» «
שמפניה
איזו שמפניה הכי טעימה?


השוואת טעמים שנערכה ב-31.12.13 במוסף ממון של ידיעות אחרונות הראתה ש"קאווה איבריקה" - הזול בין היינות המבעבעים (בלועזית Cava iberica), היה גם הטעים ביותר לטועמים (ביניהם שפים, יינן מקצועי וחובבי יין שונים). במחיר של 30 ש"ח לבקבוק, גם לזוכה וגם של השמפניה הזוכה במקום השני, "moet & chandos", הם הזולים ביותר מבין היינות המבעבעים שנבדקו (עם מחירים שהגיעו עד 250 ש"ח לבקבוק!) וגם הטעימים ביותר!

כיף לגלות שוב (ולאמת שוב את תוצאות מבחן הטעימות העיוור שערכו בזמנו אורלי וגיא בטלוויזיה) שהמשקאות הזולים הם גם הטעימים ביותר.
תפוחי אדמה
איך להכין תפוחי אדמה ביוגורט?


הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה ביוגורט בסגנון הודי של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
=========
כוס וחצי יוגורט משובח

1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורכם

1 כפית גרגרי כמון שלמים

1 כפית גרגרי כוסברה שלמים

1 כפית גרגרי חרדל

1 כפית גרגרי שומר

4 כפות שמן

2 בצלי שאלוט קצוצים

3 שיני שום קצוצות

3 כפות מיץ לימון

1/2 כפית שבבי צ'ילי חריפים

1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, אך לא יותר מדי, מסננים ומקררים.

2. שמים במחבת רחבה וגדולה את גרגרי הכמון, הכוסברה, החרדל והשומר וקולים על המחבת היבשה כשתי דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים יחד כשלוש דקות.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה, מלח ופלפל ומטגנים יחד עוד שלוש דקות.

4. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומבשלים יחד שלוש דקות.

5. מוסיפים את היוגורט, הצ'ילי והכורכום, מערבבים ומבשלים יחד חמש דקות.

6. מעברים לקערה, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!
סלק
איך להכין מטבל יוגורט עם סלק?


הנה מתכון להכנת יוגורט עם סלק של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
==========
2 סלקים מבושלים, קלופים (אפשר להשתמש באלה המוכנים בשקית ואקום)

2 כוסות יוגורט משובח

1 כף דבש

1 כף רכז רימונים

2 כפות שמן זית

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק

מעט שבבי צ'ילי חריפים

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות כלי נענע קצוצים

חצי כוס גרגרי רימון


אופן ההכנה:
===========
1. מגררים את הסלקים בפומפייה גסה.

2. מערבבים את הסלק המגורר עם כל שאר החומרים, למעט היוגורט.

3. מוסיפים את היוגורט ומערבבים קלות (עד שנוצרת דוגמת שיש סגול - לבן).

בתיאבון!
תפוחי אדמה
איך להכין תפוחי אדמה עם חמאה בגחלים?


הנה מתכון לתפוחי אדמה עם חמאה בגחלים, במיוחד לל"ג בעומר. מתכון של נירה ורותי רוסו, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:

המצרכים ל- 10 תפודים:
==================
10 תפוחי אדמה עם הקליפה, שטופים היטב

100 גרם חמאה

מעט מלח

קצת רוזמרין

אופן ההכנה:
==========
1. עם סכין חדה חורצים בכל תפוד חריצים עמוקים כמעט עד הקרקעית במרווחים של 3 מ"מ זה מזה.

2. מניחים מעל התפודים פרוסה דקה של חמאה, ממליחים ומוסיפים עשבי תיבול.

3. אורזים היטב בנייר אלומיניום ומניחים באזור עם גחלים, ולא עם אש בוערת.

ידיעות אחרונות

חמין
מה צריך לעשות כדי שיצא חמין טוב?


הנה 6 עצות שיעזרו לחמין שלכם להיות מצוין, כפי שפורסמו במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בינואר 2019:

1. יש להשרות את הקטניות ליום שלם ולהחליף את המים שלהם מפעם לפעם.

