» «
עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד עם ריבה טבעונית?



הנה מתכון לעוגת שוקולד עם ריבה טבעונית של שרונה:

חומרים יבשים:
============
1 כוס סוכר (200 גרם) אם לא רוצים להשתמש בריבה, יש להגדיל את הכמות לכוס וחצי סוכר (300 גרם).

1 כוס גדושה קקאו (80 גרם)

½4 כוסות קמח מנופה (630 גרם) אפשר מלא או לבן או שילוב

שקית אבקת אפיה (10 גרם)

2 כפיות סודה לשתיה (15 גרם)

כפית מלח (6 גרם)


חומרים רטובים:
============
½ כוס רסק תפוחים (140 גרם רסק משני תפוחים גדולים)

½1 כוסות חלב סויה (360 גרם)

½ כוס שמן (110 גרם)

¾ כוס קרם קוקוס (180 גרם)

2 כפיות תמצית וניל

כוס מים רותחים (240 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. חומרים יבשים מערבבים לחוד, רטובים מקציפים לחוד (ללא המים הרותחים).

2. מערבבים במיקסר או ביד את שתי התערובת עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מרתיחים מים, מוסיפים בהדרגה תוך ערבול. מערבלים עד שנבלע בתערובת.

4. התערובת אמורה לצאת כמו קרם סמיכה ולא מימית. אם יוצאת מימית להוסיף עוד קמח.
יוצקים לתבנית משומנת, אפשר בתבנית 26 ואז העוגה יוצאת גבוהה מאוד, ואפשר גם בתבנית 28.

5. אופים בחום 170 מעלות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים (כ-45-50 דקות פחות או יותר תלוי בתבנית).


מילוי ריבה:
=========
1. כשמתקרר חוצים ומורחים ריבה (לדעתי הריבה הכי מתאימה היא ריבת שזיפים). במקום ריבה, אפשר למרוח קרם נוגט (60 גרם חלב סויה, 40 גרם נוגט ו-100 גרם שוקולד מריר)
ציפוי (אופציה).

2. ממסים 80 גרם חלב סויה (⅓ כוס) עם 100 גרם שוקולד מריר.

3. מערבבים היטב, מחכים שיתקרר מעט ואז מצפים את העוגה.
עוגיות
מהן העוגיות של סבתא אידה ואיך להכין את עוגיות סבתא אידה?



סבתא אידה ז"ל אפתה כה טוב, שבני משפחתה החליטו להנציח את אחד ממתכוניה המופלאים על מצבתה. הנה לפניכם מתכון לעוגיות ריבה, אגוזים ורחת לוקום:

המצרכים לבצק:
=============
200 גרם חמאה

1 חלמון

350 גרם קמח תופה (שקית קטנה)



מצרכים למילוי:
==============
350 גרם קונפיטורת תות

150 גרם אגוזים טחונים גס עם קינמון ושקית סוכר וניל

רחת לוקום חתוכה למלבנים דקים


אופן ההכנה:
===========
1. להכין את הבצק ולהניח אותו לשעה במקרר.

2. לחלק את הבצק לארבעה חלקים.

3. לרדד כל חלק למלבן, למרוח ריבה ועליה לפזר אגוזים ולהניח בשורה רחת לוקום.

4.לגלגל לרולדה.

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני.

6. להוציא מהתנור, לחתוך לפרוסות באלכסון כשעדיין חם.

7. לאחר שהפרוסות התקררו לפזר מעליהן אבקת סוכר.
ריבת קליפות תפוזים
איך להכין ריבת קליפות תפוזים?



הנה מתכון להכנת ריבה מקליפות תפוזים:

המצרכים:
=========
2 ק"ג תפוזים למיץ (תפוזים בעלי קליפה דקה)

1 לימון

2 כוסות סוכר



אופן ההכנה:
===========
1. יש לשטוף היטב את התפוזים בסבון ומים ולייבשם.

2. במידה ורוצים לסחוט מהתפוזים את המיץ עושים זאת ושומרים את הקליפות.

