» «
מרק גולאש
אפשר לקבל מתכון למרק גולאש ?


הנה מתכון למרק גולאש, כפי שמכינים אותו במסעדת "קימל":

המצרכים:
=========
1/4 כוס שמן

2 ק"ג קוביות בשר כתף בגודל 3x3

2 ק"ג קוביות תפוחי אדמה בגודל 3x3

5 כפות קימל

4 כפות פפריקה מתוקה

4 כפיות פפריקה חריפה

2 כפות מלח

2 עגבניות קלופות, מגוררות בפומפייה גסה

1/2 כוס רסק עגבניות

4 גבעולי מרווה

6 כוסות ציר ירקות או מים

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את הבצלים והשמן בסיר ולאדות על להבה בינונית עד להזהבה.

2. להוסיף את קוביות הבשר ותפוחי האדמה ולטגן כמה דקות.

3. להוסיף את שאר החומרים, להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה.

4. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.

5. לבשל 3 שעות ולהגיש חם.

בתיאבון!
מרק עגבניות ואורז
איך להכין מרק עגבניות ואורז?


הנה מתכון למרק עגבניות ואורז של מאיה מרום, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
=========
1 בצל גדול

שמן זית

2 שיני שום

1 קופסה שימורי עגבניות מרוסקות

אורגנו

מלח ופלפל

פתיתי צ'ילי חריף

1/3 כוס אורז

פרמז'ן

אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים בצל גדול ומזהיבים בסיר במעט שמן זית.

2. מוסיפים 2 שיניי שום כתוש וקופסה אחת של שימורי עגבניות מרוסקות וכמות זהה של מים (ממלאים בקופסה עצמה, מי שמעדיף מרק דליל יותר יכול לשים יותר מים).

3. מתבלים באורגנו, מלח, פלפל ופתיתי צ'ילי חריף לפי הטעם.

4. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.

5. מוסיפים 1/3 כוס אורז ומבשלים עוד 1/4 שעה.

6. לפני ההגשה מוסיפים הר של פרמז'ן ומזליפים מעט שמן זית.
מרק מינסטורנה עם פסטה
איך להכין מרק מינסטרונה עם פסטה?


הנה מתכון להכנת מרק מינסטרונה עם פסטה של מאיה מרום, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
========
סלרי

גזר
כרישה

שומר

מעט שמן זית

שימורי עגבניות

רסק עגבניות

מלח ופלפל

גבינת פרמזן

1/2 כוס פסטה

אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר סלרי פרוס, גזר קלוף וקצוץ, כרישה פרוסה דק ושומר קצוץ (כולל הקרניים שלו, פרוסות דק) ומטגנים במעט זמן זית על אש נמוכה כ-10 דקות.

2. מוסיפים קופסת שימורי עגבניות מרוסקות, קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם) ו-8 כוסות מים. מתבלים במלח ופלפל (אם יש במקרר גבינת פרמזן אפשר להוסיף את הקצה הקשה והקליפתי שלה, שנותם טעם נפלא). מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה על אש קטנה.

3. מוסיפים 1/2 כוס פסטה קצרה ואפשר גם חופן עלי תרד ומבשלים 1/4 שעה נוספת. מגישים עם פרמזן.
מרק תימני
איך להכין מרק תימני?



כך תכינו מרק תימני נפלא:


המצרכים:
========
1 עוף מחולק ל-8, או יותר.
6 תפוחי אדמה
1 בצל קצוץ
1 עגבנייה קצוצה
1 כף גדולה רסק עגבניות
1 חב' כוסברה, ללא הגבעול
מעט אבקת מרק עוף
מעט מלח
1 כף מחוקה חוויג'
3 כפות קמח (לא חובה)


אופן ההכנה:
===========
1. לאדות את העוף במים רותחים ולשפוך את המים.

2. למלא סיר גדול במים גדול, לשים בו את העוף המאודה וכל שאר המצרכים מלבד הקמח.

3. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש.

4. לטעום ולתקן תיבול.

5. כאשר תפוחי האדמה והעוף רכים - המרק מוכן.

6. לפני ההגשה להביא לרתיחה ולהוסיף 3 כפות קמח מדוללות במעט מים.


