
2. לאחר שתיית המים יש לשתות מיץ מחצי לימון בתוספת שתי כפות שמן זית המסייע לניקוי הכבד ושימון הצנרת הפנימית
3. להרבות בשתיית מים במהלך כל היום
4. להעשיר את התזונה בסיבים תזונתיים, השומרים על כשרות בחג יוכלו לעשות זאת בעזרת פירות וירקות
5. אכילת שזיפים מיובשים, דבלים (תאנים מיובשות) או שתיית חליטות שהושרו בהם הפירות הללו
6. טיפים נוספים העשויים לסייע ניתן למצוא בתגית "עצירות, תזונה"
למה בריא לאכול כרוב כבוש?
אלו היתרונות הבריאותיים באכילת כרוב כבוש:
1. משפר עיכול - הכרוב הכבוש הינו מזון מותסס שביכולתו לשפר את העיכול ולהקל על עצירויות ע"י תמיכה בחיידקים הידידותים הנמצאים במעיים.
2. מחזק את המערכת החיסונית - מחקרים בדקו ומצאו שבכרוב כבוש ובכרוב מסוג קימצ'י ישנם חיידקים מועילים היכולים לסייע בשמירה על המערכת החיסונית.
3. אנטי דלקתי - לכרוב הכבוש השפעות אנטי דלקתיות.
4. השפעה טובה על תפקוד המוח ובריאות הנפש - הרכב החיידקים הנמצאים במעיים שלנו יכול להשפיע על תפקוד המוח וכתוצאה מזה על רמות המתח והחרדה מהם אנו סובלים. מזונות פרוביוטיים, בינהם כרוב כבוש עשויים לסייע בכך.
5. משפיע לטובה על בריאות הלב - הכרוב הכבוש מכילנוגדי חימצון, סיבים תזונתיים ופרוביוטיקה, מה שעשוי להוריד את לחץ הדם הוכולסטרול ולסייע בשמירה על בריאות הלב. כמו כן הוא עשיר בויטמין K2, המשפיע על הפחתת הסיכון למחלות לב בכך שהוא מונע משקעי סידן בעורקים. מחקרים מצאו שצריכה מוגברת של ויטמין K2 עשויה להפחית את הסיכון למחלות לב בנשים.
6. מונע סרטן - אכילת כרוב בשיטות הכנה שונות, כולל כרוב כבוש מפחיתה באופן משמעותי את הסיכון להדבק בסרטן השד ונוגדי החמצון הנמצאים בו מסייעים לגוף להילחם בסרטן.
למה כלבים אוכלים עשב או דשא?
קורה לכם שאתם יוצאים עם הכלב לטיול והוא מתחיל לאכול עשבים?
הכלב אינו בעל חיים שאוכל צמחים. לכן אכילת עשבים לא כל כך טבעית לכלבים. יש וטרינרים הסבורים שזה עניין טבעי, נורמלי לכלב וארוך שנים. מחקר שנערך בנושא באוניברסיטת קליפורניה דיוויס, מצא שכך קורה במיוחד אצל גורים וכלבים צעירים. אצל כלבים בוגרים לא פעם המחקר מצא שהם הקיאו לאחר מכן, או שנמצאה מחלה.
עם זאת, כדאי לשים לב שאחרי שהכלב אוכל דשא הוא לעיתים קרובות מקיא לאחר מכן. נראה שבדרך כלל הכלב אוכל עשב כשהוא סובל מכאב בטן או מגירוי בקיבה. נראה שאכילת הדשא מקלה על הכלב וגורמת לו להקיא.
לא מומלץ לאפשר לכלבכם לאכול דשא, מחשש לבריאותו ולתולעת הפארק. בנוסף, אם הכלב מרבה לנסות זאת יש לפנות לוטרינר שיבדוק אותו.
מהם יתרונותיו של הכורכום?
