» «
מרק עוף
איך להכין מרק עוף טבעוני?



הנה מתכון למרק עוף טבעוני:

המצרכים:
=======
1 שקית פטריות מיובשות (עדיף פורצ'יני)

2 בצלים

2 גזרים

1 ראש סלרי

1 בטטה

1 דלורית

2 יחידות זוקיני

2 יחידות שומר

חופן שמיר

חופן פטרוזיליה

מלח

פלפל שחור גרוס

3 כפות שמין זית


אופן ההכנה:
=========
1. שמים את הפטריות בקערה עם שתי כוסות מים חמים ומשרים רבע שעה

2. קולפים את כל הירקות וחותכים לקוביות קטנות

3. מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומאדים בו את הבצל, הסלרי והגזר

4. מוסיפים את כל שאר הירקות, הפטריות, התבלינים ומוסיפים מים עד לכיסוי הירקות

5. מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסחר ומבשלים 40 דקות

בתיאבון!
מרק עגבניות ואורז
איך להכין מרק עגבניות ואורז?


הנה מתכון למרק עגבניות ואורז של מאיה מרום, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
=========
1 בצל גדול

שמן זית

2 שיני שום

1 קופסה שימורי עגבניות מרוסקות

אורגנו

מלח ופלפל

פתיתי צ'ילי חריף

1/3 כוס אורז

פרמז'ן

אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים בצל גדול ומזהיבים בסיר במעט שמן זית.

2. מוסיפים 2 שיניי שום כתוש וקופסה אחת של שימורי עגבניות מרוסקות וכמות זהה של מים (ממלאים בקופסה עצמה, מי שמעדיף מרק דליל יותר יכול לשים יותר מים).

3. מתבלים באורגנו, מלח, פלפל ופתיתי צ'ילי חריף לפי הטעם.

4. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.

5. מוסיפים 1/3 כוס אורז ומבשלים עוד 1/4 שעה.

6. לפני ההגשה מוסיפים הר של פרמז'ן ומזליפים מעט שמן זית.
מרק עצמות
איך להכין מרק עצמות?


הנה מתכון למרק עצמות של נירה ורותי רוסו, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים בפברואר 2019:

מצרכים ל-6 מנות:
==============
1 ק"ג עצמות רגל

300 גרם שפונדרה עם העצם, חתוכה לשתי קוביות

2 גרונות הודו (אפשר 500 גרם כנפיים של עוף)

5 בצלים גדולים, קלופים וחצויים

3 גזרים, קלופים וחתוכים גס

4 ענפים של סלרי, שטופים וחתוכים גס

1 שורש סלרי, קלוף וחתוך גס

1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס

4 כפות שמן

2 כפות מלח (או לפי הטעם)

1 כף פלפל שחור גרוס

1 כף חוויג' למרק

3 תפוחי אדמה עם קליפה לבנה, חתוכים ל-6 לאורכם

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את העצמות והגרונות בסיר הגדול ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות. שופכים את המים ומעבירים את העצמות והגרונות לצלחת.

2. מייבשים את הסיר ויוצקים 2 כפות שמן. צולים את קוביות השפונדרה מכל הצדדים ומעבירים אותה לצלחת.

3. מוסיפים את יתר השמן ואת כל הירקות החתוכים, מלבד תפוחי אדמה, ומטגנים תוך כדי בחישה כ-10 דקות, עד שהם מתרככים. מוסיפים בחזרה את העצמות , הגרונות והשפונדרה. מכסים בהרבה מים ומוסיפים את התבלינים היבשים. מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין שעתיים.

4. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל עוד שעתיים.

5. אם יש לכם זמן, תשאירו את הסיר על הכיריים, המשיכו לבשל והוסיפו מים כשצריך. הטעם והחומרים המסמיכים (והבריאים) ימוצו במלואם ככל שהבישול יתארך.
מרק שעועית
איך להכין מרק שעועית?



