» «
חמין
איך להכין חמין?



הנה מתכון נוסף להכנת חמין:

המצרכים:
==========
300 גרם שעועית מנומרת (ברבוניה)

300 גרם שעועית בובס

אפשרות - 200 גרם חומוס

2-3 פרוסות רגל עגל

1.5 ק"ג בשר בקר שריר קדמי או שפונדרה

1 בצל קלוף ושלם

6-8 תפוחי אדמה קלופים

6-8 ביצים קשות עטופות בנייר אלומיניום

1 כף סוכר חום

1 כף מחוקה של מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1.5 ליטר מים

2 כוסות אספרסו


אופן ההכנה:
==========
1. יש להשרות את הקטניות ללילה.

2. מניחים את כל החומרים בקדרה אשר הביצים למעלה ועליהם יוצקים את הנוזלים.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות.

4. כעבור שעה מנמיכים את החום ל-110 מעלות ומשאירים בתנור ל-16 שעות.

5. לאחר 16 שעות, מסירים את מכסה הקדרה, מוצאים את הביצים, מכניסים קישקע ונקניקיות ואופים שעה נוספת.

6. להגשה - יש לסדר כל אחת ממרכיבי החמין בצלחת נפרדת ולהגיש לצידם סלט ירקות ואורז לבן.
חמין
יש מתכון של חמין בסגנון מרוקאי?


כך מכינים חמין בסגנון מרוקאי:

המצרכים:
========
עצמות רגל

קוביות בקר

שעועית מושרית במים

חיטה

חומוס מושרה במים

תפוחי אדמה קלופים - שלמים

ביצים

2 שזיפים שחורים

2 בצלים שלמים

שום שלם

תבלינים:
=======
כף דבש

פלפל שחור

כורכום

כמון

מלח

כף פפריקה מתוקה ואם רוצים קצת פיקנטי אז חצי כף פפריקה חריפה.

אופן ההכנה:
==========
בסיר לסדר את העצמות בתחתית
ועליהן לפי הסדק: קטניות, בשר, תפוחי האדמה, שזיפים, בצל ושום.

להוסיף מים עד למעלה

להוסיף התבלינים

לבשל על הגז - שעה -שעה וחצי

ואז כל הלילה בתנור או על הפלטה - מכוסה

בתאבון.
קישקע
מה לעשות בכדי שקישקע לא יתפוצץ בסיר החמין?



הנה כמה אפשרויות שיוכלו למנוע מהקישקע להתפוצץ בסיר החמין:

1. חשוב לשמור על מקום פנוי בסיר ולא למלא אותו בדחיסות.

2. במידה ואתם משתמשים בקישקע קנוי יש להפשירו ולכסותו במים, לבשלו על סף רתיחה במשך חצי שעה ומדי פעם לנקב בו בקיסם, לאחר מכן לקרר לחלוטין במי הבישול ורק אז להוסיף לסיר.

3. כאשר מוסיפים את הקישקע לסיר חשוב להקפיד שהרתיחה בסיר תהיה מועטה, דבר שימנע מהקישקע קבלת טקסטורה צמיגית. הקישקע צריך להיות מונח בראש הסיר ומכוסה במחציתו במים.

4. ניתן גם לבשל את הקישקע בנפרד בלילה ובבוקר להוסיפו לחמין לחלק העליון של הסיר, ללא מכסה כדי שלא יתפוצץ, להפוך אותו כל כמה זמן, ובהמשך להמשיך בנפרד כחצי שעה בתנור בכדי לקבלת המרקם הנכון.
חמין
איך להכין את החמין של שרה'לה?



הנה המתכון:

שוטפת ומסננת שעועית לבנה או חומה, גריסים וגרגירי חומוס.

מכניסה לסיר.

מסדרת מעל נתח בשר משובח או קציצות בשר או נתחי עוף.

מוסיפה 2-3 עצמות רגל בקר.

גם 2-3 ראשי שום - שיני שום בתפזורת.

בצלצל יבש - לא חובה.

תפוחי אדמה קלופים בפיזור בסיר..אם הם גדולים חוצה לשניים.

ביצים טריות על קליפתן.

קישקע מעל (לפי הוראות היצרן-קפוא..מופשר..מחורר).

מים עד כדי כיסוי.

מביאה לרתיחה..

מתבלת במלח+פלפל+פפריקה+מעט כמון+טיפה כורכום+טיפה אגוז מוסקט מגורר+דבש.

