שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך לנקות פויקה?
כך מנקים פויקה (לפני ואחרי כל שימוש):
1. הלהיטו את הפויקה על האש (הסימן שהוא לוהט זה מעט עשן שיוצא ממנו).
2. מלאו את הפויקה במים בלבד (פויקה לא מנקים בסבון).
3. ערבבו היטב את המים.
4. שפכו את המים מהפויקה.
5. אם זה ניקוי של אחרי הארוחה, חשוב לשמן את דפנות הפויקה, כדי למנוע חלודה. השימון יהיה בעזרת שמן בישול ששפכתם על נייר סופג או על פיסת בד שלא צריכים. אם אין אז אפשר לשמן גם בעזרת כפות הידיים: שופכים מעט שמן בישול לסיר ומורחים עם היד.
הערה: ניקוי פויקה חייבים לבצע גם לפני וגם אחרי בישול בפויקה.
איך להכין קרח מסוגנן?
לפני שמקפיאים את תבנית הקרח, כדאי להשקיע בה מעט מחשבה ולהוסיף בה קצת עניין. הקוביות יוצאות מקסימות, צבעוניות ומעניינות וניתן להוסיף להן כמעט כל דבר (כמובן שהן לא חייבות להיות קוביות- אפשר להשתמש בתבניות סיליקון בכל מיני צורות). הנה כמה רעיונות:
1. אם יודעים שבאירוח הקרוב נגיש הרבה קולה, כדאי לחתוך לימונים לפרוסות דקות ואז לרבעי עיגול, ולהניח רבע כזה בכל קוביית קרח.
2. אותו דבר, עם תוספת של עלה או שניים של נענע טרייה בכל קובייה.
3. דובדבן בכל קוביית קרח.
4. אם בטוחים שהמשקה ייגמע בשלוק עוד לפני שהקרח יימס, אפשר להוסיף סוכריות עוגה צבעוניות (אם הקרח נמס הן יצבעו את המים ויעבירו להם את הטעם...).
5. לאייס טי אפרסק- פלחי אפרסק קטנים.
או כל דבר שעולה בדמיון...
יש, כמובן, להתאים את התוספת לגיל האורחים (לא הייתי שמה דובדבנים כשאני יודעת שילדים ישתו מהמים, הם עלולים לבלוע את הגרעינים). כמו כן, להקפיד שלתוספת יש טעם ניטרלי או, לחלופין, טעם שהיינו רוצים להוסיף לשתייה (קולה ולימון, למשל).
לרוויה!
איך להכין סטייקים "טי-בון" על האש?
את נתח ה"טי-בון", שבו עצם קטנה (קוראים לה "טי") מחברת נתח פילה עם נתח בשר סינטה, יש לקנות בנתח של לפחות חצי קילו כדי שהבשר לא יישרף.
מכינים את הבשר כך:
חורצים חריץ דק לאורך הצד של הסינטה.
מחממים את המנגל עד שהוא חם מאד.
מניחים את ה"טי-בון" על האש מצד החריץ לזמן קצר ולתבל בשמן זית ופלפל שחור.
עכשיו להניח טבעת בצל שפרסתם על המנגל ולהפוך את ה"טי בון" כך שהצד של הפילה יהיה מעליו לזמן קצר (הבצל נועד למנוע שריפת בשר הפילה שהוא עדין ביותר).
אחרי דקה או שתיים להוריד לצלחת.
איפה נמצא פארק גולדה ומה יש בו?
אגם מלאכותי של מי תהום בערוץ נחל רביבים סמוך לביר עסלוג' (מקום ישובו של קיבוץ משאבי שדה). בעבר שימש כמחצבה, ששוקמה, נשתלו בה מדשאות, ניטעו עצים ונבנו מתקני משחקים ופיקניק. הפארק קרוי על שם גולדה מאיר, ראש ממשלת ישראל בעבר, והוא אחד הפארקים היפים בדרום הארץ. אפשר להתעכב במקום בדרך למצפה רמון ולאילת. הכניסה לפארק חופשית.
