שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין מרק בטטה עם תפוחים?
הנה מתכון למרק בטטה עם תפוחים, כפי שפורסם במגזין "מנטה" בינואר 2010:
המצרכים:
========
כפות שמן זית
25 גרם חמאה רכה
צל קלוף וחתוך גס
גבעולי סלרי קצוצים גס
כפית דבש
כף אבקת קארי
3 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות בינוניות
2 תפוחי עץ חמצמצים חתוכים לקוביות בינוניות
כף חומץ תפוחים
כוסות מים
2 כוסות מיץ תפוחי עץ צלול או יין לבן
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים בסיר את השמן, החמאה, הבצל, הסלרי, הדבש והקארי ומאדים על להבה בינונית 2-3 דקות.
2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים כ-40 דקות או עד שהבטטות רכות. טוחנים בבלנדר למרק חלק.
הנה מתכון למרק בטטה עם תפוחים, כפי שפורסם במגזין "מנטה" בינואר 2010:
המצרכים:
========
כפות שמן זית
25 גרם חמאה רכה
צל קלוף וחתוך גס
גבעולי סלרי קצוצים גס
כפית דבש
כף אבקת קארי
3 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות בינוניות
2 תפוחי עץ חמצמצים חתוכים לקוביות בינוניות
כף חומץ תפוחים
כוסות מים
2 כוסות מיץ תפוחי עץ צלול או יין לבן
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים בסיר את השמן, החמאה, הבצל, הסלרי, הדבש והקארי ומאדים על להבה בינונית 2-3 דקות.
2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים כ-40 דקות או עד שהבטטות רכות. טוחנים בבלנדר למרק חלק.
איך להכין עוגת תפוחים?
הנה מתכון לעוגת תפוחים קלה ומנצחת תמיד. יש לאפות את העוגה בתבנית אלומניום מרובעת, גדולה יחסית ודי עמוקה.
המצרכים:
========
4-5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפלחים דקים
1/4 כוס סוכר
2 כפות קינמון
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים שלמות
3 כוסות קמח תופח
3/4 כוס מיץ תפוזים
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את התפוחים הקלופים עם 1/4 כוס סוכר וקינמון בקערה
2. להכניס את כל שאר החומרים לקערת המערבל ולערבל עד לקבלת עיסה חלקה וסמיכה יחסית
3. לצקת חצי מכמות הבלילה לתבנית, על הבלילה להניח את כל התפוחים יחד עם הנוזל שניגר מהם ולאחר מכן לשטח את שארית הבלילה על התפוחים.
4. לאפות בחום של 180-200 מעלות כשעה.
5. לאחר שהעוגה מתקררת לפזר מעליה אבקת סוכר.
בתיאבון!
הנה מתכון לעוגת תפוחים קלה ומנצחת תמיד. יש לאפות את העוגה בתבנית אלומניום מרובעת, גדולה יחסית ודי עמוקה.
המצרכים:
========
4-5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפלחים דקים
1/4 כוס סוכר
2 כפות קינמון
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
4 ביצים שלמות
3 כוסות קמח תופח
3/4 כוס מיץ תפוזים
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את התפוחים הקלופים עם 1/4 כוס סוכר וקינמון בקערה
2. להכניס את כל שאר החומרים לקערת המערבל ולערבל עד לקבלת עיסה חלקה וסמיכה יחסית
3. לצקת חצי מכמות הבלילה לתבנית, על הבלילה להניח את כל התפוחים יחד עם הנוזל שניגר מהם ולאחר מכן לשטח את שארית הבלילה על התפוחים.
4. לאפות בחום של 180-200 מעלות כשעה.
5. לאחר שהעוגה מתקררת לפזר מעליה אבקת סוכר.
בתיאבון!
איך להכין מאפה תותים ותפוחים בציפוי פריך?
הנה מתכון להכנת מאפה תותים ותפוחים בציפוי פריך. המתכון מתאים ל-6 קעריות אישיות חסינות בקוטר 12 ס"מ או לתבנית בגול 22x23:
המצרכים לשכבת הפירות:
=================
450 תותים ללא העוקצים, פרוסים
2 תפוחי עץ קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
1/4 כוס סוכר זהוב
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר
1 כף קורנפלור
המצרכים לשכבת הציפוי:
=================
1/2 כוס סוכר זהוב
1/2 כוס קמח
1/3 כוס קמח תירס גס
3/4 כוס פתיתי שיבולת שועל
1 כף קקאו
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את התבנית במעט חמאה.