הנה מתכון למרק שעועית:

המצרכים:
=======

3 כוסות (500 גרם) שעועית שהושרתה במים לילה שלם, מסוננת מהמים

10 כוסות ציר עוף או בשר (או כתחליף 10 כוסות מים רותחים בתוספת שתי כפות אבקת מרק בצל ושתי כפות אבקת מרק עוף)

1 בצל גדול מקולף וקצוץ

2 גזרים קלופים חתוכים

3 גבעולי כרפס חתוכים לחתיכות בגודל 3 ס"מ

3 עגבניות אדומות ובשלות, חתוכות לריבועים קטנים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

6 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר

4 עלי בזיליקום

לקישוט: עלי פטרוזיליה ובזיליקום


אופן ההכנה:
=========

- להניח את השעועית בסיר גבוה ורחב ולצקת עליה את המים, להביא לרתיחה על אש בינונית ולהסיר את הקצף.

- להוסיף את שטר החומרים, לערבב היטב ולהרתיח שוב, להנמיך את האש ולבשל בין שעתיים לשלוש עד שהשעועית מתרככת.

- להגיש חם בעיטור עלי פטרוזיליה או בזילקום ובתוספת לחם, רצוי כפרי.



מרקים

מרקים
איך להכין מרק כרישה חלבי?



הנה מתכון להכנת מרק כרישה חלבי:

המצרכים:
========
4 כרישות בינוניות (רק החלק הלבן) פרוסות דק

בצל בינוני פרוס דק

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בגודל בינוני

50 גרם חמאה רכה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל לבן

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

כוס שמנת מתוקה


אופן ההכנה:
===========
1. לשים בסיר גדול כרישה, בצל, חמאה ותבלינים ולאדות על אש בינונית 4-5 דקות

2. להוסיף מים, להרתיח, להנמיך את האש, לכסות חלקית את הסיר ולבשל 20 דקות

3. להוסיף את תפוחי האדמה ולבשל עוד 15 דקות

4. לטחון את המרק, לסנן, להוסיף את השמנת המתוקה ולערבב היטב

בתיאבון!
מרקים
איך להכין מרק ארטישוק חלבי?



הנה מתכון להכנת מרק ארטישוק חלבי:

המצרכים:
========
100 גרם חמאה

300 גרם בצל

3 שיני שום

300 גרם תפוחי אדמה קלופים

1 ק"ג לבבות בייבי ארטישוק

100 מ"ל שמנת

1 ליטר ציר ירקות

מלח ופלפל


אופן ההכנה:
==========
1. להמס את החמאה בסיר, להוסיף את הבצל, השום ותפוחי האדמה ולרכך אותם במשך חמש דקות.

2. להוסיף את ציר הירקות והארטישוק ולבשל כחצי שעה.

3. להוסיף מלח, פלפל ושמנת ולערבל היטב במערבל יד.

4. להשאיר את המרק לילה במקרר ולמחרת לחמם, לקשט במעט בבצל ירוק ופפריקה חריפה ולהגיש.

בתיאבון!
מרק דלעת
איך להכין מרק דלעת ושורש סלרי?


הנה מתכון חורפי למרק דלעת ושורש סלרי של חני הראל, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בדצמבר 2013:

המצרכים:
========
3 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

3 שיני שום, קלופות וקצוצות

600 גרם דלעת, נקייה וחתוכה לקוביות קטנות

250 גרם שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

3 ו-3/4 כוסות (900 מ"ל) ציר עוף או ירקות, או מים

8-10 ענפי טימין טריים

1/4 כוס (60 מ"ל) קרם קוקוס (מומלץ לקנות קרם קוקוס בקרטון, הוא טעים יותר ומכיל פחות תוספים מקרם בקופסת שימורים)

אפשרות: 1-2 כפיות שמן קוקוס מוצק או נוזלי

1 עד 1.5 כפיות דבש

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

להגשה:
======
גרעיני דלעת קלופים וקלויים קלות במחבת יבשה

עלי תימין

שמנת מתוקה לבישול

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני, מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים כ-7 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. בתום הבישול הבצל והשום אמורים להיות זהובים.

2. מוסיפים לסיר את קוביות הדלעת והסלרי ואת הציר או המים. מכסים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את ענפי התימין, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-25 דקות עד שהירקות מתרככים. מוציאים מהסיר את ענפי התימין (העלים ייפרדו מהם בזמן הבישול).

3. מוסיפים לסיר את קרם הקוקוס, שמן הקוקוס (אם משתמשים בו) והדבש ומתבלים במלח ופלפל, מערבבים.

4. טוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט למרקם חלק, אם המרק סמיך מדי, מוסיפים לו כפות אחדות של קרם קוקוס.

