שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין תבשיל ברזילאי של שעועית שחורה?
הנה מתכון לתבשיל ברזילאי של שעועית שחורה מבית "האגוזיה":
המצרכים:
========
2 כוסות שעועית שחורה. להשרות ל - 24 שעות, עם החלפת מים פעם או פעמיים.
5 שיני שום קצוצות או כתושות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1-2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית כמון
1/4 כפית אורגנו או טימין מיובשים
מלח ופלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את השעועית בהרבה מים עד שהיא רכה. מניחים בצד.
2. מטגנים בסיר נפרד את הבצל עד שהוא חרוך היטב אך לא שרוף. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים עוד דקה. שימו לב שהשום לא ייחרך! מוסיפים את הכמון, העשבים המיובשים, פלפל שחור ורסק העגבניות.
3. מערבבים ומוסיפים פנימה את השעועית המבושלת. אם היא נשארה עם הרבה נוזלים, נוסיף את חלקם ונשאיר חלק בצד. אם הנוזל סמיך ומועט, נוסיף את כולו. מערבבים היטב ונותנים לתבשיל להתבשל כחצי שעה.
4. מערבבים מעט מדי כמה דקות כי השעועית נוטה לשקוע בתחתית הסיר ולהיחרך. אם צריך, נוסיף עוד נוזלי בישול או מים.
5. כשהשעועית כבר רכה מאוד, מועכים בעזרת כף בישול חלק מהשעועית על דפנות הסיר כדי להסמיך את התבשיל. מוסיפים מלח לפי הטעם. ממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם עד שהתבשיל סמיך - והתבשיל מוכן.
6. כדאי מאוד להגיש עם התבשיל הזה אורז בסמטי וסלט רענן בצד. מומלצת צלחת גדולה עם ירקות חתוכים - כרוב, בצל, עגבניות, גזר מגורד ומלפפון וכל אחד מתבל בצלחת בשמן זית, לימון ומלח.
הנה מתכון לתבשיל ברזילאי של שעועית שחורה מבית "האגוזיה":
המצרכים:
========
2 כוסות שעועית שחורה. להשרות ל - 24 שעות, עם החלפת מים פעם או פעמיים.
5 שיני שום קצוצות או כתושות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1-2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית כמון
1/4 כפית אורגנו או טימין מיובשים
מלח ופלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את השעועית בהרבה מים עד שהיא רכה. מניחים בצד.
2. מטגנים בסיר נפרד את הבצל עד שהוא חרוך היטב אך לא שרוף. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים עוד דקה. שימו לב שהשום לא ייחרך! מוסיפים את הכמון, העשבים המיובשים, פלפל שחור ורסק העגבניות.
3. מערבבים ומוסיפים פנימה את השעועית המבושלת. אם היא נשארה עם הרבה נוזלים, נוסיף את חלקם ונשאיר חלק בצד. אם הנוזל סמיך ומועט, נוסיף את כולו. מערבבים היטב ונותנים לתבשיל להתבשל כחצי שעה.
4. מערבבים מעט מדי כמה דקות כי השעועית נוטה לשקוע בתחתית הסיר ולהיחרך. אם צריך, נוסיף עוד נוזלי בישול או מים.
5. כשהשעועית כבר רכה מאוד, מועכים בעזרת כף בישול חלק מהשעועית על דפנות הסיר כדי להסמיך את התבשיל. מוסיפים מלח לפי הטעם. ממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם עד שהתבשיל סמיך - והתבשיל מוכן.
6. כדאי מאוד להגיש עם התבשיל הזה אורז בסמטי וסלט רענן בצד. מומלצת צלחת גדולה עם ירקות חתוכים - כרוב, בצל, עגבניות, גזר מגורד ומלפפון וכל אחד מתבל בצלחת בשמן זית, לימון ומלח.
איך להכין תבשיל ברזילאי של שעועית שחורה?
הנה מתכון לתבשיל ברזילאי של שעועית שחורה מבית "האגוזיה":
המצרכים:
========
2 כוסות שעועית שחורה. להשרות ל - 24 שעות, עם החלפת מים פעם או פעמיים.
