שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין לביבות ירק פריכות ומוצלחות?
הנה מתכון לקציצות ירק פריכות:
המצרכים:
========
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 קישואים בינוניים מקולפים למחצה (מגרדים את הקליפה בעזרת סכין)
1 בצל קטן
חופן פטרוזיליה קצוצה
לפחות חצי כוס פירורי לחם, מוסיפים במידת הצורך.
1 ביצה טרופה
מעט תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מעט קארי (אופציונלי).
שמן לטיגון חמניות או קנולה.
הערה: ניתן להמיר את הקישואים ב-2 גזרים או בבטטה בינונית ולקבל קציצות מתקתקות לילדים).
אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הירקות.
2. מגרדים את הקליפה מהקישואים בעזרת סכין, כך שתישאר שכבה פנימית מהקליפה ואז חוצים לשניים.
3. מקלפים וחוצים לשניים את תפוחי האדמה.
4. קוצצים את הבצל בצורה דקה.
5. שוטפים וקוצצים פטרוזיליה (ניתן לשטוף אותה גם אחרי הקיצוץ ולסנן את המים).
6. מכניסים למיקרו את תפוחי האדמה והקישואים למשך 1.5-2 דקות כדי שיתרככו בעוצמה נמוכה / הפשרה (פעולה זו מקלה על הגירור בהמשך).
7. מגררים את הקישואים ואת תפוחי האדמה במגרדת.
8. מסננים את הנוזלים העודפים מהירקות ומעבירים לקערה.
9. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים היטב.
10. משהים בצד למשך 12 דקות ואז יוצרים לביבות עגולות ושטוחות.
11. מחממים שמן במחבת על אש בינונית-נמוכה.
12. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
13. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
בתיאבון!
איך להכין לביבות כרובית?
הנה מתכון ללביבות כרובית (מכמות זו תצאנה 25 לביבות)
מצרכים:
======
2 כרוביות בגודל בינוני
50 גרם גבינת עזים
1 שן שום
חופן כוסברה (לא חובה)
2 ביצים
4 כפות שמנת מתוקה
1/2 כוס קמח
מלח גס
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
=========
1. יש לחצות את ראשי הכרובית, להניח בסיר, למלא מים קרים ומלח, להביא לרתיחה ולתת למים לרתוח עד התרככות הכרובית במשך רבע שעה, לאחר שהכרובית מתרככת יש להנמיך את האש ולבשל 25 דקות נוספות.
2. להעביר את הכרובית המבושלת למסננת ולצנן.
3. מכניסים למעבד מזון את כל החומרים מלבד שמן הזית ומרסקים עד לקבלת עיסה חלקה לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח.
4. יוצקים 1/2 ס"מ שמן זית למחבת ומחממים אותו על להבה בינונית חמש דקות.
5. יוצקים לשמן מהבלילה בעזרת כף, מטגנים עד הזהבת הלביבה בשוליים משני הצדדים.
6. מניחים על נייר סופג ומגישים.
בתיאבון!
יש מתכון ללביבות שעשויות מתפוחי אדמה?
הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה, של השף חיים כהן, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בדצמבר 2008:
החומרים:
========
3 תפוחי אדמה מגוררים גס וסחוטים מנוזלים
2 בצלים מגוררים
רבע כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 ביצים
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
===========
1. מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב.
2. מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק, מניחים בה כפות מהבלילה ומשטחים קצת בגב הכף.
3. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
4. מניחים על מגבות נייר.
5. מגישים עם שמנת חמוצה או סוכר.
בתיאבון!
איך להכין לביבות בטטה ותפוחי אדמה?
הנה מתכון ללביבות בטטה ותפוחי אדמה של מיכל לוי-אלחלל, כפי שפורסם בגיליון לאישה בדצמבר 2023:
המצרכים לכ-15 לביבות גדולות:
======================
5-6 תפוחי אדמה לבנים בגודל בינוני, קלופים
1 בטטה(כ-400 גרם) קלופה
4 כפות קמח
1 ביצה
2 כפות פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור
לטיגון: שמן
אופן ההכנה:
=========
1. מגררים בפומפייה גסה או במעבד מזון את תפוחי האדמה והבטטה. סוחטים היטב מעודפי הנוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. יוצרים מהעיסה לביבות בגודל אחיד.
2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הלביבות עד שהן זהובות משני הצדדים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג (ניתן גם לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. מברישים בשמן את התבנית ואת הלביבות עצמן ואופים כ-10 דקות).
3. מגישים חם, מומלץ לצד יוגורט או שמנת חמוצה.
איך להכין לביבות כרובית בריאות?
הנה מתכון להכנת לביבות כרובית בריאות:
המצרכים:
========
1 כרובית בינונית - גדולה
2 גזרים
1 בצל קצוץ מטוגן במעט שמן
1/2 כוס קמח כוסמין
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הכרובית עד שהיא מתרככת, מסננים ומועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה.
2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
3. יוצרים לביבות ביד או בעזרת רינג קטן ומניחים בתבנית על נייר אפייה משומן.
4. אופים עד הזהבה כשלושים דקות בחום של 180 מעלות. ניתן להפוך את הלביבות לאפייה גם בצד השני לעוד רבע שעה, אך לא חייבים.
איך להכין לביבות ירק אפויות מירקות טריים?
