» «
סורבה
על מה להקפיד כדי שיצא סורבה מוצלח?


הנה 5 טיפים להצלחת הסורבה שלכם:

1. עוצמת הבלנדר - ככל שעוצמת הבלנדר שלכם חזקה יותר, כך תקבלו תוצאה טובה יותר כי תצטרכו להוסיף פחות נוזלים לפירות.

2. בחירת הפרי - רצוי לבחור בפירות כמה שיותר בשלים, כי חלק מהמתיקות נעלמת כשהפרי מאוד קר.

3. חיתוך הפרי - כדי שטחינת הפרי תתבצע ביתר קלות רצוי לחתוך את הפירות לקוביות קטנות ואחידות בגודלן ולהקפיא אותם לפני הטחינה.

4. שימוש בפרי קפוא - ניתן במקום זאת להשתמש בפירות קפואים קנויים. יש לוודא שהבלנדר שלכם יכול לטחון קרח.

5. המתקה - ניתן להמתיק בצורות שונות, אך אם חשוב לשמור על סורבה בריאותי ודל קלוריות השתמשו בתמרים או אגוזים טחונים דק מאוד.
פירות
איזה פירות כדאי לחפש במוצרי הטיפוח שלנו?


ובכן, היתרונות בתכשירי טיפוח המכילים מרכיבים של פירות, הם בזכות הרכב הויטמינים ונוגדי החימצון המצויים בפירות השונים אשר מסייעים בשמירה על רעננות העור.

בתכשירי הטיפוח כדאי לחפש את הויטמינים הבאים:

1. ויטמין F – מצוי בפירות אדומים וסגולים כפטל, תות ודובדבנים, ידוע כשומר על פעילות מטבולית טובה בתאי העור ומסייע ליצור מראה רענן וצעיר.

2. ויטמין A – מצוי בפירות וירקות ירוקים כמלון, מלפפון, תפוח ירוק וכן ירקות כתומים כמו גזר ודלעת מכילים ויטמין A . מכונה ויטמין הנעורים בשל תרומתו ליכולת חידוש תאי העור: הוא מגביר התחדשות ומשמר נעורים לכן משולב לרוב בסדרות טיפוליות אשר מיועדות למניעת ותיקון קמטים, קוי יובש ופיגמנטיות בעור.

3. ויטמין E – ויטמין מוערך וידוע המצוי בשפע בעיקר בנבט חיטה, מומלץ למריחה על העור. שומר על העור גמיש, אלסטי ומוצק.

4. ויטמין C – מצוי בשפע בהדרים, קיווי, פסיפלורה ועוד. בשנים האחרונות נחשב ללהיט בתכשירי הקוסמטיקה הבינלאומיים. מכונה ויטמין הזוהר, כיוון שלויטמין C יש תכונה מבהירה המעניקה זוהר מידי בנוסף לתוספת לחות ולשמירה על מוצקות העור
מרק פירות
איך להכין קינוח פירות לפסח?


הנה מתכון של מיקה שרון לקינוח פירות לפסח:

המצרכים:
========
2 תפוזים חתוכים לפילטים נקיים מהעור והקליפה

1 אשכולית אדומה חתוכה לפילטים נקיים מהעור ומהקליפה

1/2 אננס טרי חתוך לקוביות קטנות

5 פסיפלורות נקיות רק התוכן והגרעינים

2 כוסות מיץ תפוזים טרי

3/4 כוס מיץ אשכוליות אדומות טרי

קליפת תפוז אחד נקייה מהחלק הלבן (המר) ופרוסה לרצועות דקות וארוכות

1/4 שורש ג'ינג'ר טרי פרוס לרצועות דקות וארוכות

סירופ סוכר

2-3 כפות גרנד מרנייר

אופן ההכנה:
==========
1. חולטים את קליפת התפוז והג'ינג'ר פעמיים במים רותחים כדי להוציא את המרירות.

2. מבשלים את הקליפה והג'ינג'ר לאחר החליטה בסירופ סוכר (כוס מים וכוס סוכר) עד שיהיו כמעט שקופים והסירופ יתעבה. מצננים מעט את הסירופ.

3. מערבבים את הסירופ עם המיצים והפירות (כולל תוכן הפסיפלורה). לצנן היטב ולהגיש עם כדור סורבה (סורבה קוקוס, פיסטוק או פירות מתאימים מאוד).


