» «
ריבת קליפות תפוזים
איך להכין ריבת קליפות תפוזים?



הנה מתכון להכנת ריבה מקליפות תפוזים:

המצרכים:
=========
2 ק"ג תפוזים למיץ (תפוזים בעלי קליפה דקה)

1 לימון

2 כוסות סוכר



אופן ההכנה:
===========
1. יש לשטוף היטב את התפוזים בסבון ומים ולייבשם.

2. במידה ורוצים לסחוט מהתפוזים את המיץ עושים זאת ושומרים את הקליפות.

3. חותכים את קליפות הלימון והתפוזים (עם הלבן) לחתיכות קטנות.

4. מניחים את כל הקליפות החתוכות בסיר וממלאים מים עד לכדי כיסוי בלבד, מוסיפים את הסוכר ומרתיחים.

5. לאחר שהנוזל הגיע לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים את הקליפות בין 20 דקות לחצי שעה עד שהן מתרככות והנוזל הופך לסירופ.

6. להעביר את הקליפות בעודן חדות לצנצנת גדולה ולסגור את המכסה.

7. מצננים את התפוזים בתוך הצנצנת ומאחסנים במקרר.


הריבה טובה כשלושה חודשים כל עוד היא נשמרת במקרר.
עוגת תפוזים
איך להכין עוגת תפוזים?



לפניכם מתכון לעוגת תפוזים.

מרכיבים:
========
6 ביצים

2 כוסות סוכר

2 כוסות קמח

כוס שמן

1 אבקת אפיה

1 כוס מיץ תפוזים

גרידה מלימון אחד (לא לוותר!)


הוראות הכנה:
=============
1. להפריד את הביצים ולהקציף חלבון עם סוכר.

2. בקערה נפרדת - בלילת התפוזים:
לערבב יחד חלמונים + לימון + אבקת אפיה + כוס שמן + מיץ תפוזים.

3. להוסיף את בלילת התפוזים בעדינות לקערת החלבונים המוקצפים ולערבב בעדינות בצורה עוטפת.

4. בהדרגה להוסיף את הקמח ולדאוג שיהיה מעורבב טוב ללא גושים.

5. לאפות 40 דקות בחום של 150 מעלות.

העוגה יוצאת מאד אוורירית.
עוגת תפוזים
איך להכין עוגת תפוזים טבעונית?


הנה מתכון לעוגת תפוזים טבעונית בתבנית אינגלישקייק:


המרכיבים:
========
240 גרם קמח מלא (2 כוסות)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

3/4 כוס קונפיטורת תפוז (250 גרם)

1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם, להוסיף את הפאלפ)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

מעדן אלפרו ווניל


אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח ואבקת אפייה.

3. מערבבים בקערה נפרדת את הריבה, המיץ, והשמן. כדי להקל על הערבוב אפשר לחמם את הריבה מעט במיקרו.

4. מוסיפים את המעדן.

5. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.

6. אופים כ-45 דקות או עד שקיסם שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי.


גיוונים:
=====
1. להחליף 80 גרם קמח בשקדים טחונים

2. אפשר להחליף את האלפרו בבננה

בתיאבון!
גרידת לימון
איך לדאוג שתמיד תהייה בבית גרידת לימון?


בכל פעם שאני צריכה להכין עוגה שמכילה קצת קליפת לימון מגוררת, אני תמיד מגלה שדווקא אז אין לי לימון בבית. כמה פעמים רצתי לירקן במיוחד בשביל לקנות לימון אחד ואז לגרד רק חצי ממנו בשביל המתכון...
יום אחד החלטתי שלימון אחד לא שווה ריצה לירקן. מה עשיתי? פשוט מאוד - בכל פעם שהיו לי לימונים בבית, שמרתי אותם יפים וצהבהבים/ירקרקים במקרר, וכשהייתי צריכה לעשות איתם משהו (לסחוט, לגרד או להשתמש בתרופות סבתא שונות) - גירדתי מהן את הקליפה ושמתי בפריזר. הרי ברגע שמשתמשים בו הוא לא חייב להיראות הכי יפה בעולם... וככה, בפריזר שלי יש שקיות אטומות עם גרידת לימון (והכל אותו דבר לגבי גרידת תפוז, כמובן). בפעם הבאה שאצטרך קליפת לימון מגורדת, אני כבר לא רצה לירקן - פשוט ניגשת לפריזר!

תפוזים

קליפות תפוזים
איך להכין מראש גרד של קליפת תפוז?



