» «
אוזניות
איזה אוזניות כדאי לקנות?



השוואת אוזניות שנעשתה במוסף ממון של העיתון ידיעות אחרונות נתנה 12 דגמי אוזניות ל-4 מקצוענים (אנשי רדיו, די ג'יי סקאזי ובלוגר) והישוותה את הציונים שנתנו לדגמים השונים, מבחינת צליל, נוחות ויכולת בידוד רעשים מבחוץ. האוזניות שזכו במקומות הראשונים:

SMS Audio Street של 50 סנט
אוזניות נוחות, מבודדות היטב ובעלות צליל מצוין. 699 ש' בקרביץ.

אוזניות MDR-V55 של Sony
בעלות הצליל הטוב ביותר מבין הדגמים, נוחות מאד ועם בידוד מעט פחות טוב מהמובילות. 399 ש'.

אוזניות Beats Solo HD
מקום שלישי באיכות הצליל ובנוחות, עם בידוד כמו המובילות. הכי יקרות מהשלישייה המובילה. 999 ש' ברשת באג.
מטבלים
איך להכין מטבל יוגורט עם קישואים?


הנה מתכון להכנת יוגורט עם קישואים של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
2 כוסות יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 קישואים קטנים טריים

חצי בצל סגול, קצוץ דק

2 שיני שום פרוסות דק

4 עלי מרווה

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

2 בצלים ירוקים, קצוצים

מלח

פלפל שחור

4 כפות מיץ לימון

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
=========
1. לחמם את השמן במחבת רחבה ולטגן את הקישואים, הבצל, השום, המרווה והפלפל החריף עד שהם מתרככים (כעשר דקות), להמליח ולפלפל.

2. להוסיף את מיץ הלימון ולבשל יחד עוד שתי דקות ולקרר.

3. לערבב את היוגורט עם תערובת הקישואים והבצל הירוק והזליף מעל מעט שמן זית.

בתיאבון!
דיאודורנט
איזה דיאודורנט כדאי לקנות לגבר?


העיתון "ידיעות אחרונות" בדק ב-15.9.08 ומצא שהדיאודורנט שהחזיק מעמד הכי טוב, מבין 5 מותגים, הוא "ספיד סטיק 24/7".

האחרים החזיקו מעמד הרבה פחות זמן, כולל ג'ילט 3X, פה סטיק ספורט, אקס ואדידס. רובם, אגב, עולים יותר מהמנצח..


העיתון "ישראל היום" עשה במגזין הצרכנות השוואה ב-2014 ובו ניצח הדיאודורנט של אדידס Dive. מבין 7 הוא לא הכתים את הבגד (בניגוד לספיד סטיק שנטען שעל אף ריחו המצוין ומניעת ההזעה הוא מכתים). גם המקום השני הוגדר ככזה שלא הכתים הוא Right Guard sport 3D clear gel.
שני הראשונים עולים 30 ש'.
אוזניות
איזה אוזניות בלוטות' מומלץ לקנות להאזנה למוסיקה?



בעיתון "ידיעות אחרונות" נערכה השוואה בין 8 דגמים של אוזניות בלוטות' (25.1.13). ההשוואה כללה את איכות השמע, אורך חיי הסוללה, איכות השיחה בסלולארי ועוד.

את המקום הראשון, הגבוה ביותר נתנה ההשוואה לאוזניות של Philips SHB9001. מחירן, כמה לא מפתיע לאור ההשוואות שאנו נוהגים לפרסם כאן, הוא מהזולים בהשוואת האוזניות, זמן הסוללה 15 שעות האזנה, איכות ההאזנה למוסיקה היא טובה מאד ולסלולארי - בינונית.
אוזניות הבלוטות' של פיליפס גם מצטיינות בנוחות. מחירן 460 ש"ח.

אם חשובה לכם מאד איכות השיחה (באוזניות של פיליפס צוינו תלונות על איכות השמע בשיחת הטלפון), תוכלו לבחור באוזניות שהגיעו למקום השלישי, עם איכות שיחה טובה מאד, אך איכות בינונית במוסיקה, חיי סוללה של 7.5 שעות בלבד ומחיר של כ-30 ש"ח יותר.

ידיעות אחרונות

בלנדר
איזה בלנדר כדאי לקנות?


