» «

מוקפץ

בשר בקר
איך להכין רצועות בשר בקר ברוטב אסיאתי?


הנה מתכון מהיר להכנת רצועות בקר ברוטב אסיאתי , כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בדצמבר 2010:


המצרכים:
========
500 גרם רצועות בקר מכל נתח שאוהבים (אפשר לבקש מהקצב שיפרוס אותם לרצועות למוקפץ)

2 כפות שמן

4 כפות רוטב סויה

4 כפות רוטב דגים (אם אין, מחילים בקוקה קולה לא דיאט)

2 כפיות סוכר

2 כפיות חומץ

להגשה: בצל ירוק



אופן ההכנה:
===========
1. מוציאים את הבקר מהמקרר חצי שעה לפני הטיגון. אם הבשר יהיה בטמפרטורת החדר, המרקם שלו ייצא יותר טוב בטיגון.

2. מחממים מחבת ריקה, גדולה וכבדה למשך 5 דקות. על המחבת להיות חמה מאד כדי שהבשר ייצרב היטב ולא יפריש מיצים שיהפכו אותו לסיבי.

3. בזמן שהמחבת מתחממת, מערבבים בכוס את הסויה, רוטב הדגים, הסוכר והחומץ. מוסיפים 2 כפות שמן למחבת וממתינים כמה שניות.

4. זורקים את הבשר למחבת בבת אחת ומניחים לו 20 שניות מבלי לגעת בו. מערבבים ומקפיצים את הבקר דקה נוספת. על תחתית המחבת אמורים להצטבר משקעים פריכים ושחומים.

5. מוסיפים את הרוטב למחבת ומקרצפים את תחתית המחבת בכף עץ לשחרור המשקעים הטעימים אל תוך הרוטב. ברגע שהרוטב מגיע לרתיחה, מכבים את האש כדי לא לבשל את הבשר יתר על המידה ולייבש אותו.

6. מקשטים בבצל ירוק גזור במספריים ומגישים מיד. מצוין להגשה עם אורז לבן.

בתיאבון!
אידוי
איך להפחית שמן באוכל?



ניתן להוריד את כמות השמן שאנו משתמשים בו בזמן הכנת האוכל אם נבחר בשיטות האידוי, האפיה או הקפצת האוכל בתוספת מעט מאד שמן.

בכל מקרה שבו אתם מוכרחים לטגן, השתדלו שחתיכות המזון תהיינה גדולות, כך הן תספוגנה פחות שמן.


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.