» «
עוגת פרג לימון
איך להכין עוגת פרג לימון טבעונית?


הנה מתכון לעוגת פרג לימון לתבנית אנגלית:

מצרכים:
=======
2 כוסות קמח (280 גרם)

2/3 כוס סוכר (140 גרם)

1/2-3/4 כוס פרג טחון (70-105 גרם)

1 כף אבקת אפייה (שקית - 10 גרם)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

3/4 כוס חלב סויה (180 גרם)

1/3 כוס שמן (75 גרם)

100 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

מעדן אלפרו ווניל

1/4 כוס מיץ לימון (60 גרם)

2 כפות גרידת לימון (גרידה מהלימונים שעשינו מהם מיץ)

2 כפיות תמצית וניל


ציפוי שוקולד:
==========
50 גרם חלב סויה

100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרים יבשים לחוד, רטובים לחוד, ולאחד רק לפני ההכנסה לתנור.

2. 180 מעלות, כארבעים דקות.

3. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, להכין את הציפוי: לחמם את החל"ס ואז להוסיף את השוקולד. לחכות דקה ואז לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת מבריקה.

הערות:
======
- אפשר להחליף את מיץ הלימון והחל"ס או המים, במיץ תפוזים.

- אפשר להוסיף עד כוס קוקוס.

- אפשר להחליף עד כוס קמח בכוס קמח שקדים
עוגות
איך להכין עוגת קרם קשיו תותים טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת קרם קשיו תותים טבעונית בתבנית 26:

תחתית ראשונה:
=============,,,
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה רכה

50 גרם סוכר (1/4כוס)

60 גרם רסק תפוחים לא ממותק (תפוח בינוני)

3 כפות מים

קורט מלח

גרד מחצי לימון

1.5 כוסות קמח (210 גרם, כדאי להחליף כ-40 גרם בשקדים טחונים לאבקה)


תחתית שנייה:
===========
2 כוסות פתיתי שיבולת שועל דקה (200 גרם)

250 גרם תמרים מגולענים (הכוונה לתמרים שנמכרים בתפזורת)

1/2 כפית קינמון


קרם:
====
2 כוסות חלב סויה בטעם ווניל (480 גרם)

200 גרם (2 כוסות) קשיו לא קלוי (אפשר להמיר בשקדים)

מיץ מלימון שלם

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

4 כפות קורנפלור (40 גרם) מעורבבות בחצי כוס מים קרים (120 גרם)

גרד מחצי לימון


קצפת:
======
שמנת צמחית

חבילה אינסטנט פודינג ווניל

כף גרד לימון


500 גרם תותים

ג'לי אדום


אופן ההכנה:
==========
1. מעבדים את התמרים, הקינמון ושיבולת השועל במעבד מזון, עד לקבלת עיסה אחידה. מהדקים את העיסה לתחתית התבנית ומשטחים באופן אחיד.

2. טוחנים בבלנדר את הקשיו עם הסוכר והחלב.

3. מערבבים היטב את הקורנפלור והמים, כך שהתערובת תהיה חלקה וללא גושים (כדאי לסנן מספר פעמים במסננת דקה).

4. מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך כדי בחישה. לא לעזוב אפילו לא לשנייה).

5. כשתערובת הקשיו מגיעה לנקודת הרתיחה, יוצקים לסיר את תערובת הקורנפלור ומערבבים במשך 3 דקות, עד שהעיסה מסמיכה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.

6. יוצקים את התערובת הסמיכה לכלי ומניחים ניילון נצמד מעל כדי למנוע קרום. מצננים לגמרי.

7. כאשר מתקרר, מקציפים את הקרם כדי לאוורר אותו.

8. מקציפים שמנת צמחית, יחד עם אינסטנט פודינג ווניל. כאשר נוצר קצף, מוסיפים את הקרם וכף גרד לימון וממשיכים להקציף לעוד שתי דקות. לאחר ההקצפה (שמאווררת את הקרם), לשפוך אותו על התחתית ולחכות עד שמתייצב לגמרי.

9. פורסים את התותים לפרוסות דקות או לחצאים ומפזרים על העוגה, כך שפני העוגה מכוסים.
מכינים ג'לי אדום ומכסים את התותים. מחזירים למקרר ל-4 שעות נוספות.

