» «
טראפלס
איך להכין טראפלס שוקולד-הל?



הנה מתכון להכנת טראפלס שוקולד-הל:

המצרכים:
========
50 גרם שוקולד מריר איכותי קצץ גס

8 תרמילי הל שלמים, חצויים

100 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 כוס + 1 כף)

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר

אבקת קקאו



אופן ההכנה:
===========
1. להניח בקערה את השוקולד.

2. לצקת לסיר קטן את השמנת וההל ולהביא לרתיחה.

3. כשהשמנת רותחת לשפוך אותה דרך מסננת על השוקולד (כך שתרמילי ההל לא יכנסו). לערבב היטב עד לקבל תערובת חלקה.

4. לאחר דקה להוסיף את קוביות החמאה ולערבב היטב.

5. להעביר את התערובת לכלי אטום ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות.

6. להוציא את העיסה מהמקרר, ליצור עיגולים קטנים בקוטר 1 ס"מ ולהניחם על תבנית מרופדת נייר אפייה.

7. להכניס למקפיא לחצי שעה, להוציא, לגלגל את הכדורים באבקת קקאו כך שהם יהיו מצופים לחלוטין ולהגיש .


הערה: ניתן לשמור את הטראפלס עד שבועיים במקרר, או עד חודשיים במקפיא, בכלי אטום.


בתיאבון!
עוגיות שוקולד
איך להכין עוגיות שוקולד טביעת אצבע?


הנה מתכון לעוגיות שוקולד טביעת אצבע של הקונדיטור שמעון לוי מקונדטוריית Cake art:

המצרכים:
=======
240 גרם קמח

200 גרם סוכר לבן

קורט מלח

5 גרם אבקת אפייה

150 גרם חמאה רכה

50 גרם קקאו משובח

אופן ההכנה:
=========
1. להכנת העוגיות: מקציפים במהירות בינונית - סוכר וחמאה ומוסיפים בהדרגה את הביצים.

2. ממיסים את השוקולד המריר בבאן מארי ומוסיפים תוך כדי ערבול בהדרגה לבלילה של הסוכר, החמאה והביצים.

3. מוסיפים למערבל את הקמח, המלח, אבקת האפייה והקקאו עד לקבלת מסה אחידה ואוורירית.

4. על תבנית אפייה מניחים עיגולים מהבלילה בגודל של 2 ס"מ ובמרווחים של 2 ס"מ.

5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ל-10 דקות מקסימום. הכדורים משתטחים לכדי דיסקיות עגולות.

6. מוציאים את המגש עם העוגיות מהתנור ובמרכז כל עוגיה יוצרים גומה על ידי טביעת האצבע לטובת הגאנש.

7. מכינים את הגאנש: לאחר שממסים בבאן מארי את השוקולד עם החמאה והתערובת התאחדה, מקררים למספר דקות.

8. לאחר מכן מזלפים לתוך הגומות שעשינו בעוגיות. חשוב שהגאנש ישאר נוזלי ונוח לשימוש. מקררים את העוגיות מספר דקות על רשת.
טראפלס
איך להכין טראפלס?



מתכון להכנת טראפלס:

המצרכים:
=========
1 חבילה שמנת מתוקה

75 גרם שוקולד מרירי או חלב

ליקרים לפי בחירה

אגוזים קצוצים דק, פירות יבשים קצוצים לפי בחירה


מצרכים לציפוי (לבחור לפי הטעם האישי):

אבקת סוכר

שקדים ואגוזים טחונים

אבקת קקאו עם קינמון או נס קפה



אופן ההכנה:
===========
1. לחמם בסיר שמנת מתוקה וכשהיא כמעט רותחת להוסיף אליה את השוקולד. לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

2. במידה ורוצים כמה טעמים שונים, יש לחלק את הגאנש למספר כלים והוסיף לכל אחד מהם את הטעם הרצוי (ליקרים, אגוזים, פירות וכו).