התיבול לפי טעם אישי כמובן וניתן להוסיף או להחסיר ומדי פעם משנים..

מבשלת לזמן קצר על הכיריים ומכניסה לתנור לבישול איטי עד ליום המחרת.

חמין

מתכונים
אפשר לקבל מתכון לחמין בבישול איטי?


הנה מתכון לחמים בבישול אטי בסיר בנפח 6.5 ליטר:


המרכיבים:
=========
2 בצלים יבשים, פרוסים ומטוגנים

1 כוס גרעיני חיטה שטופים

1 כוס שעועית חומה/לבנה שטופה ומושרית לילה

1 כוס גרעיני חומוס שטופים ומושרים לילה

6 שיני שום פרוסים

1 ק"ג בשר בקר לגולש בגוש אחד או חתוך לקוביות

8 כוסות מים רותחים מעורבבים עם 2 כפיות אבקת מרק

2 קוביות תיבולית צלי

מלח, פלפל

1 כף דבש או סוכר חום

6 תפוחי אדמה חצויים ומחולקים לרבעים

1 תפוח אדמה / בטטה חתוך לקוביות גדולות

1 קישקע ממולא


הוראות הכנה:
============
1. להניח בסיר הקרמיקה בצל מטוגן.

2. מעל הבצל לפזר גרעיני חיטה שטופים, שעועית יבשה שהושרתה, גרעיני חומוס שהושרו, בשר בקר, פרוסות שיני שום.

3. מעל לכל זה לפזר בצל מטוגן, ולהניח את תפוחי האדמה והבטטות.

4. לצקת מעל הכל את המים הרותחים, יחד עם מלח, פלפל, אבקת מרק, תיבולית, סוכר או דבש .

5. להפעיל את הסיר בדרגת חום גבוה ולאחר שהמים בתבשיל יגיעו לסף רתיחה - להנמיך את דרגת החום לחום נמוך, להניח את הקישקע הממולא מעל כל התערובת.

לבשל בחום איטי כ - 12 שעות.
מתכונים
יש מתכון עם קיגל?



המצרכים:
=========
500 גרם שעועית שהושרתה לילה

3 בצלים גדולים

750 גרם בשר בקר

12-10 תפוחי אדמה בינוניים

מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה

2 כפות מרק בצל

4 שיני שום


אופן הכנה:
=========
לטגן את הבצלים הקצוצים גס בשמן עד הזהבה.

בינתיים לסדר בקרקעית הסיר תפוחי אדמה, שעועית ובשר.

לשפוך חלק מהבצל המטוגן ולתבל.

להוסיף את יתרת התפוחים, הבשר והשעועית.

שוב לתבל ולשפוך את יתרת הבצל המטוגן.

להשאיר למעלה מקום לקיגל.

לקיגל:
=====
3 תפוחי אדמה בינוניים, 2 בצלים בינוניים, ביצה, 1/4 חבילה מרגרינה, 3 כפיות אבקת מרק עוף, 3 כפות קמח, מלח, פלפל שחור.



הכנת הקיגל:
==========
1. לרסק במעבד מזון את תפוחי האדמה והבצל, לסחוט היטב את הנוזלים,להוסיף את שאר החומרים.

2. לערבב היטב ולהכניס לשקית קוקי ולהניח את השקית מעל החמין.

3. לחורר עם קיסם כמה חורים בשקית.

4. לשפוך מעל הכל מים רתוחים עד מעט מתחת לגובה החמין.

5. לחמם עד רתיחה בחום גבוה ולהעביר לחום נמוך.
חמין
איפה יש חמין טוב בתל אביב?


הנה שלושה מקומות בהם תוכלו להתענג על חמין נהדר בעיר ללא הפסקה, תל אביב:

1. "דיטה", רוטשילד 45
החמין מוגש בימי שישי ושבת
03- 5604222

2. "מנד'יס" שדרות רוקח 2
החמין מוגש בשבת
03- 6996404

3 ."Basar", רחוב מונטיפיורי 29
החמין מוגש בשבת
03- 5252569
קטניות
איך לנטרל את הגזים מהקטניות?
איך מנטרלים גזים מקטניות?

עשו כך:

1. השרו את גרגרי הקטניות (חומוס, שעועית) במים קרים, למשל 24 שעות (או פחות, אם אין ברירה) והחליפו אותם לפחות פעם אחת.

2. לאחר ההשריה, החליפו שוב את המים - במים קרים והרתיחו אותם.

