» «
עוגות
איך להכין עוגת לימון שמרים טבעונית?



הנה מתכון לעוגת לימון שמרים בתבנית אינגליש קייק:

מצרכים לראש עיסה:
===============
1/2 כוס קמח (70 גרם)

1 כוס חלב סויה מחומם קלות (240 גרם)

1 כפית שמרים יבשים (3 גרם)

יבשים:
=====
2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

רטובים:
=======
1/3 כוס שמן (75 גרם)

100 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

מעדן אלפרו ווניל

4 כפות גרידת לימון (גרידה מ-3 לימונים)

2/3 כוס סוכר (140 גרם)

הכנה:
=====
1. יש לערבב את חומרי ראש עיסה ולהשאיר בצד ל-15 דקות.

2. לערבב חומרים יבשים לחוד וחומרים רטובים לחוד.

3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומאחדים את שלוש התערובות רק לפני ההכנסה לתנור.

4. אופים כארבעים דקות עד שעה – עד שהעוגה יבשה מבפנים.

5. כדי למנוע את נפילת העוגה, יש להשאיר את העוגה בתנור בגמר האפייה ולפתוח מעט את דלת התנור.

בתאבון!
גלידה
איך להכין גלידה לשומרים על טבעונות?



הנה מתכון להכנת גלידה טבעונית על בסיס איטלקי לטבעונים:

המצרכים:
========
250 גרם חלב סויה (כוס)

250 גרם שמנת צמחית (מיכל)

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

15 גרם דקסטרוזה (או בגלוקוז)

תמצית וניל

כפית שטוחה אגר אגר (אפשר לוותר)


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את כל החומרים עד לסף רתיחה.

2. מצננים לטמפרטורת חדר ומכניסים למקרר בקופסא אטומה למשך 4 שעות לפחות להבשלה.

הערות:
=====
- חליטה של תה (למשל ארל גריי), בתוך הבסיס החם למשך 30 דקות, ולאחר מכן לסנן ולצנן.

- הוספת פרי תהיה ביחס של 50% לבסיס.

- לגלידת לימון, יש להוסיף כ-10% מיץ יחד עם זסט מהקליפה.

- כאשר מוסיפים מחיות (מחית אגוזים, טחינה, סילאן, מחית פיסטוק), יש להוסיף 10% ממשקל הבסיס.

- כדי להוריד בכמות השומן, ניתן להחליף את השמנת בחלב סויה. הגלידה תצא קרחית יותר ואפשר להתגבר על בעיה זו על ידי טחינתה בעזרת בלנדר מוט או מג'ימיקס לפני ההגשה.

- ניתן להשתמש בקורנפלור במקום אגר, יוצא מצוין.

- אם אין מכונת גלידה, אפשר להקפיא את המסה, לחתוך אותה לקוביות ולרסק במג'ימיקס או בעזרת בלנדר מוט.

בתיאבון!


המתכון מבוסס על מתכון מתוך הסדנא של הקונדיטור אורן דגן כפיר.
עוגת גבינה
איך להכין עוגת גבינה טבעונית לשבועות?



הנה מתכון לעוגת גבינה טבעונית:

המצרכים:
========
500 גרם ביסקוויטים

2 כפות סוכר

200 גרם מרגרינה בטעם חמאה

2 כפיות גירדת לימון

500 גרם גבינת טופו

2 מכלי שמנת צמחית

1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט)


אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים את הביסקוויטים לפירורים, וממיסים את המרגרינה.

2. מערבבים את הפירורים עם המרגרינה המומסת, הסוכר וקליפת הלימון.

3. משטחים בתבנית עגולה 3/4 מעיסת הפירורים ומהדקים היטב.

4. מקציפים במיקסר את השמנת הצמחית, גבינת הטופו ואבקת הפודינג עד שנוצר קרם אחיד.

5. יוצקים את הקרם על התחתית בתבנית ומעל מפזרים את שאר הפירורים.

6. מכסים את התבנית בנייר כסף ומקררים לפחות 5 שעות עד ההגשה.

בתאבון!
מתכונים
איך להכין תפוח אפוי?