3. לערבב טוב, לצנן שעתיים במקרר.

4. לקרוץ בעזרת כפית עיגולים וליצור עיגולים.

5. לגלגל את הכדורים בציפוי שבחרתם.

בתיאבון!
עוגת גבינה
איך להכין עוגת גבינה בטעם שוקולד תפוז?



הנה מתכון לעוגת שוקולד - תפוז, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בינואר 2004:

המצרכים:
========
לבסיס:

130 גרם ביסקווטים (אפשר גם בטעם שוקולד) מפוררים

70 גרם חמאה

למלית:

1 גביע גבינת שמנת (250 גרם)

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%

1/4 מכל (50 מ"ל) שמנת מתוקה

קליפת תפוז מגוררת (החלק הכתום בלבד) מ-2 תפוזים

1/4 כטס מיץ תפוזים

1 כף ליקר תפוזים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים

1/3 כוס (50 גרם) קמח

100 גרם שוקולד מריר מומס

לציפוי:

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

2 כפות סוכר וניל



ההכנה:
=======
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות), מרפדים את תחתית תבנית האפייה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.

2. הבסיס: שמים את פירורי הביסקווטים והחמאה במעבד מזון ומעבדים קצת, עד שמתקבלים פירורים לחים. משטחים בבסיס התבנית ומהדקים היטב. מאחסנים במקרר לחצי שעה.

3. המלית: שמים את הגבינות, השמנת וקליפת התפוזים בקערת מערבל. מקציפים קצת, ל"אוורור". מוסיפים את מיץ התפוזים, הליקר והסוכר ומערבלים עד שהם נבלעים בעיסה. טורפים את הביצים בקערה נפרדת ומוסיפים בהדרגה לקערת המערבל. מערבלים היטב לאחר כל הוספה. מנפים את הקמח לתוך קערה, דרך מסננת דקה. מערבבים בתנועת קיפול, עד שנוצרת עיסה אחידה.

4. מעבירים 1 כוס (240 מ"ל) ממלית הגבינה לקערה נפרדת. יוצקים מעליה את השוקולד המומס ומערבבים לעיסה אחידה.

5. יוצקים את שתי המליות (הגבינה והגבינה המעורבת בשוקולד) לסירוגין על הבסיס. מערבבים קצת במזלג בתנועת קיפול, לדוגמא משוישת. אופים כ-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת קצת (ואם מזיזים אותה, היא רוטטת בצורה אחידה).

6. הציפוי: מערבבים את השמנת וסוכר הווניל, יוצקים על פני העוגה ומיישרים. מחזירים לתנור לכ-10 דקות. מוציאים, מצננים ומעבירים למקרר. משהים במקרר 3 שעות לפחות לפני ההגשה.

בתיאבון!

שוקולד

עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד עם שלושה מרכיבים בלבד?



הנה מתכון של גיל חובב לעוגת שוקולד מצוינת עם שלושה מרכיבים בלבד:

המצרכים:
========
250 גרם חמאה

500 גרם שוקולד מריר איכותי

6 ביצים

לקישוט:
======
אבקת קקאו

שוקולדים מעוצבים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות (חום בינוני-נמוך).

2. מתיכים את החמאה בסיר קטן. מסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומחכים דקה. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.

3. מקציפים את הביצים (חלמון וחלבון יחד) שלוש דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

4. מקפלים שליש מהתערובת לתוך השוקולד.

5. מקפלים בעדינות את שני השלישים הנותרים לתוך השוקולד.

6. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ (אין צורך לשמן) או לכל תבנית רחבה שרוצים. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה ממנה עם שוליים בגובה 5 ס"מ לפחות.

7. יוצקים לתוך התבנית הגדולה מים רותחים שיגיעו לגובה 2 ס"מ. התבנית עם העוגה תיאפה בתוך תבנית המכילה מים רותחים.

