» «
ציר דגים
איך להכין ציר דגים?


הנה מתכון להכנת שני ליטר ציר דגים:

המצרכים:
========
1.5 ק"ג אדרות וראשי דגים

3 גזרים קלופים

3 גבעולי סלרי

1 צרור פטרוזילה

1 צרור שמיר

1 כפית מלח

1/2 כפית גרגרי פלפל שחור שלם

2 ליטר מים

אופן ההכנה:
==========
1. מניחים בסיר את כל המצרכים ויוצקים עליהם את המים.

2. מביאים לרתיחה קלה, מנמיכים את האש ומבשלים מבלי לערבב חצי שעה.

3. מורידים את הסיר מהגז ומצננים כשעה כשהוא מכוסה.

4. מסננים ומעבירים לכלי אטום. ניתן לשמור במקרר עד שלושה ימים ובמקפיא עד שלושה חודשים. את הירקות שבושלו ניתן לאכול לאחר הסינון.
דגי מאכל
על מה להקפיד בבחירת דגים?



בבואכם לקנות דגים להכנה בבית, הקפידו על הדברים הבאים על מנת לוודא שהדגים שקניתם אכן טריים וטובים למאכל:

1. עור הדג צריך להיות מבריק, מעט רירי ולח.

2. עיני הדג אמורות להיות נוצצות ולא עכורות.

3. הזימים של הדג צריכים להיות אדומים.

4. הדג צריך להיות בעל ריח סביר של דגים ובשום אופן לא מסריח.

5. ודאו שאין נקודה ירוקה על הדג, זה סימן שלא ניקו אותו טוב.

6. בשר הדג צריך להיות גמיש אך לא רך, אלא שתורגש נוקשות מה בלחיצה עליו (באופן שסימן האצבע הלוחצת לא יישאר על הדג).

7. בחנות בה אתם קונים אמור הדג להיות מאוחסן במקרר (ולא במקפיא!) כשהוא מכוסה פתיתי קרח.

8. העדיפו דגים מהים הצפוני שכן יש בהם אחוז גבוה של אומגה 3 הידוע כבריא וחשוב לגוף.
דגי מאכל
איך להכין דג פורל בירקות בנוסח בלקני?



הנה מתכון לדג פורל בירקות בנוסח בלקני המתאים מאד גם לימי חג הפסח:


מצרכים:
=======
6 דגי פורל לבן או ורוד

6-8 כפות מיץ לימון

6 גזרים בגודל בינוני

6 תפוחי אדמה בינוניים

3 ראשי סלרי בינוניים

6 כפות שמן

כוס מיץ לימון

4.5 - 6 כוסות מים

מעט עלי סלרי קטנים (שלא נקצצו)

מלח

פלפל לבן


אופן ההכנה:
===========
1. לרחוץ היטב את הדגים.

2. לטפטף לימון על הדגים ובתוכם ולהמתין 10 דקות.

3. לתבל מבפנים ומבחוץ במלח ופלפל לבן.

4. לרחוץ היטב ולקלוף את הירקות, לפרוס אותם בעובי של 3/4 ס"מ.

5. לצקת את השמן לסיר שטוח ולהוסיף את פרוסות הסלרי והגזר, לכסות במים ולבשל עד שהירקות מתרככים.

6. להוסיף את פרוסות תפוחי האדמה ועליהם להניח את הדגים.

7. לתקן תיבול עם מלח, פלפל וסוכר.

8. לבשל על להבה נמוכה כ-15 דקות ולקראת גמר הבישול להוסיף את עלי הסלרי ומיץ הלימון.

בתיאבון!
מדריך להכנת דגים
איך להכין דג אראס?


גד אראס (קומוניסט, חבתרש) הוא דג שבשרו יחסית יבש וקשה והוא בעל טעם חזק של ים, לדג יש עצם חדה על ראשו ורצוי לקנות אותו לאחר שמנקים ממנו את העצמות. את הדג יש להכין בצורה זו: מקמחים אותו מעט ואז מטגנים בשמן עמוק או במחבת, כאשר הדג גדול יותר ניתן גם לצלות אותו בתנור או בגריל.