5 שיני שום קצוצות או כתושות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1-2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית כמון
1/4 כפית אורגנו או טימין מיובשים
מלח ופלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את השעועית בהרבה מים עד שהיא רכה. מניחים בצד.
2. מטגנים בסיר נפרד את הבצל עד שהוא חרוך היטב אך לא שרוף. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים עוד דקה. שימו לב שהשום לא ייחרך! מוסיפים את הכמון, העשבים המיובשים, פלפל שחור ורסק העגבניות.
3. מערבבים ומוסיפים פנימה את השעועית המבושלת. אם היא נשארה עם הרבה נוזלים, נוסיף את חלקם ונשאיר חלק בצד. אם הנוזל סמיך ומועט, נוסיף את כולו. מערבבים היטב ונותנים לתבשיל להתבשל כחצי שעה.
4. מערבבים מעט מדי כמה דקות כי השעועית נוטה לשקוע בתחתית הסיר ולהיחרך. אם צריך, נוסיף עוד נוזלי בישול או מים.
5. כשהשעועית כבר רכה מאוד, מועכים בעזרת כף בישול חלק מהשעועית על דפנות הסיר כדי להסמיך את התבשיל. מוסיפים מלח לפי הטעם. ממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם עד שהתבשיל סמיך - והתבשיל מוכן.
6. כדאי מאוד להגיש עם התבשיל הזה אורז בסמטי וסלט רענן בצד. מומלצת צלחת גדולה עם ירקות חתוכים - כרוב, בצל, עגבניות, גזר מגורד ומלפפון וכל אחד מתבל בצלחת בשמן זית, לימון ומלח.
הנה מתכון לתבשיל ברזילאי של שעועית שחורה מבית "האגוזיה":
המצרכים:
========
2 כוסות שעועית שחורה. להשרות ל - 24 שעות, עם החלפת מים פעם או פעמיים.
5 שיני שום קצוצות או כתושות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1-2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית כמון
1/4 כפית אורגנו או טימין מיובשים
מלח ופלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את השעועית בהרבה מים עד שהיא רכה. מניחים בצד.
2. מטגנים בסיר נפרד את הבצל עד שהוא חרוך היטב אך לא שרוף. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים עוד דקה. שימו לב שהשום לא ייחרך! מוסיפים את הכמון, העשבים המיובשים, פלפל שחור ורסק העגבניות.
3. מערבבים ומוסיפים פנימה את השעועית המבושלת. אם היא נשארה עם הרבה נוזלים, נוסיף את חלקם ונשאיר חלק בצד. אם הנוזל סמיך ומועט, נוסיף את כולו. מערבבים היטב ונותנים לתבשיל להתבשל כחצי שעה.
4. מערבבים מעט מדי כמה דקות כי השעועית נוטה לשקוע בתחתית הסיר ולהיחרך. אם צריך, נוסיף עוד נוזלי בישול או מים.
5. כשהשעועית כבר רכה מאוד, מועכים בעזרת כף בישול חלק מהשעועית על דפנות הסיר כדי להסמיך את התבשיל. מוסיפים מלח לפי הטעם. ממשיכים לבשל ולערבב מדי פעם עד שהתבשיל סמיך - והתבשיל מוכן.
6. כדאי מאוד להגיש עם התבשיל הזה אורז בסמטי וסלט רענן בצד. מומלצת צלחת גדולה עם ירקות חתוכים - כרוב, בצל, עגבניות, גזר מגורד ומלפפון וכל אחד מתבל בצלחת בשמן זית, לימון ומלח.
איך להכין תבשיל עדשים שחורות?
הנה מתכון לתבשיל עדשים שחורות:
המצרכים:
========
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות לאחר השרייה במים
1 בצל גדול
2 שיני שום קצוצות דק
1 גזר קלוף קצוץ לקוביות קטנות
כורכום
כמון
קארי
מלח - לא חובה
צרור פטרוליה טרייה
מעט שמן
מים
אופן ההכנה:
==========
1. משרים את העדשים במים במשך יומיים או שלושה עד להנבטה, מדי יום מחליפים מים.
