» «
אתר טיול
איפה נמצא פארק גולדה ומה יש בו?


אגם מלאכותי של מי תהום בערוץ נחל רביבים סמוך לביר עסלוג' (מקום ישובו של קיבוץ משאבי שדה). בעבר שימש כמחצבה, ששוקמה, נשתלו בה מדשאות, ניטעו עצים ונבנו מתקני משחקים ופיקניק. הפארק קרוי על שם גולדה מאיר, ראש ממשלת ישראל בעבר, והוא אחד הפארקים היפים בדרום הארץ. אפשר להתעכב במקום בדרך למצפה רמון ולאילת. הכניסה לפארק חופשית.
כיצד נגיע? מצומת משאבים (כביש מס' 40) נפנה מערבה. הפארק נמצא מימין לכביש, כ- 2 ק"מ מהצומת.
מול פארק גולדה, מעברו השני של הכביש, מרחצאות מים תרמו-מינראליים, הנשאבים מעומק האדמה. המעוניינים יכולים להיכנס וליהנות משרותי ספא , ג'קוזי וחדרי טיפולים (בתשלום).
דרום
איפה יש פארקים עם מים בדרום הארץ?


במקומות הבאים תוכלו להנות מאגמים יפים ופארקים מהנים לבילוי משפחתי באזור הדרום ובחינם:

- פארק תמנע: ממוקם במרחק 20 דקות מאילת, ניתן לעשות הליכה מרעננת בתוך המים ולהנות מאטרקציות נוספות במקום.(עמודי שלמה, הפטרייה, אזור הקשתות, ועוד).

- פארק ספיר: נמצא בין עין יהב למושב ספיר, במקום פארק מטופח, מיזם אמנות, עצי באובב ישן (בהתאמה ל"נסיך הקטן"), פארק נאה ומטופח ובמרכזו אגם עם ברווזים. אסור לשחות ומותר לדוג.

- פארק גולדה: נמצא מערבה מצומת משאבים (מעט אחרי קיבוץ משאבי שדה). במקום נוף קסום, אגם יפהפה, מדשאות ומשחקים לילדים ולמעוניינים, עליה קלה במדרגות מתונות המובילות לתצפית יפהפיה על הפארק והאזור.
פיקניק
איך להדליק את המנגל?
איך מדליקים מנגל? - הנה כמה הוראות:

ראשית, יש להימנע משימוש בכל מדליק מוצק או נוזלי מאחר וריחם ושאר הפרשותיהם מגיעים בדרך זו או אחרת אל הבשר...

ההדלקה הטבעית הפשוטה ביותר תיעשה ע"י מצע של מחטי אורן יבשים, עליהם מצע אצטרובלים וזרדים קטנים ושכבה אחרונה הפחמים בערמה. ניתן גם להשתמש בקרטוני ביצים לטובת משימת ההדלקה.

בשלב זה עדיין מותר להשתמש במניפה כדי ללבות את האש שתתפוס בגחלים... מכאן והלאה המניפה מאופסנת!!! אחרי הדלקות ערמת הפחמים יש לפזרה היטב לרוחב כל המנגל ליצירת שכבה אחידה.
פיקניק
איך לחמם ולהכין את המנגל לבשר?
איך מכינים את המנגל לקראת הבשר?

הנה הדברים שעליהם חשוב להקפיד בהכנת המנגל:

את הרשת מניחים על המנגל הבוער למשך כ 15 דקות ואז משפשפים אותה בחצי בצל טבול בשמן. לכל מי שלא יודע, תפקיד הבצל כאן הוא רק מדיום לשמן.. אין לו שום תפקיד אחר. השמן צריך לצפות את הרשת כדי למנוע הידבקות של הבשר. אפשר ואף רצוי למשוח שמן מדי פעם עם התחלפות ה"נגלות"...

- חשוב להזכיר! אין נפנופים בשלב זה ובאף שלב אחר אח"כ. הנפנוף מכאן ואילך גורם להתעופפות חלקיקי אפר מן הגחלים שלא רק מקלקלים את טעם הבשר אלא אף רעילים. חוץ מזה, מעטפת האפר על הפחם שומרת על בעירה איטית וחום קבוע

- יש לוודא מרחק של 8-10 ס"מ משכבת הגחלים לרשת. פחות זה שורף ויותר זה כבר "אסדו".. חחחחחח..

