» «
אינג'ירה
איך להכין תבשיל עוף אינג'ירייה?


הנה מתכון לתבשיל עוף אינג'ירייה של מסעדת "חומוס נטו", כפי שפורסם בעיתון לאישה בינואר 2004:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
מעט שמן

1 בצל בינוני, קצוץ

8 שוקי עוף, ללא עור, חצויים לשניים

1 קופסה של רסק עגבניות

5 שיני שום

1 צרור נענע

מלח ופלפל שחור

3-4 עגבניות פרוסות

להגשה:

אורז

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את השמן במחבת רחבה ועמוקה או בסיר ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את העוף ומטגנים עד שגם הוא מזהיב מכל צדדיו. מוסיפים את רסק העגבניות ומים רותחים עד כדי כיסוי. מבשלים, על להבה בינונית, עד שנוצר רוטב אחיד. מוסיפים את השום, הנענע והתבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מכסים את התבשיל בפרוסות עגבניות וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה.

2. מגישים על מצע אורז לבן.
בישול איטי
יש מתכון לתבשיל חיטה בבישול איטי?



להכנה בבישול איטי של תבשיל חיטה עשו את הדברים הבאים:

1. טגנו בשמן 2 כפות פפריקה מתוקה, שום כתוש, כף רסק עגבניות ועגבנייה גדולה מרוסקת.

2. טגנו הרבה זמן, מדי פעם הוסיפו מעט מים, עד שמסמיך.

3. להוסיף אבקת מרק עוף.

4. להוסיף 1 כוס חיטה + מים (בערך 3 כוסות).

5. לבשל הרבה זמן על אש קטנה, או כל הלילה בתנור כמו חמין.
תבשילים
איך להפחית מליחות מתבשיל?


להפחתת מליחות מתבשיל יש להוסיף לו תפוח אדמה קלוף. עד סוף הבישול תפוח האדמה יספח אליו הרבה מהמליחות, כך שטעם התבשיל יתאזן.
כוסברה
איך כדאי להוסיף כוסברה לתבשילים?


כשמוסיפים כוסברה לתבשילים או מרקים (לדוג' מרק תימני), כדאי להוסיפה ממש בסוף הבישול, כשמכבים את האש. כך היא נותנת מטעמה אך לא מוציאה מרירות תוך כדי בישול.

תבשילים

מרק עוף
איך להעשיר מרק או ציר בסידן?


כדי להעשיר מרק או ציר בסידן, מוסיפים בזמן הבישול עצם של בקר. הטעם ישתבח והתבשיל יזכה למנת סידן גדולה יותר. בכדי ליהנות מכמות טובה יותר של סידן מהעצם יש להוסיף גם מעט חומץ (הדבר אינו פוגם או מורגש בטעם הסופי).
אורז
מה לעשות עם עודפי נוזל בתבשיל?


אם נשאר לכם עודף משמעותי של נוזל בתבשיל מסוים (לדוגמה שקשוקה, או כל תבשיל אחר) שמרו אותו בצנצנת והוסיפו לאורז כחלק ממי הבישול. האורז יקבל את טעמו מנוזלי התבשיל ויצא מיוחד ושונה.
לימונית
לאיזה מאכלים מוסיפים למון גראס?


גבעול הלמון גראס מתאים להוספה למוקפצים, מרינדות, מרקים ותבשילים שונים. העלים, לעומת זאת, מתאימים להכנת חליטות.
תפוחי עץ
התבשיל מלוח מדי. מה לעשות?


הוסיפו כמה חתיכות של תפוח עץ או קליפות תפוח אדמה לרבע שעה ואז הוציאו אותם. הם יספחו את המלח מהמאכל.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.