» «
פטריות יער
אילו פטריות מותר לאכול?



הנה רשימה של ארבע סוגי פטריות הראויות למאכל אדם (בכל מקרה - הכלל הוא לא לאכול אם לא בטוחים):

1. אחלמית ערומה - פטריה בצבע חום בהיר - סגלגל בקוטר ממוצע של 10 ס"מ.
גדלה מתחת לעצי ברוש, אורן, שיטה, אלת המסטיק ואקליפטוס.

2. נרתיקנית נאה דביקה - פטריה בעלת כובע דביק ולח בצבעי חום, אפור ולבן - זהוב, רגל הפטריה עטופה בנרתיק וצרה יחסית. גדלה במקומות עם הרבה לחות כמו עמק חפר ופרדסים באזור השרון. במידה ומצאתם אותה בשדה מעובד, ייתכן כי רוססה ועדיף לא לקטוף אותה.

3. ארניה מצויה - לפטריה צבע חום בהיר וכיפתה דביקה ולחה ומתחתיה ספוג צהוב. רגלה מנוקדת אדום. גדלה בחורשות אורנים ברחבי הארץ (במיוחד באזור צפת וירושלים)

4. אזניית הכלך - פטריה בצבע חום בהיר עד שנהב, רגל צרה וכובע המזכיר אוזן.
גדלה באזור בית גוברין, לטרון, ראש פינה ועוד ונמצאת סמוך מאד לצמח הכלך.
אנטיפסטי
איך להכין אנטיפסטי?



הנה מתכון לאנטיפסטי של השף גיל גלר, כפי שהתפרסם בגליון "סגנון" של מעריב במאי 2011:

המצרכים:
========
חציל חתוך בפרופיל לטבעות בעובי 1 ס"מ

כרובית מפורת לפרחים

3 בצלים, חתוכים לשמיניות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים

חופן גדול של עגבניות שרי (עדיף שלא לפרק אותן מהאשכול)

10 פטריות פורטובלו גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

15 פטריות שמפניון גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

2 שיני שום שלמים ולא מפורקים

2 קישואים, חתוכים לאורכם לפלחים ארוכים

שומר, חתוך בפרופיל ארוך

2 גזרים מקולפים, חתוכים בפרופיל זוויתי



לרוטב:
=======
כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

כף סוכר חום

כף מלח גס

1/2 חופן רוזמרין קצוץ

4 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ


אופן ההכנה:
============
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקררים לפחות כחצי שעה לפני המריחה על הירקות.

2. צולים את הירקות העטופים ברוטב בחום גבוה למשך זמן קצר. לשים לב שהם לא צריכים להתרכך. במהלך הצלייה מורחים את השמן המתובל על הירקות פעם נוספת.


בתיאבון!
לזניית פטריות
איך להכין לזניית פטריות?


הנה מתכון של משה בראל ללזניית פטריות:


המצרכים לתבנית בגודל 20X30 ס"מ:
=============================
500 גרם דפי לזניה טריים או יבשים

50 גרם חמאה

1.5 חצי בצל לבן קצוץ דק

3 סלסילות פטריות שמפיניון טריות, פרוסות (אפשר וכדאי לגוון עם סוגים נוספים של פטריות)

2 כפות יין לבן (לא חובה, אך הוא יעשיר את טעם הלזניה)

1/2 כפית טימין יבש

100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (רצוי להשתמש בסוג היבש יותר, שנמכר מגורר או בגלילים גדולים בדוכני הגבינות בחנויות)

1 כוס גבינת פרמזן מגוררת

מלח

פלפל שחור

לרוטב הבשמל:
100 גרם חמאה

1/2 כוס קמח

1 ליטר חלב או 1/2 ליטר חלב ו-1/2 ליטר שמנת, אם רוצים רוטב עשיר יותר (רצוי שהחלב ו/או השמנת יהיו פושרים, אבל גם אם הם קרים זה ממש לא נורא)

1/4 כפית אגוז מוסקט

אפשרות: 50 גרם (1/2 כוס) גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
==========
רוטב הבשמל:
1. ממסים את החמאה בסיר. מוסיפים את הקמח ומטגנים כמה דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מתמיד במטרפה או בכף עץ, עד שהתערובת מזהיבה (חשוב להקפיד על הערבוב, כדי שלא ייווצרו גושים. חשוב גם להקפיד שהחמאה לא תישרף ותהפוך לחומה).

