» «
הריון
האם ההריון מקלקל את השיניים כי הסידן "נלקח" לבניית עצמות העובר?


לא נכון !!! העובר אינו אשם... לפחות לא באופן ישיר. באופן חד משמעי הוכח כי הסידן שדרוש לבניית עצמות העובר אינו נלקח משיני האם. אבל אם את מקיאה הרבה, ו/או אוכלת יותר מהרגיל, החומציות בפה כן מזיקה לשיניים - ולכן מומלץ לאחר כל הקאה, להשתמש בשטיפות פה המכילות פלואוריד. אל תצחצחי שיניים אחרי כל הקאה, כיוון שלמעשה תחדירי את החומצה עמוק יותר אל השן, ותגרמי להתפוררותה, כמו גם לשפשוף יתר ושחיקה מיותרת של השיניים. מומלץ גם להשתמש בחוט דנטלי, ולעבור למברשת קטנה ועדינה. כמו כן, כשמתפתחת רגישות בחניכיים, ולא מצחצחים טוב, הדבר עלול להביא לחורים (עששת) מרובים, וחבל.
הריון
מדוע השיניים בסכנה בהריון?


השיניים בתקופת ההריון בסכנה כי יש יותר חומציות בפה שמפוררת את השיניים, בגלל ריבוי הקאות, אכילה בלתי מבוקרת, נטייה לצריכת משקאות ומאכלים מתוקים ו/או חומציים. הפתרון – שטיפות פה המכילות פלואוריד, צחצוח נכון, שתייה מרובה של מים וחלב, הפחתת צריכת משקאות ומאכלים מתוקים ו/או חומציים. כמו כן ג'ינג'ר (זנגביל) ידוע כמפחית בחילות.
סיבה נוספת היא חשש בלתי מוצדק מטיפולי שיניים בהריון – הרוב המכריע של טיפולי השיניים לא יזיקו לעובר, כולל סתימות, עקירות, טיפולי שורש, הסרת אבנית, זריקות ואפילו צילומי רנטגן (בשעת חירום). כדאי להגיע לרופא השיניים לפני תחילת ההריון לבדיקה, טיפול והדרכה יסודית, ובמהלך ההריון – למעקב ולטיפול בעת הצורך.
* זכרי שפה מוזנח הנו מקור לזיהום, ועלול לסכן את העובר!
הריון
האם מותר לעשות טיפולי שיניים בהריון?



לא רק כדאי, אלא רצוי מאוד:

1. דלקות חניכיים ע"ר אבנית מוחמרות בהריון בגלל הפרשת הורמונים. חדירת חיידקים אל החניכיים המדממים מובילה אותם אל זרם הדם, ומשם עלול להתפתח זיהום שיוביל ללידה מוקדמת (פי 10 מהרגיל!)

2. ריקבון בשיניים עלול להתפתח ולהחמיר יותר מהר בהריון בגלל עלייה ברמת החומציות בפה. כאבי שיניים שלא מטופלות עלולים להוביל להפרשת הורון מהמוח (פרוסטהגלנדינים), שבין היתר גורם לכיווצי הרחם - ולכן כאבי שיניים חזקים עלוליםן לגרום ללידה מוקדמת.

לכן טיפולים להסרת אבנית בהריון (כל 2-3 חודשים לפחות) וסילוק עששת חשובים מאוד. אין סכנה בהסרת אבנית, סתימו, טיפולי שורש, הרדמות, עקירות, משככי כאבים ואנטיביוטיקות מסויימות, ואפילו במידת הצורך צילומי רנטגן (מכוסים מהצוואר ומטה בסינר עופרת מגן).
שיניים
האם אצל נשים בהריון יש רגישות יתר בחניכיים ומדוע?