לפי סקר שנערך במוסף "ממון" של ידיעות אחרונות באוקטובר 2016 הבלנדר הנותן את התמורה הטובה ביותר למחירו הוא בלנדר נינג'ה Nutri Ninja Auto IQ Due 2in 1. עוצמת המנוע שלו היא 1,500w, הפעלתו נוחה, יש בו מגוון גדול של תכניות, הוא מסוגל להכיל כמות גדולה, יש לו שני מיכלים " או דה גו", המאפשרים לקחת את מה שהכנתם אתכם לדרך וקל לנקותו. יש לציין שיש לו כפתורי הפעלה רבים, הוא תופס מקום, מחירו אינו זול ובאמזון ניתן לקנותו במחיר זול יותר והוא אינו מצליח ליצר מיץ גזר אלא רק שייק או רסק.
מרק כתום
איך להכין מרק דלעת, עדשים כתומות וסויה דיאטתי?


הנה מתכון להכנת מרק דלעת, עדשים כתומות וסויה דיאטתי של השף אלרן בוזגלו ממסעדת אדום בירושלים, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בינואר 2016:

המצרכים:
========
2 כפות שמן זית

4 כוסות קוביות דלעת מקולפת

1 כוס כרשה פרוסה דק

1 כוס גבעולי סלרי קצוצים

1 כוס גזר חתוך גס

2 שיני שום פרוסות

1/2 כף עלי תימין

1/2 כף שטוחה מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/3 כפית אגוז מוסקט

2 כפיות דבש

1/2 כוס משקה קוקוס (1% שומן)

1/3 כוס רוטב סויה

1 כוס עדשים כתומות מבושלות

1/2 כוס עלי כוסברה

אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גבוה ורחב על אש נמוכה מאדים בשמן זית את כל הירקות, השום והתימין במשך 5 דקות.

2. מוסיפים את התבלינים והדבש ומערבבים היטב.

3. מוסיפים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 30-40 דקות.

4. טוחנים את המרק למחית אחידה בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים את משקה הקוקוס, רוטב הסויה והעדשים, מערבבים היטב ומביאים שוב לרתיחה.

5. מורידים מהאש ומגישים עם חופן עלי כוסברה טריים מעל.
לזניה
איך להכין לזניית חצילים ועגבניות?


הנה מתכון להכנת לזניית חצילים ועגבניות של אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2015:

המצרכים:
========
1 חבילה דפי לזניה

2 חצילים צרים ומאורכים

מעט שמן זית

2 כפות עלי תימין

400 גרם ריקוטה טרייה (מומלץ ריקוטה פרסקה של "גד")

1 קופסת עגבניות מרוסקות

4 כפות פסטו

8 עגבניות פרוסות

1 כוס פרמזן מגוררת

מלח, פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את החצילים: פורסים אותם לפרוסות של כחצי ס"מ, מניחים על תבנית התנור, מזרזפים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ועלי תימין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-20 דקות.

2. מכינים את הבשמל: שמים בסיר את החמאה וכשהיא מבעבעת, מוסיפים את הקמח, מערבבים ומטגנים בזהירות, שלא לחרוך אותו, כשתי דקות. מוסיפים בהדרגה את החלב, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים היטב למניעת גושים ומביאים לרתיחה עד שהבשמל סמיך יפה.

3. בקערה נפרדת, מערבבים את גבינת הריקוטה עם העגנביות המרוסקות.

4. מרכיבים את הלזניה: משמנים במעט שמן זית תבנית פיירקס בגודל 35x23 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ב-6 עלי לזניה.

5. מורחים בעדינות על דפי הלזניה מחצית מכמות תערובת הריקוטה - עגבניות.

6. מניחים על התערובת שכבה צפופה של החצילים הקלויים, מורחים עליהם 2 כפות פסטו, ועליו מסדרים שכבת עגבניות פרוסות.

7. ממליחים ומפלפלים מעט. מורחים שליש מכמות הפרמזן המגוררת.

8. מרפדים בשכבה נוספת של עלי לזניה וחוזרים על כל הפעולות שנית.

9. מכסים בשכבה נוספת ואחרונה של עלי לזניה ומורחים אותם היטב בשליש האחרון של הבשמל. שימו לב שדפי הלזניה מכוסים לגמרי בבשמל אחרת הם לא יתבשלו.