כיצד נגיע? מצומת משאבים (כביש מס' 40) נפנה מערבה. הפארק נמצא מימין לכביש, כ- 2 ק"מ מהצומת.
מול פארק גולדה, מעברו השני של הכביש, מרחצאות מים תרמו-מינראליים, הנשאבים מעומק האדמה. המעוניינים יכולים להיכנס וליהנות משרותי ספא , ג'קוזי וחדרי טיפולים (בתשלום).
איך לחמם ולהכין את המנגל לבשר?
מה לקחת לקמפינג?
הנה רשימת ציוד חובה לקמפינג:
אוהל
שקי שינה
מזרונים
ציוד בישול (גזיה או אמצעי בישול אחרים)
ציוד תאורה
צידניות
כלי אוכל
סכו"ם לפיקניק
מרחיק יתושים (סנו די ודומיו)
קרם הגנה
סבון כלים
ציוד למנגל (במידה ותעשו - ראו בתגית "מנגל")
בגדים חמים (לילות קרירים יכולים להפתיע גם בקיץ)
אפשר לקחת גם:
מקלחת שדה סולארית (מחממת מים מאור השמש)
משחקים לילדים או משחקי ים (לפיקניק וקמפינג)
בגדים נגד זיעה וקרינה
מטען נייד
פויקה
נגן מוסיקה
במידה וישנים על מזרונים שווה להצטייד גם בכלי מיטה
מצאנו לכם גם מאמר מקיף על ציוד לקמפינג, שכולל השוואות, שיקולים לבחירה ועוד.
איך להדליק את המנגל?
איפה יש פארקים עם מים בדרום הארץ?
במקומות הבאים תוכלו להנות מאגמים יפים ופארקים מהנים לבילוי משפחתי באזור הדרום ובחינם:
1. פארק תמנע: ממוקם במרחק 20 דקות מאילת, ניתן לעשות הליכה מרעננת בתוך המים ולהנות מאטרקציות נוספות במקום.(עמודי שלמה, הפטרייה, אזור הקשתות, ועוד).
2. פארק ספיר: נמצא בין עין יהב למושב ספיר, במקום פארק מטופח, מיזם אמנות, עצי באובב ישן (בהתאמה ל"נסיך הקטן"), פארק נאה ומטופח ובמרכזו אגם עם ברווזים. אסור לשחות ומותר לדוג.
3. פארק גולדה: נמצא מערבה מצומת משאבים (מעט אחרי קיבוץ משאבי שדה). במקום נוף קסום, אגם יפהפה, מדשאות ומשחקים לילדים ולמעוניינים, עליה קלה במדרגות מתונות המובילות לתצפית יפהפיה על הפארק והאזור.
איך למנוע שלשולים והקאות בקיץ?
כך מונעים שלשולים והקאות בעונת הקיץ:
1. מקפידים על אחסון המזון במקרר בטמפרטורה של 4 מעלות.
2. מקפידים להרחיק את הביצים משאר מוצרי המזון במקרר.
3. מפשירים את הבשר במקרר ולא מניחים אותו להפשרה בחוץ.
4. דואגים לחיטוי יסודי של הירקות והפירות לפני אכילתם.
5. נמנעים מאכילת מזון נא בחוץ (לדוגמה: סושי, רטבים חלביים, ביצת עין וכדומה)
6. כאשר אורזים מזון לפני יציאה לפיקניק יש לשים בצידנית קרחונים גם מתחת למזון וגם מעליו.

כך מנקים פויקה (לפני ואחרי כל שימוש):
1. הלהיטו את הפויקה על האש (הסימן שהוא לוהט זה מעט עשן שיוצא ממנו).
2. מלאו את הפויקה במים בלבד (פויקה לא מנקים בסבון).
3. ערבבו היטב את המים.
4. שפכו את המים מהפויקה.
5. אם זה ניקוי של אחרי הארוחה, חשוב לשמן את דפנות הפויקה, כדי למנוע חלודה. השימון יהיה בעזרת שמן בישול ששפכתם על נייר סופג או על פיסת בד שלא צריכים. אם אין אז אפשר לשמן גם בעזרת כפות הידיים: שופכים מעט שמן בישול לסיר ומורחים עם היד.
