» «
מבחנים
מהו מבחן אמי"ר לאוניברסיטה?


מבחן אמי"ר הוא למעשה בחינת המיון לרמות באנגלית של האוניברסיטאות. המבחן נועד ללמד את המוסד הלימודי על רמת ידיעותיו של המועמד ללימודים בשפה האנגלית, כך שיוכל לסווג אותו לקורסי החובה הנדרשים לו באנגלית או לפטור אותו מהם, אם מצבו באנגלית מאפשר זאת.
בחינת אמיר בודקת את השליטה הסבילה בשפה האנגלית, כפי שהיא באה לידי ביטוי בקריאה של קטעי טקסט והבנתם. כמובן שהיא מתייחסת לרמה אקדמית.
יש גם מבחן ידע באנגלית שמועבר באמצעות מחשב ונקרא מבחן אמיר"ם (אל דאגה - לא תצטרכו ידע קודם בתפעול מחשב). בחינת אמיר"ם (אמיר ממוחשב) בודקת את השליטה בשפה האנגלית ומכוונת לרמת הלימוד הנכונה למועמד.
פסיכומטרי
איך להיערך לקראת מבחן פסיכומטרי?



כך יש להיערך לקראת מבחן פסיכומטרי:

1. להירשם לבחינה בזמן על מנת שתוכלו להיבחן קרוב למקום מגוריכם.

2. אירגון הזמן לפני הבחינה - יש לקחת בחשבון שככל שמתקרב מועד הבחינה כך יש פחות זמן לעיסוקים אחרים, כולל עבודה. יש להיערך לכך מראש.

3. סיום חומרי הכנה לקורס - לפני תחילת הקורס מקבלים המשתתפים בו חומרי הכנה לקורס הכוללים רכישת מיומנויות שונות. כדאי לסיים חומרי הכנה אלה לפני הקורס על מנת להגיע אליו מוכנים כמה שיותר.

4. מידע על תנאי קבלה למקצועות השונים - חשוב לדעת לפני הקורס מהם תנאי הקבלה למקצועות אותם אתם רוצים ללמוד, זאת על מנת להציב לעצמכם יעדים תוך כדי לימוד לציון אותו אתם רוצים לקבל.

5. שמירה על תחביבים והנאות קטנות - למרות השגרה הצפופה והלחוצה לפני הבחינה כדאי בכל זאת להקפיד לשמור על תחביב או עיסוק אהוב גם במהלך תקופה זו. תקופה שרק לומדים בה היא מעייפת ומתישה פיסית ומנטלית וחשוב לקבל רענון קל בתחומים אחרים מפעם לפעם.
קריירה
איך להתכונן היטב למבחן הפסיכומטרי?



רבים מאיתנו נדרשים לבצע את הבחינה הפסיכומטרית הנערכת מספר פעמים בשנה במועדים קבועים בכל הארץ, ואז מגיע הרגע בו על מנת למקסם הצלחות ולהוציא ציון מירבי. אנו מתלבטים האם אנו נדרשים לעזרה? ללימוד? להנחיה? לקורס?

הנה מספר טיפים לבחינה הפסיכומטרית, אפילו לפני שאתם מגיעים
להחלטה בנושא איך ללמוד:

1. הרחבת אוצר המילים העברי - כפי שחלקכם אולי שמע, הבחינה מורכבת מ-3 נושאים: חלק כמותי, חלק מילולי וחלק אנגלית. בחלק המילולי על מנת לפתור חלק רב מן השאלות יש לדעת מילים רבות בשפה העברית, גם מילים שביום יום כמעט ואין לנו שימוש בהן. על כן מומלץ לקרוא ספרים, לפתור תשבצים, או לקנות ערכת לימוד באחת מחנויות הספרים ולהתחיל בהקדם ללמוד ולשנן אוצר מילים.

2.הרחבת אוצר המילים האנגלי - בחלק האנגלית כמו בחלק העברית נדרש אוצר מילים. אחרת, לא ניתן לפתור שאלות אלא אולי ולנחש תשובה נכונה. על כן מומלץ שוב לקרוא ספרים, לקרוא עיתון באנגלית, להעשיר את שפת האנגלית ואוצר המילים. כמו כן בערכות הלימוד השונות תוכלו למצוא מילון אנגלי-עברי ולשנן.