הצעות גיוון:
=========
1. במקום תותים ניתן לצפות את העוגה בפרי אחר כמו פרוסות אגסים, ענבים, משמשים, או אפרסמון.

2. אפשר להשתמש לציפוי גם בריבה (רצוי טבעית, המכילה חתיכות פרי שלמות) מדוללת במעט מים, או במלית אוכמניות לציפוי עוגות.

3. את הקשיו אפשר להחליף בשקדים טחונים.

4. ניתן להחליף חלק מכמות שיבולת השועל בזרעי פשתן טחונים או בקוקוס טחון, וניתן להוסיף לה גם גרידת לימון.

בתיאבון!
עוגת דבש
איך להכין עוגת דבש תמרים כוסמת טבעונית?


הנה מתכון לעוגת דבש תמרים כוסמת המתאימה לתבניות אינגליש-קייק גדולה:

מצרכים:
======
250 גרם כוסמת

450 גרם תמרים מגולענים

1 בננה

75 סמ"ק טחינה (100 גרם)

100 גרם מים

3/4 כפית סודה לשתייה

1.5 כפיות קינמון

2 כדורי פלפל אנגלי כתושים


אופן הכנה:
========
1. להשרות את הכוסמת ללילה ולסנן. לטחון במג'ימיקס.

2. לטחון את הקינמון עם הפלפל האנגלי, להוסיף את הסודה.

3. לאדות את התמרים למשך 4 דקות כדי לרכך אותם (אפשר לרסס במעט מים ולהכניס לשתי דקות למיקרו).

4. להוסיף את כל המרכיבים ולטחון במג'ימיקס עד קבלת עיסה אחידה.

5. לאפות ב-170 מעלות ל-50 דקות.

בתיאבון!
עוגת פירות יבשים
איך להכין עוגת פירות יבשים טבעונית?




הנה מתכון לעוגת פירות יבשים טבעונית בתבנית אינגליש-קייק גדולה על פי ה"עוגות של מאשה":

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1. להשרות בחצי כוס תה חזק (ארל-גריי, 120 גרם), 2 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (200 גרם) למשך שעה וחצי או יותר.

2. לערבב את תערובת הרטובים:

1/2 כוס שמן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר חום (130 גרם)

120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

2/3 כוס מיץ תפוזים (160 גרם - מיץ משני תפוזים בינוניים)

להוסיף את הפירות היבשים עם הנוזל שהצטבר.

לערבב את תערובת היבשים:

1.5 כוס קמח מלא (190 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)

3/4 כוס אגוזי מלך (75 גרם)

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית מלח

3. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים, לצקת לתבנית משומנת, ולאפות 40 דקות ב-180 מעלות.

בתיאבון!

קינוחים טבעוניים

עוגות
איך להכין עוגה בחושה טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגה בחושה טבעונית לתבנית אינגליש-קייק:

המצרכים:
=======
יבשים:
------------
220 גרם קמח (¾1 כוסות)

1/2 כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

קורט מלח


רטובים:
---------------
1 כוס חלב סויה (240 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

1 מעדן אלפרו ווניל


אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערת מיקסר או ביד את החומרים היבשים.

3. מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים.

4. מאחדים בעזרת מיקסר או ביד את שתי התערובות. לא צריך לערבב הרבה - כמה שפחות יותר טוב.

5. אופים כ-35 דקות עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי (כלומר אפשר פירורים לחים אבל אם הוא יוצא עם פס רטוב אז צריך עוד אפייה).


גיוונים:
=====
עוגת שוקולד:

להוריד רבע כוס קמח (30 גרם=4 כפות) ולהוסיף לתערובת החומרים היבשים:
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)
25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)

עוגת תפוז או עוגת שוקולד תפוז:
יש להוסיף 1/2 כפית תמצית תפוז וגרד מחצי תפוז

עוגת פירות:

להכין בלילה לבנה (ללא שוקולד) ולהוסיף פירות קיץ (משמשים, שזיף, אפרסק) חתוכים מלמעלה. בשעת האפייה הפירות ישקעו, כך שלא צריך להשקיע אותם בבלילה.
אפשר להוסיף מעט קינמון ואגוז מוסקט.