5. יוצקים את המרק לקעריות ומעטרים בגרעיני דלעת קלויים, עלי תימין ומעט שמנת מתוקה.
מרק עוף
איך להכין מרק עוף עם כופתאות מצה?



הנה מתכון להכנת מרק עוף וכופתאות מצה של מאיה דרין כפי שהתפרסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

המצרכים למרק:
=============
2 כרעי עוף

1 כף שמן קנולה

1 בצל מקולף וחתוך לרצועות

1 שורש סלרי מקולף וחתוך לפרוסות

2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם


מצרכים לכופתאות מצה עוף:
======================
1 כוס קמח מצה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כף שמן חמניות

1ו-1/3 כוסות מים רותחים

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

1 כוס נתחי עוף מהמרק

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את המרק: מחממים ביר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל שחור גרוס ומשחימים מכל הצדדים.

2. מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.

3. מוסיפים לסיר כף שמן קנולה ומזהיבים את הבצל, את שורש הסלרי ואת הגזר.

4. מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.

5. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות.

6. מתקנים תיבול.

7. מכינים את הכותפאות: טוחנים את כל המרכיבים. מצננים את התערובת במקרר לפחות כשעה.

8. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז. מבשלים את הכדורים במים רותחים ומומלחים ומגישים עם המרק.

בתיאבון!


קוסקוס
איך להכין מרק לקוסקוס?


הנה מתכון למרק לקוסקוס עבור שמונה עד עשרה סועדים:

המצרכים:
========
2 כפות שמן חמניות

3/4 כוס חומוס שהושרה במים קרים לילה שלם

1 בצל מגורד

1 עגבנייה מגוררת

5 עלי מנגולד קצוצים

1/4 כפית פלפל לבן

1/4 כפית כורכום

5 חוטי זעפרן

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור כוסברה

1 ק"ג כנפי עוף

1 ראש סלרי גדול קלוף כולל העלים

5 גזרים קלופים וחצויים לאורכם

1 כרישה פרוסה

1 שומר פרוס לאורכו לרבעים

2 תפוחי אדמה חתוכים לאורך לרבעים

2 כפיות מלח

1/2 כרוב לבן פרוס לאורך לארבע

5 קישואים חצויים לאורך

500 גרם דלעת

2 כפות שמן חמניות

2 כפיות סוכר חום

1/2 כפית קינמון


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם שמן בסיר גדול ולהוסיף אליו עגבנייה, מנגולד, בצל, חומוס, כורכום, זעפרן ופלפל לבן ולטגן שתי דקות.

2. להוסיף את עשבי התיבול וכנפי העוף ושני ליטר מים קרים. להביא לרתיחה ולהסיר את הקצף והשומן שצפים.

3. להוסיף את הירקות במרווחים של עשר דקות לפי הסדר הבא: סלרי, כרישה וגזר, שומר, תפוחי אדמה ומלח, כרוב, קישואים ודלעת. לבשל עשר דקות נוספות ולכבות את האש (סה"כ בישול של שעה).

4. לחמם תנור ל-200 מעלות להוציא מהסיר גזרים, קישואים, שומר, תפוחי אדמה, דלעת וכרוב בעודם שלמים ולהניחם בתבנית. למזוג על הירקות שבתבנית שתי כפות מהמרק, שמן, סוכר וקינמון ולאפות אותם עשר דקות.

5. להניח את הירקות מעל הקוסקוס כשבצידם טאג'ין עוף או קציצות שבושלו ברוטב חריף. לעטר בגרגרי חומוס מהמרק, שביבי שקדים מולבנים קלויים וגרגרי רימון. את המרק יש להגיש ליד הקוסקוס בקערה נפרדת.
איך להכין מרק רטטוי?


הנה מתכון למרק רטטוי:

המצרכים:
========
1 ק"ג עגבניות

2 כפות שמן זית

1 בצל קטן, קצוץ דק

1 כפית שום כתוש

2 קישואים בינוניים, פרוסים

1/2 חציל קלוף, קצוץ

2 פלפלים אדומים בינוניים, מנוקים ופרוסים

2 כפות עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות

1 כפית עלי טימין טריים קצוצים

800 מ"ל (4 כוסות) מרק ירקות צח או מים

1 כפית מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1 מסירים את עוקצי העגבניות. טובלים את העגבניות במים רותחים ל-30 שניות, מעבירים למים קרים וקולפים. חוצים את העגבניות וסוחטים בעדינות מעל מסננת כדי להיפטר מהגרעינים. זורקים את הגרעינים ושומרים את המיץ.