לתבלין הכורכום סגולות רבות ואלו הן:
מחזק תהליכי עיכול
יעיל בריפוי דלקות פרקים
מפחית כאבים
משפר את פעולת המעיים
מאזן את חילוף החומרים בגוף
טוב נגד עצירות
משפר את זרימת הדם
יעיל לקרישת דם בפצעים פתוחים
טוב נגד דלקות
מוריד נפיחויות
מקל ומסיר כאבים ברחם
עוזר בהסדרת המחזור החודשי
מחזק את כוח הגברא
טוב כמעורר חשק מיני
טוב נגד הצטננות
יעיל נגד ריחות רעים בפה
מחזק את הראייה
מעכב התפתחות טרשת נפוצה
מעכב את התפתחות מחלת האלצהיימר
הכורכום הנו נוגד חמצון, אנטי סרטי, אנטי בקטריאלי ואנטי חיידקי ויש המחשיבים אותו כאנטיביוטיקה טבעית.

הנה 10 דרכים להתגבר על עצירות קשה בצורה טבעית:
1. שתייה מרובה (עד 12 כוסות ביום), בעיקר של מים וחליטות צמחים.
2. הוספת 4-5 ירקות טריים או מבושלים לתפריט היומי.
3. מעבר לדגנים מלאים בסוגי המזון השונים (לחם, קטניות, דייסות ועוד).
4. הוספת יוגורט או מוצרים פרוביוטים לתזונה.
5. אכילת שני שזיפים מיובשים או שתיית מיץ שזיפים לפני השינה מדי יום.
6. הוספת זרעי פשתן לתזונה (מתאים ליוגורט, דייסות וסלטים).
7. למצבי קיצוניים של עצירות ניתן לאכול כף או שתיים של עיסת תמרהינדי.
8. ללכת לשירותים כשמרגישים צורך ולא להתאפק.
9. להקפיד על פעילות גופנית האהובה עליכם בצורה סדירה.
10. עיסוי הבטן בתנועות סיבוביות עם כיוון השעון.

בטן נפוחה ותחושה של תפיחות, מלאות ואי נוחות בבטן הן תופעה רחבה ונפוצה. כרבע מאוכלוסיית העולם המערבי סובלת מנפיחות בבטן, שאינה קשורה להשמנה, אלא מעידה על הפרעה בתפקוד מערכת העיכול. תחושת הכבדות מלווה בדרך כלל בכאבי בטן, ולעתים גם ביציאות משתנות ולא סדירות, גזים, שיהוקים והרגשה של מלאות.
טיפול טבעי בבטן נפוחה מתחיל באבחון מקיף, שנועד להבין את שורשי הבעיה. הסיבות הבולטות לנפיחות בבטן קשורות בדרך כלל בחוסר איזון אנרגטי וחולשה במערכת העיכול. אלו נוצרים לעתים בשל רגישות למזון או קשיי עיכול, פגיעה במאזן של חיידקי מערכת העיכול בשל תזונה לקויה או טיפול תרופתי כלשהו, מצבי מתח וסטרס ומצבים הורמונליים שונים כדוגמת מחזור וסת חודשי או חוסר איזון הורמונלי.
הרפואה הסינית מציעה לסובלים מנפיחות בטנית טיפול טבעי ומיטיב, שכולל המלצות לתזונה המותאמות אישית לכל מטופל, נטילת צמחי מרפא ודיקור סיני. צמחי המרפא מסייעים בחיזוק מערכת העיכול, משרים רוגע ואיזון גופני ונפשי ומשפרים את תנועתיות המעיים. הדיקור מסייע בהקלה על הסימפטומים המעיקים ובהשבת האיזון למערכת העיכול. השילוב של צמחי המרפא והדיקור, לצד המלצות תזונה פשוטות ליישום, עשוי להקל באופן משמעותי על מצבים של בטן נפוחה, ולהשיב את איכות החיים, ההנאה מארוחות והנוחות לחייכם.