10. מפזרים למעלה את שאריות הפרמזן.

11. מכסים את התבנית בנייר כסף, מבלי שייגע בשכבת הפרמזן העליונה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך חצי שעה.

12. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות, עד שהחלק העליון שחום ומבעבע.

13. מוציאים מהתנור, מקררים מעט, חותכים למנות ומגישים.

בתיאבון!
תפוחי אדמה
איך להכין תפוחי אדמה ביוגורט?


הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה ביוגורט בסגנון הודי של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
=========
כוס וחצי יוגורט משובח

1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורכם

1 כפית גרגרי כמון שלמים

1 כפית גרגרי כוסברה שלמים

1 כפית גרגרי חרדל

1 כפית גרגרי שומר

4 כפות שמן

2 בצלי שאלוט קצוצים

3 שיני שום קצוצות

3 כפות מיץ לימון

1/2 כפית שבבי צ'ילי חריפים

1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, אך לא יותר מדי, מסננים ומקררים.

2. שמים במחבת רחבה וגדולה את גרגרי הכמון, הכוסברה, החרדל והשומר וקולים על המחבת היבשה כשתי דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים יחד כשלוש דקות.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה, מלח ופלפל ומטגנים יחד עוד שלוש דקות.

4. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומבשלים יחד שלוש דקות.

5. מוסיפים את היוגורט, הצ'ילי והכורכום, מערבבים ומבשלים יחד חמש דקות.

6. מעברים לקערה, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!


סלט קולסלאו
איך להכין סלט "קולסלאו" אסייתי?


הנה מתכון לסלט "קולסלאו" אסייתי של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסך "7 ימים" של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:

המצרכים:
========
1/2 כרוב לבן

1/2 כרוב אדום

2 גזרים קלופים

2 קולרבי קטנים קלופים

2 בצלי שאלוט, קלופים ופרוסים דק

1 כוס עלי כוסברה שלמים

1 צ'ילי אדום, פרוס דק

לרוטב:
======
2 כפות מיונז

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ ליים

1 כף דבש

2 כפות רוטב סויה

1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת קטנה.

2. פורסים את שני חצאי הכרוב לרוחב לפרוסות דקות מאוד, ושמים בקערה גדולה.

3. חותכים את הגזרים והקולרבי לגפרורים דקים, ומוסיפים לקערה עם בצלי השאלוט והצ'ילי.

4. יוצקים את הרוטב לקערה, מערבבים, מוסיפים את הכוסברה, מערבבים שוב ומגישים.
איך להכין מרק עצמות?


הנה מתכון למרק עצמות של נירה ורותי רוסו, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים בפברואר 2019:

מצרכים ל-6 מנות:
==============
1 ק"ג עצמות רגל

300 גרם שפונדרה עם העצם, חתוכה לשתי קוביות

2 גרונות הודו (אפשר 500 גרם כנפיים של עוף)

5 בצלים גדולים, קלופים וחצויים

3 גזרים, קלופים וחתוכים גס

4 ענפים של סלרי, שטופים וחתוכים גס

1 שורש סלרי, קלוף וחתוך גס

1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס

4 כפות שמן

2 כפות מלח (או לפי הטעם)

1 כף פלפל שחור גרוס

1 כף חוויג' למרק

3 תפוחי אדמה עם קליפה לבנה, חתוכים ל-6 לאורכם

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את העצמות והגרונות בסיר הגדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות. שופכים את המים ומעבירים את העצמות והגרונות לצלחת.

2. מייבשים את הסיר ויוצקים 2 כפות שמן. צולים את קוביות השפונדרה מכל הצדדים ומעבירים אותה לצלחת.

3. מוסיפים את יתר השמן ואת כל הירקות החתוכים, מלבד תפוחי אדמה, ומטגנים תוך כדי בחישה כ-10 דקות, עד שהם מתרככים. מוסיפים בחזרה את העצמות , הגרונות והשפונדרה. מכסים בהרבה מים ומוסיפים את התבלינים היבשים. מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין שעתיים.

4. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עוד שעתיים.

