» «
מרק עוף אסיאתי
איך להכין מרק עוף אסיאתי?


הנה מתכון למרק עוף אסיאתי של מאיה מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
========
חופן נדיב של בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה ונענע ומייבשים

פלפל חריף קטן

ציר מרק עוף

2 כפות רוטב סויה

1 ג'ינג'ר שלם

שמן שומשום

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים חופן נדיב של בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה ונענע ומייבשים. פורסים פלפל חריף קטן. מחלקים את העלים והפלפל בין קערת המרק, מביאים ציר עוף לרתיחה בסיר, מוסיפים שורש ג'ינג'ר שלם (אין צורך לקלוף) פרוס לפרוסות דקות ו-2 כפות רוטב סויה. זהירות, אם מבשלים עם הג'ינג'ר יותר מדי המרק נהפך חריף והטעם הרענן של הג'ינג'ר מתמוסס.

2. מוזגים את המרק החם לצלחות. כדאי להזליף כמה טיפות שמן שומשום לפני ההגשה.

ציר עוף:
======
זרקו לסיר 800 גרם של כל חלקי עוף שתמצאו. הוסיפו שני גזרים קלופים, בצל חצוי, שורש פטרוזיליה וסלרי קלופים, אפשר גם את העלים. כסו בהרבה מים והביאו לרתיחה. בשלו שעה על אש נמוכה וסננו את הנוזל.
מדחום
איזה מד חום כדאי לקנות?


בהשוואת מדחומים על ידי שושנה חן בעיתון ידיעות אחרונות היא מציינת שמדחום הכספית הוא אכן המדויק ביותר ושמבין אלו שנבדקו (מדחומים דיגיטליים רגילים, מדחומים לאוזן, מדחומי מצח, מדחום רקה ומדחום לתינוק במוצץ) אף אחד לא דייק תמיד.

אם מחליטים שבגלל הרעילות של הכספית נמנעים אכן מקניית מדחום כספית, הרי שתוצאות ההשוואה מעמידות את המדחומים המומלצים לקניה:

מדחום Procare‬ מדגם ‭MT 60‬ - מחיר 18 ש"ח. מאפשר מדידה רקטלית (המומלצת לדיוק מירבי), מדידה בפה או בבית השחי. היצרן נותן למדחום הזה אחריות לכל החיים, מה שמסמן את ביטחונו באיכות המוצר.
ציר עוף
איך להכין ציר עוף?


הנה מתכון לציר עוף בסיסי של השף יונתן בורוביץ, כפי שהתפרסם בעיתון ידיעות אחרונות במרץ 2013:

המצרכים לחליטה:
=============
4 ליטרים מים

2 ק"ג עצמות עוף שטופות היטב

1 ק"ג כנפי עוף

2 כרעי עוף

המצרכים לציר עוף:
==============
8 ליטרים מים

2 כפות שמן קנולה

1 ק"ג גזר קלוף ופרוס

22 ק"ג בצל לבן קלוף פרוס

3 כרישות צעירות פרוסות מהחלק הלבן עד הירוק כולל

2 כפיות מלח אטלנטי

10 כלי דפנה

10 גרגרי פלפל אנגלי

10 גרגרי פלפל שחור

2 כפות מלח דק


אופן ההכנה:
=========
1. הכנת החליטה - שוטפים היטב במים זורמים וחמים את כל חלקי העוף. מוזגים לסיר גדול 4 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את כל חלקי העוף על חלקיו השונים וחולטים במים הרותחים למשך 5 דקות ומסננים.

2. בישול הציר - בסיר גדול על גסי להבה בינונית שמים 2 כפות שמן, כשהשמן חם אך לא רותח מוסיפים את הגזר, הבצל, הכרישה, הפלפל השחור, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה והמלח. מאדים את הירקות תוך כדי ערבוב במשך 10 דקות.

3. מוסיפים את חלקי העוף החלוטים. מכסים את הכל במים ומגבירים את האש ללהבה הכי גבוהה. מביאים הכל יחד לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך שעתיים לפחות.

