שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך למנוע ורידים בולטים ברגליים בדרך טבעית?
הנה 9 דרכים למניעת ורידים בולטים ברגליים:
1. הרמת רגליים לשיפור זרימת הדם.
2. שתיית חליטות מכווצות - שתיית חליטות מצמחי האלון וההממליס המסייעים להחזיר את כלי הדם למקומם.
3. אכילת מזונות המונעים קרישה - שילוב שום, בצל ומזונות נוספים המונעים קרישה ומסייעים בזרימת הדם.
4. אכילת מזונות חריפים - אכילה של מזונות חריפים עשויה לסייע בזרימת הדם, כדאי לשלב בתפריט היומי מזונות כמו זנגוויל, פלפל חריף וכדומה.
5. אכילת ירקות כתומים - ירוקת כתומים עשויים לחזק את כלי הדם והטחול ומסייעים בהפחתת הורידים. כדאי לשלב בתזונה היומית דלעת, בטטה וגזר.
6. אכילת סיבים תזונתיים - סיבים תזונתיים משפרים את זרימת הדם לכם חשוב להעשיר אץת התזונה במזון עשיר בסיבים כמו מוצרים מחיטה מלאה, ירקות ופירות.
7. קומפרסים על הוורידים - הנחת קומפרסים חמים לחצי דקה על הוורידים ומיד לאחר מכן הנחת קומפרסים קרים יסיעו בכיווץ הוורידים ולסירקולציה של הדם.
8. שימוש בשמנים מכווצים - יש להכין תערובת שמנים משמן ברוש, שמן לבנדר ושמן ג'וניפר (3 טיפות מכל שמן), להוסיף כף שמן שומשום או שמן זית ולמרוח את האיזור הדרוש פעמיים ביום.
9. שימוש בתוספי תזונה - ניתן להשתמש בקפסולות של תוספי תזונה נוגדי חימצון המשפרים את זרימת הדם כמו פיקנוגנול, אוכמניות, זרעי ענבים ותמצית זרעי ערמון הסוסים, רצוי להיוועץ לפני כן עם איש מקצוע בתחום.
איך להכין סלט פירות קיצי?
הנה מתכון להכנת סלט פירות קיצי ומרענן:
החומרים:
========
2 תפוחי עץ
2 אגסים
2 בננות בשלות
3 קיווי
3 אפרסקים
אשכול קטן של ענבים ירוקים (20)
חופן צימוקים (20)
חופן אגוזי מלך חתוכים (10 אגוזים)
5 תאנים יבשות או טריות
5 תמרים יבשים או טריים
מיץ תפוזים טבעי + מיץ אשכוליות טבעי (כוס מכל אחד, ביחד 2 כוסות)
מעט סוכר או סוכרזית
אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הפירות לחתיכות קטנות. לערבב ביחד עם 2 כוסות המיץ והסוכר.
ניתן להחליף את 2 כוסות המיץ ברסק תפוחים או אגסים (שלושת רבעי הקופסא).
איך להכין לפתן פירות בסיר לבישול איטי?
הנה מתכון להכנת לפתן פירות בסיר לבישול איטי. הכמות מתאימה לסיר של 2.5 ליטרים:
המצרכים:
========
275 גרם של פירות יבשים מסוג שונים (אפרסקים, שזיפים, משמשים, אגסים, משמשים ותפוחים)
30 גרם צימוקים
20 גרם פתיתי שקדים
30 גרם צימוקי סולטנה
3 כפות סוכר
635 מ"ל מים
3 כפות ליקר פירות
אופן ההכנה:
===========
1. הניחו את התפוחים בתחתית סיר החרס
2. מעל התפוחים הניחו את כל שאר החומרים, פרט לליקר
3. הפעילו את הסיר בחום נמוך ל 5-7 שעות
4. לאחר שהלפתן מוכן העבירו אותו לכלי מתאים וקררו
5. לאחר שהלפתן התקרר הוסיפו אליו את ליקר הפירות וערבבו קלות
בתיאבון!
איך להכין תותים בשוקולד?
הנה מתכון קל להכנת תותים בשוקולדף כפי שפורסם בגיליון "שף" באפריל 2010:
המצרכים:
=======
1 חבילה (500 גרם) תותי שדה קטנים, רחוצים ויבשים
200 גרם שוקולד חלב, מריר או לבן, חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
=========
אפשרות 1: אם יש תבנית שקעים מסיליקון המיועדת לפרלינים, מניחים בתוך כל שקע קוביית שוקולד. מכניסים לתנור שחומם לחום נמוך מאוד (50 מעלות) וממתינים 2-4 דקות, עד שהשוקולד נמס ומוציאים. מניחים תות בתוך כל קובייה נמסה, ומאחסנים את התבנית במקרר במשך שעה, או שעד שהשוקולד מתקשה.. מחלצים מהתבנית ומגישים.
אפשרות 2: אם אין תבנית כזו, פורסים נייר אפייה על מגש, ממיסים את השוקולד במיקרוגל, טובלים בו את התותים עד למחצית גובהם ומניחים על מגש. מצננים עד שהשוקולד מתקשה ומאחסנים במקרר.
אילו מזונות עשירים בסידן ואינם מכילים חלב?