הערת המערכת:
אפשר להפוך את המתכון לפשוט יותר בדרך הבאה:

1. לוותר קליפת תפוז, ג'ינג'ר.

2. במקום אננס טרי להשתמש באננס משומר.

3. במקום מיץ תפוזים טרי, להשתמש בפריגת תפוזים.

4. לוותר על סירופ סוכר. אם צריך להמתיק מעט עם סוכר ולהוסיף קואנטרו (ליקר תפוזים).
פירות הדר
איך לשמר פירות הדר?



הנה מספר דרכים לשימור פירות הדר, כך שניתן יהיה ליהנות מהם גם לא בעונת החורף:

1. סחיטת מיץ - ניתן לסחוט את מיצי הפרי (לימון, אשכולית, תפוז, קלמנטינות, פומלות) ולהקפיאו בבקבוקים בגודל המתאים לכם (נוחים לשימוש במיוחד יהיו בקבוקים של חצי ליטר).

2. תרכיז לימון - הכנת תרכיז לימון כפי שמפורט בטיפים שניתנו בתגית "לימון, תרכיזים".

3. מרינדת פירות - ע"י הוספת של ענפי רוזמרין ורוטב סויה לתפוז ניתן לשמור בהקפאה מרידנה לתבשילים שונים.

4. גרר קליפות - מגררים את קליפות ההדרים ללא החלק הלבן ומשתמשים בהם כתוספת לתבשילים שונים (לדוגמה לגרר תפוז, קלמטינה ופומלה מוסיפים סוכר, שמן זית, אגוזים או שומשום ולקליפות לימון וליים מוסיפים מלח).

5. הכנת לימון כבוש - ראו טיפים בתגית "לימון כבוש".

6. הכנת ממרח לימונים כבושים - ע"י ריסוק הלימונים הכבושים במעבד מזון יתקבל ממרח נהדר.

7. הכנת ריבות מפירות הדר - מכל פירות ההדר ניתן להכין ריבות הנשמרות זמן רב.

פירות

פירות יבשים
איך להכין פירות יבשים בבית?


כך מכינים פירות יבשים בבית:

חומרים:
======
1 ק"ג של פירות טריים (אננס, בננות, תפוחים, אגסים, משמשים וכדומה).


הוראות הכנה:
==========
1. פרסו את הפירות או ירקות לפרוסות דקות של 5 מ"מ.

2. טבלו פירות לבנים (בננות, תפוחים וכו') ל-5 שניות במיץ לימון מדולל. כך הם לא ישחירו בייבוש.

3. הניחו את הפירות היבשים על נייר אפיה ואפו אותם בתנור שמכוון לחום של 50-60 מעלות בטורבו. השאירו את התנור למשך 12-24 שעות (בהתאם לסוג הפרי ומידת הבשלות שלו) עם דלת פתוחה מעט (אפשר גם במקביל להכנת החמין לשבת).

4.. אחת לכמה שעות סובבו את המגשים והחליפו בין המדפים, כדי לאפשר פיזור אחיד של חום ואוורור.

5. אחסנו את הפירות היבשים בקופסאות אטומות, במקום קריר וחשוך.
אבטיחים
איך בוחרים אבטיח?



לבחירת אבטיח טוב הקפידו על הדברים הבאים:

1. רצוי צבע צהוב באחד הצדדים (זה היה הצד התחתון שנגע באדמה).

2. חפשו אבטיח שהגבעול שלהם יבש ומסביבו צבע ירוק חזק.

3. אבטיח מבריק ולא גמיש אלא קשה

4. קול מלא ולא עמום (כמו על עץ מלא)

5. הריחו שריחו דומה מעט לריח של מלון

6. לא לקנות אבטיח עם פגיעות, רקבובית או נקודות רכות - רק אחד ללא סדקים.

7. לא לקנות אבטיחים לבנים או ירוקים בהירים או קשים במיוחד! - הם לא בשלים.

8. כמובן שכדאי, אם אפשר, לבקש לטעום - "על הסכין".

ואגב, אבטיחי חצבה הם לרוב הצלחה מסחררת.


הנה שיר שיזכיר איך לבחור אבטיח:

https://youtu.be/9RVYCNR3TdI
תות שדה
למה כדאי לאכול תות שדה?