עוגת שיש:

עוגת שיש מתקבלת אם מכינים בלילת ווניל, מוציאים שליש (300 גרם) ומערבבים אותו עם הקקאו. שופכים את התערובת החומה, ומעליה את התערובת הלבנה. מערבבים מעט את שתי התערובות כדי לקבל פסי שיש.

מייפל אגוזים מקורמלים:

להוריד שתי כפות סוכר (30 גרם) מהמתכון.

לקרמל 150 גרם אגוזים עם 50 גרם סוכר.

לאחר שהאגוזים התקררו, לגרוס אותם במעבד מזון.

חצי מתערובת האגוזים להוסיף לבלילה וחצי לפזר למעלה.

לאחר האפייה לשפוך 60 גרם מייפל (4 כפות) על העוגה החמה.


רום קוקוס אגוזים:

להוסיף 100 גרם קוקוס, 50-100 גרם אגוזים ותמצית רום.

להוסיף עוד חצי כוס נוזלים כדי לא לייבש את הבלילה עם הקוקוס.

בתיאבון!
עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד תפוז טבעונית?
איך מכינים עוגת שוקולד תפוז?


הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד תפוז טבעונית:

המרכיבים (מתאים לתבנית אינגליש קייק):
===============================
190 גרם קמח מלא (½1 כוסות)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)

½ כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)

קורט מלח

1 כוס חלב סויה (240 גרם)

1/2 כפית תמצית תפוז

1/2 כוס שמן (100 גרם)

1 מעדן אלפרו ווניל

גרד מחצי תפוז


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפייה, המלח והשקולד צ'יפס.

3. מערבבים בקערה נפרדת את חלב הסויה, עם השמן, תמצית התפוז, הגרד והמעדן.

4. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.

5. אופים כ-35 דקות או עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי.


גיוונים:
======
1. להחליף תמצית וגרד תפוז בתמצית ווניל כדי לקבל עוגת ווניל.

2. עוגת שיש מתקבלת אם מכינים בלילת ווניל, מוציאים שליש (300 גרם) ומערבבים אותו עם הקקאו. שופכים את התערובת החומה, ומעליה את התערובת הלבנה. מערבבים מעט את שתי התערובות כדי לקבל פסי שיש.

3. אפשר להשמיט את השוקולד והקקאו (להוסיף 25 גרם קמח) ולשים למעלה פירות קיץ חתוכים כדי לקבל עוגת פירות.
עוגת פרג קוקוס
איך להכין עוגת פרג קוקוס טבעונית?



הנה מתכון לעוגת פרג קוקוס טבעונית שמתאים לשתי תבניות אינגליש קטנות:

מצרכים:
=======
2 כוסות קמח (280 גרם)

4 כפות גדושות פרג טחון (40 גרם)

4 כפות גדושות שבבי קוקוס (30 גרם)

שקית אבקת אפייה

5 כפות רסק תפוחים (120 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם, לערבב חום ולבן)

כוס חלב סויה (240 גרם)

סירופ (אופציה):
============
לבשל רבע כוס חלב סויה עם שלוש כפות סוכר, מצמצמים על אש קטנה ושופכים על העוגה כאשר היא חמה.


הערות:
======
אפשר להוסיף לעוגה או לסירופ שתי כפיות נס קפה.

מי שלא אוהב קוקוס יכול לשים רק פרג ולהיפך.

אפשר להחליף את החלב בסירופ ובעוגה במיץ תפוזים (אבל אז להשמיט את הקפה).
עוגת בננה
איך להכין עוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן?



הנה מתכון לעוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן:

מצרכים יבשים:
============
שני שליש כוס קמח אורז מלא (90 גרם)

שני שליש כוס קמח סורגום או דוחן (80 גרם)

שליש כוס קמח טפיוקה (40 גרם)

שליש כוס קמח תפוחי אדמה (40 גרם)

כפית קסנטן-גאם

שלושת רבעי כוס כוס סוכר (150 גרם) או 20 תמרים מג'הול (200 גרם אחרי גילעון) או שילוב
10 גרם אבקת אפייה (שקית)

חצי כפית סודה לשתייה

קורט מלח

כפית קינמון


מצרכים רטובים:
=============
2 בננות מעוכות היטב

חצי כוס מים רותחים (100 גרם)

שליש כוס שמן (70 גרם)

כף וחצי מיץ לימון (או חומץ תפוחים)

כוס גזר מגורר (3-4 גזרים בינוניים)

חצי כוס אגוזים קצוצים

חצי כוס צימוקים


אופן ההכנה:
==========
לערבב חומרים יבשים, להוסיף את הרטובים ולאפות בחום בינוני כ-40 דקות עד שעה.