הערה: ניקוי פויקה חייבים לבצע גם לפני וגם אחרי בישול בפויקה.

לפני שמקפיאים את תבנית הקרח, כדאי להשקיע בה מעט מחשבה ולהוסיף בה קצת עניין. הקוביות יוצאות מקסימות, צבעוניות ומעניינות וניתן להוסיף להן כמעט כל דבר (כמובן שהן לא חייבות להיות קוביות- אפשר להשתמש בתבניות סיליקון בכל מיני צורות). הנה כמה רעיונות:
1. אם יודעים שבאירוח הקרוב נגיש הרבה קולה, כדאי לחתוך לימונים לפרוסות דקות ואז לרבעי עיגול, ולהניח רבע כזה בכל קוביית קרח.
2. אותו דבר, עם תוספת של עלה או שניים של נענע טרייה בכל קובייה.
3. דובדבן בכל קוביית קרח.
4. אם בטוחים שהמשקה ייגמע בשלוק עוד לפני שהקרח יימס, אפשר להוסיף סוכריות עוגה צבעוניות (אם הקרח נמס הן יצבעו את המים ויעבירו להם את הטעם...).
5. לאייס טי אפרסק- פלחי אפרסק קטנים.
או כל דבר שעולה בדמיון...
יש, כמובן, להתאים את התוספת לגיל האורחים (לא הייתי שמה דובדבנים כשאני יודעת שילדים ישתו מהמים, הם עלולים לבלוע את הגרעינים). כמו כן, להקפיד שלתוספת יש טעם ניטרלי או, לחלופין, טעם שהיינו רוצים להוסיף לשתייה (קולה ולימון, למשל).
לרוויה!

את נתח ה"טי-בון", שבו עצם קטנה (קוראים לה "טי") מחברת נתח פילה עם נתח בשר סינטה, יש לקנות בנתח של לפחות חצי קילו כדי שהבשר לא יישרף.
מכינים את הבשר כך:
חורצים חריץ דק לאורך הצד של הסינטה.
מחממים את המנגל עד שהוא חם מאד.
מניחים את ה"טי-בון" על האש מצד החריץ לזמן קצר ולתבל בשמן זית ופלפל שחור.
עכשיו להניח טבעת בצל שפרסתם על המנגל ולהפוך את ה"טי בון" כך שהצד של הפילה יהיה מעליו לזמן קצר (הבצל נועד למנוע שריפת בשר הפילה שהוא עדין ביותר).
אחרי דקה או שתיים להוריד לצלחת.

אגם מלאכותי של מי תהום בערוץ נחל רביבים סמוך לביר עסלוג' (מקום ישובו של קיבוץ משאבי שדה). בעבר שימש כמחצבה, ששוקמה, נשתלו בה מדשאות, ניטעו עצים ונבנו מתקני משחקים ופיקניק. הפארק קרוי על שם גולדה מאיר, ראש ממשלת ישראל בעבר, והוא אחד הפארקים היפים בדרום הארץ. אפשר להתעכב במקום בדרך למצפה רמון ולאילת. הכניסה לפארק חופשית.
כיצד נגיע? מצומת משאבים (כביש מס' 40) נפנה מערבה. הפארק נמצא מימין לכביש, כ- 2 ק"מ מהצומת.
מול פארק גולדה, מעברו השני של הכביש, מרחצאות מים תרמו-מינראליים, הנשאבים מעומק האדמה. המעוניינים יכולים להיכנס וליהנות משרותי ספא , ג'קוזי וחדרי טיפולים (בתשלום).
פיקניק

איך מכינים את המנגל לקראת הבשר?
הנה הדברים שעליהם חשוב להקפיד בהכנת המנגל:
את הרשת מניחים על המנגל הבוער למשך כ 15 דקות ואז משפשפים אותה בחצי בצל טבול בשמן. לכל מי שלא יודע, תפקיד הבצל כאן הוא רק מדיום לשמן.. אין לו שום תפקיד אחר. השמן צריך לצפות את הרשת כדי למנוע הידבקות של הבשר. אפשר ואף רצוי למשוח שמן מדי פעם עם התחלפות ה"נגלות"...