8. אופים עשר דקות בלבד (!) בחום של 170 מעלות. בתום האפייה מרכז העוגה עדיין רוטט, זה בסדר.

9. מוציאים מהתנור ומתבנית המים הרותחים ונותנים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר לארבע שעות לפחות.

10. אפשר להגיש קר וכאמור, עדיף להגיש בטמפרטורת החדר (אז הטעם יהיה הרבה יותר שוקולדי). לפני ההגשה אפשר לפדר באבקת קקאו ולקשט בבונבויירות שוקולד קנויות.
התבגרות
איך לאכול כדי להפחית פצעי בגרות (אקנה)?



הנה מספר טיפים לאכילה מונעת אקנה (פצעי בגרות):

נגד אקנה טוב לאכול את הדברים הבאים:

ירקות

פירות (לא יותר מדי)

לשתות הרבה מים


מיתוסים? - רבים גורסים שאכילה מונעת אקנה כרוכה בהימנעות מהמוצרים הבאים:

אוכל מטוגן

שוקולד

מרגרינה

פיצוחים

מאכלים עתירי שומן

חשוב לציין שלרוב לא הצליח המחקר להראות קשר בין צריכתם של האחרונים לבין אקנה.

חדש!! - הקטנה דרמטית של כמות הפחמימות יעילה מאד בהורדת האקנה. כך קובע מחקר מודרני מהשנים האחרונות, שמצא שלאחר הורדת הפחמימות במשך 3 חודשים הוקלו הפצעונים והחצ'קונים באופן משמעותי מאד.
טראפלס
איך להכין טראפלס שוקולד לבן וקוקוס?



הנה מתכון להכנת טראפלס שוקולד לבן וקוקוס:

המצרכים:
========
450 גרם שוקולד לבן

300 מילילטר שמנת מתוקה

2 כפות קוקוס קלוי

55 גרם חמאה

2-3 כפות פינקולדה (לא חייבים)

קוקוס קלוי לציפוי


אופן ההכנה:
============
1. לשבור את השוקולד הלבן לקוביות ולהניח בקערה.

2. לחמם את השמנת המתוקה עד שהיא כמעט רותחת ולשפך על השוקולד.

3. להוסיף את החמאה, ארבע הכפות של הקוקוס הקלוי והפינקולדה ולערבב היטב עד קבלת תערובת אחידה.

4. לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהניח במקרר לשעתיים.

5. לאחר הקירור ליצור מהתערובת עיגולים ולצפות אותם בקוקוס הקלוי.


בתיאבון!
טראפלס
איך להכין טראפלס שוקולד חמאת בוטנים טבעוני?



הנה מתכון לטראפלס שוקולד חמאת בוטנים טבעוני:

המצרכים:
========
300 גרם שוקולד מריר איכותי (רצוי לפחות 70%מוצקי קקאו)

כוס חמאת בוטנים ללא סוכר

חלב קוקוס כוס 1/2-3/4

1/3 כוס מייפל טבעי

כפית תמצית וניל

קורט מלח הימאליה (או אחר)

אופן ההכנה:
===========
1. ממיסים את השוקולד בבן מארי.

2. משטחים בתבנית פיירקס, מרופדת נייר אפיה.

3. שמים בסיר קטן את חמאת הבוטנים, חלב הקוקוס, המייפל, הוניל והמלח, מבשלים מספר דקות עד ליצירת מסה חלקה.

4. יוצקים את חמאת הבוטנים מעל השוקולד, ומערבבים עם סכין ליצירת מראה משויש.

5. מעבירים למקפיא לשעתיים-שלוש. מוציאים, חותכים לקוביות ושומרים בקופסא
במקפיא.

6. מוציאים מספר דקות לפני שרוצים לאכול.


שוקולד
איך להמיס שוקולד?


