» «
ארטישוק
איך להכין ארטישוק ורוטב לארטישוק?


הנה שני מתכונים לרוטב לארטישוק והסבר על בישול הארטישוק של הגברת נחמה ריבלין, כפי שפורסם בעמוד הפייסובק של נשיא המדינה ב-29 לינואר 2016:

רוטב א':
======
כף מיונז, כף שמנת (או בכל כמות ביחס של 1:1)

מלח ופלפל לבן לפי הטעם

עירית קצוצה


רוטב ב':
======
מיץ מ- 2 לימונים

1/2 כוס שמן זית

2 שיני שום מעוכות

מלח ופלפל לבן לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הארטישוקים כ- 40 דקות בסיר ענק עם מים וחצאי לימון, עלה דפנה, מלח וגרגירי פלפל שחור.

2. מנסים לתלוש עלה, אם נתלש בקלות - מוכן. לא לבשל יתר על המידה.

3. מערבבים את מרכיבי כל רוטב בנפרד.

4. מגישים, טובלים את החלקים השונים ברוטב (כמוסבר למעלה) ואוכלים בהנאה.

בתיאבון!
רוטב עגבניות
איך להכין רוטב לקציצות?


הנה מתכון לרוטב עגבניות לקציצות:

מצרכים:
=======
1 קופסא גדולה של עגבניות משומרות מרוסקות או 6 עגבניות אדומות חלוטות ומקולפות

1 קופסא קטנה של רסק עגבניות

2 פלפלים אדומים קצוצים דק

1 בצל גדול קצוץ דק

4-5 שיני שום כתושות

1 כפית סוכר

1/2 כף פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס מים רותחים

מעט שמן


אופן ההכנה:
===========
1. חולטים את העגבניות, מנקים מגרעינם ועלים וחותכים

2. מטגנים את הבצל במעט שמן עד שמזהיב

3. מוסיפים לבצל את השום ומערבבים זמן קצר

3. מוסיפים את הפלפלים ומערבבים עד שהם מתרככים

4. מוסיפים את העגבניות, את רסק העגבניות והמים ומערבבים

5. לאחר שהרוטב מגיע לרתיחה מתבלים, טועמים ומתקנים

6. נותנים לרוטב להתבשל כחצי שעה בערך ואז מוסיפים את הקציצות


לגיוון: ניתן להוסיף לרוטב גם אפונה קפואה או משימורים לאחר בישול הקציצות, אהוב מאד על ילדים.
חמאת בוטנים
איך להכין רוטב חמאת בוטנים מושלם (לסלט טופו או עוף)?


הנה מתכון לרוטב חמאת בוטנים עבור סלט עוף או טופו, באדיבות מסעדת טאיה בקדימה שנתנו לי את המרכיבים ולפי מדידות וטעימות וניסיון למצוא את האיזון הנכון זה יוצא מוצלח ממש:

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
כף חמאת בוטנים, עדיף זו עם חתיכות בוטנים בפנים.

כף דבש

כפית סויה

כפית גדושה של רוטב צ'ילי מתוק

להוסיף מעט מים (לא יותר מידי)

לערבב היטב את הכל ביחד, ועדיף עם שייקר. אם סמיך מידי להוסיף מעט מים.

עם מה הכי טעים? כרוב, גזר, מלפפון חתוכים דק דק, קוביות טופו, ולבזוק מעט מהרוטב מעל.

בתיאבון!
פסטה
איך להכין פסטה עם רוטב שמנת ופטריות ?


הנה מתכון להכנת פסטה ברוטב שמנת ופטריות:

המצרכים הדרושים:
===============
פסטה (מומלץ פטוצ'יני)

פטריות שמפיניון

שמנת לבישול

חצי בצל

אגוז מוסקט טחון

מלח

פלפל

שמן זית

הוראות ההכנה:
============
1. חותכים את הבצל והפטריות.

2. מרתיחים מים בסיר ואז מכניסים את הפסטה.

3. במחבת שמים שמן (מומלץ שמן זית) ומטגנים את הבצל והפטריות עד להשחמה.

4. לאחר ההשחמה מוסיפים את השמנת ומערביים, מוסיפים קצת שמן זית ואת התבלינים אגוז מוסקט, מלח, פלפל. טועמים לפעמים את הרוטב כדי לדעת מתי הוא מוכן. (אם הרוטב לא סמיך אפשר להוסיף קצת מים).