3. החלק הכמותי - ידע רב במתמטיקה בסיסית יתרום לפתרון נכון של שאלות המופיעות בבחינה, אולם הבחינה מוקצבת בזמן 25 דקות ל-25 שאלות בפרק זה,
לכן עליכם לפתור כל שאלה בממוצע במקסימום דקה אחת בלבד. רבים מאיתנו נתקלים בבעיית הזמן, על מנת לפתור בעיה זו עליכם לתרגל שאלות מהמבחנים השונים והקודמים, שאלות בנושא בעיות כמותיות שאולי תופענה בבחינה. ככל שתכירו יותר סוגים של שאלות, יהיו לכם יותר כלים להתמודד עם הבחינה וכך כשתגיעו לשאלה לפני שתחשבו איך בכלל לגשת אליה כבר יהיה לכם ידע מספיק איתו תוכלו לפתור מיד.

4. קריאה - קריאה בעברית ובאנגלית תשפר את יכולת מהירות והבנת הקריאה שלכם, הדבר בהכרח יתרום לעמידה בזמנים.

5. במידה ותחליטו ללמוד במכון לימוד או ע"י אדם פרטי או לבדכם - עליכם לדעת שכדי למצות את המקסימום עליכם לתרגל כמה שיותר סוגי שאלות מכל סוגי הפרקים כמותי, מילולי, אנגלית. עם הזמן מתפתחת גישה לפתרון וככל שתתרגלו יותר תדעו לפתור יותר, ומהר יותר.

6. המלצה - לימוד אישי או בקבוצות קטנות בניגוד ללימוד בקבוצות גדולות ייתן למי שילמד אתכם אפשרות לתת יותר תשומת לב ויותר זמן השקעה במה שאתם מתקשים.

לימוד פורה ובהצלחה!
קריאה מהירה
איך לתרגל שיפור זיכרון לקראת בחינות?


מי שתרגל קריאה מהירה יכול להגיע למהירות קריאה גבוה מ-300 מילים לדקה, בעוד שסטודנט ממוצא קורא כ-120 מילים לדקה ונוסף מבזבז 20% מהזמן על החזרות בקריאה. הנה מספר תרגילים לשיפור הזיכרון לסטודנטים לקראת הבחינות:

1. ריכוז והרגעה - חשיבה חיובית עוזרת להצלחה. במקום לחשוב "אני הולך להיכשל" תחשבו "איך אצליח במשימה". תבצעו תרגילי הרפיה וריכוז במידת הצורך. תנסו לא להילחץ. במידה ולמדתם את החומר, תהיו בטוחים שתצליחו. תשבו זקוף ותנשמו עמוק. אחד הבעיות השכיחות היא נשימה שטחית שלא מזרימה מספיק חמצן למוח. תתרכזו על החומר הנלמד. אם התעייפתם תנוחו. תנסו לא להמעיט בשינה, כי שינה מועטה פוגעת גם ביצירתיות וגם בזיכרון. תייצרו עניין בחומר הנלמד "למה זה חשוב לי או מעניין אותי?" "למה שמו את החומר בתוכנית הלימודים?" "איך הדברים יכולים לעזור לי בעתיד?"

2. קריאת החומר - לפני קריאת הטקסט, תמצאו מקום נוח ומאור. תעשו תרגילי ריכוז ותתמלאו בביטחון עצמי. תקראו את הכותרת, משפטי פתיחה וסיום, ראשי פרקים. תנסו לדמיין איך אתם הייתם כותבים את הטקסט. במהלך הקריאה תשלטו על קצב הקריאה. תתאימו את מהירות הקריאה לקצב החשיבה שלכם. תהיו קשובים לזרימת הטקסט. תקראו את כל החומר ואל תדלגו. אם משעמם לכם, תנסו להאיץ. אם לא הבנתם משהו, תחזרו על הפרק מהתחלה ותאטו את הקצב.

3. סיכום החומר - ההפך מלשכוח הוא לרשום. רישום וסימון הטקסט משפרים את ההבנה גם בהווה וגם בעתיד. תבינו מהם הרעיונות החשובים בטקסט. תסכמו כל פרק במספר מילים בודדות, תדגישו את מה שתצטרכו לזכור בפירוט רב יותר. תבנו את החומר בצורה מובנית. כך כשתצטרכו לחזור על הטקסט בנסיבות אחרות, תוכלו להבין את הרעיונות הבסיסיים גם בלי לקרוא את כל הטקסט מחדש. תשלבו את הרישום בטקסט עם הרישום מההרצאות. חשוב להדגיש את כל פרטי המידע שיכולים להופיע במבחן. בנוסף, אם אתם יכולים לצייר את החומר עשו זאת. בניית איורים גראפיים עוזרת להבנה ולזיכרון.