הנה מתכון של ליאורה חוברה ללביבות ירק מירקות טריים:
המצרכים ל-16 לביבות:
===================
2 כוסות ירק מגורר או קצוץ דק (סלק, גזר, קישוא, עלי תרד או מנגולד. אם משתמשים בפטריות רצוי לשלב עם ירק מבושל, כמו כרובית)
1 ביצה
6 כפות סובין שיבולת שועל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
===========
1. סוחטים עם הידיים את הירקות מנוזלים. מסננים את הנוזלים לאחר הגירור או הקיצוץ.
2. שמים בקערה גדולה את המרכיבים (פרט לשומשום השחור) ומערבבים היטב.
3. מניחים בצד ל-10 דקות עד שהעיסה מוצקה ואחידה. אם היא עדיין נוזלית, ניתן להוסיף עוד קמח או סובין שיבול שועל לפי סוג הלביבה.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
5. בידיים רטובות יוצרים לביבות מהעיסה ומניחים בתבנית. זורים שומשום שחור על לביבות הירקות המבושלים.
6. אופים בתנור שחומם כ-30-40 דקות עד שהלביבות מתקשות מעט ומזהיבות. אפשר להפוך את הלביבות ולאפות עוד כמה דקות, אבל אין הכרח. מגישים חם.
איך להכין לביבות תפוחי אדמה אפויות?
הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה אפויות:
המצרכים:
=======
3 תפוחי אדמה
2 בצלים קצוצים
1 כפית שמן
100 גרם פטריות קצוצות
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
1 כפית אבקת מרק
מלח ופלפל לפי הטעם
תרסיס שמן
נייר אפייה
אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח עד לריכוך, מסננים ומועכים למחית.
2. מאדים את הבצל הקצוץ עם הפטריות בכפית שמן, מניחים בצד להתקרר מעט ומוסיפים, עם פירורי הלחם למחית תפוחי האדמה, מתבלים ומערבבים היטב.
3. יוצרים כ-15 לביבות ומניחים על גבי נייר אפייה משומן בתרסיס שמן. אופים בחום בינוני כ-20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים כ-10 דקות נוספות עד להשחמה.
איך להכין לביבות בטטה אפויות?
הנה מתכון ל-20 לביבות בטטה אפויות של ניקי:
המצרכים:
=========
2 בטטות בגודל בינוני
תפוח אדמה
בצל גדול
30 גרם חמאה / 3-4 כפות שמן
ביצה
3/4 כוס פירורי לחם או מעט יותר קמח
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
המצרכים למטבל שמנת:
===================
200 גרם שמנת חמוצה
כפית שום כתוש
כפית גדושה מיונז
2 כפות עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח
אופן ההכנה:
==========
1. לקלף את הבטטות והתפוח אדמה, להרתיח מים בסיר להוסיף את הבטטות ותפוח האדמה ולבשל עד שהם רכים, למעוך את הירקות יחד עם החמאה להוסיף את פירורי הלחם, הביצה והפטרוזיליה ולתבל.
2. לשים במחבת שתי כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שמזהיב ולהוסיף לעיסה.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
4. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן, להרטיב את הידיים ולהכין לביבות ולהניח על הנייר אפייה.
5. לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך את הלביבות לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.
6. לערבב את מצרכי מטבל השמנת ולהגיש עם הלביבות
איך להכין בינייה (לביבות)?
הנה מתכון להכנת לביבות בינייה:
המצרכים ל-15 לביבות:
================
1/2 כוס מים
60 גרם חמאה
מעט מלח
1 כף סוכר
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
שמן עמוק לטיגון
להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. שמים בסיר את הסוכר, המלח, המים והחמאה ומביאם לרתיחה.
2. מיד עם הרתיחה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב על אש בינונית עד שמתקבל כדור בצק. ממשיכים לערבב 2 דקות תוך כדי בחישה.
3. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
4. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים להטמעה.
5. מחממים שמן עמוק ומביאים לרתיחה. בעזרת כף יוצקים 4-5 לביבות בכל פעם. מטגנים עד שהם תפוחות וזהובות ומוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת.
6. מניחים על נייר מגבת, בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד.

הנה מתכון לקציצות ירק פריכות:
המצרכים:
========
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 קישואים בינוניים מקולפים למחצה (מגרדים את הקליפה בעזרת סכין)
1 בצל קטן
חופן פטרוזיליה קצוצה
לפחות חצי כוס פירורי לחם, מוסיפים במידת הצורך.
1 ביצה טרופה
מעט תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מעט קארי (אופציונלי).
שמן לטיגון חמניות או קנולה.
הערה: ניתן להמיר את הקישואים ב-2 גזרים או בבטטה בינונית ולקבל קציצות מתקתקות לילדים).
אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הירקות.
2. מגרדים את הקליפה מהקישואים בעזרת סכין, כך שתישאר שכבה פנימית מהקליפה ואז חוצים לשניים.
3. מקלפים וחוצים לשניים את תפוחי האדמה.
4. קוצצים את הבצל בצורה דקה.
5. שוטפים וקוצצים פטרוזיליה (ניתן לשטוף אותה גם אחרי הקיצוץ ולסנן את המים).
6. מכניסים למיקרו את תפוחי האדמה והקישואים למשך 1.5-2 דקות כדי שיתרככו בעוצמה נמוכה / הפשרה (פעולה זו מקלה על הגירור בהמשך).