אנשים הנמנעים ממוצרי חלב מסיבות רפואיות או אידיאולוגיות יכולים לצרוך סידן מהמזונות הבאים:
תרד
כרוב
עלי לפת
עלי סלק
במיה
ברוקולי
ארטישוק
בצל ירוק
סלרי
כרוב ניצנים
חסה
אספרגוס
קולרבי
עגבניות
דלעת
מיץ גזר
לוביה
שעועית
חומוס
אפונה
עדשים
סויה
חלב סויה
גבינת סויה
טופו
מיסו
פפאיה
תפוזים
צימוקים
תאנים מיובשות
משמשים מיובשים
אשכולית
אוכמניות
שקדים
אגוזי ברזיל
אגוזים
פיסטוק
טחינה (עדיף משומשום מלא)
חלבה
שעורה
שיבולת שועל
דגני בוקר מועשרים בסידן
איך להכין קונפיטורת נקטרינות?
הנה מתכון לקונפיטורת נקטרינות של איתמר דוידוב, כפי שפורסם בגיליון "דרך האוכל" בספטמבר 1998:
המצרכים:
=======
1 ק"ג נקטרינות חתוכות לקוביות (משקל נטו לאחר קילוף)
800 גרם סוכר
1/3 כוס מים
מיץ מ-2 לימונים עסיסיים
אופציה: קליפות או גלעיני חבושים ארוזים בפיסת בד גזה
אופן ההכנה:
=========
1. בסיר כבד מבשלים את הסוכר והמים עד שמתקבל סירופ צלול. מקפים את הקצף מעל פני הסירופ. מבשלים 5 דקות. מוסיפים את גלעיני החבושים, אם רוצים.
2. מוסיפים את הנקטרינות ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עד שהריבה מסמיכה.
3. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. מוציאים את בד הגזה.
איך לשמר פירות הדר?
הנה מספר דרכים לשימור פירות הדר, כך שניתן יהיה ליהנות מהם גם לא בעונת החורף:
1. סחיטת מיץ - ניתן לסחוט את מיצי הפרי (לימון, אשכולית, תפוז, קלמנטינות, פומלות) ולהקפיאו בבקבוקים בגודל המתאים לכם (נוחים לשימוש במיוחד יהיו בקבוקים של חצי ליטר).
2. תרכיז לימון - הכנת תרכיז לימון כפי שמפורט בטיפים שניתנו בתגית "לימון, תרכיזים".
3. מרינדת פירות - ע"י הוספת של ענפי רוזמרין ורוטב סויה לתפוז ניתן לשמור בהקפאה מרידנה לתבשילים שונים.
4. גרר קליפות - מגררים את קליפות ההדרים ללא החלק הלבן ומשתמשים בהם כתוספת לתבשילים שונים (לדוגמה לגרר תפוז, קלמטינה ופומלה מוסיפים סוכר, שמן זית, אגוזים או שומשום ולקליפות לימון וליים מוסיפים מלח).
5. הכנת לימון כבוש - ראו טיפים בתגית "לימון כבוש".
6. הכנת ממרח לימונים כבושים - ע"י ריסוק הלימונים הכבושים במעבד מזון יתקבל ממרח נהדר.
7. הכנת ריבות מפירות הדר - מכל פירות ההדר ניתן להכין ריבות הנשמרות זמן רב.
איך בוחרים אבטיח?
לבחירת אבטיח טוב הקפידו על הדברים הבאים:
1. רצוי צבע צהוב באחד הצדדים (זה היה הצד התחתון שנגע באדמה).
2. חפשו אבטיח שהגבעול שלהם יבש ומסביבו צבע ירוק חזק.
3. אבטיח מבריק ולא גמיש אלא קשה
4. קול מלא ולא עמום (כמו על עץ מלא)
5. הריחו שריחו דומה מעט לריח של מלון
6. לא לקנות אבטיח עם פגיעות, רקבובית או נקודות רכות - רק אחד ללא סדקים.
7. לא לקנות אבטיחים לבנים או ירוקים בהירים או קשים במיוחד! - הם לא בשלים.
8. כמובן שכדאי, אם אפשר, לבקש לטעום - "על הסכין".
ואגב, אבטיחי חצבה הם לרוב הצלחה מסחררת.
הנה שיר שיזכיר איך לבחור אבטיח:
https://youtu.be/9RVYCNR3TdI
איך לאחסן נכון פירות וירקות?
הנה 8 הדברים שכדאי להקפיד עליהם באחסון פירות וירקות:
1. מגרות מקרר נקיות
2. הנחת נייר סופג בתחתית המגרה
3. רצוי לא לשטוף את הפירות לפני הכנסתם למקרר
4. עדיף להימנע משטיפת הפרי או הירק בסבון או בתכשירים אחרים מחשש שיישארו עליהם
5. יש לשטוף היטב את הפירות והירוקת במים זורמים ולייבשם לחלוטין לפני הכנסתם למקרר
6. הקפדה על הפרדה בין הפירות והירקות השונים כשהם מאוחסנים במקרר
7. במידה ורוצים לאחסן פרי או ירק חשוב לחתוך אותו לחתיכות גדולות ככל האפשר בכדי שלא יאבדו ויטמינים
8. שמירה על טמפרטורה נכונה של המקרר (לרוב טמפרטורה של 4-6 מעלות)

הנה 9 דרכים למניעת ורידים בולטים ברגליים:
1. הרמת רגליים לשיפור זרימת הדם.
2. שתיית חליטות מכווצות - שתיית חליטות מצמחי האלון וההממליס המסייעים להחזיר את כלי הדם למקומם.