הנה יתרונותיו הבריאותיים של תות השדה והסיבות בגללן כדאי לאכול אותו:

מסייע לטיפול באנמייה מאחר והוא מסייע בספיגת הברזל.

מסייע להסדרת המחזור החודשי כיי הוא פרי הנחשב לכזה שמחזק את הדם.

מסיע לדלקות בחניכיים ובגרון ולצבי הצטטנות, שכן הוא עשיר בויטמין C.

עשיר באשלגן

עשיר בנוגדי חימצון המסיעים להורדת הסיכון לחלות בסרטן ולפתח מחלות דלקתיות.

עשיר בויטמין C שכאמור מסייע במצבים של התקררות חורף כמו גםבחיזוק הדם, המערכת החיסונית, השרירים והשלד.

מסייע להבהרת כתמי שמש ולטיפול בכווית שמש.

מקל על עשיית ספור מאחר והוא משפיע לטובה על זרימת הדם.

בעל תכונות אנטיאיג'ינג, יש בו חומרים מזינים המשפרים את ומגדילים את תאי המוח.

אכילת תותים מסייעית להסרת כתמים על השיניים.
חבושים
איך להכין חבושים אפויים?


הנה מתכון לחבושים אפויים:

המצרכים:
=======
6 חבושים

12 כפות סוכר

מיץ מלימון אחד

4 כוסות מים

אופן ההכנה:
=========
1. חוצים את החבושים ומרחיקים את הליבה.

2. מניחים את החבושים בתבנית חסינת אש כשהחתך מופנה כלפי מעלה. בכל חצי חבוש שמים כף אחד של סוכר.

3. יוצקים לתבנית את מיץ הלימון והמים.

4. אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות. מדי פעם יוצקים על החבושים מהרוטב שבתבנית.

5. מגישים את החבושים חמים או בטמפרטורת החדר בתוספת יוגורט סמיך, שמנת חמוצה או קרם פרש.


מטבח
איך להכין לפתן פירות בסיר לבישול איטי?



הנה מתכון להכנת לפתן פירות בסיר לבישול איטי. הכמות מתאימה לסיר של 2.5 ליטרים:

המצרכים:
========
275 גרם של פירות יבשים מסוג שונים (אפרסקים, שזיפים, משמשים, אגסים, משמשים ותפוחים)

30 גרם צימוקים

20 גרם פתיתי שקדים

30 גרם צימוקי סולטנה

3 כפות סוכר

635 מ"ל מים

3 כפות ליקר פירות


אופן ההכנה:
===========
1. הניחו את התפוחים בתחתית סיר החרס

2. מעל התפוחים הניחו את כל שאר החומרים, פרט לליקר

3. הפעילו את הסיר בחום נמוך ל 5-7 שעות

4. לאחר שהלפתן מוכן העבירו אותו לכלי מתאים וקררו

5. לאחר שהלפתן התקרר הוסיפו אליו את ליקר הפירות וערבבו קלות

בתיאבון!
אפשר רשימת קניות של ירקות ופירות?
הנה רשימת קניות של פירות וירקות:


ירקות
======
ארטישוק

בזיליקום

בטטה

בצל אדום

בצל יבש

בצל ירוק

בצל לבן

ברוקולי

גזר

דלורית

דלעת

זנגויל

חמציץ

חסה ורד

חסה חמאה

חסה

חצילון

חצילים

חרשוף

כוסברה

כרוב אדום

כרוב לבן

כרוב ניצנים

כרוב סיני

כרובית

כרובית אלמוג

לבבות חסה

לוף/כרישה

לפת

מילון

מלפפון

מנגולד

נבטים סיניים

נענע

סלט בייבי

סלק

סלרי אמריקאי

סלרי ראש

עגבניה

עגבניה שרי

עולש

עירית

עלי חסה

פטרוזיליה

פטריות

פלפל אדום

פלפל בהיר

פלפל חריף

פלפל חריף צילי

פלפל כהה

פלפל כתום

צנון

צנונית

קולורבי

קורנית

קישואים

ראשד

רברברה

רוזמרין

רוקט

שום

שומר

פטרוזיליה

שיבה

שמיר

שעועית ירוקה

שעועית צהובה

תבלינים שונים

תות שדה

תירס

תפו"א אדום

תפו"א גמדי

תפו"א ירושלמי

תפו"א לבן

תרד


פירות
=======
אגס אדום

אגס חום

אגס ספדונה

אוכמניות

אננס

אפרסמון

בננה

חבוש

סברס

ענבים

פאפאיה

קיווי

רימון

תאנים

תמר לח

תפוח עץ

אשכולית

לימון

פומלה

פומלית

קלמנטינה

תפוז

תפוז סיני

תפוזינה
איך להכין תותים בשוקולד?


