» «
המבורגר
איך להכין המבורגר פטריות?


הנה מתכון להכנת המבורגר פטריות:

המצרכים:
========
5 יחידות פטריות פורטובלו, קצוצות

שתי סלסלות פטריות שמפיניון, קצוצות

3 בצלים בינוניים קצוצים

1/2 כוס סולת

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

כפית מלח


אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הבצל עד להזהבה.

2. מאדים את הפטריות ומטגנים במשך כ-15 דקות. מניחים במסננת להגרת הנוזלים.

3. בקערה מניחים את הפטריות והבצל ומערבבים עם הסולת.

4. אפשר להוסיף מעט מים כדי שהתערובת תתגבש ותהפוך אחידה. מתבלים במלח ופלפל. מצננים למשך כשעה.

5. יוצרים קציצות דחוסות ומטגנים במעט שמן זית מכל צד על אש בינונית, למשך כ-3-4 דקות.

בתיאבון!
פטריות
איך עושים טיפול מונע לפטרת בציפורניים?


פטרת הציפורניים נמנית בין מחלות העור השכיחות ביותר בעולם, והיא עלולה לפגוע במבנה הציפורן ולגרום לכאב רב. מטפלים אלטרנטיביים רבים, ממליצים על טיפול בפטרת, באמצעות חומץ תפוחים, מאחר והחומצה האצטית נלחמת בפטריות, הגורמות לזיהומים, ומחסלת אותן.

רכיבים לתכשיר טבעי נגד פטריות ברגליים:
===============================
חומץ תפוחים

מים

הוראות הכנה:
===========
השרו את רגליכם בתוך גיגית מלאה במים והוסיפו את חומץ התפוחים ביחס של 1:2.

שימו לב: השתדלו לאוורר את כפות רגליכם כמה שיותר וייבשו אותן היטב, לאחר כל שימוש בחומץ תפוחים, גם את האזור שבין האצבעות.
מתכונים
איך להכין תפוח אדמה עם פטריות?



הנה מתכון קל וטעים לתפוח אדמה עם פטריות:


מצרכים:
=======
2 תפוחי אדמה גדולים חצויים לאורכם

10 פטריות שמפניון

2 פטריות פורטובלו בלי הגבעול

6 פטריות ירדן ללא הגבעול

1 כף עלי טימין

2 כפות חמאה

1/2 כוס שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט אגוז מוסקט


אופן ההכנה:
============
1. לבשל את תפוחי האדמה חמש דקות במים רותחים ולסנן.

2. לחמם תנור ל-200 מעלות.

3. להניח את תפוחי האדמה המבושלים בתבנית ולאפות 20 דקות עד לריכוך והזהבה.

4. בזמן שתפוחי האדמה נאפים בתנור יש לחמם את החמאה במחבת, להוסיף את הטימין וכל סוגי הפטריות ולהקפיץ עוד דקה. לאחר שהפטריות מעט מתרככות יש להוסיף את התבלינים והשמנת ולבשל עוד 3 דקות על להבה נמוכה.

5. להניח חצי או שני חצאים של תפוח אדמה בצלחת נאה ולמזוג עליו את רוטב הפטריות והשמנת.



אנטיפסטי
איך להכין אנטיפסטי?



הנה מתכון לאנטיפסטי של השף גיל גלר, כפי שהתפרסם בגליון "סגנון" של מעריב במאי 2011:

המצרכים:
========
חציל חתוך בפרופיל לטבעות בעובי 1 ס"מ

כרובית מפורת לפרחים

3 בצלים, חתוכים לשמיניות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים

חופן גדול של עגבניות שרי (עדיף שלא לפרק אותן מהאשכול)

10 פטריות פורטובלו גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

15 פטריות שמפניון גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

2 שיני שום שלמים ולא מפורקים

2 קישואים, חתוכים לאורכם לפלחים ארוכים

שומר, חתוך בפרופיל ארוך

2 גזרים מקולפים, חתוכים בפרופיל זוויתי



לרוטב:
=======
כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

כף סוכר חום

כף מלח גס

1/2 חופן רוזמרין קצוץ

4 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ


אופן ההכנה:
============
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקררים לפחות כחצי שעה לפני המריחה על הירקות.

