» «
עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית בכלי אישי?



הנה מתכון ל-6 עוגות אישיות בכלים אישיים חסיני חום:

המצרכים:
========
1 כוס קמח תופח (140 גרם, אפשר כוס קמח וכפית אבקת אפייה)

1/3 כוס + כף סוכר חום (85 גרם)

1/4כוס קקאו (20 גרם)

50 גרם מחמאה מומסת

1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)


לרוטב:
=====
1/4 כוס סוכר חום (50 גרם)

2 כפות קקאו (10 גרם)

1 כוס חלב סויה רותח (240 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. שמים בקערה גדולה את החומרים היבשים של העוגה: קמח, סוכר, קקאו.

3. שמים את המחמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה, מוסיפים את המחמאה המומסת לקערה עם הקמח יחד עם חלב הסויה.

4. מערבבים מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.

5. משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד לשליש מגובה התבנית.

6. מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר חום, קקאו ומים רותחים, מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, (מעל בצק השוקולד) עד שהתבנית תהיה מלאה עד חצי הגובה.

7. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות על תבנית (כדי למנוע אי נעימות במקרה של גלישה), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע.

8. נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה (היא הכי טעימה כשהיא חמה).

9. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.

בתיאבון!
טרייפל
איך להכין טרייפל נקטרינות טבעוני?



הטרייפל הוא קינוח בריטי שמורכב מכמה שכבות ומוגש בכלי גדול או בכלים אישיים.
גרסה ישראלית שמורכבת מ-3 חלקים: בחלק תחתון יש נקטרינות צלויות, במרכז קרם גבינה ובחלק עליון פירורי שטרויזל.

המרכיבים:
========
נקטרינות צלויות:

4 נקטרינות

סוכר וניל

מיץ לימון

שכבת הגבינה:
============
250 מ"ל שמנת צמחית (מיכל)

1/4 כפית תמצית וניל

2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל

4 כפות סוכר

300 גרם גבינת טופו

פירורי שטרויזל:
==============
50 גרם (1/3 כוס) קמח

50 גרם (2/3 כוס) שקדים טחונים

50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן

50 גרם מחמאה

אופן ההכנה:
=========
1. נקטרינות צלויות:
חותכים נקטרינות לפרוסות ומניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה.
בוזקים מעל מעט סוכר וניל, סוחטים מעל מעט מיץ לימון ומעבירים לתנור שחומם ל-190 מעלות.
אופים עד שהנקטרינות רכות למחצה. מוציאים את התבנית ומניחים לנקטרינות להצטנן.
לאחר שהנקטרינות התקררו מניחים אותן בתחתית של הכלי שמיועד להגשה.

2. שכבת הגבינה:
מקציפים יחד שמנת צמחית, תמצית וניל, אינסטנט פודינג וסוכר עד שמקבלים קציפה רכה.
מניחים את הגבינה בקערה ועליה מניחים את הקציפה. מקפלים בעזרת מרית ומאחדים ביניהן.
מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים מעל הנקטרינות. אם אין שק זילוף, יוצקים בעזרת כף.

3. פירורי שטרויזל:
מערבבים קמח, שקדים טחונים וסוכר לבן בקערה. מוסיפים את המחמאה וממוללים בעזרת כפות הידיים עד לקבלת פירורי "חול".
מעבירים את השטרויזל לתבנית ואופים בתנור שחומם ל-160 מעלות כ-15 דקות עד קבלת צבע חום זהוב.
מוציאים התנור ומצננים. שומרים בקופסה עד ההגשה.
לפני ההגשה מפוררים את הפירורים מעל שכבת הגבינה ומגישים.

הערות:
ניתן להכין גם עם תאנים.

בתיאבון!
לינצ'ר
איך להכין עוגת "לינצ'ר" טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת "לינצ'ר" טבעונית:

המרכיבים:
=======

לבצק:
=====
1.5 כוסות 210) גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/3 כפית קינמון

1/8 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית מלח

1/2 כוס (45 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

1/2 כוס (65 גרם) אגוזי לוז, קלויים וקלופים

1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן

125 גרם מרגרינה בטעם חמאה, רכה

1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום בהיר

60 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק (תפוח בינוני)

1 כפית גרידת לימון

1/2 כפית תמצית וניל טהור

למלית:
=====
1/2 כוס (150 גרם) ריבת פטל משובחת (כל ריבה תהיה טובה לצורך העניין)

הכלים:
=====
תבנית מרובעת בגודל 22 ס"מ עם דפנות בגובה 4 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה:
=========
- הבצק: מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, אגוז המוסקט והמלח.
במיכל מעבד מזון שמים את פרוסות השקדים, אגוזי הלוז והסוכר הלבן, ומעבדים עד שהאגוזים טחונים דק.

