» «
מרק עדשים
אפשר לקבל מתכון למרק עדשים חומים בבישול איטי?


הנה מתכון למרק עדשים חומים בבישול איטי:


המצרכים:
=========
300 ג' עדשים חומים ירוקים

2 בצלים גדולים

4 שיני שום

2 תפוחי אדמה גדולים

2 גזרים

מספר עלי סלרי

1 כפית כורכום

1 כפית פלפל שחור

4 כפות שמן

2 כפות אבקת מרק עוף


אופן ההכנה:
==========
1. בוררים את העדשים, שוטפים היטב ומכניסים לסיר.

2. מוסיפים 10 כוסות מים רותחים.

3. חותכים את הבצלים, שיני השום, הגזרים ועלי הסלרי ומוסיפים לתוך הסיר עם הכורכום, הפלפל והשמן.

4. מבשלים למשך 4 שעות ומוסיפים את אבקת המרק.

לאחר כחצי שעה אפשר להגיש.

בתאבון!
מרק כרובית
אפשר לקבל מתכון למרק כרובית?


הנה מתכון למרק כרובית:

מצרכים:
=======
1/2 ק"ג כרובית חתוכה גס

1 בצל בינוני קצוץ

1 תפו"א בינוני חתוך לקוביות גדולות

1 כף חמאה

250 גרם גבינת שמנת 5%

8 גבעולי עירית קצוצים דק

מלח

פלפל שחור


אופן הכנה:
==========
1. לאחר שטיפה יסודית של הכרובית ותפוח האדמה, מכניסים אותם לסיר בתוספת 12-13 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך הירקות.

2. ממיסים את החמאה במחבת ומאדים את הבצל עד לשקיפות.

3. מסננים את הכרובית ותפוח האדמה ולא שופכים את מי הבישול.

4. שמים במעבד מזון את הכרובית, תפוח האדמה, הבצל והגבינה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת חלקה.

5. מחזירים לסיר את מי הבישול והעיסה, מוסיפים מים במידת הצורך ומביאים לרתיחה.

6. מוסיפים עירית, מלח ופלפל ומגישים.

ניתן להגיש עם קרוטונים.

בתיאבון!
מרק דלעת
איך להכין מרק דלעת ושורש סלרי?


הנה מתכון חורפי למרק דלעת ושורש סלרי של חני הראל, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בדצמבר 2013:

המצרכים:
========
3 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

3 שיני שום, קלופות וקצוצות

600 גרם דלעת, נקייה וחתוכה לקוביות קטנות

250 גרם שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

3 ו-3/4 כוסות (900 מ"ל) ציר עוף או ירקות, או מים

8-10 ענפי טימין טריים

1/4 כוס (60 מ"ל) קרם קוקוס (מומלץ לקנות קרם קוקוס בקרטון, הוא טעים יותר ומכיל פחות תוספים מקרם בקופסת שימורים)

אפשרות: 1-2 כפיות שמן קוקוס מוצק או נוזלי

1 עד 1.5 כפיות דבש

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

להגשה:
======
גרעיני דלעת קלופים וקלויים קלות במחבת יבשה

עלי תימין

שמנת מתוקה לבישול

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני, מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים כ-7 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. בתום הבישול הבצל והשום אמורים להיות זהובים.

2. מוסיפים לסיר את קוביות הדלעת והסלרי ואת הציר או המים. מכסים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את ענפי התימין, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-25 דקות עד שהירקות מתרככים. מוציאים מהסיר את ענפי התימין (העלים ייפרדו מהם בזמן הבישול).

3. מוסיפים לסיר את קרם הקוקוס, שמן הקוקוס (אם משתמשים בו) והדבש ומתבלים במלח ופלפל, מערבבים.

4. טוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט למרקם חלק, אם המרק סמיך מדי, מוסיפים לו כפות אחדות של קרם קוקוס.

5. יוצקים את המרק לקעריות ומעטרים בגרעיני דלעת קלויים, עלי תימין ומעט שמנת מתוקה.
קוסקוס
איך להכין מרק לקוסקוס?