ישנם הרבה מתכונים הדורשים הוספת גרד של קליפת תפוז. במקום לדאוג שיהיה תפוז זמין לגירוד בכל פעם שזקוקים לו, אפשר לדאוג לכמות מוכנה מראש:

1. קונים מספר תפוזים גדולים, עם קליפה עבה. רוחצים היטב במים, הפדנטים יכולים להוסיף גם סבון.

2. מנגבים היטב את הקליפה שתהיה יבשה, ומגרדים על פומפייה דקה את כל הסביב של 5-6 תפוזים.

3. מכניסים לקופסת טאפרוור ומאפסנים בפריזר. בכל פעם שזקוקים לקליפת תפוז מגורדת, מבקעים קצת מתכולת הקופסה הקפואה עם סכין, כמו שמבקעים גוש קרח, במכות תיפוף קטנות של הסכין. 3-4 דקות המתנה על השיש, ויש בידיכם קליפה מגורדת מוכנה.
עוגת תפוזים
איך להכין עוגת סולת, תפוזים ודבלים טבעונית?



הנה מתכון לעוגת סולת, תפוזים ודבלים טבעונית לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 22 ס"מ:

המצרכים:
========
210 גרם (10-13 יחידות) דבלים (תאנים מיובשות) בשרניות

יבשים:
=====
60 גרם (6 כפות) קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)

100 גרם (10 כפות שטוחות) סולת

40 גרם (3 כפות) סוכר

40 גרם (8 כפות שטוחות) קוקוס טחון

20 גרם שקדים מולבנים פרוסים


רטובים:
======
120 גרם רסק תפוחים

100 מ"ל (1/3 כוס + 1 כף) שמן קנולה

140 מ"ל (1/2 כוס + 1 כף) מיץ תפוזים (מיץ מ-2 תפוזים גדולים, אפשר להשתמש במים שהשרנו בהם את הדבלים).

100 גרם (3 כפות גדושות מאוד) קונפיטורת תפוזים איכותית (או קונפיטורת משמש/תפוחי עץ, אם אין).

לשימון: מעט שמן קנולה/תירס

לעיטור לפני האפייה: 1 כף קוקוס טחון

לסירופ סוכר:
==========
60 מ"ל מים (רבע כוס)

60 גרם סוכר (שליש כוס)

כמה טיפות מי זהר לפי הטעם (לא הכרחי)

אופן ההכנה:
==========
1. קוטמים את פטוטרות הדבלים, מניחים בקערית גדולה ומכסים במים רותחים, מניחים כך למשך 5-10 דקות. מסננים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים דק יחד עם רסק התפוחים. ניתן לטחון גם בעזרת בלנדר מוט. מניחים בצד.

2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 22 ס"מ במעט שמן קנולה/תירס.

3. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סולת, סוכר, קוקוס ופרוסות שקדים.

4. בקערה נפרדת מערבבים את רסק התפוחים והדבלים, ומוסיפים שמן קנולה, מיץ תפוזים וקונפיטורת תפוזים. טורפים עד לקבלת תערובת אחידה.

5. מעבירים את תוכן קערת המרכיבים היבשים לתוך קערת הנוזלים ומערבבים בעדינות, בעזרת כף או מרית, עד לאיחוד ולא מעבר לכך.

6. יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת, מעטרים בקוקוס ומכניסים לתנור. אופים במשך 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או לח, אך לא רטוב.

7. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מבשלים סוכר ומים בסיר קטן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מאוד מי זהר, מערבבים בעזרת כף עץ, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5 דקות. מסירים מן האש ומניחים בצד.

8. כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים עליה את כל הסירופ. מצננים כשעה-שעתיים ומגישים.

בתיאבון!
עוגת תפוזים
איך להכין עוגת תפוזים?



הנה מתכון להכנת עוגת תפוזים:

המצרכים:
========
4 ביצים

1/2 כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 ו-3/4 כוסות סוכר

1 קליפת לימון


חומרים לרוטב:
=============
1/3 כוס מים

1/3 כוס מיץ

1/3 כוס יין אדום


אופן ההכנה:
===========
1. להקציף חלבונים וסוכר (להוסיף את הסוכר בהדרגה)

2. להוסיף לסירוגין את כל שאר החומרים

3. לאפות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש

4. להוציא את העוגה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (בערך 45 דקות)

5. במידה ומשתמשים ברוטב, לבשל את כל חומרי הרוטב עד הגיעם לרתיחה ולצקת על העוגה בעודה חמה, במידה ולא, לצנן את העוגה ולפזר עליה אבקת סוכר.


בתיאבון!

בוסתנים
היכן לטייל ולקטוף בבוסתנים עתיקים בצפון?



