שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין מרק פטריות עם אורז פרא וגריסי פנינה?
הנה מתכון של השף קורט וסר והתזונאית יעל פינקלשטיין למרק פטריות עם אורז פרא וגריסי פנינה:
המצרכים ל-4-6 מנות:
===============
2 כפות מרגרינה
2 בצלים קלופים
1 כרישה (החלק הלבן) שטופה היטב ופרוסה
2 גזרים קלופים ופרוסים
2 שורשי פטרוזיליה קלופים ופרוסים
1 כפית שום כתוש
400 גרם פטריות פרוסות
1.5 כפיות מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות מרווה טרייה קצוצה דק
1/2 כוס אורז פרא
1 כוס גרירי פנינה
11/4 ליטר מרק ירקות צח או מים
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את המרגרינה בסיר על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, הכרישה, הגזרֿ השורש והשום ומטגנים כ-5 דקות.
2. מוסיפים את הפטריות, המלח, הפלפל והמרווה וממשיכים לטגן עד שהפטריות מתרככות.
3. מוסיפים לסיר את אורז, הגריסים והמרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-50 דקות, עד שהאורז רך.
איך להכין מרק אפונה וכרישה עם חלב קוקוס?
הנה מתכון להכנת מרק אפונה וכרישה וחלב קוקוס:
המצרכים:
========
2 כפות שמן זית
2 כרישות חתוכות לפרוסות
3 בצלים ירוקים קצוצים (יש להפריד בין החלק הלבן לירוק)
4 שיני שום כתושות קל
3 כוסות אפונה גינה מופשרת
1 כוס חלב קוקוס
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט תבלין קארי, לפי הטעם
אופן הכנה:
=========
1. מחממים בסיר שמן זית, מאדים את הכרישה, השום והחלק הלבן של הבצל עד להזהבה.
2. מוסיפים את החלק הירוק של הבצל , את האפונה, חלב הקוקוס המלח, הפלפל והקארי.
3. מוזגים לסיר מים עד כדי כיסוי, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה עשרים דקות.
4. טוחנים את המרק בבלנדר יד עד שמתקבל מרק קטיפתי, במידת הצורך מוסיפים מים רותחים לדילול, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
בתיאבון!
על מה להקפיד בחימום הבית?
אלו 7 הדברים שחשוב להקפיד עליהם בחימום הבית:
1. כאשר מחממים חדר אחד חשוב לסגור חלונות ודלתות של שאר החדרים, על מנת שהחום לא יתפזר ויברח.
2. רצוי תמיד להשאיר חרך צר באחד החלונות כאשר מפעילים חימום.
3. יש להקפיד שמכשיר החימום נוקה מאבק לני תחילת השימוש בו.
4. חשוב להרחיק חפצים מקרבת מכשיר החימום.
5. יש לוודא שפתחי האוורור של מכישיר החימום אינם חסומים.
6. הטמפרטורה המומלצת לחימום בית היא של 22 מעלות.
7. חשוב להתאים את סוג מכשיר החימום לגודל החדר ולשוהים בו.
איך לבחור חליפת גשם לקטנוע או אופנוע?
בבחירה של חליפת גשם לאופנועים וקטנועים הקפידו על הדברים הללו:
1. התאמת החליפה לצורך: חליפת שני חלקים טובה יותר לעיר ולקטנועים (אפשר ללבוש רק את המעיל בגשם קל, כיוון שרצפת הקטנוע מגנה על הרגליים) וחליפת חלק אחד טוב לנסיעות בינעירוניות.
2. שהחליפה עשויה מבד אטום לגשם אך נושם לאוויר (חליפות "גורטקס" הן כאלה, למשל).
3. רוכסנים מכוסים, למניעת חדירה של מים.
4. תפרים מולחמים.
5. שתהיה מספיק רחבה בשביל שתוכלו להיכנס לתוכה עם המעיל הרגיל.
6. שיהיו לה רצועות הידוק לידיים, רגליים וכו'.
7. שיהיו בה כיסים חיצוניים (ואטומים למים) ופנימיים.
8. חליפה בשני צבעים ועם פסים זוהרים.
איך להכין שפתון טבעי לשפתיים יבשות?
איך מכינים דייסה למבוגר?
דייסה שמתאימה לימי החורף הקרים והגשומים היא דייסת סולת (חלקנו זוכרים אותה מהשירות הצבאי). ההכנה פשוטה ומהירה:
1. לבשל כוס סולת עם שתי כוסות מים על האש וכשהמים נעלמים, להוסיף 3 כוסות חלב ולבשל כמעט עד רתיחה.
2. להוסיף לדייסה סוכר וקינמון (אפשר שוקו או שוקולד למריחה).
חורף נעים!
הגולשת יהלית מציעה עוד אפשרות: דיסה ניתן להכין מקוואקר קורנפלור סולת העקרון חלב או מים להרתיח ולרבע מכמות הנוזל להוסיף את הדגן הרצוי ברגע שהתערובת תתחיל לרתוח נוסיף את הנוזל עם הדגן ונערבב עד לרתיחה נוספת כדי להעלות סמיכות נוסיף יותר דגן.
איך לשמור על עור הפנים בתקופת החורף?
איך להכין עוגת בננה, גזר ותפוחים?
הנה מתכון לעוגת בננה, גזר ותפוחים של דפנה אוסטר מיכאל כפי שפורסם בבלוג של Xnet בנובמבר 2015:
המצרכים לתבנית אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף בקוטר 20-21 ס"מ
===================================================
2 ביצים
1/2 כוס דחוסה (110 גרם) סוכר חום כהה
1/4 כוס (60 מ"ל) סילאן או סירופ מייפל
1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
1 גזר קטן קלוף ומגורר דק
2 בננות קטנות מעוכות
1 כפית קינמון טחון
קורט ציפורן
קורט ג'ינג'ר טחון
1/4 כוס (60 מ"ל) אגוזי מלך קצוצים דק)
1 כוס + כף גדושה (150 גרם) קמח תופח
לזיגוג:
=====
מעט סירופ מייפל
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית
2. שמים את הביצים והסוכר בקערה ומערבבים מעט במטרפה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הקמח והאגוזים, ומערבבים לבלילה אחידה.
3. מערבבים את האגוזים עם כף מהקמח. מוסיפים אותם עם יתרת הקמח לקערה, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
4. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
5. מניחים לעוגה להצטנן מעט ומחלצים מהתבנית. יוצקים עליה מעט סירופ מייפל ומברישים אותו באופן אחיד על פנייה.
איך להשתמש נכון בסדין חשמלי?
אלו הוראות הבטיחות כפי שהגדיר אותן מכון התקנים הישראלי לשימוש נכון בסדין חשמלי:
1. חשוב לפעול ע"פ הוראות יצרן הסדין בעת השימוש.
