» «
אורז
איך להכין אורז לימוני עם עדשים שחורות?


הנה מתכון לאורז לימוני עם עדשים שחורות של ישראל אהרוני כפי שפורסם בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
3 כוסות אורז בסמטי מבושל

1/2 כוס עדשים שחורות מבושלות

3 כפות שמן או חמאה

1 כפית גרגירי כמון

1 כפית גרגירי חרדל חומים

6 כפות תרמילי הל, כתושים מעט

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

1/3 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס

2 כפות קליפת לימון מגוררת

3 כפות מיץ לימון או ליים

1/2 כפית כורכום

מלח, פלפל שחור גרוס

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים את השמן לסיר רחב ושטוח וכשהוא חם, מטגנים בו את כל התבלינים, הג'ינג'ר ואגוזי הקשיו כ-3 דקות, עד שהאגוזים רק מתחילים להזהיב.

2. מוסיפים את האורז, העדשים, קליפת הלימון, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות.

3. מערבבים את מיץ הלימון עם הכורכום וממשיכים לערבב עוד שתי דקות.

4. מכבים את האש, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!
אורז
איך להכין אורז עם אטריות וקשיו?


הנה מתכון של ישראל אהרוני לאורז עם אטריות וקשיו, כפי שפורסן בעיתון "ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1 כוס איטריות דקיקות

1/4 כוס שמן זית

150 גרם אגוזי קשיו

1 בצל קצוץ

2 כוסות אורז בסמטי שטוף

4 כוסות מים

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית נענע קצוצה

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. יוצקים שמן לסיר וכשהוא חם, מטגנים בו את האטריות היבשות ואגוזי הקשיו כשתי דקות.

2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים יחד עוד כ-2 דקות.

3. מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים עוד דקה.

4. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, את הכורכום והנענע, מלח ופלפל ומערבבים.

5. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות בדיוק.

בתיאבון!
אורז
איך להכין אורז עם פירות יבשים?


הנה מתכון לאורז עם פירות יבשים של אהרוני, כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות" בדצמבר 2016:

המצרכים:
=========
3 כוסות אורז

1/4 כוס שמן זית

1 כף גרגרי כמון שלמים

1 בצל גדול, קצוץ דק

3/4 כוס צימוקים

3/4 כוס משמשים יבשים, קצוצים

1/2 כוס חמוציות

1/2 כוס שבבי שקדים

1 כף דבש

1 כפית קינמון

מעט אגוז מוסקט טחון

6 תרמילי הל כתושים

1 כפית כורכום

2 כפות קליפת תפוז מגוררת

צרור כוסברה קצוצה

מלח, פלפל שחור גרוס

3 עלי דפנה

אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את האורז בסיר רחב עם מי מלח רותחים (כמו פסטה) כעשר דקות, מערבבים מדי פעם, מסננים ושוטפים במי ברז קרים.

2. יוצקים את השמן לסיר וכשהוא חם, מוסיפים את הכמון והבצל לטיגון תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.

3. מוסיפים את הפירות היבשים, השקדים, הדבש והתבלינים, מערבבים וממשיכים דקה נוספת.

4. מערבבים את האורז עם מלח, פלפל, קליפת התפוז והכוסברה, מוסיפים לסיר ומערבבים יחד כדקה.

5. מוסיפים לסיר 1/3 כוס מים, מניחים מעל את עלי הדפנה, מכסים ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר, לבישול 45 דקות.
אורז
איך להכין אורז עם חומוס ויוגורט?


הנה מתכון של ישראל אהרוני לאורז עם חומוס ויוגורט, כפי שפורסם בידיעות אחרונות בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
2 כוסות אורז בסמטי

4 כפות שמן

1 בצל סגול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

פלפל ירוק חריף קצוץ

1 כף גרגרי כמון

1 כף גרגרי שומר

1 כף גרגרי כוסברה כתושים

1 כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כוס גרגרי חומוס, מבושלים (אפשר קפואים ומופשרים)

2 גביעי יוגורט צאן

4 כוסות מים

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1/4 כוס נענע

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
=========
1. משרים את האורז במים כשעה. מסננים.

2. יוצקים לסיר את השמן וכשהוא חם, מטגנים בו את הבצל, הפלפל החריף, השום, גרגרי הכמון, השומר והכוסברה, כדקה.

3. מוסיפים את החומוס, היוגורט, הכורכום והפפריקה, ומבשלים יחד, תוך ערבוב כ-2 דקות.

4. מוסיפים את האורז בשכבה אחת מעל תבשיל החומוס.

5. יוצקים פנימה 4 כוסות מים ומוסיפים את הכוסברה, הנענע, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

6. מערבבים הכל לפני ההגשה.

בתיאבון!

ישראל אהרוני

מסבחה
מהו המתכון למסבחה של אהרוני?


הנה מתכון למסבחה של ישראל אהרוני כפי שפורסם בעיתון ידיעות אחרונות בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
2 כוסות של גרגרי חומוס מבושלים, רכים

1/2 כוס ממי בישול הגרגרים, חמים

1/4 כוס טחינה גולמית משובחת

1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה

3 כפות מיץ לימון

2-3 כפות שמן זית

1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

2 שיני שום, קצוצות

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
שמים בקערה גדולה את הגרגרים החמימים יחד עם שאר החומרים ומערבבים בעדינות ובזריזות כשתי דקות.
טחינה
איך להכין את היוגורטחינה של אהרוני?


הנה מתכון להכנת יוגורטחינה של אהרוני כפי שפורסם שעיתון ידיעות אחרונות בדצמבר 2016:

המצרכים:
========
1 כוס טחינה גולמית משובחת

3 גביעי יוגורט סמיך

3 שיני שום כתושות

5 כפות מיץ לימון

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים ביסודיות בעזרת כף עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

2. אפשר להוסיף לתערובת הטחינה הזאת גם חציל אחד קלוי, קצוץ - יוצא מצוין!


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.