» «
שיעורי בית
איך לחנך את הילדים להכנת שיעורי בית בעצמם?



בכדי לחנך את הילדים להכנת שיעורים באופן עצמאי יש לדאוג לדברים הבאים:

1. שולחן עבודה שקט וללא הסחות דעת. שולחן זה צריך להיות המקום הקבוע להכנת השיעורים.

2. לקבוע שעות קבועות להכנת השיעורים ולעמוד בהן. ההורים צריכים להעביר מסר ברור שישנה חשיבות לעמידה בזמנים שנקבעו להכנת השיעורים ולא להשאיר את הנושא פתוח ולסמוך על כך שהם יעשו בכל מקרה שבאיזהו שלב של היום. לילדים שאינם יודעים עדיין לקרוא שעון רצוי לעזור במתן סימנים כמו לאחר תוכנית טלוויזיה מסוימת, מיד בתום הארוחה וכדומה.

3. ניהול נכון של "הפרוייקט", כלומר להקל על הילד בהתארגנות עם השיעורים כמו באיזה מקצוע להתחיל וכיוב'.

4. רצוי מאד להרגיל את הילד שלא יושבים אתו להכנת שיעורי הבית ולא מכינים אותם אתו. יש לסייע להם בצורה נקודתית ולתת להם להמשיך בעצמם.

5.יש לחזק ילדים שהצליחו, התמודדו והתגברו על שיעורי הבית.
שיעורי בית
מה לעשות שהורה אינו מבין את שיעורי הבית של ילדיו?


לא פעם קורה שילד נזקק לעזרה בשיעורי הבית אך ההורה מתקשה להבינם או להסבירם. הנה מספר אפשרויות שניתן להשתמש בהן במקרים כאלו:

להגיד לילד את האמת - להגיד לילד בצורה גלויה שהחומר אינו מובן לכם כי כבר עבר זמן רב מאז למדתם אותו או שאתם מתקשים להסבירו בצורה שתהיה ברורה ומובנת

להציע דרכי למידה חלופיות - אפשר להציע לילד להיעזר בחבר שיודע את החומר, לבדוק האם ההורה הנוסף יכול לעזור, לבדוק באינטרנט האם יד דוגמאות ועזרה או להציע לקבל סיוע ממורה פרטי

להעביר את אחריות הלימוד למורה - להגיד לילד שיעשה רק מה שהוא מבין ובחלקים בהם מתקשה יעמוד על זכותו לקבל הסבר נוסף מהמורה, במקביל אפשר גם לפנות בעצמכם למורה ולקבל ממנו הנחיות לגבי דגשים חשובים ואופן תרגול

חשוב בכל מקרה להשאיר "דלת פתוחה" לילד, כך שירגיש שהוא יכול לשאול כל מה שירצה ואתם מצדכם תנסו לסייע בדרכים שונות
שיעורי בית
מה לעשות אם ילדי מתקשר אלי שוב ושוב לעבודה עם שאלות על שיעורי בית?


כאשר הילד מתקשר פעמים רבות לעבודה ומבקש את עזרתנו בשאלות משיעורי הבת, אנו עומדים במצב לא נוח הן מבחינת העבודה והן מול ילדנו עצמו.

עצתנו היא לקבוע עם הילד כללים לגבי התקשרותו אלינו לעבודה. להעביר את התחושה שאנו זמינים, פנויים ורוצים לדעת היכן הוא ומה הוא עושה, אך הוא צריך להבין שישנם דברים שלא נוכל לטפל בהם דרך הטלפון מהעבודה.

כדאי לסכם אתו, לדוגמה, שכחצי שעה לאחר חזרתכם הביתה, תשבו אתו על שיעורי הבית.

ניתן גם לסכם אתו שבזמן העדרכם יעשה את כל מה שהצליח להתמודד אתו ואתם תשבו אתו אחר כך, על כל מה שהוא התקשה להכין לבדו.

כאשר יש סיכומים ברורים ואתם, כהורים, מצליחים לעמוד בהם, אין סיבה שהילד לא "יישר קו" אתכם.
שיעורי בית
איך לסייע לילד בהכנת השיעורים?



כך תסייעו לילדכם בהכנת שיעורי בית:

1. הקפידו שבכיתה הוא רושם ביומן את שיעורי הבית שלו.

2. חשוב להזכיר לו להכין את השיעורים בבית.

3. עזרו לו לארגן את המשימות לפי מועדי השיעורים או ההגשה והרגילו אותו לארגון זמן שכזה.

4. הניחו לו להראות לכם את תשובותיו אם הוא מבקש זאת ועיינו בהן בכובד ראש - אם הוא פנה אליכם הרי שהערכתכם חשובה לו ותחזק את בטחונו.

5. אל תעירו על אי הכנת שיעורים אלא אם כן היא הופכת לקבועה.