7. מגררים את הקישואים ואת תפוחי האדמה במגרדת.
8. מסננים את הנוזלים העודפים מהירקות ומעבירים לקערה.
9. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים היטב.
10. משהים בצד למשך 12 דקות ואז יוצרים לביבות עגולות ושטוחות.
11. מחממים שמן במחבת על אש בינונית-נמוכה.
12. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
13. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
בתיאבון!

הנה מתכון ללביבות כרובית (מכמות זו תצאנה 25 לביבות)
מצרכים:
======
2 כרוביות בגודל בינוני
50 גרם גבינת עזים
1 שן שום
חופן כוסברה (לא חובה)
2 ביצים
4 כפות שמנת מתוקה
1/2 כוס קמח
מלח גס
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
=========
1. יש לחצות את ראשי הכרובית, להניח בסיר, למלא מים קרים ומלח, להביא לרתיחה ולתת למים לרתוח עד התרככות הכרובית במשך רבע שעה, לאחר שהכרובית מתרככת יש להנמיך את האש ולבשל 25 דקות נוספות.
2. להעביר את הכרובית המבושלת למסננת ולצנן.
3. מכניסים למעבד מזון את כל החומרים מלבד שמן הזית ומרסקים עד לקבלת עיסה חלקה לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח.
4. יוצקים 1/2 ס"מ שמן זית למחבת ומחממים אותו על להבה בינונית חמש דקות.
5. יוצקים לשמן מהבלילה בעזרת כף, מטגנים עד הזהבת הלביבה בשוליים משני הצדדים.
6. מניחים על נייר סופג ומגישים.
בתיאבון!

הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה, של השף חיים כהן, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בדצמבר 2008:
החומרים:
========
3 תפוחי אדמה מגוררים גס וסחוטים מנוזלים
2 בצלים מגוררים
רבע כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
2 ביצים
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
===========
1. מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב.
2. מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק, מניחים בה כפות מהבלילה ומשטחים קצת בגב הכף.
3. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
4. מניחים על מגבות נייר.
5. מגישים עם שמנת חמוצה או סוכר.
בתיאבון!

הנה מתכון ללביבות בטטה ותפוחי אדמה של מיכל לוי-אלחלל, כפי שפורסם בגיליון לאישה בדצמבר 2023:
המצרכים לכ-15 לביבות גדולות:
======================
5-6 תפוחי אדמה לבנים בגודל בינוני, קלופים
1 בטטה(כ-400 גרם) קלופה
4 כפות קמח
1 ביצה
2 כפות פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור
לטיגון: שמן
אופן ההכנה:
=========
1. מגררים בפומפייה גסה או במעבד מזון את תפוחי האדמה והבטטה. סוחטים היטב מעודפי הנוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. יוצרים מהעיסה לביבות בגודל אחיד.
2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הלביבות עד שהן זהובות משני הצדדים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג (ניתן גם לאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. מברישים בשמן את התבנית ואת הלביבות עצמן ואופים כ-10 דקות).
3. מגישים חם, מומלץ לצד יוגורט או שמנת חמוצה.
לביבות

הנה מתכון להכנת לביבות כרובית בריאות:
המצרכים:
========
1 כרובית בינונית - גדולה
2 גזרים
1 בצל קצוץ מטוגן במעט שמן
1/2 כוס קמח כוסמין
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הכרובית עד שהיא מתרככת, מסננים ומועכים בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה.
2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
3. יוצרים לביבות ביד או בעזרת רינג קטן ומניחים בתבנית על נייר אפייה משומן.
4. אופים עד הזהבה כשלושים דקות בחום של 180 מעלות. ניתן להפוך את הלביבות לאפייה גם בצד השני לעוד רבע שעה, אך לא חייבים.

הנה מתכון של ליאורה חוברה ללביבות ירק מירקות טריים:
המצרכים ל-16 לביבות:
===================
2 כוסות ירק מגורר או קצוץ דק (סלק, גזר, קישוא, עלי תרד או מנגולד. אם משתמשים בפטריות רצוי לשלב עם ירק מבושל, כמו כרובית)
1 ביצה
6 כפות סובין שיבולת שועל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
===========
1. סוחטים עם הידיים את הירקות מנוזלים. מסננים את הנוזלים לאחר הגירור או הקיצוץ.
2. שמים בקערה גדולה את המרכיבים (פרט לשומשום השחור) ומערבבים היטב.
3. מניחים בצד ל-10 דקות עד שהעיסה מוצקה ואחידה. אם היא עדיין נוזלית, ניתן להוסיף עוד קמח או סובין שיבול שועל לפי סוג הלביבה.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות), ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
5. בידיים רטובות יוצרים לביבות מהעיסה ומניחים בתבנית. זורים שומשום שחור על לביבות הירקות המבושלים.
6. אופים בתנור שחומם כ-30-40 דקות עד שהלביבות מתקשות מעט ומזהיבות. אפשר להפוך את הלביבות ולאפות עוד כמה דקות, אבל אין הכרח. מגישים חם.

הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה אפויות:
המצרכים:
=======
3 תפוחי אדמה
2 בצלים קצוצים
1 כפית שמן
100 גרם פטריות קצוצות
2 ביצים
3 כפות פירורי לחם
1 כפית אבקת מרק
מלח ופלפל לפי הטעם
תרסיס שמן
נייר אפייה
אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח עד לריכוך, מסננים ומועכים למחית.
