שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין שמן צ'ילי?
הנה מתכון של נירה ורותי רוסו לשמן צ'ילי, כפי שפורסם ב-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:
המצרכים:
========
3 פלפל חריף ירוק
4 שיני שום קלופות
1 כפית מלח גס או מלח אטלנטי
6 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. כדאי לעבוד עם כפפות: חוצים את הפלפלים לשניים ומוציאים עם כף את השחלות והגרעינים של הפלפל.
2. חותכים גס ושמים במעבד מזון עם יתר החומרים.
3. טוחנים בפולסים ומעבירים לצנצנת. שומרים במקרר. אפשר להכין גם יומיים - שלושה מראש.
במדורת ל"ג בעומר אפשר לצקת את השמן מעל שמנת חמוצה וליהנות ממטבל מצוין לתפוחי אדמה, נאצ'וס או כל דבר אחר.
איך להכין בננה עם שוקולד לל"ג בעומר?
הנה מתכון של נירה ורותי רוסו לבננה עם שוקולד למדורת ל"ג בעומר, כפי שפורסם ב-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:
המצרכים לילד או שניים:
===================
1 בננה עם הקליפה
2-3 קוביות שוקולד
2-3 מרשמלו
נייר אלומיניום
אופן ההכנה:
==========
1. חורצים חריץ ארוך לאורכה של הבננה דרך הקליפה. דוחסים פנימה לתוך הבשר את השוקולד ובוצעים חתיכות מהמרשמלו ודוחסים גם אותן עד כמה שניתן.
2. אורזים היטב בנייר אלומיניום ומניחים באזור יעודי עם גחלים ולא עם אש בוערת.
3. מוציאים אחרי 5 דקות ואוכלים בכפית מתוך הקליפה.
אילו דגמים רובוטי ניקוי כדאי לקנות?
בהשוואת רובוטי שואב אבק שערך העיתון גלובס בין 4 רובוטים לניקוי הבית, הוא הגיע למסקנה שהרובוט iRobot, דגם רומבה 780 בהשוואה זו, הוא הטוב מביניהם. זהו לדעתם רובוט שואב טוב, עם ממשק ידידותי. הציון שקיבל 9.5 מתוך 10.
מעבר לתכונות הטובות שלו בניקוי, משבחים עורכי ההשוואה את הרובוט לשאיבת אבק iRobot בתור ידידותי וקל להפעלה, שאיבת אבק גם על שטיחי שאגי (משימה לא פשוטה), אבל ציינו שבשל כוחו הגדול הוא גם רועש ולכן ממליצים על שימוש בו, באופן מתוזמן, כשלא נמצאים בבית.
בהשוואת רובוטי ניקוי שערך העיתון דה מרקר, נבחר דווקא ה-Neato Roboticx VX-15, בעוד ש-770 iRobot Roomba הגיע למקום השני, מבין ארבעת הדגמים שנבחנו.
גם שושנה חן מהמוסף ממון של ידיעות אחרונות מצאה ש-770 iRobot Roomba הוא הטוב ביותר מאלה שנבדקו. לידו הם מצאו באותה איכות גם את Bravo Robot מדגם 650E, הזול משמעותית, באותו ציון של ה-iRobot.
מצורפים מאמרי ההשוואות המקוונים למעוניינים. יש גם השוואת עדויות בזאפ, של רוכשי רובוטים שואבי אבק.
איזה שוקו הכי כדאי לקנות לילדים?
לפי השוואת מוצרים שנערכה במוסף ממון של ידיעות אחרונות בפברואר 2017, השוקו המומלץ ביותר לילדים הוא שוקו מו של טרה ללא תוספת סוכר. הוא דל בקלוריות, מכיל הכי הרבה סידן לעומת מתחריו, כמות טובה של חלבון והממתיק המלאכותי בו משתמשים (סטיביול גליקוזיד) הוא תקין. אם זאת, כמות הסוכרים והקקאו לא צוינו. כמות הקקאו כנראה קטנה מזו שיש בהכנה ביתית, ההעשרה בויטמין D אינה מספיק משמעותית והמוצר מכיל E407 הבעייתי לרגישים. לסיכום, שוקו אינו מוצר בריא, אבל אם כבר קונים, עדיף את המוצר הזה.
איך להכין קונפיטורת ענבים?
הנה מתכון לקונפיטורת ענבים איתמר דוידוב, כפי שפורסמה בגיליון "דרך האוכל" של ידיעות אחרונות בספטמבר 1998:
המצרכים:
=======
1 ק"ג ענבים ללא חרצנים
950 גרם סוכר
מיץ מ-2 לימונים
אופציה: 100 גרם ענבי מוסקט (כחלק מהמשקל הכולל של הפרי)
אופן ההכנה:
=========
1. שמים את הסוכר בתבנית אפייה ומכניסים לתנור אפייה שחומם מראש ל-150 מעלות.
2. שמים את הענבים בסיר כבד ומוסיפים את הסוכר החם. מבשלים על להבה נמוכה עד לרתיחה. מקפלים את הקצף כל זמן הבישול.
3. כשהקונפיטורה מתחילה לקבל צבע ענברי זהוב, מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים 5 דקות נוספות. מכבים את הלהבה ומעבירים לתבניות שטוחות. גובה הקונפיטורה צריך להיות 2-3 ס"מ. השתמשו בשתי תבניות אם יש צורך.
4. מעבירים את התבניות לשמש. מכסים את פני התבנית ברשת אפייה מהתנור, ועליה מניחים בד גזה. עם רדת החשכה יש לכסות את התבנית בניילון. יש לייבש את הקונפיטורה במשך מספר ימים, עד שהיא מסמיכה. ערבוב עדין מדי פעם ייסיע לייבוש מהיר יותר.