דגי מאכל

מסעדות דגים
איפה יש מסעדת דגים טובה ברמת הגולן?


דגים מצוינים יש במסעדת "דג על הדן" בהגושרים, מול הקיבוץ, ליד פארק שניר, מתחת לרמת הגולן. טלפון: 04-6959008.


דגים טובים ליד מאכלי קדירה טעימים ונוף מדהים אפשר לאכול גם בקדירת המכשפה והחלבן - בישוב נמרוד, רמת הגולן. אוכל טוב ויקר, שירות מעולה ונוף מרהיב נוסח אירופה. טלפונים: 04-6870049, 04-6981162
אנשובי
איך להכין דג אנשובי?


דג אנשובי הוא דג קטן המכיל עצמות שניתן לאכול אותן. אלו אפשרויות ההכנה של דג אנשובי:

1. טיגון והגשה בצורת צ'יפסים קטנים

2. אנשובי שמשקלו למעלה מ-70 גרם ניתן לפלט לצורת פרפר ואש לכבוש במלח, בחומץ או בלימון

3. להכין מהדגים המפולטים דגים מחותנים בסגנון מרקואי

4. דגי האנשובי הגדולים מתאימים כסביצ'ה
דגי מאכל
איך לבחור דגים לאפיה בתנור?



הדגים המתאימים לאפיה בתנור הם: בקלה ים תיכונית, טרחון (טרולוס - צנונית אטלנטית), לוקוס, מוסר ים מלכותי, מליטה (עם זנב שחור), מקרל, מרמיר, סול, סקומבריה, פארידה (שינן החוט), פלמידה אדומה, רוטברש, שולה (אינטיאס)

דגי גידול: ברמונדי, לברק, דניס (צ'יפורה) ופורל (טרוטה).

דגי בריכה לאפייה: בורי, אמנון, אדמונית, בס הסלע וקרפיון.
דגי מאכל
איזה דג מומלץ לבחור לאירועים?


כאשר אתם בוחרים להוסיף דג לתפריט הארוע שלכם, קחו בחשבון שדגים שאינם טריים יכולים להיות מאד מסוכנים לבריאות. העדיפו, אם כן, דגים פשוטים, מתוצרת הארץ, אשר טריותם בטוחה יותר, על פני דגים יוקרתיים, אך כאלה שעלולים להיות בעייתיים מבחינת טריותם.


דג סלמון
איך להכין דג סלמון?



הנה מתכון להכנת דג סלמון:

המצרכים:
========
6 יחידות פילה סלמון טרי

1 כוס רוטב צ'ילי חריף (מוכן)

1/2 כוס רוטב סויה

1/2 כוס סילאן תמרים

1/2 כוס שמן סויה

4 כפות שמן שומשום

שומשום קלוי

בזיליקום טרי


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים מרינדה מכל החומרים מלבד הדג והשומשום.

2. מניחים את הדגים על התבנית ויוצקים עליה את המרינדה.

3. מפזרים מעל הדג את השומשום הקלוי.

4. אופים בתנור בחום של 190 מעלות כרבע שעה.
איך לקנות דגים טובים לאכילה?


הנה כמה עצות לדגים טובים:

1. רצוי ומומלץ לרכוש דגים טריים ביום הבישול, או ביום קודם.

2. אין אפשרות להשוות בין דג טרי לדג קפוא. הטעם והמרקם שונים לחלוטין.

3. איך יודעים שהדג טרי? - עיני הדג צריכות להיות בולטות וברורות. בדג שאינו טרי, העיניים מכוסות בקרום לבן.
איך להכין דג סרגוס (חדאד)?


דג סרגוס (חדאד) הוא דג בעל בשר יבש עם טעם חזק של ים, לעתים כשהדג שוקל יותר (1.5 ומעלה) בשרו שמן יותר. בדג יש עצמות שלא מיועדות לאכילה ןצורת ההכנה המתאימה ביותר לדג זה היא בטיגון וכאשר הוא שוקל מעל 200 גרם היא יתאים גם לצלייה על הגריל או לאפייה.
איך למנוע בבישול דג טונה מדג יבש מדי?