הנה מתכון קל להכנת תותים בשוקולדף כפי שפורסם בגיליון "שף" באפריל 2010:

המצרכים:
=======
1 חבילה (500 גרם) תותי שדה קטנים, רחוצים ויבשים

200 גרם שוקולד חלב, מריר או לבן, חתוך לקוביות

אופן ההכנה:
=========
אפשרות 1: אם יש תבנית שקעים מסיליקון המיועדת לפרלינים, מניחים בתוך כל שקע קוביית שוקולד. מכניסים לתנור שחומם לחום נמוך מאוד (50 מעלות) וממתינים 2-4 דקות, עד שהשוקולד נמס ומוציאים. מניחים תות בתוך כל קובייה נמסה, ומאחסנים את התבנית במקרר במשך שעה, או שעד שהשוקולד מתקשה.. מחלצים מהתבנית ומגישים.

אפשרות 2: אם אין תבנית כזו, פורסים נייר אפייה על מגש, ממיסים את השוקולד במיקרוגל, טובלים בו את התותים עד למחצית גובהם ומניחים על מגש. מצננים עד שהשוקולד מתקשה ומאחסנים במקרר.
איך להכין ארטיק פירות קיץ קפואים בניחוח נענע ולימון?


הנה מתכון ארטיק פירות קיץ קפואים בניחוח נענע ולימון, כפי שפורסם בגיליון "דרך האוכל" באוגוסט 2012:

המצרכים:
=======
1/2 כוס סוכר

1 כוס מים

3 סרטים מקליפת לימון, ללא החלק הלבן

3 גבעולי נענע

קוביות קטנות של פירות קיץ מכל סוג שאוהבים (מלון, ענבים, אפרסק, נקטרינה, אבטיח, שזיף, מנגו)

אופן ההכנה:
=========
1. מרתיחים בסיר קטן את הסוכר, המים, סרטי קליפת הלימון וגבעולי הנענע. מבשלים ברתיחה 5 דקות. מוציאים את סרטי קליפת הלימון והנענע ומניחים לצינון מוחלט.

2. ממלאים תבניות ארטיקים בפירות עד 3/4 מגובהן ומוזגים מעל את הסירופ המתובל. בעזרת שיפוד או מקל מזיזים מעט את הפירות כדי למנוע כיסי אוויר ולפזר אותם פיזור שווה לכל אורך תבניות הארטיקים. מקפיאים.
איך למנוע ורידים בולטים ברגליים בדרך טבעית?



הנה 9 דרכים למניעת ורידים בולטים ברגליים:

1. הרמת רגליים לשיפור זרימת הדם.

2. שתיית חליטות מכווצות - שתיית חליטות מצמחי האלון וההממליס המסייעים להחזיר את כלי הדם למקומם.

3. אכילת מזונות המונעים קרישה - שילוב שום, בצל ומזונות נוספים המונעים קרישה ומסייעים בזרימת הדם.

4. אכילת מזונות חריפים - אכילה של מזונות חריפים עשויה לסייע בזרימת הדם, כדאי לשלב בתפריט היומי מזונות כמו זנגוויל, פלפל חריף וכדומה.

5. אכילת ירקות כתומים - ירוקת כתומים עשויים לחזק את כלי הדם והטחול ומסייעים בהפחתת הורידים. כדאי לשלב בתזונה היומית דלעת, בטטה וגזר.

6. אכילת סיבים תזונתיים - סיבים תזונתיים משפרים את זרימת הדם לכם חשוב להעשיר אץת התזונה במזון עשיר בסיבים כמו מוצרים מחיטה מלאה, ירקות ופירות.

7. קומפרסים על הוורידים - הנחת קומפרסים חמים לחצי דקה על הוורידים ומיד לאחר מכן הנחת קומפרסים קרים יסיעו בכיווץ הוורידים ולסירקולציה של הדם.