2. יש לקשור את הסדין על המזרן בכדי למנוע ממנו להתקפל.
3. אין להרטיב את הסדין.
4. אין להשאיר סדין דולק ללא השגחה או לישון עמו בלילה. כאשר נכנסים למיטה, יש להפסיק את פעולת הסדין.
5. יש לחבר את כבל החשמל של הסדין ישירות לתקע החשמל. אסור לחברו באמצעות כבל מאריך או מפצל.
6. השימוש בסדין אסור לתינוקות, חולים סיעודיים או כל אדם שאינו מסוגל להפעיל ולכבות את המוצר בכוחות עצמו.
7. יש לפרוס את הסדין החשמלי מעל סדין רגיל.
8. בסדין חימום חשמלי זוגי מומלץ לבחור בסדין שיש בו 2 מערכות חימום נפרדות.
9. אם אתם משתמשים במיטה מתכווננת, ודאו שהסדין לא יתקפל יחד עם המיטה ושמוליכי החשמל שבו לא יילכדו בקיפול.

הנה מתכון של השף קורט וסר והתזונאית יעל פינקלשטיין למרק פטריות עם אורז פרא וגריסי פנינה:
המצרכים ל-4-6 מנות:
===============
2 כפות מרגרינה
2 בצלים קלופים
1 כרישה (החלק הלבן) שטופה היטב ופרוסה
2 גזרים קלופים ופרוסים
2 שורשי פטרוזיליה קלופים ופרוסים
1 כפית שום כתוש
400 גרם פטריות פרוסות
1.5 כפיות מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות מרווה טרייה קצוצה דק
1/2 כוס אורז פרא
1 כוס גרירי פנינה
11/4 ליטר מרק ירקות צח או מים
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את המרגרינה בסיר על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל, הכרישה, הגזרֿ השורש והשום ומטגנים כ-5 דקות.
2. מוסיפים את הפטריות, המלח, הפלפל והמרווה וממשיכים לטגן עד שהפטריות מתרככות.
3. מוסיפים לסיר את אורז, הגריסים והמרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-50 דקות, עד שהאורז רך.

הנה מתכון להכנת מרק אפונה וכרישה וחלב קוקוס:
המצרכים:
========
2 כפות שמן זית
2 כרישות חתוכות לפרוסות
3 בצלים ירוקים קצוצים (יש להפריד בין החלק הלבן לירוק)
4 שיני שום כתושות קל
3 כוסות אפונה גינה מופשרת
1 כוס חלב קוקוס
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט תבלין קארי, לפי הטעם
אופן הכנה:
=========
1. מחממים בסיר שמן זית, מאדים את הכרישה, השום והחלק הלבן של הבצל עד להזהבה.
2. מוסיפים את החלק הירוק של הבצל , את האפונה, חלב הקוקוס המלח, הפלפל והקארי.
3. מוזגים לסיר מים עד כדי כיסוי, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה עשרים דקות.
4. טוחנים את המרק בבלנדר יד עד שמתקבל מרק קטיפתי, במידת הצורך מוסיפים מים רותחים לדילול, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
בתיאבון!

אלו 7 הדברים שחשוב להקפיד עליהם בחימום הבית:
1. כאשר מחממים חדר אחד חשוב לסגור חלונות ודלתות של שאר החדרים, על מנת שהחום לא יתפזר ויברח.
2. רצוי תמיד להשאיר חרך צר באחד החלונות כאשר מפעילים חימום.
3. יש להקפיד שמכשיר החימום נוקה מאבק לני תחילת השימוש בו.
4. חשוב להרחיק חפצים מקרבת מכשיר החימום.
5. יש לוודא שפתחי האוורור של מכישיר החימום אינם חסומים.
6. הטמפרטורה המומלצת לחימום בית היא של 22 מעלות.
7. חשוב להתאים את סוג מכשיר החימום לגודל החדר ולשוהים בו.

בבחירה של חליפת גשם לאופנועים וקטנועים הקפידו על הדברים הללו:
1. התאמת החליפה לצורך: חליפת שני חלקים טובה יותר לעיר ולקטנועים (אפשר ללבוש רק את המעיל בגשם קל, כיוון שרצפת הקטנוע מגנה על הרגליים) וחליפת חלק אחד טוב לנסיעות בינעירוניות.
2. שהחליפה עשויה מבד אטום לגשם אך נושם לאוויר (חליפות "גורטקס" הן כאלה, למשל).
3. רוכסנים מכוסים, למניעת חדירה של מים.
4. תפרים מולחמים.
5. שתהיה מספיק רחבה בשביל שתוכלו להיכנס לתוכה עם המעיל הרגיל.
6. שיהיו לה רצועות הידוק לידיים, רגליים וכו'.
7. שיהיו בה כיסים חיצוניים (ואטומים למים) ופנימיים.
8. חליפה בשני צבעים ועם פסים זוהרים.
חורף

איך מכינים שפתון טבעי לשפתיים יבשות?ֿֿ
כך תכינו שפתון טבעי לשפתיים יבשות, המתאים במיוחד לחודשי החורף הקרים:
החומרים:
=======
1/4 כוס שמן קוקוס אורגני או חמאת שיאה בכבישה קרה
1/4 כוס שמן זית
2 כפות פתיתי שעוות דבורים
20 טיפות של שמן לוונדר איכותי
כלי נקי לאחסון השפתון
הוראות הכנה:
===========
1. הניחו קערה עמוקה או צנצנת בתוך סיר עם מים חמים, והמיסו בתוכה את שמן הקוקוס או חמאת השיאה יחד עם שמן הזית ושעוות הדבורים.
2. ערבבו את המרכיבים מדי כמה דקות. תוך רבע שעה בערך אמורים להנמס כל החומרים.
2. לאחר ההמסה, הוסיפות את הלבנדר ערבבו ושפכו את הנוזל לכלי מתאים.
כך תכינו שפתון טבעי לשפתיים יבשות, המתאים במיוחד לחודשי החורף הקרים:
החומרים:
=======
1/4 כוס שמן קוקוס אורגני או חמאת שיאה בכבישה קרה
1/4 כוס שמן זית
2 כפות פתיתי שעוות דבורים
20 טיפות של שמן לוונדר איכותי
כלי נקי לאחסון השפתון
הוראות הכנה:
===========
1. הניחו קערה עמוקה או צנצנת בתוך סיר עם מים חמים, והמיסו בתוכה את שמן הקוקוס או חמאת השיאה יחד עם שמן הזית ושעוות הדבורים.
2. ערבבו את המרכיבים מדי כמה דקות. תוך רבע שעה בערך אמורים להנמס כל החומרים.
