» «

שיני שום

צלי בקר
איך להכין צלי ב-50 שיני שום?


הנה מתכון של מיכל מוזס לצלי ב-50 שיני שום:

המצרכים ל-10 מנות:
================
נתח צלי מס' 5 במשקל 2.5-3 ק"ג

50 שיני שום (כ-3 ראשים)

1/4 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

2 כפות חומץ בן יין אדום או חומץ בלסמי

4-3 כוסות ציר בקר או ציר עוף חם (לכיסוי רוב הנתח)

4 ענפי טימין

3 ענפי אורגנו (או רוזמרין)

אופן ההכנה:
===========
1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. חולטים 35 שיני שום במים רותחים במשך 30 שניות. מסננים, מצננים ומקלפים.

3. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הבשר במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (אפשר גם על הכיריים).

4. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד. מנמיכים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.

5. נפטרים מנוזלי הצלייה למעט 2 כפות, מוסיפים את שיני השום הקלופות ומטגנים על להבה נמוכה 2 דקות עד הזהבה קלה. יוצקים חומץ ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ.

6. מחזירים את הבשר ומוסיפים את יתר שיני השום, יוצקים ציר עד כ-1 ס"מ לפני כיסוי מלא ומוסיפים תימין ואורגנו. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור.
מכסים ומעבירים לתנור ל-4 שעות. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול. לחילופין אפשר להמשיך לבשל על הכיריים במשך 4 שעות, בבעבוע עדין.

7. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.

8. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר והשום מנוזלי הבישול ומניחים בצד. מסירים את השומן שנקרש, מחממים מעט את נוזלי הבישול ומסננים. מפרידים בין שיני השום הקלופות ללא קלופות. טוחנים את השום הקלוף בבלנדר עם כוס מהנוזלים לקבלת רוטב סמיך ואחיד. שומרים את השום הלא קלוף להגשה.

9. מחזירים את הרוטב לסיר ומצמצמים על להבה בינונית-נמוכה עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה. מתקנים תיבול.

10. מסדרים את פרוסות הבשר, שיני השום הלא-קלופות והעשבים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום, מחממים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות ומגישים.


אופן ההכנה:
==========
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים 2 שיני שום קצוצות ומעט צ'ילי גרוס ומטגנים שניות אחדות. מוסיפים 2 חבילות ברוקומיני ומקפיצים 2 דקות.
מזלפים מעל 1/4 כוס יין לבן יבש ומבשלים עד שרוב היין מצטמצם. אם רוצים, מסיימים עם כף חמאה להסמכת הרוטב. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
שיני שום
איך לגדל שום בבית?


בכדי לגדל שום בבית, יש לטמון שן שום אחת כשני ס"מ בעומק האדמה כאשר היא לחה. הזמן הטוב ביותר לכך הוא בעונת החורף. באביב כבר יהיו שומים טריים שניתן להשתמש גם בשיניהם וגם בעליהם לתיבול מאכלים.
שום
איך לקלף שום בצורה קלה?


בכדי לקלף שום בצורה קלה יש להכניס ראש או שניים של שום לתוך צנצנת, לסגור אותה היטב ולנער בחוזקה דקה או שתיים. הניעור מפריד בין שיני השום לקליפה ושיני השום מוכנות לשימוש.
שום
מהי הדרך הטובה ביותר לאכול שום?


הדרך הטובה ביותר לאכול שום היא בעודו טרי, כלומר חי, מאחר וחלק מאיכויותיו מתנדפות בבישול או טיגון. ניתן גם לגרדו בפומפייה כתוספת למטבל, מרק או תבשיל בכדי לא לנגוס בשן שום שלמה, למי שיש קושי בכך.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.