הנה מתכון לתפוחים אפויים:

המצרכים:
========
1/4 כוס צימוקים

1/4 כוס אגוזי מלך חתוכים גס

1/4 כוס סוכר חום

1/4 כפית קינמון

אגוז מוסק מגורר

4 תפוחים ירוקים יפים


אופן ההכנה:
===========
1. לערב יחד את הצימוקים, האגוזים,הסוכר, הקינמון ואגוז מוסקט

2. לשטוף היטב את התפוחים ולהוציא מהם את החרצנים

3. להניח את התפוחים בתבנית, כך שצידם הריק פונה כלפי מעלה

4. למלא כל תפוח ברבע מהתערובת

5. למלא את התבנית ב-1 ס"מ מים

6. לאפות בחום של 175 מעלות כ-30-40 דקות

7. מפעם לפעם להרטיב את התפוחים בנוזל

8. לקרר מעט ולהגיש

קינוחים טבעוניים

פאי
איך להכין פאי טופו לימון טבעוני?



הנה מתכון להכנת פאי טופו לימון טבעוני?

החומרים לבצק:
============
2 כוסות קוואקר

3 כפות שמן

3 כפות סוכר

1/4- 1/3 כוס מים


החומרים למילוי:
=============
1 ק"ג טופו רך

כוס סוכר

שליש כוס שמן

שליש כוס מיץ לימון

גרד מקליפת 3 לימונים

3 כפות עמילן תפוחי אדמה


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את הטופו למשטחים בעובי של ס"מ ומייבשים בין שתי מגבות, כשמשהו כבד מונח מלמעלה, כדי לנקז את הנוזלים.

2. טוחנים את הקוואקר במעבד מזון, מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים לבצק רטוב במידה.

3. מהדקים את הבצק לתבנית פאי משומנת ואופים 15-10 דקות ב-180 מעלות ובינתיים מעבדים במעבד מזון את הטופו, הלימון והסוכר, עד שהתערובת חלקה וקרמית ללא גושים.

4. מוסיפים את השמן שמן ומעבדים, מוסיפים את העמילן ומעבדים.

5. יוצקים את תערובת הטופו על הבצק המוכן ואופים 40-30 דקות ב-180 מעלות.

6. מצננים לפני ההגשה.

בתיאבון!
עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית?


הנה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית המתאים לתבנית אינגליש-קייק אחת:

חומרים יבשים:
===========
190 גרם קמח (1.5 כוסות)

200 גרם סוכר (1 כוס)

3 גרם מלח (1/2כפית)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)


חומרים רטובים:
============
8 גרם תמצית וניל (1.5 כפיות)

80 גרם שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס)

15 גרם חומץ לבן או חומץ תפוחים (1 כף)

240 גרם מים חמים (1 כוס)


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את החומרים היבשים.

2. להוסיף את החומרים הרטובים ולערבב.

3. לאפות 30-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש.

זיגוג שוקולד:
==========
30 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)

10 גרם קקאו (2 כפות)

מעט תמצית וניל

1 כף מיץ תפוזים או מיץ לימון (אם מוסיפים קקאו, יש להוסיף עוד חצי כף), אם רוצים זיגוג לבן, אפשר להשמיט את הקקאו. ניתן לעשות זיגוג בשני צבעים.

את הזיגוג יש לעשות כאשר העוגה קרה.

גיוונים:
======
1. להחליף חצי מכמות השמן בכמות זהה של מרגרינה כדי לקבל עוגה יותר יציבה ופחות אגוזים.

2. להוסיף תפוחים וקינמון.

3. לפזר 100 גרם (חצי כוס) שוקולד צ'יפס או מטבעות שוקולד מריר מלמעלה או בתוך העוגה.

4. ניתן להחליף את הקקאו בקמח כדי לקבל עוגה לבנה.

5. ניתן לשפוך רוטב מייפל מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור. (30 גרם מים רותחים עם 30 גרם מייפל).

6. ניתן לשפוך רוטב רום מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור. (20 גרם מים רותחים עם 20 גרם סוכר עם 20 גרם רום).

7. להחליף את המים במיץ תפוזים כדי לקבל עוגת שוקולד תפוז. להוסיף גרידת תפוז. להוסיף מספר טיפות שמן אתרי תפוז.

8. להחליף את החומץ בחומץ בלסמי כדי לקבל טעם יותר מורכב.

9. ניתן להוסיף חצי כפית קפה נמס למים החמים.
פַּנְפוֹרְטֵה דִי סְיֵינַה
איך להכין פַּנְפוֹרְטֵה דִי סְיֵינַה טבעונית?