2. מטגנים במעט שמן בצל גדול פרוס דק עד להשקפה.
3. מוסיפים שום, מקפיצים קלות ומוסיפים את הגזר. מטגנים עד לריכוך.
4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב.
6. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ועוד קצת ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
בתיאבון!
הנה מתכון לתבשיל עדשים שחורות:
המצרכים:
========
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות לאחר השרייה במים
1 בצל גדול
2 שיני שום קצוצות דק
1 גזר קלוף קצוץ לקוביות קטנות
כורכום
כמון
קארי
מלח - לא חובה
צרור פטרוליה טרייה
מעט שמן
מים
אופן ההכנה:
==========
1. משרים את העדשים במים במשך יומיים או שלושה עד להנבטה, מדי יום מחליפים מים.
2. מטגנים במעט שמן בצל גדול פרוס דק עד להשקפה.
3. מוסיפים שום, מקפיצים קלות ומוסיפים את הגזר. מטגנים עד לריכוך.
4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב.
6. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ועוד קצת ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
בתיאבון!
איך להכין תבשיל מנגולד עם מש ופרגית?
הנה מתכון תבשיל מנגולד עם מש ופרגית:
המצרכים ל-4 מנות:
===============
1 ק"ג פרגית נקייה מעור, חתכוה לקוביות
1 כף שמן זית
5 בצלים לבנים חתוכים לפרוסות דקות
10 שיני שום פרוסות
1 כף שטוחה כמון
1 כף שטוחה אבקת קארי
300 גרם מש מבושלות (יש להשרות לילה במקרר ולבשל כמו חומוס עד לריכוך)
15 עלי מנגולד (כולל הגבעול הלבן), חתוכים לרצועות בעובי של 1 ס"מ
מלח ופלפל שחור
חופן עלי זעתר טריים
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים בסיר בינוני את שמן הזית וצורבים את הפרגית על להבה גבוהה כ-3-4 דקות מכל צד.
2. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הבצל, השום, הכמון, הקאריֿ קטניות המש כחצי כוס מים. מבשלים כ-10 דקות נוספות.
3. מוסיפים את המנגולד ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל ומתקנים תיבול במידה הצורך. מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים עלי זעתר ומגישים.
הנה מתכון תבשיל מנגולד עם מש ופרגית:
המצרכים ל-4 מנות:
===============
1 ק"ג פרגית נקייה מעור, חתכוה לקוביות
1 כף שמן זית
5 בצלים לבנים חתוכים לפרוסות דקות
10 שיני שום פרוסות
1 כף שטוחה כמון
1 כף שטוחה אבקת קארי
300 גרם מש מבושלות (יש להשרות לילה במקרר ולבשל כמו חומוס עד לריכוך)
15 עלי מנגולד (כולל הגבעול הלבן), חתוכים לרצועות בעובי של 1 ס"מ
מלח ופלפל שחור
חופן עלי זעתר טריים
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים בסיר בינוני את שמן הזית וצורבים את הפרגית על להבה גבוהה כ-3-4 דקות מכל צד.
2. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הבצל, השום, הכמון, הקאריֿ קטניות המש כחצי כוס מים. מבשלים כ-10 דקות נוספות.
3. מוסיפים את המנגולד ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל ומתקנים תיבול במידה הצורך. מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים עלי זעתר ומגישים.
תבשיל
איך להכין במיה עם בשר בקר?
כך מכינים במיה עם בשר בקר:
המצרכים:
=======
1 ק"ג במיה
1/2 ק"ג קוביות גדולות של בשר בקר
6 עגבניות חתוכות לקוביות
1 קופסת רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית סוכר
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
========
1. לחתוך מהבמיה את העוקצים, לשטוף אותה טוב ולהניח לייבוש בשמש.
2. לחמם מעט שמן בסיר שטוב ולטגן בו את הבשר עד שהוא משנה את צבעו ומשחים.
3. להוסיף לסיר את העגבניות, רסק העגבניות, המים (עד לכיסוי), לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה בערך שעתיים. התבשיל מוכן כאשר הבשר רך והרוטב מסמיך.