2. לאחר ההמסה, הוסיפות את הלבנדר ערבבו ושפכו את הנוזל לכלי מתאים.

דייסה שמתאימה לימי החורף הקרים והגשומים היא דייסת סולת (חלקנו זוכרים אותה מהשירות הצבאי). ההכנה פשוטה ומהירה:
1. לבשל כוס סולת עם שתי כוסות מים על האש וכשהמים נעלמים, להוסיף 3 כוסות חלב ולבשל כמעט עד רתיחה.
2. להוסיף לדייסה סוכר וקינמון (אפשר שוקו או שוקולד למריחה).
חורף נעים!
הגולשת יהלית מציעה עוד אפשרות: דיסה ניתן להכין מקוואקר קורנפלור סולת העקרון חלב או מים להרתיח ולרבע מכמות הנוזל להוסיף את הדגן הרצוי ברגע שהתערובת תתחיל לרתוח נוסיף את הנוזל עם הדגן ונערבב עד לרתיחה נוספת כדי להעלות סמיכות נוסיף יותר דגן.

מה לעשות כדי לשמור על עור הפנים בתקופת החורף?ֿ
עור הפנים סובל בתקופת החורף מיובש עז בשל המחסור בלחות באוויר ולכן מפתח לעתים גם פצעונים וחספוס. כך תטפלו נכון בעור הפנים בעונת החורף:
1. שימוש בקרם לחות עשיר ומזין
2. שימוש בתכשיר קילוף עדין, רצוי מבוסס חומצה הלקטית השומרת על לח גם בחורף
3. הקפדה על מקלחות שאינן ארוכות מדי במים חמים.
4. יש להקפיד לא לשטוף את הפנים יותר מפעמיים ביום.
5. יש להשתמש בסבון לניקוי הפנים רק פעם אחת ביום בשעות הערב.
6. יש להפחית או להימנע כליל משימוש במוצרים מבוססי אלכוהול.
עור הפנים סובל בתקופת החורף מיובש עז בשל המחסור בלחות באוויר ולכן מפתח לעתים גם פצעונים וחספוס. כך תטפלו נכון בעור הפנים בעונת החורף:
1. שימוש בקרם לחות עשיר ומזין
2. שימוש בתכשיר קילוף עדין, רצוי מבוסס חומצה הלקטית השומרת על לח גם בחורף
3. הקפדה על מקלחות שאינן ארוכות מדי במים חמים.
4. יש להקפיד לא לשטוף את הפנים יותר מפעמיים ביום.
5. יש להשתמש בסבון לניקוי הפנים רק פעם אחת ביום בשעות הערב.
6. יש להפחית או להימנע כליל משימוש במוצרים מבוססי אלכוהול.

הנה מתכון לעוגת בננה, גזר ותפוחים של דפנה אוסטר מיכאל כפי שפורסם בבלוג של Xnet בנובמבר 2015:
המצרכים לתבנית אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף בקוטר 20-21 ס"מ
===================================================
2 ביצים
1/2 כוס דחוסה (110 גרם) סוכר חום כהה
1/4 כוס (60 מ"ל) סילאן או סירופ מייפל
1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
1 גזר קטן קלוף ומגורר דק
2 בננות קטנות מעוכות
1 כפית קינמון טחון
קורט ציפורן
קורט ג'ינג'ר טחון
1/4 כוס (60 מ"ל) אגוזי מלך קצוצים דק)
1 כוס + כף גדושה (150 גרם) קמח תופח
לזיגוג:
=====
מעט סירופ מייפל
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית
2. שמים את הביצים והסוכר בקערה ומערבבים מעט במטרפה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הקמח והאגוזים, ומערבבים לבלילה אחידה.
3. מערבבים את האגוזים עם כף מהקמח. מוסיפים אותם עם יתרת הקמח לקערה, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
4. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
5. מניחים לעוגה להצטנן מעט ומחלצים מהתבנית. יוצקים עליה מעט סירופ מייפל ומברישים אותו באופן אחיד על פנייה.

אלו הוראות הבטיחות כפי שהגדיר אותן מכון התקנים הישראלי לשימוש נכון בסדין חשמלי:
1. חשוב לפעול ע"פ הוראות יצרן הסדין בעת השימוש.
2. יש לקשור את הסדין על המזרן בכדי למנוע ממנו להתקפל.
3. אין להרטיב את הסדין.
4. אין להשאיר סדין דולק ללא השגחה או לישון עמו בלילה. כאשר נכנסים למיטה, יש להפסיק את פעולת הסדין.
5. יש לחבר את כבל החשמל של הסדין ישירות לתקע החשמל. אסור לחברו באמצעות כבל מאריך או מפצל.
6. השימוש בסדין אסור לתינוקות, חולים סיעודיים או כל אדם שאינו מסוגל להפעיל ולכבות את המוצר בכוחות עצמו.
7. יש לפרוס את הסדין החשמלי מעל סדין רגיל.
8. בסדין חימום חשמלי זוגי מומלץ לבחור בסדין שיש בו 2 מערכות חימום נפרדות.
9. אם אתם משתמשים במיטה מתכווננת, ודאו שהסדין לא יתקפל יחד עם המיטה ושמוליכי החשמל שבו לא יילכדו בקיפול.
איך לקנות מגפיים בצורה נכונה?
הנה 7 טיפים לקניית נעליים נוחות:
1. יש לוודא שהעקב יציב, יש לבדוק שהוא "יושב" היטב גם בזמן צעידה.
2. לא כדאי לבחור מגף עם עקב הגבוה מ-5 ס"מ.
3. חשוב לבדוק שהאצבעות נעות בחופשיות בתוך המגף .
4. יש לבדוק שלא נוצרים קמטוטים של עור המגף באיזור החלק הקדמי של הקרסול ובאיזור גיד אכילס.
5. יש לוודא שהחלק של המגף היושב על השוק נוח, נעים ולא לוחץ.
6. רצוי שהגף יהיה מחומר טבעי בכדי להימנע מפטריות.
7. יש לזכור שמגפיים אינן מתרחבות ולכן יש להתאימן לרגל בצורה מרבית בזמן הקנייה.
הנה 7 טיפים לקניית נעליים נוחות:
1. יש לוודא שהעקב יציב, יש לבדוק שהוא "יושב" היטב גם בזמן צעידה.
2. לא כדאי לבחור מגף עם עקב הגבוה מ-5 ס"מ.
3. חשוב לבדוק שהאצבעות נעות בחופשיות בתוך המגף .
4. יש לבדוק שלא נוצרים קמטוטים של עור המגף באיזור החלק הקדמי של הקרסול ובאיזור גיד אכילס.
5. יש לוודא שהחלק של המגף היושב על השוק נוח, נעים ולא לוחץ.