- בקערת מיקסר מקציפים את המרגרינה עם הסוכר החום בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית-גבוהה כ-2 דקות, עד לקבלת תערובת קרמית קלילה. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים פנימה את תערובת האגוזים הטחונים, גרידת הלימון והווניל. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח, ⅓ בכל פעם, ומערבלים רק עד שהיא נספגת פנימה.

- הרכבה: מסירים קצת יותר מ-⅓ מהבצק ומניחים בצד. בידיים מעט מקומחות מהדקים את ⅔ הבצק הנותרים לתחתית התבנית. מורחים את הריבה בשכבה דקה מעל הבצק. מכסים את התבנית ביריעת ניילון ומניחים במקרר. מעל למשטח מקומח קלות מעצבים מהבצק שנותר בצד ריבוע בגודל 10 ס"מ ומניחים אותו על נייר אפייה מקומח. מקמחים את הבצק בנדיבות ומכסים בנייר אפייה נוסף. מניחים את המערוך מעל לנייר האפייה העליון ומרדדים למלבן באורך כ-28 ס"מ וברוחב כ-15 ס"מ. שמים את מלבן הבצק עם הניירות על תבנית שטוחה, מניחים במקפיא כ-10 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות).

- מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר ואת מלבן הבצק שבמקפיא, מסירים את נייר האפייה העליון מעל מלבן הבצק ובעזרת סכין או גלגלת פיצה וסרגל חותכים 12 רצועות ברוחב ¼1 ס"מ. בעזרת מרית מתכת ארוכה ומקומחת מעבירים את הרצועות מעל הריבה שבתבנית בצורת שתי וערב (אם הרצועות נשברות, אפשר להדק אותן ביחד בלחיצה קלה).

- אופים כ-25 דקות עד שהבצק בצבע זהוב-בהיר. מניחים לצינון מלא בתבנית על רשת.

הערות:
=====
לנסות להוסיף עוד 40 גרם תפוחים (סה"כ 100 גרם).

בתאבון!
עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים שמרים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת שמרים תפוחים טבעונית:

שטרוייזל:
=======
70 גרם קמח (חצי כוס)

70 גרם סוכר חום (שליש כוס)

50 גרם מרגרינה או שמן קוקוס

מצרכים לעוגה:
============
140 גרם קמח (כוס קמח)

5 גרם שמרים יבשים (כפית וחצי)

120 גרם חלב סויה (חצי כוס)

100 גרם סוכר חום (חצי כוס)

50 גרם שמן צמחי

חצי כפית מלח

100 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים או קצת פחות מחצי כוס)

175 גרם קמח (¼1 כוסות קמח)

תערובת תפוחים:
=============
8 תפוחים בינוניים חתוכים לפרוסות דקות

70 גרם סוכר חום (שליש כוס)

כף מיץ לימון

כף קמח

כפית תבלינים (קינמון, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט)

אופן ההכנה:
==========
תערובת תפוחים:
לערבב את כל החומרים ולהניח בצד להגרת נוזלים (אפשר יום לפני ואז להניח במקרר).

שטרויזל:
לחתוך לקוביות את המרגרינה ולערבב במיקסר את כל החומרים עד לקבלת תערובת פירורית.
אם השטרויזל מתגבש, יש להקפיא את הגוש כחצי שעה ואז לפורר בעזרת פומפייה על העוגה.

הכנת העוגה:
- לשמן תבנית מרובעת 35X25.

- לערבב כוס קמח ושמרים.

- לחמם חלב, סוכר, מרגרינה ומלח ל-50 מעלות (השומן צריך להינמס).

- להוסיף רסק תפוחי עץ ולערבב עם תערובת הקמח והשמרים.

- לערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה.

- להוסיף את שארית הקמח בשלבים ולערבב ידנית עד קבלת תערובת מוצקה יחסית (בניגוד לבלילה של עוגה).