3. אכילת מזונות המונעים קרישה - שילוב שום, בצל ומזונות נוספים המונעים קרישה ומסייעים בזרימת הדם.
4. אכילת מזונות חריפים - אכילה של מזונות חריפים עשויה לסייע בזרימת הדם, כדאי לשלב בתפריט היומי מזונות כמו זנגוויל, פלפל חריף וכדומה.
5. אכילת ירקות כתומים - ירוקת כתומים עשויים לחזק את כלי הדם והטחול ומסייעים בהפחתת הורידים. כדאי לשלב בתזונה היומית דלעת, בטטה וגזר.
6. אכילת סיבים תזונתיים - סיבים תזונתיים משפרים את זרימת הדם לכם חשוב להעשיר אץת התזונה במזון עשיר בסיבים כמו מוצרים מחיטה מלאה, ירקות ופירות.
7. קומפרסים על הוורידים - הנחת קומפרסים חמים לחצי דקה על הוורידים ומיד לאחר מכן הנחת קומפרסים קרים יסיעו בכיווץ הוורידים ולסירקולציה של הדם.
8. שימוש בשמנים מכווצים - יש להכין תערובת שמנים משמן ברוש, שמן לבנדר ושמן ג'וניפר (3 טיפות מכל שמן), להוסיף כף שמן שומשום או שמן זית ולמרוח את האיזור הדרוש פעמיים ביום.
9. שימוש בתוספי תזונה - ניתן להשתמש בקפסולות של תוספי תזונה נוגדי חימצון המשפרים את זרימת הדם כמו פיקנוגנול, אוכמניות, זרעי ענבים ותמצית זרעי ערמון הסוסים, רצוי להיוועץ לפני כן עם איש מקצוע בתחום.

הנה מתכון להכנת סלט פירות קיצי ומרענן:
החומרים:
========
2 תפוחי עץ
2 אגסים
2 בננות בשלות
3 קיווי
3 אפרסקים
אשכול קטן של ענבים ירוקים (20)
חופן צימוקים (20)
חופן אגוזי מלך חתוכים (10 אגוזים)
5 תאנים יבשות או טריות
5 תמרים יבשים או טריים
מיץ תפוזים טבעי + מיץ אשכוליות טבעי (כוס מכל אחד, ביחד 2 כוסות)
מעט סוכר או סוכרזית
אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הפירות לחתיכות קטנות. לערבב ביחד עם 2 כוסות המיץ והסוכר.
ניתן להחליף את 2 כוסות המיץ ברסק תפוחים או אגסים (שלושת רבעי הקופסא).

הנה מתכון להכנת לפתן פירות בסיר לבישול איטי. הכמות מתאימה לסיר של 2.5 ליטרים:
המצרכים:
========
275 גרם של פירות יבשים מסוג שונים (אפרסקים, שזיפים, משמשים, אגסים, משמשים ותפוחים)
30 גרם צימוקים
20 גרם פתיתי שקדים
30 גרם צימוקי סולטנה
3 כפות סוכר
635 מ"ל מים
3 כפות ליקר פירות
אופן ההכנה:
===========
1. הניחו את התפוחים בתחתית סיר החרס
2. מעל התפוחים הניחו את כל שאר החומרים, פרט לליקר
3. הפעילו את הסיר בחום נמוך ל 5-7 שעות
4. לאחר שהלפתן מוכן העבירו אותו לכלי מתאים וקררו
5. לאחר שהלפתן התקרר הוסיפו אליו את ליקר הפירות וערבבו קלות
בתיאבון!

הנה מתכון קל להכנת תותים בשוקולדף כפי שפורסם בגיליון "שף" באפריל 2010:
המצרכים:
=======
1 חבילה (500 גרם) תותי שדה קטנים, רחוצים ויבשים
200 גרם שוקולד חלב, מריר או לבן, חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
=========
אפשרות 1: אם יש תבנית שקעים מסיליקון המיועדת לפרלינים, מניחים בתוך כל שקע קוביית שוקולד. מכניסים לתנור שחומם לחום נמוך מאוד (50 מעלות) וממתינים 2-4 דקות, עד שהשוקולד נמס ומוציאים. מניחים תות בתוך כל קובייה נמסה, ומאחסנים את התבנית במקרר במשך שעה, או שעד שהשוקולד מתקשה.. מחלצים מהתבנית ומגישים.
אפשרות 2: אם אין תבנית כזו, פורסים נייר אפייה על מגש, ממיסים את השוקולד במיקרוגל, טובלים בו את התותים עד למחצית גובהם ומניחים על מגש. מצננים עד שהשוקולד מתקשה ומאחסנים במקרר.
פירות

אנשים הנמנעים ממוצרי חלב מסיבות רפואיות או אידיאולוגיות יכולים לצרוך סידן מהמזונות הבאים:
תרד
כרוב
עלי לפת
עלי סלק
במיה
ברוקולי
ארטישוק
בצל ירוק
סלרי
כרוב ניצנים
חסה
אספרגוס
קולרבי
עגבניות
דלעת
מיץ גזר
לוביה
שעועית
חומוס
אפונה
עדשים
סויה
חלב סויה
גבינת סויה
טופו
מיסו
פפאיה
תפוזים
צימוקים
תאנים מיובשות
משמשים מיובשים
אשכולית
אוכמניות
שקדים
אגוזי ברזיל
אגוזים
פיסטוק
טחינה (עדיף משומשום מלא)
חלבה
שעורה
שיבולת שועל
דגני בוקר מועשרים בסידן

הנה מתכון לקונפיטורת נקטרינות של איתמר דוידוב, כפי שפורסם בגיליון "דרך האוכל" בספטמבר 1998:
המצרכים:
=======
1 ק"ג נקטרינות חתוכות לקוביות (משקל נטו לאחר קילוף)
800 גרם סוכר
1/3 כוס מים
מיץ מ-2 לימונים עסיסיים
אופציה: קליפות או גלעיני חבושים ארוזים בפיסת בד גזה
אופן ההכנה:
=========
1. בסיר כבד מבשלים את הסוכר והמים עד שמתקבל סירופ צלול. מקפים את הקצף מעל פני הסירופ. מבשלים 5 דקות. מוסיפים את גלעיני החבושים, אם רוצים.
