» «
טראפלס
איך להכין טראפלס שוקולד לבן וקוקוס?



הנה מתכון להכנת טראפלס שוקולד לבן וקוקוס:

המצרכים:
========
450 גרם שוקולד לבן

300 מילילטר שמנת מתוקה

2 כפות קוקוס קלוי

55 גרם חמאה

2-3 כפות פינקולדה (לא חייבים)

קוקוס קלוי לציפוי


אופן ההכנה:
============
1. לשבור את השוקולד הלבן לקוביות ולהניח בקערה.

2. לחמם את השמנת המתוקה עד שהיא כמעט רותחת ולשפך על השוקולד.

3. להוסיף את החמאה, ארבע הכפות של הקוקוס הקלוי והפינקולדה ולערבב היטב עד קבלת תערובת אחידה.

4. לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהניח במקרר לשעתיים.

5. לאחר הקירור ליצור מהתערובת עיגולים ולצפות אותם בקוקוס הקלוי.


בתיאבון!
קינוח שוקולדי אישי
איך להכין קינוח שוקולדי אישי?


הנה מתכון לקינוח שוקולדי אישי של השף אדיר כהן:

המצרכים:
=======
225 גרם חמאה

337 גרם שוקולד מרירי 70% מוצרי קקאו

125 גרם מים

100 גרם סוכר

5 ביצים

140 גרם סוכר

אופן ההכנה:
=========
1. ממסים שוקולד וחמאה על בן מארי, טורפים לאיחוד ומורידים מהאש.

2. מביאים מים וסוכר לרתיחה ומוסיפים לשוקולד תוך כדי טריפה.

3. במיקסר טורפים ביצים וסוכר לקצף תפוח ויציב מאוד. מרפלים את הקצף לשוקולד בזהירות ובזריזות. ממלאים רינגים (או כל כלי אחר חסין לחום) ואופים בתבנית עם מים חמים ב-130 מעלות כ-7 דקות, עד שהמסה מקבלת מעט קרום ולא נדבקת ליד.

4. משאירים מחוץ לתנור להתקרר עד לטמפרטורת החדר. מגישים עם מעט גאנש (שוקולד מומס עם שמנת מתוקה) וקרמל מתובל במלח ים.
טראפלס
איך להכין טראפלס שוקולד-הל?



הנה מתכון להכנת טראפלס שוקולד-הל:

המצרכים:
========
50 גרם שוקולד מריר איכותי קצץ גס

8 תרמילי הל שלמים, חצויים

100 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 כוס + 1 כף)

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר

אבקת קקאו



אופן ההכנה:
===========
1. להניח בקערה את השוקולד.

2. לצקת לסיר קטן את השמנת וההל ולהביא לרתיחה.

3. כשהשמנת רותחת לשפוך אותה דרך מסננת על השוקולד (כך שתרמילי ההל לא יכנסו). לערבב היטב עד לקבל תערובת חלקה.

4. לאחר דקה להוסיף את קוביות החמאה ולערבב היטב.

5. להעביר את התערובת לכלי אטום ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות.

6. להוציא את העיסה מהמקרר, ליצור עיגולים קטנים בקוטר 1 ס"מ ולהניחם על תבנית מרופדת נייר אפייה.

7. להכניס למקפיא לחצי שעה, להוציא, לגלגל את הכדורים באבקת קקאו כך שהם יהיו מצופים לחלוטין ולהגיש .


הערה: ניתן לשמור את הטראפלס עד שבועיים במקרר, או עד חודשיים במקפיא, בכלי אטום.


בתיאבון!
כדורי שוקולד
איך להכין כדורי שוקולד?


הנה מתכון קל להכנת כדורי שוקולד:

המצרכים:
========
240 גרם ביסקוויטים

100 גרם שוקולד מריר

1/3 כוס סוכר

1/2 כוס חלב

80 גרם חמאה

1 כפית תמצית וניל

2 כפות שמן

1 כף ברנדי

לציפוי: אבקת קקאו, קוקוס טחון או סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
==========
1. מפוררים את הביסקווטים במעבד מזון עד לקבלת פירורים קטנים.