2. צולים את הירקות העטופים ברוטב בחום גבוה למשך זמן קצר. לשים לב שהם לא צריכים להתרכך. במהלך הצלייה מורחים את השמן המתובל על הירקות פעם נוספת.


בתיאבון!

פטריות

דלורית
איך להכין דלורית במילוי פטריות וגבינה?


הנה מתכון לדלורית במילוי פטריות וגבינה של אינס שילת - ינאי, כפי שפורסם בעיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
2 דלוריות, חצויות לאורכן ומרוקנות מגרעינים

שמן זית

4 כפיות סילאן

2 בצלים סגולים קצוצים

2 כוסות פטריות (מומלץ להשתמש בפורטובלו)

1/2 כוס בזילקום

6 כפות עגבניות מיובשות קצוצות

8 שיני שום קצוצות

200 גרם גבינת פרמזן מגוררת, או גבינה בולגרית 5%

1 ביצה

מלח גס, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מברישים כל מחצית דלורית בשמן זית ובכפית סילאן ומתבלים במלח ופלפל. אופים 20 דקות, עד שהדלוריות מתרככות ומשחימות. מוציאים מהתנור, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.

3. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והפטריות כ-5 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את הבזיליקום, העגבניות המיובשות, השום, המלח והפלפל, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים מעט.

4. מוסיפים למחבת את הגבינה והביצים ומערבבים היטב.

5. ממלאים את חצאי הדלורית בתערובת הפטריות והגבינה ואופים 5-7 דקות, עד שהתערובת מזהיבה.

בתיאבון!
פטריות
איך להכין חטיף פטריות מוקפצות?



הנה מתכון קל להכנת פטריות מוקפצות:

החומרים:
========
פטריות שמפיניון שלמות לפי הכמות הדרושה

מעט שמן זית

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס

מעט סויה


אופן ההכנה:
===========
1. שטפו וייבשו היטב את הפטריות.

2. חממו במחבת את שמן הזית והקפיצו את הפטריות. יש להקפיד על הקפצה קלה כדי שהפטריות לא יאבדו לחלוטין מנפחן, להוסיף מלח ופלפל, להקפיץ עוד דקה, ולהעביר למסננת.

3. פזרו את הסויה מעל הפטריות, נערו מעט והעבירו לצלחת הגשה.

ניתן להגיש חם או קר.

בתיאבון!
פטריות
מאיזה פטריות כדאי להזהר?



משני סוגי הפטריות שנציין כאן, יש להיזהר ביותר, שכן הן רעילות ומסוכנות למאכל:

1. פטריית גושית הזאב - פטריה הדומה בצורתה לארנייה מצויה, היא בעלת רגל צהובה וכובע בגוון אדום. לספוג הנמצא בתחתית רגל הפטריה צבע אדום - יין. פטריה זו גדלה מתחת לעצי האלון.

2. פטריית טבורית הזית - לפטריה זו צבע כתום חזק-צהוב והיא זוהרת בחושך. שולי כובעה שקועים.או מקופלים מעט פנימה. יש הרואים בצורתה מעין משפך. פטריה זו גדלה ליד עצי אלון, זית ואקליפטוס.


הנה פטריות שמותר ואסור לאכול:

https://youtu.be/Qyg0q4akWCI
פסטה
איך להכין פסטה עם רוטב שמנת ופטריות ?


הנה מתכון להכנת פסטה ברוטב שמנת ופטריות:

המצרכים הדרושים:
===============
פסטה (מומלץ פטוצ'יני)

פטריות שמפיניון

שמנת לבישול

חצי בצל

אגוז מוסקט טחון

מלח

פלפל

שמן זית

הוראות ההכנה:
============
1. חותכים את הבצל והפטריות.