2. הפירות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
3. הציםוי: מכניסים את כל המרכיבים לקערת מעבד מזון עם להב מתכת. מעבדים בפולסים קצרים, לתערובת פירורים גסים. זורים על הפירות שבתנית בשכבה אחידה.
4. אופים במשך 35 דקות (או 45 בתבנית הגדולה), או עד ששכבת הציםוי משחימה.
5. מניחים ל-10 דקות בטמפרטורת החדר לפני הגשה.
הנה מתכון להכנת מאפה תותים ותפוחים בציפוי פריך. המתכון מתאים ל-6 קעריות אישיות חסינות בקוטר 12 ס"מ או לתבנית בגול 22x23:
המצרכים לשכבת הפירות:
=================
450 תותים ללא העוקצים, פרוסים
2 תפוחי עץ קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
1/4 כוס סוכר זהוב
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר
1 כף קורנפלור
המצרכים לשכבת הציפוי:
=================
1/2 כוס סוכר זהוב
1/2 כוס קמח
1/3 כוס קמח תירס גס
3/4 כוס פתיתי שיבולת שועל
1 כף קקאו
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את התבנית במעט חמאה.
2. הפירות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
3. הציםוי: מכניסים את כל המרכיבים לקערת מעבד מזון עם להב מתכת. מעבדים בפולסים קצרים, לתערובת פירורים גסים. זורים על הפירות שבתנית בשכבה אחידה.
4. אופים במשך 35 דקות (או 45 בתבנית הגדולה), או עד ששכבת הציםוי משחימה.
5. מניחים ל-10 דקות בטמפרטורת החדר לפני הגשה.
איך להכין לביבות תפוחי עץ וקינמון?
הנה מתכון של מיקי שמו ללביבות תפוחי עץ וקינמון:
המצרכים לכ-30 לביבות:
=================
2 ביצים גדולות (L)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
1 גביע קטן (150 גרם) שמנת חמוצה
210 גרם (2.5 כוסות) קמח תופח
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1/4 כפית קינמון
1/4 פול טונקה מגורר טרי
2 תפוחי עץ גרני סמיט קלופים, מגוררים גס וסחוטים היטב
2 כפות צימוקים בהירים
לטיגון - שמן קנולה או חמניותֿ
להגשה - סירופ מייפל או דבש
אופן ההכנה:
=========
1. טורפים ביצים וסוכר בקערה. מוסיפים שמנת חמוצה, קמח, תמצית וניל, קינמון וטונקה ומערבבים. מוסיפים תפוחי עץ וצימוקים ומערבבים היטב.
2. מחממים מחבת גדולה בעלת ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית עם שמן בגובה 1/2 ס"מ. יוצקים לשמן כף גדושה לכל לביבה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.
3. מגישים עם סירופ מייפל או דבש, אפשר גם עם קרם פרש, שמנת חמוצה או קצפת.
הערה: ניתן להחליף את הצימוקים בג'ינג'ר מסוכר חתוך חקוביות בגודל 1/2 ס"מ או להוסיף 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים בנוסף לצימוקים.
הנה מתכון של מיקי שמו ללביבות תפוחי עץ וקינמון:
המצרכים לכ-30 לביבות:
=================
2 ביצים גדולות (L)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר
1 גביע קטן (150 גרם) שמנת חמוצה
210 גרם (2.5 כוסות) קמח תופח
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1/4 כפית קינמון
1/4 פול טונקה מגורר טרי
2 תפוחי עץ גרני סמיט קלופים, מגוררים גס וסחוטים היטב
2 כפות צימוקים בהירים
לטיגון - שמן קנולה או חמניותֿ
להגשה - סירופ מייפל או דבש
אופן ההכנה:
=========
1. טורפים ביצים וסוכר בקערה. מוסיפים שמנת חמוצה, קמח, תמצית וניל, קינמון וטונקה ומערבבים. מוסיפים תפוחי עץ וצימוקים ומערבבים היטב.
2. מחממים מחבת גדולה בעלת ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית עם שמן בגובה 1/2 ס"מ. יוצקים לשמן כף גדושה לכל לביבה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.
3. מגישים עם סירופ מייפל או דבש, אפשר גם עם קרם פרש, שמנת חמוצה או קצפת.