2. יש לבשל את הקטניות לפני שמכניסים אותן לסיר, זאת על מנת שהן לא יתייבשו וגם בכדי לדעת את הכמות שתצא. קטניות מכפילות ומשלשות את נפח החמין.

3. יש להמליח את החמין לפני הבישול. המלחה שלאחר ההכנה מועכת והורסת. על כל ליטר חמין יש להוסיף כפית אחת של מלח.

4. יש להמס את המלח והתבלינים במים ואז לצקת אותם על החמין לפני הבישול.

5. רצוי לא לאפות את החמין בתכנית טורבו, כי יש לה נטייה לייבש.

6. 150 גרם בשר לאדם יספיקו בהחלט, אם כי הדבר מאוד תלוי בסועדים, ניתן להוסיף או להפחית.
מרק שעועית
איך להכין מרק שעועית וצ'ילי עם בקר?


הנה מתכון למרק שעועית וצ'ילי עם בקר של מאיה מרום, גפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
========

אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים בצל גדול ומזהיבים בסיר במעט שמן זית. מוסיפים 2שיני שום כתושות ו-1/2 כפית פפריקה חריפה ומטגנים 30 שניות.

2. מוסיפים 500 גרם בשר טחון ומפוררים בשתי כפות עץ, עד שהבשר אפור. מוסיפים 5 עגבניות מרוסקות, קופסא אחת של שעועית ברוטב עגבניות ו-8 כוסות מים. מתבלים במלח ופלפל ובכפית כמון.

3. מביאים לרתיחה ומבשלים שעה על אש נמוכה. אם רוצים מרק סמיך, אפשר לאפות בתנור לילה שלם בחום של 90 מעלות.
כרוב צלוי
איך להכין כרוב צלוי?


הנה מתכון של ישראל אהרוני לכרוב צלוי, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:

המצרכים:
========
1 כרוב אדום או לבן, טרי ומוצק, מנוקה

1/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל גרוס

1 כף דבש

3 כפות חומץ בלסמי

6 גבעולי תימין

1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת

1/4 כוס אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס

אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את הכרוב לאורכו. מורחים את החצאים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים.

2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה וכשהוא חם מניחים את חצאי הכרוב כשהצד החתוך כלפי מט, ומטגנים כ-5 דקות, עד שהחלק התחתון צרוב ושחום, כמעט חרוך.

3. מוציאים את הכרובים מהמחבת, יוצקים פנימה את הדבש והחומץ הבלסמי, מערבבים ומכבים את האש.

4. מניחים את הכרובים בתערובת, שוב כשהצד החתוך כלפי מטה, מוסיפים את גבעולי התימין, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לכ-45 דקות.

5. מוצאים מהתנור, הופכים את הכרובית, מפזרים על הצד החתוך את הגבינה ומכניסים לגריל לכמה דקות, עד שהגבינה מזהיבה מעט.

6. מפזרים מעל את האגוזים ומגישים.
כרוב סיני
איך להכין כרוב סיני בפטריות?


הנה מתכון לכרוב סיני בפטריות של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:

המצרכים:
========
5 כפות שמן

1 כך ג'ינג'ר

2 שיני שום קצוצות דק

2 בצלי שאלוט, קצוצים

5 פטריות שיטאקה טריות, קצוצות גס

1 כרוב סיני, פרוס לפרוסות דקות

2 כפות רוטב סויה

2 כפית סוכר

1 כפית שמן שומשום

מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את השמן במחבת גדולה ורחבה וכשהוא חם מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, השאלוט והפטריות.

2. מטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות.

3. מוסיפים את הכרוב הפרוס, מערבבים היטב ומטגנים יחד עוד כ-3 דקות.

4. מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר, שמן השומשום ומעט מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים יחד עוד כ-3 דקות.


טונה
איזה טונה כדאי לקנות?



בהשוואת טעמים ואיכות של קופסאות טונה שערכה שושנה חן במוסף "ממון" בעיתון "ידיעות אחרונות" זכתה במקום הראשון טונה שנקראת "Filtuna" מתוצרת תעשיות פילטונה.

