» «
סלמון
איך להכין פילה סלמון עם ירקות?


הנה מתכון לפילה סלמון עם ירקות של ילנה ויינברג, כפי שפורסם בבלוג של Xnet בנובמבר 2015:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
פילה סלמון במשקל 1 ק"ג

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

4 כפות רוטב סויה

כפות מיונז

3 שיני שום כתושות

1/4 צרור שמיר קצוץ

פלפל שחור גרוס

1 כרשה (החלק הלבן בלבד)

1 קישוא

2 פלפלים אדומים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-200. מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ועליו פורשים נייר אפייה.

2. מרוקנים את גביע השמנת החמוצה לתוך התבנית. מוסיפים את רוטב הסויה, המיונז, השום, השמיר (שומרים מעט בצד לקישוט) ופלפל שחור. מערבבים לתערובת אחידה.

3. שוטפים את פילה הסלמון ומייבשים היטב במגבות נייר. מניחים בתבנית כשהעור פונה כלפי מטה.

4. פורסים דק את הכרשה, הקשוא והפלפלים. מפזרים עך הדג ומערבבים עם תערובת השמנת.

5. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומהדקים היטב, כדי שהתבנית תהייה אטומה.

6. אופים כ-30 דקות, עד שהדג מוכן. מגישים חם עם הרוטב ומקשטים בשמיר קצוץ.
דגים מטוגנים
איך לטגן דגים שלמים?


הנה הנחיותיו של השף רפי כהן לטיגון דגים שלמים:

1. בחרו דגים מאותו סוג, רצוי דגי ים קטנים, נקיים מקשקשים ומבוטנים, אך עם עצמותיהם. שטפו את הדגים היטב במים קרים.

2. הכינו את הציפוי לדגים לפי בחירתכם ולפי המתכון שלכם, ערבבו היטב והעבירו את הדגים למגש שטוח.

3. בחרו שמן טיגון נטרלי. הטוב ביותר הוא שמן ענבים, גם שמן תירס אפשרי.

4. מחממים את השמן לטמפרטורה של 180 מעלות, מוודאים זאת בעזרת מדחום המיועד לכך או שמשתמשים בצ'יפסר. יש להקפיד הקפדה יתרה על הטמפרטורה להצלחה מרבית של הדגים.

5. בסמוך לטיגון יש להכין מי קרח לטבילת הדגים, לטבול אותם שתי דקות ולסנן מבלי לנגב

6. טובלים כל דג בציפוי מהראש ועד הזנב ומקפידים שלא יהיו גושים.

7. מטגנים מיד בשמן העמוק. חשוב לא להכניס לשמן יותר מדי דגים בבת אחת. מטגנים למשך 5 דקות, עד קבלת גוון זהב.
דגי מאכל
איך להכין דג פורל בירקות בנוסח בלקני?



הנה מתכון לדג פורל בירקות בנוסח בלקני המתאים מאד גם לימי חג הפסח:


מצרכים:
=======
6 דגי פורל לבן או ורוד

6-8 כפות מיץ לימון

6 גזרים בגודל בינוני

6 תפוחי אדמה בינוניים

3 ראשי סלרי בינוניים

6 כפות שמן

כוס מיץ לימון

4.5 - 6 כוסות מים

מעט עלי סלרי קטנים (שלא נקצצו)

מלח

פלפל לבן


אופן ההכנה:
===========
1. לרחוץ היטב את הדגים.

2. לטפטף לימון על הדגים ובתוכם ולהמתין 10 דקות.

3. לתבל מבפנים ומבחוץ במלח ופלפל לבן.

4. לרחוץ היטב ולקלוף את הירקות, לפרוס אותם בעובי של 3/4 ס"מ.

5. לצקת את השמן לסיר שטוח ולהוסיף את פרוסות הסלרי והגזר, לכסות במים ולבשל עד שהירקות מתרככים.

6. להוסיף את פרוסות תפוחי האדמה ועליהם להניח את הדגים.

7. לתקן תיבול עם מלח, פלפל וסוכר.

8. לבשל על להבה נמוכה כ-15 דקות ולקראת גמר הבישול להוסיף את עלי הסלרי ומיץ הלימון.

בתיאבון!
ציר דגים
איך להכין ציר דגים?


הנה מתכון להכנת שני ליטר ציר דגים:

המצרכים:
========
1.5 ק"ג אדרות וראשי דגים

3 גזרים קלופים

3 גבעולי סלרי

1 צרור פטרוזילה

1 צרור שמיר

1 כפית מלח

1/2 כפית גרגרי פלפל שחור שלם

2 ליטר מים

אופן ההכנה:
==========
1. מניחים בסיר את כל המצרכים ויוצקים עליהם את המים.

2. מביאים לרתיחה קלה, מנמיכים את האש ומבשלים מבלי לערבב חצי שעה.

3. מורידים את הסיר מהגז ומצננים כשעה כשהוא מכוסה.