הערה: ניתן להחליף את הצימוקים בג'ינג'ר מסוכר חתוך חקוביות בגודל 1/2 ס"מ או להוסיף 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים בנוסף לצימוקים.
תפוחי עץ
איך להכין ריבועי גבינה ותפוחי עץ?
הנה מתכון של חן שוקרון לריבועי גבינה ותפוחי עץ, כפי שפורסם ב"השולחן" באוגוסט 2020:
המצרכים:
=========
לבסיס ולציפוי הפירורים הפריך:
========================
420 גרם (3 כוסות קמח
200 גרם (1 כוס) סוכר
קורט מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
לשכבת התפוחים:
==============
2 תפוחי עץ קטנים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ½1 ס”מ
2 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
למלית הגבינה:
============
1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה
1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת 30%
2 גביעים (300 מ”ל) יוגורט 3%
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
==========
לבסיס ולציפוי הפירורים הפריך:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הבסיס והפירורים
2. מערבלים יחד קמח, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים קוביות חמאה וביצה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית.
3. מעבירים כשליש מכמות הפירורים לתבנית ומהדקים היטב לקבלת בסיס דק ואחיד. את יתר הפירורים מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
4. אופים את הבסיס 15-13 דקות להזהבה קלה. מוציאים ומצננים מעט, אך לא מכבים את התנור.
מכינים את מלית התפוחים:
5. מערבבים תפוחים, סוכר וקינמון.
מכינים את מלית הגבינה ואופים:
6. מערבלים מסקרפונה, גבינת שמנת, ויוגורט במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר ומערבלים היטב עד להטמעה. מוסיפים ביצים אחת-אחת, כשכל ביצה נוספת רק כשהקודמת נטמעה. מוסיפים וניל. בעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה.
7. יוצקים בזהירות את מלית הגבינה על גבי הבסיס האפוי. מפזרים עליה קוביות תפוחי עץ באופן אחיד ועליהן את יתר הפירורים.
8. אופים כשעה עד שפירורי הבצק מזהיבים ומתייצבים.
9. מצננים לטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומקררים 8 שעות לפחות או במשך הלילה.
10. חותכים לריבועים בגודל 5-4 ס”מ ומגישים קר. שומרים מכוסה בניילון נצמד עד 4 ימים.
הנה מתכון של חן שוקרון לריבועי גבינה ותפוחי עץ, כפי שפורסם ב"השולחן" באוגוסט 2020:
המצרכים:
=========
לבסיס ולציפוי הפירורים הפריך:
========================
420 גרם (3 כוסות קמח
200 גרם (1 כוס) סוכר
קורט מלח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
לשכבת התפוחים:
==============
2 תפוחי עץ קטנים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ½1 ס”מ
2 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
למלית הגבינה:
============
1 מכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה
1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת 30%
2 גביעים (300 מ”ל) יוגורט 3%
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
==========
לבסיס ולציפוי הפירורים הפריך:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הבסיס והפירורים
2. מערבלים יחד קמח, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים קוביות חמאה וביצה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית.
3. מעבירים כשליש מכמות הפירורים לתבנית ומהדקים היטב לקבלת בסיס דק ואחיד. את יתר הפירורים מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
4. אופים את הבסיס 15-13 דקות להזהבה קלה. מוציאים ומצננים מעט, אך לא מכבים את התנור.
מכינים את מלית התפוחים:
5. מערבבים תפוחים, סוכר וקינמון.
מכינים את מלית הגבינה ואופים:
6. מערבלים מסקרפונה, גבינת שמנת, ויוגורט במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים סוכר ומערבלים היטב עד להטמעה. מוסיפים ביצים אחת-אחת, כשכל ביצה נוספת רק כשהקודמת נטמעה. מוסיפים וניל. בעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה.
7. יוצקים בזהירות את מלית הגבינה על גבי הבסיס האפוי. מפזרים עליה קוביות תפוחי עץ באופן אחיד ועליהן את יתר הפירורים.
8. אופים כשעה עד שפירורי הבצק מזהיבים ומתייצבים.
9. מצננים לטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומקררים 8 שעות לפחות או במשך הלילה.
10. חותכים לריבועים בגודל 5-4 ס”מ ומגישים קר. שומרים מכוסה בניילון נצמד עד 4 ימים.