הנה מתכון לפַּנְפוֹרְטֵה דִי סְיֵינַה:


מצרכים (לתבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ):
=============================
1 כוס (100 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

1 כוס (100 גרם) פיסטוקים לא קלויים, קלופים

1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן

1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז

1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך

3/4 כוס (150 גרם) תאנים מיובשות, קצוצות

3/4 כוס (150 גרם) תמרים מיובשים, מגולענים וקצוצים

1 כוס (100 גרם) תערובת פירות מסוכרים (למשל אננס, פפאיה, קליפות תפוז, חמוציות, צימוקים), קצוצים גס

2/3 כוס (100 גרם) קמח

3 כפות קקאו (15 גרם)

1 כפית קינמון טחון

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים

1/2 כפית פלפל אנגלי טחון

¼1 כוס (200 גרם) סוכר חום, דחוס היטב

1/2 כוס (150 גרם) סילאן

3 כפות מים (45 גרם)

אבקת סוכר, לזרייה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות) ומשמנים את התבנית.

2. שמים בקערה גדולה את השקדים, האגוזים, הפיסטוקים, הפירות היבשים והפירות המסוכרים. בקערה נוספת, מערבבים את הקמח, הקקאו, הקינמון ואגוז המוסקט, ומוסיפים לקערת הפירות היבשים. מערבבים היטב.

3. שמים בסיר את הסילאן, הסוכר והמים ומערבבים על להבה נמוכה, עד שהסוכר נמס. מגבירים את הלהבה, מביאים את לרתיחה ומבשלים 3 דקות. יוצקים על תערובת הפירות היבשים, מערבבים היטב, יוצקים לתבנית ומהדקים בעזרת כף או צנצנת ריקה. אופים 40 דקות, עד שהעוגה מוצקה למגע. מהדקים שוב ומצננים. זורים אבקת סוכר.

ההגשה:
======
העוגה נשמרת, כשהיא עטופה בניילון בטמפרטורת חדר, במשך שבועות רבים.
גלידה
איך להכין גלידת חלבה קוקוס טבעונית?



הנה מתכון לגלידת חלבה קוקוס טבעונית:

המצרכים:
========
פחית קרם קוקוס

1 שמנת לבישול - אלפרו

3/4 כוס סוכר חום

2 כפות טחינה

כף דבש

מעט קוקוס לקישוט

מעט סילאן או דבש לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים על האש קרם קוקוס, השמנת והסוכר עד שכל הסוכר נמס. מורידים מהאש ומצננים.

2. מערבבים את הטחינה והדבש. מוסיפים לטחינה והדבש מעט מהשמנת ומערבבים בעדינות.
מערבבים בעדינות את שתי התערובות.

3. מעבירים לתבניות שקעים מסיליקון ומקפיאים.

4. לפני ההגשה מוציאים בזהירות מהתבנית ומגישים על צלחת שטוחה מפזרים מעל קוקוס ומעטרים בדבש או סילאן.

הערות:
======
אפשר להכניס למכונת גלידה לקבלת מרקם חלק יותר.

בתיאבון!



עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית ללא שמן?



הנה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית ללא שמן:

מצרכים ל-8-10 ריבועים נדיבים בתבנית אובן 25X25:
=======================================
100+50 גרם שוקולד מריר

גביע אלפרו ווניל

1/2 כוס סוכר חום + כף אחת (120 גרם)

3/4 כוס רסק תפוחים (רסק משלושה תפוחים בינוניים=180 גרם)

כף גדושה אבקת קקאו (10 גרם)

חצי כפית מלח (3 גרם)

חצי כפית סודה לשתייה

3/4 כוס קמח (110 גרם)

אופן ההכנה:
==========
1. שוברים 100 גרם מהשוקולד לקוביות בקערה חסינת חום.

2. מוסיפים מעדן ווניל, ומחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות רק עד שהתערובת מתרככת ונוצר קרם שוקולד (נזהרים מחימום יתר).

3. מערבבים פנימה סוכר ורסק התפוחים, ומערבבים היטב לתערובת חלקה.

4. מערבבים בקערה נפרדת מלח, סודה לשתייה, קמח וקקאו.

5. מערבבים את התערובת היבשה עם הרטובה לבלילה חלקה (לא לערבב ערבוב יתר).