אין תשובה אחידה לכולם וזה לא בהכרח עניין רפואי, אלא לעיתים קרובות דווקא תזונתי או שקשור בשינויים במשקל.
מומלץ להתחיל לטפל לפי הסדר הבא:
שינויים בתזונה - להקטין צריכת סיבים, שוקולד, חלב, גלידות ומשקאות מוגזים. להשתדל לאכול יותר פירות וירקות. אכילה איטית תתרום גם היא מאד. קראו גם המלצות בתגית "גזים".
הקלה טבעית - שתיית חליטות טבעיות של נענע, קמומיל, מנטה ומליסה.
בדיקות - בדיקת גסטרו אצל רופא גסטרואנטרולוג ושלילת תסמונת המעי הרגיז.
תרופות - תרופות שירגיעו את פעילות המעי: נירבקסל, קולוטל ותרופות טבעיות כמו קולפרמין או טבליות פחם.
הרזייה - לעיתים, השמנה משמעותית מעוררת קרקורים בקיבה, בשל גדילת הקיבה. החזרת הגלגל תסייע להקטנה של הקיבה ולהקטנת התופעה.

הנה מספר דרכים בהן תוכל להיפטר מנפיחות בטנית:
1. הימנעו משתייה מוגזת - שתייה מוגזת מכל סוג מכילה גזים שנשארים במערכת העיכול וגורמים לנפיחות, ובמיוחד שתייה דיאטטית המכילה ממתיקים מלאכותיים. הממתיק אספרטיים הוא גורם משמעותי לנפיחות במעיים.
2. הימנעו משתיית נס קפה או קפה הפוך - החלב שבהם מכיל כמות גדולה של לקטוז, שהוא למעשה סוכר החלב, ולרבים מאיתנו הוא מקשה מאד על העיכול. סוכר החלב שאינו מתעכל גורם לתסיסה במעיים וגורם לגזים ונפיחות.
3. הימנעו מירקות שגורמים לנפיחות - פלפלים טריים בכל הצבעים, כרובית, ברוקולי, כרוב, קולורבי, או צריכת כמות גדולה של ירקות טריים בבת אחת. הם מתעכלים במשך הרבה זמן וגורמים לנפיחות בבטן.
4. הימנעו מאכילת גבינות לבנות - הן מכילות לקטוז בכמות נמוכה, אך לחלקנו עלול לגרום לנפיחות בבטן.
5. הימנעו מלעיסת מסטיקים – לעיסת המסטיק גורמת לבליעת אוויר הנשאר בבטן ועד שהוא משתחרר הוא עלול לגרום לנפיחות.
6. וסתו את צריכת הגלוטן - רבים מאיתנו אינם יודעים שיש להם רגישות לגלוטן. הפחתת כמות הקמח בתזונה או מציאות תחליפים טובים יכולה בהחלט להקל על התופעה.
7. הקפידו על ארוחות מסודרות - מערכת העיכול צריכה גם לנוח וכשכל הזמן מוסיפים לה עוד ועוד היא לא מצליחה לעכל ומתנפחת.