הנה מתכון למרק לקוסקוס עבור שמונה עד עשרה סועדים:

המצרכים:
========
2 כפות שמן חמניות

3/4 כוס חומוס שהושרה במים קרים לילה שלם

1 בצל מגורד

1 עגבנייה מגוררת

5 עלי מנגולד קצוצים

1/4 כפית פלפל לבן

1/4 כפית כורכום

5 חוטי זעפרן

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור כוסברה

1 ק"ג כנפי עוף

1 ראש סלרי גדול קלוף כולל העלים

5 גזרים קלופים וחצויים לאורכם

1 כרישה פרוסה

1 שומר פרוס לאורכו לרבעים

2 תפוחי אדמה חתוכים לאורך לרבעים

2 כפיות מלח

1/2 כרוב לבן פרוס לאורך לארבע

5 קישואים חצויים לאורך

500 גרם דלעת

2 כפות שמן חמניות

2 כפיות סוכר חום

1/2 כפית קינמון


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם שמן בסיר גדול ולהוסיף אליו עגבנייה, מנגולד, בצל, חומוס, כורכום, זעפרן ופלפל לבן ולטגן שתי דקות.

2. להוסיף את עשבי התיבול וכנפי העוף ושני ליטר מים קרים. להביא לרתיחה ולהסיר את הקצף והשומן שצפים.

3. להוסיף את הירקות במרווחים של עשר דקות לפי הסדר הבא: סלרי, כרישה וגזר, שומר, תפוחי אדמה ומלח, כרוב, קישואים ודלעת. לבשל עשר דקות נוספות ולכבות את האש (סה"כ בישול של שעה).

4. לחמם תנור ל-200 מעלות להוציא מהסיר גזרים, קישואים, שומר, תפוחי אדמה, דלעת וכרוב בעודם שלמים ולהניחם בתבנית. למזוג על הירקות שבתבנית שתי כפות מהמרק, שמן, סוכר וקינמון ולאפות אותם עשר דקות.

5. להניח את הירקות מעל הקוסקוס כשבצידם טאג'ין עוף או קציצות שבושלו ברוטב חריף. לעטר בגרגרי חומוס מהמרק, שביבי שקדים מולבנים קלויים וגרגרי רימון. את המרק יש להגיש ליד הקוסקוס בקערה נפרדת.

מרקים

מרק דלעת
איך להכין מרק דלעת טבעני לקובה?



הנה מתכון טבעוני למרק דלעת טבעוני לקובה:

המצרכים:
=========
3 כפות שמן זית

1 בצל

500 גרם דלעת

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף בהרט

1/2 כף פפריקה

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון

כף סוכר חום


אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני (הכי קל פשוט לפרוס לפרוסות, ללחוץ ולשחרר את הטבעות).

2. קוצצים את הדלעת לרצועות בעזרת סכין או מעבד מזון.

3. מטגנים את הבצל והדלעת בשמן זית.

4. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

5. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים אותן עוד כ-20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון ומוסיפים כף סוכר.

8. מגישים חם.

בתיאבון!

קרדיט לאורן גולדפינגר
אבקת מרק פטריות
איך להכין אבקת מרק פטריות בבית?



לא חייבים לקנות אבקות מרק שמכילות כל חומרים שלא תמיד היינו רוצים להכניס לגופינו. הנה מתכון פשוט להכנת אבקת מרק פטריות בבית שמוסיפה טעם נהדר ומסמיכה כל תבשיל, פסטה או רוטב (הכמות היא עבור תיבול של כ-5 מנות):

המצרכים:
=========
חצי כוס מיקס פטריות מיובשות

קורט אורגנו יבש

כף פתיתי שמרי בירה

כפית קמח תפוחי אדמה

כפית שבבי בצל יבשים

חצי כפית שום גבישי

רבע כפית פטרוזיליה יבשה

חצי כפית טימין יבש

רבע כפית מלח סלרי

אופן ההכנה:
==========
- טוחנים היטב במטחנת תבלינים או בבלנדר/מעבד מזון.