פיקניק

סטייקים
איך להכין סטייקים "טי-בון" על האש?


את נתח ה"טי-בון", שבו עצם קטנה (קוראים לה "טי") מחברת נתח פילה עם נתח בשר סינטה, יש לקנות בנתח של לפחות חצי קילו כדי שהבשר לא יישרף.

מכינים את הבשר כך:

חורצים חריץ דק לאורך הצד של הסינטה.

מחממים את המנגל עד שהוא חם מאד.

מניחים את ה"טי-בון" על האש מצד החריץ לזמן קצר ולתבל בשמן זית ופלפל שחור.

עכשיו להניח טבעת בצל שפרסתם על המנגל ולהפוך את ה"טי בון" כך שהצד של הפילה יהיה מעליו לזמן קצר (הבצל נועד למנוע שריפת בשר הפילה שהוא עדין ביותר).

אחרי דקה או שתיים להוריד לצלחת.
קרח
איך להכין קרח מסוגנן?


לפני שמקפיאים את תבנית הקרח, כדאי להשקיע בה מעט מחשבה ולהוסיף בה קצת עניין. הקוביות יוצאות מקסימות, צבעוניות ומעניינות וניתן להוסיף להן כמעט כל דבר (כמובן שהן לא חייבות להיות קוביות- אפשר להשתמש בתבניות סיליקון בכל מיני צורות). הנה כמה רעיונות:

- אם יודעים שבאירוח הקרוב נגיש הרבה קולה, כדאי לחתוך לימונים לפרוסות דקות ואז לרבעי עיגול, ולהניח רבע כזה בכל קוביית קרח.

- אותו דבר, עם תוספת של עלה או שניים של נענע טרייה בכל קובייה.

- דובדבן בכל קוביית קרח.

- אם בטוחים שהמשקה ייגמע בשלוק עוד לפני שהקרח יימס, אפשר להוסיף סוכריות עוגה צבעוניות (אם הקרח נמס הן יצבעו את המים ויעבירו להם את הטעם...).

- לאייס טי אפרסק- פלחי אפרסק קטנים.

או כל דבר שעולה בדמיון...

יש, כמובן, להתאים את התוספת לגיל האורחים (לא הייתי שמה דובדבנים כשאני יודעת שילדים ישתו מהמים, הם עלולים לבלוע את הגרעינים). כמו כן, להקפיד שלתוספת יש טעם נייטרלי או, לחילופין, טעם שהיינו רוצים להוסיף לשתייה (קולה ולימון, למשל).

לרוויה!
פויקה
איך לנקות פויקה?



כך מנקים פויקה (לפני ואחרי כל שימוש):

1. הלהיטו את הפויקה על האש (הסימן שהוא לוהט זה מעט עשן שיוצא ממנו).

2. מלאו את הפויקה במים בלבד (פויקה לא מנקים בסבון).

3. ערבבו היטב את המים.

4. שפכו את המים מהפויקה.

5. אם זה ניקוי של אחרי הארוחה, חשוב לשמן את דפנות הפויקה, כדי למנוע חלודה. השימון יהיה בעזרת שמן בישול ששפכתם על נייר סופג או על פיסת בד שלא צריכים. אם אין אז אפשר לשמן גם בעזרת כפות הידיים: שופכים מעט שמן בישול לסיר ומורחים עם היד.


הערה: ניקוי פויקה חייבים לבצע גם לפני וגם אחרי בישול בפויקה.
בישול
איך להיערך בקלות לבישול בשטח?



ניתן להיערך ביתר קלות לבישול בשטח, כאשר דואגים לבצע את כל חיתוך הירקות הדרושים לתבשיל בבית ולהביאם לשטח סגורים בקופסאות פלסטיק.

כמו כן, במידה ומתכוונים להכין בשר על האש, מומלץ להביאו מתובל ומשופד, מהבית.


שקי שינה
האם יש שק שינה שלא תופס מקום?


כן. שקי השינה הקומפקטיים חדשים יחסית בשוק. כך יש את שק השינה הקומפקטי של "מיקרוטק". מידותיו: 25 ס"מ על 14 ס"מ ומשקלו 600 גרם בלבד!