3. חותכים את קליפות הלימון והתפוזים (עם הלבן) לחתיכות קטנות.

4. מניחים את כל הקליפות החתוכות בסיר וממלאים מים עד לכדי כיסוי בלבד, מוסיפים את הסוכר ומרתיחים.

5. לאחר שהנוזל הגיע לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים את הקליפות בין 20 דקות לחצי שעה עד שהן מתרככות והנוזל הופך לסירופ.

6. להעביר את הקליפות בעודן חדות לצנצנת גדולה ולסגור את המכסה.

7. מצננים את התפוזים בתוך הצנצנת ומאחסנים במקרר.


הריבה טובה כשלושה חודשים כל עוד היא נשמרת במקרר.
קרטיב
איך להכין קרטיב יוגורט, רוזטה ודובדבנים?


הנה מתכון לקרטיב יוגורט, רוזטה ודובדבנים של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטייל ביולי 2015:

המצרכים ל-12 קרטיבים קטנים:
========================
3 כוסות יוגורט סמיך

4 כפיות ריבת דובדבנים ביתית

3 כפות סירופ רוזטה

לריבת הדובדבנים:
===============
1 ק"ג דובדבנים מגולענים

4 סוכות סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. ראשית מכינים את הריבה: מערבבים את הדובדבנים ואת הסוכר ומשרים יחד במשך כשעה. מעבירים לסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעה (בודקים את הסמיכות על צלחת קרה מאוד) ומצננים.

2. מערבבים את כל המרכיבים. אם רוצים קרטיב מתוק יותר אפשר להוסיף עוד ריבה או סירופ רוזטה.

3. מעבירים לכלים קטנים ומקפיאים. לאחר כשעה נועצים במרכז מקל של ארטיק וממשיכים להקפיא ל-4 שעות נוספות.

ריבה

עוגת ריבה וקוקוס
איך להכין עוגת ריבה וקוקוס?


הנה מתכון של עוגת ריבה וקוקוס של אורלי חרמש, כפי שהתפרסם בעיתון "לאישה" בדצמבר 2013:

המצרכים עבור תבנית בגודל כ-35X25 ס"מ או בקוטר 28 ס"מ:

לתחתית:
=======
200 גרם חמאה רכה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

4 חלמונים

2.5 כוסות (350 גרם) קמח

1/4 כפית אבקת אפייה

לשכבת הריבה:
============
150 גרם (כחצי כוס) ריבה שאוהבים (אפשר להשתמש גם בשני סוגים, ולמרוח כל מחצית של העוגה בריבה אחרת).

למרנג הקוקוס:
===========
4 חלבונים

1/4 כפית מלח

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כוסות (200 גרם) קוקוס טחון

אופן ההכנה:
==========
1. התחתית: משמנים את התבנית ומתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקירת המיקסר את החמאה, הסוכר, תמצית הווניל והמלח ומערבלים במהירות בינונית עד לאיחוד. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה. מורידים את המהירות ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה בבת אחת. מערבלים רק עד שמתקבלים פירורי בצק גדולים ורכים.

2. מאחדים את הבצק בידיים ומעבירים לתבנית. משטחים אותו כך שיהיה בעובי אחיד ככל האפשר. מצננים כחצי שעה במקרר ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומורחים אותו בריבה.

4. המרנג: מנקים היטב את קערת המיקסר ומתקינים את וו ההקצפה. שמים בקערה את החלבונים והמלח ומקציפים במהירות גבוהה כ-2 דקות. מוסיפים את הסוכר בהדרגה. מקציפים עד לקבלת קצף יציב וחזק. מקפלים את בקוקוס ידנית לתוך הקצף. מורחים אותו בעדינות על הריבה ומיישרים.

5. אופים 35-40 דקות (אם רוצים ששכבת הקוקוס תישאר בהירה, מעבירים את התנור למצב של חום תחתון בלבד).
פירות הדר
איך לשמר פירות הדר?