5. אם יש לכם זמן, תשאירו את הסיר על הכיריים, המשיכו לבשל והוסיפו מים כשצריך. הטעם והחומרים המסמיכים (והבריאים) ימוצו במלואם ככל שהבישול יתארך.
איך להכין טאבולה כרוב?


הנה מתכון לטאבולה כרוב של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:

המצרכים:
========
1/2 כוס בורגול גס, מושרה במים לחצי שעה

1/2 כוס כרוב אדום או לבן, קצוץ די דק

1/2 פלפל ירוק חריף

3 בצלים ירוקים, קצוצים דק

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק

1/2 כוס נענע, קצוצה דק

1/2 כוס כוסברה, קצוצה דק

1/4 כוס מיץ לימון

1/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל גרוס

1/4 כוס צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערה גדולה את הכרוב, מסננים היטב את הבורגול, מוסיפים לקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.

2. מוסיפים את העלים הירוקים, הפלפל הירוק והבצל הירוק ומערבבים בעדינות.

3. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

4. מפזרים מעל צנוברים.
איך להכין עוגת קראמבל קפה לשבת?


הנה מתכון להכנת עוגת קראמבל קפה לשבת של ישראל אהרוני, כפי שפורסם בידיעות אחרונות בדצמבר 2015:

המצרכים:
========
125 גרם חמאה רכה + מעט לשימון התבנית

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית מלח

כוס ורבע סוכר חום

2 ביצים

2 מנות קפה אספרסו חזק (או קפה נמס חזק)

1 גביע שמנת חמוצה

2.5 כוסות קמח תופח

אופן ההכנה:
==========
1. מתחילים בתערובת הקארמבל: מניחים בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת הקפה הנמס והקינמון ומערבבים.

2. מוסיפים את החמאה החתוכה ומעבדים בין כפות הידיים, בתנועות שפשוף, לתערובת פירורית.

3. עוברים לעוגה: מניחים בקערת המיקסר את החמאה הרכה, תמצית הווניל, המלח והסוכר ומקציפים במטרפה כ-5 דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

4. מוסיפים את הביצים אחת - אחת וטורפים יחד.

5. מוסיפים את הקפה והשמנת, מערבלים רגע, מוסיפים את הקמח ומערבלים מינימום זמן, רק עד שהתערובת אחידה.

6. מורחים תבנית מלבנית (24x18) בחמאה, יוצקים פנימה את תערובת העוגה ומפזרים עליה את התערובת הפירורית בשכבה אחידה.

7. אופים ב-170 מעלות כ-45 דקות, עד שבעוגה שחומה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
איך להכין כרוב ועגבניות בנוסח הודי?


הנה מתכון לכרוב ועגבניות בנוסח הודי של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:

המצרכים:
========
40 גרם חמאה או שמן

1 כפית גרגרי חרדל (השחורים הקטנים)

2 כפיות גרגרי כמון שלמים

3 שיני שום קצוצות

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

1 בצל קטן, קצוץ

1 כף ג'ינג'ר, קצוץ

1 כרוב לבן טרי ומוצק, חתוך לרבעים ופרוס דק

3 עגבניות בשלות, קצוצות גס

מלח, פלפל גרוס

1/2 כפית כורכום

1 כפית גרגרי כוסברה כתושים דק

1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את השמן או החמאה בסיר רחב ושטוח וכשהם חמים מוסיפים את גרגרי החרדל והכמון, השום, הפלפל, הג'ינג'ר והבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.

2. מוסיפים את הכרוב, המלח והפלפל ומטגנים עוד כ-3 דקות.

3. מוסיפים את העגבניות, המים ושאר התבלינים, מערבבים, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
איך להיגמל מקרירה כפייתית של דואר האלקטרוני?


בעיתון ידיעות אחרונות, מהתאריך 22 לפברואר 2007, פורסמו הצעותיה של יועצת אמריקאית, אשר פירסמה תוכנית ב 12 שלבים ל"מכורי המיילים". ואלו עיקרי הדברים:

1. הכירו בעובדה שחייכם סובבים סביב האיימל ונסו לא לגשת אליו כל כמה דקות.

2. התחייבו לשמור על תיבת הדואר הנכנס שלכם ריקה.