עיכול

אלו יתרונותיהם התזונתיים של השקדים:
מכילים חומצות שומן בלתי רוויות
עשירים בסידן
עשירים באשלגן
עשירים במגנזיום
מכילים חומצה פולית
מכילים ויטמין E
מכילים ויטמין B
מכילים חלבון
מכילים סיבים תזונתיים
מסייעים להורדת כולסטרול
מסייעים לשמירה על בריאות הלב
מסייעים לשמירה על בריאות כלי הדם
מחזקים את העצמות ומסייעים במניעת אוסטופורוזיס
מסייעים להורדת לחץ דם
מסייעים להגמשת כלי הדם
בעלי השפעה טובה על מערכת העצבים
מסייעים בשמירה על רשתית העין
מסייעים לעיכול, מקלים במצבי עצירות
מסייעים להרזיה ושמירה על היקף מותניים תקין וצמצום שומן בטני
מפחתים את הסיכוי לחלות בסרטן
מכילים חומצה פולית ומסייעים למנוע מומים בעובר
משפיעים על שיפור הזיכרון ויכולת הלמידה
מקלים על כאבי שרירים (בעיקר ע"י עיסוי בשמן שקדים)
מקלים על בחילות וצרבות

הנה מספר דרכים להתמודד עם עצירות בחג הפסח הנובעת מאכילת מצות ומאכלים עם קמח מצה:
1. שתיית שתי כוסות מים חמים על הבוקר, על קיבה ריקה
2. לאחר שתיית המים יש לשתות מיץ מחצי לימון בתוספת שתי כפות שמן זית המסייע לניקוי הכבד ושימון הצנרת הפנימית
3. להרבות בשתיית מים במהלך כל היום
4. להעשיר את התזונה בסיבים תזונתיים, השומרים על כשרות בחג יוכלו לעשות זאת בעזרת פירות וירקות
5. אכילת שזיפים מיובשים, דבלים (תאנים מיובשות) או שתיית חליטות שהושרו בהם הפירות הללו
6. טיפים נוספים העשויים לסייע ניתן למצוא בתגית "עצירות, תזונה"

אלו היתרונות הבריאותיים באכילת כרוב כבוש:
1. משפר עיכול - הכרוב הכבוש הינו מזון מותסס שביכולתו לשפר את העיכול ולהקל על עצירויות ע"י תמיכה בחיידקים הידידותים הנמצאים במעיים.
2. מחזק את המערכת החיסונית - מחקרים בדקו ומצאו שבכרוב כבוש ובכרוב מסוג קימצ'י ישנם חיידקים מועילים היכולים לסייע בשמירה על המערכת החיסונית.
3. אנטי דלקתי - לכרוב הכבוש השפעות אנטי דלקתיות.
4. השפעה טובה על תפקוד המוח ובריאות הנפש - הרכב החיידקים הנמצאים במעיים שלנו יכול להשפיע על תפקוד המוח וכתוצאה מזה על רמות המתח והחרדה מהם אנו סובלים. מזונות פרוביוטיים, בינהם כרוב כבוש עשויים לסייע בכך.
5. משפיע לטובה על בריאות הלב - הכרוב הכבוש מכילנוגדי חימצון, סיבים תזונתיים ופרוביוטיקה, מה שעשוי להוריד את לחץ הדם הוכולסטרול ולסייע בשמירה על בריאות הלב. כמו כן הוא עשיר בויטמין K2, המשפיע על הפחתת הסיכון למחלות לב בכך שהוא מונע משקעי סידן בעורקים. מחקרים מצאו שצריכה מוגברת של ויטמין K2 עשויה להפחית את הסיכון למחלות לב בנשים.
6. מונע סרטן - אכילת כרוב בשיטות הכנה שונות, כולל כרוב כבוש מפחיתה באופן משמעותי את הסיכון להדבק בסרטן השד ונוגדי החמצון הנמצאים בו מסייעים לגוף להילחם בסרטן.

קורה לכם שאתם יוצאים עם הכלב לטיול והוא מתחיל לאכול עשבים?
הכלב אינו בעל חיים שאוכל צמחים. לכן אכילת עשבים לא כל כך טבעית לכלבים. יש וטרינרים הסבורים שזה עניין טבעי, נורמלי לכלב וארוך שנים. מחקר שנערך בנושא באוניברסיטת קליפורניה דיוויס, מצא שכך קורה במיוחד אצל גורים וכלבים צעירים. אצל כלבים בוגרים לא פעם המחקר מצא שהם הקיאו לאחר מכן, או שנמצאה מחלה.
