» «
קפה הפוך
איך להקציף חלב לקפה הפוך?



הכנה של חלב מוקצף לקפה הפוך וקפה קפוצ'ינו, במכונת קפה, אינה קשה.

את החלב המוקצף נכין אחרי הכנת האספרסו. עשו זאת כך:

1. מלאו את הקנקן בחציו, או את כל חלקו התחתון הרחב יותר של הכד, אם זה כד סטנדרטי, בחלב 3%.

2. הכניסו את פיית הקפוצ'ינו לתוך החלב, לעומק של חצי ס"מ.

3. פתחו את ברז ההרתחה, כמעט עד הסוף, והטו את הקנקן בזוית שגורמת לפיה להיות בתוך הקנקן כשהחלב מכסה רק את קצה הפיה.

4. בעוד החלב שבקנקן מסתובב מסביב לפיה, השתמשו ביד השניה כדי להרגיש את החום של הקנקן, וכשלא יכולים יותר לסבול את החום, מזיזים אותה, סופרים עד 5, וסוגרים את ברז ההרתחה.

5. קחו את החלב המוקצף וערבבו אותו בעדינות מירבית, על ידי תנועה סיבובית עדינה וקצרה של הקנקן, לערבוב מיטבי של הקצף עם החלב. אפשר להקיש עם הקנקן על השיש, להוצאת בועות האוויר הגדולות.

6. מיזגו את החלב המוקצף, בעדינות, למרכז כוס הקפה.



גם אם אתם רוצים, כמתחילים אל תתרכזו כרגע ביצירת צורות של פרחים, לב ועלים. עוד יבוא היום.. בינתיים הכי טוב הוא לשפר את המיומנות ביצירת טעם מושלם.


(תודה לארנון שופמן על התיקונים).
מכונת קפה
אפשר לקבל טיפים להכנת קפוצ'ינו?
על מה להקפיד בהכנת קפה במכונת קפה?

בהכנת קפה במכונת קפה הקפידו על הדברים הבאים:

1. הכינו את האספרסו ראשון, לפני שהכנתם את החלב המוקצף.

2. כשמקציפים חלב, אין לתת לחלב להגיע לטמפרטורת הרתיחה שלו! כללית, חלב לא יעבור 80 מעלות.

3. על פולי הקפה להיות טחונים טריים.

4. כדי להימנע מטעם מר בקפה, על המסננת עם הקפה הטחון והפיה שאליה מחברים אותה, להיות נקיות משאריות של קפה.

5. כולם אומרים שהקצפה טובה אפשר לבצע רק בכלי נירוסטה שנעשה צר כלפי מעלה (כלומר, רחב בחלקו התחתון).

6. כשמכניסים את הקפה הטחון למסננת, הקפידו להדק אותו במידה, לא חלש מדי ולא חזק מדי.
הקצפת חלב
כיצד שומרים על קיטור כל זמן ההקצפה של החלב במכונת קפה?


במכונה ביתית כאשר המכונה במצב קיטור, ישנה מנורת חיווי שאומרת לנו מתי המכונה מוכנה להקצפה. כאשר המנורה דולקת מפסיק להיווצר קיטור עד שהנורה כבה שוב. במצב כזה, במהלך ההקצפה, נגמר הלחץ לפני שהספקנו לסיים.

אני ממליץ להפעיל את הקיטור לפני שהמנורה נדלקת לתוך כלי או כד ולהתחיל את ההקצפה כאשר הקיטור יציב וללא מים, כאשר המנורה לא נדלקה ובצורה כזו המכונה ממשיכה לייצר כל הזמן קיטור ככל שנדרש.

בכל מיקרה כדאי לשחרר קיטור לתוך כלי כי תמיד בהתחלה יש מעט מים שאותם אנחנו לא רוצים בחלב.
קפוצ'ינו
איך להכין קפוצ'ינו במכונת קפה?


דרך ההכנה של קפוצ'ינו במכונת קפה היא כזו:

1. הכניסו את הקפה הטחון למסננת (על הקפה הטחון חייב להגיע בדיוק עד הסימון) והדקו אותו במידה, לא חלש ולא חזק מדי.

2. הכניסו את ידית המסננת לתוך הפיה וסובבו כדי לסגור אותה.

3. הכינו את האספרסו לכוס, כשהיחס הוא 1/3 כוס אספרסו לקפוצ'ינו. אם תרצו קפה חזק, אל תוסיפו עוד מים חמים, אלא השתמשו במסננת הכפולה של האספרסו, זו שמיועדת ל- 2 כוסות קפה.

4. הכינו חלב חם ומיזגו אותו לקפה - 1/3 נוסף של הכוס.

5. הוסיפו את החלב המוקצף ל-1/3 האחרון.

6. הוסיפו סוכר לפי הטעם ומעט שוקולד מגורד על הקצף והגישו.

קפוצ'ינו

מכונת קפה
באיזה כד חלב צריך להשתמש להקצפת חלב במכונת אספרסו?
כד החלב צריך לתת לנו שלושה אלמנטים:

א. הרגשה של טמפרטורת החלב תוך כדי ההקצפה ולכן הכד צריך להיות עשוי מנירוסטה.

ב. סירקולציה של החלב בתוך הכד ולכן המבנה שלו צריך להיות רחב יותר בחלקו התחתון מאשר בחלקו העליון.

ג. דרך נוחה למזוג את החלב ולכן שפת הכד צריכה להיות רחבה ולא משולשת וצרה.