2. מחממים את השמן בסיר על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים דקה. מוסיפים את הקישואים, החציל והפלפלים ומטגנים כ-5 דקות, עד שהם מתרככים, אבל לא משחימים.

3. מוסיפים לסיר את העגבניות והמיץ שלהן, הבזיליקום, הטימין, המרק, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה, עד שהירקות רכים. מרסקים את המרק בבלנדר ומגישים חם או קר.
איך להכין מרק בצל ביין וטימין?


הנה מתכון למרק בצל ביין וטימין, כפי שפורסם במגזין מנטה בינואר 2010:

המצרכים:
========
4 בצלים בינוניים פרוסים דק

50 גרם חמאה

1 כפית סוכר חום

מלח

פלפל לבן

אגוז מוסקט טחון לפי הטעם

2 כפות קמח

4 כוסות ציר ירקות או מים

2 כוסות יין לבן

5 גבעולי טימין

להגשה: פרוסות באגט קלויות עם גבינה

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את הבצלים , החמאה, הסוכר והתבלינים בסיר גדול ומאדים על להבה בינונית כ-10 דקות או עד שהבצלים רכים וזהובים.

2. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא נספג בחמאה. מוסיפים את ציר המים בהדרגה ותוך כדי ערבוב. מוסיפים את היין והתימין ומביאים לרתיחה עדינה.

3. מכסים חלקית, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-30 דקות. מגישים עם פרוסות באגט במרכז.
איך להכין מרק כתום עם עדשים אדומות?


הנה מתכון להכנת מרק כתום עם עדשים אדומות:

המצרכים ל-8 מנות:
==============
1/2 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות קטנות

1 שן שום כתושה

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

3 כפות שמן זית בהיר

1 כוס (120 גרם) דלורית מגוררת עבה

2 כוסות (כ-240 גרם) דלעת מגוררת עבה

2 גזרים בינוניים קלופים ומגוררים עבה

1/3 כוס עדשים אדומות

1 כפית מלח

1 כף דבש

פלפל שחור, פפריקה חריפה, כמון טחון - לפי הטעם

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

1 כוס מיץ תפוזים

5 כוסות מים

אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים בסיר גדול את הבצל, הסלרי, השום, הג'ינג'ר והשמן. מאדים על להבה בינונית, עד שהבצל והסלרי מתרככים מעט. מוסיפים את יתר החומרים, מתבלים ומביאים לרתיחה.

2. מנמיכים את האש ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ-30 דקות, או עד שהירקות רכים מאוד. טועמים ומתקנים את התיבול.

3. טוחנים את המרק בבלנדר מוט. אם הוא סמיך מדי, מוסיפים מים רותחים, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
המתכון להכנת מרק דגים?



הבאתי את המתכון כלשונו. למרות שבכל זאת ממליצה על עשבי תיבול טריים ולא יבשים.


המצרכים:
========
2 ק"ג דגים (קרפיונים, נסיכה, פורל, לוקוס) חתוכים לפרוסות כולל הראשים.
(ניתן לערבב מספר סוגים)

10 כוסות מים

1/3 כוס שמן זית

2 כוסות רסק עגבניות משומרות

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל חריף, מנוקה מגרעינים וקצוץ דק

5 שיני שום קצוצות

1 מיץ מלימון טרי

1 לימון לא מקולף, שטוף ומנוקה וחתוך לקוביות

1 כפית גרגרי פלפל אנגלי

5 עלי דפנה

5 ענפי שמיר

2 ענפי ריחן

2 ענפי רוזמרין

מלח ופלפל

לגבי עשבי התיבול. העשבים המצויים בשווקים, בדרך כלל מאד נגועים בחרקים. לכן, מומלץ לקנות מתוצרת גוש קטיף או להשתמש בתבלין המיובש.

אופן ההכנה:
בסיר גדול מטגנים את חלקי הדגים בשמן זית והשום, למשך כ-5 דקות. הופכים את הנתחים לכל הצדדים.