עם זאת, כדאי לשים לב שאחרי שהכלב אוכל דשא הוא לעיתים קרובות מקיא לאחר מכן. נראה שבדרך כלל הכלב אוכל עשב כשהוא סובל מכאב בטן או מגירוי בקיבה. נראה שאכילת הדשא מקלה על הכלב וגורמת לו להקיא.
לא מומלץ לאפשר לכלבכם לאכול דשא, מחשש לבריאותו ולתולעת הפארק. בנוסף, אם הכלב מרבה לנסות זאת יש לפנות לוטרינר שיבדוק אותו.

לתבלין הכורכום סגולות רבות ואלו הן:
מחזק תהליכי עיכול
יעיל בריפוי דלקות פרקים
מפחית כאבים
משפר את פעולת המעיים
מאזן את חילוף החומרים בגוף
טוב נגד עצירות
משפר את זרימת הדם
יעיל לקרישת דם בפצעים פתוחים
טוב נגד דלקות
מוריד נפיחויות
מקל ומסיר כאבים ברחם
עוזר בהסדרת המחזור החודשי
מחזק את כוח הגברא
טוב כמעורר חשק מיני
טוב נגד הצטננות
יעיל נגד ריחות רעים בפה
מחזק את הראייה
מעכב התפתחות טרשת נפוצה
מעכב את התפתחות מחלת האלצהיימר
הכורכום הנו נוגד חמצון, אנטי סרטי, אנטי בקטריאלי ואנטי חיידקי ויש המחשיבים אותו כאנטיביוטיקה טבעית.
מהם היתרונות התזונתיים של האפרסק?
האפרסק הוא פרי המתעכל היטב ולכן מומלץ לסובלים מבעיות עיכול. הוא יעיל בניקוי המעיים, טוב לניקוי ליחה מהריאות ואף משפיע לטובה על בחילות בוקר, אצל נשים בהריון. כמו כן האפרסק מפחית את הסיכון למחלות לב, משפר את מראה העור, מסייע למניעת התפתחות תהליכים סרטניים ומפחית אלרגיות.
באפרסק בינוני יש כ-100 קלוריות.
באפרסק לבן ישנן שערות, המכילות בתוכן חומרי הדברה. יש קושי להוציאן גם לאחר שטיפה ואלו עלולות לגרום לאלרגיה לרגישים לכך.
האפרסק הוא פרי המתעכל היטב ולכן מומלץ לסובלים מבעיות עיכול. הוא יעיל בניקוי המעיים, טוב לניקוי ליחה מהריאות ואף משפיע לטובה על בחילות בוקר, אצל נשים בהריון. כמו כן האפרסק מפחית את הסיכון למחלות לב, משפר את מראה העור, מסייע למניעת התפתחות תהליכים סרטניים ומפחית אלרגיות.
באפרסק בינוני יש כ-100 קלוריות.
באפרסק לבן ישנן שערות, המכילות בתוכן חומרי הדברה. יש קושי להוציאן גם לאחר שטיפה ואלו עלולות לגרום לאלרגיה לרגישים לכך.
איך להפחית גזים באכילת שעועית?
לצמצום יצירת הגזים מאכילת שעועית, יש להשרותה 15 שעות במים, לבשל במים כשעה, או עד שהיא מאוד מתרככת. לאחר מכן יש לקרר ולטחון או למעוך דק. למחית אפשר להוסיף חומרים שונים, שמן זית, מלח, מיץ לימון. פטרוזיליה, שמיר, שקדים טחונים וכו'. לפי בחירה. ניתן לאכול כתוספת פירה, או למרוח על לחם או פיתה.
לצמצום יצירת הגזים מאכילת שעועית, יש להשרותה 15 שעות במים, לבשל במים כשעה, או עד שהיא מאוד מתרככת. לאחר מכן יש לקרר ולטחון או למעוך דק. למחית אפשר להוסיף חומרים שונים, שמן זית, מלח, מיץ לימון. פטרוזיליה, שמיר, שקדים טחונים וכו'. לפי בחירה. ניתן לאכול כתוספת פירה, או למרוח על לחם או פיתה.