2. מרתיחים מים בסיר ואז מכניסים את הפסטה.

3. במחבת שמים שמן (מומלץ שמן זית) ומטגנים את הבצל והפטריות עד להשחמה.

4. לאחר ההשחמה מוסיפים את השמנת ומערביים, מוסיפים קצת שמן זית ואת התבלינים אגוז מוסקט, מלח, פלפל. טועמים לפעמים את הרוטב כדי לדעת מתי הוא מוכן. (אם הרוטב לא סמיך אפשר להוסיף קצת מים).

5. מוציאים את הפסטה לתוך מסננת שוטפים במים קרים ושמים בחזרה בסיר, יוצקים את הרוטב ומערבבים עם הפסטה.

ב ת י א ב ו ן!


פטריות
איזה ציוד צריך לקטיף פטריות?



הנה רשימת ציוד מומלצת ליוצאים ללקט פטריות:

1. נעליים סגורות (רוב הסיכויים שתגיעו לאזורים עם בוץ)

2. מעיל וביגוד חם (פטריות בדרך כלל קוטפים בחורף)

3. מטרייה

4. סכין לחיתוך הפטריות

5. שקיות ניילון לאיסוף. חשוב שהשקיות תשמרנה פתוחות (אפשרות נוספת היא לחורר אותן) בכדי שהפטריות תגענה הביתה במצב סביר, כמו כן, תוכלו להפריד אותן לפי הסוגים השונים.

6. מצלמה - איתה ניתן יהיה לצלם פטריות שאינכם מזהים ורוצים להתייעץ לגבי אכילתן.

7. מגדיר פטריות - ספר עם הגדרת פטריות על סוגיהן השונים בו תוכלו להיעזר בכדי לא לקטוף פטריות רעילות.
מהם הכללים לאיסוף ואכילה של פטריות?


דליה לוינסון, בספרה "מדריך כרטא לפטריות מאכל ורעל בישראל", מציינת כללים בסיסיים למתחילים בתחביב איסוף ואכילת פטריות. הנה הם:

1. אין לטעום פטריות, אם לא מכירים אותן. יש להתייעץ עם מומחה.

2. אין לזהות פטריות רק על סמך תמונה הנמצאת בידכם. לעיתים קרובות התמונות מטעות, במיוחד את מי שאינו בקיא מספיק ופטריות רעילות נמצאות דומות מאד לפטריות טובות למאכל.

3. גם אם החלטתם לבשל את הפטריות, שמרו פטרייה או שתיים במקרר, על כל צרה שלא תבוא, כדי שיהיה קל לזהות מה אכלתם.

4. אין ללקט פטריות בצבע לבן. לרוב הן מאד רעילות.

5. כאשר אתם טועמים פטרייה בפעם הראשונה, עשו זאת בכמות קטנה מאד עם כפית, המתינו 24 שעות ורק אם הכל בסדר איכלו את השאר.

6. אין לאכול פטריות בר לא מבושלות.

7. תמיד עדיף להיעזר במומחה פטריות, להתמקד בשניים - שלושה סוגים ולהעדיף אותם.


כללים לאיסוף וזיהוי פטריות:

https://youtu.be/Qyg0q4akWCI
אפשר מתכון לצלי בקר עם יין ופטריות?
הנה מתכון קל להכנת צלי בקר עם יין ופטריות:

המצרכים:
========
11/2 ק"ג פילה מדומה או בשר כתף
5 שיני שום כתושות
1/2 כוס שמן
2 בצלים קצוצים
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה ותימין טרי
600 ג' פיטריות שמפניון פרוסות
2 כוסות יין אדום יבש
מלח
פלפל טחון טרי


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב שום, פטרוזיליה, תימין, מלח ופלפל עם רבע כוס שמן ולמרוח היטב את הבשר.
2. לכסות את הבשר ולהניח לילה במקרר.
3. להשחים את הבשר על מחבת בשמן הנותר ולהניחו בתבנית אפיה.
4. לטגן בשארית השמן את הבצל ולאחר שהוזהב להוסיף את הפטריות והיין, המלח והפלפל.
5. להביא לרתיחה ולפזר על הבשר.
6. לאפות את הבשר כשעה בתנור שחומם ל-200 מעלות.
7. להנמיך ל-175 ולאפות שעה נוספת.