הנה מספר דרכים לשימור פירות הדר, כך שניתן יהיה ליהנות מהם גם לא בעונת החורף:

1. סחיטת מיץ - ניתן לסחוט את מיצי הפרי (לימון, אשכולית, תפוז, קלמנטינות, פומלות) ולהקפיאו בבקבוקים בגודל המתאים לכם (נוחים לשימוש במיוחד יהיו בקבוקים של חצי ליטר).

2. תרכיז לימון - הכנת תרכיז לימון כפי שמפורט בטיפים שניתנו בתגית "לימון, תרכיזים".

3. מרינדת פירות - ע"י הוספת של ענפי רוזמרין ורוטב סויה לתפוז ניתן לשמור בהקפאה מרידנה לתבשילים שונים.

4. גרר קליפות - מגררים את קליפות ההדרים ללא החלק הלבן ומשתמשים בהם כתוספת לתבשילים שונים (לדוגמה לגרר תפוז, קלמטינה ופומלה מוסיפים סוכר, שמן זית, אגוזים או שומשום ולקליפות לימון וליים מוסיפים מלח).

5. הכנת לימון כבוש - ראו טיפים בתגית "לימון כבוש".

6. הכנת ממרח לימונים כבושים - ע"י ריסוק הלימונים הכבושים במעבד מזון יתקבל ממרח נהדר.

7. הכנת ריבות מפירות הדר - מכל פירות ההדר ניתן להכין ריבות הנשמרות זמן רב.
מתכונים
איך להכין רולדות ריבה ואגוזים?


הנה בצק מעולה להכנת מאפים מלוחים, פשטידות ורולדות מתוקות. קל ומהיר להכנה - בוחשים וזהו. טוב להשהותו כשעה במקרר לפני השימוש והוא מצוין להקפאה: מחולק ל- 3 גלילים עטוף היטב, ולהפשיר בעת הצורך כשמתחשק להכין מאפה מתוק או מלוח. ניתן לשמור במקרר עטוף ל- 3-4 ימים.

המצרכים:
=======
1 שמנת חמוצה

1 קמח תופח קטן

1 מרגרינה (עדיף מחמאה - מרגרינה בטעם חמאה)

מערבבים וזהו, אפשר גם במערבל או במעבד מזון.

כמות ל- 3 גלילות או בסיס מאפה ל- 2 תבניות בגודל 20/30 ס"מ.

* בכל גלילה למרוח בנדיבות ריבה ולפזר מעל אגוזים קצוצים גס.
אפשר לגוון ולמרוח את אחת הגלילות בממרח תמרים + אגוזים קצוצים.

אפייה ב- 180 מעלות עד להשחמה כ- 25 דקות.

* אפשר להכין ממחצית כמות הבצק מאפה מלוח: "בית לזית" כמו שהכנת, אני קוראת להם "כדורי זיתים" (מבישולה), ומגוונת ומוסיפה לבצק בשלב ההתחלתי תבלין זעתר בנדיבות והבצק מקבל טעם וגוון מיוחד.

* שדרוג הבצק והכנת בצק ח"שק, להחליף את אותה כמות מרגרינה בחמאה.
עוגיות ריבה
עוגיות ריבת תות עם חור, שקטנים וגדולים אוהבים - איך להכין?
מתכון מתקתק שילדים ירצו ממנו רק עוד...

עוגיות עם החור באמצע וריבה טעימה:

רכיבים :
=======
300 גרם קמח

200 חמאה

ביצה

שקית סוכר וניל

100 גרם אבקת סוכר – (לאחר שמצטנן לפיזור מעל העוגייה עם החור ואח"כ
להרכיב עם עוגיית הבסיס + הריבה)

אופן ההכנה :
==========
1. ללוש לבצק חלק, לקרר כשעה.

2. לרדד את הבצק על משטח מקומח ולקרוץ עיגולים, שורה אחת עיגולים רגילים ובשורה המקבילה עוד שורת עיגולים. בשורה הזו יש לעשות עוד עיגול קטן באמצע העיגול.

