שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין ארטיק בננה, פטל וחמוציות?
הנה מתכון ארטיק בננה, פטל וחמוציות של רונית פנסו, כפי שפורסם במגזין מנטה באוגוסט 2011:
המצרכים:
========
2 בננות חתוכות גס
4 תמרים קצוצים גס
1/2 כוס רסק תפוחי עץ מוכן ללא סוכר
1/4 כוס פטל קפוא
1/4 כוס חמוציות קפואות
2 כפות דבש
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים את כל החומרים בבלנדר לבלילה אחידה וסמיכה.
2. יוצקים את הבלילה למתקן או למכלי פלסטיק ומעבירים למקפיא. אם לא משתמשים במתקן, אחרי כרבע שעה במקפיא תוקעים מקל עץ במרכז כל מכל.
3. ממשיכים בהקפאה לפחות שעתיים, עד שהארטיקים מוכנים במכל אטום עד לשימוש הבא.
הנה מתכון ארטיק בננה, פטל וחמוציות של רונית פנסו, כפי שפורסם במגזין מנטה באוגוסט 2011:
המצרכים:
========
2 בננות חתוכות גס
4 תמרים קצוצים גס
1/2 כוס רסק תפוחי עץ מוכן ללא סוכר
1/4 כוס פטל קפוא
1/4 כוס חמוציות קפואות
2 כפות דבש
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים את כל החומרים בבלנדר לבלילה אחידה וסמיכה.
2. יוצקים את הבלילה למתקן או למכלי פלסטיק ומעבירים למקפיא. אם לא משתמשים במתקן, אחרי כרבע שעה במקפיא תוקעים מקל עץ במרכז כל מכל.
3. ממשיכים בהקפאה לפחות שעתיים, עד שהארטיקים מוכנים במכל אטום עד לשימוש הבא.
איך להכין ליפתן פירות אדומים?
הנה מתכון להכנת ליפתן פירות אדומים של השף שלום קדוש, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" באפריל 2000:
הצרכים לארבע מנות:
==================
100 גרם דבש
4 גרגרי פלפל שחור
1 מקל קינמון
2 מסמרי ציפורן
2 חתיכות שורש זנגוויל טרי
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
קליפה מגוררת מחצי לימון
2 כוסות יין אדום יבש
מיץ מ-1 תפוז
מיץ מ-1 לימון
400 גרם פירות אדומים(פטל, אוכמניות, ענבי שועל) או פירות העונה
4 כדורי גלידת וניל
גבעול רוזמרין לקישוט
אופן ההכנה:
===========
1. שמים בסיר את הדבש, הפלפל, הקינמון, הצימוקים, הזנגוויל, הסוכר, קליפת התפוז והלימון והיין.
2. מערבבים ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את מיץ התפוזים והלימון.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.
5. מוסיפים את הפירות ומבשלים 3-4 דקות.
6. מסירים מהאש ומצננים.
7. מגישים קר או בטמפרטורת החדר, עם כדור גלידת וניל וענף רוזמרין לקישוט.
הנה מתכון להכנת ליפתן פירות אדומים של השף שלום קדוש, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" באפריל 2000:
הצרכים לארבע מנות:
==================
100 גרם דבש
4 גרגרי פלפל שחור
1 מקל קינמון
2 מסמרי ציפורן
2 חתיכות שורש זנגוויל טרי
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
קליפה מגוררת מחצי לימון
2 כוסות יין אדום יבש
מיץ מ-1 תפוז
מיץ מ-1 לימון
400 גרם פירות אדומים(פטל, אוכמניות, ענבי שועל) או פירות העונה
4 כדורי גלידת וניל
גבעול רוזמרין לקישוט
אופן ההכנה:
===========
1. שמים בסיר את הדבש, הפלפל, הקינמון, הצימוקים, הזנגוויל, הסוכר, קליפת התפוז והלימון והיין.