בתיאבון!


עוגיות שוקולד צ'יפס
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות עם שיבולת שועל?



הנה מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות עם שיבולת שועל עבור כמות של 80 עוגיות קטנות:

המצרכים:
========
2.5 כוסות שיבולת שועל (300 גרם)

2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כפית מלח

1 כפית אבקת סודה לשתייה (5 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)

3/4 כוס שמן (150 גרם)

1/3 כוס מים או חלב סויה (100 גרם)

1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר חום (150 גרם)

120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

1 כפית תמצית וניל

1-1.5 כוסות שוקולד צ'יפס

1 כוס אגוזים מלך קצוצים גס (100 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. לטחון את שיבולת השועל לאבקה דקה כמו קמח. הכי נוח לעשות זאת במטחנת תבלינים.

2. להוסיף את המרכיבים היבשים.

3. בקערה נפרדת לערבב את המרכיבים הרטובים.

4. לאחד את שתי התערובות ולערבב עד שאחיד.

5. להוסיף שוקולד צ'יפס ואגוזים.

6. ליצור כדורים קטנים ולהניח על תבנית עם נייר אפייה.

7. לאפות בחום של 170 מעלות כ-8 עד 10 דקות.

8. להוציא מהתנור, לקרר מעט עד שהעוגיות מתייצבות ולארוז בקופסא אטומה.

9. כדאי להשתמש בנייר האפייה כדי למנוע הדבקות של העוגיות.

גיוונים:
======
במקום השוקולד אפשר להחליף בצימוקים וכפית קינמון או פירות יבשים קצוצים קטן.

הערות:
======
לנסות להוריד את כמות השמן ל-100 גרם (חצי כוס). העוגיות יוצאות רכות מאד.
איך להכין מאפינס סולת, בננה וגזר טבעוני?



הנה מתכון להכנת מאפינס סולת, בננה וגזר טבעוני:

המצרכים היבשים:
==============
3/4 כוס קמח מלא (100 גרם)

1 כוס סולת (175 גרם)

1 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

חופן צימוקים

מצרכים רטובים:
============
2 בננות בשלות מאוד

1 גזר

1/3 כוס שמן חמניות (70 גרם)

1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)

1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מנפים קמח לקערה, מוסיפים סולת, אבקת אפיה, מלח וצימוקים ומערבבים.

3. טוחנים בבלנדר את החומרים הרטובים למחית חלקה.

4. מערבבים את החומרים היבשים עם הרטובים, ומאחדים במינימום תנועות.

5. מוזגים את התערובת לתבנית שקעים משומנת, ואופים במשך 20-25 דקות. מוציאים, מצננים ואוכלים.

הערות:
======
אפשר להחליף את חלב הסויה במים או מיץ תפוזים.
איך להכין מאפינס תפוחים וקינמון טבעוני?


הנה מתכון לשש יחידות מאפינס תפוחים וקינמון טבעוני:

מצרכים:
=======
כוס קמח מלא (120 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתיה (3 גרם)

חצי כפית קינמון טחון

3/4 כוס רסק תפוחים (160 גרם, 3 תפוחים בינוניים מתוקים. אם משתמשים בחמוצים יש להגדיל את כמות הסוכר)

½2 כפות סירופ מייפל (50 גרם)

1 כף שמן קנולה (12 גרם)

כפית וחצי מיץ לימון סחוט טרי (8 גרם)

כפית תמצית וניל (5 גרם)

חצי כוס צימוקים

תפוח בינוני מגורר


גיוונים:
======
ניתן להוסיף פירורים מלמעלה:

50 גרם אגוזי מלך

3 וחצי כפות קמח (35 גרם)

3 כפות אבקת סוכר (25 גרם)

2 כפות מחמאה (20 גרם)

1/4 כפית קינמון

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרססים את התבנית בתרסיס שמן ומניחים בצד.

