» «
מרק תירס
איך להכין מרק תירס?


הנה מתכון למרק תירס של מאיה מרום, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
=========
שקית גדולה של תירס קפוא

חמאה, שמן או מרגרינה

ציר עוף

ביצה

אופן ההכנה:
==========
1. מפשירים שקית גדולה של תירס קפוא. ממסים מרגרינה, שמן או חמאה בסיר גדול ומטגנים את התירס כמה דקות עד שהוא מבריק וחם.

2. מכסים בכמות נדיבה של ציר עוף (או מים רגילים עם כמה כנפי עוף, בשביל הטעם), מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 25 דקות. אם השתמשתם בכנפי עוף, הסירו את ה"לכלוך" שצף תוך כדי.

3. נפטרים מהכנפיים וטוחנים את המרק בבלנדר מוט. מביאים לרתיחה ומערבבים פנימה ביצה טרופה ליצירת נטיפי ביצים.
מרק עצמות
איך להכין מרק עצמות?


הנה מתכון למרק עצמות של נירה ורותי רוסו, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים בפברואר 2019:

מצרכים ל-6 מנות:
==============
1 ק"ג עצמות רגל

300 גרם שפונדרה עם העצם, חתוכה לשתי קוביות

2 גרונות הודו (אפשר 500 גרם כנפיים של עוף)

5 בצלים גדולים, קלופים וחצויים

3 גזרים, קלופים וחתוכים גס

4 ענפים של סלרי, שטופים וחתוכים גס

1 שורש סלרי, קלוף וחתוך גס

1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס

4 כפות שמן

2 כפות מלח (או לפי הטעם)

1 כף פלפל שחור גרוס

1 כף חוויג' למרק

3 תפוחי אדמה עם קליפה לבנה, חתוכים ל-6 לאורכם

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את העצמות והגרונות בסיר הגדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות. שופכים את המים ומעבירים את העצמות והגרונות לצלחת.

2. מייבשים את הסיר ויוצקים 2 כפות שמן. צולים את קוביות השפונדרה מכל הצדדים ומעבירים אותה לצלחת.

3. מוסיפים את יתר השמן ואת כל הירקות החתוכים, מלבד תפוחי אדמה, ומטגנים תוך כדי בחישה כ-10 דקות, עד שהם מתרככים. מוסיפים בחזרה את העצמות , הגרונות והשפונדרה. מכסים בהרבה מים ומוסיפים את התבלינים היבשים. מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין שעתיים.

4. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עוד שעתיים.

5. אם יש לכם זמן, תשאירו את הסיר על הכיריים, המשיכו לבשל והוסיפו מים כשצריך. הטעם והחומרים המסמיכים (והבריאים) ימוצו במלואם ככל שהבישול יתארך.
סלט כרוב ועגבניות
איך להכין כרוב ועגבניות בנוסח הודי?


הנה מתכון לכרוב ועגבניות בנוסח הודי של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:

המצרכים:
========
40 גרם חמאה או שמן

1 כפית גרגרי חרדל (השחורים הקטנים)

2 כפיות גרגרי כמון שלמים

3 שיני שום קצוצות

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

1 בצל קטן, קצוץ

1 כף ג'ינג'ר, קצוץ

1 כרוב לבן טרי ומוצק, חתוך לרבעים ופרוס דק

3 עגבניות בשלות, קצוצות גס

מלח, פלפל גרוס

1/2 כפית כורכום

1 כפית גרגרי כוסברה כתושים דק

1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את השמן או החמאה בסיר רחב ושטוח וכשהם חמים מוסיפים את גרגרי החרדל והכמון, השום, הפלפל, הג'ינג'ר והבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.

2. מוסיפים את הכרוב, המלח והפלפל ומטגנים עוד כ-3 דקות.

3. מוסיפים את העגבניות, המים ושאר התבלינים, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
שואב אבק
איזה שואב אבק לקנות?


בהשוואת שואבי אבק איכותיים אך יקרים יחסית, שכללה את הדייסון, מצאה שושנה חן ממוסף "ממון" בידיעות אחרונות שהטוב ביניהם היה דווקא הזול ביניהם: שואב אבק FC8767 של פיליפס. מחירו 1790 ש"ח.