מה צריך לעשות כדי שיצא חמין טוב?
הנה 6 עצות שיעזרו לחמין שלכם להיות מצוין, כפי שפורסמו במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בינואר 2019:
1. יש להשרות את הקטניות ליום שלם ולהחליף את המים שלהם מפעם לפעם.
2. יש לבשל את הקטניות לפני שמכניסים אותן לסיר, זאת על מנת שהן לא יתייבשו וגם בכדי לדעת את הכמות שתצא. קטניות מכפילות ומשלשות את נפח החמין.
3. יש להמליח את החמין לפני הבישול. המלחה שלאחר ההכנה מועכת והורסת. על כל ליטר חמין יש להוסיף כפית אחת של מלח.
4. יש להמס את המלח והתבלינים במים ואז לצקת אותם על החמין לפני הבישול.
5. רצוי לא לאפות את החמין בתכנית טורבו, כי יש לה נטייה לייבש.
6. 150 גרם בשר לאדם יספיקו בהחלט, אם כי הדבר מאוד תלוי בסועדים, ניתן להוסיף או להפחית.
איך להכין כרובית מטוגנת בסגנון ערבי?
במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות מאפריל 2010, מסבירה נירה רוסו איך להכין כרובית ערבית מטוגנת. הנה אופן ההכנה:
מצרכים:
=======
1 ראש כרובית יפה
שמן תירס או שמן זית עדין
מלח
אופן ההכנה:
===========
1. הסרת פרחי הכרובית מהגבעול, את הגדולים מביניהם לחצות לשניים
2. להניח שישה פרחים בקערה ולבזוק עליהם כפית שטוחה של מלח ולעסות אותם היטב ולהמשיך כך גם עם יתר פרחי הכרובית.
3. לחמם את השמן במחבת (או סוטז או ווק) בעל מכסה תואם ולטגן על להבה חזקה חצי מכמות הפרחים, עד להזהבה משני הצדדים.
4. לאחר חצי דקה של טיגון מומלץ לכסות את המחבת למשך שתי דקות, מה שיתרום לריכוך הכרובית, ולאחר מכן להמשיך לטגן במחבת ללא מכסה.
הערה: גם חצילים וברוקולי ניתן להכין בדרך זו.
איך להכין שקשוקה?
הנה מתכון לשקשוקה של רבקה אזולאי כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות במרץ 2015:
המצרכים לעשר מנות:
=================
3 ק"ג עגבניות אדומות, קצת רכות, חלוטות במים חמים ומקולפות.
1.5 ראשי שום
2 גמבות אדומות קלויות על האש ומקולפות מקליפתן
3 פלפלים ירוקים חריפים, קלויים על האש ומקולפים (להפחתת החריפות יש להוציא מהפלפלים את הגרעינים)
10 ביצים
לרוטב:
======
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1 כוס שמן
מלח לפי הטעם
1/2 כפית כמון (לא חובה)
אופן ההכנה:
==========
1. מכניסים את חומרי הרוטב לכוס, ממלאים אותה בשמן כמעט עד סופה ומערבבים עד לקבלת מחית חלקה.
2. חותכים את העגבניות הקלופות לקוביות ומניחים אותן בסיר רחב עם קצת שמן ומבשלים על אש נמוכה.
3. קוצצים את השום, מוסיפים אותו לסיר ומבשלים היטב. לאחר שהעגבניות התרככו מועכים את התערובת שבסיר למחית גסה בעזרת מועך פירה.
4. חותכים את הגמבות ואת הפלפלים החריפים הקלויים והמקולפים לקוביות ומוסיפים לסיר.
5. יוצקים על התערובת שבסיר את הרוטב ומבשלים כשעה על אש קטנה - בינונית.
6. מוסיפים את הביצים, מדי פעם מרטיבים אותן ברוטב ומבשלים עד שהם מתקשות מעט.
בתאבון!
איך להכין מוס לימון נהדר?
הנה מתכון של ישראל אהרוני למוס לימון נהדר, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות בדצמבר 2015:
המצרכים:
=======
6 ביצים מופרדות
1+1/4 כוסות סוכר
1 מכל שמנת מתוקה
2 ביצים שלמות
1/2 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס מיץ לימון, סחוט טרי
2 כפות קליפת לימון, מגוררת
אופן ההכנה:
=========
1. שמים את החלבונים בקערת המיקסר, מקציפים ומוסיפים לאט ובהדרגה מחצית מכמות הסוכר, עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.
2. מקציפים, בקערה נפרדת, גם את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
3. שמים בסיר את הביצים השלמות, את החלמונים, החלב, הווניל, יתרת הסוכר, מיץ וקליפת הלימון. מבשלים תוך טריפה מתמדת במטרפה, על להבה בינונית, עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מכבים אש האש.
4. "מקפלים" שליש מכמות הקצף אל התערובת החמה, מוסיפים שליש נוסף, מקפלים בעדינות, עד שכל הקצף נבלע וכך מקפלים את יתר הקצף.
5. מחכים כ-10 דקות שהתערובת תתקרר מעט ואז מקפלים פנימה את הקצפת.
6. מעבירים לקערת זכוכית, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה.

הנה מתכון של נירה ורותי רוסו לשמן צ'ילי, כפי שפורסם ב-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:
המצרכים:
========
3 פלפל חריף ירוק
4 שיני שום קלופות
1 כפית מלח גס או מלח אטלנטי
6 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
==========
1. כדאי לעבוד עם כפפות: חוצים את הפלפלים לשניים ומוציאים עם כף את השחלות והגרעינים של הפלפל.
2. חותכים גס ושמים במעבד מזון עם יתר החומרים.