2. מאדים את הבצל הקצוץ עם הפטריות בכפית שמן, מניחים בצד להתקרר מעט ומוסיפים, עם פירורי הלחם למחית תפוחי האדמה, מתבלים ומערבבים היטב.
3. יוצרים כ-15 לביבות ומניחים על גבי נייר אפייה משומן בתרסיס שמן. אופים בחום בינוני כ-20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים כ-10 דקות נוספות עד להשחמה.

הנה מתכון ל-20 לביבות בטטה אפויות של ניקי:
המצרכים:
=========
2 בטטות בגודל בינוני
תפוח אדמה
בצל גדול
30 גרם חמאה / 3-4 כפות שמן
ביצה
3/4 כוס פירורי לחם או מעט יותר קמח
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
המצרכים למטבל שמנת:
===================
200 גרם שמנת חמוצה
כפית שום כתוש
כפית גדושה מיונז
2 כפות עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח
אופן ההכנה:
==========
1. לקלף את הבטטות והתפוח אדמה, להרתיח מים בסיר להוסיף את הבטטות ותפוח האדמה ולבשל עד שהם רכים, למעוך את הירקות יחד עם החמאה להוסיף את פירורי הלחם, הביצה והפטרוזיליה ולתבל.
2. לשים במחבת שתי כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שמזהיב ולהוסיף לעיסה.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
4. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן, להרטיב את הידיים ולהכין לביבות ולהניח על הנייר אפייה.
5. לאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך את הלביבות לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.
6. לערבב את מצרכי מטבל השמנת ולהגיש עם הלביבות

הנה מתכון להכנת לביבות בינייה:
המצרכים ל-15 לביבות:
================
1/2 כוס מים
60 גרם חמאה
מעט מלח
1 כף סוכר
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
שמן עמוק לטיגון
להגשה: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. שמים בסיר את הסוכר, המלח, המים והחמאה ומביאם לרתיחה.
2. מיד עם הרתיחה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב על אש בינונית עד שמתקבל כדור בצק. ממשיכים לערבב 2 דקות תוך כדי בחישה.
3. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
4. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים להטמעה.
5. מחממים שמן עמוק ומביאים לרתיחה. בעזרת כף יוצקים 4-5 לביבות בכל פעם. מטגנים עד שהם תפוחות וזהובות ומוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת.
6. מניחים על נייר מגבת, בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד.
איך להכין לביבות כתומות?
הנה מתכון להכנת לביבות כתומות:
המצרכים:
=========
1 בטטה
2 תפוחי אדמה
2 בצלים ירוקים קצוצים
2 כפות קמח
3 כפות נענע קצוצה
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
2 ביצים
2 כפות קמח
3 כפות רטוב טריאקי
1 כף אבקת קארי
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. קולפים את הבטטה ותפוחי האדמה ומגרדים על פומפיה גסה. סוחטים היטב מכל הנוזלים ומניחים בקערה.
2. להוסיף לקערה את כל שאר התבלינים ולערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. לחמם שמן במחבת, לקחת חופן מהתערובת, לסחוט, ליצור לביבה עגולה ושטוחה ולהניח במחבת.
4. לטגן על אש בינונית שלש דקות מכל צד או עד להזהבה, להניח על נייר סופג ולהגיש.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת לביבות כתומות:
המצרכים:
=========
1 בטטה
2 תפוחי אדמה
2 בצלים ירוקים קצוצים
2 כפות קמח
3 כפות נענע קצוצה
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
2 ביצים
2 כפות קמח
3 כפות רטוב טריאקי
1 כף אבקת קארי
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. קולפים את הבטטה ותפוחי האדמה ומגרדים על פומפיה גסה. סוחטים היטב מכל הנוזלים ומניחים בקערה.
2. להוסיף לקערה את כל שאר התבלינים ולערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. לחמם שמן במחבת, לקחת חופן מהתערובת, לסחוט, ליצור לביבה עגולה ושטוחה ולהניח במחבת.
4. לטגן על אש בינונית שלש דקות מכל צד או עד להזהבה, להניח על נייר סופג ולהגיש.
בתיאבון!
איך להכין לביבות כרובית ואגוזים?
הנה מתכון להכנת לביבות כרובית ואגוזים:
המצרכים:
=========
1 כרובית
1 ליטר חלב
2 ביצים
1/2 כוס קמח תופח מאליו
3/4 כוס אגוזי לוז קלופים, קלויים וגרוסים
3/4 כוס קשקבל מגוררת
2 כפות שמן אגוזים
1 כפית אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כוס שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
==========
1. לפרק את פרחי הכרובית ולהניחם בסיר עם החלב, המלח והפלפל. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עוד שבע דקות עד שהכרובית מתרככת, אך לא לחלוטין.
2. לסנן את הכרובית היטב ולטחון אותה במעבד מזון.
3. לערבב בקערה את הכרובית עם יתר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף אגוז ומוסקט, עוד מלח ופלפל ולטגן בשמן חם לביבות עגולות.