2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון.

3. שמים את שאר המרכיבים בקערה קטנה ומערבבים טוב. מוזגים את התערובת הנוזלית לתוך הקערה עם המרכיבים היבשים ומערבבים הכל ביחד. יש לערבב מספיק אבל לא יותר מדי, כדי שהתוצאה תהיה אוורירית ולא כבדה.

4. באמצעות כף מעבירים מיד את התערובת לתוך שישה שקעים במרכז תבנית המאפינס ואופים בתנור החם במשך 18 עד 20 דקות.

5. משחררים בעדינות את המאפינס ומניחים אותם בשכיבה על צד אחד בתוך השקעים. מכסים טוב במגבת מטבח נקייה, ונותנים לתבנית לעמוד חמש דקות. דבר זה מונע היווצרות של קרום קשה.

6. מוציאים את המאפינס, מעמידים אותם להתקרר כמה דקות (חשוב), ומגישים.

רצוי לעבוד במהירות כי אבקת האפייה מאבדת מהאפקטיביות שלה די מהר, ולא מומלץ לפתוח את התנור במהלך האפייה.

בתיאבון!
איך להכין גליל תמרים טבעוני?


הנה מתכון להכנת גליל תמרים טבעוני?

המצרכים:
========
1 חבילה 500) גרם) תמרים מגולענים בוואקום

50 גרם משמש מיובש קצוץ גס

50 גרם חמוציות מיובשות

50 גרם קשיו (לא קלויים ולא מומלחים)

50 גרם אגוזי מלך

50 גרם אגוזי לוז

50 גרם אגוזי פקאן

50 גרם שקדים מולבנים

50 גרם פיסטוק

1 כף גדושה צימוקים

1 כף גרידת לימון

2 כפות שומשום

חצי כפית קינמון

קוקוס/אגוזים/שקדים טחונים לגלגול


אופן ההכנה:
==========
1. לרכך את התמרים במיקרו בפולסים קצרים.

2. לערבב יחד את כל החומרים לעיסה אחידה במהירות נמוכה במיקסר או בעזרת כפפות.

3. לגלגל לצורת גליל, לגלגל בקוקוס ולהכניס להקפאה לשעה ואז לפרוס לפרוסות דקות.

בתיאבון!
איך להכין גלידת שקדים טבעונית?



הנה מתכון להכנת גלידת שקדים טבעונית:

המצרכים:
========
2-2.5 כוסות שקדים (200-250 גרם, אפשר להשתמש בשקדים, אגוזים, קשיו, פיסטוקים וכל ערבוב שלהם)

200 גרם סוכר (כוס)

4 כוסות מים (1 ליטר)

כפית תמצית וניל (אם משתמשים בחלב סויה, אין צורך)

20 גרם קורנפלור


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את תערובת השקדים במים למשך מספר שעות. מסננים ושוטפים היטב.

2. מרסקים בבלנדר את תערובת השקדים עם 2 כוסות מים, ומסננים לתוך סיר גדול.

3. מועכים היטב את השקדים כדי למצות את מירב הנוזלים.

4. מעבירים בחזרה את השקדים והפיסטוקים המרוסקים לבלנדר עם 2 כוסות מים נוספות. מרסקים היטב, ושוב מסננים לתוך הסיר.

5. מעבירים את השקדים והפיסטוקים המרוסקים לבד גבינה, וסוחטים מהם את הנוזלים שנשארו, לתוך הסיר.

6. מוציאים מהסיר 1/2 כוס חלב שקדים ומערבבים עם 20 גרם קורנפלור. כדאי לסנן במסננת צפופה כדי למנוע גושים.

7. מוסיפים לסיר את הסוכר, ומחממים עד שזה כמעט רותח.

8. מוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי ערבוב, ומבשלים בחום נמוך, תוך ערבוב מתמיד, במשך 2 דקות, עד שזה מסמיך.

9. מצננים לטמפרטורת החדר ואחר כך במשך לילה במקרר.

10. לפני ההכנסה למכונת הגלידה, כדאי לטחון הכל בעזרת בלנדר מוט כדי למנוע גושים.

בתיאבון!
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות?