2. ממסים את השוקולד והחמאה במיקרו בכלי זכוכית.

3. יוצקים את השוקולד על הביסקוויטים הטחונים ומוסיפים את כל שאר החומרים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם יש צורך מוסיפים מעט חלב או ביסקווטים.

4. יוצרים כדורים ומגלגלים בציפוי שבחרתם.

5. מקררים ומגישים.

שוקולד

שוקולד
שמעתי ששוקולד בריא. זה נכון? במה?



חדשות טובות למכורים אבל רצוי לדעת:

רק שוקולד מריר של לפחות 60 אחוז הוא בריא.

נכון, בהתחלה גם אני התאכזבתי [מי אוהב שוקולד מריר?!] אבל שווה בכל זאת לנסות, זה אפילו טעים!

נפלאות הקקאו: אנטיאוקסידנט [כלומר נוגד חימצון, פשוט מגן על הגוף, במאמר מסבירים] נוגד עייפות.

טיפ אישי: קחו קוביה רבע שעה לפני ארוחת הצהרים ולפני ארוחת הערב. זה מוריד את החשק למתוק אחרי האוכל!

ועוד קטנה: הדעות עדיין בכל זאת חלוקות לגבי יעילות השוקולד.

בשורה התחתונה כדאי לקרוא את האותיות הקטנות על כל חפיסה [אחזו שומנים וסוכרים] ולהחליט לבד..
מאפינס שוקולד
איך להכין מאפינס שוקולד טבעוני?



הנה מתכון ל-12 יחידות מאפינס שוקולד טבעוני:

המצרכים:
========
כוס וחצי קמח (210 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

6 כפות קקאו (30 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)

חצי כפית מלח (2 גרם)

כף חומץ (15 גרם)

רבע כוס שמן (50 גרם)

כפית תמצית וניל

כוס מים (240 גרם)

חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר (100 גרם)

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפייה ומלח.

2. מוסיפים את השמן, תמצית הווניל, החומץ והמים ומערבבים.

3. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מעבירים את התערובת לתבנית למאפינס (ממלאים עד לשלושת רבעי כל שקע), ואופים כ-20 דקות.

בתיאבון!
טראפלס
איך להכין טראפלס שוקולד חמאת בוטנים טבעוני?



הנה מתכון לטראפלס שוקולד חמאת בוטנים טבעוני:

המצרכים:
========
300 גרם שוקולד מריר איכותי (רצוי לפחות 70%מוצקי קקאו)

כוס חמאת בוטנים ללא סוכר

חלב קוקוס כוס 1/2-3/4

1/3 כוס מייפל טבעי

כפית תמצית וניל

קורט מלח הימאליה (או אחר)

אופן ההכנה:
===========
1. ממיסים את השוקולד בבן מארי.

2. משטחים בתבנית פיירקס, מרופדת נייר אפיה.

3. שמים בסיר קטן את חמאת הבוטנים, חלב הקוקוס, המייפל, הוניל והמלח, מבשלים מספר דקות עד ליצירת מסה חלקה.

4. יוצקים את חמאת הבוטנים מעל השוקולד, ומערבבים עם סכין ליצירת מראה משויש.

5. מעבירים למקפיא לשעתיים-שלוש. מוציאים, חותכים לקוביות ושומרים בקופסא
במקפיא.

6. מוציאים מספר דקות לפני שרוצים לאכול.
עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד עם שלושה מרכיבים בלבד?



הנה מתכון של גיל חובב לעוגת שוקולד מצוינת עם שלושה מרכיבים בלבד:

המצרכים:
========
250 גרם חמאה

500 גרם שוקולד מריר איכותי

6 ביצים

לקישוט:
======
אבקת קקאו

שוקולדים מעוצבים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות (חום בינוני-נמוך).

2. מתיכים את החמאה בסיר קטן. מסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומחכים דקה. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.

3. מקציפים את הביצים (חלמון וחלבון יחד) שלוש דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

4. מקפלים שליש מהתערובת לתוך השוקולד.