הערות:
=====
- את כמות העוף ותפוחי האדמה ניתן לשנות לפי מספר הסועדים.

- לשיפור הטעם ניתן לכתוש זרעי כוסברה וגרעיני הל ולהוסיף למרק בזמן הבישול.


תודה לסבתא מזל.
בתאבון!

מרקים

מרק עוף
איך להכין מרק עוף עם כופתאות מצה?



הנה מתכון להכנת מרק עוף וכופתאות מצה של מאיה דרין כפי שהתפרסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

המצרכים למרק:
=============
2 כרעי עוף

1 כף שמן קנולה

1 בצל מקולף וחתוך לרצועות

1 שורש סלרי מקולף וחתוך לפרוסות

2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם


מצרכים לכופתאות מצה עוף:
======================
1 כוס קמח מצה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כף שמן חמניות

1ו-1/3 כוסות מים רותחים

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

1 כוס נתחי עוף מהמרק

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את המרק: מחממים ביר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל שחור גרוס ומשחימים מכל הצדדים.

2. מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.

3. מוסיפים לסיר כף שמן קנולה ומזהיבים את הבצל, את שורש הסלרי ואת הגזר.

4. מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.

5. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות.

6. מתקנים תיבול.

7. מכינים את הכותפאות: טוחנים את כל המרכיבים. מצננים את התערובת במקרר לפחות כשעה.

8. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז. מבשלים את הכדורים במים רותחים ומומלחים ומגישים עם המרק.

בתיאבון!
מרקים
איך להכין מרק חומוס טבעוני לקובה?



הנה מתכון טבעוני למרק חומוס לקובה:

המצרכים:
======
כוס גרגירי חומוס מושרים

3 כפות שמן זית

1 בצל

2 תפו"א קטנים

חופן גבעולי סלרי

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף כורכום

כף חוויאג' למרק

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון


אופן ההכנה:
========
1. משרים את גרגירי החומוס במים ללילה, שוטפים ומסננים.

2. קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים גבעולי סלרי וחומוס.

3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים בכורכום, חוויאג', מלח ופלפל.

5. מבשלים כשעה עד שהחומוס מתרכך.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים כ- 20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון.

8. מגישים חם.


בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
מרק עוף
איך להכין מרק עוף טבעוני?



הנה מתכון למרק עוף טבעוני:

המצרכים:
=======
1 שקית פטריות מיובשות (עדיף פורצ'יני)

2 בצלים

2 גזרים

1 ראש סלרי

1 בטטה

1 דלורית

2 יחידות זוקיני

2 יחידות שומר

חופן שמיר

חופן פטרוזיליה

מלח

פלפל שחור גרוס

3 כפות שמין זית


אופן ההכנה:
=========
1. שמים את הפטריות בקערה עם שתי כוסות מים חמים ומשרים רבע שעה

2. קולפים את כל הירקות וחותכים לקוביות קטנות

3. מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומאדים בו את הבצל, הסלרי והגזר

4. מוסיפים את כל שאר הירקות, הפטריות, התבלינים ומוסיפים מים עד לכיסוי הירקות

5. מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסחר ומבשלים 40 דקות

בתיאבון!
קוסקוס
איך להכין מרק לקוסקוס?


הנה מתכון למרק לקוסקוס עבור שמונה עד עשרה סועדים:

המצרכים:
========
2 כפות שמן חמניות

3/4 כוס חומוס שהושרה במים קרים לילה שלם

1 בצל מגורד

1 עגבנייה מגוררת

5 עלי מנגולד קצוצים

1/4 כפית פלפל לבן

1/4 כפית כורכום

5 חוטי זעפרן

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור כוסברה

1 ק"ג כנפי עוף

1 ראש סלרי גדול קלוף כולל העלים

5 גזרים קלופים וחצויים לאורכם

1 כרישה פרוסה

1 שומר פרוס לאורכו לרבעים

2 תפוחי אדמה חתוכים לאורך לרבעים

2 כפיות מלח

1/2 כרוב לבן פרוס לאורך לארבע

5 קישואים חצויים לאורך

500 גרם דלעת

2 כפות שמן חמניות

2 כפיות סוכר חום

1/2 כפית קינמון


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם שמן בסיר גדול ולהוסיף אליו עגבנייה, מנגולד, בצל, חומוס, כורכום, זעפרן ופלפל לבן ולטגן שתי דקות.