4. מסננים את הנוזל לתוך סיר נוסף בעזרת חיתול בד שיש בבית אל תוך סיר אחר, שומרים את נתחי העוף והירקות בצד ומגישים עם חרדל חריף או חזרת.
כדור כביסה
מה זה הכדור כביסה שמאפשר לכבס ללא אבקת כביסה?


כדור הכביסה למכונה, אכן מאפשר לעשות כביסה ללא אבקת כביסה.

בדיקה שערך העיתון "ידיעות אחרונות" מאמתת שאכן כדור הכביסה עושה את העבודה, בדיוק כמו מכונת כביסה.

אלו יתרונותיו:

1. כדור הכביסה עושה את פעולת הכביסה במחיר זול בהרבה.

2. שומר על הכביסה מבלאי (הדטרגנטים שבאבקות הכביסה פוגעים בבגדים הרבה יותר מהחבטות של הכדור).

3. שימוש בכדור הכביסה מונע אלרגיות ובעיות לתינוקות, כתוצאה מחומרים שבמצויים באבקות הכביסה.

4. כדור הכביסה שומר על איכות הסביבה.

5. ניתן להשקות במי המכונה את הגינה (בהיעדר דטרגנטים), אחרי כביסה עם הכדור כביסה.

ידיעות אחרונות

מצלמת רכב
איזו מצלמת רכב הכי כדאי לקנות?


לפי סקר שנעשה ע"י שושנה חן במגזין "ממון" של ידיעות אחרונות באוקטובר 2018, מצלמת הרכב שהכי כדאי לקנות היא Anker Rove C1, בה תקבלו את התמורה הטובה ביותר ביחס למחיר שהיו בזמן כתיבה הכתבה 399 ש"ח. הנה יתרונותיה כפי שצוינו בכתבה:

איכות צילום גבוהה

אפקט "עין הדג" כמעט ואינו מורגש

ההתקנה והעברת הצילומים נוחות

המצלמה מגיעה יחד עם כרטיס זיכרון של 32 גיגה בייט

מקשי המגע נוחים

שטוחה וצמודה לשמשה עם מינימום הפרעה לשדה הראייה

זווית העדשה ניתנת לכיוון בקלות

ניתן לשלוף אותה בקלות ולהחזיר לתושבת

האפליקציה מעולה

חיבור טעינה מדור חדש

מחיר נוח

בחסרונות צוין כי זווית העדשה שלה הכי מצומצמת ביחס למצלמות אחרות, קצב הפריירמים סטנדרטי, אין בה GPS, זמן הכיבוי שלה ארוך יחסית (דקה) והיא מוצמדת במדבקה.
סירים
איזה סיר כדאי לקנות למטבח?



בהשוואת סירים עשויים נירוסטה שערכה שושנה חן מידיעות אחרונות נמצאו הסירים הבאים בתור הסירים הטובים ביותר:

Laguiole - סיר מעולה שזכה לציון 9 הגבוה ביותר. מחירו 498 ש"ח.

סיר מדגם "גליל" של ארקוסטיל - גם ציון 9 וגם כחצי מחיר מהשותף שלו לציון הגבוה ביותר.

============

השוואה נוספת שערכו ב"ישראל היום" מצאה ששני המובילים הם של ארקוסטיל:

סיר הנחושת של ארקוסטיל - 6 ליטר שהמגרעת היחידה שלו היא הניקוי הקשה (630 ש'). מעוצב מקצועי והכי טעים.

סיר יציקת אלומיניום ארקוסטיל הארדאנודייז - 3.6 ליטר במחיר 350 ש'. טעם מצוין, קל לניקוי ויפה.
נגני mp4
איזה נגן mp4 כדאי לקנות?


על אף ההייפ המוצדק שלו זוכים דגמי ה-iPod כל הזמן, רבים מרגישים שהם מוגבלים, מבחינת ההיצע שלהם, ביחס למחירם.

למעדיפים, בצד איכות הצליל, גם תכונות נוספות ומגניבות, כמו רדיו, הקלטה וכדומה, כבר כמה שנים שנגן ה-mp4 מסוג D2 של חברת Cowon נחשב אחד הטובים בשוק והוא ודאי העיסקה מהטובות ביותר, ביחס למחירו.