את כד החלב אנחנו אמורים למלא עד לנקודה בה חלקו הרחב של הכד מסתיים ולכן צריך להתאים את גודל הכד לכמות הכוסות שאותן אנחנו רוצים להכין ובנוסף במכונות קפה ביתיות עדיף שכמות החלב תהיה כמה שיותר קטנה מכיוון שרמת הקיטור ומשך הזמן שלו נמוך יחסית ביחס למכונת קפה תעשיתית.
הקצפה בתוך כוס הקפה, בכלים מפלסטיק או כל רעיון אחר לא יתנו כמובן תוצאה טובה.
הקצפת חלב
איך מקציפים חלב במכונת אספרסו?


בתחילת ההקצפה, תוך כדי זה שכד החלב מקבל זוית של בערך 45 מעלות ופיית הקיטור נימצאת בקרבת אחת מדפנות הכד, אנחנו צריכים לדאוג שצינור הקיטור ישב ממש בתפר העדין שבין להיות בתוך החלב למחוצה לו כך שאנו שומעים רעשי הקצפה עדינים ומתחילה להיווצר סירקולציה בתוך הכד. כאשר יש סירקולציה בכד ומרגישים שהטמפרטורה עולה ניתן להכניס
את פיית הקיטור יותר פנימה, הסירקולציה נמשכת וכאשר מגיעים לטמפרטורה הרצויה (על ידי הרגשה עם היד) מפסיקים את הקיטור, דופקים בעדינות את הכד על פני השיש במידה ונוצרו בועות קטנות ומיד מוזגים. אם מחכים יתר על המידה ההקצפה נעשת סמיכה וקשה למזיגה. כמובן שאת הכד מחזיקים בשתי ידיים כאשר אחת על ידית הכד והשניה תומכת ומרגישה את הטמפרטורה.
מכונת קפה
מהי טמפרטורת החלב הנכונה בהקצפה?


החלב לא צריך להגיע לרתיחה. חלב שרותח משנה את טעמו ומשנה את טעם הקפה לאחר המזיגה. טמפרטורת החלב צריכה להיות בין 70-80 מעלות או יותר בפשטות מתי שמרגישים שלא ניתן עוד לגעת בכד החלב עם היד.

יותר מזאת בהקצפה שרותחת יהיו את אותן בועות לא רצויות ואיכות ההקצפה תרד.
קפוצ'ינו
איך להכין קפוצ'ינו טעים וביתי בלי מכונת קפה?



להכנה של קפוצ'ינו טעים וביתי ללא מכונת קפה, עשו כך:

מכניסים לספל:

כפית נס קפה

2 כפות סוכר

2 כפיות אבקה להכנת קפוצ'ינו של עלית (רק כשייגמר החרם על מוצרי שטראוס-עלית - המערכת)

מוסיפים קצת פחות מ 3/4 מים רותחים ו1/4 חלב

בתאבון ! :-)

הערה: ניתן לשנות את הכמויות בהתאם לטעם.


הקצפת חלב
איך למזוג את החלב לאחר ההקצפה?


כדי למזוג את החלב, יש להטות את הספל לזווית של 45 מעלות ולהתחיל למזוג לחלק הרחוק של הכוס ולחזור לאחור עד כמעט הקצה הקרוב ושוב לסיים בחלקו הרחוק של הספל. כמובן שיש לישר את הכוס תוך כדי התהליך, מה שייצור צורה של לב או עלה. כאשר משתפרים ניתן גם להניע את הכד מעט ימינה ושמאלה תוך כדי המזיגה.
איך מכינים קצף טוב לקפה הפוך או קפוצ'ינו?
איך להכין קצף טוב לקפוצ'ינו?
איך להכין קצף לקפה הפוך?


עושים את זה כך:
===============

1. מקציפים את החלב בכלי נירוסטה.

2. משהכפיל את הנפח שלו, הפסיקו להקציף.

3. תנו לו לנוח כ-15 שניות.

4. סובבו את החלב בתנועה מעגלית, עד שתקבלו קצף קרמי ומבריק.

5. מזגו את החלב לכוס האספרסו בקצב מהיר ואחיד.
בזמן הכנת קפוצ'ינו במכונת קפה החלב אינו מקציף - מדוע ומה לעשות?


אם בזמן הכנת הקפוצ'ינו במכונת הקפה החלב אינו מקציף, יכולות להיות לכך שתי סיבות:

הראשונה, שמייצר הקפוצ'ינו מלוכלך או סתום באבנית (בדוד או במערכת מכונת הקפה).

השניה: שהחלב אינו מספיק קר.

לכן, בבואכם להכין קפוצ'ינו, מומלץ להקפיד שנקבי מייצר הקפוצ'ינו נקיים ופתוחים, שניקיתם את המכונה מאבנית באופן קבוע ושהינכם משתמשים בחלב שיצא זה עתה מהמקרר.
איך לבחור כלי להכנת קצף טוב לקפוצ'ינו?



להכנת קצף טוב לקפוצ'ינו וקפה הפוך, צריך לבחור כד נירוסטה, רחב בחלקו התחתון, וצר יותר בחלקו העליון. על הכלי להיות בעל שפת מזיגה רחבה, לשליטה בכמות הקצף.
כמה קלורית יש בקפוצ'ינו?


בכוס קפוצ'ינו גדולה ללא סוכר יש 160 קלוריות.
איך מכינים קפה קפוצ'ינו?


הכינו קפוצ'ינו משליש כוס קפה אספרסו, שליש חלב והשליש האחרון - קצף.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.