ישנן שלש דרכים עיקריות להמסת שוקולד: המסה באמבטיית מים, המסה במיקרוגל והמסה בתנור, הנה הפירוט:

1. המסת שוקולד באמבטיית מים - יש לחמם מחבת או סיר עם מים ומעליו להניח סיר נוסף עם שוקולד חתוך לקוביות או מפורר. חשוב להקפיד שהמים לא יהיו רותחים, אך חמים מאד ושבשום אופן לא יהיה מגע בין השוקולד למים.

2. המסת שוקולד במיקרוגל - יש להניח את כמות השוקולד הדרושה בתוך קערה ולהפעיל את המיקורגל בחום בינוני בכל פעם לדקה אחת, לעצור, לערבב את השוקולד ולהמשיך לדקה נוספת, כך עד שהשוקולד נמס לגמרי.

3. המסת שוקולד בתנור - יש לשטח את השוקולד על תבנית ולהכניס לתנור בחום נמוך - בינוני, תוך השגחה מתמדת על השוקולד פן יישרף. יש לבדוק לעתים קרובות מה מצבו ולערבב אותו קלות בעזרת כף.
איך להכין עוגת בראוניז ומוס שוקולד?


הנה מתכון לעוגת בראוניז ומוס שוקולד, כפי שהתפרסם בגיליון "זמנים מודרנים" של ידיעות אחרונות בינואר 2001:


החומרים לשכבת הבסיס:
====================
125 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות

75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1/4 כפית קפה אספרסו נמס (לא חובה)

1/2 כוס קמח

1/3 כוס אבקת אפייה

קורט מלח

1 ביצה

1 חלמון

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית תמצית וניל טהור ("מקורמיק")

1/3 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס


החומרים למוס שוקולד:
====================
175 גרם גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות

100 גרם גרם חמאה, חתוכה לקוביות

4 חלמונים

4 כפות סוכר

1 כף קוניאק או רום

1 כפית אבקת קפה נמס מומסת ב-1 כפית מים חמים

1 כפית תמצית וניל טהור

3 חלבונים

קורט מלח


החומרים לציפוי:
===============
1 מיכל שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת


אופן הכנת שכבת הבסיס:
=====================
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. בקערת מתכת שמים את השוקולד, החמאה והקפה, וממיסים מעל סיר עם אדים.

3. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.

4. בקערת מערבל מקציפים את הביצה, החלמון, הסוכר והווניל במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקציפים עד שהתערובת אחידה. במהירות נמוכה ובהדרגה, מוסיפים את תערובת הקמח ומקציפים רק עד שהתערובת מתאחדת. מקפלים את האגוזים בעזרת מרית.

5. יוצקים לתבנית, מחליקים ואופים 10-12 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא ועליו פירורים לחים. מצננים בתבנית על רשת.


אופן הכנת המוס:
===============
1. ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה מעל לסיר אדים.

2. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם 2 כפות מהסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקוניאק או הרום, את תערובת הקפה והווניל. מקפלים פנימה את השוקולד המומס בעזרת מרית.

3. בקערת מערבל נקייה, מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף רך. מוסיפים את 2 כפות הסוכר שנותרו בהדרגה, ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מקפלים 1/3 מהקצף לתוך תערובת השוקולד (כדי שתהיה יותר קלילה), ואז מקפלים פנימה את שאר הקצף.

4 יוצקים את המוס מעל לעוגה, מחליקים, ומניחים במקרר לפחות 4 שעות לייצוב.


אופן הכנת הציפוי:
=================
בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת רכה, מוסיפים את אבקת הסוכר, ומקציפים לקצפת נוקשה. מורחים את הקצפת על שכבת המוס, ומניחים במקרר לייצוב.

אופן ההגשה: מעבירים סכין חמה(טבולה במים חמים ומנוגבת) סביב השוליים, ומשחררים את הקפיץ. פורסים את העוגה בסכין החמה ומגישים מיד.

בתיאבון!
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות?