3. מניחים על גבי נייר אפיה, ואופים בחום בינוני עד הזהבה (זהירות הן נאפות מהר זמן אפיה אצלי: 8-9 דקות).

4. כשזה אפוי וקר, מורחים מעט ריבת משמש (בארץ מוכרים אותן עם ריבת תות) מניחים מעל את העיגול בעל החור באמצע, ומפזרים א. סוכר (החלק עם הריבה סופג את אבקת הסוכר ונשאר צבעוני ומבריק).

זה משגע, מתכון מאופה אוסטרי והמלצה שלי לא להמיר את החמאה בכלום, הטעם של החמאה הוא מיוחד.


מתוך: פורום בישול לילדים


חיתוכיות
איך להכין ריבועי מרקחת ענבים?


הנה מתכון לריבועי מרקחת ענבים של נעמה רן, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" באוקטובר 2015:

המצרכים עבור תבנית 20X20:
=======================

לבסיס וציפוי:
-----------------------
3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1.5 כוסות שיבולת שועל (רגילה או אינסטנט)

3/4 כוס (105) גרם קמח

1/4 כפית קינמון טחון

1/2 כפית אבקת אפייה

1/3 כפית מלח

150 גרם חמאה רכה

100 גרם שקדים קצוצים דק

למרקחת הענבים:
-------------------------------
600 גרם ענבים סגולים חצויים (כ-4 כוסות)

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1.5 כפות קורנפלור


אופן ההכנה:
==========
1. הבסיס: שמים בקערת מעבד מזון את הסוכר, שיבולת השועל, הקמח, הקינמון, אבקת האפייה והמלח ומעבדים קצרות (אם שיבולת השועל היא רגילה ולא אינסטנט, מעבדים עד שהיא נטחנת לשבבים קטנים). מוסיפים את החמאה ומעבדים לעיסה אחידה.

2. מוציאים חצי מכמות העיסה ומשטחים בתבנית. מאחסנים במקרר.

3. הציפוי: מוסיפים את השקדים למחצית העיסה שנותרה במעבד המזון ומעבדים בהפסקות (פולסים) לפירורים. אוספים את הפירורים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא 30 דקות.

4. המרקחת: שמים בסיר את כל מרכיביה, למעט הקורנפלור. מועכים מעט חלק מהענבים, כך שיצא מיץ. מחממים כ-10 דקות על להבה בינונית - נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם, עש שהסוכר נמס. מגבירים את הלהבה, מביאים לרתיחה ומבשלים 3-4 דקות נוספות , עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. מבשלים 3-4 דקות נוספות, עד הסמכה. מסירים מהכיריים ומצננים.

5. בינתיים מחממים את התנור ל-170 מעלות.

6. מורחים את המרקחת על הבסיס. מוציאים את פירורי הבצק מהמקפיא ומפזרים על המרקחת (אם הם נדבקו לגוש מפוררים במזלג). אופים 25-30 דקות, עד הזהבה. מצננים, חותכים לריבועים ומגישים.
איך לעקר צנצנת לריבה?



מחממים תנור ל-180 מעלות, מסדרים את הצנצנות כשהן פתוחות במהופך מעל רשת (אפשר גם על מגש, אבל עדיף שתהיה זרימה של אויר). מכניסים לתנור ומכבים אותו. משאירים בפנים 10-15 דקות כדי לוודא שהכל הגיע לטמפרטורה גבוה.

את כל המכסים אוספים ומבשלים בסיר עם מים מעל גובה המכסים, כדאי להוסיף כף מלח למים. משאירים מבעבע 10-15 דקות.

את הצנצנות מוציאים מהתנור ומשאירים הפוכות, ממלאים בריבה כשהיא עדיין רותחת מהסיר (עדיף להשאיר על אש קטנה כל משך המילוי) וסוגרים עם המכסה ישר מהמים (כדאי לעבוד עם מלקחיים. דואגים שהצנצנת תהיה מלאה עד הסוף עם מינימום אויר שישאר.

שוב: לא לגעת בריבה בידיים!