2. מוסיפים את הנקטרינות ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים עד שהריבה מסמיכה.
3. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. מוציאים את בד הגזה.

הנה מספר דרכים לשימור פירות הדר, כך שניתן יהיה ליהנות מהם גם לא בעונת החורף:
1. סחיטת מיץ - ניתן לסחוט את מיצי הפרי (לימון, אשכולית, תפוז, קלמנטינות, פומלות) ולהקפיאו בבקבוקים בגודל המתאים לכם (נוחים לשימוש במיוחד יהיו בקבוקים של חצי ליטר).
2. תרכיז לימון - הכנת תרכיז לימון כפי שמפורט בטיפים שניתנו בתגית "לימון, תרכיזים".
3. מרינדת פירות - ע"י הוספת של ענפי רוזמרין ורוטב סויה לתפוז ניתן לשמור בהקפאה מרידנה לתבשילים שונים.
4. גרר קליפות - מגררים את קליפות ההדרים ללא החלק הלבן ומשתמשים בהם כתוספת לתבשילים שונים (לדוגמה לגרר תפוז, קלמטינה ופומלה מוסיפים סוכר, שמן זית, אגוזים או שומשום ולקליפות לימון וליים מוסיפים מלח).
5. הכנת לימון כבוש - ראו טיפים בתגית "לימון כבוש".
6. הכנת ממרח לימונים כבושים - ע"י ריסוק הלימונים הכבושים במעבד מזון יתקבל ממרח נהדר.
7. הכנת ריבות מפירות הדר - מכל פירות ההדר ניתן להכין ריבות הנשמרות זמן רב.

לבחירת אבטיח טוב הקפידו על הדברים הבאים:
1. רצוי צבע צהוב באחד הצדדים (זה היה הצד התחתון שנגע באדמה).
2. חפשו אבטיח שהגבעול שלהם יבש ומסביבו צבע ירוק חזק.
3. אבטיח מבריק ולא גמיש אלא קשה
4. קול מלא ולא עמום (כמו על עץ מלא)
5. הריחו שריחו דומה מעט לריח של מלון
6. לא לקנות אבטיח עם פגיעות, רקבובית או נקודות רכות - רק אחד ללא סדקים.
7. לא לקנות אבטיחים לבנים או ירוקים בהירים או קשים במיוחד! - הם לא בשלים.
8. כמובן שכדאי, אם אפשר, לבקש לטעום - "על הסכין".
ואגב, אבטיחי חצבה הם לרוב הצלחה מסחררת.
הנה שיר שיזכיר איך לבחור אבטיח:
https://youtu.be/9RVYCNR3TdI

הנה 8 הדברים שכדאי להקפיד עליהם באחסון פירות וירקות:
1. מגרות מקרר נקיות
2. הנחת נייר סופג בתחתית המגרה
3. רצוי לא לשטוף את הפירות לפני הכנסתם למקרר
4. עדיף להימנע משטיפת הפרי או הירק בסבון או בתכשירים אחרים מחשש שיישארו עליהם
5. יש לשטוף היטב את הפירות והירוקת במים זורמים ולייבשם לחלוטין לפני הכנסתם למקרר
6. הקפדה על הפרדה בין הפירות והירקות השונים כשהם מאוחסנים במקרר
7. במידה ורוצים לאחסן פרי או ירק חשוב לחתוך אותו לחתיכות גדולות ככל האפשר בכדי שלא יאבדו ויטמינים
8. שמירה על טמפרטורה נכונה של המקרר (לרוב טמפרטורה של 4-6 מעלות)
איך להכין חבושים אפויים?
הנה מתכון לחבושים אפויים:
המצרכים:
=======
6 חבושים
12 כפות סוכר
מיץ מלימון אחד
4 כוסות מים
אופן ההכנה:
=========
1. חוצים את החבושים ומרחיקים את הליבה.
2. מניחים את החבושים בתבנית חסינת אש כשהחתך מופנה כלפי מעלה. בכל חצי חבוש שמים כף אחד של סוכר.
3. יוצקים לתבנית את מיץ הלימון והמים.
4. אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות. מדי פעם יוצקים על החבושים מהרוטב שבתבנית.
5. מגישים את החבושים חמים או בטמפרטורת החדר בתוספת יוגורט סמיך, שמנת חמוצה או קרם פרש.
הנה מתכון לחבושים אפויים:
המצרכים:
=======
6 חבושים
12 כפות סוכר
מיץ מלימון אחד
4 כוסות מים
אופן ההכנה:
=========
1. חוצים את החבושים ומרחיקים את הליבה.