כפי שקורהלא פעם בהשוואות המוצרים הללו, המחיר של הטונה הזו היה הזול ביותר מכל המוצרים שהושוו, ‭5.90‬ שקלים בלבד (ומחיר של ‭5.30‬ שקלים ל-100 גרם מסונן).

כל הטועמים הסכימו שפילטונה היא הטונה הטעימה ביותר מבין אלו שנבדקו. צבעה וורוד ואחיד ומדובר בנתחים של בשר טונה ולא בפירורים או בשבבים של בשר. צוין בכתבה גם השמן הנקי וטעמו הטוב.
איך להכין מרק אפונה וקבנוס?


הנה מתכון להכנת מרק אפונה וקבנוס של מאיה מרום, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
=========
1 בתל גדול קצוץ

1 גזר מקולף

מעט שמן זית

500 גרם אפונה יבשה

1 כפית כמות

מעט זמן

1 נקניק קבנוס

אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים גס בצל גדול וגזר קלוף ומזהיבים בסיר במעט שמן זית.

2. מוסיפים חבילה (500 גרם) של אפונה יבשה ו-10 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים 45 דקות, עד שהאפונה רכה מאוד וכמעט הופכת לקרם.

3. מטגנים כפית גדושה של כמון במעט שמן עד שניחוח עולה ומוסיפים לסיר המרק.

4. חותכים נקניק קבנוס אחד לחתיכות קטנות ומטגנים באותה מחבת דקה - שתיים עד להזהבה. מוסיפים למרק, מערבבים ומגישים.
איך להכין ציר עוף?


הנה מתכון לציר עוף בסיסי של השף יונתן בורוביץ, כפי שהתפרסם בעיתון ידיעות אחרונות במרץ 2013:

המצרכים לחליטה:
=============
4 ליטרים מים

2 ק"ג עצמות עוף שטופות היטב

1 ק"ג כנפי עוף

2 כרעי עוף

המצרכים לציר עוף:
==============
8 ליטרים מים

2 כפות שמן קנולה

1 ק"ג גזר קלוף ופרוס

22 ק"ג בצל לבן קלוף פרוס

3 כרישות צעירות פרוסות מהחלק הלבן עד הירוק כולל

2 כפיות מלח אטלנטי

10 כלי דפנה

10 גרגרי פלפל אנגלי

10 גרגרי פלפל שחור

2 כפות מלח דק


אופן ההכנה:
=========
1. הכנת החליטה - שוטפים היטב במים זורמים וחמים את כל חלקי העוף. מוזגים לסיר גדול 4 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את כל חלקי העוף על חלקיו השונים וחולטים במים הרותחים למשך 5 דקות ומסננים.

2. בישול הציר - בסיר גדול על גסי להבה בינונית שמים 2 כפות שמן, כשהשמן חם אך לא רותח מוסיפים את הגזר, הבצל, הכרישה, הפלפל השחור, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה והמלח. מאדים את הירקות תוך כדי ערבוב במשך 10 דקות.

3. מוסיפים את חלקי העוף החלוטים. מכסים את הכל במים ומגבירים את האש ללהבה הכי גבוהה. מביאים הכל יחד לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך שעתיים לפחות.

4. מסננים את הנוזל לתוך סיר נוסף בעזרת חיתול בד שיש בבית אל תוך סיר אחר, שומרים את נתחי העוף והירקות בצד ומגישים עם חרדל חריף או חזרת.
איך להכין מטבל יוגורט עם קישואים?


הנה מתכון להכנת יוגורט עם קישואים של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
2 כוסות יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 קישואים קטנים טריים

חצי בצל סגול, קצוץ דק

2 שיני שום פרוסות דק

4 עלי מרווה

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

2 בצלים ירוקים, קצוצים

מלח

פלפל שחור

4 כפות מיץ לימון

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
=========
1. לחמם את השמן במחבת רחבה ולטגן את הקישואים, הבצל, השום, המרווה והפלפל החריף עד שהם מתרככים (כעשר דקות), להמליח ולפלפל.