2. מערבבים ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את מיץ התפוזים והלימון.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.
5. מוסיפים את הפירות ומבשלים 3-4 דקות.
6. מסירים מהאש ומצננים.
7. מגישים קר או בטמפרטורת החדר, עם כדור גלידת וניל וענף רוזמרין לקישוט.
איך להכין עוגת שוקולד עם פטל וחמאת בוטנים?
הנה מתכון לעוגת שוקולד עם פטל וחמאת בוטנים:
המצרכים עבור תבנית בקוטר 18-20 ס"מ:
============================
4 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 כוס + 3 כפות (100 גרם) קמח
1/2 כוס + 1 כף (80 גרם) אבקת קקאו איכותית
3/4 כפית אבקת אפייה
180 גרם חמאה מומסת ומצוננת
7-8 כפיות חמאת בוטנים קרה
1.5 כוסות פטל טרי או קפוא
לציפוי:
======
150 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
אפשרות: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים את התבנית. מנערים את עודפי הקמח.
2. מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבהוהה 3-4 דקות, לקצף בהיר ותפוח. מנפים פנימה את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את החמאה בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת בלילה אחידה.
3. יוצקים לתבנית כמחצית מהבלילה. מניחים את חמאת הבוטנים על פניה. יוצקים עליה מחצית מהבלילה שנותרה ומסדרים למעלה את הפטל (שומרים חלק ממנו לקישוט). מכסים ביתרת הבלילה.
4. אופים כשעה עד שהעוגה תופחת, מתייצבת וקיסם הננעץ בה יוצא לח, מצננים לחלוטין ושומרים במקרר בכלי אטום עד ההגשה.
5. הציפוי: מחממים את השוקולד והשמנת על אש נמוכה תוך ערבוב, עד שמתקבל רוטב חלק. יוצקים על העוגה ומסדרים תהפטל. זורים אבקת סוכר ומגישים.
הנה מתכון לעוגת שוקולד עם פטל וחמאת בוטנים:
המצרכים עבור תבנית בקוטר 18-20 ס"מ:
============================
4 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 כוס + 3 כפות (100 גרם) קמח
1/2 כוס + 1 כף (80 גרם) אבקת קקאו איכותית
3/4 כפית אבקת אפייה
180 גרם חמאה מומסת ומצוננת
7-8 כפיות חמאת בוטנים קרה
1.5 כוסות פטל טרי או קפוא
לציפוי:
======
150 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
אפשרות: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים את התבנית. מנערים את עודפי הקמח.
2. מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבהוהה 3-4 דקות, לקצף בהיר ותפוח. מנפים פנימה את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את החמאה בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת בלילה אחידה.
3. יוצקים לתבנית כמחצית מהבלילה. מניחים את חמאת הבוטנים על פניה. יוצקים עליה מחצית מהבלילה שנותרה ומסדרים למעלה את הפטל (שומרים חלק ממנו לקישוט). מכסים ביתרת הבלילה.
4. אופים כשעה עד שהעוגה תופחת, מתייצבת וקיסם הננעץ בה יוצא לח, מצננים לחלוטין ושומרים במקרר בכלי אטום עד ההגשה.
5. הציפוי: מחממים את השוקולד והשמנת על אש נמוכה תוך ערבוב, עד שמתקבל רוטב חלק. יוצקים על העוגה ומסדרים תהפטל. זורים אבקת סוכר ומגישים.
איך להקל על בחילות הזמן ההיריון?