- חשוב להזכיר! אין נפנופים בשלב זה ובאף שלב אחר אח"כ. הנפנוף מכאן ואילך גורם להתעופפות חלקיקי אפר מן הגחלים שלא רק מקלקלים את טעם הבשר אלא אף רעילים. חוץ מזה, מעטפת האפר על הפחם שומרת על בעירה איטית וחום קבוע
- יש לוודא מרחק של 8-10 ס"מ משכבת הגחלים לרשת. פחות זה שורף ויותר זה כבר "אסדו".. חחחחחח..
הנה הדברים שעליהם חשוב להקפיד בהכנת המנגל:
את הרשת מניחים על המנגל הבוער למשך כ 15 דקות ואז משפשפים אותה בחצי בצל טבול בשמן. לכל מי שלא יודע, תפקיד הבצל כאן הוא רק מדיום לשמן.. אין לו שום תפקיד אחר. השמן צריך לצפות את הרשת כדי למנוע הידבקות של הבשר. אפשר ואף רצוי למשוח שמן מדי פעם עם התחלפות ה"נגלות"...
- חשוב להזכיר! אין נפנופים בשלב זה ובאף שלב אחר אח"כ. הנפנוף מכאן ואילך גורם להתעופפות חלקיקי אפר מן הגחלים שלא רק מקלקלים את טעם הבשר אלא אף רעילים. חוץ מזה, מעטפת האפר על הפחם שומרת על בעירה איטית וחום קבוע
- יש לוודא מרחק של 8-10 ס"מ משכבת הגחלים לרשת. פחות זה שורף ויותר זה כבר "אסדו".. חחחחחח..

הנה רשימת ציוד חובה לקמפינג:
אוהל
שקי שינה
מזרונים
ציוד בישול (גזיה או אמצעי בישול אחרים)
ציוד תאורה
צידניות
כלי אוכל
סכו"ם לפיקניק
מרחיק יתושים (סנו די ודומיו)
קרם הגנה
סבון כלים
ציוד למנגל (במידה ותעשו - ראו בתגית "מנגל")
בגדים חמים (לילות קרירים יכולים להפתיע גם בקיץ)
אפשר לקחת גם:
מקלחת שדה סולארית (מחממת מים מאור השמש)
משחקים לילדים או משחקי ים (לפיקניק וקמפינג)
בגדים נגד זיעה וקרינה
מטען נייד
פויקה
נגן מוסיקה
במידה וישנים על מזרונים שווה להצטייד גם בכלי מיטה
מצאנו לכם גם מאמר מקיף על ציוד לקמפינג, שכולל השוואות, שיקולים לבחירה ועוד.

איך מדליקים מנגל? - הנה כמה הוראות:
ראשית, יש להימנע משימוש בכל מדליק מוצק או נוזלי מאחר וריחם ושאר הפרשותיהם מגיעים בדרך זו או אחרת אל הבשר...
ההדלקה הטבעית הפשוטה ביותר תיעשה ע"י מצע של מחטי אורן יבשים, עליהם מצע אצטרובלים וזרדים קטנים ושכבה אחרונה הפחמים בערמה. ניתן גם להשתמש בקרטוני ביצים לטובת משימת ההדלקה.
בשלב זה עדיין מותר להשתמש במניפה כדי ללבות את האש שתתפוס בגחלים... מכאן והלאה המניפה מאופסנת!!! אחרי הדלקות ערמת הפחמים יש לפזרה היטב לרוחב כל המנגל ליצירת שכבה אחידה.
ראשית, יש להימנע משימוש בכל מדליק מוצק או נוזלי מאחר וריחם ושאר הפרשותיהם מגיעים בדרך זו או אחרת אל הבשר...
ההדלקה הטבעית הפשוטה ביותר תיעשה ע"י מצע של מחטי אורן יבשים, עליהם מצע אצטרובלים וזרדים קטנים ושכבה אחרונה הפחמים בערמה. ניתן גם להשתמש בקרטוני ביצים לטובת משימת ההדלקה.