2. מניחים את החבושים בתבנית חסינת אש כשהחתך מופנה כלפי מעלה. בכל חצי חבוש שמים כף אחד של סוכר.
3. יוצקים לתבנית את מיץ הלימון והמים.
4. אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות. מדי פעם יוצקים על החבושים מהרוטב שבתבנית.
5. מגישים את החבושים חמים או בטמפרטורת החדר בתוספת יוגורט סמיך, שמנת חמוצה או קרם פרש.
על מה להקפיד כדי שיצא סורבה מוצלח?
הנה 5 טיפים להצלחת הסורבה שלכם:
1. עוצמת הבלנדר - ככל שעוצמת הבלנדר שלכם חזקה יותר, כך תקבלו תוצאה טובה יותר כי תצטרכו להוסיף פחות נוזלים לפירות.
2. בחירת הפרי - רצוי לבחור בפירות כמה שיותר בשלים, כי חלק מהמתיקות נעלמת כשהפרי מאוד קר.
3. חיתוך הפרי - כדי שטחינת הפרי תתבצע ביתר קלות רצוי לחתוך את הפירות לקוביות קטנות ואחידות בגודלן ולהקפיא אותם לפני הטחינה.
4. שימוש בפרי קפוא - ניתן במקום זאת להשתמש בפירות קפואים קנויים. יש לוודא שהבלנדר שלכם יכול לטחון קרח.
5. המתקה - ניתן להמתיק בצורות שונות, אך אם חשוב לשמור על סורבה בריאותי ודל קלוריות השתמשו בתמרים או אגוזים טחונים דק מאוד.
הנה 5 טיפים להצלחת הסורבה שלכם:
1. עוצמת הבלנדר - ככל שעוצמת הבלנדר שלכם חזקה יותר, כך תקבלו תוצאה טובה יותר כי תצטרכו להוסיף פחות נוזלים לפירות.
2. בחירת הפרי - רצוי לבחור בפירות כמה שיותר בשלים, כי חלק מהמתיקות נעלמת כשהפרי מאוד קר.
3. חיתוך הפרי - כדי שטחינת הפרי תתבצע ביתר קלות רצוי לחתוך את הפירות לקוביות קטנות ואחידות בגודלן ולהקפיא אותם לפני הטחינה.
4. שימוש בפרי קפוא - ניתן במקום זאת להשתמש בפירות קפואים קנויים. יש לוודא שהבלנדר שלכם יכול לטחון קרח.
5. המתקה - ניתן להמתיק בצורות שונות, אך אם חשוב לשמור על סורבה בריאותי ודל קלוריות השתמשו בתמרים או אגוזים טחונים דק מאוד.
למה טובה הבננה לבריאות?
כן. הנה כמה מהיתרונות שבפרי הבננה:
חטיף אנרגיה מהטבע - טובה למאמץ של כ-3/4 שעה לבננה אחת.
1. שיפור מצב הרוח - יש בה חלבון בשם טריפטופן שהופך בגוף לסרטונין ומשפר את ההרגשה.
2. הורדת לחץ - הבננה מפחיתה לחץ נפשי.
3. מפחיתה צרבת - באמצעות נוגדי החומצות הטבעיים שבה.
4. פחות ממתקים - הסוכר שהבננה מכילה מקטין את הצורך בהם.
5. מניעת שבץ לב - אכילה קבועה של בננות מפחיתה את הסיכוי לשבץ בכ-40%.
6. אנמיה (חסר דם) - הברזל שבבננה מעודד יצירת המוגלובין.
7. הקטנת בחילות בוקר בתקופת ההריון - דרך ויטמין B12 שמווסת את רמות הסוכר בגוף.
8. עזרה למצבי רוח - הבננה עוזרת למצבי הרוח הנובעים מתסמונת קדם ווסתית.
יש בבננה עוד מרכיבים בריאים כמו:
ויטמין B12 (ראו את יתרונותיו בתגית "B12", כולל לנגמלים מעישון - הוויטמינים שבה מסייעים להתמודד עם החסר בניקוטין).
ויטמין B6 (שמסייע בהרגעת מערכת העצבים).
סוכר (לאיזון רמות הסוכר, במקום חטיפים לא בריאים).
אשלגן (טוב להעלאת יכולת הריכוז והלמידה).
פוטסיום (טוב לוויסות רמת הנוזלים בגוף).
עוזרת בספיגת סידן.
ואגב, אפילו החלק הפנימי של קליפת הבננה, שמריחה שלו על עקיצות יתושים מפחיתה אצל רבים את הנפיחות והגירוי, נראה שימושי מאד..
כן. הנה כמה מהיתרונות שבפרי הבננה:
חטיף אנרגיה מהטבע - טובה למאמץ של כ-3/4 שעה לבננה אחת.
1. שיפור מצב הרוח - יש בה חלבון בשם טריפטופן שהופך בגוף לסרטונין ומשפר את ההרגשה.
2. הורדת לחץ - הבננה מפחיתה לחץ נפשי.
3. מפחיתה צרבת - באמצעות נוגדי החומצות הטבעיים שבה.
4. פחות ממתקים - הסוכר שהבננה מכילה מקטין את הצורך בהם.
5. מניעת שבץ לב - אכילה קבועה של בננות מפחיתה את הסיכוי לשבץ בכ-40%.
6. אנמיה (חסר דם) - הברזל שבבננה מעודד יצירת המוגלובין.
7. הקטנת בחילות בוקר בתקופת ההריון - דרך ויטמין B12 שמווסת את רמות הסוכר בגוף.