2. מנמיכים את האש ומוסיפים את החלב בזרם דק, תוך בחישה מתמדת (שוב, כדי שלא ייווצרו גושים). מוסיפים גם את אגוז המוסקט. מבשלים, תוך בחישה, עד שהרוטב מסמיך ומתחיל לבעבע. מסירים מהאש (בשלב זה אפשר להוסיף גבינת פרמזן מגוררת).

3. אם לא משתמשים ברוטב מיד, אפשר לשמור אותו במקרר במשך כחמישה ימים או במקפיא במשך כשלושה חודשים (יש להפשיר אותו במקרר כמה שעות לפני השימוש). אם הרוטב הקר סמיך מדי, אפשר לדלל אותו במעט חלב קר כדי שיהיה נוח יותר לעבוד אתו.

הכנת הלזניה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. אם משתמשים בדפי לזניה יבשים שדורשים בישול, מבשלים אותם לפי הוראות היצרן (אם הדפים אינם זקוקים לבישול, הדבר מצוין על גבי האריזה).

3. מחממים בסיר את החמאה. מוסיפים את הבצל ומאדים אותו עד שהוא הופך לשקוף. מוספים את הפטריות, היין הלבן, מעט מלח, פלפל וטימין. מטגנים כמה דקות תוך ערבוב, עד שהפטריות משחימות. מעבירים למסננת, כדי להיפטר מנוזלים עודפים.

4. מורחים שכבה אחידה של בשמל בתחתית התבנית (כדי שהלזניה לא תידבק), ומניחים עליה שכבה של דפי לזניה.

5. מורחים את הדפים בבשמל. מפזרים עליהם מחצית מכמות הפטריות, לאחר מכן מחצית מהמוצרלה המגוררת ולבסוף שליש מכמות הפרמזן המגורר.

6. יוצרים באותו אופן שכבה נוספת של דפי לזניה, בשמל, פטריות, מוצרלה ופרמזן.

7. מסיימים בשכבה שלישית של דפי לזניה. מורחים אותם ביתרת הבשמל ומפזרים מעל את יתרת הפרמזן.

8. אופים במשך כ-30 דקות, עד שהלזניה משחימה.

9. מומלץ להמתין כ-20-15 דקות לפני ההגשה, כדי לתת ללזניה להתייצב.
ריזוטו
איך להכין ריזוטו פטריות?


הנה מתכון לריזוטו פטריות של דפנה אוסאר מיכאל, כפי שהתפרסם בגיליון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
1 כף פטריות מיובשות

25 גרם חמאה

1 בצל קצוץ

1 סלסלה פטריות טריות פרוסות

1 כוס אורז לריזוטו (ארבוריו)

3-4 כוסות ציר ירקות או מים רותחים

1/2 כוס חלב

מלח

פלפל שחור גורס

להגשה: גבינת פרמז'ן מגוררת ועלי בזיליקום

אופן ההכנה:
==========
1. משרים את הפטריות המיובשות ב-1/4 כוס מים רותחים במשך 20 דקות, עד לריכוך.

2. מחממים את החמאה בסיר כבד, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים דקה. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את היין ואת הפטריות המיובשות, יחד עם נוזלי ההשריה, ומבשלים דקה - שתיים תוך ערבוב.