הנה מתכון להכנת 11 עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות טבעוניות:

חומרים יבשים:
============
כוס קמח לבן או מלא או שילוב (140 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתייה (2 גרם)

קורט מלח

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)


חומרים רטובים:
============
1/2 כוס סוכר חום + כף (120 גרם)

3 כפות שמן (45 גרם)

2 כפות חלב סויה (30 גרם)

1 כף פשתן טחון (10 גרם)

תמצית ווניל


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את התנור ל-175 מעלות.

2. לערבב את החומרים היבשים בקערה.

3. לערבב היטב את החומרים הרטובים בקערה גדולה אחרת.

4. לשפוך את קערת היבשים לקערת הרטובים.

5. לערבב עם כף, רק עד שמתאחד ולא יותר. מתקבל בצק נוקשה.

6. אם הבצק לא מתאחד ונשארים פירורים, אפשר להוסיף עוד כף חלב סויה עד שהבצק מתאחד.

7. בעזרת כף גלידה יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית במרווחים.

8. אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות תפוחות וזהובות.


גיוונים:
======
אגוזי מלך, פקאן, לוז, קליפת תפוז, צימוקים

בתיאבון!
איך להכין טרייפל נקטרינות טבעוני?



הטרייפל הוא קינוח בריטי שמורכב מכמה שכבות ומוגש בכלי גדול או בכלים אישיים.
גרסה ישראלית שמורכבת מ-3 חלקים: בחלק תחתון יש נקטרינות צלויות, במרכז קרם גבינה ובחלק עליון פירורי שטרויזל.

המרכיבים:
========
נקטרינות צלויות:

4 נקטרינות

סוכר וניל

מיץ לימון

שכבת הגבינה:
============
250 מ"ל שמנת צמחית (מיכל)

1/4 כפית תמצית וניל

2 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל

4 כפות סוכר

300 גרם גבינת טופו

פירורי שטרויזל:
==============
50 גרם (1/3 כוס) קמח

50 גרם (2/3 כוס) שקדים טחונים

50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן

50 גרם מחמאה

אופן ההכנה:
=========
1. נקטרינות צלויות:
חותכים נקטרינות לפרוסות ומניחים בתבנית שרופדה בנייר אפייה.
בוזקים מעל מעט סוכר וניל, סוחטים מעל מעט מיץ לימון ומעבירים לתנור שחומם ל-190 מעלות.
אופים עד שהנקטרינות רכות למחצה. מוציאים את התבנית ומניחים לנקטרינות להצטנן.
לאחר שהנקטרינות התקררו מניחים אותן בתחתית של הכלי שמיועד להגשה.

2. שכבת הגבינה:
מקציפים יחד שמנת צמחית, תמצית וניל, אינסטנט פודינג וסוכר עד שמקבלים קציפה רכה.
מניחים את הגבינה בקערה ועליה מניחים את הקציפה. מקפלים בעזרת מרית ומאחדים ביניהן.
מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים מעל הנקטרינות. אם אין שק זילוף, יוצקים בעזרת כף.

3. פירורי שטרויזל:
מערבבים קמח, שקדים טחונים וסוכר לבן בקערה. מוסיפים את המחמאה וממוללים בעזרת כפות הידיים עד לקבלת פירורי "חול".
מעבירים את השטרויזל לתבנית ואופים בתנור שחומם ל-160 מעלות כ-15 דקות עד קבלת צבע חום זהוב.
מוציאים התנור ומצננים. שומרים בקופסה עד ההגשה.
לפני ההגשה מפוררים את הפירורים מעל שכבת הגבינה ומגישים.

הערות:
ניתן להכין גם עם תאנים.

בתיאבון!
איך להכין עוגת דלעת טבעונית?



הנה מתכון לעוגת דלעת טבעונית:

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):
===================================
125 גרם רסק תפוחי עץ (2 תפוחים בינוניים)

250 גרם סוכר (¼1 כוסות)

150 גרם שמן קנולה (¾ כוס)

200 גרם קמח לבן (½1 כוסות פחות כף)

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון טחון

קורט אגוז מוסקט טחון

350 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפייה (2-3 כוסות דחוסות)

70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים

לסירופ:
======
1/4 כוס מים (50 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש-קייק קטנות או אחת גדולה במעט שמן קנולה.