בשלב זה עדיין מותר להשתמש במניפה כדי ללבות את האש שתתפוס בגחלים... מכאן והלאה המניפה מאופסנת!!! אחרי הדלקות ערמת הפחמים יש לפזרה היטב לרוחב כל המנגל ליצירת שכבה אחידה.

במקומות הבאים תוכלו להנות מאגמים יפים ופארקים מהנים לבילוי משפחתי באזור הדרום ובחינם:
1. פארק תמנע: ממוקם במרחק 20 דקות מאילת, ניתן לעשות הליכה מרעננת בתוך המים ולהנות מאטרקציות נוספות במקום.(עמודי שלמה, הפטרייה, אזור הקשתות, ועוד).
2. פארק ספיר: נמצא בין עין יהב למושב ספיר, במקום פארק מטופח, מיזם אמנות, עצי באובב ישן (בהתאמה ל"נסיך הקטן"), פארק נאה ומטופח ובמרכזו אגם עם ברווזים. אסור לשחות ומותר לדוג.
3. פארק גולדה: נמצא מערבה מצומת משאבים (מעט אחרי קיבוץ משאבי שדה). במקום נוף קסום, אגם יפהפה, מדשאות ומשחקים לילדים ולמעוניינים, עליה קלה במדרגות מתונות המובילות לתצפית יפהפיה על הפארק והאזור.

כך מונעים שלשולים והקאות בעונת הקיץ:
1. מקפידים על אחסון המזון במקרר בטמפרטורה של 4 מעלות.
2. מקפידים להרחיק את הביצים משאר מוצרי המזון במקרר.
3. מפשירים את הבשר במקרר ולא מניחים אותו להפשרה בחוץ.
4. דואגים לחיטוי יסודי של הירקות והפירות לפני אכילתם.
5. נמנעים מאכילת מזון נא בחוץ (לדוגמה: סושי, רטבים חלביים, ביצת עין וכדומה)
6. כאשר אורזים מזון לפני יציאה לפיקניק יש לשים בצידנית קרחונים גם מתחת למזון וגם מעליו.
איך למנוע ממלח או פלפל להישפך בזמן נסיעה לפיקניק?
כאשר נוסעים לפיקניק או טיול, קחו חתיכת נייר קטנה וסגרו עליה עם מכסה
המלחייה, כך המלח לא נשפך. אותו דבר אני עושה לקרם גוף ולשמפו וסבוני גוף . רק לפתוח את המכסה של השמפו להכניס ניילון ועל זה לסגור עם מכסה של השמפו. וזה עובד. אפילו לטיולים לחול במטוס לא נשפך.
כאשר נוסעים לפיקניק או טיול, קחו חתיכת נייר קטנה וסגרו עליה עם מכסה
המלחייה, כך המלח לא נשפך. אותו דבר אני עושה לקרם גוף ולשמפו וסבוני גוף . רק לפתוח את המכסה של השמפו להכניס ניילון ועל זה לסגור עם מכסה של השמפו. וזה עובד. אפילו לטיולים לחול במטוס לא נשפך.
איך להכין סמורס?
הנה מתכון להכנת סמורס עם הילדים במדורת ל"ג בעומר, לפי נירה ורותי רוסו, כפי שפורסם ב-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:
המצרכים:
========
שיפוד עם שני מרשמלו
2 ביסקווטים פתי בר
1-2 קוביות שוקולד
אופן ההכנה:
==========
1. צולים את המרשמלו היטב ומורידים בזהירות על עוגיות הפתי בר.
2. מכסים בקוביות שוקולד ועוד פתי בר ולוחצים. המרשמלו הלוהט ימיס את השוקולד.
הנה מתכון להכנת סמורס עם הילדים במדורת ל"ג בעומר, לפי נירה ורותי רוסו, כפי שפורסם ב-7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:
המצרכים:
========
שיפוד עם שני מרשמלו
2 ביסקווטים פתי בר
1-2 קוביות שוקולד
אופן ההכנה:
==========
1. צולים את המרשמלו היטב ומורידים בזהירות על עוגיות הפתי בר.