4. שחזור של החומר - זיכרון לטווח קצר של מה שקראנו תוקף לעשר דקות. אחרי עשר דקות יש איבוד מהיר של האינפורמציה. לאחר זמן מה רק חלקי אחוז מהחומר הנלמד נשאר בזיכרון. על ידי שחזור החומר הנלמד ניתן לחסוך לימוד מחדש, לוודא בסיס ידע רחב ולשפר את יציבות הקשרים בזיכרון. את השחזור כדאי לבצע מיד לאחר סיום הקריאה, ואז אחרי שעתיים, יום, וארבעה ימים. תנסו לשפר את הרישומים ולהשוות את החומר הזכור עם החומר הרשום. על ידי שחזור שיטתי ניתן להגיע לזיכרון של למעלה מ-90% מהחומר הנלמד. הפרש זמן הולך וגדל בין שחזור לשחזור מבטיח לא רק שהחומר הישן לא ישכח, אלא גם שהחומר החדש יתחבר אליו בצורה הטובה ביותר.

5. הפעלת יצירתיות - חישבו על צורות שונות של הצגת החומר. למשל, תדמיינו איזה שאלות תקבלו במבחן, איך תענו על השאלות הללו? איך המרצה שלכם היה עונה על אותן השאלות? אם הייתם מרצים, איזה שאלות הייתם שמים במבחן? נניח ופגשתם את השכן שלכם, איך הייתם מסבירים לו את החומר במילים פשוטות? תדמיינו מה הרגישו החוקרים כשהם גילו את אותם הדברים שלמדתם. מה גרם לאנשים להשקיע שנים של עבודה קשה על מנת לגלות את מה שלמדתם, לסכם אותו להביא אותו בפניכם? על ידי סקרנות בלבד ניתן להעלות את המוטיבציה ללמוד ולהצליח.

6. סימולציות - לפני הטיסה הטייסים מבלים שעות על גבי שעות בחדרי הסימולציות. האומנים מבצעים אינספור חזרות לפני הצגת בכורה. אם חשבתם שתצליחו בבחינה בלי סימולציות טעות בידכם. תנסו לעשות את הדבר הקרוב ביותר לבחינה. תעשו זאת שוב ושוב. כדאי להיעזר בדוגמאות של מבחנים קודמים של המרצים שלכם.

7. מנוחה - רוב הסטודנטים עושים טעות נפוצה ולומדים עד הרגע האחרון לפני המבחן. ביום של המבחן חובתכם היא לנוח. המנוחה עוזרת לסדר את החומר בזיכרון ארוך הטווח ומייצרת משאבים נפשיים שתזדקקו להם במהלך הבחינה. תפנקו את עצמכם בשינה טובה וארוחה טובה לפני המבחן. כוס קפה ועוגייה חצי שעה לפני המבחן ישפרו את מצב רוחכם ויספקו את האנרגיה הדרושה על מנת לעבור את המבחן בהצלחה.

אין דבר שיכול להבטיח הצלחה, אבל קל לשפר את סיכויי ההצלחה. אל תפגעו בהצלחתכם: תתכוננו נכון לבחינה!

פסיכומטרי

פסיכומטרי
איך להוזיל את קורס הפסיכומטרי?


הנה שש דרכים להוזלת קורסים למבחן הפסיכומטרי:

1. לימוד אישי - לימודים באופן עצמאי בעזרת ספרים ייעודים יכול לחסוך מאות עד אלפי שקלים.

2. מסלול לימוד עצמי - הוא אחד המסלולים הניתנים לבחירה בקורסים הללו והוא יכול לחסוך אלפי שקלים במידה ומתאים לכם ללמוד בדרך זו.

3. לימוד במכונים קטנים - שווה לקבל המלצות ולחפש מידע גם על המכונים הפחות מפורסמים, המחירים שם זולים יותר.

4. קרבה לבית - כדאי לבחור במכון הקרוב לבית בכדי לצמצם את עלות הנסיעות ולחסוך גם בזמן.

5. הנחות - כדאי לברר על זכאות להנחות. ראו טיפים בתגית "פסיכומטרי, הנחות".