שק השינה מתאים לשימוש בטמפרטורה מעל 8 מעל בלבד ומחירו 349 ש"ח.

לבעלי תקציב מעט גדול יותר, יש שק שינה דומה, יקר יותר, של חברת Salewa האיכותית.
פארק ספיר ואגם בערבה - איפה זה ומה יש שם?
בנוסעכם על כביש הערבה (כביש מס' 90). רצוי לעצור ולבקר בפארק זה, הנמצא כ- 2 ק"מ דרומית לעין יהב, בכניסה לישוב ספיר (מרכז ספיר). בצומת פנו לכיוון הישוב ומיד ימינה אל חניון הקק"ל, שם החנו את רכבכם. בפארק הירוק אגם של מי תהום עיליים, שבילים וצמחיה טבעית ומלאכותית - נווה מדבר של ממש. יש כאן מתקני משחקים לילדים, ומעבר לגדר הפארק גם גן פסלים שפוסלו על ידי אמנים מהמקום. אין צורך בתשלום, רק לשמור על הנקיון ולהנות מיפי המקום.
על מה להקפיד בבטיחות הילדים בפיקניק?



ביציאה לפיקניק עם ילדים הקפידו על הדברים הבאים:

- להרחיק את הילדים מהמנגל.

- שכל המתקנים בסביבתכם שלמים ואין סיכונים.

- חשוב להקפיד שהילדים לא יהיו אף רגע לבד, שתמיד אחד מהמבוגרים לפחות משגיח עליהם.

- במידה והמכוניות בסמוך הן נעולות (למניעת הילכדות של ילד בתוכן) והמפתחות לא בסוויץ'.

- יש לעשות סיבוב באיזור ולבדוק שאין מפגעים פוטנציאליים בסביבה.
מה הדרך הטובה ביותר להביא סלטים לפיקניק?


הדרך הטובה ביותר להביא סלטים לפיקניק היא בתוך קופסאות אטומות המונחות בצידנית אטומה עם קרחונים ולאחר ששהו במקרר בבית.

עם סיום הארוחה, במידה ונשארו סלטים, מומלץ להכניסם בחזרה לצידנית הקרה. יש סיכוי שהם יהיו טובים לאכילה גם כשתגיעו הביתה.
איפה אפשר לעשות על האש בטבע?
ניתן לעשות על האש בטבע בכל מקום שהדבר איננו מפריע לשכנים ואיננו מסכן/מלכלך את הסביבה. ביערות ואתרים מוסדרים יש מתקנים למטרה זו, אך גם בהם יש להשתמש בצורה מושכלת. ככלל: אל תפזר אשפה ואל תשאיר את המקום מלוכלך יותר מאשר מצאת אותו. יש סיפוק-מה בידיעה שהשארת את המקום נקי, ורמז לבאים אחריך.
יתר על כן: כבר הפסיקו להעניש אנשים שמנקים מקום מלוכלך לטובת הכלל..
מה יהיה סדר הצלייה הנכון על המנגל?


סדר הצלייה הולך לפי רמות השומן בבשרים הנצלים: מתחילים מן הרזה ומסיימים בשמן ביותר. הסיבה מאוד פשוטה – שומן על המנגל נוטף אל הגחלים ומדליק אותם. האש שורפת ומפייחת את הבשר.

סדר צלייה לדוגמא: נקניקיות לילדים, חזה עוף, קבב, כנפי עוף (העור שומני מאוד) ולבסוף נתחי כבש...
על מה להקפיד בזמן הצלייה במנגל?
בזמן הכנת המנגל (ברביקיו) הקפידו על הדברים הבאים:

- בשר למנגל יהיה תמיד בטמפרטורת החדר או המקרר +.

- אין לשים בשר קפוא או קפוא חלקית מפני שתמיד תוכו יישאר לא מבושל והצד החיצוני יישרף.

- בשרים שהושרו במרינדה – כדאי מאוד לשמור את קערת המרינדה בהישג יד ולמרוח אותה מדי פעם על הנתחים הנצלים בעזרת מברשת.

- טיפול במנגל שנדלק – לא להשתמש במים או כל נוזל אחר! זה מרים את האפר לבשר ומדביק אותו היטב עם האדים. יש להרים את הבשר הצידה ולחכות בסבלנות עד שהאש תכבה.
איך להכין סטייק אנטריקוט על המנגל?