3. תייקו חומרים מתיבת הדואר הנכנס בתיקיות שונות שדורשות פעולות שונות.

4. צרו תיקיות בנושאים שונים כדי שתוכלו לחפש אימיילים בצורה יותר נוחה.

5. חוק שתי הדקות: אם קיבלתם אימיל שאפשר לטפל בו בשתי דקות או פחות, טפלו בו מיד. אבל צרו קובץ לאימיילים שלוקחים זמן רב יותר.

6. קבעו תאריך לניקוי תיבת הדואר הנכנס שלכם ואל תקדישו לכך יותר משעה בכל פעם.

7. בטלו את האפשרות לשליחה וקבלה של דואר באופן אוטומטי.

8. צרו זמנים מסודרים לבדוק את הדואר האלקטרוני שלכם.

9. שתפו אחרים בניסיון שלכם להיגמל מהתמכרות (לא את הבוס,כמובן...)

10. הפחיתו את כמות הדואר שאתם מקבלים (כמו ניוזליטרים שאתם מנויים עליהם ובחיים לא קראתם...).

11. התייחסו לנושא אחד בכל הודעה שאתם שולחים ומחקו הערות מיותרות משורת הנושא בהודעות שאתם מעבירים.

12. חגגו את הגישה החדשה שלכם לאימייל! (כמובן שזו סיבה למסיבה. אולי נשלח לכולם אימייל להודיע להם על היום והשעה?...)
איך להכין מרק קרם ברוקולי?


הנה מתכון של מאיה מרום למרק קרם ברוקולי, כפי שפורסם זמוסף "שמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
========
1 בצל גדול

מעט שמן זית

1 כף קמח

2 ראשי ברוקולי טריים

10 כוסות ציר עוף או מים עם כנפי עוף

1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים גס בצל גדול ומזהיבים בסיר במעט שמן זית.

2. מוסיפים כף קמח ומערבבים עד שהקמח נספג בבצל.

3. מוסיפים 2 ראשי ברוקולי טרי - את התפרחת מפרקים לפרחים קטנים ואת הגבעול קולפים ופורסים דק.

4. מוסיפים 10 כוסות ציר עוף (או מים רגילים עם כמה כנפי עוף) ומביאים לרתיחה.

5. מבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות או עד שהברוקולי מתרכך. אם משתמשים בכנפי עוף, מסירים בכף את ה"לכלוך" שצף במים.

6. טוחנים למרק חלק ומוסיפים 1/2 כוס שמנת מתוקה. מבשלים 2 דקות על אש קטנה ומגישים.
איך להכין שעועית ירוקה ביוגורט?


הנה מתכון להכנת שעועית ירוקה ביוגורט של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
חצי ק"ג שעועית ירוקה

1/3 כוס עלי נענע טריים, קצוצים גס

3 כפות אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס

המצרכים לרוטב:
============
1 כוס יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1 קליפת לימון מגוררת

100 גרם גבינת פטה, מפוררת

אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים את השעועית בסיר גדול עם מי מלח כארבע - חמש דקות, כאשר היא מתרככת מעט אך עדיים פריכה מסננים ומעבירים אותה לקערה גדולה עם מים קרים מאוד, מסננים.

2. מערבבים את חומרי הרוטב עד קבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים את הרוטב אל קערת השעועית ומערבבים.

4. מוסיפים את עלי הנענע ומפזרים למעלה את האגוזים הקלויים.

בתיאבון!
איזה שואב אבק אלחוטי כדאי לקנות?


לפי השוואה שנעשתה במוסף "ממון" של ידיעות אחרונות במרץ 2018 שואב האבק האלחוטי המומלץ ביותר לקנייה הוא דייסון מדגם V8. אלו יתרונותיו כפי שצוין בהמלצה: יפה, ידידותי, עוצמתי, מאיץ במהירות שיא, תוצאות מצוינות למעט השאגי, אך לא מיועד לשאגי. הטורבו מכפיל את העוצמה. ראש מיוחד שיפר את איסוף הפירורים. שקט מאוד (לא בטורבו), מתגים נוחים, ארגונומי, קל לתמרון ולהחלפת מצבים. עמדת עגינה משמשת גם להטענה ומאפשרת לאחסן על הקיר.
ואלו חסרונותיו לפי המפורט באותה כתבה: יקר. ההפעלה מחייבת לחיצה ממושכת. אי אפשר לכבות את פעולת הסיבוב כדי לחסוך חשמל. הריקון מסורבל. לעתים השאיבה קדימה יעילה יותר. החלפת הסוללה מחייבת טכנאי, לא עומד בכוחות עצמו.