8. שימוש בשמנים מכווצים - יש להכין תערובת שמנים משמן ברוש, שמן לבנדר ושמן ג'וניפר (3 טיפות מכל שמן), להוסיף כף שמן שומשום או שמן זית ולמרוח את האיזור הדרוש פעמיים ביום.

9. שימוש בתוספי תזונה - ניתן להשתמש בקפסולות של תוספי תזונה נוגדי חימצון המשפרים את זרימת הדם כמו פיקנוגנול, אוכמניות, זרעי ענבים ותמצית זרעי ערמון הסוסים, רצוי להיוועץ לפני כן עם איש מקצוע בתחום.
איך להכין ליפתן פירות אדומים?



הנה מתכון להכנת ליפתן פירות אדומים של השף שלום קדוש, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" באפריל 2000:

הצרכים לארבע מנות:
==================
100 גרם דבש

4 גרגרי פלפל שחור

1 מקל קינמון

2 מסמרי ציפורן

2 חתיכות שורש זנגוויל טרי

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז

קליפה מגוררת מחצי לימון

2 כוסות יין אדום יבש

מיץ מ-1 תפוז

מיץ מ-1 לימון

400 גרם פירות אדומים(פטל, אוכמניות, ענבי שועל) או פירות העונה

4 כדורי גלידת וניל

גבעול רוזמרין לקישוט


אופן ההכנה:
===========
1. שמים בסיר את הדבש, הפלפל, הקינמון, הצימוקים, הזנגוויל, הסוכר, קליפת התפוז והלימון והיין.

2. מערבבים ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים את מיץ התפוזים והלימון.

4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.

5. מוסיפים את הפירות ומבשלים 3-4 דקות.

6. מסירים מהאש ומצננים.

7. מגישים קר או בטמפרטורת החדר, עם כדור גלידת וניל וענף רוזמרין לקישוט.
איך לבחור מלונים?



כך תבחרו נכון מלון:

1. הריחו את המלון והקפידו על מלון עם ריח מתקתק וחזק. ריח של דבש יעיד על מלון מתוק במיוחד.

2. רק ודאו שבמלון אין צדדים רכים, שמעידים על ריקבון, שכן גם כאלה יוצרים ריח טוב.

3. מלון טוב ובשל הוא כזה שקליפתו היא מעין רשת מחוספסת ולא חלקה.

4. כמה שצבעו של המלון נוטה לכתום - יותר טוב!

5. לחיצה על מקום החיבור של הגבעול למלון שמרגישה רכה, אך לא רקובה, מעידה שהמלון בשל, עם סיכויים גדולים למתיקות.

6. אם ריחו של המלון חזק מדי הדבר עלול להעיד על מלון עם טעם לוואי לכן כדאי להימנע לקנותו.

7. ניעור המלון - ניתן לנער מעט את המלון, במידה ונשמע קול מימי הדבר יעיד על בית זרעים ממוטט ועל טיב פחות של הפרי.
איך להכין סורבה בקלות?


כך תכינו סורבה בקלות ובזריזות:

1. טחנו בבלנדר את הפירות שיש לכם במקרר (קיווי, בננה, תותים, משמשמים, מנגו וכדומה). השתדלו שמרקם הפרי לאחר הטחינה יהיה כמה שיותר קטיפתי.

2. צקו את הפרי הטחון למגש של קוביות קרח, עטפו בניילון והקפיאו.

3. קחו מספר קוביות של פרי קפוא, שימו בבלנדר בתוספת מעט סוכר ולימון, או לפי טעמכם האישי ניתן להשתמש גם סחלב קוקוס, אלכוהול או אבקת חלב, דללו עם מים לפי הצורך וטחנו.

4. בדקו מרקמים ושפרו טעמים - דללו או הסמיכו לפי הצורך בעזרת עוד פרי קפוא או נוזל.

5. ממש בסוף הוסיפו עלי נענע או טרגון והגישו מיד.
איך להכין לדר תותים טריים?


הנה מתכון להכנת לדר תותים של נירה רוסו כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בנובמבר 2014:

המצרכים:
========
370 גרם תותים טרייםף נטולי גבעולים ועלים

75 גרם סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. מכוונים את תנור האפייה לחום הנמוך ביותר, כ-60 מעלות.

2. משמנים קלות נייר אפייה ומרפדים בו תבנית תנור (אם יש יריעת סילפט, השתמשו בה).