מוסיפים את רסק העגבניות, הפלפלים, הלימון ומיץ הלימון ועשבי התיבול ומבשלים למשך 10 דקות.

מוסיפים את המים, טועמים ומתקנים תיבול בעזרת המלח והפלפל ומביאים לרתיחה.
מבשלים למשך כשעתיים על אש קטנה.
איך להכין מרק חומוס אדום?


הנה מתכון להכנת מרק חומוס אדום של אילונה דר, כפי שפורסם בבלוג של Xnet בנובמבר 2015:

המצרכים ל-6 מנות:
===============
שמן קנולה לטיגון

1 בצל גדול, קלוף וקצוץ

100 גרם רסק עגבניות

2 כוסות גרגרי חומוס, קפואים

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס

2 עצמות בקר (עם בשר ומח)

2 גרונות הודו

2 כוסות ציר מרק

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כוס כוסברה קצוצה

2 כפות קמח

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד הזהבה.

2. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט עשבי התיבול והקמח, וכן מים עד ל-1/3 מגובה הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי.

3. מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים חצי שעה נוספת.

4. מערבבים את הקמח עם כמה כפות מהמרק ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד שהמרק מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
איך להכין מרק נבטוטים עם סלרי?


הנה מתכון למרק נבטוטים עם סלרי, כפי שפורסם במגזין "מנטה" בינואר 201:

המצרכים:
========
2 כפות שמן זית

בצל בינוני קצוץ דק

כפית סוכר חום

1 כפית כמון טחון

1 כף רסק עגבניות

2 כוסות נבטוטים (מומלץ תערובת מש, אזוקי ועדשים של "עלעלים")

8 כוסות ציר ירקות או מים

1/4 כוס אורז

מיץ לימון טרי

מלח, פלפל שחור ופפריקה חריפה לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בסיר את השמן, הבצל, הסלרי והסוכר ומאדים על להבה בינונית 2-3 דקות.

2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים כ-30 דקות או עד שהנבטוטים והאורז רכים. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מים רותחים.
איך להכין מרק שומר?


הנה מתכון למרק שומר:

המצרכים:
========
1 כוס עדשים אדומות, שטופות ומסוננות

6 כוסות מים רותחים

2 כפות שמן זית

3 גבעולי סלרי, קצוצים לחתיכות קטנות

6 שיני שום קצוצות

1/2 חבילת כוסברה קצוצה

4 ראשי שומר חתוכים לפרוסות

1/2 כוס מיץ לימון

1 לימון חתוך לפרוסות עם הקליפה

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל

אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר גדול את העדשים ומוסיפים את המים הרותחים. מבשלים על אש גבוהה כחצי שעה, עש שהעדשים מתרככות.

2.בינתיים מחממים את שמן הזית במחבת נפרדת, מוסיפים את פרוסות הסלרי, השום הקצוץ, הכוסברה ופרוסות השומר, ומאדים על אש נמוכה, עד שהתערובת תשחים. מוסיפים אותה לסיר עם העדשים ומי הבישול ומערבבים היטב.

3. מוסיפים לסיר את פרוסות הלימון, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות נוספות.

4. מוסיפים את מיץ הלימון, מבשלים 3 דקות נוספות ומכבים את האש.

בתאבון!
איך לשפר את המרק שמכינים?


הנה חמישה דרכים לשיפור טעם המרק:

1. מומלץ לבשל עם פחות מים מן המצוין במתכון ורק בהמשך הבישול להוסיף מים ולדלל למידת הסמיכות הרצויה.

2. עדיף להשתמש בציר מרק אמיתי (ניתן להשיג ציר משובח בחנויות המובחרות) אך אם אין, ניתן להשתמש בתחליפים, כגון מים ואבקות מרק זך, עוף או פרווה בטעם עוף כבסיס למרק, ביחס של כפית אחת גדושה של אבקת מרק לשתי כוסות מים. (אני אגב ויתרתי לגמרי על השימוש באבקות מרק למיניהן).

3. כדי לעבות את המרק, ניתן לטחון אותו חלקית או להשתמש בתערובת של שומן וקמח.

4. במידה ומשתמשים בירקות מוקפאים, זמן הבישול מתקצר, על פי ההוראות שעל גבי האריזה.