8. עזרה למצבי רוח - הבננה עוזרת למצבי הרוח הנובעים מתסמונת קדם ווסתית.
יש בבננה עוד מרכיבים בריאים כמו:
ויטמין B12 (ראו את יתרונותיו בתגית "B12", כולל לנגמלים מעישון - הוויטמינים שבה מסייעים להתמודד עם החסר בניקוטין).
ויטמין B6 (שמסייע בהרגעת מערכת העצבים).
סוכר (לאיזון רמות הסוכר, במקום חטיפים לא בריאים).
אשלגן (טוב להעלאת יכולת הריכוז והלמידה).
פוטסיום (טוב לוויסות רמת הנוזלים בגוף).
עוזרת בספיגת סידן.
ואגב, אפילו החלק הפנימי של קליפת הבננה, שמריחה שלו על עקיצות יתושים מפחיתה אצל רבים את הנפיחות והגירוי, נראה שימושי מאד..
איזה פירות כדאי לחפש במוצרי הטיפוח שלנו?
ובכן, היתרונות בתכשירי טיפוח המכילים מרכיבים של פירות, הם בזכות הרכב הויטמינים ונוגדי החימצון המצויים בפירות השונים אשר מסייעים בשמירה על רעננות העור.
בתכשירי הטיפוח כדאי לחפש את הויטמינים הבאים:
1. ויטמין F – מצוי בפירות אדומים וסגולים כפטל, תות ודובדבנים, ידוע כשומר על פעילות מטבולית טובה בתאי העור ומסייע ליצור מראה רענן וצעיר.
2. ויטמין A – מצוי בפירות וירקות ירוקים כמלון, מלפפון, תפוח ירוק וכן ירקות כתומים כמו גזר ודלעת מכילים ויטמין A . מכונה ויטמין הנעורים בשל תרומתו ליכולת חידוש תאי העור: הוא מגביר התחדשות ומשמר נעורים לכן משולב לרוב בסדרות טיפוליות אשר מיועדות למניעת ותיקון קמטים, קוי יובש ופיגמנטיות בעור.
3. ויטמין E – ויטמין מוערך וידוע המצוי בשפע בעיקר בנבט חיטה, מומלץ למריחה על העור. שומר על העור גמיש, אלסטי ומוצק.
4. ויטמין C – מצוי בשפע בהדרים, קיווי, פסיפלורה ועוד. בשנים האחרונות נחשב ללהיט בתכשירי הקוסמטיקה הבינלאומיים. מכונה ויטמין הזוהר, כיוון שלויטמין C יש תכונה מבהירה המעניקה זוהר מידי בנוסף לתוספת לחות ולשמירה על מוצקות העור
ובכן, היתרונות בתכשירי טיפוח המכילים מרכיבים של פירות, הם בזכות הרכב הויטמינים ונוגדי החימצון המצויים בפירות השונים אשר מסייעים בשמירה על רעננות העור.
בתכשירי הטיפוח כדאי לחפש את הויטמינים הבאים:
1. ויטמין F – מצוי בפירות אדומים וסגולים כפטל, תות ודובדבנים, ידוע כשומר על פעילות מטבולית טובה בתאי העור ומסייע ליצור מראה רענן וצעיר.
2. ויטמין A – מצוי בפירות וירקות ירוקים כמלון, מלפפון, תפוח ירוק וכן ירקות כתומים כמו גזר ודלעת מכילים ויטמין A . מכונה ויטמין הנעורים בשל תרומתו ליכולת חידוש תאי העור: הוא מגביר התחדשות ומשמר נעורים לכן משולב לרוב בסדרות טיפוליות אשר מיועדות למניעת ותיקון קמטים, קוי יובש ופיגמנטיות בעור.
3. ויטמין E – ויטמין מוערך וידוע המצוי בשפע בעיקר בנבט חיטה, מומלץ למריחה על העור. שומר על העור גמיש, אלסטי ומוצק.
4. ויטמין C – מצוי בשפע בהדרים, קיווי, פסיפלורה ועוד. בשנים האחרונות נחשב ללהיט בתכשירי הקוסמטיקה הבינלאומיים. מכונה ויטמין הזוהר, כיוון שלויטמין C יש תכונה מבהירה המעניקה זוהר מידי בנוסף לתוספת לחות ולשמירה על מוצקות העור
איך להכין רסק תפוחי עץ?
הנה מתכון של נירה רוסו להכנת רסק תפוחים ביתי, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:
המצרכים ל-4-6 מנות:
================
4-5 תפוחים מתוקים, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות (או לפרוסות דקות, או לצ'יפס במעבד מזון)
2/3 כוס סירופ בהיר
3 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון טרי
אפשרי: קורט קינמון טחון/ אגוז מוסקט טחון/2 כפות גראפה או קלווארוס או ליקר תפוחים או כל אלכוהול שתרצו
אופן ההכנה:
==========
1. שמים את פיסות התפוח במעבד מזון, עם כל יתר החומרים ומעבדים למחית חלקה.
2. מעבירים לכלי אטום ומצננים 15 דקות לפחות לפני ההגשה.
3. מאחר ומדובר על רסק טרי ללא חומרי שימור יש לעשות בו שימוש מהיר לאחר ההכנה כממרח, רוטב על גלידה, עוגה או כלפתן.