3. מרסקים את התותים לעיסה אחידה, מעבירים אותה, יחד עם הסוכר לסיר גבוה, מרתיחים תוך ערבוב מתמיד, עד שהנפח מצטמצם לחצי.

4. מסננים במסננת דקה ומשטחים על נייר האפייה.

5. אופים כ-4 שעות בתנור, עדיין ב-60 מעלות, מוציאים ומניחים להצטנן.

6. הופכים את נייר האפייה שאליו דבוק משטח הלדר על קרש חיתוך.

7. קולפים בעדינות את נייר האפייה.

8. חותכים לרצועות, לריבועים או לכל צורה שנראית לכם, בסכין חדה ומשומנת קלות. מאחסנים מגולגל במקרר.

9. גיוונים: את התותים אפשר להמיר במשמש, נקטרינה, גויאבה, חבוש רחוץ ומקולף חלקית, שכולם חתוכים לפיסות, ופיסות החבוש גם מבושלות כ-10 דקות.



איך למנוע הרעלת מזון בבית?



בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה בבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. שטיפת ידיים שמים חמים וסבון לפני תחילת הבישול

2. שטיפת ידיים במים חמים וסבון לאחר מגע בביצה לא מבושל או בשר נא והקפידו על שטיפה יסודית, גם בין האצבעות

3. שמירה על משטחי עבודה נקיים - יש להקפיד על נקיון השיש במטבח, המדפים במקרר, והכיור אחרי שימוש בבשר

4. הקפדה על שימוש בגלים נקיים - החל מסכו"ם ועד הכלים בהם אתם מבשלים

5. יש להקפיד להחליף את סקוץ' הכלים ושאר כלי הניקוי בזמן

6. הקפידו על הפרדת קשרי חיתוך לבשר נא, לירקות ופירות וללחם. גם אותם יש לשטוף באופן יסודי לאחר השימוש. כשאר קרשים סדוקים או שיש בהם סימני חיתוך רבים, זה הזמן להחליף.

7. ייבוש הכלים - יש לתת לכלים להתייבש באוויר או לנגב אותם במגבת נייר חד פעמית. מגבת בד עלולה להעביר חיידקים לכלים, במיוחד אם ניגבתם בה ידיים לא נקיות.

8. הקפדה על תאריכי תפוגה - יש לשים לב לתאריך התפוגה של כל מוצר והקפידו ולא לקנות או לצרוך ממנו לפי תאריך זה.

9. הכנסת מוצרים למקרר - לא להתמהמה, חשוב להכניס למקרר את מוצרי המזון מיד כשחוזרים מהקניות.

10. הכנסת אוכל למקרר בסוף הבישול - יש להכניס למקרר את המזון תוך שעתיים מסיום הבישול, או תוך שעה אם הטמפרטורה מעל 30 מעלות.

11. הפשרת דגים ובשר - בשרים ודגים לא מבושלים יכולים להיות בעלי פוטנציאל לזיהום. יש להפשירם בהדרגה במקרר, במדף התחתון על צלחת בכדי שלט יגירו נוזלים על מדפים ומזון אחר.

12. שטיפת עוף - לפי אזהרה שפורסמה לאחרונה מטעם הרשות הבריטית לבטיחות מזון בנושא, יש להימנע להימנע משטיפת עוף נא, כדי שלא ישפריץ ויפיץ חיידקי הליקובקטר. אלו המתעקשים לשטוף בכל זאת צריכים לעשות זאת בתוך קערה בתחתית הכיור.

13. לא להשתמש במרינדה כרוטב - אל תשתמשו במרינדה שבה השריתם את הבשר כרוטב לבשר שכבר עבר בישול.

14. חימום אוכל שהיה בקירור - שאריות של מזון מבושל שנשמרו בקירור כדאי לחמם היטב עד שיעלו אדים.

15. שטיפת פירות וירקות - שטפו היטב ירקות ופירות. הורידו את העלים החיצוניים של חסה וכרוב, ושטפו היטב את כל שאר העלים.
למה טובה הבננה לבריאות?



כן. הנה כמה מהיתרונות שבפרי הבננה:

חטיף אנרגיה מהטבע - טובה למאמץ של כ-3/4 שעה לבננה אחת.