6. מפזרים את יתרת השוקולד (50 גרם) למעלה כדי שישקע חלקית.

7. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 17-20 דקות לגובה בלילה של ס"מ, ו-20 דקות לגובה 2 ס"מ.

8. מצננים לחלוטין לפני שאוכלים.


גיוונים:
======
להחליף 50 גרם סוכר ב-50 גרם נוגט
איך להכין עוגת לימון טבעונית?


הנה מתכון לעוגת לימון טבעונית, יש לצנן אותה טוב על מנת שניתן יהיה לחתון אותה בצורה נאה. ניתן גם להקפיא את העוגה.

המצרכים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
=============================
90 גרם מחמאה

140 גרם (1 כוס) קמח לבן

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

קורט מלח

150 גרם רסק תפוחים

240 גרם (1 כוס + 3 כפות) סוכר

גרידת קליפת 2 לימונים גדולים או 3 קטנים

2 כפות מיץ לימון טרי

1 כפית תמצית וניל איכותית

90 מ"ל (1/4 כוס + 2 כפות) שמנת צמחית


אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים מחמאה במיקרוגל (או בסיר קטן, על האש הנמוכה ביותר) ומניחים בצד לצינון.

2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט מחמאה רכה/מומסת.

3. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח לקערה. מניחים בצד.

4. מערבבים את רסק התפוחים עם הסוכר.

5. מוסיפים גרידת קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומקציפים עד להיטמעותם.

6. מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת השמנת המתוקה. מקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.

7. מוסיפים מחמאה מומסת מצוננת ומקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.

8. יוצקים את העיסה לתבנית, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או כשעליו פירורים. מוציאים, מצננים במשך שעה לפחות ומגישים.

הערות:
=====
1. העוגה תופחת ואז נופלת לכן רצוי להשתמש בתבניות אינגלישקייק קטנות או להכפיל את כמות המתכון פי אחד וחצי.

2. ניתן לנסות להחליף כפית אבקת אפייה בחצי כפית אבקת אפייה וחצי כפית סודה לשתייה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד וניל טבעונית?


הנה מתכון לעוגת קרם שוקולד-וניל טבעונית:

המצרכים:
========
1 חבילת ביסקוויט פתי-בר

50 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)

2 חבילות שוקולד מריר (100 גרם כל אחת)

3 חבילות שמנת מתוקה צמחית

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט, 80 גרם)

1 כף אבקת נס-קפה מומסת בכוס מים

1 תבנית חד פעמית מלבנית (25 ס"מ X 35 ס"מ)


הכנת הקרמים למילוי:
================
קרם שוקולד:

1. להמיס שוקולד + מחמאה ולקרר.

2. להקציף שמנת מתוקה (צמחית) אחת + ¼ כוס סוכר (50 גרם).

3. לקפל יחד.

קרם וניל:

1. להקציף שתי שמנת מתוקה (צמחית) + 1/2 כוס סוכר (100 גרם) + פודינג וניל.

אופן ההכנה:
==========
1. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה בתבנית.

2. למרוח את קרם השוקולד על הביסקוויטים.

3. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה על קרם השוקולד.

4. למרוח את קרם הווניל.

לקרר ולהגיש.

הערות:
======
- ניתן לעשות בשתי תבניות אינגליש-קייק מלאות מאד. במקרה כזה יש לרפד את התבניות בניילון נצמד, למרוח את קרם הווניל, לשים ביסקוויטים, למרוח את קרם שוקולד ולסיים בשכבה נוספת של ביסקוויטים. לקרר ולהפוך את התבנית.

- במקרה שהשמנת הצמחית ממותקת, יש להוריד מעט את כמות הסוכר.

בתיאבון!
איך להכין בראוניז טבעוני?


כך מכינים בראוניז טבעוני עפ"י מתכון של קונדיטוריה שפיק, מתאים לתבנית 25*35:

מצרכים:
=======
1/2 כוס מים חמים (120 גרם)

1.5 חלב סויה /חלב שקדים/ חלב קוקוס לפי הטעם (360 גרם)

1 כוס שמן (220 גרם)

3 כוסות קמח תופח (420 גרם) (אפשר להחליף בקמח רגיל עם שקית אבקת אפייה)

3/4 כוס קקאו (60 גרם)

1 שקית סוכר וניל / כף תמצית וניל

1.5 כוס סוכר חום (300 גרם)

קורט מלח

200 גרם אגוזי מלך קצוצים

200 גרם שוקו צ'יפס

אופן הכנה:
=========
1. מחממים תנור 180 מעלות, בוחשים את המים החלב סויה והשמן.