5. מקפלים בעדינות את שני השלישים הנותרים לתוך השוקולד.

6. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ (אין צורך לשמן) או לכל תבנית רחבה שרוצים. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה ממנה עם שוליים בגובה 5 ס"מ לפחות.

7. יוצקים לתוך התבנית הגדולה מים רותחים שיגיעו לגובה 2 ס"מ. התבנית עם העוגה תיאפה בתוך תבנית המכילה מים רותחים.

8. אופים עשר דקות בלבד (!) בחום של 170 מעלות. בתום האפייה מרכז העוגה עדיין רוטט, זה בסדר.

9. מוציאים מהתנור ומתבנית המים הרותחים ונותנים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר לארבע שעות לפחות.

10. אפשר להגיש קר וכאמור, עדיף להגיש בטמפרטורת החדר (אז הטעם יהיה הרבה יותר שוקולדי). לפני ההגשה אפשר לפדר באבקת קקאו ולקשט בבונבויירות שוקולד קנויות.


בראוניז
איך להכין בראוניז עם אגוזים?



הנה מתכון להכנת בראוניז עם אגוזים:

המצרכים:
========
300 גרם שוקולד מריר (לפחות 60% מוצרי קקאו)

300 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר חום

5 ביצים

3/4 כוס קמח

1 כוס אגוזים קצוצים גס (לוז או מלך)



אופן ההכנה:
============
1. להמיס את החמאה והשוקולד בבן מארי תוך כדי ערבוב, עד שהם נמסים לחלוטין ומתקבל מרקם חלק.

2. להפריד את הביצים, להכניס את החלמונים לתערובת השוקולד ולערבב היטב.

3. להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

4. לקפל את תערובת השוקולד, הקמח והאגוזים לקצף (ייתכן שהקצף ייפול - לא נורא).

5. להעביר את התערובת לתבנית מלבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך חצי שעה. הבראוניז צריך להישאר מעט רוטט ולא להתייבש לחלוטין.

6. לאחר שמוציאים מהתנור יש להניח על רשת או על כיריים לקירור וכאשר העוגה מגיעה לטמפרטורת החדר יש לחתוך אותה לריבועים.

7. להכניס לכלי פלסטיק סגור ולאחסן במקרר או במקפיא. במידה ומניחים את קוביות הבראוניז זו על זו יש להפריד ביניהן בנייר אפייה.

בתיאבון!
איך להכין ארטיק שוקולד-בננה עם הילדים?



הנה מתכון לארטיק שוקולד-בננה לילדים:

מצרכים:
=======
4 בננות בשלות ומוצקות

200 גרם שוקולד מריר (חלבי)

1/4 כוס חלב

טיפה מלח

קישוטים: סוכריות עוגה, קוקוס, אגוזים טחונים, שברי מקופלת וכו'


אופן ההכנה:
===========

1. קלפו את הבננות וחצו אותן לרוחבן.

2. נעצו מקל ארטיק בצד השטוח בכל בננה.

3. הכניסו את הבננות למקפיא למספר שעות.

4. המיסו את השוקולד במיקרוגל, ביחד עם החלב והמלח.

5. הניחו את קערת השוקולד המומס וקערה נוספת עם הקישוט שנבחר, זו ליד זו. הוציאו בכל פעם בננה אחת מהמקפיא, טבלו בשוקולד המומס ומיד לאחר מכן בקישוט והחזירו למקרר, מונח על צלחת.

6. לאחר שהשוקולד קופא - הארטיק מוכן לאכילה.


בתיאבון!
איך להכין מוס שוקולד כשר לפסח?


הנה מתכון למוס שוקולד כשר לפסח:

המצרכים עבור שש מנות:
===================
150 גרם שוקולד

1/3 כוס סוכר

2 כפות מים

1 ביצה

2 חלמונים

1 כפית אבקת קפה נמס

2 כפות ברנדי

3/4 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים בזהירות את השוקולד בבאן מארי או במיקרו.