כך ניתן להקל על בחילות בתקופת ההיריון:
1. לפני הקימה מהמיטה בבוקר לאכול קרקר יבש
2. לקום מהמיטה לאט ולהקפיד לא לעשות תנועות מהירות
3. לאחר הקימה לשתות תה מנטה, קימל, שומר פטל, תה משורש ג'ינג'ר טבעי או כפית חומץ תפוחים בכוס גדולה של מים חמימים
4. כדאי להריח את שורש הג'ינג'ר בזמן שיש בחילה
5. להקפיד לשהות בחדר מאוורר עם תחלופת אוויר טובה
6. להימנע ממזון מתובל ושמן
7. להיעזר בתרופות הומאופטיות לפי מרשם ובייעוץ אישי
8. להקפיד על פעילות גופנית (כושר, יוגה) ברמה מתונה המתאימה לנשים הרות
כך ניתן להקל על בחילות בתקופת ההיריון:
1. לפני הקימה מהמיטה בבוקר לאכול קרקר יבש
2. לקום מהמיטה לאט ולהקפיד לא לעשות תנועות מהירות
3. לאחר הקימה לשתות תה מנטה, קימל, שומר פטל, תה משורש ג'ינג'ר טבעי או כפית חומץ תפוחים בכוס גדולה של מים חמימים
4. כדאי להריח את שורש הג'ינג'ר בזמן שיש בחילה
5. להקפיד לשהות בחדר מאוורר עם תחלופת אוויר טובה
6. להימנע ממזון מתובל ושמן
7. להיעזר בתרופות הומאופטיות לפי מרשם ובייעוץ אישי
8. להקפיד על פעילות גופנית (כושר, יוגה) ברמה מתונה המתאימה לנשים הרות
פטל
איך להכין סורבה בננה ופטל?
הנה מתכון לסורבה בננה ופטל:
המצרכים ל-6 מנות:
==============
2 בננות קפואות
250 גרם פטל קפוא
1/4 כוס דבש, אגבה או מייפל
אופן ההכנה:
=========
מעבדים את כל החומרים יחד בפולסים קצרים עד לקבלת סורבה קשיח. ניתן להקפיא רבע שעה לפני ההגשה.
הנה מתכון לסורבה בננה ופטל:
המצרכים ל-6 מנות:
==============
2 בננות קפואות
250 גרם פטל קפוא
1/4 כוס דבש, אגבה או מייפל
אופן ההכנה:
=========
מעבדים את כל החומרים יחד בפולסים קצרים עד לקבלת סורבה קשיח. ניתן להקפיא רבע שעה לפני ההגשה.
איך להכין את הרחם ללידה?
את הרחם ניתן להכין ללידה על ידי שתיית תה עלי פטל מהשבוע 37, מתחילים עם כוס 1-2 ביום ובשבוע 39 עוברים ל 4-5 כוסות ביום. תה עלי הפטל עוזר לרחם לזכור את תפקידה ועוזר לה להתכווץ בצורה אפקטיבית יותר בלידה. לכן גם מומלץ להצטייד עם טרמוס של תה עלי פטל ולשתות במהלך הלידה וגם לאחר הלידה.
בנוסף תה עלי הפטל מלא בויטמינים וברזל ולכן מומלץ גם לנשים שהן לא בהריון. לרוויה!
את הרחם ניתן להכין ללידה על ידי שתיית תה עלי פטל מהשבוע 37, מתחילים עם כוס 1-2 ביום ובשבוע 39 עוברים ל 4-5 כוסות ביום. תה עלי הפטל עוזר לרחם לזכור את תפקידה ועוזר לה להתכווץ בצורה אפקטיבית יותר בלידה. לכן גם מומלץ להצטייד עם טרמוס של תה עלי פטל ולשתות במהלך הלידה וגם לאחר הלידה.
בנוסף תה עלי הפטל מלא בויטמינים וברזל ולכן מומלץ גם לנשים שהן לא בהריון. לרוויה!
איך להכין ריבת פטל לסופגנייה?
כך מכינים ריבת פטל לסופגנייה:
המצרכים:
==========
1/4 ק"ג פטל קפוא
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
===========
1. להקפיא צלחת קטנה מזכוכית.
2. לבשל את הפטל והסוכר ביחד על אש קטנה, תוף ערבוב מפעם לפעם.