2. מוסיפים את הקמח והקקאו בהדרגתיות, מוסיפים את הסוכר וניל והסוכר חום בוחשים הי,
מוסיפים את השוקו צ'יפס בוחשים מעט.

3. מוזגים לתבנית משומנת מפזרים את האגוזים הקצוצים אופים כ25-30 דקות יש לבצע מבחן הקיסם.

בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוזים טבעונית?


הנה מתכון לעוגת תפוזים טבעונית בתבנית אינגלישקייק:


המרכיבים:
========
240 גרם קמח מלא (2 כוסות)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

3/4 כוס קונפיטורת תפוז (250 גרם)

1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם, להוסיף את הפאלפ)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

מעדן אלפרו ווניל


אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח ואבקת אפייה.

3. מערבבים בקערה נפרדת את הריבה, המיץ, והשמן. כדי להקל על הערבוב אפשר לחמם את הריבה מעט במיקרו.

4. מוסיפים את המעדן.

5. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.

6. אופים כ-45 דקות או עד שקיסם שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי.


גיוונים:
=====
1. להחליף 80 גרם קמח בשקדים טחונים

2. אפשר להחליף את האלפרו בבננה

בתיאבון!
איך להכין גלידת מלבי טבעונית?



הנה מתכון לגלידת מלבי טבעונית:

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1. כף אבקת מלבי לכל כוס חלב סויה. מערבבים היטב ודואגים שלא יהיו גושים.

2. מסמיכים על אש קטנה את התערובת ושמים במקרר עד התקררות מוחלטת.

3. לאחר שהמלבי מתמצק ומתקרר מקציפים ושמים במכונת גלידה.

4. לאחר שהגלידה מוכנה, מפזרים קוקוס ורוטב האדום.


הערות:
======
1. מאחר ואין שומן בתערובת, הגלידה קופאת למחרת, וניתן להחזיר אותה לחיים על ידי חימום קצרצר ובלנדר מוט.

2. אפשר להחליף חלק מחלב הסויה או את כולו בשמנת צמחית.

בתיאבון!
איך להכין עוגת פרג ואגסים טבעונית?


הנה מתכון לעוגת פרג ואגסים טבעונית על פי העוגות של מאשה לתבנית 24:

לערבב:
======
1 כוס קמח מלא, מנופה (125 גרם)

400 גרם פרג טחון

3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (75 גרם)

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)


לעבד למשחה חלקה במעבד מזון (בלנדר) או בלנדר-סטיק:

300 גרם טופו רך

1/2 כוס שמן (110 גרם)

1 כוס נוזלים שהופרשו מהאגסים. אם אין מספיק, אפשר להוסיף מיץ תפוזים, או נוזל אחר (240 גרם).

2 כפות סילאן (40 גרם)

לקלף, לגלען ולחתוך לקוביות קטנות ולהשרות למספר שעות – אפשר לילה:

4-5 אגסים בינוניים

1 כוס סוכר חום (180 גרם)

לפני ההכנה יש לסנן את הנוזלים ולהשתמש בהם לערובת הרטובים.

אופן הכנה:
=========
לאחד 2 התערובות, להוסיף את האגסים. לצקת לתבנית משומנת, לאפות ב 180 מעלות 40 דקות או עד שמשחים מעט.
איך להכין מאפינס תפוחים וקינמון טבעוני?


הנה מתכון לשש יחידות מאפינס תפוחים וקינמון טבעוני:

מצרכים:
=======
כוס קמח מלא (120 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתיה (3 גרם)

חצי כפית קינמון טחון

3/4 כוס רסק תפוחים (160 גרם, 3 תפוחים בינוניים מתוקים. אם משתמשים בחמוצים יש להגדיל את כמות הסוכר)

½2 כפות סירופ מייפל (50 גרם)

1 כף שמן קנולה (12 גרם)

כפית וחצי מיץ לימון סחוט טרי (8 גרם)

כפית תמצית וניל (5 גרם)

חצי כוס צימוקים

תפוח בינוני מגורר


גיוונים:
======
ניתן להוסיף פירורים מלמעלה:

50 גרם אגוזי מלך

3 וחצי כפות קמח (35 גרם)

3 כפות אבקת סוכר (25 גרם)

2 כפות מחמאה (20 גרם)

1/4 כפית קינמון

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרססים את התבנית בתרסיס שמן ומניחים בצד.