הנה מתכון להכנת 11 עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות טבעוניות:

חומרים יבשים:
============
כוס קמח לבן או מלא או שילוב (140 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתייה (2 גרם)

קורט מלח

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)


חומרים רטובים:
============
1/2 כוס סוכר חום + כף (120 גרם)

3 כפות שמן (45 גרם)

2 כפות חלב סויה (30 גרם)

1 כף פשתן טחון (10 גרם)

תמצית ווניל


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את התנור ל-175 מעלות.

2. לערבב את החומרים היבשים בקערה.

3. לערבב היטב את החומרים הרטובים בקערה גדולה אחרת.

4. לשפוך את קערת היבשים לקערת הרטובים.

5. לערבב עם כף, רק עד שמתאחד ולא יותר. מתקבל בצק נוקשה.

6. אם הבצק לא מתאחד ונשארים פירורים, אפשר להוסיף עוד כף חלב סויה עד שהבצק מתאחד.

7. בעזרת כף גלידה יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית במרווחים.

8. אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות תפוחות וזהובות.


גיוונים:
======
אגוזי מלך, פקאן, לוז, קליפת תפוז, צימוקים

בתיאבון!
מהם 5 כללי זהב לארוחת בוקר טובה?


הנה 5 כללי זהב לארוחת בוקר טובה:

1. ארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה של היום. היא פותחת את היום ותעניק לכם כוח להמשך – אל תדלגו עליה. כדאי גם לאכול ארוחת 10 כדי להתחזק עד לארוחת הצהריים.

2. ארוחת בוקר מזינה כוללת מאכלים שנותנים אנרגיה טובה וכוח: פרוסה עם גבינה, חביתה, סלט, טוסט גבינה צהובה, פיתה עם חומוס וכו'.

3. לא כדאי לאכול בארוחת הבוקר עוגות או ממתקים – הם יגרמו לכם להיות עייפים בהמשך היום.

4. אם שותים שוקו או מיץ בבוקר, כדאי לשתות עם קש, כדי שהסוכר לא יציף את כל הפה ויתרום להרס השיניים.

5. כדאי לצחצח שיניים אחרי ארוחת הבוקר, כדי שעד לארוחת הצהריים השיניים תהיינה נקיות משרידי מזון והחיידקים ישארו רעבים ועצובים... במיוחד חשוב לצחצח את השיניים הטוחנות, כי בחריצים שבהם יש מזון וחיידקים.
איך להכין כדורי שוקולד?


הנה מתכון קל להכנת כדורי שוקולד:

המצרכים:
========
240 גרם ביסקוויטים

100 גרם שוקולד מריר

1/3 כוס סוכר

1/2 כוס חלב

80 גרם חמאה

1 כפית תמצית וניל

2 כפות שמן

1 כף ברנדי

לציפוי: אבקת קקאו, קוקוס טחון או סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
==========
1. מפוררים את הביסקווטים במעבד מזון עד לקבלת פירורים קטנים.

2. ממסים את השוקולד והחמאה במיקרו בכלי זכוכית.

3. יוצקים את השוקולד על הביסקוויטים הטחונים ומוסיפים את כל שאר החומרים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם יש צורך מוסיפים מעט חלב או ביסקווטים.

4. יוצרים כדורים ומגלגלים בציפוי שבחרתם.

5. מקררים ומגישים.
איך להכין קינוח מתוק משוקולד ופיסטוק?
איך מכינים פאג' שוקולד ופיסטוק?

הנה מתכון קל וטעים לפאג' שוקולד ופיסטוק:

המצרכים:
========
350 גרם שוקולד(70% מוצקי קקאו) שבור לקוביות

1 פחית של 397 גרם חלב מרוכז/ ממותק

30 גרם חמאה

קמצוץ מלח

150 גרם פיסטוקים קלופים (חצי לקצוץ גס וחצי להשאיר שלמים)

חמוציות - אם רוצים, לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========

1. בסיר על אש קטנה להמיס שוקולד, חלב מרוכז, חמאה ומלח תוך כדי ערבוב.