בחודשים יוני-אוגוסט אפשר לנסוע עם הילדים ליערות עם בוסתנים שבהם עצי פרי עמוסי פירות כמו תאנים, חרובים, שקדים וענבים, כגון:

יער ביריה - ליד כביש צפת-ראש פינה (בעין יבנית ועין נבוריה - זיתים, תאנים וגם פיסטוק בעין גבר - בחודש ספטמבר)

יער עופר - ליד מושב עופר (חרובים, זיתים ותאנים)

יער לביא - ליד צומת גולני (זיתים)

פארק אדמית - ליד קיבוץ אדמית (חרובים, זיתים סברס וענבים)

נחל עמוד - בבוסתן המשוחזר (תאנים, שסק, גפנים, לימון, שקדים, רימונים, תפוזים וזיתים)



פרטים נוספים על בוסתני הפרי (שרידים לכפרים ערביים מלפני 1948) תוכלו לקבל מהקק"ל בשיחת חינם ל"קו ליער" 1-800-350-550


תפוזים
מה לעשות עם התפוזים שנשארו אחרי הכנת גרד תפוז?
את התפוזים מגורדי הקליפה קולפים ואוכלים, או משתמשים לסלט פירות.
אפשר גם לסחוט אותם למיץ, ולשפוך לתוך שקית ניילון המיועדת ליצירה של קוביות קרח. שקיות כאלו נמכרות בכל המרכולים. קושרים את קצוות השקית, ומתקבלות כעשרים קוביות של מיץ תפוזים. שומרים בהקפאה. וכשצריך להשתמש במתכון מסוים בשתיים-שלוש כפות מיץ תפוזים, א-וואלה, יש לכם.
אפשר גם לשדרג משקאות קלים על ידי הוספה של קובייה או שתיים של מיץ תפוזים, גם בשביל הטעם, גם בשביל הקירור וגם בשביל היופי..
איך להגיש מים בצורה מעניינת?


הנה הצעת גיוון להגשת מים קרים לשתייה:

1. לחתוך גס עשבי תיבול שונים המתאימים לשתייה כמו למון גראס, נענע, טימין, לואיזה ומליסה

2. לשפוך עליהם מעט מים רותחים ולהמתין מעט

3. לסנן את העלים

4. לקרר את החליטה ולמזוג אותה לקנקנן מים קרים בתוספת קוביות קרח

5. להוסיף לקנקנן המים פרוסות לימון ותפוז ולהגיש

לרוויה!
איך להכין ליקר תפוז מריר?



הנה מתכון להכנת ליקר תפוז מריר:

המצרכים עבור כוס אחת:
===================
4 קוביות תפוז

50 מ"ל (4 כפות) ייגרמייסטר

25 מ"ל (2.5 כפות) מיץ לימון

15 מ"ל (1.5 כפות) מי סוכר

ג'ינג'ר אייל לפי הצורך

קרח לפי הצורך

אופן ההכנה:
==========
- מוזגים לכוס עם קרח ייגרמייסטר, מיץ לימון ומי סוכר

- ממלאים את הכוס עד שפתה בג'ינג'ר אייל

- מערבבים היטב עם כפית ומקשטים בקליפת תפוז
איזו תזונה מסייעת נגד ריח פה?



לסובלים מריח פה כדאי להקפיד על סוגי המזון והרגלי האכילה הבאים:

1. לא לוותר על ארוחת בוקר

2. לעיסת נענע

3. לעיסת פטרוזיליה

4. צריכה מרובה של דגנים

5. צריכה מרובה של פירות טריים (עדיפות לתפוזים ואשכוליות המסייעים בייצור מוגבר של רוק)

6. צריכת ירקות חיים
איך להכין משקה תפוזים ואננס?



הנה מתכון להכנת משקה תפוזים ואננס:

מצרכים:
=======
1/4 ליטר מיץ אננס (אפשר קנוי)

1/4 ליטר מיץ תפוזים (אפשר קנוי)

1/2 ליטר לבן (כמו רוויון) או יוגורט


אופן ההכנה:
===========
פשוט לערבל הכל יחד במעבד מזון או בבלנדר ולהגיש.


הערה: אפשר להוסיף, לפני שמערבלים, פירות יער או גלידת וניל (בערך 3 כפות).

לרוויה!
איך להכין קוקטייל קפירושקה תפוז סיני?