רוצים להכין סטייק אנטריקוט מעולה? - הנה ההוראות:

1. הנח סטייק 300 גרם על האיזור הלוהט של המנגל, למשך 45 שניות מכל צד, תוך שאתה מתבל בפלפל גרוס ומלח גס.

2. לאחר דקה וחצי סה"כ של צליה, העבר אותו לאיזור ה"קר" של המנגל, למשך עוד 2 דקות, לכל צד, כדי שהחום יחדור ויתן עסיסיות לסטייק.


זהו. היה קשה?
איך לשמור על דיאטה בפיקניק?



לא כדאי להרוס את הדיאטה בפיקניק, אפשר ליהנות מאד גם עם תחליפים:

- ניתן להחליף את הבשרים נוטפי השומן בדגים או בבשר ועוף רזים ומתובלים כהלכה.

- הכינו מראש סלטי ירקות וסלטים ירוקים (כגון כרוב וחסה) - העדיפו אותם במקום חומוס וחצילים מטוגנים.

- שתו הרבה מים.

- הצטיידו מראש בפיתות קלות.

- הכינו שיפודי ירקות.

- איכלו לקינוח פרי ולא עוגות ופיצוחים.


מה כדאי לקחת לפיקניק?



לפיקניק כדאי לקחת את הדברים הבאים:

מים

גזיה

מצית

פינג'ן

קפה

סוכר

ממתיק

מלח

תרמוס

מפיות

2 פותחנים

גריל

חומר הדלקה

שולחן מפה

כלים חד-פעמיים

כוסות קר-חם

סכין

כף בישול

קרש חיתוך

חולץ פקקים

קיסמי שינים

נייר כסף

ניילון נצמד

שקיות אשפה

שקיות ניילון

נייר טואלט

מגבונים לחים

מגבות

קרם הגנה

שמיכה
איך להכין תירס על גחלים?



ראשית, לתירס על הגחלים יש לקנות תירס צעיר עם עלים ירוקים.

להכנת תירס על גחלים (מנגל) עשו כך:

1. הפשילו את העלים כלפי מטה, אך השאירו אותם על הקלח.

2. הדקו בחוט מתכת את העלים לתירס.

3. השרו את קלחי התירס במים למשך רבע שעה.

4. קולים את הקלחים על המנגל למשך 15-30 דקות (סובבו את הקלחים מדי כמה דקות).
איך להכין פיתות על הסאג'?



כך תכינו פיתות על הסאג', בפיקניק או טיול:


כלים וחומרים:
============
4 כוסות קמח
רבע כפית מלח
כף שמן
כוס ורבע מים
קערה
כוס
מערוך
תרווד
סאג'
מדורה קטנה


אופן ההכנה:
==========
1.לשפוך לקערה את החומרים היבשים ולהוסיף בהדרגה את המים.

2.ללוש עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד ולא דביק.

3.לחלק את הבצק לכדורים קטנים ולהפוך כל כדור לפיתה דקה בעזרת מערוך או הידיים...

4.להניח על הסאג' ולהפוך עם תרווד עד לקבלת פיתה.

בתיאבון!
איך למנוע שלשולים והקאות בקיץ?



כך מונעים שלשולים והקאות בעונת הקיץ:

- מקפידים על אחסון המזון במקרר בטמפרטורה של 4 מעלות.

- מקפידים להרחיק את הביצים משאר מוצרי המזון במקרר.

- מפשירים את הבשר במקרר ולא מניחים אותו להפשרה בחוץ.

- דואגים לחיטוי יסודי של הירקות והפירות לפני אכילתם.

- נמנעים מאכילת מזון נא בחוץ (לדוגמה: סושי, רטבים חלביים, ביצת עין וכדומה)

- כאשר אורזים מזון לפני יציאה לפיקניק יש לשים בצידנית קרחונים גם מתחת למזון וגם מעליו.
איזה חומרים אין להכניס למדורה?
איפה אפשר לעשות פיקניק בדרום הארץ?
מהם 6 עקרונות להכנת מנגל בריא?
איך להכין תפוח אדמה אינדיאני?
איך להדליק מנגל במהירות ובקלות?