בתיאבון!
איך להכין ריזוטו פטריות?


הנה מתכון לריזוטו פטריות של דפנה אוסאר מיכאל, כפי שהתפרסם בגיליון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
1 כף פטריות מיובשות

25 גרם חמאה

1 בצל קצוץ

1 סלסלה פטריות טריות פרוסות

1 כוס אורז לריזוטו (ארבוריו)

3-4 כוסות ציר ירקות או מים רותחים

1/2 כוס חלב

מלח

פלפל שחור גורס

להגשה: גבינת פרמז'ן מגוררת ועלי בזיליקום

אופן ההכנה:
==========
1. משרים את הפטריות המיובשות ב-1/4 כוס מים רותחים במשך 20 דקות, עד לריכוך.

2. מחממים את החמאה בסיר כבד, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הפטריות ומטגנים דקה. מוסיפים את האורז ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את היין ואת הפטריות המיובשות, יחד עם נוזלי ההשריה, ומבשלים דקה - שתיים תוך ערבוב.

3. מוסיפים מצקת מציר הירקות (או מהמים) ומבשלים על אש בינונית - גבוהה, תוך ערבוב עד שהנוזלים נספגים באורז. ברגע שהנוזלים נספגים מוסיפים מצקת נוספת וממשיכים לערבב, עד שהם נספגים. חוזרים על הפעולה עוד כמה פעמים עד שהאורז כמעט מוכן (בסך הכל אמור להימשך 20-30 דקות).

4. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים לאורז את החלב ומבשלים 2-3 דקות נוספות עד שהאורז מתרכך.

5. מעבירים את הריזוטו לצלחות ומפזרים עליו גבינת פרמזן מגוררת ועלי בזילקום. מגישים מיד.

בתיאבון!
איך להכין אבקת מרק פטריות בבית?



לא חייבים לקנות אבקות מרק שמכילות כל חומרים שלא תמיד היינו רוצים להכניס לגופינו. הנה מתכון פשוט להכנת אבקת מרק פטריות בבית שמוסיפה טעם נהדר ומסמיכה כל תבשיל, פסטה או רוטב (הכמות היא עבור תיבול של כ-5 מנות):

המצרכים:
=========
חצי כוס מיקס פטריות מיובשות

קורט אורגנו יבש

כף פתיתי שמרי בירה

כפית קמח תפוחי אדמה

כפית שבבי בצל יבשים

חצי כפית שום גבישי

רבע כפית פטרוזיליה יבשה

חצי כפית טימין יבש

רבע כפית מלח סלרי

אופן ההכנה:
==========
- טוחנים היטב במטחנת תבלינים או בבלנדר/מעבד מזון.

- מומלץ להגדיל כמויות ולשמור לשימוש עתידי בצנצנת בפריזר.
איזה שמנים אתרים יעזרו לפטרת ברגליים?



להקלה וטיפול בפטרת בכפות הרגליים יש להשתמש בשמנים הבאים:

ארטימיזיה

אקליפטוס

פיגם

סייג' רפואי

טיטרי


יש לערבב היטב את כל השמנים ולמרוח על כפות הרגליים.
מהי פטריית מייטאקי ובאילו מצבים כדאי להשתמש בה?