2. להוסיף את מיץ הלימון ולבשל יחד עוד שתי דקות ולקרר.

3. לערבב את היוגורט עם תערובת הקישואים והבצל הירוק והזליף מעל מעט שמן זית.

בתיאבון!
איך להכין מרק עגבניות ואורז?


הנה מתכון למרק עגבניות ואורז של מאיה מרום, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
=========
1 בצל גדול

שמן זית

2 שיני שום

1 קופסה שימורי עגבניות מרוסקות

אורגנו

מלח ופלפל

פתיתי צ'ילי חריף

1/3 כוס אורז

פרמז'ן

אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים בצל גדול ומזהיבים בסיר במעט שמן זית.

2. מוסיפים 2 שיניי שום כתוש וקופסה אחת של שימורי עגבניות מרוסקות וכמות זהה של מים (ממלאים בקופסה עצמה, מי שמעדיף מרק דליל יותר יכול לשים יותר מים).

3. מתבלים באורגנו, מלח, פלפל ופתיתי צ'ילי חריף לפי הטעם.

4. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.

5. מוסיפים 1/3 כוס אורז ומבשלים עוד 1/4 שעה.

6. לפני ההגשה מוסיפים הר של פרמז'ן ומזליפים מעט שמן זית.
איך להכין כנאפה אל-בארבור?


הנה מתכון לכנאפה אל-בארבור שצבעה שזוף ולא כתום, כפי שפרסמה במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות נירה רוסו ביוני 2020:

המצרכים:
========
100 גרם איטריות קדאיף

50 גרם חמאה

100 גרם ג'יבאנה לא ממולחת (וכתחליף למי שלא מוצא מוצרלה טרייה, לא יבשה)

לסירופ:
======
1 כוס מים

2 כוסות סוכר

מיץ מחצי לימון עסיסי

להגשה:
======
50 גרם פיסטוקים קלופים וקצוצים

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הסירופ: מבשלים את הסוכר והמים 15 דקות. מוסיפים את הלימון.

2. בינתיים: ממיסים את החמאה במחבת. מפזרים מעליה את אטריות הקדאיף ומפוררים מעליהן את הגבינה (מוצרלה צריך לקרוע לפיסות).

3. מטגנים על אש בינונית ועושים עם היד תנועות סיבוביות כדי שהאיטריות לא ידבקו. ממשיכים עד שהתחתית זהובה ופריכה (הגבינה תומס עד הסוף בהיפוך, לא לדאוג).

4. הופכים את הכנאפה על צלחת הגשה ויוצקים מעליה מעט מהסירופ. אל תציפו.

5. מפזרים פיסטוק חלבי מעל הכל ומגישים חם.
איך להכין מרק אגסים עם סיידר וקינמון?


הנה מתכון למרק אגסים עם סיידר וקינמון של מאיה מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
=========
5 אגסים

סוכר חום

מעט חמאה

1 ליטר מיץ תפוחים

1/2 כפית קינמון


אופן ההכנה:
==========
1. קולפים וחוצים 5 אגסים ומוציאים את הליבה.

2. טובלים את הצד החתוך בסוכר חום ומטגנים 2 דקות במעט חמאה מומסת בסיר, עד שהאגסים שחומים וניחוח קרמל עולה באוויר.

3. מוסיפים לסיר ליטר מיץ תפוחים ו-1/2 כפית קינמון, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.

4. מגישים בטמפרטורה חמימה, אפשר לצד גלידה.
איך להכין שקשוקה?


הנה מתכון לשקשוקה של רבקה אזולאי כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות במרץ 2015:

המצרכים לעשר מנות:
=================
3 ק"ג עגבניות אדומות, קצת רכות, חלוטות במים חמים ומקולפות.

1.5 ראשי שום

2 גמבות אדומות קלויות על האש ומקולפות מקליפתן

3 פלפלים ירוקים חריפים, קלויים על האש ומקולפים (להפחתת החריפות יש להוציא מהפלפלים את הגרעינים)

10 ביצים

לרוטב:
======
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה

1 כוס שמן

מלח לפי הטעם

1/2 כפית כמון (לא חובה)

אופן ההכנה:
==========
1. מכניסים את חומרי הרוטב לכוס, ממלאים אותה בשמן כמעט עד סופה ומערבבים עד לקבלת מחית חלקה.