2. להוסיף את עשבי התיבול וכנפי העוף ושני ליטר מים קרים. להביא לרתיחה ולהסיר את הקצף והשומן שצפים.

3. להוסיף את הירקות במרווחים של עשר דקות לפי הסדר הבא: סלרי, כרישה וגזר, שומר, תפוחי אדמה ומלח, כרוב, קישואים ודלעת. לבשל עשר דקות נוספות ולכבות את האש (סה"כ בישול של שעה).

4. לחמם תנור ל-200 מעלות להוציא מהסיר גזרים, קישואים, שומר, תפוחי אדמה, דלעת וכרוב בעודם שלמים ולהניחם בתבנית. למזוג על הירקות שבתבנית שתי כפות מהמרק, שמן, סוכר וקינמון ולאפות אותם עשר דקות.

5. להניח את הירקות מעל הקוסקוס כשבצידם טאג'ין עוף או קציצות שבושלו ברוטב חריף. לעטר בגרגרי חומוס מהמרק, שביבי שקדים מולבנים קלויים וגרגרי רימון. את המרק יש להגיש ליד הקוסקוס בקערה נפרדת.


מרק דלעת
איך להכין מרק דלעת טבעני לקובה?



הנה מתכון טבעוני למרק דלעת טבעוני לקובה:

המצרכים:
=========
3 כפות שמן זית

1 בצל

500 גרם דלעת

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף בהרט

1/2 כף פפריקה

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון

כף סוכר חום


אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני (הכי קל פשוט לפרוס לפרוסות, ללחוץ ולשחרר את הטבעות).

2. קוצצים את הדלעת לרצועות בעזרת סכין או מעבד מזון.

3. מטגנים את הבצל והדלעת בשמן זית.

4. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

5. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים אותן עוד כ-20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון ומוסיפים כף סוכר.

8. מגישים חם.

בתיאבון!

קרדיט לאורן גולדפינגר
איך להכין מרק תפוחי אדמה?



הנה מתכון למרק תפוחי אדמה:

המצרכים:
========
חצי ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

1 בצל גדול

3 שיני שום

1-2 גזר

סלרי

שורש

פטרוזיליה

3 כפות שמן

7 כוסות מים

2-5 כפיות אבקת מרק עוף

מלח לפי הטעם

אפשרות: 2 כפות קמח


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם בסיר את השמן ולהקפיץ בו את הבצל, הגזר, הסלרי, השורש והשום עד השחמה קלה.

2. להוסיף את הקמח ולטגן דקה נוספת (למוותרים על הקמח, יש לעבור ישר לשלב הבא).

3. להוסיף מים ואת קוביות תפוחי האדמה.

4. לבשל עד שהירקות רכים (יש להקפיד שתפוחי האדמה לא יתרככו מדי ויתפוררו).

5. לפני ההגשה לפזר מעט פטרוזיליה בכל קערה.

בתיאבון!
איך להכין מרק אפונה וכרישה עם חלב קוקוס?


הנה מתכון להכנת מרק אפונה וכרישה וחלב קוקוס:

המצרכים:
========
2 כפות שמן זית

2 כרישות חתוכות לפרוסות

3 בצלים ירוקים קצוצים (יש להפריד בין החלק הלבן לירוק)

4 שיני שום כתושות קל

3 כוסות אפונה גינה מופשרת

1 כוס חלב קוקוס

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט תבלין קארי, לפי הטעם


אופן הכנה:
=========
1. מחממים בסיר שמן זית, מאדים את הכרישה, השום והחלק הלבן של הבצל עד להזהבה.

2. מוסיפים את החלק הירוק של הבצל , את האפונה, חלב הקוקוס המלח, הפלפל והקארי.

3. מוזגים לסיר מים עד כדי כיסוי, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה עשרים דקות.