- לערבב בעדינות עם שליש מכמות תערובת התפוחים ולשטח על התבנית.

הרכבת העוגה:
===========
- לפזר את שארית תערובת תפוחים על תערובת העוגה.

- לפזר מעל שטרויזל.

- להניח במקום חמים לתפיחה של כשעה.

- לאפות ב-180 מעלות כ-30-45 דקות (תלוי בתנור) או עד השחמה והתרככות התפוחים.

- אם השטרויזל נשאר בהיר, אפשר להניח למספר דקות מתחת לגריל ולהיזהר שלא יישרף.

בתיאבון!

קינוחים טבעוניים

עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית ללא שמן?



הנה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית ללא שמן:

מצרכים ל-8-10 ריבועים נדיבים בתבנית אובן 25X25:
=======================================
100+50 גרם שוקולד מריר

גביע אלפרו ווניל

1/2 כוס סוכר חום + כף אחת (120 גרם)

3/4 כוס רסק תפוחים (רסק משלושה תפוחים בינוניים=180 גרם)

כף גדושה אבקת קקאו (10 גרם)

חצי כפית מלח (3 גרם)

חצי כפית סודה לשתייה

3/4 כוס קמח (110 גרם)

אופן ההכנה:
==========
1. שוברים 100 גרם מהשוקולד לקוביות בקערה חסינת חום.

2. מוסיפים מעדן ווניל, ומחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות רק עד שהתערובת מתרככת ונוצר קרם שוקולד (נזהרים מחימום יתר).

3. מערבבים פנימה סוכר ורסק התפוחים, ומערבבים היטב לתערובת חלקה.

4. מערבבים בקערה נפרדת מלח, סודה לשתייה, קמח וקקאו.

5. מערבבים את התערובת היבשה עם הרטובה לבלילה חלקה (לא לערבב ערבוב יתר).

6. מפזרים את יתרת השוקולד (50 גרם) למעלה כדי שישקע חלקית.

7. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 17-20 דקות לגובה בלילה של ס"מ, ו-20 דקות לגובה 2 ס"מ.

8. מצננים לחלוטין לפני שאוכלים.


גיוונים:
======
להחליף 50 גרם סוכר ב-50 גרם נוגט
מאפינס
איך להכין מאפינס סולת, בננה וגזר טבעוני?



הנה מתכון להכנת מאפינס סולת, בננה וגזר טבעוני:

המצרכים היבשים:
==============
3/4 כוס קמח מלא (100 גרם)

1 כוס סולת (175 גרם)

1 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

חופן צימוקים

מצרכים רטובים:
============
2 בננות בשלות מאוד

1 גזר

1/3 כוס שמן חמניות (70 גרם)

1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)

1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מנפים קמח לקערה, מוסיפים סולת, אבקת אפיה, מלח וצימוקים ומערבבים.

3. טוחנים בבלנדר את החומרים הרטובים למחית חלקה.

4. מערבבים את החומרים היבשים עם הרטובים, ומאחדים במינימום תנועות.

5. מוזגים את התערובת לתבנית שקעים משומנת, ואופים במשך 20-25 דקות. מוציאים, מצננים ואוכלים.

הערות:
======
אפשר להחליף את חלב הסויה במים או מיץ תפוזים.
עוגת קרם שוקולד וניל
איך להכין עוגת שוקולד וניל טבעונית?


הנה מתכון לעוגת קרם שוקולד-וניל טבעונית:

המצרכים:
========
1 חבילת ביסקוויט פתי-בר

50 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)

2 חבילות שוקולד מריר (100 גרם כל אחת)

3 חבילות שמנת מתוקה צמחית

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט, 80 גרם)

1 כף אבקת נס-קפה מומסת בכוס מים

1 תבנית חד פעמית מלבנית (25 ס"מ X 35 ס"מ)


הכנת הקרמים למילוי:
================
קרם שוקולד:

1. להמיס שוקולד + מחמאה ולקרר.

2. להקציף שמנת מתוקה (צמחית) אחת + ¼ כוס סוכר (50 גרם).

3. לקפל יחד.

קרם וניל:

1. להקציף שתי שמנת מתוקה (צמחית) + 1/2 כוס סוכר (100 גרם) + פודינג וניל.

אופן ההכנה:
==========
1. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה בתבנית.