4. להניח את הלביבות לאחר הטיגון על נייר סופג ולהגיש חם.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת לביבות כרובית ואגוזים:
המצרכים:
=========
1 כרובית
1 ליטר חלב
2 ביצים
1/2 כוס קמח תופח מאליו
3/4 כוס אגוזי לוז קלופים, קלויים וגרוסים
3/4 כוס קשקבל מגוררת
2 כפות שמן אגוזים
1 כפית אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כוס שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
==========
1. לפרק את פרחי הכרובית ולהניחם בסיר עם החלב, המלח והפלפל. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עוד שבע דקות עד שהכרובית מתרככת, אך לא לחלוטין.
2. לסנן את הכרובית היטב ולטחון אותה במעבד מזון.
3. לערבב בקערה את הכרובית עם יתר החומרים עד לקבלת תערובת אחידה, להוסיף אגוז ומוסקט, עוד מלח ופלפל ולטגן בשמן חם לביבות עגולות.
4. להניח את הלביבות לאחר הטיגון על נייר סופג ולהגיש חם.
בתיאבון!
איך להכין לביבות קישואים?
הנה מתכון ללביבות קישואים:
המצרכים:
========
1 ק"ג קישואים
1 ק"ג בצל
2-3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
להגשה: ריבת שזיפים (פובידל) או ריבת משמש או ריבת תות
אופן ההכנה:
==========
1. מגררים דק את הקישואים והבצל וסוחטים אותם היטב בידיים כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.
2. מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל ומערבבים.
3. מחממים במחבת מעט שמן על אש בינונית. מניחים במחבת כפות גדושות מהתערובת ומשטחים אותן. מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה.
4. מגישים עם ריבה.
בתיאבון!
הנה מתכון ללביבות קישואים:
המצרכים:
========
1 ק"ג קישואים
1 ק"ג בצל
2-3 ביצים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
להגשה: ריבת שזיפים (פובידל) או ריבת משמש או ריבת תות
אופן ההכנה:
==========
1. מגררים דק את הקישואים והבצל וסוחטים אותם היטב בידיים כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.
2. מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל ומערבבים.
3. מחממים במחבת מעט שמן על אש בינונית. מניחים במחבת כפות גדושות מהתערובת ומשטחים אותן. מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה.
4. מגישים עם ריבה.
בתיאבון!
איך להכין לביבות תפוחי אדמה לטבעונים?
הנה מתכון טבעוני ללביבות תפוחי אדמה:
המצרכים ואופן ההכנה:
==================
3-4 תפוחי אדמה מגוררים מבושלים. לאחר הבישול נותנים לתפוחי האדמה לעמוד מספר שעות כדי להגיר את כל הנוזלים ואז מוסיפים:
שליש כוס סולת
בצל מטוגן אחד
שום כתוש
מלח, פלפל
אופציה 2
========
לגרר כ-7 תפוחי אדמה על פומפיה גסה.
לפזר קצת מלח (כדי להגיר נוזלים) ולעסות עם הידיים.
את המים שנזלו לשמור בקערה מתחת.
לשפוך את המים, ואת העמילן שנאגר להחזיר לתפוחי האדמה.
להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם וכ-7 כפות קמח.
לערבב הכל.
לטגן או לאפות.
הערות:
=====
אפשר להוסיף בצל מטוגן או גזר או קישוא על פי הטעם.
בתיאבון!
הנה מתכון טבעוני ללביבות תפוחי אדמה:
המצרכים ואופן ההכנה:
==================
3-4 תפוחי אדמה מגוררים מבושלים. לאחר הבישול נותנים לתפוחי האדמה לעמוד מספר שעות כדי להגיר את כל הנוזלים ואז מוסיפים:
שליש כוס סולת
בצל מטוגן אחד
שום כתוש
מלח, פלפל
אופציה 2
========
לגרר כ-7 תפוחי אדמה על פומפיה גסה.
לפזר קצת מלח (כדי להגיר נוזלים) ולעסות עם הידיים.
את המים שנזלו לשמור בקערה מתחת.
לשפוך את המים, ואת העמילן שנאגר להחזיר לתפוחי האדמה.
להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם וכ-7 כפות קמח.
לערבב הכל.
לטגן או לאפות.
הערות:
=====
אפשר להוסיף בצל מטוגן או גזר או קישוא על פי הטעם.
בתיאבון!
איך להכין לביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול?
הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול:
המצרכים:
=========
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 ביצים
2 חלבונים
1/2 כוס קמח
1 כוס גדושה עשבי תיבול קצוצים (לפי בחירה - עירית, בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה וכו')
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כוס שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את תפוחי האדמה ללא קליפתם במי מלח עד לריכוך. לסנן ולמעוך עד לקבלת מחית חלקה.
2. להוסיף את שאר החומרים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. לחמם שמן במחבת ולצקת בעזרת כף לביבות עגולות ושטוחות אל השמן.
4. לטגן כשתי דקות מכל צד או עד להזהבה.
5. לאחר שמוציאים מהשמן, יש להניח את הלביבות על נייר סופג ולהגישן מיד.
בתיאבון!
הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה ועשבי תיבול:
המצרכים:
=========
2 תפוחי אדמה בינוניים
2 ביצים
2 חלבונים
1/2 כוס קמח
1 כוס גדושה עשבי תיבול קצוצים (לפי בחירה - עירית, בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה וכו')
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כוס שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את תפוחי האדמה ללא קליפתם במי מלח עד לריכוך. לסנן ולמעוך עד לקבלת מחית חלקה.