4. טוחנים את המרק בבלנדר יד עד שמתקבל מרק קטיפתי, במידת הצורך מוסיפים מים רותחים לדילול, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

בתיאבון!
איך לשפר את המרק שמכינים?


הנה חמישה דרכים לשיפור טעם המרק:

1. מומלץ לבשל עם פחות מים מן המצוין במתכון ורק בהמשך הבישול להוסיף מים ולדלל למידת הסמיכות הרצויה.

2. עדיף להשתמש בציר מרק אמיתי (ניתן להשיג ציר משובח בחנויות המובחרות) אך אם אין, ניתן להשתמש בתחליפים, כגון מים ואבקות מרק זך, עוף או פרווה בטעם עוף כבסיס למרק, ביחס של כפית אחת גדושה של אבקת מרק לשתי כוסות מים. (אני אגב ויתרתי לגמרי על השימוש באבקות מרק למיניהן).

3. כדי לעבות את המרק, ניתן לטחון אותו חלקית או להשתמש בתערובת של שומן וקמח.

4. במידה ומשתמשים בירקות מוקפאים, זמן הבישול מתקצר, על פי ההוראות שעל גבי האריזה.

5. טיפ אחרון: מתכוני מרק, ברוב המקרים אינם מתכונים מדוייקים, אז תנו דרור לדמיון שלכם והרבו להשתמש בירקות טריים ובעשבי תיבול בצירופים האהובים עליכם וכן על פי הנמצא אצלכם בבית באותו הרגע.


הגולש רביד מציע: משהו שתמיד מוסיף למרקים והופך אותם למרקים ממסעדת גורמה - חלב קוקוס. מעשיר כל מרק לטעם עדין ונפלא.
איך להכין מרק כרוב אדום וסלק?


הנה מתכון למרק כרוב אדום וסלק, כפי שפורסם במגזין "מנטה" בינואר 2010:

המצרכים:
=========
2 בצלים פרוסים לפרוסות דקות

50 גרם חמאה רכה

ראש כרוב אדום קטן חתוך לרצועות דקות

2 סלקים בינוניים מקולפים ומגוררים גס

כפית גרגרי קימל

2 כפות דבש

כף חומץ תפוחים

2 כוסות יין אדום יבש

6 כוסות מים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

להגשה: שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול מאדים את הבצל בחמאה, על להבה בינונית כ-3-4 דקות. מוסיפים את הכרוב, מערבבים ומאדים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות.

2. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים חלקית ומבשלים כ-40 דקות או עד שהכרוב רך מאוד. מגישים עם שמנת חמוצה במרכז.
איך להכין מרק שעועית?



הנה מתכון למרק שעועית:

המצרכים:
=======

3 כוסות (500 גרם) שעועית שהושרתה במים לילה שלם, מסוננת מהמים

10 כוסות ציר עוף או בשר (או כתחליף 10 כוסות מים רותחים בתוספת שתי כפות אבקת מרק בצל ושתי כפות אבקת מרק עוף)

1 בצל גדול מקולף וקצוץ

2 גזרים קלופים חתוכים

3 גבעולי כרפס חתוכים לחתיכות בגודל 3 ס"מ

3 עגבניות אדומות ובשלות, חתוכות לריבועים קטנים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

6 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר

4 עלי בזיליקום

לקישוט: עלי פטרוזיליה ובזיליקום


אופן ההכנה:
=========

- להניח את השעועית בסיר גבוה ורחב ולצקת עליה את המים, להביא לרתיחה על אש בינונית ולהסיר את הקצף.

- להוסיף את שטר החומרים, לערבב היטב ולהרתיח שוב, להנמיך את האש ולבשל בין שעתיים לשלוש עד שהשעועית מתרככת.

- להגיש חם בעיטור עלי פטרוזיליה או בזילקום ובתוספת לחם, רצוי כפרי.



איך להכין מרק עדשים ירוקות, תפוחי אדמה, בטטה ודלעת?