2. למרוח את קרם השוקולד על הביסקוויטים.

3. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה על קרם השוקולד.

4. למרוח את קרם הווניל.

לקרר ולהגיש.

הערות:
======
- ניתן לעשות בשתי תבניות אינגליש-קייק מלאות מאד. במקרה כזה יש לרפד את התבניות בניילון נצמד, למרוח את קרם הווניל, לשים ביסקוויטים, למרוח את קרם שוקולד ולסיים בשכבה נוספת של ביסקוויטים. לקרר ולהפוך את התבנית.

- במקרה שהשמנת הצמחית ממותקת, יש להוריד מעט את כמות הסוכר.

בתיאבון!
גלידה
איך להכין גלידת חלבה קוקוס טבעונית?



הנה מתכון לגלידת חלבה קוקוס טבעונית:

המצרכים:
========
פחית קרם קוקוס

1 שמנת לבישול - אלפרו

3/4 כוס סוכר חום

2 כפות טחינה

כף דבש

מעט קוקוס לקישוט

מעט סילאן או דבש לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים על האש קרם קוקוס, השמנת והסוכר עד שכל הסוכר נמס. מורידים מהאש ומצננים.

2. מערבבים את הטחינה והדבש. מוסיפים לטחינה והדבש מעט מהשמנת ומערבבים בעדינות.
מערבבים בעדינות את שתי התערובות.

3. מעבירים לתבניות שקעים מסיליקון ומקפיאים.

4. לפני ההגשה מוציאים בזהירות מהתבנית ומגישים על צלחת שטוחה מפזרים מעל קוקוס ומעטרים בדבש או סילאן.

הערות:
======
אפשר להכניס למכונת גלידה לקבלת מרקם חלק יותר.

בתיאבון!



עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים ופירורים טבעונית?


הנה מתכון לעוגת תפוחים ופירורים טבעונית:


מצרכים למילוי:
==========
8 תפוחים גראנד מגולענים ופרוסים

2 כפות קמח (20 גרם)

1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)

קליפת לימון

1/4 כפית אגוז מוסקט

כף קינמון (10 גרם)

ציפוי פירורים (שטרוייזל)

1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)

1/2 כוס קמח, אפשר מלא (70 גרם)

1/2 כוס שיבולת שועל (50 גרם)

1/2 כוס שקדים טחונים (50 גרם)

100 גרם מרגרינה בטעם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות

1 כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי המילוי ומסדרים בתבנית בגודל 25X35. מהדקים כלפי מטה.

2. מערבבים את היבשים, מוסיפים את המרגרינה ומערבבים תוך שפשוף בין האצבעות עד שמתקבלת תערובת של פירורי בצק אחידים, לא לערבב יתר על המידה.

3. מפזרים את פירורי הבצק מעל התפוחים בשכבה אחידה.

4. אופים 40-45 דקות עד שהבצק מזהיב ותערובת התפוחים מבעבעת וסכין חודר אותם בקלות.


גיוונים
=====
ניתן להוסיף חצי כוס צימוקים ואגוזים.

בתיאבון!
איך להכין פאי טופו לימון טבעוני?



הנה מתכון להכנת פאי טופו לימון טבעוני?

החומרים לבצק:
============
2 כוסות קוואקר

3 כפות שמן

3 כפות סוכר

1/4- 1/3 כוס מים


החומרים למילוי:
=============
1 ק"ג טופו רך

כוס סוכר

שליש כוס שמן

שליש כוס מיץ לימון

גרד מקליפת 3 לימונים

3 כפות עמילן תפוחי אדמה


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את הטופו למשטחים בעובי של ס"מ ומייבשים בין שתי מגבות, כשמשהו כבד מונח מלמעלה, כדי לנקז את הנוזלים.

2. טוחנים את הקוואקר במעבד מזון, מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים לבצק רטוב במידה.

3. מהדקים את הבצק לתבנית פאי משומנת ואופים 15-10 דקות ב-180 מעלות ובינתיים מעבדים במעבד מזון את הטופו, הלימון והסוכר, עד שהתערובת חלקה וקרמית ללא גושים.

4. מוסיפים את השמן שמן ומעבדים, מוסיפים את העמילן ומעבדים.

5. יוצקים את תערובת הטופו על הבצק המוכן ואופים 40-30 דקות ב-180 מעלות.