איך להכין שטורדל תפוחים?
הנה מתכון להכנת שטורדל תפוחים:
המצרכים לבצק:
===========
175 גרם קמח רגיל
1 חלמון ביצה
קורט מלח
1/2 כף שמן
5-6 כפות מים פושרים
המצרכים למילוי:
===========
50 גרם פירורי לחם
30 גרם חמאה
30 גרם חמאה מומסת
1 ק"ג תפוחים קשים
40 גרם צימוקים
70 גרם סוכר
קינמון טחון
אופן ההכנה:
=========
1. שמים את כל מרכיבי הבצק בקערה ומערבבים היטב. מעבירים למשטח מקומח ולשים עד שמתקבל בצק גמיש וחלק. מכסים את הבצק בניילון ומניחים במקרר לחצי שעה.
2. בזמן הזה מטגנים את פירורי הלחם בחמאה הלא מומסת עד שיזהיבו, מקלפים את התפוחים וחותכים לחתיכות קטנות, ומחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
3. מרדדים את בבצק למלבן דק כניי, מברישים אותו בחמאה המומסת ומפזרים את פרורי הלחם עד 3 ס"מ מהקצה. מכסים את פרורי הלחם בתפוחים ובוזקים עליהם צימוקים, סוכר וקינמון. עוטפים את המלית עם הבצק ומעבירים לתבנית משומנת.
4. אופים 40-50 דקות ומגישים עם קצפת, חם או קר.
הנה מתכון להכנת שטורדל תפוחים:
המצרכים לבצק:
===========
175 גרם קמח רגיל
1 חלמון ביצה
קורט מלח
1/2 כף שמן
5-6 כפות מים פושרים
המצרכים למילוי:
===========
50 גרם פירורי לחם
30 גרם חמאה
30 גרם חמאה מומסת
1 ק"ג תפוחים קשים
40 גרם צימוקים
70 גרם סוכר
קינמון טחון
אופן ההכנה:
=========
1. שמים את כל מרכיבי הבצק בקערה ומערבבים היטב. מעבירים למשטח מקומח ולשים עד שמתקבל בצק גמיש וחלק. מכסים את הבצק בניילון ומניחים במקרר לחצי שעה.
2. בזמן הזה מטגנים את פירורי הלחם בחמאה הלא מומסת עד שיזהיבו, מקלפים את התפוחים וחותכים לחתיכות קטנות, ומחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
3. מרדדים את בבצק למלבן דק כניי, מברישים אותו בחמאה המומסת ומפזרים את פרורי הלחם עד 3 ס"מ מהקצה. מכסים את פרורי הלחם בתפוחים ובוזקים עליהם צימוקים, סוכר וקינמון. עוטפים את המלית עם הבצק ומעבירים לתבנית משומנת.
4. אופים 40-50 דקות ומגישים עם קצפת, חם או קר.
מה לעשות נגד בחילות בזמן ההריון?
כך תוכלי להקל על בחילות בזמן ההריון:
1. הימנעי מהרחת ריחות אוכל חזקים
2. המעיטי בשתיית קפה
3. הפסיקי לעשן
4. הימנעי מצריכת אלכוהול
5. הורידי מהתפריט מזון מטוגן
6. המעיטי במזון מתובל
7. צמצמי את כמות אכילת פירות ההדר
8. הרבי בשתייה, אך כל פעם כמות קטנה
9. שתי חליטות ג'ינג'ר וקמומיל
10. הוסיפי לתפריט שקדים לא קלויים קלופים
11. הוסיפי לתפריט אגוזים
12. הוסיפי לתפריט עלים ירוקים
13. אכלי אגסים, בננות ותפוחי עץ
15. אכלי גזר
16. הקפידי על מנוחה מספקת
17. התייעצי בנוגע לתוספות ויטמינים וחומצה פולית
כך תוכלי להקל על בחילות בזמן ההריון:
1. הימנעי מהרחת ריחות אוכל חזקים
2. המעיטי בשתיית קפה
3. הפסיקי לעשן
4. הימנעי מצריכת אלכוהול
5. הורידי מהתפריט מזון מטוגן
6. המעיטי במזון מתובל
7. צמצמי את כמות אכילת פירות ההדר
8. הרבי בשתייה, אך כל פעם כמות קטנה
9. שתי חליטות ג'ינג'ר וקמומיל
10. הוסיפי לתפריט שקדים לא קלויים קלופים
11. הוסיפי לתפריט אגוזים
12. הוסיפי לתפריט עלים ירוקים
13. אכלי אגסים, בננות ותפוחי עץ
15. אכלי גזר
16. הקפידי על מנוחה מספקת
17. התייעצי בנוגע לתוספות ויטמינים וחומצה פולית
איך להכין משקה תפוחים חורפי?
