שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
יש מתכון לעוגת גזר וצימוקים?
הנה מתכון קל לעוגת גזר וצימוקים טעימה מאוד:
מצרכים:
=======
3-4 גזרים מגוררים גס בפומפייה
1 תפוח עץ מגורר גס בפומפייה
חצי כוס צימוקים או חמוציות
3 ביצים
1 כוס סוכר חום
1 כוס שמן
2 כוסות קמח (אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא)
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפיה
קינמון
זנגוויל
אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את כל החומרים יחד ולאפות ב-180 מעלות עד שמשחים.
2. יפה לאפות את העוגה בתבנית עם חור באמצע.
3. לגוון אפשר להוסיף אגוזי פקאן, אגוזי מלך או פצפוצי שוקולד.
בתיאבון!
הנה מתכון קל לעוגת גזר וצימוקים טעימה מאוד:
מצרכים:
=======
3-4 גזרים מגוררים גס בפומפייה
1 תפוח עץ מגורר גס בפומפייה
חצי כוס צימוקים או חמוציות
3 ביצים
1 כוס סוכר חום
1 כוס שמן
2 כוסות קמח (אפשר להמיר בקמח כוסמין מלא)
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפיה
קינמון
זנגוויל
אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את כל החומרים יחד ולאפות ב-180 מעלות עד שמשחים.
2. יפה לאפות את העוגה בתבנית עם חור באמצע.
3. לגוון אפשר להוסיף אגוזי פקאן, אגוזי מלך או פצפוצי שוקולד.
בתיאבון!
איך להכין גרנולה ביתית?
הנה מתכון להכנת גרנולה בבית:
החומרים:
==========
3 כוסות שיבולת שועל
2 כוסות תערובת אגוזים לא קלויים: פקאן, קשיו, אגוזי לוז, שקדים ועוד.
1.5 כוסות של תערובת גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת ושומשום.
1/2 כוס סוכר חום (דמררה)
1/2 כפית דבש
1/4 כוס סילאן או מייפל אמיתי
1/2 כפית קינמון טחון
1 כף תמצית וניל
1.5 כוסות תערובת פירות יבשים קצוצים: משמש, צימוקים, בננות, תאנים, תמרים וצימוקים.
מעט מלח
אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את שיבולת השועל יחד עם תערובת האגוזים ותערובת הגרעינים.
2. להמיס את החמאה, הסוכר, הסילאן (או המייפל) והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. להוסיף את הקינמון והווניל ולצקת על תערובת תערובת שיבולת השועל. לערבב היטב.
4. לשטח את התערובת על תבנית אפייה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות עד להזהבה (בערך 30-35 דקות). חשוב לערבב מדי פעם בכדי שהגרנולה לא תישרף.
5. להוציא מהתנור, לצנן, לפורר לגושים, לערבב עם הפירות היבשים ולהגיש.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת גרנולה בבית:
החומרים:
==========
3 כוסות שיבולת שועל
2 כוסות תערובת אגוזים לא קלויים: פקאן, קשיו, אגוזי לוז, שקדים ועוד.
1.5 כוסות של תערובת גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת ושומשום.
1/2 כוס סוכר חום (דמררה)
1/2 כפית דבש
1/4 כוס סילאן או מייפל אמיתי
1/2 כפית קינמון טחון
1 כף תמצית וניל
1.5 כוסות תערובת פירות יבשים קצוצים: משמש, צימוקים, בננות, תאנים, תמרים וצימוקים.
מעט מלח
אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את שיבולת השועל יחד עם תערובת האגוזים ותערובת הגרעינים.
2. להמיס את החמאה, הסוכר, הסילאן (או המייפל) והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. להוסיף את הקינמון והווניל ולצקת על תערובת תערובת שיבולת השועל. לערבב היטב.
4. לשטח את התערובת על תבנית אפייה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות עד להזהבה (בערך 30-35 דקות). חשוב לערבב מדי פעם בכדי שהגרנולה לא תישרף.