6. רצוי שהגף יהיה מחומר טבעי בכדי להימנע מפטריות.
7. יש לזכור שמגפיים אינן מתרחבות ולכן יש להתאימן לרגל בצורה מרבית בזמן הקנייה.
איך ליצור כדור שלג עם הילדים?
כך מכינים כדור משלג עם הילדים:
החומרים:
========
צנצנת קטנה עם מכסה, רצוי עגולה
פייה, בלרינה או כל חפץ קטן בגודל שנכנס לצנצנת (כל הדמויות מביצות ההפתעה למיניהן יתאימו)
נצנצים (כפית או שתיים לצנצנת)
גליצרין (יש לקנות בבית מרקחת, ללא מרשם)
דבק אפוקסי או דבק חם
אופן ההכנה:
==========
1. בעזרת דבק אפוקסי מדביקים את הדמות שנבחרה למכסה הצנצנת וממתינים לייבוש מוחלט (כשהופכים את המכסה והדמות לא נופלת, אפשר להמשיך).
2. ממלאים בצנצנת מים לא עד הסוף.
3. מוסיפים נצנצנים ומעט גליצרין (הגורם לנצנצים לצנוח באטיות, כמראה השלג) ומערבבים קלות.
4. סוגרים את המכסה (אפשר לחזקו טוב יותר בעזרת דבק אפוקסי או דבק חם למניעת נזילות), מנערים קלות ונהנים ממראה ה"שלג" היורד על הדמות החמודה.
כך מכינים כדור משלג עם הילדים:
החומרים:
========
צנצנת קטנה עם מכסה, רצוי עגולה
פייה, בלרינה או כל חפץ קטן בגודל שנכנס לצנצנת (כל הדמויות מביצות ההפתעה למיניהן יתאימו)
נצנצים (כפית או שתיים לצנצנת)
גליצרין (יש לקנות בבית מרקחת, ללא מרשם)
דבק אפוקסי או דבק חם
אופן ההכנה:
==========
1. בעזרת דבק אפוקסי מדביקים את הדמות שנבחרה למכסה הצנצנת וממתינים לייבוש מוחלט (כשהופכים את המכסה והדמות לא נופלת, אפשר להמשיך).
2. ממלאים בצנצנת מים לא עד הסוף.
3. מוסיפים נצנצנים ומעט גליצרין (הגורם לנצנצים לצנוח באטיות, כמראה השלג) ומערבבים קלות.
4. סוגרים את המכסה (אפשר לחזקו טוב יותר בעזרת דבק אפוקסי או דבק חם למניעת נזילות), מנערים קלות ונהנים ממראה ה"שלג" היורד על הדמות החמודה.
איך לשמור על בטיחות בחופשת סקי?
הנה תשעה דברים שיסייעו לכם לשמור על הבטיחות בחופשת סקי:
1. יש לערוך בדיקה לכל ציוד הסקי לפני הגלישה ולוודא שהוא תקין ומתאים לשימוש.
2. חשוב לקבל הדרכה מבעלי מקצוע לפני יציאה לסקי.
3. רצוי לא לגלוש לבד ובכל מקרה תמיד ליידע אנשים נוספים מתי ואיפה יצאתם לגלוש.
4. יש למרוח קרם הגנה בדרגה גבוהה על הפנים והשפתיים.
5. חשוב לעשות הפסקות לשתייה של מים ושל משקה איזוטוני שייתן לגוף אנרגיה זמינה.
6. יש לשים לב היטב לסימונים ולשילוט במסלולי הסקי ולא לסתות מהם בשום אופן על מנת לא להגיע לאיזורים מסוכנים או ללכת לאיבוד.
7. בגלישה במעברים צרים חשוב להסתובב לאט ובזהירות בכדי למנוע התנגשות עם גולשים אחרים.
8. עדיף להתחיל את הגלישה במסלולים קלים ובהדרגה לעבור למסלולים מורכבים יותר.
9. יש לשמור על עירנות וכוח פיסי בכדי להימנע מפציעות ותאונות. חשוב על כן, לעשות הפסקות מפעם לפעם כשחשים עייפות.
הנה תשעה דברים שיסייעו לכם לשמור על הבטיחות בחופשת סקי:
1. יש לערוך בדיקה לכל ציוד הסקי לפני הגלישה ולוודא שהוא תקין ומתאים לשימוש.
2. חשוב לקבל הדרכה מבעלי מקצוע לפני יציאה לסקי.
3. רצוי לא לגלוש לבד ובכל מקרה תמיד ליידע אנשים נוספים מתי ואיפה יצאתם לגלוש.
4. יש למרוח קרם הגנה בדרגה גבוהה על הפנים והשפתיים.
5. חשוב לעשות הפסקות לשתייה של מים ושל משקה איזוטוני שייתן לגוף אנרגיה זמינה.
6. יש לשים לב היטב לסימונים ולשילוט במסלולי הסקי ולא לסתות מהם בשום אופן על מנת לא להגיע לאיזורים מסוכנים או ללכת לאיבוד.
7. בגלישה במעברים צרים חשוב להסתובב לאט ובזהירות בכדי למנוע התנגשות עם גולשים אחרים.
8. עדיף להתחיל את הגלישה במסלולים קלים ובהדרגה לעבור למסלולים מורכבים יותר.
9. יש לשמור על עירנות וכוח פיסי בכדי להימנע מפציעות ותאונות. חשוב על כן, לעשות הפסקות מפעם לפעם כשחשים עייפות.
מהי נהיגה מונעת בחורף ?
הנה כללי נהיגה מונעת בחורף:
1. בחורף, כשהראות לקויה והכביש רטוב וחלק, מומלץ להכפיל את מרווח הבטיחות מהרכב שנוסעים מאחוריו.
2. בנהיגה בחורף יש לבצע כל פעולה, כגון סטייה מהנתיב או היגוי ובלימה, בעדינות וברגש.
3. הנהיגה לאחר הגשם הראשון מסוכנת, כי גשם ראשון מושך אל פני הכביש כמויות גדולות של חול, צמחים ולכלוך, אשר יחד עם המים יוצרים עיסת בוץ חלקה ההופכת את הכביש לחלקלק ומקטינה במידה רבה את החיכוך בין הכביש לצמיגי הרכב.
4. תופעת "הגשם הראשון" אינה מוגבלת לגשם הראשון בעונה בלבד אלא מתרחשת תמיד, גם לאחר גשם שבא בעקבות 2-3 ימים שחונים.
5. לעיתים, הנהיגה לאחר הגשם הראשון משולה לנהיגה על גבי שכבת קרח על כל המשתמע מכך.