4. מסננים ומעבירים לכלי אטום. ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים ובמקפיא עד שלושה חודשים. את הירקות שבושלו ניתן לאכול לאחר הסינון.

דגי מאכל

חריימה
איך להכין חריימה?


הנה מתכון להכנת חריימה:

המצרכים לשש מנות:
================
1 ק"ג דג לבן טרי (לוקוס, בורי, מוסר ים) פרוס לנתחים בעובי 2 ס"מ עם העצמות והאדרה.

1/4 כוס שמן קנולה

10 שיני שום כתושות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה חריפה

1 כפית כמון

1/4 כפית קימל טחון

1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות

2 כוסות מים

מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מוציאים את הדגים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.

2. מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה, שום, פפריקה מתוקה וחריפה, כמון וקימל, מערבבים ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה.

3. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה, עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים מים ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.

5. מוסיפים את נתחי הדג ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות ללא כיסוי. הופכים את הדגים ומבשלים עוד כחמש דקות, עד שהדגים מוכנים. יוצקים מיץ לימון ומערבבים.

6. מפזרים כוסברה קצוצה ןמגישים.
דגי מאכל
על מה להקפיד בבחירת דגים?



בבואכם לקנות דגים להכנה בבית, הקפידו על הדברים הבאים על מנת לוודא שהדגים שקניתם אכן טריים וטובים למאכל:

1. עור הדג צריך להיות מבריק, מעט רירי ולח.

2. עיני הדג אמורות להיות נוצצות ולא עכורות.

3. הזימים של הדג צריכים להיות אדומים.

4. הדג צריך להיות בעל ריח סביר של דגים ובשום אופן לא מסריח.

5. ודאו שאין נקודה ירוקה על הדג, זה סימן שלא ניקו אותו טוב.

6. בשר הדג צריך להיות גמיש אך לא רך, אלא שתורגש נוקשות מה בלחיצה עליו (באופן שסימן האצבע הלוחצת לא יישאר על הדג).

7. בחנות בה אתם קונים אמור הדג להיות מאוחסן במקרר (ולא במקפיא!) כשהוא מכוסה פתיתי קרח.

8. העדיפו דגים מהים הצפוני שכן יש בהם אחוז גבוה של אומגה 3 הידוע כבריא וחשוב לגוף.
דג טונה
איך למנוע בבישול דג טונה מדג יבש מדי?



אני שומעת שאנשים נמנעים לבשל דג טונה בגלל שהוא יוצא להם יבש בבישול. אז הנה הדרך שאנשים יבשלו דגי טונה רכים כחמאה:

זה פשוט מאוד:

1. להשרות את פרוסות הדג במים מהברז עם לימון אחד סחוט, כפית מלח וחצי כפית סודה לשתייה.

2. אחרי חצי שעה של השרייה, לשטוף כמה פעמים ולבשל רגיל.

תיהנו!
דגי מאכל
איך לדעת שדגים טריים בזמן הקנייה?



כדי לוודא שהדג שקניתם טרי, הקפידו על 6 הדברים הבאים:

1. עורו של הדג לח, מעט רירי ומבריק.

2. כאשר לוחצים על הדג לא נשארת בו גומה.

3. עיני הדג מבריקות ולא עכורות.

4. זימי הדג אדומים.

5. יש לוודא שלדג אין ריח חריג ולא נעים.

6. יש לוודא שהדג אוחסן במקרר שעליו פתיתי קרח השומרים על טריותו מבלי להקפיאן.


מסעדות דגים
איפה יש מסעדת דגים טובה ברמת הגולן?


דגים מצוינים יש במסעדת "דג על הדן" בהגושרים, מול הקיבוץ, ליד פארק שניר, מתחת לרמת הגולן. טלפון: 04-6959008.


דגים טובים ליד מאכלי קדירה טעימים ונוף מדהים אפשר לאכול גם בקדירת המכשפה והחלבן - בישוב נמרוד, רמת הגולן. אוכל טוב ויקר, שירות מעולה ונוף מרהיב נוסח אירופה. טלפונים: 04-6870049, 04-6981162
איך לבחור דגים לאפיה בתנור?



הדגים המתאימים לאפיה בתנור הם: בקלה ים תיכונית, טרחון (טרולוס - צנונית אטלנטית), לוקוס, מוסר ים מלכותי, מליטה (עם זנב שחור), מקרל, מרמיר, סול, סקומבריה, פארידה (שינן החוט), פלמידה אדומה, רוטברש, שולה (אינטיאס)

דגי גידול: ברמונדי, לברק, דניס (צ'יפורה) ופורל (טרוטה).

דגי בריכה לאפייה: בורי, אמנון, אדמונית, בס הסלע וקרפיון.
איזה דג מומלץ לבחור לאירועים?