הדגמים של Dyson מעולים ומומלצים - מנסיון אישי של רבים, כולל אותנו (קישור מצורף מראה מחירים). דגם animal 39-DC של דייסון שמחירו 3490 נכשל במבחנים הקשים בבדיקה ובשורה התחתונה ממליצה שושנה חן על קניה למחזיקים שטיח מקיר לקיר ולמי ששמים דגש על העיצוב ומוכנים לשאת במחיר כה גבוה.

השואב של קירבי מעולה אבל יקר וברוב המקרים לא תנצלו את תכונותיו היוקרתיות.

ידיעות אחרונות

סלק
איך להכין מטבל יוגורט עם סלק?


הנה מתכון להכנת יוגורט עם סלק של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
==========
2 סלקים מבושלים, קלופים (אפשר להשתמש באלה המוכנים בשקית ואקום)

2 כוסות יוגורט משובח

1 כף דבש

1 כף רכז רימונים

2 כפות שמן זית

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק

מעט שבבי צ'ילי חריפים

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות כלי נענע קצוצים

חצי כוס גרגרי רימון


אופן ההכנה:
===========
1. מגררים את הסלקים בפומפייה גסה.

2. מערבבים את הסלק המגורר עם כל שאר החומרים, למעט היוגורט.

3. מוסיפים את היוגורט ומערבבים קלות (עד שנוצרת דוגמת שיש סגול - לבן).

בתיאבון!
דיאודורנט
איך להכין דיאודורנט טבעי בעצמנו?



כך תכינו דיאודורנט טבעי בעצמכם, לפי המלצתה של רות פרידן ממכללת "מהות" (מתוך "ידיעות אחרונות"):

החומרים:
========
50 סמ"ק מים מזוקקים או מי צמחים

10 סמ"ק אלכוהול 95%

חצי כפית סודה לשתיה

2 סמ"ק שמנים אתריים (לבנדר עם גרניום ולמון גראס או לבנדר עם יסמין או רוז)


אופן ההכנה:
============
מערבבים היטב יחד את כל החומרים ומעבירים לבקבוק ספריי נקי.

השימוש:
=======
מומלץ להשתמש ישר לאחר המקלחת.

לא מומלץ להוסיף תמציות הדרים, מאחר ואלה עלולות לגרום לפיגמנטציה של העור, בגלל הרגישות לשמש.
מרק עגבניות ואורז
איך להכין מרק עגבניות ואורז?


הנה מתכון למרק עגבניות ואורז של מאיה מרום, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
=========
1 בצל גדול

שמן זית

2 שיני שום

1 קופסה שימורי עגבניות מרוסקות

אורגנו

מלח ופלפל

פתיתי צ'ילי חריף

1/3 כוס אורז

פרמז'ן

אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים בצל גדול ומזהיבים בסיר במעט שמן זית.

2. מוסיפים 2 שיניי שום כתוש וקופסה אחת של שימורי עגבניות מרוסקות וכמות זהה של מים (ממלאים בקופסה עצמה, מי שמעדיף מרק דליל יותר יכול לשים יותר מים).

3. מתבלים באורגנו, מלח, פלפל ופתיתי צ'ילי חריף לפי הטעם.

4. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.

5. מוסיפים 1/3 כוס אורז ומבשלים עוד 1/4 שעה.

6. לפני ההגשה מוסיפים הר של פרמז'ן ומזליפים מעט שמן זית.
רסק תפוחים
איך להכין רסק תפוחי עץ?


הנה מתכון של נירה רוסו להכנת רסק תפוחים ביתי, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:

המצרכים ל-4-6 מנות:
================
4-5 תפוחים מתוקים, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות (או לפרוסות דקות, או לצ'יפס במעבד מזון)

2/3 כוס סירופ בהיר

3 כפות סוכר

2 כפות מיץ לימון טרי

אפשרי: קורט קינמון טחון/ אגוז מוסקט טחון/2 כפות גראפה או קלווארוס או ליקר תפוחים או כל אלכוהול שתרצו

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את פיסות התפוח במעבד מזון, עם כל יתר החומרים ומעבדים למחית חלקה.