2. מכסים בקוביות שוקולד ועוד פתי בר ולוחצים. המרשמלו הלוהט ימיס את השוקולד.
האם יש שק שינה שלא תופס מקום?
כן. שקי השינה הקומפקטיים חדשים יחסית בשוק. כך יש את שק השינה הקומפקטי של "מיקרוטק". מידותיו: 25 ס"מ על 14 ס"מ ומשקלו 600 גרם בלבד!
שק השינה מתאים לשימוש בטמפרטורה מעל 8 מעל בלבד ומחירו 349 ש"ח.
לבעלי תקציב מעט גדול יותר, יש שק שינה דומה, יקר יותר, של חברת Salewa האיכותית.
כן. שקי השינה הקומפקטיים חדשים יחסית בשוק. כך יש את שק השינה הקומפקטי של "מיקרוטק". מידותיו: 25 ס"מ על 14 ס"מ ומשקלו 600 גרם בלבד!
שק השינה מתאים לשימוש בטמפרטורה מעל 8 מעל בלבד ומחירו 349 ש"ח.
לבעלי תקציב מעט גדול יותר, יש שק שינה דומה, יקר יותר, של חברת Salewa האיכותית.
מה הדרך הטובה ביותר להביא סלטים לפיקניק?
הדרך הטובה ביותר להביא סלטים לפיקניק היא בתוך קופסאות אטומות המונחות בצידנית אטומה עם קרחונים ולאחר ששהו במקרר בבית.
עם סיום הארוחה, במידה ונשארו סלטים, מומלץ להכניסם בחזרה לצידנית הקרה. יש סיכוי שהם יהיו טובים לאכילה גם כשתגיעו הביתה.
הדרך הטובה ביותר להביא סלטים לפיקניק היא בתוך קופסאות אטומות המונחות בצידנית אטומה עם קרחונים ולאחר ששהו במקרר בבית.
עם סיום הארוחה, במידה ונשארו סלטים, מומלץ להכניסם בחזרה לצידנית הקרה. יש סיכוי שהם יהיו טובים לאכילה גם כשתגיעו הביתה.
איך להכין פיתות על הסאג'?
כך תכינו פיתות על הסאג', בפיקניק או טיול:
כלים וחומרים:
============
4 כוסות קמח
רבע כפית מלח
כף שמן
כוס ורבע מים
קערה
כוס
מערוך
תרווד
סאג'
מדורה קטנה
אופן ההכנה:
==========
1. שופכים לקערה את החומרים היבשים ולהוסיף בהדרגה את המים.
2.לשים עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד ולא דביק.
3. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ולהפוך כל כדור לפיתה דקה בעזרת מערוך או הידיים...
4. מניחים על הסאג' ולהפוך עם תרווד עד לקבלת פיתה.
בתיאבון!
כך תכינו פיתות על הסאג', בפיקניק או טיול:
כלים וחומרים:
============
4 כוסות קמח
רבע כפית מלח
כף שמן
כוס ורבע מים
קערה
כוס
מערוך
תרווד
סאג'
מדורה קטנה
אופן ההכנה:
==========
1. שופכים לקערה את החומרים היבשים ולהוסיף בהדרגה את המים.
2.לשים עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד ולא דביק.
3. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ולהפוך כל כדור לפיתה דקה בעזרת מערוך או הידיים...
4. מניחים על הסאג' ולהפוך עם תרווד עד לקבלת פיתה.
בתיאבון!
איך להכין תפוח אדמה אינדיאני?
תפוח אדמה אינדיאני הוא תפוח אדמה ובתוכו ביצה, הנעשה בתוך מדורה. כך תכינו אותו:
1. לחתוך את את השליש העליון של תפוח האדמה בסכין.
2. להוציא בעזרת כפית את תוכן תפוח האדמה מתוך שני השליש הנותרים.
3. לשבור לתוך החלל שנוצר ביצה.
4. לסגור את שני חלקי תפוח האדמה ולעטוף את כולו בנייר כסף.
5. להכניס למדורה ולחכות...
6. כשמוכן - הפתעה! תפוח אדמה ובתוכו ביצה קשה, מעט מלח - ובתיאבון!