5. להוציא מהתנור, לצנן, לפורר לגושים, לערבב עם הפירות היבשים ולהגיש.
בתיאבון!
אפשר מתכון פשוט להכנת אוזני המן?
הנה מתכון פשוט להכנת אוזני המן:
מצרכים לבצק:
============
3 כוסות קמח
330 גרם חמאה לא קרה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
אופן ההכנה:
============
1. לערבב את כל החומרים יחד במיקסר עד שנוצר בצק שנפרד בקלות מהדפנות. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.
מצרכים למלית:
==============
1 ו-3/4 כוסות פרג טחון
1 כוס חלב
1 כף דבש
1/4 כוס סוכר
20 גרם חמאה
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כפית תמצית וניל
1 קליפה מגוררת מלימון אחד
אופן הכנת המלית:
=================
1. להרתיח את החלב, הפרג, הדבש והסוכר בסיר, תוך כדי ערבוב תמידי על להבה בינונית.
2. לאחר שהבלילה מגיעה לרתיחה יש להנמיך את האש ולבשל עוד 5 דקות עד שהחלב נספג לחלוטין בפרג.
3. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה, הווניל, הלימון, הצימוקים והאגוזים. מערבבים היטב ומצננים.
הרכבת אוזני המן:
================
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
2. מקמחים משטח רידוד ומרדדים מהבצק עלים בעובי 3 מ"מ.
3. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 8 ס"מ, מניחים בתוכם כפית ממלית הפרג ויוצרים משולש בעזרת קיפול.
4. מהדקים היטב את שולי הבצק, מברישים בביצה ואופים כ-25 דקות עד שנוצר צבע זהוב.
בתיאבון וחג שמח!
הנה מתכון פשוט להכנת אוזני המן:
מצרכים לבצק:
============
3 כוסות קמח
330 גרם חמאה לא קרה
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
אופן ההכנה:
============
1. לערבב את כל החומרים יחד במיקסר עד שנוצר בצק שנפרד בקלות מהדפנות. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה.
מצרכים למלית:
==============
1 ו-3/4 כוסות פרג טחון
1 כוס חלב
1 כף דבש
1/4 כוס סוכר
20 גרם חמאה
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כפית תמצית וניל
1 קליפה מגוררת מלימון אחד
אופן הכנת המלית:
=================
1. להרתיח את החלב, הפרג, הדבש והסוכר בסיר, תוך כדי ערבוב תמידי על להבה בינונית.
2. לאחר שהבלילה מגיעה לרתיחה יש להנמיך את האש ולבשל עוד 5 דקות עד שהחלב נספג לחלוטין בפרג.
3. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה, הווניל, הלימון, הצימוקים והאגוזים. מערבבים היטב ומצננים.
הרכבת אוזני המן:
================
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
2. מקמחים משטח רידוד ומרדדים מהבצק עלים בעובי 3 מ"מ.
3. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 8 ס"מ, מניחים בתוכם כפית ממלית הפרג ויוצרים משולש בעזרת קיפול.
4. מהדקים היטב את שולי הבצק, מברישים בביצה ואופים כ-25 דקות עד שנוצר צבע זהוב.
בתיאבון וחג שמח!
איך להכין קינוח מתוק של שוקולד וצימוקים?
הנה ממתק/קינוח מעניין ומתוק שיכול להתאים גם לט"ו בשבט, על בסיס שוקולד וצימוקים:
מצרכים:
======
2 שקיות צימוקים שחורים
ברנדי
6 כפות סוכר
3 כפות קקאו
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
טיפה יין אדום
אופן ההכנה:
===========
1. לשטוף היטב את הצימוקים ולהשרותם בברנדי (עד כדי כיסוי).
2. לסנן את הצימוקים מהברנדי ולהעביר את הברנדי לסיר.
3. להוסיף לברנדי את הסוכר, הקקאו ואת שני סוגי השוקולד, לערבב היטב, עד שמתחיל לבעבע.