כבר ב-9.3.07 נתן לו ידיעות אחרונות, אחרי בחינה מדוקדקת, ציון של 9 מתוך 10 אפשריים ועד היום, כשכמובן מדובר בנפח זכרון גדול בהרבה, ביחס למחיר, הוא נגן מומלץ.

ליאור, ידיד המערכת, הצטייד ב-D2 לפני כ-3 חודשים והוא מרוצה עד הגג.
אוזניות
איזה אוזניות בלוטות' מומלץ לקנות להאזנה למוסיקה?



בעיתון "ידיעות אחרונות" נערכה השוואה בין 8 דגמים של אוזניות בלוטות' (25.1.13). ההשוואה כללה את איכות השמע, אורך חיי הסוללה, איכות השיחה בסלולארי ועוד.

את המקום הראשון, הגבוה ביותר נתנה ההשוואה לאוזניות של Philips SHB9001. מחירן, כמה לא מפתיע לאור ההשוואות שאנו נוהגים לפרסם כאן, הוא מהזולים בהשוואת האוזניות, זמן הסוללה 15 שעות האזנה, איכות ההאזנה למוסיקה היא טובה מאד ולסלולארי - בינונית.
אוזניות הבלוטות' של פיליפס גם מצטיינות בנוחות. מחירן 460 ש"ח.

אם חשובה לכם מאד איכות השיחה (באוזניות של פיליפס צוינו תלונות על איכות השמע בשיחת הטלפון), תוכלו לבחור באוזניות שהגיעו למקום השלישי, עם איכות שיחה טובה מאד, אך איכות בינונית במוסיקה, חיי סוללה של 7.5 שעות בלבד ומחיר של כ-30 ש"ח יותר.


אורז מטוגן
מה אפשר לעשות עם אורז מבושל שנשאר במקרר?


נירה רוסו, במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות מפברואר 2009, מציעה להכין מאורז שנשאר במקרר אורז מטוגן עם ירקות. הנה המתכון:

המצרכים:
========
4 כפות שמן קנולה

1 בצל אדום קצוץ

1 כף שורש ג'ינג'ר קצוץ

2 פלפלים, לא חשוב באיזה צבע, מנוקים וחתוכים לקוביות קטנות

1 סלסלת פטריות טריות חתוכות לרבעים

1 סלסלת נבטים סיניים

5 בצלים ירוקים קצוצים

1 כוס אפונה קפואה

3 כפות רוטב סויה

מלח, פלפל שחור גרוס

כ-3 כוסות אורז מבושל

אופן ההכנה:
==========
1. שמים שתי כפות שמן במחבת רחבה או ווק וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל והג'ינג'ר לטיגון תוך ערבוב של דקתיים. מוסיפים את הפלפלים והפטריות ומטגנים תוך ערבוב ועוד דקתיים, ממליחים ומפלפלים מעט. מוציאים מהווק.

2. מוסיפים לווק את שתי כפות השמן הנותרות וכשהוא חם, מכניסים אליו את האורז הקר (כ-3 כוסות) ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.

3. מחזירים את הירקות המטוגנים לווק, מערבבים דקה, מוסיפים את האפונה, הנבטים, רוטב הסויה, מלח (מעט, בגלל הסויה) ופלפל. מערבבים יחד עוד שתי דקות.
איך להכין עוגיות חמאה לשבת?


הנה מתכון של ישראל אהרוני לעוגיות חמאה לשבת כפי שפורסם בעיתון ידיעות אחרונות בדצמבר 2015:

המצרכים:
========
250 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

2 כפיות תמצית וניל מאיכות טובה

1 חלמון ביצה

3.5 כוסות קמח מנופה


אופן ההכנה:
==========
1. שמים את החמאה הרכה, הסוכר ותמצית הווניל בקערת מיקסר ומערבלים 6-7 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

2. מוסיפים את החלמון לדקה של ערבול נוסף, ולבסוף את הקמח לערבול קצר, עד שמתקבל בצק אחיד פחות או יותר. חשוב לא לערבל את הבצק יותר ממה שצריך, אחרת הוא לא יהיה פריך והעוגיות תצאנה לא נימוחות.

3. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו מעט על משטח מקומח קלות לאיחור סופי. מחלקים את הבצק לשניים.