3. כשהריבה מסמיכה, לאחר כרבע שעה בערך, מטפטפים ממנה על צלחת הזכוכית בכדי לבדוק שהריבה סמיכה מספיק כשהיא קרה.
4. אם יש צורך ממשיכים בבישול עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה.
כך מכינים ריבת פטל לסופגנייה:
המצרכים:
==========
1/4 ק"ג פטל קפוא
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
===========
1. להקפיא צלחת קטנה מזכוכית.
2. לבשל את הפטל והסוכר ביחד על אש קטנה, תוף ערבוב מפעם לפעם.
3. כשהריבה מסמיכה, לאחר כרבע שעה בערך, מטפטפים ממנה על צלחת הזכוכית בכדי לבדוק שהריבה סמיכה מספיק כשהיא קרה.
4. אם יש צורך ממשיכים בבישול עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה.
מהם יתרונותיו התזונתיים של הפטל השחור?
אלו יתרונותיו התזונתיים של פטל שחור:
עשיר באומגה 3
עשיר בוויטמין K
מסייע בהפחתת מחלות לב
מסייע בהפחתת מחלות סרטן
מסייע בבעיות קרישת דם
אלו יתרונותיו התזונתיים של פטל שחור:
עשיר באומגה 3
עשיר בוויטמין K
מסייע בהפחתת מחלות לב
מסייע בהפחתת מחלות סרטן
מסייע בבעיות קרישת דם
למה בריא לאכול פטל?
הנה מספר סיבות בגללן כדאי לאכול פטל:
מחזק את רחם האישה
מקל על הלידה
מסייע במצבי אנמיה
מכיל כמות משמעותית של סידן, אשלגן, ברזל וסלניום
מכיל ויטמין B2 וויטמין K
מכיל נוגדי חמצון
הנה מספר סיבות בגללן כדאי לאכול פטל:
מחזק את רחם האישה
מקל על הלידה
מסייע במצבי אנמיה
מכיל כמות משמעותית של סידן, אשלגן, ברזל וסלניום
מכיל ויטמין B2 וויטמין K
מכיל נוגדי חמצון
איך לנקות את הריאות באופן טבעי?
בכדי לנקות את הריאות באופן טבעי יש לצרוך אחד ממוצרי המזון הבאים לפחות פעם ביום:
תפוחים
פירות
ירקות
פטל
אוכמניות
בצל
בכדי לנקות את הריאות באופן טבעי יש לצרוך אחד ממוצרי המזון הבאים לפחות פעם ביום:
תפוחים
פירות
ירקות
פטל
אוכמניות
בצל
איזו שתייה מקלה על בחילות הזמן ההיריון?
בכדי להקל על בחילות בתקופת ההיריון ניתן לשתות את המשקאות הבאים:
תה פטל
תה קימל
תה מנטה
תה שומר
תה משורש ג'ינג'ר
כוס גדולה של מים חמימים עם כפית חומץ תפוחים
בכדי להקל על בחילות בתקופת ההיריון ניתן לשתות את המשקאות הבאים:
תה פטל
תה קימל
תה מנטה
תה שומר
תה משורש ג'ינג'ר
כוס גדולה של מים חמימים עם כפית חומץ תפוחים
באילו מזונות יש נוגדי חימצון?
במזונות הבאים יש נוגדי חימצון היעילים נגד הצטננות וחיזוק המערכת החיסונית:
מיץ לימון
סיידר תפוחים
מנטה
נענע
עשב לימון
מרווה
פטל
חמוציות
אוכמניות
ג'ינג'ר
קינמון
קקאו
במזונות הבאים יש נוגדי חימצון היעילים נגד הצטננות וחיזוק המערכת החיסונית:
מיץ לימון
סיידר תפוחים
מנטה
נענע
עשב לימון
מרווה
פטל
חמוציות
אוכמניות
ג'ינג'ר
קינמון
קקאו