2. מעבירים לכלי אטום ומצננים 15 דקות לפחות לפני ההגשה.

3. מאחר ומדובר על רסק טרי ללא חומרי שימור יש לעשות בו שימוש מהיר לאחר ההכנה כממרח, רוטב על גלידה, עוגה או כלפתן.


סלט כרוב
איך להכין סלט כרוב אדום וערמונים?


הנה מתכון להכנת כרוב אדום וערמונים של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף "7 ימים" בידיעות אחרונות:

המצרכים:
========
50 גרם חמאה או 1/4 כוס שמן זית

1 בצל סגול קטן, קצוץ

3 כפות עלי רוזמרין

1 כף ג'ינג'ר, קצוץ דק

1 כרוב אדום, חתוך לרבעים לאורכו ופרוס

2 תפוזים, חתוכים לקוביות של כ-2 ס"מ

1 שקית ערמונים בוואקום

4 כפות חומץ בלסמי

1 כוס יין אדום

1 כף דבש

מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים בסיר רחב ושטוח את החמאה או השמן עם עלי הרוזמרין וכשהם חמים מוסיפים את הבצל והג'ינג'ר ומטגנים כ-2 דקות.

2. מוסיפים את הכרוב, התפוחים והערמונים, מערבבים ומטגנים כ-2-3 דקות תוך ערבוב.

3. מוסיפים את החומץ, הדבש, היין, המלח והפלפל, ומערבבים היטב. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית כ-25 דקות.
איך להכין קונפיטורת תפוזים?


הנה מתכון לקונפיטורת תפוזים של איתמר דוידוב, כפי שפורסם בגיליון "דרך האוכל" של ידיעות אחרונות בספטמבר 1998:

המצרכים:
=======
1 ק"ג תפוזים כתומים בשלמותם (או תערובת של פירות הדר)

900 גרם סוכר

מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:
=========
1. מרתיחים סיר גדול עם מים. דוקרים את התפוזים וחולטים אותם עד לרתיחה. שופכים את המים וחוזרים על התהליך עוד פעמיים. מקררים.

2. חוצים את התפוזים לשניים ומגלענים. פורסים את חצאי התפוזים לחצאי טבעות. מעבירים לסיר כבד, כולל הנוזלים הניגרים מהפרי בזמן החיתוך.

3. מוסיפים לפרי את הסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים עד הסמכה.

4 מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד 5 דקות.

ניתן להשתמש בקונפיטורה כזיגוג על עוגת שוקולד, או למריחה. אם מדללים אותה במעט וויסקי היא תהייה נהדרת גם כרוטב מיוחד לגלידה.
איך להכין תפוחי אדמה עם חמאה בגחלים?


הנה מתכון לתפוחי אדמה עם חמאה בגחלים, במיוחד לל"ג בעומר. מתכון של נירה ורותי רוסו, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:

המצרכים ל- 10 תפודים:
==================
10 תפוחי אדמה עם הקליפה, שטופים היטב

100 גרם חמאה

מעט מלח

קצת רוזמרין

אופן ההכנה:
==========
1. עם סכין חדה חורצים בכל תפוד חריצים עמוקים כמעט עד הקרקעית במרווחים של 3 מ"מ זה מזה.

2. מניחים מעל התפודים פרוסה דקה של חמאה, ממליחים ומוסיפים עשבי תיבול.

3. אורזים היטב בנייר אלומיניום ומניחים באזור עם גחלים, ולא עם אש בוערת.
איך להכין עוגת גבינה אלפחורס?