הריון אינו גורם מחלות חניכיים, אבל בהחלט עלול לגרום החמרה של מחלה קיימת, מכיוון שבזמן ההיריון משתחררים בגוף האשה הורמונים הגורמים, בין היתר, תגובה דלקתית מוגזמת של החניכיים לחומרים הנמצאים ברובד הדנטלי. כמו כן חלים שינויים בכלי הדם ובמערכת החיסונית עם עלייה יחסית של החייקים האנארוביים. הסימנים הנראים לעין הם נפיחות, אודם ודימום בחניכיים המקיפים את השיניים. חשוב להדגיש כי הרובד הדנטלי הינו הגורם העיקרי לדלקת החניכיים, כך ששמירה קפדנית על היגיינת הפה בזמן ההיריון תסייע בהקלת התסמינים או אף במניעת התופעה. כמה מחקרים עדכניים הראו כי ישנו כפי הנראה קשר בין זיהום חניכיים כרוני ללידה מוקדמת ומשקל ילוד נמוך. המחקרים מראים כי הסיכון ללידה מוקדמת אצל נשים עם מחלת חניכיים כללית גבוה פי 4.5 עד פי 7 מאשר אצל נשים ללא מחלת חניכיים. נשים בהיריון צריכות להיות מודעות לחשיבות השמירה על בריאות החניכיים ולהבין כי מומלץ דווקא בתקופה זו לנסות ולמנוע ככל האפשר התפתחות של מחלת החניכיים.

הריון

עיגולים שחורים
מה הגורמים לאפקט השחור שמתחת לעיניים?



הנה 10 סיבות להופעת עיגולים שחורים מתחת לעיניים:

1. עייפות - היא אחד הגורמים השכיחים ביותר להופעה של עיגולים שחורים. העור שמתחת לעיניים הופך, בשל עייפות רבה, חיוור והוורידים המצויים תחתיו הופכים בולטים יותר ובכך "משחירים" את האיזור.

2. הצטננות או סינוסיטיס - היא עוד סיבה מוכרת להשחרת האיזור שמתחת לעיניים.

3. אלרגיה - עיגולים כאלה גם שכיחים אצל אנשים שסובלים מאלרגיות או מעור מגורה, מה שגורם להם לשפשף את האזור שמסביב לעיניים ובכך להרחבת הוורידים ולהבלטתה שלהם. אלרגיות גם גורמות להצטברות של נוזל שמכיל מרכיבים של מערכת החיסון ולהרחבה של הוורידים שמתחת לעיניים, הרחבה שתוצאתה נפיחות ובולטות ובכך - האפקט השחור שמתחת לעיניים.

4. מחזור חודשי - גם הוא יכול להביא לעור חיוור ולהבלטה של הוורידים מתחת לעין.

5. הריון - הוא עוד סיבה נפוצה, אצל נשים, להשחרה מתחת לעין.

6. מבנה העצם (אצל אנשים מסויימים) - הוא שגורם להשחרה של העור, במיוחד אצל בעלי גוון עור בהיר. למעשה ההצללה אצל אותם אנשים, בשל עיניים שקועות, היא שמבליטה את האיזור ונראית כעיגולים שחורים יותר.

7. פיגמנטציית יתר - או פעילות מואצת של תאי מלנוציטים, האחראים ליצירת פיגמנט השיזוף מלנין, לעיתים היא הסיבה לעיגולים השחורים.

8. חשיפה מוגזמת לשמש - ללא מריחה של קרם הגנה מתחת לעיניים, גם היא מבליטה את השחור שמתחת לעיניים.

9. תזונה לקויה - שבעקבותיה מחסור בוויטמינים ובמינרלים, יכולה גם היא לתרום להופעת העיגולים השחורים.

10. מיעוט בשתיה - מייבש את העור, ותורם גם הוא לשחור הזה.
שתייה
לאילו אנשים לא כדאי לשתות בזמן הארוחה?