הנה מתכון של נירה רוסו להכנת רסק תפוחים ביתי, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:
המצרכים ל-4-6 מנות:
================
4-5 תפוחים מתוקים, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות (או לפרוסות דקות, או לצ'יפס במעבד מזון)
2/3 כוס סירופ בהיר
3 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון טרי
אפשרי: קורט קינמון טחון/ אגוז מוסקט טחון/2 כפות גראפה או קלווארוס או ליקר תפוחים או כל אלכוהול שתרצו
אופן ההכנה:
==========
1. שמים את פיסות התפוח במעבד מזון, עם כל יתר החומרים ומעבדים למחית חלקה.
2. מעבירים לכלי אטום ומצננים 15 דקות לפחות לפני ההגשה.
3. מאחר ומדובר על רסק טרי ללא חומרי שימור יש לעשות בו שימוש מהיר לאחר ההכנה כממרח, רוטב על גלידה, עוגה או כלפתן.
איך להכין סלט עדשים ותאנים?
הנה מתכון לסלט עדשים ותאנים של דניאלה נויפלד:
המצרכים (ל-4 מנות):
=================
1 כוס עדשים שחורות מסוג בלוגה, מושרות כשעתיים (מי שממהר - לא חובה להשרות)
4 תאנים
1/3 כוס סלרי, קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
זסט (קליפת לימון) מלימון אחד, מגורד דק על פומפייה או קצוץ דק
50 גרם גבינת פטה (לא חובה)
מצרכים לרוטב:
============
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 כף סילאן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את העדשים השחורות – מניחים את העדשים בסיר עם הרבה מים (בדומה לפסטה). מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית בין 20-15 דקות עד שהעדשים רכות אך לא רכות מידי. שימו לב שלא להוסיף מלח לבישול, שכן תוספת מלח מעכבת את ריכוך העדשים ובכלל קטניות. מסננים מעודפי המים ומניחים להצטנן.
2. פורסים את התאנים לרבעים או לשמיניות.
3. בקערת ערבוב מניחים את כל מרכיבי הסלט. מזלפים מעל שמן זית, חומץ בלסמי וסילאן, ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים בעדינות כדי לא לפגוע בתאנים, עד שכל מרכיבי הסלט מכוסים ברוטב.
אפשר לשמור בקופסה סגורה במקרר עד שלושה ימים.
הנה מתכון לסלט עדשים ותאנים של דניאלה נויפלד:
המצרכים (ל-4 מנות):
=================
1 כוס עדשים שחורות מסוג בלוגה, מושרות כשעתיים (מי שממהר - לא חובה להשרות)
4 תאנים
1/3 כוס סלרי, קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
זסט (קליפת לימון) מלימון אחד, מגורד דק על פומפייה או קצוץ דק
50 גרם גבינת פטה (לא חובה)
מצרכים לרוטב:
============
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 כף סילאן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את העדשים השחורות – מניחים את העדשים בסיר עם הרבה מים (בדומה לפסטה). מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית בין 20-15 דקות עד שהעדשים רכות אך לא רכות מידי. שימו לב שלא להוסיף מלח לבישול, שכן תוספת מלח מעכבת את ריכוך העדשים ובכלל קטניות. מסננים מעודפי המים ומניחים להצטנן.
2. פורסים את התאנים לרבעים או לשמיניות.
3. בקערת ערבוב מניחים את כל מרכיבי הסלט. מזלפים מעל שמן זית, חומץ בלסמי וסילאן, ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים בעדינות כדי לא לפגוע בתאנים, עד שכל מרכיבי הסלט מכוסים ברוטב.
אפשר לשמור בקופסה סגורה במקרר עד שלושה ימים.
איך לבחור מלונים?
כך תבחרו נכון מלון:
1. הריחו את המלון והקפידו על מלון עם ריח מתקתק וחזק. ריח של דבש יעיד על מלון מתוק במיוחד.
2. רק ודאו שבמלון אין צדדים רכים, שמעידים על ריקבון, שכן גם כאלה יוצרים ריח טוב.
3. מלון טוב ובשל הוא כזה שקליפתו היא מעין רשת מחוספסת ולא חלקה.
4. כמה שצבעו של המלון נוטה לכתום - יותר טוב!
5. לחיצה על מקום החיבור של הגבעול למלון שמרגישה רכה, אך לא רקובה, מעידה שהמלון בשל, עם סיכויים גדולים למתיקות.
6. אם ריחו של המלון חזק מדי הדבר עלול להעיד על מלון עם טעם לוואי לכן כדאי להימנע לקנותו.
7. ניעור המלון - ניתן לנער מעט את המלון, במידה ונשמע קול מימי הדבר יעיד על בית זרעים ממוטט ועל טיב פחות של הפרי.
כך תבחרו נכון מלון:
1. הריחו את המלון והקפידו על מלון עם ריח מתקתק וחזק. ריח של דבש יעיד על מלון מתוק במיוחד.
2. רק ודאו שבמלון אין צדדים רכים, שמעידים על ריקבון, שכן גם כאלה יוצרים ריח טוב.
3. מלון טוב ובשל הוא כזה שקליפתו היא מעין רשת מחוספסת ולא חלקה.
4. כמה שצבעו של המלון נוטה לכתום - יותר טוב!
5. לחיצה על מקום החיבור של הגבעול למלון שמרגישה רכה, אך לא רקובה, מעידה שהמלון בשל, עם סיכויים גדולים למתיקות.
6. אם ריחו של המלון חזק מדי הדבר עלול להעיד על מלון עם טעם לוואי לכן כדאי להימנע לקנותו.