המוצר שהגיע למקום השני באותה השוואת מוצרים: LG דגם A9BEDDING2 עם שתי סוללות.


איך להכין כרוב סיני בפטריות?


הנה מתכון לכרוב סיני בפטריות של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:

המצרכים:
========
5 כפות שמן

1 כך ג'ינג'ר

2 שיני שום קצוצות דק

2 בצלי שאלוט, קצוצים

5 פטריות שיטאקה טריות, קצוצות גס

1 כרוב סיני, פרוס לפרוסות דקות

2 כפות רוטב סויה

2 כפית סוכר

1 כפית שמן שומשום

מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את השמן במחבת גדולה ורחבה וכשהוא חם מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, השאלוט והפטריות.

2. מטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות.

3. מוסיפים את הכרוב הפרוס, מערבבים היטב ומטגנים יחד עוד כ-3 דקות.

4. מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר, שמן השומשום ומעט מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים יחד עוד כ-3 דקות.
איך להכין מרק שעועית וצ'ילי עם בקר?


הנה מתכון למרק שעועית וצ'ילי עם בקר של מאיה מרום, גפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
========

אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים בצל גדול ומזהיבים בסיר במעט שמן זית. מוסיפים 2שיני שום כתושות ו-1/2 כפית פפריקה חריפה ומטגנים 30 שניות.

2. מוסיפים 500 גרם בשר טחון ומפוררים בשתי כפות עץ, עד שהבשר אפור. מוסיפים 5 עגבניות מרוסקות, קופסא אחת של שעועית ברוטב עגבניות ו-8 כוסות מים. מתבלים במלח ופלפל ובכפית כמון.

3. מביאים לרתיחה ומבשלים שעה על אש נמוכה. אם רוצים מרק סמיך, אפשר לאפות בתנור לילה שלם בחום של 90 מעלות.
איזה טונה כדאי לקנות?



בהשוואת טעמים ואיכות של קופסאות טונה שערכה שושנה חן במוסף "ממון" בעיתון "ידיעות אחרונות" זכתה במקום הראשון טונה שנקראת "Filtuna" מתוצרת תעשיות פילטונה.

כפי שקורהלא פעם בהשוואות המוצרים הללו, המחיר של הטונה הזו היה הזול ביותר מכל המוצרים שהושוו, ‭5.90‬ שקלים בלבד (ומחיר של ‭5.30‬ שקלים ל-100 גרם מסונן).

כל הטועמים הסכימו שפילטונה היא הטונה הטעימה ביותר מבין אלו שנבדקו. צבעה וורוד ואחיד ומדובר בנתחים של בשר טונה ולא בפירורים או בשבבים של בשר. צוין בכתבה גם השמן הנקי וטעמו הטוב.
איזה מדיח כלים כדאי לרכוש?



מדיח הכלים הטוב, בהשוואת מדיחי כלים שביצעה שושנה חן במוסף "ממון" בידיעות אחרונות, הוא המדיח של חברת "בקו" מדגם Extra DSFN-6830. מדיח זה נתן את איכות הניקוי הטובה ביותר מבין שישה מדיחי הכלים שנבדקו, הוא ידידותי למשתמש, עומד בזמני ההדחה המובטחים של היצרן ובתור סוכריה הוא גם הזול ביותר מהשישה שנבדקו (בצבע הלבן שלו).

יש לציין כי במקום השני בהשוואת המדיחים נמצא מדיח של סמסונג, שמחירו גבוה בכמעט 50% ממחיר המדיח של בקו, שנותן את המוצר הטוב בהשוואה ואת התמורה הטובה ביותר למחיר.
אילו דגמים רובוטי ניקוי כדאי לקנות?
איפה יש ארכיון עיתונות היסטורית?
איך להכין מרק עגבניות ואורז?
איך להכין מרק תירס?
איך להכין כרובית מטוגנת בסגנון ערבי?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.