3. מוסיפים מצקת מציר הירקות (או מהמים) ומבשלים על אש בינונית - גבוהה, תוך ערבוב עד שהנוזלים נספגים באורז. ברגע שהנוזלים נספגים מוסיפים מצקת נוספת וממשיכים לערבב, עד שהם נספגים. חוזרים על הפעולה עוד כמה פעמים עד שהאורז כמעט מוכן (בסך הכל אמור להימשך 20-30 דקות).

4. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים לאורז את החלב ומבשלים 2-3 דקות נוספות עד שהאורז מתרכך.

5. מעבירים את הריזוטו לצלחות ומפזרים עליו גבינת פרמזן מגוררת ועלי בזילקום. מגישים מיד.

בתיאבון!

פטריות

דלעת ערמונים במילוי פטריות
איך להכין דלעת ערמונים במילוי פטריות?


הנה מתכון לדלעת ערמונים במילוי פטריות:

המצרכים ל-6 מנות:
==============
3 דלועי ערמונים

1 כף שמן

1 בצל קצוץ

1/2 סלסילת פטריות

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור לחום בינוני. חותכים את הערמונים ומנקים את הגרעינים. בתסנית חסינת אש מסדרים את חצאי הדלועים כשהפתח כלפי מעלה. יוצקים מעט מים בתחתית.

2. מחממים מחבת טפלון עם השמן, מוסיפים את הבצל ומעליו את הפטריות, השום, המלח והפלפל ומכסים. מאדים כמה דקות ומצננים.

3. ממלאים כל מחצית בערימה מתערובת הפטריות. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כשעה עד שהדלעת מתרככת. מגישים חם.
עראייס
איך להכין עראייס פטריות וערמונים טבעוני?


הנה מתכון לעראייס פטריוצ וערמונים של רחלי קרוט:

המצרכים:
=======
6 כפות שמן זית + שמן זית להברשה

2 בצלים לבנים גדולים, קלופים

2 סלסלות פטריות בייבי בלה או שמפניון - מרינה

1 סלסלה פטריות סטייק פורטבלה - מרינה

1/4 צרור עלי פטרוזיליה

1/2 פלפל צ’ילי אדום

1 חציל (לא חובה)

1 שקית ערמונים מבושלים בוואקום

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית פפריקה מעושנת

1/2 כפית אבקת שום

3/4 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית בהרט

4 כפות טחינה גולמית

להגשה:
=======
10 מיני פיתות

אופן הכנה:
========
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. פורסים את החציל לפרוסות בעובי 2 ס”מ ומברישים מ-2 צידי החציל עם שמן זית.

3. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור עד הזהבה. במקום לאפות ניתן גם לטגן במחבת עם מעט שמן זית. קולפים את הקליפה, קוצצים את בשר החציל ושמים בקערה.

4. קוצצים את הבצל, הערמונים והפטריות לקוביות ואת עלי הפטרוזיליה והצ’ילי קוצצים דק.

5. בסיר רחב מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה.

6. מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים ביחד עד שהפטריות מקבלות צבע זהוב.

7. מוסיפים ערמונים קצוצים, פפריקה מתוקה ומעושנת, אבקת שום, מלח, פלפל ובהרט ומערבבים תוך כדי טיגון. אם התערובת יבשה אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית. מורידים מהאש.

8. מעבירים את תערובת הפטריות והערמונים לקער עם החצילים ומוסיפים טחינה, פטרוזיליה ופלפל צ’ילי קצוץ ומערבבים היטב.

9. חוצים את הפיתות לחצי וממלאים כל חצי בתערובת הפטריות בנדיבות. אם רוצים, אפשר למרוח בתוך הפיתה אריסה או סחוג או צ’ימיצורי - מוסיף עסיסיות וטעם.

10. מברישים את הפיתות בשמן זית ומטגנים על מחבת פסים, או צולים על האש, עד שמתקבלים פסי חריכה מכל הכיוונים.

11. מגישים חם עם טחינה.
תבשיל קדירה
איך להכין קדירת בקר עם פטריות ופול ירוק?