6. גם אם לא יורד גשם, לפני תחילת עקיפה על-גבי כביש רטוב יש להפעיל בכל מקרה את מגבי הרכב היות ועל-ידי כך נמנעת מהנהג העוקף ההפתעה שמקורה בהתזת מים ובוץ על-ידי הרכב הנעקף ונמנע הצורך לחפש את ידית הפעלת המגבים ומי ההתזה תוך כדי העקיפה. זה בתוקף גם לגבי רכב נעקף שלא נסע לפניו כל רכב שהוא ופתאום מתחיל לנסוע לפניו רכב שעקף אותו.
הנה כללי נהיגה מונעת בחורף:
1. בחורף, כשהראות לקויה והכביש רטוב וחלק, מומלץ להכפיל את מרווח הבטיחות מהרכב שנוסעים מאחוריו.
2. בנהיגה בחורף יש לבצע כל פעולה, כגון סטייה מהנתיב או היגוי ובלימה, בעדינות וברגש.
3. הנהיגה לאחר הגשם הראשון מסוכנת, כי גשם ראשון מושך אל פני הכביש כמויות גדולות של חול, צמחים ולכלוך, אשר יחד עם המים יוצרים עיסת בוץ חלקה ההופכת את הכביש לחלקלק ומקטינה במידה רבה את החיכוך בין הכביש לצמיגי הרכב.
4. תופעת "הגשם הראשון" אינה מוגבלת לגשם הראשון בעונה בלבד אלא מתרחשת תמיד, גם לאחר גשם שבא בעקבות 2-3 ימים שחונים.
5. לעיתים, הנהיגה לאחר הגשם הראשון משולה לנהיגה על גבי שכבת קרח על כל המשתמע מכך.
6. גם אם לא יורד גשם, לפני תחילת עקיפה על-גבי כביש רטוב יש להפעיל בכל מקרה את מגבי הרכב היות ועל-ידי כך נמנעת מהנהג העוקף ההפתעה שמקורה בהתזת מים ובוץ על-ידי הרכב הנעקף ונמנע הצורך לחפש את ידית הפעלת המגבים ומי ההתזה תוך כדי העקיפה. זה בתוקף גם לגבי רכב נעקף שלא נסע לפניו כל רכב שהוא ופתאום מתחיל לנסוע לפניו רכב שעקף אותו.
איך להתמודד עם אלרגיה עונתית?
הנה כמה דרכים להתמודד עם אלרגיה עונתית:
1. להתרחק כמה שאפשר ממגע עם הגורם לאלרגיה.
2. להעדיף מקומות נטולי אלרגניים כמו מדבר, חוף ים ואזורים הרריים ומושלגים.
3. לבצע תחזיות פריחה לפני טיולים מתוכננים כדי לא להיקלע למקום בו יש גורמים אלרגניים.
4. חיסונים - אנשים שיודעים שתרופות נגד אלרגיה לא עוזרות להם במידה מספקת, רצוי שישקלו להתחסן נגד האלרגיה אליה הם רגישים.
5. הצטיידות בתרופות - לפני תחילת העונה בה פורצות רוב האלרגיות יש להצטייד בתרופות המתאימות לפי התייעצות עם רופא.
הנה כמה דרכים להתמודד עם אלרגיה עונתית:
1. להתרחק כמה שאפשר ממגע עם הגורם לאלרגיה.
2. להעדיף מקומות נטולי אלרגניים כמו מדבר, חוף ים ואזורים הרריים ומושלגים.
3. לבצע תחזיות פריחה לפני טיולים מתוכננים כדי לא להיקלע למקום בו יש גורמים אלרגניים.
4. חיסונים - אנשים שיודעים שתרופות נגד אלרגיה לא עוזרות להם במידה מספקת, רצוי שישקלו להתחסן נגד האלרגיה אליה הם רגישים.
5. הצטיידות בתרופות - לפני תחילת העונה בה פורצות רוב האלרגיות יש להצטייד בתרופות המתאימות לפי התייעצות עם רופא.
איך לטפל בכלבים בחורף?
הנה כמה כללים חשובים לטיפול בכלבים בחורף:
1. להניח ליד הכלב שמיכה להתכרבלות נגד קור.
2. בעונת החורף יש להגדיל את כמות המזון היומית של הכלב ב-20% בכדי שיוכל להוסיף שכבות שומן שיגנו עליו מהקור. הדבר חשוב במיוחד לכלבים רזים או כאלה הנמצאים בחצר הבית, כמו כן יש לדאוג שישתה בצורה מספקת, כלבים, כמו בעליהם, נוטים לשתות פחות מים כשקר להם.
3. במקביל, יש לדאוג לפעילות גופנית של הכלב ולדאוג להריץ אותו בכדי שלא יסבול מהשמנת יתר.
4. יש לדאוג להברשת שיער הפרווה של הכלב יום יום. פרווה מתוחזקת היטב תעזור לכלב בשמירה על חום גופו.
5. כשקר מאד בחוץ ניתן להלביש את הכלב בבגד חם אך מאוורר שלא יפגע בעורו. הדבר חשוב במיוחד לכלבים בעלי מערכת חיסונית ירודה, כלבים מבוגרים מאד, רזים מאד או כאלה שפרוותם קצרה.
6. יש להקפיד על חיסוני חורף בהתייעצות עם הווטרינר שלכם.
7. מי שמגדל את כלבו בתוך הבית צריך לשמור על בטיחות רבה בכדי שפרוות הכלב לא תיתפס באש תנור או הסקה אחרת.
8. היו ערניים לתגובותיהם של כלבים המפחדים מקולות הרעמים. ראו אפשרויות להתמודדות עם הבעיה בתגית "כלבים, רעמים" או בתגית "כלבים, רעש".
הנה כמה כללים חשובים לטיפול בכלבים בחורף:
1. להניח ליד הכלב שמיכה להתכרבלות נגד קור.
2. בעונת החורף יש להגדיל את כמות המזון היומית של הכלב ב-20% בכדי שיוכל להוסיף שכבות שומן שיגנו עליו מהקור. הדבר חשוב במיוחד לכלבים רזים או כאלה הנמצאים בחצר הבית, כמו כן יש לדאוג שישתה בצורה מספקת, כלבים, כמו בעליהם, נוטים לשתות פחות מים כשקר להם.
3. במקביל, יש לדאוג לפעילות גופנית של הכלב ולדאוג להריץ אותו בכדי שלא יסבול מהשמנת יתר.
4. יש לדאוג להברשת שיער הפרווה של הכלב יום יום. פרווה מתוחזקת היטב תעזור לכלב בשמירה על חום גופו.
5. כשקר מאד בחוץ ניתן להלביש את הכלב בבגד חם אך מאוורר שלא יפגע בעורו. הדבר חשוב במיוחד לכלבים בעלי מערכת חיסונית ירודה, כלבים מבוגרים מאד, רזים מאד או כאלה שפרוותם קצרה.