הערות:
=====
הגשה - מומלץ להגיש עם אורז לבן.
לאוהבים - ניתן לפורר את הבשר בתוך הבמיה בעזרת מזלג ולא להשאירו בקוביות.
בתיאבון!
כך מכינים במיה עם בשר בקר:
המצרכים:
=======
1 ק"ג במיה
1/2 ק"ג קוביות גדולות של בשר בקר
6 עגבניות חתוכות לקוביות
1 קופסת רסק עגבניות
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית סוכר
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
========
1. לחתוך מהבמיה את העוקצים, לשטוף אותה טוב ולהניח לייבוש בשמש.
2. לחמם מעט שמן בסיר שטוב ולטגן בו את הבשר עד שהוא משנה את צבעו ומשחים.
3. להוסיף לסיר את העגבניות, רסק העגבניות, המים (עד לכיסוי), לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה בערך שעתיים. התבשיל מוכן כאשר הבשר רך והרוטב מסמיך.
הערות:
=====
הגשה - מומלץ להגיש עם אורז לבן.
לאוהבים - ניתן לפורר את הבשר בתוך הבמיה בעזרת מזלג ולא להשאירו בקוביות.
בתיאבון!
איך להכין תבשיל בורגול ועדשים?
הנה מתכון להכנת בורגול ועדשים של אהרוני, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2015:
המצרכים:
========
1.5 כוס בורגול עבה
5 כפות שמן זית
1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות של קצת יותר מסנטימטר
1 בצל סגול קצוץ
2 כפיות זרעי כמון שלמים
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק
1 כף סוכר חום
2 כוסות גרגרי לימון מעורבב עם כפית שטוחה כורכום
1/2 כוס צימוקים מושרים במיץ לימון
3 בצלים ירוקים קצוצים
1/2 כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
==========
1. משרים את הבורגול בהרבה מי ברז לשעה. מסננים היטב וסוחטים מעט.
2. מבשלים את העדשים במים רותחים כ-20 דקות עד שהן עשויות. מסננים.
3. מחממים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מוסיפים את הדלורית. ממליחים, מפלפלים ומטגנים 7-8 דקות עד להשחמה.
4. מוסיפים את הבצל, הכמון והפלפל החריף וממשיכים לטגן עוד שתי דקות.
5. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כשתי דקות.
6. מוסיפים את הבורגול, מלח ופלפל ומערבבים שתי דקות.
7. מוסיפים את העדשים המבושלות ואת גרגרי החומוס וממשיכים לערבב שתי דקות.
8. מוסיפים את תערובת מיץ הלימון ואת הצימוקים ומערבבים היטב.
9. מכבים את האש, מערבבים פנימה את הבצל הירוק והכוסברה ומגישים.
בתאבון!
הנה מתכון להכנת בורגול ועדשים של אהרוני, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2015:
המצרכים:
========
1.5 כוס בורגול עבה
5 כפות שמן זית
1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות של קצת יותר מסנטימטר
1 בצל סגול קצוץ
2 כפיות זרעי כמון שלמים
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק
1 כף סוכר חום
2 כוסות גרגרי לימון מעורבב עם כפית שטוחה כורכום
1/2 כוס צימוקים מושרים במיץ לימון
3 בצלים ירוקים קצוצים
1/2 כוס כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
==========
1. משרים את הבורגול בהרבה מי ברז לשעה. מסננים היטב וסוחטים מעט.
2. מבשלים את העדשים במים רותחים כ-20 דקות עד שהן עשויות. מסננים.
3. מחממים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מוסיפים את הדלורית. ממליחים, מפלפלים ומטגנים 7-8 דקות עד להשחמה.
4. מוסיפים את הבצל, הכמון והפלפל החריף וממשיכים לטגן עוד שתי דקות.
5. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כשתי דקות.
6. מוסיפים את הבורגול, מלח ופלפל ומערבבים שתי דקות.
7. מוסיפים את העדשים המבושלות ואת גרגרי החומוס וממשיכים לערבב שתי דקות.