הנה מתכון של השף שלום קדוש לקדירת בקר עם פטריות ופול ירוק:

המצרכים ל - 6-8 מנות:
================
1.5‬ ק"ג צלעות בקר (נתח מס' ‭(2‬ או נתח כתף מרכזי (נתח מס' ‭(4‬ חתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ

4 כפות שמן זית

5 שיני שום

מלח ופלפל שחור גרוס ‭

1/2 ליטר ציר בקר או מרק עוף

למרינדה:
========
1 בקבוק ‭750)‬ מ"ל) יין קברנה סוביניון מאיכות טובה

3 כפות שמן זית

1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות

1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות

2 גזרים חתוכים גס

בוּקֶהגַרנִי - צרור קטן של תימין, עלי דפנה ופטרוזיליה 3 גרגרי פלפל אנגלי


להגשה:
=======
500 גרם פול ירוק (אפשר קפוא)

500 גרם פטריות שמפיניון טריות קטנות


אופן ההכנה:
===========
1. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את הבשר למשך הלילה.

2. מחממים תנור ל‭180-‬ מעלות. ‭

3. מוציאים את נתחי הבשר מהמרינדה ומייבשים אותם. מסננים את המרינדה ושומרים בנפרד את הנוזל והירקות. ‭

4. מחממים מחבת עמוקה, יוצקים שמן זית ומשחימים את הבשר 3 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת ושומרים להמשך.

5. באותה מחבת מזגגים את הירקות מהמרינדה ומוסיפים להם שום, מלח, פלפל ואת נוזלי המרינדה. מביאים לרתיחה, מסירים קצף אם יש, מכסים ומבשלים בבעבוע כחצי שעה. ‭

6. מעבירים את תכולת המחבת לקדירה ומכסים. מעבירים את הקדירה לתנור ואופים כשעתיים וחצי. מדי פעם מנערים לערבוב. ‭

7. בזמן שהקדירה בתנור, מעניקים טיפול מקדים לתוספות: חולטים את הפול דקה-שתיים במי מלח, מעבירים למי קרח ומקלפים. מקפיצים את הפטריות בשמן זית.

8. משלימים את הכנת הקדירה: כשהבשר רך, מסננים אותו ואת הירקות מהרוטב. מביאים את הרוטב לרתיחה, מתקנים תיבול ומצמצמים או מדללים במידת הצורך. ‭

9. מחזירים את הבשר והירקות לקדירה, מוסיפים את הפטריות והפול ומחזירים לרתיחה. מערבבים.
דלורית
איך להכין דלורית במילוי פטריות וגבינה?


הנה מתכון לדלורית במילוי פטריות וגבינה של אינס שילת - ינאי, כפי שפורסם בעיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
2 דלוריות, חצויות לאורכן ומרוקנות מגרעינים

שמן זית

4 כפיות סילאן

2 בצלים סגולים קצוצים

2 כוסות פטריות (מומלץ להשתמש בפורטובלו)

1/2 כוס בזילקום

6 כפות עגבניות מיובשות קצוצות

8 שיני שום קצוצות

200 גרם גבינת פרמזן מגוררת, או גבינה בולגרית 5%

1 ביצה

מלח גס, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מברישים כל מחצית דלורית בשמן זית ובכפית סילאן ומתבלים במלח ופלפל. אופים 20 דקות, עד שהדלוריות מתרככות ומשחימות. מוציאים מהתנור, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.

3. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והפטריות כ-5 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את הבזיליקום, העגבניות המיובשות, השום, המלח והפלפל, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים מעט.

4. מוסיפים למחבת את הגבינה והביצים ומערבבים היטב.

5. ממלאים את חצאי הדלורית בתערובת הפטריות והגבינה ואופים 5-7 דקות, עד שהתערובת מזהיבה.

בתיאבון!