6. להתמקח על המחיר - עשו השוואת מחירים, נסו לקבל הטבות ולהוריד את המחיר.
פסיכומטרי
איך להצליח בבחינה הפסיכומטרית?



הנה כמה טיפים לא קונבנציונלים שיעזרו לכם להצליח בבחינה הפסיכומטרית:

1. לבשו חליפת סופרמן - כשלמדתי בחו"ל היה לי חבר בשם מרטין שבא לבחינה לבוש בחליפה, עניבה, מכנסיי התעמלות וסנדלים. כששאלתי אותו מדוע הוא בא כך לבחינה הוא אמר: "אני מרגיש שונה ומיוחד אז גם הבחינה שלי תהיה שונה ומיוחדת!"

2. קחו אביזרים מחוללי מזל - יש כאלה שלוקחים עט מיוחדת שעזרה להם בבחינות קודמות. יש כאלה שלובשים חולצת מזל ( לי יש כזאת שאני טס אתה וועד היום באמת לא התרסקתי בטיסה). יש כאלה שלוקחים קמע או עולים לקברי צדיקים. מחקרים מראים שיש לאמונות חיצוניות השפעה חיובית על הצלחה.

3. למדו במקומות מעוררי השראה: בתי קפה, ספריות, וכו'. מחקרים מראים שלא לכולם מתאים שקט מוחלט. יש הלומדים יותר טוב עם קצת רעש ברקע ובחברת בני אדם.

4. הכינו אסוציאציות הומוריסטיות למילים, הנה כמה דוגמאות:
- Density זה 'צפיפות'? מדמיינים דיסקוטק שקוראים לו Dance City צפוף ברוקדים.
- 'דומן' פירשו זבל? מישהו מסריח קנה את הדומיין זבל. קום
- בולבוס תפוח אדמה. כי כמה ארסים זרקו תפוחי אדמה ופגעו בול בבוס ( Bus ).
Estimate להעריך. " אני מעריך שאסתי מתה ( Esti-mate ).. לא נראה שהיא זזה..."

5. קשה לכם להכין אסוציאציות? היעזרו בתכנת פאנומטרי המשוגעת שפותחה על ידי סטודנטים לפסיכומטרי. יש שם יותר מ 1000 אסוציאציות ודוגמאות הומוריסטיות למילים הקשות והמעצבנות ביותר לפסיכומטרי. www.funometri.co.il

6. אל תצטיינו! - כן, מדהים ככל שזה ישמע, אל תנסו להצטיין. זה סתם גורם למתח ולחץ. נסו רק להצליח. לקבל 8 במקום 10. באופן פרדוכסלי אם רק תנסו להצליח, אתם "עלולים" להצטיין כי אין עליכם לחץ מיותר.

7. אל תשוו את עצמכם לאחרים - התרכזו רק בהצלחה שלכם והתעלמו מאיך שהאחרים לומדים. אם חבר קיבל ציון גבוה יותר הפעם יש לכך סיבות מגוונות. יתכן וישן לילה לפני טוב מכם, יתכן שהיה לו מזל בשאלה מסויימת וכו'. הצלחתם אינם רלוונטית להצלחתכם.

8. פסיכומטרי זה לא 'כוכב נולד' - כולם, אבל כולם, יכולים להגיע לגמר ולקבל פרס ראשון (הכוונה שכולם יכולים לקבל ציון 800. אין הקצאה מוגבלת למספר מוגבל של תלמידים...:)

הכותב הוא ערן כץ, שיאן גינס בזיכרון, מאמן זיכרון בינלאומי... ובעל מוח אסוציאטיבי ההומוריסטי.
www.smartmemory.co.il www.funometri.co.il
מחשבון
איפה יש מדריך למחשבוני קסיו?



האתרים הישראליים להדרכה של מחשבוני קסיו הם חובבניים להחריד ואתרי קומבינה לעשיית רווחים קלה.

מצורפים קישורים לאתרי חוברות ההפעלה עם הסברים ודוגמאות לשימוש במחשבון המדעי של casio - במיוחד מהדגמים הפופולאריים כגון:

Casio FX-82TL
Casio FX-82MS
Casio FC-200


שאלות על תפעול המחשבון שלכם? - שאלו בסטיפס וננסה לסייע לכם.
פסיכומטרי
באילו שפות ניתן להיבחן לבחינה הפסיכומטרית?