4. פורשים שתי יריעות נייר כסף על משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשניים ומגלגלים כל מחצית לגליל חלק ויפה בקוטר של כ-5 ס"מ. עוטפים בנייר הכסף ומהדקים. שומרים במקרר 3 שעות לפחות.

5. מסירים וזורקים את נייר הכסף סביב "נקניקי" הבצק ופורסים אותם בסכין חדה לפרוסות דקות בעובי 3-4 מילמטרים.

6. בעודן קרות, מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק כסנטימטר אלה מאלה - הן מתרחבות מעט באפייה.

7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 10-12 דקות.

8. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים לעוגיות להתקרר ומאחסנים בקופסה.


גרסה נוספת לעוגיות חום לבן:
======================
1. חלקו את תערובת הבצק של עוגיות החמאה לשני חלקים: שני שלישים ושליש. לחלק הקטן יותר הוסיפו 3-4 כפות קקאו איכותי ומשובח.

2. את הבצק הבהיר רדדו על יריעת נייר כסף למלבן דק. ככה עשו גם עם הבצק הכהה, רק שהמלבן הכהה יהיה צר יותר מהבהיר.

3. הניחו את מלבן הבצק הכהה על מלבן הבצק הבהיר ואז גלגלו את שתי היריעות לגליל מהודק אחד.

4. ממשיכים כרגיל, כמו במתכון הבסיסי של העוגיות - אז יתקבלו עוגיות יפיפיות וטעימות בשני צבעים מפותלים זה בזה.
איך להכין פשטידת פטריות לפסח ללא סוכר וגלוטן?


הנה מתכון של מכון אברהמסון לפשטידת פטריות כשרה לפסח ללא סוכר וגלוטן, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:

המצרכים:
========
1 בצל פרוס דק

1 סלסלת פטריות שמפניון

3 פטריות שיטאקי טריות (או יבשות) מושרות שעה במים

1 קופסת קוטג'

1 קופסת גבינה לבנה 9%

1/4 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת

4 ביצים

קורט אגוז מוסקט

מלח ופלפל

אופן ההכנה:
==========
1. במחבת עם מעט שמן טגנו את הבצל עד להשחמה, הוסיפו את הפטריות וטגנו כ-5 דקות נוספות. קררו בצד.

2. במקביל, בקערה עמוקה ערבבו את הקוטג', הגבינות, אגוז המוסקט והביצים.

3. הוסיפו את תערובת הבצל והפטריות לגבינות וצקו לתבנית אינגליש קייק משומנת קלות. ניתן לפזר מעט גבינת פרמז'ן או שומשום מעל.

4. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-40 דקות.

5. הניחו כחמש דקות והגישו חם.
איך להכין לדר תותים טריים?


הנה מתכון להכנת לדר תותים של נירה רוסו כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בנובמבר 2014:

המצרכים:
========
370 גרם תותים טרייםף נטולי גבעולים ועלים

75 גרם סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. מכוונים את תנור האפייה לחום הנמוך ביותר, כ-60 מעלות.

2. משמנים קלות נייר אפייה ומרפדים בו תבנית תנור (אם יש יריעת סילפט, השתמשו בה).

3. מרסקים את התותים לעיסה אחידה, מעבירים אותה, יחד עם הסוכר לסיר גבוה, מרתיחים תוך ערבוב מתמיד, עד שהנפח מצטמצם לחצי.

4. מסננים במסננת דקה ומשטחים על נייר האפייה.

5. אופים כ-4 שעות בתנור, עדיין ב-60 מעלות, מוציאים ומניחים להצטנן.

6. הופכים את נייר האפייה שאליו דבוק משטח הלדר על קרש חיתוך.

7. קולפים בעדינות את נייר האפייה.

8. חותכים לרצועות, לריבועים או לכל צורה שנראית לכם, בסכין חדה ומשומנת קלות. מאחסנים מגולגל במקרר.

9. גיוונים: את התותים אפשר להמיר במשמש, נקטרינה, גויאבה, חבוש רחוץ ומקולף חלקית, שכולם חתוכים לפיסות, ופיסות החבוש גם מבושלות כ-10 דקות.