6. במידה והוא זקוק למבוגר שישב אתו על השיעורים - מצאו את הזמן לכך או מצאו מי שיוכל לעשות זאת, אך אל תיקחו על עצמכם את הכנת שיעוריו או השגה של חומרים או מקורות שהוא אמור לחפש.

שיעורי בית

צונאמי
איך לנהוג במקרה של צונאמי בחוף הים או אם הים נסוג מהחוף במהירות?



במקרה של ים שנסוג בצורה מהירה מדי, יש להזהיר את הרוחצים האחרים בחוף ולהתרחק ממנו במהירות, לאיזור הררי או גבוה בסביבה.

היסטורית, ישנו תקדים מדהים, של טילי, ילדה בת עשר מאנגליה, שלמדה בבית הספר שלה על תופעת הצונאמי, מספר שבועות לפני האסון ב-2005. בעת שבילתה בחוף עם אימה, היא זיהתה בועות בים ונסיגה של הים מהחוף, הזהירה את הרוחצים האחרים מגלי הענק המתקרבים והצילה את חייהם של מעל 100 אנשים. החוף שבו שחתה בפוקט היה כמעט החוף היחידי בתאילנד, שבו לא נהרג איש.

אם יש שיעור חשוב שטילי למדה בבית הספר ושאותו לא תשכח - זה כנראה אותו השיעור שבו למדה את סימני הצונאמי.
בית ספר
איך להצליח בלימודים ובבית הספר?


הנה מספר דברים שיעזרו להתנהלות טובה בזמן הלימודים:

1. נהלו יומן שיעורי-בית - לאחר כל שיעור, רשמו במחברת את שיעורי הבית של אותו השיעור, וכאשר תגיעו הביתה, תהיה לכם רשימה מסודרת של שיעורי הבית.

2. כיבוי מכשירים - כבו את הטלפון, את הטלוויזיה, את המחשב וכל דבר שיכול להסיח את דעתכם. עליכם להישאר מרוכזים כאשר אתם לומדים.

3. שתייה ואיכלה - דאגו תמיד שתהיה לידכם כוס מים ונשנוש (חטיף אנרגיה, שקדים או אגוזים יכולים להיות רעיון מעולה). כך כאשר תהיו רעבים או צמאים, לא תצטרכו לקום ולקחת לעצמכם, ועל הדרך לאבד את הריכוז.

4. סדר וניקיון - דאגו לסביבה נקייה ומסודרת. הרבה יותר קל ללמוד במקום מסודר.

5. כתיבה ברורה - כאשר אתם כותבים, נסו להשתמש בעטים צבעוניים ולרשום את הכל בצורה נינוחה לעין. כאשר תראו שהמחברת מסודרת, יפה וצבעונית, זה ייתן לכם מוטיבציה להמשיך כך.

6. תכנון זמן - אל תזכרו ברגע האחרון. למדו למבחן כמה ימים לפני, ועשו את שיעורי הבית באותו היום שאתם מקבלים אותם. זה יעזור לכם מאוד!

7. להתכונן נכון למבחן - כאשר אתם לומדים למבחן, סכמו את החומר לפני נושאים. במקום לחרוש על כל החומר, למדו נושא אחד, וכאשר אתם יודעים אותו היטב, עיברו לנושא הבא. הלמידה תהיה יותר יעילה כך.


מקווה שהטיפים שלי עזרו לכם! ♥
ריכוז
מה הדרך הטובה ביותר להיות מרוכזים בלימודים?



מוסיקה קלאסית ברקע תסייע רבות ללימודים למבחן ולהכנת שיעורי בית. ישנן הוכחות מחקריות שמוסירה רועשת החלישה את הריכוז יותר מאשר ללא מוסיקה בכלל, בעוד שמוסיקה קלאסית שיפרה את הריכוז משמעותית. קוראים לזה לפעמים "אפקט מוצרט" אבל אין שום הבדל בין המוסיקה של מוצרט לבין מוסיקה קלאסית איכותית אחרת.






שיעורי בית
האם ניתן לדרוש מילדים להכין שיעורים לפני שההורים חוזרים מהעבודה?



כאשר הילדים צעירים ועדיין לומדים בכיתות הנמוכות, הם עדיין מסגלים לעצמם את המיומנות של הכנת שיעורי הבית. לשם כך רצוי מאד שיהיה הורה בסביבה.

לכן, למי מההורים שחוזר מאוחר מהעבודה, כדאי מראש שלא לבוא בדרישות שיהיה קשה ליישמן ולא לדרוש מהילדים להכין את השיעורים לפני הגעתכם הביתה.. אם הם עושים זאת מיוזמתם, כמובן שמגיעים להם שבחים על כך, אך ההורה המודע יגיע מהעבודה ולאחר שהתארגן יקדיש זמן לנושא עם ילדיו.


שיעורי בית
מהם התנאים הנכונים להכנת שיעורי בית?



הנה מספר תנאים הדרושים להכנת שיעורי בית:

1. המחשב\טלוויזיה מכובים ושקטים.

