איך להכין סופגניות שיבולת שועל ללא גלוטן?
הנה מתכון לסופגניות שיבולת שועל ללא גלוטן:
המצרכים ל-10-15 סופגניות מיני:
======================
2 ביצים גדולות
1 גביע ריקוטה
2 כפות סוכר או תחליף סוכר (גם סוכר וניל אפשרי)
גרידת תפוז
כוס קמח שיבולת שועל טחונה דק
1 שקית אבקת אפייה
שמן לטיגון
אבקת סוכר
למילוי: ריבה, שוקולד או כל מילוי שאוהבים
אופן ההכנה:
========
1. מערבבים בקערה ביצים, ריקוטה וסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את גרידת התפוז ומערבבים.
2. בקערה נוספת מערבבים היטב את שיבולת השועל ואבקת האפייה.
3. מאחדים בין שתי הקערות בתנועת קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מחממים שמן עמוק ובעזרת שתי כפיות מחליקים מהעיסה לתוך השמן. לרוב היא מקבלת את צורתה העגולה בתוך השמן, אך לעיתים נשארת עם צורה משונה וזה בסדר.
5. מטגנים עד להשחמה, מוציאים ומניחים על גבי רשת. לאחר צינון קל מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם. מי שאוהב יכול למלא את הסופגניה בעזרת מזרק או צנתר בריבה, שוקולד או מילוי מועדף אחר.