3. טוחנים בפולסים ומעבירים לצנצנת. שומרים במקרר. אפשר להכין גם יומיים - שלושה מראש.
במדורת ל"ג בעומר אפשר לצקת את השמן מעל שמנת חמוצה וליהנות ממטבל מצוין לתפוחי אדמה, נאצ'וס או כל דבר אחר.

הנה מתכון של נירה ורותי רוסו לבננה עם שוקולד למדורת ל"ג בעומר, כפי שפורסם ב-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:
המצרכים לילד או שניים:
===================
1 בננה עם הקליפה
2-3 קוביות שוקולד
2-3 מרשמלו
נייר אלומיניום
אופן ההכנה:
==========
1. חורצים חריץ ארוך לאורכה של הבננה דרך הקליפה. דוחסים פנימה לתוך הבשר את השוקולד ובוצעים חתיכות מהמרשמלו ודוחסים גם אותן עד כמה שניתן.
2. אורזים היטב בנייר אלומיניום ומניחים באזור יעודי עם גחלים ולא עם אש בוערת.
3. מוציאים אחרי 5 דקות ואוכלים בכפית מתוך הקליפה.

בהשוואת רובוטי שואב אבק שערך העיתון גלובס בין 4 רובוטים לניקוי הבית, הוא הגיע למסקנה שהרובוט iRobot, דגם רומבה 780 בהשוואה זו, הוא הטוב מביניהם. זהו לדעתם רובוט שואב טוב, עם ממשק ידידותי. הציון שקיבל 9.5 מתוך 10.
מעבר לתכונות הטובות שלו בניקוי, משבחים עורכי ההשוואה את הרובוט לשאיבת אבק iRobot בתור ידידותי וקל להפעלה, שאיבת אבק גם על שטיחי שאגי (משימה לא פשוטה), אבל ציינו שבשל כוחו הגדול הוא גם רועש ולכן ממליצים על שימוש בו, באופן מתוזמן, כשלא נמצאים בבית.
בהשוואת רובוטי ניקוי שערך העיתון דה מרקר, נבחר דווקא ה-Neato Roboticx VX-15, בעוד ש-770 iRobot Roomba הגיע למקום השני, מבין ארבעת הדגמים שנבחנו.
גם שושנה חן מהמוסף ממון של ידיעות אחרונות מצאה ש-770 iRobot Roomba הוא הטוב ביותר מאלה שנבדקו. לידו הם מצאו באותה איכות גם את Bravo Robot מדגם 650E, הזול משמעותית, באותו ציון של ה-iRobot.
מצורפים מאמרי ההשוואות המקוונים למעוניינים. יש גם השוואת עדויות בזאפ, של רוכשי רובוטים שואבי אבק.

לפי השוואת מוצרים שנערכה במוסף ממון של ידיעות אחרונות בפברואר 2017, השוקו המומלץ ביותר לילדים הוא שוקו מו של טרה ללא תוספת סוכר. הוא דל בקלוריות, מכיל הכי הרבה סידן לעומת מתחריו, כמות טובה של חלבון והממתיק המלאכותי בו משתמשים (סטיביול גליקוזיד) הוא תקין. אם זאת, כמות הסוכרים והקקאו לא צוינו. כמות הקקאו כנראה קטנה מזו שיש בהכנה ביתית, ההעשרה בויטמין D אינה מספיק משמעותית והמוצר מכיל E407 הבעייתי לרגישים. לסיכום, שוקו אינו מוצר בריא, אבל אם כבר קונים, עדיף את המוצר הזה.
ידיעות אחרונות

הנה מתכון לקונפיטורת ענבים איתמר דוידוב, כפי שפורסמה בגיליון "דרך האוכל" של ידיעות אחרונות בספטמבר 1998:
המצרכים:
=======
1 ק"ג ענבים ללא חרצנים
950 גרם סוכר
מיץ מ-2 לימונים
אופציה: 100 גרם ענבי מוסקט (כחלק מהמשקל הכולל של הפרי)
אופן ההכנה:
=========
1. שמים את הסוכר בתבנית אפייה ומכניסים לתנור אפייה שחומם מראש ל-150 מעלות.
2. שמים את הענבים בסיר כבד ומוסיפים את הסוכר החם. מבשלים על להבה נמוכה עד לרתיחה. מקפלים את הקצף כל זמן הבישול.
3. כשהקונפיטורה מתחילה לקבל צבע ענברי זהוב, מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים 5 דקות נוספות. מכבים את הלהבה ומעבירים לתבניות שטוחות. גובה הקונפיטורה צריך להיות 2-3 ס"מ. השתמשו בשתי תבניות אם יש צורך.
4. מעבירים את התבניות לשמש. מכסים את פני התבנית ברשת אפייה מהתנור, ועליה מניחים בד גזה. עם רדת החשכה יש לכסות את התבנית בניילון. יש לייבש את הקונפיטורה במשך מספר ימים, עד שהיא מסמיכה. ערבוב עדין מדי פעם ייסיע לייבוש מהיר יותר.

הנה 6 עצות שיעזרו לחמין שלכם להיות מצוין, כפי שפורסמו במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בינואר 2019:
1. יש להשרות את הקטניות ליום שלם ולהחליף את המים שלהם מפעם לפעם.
2. יש לבשל את הקטניות לפני שמכניסים אותן לסיר, זאת על מנת שהן לא יתייבשו וגם בכדי לדעת את הכמות שתצא. קטניות מכפילות ומשלשות את נפח החמין.
3. יש להמליח את החמין לפני הבישול. המלחה שלאחר ההכנה מועכת והורסת. על כל ליטר חמין יש להוסיף כפית אחת של מלח.
4. יש להמס את המלח והתבלינים במים ואז לצקת אותם על החמין לפני הבישול.