2. מבשלים את המים והסוכר במשך כ-4 דקות עד לבעבוע עז. מטפטפים טיפה אל קערית יבשה וקרה ואם הטיפה מתייבשת מיד יודעים שהסירופ מוכן.

3. מקציפים את הביצה והחלמונים לקצף בגוון צהבהב ומוסיפים לו לאט לאט את סירופ הסוכר הרותח וממשיכים להקציף עד שהקצף בהיר, צונן אך לא קר ותפוח מספיק.

4. מוסיפים את השוקולד המומס ואת אבקת הקפה בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את הברנדי ומניחים בצד להתקרר.

5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ויציבה, מקפלים בעדינות לקציפת השוקולד הקרה.

6. מעבירים לקעריות הגשה אישיות ושומרים מכוסה במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
איך להכין פונדנט שוקולד?


הנה מתכון לפונדנט שודולד ש ארז קומורובסקי מ"לחם ארז". את העוגות יש להכין יום קודם להגשתן.

המצרכים ל-6 מנות:
==============
175 גרם שוקולד מריר 70% מוצרי קקאו, שבור לקוביות

200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

4 חלמונים

1/2 כוס סוכר

4 חלבונים

1/3 כוס סוכר

30 גרם אבקת קקאו כהה איכותי, מנופה

אבקת סוכר לקישוט

הכלים:
======
6 עטרות נייר פרגמנט חומות וגבוהות לאפייה בקוטר 7 ס"מ ובגובה 5 ס"מ, לא משומנות.

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנורלחום נמוך (150 מעלות).

2. בקערה בינונית שמים את השוקולד וממיסים מעל לסיר עם אדים. מוסיפים את החמאה בהדרגה, מערבבים עד שהיא נמסה ומסירים מהאש.

3. בקערה בינונית אחרת מחממים את החלמונים את 1/2 כוס סוכר מעל לסיר עם אדים, תוך ערבוב רצוף במטרפה, עד שהסוכר נמס והתערובת חמימה למגע. מוסיפים את תערובת החלמונים בהדרגה לתערובת השוקולד תוך כדי ערבוב. מצננים לחום פושר.

4. בקערה גדולה מערבבים את החלבונים במזלג עם 1/3 כוס סוכר במשך דקה(לא מקציפים), רק שהתערובת אחידה והסוכר נמס (יש לשים לב לערבב קלות בלבד ולא להקציף לבועות כי הדבר ישנה לחלוטין את המרקם). מוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה לתוך החלבונים תוך ערבוב לקבלת תערובת אחידה, ומקפלים פנימה את הקקאו בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.

5. מעבירים את התערובת לכלי עם משפך ויוצקים לעטרות הנייר וממלאים עד ל-3/4 גובהן ומניחים אותן על תבנית אפייה שטוחה. אופים 20-30 דקות, עד שהחלק העליון של העוגה קשיח ויבש עם סדקים ו"פיצוצים" מלמעלה, וכנוגעים בו במרכז הוא עדיין רך. מצננים צינון מלא על רשת. למחרת משחררים אותו מהנייר, אם רוצים. בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים מחומם קלות עם כדור גלידת וניל בצד.
איך להכין מאפינס שוקולד וגבינה טבעוני?



הנה מתכון טבעוני למאפניס שוקולד וגבינה טבעוני:

מצרכים לבלילת השוקולד:
================
יבשים:
-----------
1.5 כוסות קמח (210 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם) (לבן, חום, או חצי חצי)

רבע כוס קקאו (20 גרם)

1 כפית סודה לשתייה

רבע כפית מלח

רטובים:
-------------
1/2 כוס שמן צמחי (70 גרם)

1 כף חומץ (15 גרם)

1 כפית תמצית וניל

1 ו-3/4 כוסות מים רותחים (420 גרם)

למלית הגבינה:
--------------------------
חצי חבילת גבינת טופו (120 גרם)

רבע כוס סוכר (50 גרם)

כף גדושה של קמח (12 גרם)

חצי כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה את גבינת הטופו, הסוכר, והווניל.

2. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת אחידה וללא גושים.