הנה מתכון של מאיה דרין לעוגת גבינה אלפחורס, כפי שפורס ב"ידיעות אחרונות" במאי 2014:

המצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
======================
100 גרם חמאה חתוכה

2/3 כוס אבקת סוכר

2 חלמונים

2/3 כוס קמח2 ו-2/3 כפות קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

4 כפות ריבת חלב

שמן לשימון התבנית

למילוי:
=====
200 גרם שוקולד לבן שבור לחתיכות

3/4 כוס שמנת מתוקה

1.5 גביעי שמנת (300 גרם)

3/4 כוס סוכר

1 כוס גדושה (200 גרם) גבינה לבנה

4 ביצים

לציפוי:
=====
2 גביעי שמנת חמוצה

2 כפות סוכר

4 כפות ריבת חלב

חופן שבבי שוקולד לקישוט

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-108 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. מכינים את הבסיס: מעבדים אתכל המרכיבים לבצק רך ובעזרת הידיים משטחים בתבנית מחוררים את הבצק במזלג.

3. אופים כ-10 דקות עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומורחים מעל בעדינות שכבה נדיבה של ריבת חלב (קל יותר למרוח כשהבסיס צונן).

4. מכינים את המילוי: ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת המתוקה ומערבבים היטב לתערובת דלילה וחלקה.

5. מערבלים את גבינת השמנת, את הגבינה הלבנה ואת הסוכר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי ערבול מתמיד.

6. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן לתערובת הגבינה ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.

7. מחממים תנור ל-165 מעלות.

8. יוצקים את המילוי על פני הבסיס הקר ואופים כשעה עד שפני העוגה זהובים והיא מעט רוטטת במרכזה. מצננם כ-15 דקות.

9. מחממים תנור ל-165 מעלות.

10. מכינים את הציפוי: מערבבים את כל מרכיבי הציפוי, יוצקים מעל העוגה האפוייה ואופים כ-15 דקות.

11. מקררים לפחות 4 שעות לפני ההגשה. מקשטים בשבבי קוקוס.
איזה נגן mp4 כדאי לקנות?


על אף ההייפ המוצדק שלו זוכים דגמי ה-iPod כל הזמן, רבים מרגישים שהם מוגבלים, מבחינת ההיצע שלהם, ביחס למחירם.

למעדיפים, בצד איכות הצליל, גם תכונות נוספות ומגניבות, כמו רדיו, הקלטה וכדומה, כבר כמה שנים שנגן ה-mp4 מסוג D2 של חברת Cowon נחשב אחד הטובים בשוק והוא ודאי העיסקה מהטובות ביותר, ביחס למחירו.

כבר ב-9.3.07 נתן לו ידיעות אחרונות, אחרי בחינה מדוקדקת, ציון של 9 מתוך 10 אפשריים ועד היום, כשכמובן מדובר בנפח זכרון גדול בהרבה, ביחס למחיר, הוא נגן מומלץ.

ליאור, ידיד המערכת, הצטייד ב-D2 לפני כ-3 חודשים והוא מרוצה עד הגג.
איך להכין ציר עוף?


הנה מתכון לציר עוף בסיסי של השף יונתן בורוביץ, כפי שהתפרסם בעיתון ידיעות אחרונות במרץ 2013:

המצרכים לחליטה:
=============
4 ליטרים מים

2 ק"ג עצמות עוף שטופות היטב

1 ק"ג כנפי עוף

2 כרעי עוף

המצרכים לציר עוף:
==============
8 ליטרים מים

2 כפות שמן קנולה

1 ק"ג גזר קלוף ופרוס

22 ק"ג בצל לבן קלוף פרוס

3 כרישות צעירות פרוסות מהחלק הלבן עד הירוק כולל

2 כפיות מלח אטלנטי

10 כלי דפנה

10 גרגרי פלפל אנגלי

10 גרגרי פלפל שחור

2 כפות מלח דק


אופן ההכנה:
=========
1. הכנת החליטה - שוטפים היטב במים זורמים וחמים את כל חלקי העוף. מוזגים לסיר גדול 4 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את כל חלקי העוף על חלקיו השונים וחולטים במים הרותחים למשך 5 דקות ומסננים.

2. בישול הציר - בסיר גדול על גסי להבה בינונית שמים 2 כפות שמן, כשהשמן חם אך לא רותח מוסיפים את הגזר, הבצל, הכרישה, הפלפל השחור, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה והמלח. מאדים את הירקות תוך כדי ערבוב במשך 10 דקות.

3. מוסיפים את חלקי העוף החלוטים. מכסים את הכל במים ומגבירים את האש ללהבה הכי גבוהה. מביאים הכל יחד לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך שעתיים לפחות.