6. יש להקפיד על חיסוני חורף בהתייעצות עם הווטרינר שלכם.
7. מי שמגדל את כלבו בתוך הבית צריך לשמור על בטיחות רבה בכדי שפרוות הכלב לא תיתפס באש תנור או הסקה אחרת.
8. היו ערניים לתגובותיהם של כלבים המפחדים מקולות הרעמים. ראו אפשרויות להתמודדות עם הבעיה בתגית "כלבים, רעמים" או בתגית "כלבים, רעש".
איך להכין מרק דלעת הודי?
הנה מתכון למרק דלעת הודי של מאיה מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
========
1 גזר
800 גרם דלעת
ציר עוף (או מים וכנפי עוף)
אבקת קארי
פתיתי צ'ילי חריף
פחית מי קוקוס (או שמנת מתוקה)
חופן זרעי דלעת
מעט שמן
מעט מלח
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר גדול גזר אחד קלוף ו-800 גרם נתחי דלעת. אם אין מספיק דלעת אפר להחליף חלק ממנה בבטטה או בדלורית.
2. מכסים בציר עוף או במים רגילים עם כמה כנפי עוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-1/2 שעה או עד שהדלעת מתרככת. אם משתמשים בכנפי עוף, מסירים בכך את ה"לכלוך" שצף במים.
3. נפטרים מכנפי העוף ומקליפת הדלעת (קל יותר להסיר אחרי הבישול מאשר לפניו).
4. טוחנים לתערובת אחידה ומוסיפים כף אבקת קארי, מעט פתחתי צ'ילי חריף ופחית מי קוקוס (אפשר להחליף בשמנת מתוקה). מבשלים 5 דקות על אש נמוכה.
5. בינתיים מערבבים חופן נדיב של גרעיני דלעת עם מעט שמן ומלח וקולים במחבת חמה ומכוסה. מגישים את הגרעינים הקלויים עם המרק.
הנה מתכון למרק דלעת הודי של מאיה מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
========
1 גזר
800 גרם דלעת
ציר עוף (או מים וכנפי עוף)
אבקת קארי
פתיתי צ'ילי חריף
פחית מי קוקוס (או שמנת מתוקה)
חופן זרעי דלעת
מעט שמן
מעט מלח
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר גדול גזר אחד קלוף ו-800 גרם נתחי דלעת. אם אין מספיק דלעת אפר להחליף חלק ממנה בבטטה או בדלורית.
2. מכסים בציר עוף או במים רגילים עם כמה כנפי עוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-1/2 שעה או עד שהדלעת מתרככת. אם משתמשים בכנפי עוף, מסירים בכך את ה"לכלוך" שצף במים.
3. נפטרים מכנפי העוף ומקליפת הדלעת (קל יותר להסיר אחרי הבישול מאשר לפניו).
4. טוחנים לתערובת אחידה ומוסיפים כף אבקת קארי, מעט פתחתי צ'ילי חריף ופחית מי קוקוס (אפשר להחליף בשמנת מתוקה). מבשלים 5 דקות על אש נמוכה.
5. בינתיים מערבבים חופן נדיב של גרעיני דלעת עם מעט שמן ומלח וקולים במחבת חמה ומכוסה. מגישים את הגרעינים הקלויים עם המרק.
איך להכין קדירת תפוחי אדמה?
הנה מתכון לקדירת תפוחי אדמה של מוטי בר און:
המצרכים:
========
10 תפוחי אדמה שלמים וקלופים
10 בצלצלים קטנים שלמים
3 בצלים גדולים קצוצים גס
6 גזרים חתוכים לטבעות עבות
2 גבעולי כרישה חתוכים לטבעות עבות (רק החלק הלבן )
6 שיני שום קצוצות דק
2 קופסאות כרוב כבוש שטוף ( השתמשתי בכרוב של בית השיטה )
שמן רגיל
2 כוסות מרק בצל ( 2 כוסות מים רתוחים עם 2 כפיות אבקת מרק בצל )
330 מ"ל בירה לבנה
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כף קמח
2 כפות סוכר
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
==========
1.מטגנים את הבצלים שקצצנו במעט שמן עד שהם משחימים מעט ומוסיפים את הכרשה והשום הקצוץ.
2. בוחשים על מנת שהשום לא יישרף ומוסיפים את הקמח.
3. בוחשים במהירות ומוסיפים 2 כוסות מרק וסוכר. בשלב זה האש צריכה להיות נמוכה ביותר מכיוון שהנוזלים מסמיכים מאד.
4. בוחשים היטב ומוסיפים את תפוחי האדמה, הבצלצלים והגזרים.
5. מוסיפים את הבירה והכרוב הכבוש ומתבלים לפי הטעם.
6. מפזרים מעל את עלי הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומחממים על אש נמוכה עד לרתיחה קלה .
7. מעבירים לתנור לשעתיים וחצי בחום של 180 מעלות.
הנה מתכון לקדירת תפוחי אדמה של מוטי בר און:
המצרכים:
========
10 תפוחי אדמה שלמים וקלופים
10 בצלצלים קטנים שלמים
3 בצלים גדולים קצוצים גס
6 גזרים חתוכים לטבעות עבות
2 גבעולי כרישה חתוכים לטבעות עבות (רק החלק הלבן )
6 שיני שום קצוצות דק
2 קופסאות כרוב כבוש שטוף ( השתמשתי בכרוב של בית השיטה )
שמן רגיל
2 כוסות מרק בצל ( 2 כוסות מים רתוחים עם 2 כפיות אבקת מרק בצל )
330 מ"ל בירה לבנה
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כף קמח
2 כפות סוכר
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
==========
1.מטגנים את הבצלים שקצצנו במעט שמן עד שהם משחימים מעט ומוסיפים את הכרשה והשום הקצוץ.
2. בוחשים על מנת שהשום לא יישרף ומוסיפים את הקמח.
3. בוחשים במהירות ומוסיפים 2 כוסות מרק וסוכר. בשלב זה האש צריכה להיות נמוכה ביותר מכיוון שהנוזלים מסמיכים מאד.
4. בוחשים היטב ומוסיפים את תפוחי האדמה, הבצלצלים והגזרים.
5. מוסיפים את הבירה והכרוב הכבוש ומתבלים לפי הטעם.
6. מפזרים מעל את עלי הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומחממים על אש נמוכה עד לרתיחה קלה .
7. מעבירים לתנור לשעתיים וחצי בחום של 180 מעלות.
איך לבחור מטרייה איכותית?
לבחירת מטרייה איכותית, הקפידו על הדברים הבאים:
1. מטריות לא מתקפלות - המטריות המתקפלות וקטנות מאד הן בעלות יותר מדי צירים ומקטעים והן מועדות לתקלות רבות ופחות חזקות ברוח.