5. רצוי לא לאפות את החמין בתכנית טורבו, כי יש לה נטייה לייבש.
6. 150 גרם בשר לאדם יספיקו בהחלט, אם כי הדבר מאוד תלוי בסועדים, ניתן להוסיף או להפחית.

במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות מאפריל 2010, מסבירה נירה רוסו איך להכין כרובית ערבית מטוגנת. הנה אופן ההכנה:
מצרכים:
=======
1 ראש כרובית יפה
שמן תירס או שמן זית עדין
מלח
אופן ההכנה:
===========
1. הסרת פרחי הכרובית מהגבעול, את הגדולים מביניהם לחצות לשניים
2. להניח שישה פרחים בקערה ולבזוק עליהם כפית שטוחה של מלח ולעסות אותם היטב ולהמשיך כך גם עם יתר פרחי הכרובית.
3. לחמם את השמן במחבת (או סוטז או ווק) בעל מכסה תואם ולטגן על להבה חזקה חצי מכמות הפרחים, עד להזהבה משני הצדדים.
4. לאחר חצי דקה של טיגון מומלץ לכסות את המחבת למשך שתי דקות, מה שיתרום לריכוך הכרובית, ולאחר מכן להמשיך לטגן במחבת ללא מכסה.
הערה: גם חצילים וברוקולי ניתן להכין בדרך זו.

הנה מתכון לשקשוקה של רבקה אזולאי כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות במרץ 2015:
המצרכים לעשר מנות:
=================
3 ק"ג עגבניות אדומות, קצת רכות, חלוטות במים חמים ומקולפות.
1.5 ראשי שום
2 גמבות אדומות קלויות על האש ומקולפות מקליפתן
3 פלפלים ירוקים חריפים, קלויים על האש ומקולפים (להפחתת החריפות יש להוציא מהפלפלים את הגרעינים)
10 ביצים
לרוטב:
======
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1 כוס שמן
מלח לפי הטעם
1/2 כפית כמון (לא חובה)
אופן ההכנה:
==========
1. מכניסים את חומרי הרוטב לכוס, ממלאים אותה בשמן כמעט עד סופה ומערבבים עד לקבלת מחית חלקה.
2. חותכים את העגבניות הקלופות לקוביות ומניחים אותן בסיר רחב עם קצת שמן ומבשלים על אש נמוכה.
3. קוצצים את השום, מוסיפים אותו לסיר ומבשלים היטב. לאחר שהעגבניות התרככו מועכים את התערובת שבסיר למחית גסה בעזרת מועך פירה.
4. חותכים את הגמבות ואת הפלפלים החריפים הקלויים והמקולפים לקוביות ומוסיפים לסיר.
5. יוצקים על התערובת שבסיר את הרוטב ומבשלים כשעה על אש קטנה - בינונית.
6. מוסיפים את הביצים, מדי פעם מרטיבים אותן ברוטב ומבשלים עד שהם מתקשות מעט.
בתאבון!

הנה מתכון של ישראל אהרוני למוס לימון נהדר, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות בדצמבר 2015:
המצרכים:
=======
6 ביצים מופרדות
1+1/4 כוסות סוכר
1 מכל שמנת מתוקה
2 ביצים שלמות
1/2 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס מיץ לימון, סחוט טרי
2 כפות קליפת לימון, מגוררת
אופן ההכנה:
=========
1. שמים את החלבונים בקערת המיקסר, מקציפים ומוסיפים לאט ובהדרגה מחצית מכמות הסוכר, עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.
2. מקציפים, בקערה נפרדת, גם את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
3. שמים בסיר את הביצים השלמות, את החלמונים, החלב, הווניל, יתרת הסוכר, מיץ וקליפת הלימון. מבשלים תוך טריפה מתמדת במטרפה, על להבה בינונית, עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מכבים אש האש.
4. "מקפלים" שליש מכמות הקצף אל התערובת החמה, מוסיפים שליש נוסף, מקפלים בעדינות, עד שכל הקצף נבלע וכך מקפלים את יתר הקצף.
5. מחכים כ-10 דקות שהתערובת תתקרר מעט ואז מקפלים פנימה את הקצפת.
6. מעבירים לקערת זכוכית, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה.
מה עושים עם מתבגר שעושה פירסינג בניגוד לדעתנו ההורים?
תגובת הורים לפירסינג שבני נוער עושים בניגוד לרצוננו צריכה להיות חכמה:
בלי ריב ובלי צעקות, להבהיר למתבגרים: אם אתם מספיק בוגרים כדי להחליט על גופכם, לא תקבלו מותרות בחינם. נדאג לכל מחסורכם והצרכים ההכרחיים לקיומכם כילדינו אך מותרות תצטרכו לממן לבד. כל זאת עד להסרה של הפירסינג.
המסר אחראי וחינוכי ובבסיסו ההנחה שכל עוד המתבגר ספון בביתכם ונסמך עליכם, הוא אמור להתחשב בדעתכם לגבי התנהלותו הכללית. חובתכם, זו של קיום, בריאות ובלה בלה בלה - נשמרת. מותרות לא.
המסר עובד על פי תשובת ורדה רזיאל ז'קונט לקורא "זמנים מודרניים" בידיעות אחרונות.
תגובת הורים לפירסינג שבני נוער עושים בניגוד לרצוננו צריכה להיות חכמה:
בלי ריב ובלי צעקות, להבהיר למתבגרים: אם אתם מספיק בוגרים כדי להחליט על גופכם, לא תקבלו מותרות בחינם. נדאג לכל מחסורכם והצרכים ההכרחיים לקיומכם כילדינו אך מותרות תצטרכו לממן לבד. כל זאת עד להסרה של הפירסינג.