השפות שניתן להיבחן בהן הן עברית, ערבית, צרפתית, רוסית, ספרדית, ואנגלית (נוסח משולב). יש לוודא שבמועד ובאיזור שבו אתם מעוניינים להיבחן מתאפשרת הבחינה בשפה שבה אתם מעוניינים - אם לא הרי שתצטרכו להתפשר על המקום או המועד.


פסיכומטרי
איך ללמוד נכון למבחן הפסיכומטרי?



רוצים טיפים לפסיכומטרי? איך להצליח בבחינה פסיכומטרית? איך לומדים לבחינה הפסיכומטרית? הנה כמה טיפים:

1. ביום שלפני או ביום הבחינה לא מומלץ ללמוד, תנו לראש לנוח והירגעו.

2. לבחינה הביאו בננה או שוקולד (אנרגיה) ובקבוק מים.

3. הביאו גם שעון למדידת זמן של חלקי המבחן.

4. אל תתעכבו בפרק שלא מצליח, התקדמו לפרק הבא שאין לו קשר לקודם.

5. בכל מקום שקשה לכם, נסו לנחש את התשובה ולרוץ קדימה.
איך הכי נכון למלא את טופס התשובות בפסיכומטרי?
הכי נכון בפסיכומטרי להעביר את התשובות לדף התשובות בקבוצות של 5. מאוד לא מומלץ לפתור שאלה ומיד לסמן אותה בדף התשובות כי זה גוזל המון זמן! בכל פעם למצוא את דף התשובות, את המיקום של השאלה הבאה וכן הלאה גוזלים המון זמן!! לכן אנו ממליצים לסמן על הבחינה ואז לסמן בדף התשובות 5 תשובות במכה!
האם מותר לכתוב על טופס הבחינה הפסיכומטרית?
כן! לא לפחד לכתוב על טופס הבחינה, הרבה פעמים כאשר מוסיפים בניית עזר רואים דברים טוב יותר.
אין צורך לסרטט בצד, רק על הבחינה.
מתי ניתן להיבחן לבחינה הפסיכומטרית?


מועדי הבחינה הפסיכומטרית הם בדרך כלל: פברואר, אפריל, יולי, אוקטובר ודצמבר.

מועדי הקיץ כוללים את כל השפות והמקצועות.
האם מספיק לסמן את התשובות בטופס הבחינה הפסיכומטרית?
לא. חובה להקיף את התשובות הנכונות בעיגול גם בחוברת הבחינה!
כך תמיד ניתן לחזור ולתקן את דף התשובות במקרה שסימנו את התשובות במקום הלא נכון.
איזה ציון תקף אם נבחנתי מספר פעמים לבחינה הפסיכומטרית?


בעיקרון, המוסדות האקדמיים נוהגים להחשיב את הגבוה מבין ציוניך אבל כדאי לברר זאת ספציפית במחלקת ההרשמה של המוסד שאליו אתם מעוניינים להירשם.
האם אפשר לקבל הנחות על קורס פסיכומטרי?


כן. מעטים האנשים המשלמים את מלוא המחיר לקורס פסיכומטרי. לפני שאתם ניגשים להירשם כדאי לערוך בירור לגבי זכאותכם להנחות. לדוגמה קבוצות מאורגנות, ועדי עובדים, חיילים משוחררים ועוד יכולים ליהנות מהנחה על הקורס.
האם כדאי לענות על השאלות בפסיכומטרי לפי סדר הופעתן?


דלגו על שאלות קשות. אין טעם להילחם על כל שאלה!! בסופו של דבר שאלה קשה שווה בדיוק כמו שאלה קלה, לכן דלגו על שאלות קשות או שאלות בנושאים שאתם לא חזקים בהם!
לכמה שנים תקף ציון הפסיכומטרי?


הציון שקיבלתם בבחינה הפסיכומטרית תקף ל-7 שנים לפחות. מוסדות שונים מאריכים את התוקף בהתאם לעניין - אם עברתם תקופה זו הרי שכדאי לברר במשרדי המוסד האקדמי אליו תהיו מעוניינים להירשם.


מה צריך לעשות כדי להיות עתודאי בצבא?



בכדי להיות עתודאי בצבא יש לעשות את הדברים הבאים:

1. לעשות פסיכומטרי מספיק זמן לפני הגיוס ולפני ההרשמה לאונבירסטאות.

2. לקבל ציון מספק למה שאתם מעוניינים ללמוד.

3. להיות בעלי קב"א 52 ומעלה.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.