צלי בקר
אפשר מתכון לצלי בקר עם יין ופטריות?
הנה מתכון קל להכנת צלי בקר עם יין ופטריות:

המצרכים:
========
11/2 ק"ג פילה מדומה או בשר כתף
5 שיני שום כתושות
1/2 כוס שמן
2 בצלים קצוצים
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה ותימין טרי
600 ג' פיטריות שמפניון פרוסות
2 כוסות יין אדום יבש
מלח
פלפל טחון טרי


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב שום, פטרוזיליה, תימין, מלח ופלפל עם רבע כוס שמן ולמרוח היטב את הבשר.
2. לכסות את הבשר ולהניח לילה במקרר.
3. להשחים את הבשר על מחבת בשמן הנותר ולהניחו בתבנית אפיה.
4. לטגן בשארית השמן את הבצל ולאחר שהוזהב להוסיף את הפטריות והיין, המלח והפלפל.
5. להביא לרתיחה ולפזר על הבשר.
6. לאפות את הבשר כשעה בתנור שחומם ל-200 מעלות.
7. להנמיך ל-175 ולאפות שעה נוספת.

בתיאבון!
איך להכין טופו עם פטריות?


הנה מתכון לטופו עם פטריות:

המצרכים :
=========
למשרה הטופו:
קוביית טופו (כ-330 גרם), חתוכה לרצועות או לקוביות

4 כפות רוטב צ'ילי

כף רוטב טריאקי

שן שום כתושה

מלח ופלפל שחור

לתבשיל:
2 כפות שמן קנולה

3 שיני שום פרוסות

1-2 סלסילת פטריות שמפיניון טריות חתוכות לקוביות

חצי כפית ג'ינג'ר מגורר (אם יש, לא חובה)

מלח

פלפל שחור גרוס

כף רוטב טריאקי

כפית שמן שומשום

כף שומשום (אם יש, לא חובה)

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים המשרה: מערבבים היטב את חומרי המשרה, מוסיפים אליו את הטופו ומשרים לשעתיים לפחות.

2. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את רצועות הטופו כ-5 דקות. מערבבים מדי פעם עד שמגיעים לדרגת הצלייה הרצויה.

3. מוסיפים את השום והפטריות, מערבבים. מוסיפים את התבלינים, את רוטב הטריאקי ושמן השומשום ומקפיצים כ-3 דקות נוספות. לבסוף מוסיפים את השומשום. מגישים חם.
איך להכין חטיף פטריות מוקפצות?



הנה מתכון קל להכנת פטריות מוקפצות:

החומרים:
========
פטריות שמפיניון שלמות לפי הכמות הדרושה

מעט שמן זית

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס

מעט סויה


אופן ההכנה:
===========
1. שטפו וייבשו היטב את הפטריות.

2. חממו במחבת את שמן הזית והקפיצו את הפטריות. יש להקפיד על הקפצה קלה כדי שהפטריות לא יאבדו לחלוטין מנפחן, להוסיף מלח ופלפל, להקפיץ עוד דקה, ולהעביר למסננת.

3. פזרו את הסויה מעל הפטריות, נערו מעט והעבירו לצלחת הגשה.

ניתן להגיש חם או קר.

בתיאבון!
איזה ציוד צריך לקטיף פטריות?



הנה רשימת ציוד מומלצת ליוצאים ללקט פטריות:

1. נעליים סגורות (רוב הסיכויים שתגיעו לאזורים עם בוץ)

2. מעיל וביגוד חם (פטריות בדרך כלל קוטפים בחורף)

3. מטרייה

4. סכין לחיתוך הפטריות

5. שקיות ניילון לאיסוף. חשוב שהשקיות תשמרנה פתוחות (אפשרות נוספת היא לחורר אותן) בכדי שהפטריות תגענה הביתה במצב סביר, כמו כן, תוכלו להפריד אותן לפי הסוגים השונים.

6. מצלמה - איתה ניתן יהיה לצלם פטריות שאינכם מזהים ורוצים להתייעץ לגבי אכילתן.