- מומלץ להגדיל כמויות ולשמור לשימוש עתידי בצנצנת בפריזר.
מרק דגים
איך להכין מרק דגים?



הדרך להכנת מרק דגים מוצלח?


זה מרק שהכנתי פעמיים בלבד, אך הוא קצר הצלחה, מרק ירקות עם פילה דג:

המצרכים:
========
4 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים חתוכים גס

2 כרשה מנוקים ופרוסים (לבן וירוק בהיר בלבד)

6 שיני שום גדולות קלופות ופרוסות

3 טבעות פלפל חריף (אם רוצים)

2 עגבניות גדולות ובשלות קלופות ומגורענות חתוכות גס (אני אף פעם לא מגרענת)

1/2-3/4 כוס שעועית לימה קפואה (אם רוצים) (אני לא השתמשתי)

1 תפו"א קטן קלוף וחתוך לקוביות

6 כוסות מים ואבקת מרק זך

צרור תבלינים: טימין, עלה דפנה, גבעול סלרי, פטרוזיליה, מלח.
פלפל שחור גרוס טרי וקורט סוכר

1 כוס יין לבן יבש

2 כפות וורמוט יבש (אם רוצים)

1 קישוא קטן מחולק ל-4 ופרוס לפרוסות דקות

1 כף טרגון קצוץ

350 גר' פילה דג לבן. מנוקה מעצמות וחתוך לקוביות

3 כפות אוזו (אם רוצים)

אני מאוהבי הפשטות והקלות והשימוש במה שיש לכן עגבניות לא מגורענות, כוס שעועית לימה לא היתה (מה זה בכלל?) וורמוט יבש לא מצוי בקרבתי, לכן לא נכח ואוזו דפק נפקדות גם הוא).

להגשה:
מעט טיפות שמן זית, עשבי תבלין קצוצים (טרגון, פטרוזיליה)

ההכנה:
1. מחממים בסיר גדול שמן זית ומטגנים תוך ערבוב הבצל והכרשה על אש בינונית כ-7 דקות (לא משחימים).

2. מוסיפים השום הפרוס וממשיכים לבשל עוד 3 דקות תוך ערבוב.

3. מוסיפים את שאר הירקות, הנוזלים וצרור עשבי התבלין. מביאים לרתיחה, מתבלים, מנמיכים הלהבה ומבעבעים כ-30 דקות.

4. מוציאים את צרור עשבי התיבול, יוצקים את היין והוורמוט, מוסיפים רבעי הקישוא, הטרגון וקוביות הדג ומבעבעים עוד 5 דקות נוספות.

5. מתקנים התיבול, מוסיפים האוזו ומגישים עם עשבי תיבול ושמן זית נוסף.

הערה: ככל שהדג מובחר יותר, יהיה המרק טעים יותר!
מרק עדשים
איך להכין מרק עדשים כתומות?


כך מכינים מרק עדשים כתומות:

המצרכים:
========
1 כוס עדשים כתומות

2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות גסות

1 ראש סלרי קלוף וחתוך גס

1 בצל קלוף וחתוך גס

4 שינים שום שלמות

3 כפות שמן זית

2 כפיות תבלין קארי

מלח

פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את העדשים היטב.

2. מחממים שמן זית בסיר גדול, מכניסים את כל הירקות ומקפיצים קלות עד להזהבה.

3. מוסיפים את העדשים והתבלינים.

4. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים אותה ומבשלים שעה.

5. אפשר להגיש את המרק כמו שהוא או לטחון את חלקו.

6. להגיש בתוספת מעט פטרוזיליה קצוצה.

בתיאבון!


מרק
איך להכין מרק עדשים ירוקות, תפוחי אדמה, בטטה ודלעת?