4. מסננים את הנוזל לתוך סיר נוסף בעזרת חיתול בד שיש בבית אל תוך סיר אחר, שומרים את נתחי העוף והירקות בצד ומגישים עם חרדל חריף או חזרת.
איזה מחבת טפלון לקנות?


מלכת הטיפים אודטה ממליצה בעיתון מעריב על מחבת הטפלון של Platino שמנסיונה האישי הוא הטוב ביותר שהיה לה.

בידיעות אחרונות השוו בין 10 מחבתות, בשלל משימות טיגון, ומצאו את מחבת הטפלון של בלריני, כטובה ביותר ונותנת תמורה מצויינת למחיר. בין שאר תכונותיה הטובות, הם מציינים את הנקודה המשנה את צבעה כשהמחבת חמה מספיק ומוכנה לטיגון. חסרונות: הטפלון מונע הכנסה שלה לתנור, או שימוש בכפות מתכת.

לבעלי אומץ או אמונה, המחבת של ניאופלם, זכה בידיעות אחרונות להמלצה חמה - בזכות הציפוי הקרמי שלה, שאינו עדין כמו הטפלון (ומאפשר הכנסה לתנור ושימוש בכל כף שתרצו). חסרונות: הידית הפחות נוחה שלה והממצאים שבאו לאחר מכן, בתחקיר התכנית 'כלבוטק', על עופרת וקדמיום בכמויות לא נסבלות, שנמצאו בציפוי של ניאופלם (ראו תשובות בתגית "נאופלם").
איזה בלנדר כדאי לקנות?


לפי סקר שנערך במוסף "ממון" של ידיעות אחרונות באוקטובר 2016 הבלנדר הנותן את התמורה הטובה ביותר למחירו הוא בלנדר נינג'ה Nutri Ninja Auto IQ Due 2in 1. עוצמת המנוע שלו היא 1,500w, הפעלתו נוחה, יש בו מגוון גדול של תכניות, הוא מסוגל להכיל כמות גדולה, יש לו שני מיכלים " או דה גו", המאפשרים לקחת את מה שהכנתם אתכם לדרך וקל לנקותו. יש לציין שיש לו כפתורי הפעלה רבים, הוא תופס מקום, מחירו אינו זול ובאמזון ניתן לקנותו במחיר זול יותר והוא אינו מצליח ליצר מיץ גזר אלא רק שייק או רסק.
איזה מד חום כדאי לקנות?


בהשוואת מדחומים על ידי שושנה חן בעיתון ידיעות אחרונות היא מציינת שמדחום הכספית הוא אכן המדויק ביותר ושמבין אלו שנבדקו (מדחומים דיגיטליים רגילים, מדחומים לאוזן, מדחומי מצח, מדחום רקה ומדחום לתינוק במוצץ) אף אחד לא דייק תמיד.

אם מחליטים שבגלל הרעילות של הכספית נמנעים אכן מקניית מדחום כספית, הרי שתוצאות ההשוואה מעמידות את המדחומים המומלצים לקניה:

מדחום Procare‬ מדגם ‭MT 60‬ - מחיר 18 ש"ח. מאפשר מדידה רקטלית (המומלצת לדיוק מירבי), מדידה בפה או בבית השחי. היצרן נותן למדחום הזה אחריות לכל החיים, מה שמסמן את ביטחונו באיכות המוצר.


איזה טונה כדאי לקנות?



בהשוואת טעמים ואיכות של קופסאות טונה שערכה שושנה חן במוסף "ממון" בעיתון "ידיעות אחרונות" זכתה במקום הראשון טונה שנקראת "Filtuna" מתוצרת תעשיות פילטונה.

כפי שקורהלא פעם בהשוואות המוצרים הללו, המחיר של הטונה הזו היה הזול ביותר מכל המוצרים שהושוו, ‭5.90‬ שקלים בלבד (ומחיר של ‭5.30‬ שקלים ל-100 גרם מסונן).

