» «
חלה מתוקה
איך להכין חלה מתוקה או לחמניות קלועות?


הנה מתכון לחלה מתוקה או לחמניות קלועות של סטפן לייק:

המצרכים לשתי חלות או עשר לחמניות:
=============================
1 ק"ג קמח

1 קובייה או שקית שמרית (50 גרם)

1 שקית משפר אפייה

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1/2 כוס שמן קנולה (100 מ"ל)

2 ביצים (גודל M)

כ-1.5 כוסות מים פושרים (375 מ"ל)

1 כפית מלח

למריחה: ביצה טרופה

לקישוט: שומשום או פרג

אופן ההכנה:
==========
1 מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2. משהים למנוחה בכלי מכוסה כ-20 דקות.

3. צרים 6 רצועות ומכל 3 רצועות קולעים חלה אחת (לא חזק מדי).

4. מניחים לתפיחה על מגש מרופד בנייר אפייה עד להכפלת הנפח.

5. אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהחלות זהובות ומניחים על רשת צינון.

6. להכנת לחמניות קלועות - בכדי ליצור מאותו הבצק לחמניות קלועות מתוקות, לאחר שלב 2, חותכים את הבצק לגושים של 100 גרם, מייצרים רצועה ארוכה וקולעים לחמניות.
חלה
איך להכין חלה עם קמח מלא?


הנה מתכון של סטפן לייק לחלה עם קמח מלא בתבנית אפייה גדולה:

המצרכים לשלוש חלות:
==================
3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)

3.5 כוסות קמח מלא (500 גרם)

1 שקית או 1 קוביית שמרית (30 גרם)

1 שקית משפר אפייה

1 כף מלח

4 כפות סוכר חום

1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה

עד 3 כוסות מים פושרים (800 מ"ל)

למריחה: ביצה טרופה

לקישוט" גרעיני שומשום, חמניות, פרג, קצח, סובין

אופן ההכנה:
==========
1. מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים פרט למים ולשמן, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות. משהים למנוחה בקערה מכוסה ל-30 דקות.

2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. יוצרים מכל חלק גליל וממנו יוצרים שבלול עגול (מהמרכז החוצה), על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משהים מכוסה עד להכפלת הנפח.

3. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים את הקישוט לפי בחירה אישית.

4. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שהחלות זהובות.

5. מעבירים לרשת סינון.
פראנץ' טוסט
איך להכין פראנץ' טוסט?


פראנץ' טוסט הוא לחם מטוגן שניתן להכינו במספר דרכים, הנה אחת הגרסאות להכנתו:

המצרכים:
======
לחם פרוס, חלה או בריוש

ביצה טרופה

1/2 כוס חלב

1/4 כפית קינמון

2 טיפות תמצית וניל

1/2 כפית סוכר


אופן ההכנה:
========

1. טורפים את הביצה עם שאר החומרים.

2. מחממים חמאה במחבת.

3. טובלים את פרוסות החלה בתערובת החלב והביצים ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

4. מגישים חם עם מעט אבקת סוכר, סוכר או מייפל.

הערה: ניתן להעשיר את תערובת החלב והביצים בשמנת מתוקה ומי שאינו אוהב קינמון יכול לוותר עליו.
חלת דבש
איך להכין חלת דבש?


הנה מתכון לחלת דבש של אורי שפט:

המצרכים ל-2 חלות:
===============
1 ק"ג קמח חיטה לבן

1 שקית או קובייה שמרית (50 גרם)

1 שקית משפר אפייה

1 כף שטוחה מלח

1 ביצה (גודל M)

1/3 כוס שמן קנולה (70 מ"ל)

1/2 כוס דבש (160 גרם)

1 ו-3/4 כוסות מים (430 מ"ל)

לקישוט:
======
ביצה טרופה למריחה

שקדים פרוסים וסוכר גבישי

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את הנוזלים: שמן, ביצים, מים ודבש במיקסר.

2. מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואחר כך את הקמח, מערבלים במהירות נמוכה 2 דקות.

3. מוסיפים את המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.

4. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, מכסים במגבת, משהים למנוחה של כ-10 דקות.

5. מכל שני כדורים מייצרים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ-3 ס"מ. מפתלים 2 גלילים יחד לצורת בורג, יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שני הקצוות. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, ובאותן אופן יוצרים את החלה השנייה.

6. מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה, בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.

7. אופים 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

חלה

חלה
איך מכינים חלת טחינה לשבת?


הנה מתכון לחלת טחינה לשבת:

המצרכים:
========
500 גרם קמח

1 קוביית שמרית

1 ביצה

5 גרם מלח

40 גרם סוכר

65 גרם שמן

240 גרם מים פושרים

20 גרם טחינה

אופן ההכנה:
==========
1. בקערת מיקסר שמים קמח, סוכר ושמרית, מערבבים קלות ונותנים לתערובת לעמוד מספר דקות, עד שרואים שמתחילה פעילות של השמרים.

2. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עם מיקסר וו עד לקבלת בצק אחיד.

3. משמנים קלות קערה ומעבירים אליה את הבצק להתפחה למשך כחצי שעה או עד שהבצק עולה יפה.

4. מעצבים את החלה כרצונכם, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום ומניחים להתפחה נוספת כחצי שעה ואופים בחום של 190 מעלות 17-20 דקות. כדאי להניח מתחת לתבנית החלות תבנית עם כמה קוביות קרח.

5. ניתן למרוח מי סוכר על החלה כשהיא יוצאת מהתנור.
חלות
איך להכין חלת טחינה לשבת?


הנה מתכון לחלת טחינה נהדרת לשבת:

המצרכים לשתי חלות של 4 רצועות:
========================
500 גרם קמח

25 גרם שמרית (קוביה)

1 ביצה

5 גרם מלח

40 גרם סוכר

240 גרם מים פושרים

20 גרם טחינה

אופן ההכנה:
=========
1. לערבב את כל החומרים במיקסר עם וו לישה 8 דקות.

2. לתת לבצק לתפוח 30 דקות ואז לעצב את החלות.

3. לתת תפיחה נוספת ולאפות 17-20 דקות (תלוי בתנור) בחום של 190 מעלות.
קמח שמרים
מהו קמח שמרים?


קמח שמרים הוא קמח המכיל בתוכו כבר שמרים ומיועד למאפים שונים המבוססים על שמרים. שימוש בקמח מסוג זה חוסך את הצורך בהתעסקות עם השמרים עצמם ומקל על מי שיש לו רתיעה מעבודה עם שמרים, אך בכל זאת רוצה ליהנות ולאפות עם בצק שמרים. קמח השמרים מתאים להכנת עוגות, חלות, פיצות, לחמניות, סופגניות ועוד. חשוב לא לסנן את קמח השמרים אחרת הבצק לא יתפח (הקמח כבר עבר סינון בתהליך הייצור).
לחם
מה לעשות בשאריות לחם או חלה?


אם נשארה חלה משבת או לחם שכבר איבד מטריותו, ניתן לעשות בהם שימוש בכמה דרכים בכדי לא לזרוק לפח:

- לחם מטוגן (פרוסות חלה או לחם טבולות בביצה וחלב ומטוגנות).

- תוספת לקציצות או כדורי בשר (טובלים את הלחם ללא "הקשה" במים, סוחטים היטב ומוסיפים לתערובת הקציצות).

- קרוטונים (קוביות לחם בתוספת שמן זית, מלח ואם רוצים שום, אפויות עד להשחמה) כתוספת למרקים וסלטים.

- טוסטים או צנימים.


חלה
כמה קלוריות יש בפרוסת חלה?


בפרוסת חלה עבה יש כ-120 קלוריות.
איך ללוש נכון בצק לחלה?


בכדי שבצק החלה יצא אוורירי וגמיש יש ללוש אותו חמש דקות רצופות במיקסר עם וו לישה, לעצור לשתי דקות ואז להמשיך, אם יש הגרוסים שהלישה הטובה ביותר עבור בצק לחלות היא בידיים ולא במיקסר.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.