» «
לחם
יש מתכון ללחם ללא סוכר וללא גלוטן?


הנה מתכון להכנת לחם ללא סוכר וללא גלוטן:

המצרכים:
========
1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח חומוס (או קמח תירס דק, לא קורנפלור)

1 כוס קמח אורז

1/2 כוס קמח טפיוקה

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית מלח

2 כפיות קסנטן גאם

11/4 כפיות אבקת סודה לשתייה

3 כפות שמן זית

2 כוסות מים

1.5 כפות אגבה

2 כפות חומץ תפוחים

מים - לתוספת במקרה הצורך

6 כפות שומשום או פרג


אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את התנור ל-220 מעלות.

2. לסנן לתוך קערה עמוקה את כל הקמחים, להוסיף אבקת אפיה, מלח, קסנסן גאם וסודה לשתייה ולערבב טוב.

3. לערבב בקערה נפרדת מים, שמן זית, חומת תפוחים ואגבה.

4. להוסיף את החומרים הנוזליים ליבשים ולערבב במהירות עד לקבלת בצק איחד וחלק (ניתן לעשות פעולה זו גם במיקסר).

5. אם יש צורך הוסיפו מים.

6. לקפל לתוך הבצק 3-5 כפיות שומשום וצקו את הבצק לתבנית אינגליש קייק משומנת. רססו את הבצק במעט שמן ופזרו מעליו את שארית השומשום.

7. הניחו נייר אלומיניום מעל הלחם, הכניסו לתנור ואפו כ-60 דקות. הסירו את נייר האלומיניום ואפו כ-10 דקות נוספות עד שהלחם מזהיב וקיסם שננעץ בו יוצא נקי.

8. לקרר ולפרוס.

בתיאבון!
שומשום
האם שומשום מלא עדיף מבחינה בריאותית על שומשום רגיל?


בניגוד למזונות רבים אחרים, בשומשום, כדאי לצרוך דווקא את השומשום הרגיל מאחר וכמות הסיבים התזונתיים והחומצות שמכיל שומשום מלא מפריעים לעיכול ולספיגת המינרלים שבו. מי שבכל זאת מעדיף שומשום מלא, מומלץ לו לאכול אותו כשהוא טחון ובכבישה קרה.

הערה: למרות האמור לעיל, טחינה משומשום מלא עדיפה על טחינה רגילה מאחר ויש בה כמות סידן גדולה יותר.
תזונה
איזה אגוזים וזרעים גורמים לחימום הגוף?



אלו סוגי האגוזים והזרעים הגורמים לחימום הגוף:

ברזיל

לוז

מלך

קשיו

בוטנים

מקדמיה

פיסטוק

פקאן

שומשום

זרעי צ'יה
שומשום שחור
מהו ערכו התזונתי של שומשום שחור?



אלו יתרונותיו התזונתיים של שומשום שחור:

עשיר בברזל

עשיר בסידן

עשיר במגנזיום

עשיר באבץ

עשיר בנחושת

יעיל לבעיות בכליות

יעיל לבעיות בכבד

מסייע בחיזוק הגוף

שומשום, תזונה בריאה

טחינה
טחינה משומשום מלא או טחינה רגילה? - איזו טחינה יותר בריאה?


כן. טחינה משומשום מלא בריאה יותר מטחינה רגילה כי היא מכילה יותר סידן. בטחינה מלאה יש 854 מ"ג סידן ל-100 גרם לעומת 213 מ"ג בטחינה רגילה.
שומשום
מהם היתרונות התזונתיים של השומשום?


אלו היתרונות התזונתיים של השומשום:

עשיר בחלבונים

מכיל סידן

עשיר בסיבים תזונתיים

מכיל ברזל

מכיל חומצות שומן בלתי רוויות

מכיל ויטמין E

מכיל ויטמין A

מכיל ויטמינים מקבוצת B
אגוזים וזרעים הגורמים לחימום הגוף - איזה אגוזים וזרעים גורמים לחימום הגוף?



אלו סוגי האגוזים והזרעים הגורמים לחימום הגוף:

ברזיל

לוז

מלך

קשיו

בוטנים

מקדמיה

פיסטוק

פקאן

שומשום

זרעי צ'יה
שומשום
אנשים שמומלץ להם לאכול שומשום - למי מומלץ לאכול שומשום?


לשומשום יתרונות תזונתיים רבים כפי שניתן לראות בטיפים שבתגית "שומשום, תזונה בריאה", הוא מומלץ לכלל האוכלוסיה, אך במיוחד לילדים, נשים בגיל המעבר וצמחונים.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.