6. מצננים לפני ההגשה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת סילאן תמרים ותפוחים טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת סילאן ותפוחים טבעונית בתבנית אניגלישקייק או 12 מאפינס:

המצרכים:
========
2 תפוחים בינוניים מסוג גרנט סמית

175 גרם קמח מלא (¼1 כוסות)

1 כפית אבקת אפייה

½ כפית אבקת סודה לשתיה

קורט מלח

½ כפית קינמון טחון דק

½ כפית פלפל אנגלי טחון (2-3 עיגולים)

¼ כפית אגוז מוסקט


140 גרם סילאן (חצי כוס)

25 גרם סוכר חום (2 כפות)

70 גרם שמן סויה (⅓ כוס)

1 מעדן אלפרו ווניל


לקישוט:
======
1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. קולפים את התפוחים ומסלקים את הגרעינים. חותכים לקוביות ומניחים בקערה עם מים למניעת השחרה.

2. טוחנים את התבלינים.

3. בקערה רחבה מערבבים את החומרים היבשים.

4. בקערה נוספת מערבבים את החומרים הרטובים: סילאן, שמן, סוכר ומעדן ווניל. מערבבים היטב. מוסיפים את התפוחים.

5. מערבבים את תערובת היבשים עם תערובת הרטובים עד לקבלת תערובת אחידה.

6. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב ומשטחים.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45 דקות, או עד שנועצים במרכזה קיסם והוא יוצא נקי.

8. זורים אבקת-סוכר ומגישים.

הערות:
======
אם עושים מאפינס ורוצים שהם לא יתפוררו, יש להחליף חלק מהשמן או את כולו במחמאה.
העוגה יוצאת מאד רטובה, והתפוחים עוד מפרישים מים לאחר שהעוגה עומדת. כדאי לנסות להוסיף עוד כף שתיים של קמח ולא לאפות בתבנית עגולה. תבנית אינגליש שומרת על הצורה של העוגה טוב יותר.

בתיאבון!
איך להכין עוגת פרג לימון טבעונית?


הנה מתכון לעוגת פרג לימון לתבנית אנגלית:

מצרכים:
=======
2 כוסות קמח (280 גרם)

2/3 כוס סוכר (140 גרם)

1/2-3/4 כוס פרג טחון (70-105 גרם)

1 כף אבקת אפייה (שקית - 10 גרם)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

3/4 כוס חלב סויה (180 גרם)

1/3 כוס שמן (75 גרם)

100 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

מעדן אלפרו ווניל

1/4 כוס מיץ לימון (60 גרם)

2 כפות גרידת לימון (גרידה מהלימונים שעשינו מהם מיץ)

2 כפיות תמצית וניל


ציפוי שוקולד:
==========
50 גרם חלב סויה

100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרים יבשים לחוד, רטובים לחוד, ולאחד רק לפני ההכנסה לתנור.

2. 180 מעלות, כארבעים דקות.

3. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, להכין את הציפוי: לחמם את החל"ס ואז להוסיף את השוקולד. לחכות דקה ואז לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת מבריקה.

הערות:
======
- אפשר להחליף את מיץ הלימון והחל"ס או המים, במיץ תפוזים.

- אפשר להוסיף עד כוס קוקוס.

- אפשר להחליף עד כוס קמח בכוס קמח שקדים
איך להכין עוגת פרג קוקוס טבעונית?



הנה מתכון לעוגת פרג קוקוס טבעונית שמתאים לשתי תבניות אינגליש קטנות:

מצרכים:
=======
2 כוסות קמח (280 גרם)

4 כפות גדושות פרג טחון (40 גרם)

4 כפות גדושות שבבי קוקוס (30 גרם)

שקית אבקת אפייה

5 כפות רסק תפוחים (120 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם, לערבב חום ולבן)

כוס חלב סויה (240 גרם)

סירופ (אופציה):
============
לבשל רבע כוס חלב סויה עם שלוש כפות סוכר, מצמצמים על אש קטנה ושופכים על העוגה כאשר היא חמה.


הערות:
======
אפשר להוסיף לעוגה או לסירופ שתי כפיות נס קפה.

מי שלא אוהב קוקוס יכול לשים רק פרג ולהיפך.

אפשר להחליף את החלב בסירופ ובעוגה במיץ תפוזים (אבל אז להשמיט את הקפה).
איך להכין עוגת פירות יבשים טבעונית?