תפוח אדמה אינדיאני הוא תפוח אדמה ובתוכו ביצה, הנעשה בתוך מדורה. כך תכינו אותו:
1. לחתוך את את השליש העליון של תפוח האדמה בסכין.
2. להוציא בעזרת כפית את תוכן תפוח האדמה מתוך שני השליש הנותרים.
3. לשבור לתוך החלל שנוצר ביצה.
4. לסגור את שני חלקי תפוח האדמה ולעטוף את כולו בנייר כסף.
5. להכניס למדורה ולחכות...
6. כשמוכן - הפתעה! תפוח אדמה ובתוכו ביצה קשה, מעט מלח - ובתיאבון!
מה כדאי לקחת לפיקניק?
לפיקניק כדאי לקחת את הדברים הבאים:
מים
גזיה
מצית
פינג'ן
קפה
סוכר
ממתיק
מלח
תרמוס
מפיות
2 פותחנים
גריל
חומר הדלקה
שולחן מפה
כלים חד-פעמיים
כוסות קר-חם
סכין
כף בישול
קרש חיתוך
חולץ פקקים
קיסמי שינים
נייר כסף
ניילון נצמד
שקיות אשפה
שקיות ניילון
נייר טואלט
מגבונים לחים
מגבות
קרם הגנה
שמיכה
לפיקניק כדאי לקחת את הדברים הבאים:
מים
גזיה
מצית
פינג'ן
קפה
סוכר
ממתיק
מלח
תרמוס
מפיות
2 פותחנים
גריל
חומר הדלקה
שולחן מפה
כלים חד-פעמיים
כוסות קר-חם
סכין
כף בישול
קרש חיתוך
חולץ פקקים
קיסמי שינים
נייר כסף
ניילון נצמד
שקיות אשפה
שקיות ניילון
נייר טואלט
מגבונים לחים
מגבות
קרם הגנה
שמיכה
איך לשמור על דיאטה בפיקניק?
לא כדאי להרוס את הדיאטה בפיקניק, אפשר ליהנות מאד גם עם תחליפים:
1. ניתן להחליף את הבשרים נוטפי השומן בדגים או בבשר ועוף רזים ומתובלים כהלכה.
2. הכינו מראש סלטי ירקות וסלטים ירוקים (כגון כרוב וחסה) - העדיפו אותם במקום חומוס וחצילים מטוגנים.
3. שתו הרבה מים.
4. הצטיידו מראש בפיתות קלות.
5. הכינו שיפודי ירקות.
6. איכלו לקינוח פרי ולא עוגות ופיצוחים.
לא כדאי להרוס את הדיאטה בפיקניק, אפשר ליהנות מאד גם עם תחליפים:
1. ניתן להחליף את הבשרים נוטפי השומן בדגים או בבשר ועוף רזים ומתובלים כהלכה.
2. הכינו מראש סלטי ירקות וסלטים ירוקים (כגון כרוב וחסה) - העדיפו אותם במקום חומוס וחצילים מטוגנים.
3. שתו הרבה מים.
4. הצטיידו מראש בפיתות קלות.
5. הכינו שיפודי ירקות.
6. איכלו לקינוח פרי ולא עוגות ופיצוחים.
מה יהיה סדר הצלייה הנכון על המנגל?
סדר הצלייה הולך לפי רמות השומן בבשרים הנצלים: מתחילים מן הרזה ומסיימים בשמן ביותר. הסיבה מאוד פשוטה – שומן על המנגל נוטף אל הגחלים ומדליק אותם. האש שורפת ומפייחת את הבשר.
סדר צלייה לדוגמא: נקניקיות לילדים, חזה עוף, קבב, כנפי עוף (העור שומני מאוד) ולבסוף נתחי כבש...
סדר הצלייה הולך לפי רמות השומן בבשרים הנצלים: מתחילים מן הרזה ומסיימים בשמן ביותר. הסיבה מאוד פשוטה – שומן על המנגל נוטף אל הגחלים ומדליק אותם. האש שורפת ומפייחת את הבשר.