4. להוסיף את החמאה וטיפה יין אדום ולערבב עד שהחמאה נמסה.
5. לחלק את תערובת השוקולד במג'נטים ועל כל אחד לפזר מעט מהצימוקים.
6. לקרר במקרר ולהגיש.
הנה ממתק/קינוח מעניין ומתוק שיכול להתאים גם לט"ו בשבט, על בסיס שוקולד וצימוקים:
מצרכים:
======
2 שקיות צימוקים שחורים
ברנדי
6 כפות סוכר
3 כפות קקאו
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
טיפה יין אדום
אופן ההכנה:
===========
1. לשטוף היטב את הצימוקים ולהשרותם בברנדי (עד כדי כיסוי).
2. לסנן את הצימוקים מהברנדי ולהעביר את הברנדי לסיר.
3. להוסיף לברנדי את הסוכר, הקקאו ואת שני סוגי השוקולד, לערבב היטב, עד שמתחיל לבעבע.
4. להוסיף את החמאה וטיפה יין אדום ולערבב עד שהחמאה נמסה.
5. לחלק את תערובת השוקולד במג'נטים ועל כל אחד לפזר מעט מהצימוקים.
6. לקרר במקרר ולהגיש.
צימוקים
איך להכין לביבות גבינה וצימוקים?
הנה מתכון להכנת לביבות גבינה וצימוקים:
המצרכים:
=======
500 גרם גבינת כנען
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
50 גרם צימוקים בהירים
4 כפות קמח
3 ביצים
3 כפות שמן
להגשה:
======
1-2 גביעי שמנת
מרקחת תפוזים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. בקערה שמים את הגבינה, תמצית הוניל, הסוכר והצימוקים ומערבבים.
2. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח והביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. ממיסים במחבת את החמאה והשמן יחד ויוצקים אליה בעזרת כף מתערובת הגבינה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
4. מוציאים את הלביבות מהמחבת, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים עם שמנת ומרקחת תפוזים.
הנה מתכון להכנת לביבות גבינה וצימוקים:
המצרכים:
=======
500 גרם גבינת כנען
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
50 גרם צימוקים בהירים
4 כפות קמח
3 ביצים
3 כפות שמן
להגשה:
======
1-2 גביעי שמנת
מרקחת תפוזים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. בקערה שמים את הגבינה, תמצית הוניל, הסוכר והצימוקים ומערבבים.
2. מוסיפים לתערובת הגבינה את הקמח והביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. ממיסים במחבת את החמאה והשמן יחד ויוצקים אליה בעזרת כף מתערובת הגבינה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
4. מוציאים את הלביבות מהמחבת, בוזקים עליהן אבקת סוכר ומגישים עם שמנת ומרקחת תפוזים.
איך להכין גרנולה בהכנה עצמית?
הנה מתכון להכנת גרנולה ביתית:
המצרכים:
========
1/2 קילו שיבולת שועל
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם שקדים לבנים פרוסים
100 גרם קוקוס טחון
1 כוס דבש
1 כף שמן
1/2 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
==========
1. קולים חצי קילו שיבולת שועל עם 100 גרם אגוזי לוז ב-170 מעלות, למשך חצי שעה.
2. מוסיפים 100 גרם שקדים לבנים פרוסים ו-100 גרם קוקוס טחון לעוד רבע שעה.
3. מוסיפים ל-5 דקות נוספות עוד 100 גרם צימוקים כהים ו-200 גרם שזיפים יבשים ללא גרעינים וחתוכים.
4. בינתיים מחממים על אש קטנה ל-5 דקות כוס דבש עם כף שמן וחצי כפית קינמון טחון ומערבבים.
5. מוסיפים את הנוזל לתערובת הגרנולה, מערבבים היטב ומשאירים עוד 10 דקות בתנור.
6. מוציאים, מערבבים שוב ומקררים.