5. מוציאים את הפסטה לתוך מסננת שוטפים במים קרים ושמים בחזרה בסיר, יוצקים את הרוטב ומערבבים עם הפסטה.

ב ת י א ב ו ן!

רוטב

בישול
איך להכין רוטב מהיר לאוכל בסגנון סיני או תאילנדי?



נתחיל מהמלצה על מרכיב מנצח - רוטב סויה שחור.

קניתי אותו בטעות כשחיפשתי רוטב סויה והתלהבתי עד מאוד.
למוצר קוראים BLACK SOY SAUCE, נמצא במדף הרגיל של רטבי הסויה. מדובר ברוטב סויה מרוכז, נוזל סמיך (כמו דבש או מליסה) בצבע שחור, עם טעם של סויה וטיפה מתקתק. הרוטב הזה פשוט עושה פלאים לכל מאכל בסגנון סיני ולא רק.
קבלו מתכון לרוטב סיני מהיר שהולך עם רצועות עוף או בקר, מנות אטריות ונודלס, כרוטב לירקות (פטריות, ברוקולי, כרובית) ועוד:

מכינים מרק מכף אבקת מרק ו-3/4 כוס מים. שמים בסיר קטן ומוסיפים:
2 כפות רוטב סויה שחור

כף דבש

כף שמן שומשום (לא תאמינו כמה זה משדרג...)

3 שיני שום קצוצות דק

חצי כפית ג'ינג'ר מגורד - למי שאוהב, לא חובה.

מרתיחים כמה דקות על אש גבוהה עד שמסמיך קצת.
מתכונים
איך להכין רוטב בולונז בבישול איטי?



הנה מתכון להכנת פסטה בולונז לבישול בסיר לבישול איטי:


מצרכים לסיר של 2.5 ליטר:
======================
700 גר' בשר בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

3 גבעולי סלרי פרוסים דק

1 שן שום קצוצה

1 כף קמח

400 גר' עגבניות משומרות עם המיץ

3 כפות רסק עגבניות

125 ג' פטריות פרוסות

250 מ"ל ציר מרק בקר

מעט מלח ופלפל טחון טרי

1 כפית עשבי תיבול, לפי הטעם


אופן ההכנה:
===========
1. יש להשחים את הבשר במחבת, ללא שומן.

2. כאשר הבשר מתחיל להפריש שומן יש להוסיף את הבצל, הסלרי והשום.

3. לטגן היטב ולהוסיף רסק עגבניות.

4. לערבב בכלי נפרד את הקמח עם מעט מיץ עגבניות, עד הפיכתו לקרם חלק.

5. להוסיף לקמח את הבשר יחד עם שאר מיץ העגבניות. יש להביא לרתיחה, תוך כדי בחישה, עד שמגיע לעיבוי.

6. להוסיף את כל שאר המצרכים ולהעביר לכלי החרס.

7. לסגור את המכסה ולבשל בין 3-6 שעות.

בתיאבון!
חומוס
איך להכין רוטב לימון לחומוס?



כך מכינים רוטב לימון חריף לחומוס:

המצרכים:
========
פלפל ירוק חריף מאוד

1 שן שום קטנה

מיץ מ-1 לימון סחוט טרי

מלח

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
==========
1. לטחון בבלנדר או מוט טחינה שום, פלפל, מיץ לימון ומלח.

2. להוסיף את השמן ולערבב היטב.

3. שופכים על גרגרי החומוס (מתאים במיוחד למסבחה) או מנחים בקערית כתוספת לחומוס.
רטבים
איך להכין רוטב עשיר לחסה?



הנה מתכון לרוטב עשיר לחסה:

המצרכים:
========
3 כפות גדושות מיונז איכותי

1 שן שום קצוצה

1 כפית שטוחה חרדל

3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

3 כפות גבינת פרמזן

פלפל שחור טחון


אופן ההכנה:
==========
- שמים את כל המרכיבים בצנצנת ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד.

- יוצקים את הכמות הנדרשת על הסלט (לפי גודלו, הכמות יכולה להספיק ליותר מסלט אחד)

- שומרים במקרר עד ארבעה ימים את שארית הרוטב

- אפשר לשדרג את הסלט בתוספת קרוטונים ולמי שאינו שומר כשרות גם ברצועות עוף


פלפלים
איך להכין רוטב פלפלים חריף?