פטריית מייטאקי גדלה בבסיס עץ האלון ורק בעשרות השנים האחרונות החלו לגדלה בחקלאות מסחרית, עד אז היא נחשבה לייחודית וקשה להשגה. הפטרייה מכונה גם "הפטרייה הרוקדת" והיא טובה לשימוש במצבים הבאים:

הורדת כולסטרול

ויסות לחץ דם

חיזוק המערכת החיסונית

סוכרת

טיפול בשחלות פוליציסטיות

טיפול הורמונלי בנשים

יש להיוועץ בבעל מקצוע לפני השימוש, במיוחד חולי סכרת, שכן הפטרייה מורידה את רמת הסוכר.
מהן הסיבות לריח רע בכפות הרגליים?



הנה סיבות אפשריות לריח רע בכפות הרגליים:

1. פטרייה בכף הרגל (אקזמה שניתן לחסל בזריית מעט אבקת סודה לשתייה לפני גריבת הגרביים).

2. הזעה מרובה

3. חוסר אוורור מספק של כפות הרגליים והנעליים

4. דלקת וזיהום בעור כתוצאה מפטרייה שלא טופלה

5. לחץ ומתח נפשי

6. עישון

7. תזונה לקויה

8. נטילת תרופות

9. אלכוהול
איזה שמן אתרי טוב לטיפול בבעיות עור?


לבעיות עור למיניהן כדאי להשתמש בשמן עץ התה, יש לטבול קיסם בשמן ולמרוח על המקום הבעיתי. השמן יעיל במקרים הבאים:

כוויות

חתכים

הרפס

עקיצות

הכשות

פסוריאזיס

אקזמה

פריחה

אקנה

פטריות עור

פטריות ציפורניים

פצעים

קוצים


איפה אפשר לקטוף פטריות בהרי יהודה?



אלו היערות הטובים לאיסוף פטריות באזור ירושלים והרי יהודה:

הר אדר

יער ירושל

יער הנשיא (יער צרעה) - כאן גדלה פטריית אוזניית הכלך.


אזהרה: אין לקטוף ולאכול פטריות ללא היכרות אישית ומדוייקת עם סוגי הפטריות! טעות יכולה לעלות בחייכם!
איך להכין צלי בקר עם פטריות?



הנה מתכון קל להכנת צלי בקר עם פטריות:

המצרכים:
======
כ-10 פרוסות בשר בקר פרוס לנתחים

סלסלת פטריות טריות או קופסת שימורים של פטריות חתוכות

רוטב צלי מוכן (של אחת החברות שמייצרות רטבים שכאלה)

חצי כוס יין אדום

3 עלי דפנה

מלח ופלפל

מעט שמן


אופן ההכנה:
========
לסגור את נתחי הבשר בסיר עם קצת שמן, להוסיף את כל החומרים, להביא לרתיחה ולבשל בין שעה לשעתיים עד שהבשר רך.

בתיאבון!
האם ניתן לעשות שימוש ברגלי פטריות?


בהחלט. אמנם במתכונים רבים נקבל הנחייה להסיר את הרגליים ולא להוסיפן לתבשיל, אך במקום לזרוק אותן יש לקצוץ אותן דק, לטגן במעט שמן עם מעט מלח, לסנן את הנוזלים ולאחר מכן להוסיף לתבשילי מרק וירקות. אפשר כמובן לשמור במקפיא עד לשימוש.
איפה אפשר לקטוף פטריות באיזור חיפה והכרמל?


היערות הטובים לאיסוף פטריות בכרמל ואיזור חיפה הם:

1. יערות הכרמל (באיזורים בהם ישנם עצי אורן)

2. אזור בית אורן (צומת דמון)


אזהרה: אין לקטוף ולאכול פטריות ללא היכרות אישית ומדוייקת עם סוגי הפטריות! טעות יכולה לעלות בחייכם!
מהי פטריית קורדיספס ולמה היא משמשת?
על מה להקפיד עם הילדים בקטיף פטריות יער?
מתי לקטוף פטריות?
מהי פטריית שיטאקי ומה יתרונותיה הבריאותיים?
איפה אפשר לקטוף פטריות בנגב ובדרום הארץ?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.