המסר אחראי וחינוכי ובבסיסו ההנחה שכל עוד המתבגר ספון בביתכם ונסמך עליכם, הוא אמור להתחשב בדעתכם לגבי התנהלותו הכללית. חובתכם, זו של קיום, בריאות ובלה בלה בלה - נשמרת. מותרות לא.
המסר עובד על פי תשובת ורדה רזיאל ז'קונט לקורא "זמנים מודרניים" בידיעות אחרונות.
איך להכין מרק עדשים אדומות?
הנה מתכון של מאיה מרום למרק עדשים אדומות, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
=========
כוס וחצי עדשים אדומות
1 גזר
1 בצל קטן
מלח ופלפל
יוגורט ופל ולימון להגשה
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר כוס וחצי עדשים אדומות ומכסים ב-4 כוסות מים.
2. מוסיפים פנימה גזר קלוף ופרוס ובצל קטן חצוי.
3. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
4. מבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות או עד שהעדשים מתרככות והופכות לעיסה.
5. מגישים עם יוגורט ופלח לימון לסחיטה.
הנה מתכון של מאיה מרום למרק עדשים אדומות, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
=========
כוס וחצי עדשים אדומות
1 גזר
1 בצל קטן
מלח ופלפל
יוגורט ופל ולימון להגשה
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר כוס וחצי עדשים אדומות ומכסים ב-4 כוסות מים.
2. מוסיפים פנימה גזר קלוף ופרוס ובצל קטן חצוי.
3. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
4. מבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות או עד שהעדשים מתרככות והופכות לעיסה.
5. מגישים עם יוגורט ופלח לימון לסחיטה.
איך להכין צימס בסגנון טורקי?
הנה מתכון של נירה רוסו לצימס בסגנון טורקי, כפי שפורסם בידיעות אחרונות באפריל 2014:
המצרכים:
=======
5 גזרים בינוניים
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס מים
1/4 כוס סוכר
1 כף מלח
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
אופן ההכנה:
=========
1. בשלו בסיר מכוסה את כל המצרכים יחד עד שהגזר רך.
2. הסירו את המכסה, הגבירו את הלהבה וערבבו בעדינות עד שהגזרים עוטים זיגוג בוהק.
3. גיוון: ניתן להכין את המתכון עם תחתיות ארטישוק חתוכות ל-4 (קפואות או טריות) ועם המון פטרוזיליה. מערבבים עם כמות שווה של גזר.
הנה מתכון של נירה רוסו לצימס בסגנון טורקי, כפי שפורסם בידיעות אחרונות באפריל 2014:
המצרכים:
=======
5 גזרים בינוניים
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס מים
1/4 כוס סוכר
1 כף מלח
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
אופן ההכנה:
=========
1. בשלו בסיר מכוסה את כל המצרכים יחד עד שהגזר רך.
2. הסירו את המכסה, הגבירו את הלהבה וערבבו בעדינות עד שהגזרים עוטים זיגוג בוהק.
3. גיוון: ניתן להכין את המתכון עם תחתיות ארטישוק חתוכות ל-4 (קפואות או טריות) ועם המון פטרוזיליה. מערבבים עם כמות שווה של גזר.
איזה פסטה לקנות?
ידיעות אחרונות נתן ל-6 שפים (בממון - 13.4.07) להכין ולטעום מבין 8 סוגי פסטות (נבחרה צורת הפרפרים, שאותה, בגלל צורתה, הכי קשה להכין), והם קבעו את הדירוג הבא:
מקום ראשון - פסטה Farfalle של Barilla. גם מחירה הוא מהזולים במוצרים שהושוו (מצאנו אותה בחנויות "מגה" אבל יתכן שגם רשתות אחרות מחזיקות אותה).
בניגוד להמלצה של היצרן, הם ממליצים על 10 דקות בישול.
במקום השני: פסטה לה מוליזנה. היא הכי יקרה מבין השמונה (מה שמדגים שוב את הקלישאות, על שהכי יקר הוא לא בהכרח הכי טוב). זמן בישול מומלץ ב"נורמל" - 11 דקות.
ידיעות אחרונות נתן ל-6 שפים (בממון - 13.4.07) להכין ולטעום מבין 8 סוגי פסטות (נבחרה צורת הפרפרים, שאותה, בגלל צורתה, הכי קשה להכין), והם קבעו את הדירוג הבא:
מקום ראשון - פסטה Farfalle של Barilla. גם מחירה הוא מהזולים במוצרים שהושוו (מצאנו אותה בחנויות "מגה" אבל יתכן שגם רשתות אחרות מחזיקות אותה).
בניגוד להמלצה של היצרן, הם ממליצים על 10 דקות בישול.
במקום השני: פסטה לה מוליזנה. היא הכי יקרה מבין השמונה (מה שמדגים שוב את הקלישאות, על שהכי יקר הוא לא בהכרח הכי טוב). זמן בישול מומלץ ב"נורמל" - 11 דקות.
איך להכין כרוב צלוי?
הנה מתכון של ישראל אהרוני לכרוב צלוי, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:
המצרכים:
========
1 כרוב אדום או לבן, טרי ומוצק, מנוקה
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל גרוס
1 כף דבש
3 כפות חומץ בלסמי
6 גבעולי תימין
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
1/4 כוס אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס
אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את הכרוב לאורכו. מורחים את החצאים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים.
2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה וכשהוא חם מניחים את חצאי הכרוב כשהצד החתוך כלפי מט, ומטגנים כ-5 דקות, עד שהחלק התחתון צרוב ושחום, כמעט חרוך.
3. מוציאים את הכרובים מהמחבת, יוצקים פנימה את הדבש והחומץ הבלסמי, מערבבים ומכבים את האש.