הנה מתכון לרוטב פלפלים חריף:

המצרכים:
========
4 פלפלים ירוקים חריפים

2 שיני שום קלופות

מלח ים אטלנטי

6 כפות שמן זית



אופן ההכנה:
============
- יש לחצות את הפלפלים לאורכם, לנקות מהם את הזרעים ולקטום את קצותיהם.

- לשים את כל החומרים במעבד מזון ולקצוץ גס.

- להוציא ממעבד המזון את תערובת הפלפלים ולערבב אותה היטב עם שמן הזית.

איך להקפיא נכון בצנצנות זכוכית?


כאשר מקפיאים נוזלים (לדוגמה רוטב או מרק) בצנצנות זכוכית יש למלא את הצנצנת עד כשלושה ס"מ מתחת למכסה ולהניח לפני המכסה נייר אפייה. אם ממלאים את הצנצנת עד הסוף קיים חשש שהיא תתפוצץ במקפיא כי הנוזל מתרחב בזמן ההקפאה.
איך להכין רוטב לסלט חסה?



כך מכינים רוטב לסלט חסה:

המצרכים:
========
2.5 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

3 כפות רוטב סויה דל נתרן

2.5 כפות דבש

1.5 כפות חרדל דיז'ון גרגרים


אופן ההכנה והשימוש:
=================
1. שמים את כל החומרים בצנצנת ומנערים היטב.

2. יוצקים על סלט החסה סמוך להגשה. ניתן לשמור בכלי סגור במקרר את הרוטב שנשאר.
איך להכין רוטב לדגים?


כך מכינים רוטב המתאים לכל סוגי הדגים:

מצרכים:
=======
יוגורט סמיך

פלפלי שיפקה קצוצים דק

בזיליקום קצוץ דק מאוד

שן שום קצוצה

גרידת לימון

אופן ההכנה:
==========
מערבבים היטב את כל החומרים יחד ומגישים קר ליד דגים חמים.
באיזה מרכיבים להשתמש להכנת רוטב דיאטתי?



אלו המרכיבים הטובים ביותר להכנת רוטב דיאטתי:

1 כף שמן מכבישה קרה (שמן זית, חמניות או אבוקדו)

1 כפית חומץ (בלסמי, תפוחים או פטל)

1/2 כפית מתוק על בסיס טבעי (דבש, סילאן, סירופ מייפל או ריבה על בסיס פרי)

1/2 כפית חרדל

2 כפות עשבי תיבול טריים או מיובשים (פטרוזילה, רוזמרין, אורגנו, תימין)

מעט מלח ים טבעי

איזה צמחי תבלין מומלץ להוסיף למטבלים או רטבים?



למיטבלים ורטבים ניתן להוסיף את צמחי התבלין הבאים:

ראשד

כוסברה

מנטה

נענע

אורגנו

תימין

טרגון

זעתר
מה לעשות עם שאריות רוטב הסלט?


נשאר רוטב מהסלט? במקום לזרוק את רוטב הסלט (או לספוג בלחם...) נסו להוסיפו לטחינה, במקום המים והלימון שאתם מוסיפים בדרך כלל.

טעים להפליא!
למה טובים צימוקים אוזבקיים?


צימוקים אוזבקיים אלו צימוקים כהים ומתוקים שיובשו באוויר חם ויבש והם מצוינים לדברים הבאים:

1. רוטב ובישול בשר

2. עוגות

3. גרנולה
איך יודעים להתאים את סוג הרוטב לפסטה?


לרוב מקובל להכין רוטב עגבניות לפסטות מסולסלות ורוטב שמנת לפסטות שטוחות, כמו כן רטבים קלילים יתאימו לפסטות דקות וחלקות ורטבים עשירים וכבדים יותר לפסטות עבות ושמנמנות.


איך לשמור סלט רענן בהכנה מראש?
כדי לשמור על רעננות הסלט יש לארוז את רוטבי הסלט בנפרד ולערבב עם הסלט רק לפני ההגשה.
איך להציל רוטב שרוף?


בכדי להציל רוטב שרוף יש להעבירו למחבת נקייה ולהמשיך לבשלו תוך הוספה הדרגתית של סוכר. מדי פעם יש לטעום אותו ולבדוק אם הטעם התאזן.
מה לעשות כשמרק או רוטב יצאו שומניים מדי?


אם המרק או רוטב שבישלתם יצאו יותר מדי שומניים הכניסו לתוכם קוביית קרח שתמשוך אליה את השומנים העודפים וכך תוכלו להוציאם מהתבשיל.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.