כאשר אתם בוחרים להוסיף דג לתפריט הארוע שלכם, קחו בחשבון שדגים שאינם טריים יכולים להיות מאד מסוכנים לבריאות. העדיפו, אם כן, דגים פשוטים, מתוצרת הארץ, אשר טריותם בטוחה יותר, על פני דגים יוקרתיים, אך כאלה שעלולים להיות בעייתיים מבחינת טריותם.
איך להכין איולי לדגים מטוגנים?



כך מכינים איולי לדגים מטוגנים:

מצרכים:
=======
1 ביצה

2 כפות מיץ לימון

קורט מלח

1 כפית חרדל

1 שן שום

2 כפות אריסה או רוטב שאטה

200-300 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה:
==========
שמים את כל החומרים מלבד שמן הזית במעבד מזון, מפעילים במהירות גבוהה עד להתלכדות החומרים ואז מזלפים פנימה את שמן הזית עד שהתערובת מתייצבת.
איך לקנות דגים טובים לאכילה?


הנה כמה עצות לדגים טובים:

1. רצוי ומומלץ לרכוש דגים טריים ביום הבישול, או ביום קודם.

2. אין אפשרות להשוות בין דג טרי לדג קפוא. הטעם והמרקם שונים לחלוטין.

3. איך יודעים שהדג טרי? - עיני הדג צריכות להיות בולטות וברורות. בדג שאינו טרי, העיניים מכוסות בקרום לבן.
איך להכין דג אראס?


גד אראס (קומוניסט, חבתרש) הוא דג שבשרו יחסית יבש וקשה והוא בעל טעם חזק של ים, לדג יש עצם חדה על ראשו ורצוי לקנות אותו לאחר שמנקים ממנו את העצמות. את הדג יש להכין בצורה זו: מקמחים אותו מעט ואז מטגנים בשמן עמוק או במחבת, כאשר הדג גדול יותר ניתן גם לצלות אותו בתנור או בגריל.
איך להכין דג סלמון?



הנה מתכון להכנת דג סלמון:

המצרכים:
========
6 יחידות פילה סלמון טרי

1 כוס רוטב צ'ילי חריף (מוכן)

1/2 כוס רוטב סויה

1/2 כוס סילאן תמרים

1/2 כוס שמן סויה

4 כפות שמן שומשום

שומשום קלוי

בזיליקום טרי


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים מרינדה מכל החומרים מלבד הדג והשומשום.

2. מניחים את הדגים על התבנית ויוצקים עליה את המרינדה.

3. מפזרים מעל הדג את השומשום הקלוי.

4. אופים בתנור בחום של 190 מעלות כרבע שעה.
איך להכין דג אנשובי?


דג אנשובי הוא דג קטן המכיל עצמות שניתן לאכול אותן. אלו אפשרויות ההכנה של דג אנשובי:

1. טיגון והגשה בצורת צ'יפסים קטנים

2. אנשובי שמשקלו למעלה מ-70 גרם ניתן לפלט לצורת פרפר ואש לכבוש במלח, בחומץ או בלימון

3. להכין מהדגים המפולטים דגים מחותנים בסגנון מרקואי

4. דגי האנשובי הגדולים מתאימים כסביצ'ה
איך להכין דג סרגוס (חדאד)?


דג סרגוס (חדאד) הוא דג בעל בשר יבש עם טעם חזק של ים, לעתים כשהדג שוקל יותר (1.5 ומעלה) בשרו שמן יותר. בדג יש עצמות שלא מיועדות לאכילה ןצורת ההכנה המתאימה ביותר לדג זה היא בטיגון וכאשר הוא שוקל מעל 200 גרם היא יתאים גם לצלייה על הגריל או לאפייה.


איך להכין דגי בייבי פרידה?


דגי בייבי פרידה הם דגים שבשרם עדין ולבן, טעמם מתקתק וטעים ביותר והם מהווים כתחליף כשר לסרטנים, אך שמחירם אינו זול. לבייבי פרידה יש עצמות שאינן מתאימות למאכל וכמעט כל צורות ההכנה מתאימות לו: אפייה, טיגון, גריל וסביצ'ה.
מהו הזמן המומלץ להכנת דג סלמון?


משך זמן ההכנה של דג סלמון הוא בין 10-12 דקות בטמפרטורה גבוהה (220 מעלות).
איך לבשל דג טונה?



דג טונה יש לבשל על מחבת או בגריל.
איך להכין דגים רזים (כחושים) לאכילה?


דגים רזים (כחושים), הם בעיקר הדגים השטוחים כמו בס, סול, האדוק, בקלה ושד הים, אותם מומלץ לבשל ברוטב או לטגן.
איך להכין דג מרמיר על הגריל?
איך שומרים על הפריכות של דגים בטיגון?
איך להכין דג סקומרי (מקרל)?
כמה זמן לוקח לגוף לעכל דגים?
כמה קלוריות יש בדגים ברוטב אדום?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.