» «

האגוזייה

לחם פירות
איך להכין לחם פירות?


הנה מתכון להכנת לחם פירות, מבית "האגוזיה":

המצרכים:
=======
1 כוס קמח לכל מטרה

1 כוס קמח מלא

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק

1/2 כוס יוגורט רגיל או יוגורט טבעוני

1 כפית תמצית וניל

1 כוס פירות מעורבים חתוכים לקוביות (כגון תפוחים, אגסים, פירות יער או פירות יבשים)

אופן ההכנה:
=========
1 מחממים את התנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית כיכר לחם או אינגליש קייק 22 ס"מ.

2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח לכל מטרה, קמח מלא, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר.

3. בקערת ערבוב נפרדת מערבבים יחד את רסק התפוחים, היוגורט או היוגורט הטבעוני ותמצית וניל.

4. מוסיפים את החומרים הרטובים לחומרים היבשים ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. לא לערבב יתר על המידה.

5. מקפלים פנימה בעדינות את קוביות הפירות.

6. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון.


7. אופים 60-70 דקות, או עד שנועצים קיסם במרכז ויוצא נקי. הניחו לכיכר להתקרר בתבנית במשך 10 דקות לפני שמוציאים אותו ונותנים לו להתקרר לחלוטין על רשת.
לחם פירות טעים להגיש חם או בטמפרטורת החדר, ניתן לאחסן בכלי אטום עד 3 ימים, ולהקפיא עד חודשיים.
טראפלס שוקולד מריר ודובדבנים
איך להכין טראפלס שוקולד מריר ודובדבנים?


הנה מתכון של "האגוזייה" לטראפלס שוקולד מריר ודובדבנים:

המצרכים:
=======
1 כוס דובדבנים מיובשים שחורים או אדומים

1/2 כוס חלב שקדים

1/2 כוס מטבעות שוקולד מריר 70%

1/4 כוס אבקת קקאו נא

1 כף סירופ מייפל

1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
=========
1. בסיר קטן מערבבים את הדובדבנים היבשים וחלב השקדים. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5 דקות, או עד שהדובדבנים מתנפחים והתערובת מסמיכה.

2. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את המטבעות השוקולד, אבקת הקקאו, סירופ המייפל ותמצית הוניל. מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת חלקה.

3. מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מניחים אותה במקרר למשך שעה לפחות, או עד שהיא יציבה.

4. בעזרת כף או כפית קטנה, יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של 2-3 ס"מ.
מגלגלים את הטראפלס באבקת קקאו נוספת, אם רוצים.

5. מקררים את הטראפלס לפחות 30 דקות, או עד שהם יציבים, לפני ההגשה.

הערה: אפשר לגלגל את הטראפלס גם באגוזים מרוסקים, קוקוס מגורר או כל ציפוי רצוי אחר במקום אבקת קקאו.
חיתוכיות שיבולת שועל
איך מכינים חיתוכיות שיבולת שועל חמימות?


הנה נתכון של "האגוזיה" לחיתוכיות שיבולת שועל חמימות:

המצרכים ל-6 סועדים:
===============
2 כוסות קוואקר עבה (ללא גלוטן במידת הצורך)

1/2 כוס אגוזים קצוצים (למשל אגוזי מלך, שקדים או אגוזי פקאן)

1/2 כוס פירות יבשים (למשל, צימוקים, חמוציות או תמרים קצוצים)

2 כפות זרעי צ'יה

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית קינמון טחון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כפית מלח

2 כוסות חלב שקדים

1/4 כוס סירופ מייפל

1 כפית תמצית וניל

תוספות נוספות: פירות טריים, אגוזים, זרעים, או טפטוף של סירופ מייפל


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית אפייה.

2. בקערה גדולה מערבבים קוואקר, אגוזים קצוצים, פירות יבשים, זרעי צ'יה, אבקת אפייה, קינמון טחון, אגוז מוסקט טחון ומלח.

3. בקערה נפרדת, טורפים יחד חלב שקדים , סירופ מייפל ותמצית וניל.

4. יוצקים את התערובת הנוזלית לקערה עם החומרים היבשים. מערבבים עד שכל החומרים מתאחדים היטב.

4. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה המשומנת, מפזרים אותה בצורה אחידה.
אופים בתנור שחומם מראש במשך כ-30 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב.
מוציאים מהתנור ומצננים כמה דקות.

6. להגשה: פורסים למנות אישיות ומוסיפים מעל פירות טריים, אגוזים, זרעים, או טפטוף של סירופ מייפל.

7. מגישים חמים, ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.
שיפודי טופו וירקות
איך להכין שיפודי טופו עם חמאת בוטנים?


הנה מתכון שלה "אגוזיה" לשיפודי טופו עם טוויסט של חמאת בוטנים. מתאים במיוחד לצמחוניים וטבעוניים ליום העצמאות, אבל גם לימים אחרים

המצרכים:
=======
1 חב' טופו מוצק, חתוך לקוביות

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

1 בצל סגול

8-10 עגבניות שרי

2 כפות שמן זית

2 כפות רוטב סויה

1 כף סירופ מייפל

1 כף חמאת בוטנים

1 שן שום, קצוצה

1/4 כפית צ'ילי (אופציונלי)

מלח ופלפל לפי הטעם

בוטנים וכוסברה קצוצים, לקישוט

אופן ההכנה:
=========
1. משרים שיפודי עץ במים למשך 30 דקות לפחות כדי למנוע מהם להישרף על הגריל.

2. בקערה קטנה, טורפים יחד שמן זית, רוטב סויה, סירופ מייפל, חמאת בוטנים, שום, צ'ילי, מלח ופלפל.

3. משחילים את הטופו, הפלפלים, הבצל ועגבניות השרי על השיפודים, לסירוגין בין הירקות והטופו.

4. מברישים את השיפודים בנדיבות במרינדה, מקפידים לצפות את כל הצדדים.

5. מחממים מראש את הגריל או מחבת הגריל לחום בינוני-גבוה.

6. מניחים את השיפודים על הגריל למשך 8-10 דקות, הופכים מדי פעם, עד שהירקות רכים ונחרכים והטופו שחום קל ופריך.

7. מגישים חם ומומלץ לטפטף מרינדה נוספת מעל, לבסוף, לזרות בוטנים קצוצים וכוסברה לקישוט.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.