7. מגדיר פטריות - ספר עם הגדרת פטריות על סוגיהן השונים בו תוכלו להיעזר בכדי לא לקטוף פטריות רעילות.
מאיזה פטריות כדאי להזהר?



משני סוגי הפטריות שנציין כאן, יש להיזהר ביותר, שכן הן רעילות ומסוכנות למאכל:

1. פטריית גושית הזאב - פטריה הדומה בצורתה לארנייה מצויה, היא בעלת רגל צהובה וכובע בגוון אדום. לספוג הנמצא בתחתית רגל הפטריה צבע אדום - יין. פטריה זו גדלה מתחת לעצי האלון.

2. פטריית טבורית הזית - לפטריה זו צבע כתום חזק-צהוב והיא זוהרת בחושך. שולי כובעה שקועים.או מקופלים מעט פנימה. יש הרואים בצורתה מעין משפך. פטריה זו גדלה ליד עצי אלון, זית ואקליפטוס.


הנה פטריות שמותר ואסור לאכול:

https://youtu.be/Qyg0q4akWCI
איך להכין פטריות אפויות בפטרוזיליה ושום?



הנה מתכון של מרילין איילון לפטריות אפויות בפטרוזיליה ושום:

המצרכים:
=========
2 סלסילות (500 גרם) פטריות נקיות

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

4 שיני שום פרוסות

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מים

מלח

פלפל שחור

1 כפית אבקת מרק עוף

1/4 גבעול רוזמרין

אופן ההכנה:
===========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מסירים את רגלי הפטריות.

3. מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה.

4. מעבירים לתבנית אפייה ואופים ללא כיסוי במשך כ-30 דקות, עד שהפטריות רכות אך עדיין בשרניות. מגישים פושר.
איך להכין אורז עם ערמונים ופטריות?


הנה מתכון חורפי של "האגוזיה" לאורז עם ערמונים ופטריות:

המצרכים:
=======
2 סלסילות (400-500 גרם) פטריות טריות

1 בצל בגודל בינוני, קלוף

1 גזר גדול (או 2 בינוניים), קלוף

2 חבילות (200 גרם) ערמונים קלופים

2 כוסות אורז לבן

1 כף גדושה שמן קוקוס או שמן זית

1/4 כוס רוטב סויה

1/4 כוס סילאן

2-3 כפות חומץ בלסמי

3 כוסות מים

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות (מצב טורבו).

2. חותכים את הפטריות.

3. חותכים את הבצל לקוביות בגודל בינוני.

4. מגררים בפומפייה את הגזר.

5. מפוררים עם הידיים לחתיכות גדולות את הערמונים.

6. שוטפים היטב את האורז ומסננים.

הבישול:
======
1. לסיר בגודל בינוני שמתאים לתנור מוסיפים את שמן הקוקוס או שמן הזית. מניחים את הסיר מעל להבה גבוהה ומוסיפים את הפטריות. מטגנים 4-5 דקות אגב ערבוב עד שהפטריות רכות. אם צריך, מוסיפים 1/4 כוס מים כדי לעזור לפטריות להתרכך.

2. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים 2-3 דקות נוספות.

3. מוסיפים את הערמונים, רוטב הסויה, הסילאן והחומץ. מערבבים היטב ואז מוסיפים את האורז.

4. מוסיפים את המים (3 כוסות), מערבבים ואז מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס (רצוי לטעום ולתקן תבלון). חשוב שהמים יהיו מלוחים בשלב זה. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר עם מכסה שמתאים לתנור (או שמים מעל נייר אפיה ומעליו אוטמים עם רדיד אלומיניום).

5. מעבירים לתנור (170 מעלות, מצב טורבו) למשך 20-30 דקות, או עד שהאורז התרכך והתבשל לחלוטין.

6. מוציאים מהתנור ומחכים 20 דקות עם המכסה. פותחים וזה מוכן.