סדר צלייה לדוגמא: נקניקיות לילדים, חזה עוף, קבב, כנפי עוף (העור שומני מאוד) ולבסוף נתחי כבש...
על מה להקפיד בזמן הצלייה במנגל?
בזמן הכנת המנגל (ברביקיו) הקפידו על הדברים הבאים:
- בשר למנגל יהיה תמיד בטמפרטורת החדר או המקרר +.
- אין לשים בשר קפוא או קפוא חלקית מפני שתמיד תוכו יישאר לא מבושל והצד החיצוני יישרף.
- בשרים שהושרו במרינדה – כדאי מאוד לשמור את קערת המרינדה בהישג יד ולמרוח אותה מדי פעם על הנתחים הנצלים בעזרת מברשת.
- טיפול במנגל שנדלק – לא להשתמש במים או כל נוזל אחר! זה מרים את האפר לבשר ומדביק אותו היטב עם האדים. יש להרים את הבשר הצידה ולחכות בסבלנות עד שהאש תכבה.
- בשר למנגל יהיה תמיד בטמפרטורת החדר או המקרר +.
- אין לשים בשר קפוא או קפוא חלקית מפני שתמיד תוכו יישאר לא מבושל והצד החיצוני יישרף.
- בשרים שהושרו במרינדה – כדאי מאוד לשמור את קערת המרינדה בהישג יד ולמרוח אותה מדי פעם על הנתחים הנצלים בעזרת מברשת.
- טיפול במנגל שנדלק – לא להשתמש במים או כל נוזל אחר! זה מרים את האפר לבשר ומדביק אותו היטב עם האדים. יש להרים את הבשר הצידה ולחכות בסבלנות עד שהאש תכבה.
איזה חומרים אין להכניס למדורה?
את החומרים הבאים אין להבעיר במדורות ל"ל בעומר על מנת לשמור על אויר נקי מזיהום:
עצים צבועים בלכה
חומרי פלסטיק, כגון כלים חד פעמיים
צמיגים
ניילונים
אבנים
פורמייקה
זכוכיות (מחשש להתפוצצות)
מלמין
m.d.f
החומרים המוזכרים עלולים לפלוט חומרים רעילים או כאלה שיש בהם סכנת התפוצצות ופגיעה בחוגגים.
את החומרים הבאים אין להבעיר במדורות ל"ל בעומר על מנת לשמור על אויר נקי מזיהום:
עצים צבועים בלכה
חומרי פלסטיק, כגון כלים חד פעמיים
צמיגים
ניילונים
אבנים
פורמייקה
זכוכיות (מחשש להתפוצצות)
מלמין
m.d.f
החומרים המוזכרים עלולים לפלוט חומרים רעילים או כאלה שיש בהם סכנת התפוצצות ופגיעה בחוגגים.
איפה אפשר לעשות פיקניק בדרום הארץ?
מקום נהדר וחינמי לפיקניק בדרום הארץ הוא "פארק גולדה", הנמצא סמוך לנחל רביבים. הפארק, שבו מדשאות, אגמון קטן האסור לשחייה, אך מותר לדיג, דשא רחב ידיים, שולחנות, עצים וכמה מתקנים לילדים מוקף בהרי הנגב היפים. ניתן לעשות במקום מנגל ויש בו פחי אשפה ושירותים מסודרים. יש לפנות מצומת משאבים לכיוון מערב ולאחר קילומטר וחצי מגיעים לפארק, הנמצא מימין לכביש למגיעים מכיוון זה.
מקום נהדר וחינמי לפיקניק בדרום הארץ הוא "פארק גולדה", הנמצא סמוך לנחל רביבים. הפארק, שבו מדשאות, אגמון קטן האסור לשחייה, אך מותר לדיג, דשא רחב ידיים, שולחנות, עצים וכמה מתקנים לילדים מוקף בהרי הנגב היפים. ניתן לעשות במקום מנגל ויש בו פחי אשפה ושירותים מסודרים. יש לפנות מצומת משאבים לכיוון מערב ולאחר קילומטר וחצי מגיעים לפארק, הנמצא מימין לכביש למגיעים מכיוון זה.