2. חותכים את העגבניות הקלופות לקוביות ומניחים אותן בסיר רחב עם קצת שמן ומבשלים על אש נמוכה.

3. קוצצים את השום, מוסיפים אותו לסיר ומבשלים היטב. לאחר שהעגבניות התרככו מועכים את התערובת שבסיר למחית גסה בעזרת מועך פירה.

4. חותכים את הגמבות ואת הפלפלים החריפים הקלויים והמקולפים לקוביות ומוסיפים לסיר.

5. יוצקים על התערובת שבסיר את הרוטב ומבשלים כשעה על אש קטנה - בינונית.

6. מוסיפים את הביצים, מדי פעם מרטיבים אותן ברוטב ומבשלים עד שהם מתקשות מעט.

בתאבון!
איפה בארץ כדאי לקנות דירה להשקעה?



אלו הערים בישראל שבהן התשואה על השכרה היא גבוהה במיוחד:

דימונה (תשואה של 10% לשנה)

לוד (7.5%)

באר שבע (8% באיזור האוניברסיטה)

בת ים (7.5%)

דרום תל אביב ויפו (5-7%)

חיפה (6% בשכונות כמו הדר עליון, רמות-רמז, קריית אליעזר, בת גלים)

פרדס כץ (5.5%)

נתניה (4.5-5% בשכונת קריית השרון שבה המכללה המקומית)

גבעתיים ורמת גן (5% באזורים כמו רמת עמידר, דרך השלום, אידמית ועמישב)

באר יעקב (5% תשואה ויותר)


על פי כתבה ב"ממון" - מוסף של ידיעות אחרונות מהתאריך 19.2.09


איך להכין מרק עוף אסיאתי?


הנה מתכון למרק עוף אסיאתי של מאיה מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
========
חופן נדיב של בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה ונענע ומייבשים

פלפל חריף קטן

ציר מרק עוף

2 כפות רוטב סויה

1 ג'ינג'ר שלם

שמן שומשום

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים חופן נדיב של בזיליקום, כוסברה, פטרוזיליה ונענע ומייבשים. פורסים פלפל חריף קטן. מחלקים את העלים והפלפל בין קערת המרק, מביאים ציר עוף לרתיחה בסיר, מוסיפים שורש ג'ינג'ר שלם (אין צורך לקלוף) פרוס לפרוסות דקות ו-2 כפות רוטב סויה. זהירות, אם מבשלים עם הג'ינג'ר יותר מדי המרק נהפך חריף והטעם הרענן של הג'ינג'ר מתמוסס.

2. מוזגים את המרק החם לצלחות. כדאי להזליף כמה טיפות שמן שומשום לפני ההגשה.

ציר עוף:
======
זרקו לסיר 800 גרם של כל חלקי עוף שתמצאו. הוסיפו שני גזרים קלופים, בצל חצוי, שורש פטרוזיליה וסלרי קלופים, אפשר גם את העלים. כסו בהרבה מים והביאו לרתיחה. בשלו שעה על אש נמוכה וסננו את הנוזל.
איזה מחבת טפלון לקנות?


מלכת הטיפים אודטה ממליצה בעיתון מעריב על מחבת הטפלון של Platino שמנסיונה האישי הוא הטוב ביותר שהיה לה.

בידיעות אחרונות השוו בין 10 מחבתות, בשלל משימות טיגון, ומצאו את מחבת הטפלון של בלריני, כטובה ביותר ונותנת תמורה מצויינת למחיר. בין שאר תכונותיה הטובות, הם מציינים את הנקודה המשנה את צבעה כשהמחבת חמה מספיק ומוכנה לטיגון. חסרונות: הטפלון מונע הכנסה שלה לתנור, או שימוש בכפות מתכת.