הנה מתכון למרק ירקות עם בטטה, תפוחי אדמה ודלעת:

מצרכים לשש מנות או קצת יותר:
========================
בצל גדול קצוץ

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות

2 בטטות בינוניות חתוכות לפרוסות עבות חצויות (חצי ירח)

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות (ניתן להחליף את הדלעת בבטטה נוספת)

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות

מיץ מחצי לימון קטן

שמן חמניות

עד ליטר וחצי מים רותחים

תבלינים: 2 כפיות קארי צהוב, 1 כפית שטוחה כורכום, 3-4 כפיות שטוחות מלח, כפית שטוחה פלפל שחור, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה פפריקה חריפה, קמצוץ תבלין לפיצה או תבלין לצ'יפס (לא חובה), רבע כפית חוואייג' למרק (לא חובה).

אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן.

2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומכסים את הסיר למשך שתי דקות עד לאידוי.

3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים במשך דקה. נדרשת זהירות לא לשרוף את התבלינים.

4. מוסיפים את הירקות החתוכים ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומכסים את הסיר עד לריכוך ואידוי חלקי של הירקות (כ 3-4 דקות).

5. מוסיפים את העדשים הירוקות ואת מיץ הלימון ומערבבים, מכסים את הסיר ל-3 דקות נוספות.

6. מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות והעדשים.

7. מביאים לרתיחה 15 דקות ואז מעבירים לגז קטן לעוד 20 דקות.

בתיאבון!
איך להכין מרק תירס?


הנה מתכון למרק תירס של מאיה מרום, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
=========
שקית גדולה של תירס קפוא

חמאה, שמן או מרגרינה

ציר עוף

ביצה

אופן ההכנה:
==========
1. מפשירים שקית גדולה של תירס קפוא. ממסים מרגרינה, שמן או חמאה בסיר גדול ומטגנים את התירס כמה דקות עד שהוא מבריק וחם.

2. מכסים בכמות נדיבה של ציר עוף (או מים רגילים עם כמה כנפי עוף, בשביל הטעם), מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 25 דקות. אם השתמשתם בכנפי עוף, הסירו את ה"לכלוך" שצף תוך כדי.

3. נפטרים מהכנפיים וטוחנים את המרק בבלנדר מוט. מביאים לרתיחה ומערבבים פנימה ביצה טרופה ליצירת נטיפי ביצים.
אפשר לקבל מתכון למרק כרובית?


הנה מתכון למרק כרובית:

מצרכים:
=======
1/2 ק"ג כרובית חתוכה גס

1 בצל בינוני קצוץ

1 תפו"א בינוני חתוך לקוביות גדולות

1 כף חמאה

250 גרם גבינת שמנת 5%

8 גבעולי עירית קצוצים דק

מלח

פלפל שחור


אופן הכנה:
==========
1. לאחר שטיפה יסודית של הכרובית ותפוח האדמה, מכניסים אותם לסיר בתוספת 12-13 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך הירקות.

2. ממיסים את החמאה במחבת ומאדים את הבצל עד לשקיפות.

3. מסננים את הכרובית ותפוח האדמה ולא שופכים את מי הבישול.

4. שמים במעבד מזון את הכרובית, תפוח האדמה, הבצל והגבינה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת חלקה.

5. מחזירים לסיר את מי הבישול והעיסה, מוסיפים מים במידת הצורך ומביאים לרתיחה.

6. מוסיפים עירית, מלח ופלפל ומגישים.

ניתן להגיש עם קרוטונים.

בתיאבון!


המתכון להכנת מרק דגים?



הבאתי את המתכון כלשונו. למרות שבכל זאת ממליצה על עשבי תיבול טריים ולא יבשים.


המצרכים:
========
2 ק"ג דגים (קרפיונים, נסיכה, פורל, לוקוס) חתוכים לפרוסות כולל הראשים.
(ניתן לערבב מספר סוגים)

10 כוסות מים

1/3 כוס שמן זית

2 כוסות רסק עגבניות משומרות

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל חריף, מנוקה מגרעינים וקצוץ דק

5 שיני שום קצוצות

1 מיץ מלימון טרי

1 לימון לא מקולף, שטוף ומנוקה וחתוך לקוביות

1 כפית גרגרי פלפל אנגלי

5 עלי דפנה

5 ענפי שמיר

2 ענפי ריחן

2 ענפי רוזמרין

מלח ופלפל

לגבי עשבי התיבול. העשבים המצויים בשווקים, בדרך כלל מאד נגועים בחרקים. לכן, מומלץ לקנות מתוצרת גוש קטיף או להשתמש בתבלין המיובש.

