שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין תבשיל ברזילאי של שעועית שחורה?
הנה מתכון לתבשיל ברזילאי של שעועית שחורה מבית "האגוזיה":
המצרכים:
========
2 כוסות שעועית שחורה. להשרות ל - 24 שעות, עם החלפת מים פעם או פעמיים.
5 שיני שום קצוצות או כתושות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1-2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית כמון
1/4 כפית אורגנו או טימין מיובשים
מלח ופלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את השעועית בהרבה מים עד שהיא רכה. מניחים בצד.
2. מטגנים בסיר נפרד את הבצל עד שהוא חרוך היטב אך לא שרוף. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים עוד דקה. שימו לב שהשום לא ייחרך! מוסיפים את הכמון, העשבים המיובשים, פלפל שחור ורסק העגבניות.
3. מערבבים ומוסיפים פנימה את השעועית המבושלת. אם היא נשארה עם הרבה נוזלים, נוסיף את חלקם ונשאיר חלק בצד. אם הנוזל סמיך ומועט, נוסיף את כולו. מערבבים היטב ונותנים לתבשיל להתבשל כחצי שעה.
4. מערבבים מעט מדי כמה דקות כי השעועית נוטה לשקוע בתחתית הסיר ולהיחרך. אם צריך, נוסיף עוד נוזלי בישול או מים.
5. כשהשעועית כבר רכה מאוד, מועכים בעזרת כף בישול חלק מהשעועית על דפנות הסיר כדי להסמיך את התבשיל. מוסיפים מלח לפי הטעם. ממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם עד שהתבשיל סמיך - והתבשיל מוכן.
6. כדאי מאוד להגיש עם התבשיל הזה אורז בסמטי וסלט רענן בצד. מומלצת צלחת גדולה עם ירקות חתוכים - כרוב, בצל, עגבניות, גזר מגורד ומלפפון וכל אחד מתבל בצלחת בשמן זית, לימון ומלח.
איך להכין תבשיל ברזילאי של שעועית שחורה?
הנה מתכון לתבשיל ברזילאי של שעועית שחורה מבית "האגוזיה":
המצרכים:
========
2 כוסות שעועית שחורה. להשרות ל - 24 שעות, עם החלפת מים פעם או פעמיים.
5 שיני שום קצוצות או כתושות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1-2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית כמון
1/4 כפית אורגנו או טימין מיובשים
מלח ופלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את השעועית בהרבה מים עד שהיא רכה. מניחים בצד.
2. מטגנים בסיר נפרד את הבצל עד שהוא חרוך היטב אך לא שרוף. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים עוד דקה. שימו לב שהשום לא ייחרך! מוסיפים את הכמון, העשבים המיובשים, פלפל שחור ורסק העגבניות.
3. מערבבים ומוסיפים פנימה את השעועית המבושלת. אם היא נשארה עם הרבה נוזלים, נוסיף את חלקם ונשאיר חלק בצד. אם הנוזל סמיך ומועט, נוסיף את כולו. מערבבים היטב ונותנים לתבשיל להתבשל כחצי שעה.
4. מערבבים מעט מדי כמה דקות כי השעועית נוטה לשקוע בתחתית הסיר ולהיחרך. אם צריך, נוסיף עוד נוזלי בישול או מים.
5. כשהשעועית כבר רכה מאוד, מועכים בעזרת כף בישול חלק מהשעועית על דפנות הסיר כדי להסמיך את התבשיל. מוסיפים מלח לפי הטעם. ממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם עד שהתבשיל סמיך - והתבשיל מוכן.
6. כדאי מאוד להגיש עם התבשיל הזה אורז בסמטי וסלט רענן בצד. מומלצת צלחת גדולה עם ירקות חתוכים - כרוב, בצל, עגבניות, גזר מגורד ומלפפון וכל אחד מתבל בצלחת בשמן זית, לימון ומלח.
איך להכין סלט שעועית שחורה ותירס?
הנה מתכון לסלט שעועית שחורה ותירס של דליה למדני, כפי שפורסם ב"לאישה" ביוני 2000:
המצרכים:
========
כוס שעועית שחורה מבושלת
כוס גרגרי תירס טריים ומבושלים דקה אחת
1/4 כוס בצל סגול קצוץ
1/4 כוס פלפל אדום קצוץ
3 כפות מיץ ליים (או לימון)
2 כפות כוסברה קצוצה
1 כף שמן זית
פלפלון חריץ קצוץ
שן שום כתושה
1/2 כפית כמון טחון ומלח
אופן ההכנה:
==========
מערבבים בקערה את כל המצרכים ושומרים במקרר עד ההגשה.
איזה מזון מגביר את החשק המיני?
הנה מאכלים שמגבירים את החשק המיני:
אגוזי מלך
שעועית שחורה
אבוקדו
אילו קטניות גורמות לגוף לקרר את עצמו?
אילו סוגי הקטניות הגורמות לגוף לקרר את עצמו:
חומוס
שעועית שחורה
שעועית לבנה
מש
שעועית אזוקי
סויה
איזה מזון מסייע בתהליך הרזיה?
רשימת המזונות הבאים תומכים בתהליך של ירידה במשקל:
שיבולת שועל
ביצים קשות
אבוקדו
גבינת קוטג'
קינואה
עדשים
שעועית שחורה
דג סלמון