1. שיפור מצב הרוח - יש בה חלבון בשם טריפטופן שהופך בגוף לסרטונין ומשפר את ההרגשה.

2. הורדת לחץ - הבננה מפחיתה לחץ נפשי.

3. מפחיתה צרבת - באמצעות נוגדי החומצות הטבעיים שבה.

4. פחות ממתקים - הסוכר שהבננה מכילה מקטין את הצורך בהם.

5. מניעת שבץ לב - אכילה קבועה של בננות מפחיתה את הסיכוי לשבץ בכ-40%.

6. אנמיה (חסר דם) - הברזל שבבננה מעודד יצירת המוגלובין.

7. הקטנת בחילות בוקר בתקופת ההריון - דרך ויטמין B12 שמווסת את רמות הסוכר בגוף.

8. עזרה למצבי רוח - הבננה עוזרת למצבי הרוח הנובעים מתסמונת קדם ווסתית.



יש בבננה עוד מרכיבים בריאים כמו:

ויטמין B12 (ראו את יתרונותיו בתגית "B12", כולל לנגמלים מעישון - הוויטמינים שבה מסייעים להתמודד עם החסר בניקוטין).

ויטמין B6 (שמסייע בהרגעת מערכת העצבים).

סוכר (לאיזון רמות הסוכר, במקום חטיפים לא בריאים).

אשלגן (טוב להעלאת יכולת הריכוז והלמידה).

פוטסיום (טוב לוויסות רמת הנוזלים בגוף).

עוזרת בספיגת סידן.



ואגב, אפילו החלק הפנימי של קליפת הבננה, שמריחה שלו על עקיצות יתושים מפחיתה אצל רבים את הנפיחות והגירוי, נראה שימושי מאד..
איך להכין לחם פירות?


הנה מתכון להכנת לחם פירות, מבית "האגוזיה":

המצרכים:
=======
1 כוס קמח לכל מטרה

1 כוס קמח מלא

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק

1/2 כוס יוגורט רגיל או יוגורט טבעוני

1 כפית תמצית וניל

1 כוס פירות מעורבים חתוכים לקוביות (כגון תפוחים, אגסים, פירות יער או פירות יבשים)

אופן ההכנה:
=========
1 מחממים את התנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית כיכר לחם או אינגליש קייק 22 ס"מ.

2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח לכל מטרה, קמח מלא, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר.

3. בקערת ערבוב נפרדת מערבבים יחד את רסק התפוחים, היוגורט או היוגורט הטבעוני ותמצית וניל.

4. מוסיפים את החומרים הרטובים לחומרים היבשים ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. לא לערבב יתר על המידה.

5. מקפלים פנימה בעדינות את קוביות הפירות.

6. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון.


7. אופים 60-70 דקות, או עד שנועצים קיסם במרכז ויוצא נקי. הניחו לכיכר להתקרר בתבנית במשך 10 דקות לפני שמוציאים אותו ונותנים לו להתקרר לחלוטין על רשת.
לחם פירות טעים להגיש חם או בטמפרטורת החדר, ניתן לאחסן בכלי אטום עד 3 ימים, ולהקפיא עד חודשיים.
איך להכין רסק תפוחי עץ?


הנה מתכון של נירה רוסו להכנת רסק תפוחים ביתי, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:

המצרכים ל-4-6 מנות:
================
4-5 תפוחים מתוקים, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות (או לפרוסות דקות, או לצ'יפס במעבד מזון)

2/3 כוס סירופ בהיר

3 כפות סוכר

2 כפות מיץ לימון טרי

אפשרי: קורט קינמון טחון/ אגוז מוסקט טחון/2 כפות גראפה או קלווארוס או ליקר תפוחים או כל אלכוהול שתרצו

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את פיסות התפוח במעבד מזון, עם כל יתר החומרים ומעבדים למחית חלקה.

2. מעבירים לכלי אטום ומצננים 15 דקות לפחות לפני ההגשה.

3. מאחר ומדובר על רסק טרי ללא חומרי שימור יש לעשות בו שימוש מהיר לאחר ההכנה כממרח, רוטב על גלידה, עוגה או כלפתן.
איך להכין סלט עדשים ותאנים?
איך לגדל ילדים בריאים?
איך להכין סלט הדרים בסירופ וניל?
איך להכין סלט פירות קיצי?
למה כדאי לאכול ענבים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.