איך יודעים שיציאות אינן בריאות?
יציאות של פחות מפעם ביממה אינן בריאות.
הנה שלוש דרכים לשיפור היציאות:
1. כדי לסייע ליותר יציאות, מומלץ קודם כל לשתות יותר.
2. כדי לעזור ליציאות ולהימנע מעצירות מומלץ גם לאכול מזונות כמו כרוב, אפונה, תאנים, קוקוס וסובין.
3. כמו כן יש להקפיד לאכול לאט ובלי לבלוע, לפני שלעסתם את המזון היטב.
יציאות של פחות מפעם ביממה אינן בריאות.
הנה שלוש דרכים לשיפור היציאות:
1. כדי לסייע ליותר יציאות, מומלץ קודם כל לשתות יותר.
2. כדי לעזור ליציאות ולהימנע מעצירות מומלץ גם לאכול מזונות כמו כרוב, אפונה, תאנים, קוקוס וסובין.
3. כמו כן יש להקפיד לאכול לאט ובלי לבלוע, לפני שלעסתם את המזון היטב.
מה חשוב לדעת על אכילת שום?
הנה מספר טיפים חשובים על אכילת שום:
1. רצוי לא לאכול שום על בטן ריקה בכדי, אחרת חריפותו עלולה לגרות את דופן הקיבה.
2. רצוי לאכול את השום יחד מאכלים הנאכלים בצורתם הטבעית (לדוגמה בסלט).
3. כאשר כותשים או חותכים שום יש לאכול אותו עד 10 דקות לאחר מכן בכדי שלא יאבדו סגולותיו הבריאותיים.
4. שום יעיל מאוד נגד בעיות נשימה, התקררות, בעיות עיכול וטפילים שונים. ישנם מחקרים שאכילת 5 גרם שום ביום גורמים לתאים סרטניים להתכלות.
הנה מספר טיפים חשובים על אכילת שום:
1. רצוי לא לאכול שום על בטן ריקה בכדי, אחרת חריפותו עלולה לגרות את דופן הקיבה.
2. רצוי לאכול את השום יחד מאכלים הנאכלים בצורתם הטבעית (לדוגמה בסלט).
3. כאשר כותשים או חותכים שום יש לאכול אותו עד 10 דקות לאחר מכן בכדי שלא יאבדו סגולותיו הבריאותיים.
4. שום יעיל מאוד נגד בעיות נשימה, התקררות, בעיות עיכול וטפילים שונים. ישנם מחקרים שאכילת 5 גרם שום ביום גורמים לתאים סרטניים להתכלות.
למה נחשב תרד כירק בריא?
התרד בריא מהסיבות הבאות:
עשיר בוויטמינים
עשיר במינרלים
עשיר בנוגדי חימצון
מחזק את מערכת הראייה
משפיע לטובה על מערכת העיכול
מפחית את הסיכון לחלות בסכרת
דל קלוריות
מכיל כמות רבה של מגנזיום
מכיל ויטמין C
מכיל ויטמין E
מכיל ויטמינים מקבוצה B
מכיל סידן, אשלגן, חומצה פולית, ברזל ונחושת
התרד בריא מהסיבות הבאות:
עשיר בוויטמינים
עשיר במינרלים
עשיר בנוגדי חימצון
מחזק את מערכת הראייה
משפיע לטובה על מערכת העיכול
מפחית את הסיכון לחלות בסכרת
דל קלוריות
מכיל כמות רבה של מגנזיום
מכיל ויטמין C
מכיל ויטמין E
מכיל ויטמינים מקבוצה B
מכיל סידן, אשלגן, חומצה פולית, ברזל ונחושת
מהם יתרונותיה הבריאותיים של הדלעת?