איך להכין מרק דלעת, עדשים כתומות וסויה דיאטתי?


הנה מתכון להכנת מרק דלעת, עדשים כתומות וסויה דיאטתי של השף אלרן בוזגלו ממסעדת אדום בירושלים, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בינואר 2016:

המצרכים:
========
2 כפות שמן זית

4 כוסות קוביות דלעת מקולפת

1 כוס כרשה פרוסה דק

1 כוס גבעולי סלרי קצוצים

1 כוס גזר חתוך גס

2 שיני שום פרוסות

1/2 כף עלי תימין

1/2 כף שטוחה מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/3 כפית אגוז מוסקט

2 כפיות דבש

1/2 כוס משקה קוקוס (1% שומן)

1/3 כוס רוטב סויה

1 כוס עדשים כתומות מבושלות

1/2 כוס עלי כוסברה

אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גבוה ורחב על אש נמוכה מאדים בשמן זית את כל הירקות, השום והתימין במשך 5 דקות.

2. מוסיפים את התבלינים והדבש ומערבבים היטב.

3. מוסיפים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 30-40 דקות.

4. טוחנים את המרק למחית אחידה בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים את משקה הקוקוס, רוטב הסויה והעדשים, מערבבים היטב ומביאים שוב לרתיחה.

5. מורידים מהאש ומגישים עם חופן עלי כוסברה טריים מעל.
איך להכין מטבל יוגורט עם סלק?


הנה מתכון להכנת יוגורט עם סלק של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
==========
2 סלקים מבושלים, קלופים (אפשר להשתמש באלה המוכנים בשקית ואקום)

2 כוסות יוגורט משובח

1 כף דבש

1 כף רכז רימונים

2 כפות שמן זית

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק

מעט שבבי צ'ילי חריפים

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות כלי נענע קצוצים

חצי כוס גרגרי רימון


אופן ההכנה:
===========
1. מגררים את הסלקים בפומפייה גסה.

2. מערבבים את הסלק המגורר עם כל שאר החומרים, למעט היוגורט.

3. מוסיפים את היוגורט ומערבבים קלות (עד שנוצרת דוגמת שיש סגול - לבן).

בתיאבון!
איך להכין סלט כרוב אדום וערמונים?


הנה מתכון להכנת כרוב אדום וערמונים של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף "7 ימים" בידיעות אחרונות:

המצרכים:
========
50 גרם חמאה או 1/4 כוס שמן זית

1 בצל סגול קטן, קצוץ

3 כפות עלי רוזמרין

1 כף ג'ינג'ר, קצוץ דק

1 כרוב אדום, חתוך לרבעים לאורכו ופרוס

2 תפוזים, חתוכים לקוביות של כ-2 ס"מ

1 שקית ערמונים בוואקום

4 כפות חומץ בלסמי

1 כוס יין אדום

1 כף דבש

מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים בסיר רחב ושטוח את החמאה או השמן עם עלי הרוזמרין וכשהם חמים מוסיפים את הבצל והג'ינג'ר ומטגנים כ-2 דקות.

2. מוסיפים את הכרוב, התפוחים והערמונים, מערבבים ומטגנים כ-2-3 דקות תוך ערבוב.

3. מוסיפים את החומץ, הדבש, היין, המלח והפלפל, ומערבבים היטב. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כ-25 דקות.
איך להכין מרק מינסטרונה עם פסטה?


הנה מתכון להכנת מרק מינסטרונה עם פסטה של מאיה מרום, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
========
סלרי

גזר
כרישה

שומר

מעט שמן זית

שימורי עגבניות

רסק עגבניות

מלח ופלפל

גבינת פרמזן

1/2 כוס פסטה

אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר סלרי פרוס, גזר קלוף וקצוץ, כרישה פרוסה דק ושומר קצוץ (כולל הקרניים שלו, פרוסות דק) ומטגנים במעט זמן זית על אש נמוכה כ-10 דקות.

2. מוסיפים קופסת שימורי עגבניות מרוסקות, קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם) ו-8 כוסות מים. מתבלים במלח ופלפל (אם יש במקרר גבינת פרמזן אפשר להוסיף את הקצה הקשה והקליפתי שלה, שנותם טעם נפלא). מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה על אש קטנה.