הנה מתכון למרק ירקות עם בטטה, תפוחי אדמה ודלעת:

מצרכים לשש מנות או קצת יותר:
========================
בצל גדול קצוץ

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות

2 בטטות בינוניות חתוכות לפרוסות עבות חצויות (חצי ירח)

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות (ניתן להחליף את הדלעת בבטטה נוספת)

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות

מיץ מחצי לימון קטן

שמן חמניות

עד ליטר וחצי מים רותחים

תבלינים: 2 כפיות קארי צהוב, 1 כפית שטוחה כורכום, 3-4 כפיות שטוחות מלח, כפית שטוחה פלפל שחור, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה פפריקה חריפה, קמצוץ תבלין לפיצה או תבלין לצ'יפס (לא חובה), רבע כפית חוואייג' למרק (לא חובה).

אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן.

2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומכסים את הסיר למשך שתי דקות עד לאידוי.

3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים במשך דקה. נדרשת זהירות לא לשרוף את התבלינים.

4. מוסיפים את הירקות החתוכים ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומכסים את הסיר עד לריכוך ואידוי חלקי של הירקות (כ 3-4 דקות).

5. מוסיפים את העדשים הירוקות ואת מיץ הלימון ומערבבים, מכסים את הסיר ל-3 דקות נוספות.

6. מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות והעדשים.

7. מביאים לרתיחה 15 דקות ואז מעבירים לגז קטן לעוד 20 דקות.

בתיאבון!
איך לשפר את המרק שמכינים?


הנה חמישה דרכים לשיפור טעם המרק:

1. מומלץ לבשל עם פחות מים מן המצוין במתכון ורק בהמשך הבישול להוסיף מים ולדלל למידת הסמיכות הרצויה.

2. עדיף להשתמש בציר מרק אמיתי (ניתן להשיג ציר משובח בחנויות המובחרות) אך אם אין, ניתן להשתמש בתחליפים, כגון מים ואבקות מרק זך, עוף או פרווה בטעם עוף כבסיס למרק, ביחס של כפית אחת גדושה של אבקת מרק לשתי כוסות מים. (אני אגב ויתרתי לגמרי על השימוש באבקות מרק למיניהן).

3. כדי לעבות את המרק, ניתן לטחון אותו חלקית או להשתמש בתערובת של שומן וקמח.

4. במידה ומשתמשים בירקות מוקפאים, זמן הבישול מתקצר, על פי ההוראות שעל גבי האריזה.

5. טיפ אחרון: מתכוני מרק, ברוב המקרים אינם מתכונים מדוייקים, אז תנו דרור לדמיון שלכם והרבו להשתמש בירקות טריים ובעשבי תיבול בצירופים האהובים עליכם וכן על פי הנמצא אצלכם בבית באותו הרגע.


הגולש רביד מציע: משהו שתמיד מוסיף למרקים והופך אותם למרקים ממסעדת גורמה - חלב קוקוס. מעשיר כל מרק לטעם עדין ונפלא.
איך להכין מרק ירקות?



הנה מתכון של מרק ירקות נהדר ובריא לימי החורף הרקרים, אבל לא רק:

המרכיבים:
=========
1 בצל גדול

3-4 גזרים

3-4 קישואים

4 תפוחי אדמה

3 שיני שום

דלעת

עלי סלרי

פטרוזילה

מעט שמן

בערך 4 כפות אבקת מרק עוף ללא מנוסדיום גלוטמט

כפית שטוחה של כורכום או לפי הטעם

מלח

פלפל לבן או שחור




אופן ההכנה:
===========
1. חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות.

2. מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מגיע לשקיפות.

3. מוסיפים את שאר היקות להקפצה קלה ומוסיפים מים עד כדי כיסוי ועוד קצת.

4. מביאים לרתיחה ומוסיפים תבלינים.

5. מבשלים על אש קטנה עד שהירקות רכים, מתקנים תיבול, מוסיפים את הפטרוזיליה לעוד שתי דקות ומכבים את האש.