אלו יתרונותיה הבריאותיים של דלעת:
עשירה בברזל
עשירה באשלגן
עשירה במגנזיום
עשירה בסידן
עשירה בנוגדי חימצון המעכבים את הזדקנות העור
מכילה נוגדי חימצון המגינים על העיניים מרדיקלים חופשיים ובנוסף מקטינים את הסיכוי לקטרקט
דלת קלוריות
יעילה לעיכול קל
אלו יתרונותיה הבריאותיים של דלעת:
עשירה בברזל
עשירה באשלגן
עשירה במגנזיום
עשירה בסידן
עשירה בנוגדי חימצון המעכבים את הזדקנות העור
מכילה נוגדי חימצון המגינים על העיניים מרדיקלים חופשיים ובנוסף מקטינים את הסיכוי לקטרקט
דלת קלוריות
יעילה לעיכול קל
איך להקל על העיכול לאחר ארוחה גדולה וכבדה?
הנה 5 דרכים להקל על העיכול לאחר ארוחות כבדות:
1. שתייה מרובה - מומלץ לשתות עד 10 כוסות מים ביום. הדבר יקל מאד על היציאות.
2. להרבות באכילת פירות וירקות, הדבר יגרום לתחושת שובע מצד אחד ויקל על פעולת המעיים מאידך.
3. הליכה וספורט - הליכה וכל סוג אחר של ספורט יועילו לגוף ויפחיתו את תחושת הכובד.
4. נטילת אנזימים - הסובלים מאד מנפיחות וקשיים בעיכול יוכלו ליטול אנזימים לשיפור תהליכי העיכול.
5. נטילת חיידקים פרוביוטיים - גם היא תועיל על תהליך העיכול.
הנה 5 דרכים להקל על העיכול לאחר ארוחות כבדות:
1. שתייה מרובה - מומלץ לשתות עד 10 כוסות מים ביום. הדבר יקל מאד על היציאות.
2. להרבות באכילת פירות וירקות, הדבר יגרום לתחושת שובע מצד אחד ויקל על פעולת המעיים מאידך.
3. הליכה וספורט - הליכה וכל סוג אחר של ספורט יועילו לגוף ויפחיתו את תחושת הכובד.
4. נטילת אנזימים - הסובלים מאד מנפיחות וקשיים בעיכול יוכלו ליטול אנזימים לשיפור תהליכי העיכול.
5. נטילת חיידקים פרוביוטיים - גם היא תועיל על תהליך העיכול.
מהם יתרונות השכיבה על צד שמאל בשינה ובמנוחה?
השכיבה על צד שמאל, עוזרת למערכת הלימפה לנקז נוזלים מהגוף ולהשיב אותם למחזור הדם על ידי שמירה על תנועה טבעית של הנוזלים למקומות הנכונים (בין היתר לטחול), בעזרת כוח הכבידה. היא מקלה על שריר הלב בפעולת הזרמת הדם ממנו ואליו בעזרת כוח הכבידה, מעודדת תהליכי עיכול יעילים יותר ומזיקים פחות לקיבה ולמערכת העיכול כולה, על ידי שמירה על מיצי הקיבה בתוכה (מסייע במיוחד במניעת צרבות).
השכיבה על צד שמאל, עוזרת למערכת הלימפה לנקז נוזלים מהגוף ולהשיב אותם למחזור הדם על ידי שמירה על תנועה טבעית של הנוזלים למקומות הנכונים (בין היתר לטחול), בעזרת כוח הכבידה. היא מקלה על שריר הלב בפעולת הזרמת הדם ממנו ואליו בעזרת כוח הכבידה, מעודדת תהליכי עיכול יעילים יותר ומזיקים פחות לקיבה ולמערכת העיכול כולה, על ידי שמירה על מיצי הקיבה בתוכה (מסייע במיוחד במניעת צרבות).
איך להכין תרופת סבתא המקלה על בעיות בעיכול?