4. מניחים את הכרובים בתערובת, שוב כשהצד החתוך כלפי מטה, מוסיפים את גבעולי התימין, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לכ-45 דקות.
5. מוצאים מהתנור, הופכים את הכרובית, מפזרים על הצד החתוך את הגבינה ומכניסים לגריל לכמה דקות, עד שהגבינה מזהיבה מעט.
6. מפזרים מעל את האגוזים ומגישים.
הנה מתכון של ישראל אהרוני לכרוב צלוי, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:
המצרכים:
========
1 כרוב אדום או לבן, טרי ומוצק, מנוקה
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל גרוס
1 כף דבש
3 כפות חומץ בלסמי
6 גבעולי תימין
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
1/4 כוס אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס
אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את הכרוב לאורכו. מורחים את החצאים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים.
2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה וכשהוא חם מניחים את חצאי הכרוב כשהצד החתוך כלפי מט, ומטגנים כ-5 דקות, עד שהחלק התחתון צרוב ושחום, כמעט חרוך.
3. מוציאים את הכרובים מהמחבת, יוצקים פנימה את הדבש והחומץ הבלסמי, מערבבים ומכבים את האש.
4. מניחים את הכרובים בתערובת, שוב כשהצד החתוך כלפי מטה, מוסיפים את גבעולי התימין, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לכ-45 דקות.
5. מוצאים מהתנור, הופכים את הכרובית, מפזרים על הצד החתוך את הגבינה ומכניסים לגריל לכמה דקות, עד שהגבינה מזהיבה מעט.
6. מפזרים מעל את האגוזים ומגישים.
איך להכין רסק תפוחי עץ?
הנה מתכון של נירה רוסו להכנת רסק תפוחים ביתי, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:
המצרכים ל-4-6 מנות:
================
4-5 תפוחים מתוקים, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות (או לפרוסות דקות, או לצ'יפס במעבד מזון)
2/3 כוס סירופ בהיר
3 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון טרי
אפשרי: קורט קינמון טחון/ אגוז מוסקט טחון/2 כפות גראפה או קלווארוס או ליקר תפוחים או כל אלכוהול שתרצו
אופן ההכנה:
==========
1. שמים את פיסות התפוח במעבד מזון, עם כל יתר החומרים ומעבדים למחית חלקה.
2. מעבירים לכלי אטום ומצננים 15 דקות לפחות לפני ההגשה.
3. מאחר ומדובר על רסק טרי ללא חומרי שימור יש לעשות בו שימוש מהיר לאחר ההכנה כממרח, רוטב על גלידה, עוגה או כלפתן.
הנה מתכון של נירה רוסו להכנת רסק תפוחים ביתי, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:
המצרכים ל-4-6 מנות:
================
4-5 תפוחים מתוקים, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות (או לפרוסות דקות, או לצ'יפס במעבד מזון)
2/3 כוס סירופ בהיר
3 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון טרי
אפשרי: קורט קינמון טחון/ אגוז מוסקט טחון/2 כפות גראפה או קלווארוס או ליקר תפוחים או כל אלכוהול שתרצו
אופן ההכנה:
==========
1. שמים את פיסות התפוח במעבד מזון, עם כל יתר החומרים ומעבדים למחית חלקה.
2. מעבירים לכלי אטום ומצננים 15 דקות לפחות לפני ההגשה.
3. מאחר ומדובר על רסק טרי ללא חומרי שימור יש לעשות בו שימוש מהיר לאחר ההכנה כממרח, רוטב על גלידה, עוגה או כלפתן.
איפה יש ארכיון עיתונות היסטורית?
ארכיון עיתונות היסטורית הוא אתר מעולה לחיפוש היסטורי בעיתונים שונים בארץ.
האתר מסודר לפי פרמטרים שונים, למשל כשתרצו לדעת מה קרה בארץ ובעולם ביום הולדתכם חפשו לפי תאריך בכל העיתונים. או בעיתון מסוים. בין העיתונים ניתן למצוא את "דבר" "הצפירה" "המודיע" ועוד.
צריך לעקוב אחר ההוראות או לנסות ללמוד מניסוי וטעייה, לאחר זמן קצר תתוודעו לכך שזה באמת לא מסובך. אפשר גם לבחור באופציה של דפדוף, ואז בוחרים את העיתון ואת השנה והחודש הרצויים, ומדפדפים כדי להגיע לעיתון המבוקש.
ארכיון עיתונות היסטורית הוא אתר מעולה לחיפוש היסטורי בעיתונים שונים בארץ.
האתר מסודר לפי פרמטרים שונים, למשל כשתרצו לדעת מה קרה בארץ ובעולם ביום הולדתכם חפשו לפי תאריך בכל העיתונים. או בעיתון מסוים. בין העיתונים ניתן למצוא את "דבר" "הצפירה" "המודיע" ועוד.
צריך לעקוב אחר ההוראות או לנסות ללמוד מניסוי וטעייה, לאחר זמן קצר תתוודעו לכך שזה באמת לא מסובך. אפשר גם לבחור באופציה של דפדוף, ואז בוחרים את העיתון ואת השנה והחודש הרצויים, ומדפדפים כדי להגיע לעיתון המבוקש.
איך להכין מרק אפונה וקבנוס?
הנה מתכון להכנת מרק אפונה וקבנוס של מאיה מרום, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
=========
1 בתל גדול קצוץ
1 גזר מקולף
מעט שמן זית
500 גרם אפונה יבשה
1 כפית כמות
מעט זמן
1 נקניק קבנוס
אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים גס בצל גדול וגזר קלוף ומזהיבים בסיר במעט שמן זית.
2. מוסיפים חבילה (500 גרם) של אפונה יבשה ו-10 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים 45 דקות, עד שהאפונה רכה מאוד וכמעט הופכת לקרם.