8. מוסיפים את תערובת מיץ הלימון ואת הצימוקים ומערבבים היטב.
9. מכבים את האש, מערבבים פנימה את הבצל הירוק והכוסברה ומגישים.
בתאבון!
איך להכין תבשיל כרוב חמוץ מתוק?
הנה מתכון לתבשיל כרוב חמוץ מתוק של מימי שרתון:
המצרכים:
1 כרוב גדול חתוך לרבעים
מי מלח (לפי 1 כפית מלח לכוס מים)
3 כפות חמאה
1 בצל קצוץ
4 כפות קמח
2 כפות סוכר חום
2 כפות מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
מעט ציפורן טחון
אופן הכנה:
1. מניחים את רבעי הכרוב בסיר, יוצקים עליהם מי מלח עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהכרוב מתרכך קצת.
2. מסננים את הכרוב ושומרים את מי הבישול.
3. לחמם בסיר רחב את החמאה ולהזהיב את הבצל. לזרות על הבצל את הקמח ולגן תוך כדי ערבוב על להבה נמוכה עד שהקמח משחים.
4. לצקת לסיר, תוך כדי בחישה, שתיים וחצי מכוסות מי הבישול שנשמרו. להוסיף את התבלינים, לבחוש ולבשל עוד 5 דקות.
5. להוסיף את הכרוב ולבשל עוד 10-15 דקות.
להגיש חם.
בתיאבון!
הנה מתכון לתבשיל כרוב חמוץ מתוק של מימי שרתון:
המצרכים:
1 כרוב גדול חתוך לרבעים
מי מלח (לפי 1 כפית מלח לכוס מים)
3 כפות חמאה
1 בצל קצוץ
4 כפות קמח
2 כפות סוכר חום
2 כפות מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
מעט ציפורן טחון
אופן הכנה:
1. מניחים את רבעי הכרוב בסיר, יוצקים עליהם מי מלח עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהכרוב מתרכך קצת.
2. מסננים את הכרוב ושומרים את מי הבישול.
3. לחמם בסיר רחב את החמאה ולהזהיב את הבצל. לזרות על הבצל את הקמח ולגן תוך כדי ערבוב על להבה נמוכה עד שהקמח משחים.
4. לצקת לסיר, תוך כדי בחישה, שתיים וחצי מכוסות מי הבישול שנשמרו. להוסיף את התבלינים, לבחוש ולבשל עוד 5 דקות.
5. להוסיף את הכרוב ולבשל עוד 10-15 דקות.
להגיש חם.
בתיאבון!
על מה להקפיד בהוספת ביצים לשקשוקה?
בהוספת ביצים לשקשוקה יש להקפיד על שני דברים מרכזיים:
1. להוסיף כמה שפחות חלבונים (החלק הלבן של הביצה) וכמה שיותר חלמונים. אין צורך להפריד ממש את הביצה, אלא פשוט להשתמש בחצי הביצה בה נמצא החלמון ולא להוסיף את שאר הביצה.
2. הנחת הביצים בתוך גומות קטנות אותן יוצרים בעזרת כף, כך שהביצה היא ממש חלק מהתבשיל ולא ביצת עין המונחת מעליו.
בהוספת ביצים לשקשוקה יש להקפיד על שני דברים מרכזיים:
1. להוסיף כמה שפחות חלבונים (החלק הלבן של הביצה) וכמה שיותר חלמונים. אין צורך להפריד ממש את הביצה, אלא פשוט להשתמש בחצי הביצה בה נמצא החלמון ולא להוסיף את שאר הביצה.
2. הנחת הביצים בתוך גומות קטנות אותן יוצרים בעזרת כף, כך שהביצה היא ממש חלק מהתבשיל ולא ביצת עין המונחת מעליו.
יש מתכון לתבשיל חיטה בבישול איטי?
להכנה בבישול איטי של תבשיל חיטה עשו את הדברים הבאים:
1. טגנו בשמן 2 כפות פפריקה מתוקה, שום כתוש, כף רסק עגבניות ועגבנייה גדולה מרוסקת.