2. המקום בו אתם עושים את שיעורי הבית (בעדיפות החדר שלכם) מסודר ונקי, מרחב העבודה גדול.

3. הכינו לכם תה חם או משקה שאתם אוהבים, (לא משקאות כמו אקסל, בלו, קולה, וכו').

4. לחשוב רק על השיעורים, להתרכז רק בהם, ולא בדברים אחרים.

5. לדאוג שמכשיר הטלפון מכובה\ לא לידכם כך שלא תצטרכו לענות לכל ווצאפ\סמס\שיחה והטלפון לא יעסיק אתכם.


בהצלחה!
איך לעשות מהשיעורים כיף?



אני לא אוהבת לעשות שיעורים. מצאתי טריק איך לגרום לשיעורים להיות כיפיים. הבאתי קערת במבה עם מספר במבות. התחלתי לעשות שיעורים. כל תרגיל שווה במבה או חצי במבה או רבע. תלוי איזה תרגיל או שאלה פותרים.

כל תרגיל מוביל לעוד במבה טעימה או חטיף אחר. אם לא עונים על השאלה,אין במבה. חשבתי שאפשר לעשות את זה עם עוד מטלות. קערה נוספת נקייה במבה,עוד אחת במבה...
ילדי אוהב ללמוד ולהכין שיעורי בית עם מוסיקה. מה לעשות?


ודאי. יש לתת לו. אם זה מאפשר לו להתרכז טוב יותר - אין בעיה. כדאי לדעת שהמוסיקה משמשת במקרה זה גם מעין חוסם לרעשים שפוגעים בריכוז של הלומד והיא מכניסה אותו לסוג של בידוד אקוסטי או מעין הפרעה קבועה. התנאי כמובן צריך להיות שלא יפריע לאחרים בבית.
באיזה אתר אפשר לתרגל במשחקים את החומר בחשבון והנדסה?


באתר 'אתר החשבון שלי' תוכלו לשחק במשחקים שיתרגלו אתכם בחומר לחשבון והנדסה בבית הספר. האתר כולל תרגולון חשבוני שנותן גם ציון לתרגולים שלכם ומשחקי חשבון וחשיבה המקושרים אליו, מחולל תרגולים ועוד.

האם להקפיד על לימודים גם בזמן החופש הגדול?


יועצת ההורים מיכל דליות ממליצה להניח לילדים בזמן החופשה מדרישות לימודיות. אם יש להם חוברות עבודה שיעשו אותן רק אם הדבר נעשה בהנאה. שיעורי בית שניתנו לחופש יש לבצע רק אם הם נעשים בכיף ולא כעונש. מיכל דליות טוענת שיש לתת לילדים ליהנות בחופשה ולהיות סמוכים ובטוחים שב-12 שנות הלימוד יהיה להם די זמן להשלים את החסר.
מאיזה גיל יש להרגיל את הילד להכנת שיעורים קבועה ועצמאית?



יש להרגיל את הילדים להכנת שיעורים קבועה ועצמאית כבר מכיתה א'.

מומחים ממליצים שגם בימים בהם הילדים לא מקבלים שיעורים, יש להקדיש את הזמן שנקבע למטרה זו לאירגון התיק והציוד הנדרשים ליום המחרת וחזרה על חומר שנלמד בכיתה.
האם לעזור לילדים בכתה א' בהכנת שיעורי הבית?



בשום שלב אינכם צריכים לענות על שאלות שיעורי הבית במקום הילדים, אולם מומלץ בכתה א' עדיין לוודא איתם אילו מטלות קיבלו לסיים בבית, האם הם מבינים מה הם צריכים לעשות ולעזור להם להתארגן עם חלוקת הזמן. זאת כדי שיוכלו לעשות את השיעורים בעודם מרוכזים ולפנות זמן גם לעיסוקים אחרים בשעות אחר-הצהריים.
מה לעשות כשלא מתחשק להכים שיעורי בית?


"תתחיל/י ואז יבוא לך!" - הכלל הכי חשוב הוא להתחיל ואז זה יבוא. אין פשוט מזה ואין דבר שעובד מזה. מעבר לכך, יש הרגלים חשובים שחשוב לקבוע, כדי שהכנת השיעורים תהיה קלה יותר:

1. זמן קבוע להכנת שיעורי הבית.

2. פינה קבועה להכנת השיעורים, רצוי בשולחן הכתיבה של הילד.

3. לא צופים בטלוויזיה לפני הכנת שיעורי הבית.

4. הכנת השיעורים תהיה בסביבה "נקייה" מגירויים שמסיחים את הדעת (טלוויזיה, אחים שמשחקים מסביב, מוסיקה וכדומה).
באיזה אתר אפשר לקבל כלי עזר לשיעורי הבית?


באתר "סנופי" תוכלו לקבל עזרה בשיעורי הבית, כלי עזר לתלמיד, מילונים, מחשבונים, לימוד ותרגול הקלדה עיוורת ואפילו משחקים לגיל הרך.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.