לפי ד"ר מאיה רוזמן לאנשים שסובלים מרפלוקסים וצרבות, כדאי להפריד לחלוטין שתיה מהארוחה. אפשרי לשתות חצי שעה לפני האוכל או שעתיים לאחר הארוחה.
המטרה היא שהמזון יהיה מוצק ככל האפשר ואז הוא פחות "עולה" למעלה ופחות גורם לצרבות. למזון דליל קל יותר לעלות, ועל אחת כמה וכמה אם הוא שוהה הרבה זמן בקיבה כמו מרק, או מים שנשתים או נאכלים מייד לאחר הארוחה העיקרית. בנוסף, גם לאלו הסובלים מהליקובקטר כדאי להפריד מאותה סיבה, וגם לנשים בהיריון. הסיבה היא שהרמות הגבוהות של האסטרוגן גורמות להחלשת השריר הסוגר של הקיבה ומגביר את הסיכון לצרבות.
לידה
איפה יש מרפאה למניעת לידות מוקדמות?



מרפאה למניעת לידות מוקדמות נמצאת בביה"ח איכילוב בתל אביב, שם ניתן לקבל יעוץ ולבצע בדיקת צפי מיוחדת (כזו שלא מתבצעת כחלק משאר הבדיקות השגרתיות בהריון) ללידה מוקדמת. למרות שקשה למנוע לידה מוקדמת במקרים רבים ניתן לעכב אותה, תוך אשפוז האישה ההרה לצרכיי השגחה ומתן טיפול תרופתי להבשלת ריאות העובר (טוב במיוחד לנשים בסיכון גבוה ללידה שכזו). חשוב לציין שהטיפול והייעוץ המרפאה הם בחינם ואין צורך בהפניית רופא מטפל או טופס 17, אך הייעוץ הניתן שם אינו מחליף מעקב של הרופא המטפל. לפרטים: 03-6974000.
דיכאון
מהן הסיבות לדיכאון לאחר לידה?



לשאלה זו אין תשובה אחת. בדרך כלל, יכולים להיות אלו מספר גורמים או גורם אחד משמעותי העלולים להוביל לדיכאון לאחר לידה:

הגורם הפסיכולוגי - התפרצות לחצים מההווה והעבר עקב הלחץ הפיסי והנפשי של ההריון והלידה. (לדוגמה: יחסי אם - בת בעייתיים, חשש לקריירה, דימוי עצמי ודימוי גוף ועוד).

גורמים פיזיים - זיהומים, סיבוך גניקולגי עקב הלידה, עייפות, כאבים, בעיות בבלוטת התריס הנפוצות לאחר לידה.

גורמים הורמונליים - הנושא עדיין נחקר במחקרים שונים, אך ההנחה היא שהשינויים ההורמונליים שעוברת האישה יכולים לגרום לערעור מצבה הנפשי.

עבר דיכאוני - נשים שבעברן היתה להן נטייה דיכאונית או תגובות דיכאוניות כתגובה קדם ויסתית, יהיו מועדות, כך על פי מחקרים שונים, ללקות בדיכאון לאחר לידה יותר מנשים אחרות.


תפילות
איך אומרים תפילה ללידה קלה?


הנה תפילה ללידה קלה:

יהי רצון מלפניך ה' אלוהי ואלוהי אבותי, שבזכות מזמורים אלו שקראתי לפניך תקל מעלי את-צער העיבור, ותוסיף ותתן לי כח כל ימי העיבור שלא יֻתש כוחי ולא כוח העובר בשום דבר בעולם עד כי ימלאו ימי ללדת. ובבֹא השעה ואשב על הָאָבְנַיִם תשמרני ברוב חסדיך מכל-צער ומכל-כאב ואלד בשעה קלה כתרנגולת. והולד יצא לאויר העולם בנחת ולא בצער, ויולד בשעה טובה ומוצלחת ובמזל טוב לחיים ולשלום ולבריאות. ויגדל בחן וחסד ובעושר ובבריאות כל הימים. ותמלא משאלות לבי ומשאלות לב אישי במידה טובה בישועה ורחמים. ותזכנו לגדל את בנינו בנחת ובכבוד, בתורה וביראת שמים לחופה ולמעשים טובים. ועינינו (ועיני כל קרובינו) רואת. ויקוים בזרענו "דור ישרים יבורך" אמו!
כיצד להגן על השיניים בהריון?


הנה ההוראות לשמירה על השיניים בזמן ההריון:


1. אכילה - להפחית כמות האכילות במשך היום, לאכול יותר מוצרי חלב וירקות ופחות פירות הדר, ופחות מאכלים חומציים ו/או מתוקים.