2. טגנו הרבה זמן, מדי פעם הוסיפו מעט מים, עד שמסמיך.
3. להוסיף אבקת מרק עוף.
4. להוסיף 1 כוס חיטה + מים (בערך 3 כוסות).
5. לבשל הרבה זמן על אש קטנה, או כל הלילה בתנור כמו חמין.
להכנה בבישול איטי של תבשיל חיטה עשו את הדברים הבאים:
1. טגנו בשמן 2 כפות פפריקה מתוקה, שום כתוש, כף רסק עגבניות ועגבנייה גדולה מרוסקת.
2. טגנו הרבה זמן, מדי פעם הוסיפו מעט מים, עד שמסמיך.
3. להוסיף אבקת מרק עוף.
4. להוסיף 1 כוס חיטה + מים (בערך 3 כוסות).
5. לבשל הרבה זמן על אש קטנה, או כל הלילה בתנור כמו חמין.
איך לשדרג טעם של תבשילים?
ניתן לשדרג טעם של תבשילים ע"י הוספת חלב קוקוס. אפשר למזוג חלב קוקוס לתבנית של קרח, להקפיא ובכל פעם לקחת קובייה או שתיים ולהוסיף לתבשילים.
ניתן לשדרג טעם של תבשילים ע"י הוספת חלב קוקוס. אפשר למזוג חלב קוקוס לתבנית של קרח, להקפיא ובכל פעם לקחת קובייה או שתיים ולהוסיף לתבשילים.
איך להכין אורז בטעם יסמין?
בכדי להכין אורז בטעם יסמין יש לבשל אורז כרגיל (רצוי אורז בסמתי) ולהוסיף לסיר בזמן הבישול 2-4 יחידות של פרח תה יסמין (נמכר באריזות סגורות בחנויות הטבע). האורז מקבל טעם בעל גוון מיוחד עם ארומה של יסמין.
בכדי להכין אורז בטעם יסמין יש לבשל אורז כרגיל (רצוי אורז בסמתי) ולהוסיף לסיר בזמן הבישול 2-4 יחידות של פרח תה יסמין (נמכר באריזות סגורות בחנויות הטבע). האורז מקבל טעם בעל גוון מיוחד עם ארומה של יסמין.
איך להפחית מליחות מתבשיל?
ניתן להפחית ולמתן את מליחותם של תבשילים שונים (כולל מרק), ע"י הוספת קוביות תפוחי אדמה לתבשיל, אשר יספחו חלק מהמליחות.
ניתן להפחית ולמתן את מליחותם של תבשילים שונים (כולל מרק), ע"י הוספת קוביות תפוחי אדמה לתבשיל, אשר יספחו חלק מהמליחות.
איך לבשל מאכלים מבלי שייצאו חמוצים או חמצמצים?
הוסיפו קורט סוכר, גם לתבשילים לא מתוקים, במיוחד אם הם מכילים עגבניות, שהן מטבען חמצמצות.
איך לתקן מאכל מלוח מדי?
בכדי לתקן מאכלים מלוחים מדי יש להוסיף תפוח אדמה אחד חתוך ל-4 ולבשל את המאכל כמה דקות. תפוח האדמה יספוג את כל המלח.
בכדי לתקן מאכלים מלוחים מדי יש להוסיף תפוח אדמה אחד חתוך ל-4 ולבשל את המאכל כמה דקות. תפוח האדמה יספוג את כל המלח.
על מה להקפיד בהוספת מים לתבשיל?
כאשר מוסיפים מים לתבשיל יש להקפיד שהמים יהיו רותחים על מנת שלא ישנו בבת אחת את טמפרטורת התבשיל, כמו כן כדאי לבדוק שוב טעמים ולראות שהם נשארו מאוזנים, במידה ולא יש להוסיף תבלינים לפי הצורך.
כאשר מוסיפים מים לתבשיל יש להקפיד שהמים יהיו רותחים על מנת שלא ישנו בבת אחת את טמפרטורת התבשיל, כמו כן כדאי לבדוק שוב טעמים ולראות שהם נשארו מאוזנים, במידה ולא יש להוסיף תבלינים לפי הצורך.