2. לא זולות מדי - ככל שהמטרייה זולה אורך החיים שלה יהיה קצר (לעיתים קרובות מדובר יהיה בימים).
3. עמידות לרוח - יש מטריות עמידות לרוח ואם תרכשו כאלה הן יקלו את החיים בימי הסערה, שדווקא אז קורסות רוב המטריות ומתפרקות בידיים, כשבתוך רגעים אתם נותרים בגשם והסופה ללא מענה הולם.
4. מוטות שלד עם חתך עגול - הוא חזק וגמיש מהשלד השכיח והחלש שבנוי בצורת "כ".
לבחירת מטרייה איכותית, הקפידו על הדברים הבאים:
1. מטריות לא מתקפלות - המטריות המתקפלות וקטנות מאד הן בעלות יותר מדי צירים ומקטעים והן מועדות לתקלות רבות ופחות חזקות ברוח.
2. לא זולות מדי - ככל שהמטרייה זולה אורך החיים שלה יהיה קצר (לעיתים קרובות מדובר יהיה בימים).
3. עמידות לרוח - יש מטריות עמידות לרוח ואם תרכשו כאלה הן יקלו את החיים בימי הסערה, שדווקא אז קורסות רוב המטריות ומתפרקות בידיים, כשבתוך רגעים אתם נותרים בגשם והסופה ללא מענה הולם.
4. מוטות שלד עם חתך עגול - הוא חזק וגמיש מהשלד השכיח והחלש שבנוי בצורת "כ".
איך להכין מרק כתום עם עדשים אדומות?
הנה מתכון להכנת מרק כתום עם עדשים אדומות:
המצרכים ל-8 מנות:
==============
1/2 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות קטנות
1 שן שום כתושה
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
3 כפות שמן זית בהיר
1 כוס (120 גרם) דלורית מגוררת עבה
2 כוסות (כ-240 גרם) דלעת מגוררת עבה
2 גזרים בינוניים קלופים ומגוררים עבה
1/3 כוס עדשים אדומות
1 כפית מלח
1 כף דבש
פלפל שחור, פפריקה חריפה, כמון טחון - לפי הטעם
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
1 כוס מיץ תפוזים
5 כוסות מים
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים בסיר גדול את הבצל, הסלרי, השום, הג'ינג'ר והשמן. מאדים על להבה בינונית, עד שהבצל והסלרי מתרככים מעט. מוסיפים את יתר החומרים, מתבלים ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ-30 דקות, או עד שהירקות רכים מאוד. טועמים ומתקנים את התיבול.
3. טוחנים את המרק בבלנדר מוט. אם הוא סמיך מדי, מוסיפים מים רותחים, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
הנה מתכון להכנת מרק כתום עם עדשים אדומות:
המצרכים ל-8 מנות:
==============
1/2 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות קטנות
1 שן שום כתושה
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
3 כפות שמן זית בהיר
1 כוס (120 גרם) דלורית מגוררת עבה
2 כוסות (כ-240 גרם) דלעת מגוררת עבה
2 גזרים בינוניים קלופים ומגוררים עבה
1/3 כוס עדשים אדומות
1 כפית מלח
1 כף דבש
פלפל שחור, פפריקה חריפה, כמון טחון - לפי הטעם
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
1 כוס מיץ תפוזים
5 כוסות מים
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים בסיר גדול את הבצל, הסלרי, השום, הג'ינג'ר והשמן. מאדים על להבה בינונית, עד שהבצל והסלרי מתרככים מעט. מוסיפים את יתר החומרים, מתבלים ומביאים לרתיחה.
2. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ-30 דקות, או עד שהירקות רכים מאוד. טועמים ומתקנים את התיבול.
3. טוחנים את המרק בבלנדר מוט. אם הוא סמיך מדי, מוסיפים מים רותחים, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
איך להכין חמין?
הנה מתכון נוסף להכנת חמין:
המצרכים:
==========
300 גרם שעועית מנומרת (ברבוניה)
300 גרם שעועית בובס
אפשרות - 200 גרם חומוס
2-3 פרוסות רגל עגל
1.5 ק"ג בשר בקר שריר קדמי או שפונדרה
1 בצל קלוף ושלם
6-8 תפוחי אדמה קלופים
6-8 ביצים קשות עטופות בנייר אלומיניום
1 כף סוכר חום
1 כף מחוקה של מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1.5 ליטר מים
2 כוסות אספרסו
אופן ההכנה:
==========
1. יש להשרות את הקטניות ללילה.
2. מניחים את כל החומרים בקדרה אשר הביצים למעלה ועליהם יוצקים את הנוזלים.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות.
4. כעבור שעה מנמיכים את החום ל-110 מעלות ומשאירים בתנור ל-16 שעות.
5. לאחר 16 שעות, מסירים את מכסה הקדרה, מוצאים את הביצים, מכניסים קישקע ונקניקיות ואופים שעה נוספת.
6. להגשה - יש לסדר כל אחת ממרכיבי החמין בצלחת נפרדת ולהגיש לצידם סלט ירקות ואורז לבן.
הנה מתכון נוסף להכנת חמין:
המצרכים:
==========
300 גרם שעועית מנומרת (ברבוניה)
300 גרם שעועית בובס
אפשרות - 200 גרם חומוס
2-3 פרוסות רגל עגל
1.5 ק"ג בשר בקר שריר קדמי או שפונדרה
1 בצל קלוף ושלם
6-8 תפוחי אדמה קלופים
6-8 ביצים קשות עטופות בנייר אלומיניום
1 כף סוכר חום
1 כף מחוקה של מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1.5 ליטר מים
2 כוסות אספרסו
אופן ההכנה:
==========
1. יש להשרות את הקטניות ללילה.
2. מניחים את כל החומרים בקדרה אשר הביצים למעלה ועליהם יוצקים את הנוזלים.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות.
4. כעבור שעה מנמיכים את החום ל-110 מעלות ומשאירים בתנור ל-16 שעות.
5. לאחר 16 שעות, מסירים את מכסה הקדרה, מוצאים את הביצים, מכניסים קישקע ונקניקיות ואופים שעה נוספת.
6. להגשה - יש לסדר כל אחת ממרכיבי החמין בצלחת נפרדת ולהגיש לצידם סלט ירקות ואורז לבן.
איך לשמור על הבריאות בחורף?
איך לעבור את החורף ללא נזלות, שפעת, הצטננות, דלקות אוזניים, גרון ועוד? הנה מספר עצות חמות, שיעזרו לעבור את החורף ללא מחלות:
טיפול בחדר שינה:
==============
קרה שקמתם בבוקר עם נזלת קלה, צרידות בגרון או חולשה קלה? אלו הסימפטומים הראשונים של התקררות או הידבקות ויראלית בזמן השינה. קיימים כמה כללים פשוטים שיעזרו להפוך את חדר השינה ממקור המחלות למקור הבריאות.