2. מערבבים רסק תפוחים וסוכר במיקסר עד שהסוכר נבלע ברסק.

3. מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.

4. מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הנוזלים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

5. מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.

6. יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת.

7. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15-30 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.

8. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.

מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית?


הנה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית המתאים לתבנית אינגליש-קייק אחת:

חומרים יבשים:
===========
190 גרם קמח (1.5 כוסות)

200 גרם סוכר (1 כוס)

3 גרם מלח (1/2כפית)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)


חומרים רטובים:
============
8 גרם תמצית וניל (1.5 כפיות)

80 גרם שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס)

15 גרם חומץ לבן או חומץ תפוחים (1 כף)

240 גרם מים חמים (1 כוס)


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את החומרים היבשים.

2. להוסיף את החומרים הרטובים ולערבב.

3. לאפות 30-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש.

זיגוג שוקולד:
==========
30 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)

10 גרם קקאו (2 כפות)

מעט תמצית וניל

1 כף מיץ תפוזים או מיץ לימון (אם מוסיפים קקאו, יש להוסיף עוד חצי כף), אם רוצים זיגוג לבן, אפשר להשמיט את הקקאו. ניתן לעשות זיגוג בשני צבעים.

את הזיגוג יש לעשות כאשר העוגה קרה.

גיוונים:
======
1. להחליף חצי מכמות השמן בכמות זהה של מרגרינה כדי לקבל עוגה יותר יציבה ופחות אגוזים.

2. להוסיף תפוחים וקינמון.

3. לפזר 100 גרם (חצי כוס) שוקולד צ'יפס או מטבעות שוקולד מריר מלמעלה או בתוך העוגה.

4. ניתן להחליף את הקקאו בקמח כדי לקבל עוגה לבנה.

5. ניתן לשפוך רוטב מייפל מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור. (30 גרם מים רותחים עם 30 גרם מייפל).

6. ניתן לשפוך רוטב רום מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור. (20 גרם מים רותחים עם 20 גרם סוכר עם 20 גרם רום).

7. להחליף את המים במיץ תפוזים כדי לקבל עוגת שוקולד תפוז. להוסיף גרידת תפוז. להוסיף מספר טיפות שמן אתרי תפוז.

8. להחליף את החומץ בחומץ בלסמי כדי לקבל טעם יותר מורכב.

9. ניתן להוסיף חצי כפית קפה נמס למים החמים.


איך להכין עוגת שוקולד עם ריבה טבעונית?



הנה מתכון לעוגת שוקולד עם ריבה טבעונית של שרונה:

חומרים יבשים:
============
1 כוס סוכר (200 גרם) אם לא רוצים להשתמש בריבה, יש להגדיל את הכמות לכוס וחצי סוכר (300 גרם).

1 כוס גדושה קקאו (80 גרם)

½4 כוסות קמח מנופה (630 גרם) אפשר מלא או לבן או שילוב

שקית אבקת אפיה (10 גרם)

2 כפיות סודה לשתיה (15 גרם)

כפית מלח (6 גרם)


חומרים רטובים:
============
½ כוס רסק תפוחים (140 גרם רסק משני תפוחים גדולים)

½1 כוסות חלב סויה (360 גרם)

½ כוס שמן (110 גרם)

¾ כוס קרם קוקוס (180 גרם)

2 כפיות תמצית וניל

כוס מים רותחים (240 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. חומרים יבשים מערבבים לחוד, רטובים מקציפים לחוד (ללא המים הרותחים).

2. מערבבים במיקסר או ביד את שתי התערובת עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מרתיחים מים, מוסיפים בהדרגה תוך ערבול. מערבלים עד שנבלע בתערובת.

4. התערובת אמורה לצאת כמו קרם סמיכה ולא מימית. אם יוצאת מימית להוסיף עוד קמח.
יוצקים לתבנית משומנת, אפשר בתבנית 26 ואז העוגה יוצאת גבוהה מאוד, ואפשר גם בתבנית 28.

5. אופים בחום 170 מעלות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים (כ-45-50 דקות פחות או יותר תלוי בתבנית).