הערה: ניתן להוסיף למרק כל סוג נוסף של ירק שיש לכם ואתם אוהבים (כרוב, כרובית, בטטה וכו').

בתיאבון!
המתכון להכנת מרק דגים?



הבאתי את המתכון כלשונו. למרות שבכל זאת ממליצה על עשבי תיבול טריים ולא יבשים.


המצרכים:
========
2 ק"ג דגים (קרפיונים, נסיכה, פורל, לוקוס) חתוכים לפרוסות כולל הראשים.
(ניתן לערבב מספר סוגים)

10 כוסות מים

1/3 כוס שמן זית

2 כוסות רסק עגבניות משומרות

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל חריף, מנוקה מגרעינים וקצוץ דק

5 שיני שום קצוצות

1 מיץ מלימון טרי

1 לימון לא מקולף, שטוף ומנוקה וחתוך לקוביות

1 כפית גרגרי פלפל אנגלי

5 עלי דפנה

5 ענפי שמיר

2 ענפי ריחן

2 ענפי רוזמרין

מלח ופלפל

לגבי עשבי התיבול. העשבים המצויים בשווקים, בדרך כלל מאד נגועים בחרקים. לכן, מומלץ לקנות מתוצרת גוש קטיף או להשתמש בתבלין המיובש.

אופן ההכנה:
בסיר גדול מטגנים את חלקי הדגים בשמן זית והשום, למשך כ-5 דקות. הופכים את הנתחים לכל הצדדים.

מוסיפים את רסק העגבניות, הפלפלים, הלימון ומיץ הלימון ועשבי התיבול ומבשלים למשך 10 דקות.

מוסיפים את המים, טועמים ומתקנים תיבול בעזרת המלח והפלפל ומביאים לרתיחה.
מבשלים למשך כשעתיים על אש קטנה.
איך להכין מרק חומוס טבעוני לקובה?



הנה מתכון טבעוני למרק חומוס לקובה:

המצרכים:
======
כוס גרגירי חומוס מושרים

3 כפות שמן זית

1 בצל

2 תפו"א קטנים

חופן גבעולי סלרי

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף כורכום

כף חוויאג' למרק

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון


אופן ההכנה:
========
1. משרים את גרגירי החומוס במים ללילה, שוטפים ומסננים.

2. קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים גבעולי סלרי וחומוס.

3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים בכורכום, חוויאג', מלח ופלפל.

5. מבשלים כשעה עד שהחומוס מתרכך.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים כ- 20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון.

8. מגישים חם.


בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
איך להכין מרק בצל?


הנה מתכון להכנת מרק בצל מושקע:

המצרכים:
========
100 גרם חמאה

500 גרם בצלים קלופים ופרוסים

3 כפות קמח

1.5 כוסות יין לבן

5 כוסות מים רותחים

1 כוס שבבי בצל מטוגן (ניתן לקנות מוכן בחנויות תבלינים ומעדניות, ניתן לבשל את המקר גם ללא השבבים)

1 ענף תימין

קורט אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כוסות גבינת אמנטל / גרוייר מגוררת

2 כוסות לחם קלוי


אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים את החמאה בסיר גדול, מאדים את הבצלים עד לשקיפות.

2. מוסיפים קמח ומערבבים.

3. מוסיפים יין לבן ומאדים במשך שתי דקות על אש בינונית.

4. מוסיפים מים, שבבי תימין, מוסקט, פלפל ומלח.

5. מבשלים על להבה נמוכה עד 40 דקות. מדי פעם בוחשים בכדי למנוע את הדבקות הבצל לתחתית.

6. יוצקים את המרק לקערות הגשה ובכל קערה מפזרים קוביות לחם קלוי וגבינה.

7. קולים בגריל, בחלקו העליון של תנור האפייה עד שהגבינה תמס ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין מרק תרד וחומוס?