3. הסירו את הקצף מעל פני המים ותנו להם להתקרר עם הגרגרים בפנים.
ורק ממש לפני הבישול (לא לפני כן!) סננו את הגרגרים מהמים ושימו בחמין.


ביצים
איזה ביצים לבחור לחמין?


לחמין כדאי לבחור ביצים לא מאוד טריות כדי שלא יווצר בהן חלל בתוך הקליפה שיצטברו בו נוזלי החמין, מה שהופך את הביצה ללחה.

כמו כן, כדאי לתת לביצים בישול קל עם מי מלח לפני הכנסתן לסיר החמין כדי להימנע מחיידקים שיש על הקליפה.
איך להכין סלט לפת ולימון כבוש?


הנה מתכון לסלט לפת ולימון כבוש:

המצרכים:
========
3-4 לפתות טריות קלופות, חצויות לשניים ופרוסות לפרוסות דקות

1 כף לימון כבוש קצוץ

1/2 כוס מיץ לימון

1/2 כוס כף הריסה או פלפלצ'ומה או פפריקה מתוקה

מלח

פלפל לבן גרוס

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
==========
לערבב היטב את כל המרכיבים, להניח כעשר דקות בצד לספיגת הטעמים ולהגיש לצד חמין, קוסקוס, או בכל ארוחה שמאים לכם.
איך להכין סלט עגבניות חריף?


הנה מתכון לסלט עגבניות חריף:

מצרכים:
========
3-4 עגבניות בשלות וקלופות, חצויות לשניים ופרוסות לפרוסות דקות

4 שיני שום קצוצות

1 פלפל ירוק חריף

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1 כפית פלפל לבן גרוס / מלח

1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
==========
מערבבים את כל המצרכים יחד, ממתינים כעשר דקות עד לספיגת הטעמים, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים. מתאים ליד חמין, אך גם בארוחות אחרות.
איפה יש חמין טוב בחיפה?
חמין מצוין המוגש בימי שישי בצהרים תוכלו למצוא ב"מעיין הבירה" ברח' נתנזון 45 בחיפה.
איפה כדאי לאכול חמין טוב בקיבוצים?
חמין טוב בטעם המסורתי ניתן לאכול ב"בקתה בין הנחלים" שנמצאת בקיבוץ אילון.

החמין מוגש בימי שבת.
04-9858198
איפה יש חמין טוב בירושלים?


ניתן למצוא חמין ממסעדה המתמחה בסאוכל יהודי בשם "היימסע עסין" ברח' קרן קיימת 19 בירושלים.

המסעדה פתוחה בימי חמישי ושישי. טלפון: 02-5639845
איך להוסיף ביצים לחמין?


לחמין יש להוסיף אך ורק ביצים קשות שכבר בושלו ועברו הרתחה, זאת מהסיבה שקליפות הביצים מלאות בחיידקים שגם רחיצה עם סבון ומים אינה מסירה אותם.
חמין במושב סתריה - איפה יש חמין טוב?
ניתן למצוא חמין מיוחד ב"לוסטינג - מטבח איכרים" ברח' התמר 1 במושב סתריה.
החמין מוגש בחורף בלבד בימי שישי ושבת והוא כולל מנות פתיחה.
08-9370202
איפה יש במרכז הארץ חמין טעים?
חמין בסגנון מזרח אירופה תוכלו למצוא ב"חוות הברבור" שבמושב בית נחמיה.
החמין מוגש בימי שבת עד חודש אפריל בלבד.
08-9730418


איך למנוע גזים לאחר אכילת חמין?


כדי למנוע גזים לאחר אכילת חמין פזרו על המנה שלכם או על המנות כולן (למגישים) כפית של זירעוני קימל או קימל טחון. עובד מצוין.
איפה יש חמין טוב בערבה?


חמין מרוקאי נהדר תוכלו למצוא ב"גמלידה" שעל כביש הערבה, מול תחנת הדלק עין יהב. החמין מוגש בשבת.
9979632- 08
איפה יש חמין טוב ברמת השרון?
חמין נהדר ברמת השרון ניתן למצוא ב"מטבח של סילביה" ברח' סוקולוב 37 ברמת השרון. החמין מוגש בימי שישי.
איפה יש חמין טוב במושב צפרירים?
בהחלט. חמין בסגנון כורדי ניתן למצוא ב"גלריה של סבא" במושב צפרירים.

לחמין מתלוות מנות נוספות המרכיבות ארוחה שלמה.

ניתן להגיע רק בתאום מראש. טלפון: 02-9911213
איזה סיר מתאים לחמין?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.