כך מכינים תרופת סבתא להקלה על בעיות בעיכול:
החומרים:
========
מיץ ג'ינג'ר או מיץ לימון
פלפל שחור
אופן ההכנה והשימוש:
================
מערבבים את הפלפל השחור במיץ הלימון או הג'ינג'ר ושותים לאחר כל ארוחה.
כך מכינים תרופת סבתא להקלה על בעיות בעיכול:
החומרים:
========
מיץ ג'ינג'ר או מיץ לימון
פלפל שחור
אופן ההכנה והשימוש:
================
מערבבים את הפלפל השחור במיץ הלימון או הג'ינג'ר ושותים לאחר כל ארוחה.
מהם יתרונותיהם הבריאותיים של תפוחים?
לתפוחי עץ יש יתרונות בריאותיים רבים. אלו הם:
עשירים בסיבים תזונתיים
עשירים בנוגדי חימצון חשובים
עשירים בברזל ובפיטוכימיקלים
עשירים בויטמינים ומינרלים
עשירים באשלגן
יעילים להורדת לחץ דם
יעילים להורדת כולסטרול
גורמים לתחושת שובע
טובים למערכת העיכול, הן לשלשולים והן לעצירויות
מפחית את הסיכוי לסרטן השד.
טובים לניקוי השיניים וחיזוק החניכיים
מסייעים במצבי מיגרנה
מסייעים בניקוי הריאות
מכילים סידן שנספג בגוף בצורה טובה
בתפוח אחד יש רק 80 קלוריות
לתפוחי עץ יש יתרונות בריאותיים רבים. אלו הם:
עשירים בסיבים תזונתיים
עשירים בנוגדי חימצון חשובים
עשירים בברזל ובפיטוכימיקלים
עשירים בויטמינים ומינרלים
עשירים באשלגן
יעילים להורדת לחץ דם
יעילים להורדת כולסטרול
גורמים לתחושת שובע
טובים למערכת העיכול, הן לשלשולים והן לעצירויות
מפחית את הסיכוי לסרטן השד.
טובים לניקוי השיניים וחיזוק החניכיים
מסייעים במצבי מיגרנה
מסייעים בניקוי הריאות
מכילים סידן שנספג בגוף בצורה טובה
בתפוח אחד יש רק 80 קלוריות
למה בריא לאכול סברס?
כדאי לאכול סברס מהסיבות הבאות:
עשיר במגנזיום
עשיר בסלניום
מכיל נוגדי חמצון בכמות גבוהה
עשיר בוויטמין C
יעיל במניעת עצירות
מסייע לפעולת המעיים
מסייע בבניית העצם
משפר את תפקוד המוח
מסייע בהורדת הכולסטרול בדם
בעל ערך קלורי נמוך
כדאי לאכול סברס מהסיבות הבאות:
עשיר במגנזיום
עשיר בסלניום
מכיל נוגדי חמצון בכמות גבוהה
עשיר בוויטמין C
יעיל במניעת עצירות
מסייע לפעולת המעיים
מסייע בבניית העצם
משפר את תפקוד המוח
מסייע בהורדת הכולסטרול בדם
בעל ערך קלורי נמוך
כיצד נפחית את תחושת הכובד לאחר ארוחה גדולה?
הדבש מכיל חומרים אנטיבקטריאליים, המסייעים לגופנו לעכל מזון ביתר יעילות. שתי כפיות דבש אחרי ארוחה גדולה וכבדה, הן כל מה שאתם צריכים וזאת בכדי לסייע בצורה משמעותית לתהליך העיכול ולהקל על הרגשת הכבדות, שאחרי הארוחה.
הדבש מכיל חומרים אנטיבקטריאליים, המסייעים לגופנו לעכל מזון ביתר יעילות. שתי כפיות דבש אחרי ארוחה גדולה וכבדה, הן כל מה שאתם צריכים וזאת בכדי לסייע בצורה משמעותית לתהליך העיכול ולהקל על הרגשת הכבדות, שאחרי הארוחה.