הנה מתכון למשקה תפוחים חורפי של רשת אילן'ס בתי קפה, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרנים" בספטמבר 2005:
המצרכים לכוס אחת:
==============
1 שקית חליטת תפוח
1 כוס מים רותחים
20 מ"ל ליקר תפוזים (טריפל סק, קירסאו)
1 מקל קינמון
אופן ההכנה:
=========
מכינים חליטת תפוח איכותית בכוס זכוכית גדולה, מוזגים לתוכה את הליקר ומוסיפים מקל קינמון לערבוב.
הנה מתכון למשקה תפוחים חורפי של רשת אילן'ס בתי קפה, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרנים" בספטמבר 2005:
המצרכים לכוס אחת:
==============
1 שקית חליטת תפוח
1 כוס מים רותחים
20 מ"ל ליקר תפוזים (טריפל סק, קירסאו)
1 מקל קינמון
אופן ההכנה:
=========
מכינים חליטת תפוח איכותית בכוס זכוכית גדולה, מוזגים לתוכה את הליקר ומוסיפים מקל קינמון לערבוב.
איזו תזונה טובה למניעת ריח בכפות הרגליים?
בכדי להיפטר מריח רע בכפות הרגליים כדאי לנקות את הגוף בעזרת תזונה נכונה למשך שבועיים, זו התזונה המומלצת בשבועיים אלו:
1. שתייה מרובה של מים (לפחות שני ליטר כל יום)
2. שתייה של כוס מים פושרים עם שמן זית ולימון על הבוקר
3. שתיית מיצי ירקות
4. אכילת תפוחים ירוקים
5. אכילת ירקות ירוקים טריים
6. אכילת אורז מלא
בכדי להיפטר מריח רע בכפות הרגליים כדאי לנקות את הגוף בעזרת תזונה נכונה למשך שבועיים, זו התזונה המומלצת בשבועיים אלו:
1. שתייה מרובה של מים (לפחות שני ליטר כל יום)
2. שתייה של כוס מים פושרים עם שמן זית ולימון על הבוקר
3. שתיית מיצי ירקות
4. אכילת תפוחים ירוקים
5. אכילת ירקות ירוקים טריים
6. אכילת אורז מלא
מהי מנת פרי הנחשבת לנשנוש?
לפי מומחית התזונה ד"ר מאיה רוזמן, אלו מנות הפרי המחשבות לנשנוש:
3 כוסות קוביות מלון
3 כוסות אבטיח
אגס גדול
אפרסק גדול
2 נקטרינות
בננה אחת
כוס דובדבנים
חצי מנגו
3-4 משמשים
כוס ענבים
2 שזיפים גדולים
תפוח גדול
2 תמרים
2 קלמנטינות
תפוז אחד
3 כוסות תותי שדה
3 קיווי
9 שסק
לפי מומחית התזונה ד"ר מאיה רוזמן, אלו מנות הפרי המחשבות לנשנוש:
3 כוסות קוביות מלון
3 כוסות אבטיח
אגס גדול
אפרסק גדול
2 נקטרינות
בננה אחת
כוס דובדבנים
חצי מנגו
3-4 משמשים
כוס ענבים
2 שזיפים גדולים
תפוח גדול
2 תמרים
2 קלמנטינות
תפוז אחד
3 כוסות תותי שדה
3 קיווי
9 שסק
מה אפשר להוסיף לסלט חסה?
סלט חסה וסלטי עלים ירוקים ניתן לשדרג בקלות ע"י תוספות שונות, הנה מספר דוגמאות נהדרות:
ענבים סגולים או ירוקים חתוכים לאורכם
רצועות מנגו
פלחים דקיקים של תפוח עץ
תותים חתוכים לאורכם
פלחי אגסים דקים
פלחי פומלית אדומה או רגילה
חמוציות
אגוזי מלך
סלט חסה וסלטי עלים ירוקים ניתן לשדרג בקלות ע"י תוספות שונות, הנה מספר דוגמאות נהדרות:
ענבים סגולים או ירוקים חתוכים לאורכם
רצועות מנגו
פלחים דקיקים של תפוח עץ
תותים חתוכים לאורכם
פלחי אגסים דקים
פלחי פומלית אדומה או רגילה
חמוציות
אגוזי מלך
איך למנוע מהתפוחים להשחיר כשמכינים סלט וולדרוף?