3. מניחים בקערה את החומרים היבשים: הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת הסודה לשתייה והמלח.

4. מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים: השמן, החומץ, הווניל והמים הרותחים
ומערבבים בעדינות עד נוצרת תערובת דלילה.

5. מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר וממלאים כל שקע עד 2/3 בלילה.

6. מניחים כפית גדושה של מלית גבינה (אפשר להזליף בעזרת שקית).

7. אופים 15 דקות בחום של 180 מעלות עד שהמאפינס תפוחות וקפיציות, אבל עדיין קצת פאדג’יות (זהירות מאפיית יתר, זה עלול לצאת יבש).

בתיאבון!
באיזה מפעל שוקולד בשוויץ כדאי לבקר?


ביקור במפעל השוקולד Cailler שבשוויץ מבטיח הנאה לילדים וגם למבוגרים. בבניין מרשים וגדול הנמצא בעיירה ברוס (Broc) אחת לחצי שעה יוצא סיור המתחיל בחוויה אינטראקטיבית מרשימה ומושקעת המספרת על תולדות השוקולד ותולדותיו של המפעל עצמו, בהמשך תבקרו באולם גדול עם מגוון רב של אגוזים, חמאת קקאו ופולי קקאו, אותם ניתן להריח, למשש ולטעום, לאחר מכן יוצג בפניכם קו יצור בודד של אחד מחטיפי השוקולד המיוצרים במפעל אותו תוכלו גם לטעום ולסיום יוגשו לכם שמונה סוגי שוקולדים נהדרים אותם תוכלו לטעום ללא הגבלה. במקום גם אולם גדול למכירת שוקולדים ומוצרים נלווים וקפיטריה.

כתובת: Rue Jules Bellt 7 Broc
מחיר: 10 פרנק שוויצרי למבוגר, חינם לילדים
פתוח מאפריל עד אוקטובר בשעות 10:00-18:00 ובחודשים נובמבר עד מרץ עד השעה 17:00.
איך להכין קינוח מתוק משוקולד ופיסטוק?
איך מכינים פאג' שוקולד ופיסטוק?

הנה מתכון קל וטעים לפאג' שוקולד ופיסטוק:

המצרכים:
========
350 גרם שוקולד(70% מוצקי קקאו) שבור לקוביות

1 פחית של 397 גרם חלב מרוכז/ ממותק

30 גרם חמאה

קמצוץ מלח

150 גרם פיסטוקים קלופים (חצי לקצוץ גס וחצי להשאיר שלמים)

חמוציות - אם רוצים, לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========

1. בסיר על אש קטנה להמיס שוקולד, חלב מרוכז, חמאה ומלח תוך כדי ערבוב.

2. כשהתערובת חלקה להוסיף את הפיסטוקים ולערבב.

3. להעביר את התערובת לתבנית בגודל 23 סנטימטר מרופדת בנייר כסף ולשטח.

4. לתת לפאג' להתקרר ואז להעביר למקרר את שהוא מתקשה.

5. לחתוך לריבועים קטנים ושמור בפריזר או במקרר עד להגשה.

בתיאבון!
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות?


הנה מתכון להכנת 11 עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות טבעוניות:

חומרים יבשים:
============
כוס קמח לבן או מלא או שילוב (140 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתייה (2 גרם)

קורט מלח

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)


חומרים רטובים:
============
1/2 כוס סוכר חום + כף (120 גרם)

3 כפות שמן (45 גרם)

2 כפות חלב סויה (30 גרם)

1 כף פשתן טחון (10 גרם)

תמצית ווניל


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את התנור ל-175 מעלות.

2. לערבב את החומרים היבשים בקערה.

3. לערבב היטב את החומרים הרטובים בקערה גדולה אחרת.

4. לשפוך את קערת היבשים לקערת הרטובים.

5. לערבב עם כף, רק עד שמתאחד ולא יותר. מתקבל בצק נוקשה.

6. אם הבצק לא מתאחד ונשארים פירורים, אפשר להוסיף עוד כף חלב סויה עד שהבצק מתאחד.