2. שתייה - להרבות בשתיית חלב ו/או מים קרים, להפחית משקאות תוססים ו/או ממותקים ו/או מפירות הדר.

3. בחילות והקאות - לא לצחצח שיניים לאחר הקאות אלא להשתמש בשטיפת פה המכילה פלואוריד ו/או מסטיק ללא סוכר, להוסיף ג'ינג'ר לתפריט, להריח לימונים, להרבות בשתיית מים קרים וחלב.

4. צחצוח - עם מברשת רכה וקטנה, 2-3 פעמים ביום, ולהעניק עיסוי עדין למפגש של החניכיים עם השן (אפשר גם עם חיתול בד ו/או עם שמן זית). כדאי להשתמש גם בחוט דנטלי. אל תצחצחי לאחר הקאה - תגרמי לשחיקה מוגברת של השן, בגלל "עיסוי" החומצה על השן.

5. מניעה וטיפול - כדאי להיות במעקב שוטף ובטיפולי מניעה ע"י רופא שיניים כבר כשמתכננים את ההריון, ולכל אורכו.
מה חשוב לדעת על דיכאון לאחר לידה וכיצד נזהה אותו?


הנה סימנים שונים לזיהוי דיכאון לאחר מידע ומידע חשוב אודותו:

1. מתי מופיע - לרוב דיכאון לאחר לידה מופיע בחודשים הראשונים לאחר הלידה, אך הוא יכול להופיע עד שנה לאחריה ואף בזמן ההריון.

2. נורות אדומות - תחושות רבות של עייפות ודכדוך משותפות לרבות מהיולדות, נורה אדומה צריכה להידלק לאישה או לסביבתה הקרובה באם התחושות הללו מתמשכות מעבר לשלושה שבועות ומתלווים אליהן ירידה בתפקוד יומי יומי, חוסר הסבלנות לתינוק או לילדים הנוספים, התקפי בכי או הסתגרות.

3. תסמינים נוספים - חוסר תיאבון או אכילת יתר, שינה מוגזמת או קשיי הירדמות, קושי בקבלת החלטות, קושי להתרכז, חוסר עניין והנאה מדברים שבעבר גרמו להנאה, בכי, מחשבות על מוות ו/או פגיעה עצמית - אם סימן אחד או יותר מופעים מעל לשלושה שבועות יש לפנות לעזרה, גם אם היולדת מתנגדת לכך ומנסה לשכנע את הסובבים אותה שהכל תקין.

4. מערכות יחסים - התרחקות מבן הזוג, משפחה או חברים יכולה גם להראות על תסמיני דיכאון כאשר היא מוקצנת.

5. למי זה קורה - חשוב מאוד לדעת שאין קשר לגיל, מוצא, עדה, מצב כלכלי, רקע נפשי או איזה הריון זה (ראשון, שני, שלישי וכו...). כל אישה באשר היא אישה החווה הריון ולידה עלולה לחוות דיכאון מסוג זה.

6. הסוואה והסתרה - נשים רבות באינטראקציות חברתיות או רפואיות (טיפת חלב לדוגמה) יסתירו רגשות שליליים כלפי תינוקן או תחושות יאוש ודיכאון בגלל הבושה. הן יראו במיטבן כשהן יוצאות, אך בעודן בבית עלולות להזניח עצמן מאוד.

7. קבלת עזרה - ישנה עזרה יעילה במקרים של דיכאון אחר לידה וכדאי מאוד לפנות בהקדם האפשרי לפסיכולוגים או רופאי משפחה. דיכאון מסוג זה עלול להימשך תקופה ארוכה וככל שתקדימו לטפל בו כך יוקל לכן. על הסביבה להיות עירנית ורגישה ולהעניק סיוע במקרה הצורך.
מה לעשות נגד בחילות והקאות בהריון?