כדי למנוע מתפוחי העץ להשחיר בזמן שמכינים סלט וולדרוף ישנן שתי אפשרויות:
1. לשים את התפוחים הקלופים ו/או החתוכים בתוך קערה עם מים קרים ולימון. לאחר מכן יש לסננם ולייבשם היטב.
2. לשמור את מי האננס מהשימורים ובתוכם לשים את התפוחים לבל ישחירו.
כדי למנוע מתפוחי העץ להשחיר בזמן שמכינים סלט וולדרוף ישנן שתי אפשרויות:
1. לשים את התפוחים הקלופים ו/או החתוכים בתוך קערה עם מים קרים ולימון. לאחר מכן יש לסננם ולייבשם היטב.
2. לשמור את מי האננס מהשימורים ובתוכם לשים את התפוחים לבל ישחירו.
איך בוחרים תפוחים?
בבחירת תפוחים יש להקפיד על הדברים הבאים:
1. תפוח, ללא קשר לצבעו, צריך להיות בהיר, מבריק וללא כתמים
2. יש לוודא שהתפוחים קשיחים ולא רכים
3. לגודל התפוח אין משמעות, בחרו לפי נטיית לבכם, אך לעתים תפוחים גדולים נוטים להירקב מהר יותר
בבחירת תפוחים יש להקפיד על הדברים הבאים:
1. תפוח, ללא קשר לצבעו, צריך להיות בהיר, מבריק וללא כתמים
2. יש לוודא שהתפוחים קשיחים ולא רכים
3. לגודל התפוח אין משמעות, בחרו לפי נטיית לבכם, אך לעתים תפוחים גדולים נוטים להירקב מהר יותר
איך מאחסנים תפוחים?
תפוחי עץ ניתן לאחסן מחוץ למקרר כשבוע ימים, תלוי גם במזג האוויר. כדי לשמור אותם טריים לזמן רב, עד כחודש ניתן להכניסם למקרר, אך בניגוד להמלצה שרווחה זמן רב, רצוי לא לשים אותם בתוך שקית מחוררת כי זה מאיץ את הבשלתם, כמו כן רצוי להניחם בנפרד מפירות וירקות אחרים, מאותה הסיבה.
תפוחי עץ ניתן לאחסן מחוץ למקרר כשבוע ימים, תלוי גם במזג האוויר. כדי לשמור אותם טריים לזמן רב, עד כחודש ניתן להכניסם למקרר, אך בניגוד להמלצה שרווחה זמן רב, רצוי לא לשים אותם בתוך שקית מחוררת כי זה מאיץ את הבשלתם, כמו כן רצוי להניחם בנפרד מפירות וירקות אחרים, מאותה הסיבה.
איך להכין קוקטייל שלגיה?
הנה מתכון להכנת קוקטייל שלגייה:
המצרכים:
=========
11/2 כוסות וודקה בטעם תפוח
2 כוסות ליקר תפוחים חמוצים
1 בקבוק מיץ תפוחים
3 תפוחים חתוכים לרבעים
קרח
אופן ההכנה:
===========
1. למלא קערה גדולה בקרח עד סופה.
2. להוסיף את הליקר, הוודקה והמיץ ומערבבים היטב.
3. מקשטים בפלחי התפוח.
הנה מתכון להכנת קוקטייל שלגייה:
המצרכים:
=========
11/2 כוסות וודקה בטעם תפוח
2 כוסות ליקר תפוחים חמוצים
1 בקבוק מיץ תפוחים
3 תפוחים חתוכים לרבעים
קרח
אופן ההכנה:
===========
1. למלא קערה גדולה בקרח עד סופה.
2. להוסיף את הליקר, הוודקה והמיץ ומערבבים היטב.
3. מקשטים בפלחי התפוח.
איך להכין קוקטייל תפוחים?