7. בעזרת כף גלידה יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית במרווחים.

8. אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות תפוחות וזהובות.


גיוונים:
======
אגוזי מלך, פקאן, לוז, קליפת תפוז, צימוקים

בתיאבון!
איך להכין עוגת גבינה בטעם שוקולד תפוז?



הנה מתכון לעוגת שוקולד - תפוז, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בינואר 2004:

המצרכים:
========
לבסיס:

130 גרם ביסקווטים (אפשר גם בטעם שוקולד) מפוררים

70 גרם חמאה

למלית:

1 גביע גבינת שמנת (250 גרם)

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%

1/4 מכל (50 מ"ל) שמנת מתוקה

קליפת תפוז מגוררת (החלק הכתום בלבד) מ-2 תפוזים

1/4 כטס מיץ תפוזים

1 כף ליקר תפוזים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים

1/3 כוס (50 גרם) קמח

100 גרם שוקולד מריר מומס

לציפוי:

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

2 כפות סוכר וניל



ההכנה:
=======
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות), מרפדים את תחתית תבנית האפייה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.

2. הבסיס: שמים את פירורי הביסקווטים והחמאה במעבד מזון ומעבדים קצת, עד שמתקבלים פירורים לחים. משטחים בבסיס התבנית ומהדקים היטב. מאחסנים במקרר לחצי שעה.

3. המלית: שמים את הגבינות, השמנת וקליפת התפוזים בקערת מערבל. מקציפים קצת, ל"אוורור". מוסיפים את מיץ התפוזים, הליקר והסוכר ומערבלים עד שהם נבלעים בעיסה. טורפים את הביצים בקערה נפרדת ומוסיפים בהדרגה לקערת המערבל. מערבלים היטב לאחר כל הוספה. מנפים את הקמח לתוך קערה, דרך מסננת דקה. מערבבים בתנועת קיפול, עד שנוצרת עיסה אחידה.

4. מעבירים 1 כוס (240 מ"ל) ממלית הגבינה לקערה נפרדת. יוצקים מעליה את השוקולד המומס ומערבבים לעיסה אחידה.

5. יוצקים את שתי המליות (הגבינה והגבינה המעורבת בשוקולד) לסירוגין על הבסיס. מערבבים קצת במזלג בתנועת קיפול, לדוגמא משוישת. אופים כ-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת קצת (ואם מזיזים אותה, היא רוטטת בצורה אחידה).

6. הציפוי: מערבבים את השמנת וסוכר הווניל, יוצקים על פני העוגה ומיישרים. מחזירים לתנור לכ-10 דקות. מוציאים, מצננים ומעבירים למקרר. משהים במקרר 3 שעות לפחות לפני ההגשה.

בתיאבון!


איך להכין גלילת מצות ושוקולד?



הנה מתכון להכנת גלילת מצות ושוקולד:

המצרכים:
=======
8 מצות

1 כוס יין מתוק

1/2 כוס חלב

2 כפות אבקת קקאו

1 כוס סוכר

1 כפית קפה נמס

200 גרם חמאה (חבילה אחת)

3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים

למתכון לא חלבי ניתן להחליף חלב במים וחמאה במרגרינה


אופן ההכנה:
==========
1. לפורר את המצות ולהשרותן ביין מתוק.

2. להמס את כל שאר החומרים בסיר על הגז או במיקרו.

3. לערבב את תערובת השוקולד עם המצות.

4. לחלק את התערובת ל2-4 חלקים ולגלגל בתוך ניילון נצמד ולשמור במקרר.

5. לפרוס לפרוסות ולהגיש.

בתיאבון!
איך להכין גנאש מעולה?


הנה מתכון לגאנש מעולה של השוקולטייר רוברט סטיינברג, כפי שפורסם בספר "סודות של שפים":

1. חממו במקביל את השוקולד והשמנת. קצצו 240 גרם שוקולד מריר מעולה והמיסו אותו בסיר כפול או בקערה המונחת מעל סיר מים חמים. חממו בסיר 3/4 כוס שמנת עש שהיא רק מתחילה לבעבע.