אם עברתם בשלום את כל השלבים עד לפה אתם יכולים לשים את הצנצנת בארון היא לא תתקלקל כמה שנים (עד שיפתחו אותה).

אם אתם לא בטוחים שעבדם נכון אפשר לעשות מקדם ביטחון- אחרי שמילאנו וסגרנו את הצנצנות מכניסים הפוך לסיר עם מים מבעבעים בגובה 2-3 ס"מ ומבשלים כ- 10 דקות בשביל לעקר שוב את החלק העליון של הצנצנת (איפה שיכול להווצר עובש)

בהצלחה!
איך להכין ריבת משמשים?



הנה מתכון להכנת ריבת משמשים:

המצרכים:
========
1 ק"ג משמשים ללא גלעינים

1 ק"ג סוכר

חצי כוס מים


אופן ההכנה:
==========
1. שמים את המשמשים בסיר, מוסיפים את הסוכר והמים ובוחשים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

2. מנמיכים להבה ומבשלים ללא מכסה כ-45 דקות, עד שהריבה מסמיכה והמשמשים מתפרקים.

3. כשהריבה חמה היא נראית נוזלית מאוד. הדרך לבדוק אם היא קרושה מספיק
היא לצקת כף ריבה לצלחת שטוחה שהוחזקה במקפיא כמה דקות, לחכות חצי דקה ואז להעביר אצבע במרכז שלולית הריבה. אם השלולית לא "נסגרת" הריבה מוכנה.
איך להכין עוף בתנור עם ריבה ובצל מטוגן?


הנה מתכון להכנת עוף עם ריבה ובצל מטוגן:

1. מטגנים בשמן בצל קצוץ גס, עד שמתחיל להשחים.

2. מערבבים בקערה קצת שמן עם הבצל המטוגן וריבה. הפעם זו הייתה ריבת דובדבנים. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי כתוש לפי הטעם.

3. מעסים את הרוטב לתוך כרעי העוף.

4. מסדרים את הכרעיים בתבנית (צד העור כלפי מעלה). מוסיפים בצל חתוך לרבעים או שמיניות, וראש שום אחד. יוצקים את שארית הרוטב מלמעלה, ומכסים בנייר כסף.

5. אופים (בחום של 180 מעלות, אלא אם זה תנור טורבו, ואז בחום נמוך יותר) מכוסה במשך כשעה. מסירים את נייר הכסף ואופים עד להשחמה, כחצי שעה נוספת.

יוצא עסיסי, רך וטעים להפליא.

מפורום אוכל....
איך להכין ריבת תותים?



הנה מתכון להכנת ריבת תות:

מצרכים:
=======
1 ק"ג תות ללא עלים ועוקצים

3/4 ק"ג סוכר לבן

מיץ מלימון אחד


אופן ההכנה:
===========
1. להניח את התותים בסיר עם כל הסוכר ולהמתין שעה עד ניגרים נוזלים.

2. לבשל על להבה בינונית תוך כדי בחישה (אך לא בחישת יתר).

3. כאשר הסוכר נמס לגמרי (ויש להקפיד היטב שכל הסוכר נמס), להוסיף את מיץ הלימון ולבשל עוד 15 דקות בערך עד שהריבה מוכנה.

4. לקחת בכפית מעט מהריבה, להניח על צלוחית ששהתה במקפיא ולבדוק האם הריבה נקרשת עליה.

5. להעביר את הריבה בעודה חמה לצנצנות מעוקרות.


בתיאבון!
איך להכין עוגיות ריבה?


לפניכם מתכון לעוגיות ריבה:

חומרים:
=======
300 גרם קמח

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

2 חלמונים

סוכר וניל

קינמון


הוראות הכנה:
============
1. ללוש הכל לבצק רך וחלק, להכניס למקרר לשעה.

2. להכין נקניק מהבצק, לחתוך חתיכות של 2 ס"מ, לגלגל כל חתיכה לעיגול, לשטח בין הידיים ובעיגול שנוצר לעשות שקע עם צידה השני של כף עץ.