אופן ההכנה:
בסיר גדול מטגנים את חלקי הדגים בשמן זית והשום, למשך כ-5 דקות. הופכים את הנתחים לכל הצדדים.

מוסיפים את רסק העגבניות, הפלפלים, הלימון ומיץ הלימון ועשבי התיבול ומבשלים למשך 10 דקות.

מוסיפים את המים, טועמים ומתקנים תיבול בעזרת המלח והפלפל ומביאים לרתיחה.
מבשלים למשך כשעתיים על אש קטנה.
איך להכין מרק עוף כמו של אמא?


הנה מתכון למרק עוף:


חומרים:
=======
1 עוף מחולק ונקי

8 כוסות מים

2 בצלים גדולים

4 גזרים

3 קישואים
(כגיוון אפשר להחליף את הקישואים בדלעת או דלורית עד 250 גרם)

1 חבילת פטרוזיליה

1 חבילת שמיר

4 גבעולי סלרי עלים

1 שורש פטרוזיליה

1 שורש סלרי

מלח

פלפל

אופן ההכנה:
==========
1. קולפים את הירקות. חותכים את הבצל לרבעים גדולים. את הגזרים, הדלעת והקישואים אפשר להשאיר שלמים.

2. מכניסים את העוף לסיר ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, ומסירים את כל הקצף שהצטבר למעלה. מוסיפים את יתר החומרים ומביאים לרתיחה.

3. מנמיכים את האש, ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה וחצי.

4. מכבים את האש, מקררים מעט, ומפרידים בין הנוזל לעוף ולירקות. מסננים היטב. שומרים במקרר בנפרד.

טיפ: אפשר להוסיף מיץ מלימון שלם וג'ינג'ר קצוץ לקבלת אפקט חדשני, או כוס חלב קוקוס, עלי נענע ונתחוני עוף שהוקפצו בשמן זית לקבלת אפקט אוריינטלי.
איך להכין מרק בטטה?


הנה מתכון להכנת מרק בטטה:

המצרכים:
=======
4 בטטות גדולות וקלופות חתוכות לקוביות

1 גזר קלוף חתוך לחתיכות קטנות

1 שן שום גדולה

1 בצל גדול

5 כפות שמן

פפריקה מתוקה

כורכום

מלח ופלפל שחור

טחינה

אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים את במצל ומטגנים אותו יחד עם השום בסיר עמוק למרק.

2. מוסיפים את הבטטה והגזר ומוסיפים מים.

3. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

4. מתבלים לפי הטעם.

5. כעבור שעה טוחנים את המרק במעבד מזון עד שמתקבל מרקם סמיך.

6. יוצקים לקערות הגשה ומזלפים מעט טחינה בכל קערה.
אפשר לקבל מתכון למרק עדשים חומים בבישול איטי?


הנה מתכון למרק עדשים חומים בבישול איטי:


המצרכים:
=========
300 ג' עדשים חומים ירוקים

2 בצלים גדולים

4 שיני שום

2 תפוחי אדמה גדולים

2 גזרים

מספר עלי סלרי

1 כפית כורכום

1 כפית פלפל שחור

4 כפות שמן

2 כפות אבקת מרק עוף


אופן ההכנה:
==========
1. בוררים את העדשים, שוטפים היטב ומכניסים לסיר.

2. מוסיפים 10 כוסות מים רותחים.

3. חותכים את הבצלים, שיני השום, הגזרים ועלי הסלרי ומוסיפים לתוך הסיר עם הכורכום, הפלפל והשמן.

4. מבשלים למשך 4 שעות ומוסיפים את אבקת המרק.

לאחר כחצי שעה אפשר להגיש.

בתאבון!
איך להכין מרק ירקות?
איך להכין את המרק הפרסי "אש רשתה"?
איך להכין מרק סלק טעוני לקובה?
איך להכין מרק עדשים כתומות?
איך להכין מרק עדשים כתומות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.