כל הטועמים הסכימו שפילטונה היא הטונה הטעימה ביותר מבין אלו שנבדקו. צבעה וורוד ואחיד ומדובר בנתחים של בשר טונה ולא בפירורים או בשבבים של בשר. צוין בכתבה גם השמן הנקי וטעמו הטוב.
איך להכין מרק דלעת הודי?


הנה מתכון למרק דלעת הודי של מאיה מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
========
1 גזר

800 גרם דלעת

ציר עוף (או מים וכנפי עוף)

אבקת קארי

פתיתי צ'ילי חריף

פחית מי קוקוס (או שמנת מתוקה)

חופן זרעי דלעת

מעט שמן

מעט מלח


אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר גדול גזר אחד קלוף ו-800 גרם נתחי דלעת. אם אין מספיק דלעת אפר להחליף חלק ממנה בבטטה או בדלורית.

2. מכסים בציר עוף או במים רגילים עם כמה כנפי עוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-1/2 שעה או עד שהדלעת מתרככת. אם משתמשים בכנפי עוף, מסירים בכך את ה"לכלוך" שצף במים.

3. נפטרים מכנפי העוף ומקליפת הדלעת (קל יותר להסיר אחרי הבישול מאשר לפניו).

4. טוחנים לתערובת אחידה ומוסיפים כף אבקת קארי, מעט פתחתי צ'ילי חריף ופחית מי קוקוס (אפשר להחליף בשמנת מתוקה). מבשלים 5 דקות על אש נמוכה.

5. בינתיים מערבבים חופן נדיב של גרעיני דלעת עם מעט שמן ומלח וקולים במחבת חמה ומכוסה. מגישים את הגרעינים הקלויים עם המרק.
איך להכין מרק דלעת, עדשים כתומות וסויה דיאטתי?


הנה מתכון להכנת מרק דלעת, עדשים כתומות וסויה דיאטתי של השף אלרן בוזגלו ממסעדת אדום בירושלים, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בינואר 2016:

המצרכים:
========
2 כפות שמן זית

4 כוסות קוביות דלעת מקולפת

1 כוס כרשה פרוסה דק

1 כוס גבעולי סלרי קצוצים

1 כוס גזר חתוך גס

2 שיני שום פרוסות

1/2 כף עלי תימין

1/2 כף שטוחה מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/3 כפית אגוז מוסקט

2 כפיות דבש

1/2 כוס משקה קוקוס (1% שומן)

1/3 כוס רוטב סויה

1 כוס עדשים כתומות מבושלות

1/2 כוס עלי כוסברה

אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גבוה ורחב על אש נמוכה מאדים בשמן זית את כל הירקות, השום והתימין במשך 5 דקות.

2. מוסיפים את התבלינים והדבש ומערבבים היטב.

3. מוסיפים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 30-40 דקות.

4. טוחנים את המרק למחית אחידה בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים את משקה הקוקוס, רוטב הסויה והעדשים, מערבבים היטב ומביאים שוב לרתיחה.

5. מורידים מהאש ומגישים עם חופן עלי כוסברה טריים מעל.
איך להכין מרק שעועית וצ'ילי עם בקר?


הנה מתכון למרק שעועית וצ'ילי עם בקר של מאיה מרום, גפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
========

אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים בצל גדול ומזהיבים בסיר במעט שמן זית. מוסיפים 2שיני שום כתושות ו-1/2 כפית פפריקה חריפה ומטגנים 30 שניות.

2. מוסיפים 500 גרם בשר טחון ומפוררים בשתי כפות עץ, עד שהבשר אפור. מוסיפים 5 עגבניות מרוסקות, קופסא אחת של שעועית ברוטב עגבניות ו-8 כוסות מים. מתבלים במלח ופלפל ובכפית כמון.

3. מביאים לרתיחה ומבשלים שעה על אש נמוכה. אם רוצים מרק סמיך, אפשר לאפות בתנור לילה שלם בחום של 90 מעלות.
מה עושים עם מתבגר שעושה פירסינג בניגוד לדעתנו ההורים?
איך להכין פסטה ירוקה?
איזו מצלמת רכב הכי כדאי לקנות?
איך להכין סלט "קולסלאו" אסייתי?
איך להכין שקשוקה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.