2. כשהתערובת חלקה להוסיף את הפיסטוקים ולערבב.

3. להעביר את התערובת לתבנית בגודל 23 סנטימטר מרופדת בנייר כסף ולשטח.

4. לתת לפאג' להתקרר ואז להעביר למקרר את שהוא מתקשה.

5. לחתוך לריבועים קטנים ושמור בפריזר או במקרר עד להגשה.

בתיאבון!
איך להכין תותים בשוקולד?


הנה מתכון קל להכנת תותים בשוקולדף כפי שפורסם בגיליון "שף" באפריל 2010:

המצרכים:
=======
1 חבילה (500 גרם) תותי שדה קטנים, רחוצים ויבשים

200 גרם שוקולד חלב, מריר או לבן, חתוך לקוביות

אופן ההכנה:
=========
אפשרות 1: אם יש תבנית שקעים מסיליקון המיועדת לפרלינים, מניחים בתוך כל שקע קוביית שוקולד. מכניסים לתנור שחומם לחום נמוך מאוד (50 מעלות) וממתינים 2-4 דקות, עד שהשוקולד נמס ומוציאים. מניחים תות בתוך כל קובייה נמסה, ומאחסנים את התבנית במקרר במשך שעה, או שעד שהשוקולד מתקשה.. מחלצים מהתבנית ומגישים.

אפשרות 2: אם אין תבנית כזו, פורסים נייר אפייה על מגש, ממיסים את השוקולד במיקרוגל, טובלים בו את התותים עד למחצית גובהם ומניחים על מגש. מצננים עד שהשוקולד מתקשה ומאחסנים במקרר.
איך להכין מאפינס שוקולד וגבינה טבעוני?



הנה מתכון טבעוני למאפניס שוקולד וגבינה טבעוני:

מצרכים לבלילת השוקולד:
================
יבשים:
-----------
1.5 כוסות קמח (210 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם) (לבן, חום, או חצי חצי)

רבע כוס קקאו (20 גרם)

1 כפית סודה לשתייה

רבע כפית מלח

רטובים:
-------------
1/2 כוס שמן צמחי (70 גרם)

1 כף חומץ (15 גרם)

1 כפית תמצית וניל

1 ו-3/4 כוסות מים רותחים (420 גרם)

למלית הגבינה:
--------------------------
חצי חבילת גבינת טופו (120 גרם)

רבע כוס סוכר (50 גרם)

כף גדושה של קמח (12 גרם)

חצי כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה את גבינת הטופו, הסוכר, והווניל.

2. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת אחידה וללא גושים.

3. מניחים בקערה את החומרים היבשים: הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת הסודה לשתייה והמלח.

4. מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים: השמן, החומץ, הווניל והמים הרותחים
ומערבבים בעדינות עד נוצרת תערובת דלילה.

5. מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר וממלאים כל שקע עד 2/3 בלילה.

6. מניחים כפית גדושה של מלית גבינה (אפשר להזליף בעזרת שקית).

7. אופים 15 דקות בחום של 180 מעלות עד שהמאפינס תפוחות וקפיציות, אבל עדיין קצת פאדג’יות (זהירות מאפיית יתר, זה עלול לצאת יבש).

בתיאבון!
איך להכין מוס שוקולד-קפה?


הנה מתכון למוס שוקולד-קפה כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

יש להתחיל בהכנת המוס יום קודם ולהגישה לאחר איחסון של לילה במקרר:

המצרכים ל-12 מנות:
================
1/2 כפית קפה נמס

1/4 כוס מים רותחים

225 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/4 כוס אבקת קקאו

400 מ"ל שמנת מתוקה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

אפשרות: כף ברנדי

לגנאש:
=====
200 גרם שוקולד מריר

200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערה מתאימה את אבקת הקפה, המים, השוקולד והקקאו וממיסים בהפסקות. (מפעילים בכל פעם לכמה שניות). מערבבים לקרם חלק.