הנה מתכון להכנת גרנולה ביתית:
המצרכים:
========
1/2 קילו שיבולת שועל
100 גרם אגוזי לוז
100 גרם שקדים לבנים פרוסים
100 גרם קוקוס טחון
1 כוס דבש
1 כף שמן
1/2 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
==========
1. קולים חצי קילו שיבולת שועל עם 100 גרם אגוזי לוז ב-170 מעלות, למשך חצי שעה.
2. מוסיפים 100 גרם שקדים לבנים פרוסים ו-100 גרם קוקוס טחון לעוד רבע שעה.
3. מוסיפים ל-5 דקות נוספות עוד 100 גרם צימוקים כהים ו-200 גרם שזיפים יבשים ללא גרעינים וחתוכים.
4. בינתיים מחממים על אש קטנה ל-5 דקות כוס דבש עם כף שמן וחצי כפית קינמון טחון ומערבבים.
5. מוסיפים את הנוזל לתערובת הגרנולה, מערבבים היטב ומשאירים עוד 10 דקות בתנור.
6. מוציאים, מערבבים שוב ומקררים.
מה אסור לתת לפעוטות לאכול?
הנה רשימה של חלק מהמזונות המסוכנים לתינוקות:
סוכריות
פיצוחים
פופקורן
ענבים שלמים
דגים
תפוחים
פירות קשים
צימוקים
שוקולד עם תוספות קשות כמו שקדים ואגוזים
חמאת בוטנים
פרוסות מלפפונים
פרוסות גזר
נקניקיות בעיגולים
כל המאכלים הללו אסורים לפעוטות מתחת לגיל 5.
הנה רשימה של חלק מהמזונות המסוכנים לתינוקות:
סוכריות
פיצוחים
פופקורן
ענבים שלמים
דגים
תפוחים
פירות קשים
צימוקים
שוקולד עם תוספות קשות כמו שקדים ואגוזים
חמאת בוטנים
פרוסות מלפפונים
פרוסות גזר
נקניקיות בעיגולים
כל המאכלים הללו אסורים לפעוטות מתחת לגיל 5.
איזו תזונה מווסתת ושומרת על לחץ הדם?
הנה רשימת של מזונות המסייעים לוויסות לחץ הדם ושמירה על תקינותו:
תפוחי אדמה
שעועית ירוקה
אפונה
סלרי
תרד
אבוקדו
גזר
עגבניות
קיווי
גויאבה
שזיפים
בננות
אוכמניות
צימוקים
אגוזים
שקדים
פיסטוקים
סלמון
שום
כורכום
ג'ינג'ר
שוקולד מריר
הנה רשימת של מזונות המסייעים לוויסות לחץ הדם ושמירה על תקינותו:
תפוחי אדמה
שעועית ירוקה
אפונה
סלרי
תרד
אבוקדו
גזר
עגבניות
קיווי
גויאבה
שזיפים
בננות
אוכמניות
צימוקים
אגוזים
שקדים
פיסטוקים
סלמון
שום
כורכום
ג'ינג'ר
שוקולד מריר
איך להחיות צימוקים עייפים?
קחו את כמות הצימוקים שתרצו להגיש, הכניסו לכלי עם מים רותחים ואחרי 5 דקות, סננו אותם מהמים, שיטפו במי ברז והגישו.
קחו את כמות הצימוקים שתרצו להגיש, הכניסו לכלי עם מים רותחים ואחרי 5 דקות, סננו אותם מהמים, שיטפו במי ברז והגישו.
לכמה זמן ניתן לשמור צימוקים?
צימוקים ניתן לשמור למשך שנה, אם הם במקום מוצל וקריר (כמו ארון או מזווה).
ניתן גם לאחסן צימוקים למשך שנתיים, אם שומרים אותם במקרר ואפילו עד שלוש שנים, כששומרים אותם במקפיא.
צימוקים ניתן לשמור למשך שנה, אם הם במקום מוצל וקריר (כמו ארון או מזווה).