3. מטגנים כפית גדושה של כמון במעט שמן עד שניחוח עולה ומוסיפים לסיר המרק.
4. חותכים נקניק קבנוס אחד לחתיכות קטנות ומטגנים באותה מחבת דקה - שתיים עד להזהבה. מוסיפים למרק, מערבבים ומגישים.
הנה מתכון להכנת מרק אפונה וקבנוס של מאיה מרום, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
=========
1 בתל גדול קצוץ
1 גזר מקולף
מעט שמן זית
500 גרם אפונה יבשה
1 כפית כמות
מעט זמן
1 נקניק קבנוס
אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים גס בצל גדול וגזר קלוף ומזהיבים בסיר במעט שמן זית.
2. מוסיפים חבילה (500 גרם) של אפונה יבשה ו-10 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים 45 דקות, עד שהאפונה רכה מאוד וכמעט הופכת לקרם.
3. מטגנים כפית גדושה של כמון במעט שמן עד שניחוח עולה ומוסיפים לסיר המרק.
4. חותכים נקניק קבנוס אחד לחתיכות קטנות ומטגנים באותה מחבת דקה - שתיים עד להזהבה. מוסיפים למרק, מערבבים ומגישים.
איזה שואב אבק אלחוטי כדאי לקנות?
לפי השוואה שנעשתה במוסף "ממון" של ידיעות אחרונות במרץ 2018 שואב האבק האלחוטי המומלץ ביותר לקנייה הוא דייסון מדגם V8. אלו יתרונותיו כפי שצוין בהמלצה: יפה, ידידותי, עוצמתי, מאיץ במהירות שיא, תוצאות מצוינות למעט השאגי, אך לא מיועד לשאגי. הטורבו מכפיל את העוצמה. ראש מיוחד שיפר את איסוף הפירורים. שקט מאוד (לא בטורבו), מתגים נוחים, ארגונומי, קל לתמרון ולהחלפת מצבים. עמדת עגינה משמשת גם להטענה ומאפשרת לאחסן על הקיר. אלו חסרונותיו לפי המפורט באותה כתבה: יקר. ההפעלה מחייבת לחיצה ממושכת. אי אפשר לכבות את פעולת הסיבוב כדי לחסוך חשמל. הריקון מסורבל. לעתים השאיבה קדימה יעילה יותר. החלפת הסוללה מחייבת טכנאי, לא עומד בכוחות עצמו.
המוצר שהגיע למקום השני באותה השוואת מוצרים: LG דגם A9BEDDING2 עם שתי סוללות.
לפי השוואה שנעשתה במוסף "ממון" של ידיעות אחרונות במרץ 2018 שואב האבק האלחוטי המומלץ ביותר לקנייה הוא דייסון מדגם V8. אלו יתרונותיו כפי שצוין בהמלצה: יפה, ידידותי, עוצמתי, מאיץ במהירות שיא, תוצאות מצוינות למעט השאגי, אך לא מיועד לשאגי. הטורבו מכפיל את העוצמה. ראש מיוחד שיפר את איסוף הפירורים. שקט מאוד (לא בטורבו), מתגים נוחים, ארגונומי, קל לתמרון ולהחלפת מצבים. עמדת עגינה משמשת גם להטענה ומאפשרת לאחסן על הקיר. אלו חסרונותיו לפי המפורט באותה כתבה: יקר. ההפעלה מחייבת לחיצה ממושכת. אי אפשר לכבות את פעולת הסיבוב כדי לחסוך חשמל. הריקון מסורבל. לעתים השאיבה קדימה יעילה יותר. החלפת הסוללה מחייבת טכנאי, לא עומד בכוחות עצמו.
המוצר שהגיע למקום השני באותה השוואת מוצרים: LG דגם A9BEDDING2 עם שתי סוללות.
איך להכין לדר תותים טריים?
הנה מתכון להכנת לדר תותים של נירה רוסו כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בנובמבר 2014:
המצרכים:
========
370 גרם תותים טרייםף נטולי גבעולים ועלים
75 גרם סוכר
אופן ההכנה:
==========
1. מכוונים את תנור האפייה לחום הנמוך ביותר, כ-60 מעלות.
2. משמנים קלות נייר אפייה ומרפדים בו תבנית תנור (אם יש יריעת סילפט, השתמשו בה).
3. מרסקים את התותים לעיסה אחידה, מעבירים אותה, יחד עם הסוכר לסיר גבוה, מרתיחים תוך ערבוב מתמיד, עד שהנפח מצטמצם לחצי.
4. מסננים במסננת דקה ומשטחים על נייר האפייה.
5. אופים כ-4 שעות בתנור, עדיין ב-60 מעלות, מוציאים ומניחים להצטנן.
6. הופכים את נייר האפייה שאליו דבוק משטח הלדר על קרש חיתוך.
7. קולפים בעדינות את נייר האפייה.
8. חותכים לרצועות, לריבועים או לכל צורה שנראית לכם, בסכין חדה ומשומנת קלות. מאחסנים מגולגל במקרר.
9. גיוונים: את התותים אפשר להמיר במשמש, נקטרינה, גויאבה, חבוש רחוץ ומקולף חלקית, שכולם חתוכים לפיסות, ופיסות החבוש גם מבושלות כ-10 דקות.
הנה מתכון להכנת לדר תותים של נירה רוסו כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בנובמבר 2014:
המצרכים:
========
370 גרם תותים טרייםף נטולי גבעולים ועלים
75 גרם סוכר
אופן ההכנה:
==========
1. מכוונים את תנור האפייה לחום הנמוך ביותר, כ-60 מעלות.