הנה מתכון להכנת מרק חומוס ותרד, כפי שפורסם בתוכניתו של השף חיים כהן בתוכניתו בערוץ הראשון:

המצרכים:
========
1 כוס גרגירי חומוס

רבע בצל קצוץ

שן שום קצוצה

1 ליטר ציר ירקות

צרור עלי תרד (רצוי טורקי)

מיץ מחצי לימון

קוביות גבית פרמזן


אופן ההכנה:
===========
1. משרים את גרגירי החומוס במים למשך לילה, מסננים, מעבירים לסיר, ממלאים במים עד כדי כיסוי + 3 ס"מ, מרתיחים, מנמיכים האש ומבשלים שעתיים.

2. לחמם בסיר שמן זית ולאדות בו את השום והבצל, עד הגעתם לשקיפות.

3. לסנן את החומוס מהמים ולהוסיף לסיר.

4. להוסיף את ציר הירקות ולהרתיח.

5. להוסיף את התרד ומיץ הלימון ולבשל כ-5 דקות.

6. להניח בקערות הגשה קוביות גבינת פרמזן ולצקת מעליהן את המרק.


לבריאות!
איך להכין מרק שעועית?



הנה מתכון למרק שעועית:

המצרכים:
=======

3 כוסות (500 גרם) שעועית שהושרתה במים לילה שלם, מסוננת מהמים

10 כוסות ציר עוף או בשר (או כתחליף 10 כוסות מים רותחים בתוספת שתי כפות אבקת מרק בצל ושתי כפות אבקת מרק עוף)

1 בצל גדול מקולף וקצוץ

2 גזרים קלופים חתוכים

3 גבעולי כרפס חתוכים לחתיכות בגודל 3 ס"מ

3 עגבניות אדומות ובשלות, חתוכות לריבועים קטנים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

6 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר

4 עלי בזיליקום

לקישוט: עלי פטרוזיליה ובזיליקום


אופן ההכנה:
=========

- להניח את השעועית בסיר גבוה ורחב ולצקת עליה את המים, להביא לרתיחה על אש בינונית ולהסיר את הקצף.

- להוסיף את שטר החומרים, לערבב היטב ולהרתיח שוב, להנמיך את האש ולבשל בין שעתיים לשלוש עד שהשעועית מתרככת.

- להגיש חם בעיטור עלי פטרוזיליה או בזילקום ובתוספת לחם, רצוי כפרי.



איך להכין מרק מינסטרונה עם פסטה?


הנה מתכון להכנת מרק מינסטרונה עם פסטה של מאיה מרום, כפי שפורסם במוסף "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
========
סלרי

גזר
כרישה

שומר

מעט שמן זית

שימורי עגבניות

רסק עגבניות

מלח ופלפל

גבינת פרמזן

1/2 כוס פסטה

אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר סלרי פרוס, גזר קלוף וקצוץ, כרישה פרוסה דק ושומר קצוץ (כולל הקרניים שלו, פרוסות דק) ומטגנים במעט זמן זית על אש נמוכה כ-10 דקות.

2. מוסיפים קופסת שימורי עגבניות מרוסקות, קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם) ו-8 כוסות מים. מתבלים במלח ופלפל (אם יש במקרר גבינת פרמזן אפשר להוסיף את הקצה הקשה והקליפתי שלה, שנותם טעם נפלא). מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה על אש קטנה.

3. מוסיפים 1/2 כוס פסטה קצרה ואפשר גם חופן עלי תרד ומבשלים 1/4 שעה נוספת. מגישים עם פרמזן.


איך להכין מרק עדשים כתומות?



הנה מתכון להכנת מרק עדשים כתומות:

המצרכים:
========
2-3 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ

2-3 שיני שום כתושות

1-2 עגבניות מגוררות

2 גזרים חתוכים לקוביות

10 כוסות מים

2 כוסות עדשים כתומות מבוררות

2 כפות אבקת מרק בטעם עוף

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית חוויאג’ למרק

¼ כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם




אופן ההכנה:
============
1. לחמם את השמן בסיר גדול ולהזהיב בו את הבצל.