לבעלי אומץ או אמונה, המחבת של ניאופלם, זכה בידיעות אחרונות להמלצה חמה - בזכות הציפוי הקרמי שלה, שאינו עדין כמו הטפלון (ומאפשר הכנסה לתנור ושימוש בכל כף שתרצו). חסרונות: הידית הפחות נוחה שלה והממצאים שבאו לאחר מכן, בתחקיר התכנית 'כלבוטק', על עופרת וקדמיום בכמויות לא נסבלות, שנמצאו בציפוי של ניאופלם (ראו תשובות בתגית "נאופלם").
איזה שואב אבק אלחוטי כדאי לקנות?


לפי השוואה שנעשתה במוסף "ממון" של ידיעות אחרונות במרץ 2018 שואב האבק האלחוטי המומלץ ביותר לקנייה הוא דייסון מדגם V8. אלו יתרונותיו כפי שצוין בהמלצה: יפה, ידידותי, עוצמתי, מאיץ במהירות שיא, תוצאות מצוינות למעט השאגי, אך לא מיועד לשאגי. הטורבו מכפיל את העוצמה. ראש מיוחד שיפר את איסוף הפירורים. שקט מאוד (לא בטורבו), מתגים נוחים, ארגונומי, קל לתמרון ולהחלפת מצבים. עמדת עגינה משמשת גם להטענה ומאפשרת לאחסן על הקיר.
ואלו חסרונותיו לפי המפורט באותה כתבה: יקר. ההפעלה מחייבת לחיצה ממושכת. אי אפשר לכבות את פעולת הסיבוב כדי לחסוך חשמל. הריקון מסורבל. לעתים השאיבה קדימה יעילה יותר. החלפת הסוללה מחייבת טכנאי, לא עומד בכוחות עצמו.

המוצר שהגיע למקום השני באותה השוואת מוצרים: LG דגם A9BEDDING2 עם שתי סוללות.
איך להיגמל מקרירה כפייתית של דואר האלקטרוני?


בעיתון ידיעות אחרונות, מהתאריך 22 לפברואר 2007, פורסמו הצעותיה של יועצת אמריקאית, אשר פירסמה תוכנית ב 12 שלבים ל"מכורי המיילים". ואלו עיקרי הדברים:

1. הכירו בעובדה שחייכם סובבים סביב האיימל ונסו לא לגשת אליו כל כמה דקות.

2. התחייבו לשמור על תיבת הדואר הנכנס שלכם ריקה.

3. תייקו חומרים מתיבת הדואר הנכנס בתיקיות שונות שדורשות פעולות שונות.

4. צרו תיקיות בנושאים שונים כדי שתוכלו לחפש אימיילים בצורה יותר נוחה.

5. חוק שתי הדקות: אם קיבלתם אימיל שאפשר לטפל בו בשתי דקות או פחות, טפלו בו מיד. אבל צרו קובץ לאימיילים שלוקחים זמן רב יותר.

6. קבעו תאריך לניקוי תיבת הדואר הנכנס שלכם ואל תקדישו לכך יותר משעה בכל פעם.

7. בטלו את האפשרות לשליחה וקבלה של דואר באופן אוטומטי.

8. צרו זמנים מסודרים לבדוק את הדואר האלקטרוני שלכם.

9. שתפו אחרים בניסיון שלכם להיגמל מהתמכרות (לא את הבוס,כמובן...)

10. הפחיתו את כמות הדואר שאתם מקבלים (כמו ניוזליטרים שאתם מנויים עליהם ובחיים לא קראתם...).

11. התייחסו לנושא אחד בכל הודעה שאתם שולחים ומחקו הערות מיותרות משורת הנושא בהודעות שאתם מעבירים.

12. חגגו את הגישה החדשה שלכם לאימייל! (כמובן שזו סיבה למסיבה. אולי נשלח לכולם אימייל להודיע להם על היום והשעה?...)
איזה סיר כדאי לקנות למטבח?
איזה מד חום כדאי לקנות?
איזה מדיח כלים כדאי לרכוש?
איך להכין כרובית מטוגנת בסגנון ערבי?
איך להכין כרוב ועגבניות בנוסח הודי?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.