3. לאפות.

4. לחמם ריבת אוכמניות, לשפוך לתוך כל עוגיה מעט ריבה, לפזר מעל אבקת סוכר וקינמון (לא חייבים להוסיף קינמון).


העוגיות האלה פשוט מדהימות. הן נעלמו בשניה! תיהנו!
איזה ממרחים הם הבריאים ביותר לאכילה על לחם?


על פי התזונאים ממרח תמרים הוא הבריא ביותר, שכן אין בו תוספת סוכר ושומן (כמו בממרח חרובים וודאי בשוקולד למריחה), הוא ללא מרגרינה ושומן צמחי מוקשה (כמו בחמאת בוטנים) ולא נוסף לו סוכר, שנוסף בכמויות לריבות וקונפיטורות.
גם סילאן, דבש וממרח שקדים הם טובים יחסית ומעט פחות אבל עדיין, גם ריבות.
איך ניתן לעקר צנצנות המיועדות לאחסון ריבה?



כך מעקרים צנצנות זכוכית המיועדות לאיחסון ריבה, שיש עליהן חלקי מתכת:

צנצנות שיש עליהן חלק כלשהו העשוי מתכת, יש להכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 3-5 דקות ואז לצקת לתוכן את הריבה בעודה חמה.

מיד לאחר המילוי, יש לסגור את הצנצנות ולצנן.



מומחית סטיפס, יעל נועם, מציעה עוד הצעה: לאחר המילוי וסגירה טובה של המכסה - להפוך את הצנצנת לכמה דקות. האויר נדחק החוצה ונוצר וואקום.
האם מומלץ לצרוך סוכר במהלך אימונים?



צריכת סוכר במהלך האימון מותרת בהחלט. דבש וריבה על לחם לבן ופירות יבשים הם אמצעים מצויינים לאספקת דו-סוכר לגוף.

הגולש איציק מציין:
לא מומלץ לצרוך חד סוכר לפני פעילות גופנית מאחר ויש לו ערך גליקמי גבוה ( יכולת ספיגה מהירה). על כן, מומלץ על דו סוכר או רב סוכר.

הערה:החד סוכר מומלץ לצריכה בתום האימון.


באיזה סיר לבשל ריבה ומרקחת?


מרקחות וריבות יש לבשל בסיר גדול ומקפידים שהפרי והסוכר לא ימלאו יותר מחצי סיר מחשש לגלישה בזמן רתיחה. סירים כבדים כמו אמייל, נירוסטה או נחושת יתאימו לבישול זה ובכל מקרה יש להימנע מבישול ריבה מסיר אלומיניום או ברזל כי בהם נוצרת ראקציה כימית הפוגמת בטעם הריבה ובצבעה.
איך לייצב ריבה נוזלית?


במתכוני עוגות ועוגיות בהם משתמשים בריבה כמילוי, אני נוהגת להוסיף קצת אבקת ג'לי אינסטנט באותו צבע וטעם של הריבה. ג'לי תות לריבת תות שדה, ג'לי מישמש לריבת משמש וכו'. מלבד חיזוק לטעם, הג'לי תורם גם למרקם יותר יציב של הריבה ומונע ממנה לנזול החוצה מתוך המאפה. הכמות? בערך כף אחת ג'לי לכל כוס ריבה.
מתי יש להסיר את הקצף שנוצר בבישול ריבה?


את הקצף הנוצר תוך כדי בישול הריבה יש להסיר רק בתום הבישול, כאשר מסירים את הסיר מהאש. יש להסיר את הקצף בעזרת כף מתכת.
איך לזרז את הקרישה של ריבות ומרקחות?


בכדי לזרז את הקרישה של ריבות ומרקחות יש להוסיף לסיר הריבה בתחילת הבישול מיץ לימון.
איך לנקות כתם של ריבה מבגד?
כמה קלוריות יש בריבה ללא סוכר?
כמה קלוריות יש בכפית ריבה?
איך להסמיך ריבה?
כמה קלוריות יש בריבה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.