2. הניחו לשוקולד ולשמנת להצטנן עד שהם מגיעים לטמפרטורה שבין 46-49 מעלות. השתמשו במדחום שוקולד או במדחום בשר דיגיטלי כדי למדוד את הטמפרטורה.

3. מזגו בזהירות את השוקולד אל תוך השמנת. טרפו בעדינות תוך כדי מזיגה. שיטה זו מתייחסת לגנאש כמו לרוטב שמן וחומץ ומונעת מהתערובת להיפרד למרכיביה השונים. גנאש אמור להיות חלק ומבריק. בעודו חם ניתן להשתמש בו לציפוי. אם מאפשרים לגנאש להצטנן (בטמפרטורת החדר או במקרר) עד למרקם של חמאת בוטנים סמיכה, אפשר להשתמש בו כמילוי נהדר לטראפלס.
איך להכין מוס שוקולד-קפה?


הנה מתכון למוס שוקולד-קפה כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

יש להתחיל בהכנת המוס יום קודם ולהגישה לאחר איחסון של לילה במקרר:

המצרכים ל-12 מנות:
================
1/2 כפית קפה נמס

1/4 כוס מים רותחים

225 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/4 כוס אבקת קקאו

400 מ"ל שמנת מתוקה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

אפשרות: כף ברנדי

לגנאש:
=====
200 גרם שוקולד מריר

200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערה מתאימה את אבקת הקפה, המים, השוקולד והקקאו וממיסים בהפסקות. (מפעילים בכל פעם לכמה שניות). מערבבים לקרם חלק.

2. שמים את השמנת בקערת מערבל ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר והברנדי (אם רוצים) ומקציפים עוד קצת רק עד שהם נטמעים בקצפת, אך היא לא מתקשה. מעבירים כשליש מכמות הקצפת לקרם השוקולד ומערבבים בעדינות, מוסיפים את היתרה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה אחידה.

3. הגנאש: שמים את השוקולד והשמנת בקערה מתאימה וממיסים במיקרוגל. מערבבים לקרם חלק ומאחסנים במקרר ל-10 דקות.

4. ההרכבה: יוצקים 2 כפות גנאש לכל כוסית ומאחסנים במקפיא ל-3 דקות. יוצקים מעל 2 כפות מוס שוקולד ומאחסנים במקפיא שוב ל-3 דקות. חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים כך שיתקבלו 4 שכבות שונות. מאחסנים במקרר למשך לילה ומגישים למחרת.
איך להכין תותים בשוקולד?


הנה מתכון קל להכנת תותים בשוקולדף כפי שפורסם בגיליון "שף" באפריל 2010:

המצרכים:
=======
1 חבילה (500 גרם) תותי שדה קטנים, רחוצים ויבשים

200 גרם שוקולד חלב, מריר או לבן, חתוך לקוביות

אופן ההכנה:
=========
אפשרות 1: אם יש תבנית שקעים מסיליקון המיועדת לפרלינים, מניחים בתוך כל שקע קוביית שוקולד. מכניסים לתנור שחומם לחום נמוך מאוד (50 מעלות) וממתינים 2-4 דקות, עד שהשוקולד נמס ומוציאים. מניחים תות בתוך כל קובייה נמסה, ומאחסנים את התבנית במקרר במשך שעה, או שעד שהשוקולד מתקשה.. מחלצים מהתבנית ומגישים.

אפשרות 2: אם אין תבנית כזו, פורסים נייר אפייה על מגש, ממיסים את השוקולד במיקרוגל, טובלים בו את התותים עד למחצית גובהם ומניחים על מגש. מצננים עד שהשוקולד מתקשה ומאחסנים במקרר.
איך להכין לחמניות שוקולד?
איך להכין עוגת בראוניז ומוס שוקולד?
איך עושים עוגת שוקולד בקלי קלות (ללא מיקסר)?
איך להכין פאדג' שוקולד וחמאת בוטנים?
איך להכין טראפלס?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.