2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון.

3. שמים את שאר המרכיבים בקערה קטנה ומערבבים טוב. מוזגים את התערובת הנוזלית לתוך הקערה עם המרכיבים היבשים ומערבבים הכל ביחד. יש לערבב מספיק אבל לא יותר מדי, כדי שהתוצאה תהיה אוורירית ולא כבדה.

4. באמצעות כף מעבירים מיד את התערובת לתוך שישה שקעים במרכז תבנית המאפינס ואופים בתנור החם במשך 18 עד 20 דקות.

5. משחררים בעדינות את המאפינס ומניחים אותם בשכיבה על צד אחד בתוך השקעים. מכסים טוב במגבת מטבח נקייה, ונותנים לתבנית לעמוד חמש דקות. דבר זה מונע היווצרות של קרום קשה.

6. מוציאים את המאפינס, מעמידים אותם להתקרר כמה דקות (חשוב), ומגישים.

רצוי לעבוד במהירות כי אבקת האפייה מאבדת מהאפקטיביות שלה די מהר, ולא מומלץ לפתוח את התנור במהלך האפייה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת דלעת טבעונית?



הנה מתכון לעוגת דלעת טבעונית:

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):
===================================
125 גרם רסק תפוחי עץ (2 תפוחים בינוניים)

250 גרם סוכר (¼1 כוסות)

150 גרם שמן קנולה (¾ כוס)

200 גרם קמח לבן (½1 כוסות פחות כף)

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון טחון

קורט אגוז מוסקט טחון

350 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפייה (2-3 כוסות דחוסות)

70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים

לסירופ:
======
1/4 כוס מים (50 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש-קייק קטנות או אחת גדולה במעט שמן קנולה.

2. מערבבים רסק תפוחים וסוכר במיקסר עד שהסוכר נבלע ברסק.

3. מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.

4. מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הנוזלים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

5. מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.

6. יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת.

7. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15-30 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.

8. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.

מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.


איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס לטבעונים?



הנה מתכון ל-50 עוגיות שוקולד צ'יפס לטבעונים:

המצרכים:
========
315 גרם קמח (¼2 כוסות)

120 גרם סוכר לבן (1/2 כוס ועוד כף)

100 גרם סוכר חום (1/2 כוס פחות כף)

5 גרם אבקת אפייה (כפית)

5 גרם אבקת סודה לשתייה (כפית)

4 גרם מלח (כפית שטוחה)

250 גרם שוקולד צ'יפס (כוס ורבע)

100 גרם שמן (1/2 כוס)

מעדן אלפרו וניל או 2 תפוחים צהובים (ניתן להחליף ב-100 גרם רסק תפוחי עץ לא ממותק)

5 גרם תמצית וניל (כפית)

50 גרם מים על פי הצורך (3-4 כפות)

אם משתמשים בתפוחים, קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לחתיכות, מבשלים במיקרו כארבע דקות ומועכים לרסק.


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את החומרים היבשים. מוסיפים את שאר החומרים הרטובים ומערבבים היטב.
אם משתמשים באלפרו, יש להוריד את כמות הסוכר. אם צריך מוסיפים מעט מים. העיסה צריכה לצאת מעט נוקשה ובהחלט לא נוזלית. כמות המים תלויה בכמות הנוזלים ששמנו בעיסה.

2. יוצרים בידיים רטובות עוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. שיטת הכפיות יוצרת עוגיות פחות אחידות.

3. אופים ב-170 מעלות, בערך חמש עשרה דקות, תלוי בתנור.

גיוונים:
======
- להחליף מים ברום.

- להחליף שוקולד צ'יפס ב-200 גרם צימוקים שהושרו מספר שעות ב-50 גרם רום.

- ניתן להחליף את הקמח הלבן במלא (¼2 כוסות - 280 גרם)

- ניתן להחליף את רסק התפוחים בבננה מאד בשלה ולקבל טעם "בנני".

- ניתן להחליף חצי מכמות הסוכר בסילאן או במייפל ואז נקבל עוגיות יותר ספוגיות.

- ניתן להוסיף חצי כוס צימוקים/אגוזים (50 גרם).