הנה מתכון לעוגת פירות יבשים טבעונית בתבנית אינגליש-קייק גדולה על פי ה"עוגות של מאשה":

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1. להשרות בחצי כוס תה חזק (ארל-גריי, 120 גרם), 2 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (200 גרם) למשך שעה וחצי או יותר.

2. לערבב את תערובת הרטובים:

1/2 כוס שמן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר חום (130 גרם)

120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

2/3 כוס מיץ תפוזים (160 גרם - מיץ משני תפוזים בינוניים)

להוסיף את הפירות היבשים עם הנוזל שהצטבר.

לערבב את תערובת היבשים:

1.5 כוס קמח מלא (190 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)

3/4 כוס אגוזי מלך (75 גרם)

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית מלח

3. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים, לצקת לתבנית משומנת, ולאפות 40 דקות ב-180 מעלות.

בתיאבון!
איך להכין תפוח אפוי?



הנה מתכון לתפוחים אפויים:

המצרכים:
========
1/4 כוס צימוקים

1/4 כוס אגוזי מלך חתוכים גס

1/4 כוס סוכר חום

1/4 כפית קינמון

אגוז מוסק מגורר

4 תפוחים ירוקים יפים


אופן ההכנה:
===========
1. לערב יחד את הצימוקים, האגוזים,הסוכר, הקינמון ואגוז מוסקט

2. לשטוף היטב את התפוחים ולהוציא מהם את החרצנים

3. להניח את התפוחים בתבנית, כך שצידם הריק פונה כלפי מעלה

4. למלא כל תפוח ברבע מהתערובת

5. למלא את התבנית ב-1 ס"מ מים

6. לאפות בחום של 175 מעלות כ-30-40 דקות

7. מפעם לפעם להרטיב את התפוחים בנוזל

8. לקרר מעט ולהגיש
איך להכין בראוניז טבעוני?



הנה מתכון לבראוניז למקפידים על תזונה טבעונית, מתאים לתבנית בגודל 30X30 ס"מ:

מצרכים:
======
1 כוס קמח מלא (125 גרם)

1/2 כוס קמח לבן (70 גרם)

1/4 כוס קורנפלור (35 גרם)

1/2 כוס קקאו (40 גרם)

1 כפית אבקת אפיה (4 גרם)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס (כוס)

100 גרם שוקולד מריר קצוץ (חצי כוס)

3/4 כוס שמן קנולה (150 גרם)

⅓1 כוס סוכר חום (240 גרם)

תחליף ל-2 ביצים מפשתן ומים: 3 כפות (30 גרם) זרעי פשתן עם 6 כפות (90 גרם) מים

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה זרעי פשתן טחונים עם 6 כפות מים ומניחים למשך 20 דקות.

2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן קנולה.

3. מנפים קמח מלא, קמח לבן וקורנפלור לקערה.

4. מוסיפים קקאו, אבקת אפייה, מלח, אגוזים ושוקולד ומערבבים.

5. בקערה נפרדת מערבבים שמן, סוכר ותערובת זרעי הפשתן המעורבבים עם המים.

6. מאחדים את שתי התערובות עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, אופים כ-20 דקות במרכז התנור ומספר דקות בחלק העליון של התנור, על מנת לקבל את הקרום הפריך מלמעלה. מוציאים ומצננים.


הערות:
======
אפשר להחליף 50 גרם סוכר בכמות של פרלינה לקבלת טעם של אגוז לוז.

בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוחים שמרים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת שמרים תפוחים טבעונית:

שטרוייזל:
=======
70 גרם קמח (חצי כוס)

70 גרם סוכר חום (שליש כוס)

50 גרם מרגרינה או שמן קוקוס

מצרכים לעוגה:
============
140 גרם קמח (כוס קמח)

5 גרם שמרים יבשים (כפית וחצי)

120 גרם חלב סויה (חצי כוס)

100 גרם סוכר חום (חצי כוס)

50 גרם שמן צמחי

חצי כפית מלח

100 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים או קצת פחות מחצי כוס)

175 גרם קמח (¼1 כוסות קמח)

תערובת תפוחים:
=============
8 תפוחים בינוניים חתוכים לפרוסות דקות

70 גרם סוכר חום (שליש כוס)

כף מיץ לימון

כף קמח

כפית תבלינים (קינמון, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט)

אופן ההכנה:
==========
תערובת תפוחים:
לערבב את כל החומרים ולהניח בצד להגרת נוזלים (אפשר יום לפני ואז להניח במקרר).

