» «
בחילות
מה לעשות נגד בחילות בזמן ההריון?



כך תוכלי להקל על בחילות בזמן ההריון:

1. הימנעי מהרחת ריחות אוכל חזקים

2. המעיטי בשתיית קפה

3. הפסיקי לעשן

4. הימנעי מצריכת אלכוהול

5. הורידי מהתפריט מזון מטוגן

6. המעיטי במזון מתובל

7. צמצמי את כמות אכילת פירות ההדר

8. הרבי בשתייה, אך כל פעם כמות קטנה

9. שתי חליטות ג'ינג'ר וקמומיל

10. הוסיפי לתפריט שקדים לא קלויים קלופים

11. הוסיפי לתפריט אגוזים

12. הוסיפי לתפריט עלים ירוקים

13. אכלי אגסים, בננות ותפוחי עץ

15. אכלי גזר

16. הקפידי על מנוחה מספקת

17. התייעצי בנוגע לתוספות ויטמינים וחומצה פולית
אבקת מרק פטריות
איך להכין אבקת מרק פטריות בבית?



לא חייבים לקנות אבקות מרק שמכילות כל חומרים שלא תמיד היינו רוצים להכניס לגופינו. הנה מתכון פשוט להכנת אבקת מרק פטריות בבית שמוסיפה טעם נהדר ומסמיכה כל תבשיל, פסטה או רוטב (הכמות היא עבור תיבול של כ-5 מנות):

המצרכים:
=========
חצי כוס מיקס פטריות מיובשות

קורט אורגנו יבש

כף פתיתי שמרי בירה

כפית קמח תפוחי אדמה

כפית שבבי בצל יבשים

חצי כפית שום גבישי

רבע כפית פטרוזיליה יבשה

חצי כפית טימין יבש

רבע כפית מלח סלרי

אופן ההכנה:
==========
- טוחנים היטב במטחנת תבלינים או בבלנדר/מעבד מזון.

- מומלץ להגדיל כמויות ולשמור לשימוש עתידי בצנצנת בפריזר.
שניצל
איך להוסיף טעם לשניצל מטוגן?


לשדרוג טעמו של השניצל יש להוסיף לבלילת הביצה הטרופה מספר תבלינים (מלח, פלפל שחור, פפריקות מתוקה וחריפה, מעט קארי) והסוד- כפית רוטב שום או ממרח שום ושמן זית. מערבבים היטב לבלילה חלקה. טובלים את חזה העוף ומצפים בפירורי לחם מוזהבים ומטגנים.
יין
איך להשתמש בשאריות יין לתיבול?


ניתן להשתמש בשאריות יין לתיבול ע"י הקפאה. במקום לשמור בקבוקים עם מעט יין התופסים מקום במקרר, יש להעביר את היין לתבנית נקייה של קוביות קרח, לאחר ההקפאה להעביר את קוביות הקרח לשקית, לכתוב עליה את סוג היין, לשמור במקפיא ולהוציא בעת הצורך את מספר הקוביות הדרוש לתיבול תבשילים.

תיבול

אבקת מרק
איך להכין תחליף לאבקת מרק?


במקום להשתמש באבקת מרק כתיבול לתבשילים שונים ניתן לבשל מספר שעות מרק עם ירקות ועוף עד שהנוזל מצטמצם, לסנן ולהקפיא בתבניות המיועדות להקפאת קרח ובעת הצורך להוציא קוביות מרק קפואות אלה ולהשתמש בהן כתיבול.


הגולשת חיה מציעה עוד אפשרות:
===========================
ניתן להשתמש בקמח חומוס מעבה כל תבשיל ונותן טעם נוסף.
יין
האם כדאי להשתמש ביין המיועד לבישול?


לא. יין המיועד על ידי היצרן לבישול הוא יין שערכו וטעמו פחות ואין בו את המרכיבים המעניקים ליין את ייחודו. ככל שהיין אותו תוסיפו לתבשיל יהיה באיכות גבוהה, כך טעמו של התבשיל יהיה משובח יותר.
המבורגר
איך לתבל המבורגר בהכנה ביתית?
המבורגר יש לתבל במלח ופלפל בלבד!

אם תקפידו על קנית בשר מאיכות טובה, ההמבורגר יצא נהדר, בתיבול זה בלבד.
בשר
איך לתבל בשרים בעלי טעם חזק?


לתיבול בשרים בעלי טעמים דומיננטיים הקפידו על מעט מלח ופלפל שחור גרוס.

בכל מקרה, אין לתבל בשרים עם טעם דומיננטי משל עצמם, כגון סינטה, אנטריקוט, בקר וצלעות טלה!


סלטים
מהו השמן הטוב ביותר לתיבול סלט?



השמנים המומלצים ביותר לתיבול סלט הם:

שמן זית

שמן שומשום

שמן אגוזים

שמן בוטנים
איזה תבלין מומלץ לחיזוק הזיכרון?


הכורכום יעיל בשיפור הזיכרון, לכן השתדלו להוסיפו לתבשילים שלכם.
איזה תוספות מתאים להגיש עם כרובית?


הנה מספר תוספות שהולכות נהדר עם כרובית:

לימון

טחינה

יוגורט

רוטב טאריקי

תערובת תיבול הודית
איך לדעת שהתיבול של הקציצות הצליח?


בכדי לדעת שתיבול הקציצות יצא טוב, יש לטגן קציצה אחת בלבד מהתערובת שהכנתם, לטעום, לתקן תיבול אם יש צורך ורק אז לטגן את כל שאר הקציצות.
למה משתמשים בעלי דפנה במטבח?



עלי דפנה משמשים כתוספת תיבול לבשר, דגים, מרקים וירקות, מרקים, כמו גם כתוספת לכבושים שונים (חמוצים, זיתים ועוד).
מתי יש להשתמש בפלפל שחור ומתי בפלפל לבן בבישול?



השף קונדיטור הנס ברטלה ממליץ להשתמש בפלפל שחור כאשר התבשיל כהה ובפלפל לבן כאשר התבשיל בהיר.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.