אני שומעת שאנשים נמנעים לבשל דג טונה בגלל שהוא יוצא להם יבש בבישול. אז הנה הדרך שאנשים יבשלו דגי טונה רכים כחמאה:

זה פשוט מאוד:

1. להשרות את פרוסות הדג במים מהברז עם לימון אחד סחוט, כפית מלח וחצי כפית סודה לשתייה.

2. אחרי חצי שעה של השרייה, לשטוף כמה פעמים ולבשל רגיל.

תיהנו!
איך להכין איולי לדגים מטוגנים?



כך מכינים איולי לדגים מטוגנים:

מצרכים:
=======
1 ביצה

2 כפות מיץ לימון

קורט מלח

1 כפית חרדל

1 שן שום

2 כפות אריסה או רוטב שאטה

200-300 מ"ל שמן זית

אופן ההכנה:
==========
שמים את כל החומרים מלבד שמן הזית במעבד מזון, מפעילים במהירות גבוהה עד להתלכדות החומרים ואז מזלפים פנימה את שמן הזית עד שהתערובת מתייצבת.
איך לדעת שדגים טריים בזמן הקנייה?



כדי לוודא שהדג שקניתם טרי, הקפידו על 6 הדברים הבאים:

1. עורו של הדג לח, מעט רירי ומבריק.

2. כאשר לוחצים על הדג לא נשארת בו גומה.

3. עיני הדג מבריקות ולא עכורות.

4. זימי הדג אדומים.

5. יש לוודא שלדג אין ריח חריג ולא נעים.

6. יש לוודא שהדג אוחסן במקרר שעליו פתיתי קרח השומרים על טריותו מבלי להקפיאן.
איך להכין דג טלוויזיה (באטיס)?


דג טלוויזיה (באטיס, דג חול) הוא דג עדין, עסיסי וטעים מאוד. עיקר העצמות שלו מתרכזות באידרה אותה ניתן לשלוף די בקלות. ההכנה המתאימה ביותר לדג זה היא טיגון בשמן עמוק או במחבת.
איפה לקנות דגים?


דגים יש לקנות רק במקומות מורשים. יש להימנע מקניית דגים במקומות פתוחים אן בדוכנים.
כמה דגים יש לאכול בשבוע?


בשבוע אחד כדאי לאוכל שתי מנות דגים, רצוי מנסוגי דלי שומן ועשירים באומגה 3.


איך כדאי לאכול דג דניס?


דג דניס ניתן לאכול כאשר הוא מטוגן, בתנור או בגריל.

אם הדג עם קשקשים, ניתן לאפות אותו כאשר הוא מצופה במלח.
איך להשרות דגים?


דגים קטנים "מתבשלים" בתוך מרינדה, כך גם דגים מעט גדולים יותר. לכן, אם אתם לא מעוניינים לאכול דג בסגנון "סביצ'ה", הקפידו להשרותם לזמן קצר ואז להכינם בטיגון, אפייה או צלייה.
איך להכין דג מליטה?


מליטה הוא דג בעל בשר עסיסי, רך ועדין. יש בו מעט עצמות לכן הוא נוח לאכילה וקל גם לפלט אותו. דגי המליטות הגדולות מתאימות לעשייה בתנור, בגריל ולבישול ברוטב ואת המליטות הקטנות עדיף לטגן.
איך מכינים דג קרפיון?


דג קרפיון ניתן להכין כפילה או כגפילטע פיש.
אם יש לכם נתח עבה במיוחד של קרפיון, תוכלו למלא אותו בירקות.
כמה קלוריות יש בדגים ברוטב אדום?
איך שומרים על הפריכות של דגים בטיגון?
איך להכין דג סקברידיה?
איך להכין דג סרדין?
איך להפשיר בשר ודגים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.