2. להוסיף את שאר החומרים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. לחמם שמן במחבת ולצקת בעזרת כף לביבות עגולות ושטוחות אל השמן.
4. לטגן כשתי דקות מכל צד או עד להזהבה.
5. לאחר שמוציאים מהשמן, יש להניח את הלביבות על נייר סופג ולהגישן מיד.
בתיאבון!
איך להכין רוסטי?
הנה מתכון להכנת רוסטי:
המצרכים ל-4 מנות:
==============
900 גרם תפוחי אדמה
4 כפות חמאה
1 כפית מלח
2 כפות חלב
אופן ההכנה:
=========
1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לרצועות דקות. מחממים את את החמאה במחבת גדולה על אש נמוכה ומטגנים את תפוחי האדמה עד שיתרככו ויזהיבו.
2. מוסיפים את המלח ולוחצים על תפוחי האדמה עד שנוצרת במחבת מעין עוגה. מוזגים את החלב מעליהם ומכסים את המחבת במשך 20-51 דקות. מדי פעם יש לנענע את המחבת כדי שהתערובת לא תדבק לדפנות ולוחצים על תפוחי האדמה על מנת שיווצר מעטה פריך בתחתית.
3. מכסים את המחבת בצלחת גדולה והופכים את העוגה לתוך הצלחת, כך שהתחתית הפריכה פונה כלי מעלה. מגישים מיד.
הנה מתכון להכנת רוסטי:
המצרכים ל-4 מנות:
==============
900 גרם תפוחי אדמה
4 כפות חמאה
1 כפית מלח
2 כפות חלב
אופן ההכנה:
=========
1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לרצועות דקות. מחממים את את החמאה במחבת גדולה על אש נמוכה ומטגנים את תפוחי האדמה עד שיתרככו ויזהיבו.
2. מוסיפים את המלח ולוחצים על תפוחי האדמה עד שנוצרת במחבת מעין עוגה. מוזגים את החלב מעליהם ומכסים את המחבת במשך 20-51 דקות. מדי פעם יש לנענע את המחבת כדי שהתערובת לא תדבק לדפנות ולוחצים על תפוחי האדמה על מנת שיווצר מעטה פריך בתחתית.
3. מכסים את המחבת בצלחת גדולה והופכים את העוגה לתוך הצלחת, כך שהתחתית הפריכה פונה כלי מעלה. מגישים מיד.
איך להכין לביבות טופו וירק אפויות?
הנה מתכון ללביבות טופו וירק אפויות:
המצרכים:
=======
500 גר' טופו
2 גזרים גדולים
2 קישואים גדולים
5 שיני שום
1 בצל גדול
מעט פטרוזילה קצוצה
3-4 כפות טחינה גולמית
4-5 כפות שיבולת שועל דקה
מלח, פלפל, כורכום
גיוון: מי שאטהב יכול להוסיך גם מקלות סלרי ומעט נענע
אופן ההכנה:
=========
1. להכניס למעבד מזון או לגרר עם פומפיה טופו, גזר, קישוא, שום ובצל.
2. להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה (למי שאוהב גם את הסלרי והנענע), טחינה, שיבולת שועל ותבלינים ולערבב היטב.
3. ליצור לביבות ולהניח בתבנית עם נייר אפייה. לאפות בתנור שחומם מראש ל-220מ מעלות עד להזהבה.
הנה מתכון ללביבות טופו וירק אפויות:
המצרכים:
=======
500 גר' טופו
2 גזרים גדולים
2 קישואים גדולים
5 שיני שום
1 בצל גדול
מעט פטרוזילה קצוצה
3-4 כפות טחינה גולמית
4-5 כפות שיבולת שועל דקה
מלח, פלפל, כורכום
גיוון: מי שאטהב יכול להוסיך גם מקלות סלרי ומעט נענע
אופן ההכנה:
=========
1. להכניס למעבד מזון או לגרר עם פומפיה טופו, גזר, קישוא, שום ובצל.
2. להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה (למי שאוהב גם את הסלרי והנענע), טחינה, שיבולת שועל ותבלינים ולערבב היטב.
3. ליצור לביבות ולהניח בתבנית עם נייר אפייה. לאפות בתנור שחומם מראש ל-220מ מעלות עד להזהבה.
אפשר לקבל מתכון ללביבות בלי קמח?
הנה מתכון ללביבות של הילה אלפרט, כפי שפורסם בעיתון "ישראל היום" בדצמבר 2008.
מצרכים:
=======
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
2 ביצים
מלח
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
===========
- לחמם במחבת רחבה שמן בגובה של כ-4 ס"מ.
- בפומפיה גסה מגרדים את תפוחי האדמה וסוחטים היטב.יש לזכור כי אין קמח שיספוג את הנוזלים.
- שוברים פנימה את הביצים וממליחים.
- צרים בעזרת כפות הידיים קציצות קטנות ומשטחים אותן בכל הכוח בין כפות הידיים.
- מטגנים בשמן חם מאד, אך לא מעשן.
- לטגן ולהשחים לפי הטעם.
- להניח את הלביבות על ניק סופג ולהגיש מיד.
תוספות מומלצות: שמנת חמוצה, בצל ירוק קצוץ, ביצי סלמון או זיתים וחלמון ביצה מרוסק.
כל תוספת יש להגיש בקערה קטנה עם כפית.
בתיאבון!
מצרכים:
=======
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
2 ביצים
מלח
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
===========
- לחמם במחבת רחבה שמן בגובה של כ-4 ס"מ.