- ניתן להוסיף קינמון - ¼ כפית.

בתיאבון!
איך להכין עוגת תמרים עסיסית וטבעונית?



הנה מתכון לעוגת תמרים עסיסית וטבעונית התאימה לרינג 22:

מצרכים:
=======
250 גרם מים (כוס)

230 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (17-23 תמרים גדולים)

1 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)

100 גרם שמן קנולה (חצי כוס)

70 גרם סוכר (1/3 כוס)

120 גרם רסק תפוחים (חצי כוס)

1 כפית תמצית וניל

150 גרם קמח תופח (אפשר להחליף בקמח רגיל עם כפית מלאה אבקת אפייה)


אופן ההכנה:
==========
1. מביאים לרתיחה את המים והתמרים.

2. מוסיפים את הסודה לשתייה, ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).

3. מערבלים את השמן והסוכר תוך שמוסיפים את הרסק והווניל בהדרגה, כמו גם את הקמח ואת תערובת התמרים.

4. יוצקים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.

רוטב טופי (אופציה):
===============
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/2 מיכל שמנת צמחית

1. מכינים קרמל: מחממים מחבת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, לא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת ומוסיפים עוד ועוד סוכר עד שהכל נמס לקרמל.

2. במקביל מחממים את השמנת לסף רתיחה

3. מוסיפים את השמנת (בזהירות! זה לוהט מבעבע בטירוף!) ומערבבים.

4. ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים מעט, ויוצקים על העוגה.
איך להכין עוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן?



הנה מתכון לעוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן:

מצרכים יבשים:
============
שני שליש כוס קמח אורז מלא (90 גרם)

שני שליש כוס קמח סורגום או דוחן (80 גרם)

שליש כוס קמח טפיוקה (40 גרם)

שליש כוס קמח תפוחי אדמה (40 גרם)

כפית קסנטן-גאם

שלושת רבעי כוס כוס סוכר (150 גרם) או 20 תמרים מג'הול (200 גרם אחרי גילעון) או שילוב
10 גרם אבקת אפייה (שקית)

חצי כפית סודה לשתייה

קורט מלח

כפית קינמון


מצרכים רטובים:
=============
2 בננות מעוכות היטב

חצי כוס מים רותחים (100 גרם)

שליש כוס שמן (70 גרם)

כף וחצי מיץ לימון (או חומץ תפוחים)

כוס גזר מגורר (3-4 גזרים בינוניים)

חצי כוס אגוזים קצוצים

חצי כוס צימוקים


אופן ההכנה:
==========
לערבב חומרים יבשים, להוסיף את הרטובים ולאפות בחום בינוני כ-40 דקות עד שעה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת סולת, קוקוס תפוז טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת סולת, קוקוס ותפוז על פי העוגות של מאשה לשתי תבניות אינגלישקייק קטנות:

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1 כוס קמח מלא, מנופה (125 גרם)

1 כוס סולת (175 גרם)

1 כוס קוקוס (70 גרם)

1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

1/2 כוס צימוקים (50 גרם)

1/2 כוס אגוזי מלך (50 גרם)


לעבד למשחה חלקה במעבד מזון או בלנדר-סטיק:
====================================
300 גר טופו רך (אפשר להחליף ב-200 גרם רסק תפוחים - רסק מ-3 תפוחים)

1 כוס מיץ תפוזים סחוט (240 גרם)

גרד מתפוז אחד

⅓1 כוס סוכר חום (240 גרם)

2/3 כוס שמן (130 גרם)

אפשר להוסיף את כל הפאלפ של התפוזים אם סוחטים לבד ובתנאי שמוציאים את הגרעינים...

לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב-180 מעלות, עד שקיסם שמוכנס לעוגה, יוצא יבש, או עם מעט פירורים לחים.

אפשר ומומלץ להכין סירופ:
====================
1/4 כוס מים (60 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

לבשל עד שמסמיך מעט ולצקת על העוגה החמה כשהיא יוצאת מהתנור.

בתיאבון!
איך להכין מאפינס סולת, בננה וגזר טבעוני?
איך להכין עוגת סולת טבעונית?
איך להכין טארט תותים טבעוני?
איך להכין עוגת שוקולד דובדבנים טבעונית ללא סוכר ושמן?
איך להכין עוגה בחושה טבעונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.