3. מוסיפים 1/2 כוס פסטה קצרה ואפשר גם חופן עלי תרד ומבשלים 1/4 שעה נוספת. מגישים עם פרמזן.
איזה טונה כדאי לקנות?



בהשוואת טעמים ואיכות של קופסאות טונה שערכה שושנה חן במוסף "ממון" בעיתון "ידיעות אחרונות" זכתה במקום הראשון טונה שנקראת "Filtuna" מתוצרת תעשיות פילטונה.

כפי שקורהלא פעם בהשוואות המוצרים הללו, המחיר של הטונה הזו היה הזול ביותר מכל המוצרים שהושוו, ‭5.90‬ שקלים בלבד (ומחיר של ‭5.30‬ שקלים ל-100 גרם מסונן).

כל הטועמים הסכימו שפילטונה היא הטונה הטעימה ביותר מבין אלו שנבדקו. צבעה וורוד ואחיד ומדובר בנתחים של בשר טונה ולא בפירורים או בשבבים של בשר. צוין בכתבה גם השמן הנקי וטעמו הטוב.


איך להכין שקשוקה?


הנה מתכון לשקשוקה של רבקה אזולאי כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות במרץ 2015:

המצרכים לעשר מנות:
=================
3 ק"ג עגבניות אדומות, קצת רכות, חלוטות במים חמים ומקולפות.

1.5 ראשי שום

2 גמבות אדומות קלויות על האש ומקולפות מקליפתן

3 פלפלים ירוקים חריפים, קלויים על האש ומקולפים (להפחתת החריפות יש להוציא מהפלפלים את הגרעינים)

10 ביצים

לרוטב:
======
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה

1 כוס שמן

מלח לפי הטעם

1/2 כפית כמון (לא חובה)

אופן ההכנה:
==========
1. מכניסים את חומרי הרוטב לכוס, ממלאים אותה בשמן כמעט עד סופה ומערבבים עד לקבלת מחית חלקה.

2. חותכים את העגבניות הקלופות לקוביות ומניחים אותן בסיר רחב עם קצת שמן ומבשלים על אש נמוכה.

3. קוצצים את השום, מוסיפים אותו לסיר ומבשלים היטב. לאחר שהעגבניות התרככו מועכים את התערובת שבסיר למחית גסה בעזרת מועך פירה.

4. חותכים את הגמבות ואת הפלפלים החריפים הקלויים והמקולפים לקוביות ומוסיפים לסיר.

5. יוצקים על התערובת שבסיר את הרוטב ומבשלים כשעה על אש קטנה - בינונית.

6. מוסיפים את הביצים, מדי פעם מרטיבים אותן ברוטב ומבשלים עד שהם מתקשות מעט.

בתאבון!
איך להכין לזניית חצילים ועגבניות?


הנה מתכון להכנת לזניית חצילים ועגבניות של אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2015:

המצרכים:
========
1 חבילה דפי לזניה

2 חצילים צרים ומאורכים

מעט שמן זית

2 כפות עלי תימין

400 גרם ריקוטה טרייה (מומלץ ריקוטה פרסקה של "גד")

1 קופסת עגבניות מרוסקות

4 כפות פסטו

8 עגבניות פרוסות

1 כוס פרמזן מגוררת

מלח, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את החצילים: פורסים אותם לפרוסות של כחצי ס"מ, מניחים על תבנית התנור, מזרזפים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ועלי תימין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-20 דקות.

2. מכינים את הבשמל: שמים בסיר את החמאה וכשהיא מבעבעת, מוסיפים את הקמח, מערבבים ומטגנים בזהירות, שלא לחרוך אותו, כשתי דקות. מוסיפים בהדרגה את החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים היטב למניעת גושים ומביאים לרתיחה עד שהבשמל סמיך יפה.

3. בקערה נפרדת, מערבבים את גבינת הריקוטה עם העגנביות המרוסקות.

4. מרכיבים את הלזניה: משמנים במעט שמן זית תבנית פיירקס בגודל 35x23 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ב-6 עלי לזניה.

5. מורחים בעדינות על דפי הלזניה מחצית מכמות תערובת הריקוטה - עגבניות.