2. להוסיף את השום הכתוש ולטגן דקה נוספת

3. להוסיף את העגבניות והגזר ולטגן 5 דקות

4. להוסיף את המים ולהביא לרתיחה

5. להנמיך את האש, להוסיף את כל התבלינים ולבשל 45 דקות על אש נמוכה

6. לטעום לתקן תיבול ובמידה והמרק סמיך מדי להוסיף עוד מים


בתיאבון!
איך להכין מרק ארטישוק חלבי?



הנה מתכון להכנת מרק ארטישוק חלבי:

המצרכים:
========
100 גרם חמאה

300 גרם בצל

3 שיני שום

300 גרם תפוחי אדמה קלופים

1 ק"ג לבבות בייבי ארטישוק

100 מ"ל שמנת

1 ליטר ציר ירקות

מלח ופלפל


אופן ההכנה:
==========
1. להמס את החמאה בסיר, להוסיף את הבצל, השום ותפוחי האדמה ולרכך אותם במשך חמש דקות.

2. להוסיף את ציר הירקות והארטישוק ולבשל כחצי שעה.

3. להוסיף מלח, פלפל ושמנת ולערבל היטב במערבל יד.

4. להשאיר את המרק לילה במקרר ולמחרת לחמם, לקשט במעט בבצל ירוק ופפריקה חריפה ולהגיש.

בתיאבון!
איך להכין מרק אפונה וכרישה עם חלב קוקוס?


הנה מתכון להכנת מרק אפונה וכרישה וחלב קוקוס:

המצרכים:
========
2 כפות שמן זית

2 כרישות חתוכות לפרוסות

3 בצלים ירוקים קצוצים (יש להפריד בין החלק הלבן לירוק)

4 שיני שום כתושות קל

3 כוסות אפונה גינה מופשרת

1 כוס חלב קוקוס

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט תבלין קארי, לפי הטעם


אופן הכנה:
=========
1. מחממים בסיר שמן זית, מאדים את הכרישה, השום והחלק הלבן של הבצל עד להזהבה.

2. מוסיפים את החלק הירוק של הבצל , את האפונה, חלב הקוקוס המלח, הפלפל והקארי.

3. מוזגים לסיר מים עד כדי כיסוי, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה עשרים דקות.

4. טוחנים את המרק בבלנדר יד עד שמתקבל מרק קטיפתי, במידת הצורך מוסיפים מים רותחים לדילול, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין את המרק הפרסי "אש רשתה"?



המצרכים:
=======
1/2 כוס לוביה אדומה

1/2 כוס עדשים ירוקים

1 כוס גרגרי חומוס

1/2 כוס מש

1/2 כוס לוביה עין שחורה

1 חבילה פטרוזיליה קצוצה

1 חבילה כוסברה קצוצה

צרור שמיר קצוץ

1/2 חבילה עלי תרד חתוך גס

אפשרות: להוסיף פרסה או בצל ירוק

1 בצל גדול קצוץ

1/2 חבילה אטריות גודל לבחירה בינוני רחב

מעט שמן

כפית כורכום

1 כף אבקת מרק

מלח ופלפל לפי הטעם


אופן ההכנה:
=========
1. משרים רק את החומוס ללילה.

2. את כל שאר הקטניות שוטפים היטב ומסננים.

3. מטגנים את הבצל עד השחמה קלה, מוסיפים את הקטניות ואת התבלינים, שופכים מים בנדיבות, מבשלים מעט ומוסיפים את הירק.

4. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מנמיכים הלהבה ומבשלים עד שהקטניות מתרככות.

5. כשהמרק מוכן מוסיפים את האטריות ומבשלים אותן במרק עד שהן מתרככות.

6. טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש, במידה והמרק סמיך מדי מוסיפים מים חמים.
איך להכין מרק כרישה חלבי?
איך להכין מרק בטטה?
איך להכין מרק עגבניות ואורז?
איך להכין בבישול איטי מרק שעועית?
איך להכין מרק אפונה ושום ירוק?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.