מילוי ריבה:
=========
1. כשמתקרר חוצים ומורחים ריבה (לדעתי הריבה הכי מתאימה היא ריבת שזיפים). במקום ריבה, אפשר למרוח קרם נוגט (60 גרם חלב סויה, 40 גרם נוגט ו-100 גרם שוקולד מריר)
ציפוי (אופציה).

2. ממסים 80 גרם חלב סויה (⅓ כוס) עם 100 גרם שוקולד מריר.

3. מערבבים היטב, מחכים שיתקרר מעט ואז מצפים את העוגה.
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית בכלי אישי?



הנה מתכון ל-6 עוגות אישיות בכלים אישיים חסיני חום:

המצרכים:
========
1 כוס קמח תופח (140 גרם, אפשר כוס קמח וכפית אבקת אפייה)

1/3 כוס + כף סוכר חום (85 גרם)

1/4כוס קקאו (20 גרם)

50 גרם מחמאה מומסת

1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)


לרוטב:
=====
1/4 כוס סוכר חום (50 גרם)

2 כפות קקאו (10 גרם)

1 כוס חלב סויה רותח (240 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. שמים בקערה גדולה את החומרים היבשים של העוגה: קמח, סוכר, קקאו.

3. שמים את המחמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה, מוסיפים את המחמאה המומסת לקערה עם הקמח יחד עם חלב הסויה.

4. מערבבים מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.

5. משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד לשליש מגובה התבנית.

6. מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר חום, קקאו ומים רותחים, מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, (מעל בצק השוקולד) עד שהתבנית תהיה מלאה עד חצי הגובה.

7. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות על תבנית (כדי למנוע אי נעימות במקרה של גלישה), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע.

8. נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה (היא הכי טעימה כשהיא חמה).

9. אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.

בתיאבון!
איך להכין גלידת בננות, תותים ותמרים טבעונית?



הנה מתכון לגלידת בננות, תותים ותמרים טבעונית:

המצרכים:
========
4 בננות בשלות

1 כוס תותים טריים

2 תמרים ללא הגלעין

1 כוס חלב סויה בטעם וניל


אופן ההכנה:
==========
1. מקלפים את הבננות ומקפיאים אותן. ההקפאה תרכך את הבננות.

2. מעבירים את הבננות הקפואות, התותים והתמרים לבלנדר וטוחנים היטב יחד עם חלב הסויה.

מעבירים למכונת גלידה.

גיוונים:
======
1. אפשר להחליף את חלב הסויה במים, חלב קוקוס, או שמנת צמחית.

2. אפשר גם לשלב תוספת פריכה, שוקולד מגורר או אגוזים למיניהם.

בתיאבון!
איך להכין עוגת סולת טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת סולת טבעונית שכדאי להכין יום קודם לאכילה, על מנת שתספוג את הנוזלים.

המצרכים:
========
1 ק"ג סולת

200 גרם סוכר (1 כוס)

1 כפית אבקת אפיה (5 גרם)

100 גרם קוקוס (1.5 כוסות)

200 גרם שמן (1 כוס)

260 גרם מים (1 כוס ועוד כף)


המצרכים לרוטב:
=============
3/4 כוס סוכר (150 גרם)

¼1 כוסות מים (300 גרם)

קינמון

פלח תפוז עם קליפה או מיץ מחצי לימון


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את כל החומרים, לשטח על תבנית בגודל 30X20 בעזרת ידיים רטובות.

2. לאפות בחום של 170 מעלות כ-40 דקות.

3. להוציא כשהעוגה מקבלת צבע חום-זהוב.

4. ניתן להוסיף שקדים או תמרים ללא גרעינים + קינמון (שטוגנו מעט ביחד).

5. את התמרים יש למרוח בין שתי שכבות של תערובת.

6. את השקדים אפשר לשים בתוך התערובת או מעל כקישוט.


הכנת הרוטב:
==========
1. לבשל את כל חומרי הרוטב ולהכין ממנו "דבש".

2. לשפוך את הרוטב על העוגה ולתת לו להיספג.
איך להכין פַּנְפוֹרְטֵה דִי סְיֵינַה טבעונית?
איך להכין אלפחורס טבעוני?
איך להכין עוגיות סנדוויץ טבעוניות?
איך להכין עוגת תפוזים טבעונית?
איך להכין גלידת מלבי טבעונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.