1. גריבת גרביים בלילה - התקררות בלילה בזמן שינה, היא בין הסיבות הנפוצות ביותר לחולי בתקופת החורף והכל מתחיל מכפות הרגליים. גוף האדם בנוי כך, שחום כפות הרגליים משפיע על איזון החום בכל הגוף. אם לכפות הרגליים חם, יהיה חם לכל הגוף, ולהפך. לכן הדבר החשוב ביותר בהופעת סימפטומים ראשונים של התקררות להתחיל לגרוב גרביים בלילה.
2. איוורור חדרי שינה - חללים לא מאווררים מהווים חממה מצוינת להתפתחות וויראלית ובקטריאלית, אפילו במזג אוויר הכי קר וגשום חשוב לפתוח חלונות לפחות שעה לפני שינה.
3. ריסוס תערובות שמנים - לרסס לפני השינה על המיטה, השטחים והאריגים, תערובת שמנים אתרים אנטיספטיים. ברגע ששמנים אתרים מתפזרים בחלל החדר, הם מנקים אוויר ומנטרלים בקטריות ווירוסים הנמצאים בו.
להכין כזאת תערובת קל ופשוט. לוקחים כפית גדושה אחת של מלח גס, מטפטפים לתוכו שמנים אתרים מנטה חריפה, לבנדר, אקליפטוס, עשב לימון, רוזמרין, ברוש. כל שמן - 40 טיפות. מערבבים טוב טוב שמנים עם המלח ואחרי זה שופכים הכל לליטר אחת של מים מזוקקים. לערבב היטב את התערובת ולהכניס למרסס.
הגנה במשך היום:
=============
אחרי שעשינו טיפול מנע בחדר השינה חשוב להמשיך גם במשך היום.
1. השלמת ויטמין C - חשוב כל בוקר להתחיל ממיץ לימון מרבע לימון סחוט. קליפה וגרעינים שנשארו מומלץ לאכול ולא לזרוק כי הם מכילים הרבה מרכיבים חיוניים לפעילות מערכת החיסון.
2. תרסיס "אנטיספטיק+" - התרסיס מבוסס על שמנים אתרים מיוחדים ומהווה הגנה מהדבקות ויראלי ובקטריאלית במשך היום. יש לרסס אותו בחלל הפה ועל בגדים. מומלץ במיוחד לילדים שהולכים לגן ילדים או לבית ספר, ולאנשים שעובדים במקומות סגורים או עם הרבה אנשים בחלל אחד.
ועוד כמה תוספות:
==============
1. להוסיף לארוחה עיקרית תבלינים חמים ומחזקי מערכת חיסון, כמו ג'ינג'ר, כורכום, חוואיג', מיורם ורוזמרין.
2. לא לשתות מים קרים.
3. להקטין עד האפס צריכה של סוכרים.
4. שום טרי, הוא אחד הצמחים החשובים לשמירה על בריאות הגוף בתקופת החורף. הוא משמש כחומר אנטיספטי לחלל הפה לכל הגוף.
שיהיה חורף ללא מחלות!
איך לעבור את החורף ללא נזלות, שפעת, הצטננות, דלקות אוזניים, גרון ועוד? הנה מספר עצות חמות, שיעזרו לעבור את החורף ללא מחלות:
טיפול בחדר שינה:
==============
קרה שקמתם בבוקר עם נזלת קלה, צרידות בגרון או חולשה קלה? אלו הסימפטומים הראשונים של התקררות או הידבקות ויראלית בזמן השינה. קיימים כמה כללים פשוטים שיעזרו להפוך את חדר השינה ממקור המחלות למקור הבריאות.
1. גריבת גרביים בלילה - התקררות בלילה בזמן שינה, היא בין הסיבות הנפוצות ביותר לחולי בתקופת החורף והכל מתחיל מכפות הרגליים. גוף האדם בנוי כך, שחום כפות הרגליים משפיע על איזון החום בכל הגוף. אם לכפות הרגליים חם, יהיה חם לכל הגוף, ולהפך. לכן הדבר החשוב ביותר בהופעת סימפטומים ראשונים של התקררות להתחיל לגרוב גרביים בלילה.
2. איוורור חדרי שינה - חללים לא מאווררים מהווים חממה מצוינת להתפתחות וויראלית ובקטריאלית, אפילו במזג אוויר הכי קר וגשום חשוב לפתוח חלונות לפחות שעה לפני שינה.
3. ריסוס תערובות שמנים - לרסס לפני השינה על המיטה, השטחים והאריגים, תערובת שמנים אתרים אנטיספטיים. ברגע ששמנים אתרים מתפזרים בחלל החדר, הם מנקים אוויר ומנטרלים בקטריות ווירוסים הנמצאים בו.
להכין כזאת תערובת קל ופשוט. לוקחים כפית גדושה אחת של מלח גס, מטפטפים לתוכו שמנים אתרים מנטה חריפה, לבנדר, אקליפטוס, עשב לימון, רוזמרין, ברוש. כל שמן - 40 טיפות. מערבבים טוב טוב שמנים עם המלח ואחרי זה שופכים הכל לליטר אחת של מים מזוקקים. לערבב היטב את התערובת ולהכניס למרסס.
הגנה במשך היום:
=============
אחרי שעשינו טיפול מנע בחדר השינה חשוב להמשיך גם במשך היום.
1. השלמת ויטמין C - חשוב כל בוקר להתחיל ממיץ לימון מרבע לימון סחוט. קליפה וגרעינים שנשארו מומלץ לאכול ולא לזרוק כי הם מכילים הרבה מרכיבים חיוניים לפעילות מערכת החיסון.
2. תרסיס "אנטיספטיק+" - התרסיס מבוסס על שמנים אתרים מיוחדים ומהווה הגנה מהדבקות ויראלי ובקטריאלית במשך היום. יש לרסס אותו בחלל הפה ועל בגדים. מומלץ במיוחד לילדים שהולכים לגן ילדים או לבית ספר, ולאנשים שעובדים במקומות סגורים או עם הרבה אנשים בחלל אחד.
ועוד כמה תוספות:
==============
1. להוסיף לארוחה עיקרית תבלינים חמים ומחזקי מערכת חיסון, כמו ג'ינג'ר, כורכום, חוואיג', מיורם ורוזמרין.
2. לא לשתות מים קרים.
3. להקטין עד האפס צריכה של סוכרים.
4. שום טרי, הוא אחד הצמחים החשובים לשמירה על בריאות הגוף בתקופת החורף. הוא משמש כחומר אנטיספטי לחלל הפה לכל הגוף.
שיהיה חורף ללא מחלות!