2. משמנים קלות נייר אפייה ומרפדים בו תבנית תנור (אם יש יריעת סילפט, השתמשו בה).
3. מרסקים את התותים לעיסה אחידה, מעבירים אותה, יחד עם הסוכר לסיר גבוה, מרתיחים תוך ערבוב מתמיד, עד שהנפח מצטמצם לחצי.
4. מסננים במסננת דקה ומשטחים על נייר האפייה.
5. אופים כ-4 שעות בתנור, עדיין ב-60 מעלות, מוציאים ומניחים להצטנן.
6. הופכים את נייר האפייה שאליו דבוק משטח הלדר על קרש חיתוך.
7. קולפים בעדינות את נייר האפייה.
8. חותכים לרצועות, לריבועים או לכל צורה שנראית לכם, בסכין חדה ומשומנת קלות. מאחסנים מגולגל במקרר.
9. גיוונים: את התותים אפשר להמיר במשמש, נקטרינה, גויאבה, חבוש רחוץ ומקולף חלקית, שכולם חתוכים לפיסות, ופיסות החבוש גם מבושלות כ-10 דקות.
איך להכין עוגת קראמבל קפה לשבת?
הנה מתכון להכנת עוגת קראמבל קפה לשבת של ישראל אהרוני, כפי שפורסם בידיעות אחרונות בדצמבר 2015:
המצרכים:
========
125 גרם חמאה רכה + מעט לשימון התבנית
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
כוס ורבע סוכר חום
2 ביצים
2 מנות קפה אספרסו חזק (או קפה נמס חזק)
1 גביע שמנת חמוצה
2.5 כוסות קמח תופח
אופן ההכנה:
==========
1. מתחילים בתערובת הקארמבל: מניחים בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת הקפה הנמס והקינמון ומערבבים.
2. מוסיפים את החמאה החתוכה ומעבדים בין כפות הידיים, בתנועות שפשוף, לתערובת פירורית.
3. עוברים לעוגה: מניחים בקערת המיקסר את החמאה הרכה, תמצית הווניל, המלח והסוכר ומקציפים במטרפה כ-5 דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
4. מוסיפים את הביצים אחת - אחת וטורפים יחד.
5. מוסיפים את הקפה והשמנת, מערבלים רגע, מוסיפים את הקמח ומערבלים מינימום זמן, רק עד שהתערובת אחידה.
6. מורחים תבנית מלבנית (24x18) בחמאה, יוצקים פנימה את תערובת העוגה ומפזרים עליה את התערובת הפירורית בשכבה אחידה.
7. אופים ב-170 מעלות כ-45 דקות, עד שבעוגה שחומה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
הנה מתכון להכנת עוגת קראמבל קפה לשבת של ישראל אהרוני, כפי שפורסם בידיעות אחרונות בדצמבר 2015:
המצרכים:
========
125 גרם חמאה רכה + מעט לשימון התבנית
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
כוס ורבע סוכר חום
2 ביצים
2 מנות קפה אספרסו חזק (או קפה נמס חזק)
1 גביע שמנת חמוצה
2.5 כוסות קמח תופח
אופן ההכנה:
==========
1. מתחילים בתערובת הקארמבל: מניחים בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת הקפה הנמס והקינמון ומערבבים.
2. מוסיפים את החמאה החתוכה ומעבדים בין כפות הידיים, בתנועות שפשוף, לתערובת פירורית.
3. עוברים לעוגה: מניחים בקערת המיקסר את החמאה הרכה, תמצית הווניל, המלח והסוכר ומקציפים במטרפה כ-5 דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
4. מוסיפים את הביצים אחת - אחת וטורפים יחד.
5. מוסיפים את הקפה והשמנת, מערבלים רגע, מוסיפים את הקמח ומערבלים מינימום זמן, רק עד שהתערובת אחידה.
6. מורחים תבנית מלבנית (24x18) בחמאה, יוצקים פנימה את תערובת העוגה ומפזרים עליה את התערובת הפירורית בשכבה אחידה.
7. אופים ב-170 מעלות כ-45 דקות, עד שבעוגה שחומה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
איפה בארץ כדאי לקנות דירה להשקעה?
אלו הערים בישראל שבהן התשואה על השכרה היא גבוהה במיוחד:
דימונה (תשואה של 10% לשנה)
לוד (7.5%)
באר שבע (8% באיזור האוניברסיטה)
בת ים (7.5%)
דרום תל אביב ויפו (5-7%)
חיפה (6% בשכונות כמו הדר עליון, רמות-רמז, קריית אליעזר, בת גלים)
פרדס כץ (5.5%)
נתניה (4.5-5% בשכונת קריית השרון שבה המכללה המקומית)
גבעתיים ורמת גן (5% באזורים כמו רמת עמידר, דרך השלום, אידמית ועמישב)
באר יעקב (5% תשואה ויותר)
על פי כתבה ב"ממון" - מוסף של ידיעות אחרונות מהתאריך 19.2.09
אלו הערים בישראל שבהן התשואה על השכרה היא גבוהה במיוחד:
דימונה (תשואה של 10% לשנה)
לוד (7.5%)
באר שבע (8% באיזור האוניברסיטה)
בת ים (7.5%)
דרום תל אביב ויפו (5-7%)
חיפה (6% בשכונות כמו הדר עליון, רמות-רמז, קריית אליעזר, בת גלים)
פרדס כץ (5.5%)
נתניה (4.5-5% בשכונת קריית השרון שבה המכללה המקומית)
גבעתיים ורמת גן (5% באזורים כמו רמת עמידר, דרך השלום, אידמית ועמישב)
באר יעקב (5% תשואה ויותר)
על פי כתבה ב"ממון" - מוסף של ידיעות אחרונות מהתאריך 19.2.09