רוצים דברים להקלת בחילות בתקופת ההיריון? נגד בחילה והקאה חוזרים בתקופת ההריון, תוכלו לעשות את הדברים הבאים:

1. להרתיח כפית שטוחה של אבקת קינמון בכוס מים, להמתיק ולשתות 2-1 כוסות ביום.

2. לבלוע חתיכות קטנות של קרח או קרטיבים.

3. לאכול חבושים (חתוכים או בקומפוט).

4. לשתות תה עם עלי נענע ו/או לימון.

5. לשתות תה מזרעי שומר (3-2 כוסות ביום)

6. לבלוע כף מיץ לימון עם דבש דבורים טהור אחרי כל ארוחה.

7. לאכול זנגביל (ג'ינג'ר). מי ששונא את הטעם והריח, יכול למצוא כמוסות זנגביל לבליעה בבתי המרקחת ובחנויות הטבע.


הגולשת חן מציעה גם לאכול כל יום תמר יבש החצוי לשניים ובתוכו אגוז.
האם אלכוהול מסוכן יותר לנשים ולמה?



כן. נשים עלולות להיפגע יותר מגברים מהנזקים שגורמת שתיית אלכוהול מהסיבות הללו:

1. משקל - נשים לרוב שוקלות פחות מגברים ונפח הדם שלהם קטן יותר. מסיבה זו כמות האלכוהול שהן תשתנה תשפיע עליהן יותר מאשר על גברים.

2. נטרול האלכוהול - לנשים יש רמה נמוכה יותר של האנזים המפרק את האלכוהול ומסיבה זו רמה גבוהה יותר של אלכוהול מגיעה למוחן.

3. התמכרות - הגעת רמות גבוהות של אלכוהול למוח גורמת להתמכרות וזו הסיבה שהן מתמכרות מהר יותר מגברים.

4. דחייה טיפול בהתמכרות - נשים חוששות או מתביישות לפנות לעזרה בשל התמכרות לאלכוהול בהשוואה לגברים ולרוב דוחות את הפנייה לעזרה, מה שגורם להן לנזקים בריאותיים חמורים.

5. דיכאון - נשים סובלות מדיכאון עקב שתיית אלכוהול יותר מגברים.

6. פגיעה בפעילות ההורמונים - ההורמונים הנקביים (אסטרוגן, לדוגמה) נפגעים משתיית אלכוהול. מסיבה זו עולה הסיכון לסרטן השד ופוגע בפוריות ואף בקיצור שנות הפוריות.

7. נזק ללב - נמצא כי שתיית אלכוהול מתונה מסייעת לגברים בשמירה על בריאות הלב בעוד שאצל נשים היא פוגעת בו.

8. מסוכן לעובר - ההמלצה היא להימנע לחלוטין משתיית אלכוהול בזמן כל ההריון, מאחר והוא מגיע דרך השלייה אל מוח העובר ועלול לגרום לו לנזקים. נמצא שלילדים שנמצאו פגועים משתיית אלכוהול של אמם במהלך ההריון יש מוח קטן יותר.
איך לגרום לאבות להיות מעורבים בטיפול בתינוק?



אבות רבים מתקשים להיות מעורבים בטיפול בתינוקם מסיבות שונות. הנה 5 דרכים לגרום להם להיות מעורבים יותר:

1. חשוב לגרום לאבות להיות מעורבים כבר בשלב ההריון, לבוא יחד לבדיקות, לבחור יחד את הציוד לפני הלידה, להיות פתוחים לדבר על רגשות הקשורים בהריון ובלידה המתקרבת, לקחת חלק בקורס הכנה ללידה ולהיות נוכחים בלידה עצמה.

2. חשוב שבביקורים הראשונים בטיפת חלב יתלווה האב אל האם וישמע גם הוא את ההדרכה לגבי טיפול בתינוק.

3. חשוב לא לזלזל ולא להעיר על הדרך בה האב מטפל בתינוקו, אלא לתת חיזוקים חיובים ולהסכים לשתף.

4. יש לתת לאב תפקידים הנוגעים ישירות לתינוק ולא רק תפקידים שנועדו לענות על צרכים של הבית והאם (תלך, תביא, תקנה....).