6. מניחים על התערובת שכבה צפופה של החצילים הקלויים, מורחים עליהם 2 כפות פסטו, ועליו מסדרים שכבת עגבניות פרוסות.

7. ממליחים ומפלפלים מעט. מורחים שליש מכמות הפרמזן המגוררת.

8. מרפדים בשכבה נוספת של עלי לזניה וחוזרים על כל הפעולות שנית.

9. מכסים בשכבה נוספת ואחרונה של עלי לזניה ומורחים אותם היטב בשליש האחרון של הבשמל. שימו לב שדפי הלזניה מכוסים לגמרי בבשמל אחרת הם לא יתבשלו.

10. מפזרים למעלה את שאריות הפרמזן.

11. מכסים את התבנית בנייר כסף, מבלי שייגע בשכבת הפרמזן העליונה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך חצי שעה.

12. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות, עד שהחלק העליון שחום ומבעבע.

13. מוציאים מהתנור, מקררים מעט, חותכים למנות ומגישים.

בתיאבון!
איך להיגמל מקרירה כפייתית של דואר האלקטרוני?


בעיתון ידיעות אחרונות, מהתאריך 22 לפברואר 2007, פורסמו הצעותיה של יועצת אמריקאית, אשר פירסמה תוכנית ב 12 שלבים ל"מכורי המיילים". ואלו עיקרי הדברים:

1. הכירו בעובדה שחייכם סובבים סביב האיימל ונסו לא לגשת אליו כל כמה דקות.

2. התחייבו לשמור על תיבת הדואר הנכנס שלכם ריקה.

3. תייקו חומרים מתיבת הדואר הנכנס בתיקיות שונות שדורשות פעולות שונות.

4. צרו תיקיות בנושאים שונים כדי שתוכלו לחפש אימיילים בצורה יותר נוחה.

5. חוק שתי הדקות: אם קיבלתם אימיל שאפשר לטפל בו בשתי דקות או פחות, טפלו בו מיד. אבל צרו קובץ לאימיילים שלוקחים זמן רב יותר.

6. קבעו תאריך לניקוי תיבת הדואר הנכנס שלכם ואל תקדישו לכך יותר משעה בכל פעם.

7. בטלו את האפשרות לשליחה וקבלה של דואר באופן אוטומטי.

8. צרו זמנים מסודרים לבדוק את הדואר האלקטרוני שלכם.

9. שתפו אחרים בניסיון שלכם להיגמל מהתמכרות (לא את הבוס,כמובן...)

10. הפחיתו את כמות הדואר שאתם מקבלים (כמו ניוזליטרים שאתם מנויים עליהם ובחיים לא קראתם...).

11. התייחסו לנושא אחד בכל הודעה שאתם שולחים ומחקו הערות מיותרות משורת הנושא בהודעות שאתם מעבירים.

12. חגגו את הגישה החדשה שלכם לאימייל! (כמובן שזו סיבה למסיבה. אולי נשלח לכולם אימייל להודיע להם על היום והשעה?...)
איזה שוקו הכי כדאי לקנות לילדים?


לפי השוואת מוצרים שנערכה במוסף ממון של ידיעות אחרונות בפברואר 2017, השוקו המומלץ ביותר לילדים הוא שוקו מו של טרה ללט תוספת סוכר. הוא דל בקלוריות, מכיל הכי הרבה סידן לעומת מתחריו, כמות טובה של חלבון והממתיק המלאכותי בו משתמשים (סטיביול גליקוזיד) הוא תקין. אם זאת, כמות הסוכרים והקקאו לא צוינו. כמות הקקאו כנראה קטנה מזו שיש בהכנה ביתית, ההעשרה בויטמין D אינה מספיק משמעותית והמוצר מכיל E407 הבעייתי לרגישים. לסיכום, שוקו אינו מוצר בריא, אבל אם כבר קונים, עדיף את המוצר הזה.
איך להכין רסק תפוחי עץ?
איזו שמפניה הכי טעימה?
איך להכין שעועית ירוקה ביוגורט?
איזה דיאודורנט כדאי לקנות לגבר?
איך להכין מרק שעועית וצ'ילי עם בקר?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.