7. בהגשה, מומלץ להוסיף 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים. נשמר בקירור 5 ימים.
איך להכין כרוב סיני בפטריות?


הנה מתכון לכרוב סיני בפטריות של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:

המצרכים:
========
5 כפות שמן

1 כך ג'ינג'ר

2 שיני שום קצוצות דק

2 בצלי שאלוט, קצוצים

5 פטריות שיטאקה טריות, קצוצות גס

1 כרוב סיני, פרוס לפרוסות דקות

2 כפות רוטב סויה

2 כפית סוכר

1 כפית שמן שומשום

מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את השמן במחבת גדולה ורחבה וכשהוא חם מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, השאלוט והפטריות.

2. מטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות.

3. מוסיפים את הכרוב הפרוס, מערבבים היטב ומטגנים יחד עוד כ-3 דקות.

4. מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר, שמן השומשום ומעט מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים יחד עוד כ-3 דקות.
מהם הכללים לאיסוף ואכילה של פטריות?


דליה לוינסון, בספרה "מדריך כרטא לפטריות מאכל ורעל בישראל", מציינת כללים בסיסיים למתחילים בתחביב איסוף ואכילת פטריות. הנה הם:

1. אין לטעום פטריות, אם לא מכירים אותן. יש להתייעץ עם מומחה.

2. אין לזהות פטריות רק על סמך תמונה הנמצאת בידכם. לעיתים קרובות התמונות מטעות, במיוחד את מי שאינו בקיא מספיק ופטריות רעילות נמצאות דומות מאד לפטריות טובות למאכל.

3. גם אם החלטתם לבשל את הפטריות, שמרו פטרייה או שתיים במקרר, על כל צרה שלא תבוא, כדי שיהיה קל לזהות מה אכלתם.

4. אין ללקט פטריות בצבע לבן. לרוב הן מאד רעילות.

5. כאשר אתם טועמים פטרייה בפעם הראשונה, עשו זאת בכמות קטנה מאד עם כפית, המתינו 24 שעות ורק אם הכל בסדר איכלו את השאר.

6. אין לאכול פטריות בר לא מבושלות.

7. תמיד עדיף להיעזר במומחה פטריות, להתמקד בשניים - שלושה סוגים ולהעדיף אותם.


כללים לאיסוף וזיהוי פטריות:

https://youtu.be/Qyg0q4akWCI


איך להכין פסטה עם רוטב שמנת ופטריות ?


הנה מתכון להכנת פסטה ברוטב שמנת ופטריות:

המצרכים הדרושים:
===============
פסטה (מומלץ פטוצ'יני)

פטריות שמפיניון

שמנת לבישול

חצי בצל

אגוז מוסקט טחון

מלח

פלפל

שמן זית

הוראות ההכנה:
============
1. חותכים את הבצל והפטריות.

2. מרתיחים מים בסיר ואז מכניסים את הפסטה.

3. במחבת שמים שמן (מומלץ שמן זית) ומטגנים את הבצל והפטריות עד להשחמה.

4. לאחר ההשחמה מוסיפים את השמנת ומערביים, מוסיפים קצת שמן זית ואת התבלינים אגוז מוסקט, מלח, פלפל. טועמים לפעמים את הרוטב כדי לדעת מתי הוא מוכן. (אם הרוטב לא סמיך אפשר להוסיף קצת מים).

5. מוציאים את הפסטה לתוך מסננת שוטפים במים קרים ושמים בחזרה בסיר, יוצקים את הרוטב ומערבבים עם הפסטה.

ב ת י א ב ו ן!
איך להכין המבורגר פטריות?


הנה מתכון להכנת המבורגר פטריות:

המצרכים:
========
5 יחידות פטריות פורטובלו, קצוצות

שתי סלסלות פטריות שמפיניון, קצוצות

3 בצלים בינוניים קצוצים

1/2 כוס סולת

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

כפית מלח


אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הבצל עד להזהבה.