5. אהבה, תקשורת, סבלנות ושיתוף פעולה - הקפידו עליהם וכך מעורבותו של האב תגדל ותשתבח.
איך נזהה דיכאון לאחר לידה?


הנה תסמינים היכולים להעיד על דיכאון לאחר לידה:

מצב רוח ירוד

בכי רב

תחושת קושי רב למלא את תפקיד האם

חרדות

תחושת חוסר אונים כללית

דחייה וחוסר רגשות כלפי הרך הנולד

אובדן הנאה מדברים שבעבר היו מהנים

חוסר תיאבון

קושי בהירדמות ובעיות שינה

הערכה עצמית נמוכה

רגשות אשם

קושי להתרכז

קושי בקבלת החלטות

מחשבות על מוות ופגיעה עצמית

חרדה קיצונית לתינוק ללא סיבה הקשורה למציאות

דיכאון לאחר לידה, כאשר הוא מופיע, מופיע בערך שבועיים לאחר הלידה וכ-18% מכלל היולדות סובלות ממנו.
איך להקל על בחילות הזמן ההיריון?



כך ניתן להקל על בחילות בתקופת ההיריון:

1. לפני הקימה מהמיטה בבוקר לאכול קרקר יבש

2. לקום מהמיטה לאט ולהקפיד לא לעשות תנועות מהירות

3. לאחר הקימה לשתות תה מנטה, קימל, שומר פטל, תה משורש ג'ינג'ר טבעי או כפית חומץ תפוחים בכוס גדולה של מים חמימים

4. כדאי להריח את שורש הג'ינג'ר בזמן שיש בחילה

5. להקפיד לשהות בחדר מאוורר עם תחלופת אוויר טובה

6. להימנע ממזון מתובל ושמן

7. להיעזר בתרופות הומאופטיות לפי מרשם ובייעוץ אישי

8. להקפיד על פעילות גופנית (כושר, יוגה) ברמה מתונה המתאימה לנשים הרות
מה הסממנים והסיכונים של דליפת מי שפיר ואיך מגלים זאת בזמן?



דליפת מי שפיר בשבוע מוקדם של ההיריון יכולה להיות בעייתית ומחייבת מנוחה וטיפול אנטיביוטי על מנת למנוע לידה מוקדמת, עם זאת, ברוב המקרים הסיבה העיקרית לרטיבות בתחתונים בהריון אינה דליפת מי שפיר, אלא שתן הנובע מבעיית שליטה קלה או הפרשות נרתיקיות. אם מדובר ברטיבות חד פעמית שחלפה רוב הסיכויים שאין זו דליפת מי שפיר. אחרת, במידה והרטיבות נמשכת כמה ימים מומלץ לבדוק את הנושא.

ראשית, יש לשים לב האם יש חום גבוה. אחד הסיכונים הנובעים במקרה של ירידת מי שפיר הוא זיהום המוביל לעלייה בחום. במידה ואין חום אין צורך להילחץ ולהגיע בדחיפות לרופא.

כיום קיימות מספר בדיקות לשלילת דליפת מי שפיר, שהראשונה בהן היא בדיקת רופא בהסתכלות ובמקביל אולטרסאונד הבודק את כמות מי שפיר. בדיקת אולטרסאונד בה כמות מי השפיר תקינה אינה שוללת לחלוטין ירידת מי שפיר ובהנחה שהחשד גדול ישנן בדיקות נוספות. בדיקת רמת חומציות (PH) למשל, מאתרת האם קיימת בסיסיות או חומציות בנרתיק. היות ומי השפיר הם בסיסיים והנרתיק הוא חומצי, אם מוצאים בסיסיות בולטת בנרתיק ניתן להניח שדלפו מי שפיר.
בנוסף, ניתן להחדיר חומר עם צבע למי השפיר ולראות את ירידת המים. אופציות נוספות היא בדיקת הפרשות נרתיקיות באמצעות מיקרוסקופ או ערכת בדיקה לא פולשנית וחדשה המכילה פדים המאבחנים את מקור הרטיבות. במידה ואכן הרטיבות היא מי שפיר, היא תשנה את צבע הפס על הפד. הערכה נמצאת בשימוש כיום ברוב חדרי המיון בארץ, ניתן לרכוש את הערכה גם באופן עצמאי ולבצע את הבדיקה בבית, דבר שיחסוך את הבהלה ואת הפניה לרופא או למיון הגוררת טרטור ועלויות נלוות. לאחר השימוש בפד בבית, ניתן להגיע אל הרופא עם הפד ולהציג בפניו את תוצאות הבדיקה העצמית המחזקות את האבחנה. בדיקה שתוצאותיה שליליות מרמזת בסבירות די גבוהה על אובדן שתן ומרגיעה את האישה עד הגעתה אל הרופא המטפל.