הנה מתכון להכנת קוקטייל תפוחים:
המצרכים:
======
1/4 תפוח חתוך לרצועות
3 פלחי תפוז
15 מ"ל מיץ תפוחים
30 מ"ל קטל וואן סיטרון
טריפל סק
ליים
אופן ההכנה:
========
מוזגים לכוס את כל מרכיבי הקוקטייל לפי הסדר, מערבבים היטב ומגישים.
לרוויה!
הנה מתכון להכנת קוקטייל תפוחים:
המצרכים:
======
1/4 תפוח חתוך לרצועות
3 פלחי תפוז
15 מ"ל מיץ תפוחים
30 מ"ל קטל וואן סיטרון
טריפל סק
ליים
אופן ההכנה:
========
מוזגים לכוס את כל מרכיבי הקוקטייל לפי הסדר, מערבבים היטב ומגישים.
לרוויה!
מהם יתרונותיהם הבריאותיים של תפוחים?
לתפוחי עץ יש יתרונות בריאותיים רבים. אלו הם:
עשירים בסיבים תזונתיים
עשירים בנוגדי חימצון חשובים
עשירים בברזל ובפיטוכימיקלים
עשירים בויטמינים ומינרלים
עשירים באשלגן
יעילים להורדת לחץ דם
יעילים להורדת כולסטרול
גורמים לתחושת שובע
טובים למערכת העיכול, הן לשלשולים והן לעצירויות
מפחית את הסיכוי לסרטן השד.
טובים לניקוי השיניים וחיזוק החניכיים
מסייעים במצבי מיגרנה
מסייעים בניקוי הריאות
מכילים סידן שנספג בגוף בצורה טובה
בתפוח אחד יש רק 80 קלוריות
לתפוחי עץ יש יתרונות בריאותיים רבים. אלו הם:
עשירים בסיבים תזונתיים
עשירים בנוגדי חימצון חשובים
עשירים בברזל ובפיטוכימיקלים
עשירים בויטמינים ומינרלים
עשירים באשלגן
יעילים להורדת לחץ דם
יעילים להורדת כולסטרול
גורמים לתחושת שובע
טובים למערכת העיכול, הן לשלשולים והן לעצירויות
מפחית את הסיכוי לסרטן השד.
טובים לניקוי השיניים וחיזוק החניכיים
מסייעים במצבי מיגרנה
מסייעים בניקוי הריאות
מכילים סידן שנספג בגוף בצורה טובה
בתפוח אחד יש רק 80 קלוריות
איך לנקות את הריאות באופן טבעי?
בכדי לנקות את הריאות באופן טבעי יש לצרוך אחד ממוצרי המזון הבאים לפחות פעם ביום:
תפוחים
פירות
ירקות
פטל
אוכמניות
בצל
בכדי לנקות את הריאות באופן טבעי יש לצרוך אחד ממוצרי המזון הבאים לפחות פעם ביום:
תפוחים
פירות
ירקות
פטל
אוכמניות
בצל
אילו פירות גורמים לחימום הגוף?
הפירות הבאים מסייעים לגוף לחמם את עצמו:
תפוחים חמוצים
ענבים ירוקים
בננות
אננס
סברס
דובדבנים
אפרסקים
משמשים
הפירות הבאים מסייעים לגוף לחמם את עצמו:
תפוחים חמוצים
ענבים ירוקים
בננות
אננס
סברס
דובדבנים
אפרסקים
משמשים
איך להכין תפוחי - עץ אפויים ללא אפייה?
כדי להכין תפוחי עץ עץ אפויים ללא אפייה, בחרו תפוחים מזן חמוץ-מתוק והקפיאו אותם לשבוע. לאחר שבוע הפשירו אותם והגישו - הם יהיו מתוקים ועתירי נוזלים.
כדי להכין תפוחי עץ עץ אפויים ללא אפייה, בחרו תפוחים מזן חמוץ-מתוק והקפיאו אותם לשבוע. לאחר שבוע הפשירו אותם והגישו - הם יהיו מתוקים ועתירי נוזלים.
איך לאחסן תפוחי עץ?
תפוחי עץ יש לאחסן באיזור הכי קר במקרר בתוך שקית פלסטיק לא אטומה. ניתן לאחסן תפוחי עץ במקרר עד עשרה ימים.
תפוחי עץ יש לאחסן באיזור הכי קר במקרר בתוך שקית פלסטיק לא אטומה. ניתן לאחסן תפוחי עץ במקרר עד עשרה ימים.