2. מאדים את הפטריות ומטגנים במשך כ-15 דקות. מניחים במסננת להגרת הנוזלים.

3. בקערה מניחים את הפטריות והבצל ומערבבים עם הסולת.

4. אפשר להוסיף מעט מים כדי שהתערובת תתגבש ותהפוך אחידה. מתבלים במלח ופלפל. מצננים למשך כשעה.

5. יוצרים קציצות דחוסות ומטגנים במעט שמן זית מכל צד על אש בינונית, למשך כ-3-4 דקות.

בתיאבון!
איך להכין סלט חם של פטריות ובורגול?


הנה מתכון לסלט חם של פטריות ובורגול של לימור לאנידו תירוש, כפי שפורסם ב"הארץ" בפברואר 2017:

המצרכים:
========
2 בצלים פרוסים לחצאי עיגולים דקים

2 כפות שמן

חצי כוס בורגול בינוני

2 סלסילות פטריות שימג'י

סלסילת פטריות בייבי פורטובלו (מיני חורש)

כף וחצי חומץ בלסמי מצומצם

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית כמון

חצי כפית ועוד טיפה מלח

50 גרם פטה מגוררת

אופן ההכנה:
==========
1. במחבת גדולה ועמוקה או ווק שמים שמן ומטגנים בצל על להבה בינונית נמוכה עד קבלת צבע חום עמוק. בוחשים מדי פעם.

2. בינתיים שמים בקערה בינונית בורגול. ממלאים את הקערה במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מסננים את רוב מי השטיפה, מלבד כמות של 2 כפות. מניחים לבורגול לתפוח למשך 20 דקות. מערבבים מפעם לפעם. לאחר 20 דקות טועמים, אם הבורגול מעט קשה מוסיפים עוד כף או שתיים מים חמים ומשהים לעשר דקות.

3. לאחר שהבצלים התקרמלו מגבירים את הלהבה, מוסיפים פטריות ומקפיצים שתי דקות.

4. מוזגים בלסמי ותבלינים ומקפיצים למשך דקה. מוסיפים בורגול וממשיכים בהקפצה למשך חמש דקות. מתקנים תיבול ומגישים חם עם פטה מגוררת.
איך להכין מאפה פטריות וכרשה?


הנה מתכון להכנת מאפה פטריות וכרשה:

המצרכים ל-24 מנות:
================
לבצק:
2 כוסות קמח לבן

2 ורבע כוסות קמח מלא

2 כפיות אבקת אפייה

מעט מלח

6 כפות שמן זית

6 כפות שמן קנולה

1 כוס יין לבן יבש

1 חלבון להברשה

מעט שומשום

למילוי:

1 כף שמן זית

סלסילת פטריות, מנוקות ופרוסות

2 גבעולי כרישה, קצוצים לטבעות דקות

מעט תימין

אופן ההכנה:
==========
1. הבצק: מערבבים בקערה את הקמחים, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את השמנים והיין. מערבבים עד שנוצר בצק, לא מגזימים בלישה ומחלקים לשני כדורים.

2. המילוי: מחממים שמן זית, מוסיפים פטריות וכרישה ומטגנים עד שמתקבל מרקם קרמי. מוסיפים את התימין, מכבים את האש ומניחים בצד.

3. מרדדים כל כדור בצק למשטח מלבני, שמים במרכז מילוי ומגלגלים לגליל ארוך.

4. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, מורחים מעט חלמון על שני הגלילים ומפזרים מעט שומשום. אופים כ-12 דקות עד להשחמת המאפה.
איך עושים טיפול מונע לפטרת בציפורניים?
איך להכין תפוחי אדמה עם תרד ופטריות?
איך להכין תפוח אדמה עם פטריות?
איך להכין אבקת מרק פטריות בבית?
איך להכין צלי בקר עם פטריות וארטישוק ירושלמי?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.