- בפומפיה גסה מגרדים את תפוחי האדמה וסוחטים היטב.יש לזכור כי אין קמח שיספוג את הנוזלים.
- שוברים פנימה את הביצים וממליחים.
- צרים בעזרת כפות הידיים קציצות קטנות ומשטחים אותן בכל הכוח בין כפות הידיים.
- מטגנים בשמן חם מאד, אך לא מעשן.
- לטגן ולהשחים לפי הטעם.
- להניח את הלביבות על ניק סופג ולהגיש מיד.
תוספות מומלצות: שמנת חמוצה, בצל ירוק קצוץ, ביצי סלמון או זיתים וחלמון ביצה מרוסק.
כל תוספת יש להגיש בקערה קטנה עם כפית.
בתיאבון!
איך להכין לביבות זוקיני, כרשה וקשקבל?
הנה מתכון של השפית אביבית פריאל ללביבות זוקיני, כרשה וקשקבל, כפי שפורסם ב"השולחן" במרץ 2019:
המצרכים:
========
1 כרשה חתוכה לשניים ללא השליש העליון
3 זוקיני מגוררים גס וסחוטים
1 בצל סגול קצוץ דק
2 ביצים
1/2 כוס גבינת קשקבל מגוררת
1 כף אורגנו קצוץ
1 כף תימין קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
קורט אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור טחון
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים כרשה בשפע מים כ-20 דקות עד שהיא רכה. מצננים מעט, סוחטים היטב וקוצצים גס.
2. מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים בצל 4-3 דקות עד שהוא זהוב. מצננים מעט.
3. בקערה גדולה מניחים כרשה, בצל מטוגן ואת שאר חומרי הלביבות ומערבבים היטב.
4. מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 6-5 ס"מ ומטגנים על להבה בינונית 3-2 דקות מכל צד עד שהן שחומות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. אם מכינים מראש, שומרים במקרר עד יומיים וסמוך להגשה מחממים בתנור חם.
הנה מתכון של השפית אביבית פריאל ללביבות זוקיני, כרשה וקשקבל, כפי שפורסם ב"השולחן" במרץ 2019:
המצרכים:
========
1 כרשה חתוכה לשניים ללא השליש העליון
3 זוקיני מגוררים גס וסחוטים
1 בצל סגול קצוץ דק
2 ביצים
1/2 כוס גבינת קשקבל מגוררת
1 כף אורגנו קצוץ
1 כף תימין קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
קורט אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור טחון
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים כרשה בשפע מים כ-20 דקות עד שהיא רכה. מצננים מעט, סוחטים היטב וקוצצים גס.
2. מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים בצל 4-3 דקות עד שהוא זהוב. מצננים מעט.
3. בקערה גדולה מניחים כרשה, בצל מטוגן ואת שאר חומרי הלביבות ומערבבים היטב.
4. מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 6-5 ס"מ ומטגנים על להבה בינונית 3-2 דקות מכל צד עד שהן שחומות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5. מגישים חם או בטמפרטורת החדר. אם מכינים מראש, שומרים במקרר עד יומיים וסמוך להגשה מחממים בתנור חם.
איך להכין לביבות סלק וגבינות?
הנה מתכון ללביבות סלק וגבינות של יונית סולטן - צוקרמן:
המצרכים עבור 6 מנות:
===============
5 סלקים מבושלים
200 גרם (2 כוסות) פתיתי מוצרלה השף הלבן
2 ביצים
1/2 כוס (70 גרם) קמח
1 כף שום כתוש
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
להגשה:
======
מעט בצל ירוק פרוס
1/2 גביע (100 גרם) קרם פרש השף הלבן
אופן ההכנה:
=========
1. מגררים את הסלק בפומפייה גסה ומניחים כמה דקות בממסננת להגרת נוזלים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הגבינה, הביצים, הקמח, השטם, המוסקט, המלח והפלפל ומערבבים לעיסה אחידה.
2. מחממים שמן בסיר בינוני. יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר 5-6 ס"מ ומשטחים אותם. מטגנים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה.
3. מקשטים בצל ירוק ומגישים בליווי קרם פרש.
הנה מתכון ללביבות סלק וגבינות של יונית סולטן - צוקרמן:
המצרכים עבור 6 מנות:
===============
5 סלקים מבושלים
200 גרם (2 כוסות) פתיתי מוצרלה השף הלבן
2 ביצים
1/2 כוס (70 גרם) קמח
1 כף שום כתוש
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
להגשה:
======
מעט בצל ירוק פרוס
1/2 גביע (100 גרם) קרם פרש השף הלבן
אופן ההכנה:
=========
1. מגררים את הסלק בפומפייה גסה ומניחים כמה דקות בממסננת להגרת נוזלים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הגבינה, הביצים, הקמח, השטם, המוסקט, המלח והפלפל ומערבבים לעיסה אחידה.
2. מחממים שמן בסיר בינוני. יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר 5-6 ס"מ ומשטחים אותם. מטגנים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה.
3. מקשטים בצל ירוק ומגישים בליווי קרם פרש.
איך להכין לביבות בטטה של אורנה ואלה?