2. שמים את השמנת בקערת מערבל ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר והברנדי (אם רוצים) ומקציפים עוד קצת רק עד שהם נטמעים בקצפת, אך היא לא מתקשה. מעבירים כשליש מכמות הקצפת לקרם השוקולד ומערבבים בעדינות, מוסיפים את היתרה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה אחידה.

3. הגנאש: שמים את השוקולד והשמנת בקערה מתאימה וממיסים במיקרוגל. מערבבים לקרם חלק ומאחסנים במקרר ל-10 דקות.

4. ההרכבה: יוצקים 2 כפות גנאש לכל כוסית ומאחסנים במקפיא ל-3 דקות. יוצקים מעל 2 כפות מוס שוקולד ומאחסנים במקפיא שוב ל-3 דקות. חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים כך שיתקבלו 4 שכבות שונות. מאחסנים במקרר למשך לילה ומגישים למחרת.


איך להכין פאדג' שוקולד וחמאת בוטנים?



הנה מתכון להכנת פאדג' שוקולד וחמאת בוטנים:

המצרכים לשכבת הפאדג':
====================
200 גרם שוקולד מריר

200 גרם (1/2 פחית) חלב מרוכז

1/2 כפית תמצית וניל


המצרכים לשכבת חמאת בוטנים:
=========================
1/2 כוס (125 גרם) חמאת בוטנים

70 גרם חמאה

200 גרם (1/2 פחית) חלב מרוכז

טיפה מלח

לעיטור:
======
20 גרם שוקולד מריר

טיפה מלח גס


אופן ההכנה:
==========
1. לרפד תבנית בנייר אפייה.

2. מכינים את הפאדג': מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב את השוקולד והחלב המרוכז, לאחר שהשוקולד נמס מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים עד להטמעה.

3. מעבירים את תערובת השוקולד לתבנית, מיישרים בעזרת מרית ושמים במקפיא לעשר דקות או מעט יותר.

4. מכינים את פאדג' חמאת הבוטנים: בסיר קטן ממסים תוך כדי ערבוב את החמאה וחמאת הבוטנים עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה.

5. מוסיפים לתערובת החמאה את החלב המרוכז והמלח וממשיכים לבשל כארבע דקות נוספות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מתחילה להסמיך.

6. יוצקים את פאדג' חמאת הבוטנים על פאדג' השוקולד, מצננים מעט, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות שעתיים עד להתייצבות חמאת הבוטנים.

7. מגישים את הפאדג' פרוס לפסים או לקוביות ומעטרים אותו בשוקולד מריר מומס ואם רוצים במספר גרגרי מלח גסץ

8. שומרים בכלי אטום במקרר.
איך להכין סופגניות בשוקולד?



הנה מתכון להכנת סופגניות בשוקולד:

המצרכים לסופגניות:
==============
70-80 גרם שמרים טריים

1 כוס מים

3/4 כוס סוכר

1 ק"ג קמח

1/2 כוס שמן

1 ביצה

מעט מלח

1/4 כוס ליקר שוקולד

שמן לטיגון עמוק


מצרכים למלית:
===========
1 כוס חלב

50 גרם חמאה

250 גרם שוקולד

1 כף ליקר טריפל סק


אופן ההכנה:
=========
1. מכניסים לקערה שמרים, 1/4 כוס מהמים, 1 כף מהסוכר ושתי כפות מהקמח. מערבבים עד שהשמרים נמסים ומקבלים עיסה חלקה, מכסים בבד לח וממתינים כרבע שעה.

2. לקערה אחרת מכניסים את כל שאר חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק דביק מעט. מכסים את הקערה בבד לח ומניחים להתפחה במקום חמים כחצי שעה.