יש לזכור, כי החשיבות של הבדיקות הללו באה לידי ביטוי כשקיים ספק ולא כשיש ירידת מים חזקה מאוד, אז מומלץ לפנות ישירות לחדר לידה ולא למרכז לבריאות האישה.

הכותב הוא ד"ר משה זלוצובר, גניקולוג ואנדוקרינולוג מבית חולים רמב"ם


מה כדאי לארוז לקראת לידה רגועה?


הנה 8 המלצות לפריטים שיייסיעו לכם בלידה רגועה ונעימה יותר, כפי שהציגה מירי בן דוד בכתבה במגזין "מנטה" באוגוסט 2021:

1. שמן אתרי לבנדר - שמן זה מכיל מרכיבים שהוכחו מחקרית כמפחיתי מתח וכאב ולכן גורמים לרוגע ושלווה. שמן זה הוא היחיד שניתן למרוח ישירות על העור ורצוי לעשות זאת ע"י טפטוף של 2-3 טיפות על נקודת הדופק בשורש כף היד ועיסוי קל לתוך העור.

2. שמן אתרי תפוז - השמן בטוח לשימוש בזמן ההריון, אך לא במגע ישיר על העור. ניתן להשתמש בו בהרחה (על ממחטת נייר), מבער שמנים סמוך למיטה או במריחה על העור (3 טיפות שמן תפוז עם 2 כפות שמן שקדים), יש למרוח על כפות הידיים ולהריח מפעם לפעם. לשמן זה תכונת הרגעה והשפעה על מצב רוח טוב.

3. רסקיו רמדי - תכשיר טבעי המכיל תמציות של חמישה פרחי באך. הוא מקל על מצבי מתח וגורם לרגיעה. ניתן לטפטף מספר טיפות ישירות לפה, לשים בתוך בקבוק מים ואף לעסות מעט את הרקות. טוב לשימוש בזמן הצירים ואף בזמן הלידה.

4. חמטת שיאה טבעית - עיסוי בכפות הרגליים עם חמאת שיאה נעימה, מזרימה את הדם ולעיתים אף תורמת לזירוז הלידה (לחיצה על נקודה מסויימת באיזור הקרסול הפנימי). זהו פתרון טוב לזמן שהיולדת ממתינה בשכיבה ללידה ובהשפעת אפידורל.

5. בקבוק מים עם פיה- התייבשות גורמת לצירי הלידה להיות כואבים יותר ולכן חשוב מאוד לשמור על משמעת מים. בקבוק עם פיה, ממנו ניתן ללגום מעט בכל פעם ייסיע לעשות זאת בקלות.

6. אוזניות ופלייליסט אהוב - מוסיקה נעימה ואהובה עשויה להסיח את דעתך מהכאב. מחקרים שונים תומכים בכך. רצוי ללהכין מבעוד מועד פלייליסט אהוב ואזניות איכותיות.

7. פדים עם מגנזיום - המגנזיום הוא מינרל טבעי המסייע בשיקום פציעות בגוף, בספיחה של נוזלים ובהפלתת בצקות. כדי להקל על כאבי התפרים ולזרז את ההחלמה שלהם כדאי להצטייד בפדים שכאלו, או לבקש אותם מהאחות במחלקה.