הנה מתכון להכנת לביבות הבטטה של אורנה ואלה:
מצרכים ל-25-30 לביבות:
================
11/4 ק"ג בטטות (750 גרם אחרי קילוף ובישול)
2 כפיות רוטב סויה (קיקומן)
¾ כוס (100 גרם) קמח
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
========
1. קולפים את הבטטות וחותכים לחתיכות גדולות.
2. מבשלים בסיר מים (או מאדים) עד שהבטטות רכות לגמרי, ומניחים אותן במסננת לשעה-שעתיים כדי שיפרישו נוזלים (אפשר להשאיר כך לילה במקרר).
3. מעבירים את הבטטות לקערה, מוסיפים את הסויה ומערבבים-לשים בידיים.
4. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח והפלפל, וממשיכים לערבב בידיים בעדינות עד שהעיסה מתאחדת (מרחיקים חתיכות קשות או שחורות). העיסה תהיה רכה, אחידה וקצת דביקה. אם היא נוזלית – מוסיפים עוד מעט קמח. יש להימנע מערבוב ממושך מדי, שיגרום לעיסה להיות דביקה מדי.
5. הטיגון: מחממים במחבת טפלון שמן בכמות שתשמן היטב את המחבת, על להבה בינונית. כדאי לזלף את העיסה דרך שק זילוף או להניח במחבת לביבות בעזרת כף או בידיים רטובות. מכיוון שהעיסה רכה ודביקה, ואינה נוחה לעבודה, צריך לטגן כמה לביבות עד שלומדים לעבוד עם העיסה.
6. מטגנים את הלביבות משני הצדדים כך שיזהיבו אך לא יישרפו, ושיהיו מספיק מוצקות כדי שאפשר יהיה להוציא אותן מהמחבת בעזרת מרית.
7. מניחים על נייר סופג.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת לביבות הבטטה של אורנה ואלה:
מצרכים ל-25-30 לביבות:
================
11/4 ק"ג בטטות (750 גרם אחרי קילוף ובישול)
2 כפיות רוטב סויה (קיקומן)
¾ כוס (100 גרם) קמח
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
========
1. קולפים את הבטטות וחותכים לחתיכות גדולות.
2. מבשלים בסיר מים (או מאדים) עד שהבטטות רכות לגמרי, ומניחים אותן במסננת לשעה-שעתיים כדי שיפרישו נוזלים (אפשר להשאיר כך לילה במקרר).
3. מעבירים את הבטטות לקערה, מוסיפים את הסויה ומערבבים-לשים בידיים.
4. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח והפלפל, וממשיכים לערבב בידיים בעדינות עד שהעיסה מתאחדת (מרחיקים חתיכות קשות או שחורות). העיסה תהיה רכה, אחידה וקצת דביקה. אם היא נוזלית – מוסיפים עוד מעט קמח. יש להימנע מערבוב ממושך מדי, שיגרום לעיסה להיות דביקה מדי.
5. הטיגון: מחממים במחבת טפלון שמן בכמות שתשמן היטב את המחבת, על להבה בינונית. כדאי לזלף את העיסה דרך שק זילוף או להניח במחבת לביבות בעזרת כף או בידיים רטובות. מכיוון שהעיסה רכה ודביקה, ואינה נוחה לעבודה, צריך לטגן כמה לביבות עד שלומדים לעבוד עם העיסה.
6. מטגנים את הלביבות משני הצדדים כך שיזהיבו אך לא יישרפו, ושיהיו מספיק מוצקות כדי שאפשר יהיה להוציא אותן מהמחבת בעזרת מרית.
7. מניחים על נייר סופג.
בתיאבון!
איך להכין לביבות שמרים מהירות?
הנה מתכון להכנת לביבות שמרים מהירות:
המצרכים:
=========
1/2 ק"ג קמח
1/4 ליטר חלב
1.5 כפות סוכר
15 גרם שמרים טריים
1 ביצה
1/2 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לבזיקה
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את החלב מעט, מוסיפים אליו את השמרים ומערבבים את שהשמרים נמסים, משאירים בצד עד שהשמרים יבעבעו ויתפחו
2. מערבבים את הקמח עם שאר החלב, הסוכר, המלח והביצה עד לקבלת תערובת דביקה
3. מחממים את השמן, יוצרים עם ידיים לחות לביבה ומחליקים אותה לתוך השמן, כך עד שנגמרת העיסה
4. מוציאים את הלביבות מהשמן כשהן תפוחות, זהובות ובעלות בליטות לא סימטריות
5. מניחים על נייר ספיגה, בוזקים בנדיבות אבקת סוכר ומגישים מיד
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת לביבות שמרים מהירות:
המצרכים:
=========
1/2 ק"ג קמח
1/4 ליטר חלב
1.5 כפות סוכר
15 גרם שמרים טריים
1 ביצה
1/2 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לבזיקה
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את החלב מעט, מוסיפים אליו את השמרים ומערבבים את שהשמרים נמסים, משאירים בצד עד שהשמרים יבעבעו ויתפחו
2. מערבבים את הקמח עם שאר החלב, הסוכר, המלח והביצה עד לקבלת תערובת דביקה
3. מחממים את השמן, יוצרים עם ידיים לחות לביבה ומחליקים אותה לתוך השמן, כך עד שנגמרת העיסה
4. מוציאים את הלביבות מהשמן כשהן תפוחות, זהובות ובעלות בליטות לא סימטריות
5. מניחים על נייר ספיגה, בוזקים בנדיבות אבקת סוכר ומגישים מיד
בתיאבון!