ניתן גם לאחסן צימוקים למשך שנתיים, אם שומרים אותם במקרר ואפילו עד שלוש שנים, כששומרים אותם במקפיא.
איך להוסיף לגוף סיבים תזונתיים?
להוספת סיבים תזונתיים הכי מומלץ לאכול ירקות (גזר, ברוקולי), פירות (צימוקים, תפוחים), קטניות (אפונה, עדשים), דגנים מלאים (קמח מלא, אורז מלא, לחם מחיטה מלאה ודגנים עם קווקר או סובין).
להוספת סיבים תזונתיים הכי מומלץ לאכול ירקות (גזר, ברוקולי), פירות (צימוקים, תפוחים), קטניות (אפונה, עדשים), דגנים מלאים (קמח מלא, אורז מלא, לחם מחיטה מלאה ודגנים עם קווקר או סובין).
כמה קלוריות יש בצימוקים?
ב-15 צימוקים יש כ-100 קלוריות.
ב-15 צימוקים יש כ-100 קלוריות.
מהם היתרונות הבריאותיים של הצימוקים?
אלו הם יתרונותיהם הבריאותיים של הצימוקים:
1. עשירים בברזל, טובים נגד אנמיה ומסייעים בהובלת חמצן תקינה לתאים.
2. עשירים באשלגן ועוזרים בשמירה על תפקוד הלב ולחץ דם תקין.
3. מכילים סידן.
אלו הם יתרונותיהם הבריאותיים של הצימוקים:
1. עשירים בברזל, טובים נגד אנמיה ומסייעים בהובלת חמצן תקינה לתאים.
2. עשירים באשלגן ועוזרים בשמירה על תפקוד הלב ולחץ דם תקין.
3. מכילים סידן.
איך לפזר צימוקים או אגוזים באופן אחיד באפייה של עוגה?
לפיזור מיטבי בעוגה, שטפו את הצימוקים/אגוזים וקמחו אותם - כך הם לא ישקעו לתחתית העוגה ולא יתרכזו ביחד בבצק.
לפיזור מיטבי בעוגה, שטפו את הצימוקים/אגוזים וקמחו אותם - כך הם לא ישקעו לתחתית העוגה ולא יתרכזו ביחד בבצק.
במה לרפד סיר של עלי גפן?
סיר בו מבשלים עלי גפן ממולאים יש לרפד בשכבה עבה של עלי גפן או בכמות נדיבה של צימוקים כהים.
סיר בו מבשלים עלי גפן ממולאים יש לרפד בשכבה עבה של עלי גפן או בכמות נדיבה של צימוקים כהים.
למה טובים צימוקים אוזבקיים?
צימוקים אוזבקיים אלו צימוקים כהים ומתוקים שיובשו באוויר חם ויבש והם מצוינים לדברים הבאים:
1. רוטב ובישול בשר
2. עוגות
3. גרנולה
צימוקים אוזבקיים אלו צימוקים כהים ומתוקים שיובשו באוויר חם ויבש והם מצוינים לדברים הבאים:
1. רוטב ובישול בשר
2. עוגות
3. גרנולה
מה הערך הקלורי של צימוקים?
בכף אחת של צימוקים יש 60 קלוריות.
בכף אחת של צימוקים יש 60 קלוריות.
כמה קלוריות יש בצימוקים?
ב-100 גרם צימוקים יש 290 קלוריות.
ב-100 גרם צימוקים יש 290 קלוריות.
באילו מאכלים יש פירידוקסין (ויטמין B6)?
פירידוקסין ניתן למצוא במאכלים הבאים:
אורז
כבד
כרוב
דגים
פטריות
ירקות עליים (כמו אספרגוס ותרד)
בננות
פירות יער
אבוקדו
אגוזים
צימוקים
פירידוקסין ניתן למצוא במאכלים הבאים:
אורז
כבד
כרוב
דגים
פטריות
ירקות עליים (כמו אספרגוס ותרד)
בננות
פירות יער
אבוקדו
אגוזים
צימוקים