הנה מתכון לתבשיל ברזילאי של שעועית שחורה מבית "האגוזיה":
המצרכים:
========
2 כוסות שעועית שחורה. להשרות ל - 24 שעות, עם החלפת מים פעם או פעמיים.
5 שיני שום קצוצות או כתושות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1-2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית כמון
1/4 כפית אורגנו או טימין מיובשים
מלח ופלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את השעועית בהרבה מים עד שהיא רכה. מניחים בצד.
2. מטגנים בסיר נפרד את הבצל עד שהוא חרוך היטב אך לא שרוף. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים עוד דקה. שימו לב שהשום לא ייחרך! מוסיפים את הכמון, העשבים המיובשים, פלפל שחור ורסק העגבניות.
3. מערבבים ומוסיפים פנימה את השעועית המבושלת. אם היא נשארה עם הרבה נוזלים, נוסיף את חלקם ונשאיר חלק בצד. אם הנוזל סמיך ומועט, נוסיף את כולו. מערבבים היטב ונותנים לתבשיל להתבשל כחצי שעה.
4. מערבבים מעט מדי כמה דקות כי השעועית נוטה לשקוע בתחתית הסיר ולהיחרך. אם צריך, נוסיף עוד נוזלי בישול או מים.
5. כשהשעועית כבר רכה מאוד, מועכים בעזרת כף בישול חלק מהשעועית על דפנות הסיר כדי להסמיך את התבשיל. מוסיפים מלח לפי הטעם. ממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם עד שהתבשיל סמיך - והתבשיל מוכן.
6. כדאי מאוד להגיש עם התבשיל הזה אורז בסמטי וסלט רענן בצד. מומלצת צלחת גדולה עם ירקות חתוכים - כרוב, בצל, עגבניות, גזר מגורד ומלפפון וכל אחד מתבל בצלחת בשמן זית, לימון ומלח.

הנה מתכון לתבשיל ברזילאי של שעועית שחורה מבית "האגוזיה":
המצרכים:
========
2 כוסות שעועית שחורה. להשרות ל - 24 שעות, עם החלפת מים פעם או פעמיים.
5 שיני שום קצוצות או כתושות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1-2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית כמון
1/4 כפית אורגנו או טימין מיובשים
מלח ופלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את השעועית בהרבה מים עד שהיא רכה. מניחים בצד.
2. מטגנים בסיר נפרד את הבצל עד שהוא חרוך היטב אך לא שרוף. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים עוד דקה. שימו לב שהשום לא ייחרך! מוסיפים את הכמון, העשבים המיובשים, פלפל שחור ורסק העגבניות.
3. מערבבים ומוסיפים פנימה את השעועית המבושלת. אם היא נשארה עם הרבה נוזלים, נוסיף את חלקם ונשאיר חלק בצד. אם הנוזל סמיך ומועט, נוסיף את כולו. מערבבים היטב ונותנים לתבשיל להתבשל כחצי שעה.
4. מערבבים מעט מדי כמה דקות כי השעועית נוטה לשקוע בתחתית הסיר ולהיחרך. אם צריך, נוסיף עוד נוזלי בישול או מים.
5. כשהשעועית כבר רכה מאוד, מועכים בעזרת כף בישול חלק מהשעועית על דפנות הסיר כדי להסמיך את התבשיל. מוסיפים מלח לפי הטעם. ממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם עד שהתבשיל סמיך - והתבשיל מוכן.
6. כדאי מאוד להגיש עם התבשיל הזה אורז בסמטי וסלט רענן בצד. מומלצת צלחת גדולה עם ירקות חתוכים - כרוב, בצל, עגבניות, גזר מגורד ומלפפון וכל אחד מתבל בצלחת בשמן זית, לימון ומלח.

הנה מתכון לסלט שעועית שחורה ותירס של דליה למדני, כפי שפורסם ב"לאישה" ביוני 2000:
המצרכים:
========
כוס שעועית שחורה מבושלת
כוס גרגרי תירס טריים ומבושלים דקה אחת
1/4 כוס בצל סגול קצוץ
1/4 כוס פלפל אדום קצוץ
3 כפות מיץ ליים (או לימון)
2 כפות כוסברה קצוצה
1 כף שמן זית
פלפלון חריץ קצוץ
שן שום כתושה
1/2 כפית כמון טחון ומלח
אופן ההכנה:
==========
מערבבים בקערה את כל המצרכים ושומרים במקרר עד ההגשה.

הנה מאכלים שמגבירים את החשק המיני:
אגוזי מלך
שעועית שחורה
אבוקדו
שעועית שחורה

אילו סוגי הקטניות הגורמות לגוף לקרר את עצמו:
חומוס
שעועית שחורה
שעועית לבנה
מש
שעועית אזוקי
סויה

רשימת המזונות הבאים תומכים בתהליך של ירידה במשקל:
שיבולת שועל
ביצים קשות
אבוקדו
גבינת קוטג'
קינואה
עדשים
שעועית שחורה
דג סלמון