8. סבון רחצה ארומותרפי - סבונים המכילים שמנים מרגיעים כמו שמן לבנדר, אשכוליות וגרניום יעניקו מזור למצבי הרוח המשתנים לאחר הלידה ולהשפעות הורמונליות אחרות.
איך להתכונן להזרעה ביתית לצורך הפריה והריון?



כך יש להתכונן להזרעה ביתית:

1. לערוך בדיקת זרע ולוודא שהכל תקין.

2. להימנע מיחסי מין ואוננות יומיים לפני ניסיון ההזרעה.

3. יש לקנות מראש כוסית סטרילית (כמו הכוסיות שמשתמשים בהן לבדיקות שתן) ומזרק סטרילי בבית מרקחת.

4. לבצע את ההזרעה בזמן הביוץ (ישנן ערכות המזהות שינויים הורמונלים ומראות את מועד הביוץ).

5. חשוב להימנע משימוש באלכוהול לחיטוי המזרק או הכוסית מאחר והוא אינו משפיע לטובה על הזרע.

6. יש לסבן את הידיים לפני תחילת האוננות.

7. באוננות עצמה רצוי להימנע משימוש בסבון.

8. יש לבצע את ההזרעה לכל המאוחר כשעה לאחר הוצאת הזרע.

9. במידה וצריך להעביר את הזרע ממקום למקום כדאי לשמור אותו קרוב לגוף. חום הגוף או החדר מספיקים ואין צורך בצידנית לצורך העברתו.

10. יש להזריק את הזרע לעומק הנרתיק בעדינות ובלחיצה הדרגתית על המזרק.

11. כדאי שהאישה תישאר במצב שכיבה כרבע שעה לאחר הכנסת הזרע, רצוי עם רגליים וישבן מורמים למעלה.
מהן הסיבות להופעת דליות ברגליים?



הנה כמה סיבות אפשריות להופעת דליות ברגליים:

1. תורשה - נטייה גנטית ומשפחתית העוברת מצד האם או מצד האב (במקרים בהם התופעה עוברת מצדו של האב, הבנות תסבולנה יותר).

2. עודף משקל.

3. הריונות - דליות בהריון נגרמות כתוצאה מכך שנפח הדם בגוף עולה, מאגירת נוזלים בגוף, מעלייה במשקל, משינויים הורמונליים ומלחץ של העובר על על הוורידים ברגליים. לרוב, דליות הנוצרות מהריון נעלמות כשהוא מסתיים, חוץ מאצל נשים שעברו חמישה הריונות ומעלה, אצלן יכולות הדליות להישאר.

4. ישנן נשים שעמידה ממושכת תשפיע אצלן על התפתחות דליות.

5. טיפולי פוריות בגיל המעבר.

6. גיל - ככל שאשה מבוגרת יותר הנטייה לפתח דליות עולה.
מה לעשות נגד בחילות בזמן ההריון?



כך תוכלי להקל על בחילות בזמן ההריון:

1. הימנעי מהרחת ריחות אוכל חזקים

2. המעיטי בשתיית קפה

3. הפסיקי לעשן

4. הימנעי מצריכת אלכוהול

5. הורידי מהתפריט מזון מטוגן

6. המעיטי במזון מתובל

7. צמצמי את כמות אכילת פירות ההדר

8. הרבי בשתייה, אך כל פעם כמות קטנה

9. שתי חליטות ג'ינג'ר וקמומיל

10. הוסיפי לתפריט שקדים לא קלויים קלופים

11. הוסיפי לתפריט אגוזים

12. הוסיפי לתפריט עלים ירוקים

13. אכלי אגסים, בננות ותפוחי עץ

15. אכלי גזר

16. הקפידי על מנוחה מספקת

17. התייעצי בנוגע לתוספות ויטמינים וחומצה פולית
מתי צריך לפנות לרופא בזמן ההריון?
מה ההמלצות לפעילות גופנית בהריון?
איך יודעים אם העובר זה בן או בת?
איך לגרום לעובר להתהפך עם ראשו לעבר תעלת הלידה?
מה לקחת בתיק לקראת הלידה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.