5. טיפ אחרון: מתכוני מרק, ברוב המקרים אינם מתכונים מדוייקים, אז תנו דרור לדמיון שלכם והרבו להשתמש בירקות טריים ובעשבי תיבול בצירופים האהובים עליכם וכן על פי הנמצא אצלכם בבית באותו הרגע.


הגולש רביד מציע: משהו שתמיד מוסיף למרקים והופך אותם למרקים ממסעדת גורמה - חלב קוקוס. מעשיר כל מרק לטעם עדין ונפלא.


איך להכין מרק שעועית וצ'ילי עם בקר?


הנה מתכון למרק שעועית וצ'ילי עם בקר של מאיה מרום, גפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
========

אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים בצל גדול ומזהיבים בסיר במעט שמן זית. מוסיפים 2שיני שום כתושות ו-1/2 כפית פפריקה חריפה ומטגנים 30 שניות.

2. מוסיפים 500 גרם בשר טחון ומפוררים בשתי כפות עץ, עד שהבשר אפור. מוסיפים 5 עגבניות מרוסקות, קופסא אחת של שעועית ברוטב עגבניות ו-8 כוסות מים. מתבלים במלח ופלפל ובכפית כמון.

3. מביאים לרתיחה ומבשלים שעה על אש נמוכה. אם רוצים מרק סמיך, אפשר לאפות בתנור לילה שלם בחום של 90 מעלות.
איך להכין מרק חומוס טבעוני לקובה?



הנה מתכון טבעוני למרק חומוס לקובה:

המצרכים:
======
כוס גרגירי חומוס מושרים

3 כפות שמן זית

1 בצל

2 תפו"א קטנים

חופן גבעולי סלרי

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף כורכום

כף חוויאג' למרק

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון


אופן ההכנה:
========
1. משרים את גרגירי החומוס במים ללילה, שוטפים ומסננים.

2. קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים גבעולי סלרי וחומוס.

3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים בכורכום, חוויאג', מלח ופלפל.

5. מבשלים כשעה עד שהחומוס מתרכך.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים כ- 20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון.

8. מגישים חם.


בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
אפשר לקבל מתכון למרק עדשים חומים בבישול איטי?


הנה מתכון למרק עדשים חומים בבישול איטי:


המצרכים:
=========
300 ג' עדשים חומים ירוקים

2 בצלים גדולים

4 שיני שום

2 תפוחי אדמה גדולים

2 גזרים

מספר עלי סלרי

1 כפית כורכום

1 כפית פלפל שחור

4 כפות שמן

2 כפות אבקת מרק עוף


אופן ההכנה:
==========
1. בוררים את העדשים, שוטפים היטב ומכניסים לסיר.

2. מוסיפים 10 כוסות מים רותחים.

3. חותכים את הבצלים, שיני השום, הגזרים ועלי הסלרי ומוסיפים לתוך הסיר עם הכורכום, הפלפל והשמן.

4. מבשלים למשך 4 שעות ומוסיפים את אבקת המרק.

לאחר כחצי שעה אפשר להגיש.

בתאבון!
אפשר לקבל מתכון למרק גולאש ?


הנה מתכון למרק גולאש, כפי שמכינים אותו במסעדת "קימל":

המצרכים:
=========
1/4 כוס שמן

2 ק"ג קוביות בשר כתף בגודל 3x3

2 ק"ג קוביות תפוחי אדמה בגודל 3x3

5 כפות קימל

4 כפות פפריקה מתוקה

4 כפיות פפריקה חריפה

2 כפות מלח

2 עגבניות קלופות, מגוררות בפומפייה גסה

1/2 כוס רסק עגבניות

4 גבעולי מרווה

6 כוסות ציר ירקות או מים

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את הבצלים והשמן בסיר ולאדות על להבה בינונית עד להזהבה.

2. להוסיף את קוביות הבשר ותפוחי האדמה ולטגן כמה דקות.

3. להוסיף את שאר החומרים, להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה.

4. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.

5. לבשל 3 שעות ולהגיש חם.

בתיאבון!
איך להכין מרק תרד חלבי ועשיר?
איך להכין מרק תירס?
איך להכין מרק עוף כמו של אמא?
איך להכין מרק תימני?
איך להכין מרק סלק טעוני לקובה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.