שטרויזל:
לחתוך לקוביות את המרגרינה ולערבב במיקסר את כל החומרים עד לקבלת תערובת פירורית.
אם השטרויזל מתגבש, יש להקפיא את הגוש כחצי שעה ואז לפורר בעזרת פומפייה על העוגה.

הכנת העוגה:
1. לשמן תבנית מרובעת 35X25.

2. לערבב כוס קמח ושמרים.

3. לחמם חלב, סוכר, מרגרינה ומלח ל-50 מעלות (השומן צריך להינמס).

4. להוסיף רסק תפוחי עץ ולערבב עם תערובת הקמח והשמרים.

5. לערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה.

6. להוסיף את שארית הקמח בשלבים ולערבב ידנית עד קבלת תערובת מוצקה יחסית (בניגוד לבלילה של עוגה).

7. לערבב בעדינות עם שליש מכמות תערובת התפוחים ולשטח על התבנית.

הרכבת העוגה:
===========
1. לפזר את שארית תערובת תפוחים על תערובת העוגה.

2. לפזר מעל שטרויזל.

3. להניח במקום חמים לתפיחה של כשעה.

4. לאפות ב-180 מעלות כ-30-45 דקות (תלוי בתנור) או עד השחמה והתרככות התפוחים.

5. אם השטרויזל נשאר בהיר, אפשר להניח למספר דקות מתחת לגריל ולהיזהר שלא יישרף.


איך להכין עוגת פרג ואגסים טבעונית?


הנה מתכון לעוגת פרג ואגסים טבעונית על פי העוגות של מאשה לתבנית 24:

לערבב:
======
1 כוס קמח מלא, מנופה (125 גרם)

400 גרם פרג טחון

3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (75 גרם)

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)


לעבד למשחה חלקה במעבד מזון (בלנדר) או בלנדר-סטיק:

300 גרם טופו רך

1/2 כוס שמן (110 גרם)

1 כוס נוזלים שהופרשו מהאגסים. אם אין מספיק, אפשר להוסיף מיץ תפוזים, או נוזל אחר (240 גרם).

2 כפות סילאן (40 גרם)

לקלף, לגלען ולחתוך לקוביות קטנות ולהשרות למספר שעות – אפשר לילה:

4-5 אגסים בינוניים

1 כוס סוכר חום (180 גרם)

לפני ההכנה יש לסנן את הנוזלים ולהשתמש בהם לערובת הרטובים.

אופן הכנה:
=========
לאחד 2 התערובות, להוסיף את האגסים. לצקת לתבנית משומנת, לאפות ב 180 מעלות 40 דקות או עד שמשחים מעט.
איך להכין טארט טראפל שוקולד טבעוני?



הנה מתכון להכנת טארט טראפל שוקולד טבעוני:

המצרכים לבצק:
=============
1.5 כוס קמח (210 גרם)

שקית סוכר ווניל (10 גרם)

2 כפות אבקת קקאו (10 גרם)

100 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל טהור

1 כף מים קרים


מצרכים למלית:
============
1 מיכל שמנת מתוקה צמחית

350 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות

1-2 כפות גדושות נוגט

קורט מלח

2 כפות אבקת קקאו – לקישוט


הכלים:
======
תבנית לטארט (רצוי עם תחתית נשלפת) בקוטר 26 ס"מ, משומנת.


אופן ההכנה:
==========
הבצק:
1. בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר ואבקת הקקאו, ומערבבים בעזרת להב הפלדה. מוסיפים את המחמאה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת של פירורים קטנים. מוסיפים את הווניל ואת המים, ומעבדים עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מאחדים את הבצק לכדור ומשטחים לעיגול. עוטפים ומצננים במקרר כ-30 דקות.

2. מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מסירים את דף האפייה העליון, מרימים את הדף התחתון עם הבצק והופכים מעל התבנית. מסירים את הנייר ומרפדים את התבנית והדפנות בבצק. דוקרים במזלג ומצננים את התבנית כ-30 דקות במקרר.

3. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).