3. לשים מעט את הבצק בכדי להוציא ממנו את האוויר, מכסים אותו שוב ומניחים לו לתפוח חצי שעה נוספת עד שהוא מכפיל את נפחו.

4. יוצרים מהבצק 60 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח, מכסים בבד לח, מתפיחים חצי שעה עד שהכדורים מכפילים את נפחם ובינתיים מחממים את השמן.

5. כשהשמן חם מכניסים לתוכו את הסופגניות ומטגנים אותם משני הצדדים עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת שומנים.

6. הכנת מלית השוקולד - מחממים חלב וחמאה עד לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד והליקר ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס. מצננים במקרר כשעה או עד שהשוקולד מסמיך. מערבבים טוב את הקרם ומעבירים לשק זילוף או מזרק.

7. מזריקים את השוקולד לתוך הסופגניות, זורים אבקת סוכר מעליהם או שמצפים אותן בשוקולד ומגישים.

בתיאבון וחג שמח!
איך להכין בראוניז עם אגוזים?



הנה מתכון להכנת בראוניז עם אגוזים:

המצרכים:
========
300 גרם שוקולד מריר (לפחות 60% מוצרי קקאו)

300 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר חום

5 ביצים

3/4 כוס קמח

1 כוס אגוזים קצוצים גס (לוז או מלך)



אופן ההכנה:
============
1. להמיס את החמאה והשוקולד בבן מארי תוך כדי ערבוב, עד שהם נמסים לחלוטין ומתקבל מרקם חלק.

2. להפריד את הביצים, להכניס את החלמונים לתערובת השוקולד ולערבב היטב.

3. להקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

4. לקפל את תערובת השוקולד, הקמח והאגוזים לקצף (ייתכן שהקצף ייפול - לא נורא).

5. להעביר את התערובת לתבנית מלבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך חצי שעה. הבראוניז צריך להישאר מעט רוטט ולא להתייבש לחלוטין.

6. לאחר שמוציאים מהתנור יש להניח על רשת או על כיריים לקירור וכאשר העוגה מגיעה לטמפרטורת החדר יש לחתוך אותה לריבועים.

7. להכניס לכלי פלסטיק סגור ולאחסן במקרר או במקפיא. במידה ומניחים את קוביות הבראוניז זו על זו יש להפריד ביניהן בנייר אפייה.

בתיאבון!
איך להכין מוס שוקולד כשר לפסח?


הנה מתכון למוס שוקולד כשר לפסח:

המצרכים עבור שש מנות:
===================
150 גרם שוקולד

1/3 כוס סוכר

2 כפות מים

1 ביצה

2 חלמונים

1 כפית אבקת קפה נמס

2 כפות ברנדי

3/4 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים בזהירות את השוקולד בבאן מארי או במיקרו.

2. מבשלים את המים והסוכר במשך כ-4 דקות עד לבעבוע עז. מטפטפים טיפה אל קערית יבשה וקרה ואם הטיפה מתייבשת מיד יודעים שהסירופ מוכן.

3. מקציפים את הביצה והחלמונים לקצף בגוון צהבהב ומוסיפים לו לאט לאט את סירופ הסוכר הרותח וממשיכים להקציף עד שהקצף בהיר, צונן אך לא קר ותפוח מספיק.

4. מוסיפים את השוקולד המומס ואת אבקת הקפה בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את הברנדי ומניחים בצד להתקרר.

5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ויציבה, מקפלים בעדינות לקציפת השוקולד הקרה.

6. מעבירים לקעריות הגשה אישיות ושומרים מכוסה במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
איך להכין מאפינס שוקולד טבעוני?
איך להכין כדורי שוקולד?
איך להכין גנאש מעולה?
איך להכין הכנת מאפינס קפה ושוקולד צ'יפס טבעוני?
איך להכין פונדנט שוקולד?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.