הנה מתכון להכנת קוקטייל קפירושקה תפוז סיני:

מצרכים לכוס אחת:
===============
4-5 תפוזים סינים

50 מ"ל (5 כפות) וודקה בטעם תפוז

25 מ"ל (2.5 כפות) ליקר תפוזים

30 מ"ל (3 כפות) מיץ לימון

30 מ"ל מיץ תפוזים

1 כף סוכר חום

חופן עלי מרווה

קרח לפי הצורך


אופן ההכנה:
==========
כותשים את התפוזים הסיניים בשייקר, מוסיפים את כל שאר מרכיבי הקוקטייל, משקשקים היטב ומוזגים לכוס נמוכה תוך כדי סינון. מוסיפים קרח ומקשטים בתפוז סיני ובעלי מרווה.
איך להכין משקה פירות?
בא הקיץ, בא הצמא. כך תוכלו להכין משקה פירות טעים:

תצטרכו:
פירות (כמו: בננה, תות, אפרסק, אננס וכל מה שבא לכם).

בלנדר

מיץ (תפוזים, תפוחים מה שבא לכם, אבל בטעם פירות).

אפשר להוסיף גם:

קרח

סוכר (לא צריך אם המיץ מתוק מספיק).

----

שימו את החומרים בבלנדר במהירות בינונית עד שזה הופך למשקה ובתיאבון.
איך להכין סלט גזר חי?


כך מכינים סלט גזר חי:


המצרכים:
========
6 גזרים

מיץ משלושה תפוזים

1 כף סוכר


אופן ההכנה:
===========
1. לגרר את הגזר בפומפייה גסה לתוך קערה.

2. להוסיף את מיץ התפוזים והסוכר,לערבב היטב ולהגיש.

בתיאבון!


הגולשת עדי מציעה:
=================
לשדרוג הסלט - חמוציות מיובשות ו/או פקאנים סיניים הולכים מצוין עם סלט גזר.

הערכת המערכת:
=============
הסלט נפלא גם ללא סוכר, ניתן להוסיף מעט צימוקים והוא יהיה מצוין כקינוח בריא.
איך לנקות את הפנים באופן טבעי?



הנה דרך לנקות את עור הפנים באמצעים טבעיים: טבלו צמר-גפן במיץ תפוזים טרי. לאחר הסחיטה עברו על עור הפנים ונקו אותו היטב. אחר-כך עסו את עור הפנים עם החלק הלבן (הפנימי) של חצי התפוז הסחוט.

זה יעשה לכם פילינג נהדר לעור ויסיר ממנו את שרידי התאים המתים.


יש מתכון למקצפת פירות?
הנה מתכון פשוט להכנת מקצפת פירות:


המצרכים:
========
1/2 סלסלת תותים או קיווי או 2 תפוזים

7 חלבונים

2-3 כפיות סוכר


אופן ההכנה:
===========
1.מקציפים בבלנדר את כל החומרים יחד עד שהחלבונים מתייצבים והפירות מרוסקים היטב.

2.מעבירים לכלים מתאימים ומקררים היטב.
איך להכין נשנושים מתפוזים?



אודטה המדהימה ממליצה במדור שלה במוסף "ספשבוע" על השיטה הבאה, לנשנושים בריאים בגודל ביס, של תפוזים:

1. חיתכו לתפוז כיפה בכל קוטב (למעלה ולמטה).

2. חצו את התפוז לאורך.

3. הניחו כל חצי, עם הצד הרטוב שלו, על קרש החיתוך.

4. חיתכו בכל חצי תפוז פרוסות בעובי של 3-4 מ"מ.

5. חיתכו כל חצי כזה, על פרוסותיו, שוב, לאורך.


הגישו את פרוסות הביס של התפוז ותהיו לנו בריאים!
איך להכין מסכת פלא לכל סוגי העור?


כך מכינים מסכת פלא המתאימה לכל סוגי העור:

מערבבים היטב כף שמרי בירה, חצי כף יוגורט, כפית מיץ לימון, כפית מיץ תפוזים, כפית מיץ גזר וכפית שמן זית. מערבבים הכל לעיסה אחידה, ממתינים עשר דקות ומורחים על הפנים. ממתינים עוד עשר דקות ושוטפים במים.

העור מקבל חיות וזוהר!
איך לבחור תפוזים ופירות הדר?


כך תבחרו תפוזים ופירות הדר:

1. בחרו תפוזים שנראים בריאים וקליפתם קשיחה.

2. הקפידו שהמשקל ייראה מתאים לגודל ולא פחות.

3. בחרו בתפוזים שצבע קליפתם בהיר ורציף ולא דהוי או מוכתם, מה שמסמן איחסון לא טוב או אי טריות.

4. חושדים שהוא לא טרי? - הריחו את התפוז ותדעו.
מדוע חשוב לצרוך בטא קרוטן בהריון?
איך להקל על כפות רגליים עייפות?
איך לשמור על ספיגת הברזל בגוף?
איזה ריחות מרחיקים יתושים?
איך להכין תרכיז מיץ תפוזים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.