4. אופים 14-12 דקות, עד שהבצק יציב מסביב לשוליים, אבל נראה קצת לח או לא אפוי במרכז. מצננים צינון מלא על רשת.


המלית:
1. בסיר בינוני כבד מביאים את השמנת לסף רתיחה מעל לאש בינונית. מורידים את הלהבה לחום נמוך. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהתערובת נמסה וחלקה. מצננים מעט.

2. יוצקים את תערובת השוקולד החמה ישר לתוך בצק השוקולד המצונן, ומטלטלים מעט את התבנית לפיזור אחיד של המלית. מניחים לייצוב בטמפרטורת החדר. מעבירים לצינון במקרר ל4- שעות לפחות, עד שהמלית יציבה לגמרי (ניתן להכין יום-יומיים מראש).

הגשה:
מוציאים כ-30 דקות לפני ההגשה, לריכוך ולהחזרת הברק, ומפזרים אבקת קקאו דרך מסננת או דרך סטנסיל עם צורות דקורטיביות לקישוט.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית?


הנה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית המתאים לתבנית אינגליש-קייק אחת:

חומרים יבשים:
===========
190 גרם קמח (1.5 כוסות)

200 גרם סוכר (1 כוס)

3 גרם מלח (1/2כפית)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)


חומרים רטובים:
============
8 גרם תמצית וניל (1.5 כפיות)

80 גרם שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס)

15 גרם חומץ לבן או חומץ תפוחים (1 כף)

240 גרם מים חמים (1 כוס)


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את החומרים היבשים.

2. להוסיף את החומרים הרטובים ולערבב.

3. לאפות 30-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש.

זיגוג שוקולד:
==========
30 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)

10 גרם קקאו (2 כפות)

מעט תמצית וניל

1 כף מיץ תפוזים או מיץ לימון (אם מוסיפים קקאו, יש להוסיף עוד חצי כף), אם רוצים זיגוג לבן, אפשר להשמיט את הקקאו. ניתן לעשות זיגוג בשני צבעים.

את הזיגוג יש לעשות כאשר העוגה קרה.

גיוונים:
======
1. להחליף חצי מכמות השמן בכמות זהה של מרגרינה כדי לקבל עוגה יותר יציבה ופחות אגוזים.

2. להוסיף תפוחים וקינמון.

3. לפזר 100 גרם (חצי כוס) שוקולד צ'יפס או מטבעות שוקולד מריר מלמעלה או בתוך העוגה.

4. ניתן להחליף את הקקאו בקמח כדי לקבל עוגה לבנה.

5. ניתן לשפוך רוטב מייפל מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור. (30 גרם מים רותחים עם 30 גרם מייפל).

6. ניתן לשפוך רוטב רום מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור. (20 גרם מים רותחים עם 20 גרם סוכר עם 20 גרם רום).

7. להחליף את המים במיץ תפוזים כדי לקבל עוגת שוקולד תפוז. להוסיף גרידת תפוז. להוסיף מספר טיפות שמן אתרי תפוז.

8. להחליף את החומץ בחומץ בלסמי כדי לקבל טעם יותר מורכב.

9. ניתן להוסיף חצי כפית קפה נמס למים החמים.
איך להכין עוגת דלעת טבעונית?



הנה מתכון לעוגת דלעת טבעונית:

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):
===================================
125 גרם רסק תפוחי עץ (2 תפוחים בינוניים)

250 גרם סוכר (¼1 כוסות)

150 גרם שמן קנולה (¾ כוס)

200 גרם קמח לבן (½1 כוסות פחות כף)

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון טחון

קורט אגוז מוסקט טחון

350 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפייה (2-3 כוסות דחוסות)

70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים

לסירופ:
======
1/4 כוס מים (50 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש-קייק קטנות או אחת גדולה במעט שמן קנולה.

2. מערבבים רסק תפוחים וסוכר במיקסר עד שהסוכר נבלע ברסק.

3. מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.

4. מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הנוזלים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

5. מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.

6. יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת.

7. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15-30 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.

8. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.

מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.
איך להכין עוגת גבינה ושוקולד טבעונית?
איך להכין עוגיות בריאות טבעוניות לשבירת הצום?
איך להכין עוגת שמנת קינמון טבעונית?
איך להכין בראוניז טבעוני?
איך להכין עוגת קרם קשיו תותים טבעונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.