7. ניעור המלון - ניתן לנער מעט את המלון, במידה ונשמע קול מימי הדבר יעיד על בית זרעים ממוטט ועל טיב פחות של הפרי.
איך להכין מרק אגסים עם סיידר וקינמון?
הנה מתכון למרק אגסים עם סיידר וקינמון של מאיה מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
=========
5 אגסים
סוכר חום
מעט חמאה
1 ליטר מיץ תפוחים
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
==========
1. קולפים וחוצים 5 אגסים ומוציאים את הליבה.
2. טובלים את הצד החתוך בסוכר חום ומטגנים 2 דקות במעט חמאה מומסת בסיר, עד שהאגסים שחומים וניחוח קרמל עולה באוויר.
3. מוסיפים לסיר ליטר מיץ תפוחים ו-1/2 כפית קינמון, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
4. מגישים בטמפרטורה חמימה, אפשר לצד גלידה.
הנה מתכון למרק אגסים עם סיידר וקינמון של מאיה מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
=========
5 אגסים
סוכר חום
מעט חמאה
1 ליטר מיץ תפוחים
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
==========
1. קולפים וחוצים 5 אגסים ומוציאים את הליבה.
2. טובלים את הצד החתוך בסוכר חום ומטגנים 2 דקות במעט חמאה מומסת בסיר, עד שהאגסים שחומים וניחוח קרמל עולה באוויר.
3. מוסיפים לסיר ליטר מיץ תפוחים ו-1/2 כפית קינמון, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
4. מגישים בטמפרטורה חמימה, אפשר לצד גלידה.
איך להכין עוגת אגסים אישית?
הנה מתכון לעוגות אגסים אישיות (15-20 עוגות בכוסות קפה טורקי או בתבנית שקעים), כפי שפורסם במגזין "שף" באפריל 2010:
המצרכים:
========
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
4 כפות שמנת חמוצה
1 כוס (240 גרם) קמח
1/8 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
למלית:
======
5 אגסים קטנים, קלופים, חתוכים לרבעים ונקיים מליבות
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים
1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל
4 כפות (60 גרם) סוכר
1 חלבון, טרוף
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף (15 גרם) חמאה מומסת
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מניחים על תבנית התנור 15-20 ספלוני קפה טורקי או בוחרים בתבנית מאפינס.
2. שמים בקערה את החמאה, הסוכר, הביצה, החלמון, תמצית הווניל והשמנת החמוצה ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמחלקרם השמנת עד שנוצרת עיסה אחידה.
3. מעבירים את העיסה לשק זילוף ומזלפים בכל כוסכמו של כפית וחצי מהעיסה (או לעשות זאת בעזרת שתי כפיות).
4. המלית: נועצים רבע אגס בתוך כל כוס. שמין בקערה את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים לתוך כל כוס, מסביב לאגס, כפית וחצי מעיסת המלית. אופים כ-45 דקות. שימו לב, אל תמלאו את הכוסות יותר מדי, שכן העיסה מכפילה את נפחה ועלולה לגלוש. מצננים ומגישים.
הנה מתכון לעוגות אגסים אישיות (15-20 עוגות בכוסות קפה טורקי או בתבנית שקעים), כפי שפורסם במגזין "שף" באפריל 2010:
המצרכים:
========
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
4 כפות שמנת חמוצה
1 כוס (240 גרם) קמח
1/8 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
למלית:
======
5 אגסים קטנים, קלופים, חתוכים לרבעים ונקיים מליבות
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים
1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל
4 כפות (60 גרם) סוכר
1 חלבון, טרוף
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף (15 גרם) חמאה מומסת
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מניחים על תבנית התנור 15-20 ספלוני קפה טורקי או בוחרים בתבנית מאפינס.
2. שמים בקערה את החמאה, הסוכר, הביצה, החלמון, תמצית הווניל והשמנת החמוצה ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמחלקרם השמנת עד שנוצרת עיסה אחידה.
3. מעבירים את העיסה לשק זילוף ומזלפים בכל כוסכמו של כפית וחצי מהעיסה (או לעשות זאת בעזרת שתי כפיות).
4. המלית: נועצים רבע אגס בתוך כל כוס. שמין בקערה את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים לתוך כל כוס, מסביב לאגס, כפית וחצי מעיסת המלית. אופים כ-45 דקות. שימו לב, אל תמלאו את הכוסות יותר מדי, שכן העיסה מכפילה את נפחה ועלולה לגלוש. מצננים ומגישים.
איך למנוע הרעלת מזון בבית?
בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה בבית יש להקפיד על הדברים הבאים:
1. שטיפת ידיים שמים חמים וסבון לפני תחילת הבישול
2. שטיפת ידיים במים חמים וסבון לאחר מגע בביצה לא מבושל או בשר נא והקפידו על שטיפה יסודית, גם בין האצבעות
3. שמירה על משטחי עבודה נקיים - יש להקפיד על נקיון השיש במטבח, המדפים במקרר, והכיור אחרי שימוש בבשר
4. הקפדה על שימוש בגלים נקיים - החל מסכו"ם ועד הכלים בהם אתם מבשלים
5. יש להקפיד להחליף את סקוץ' הכלים ושאר כלי הניקוי בזמן
6. הקפידו על הפרדת קשרי חיתוך לבשר נא, לירקות ופירות וללחם. גם אותם יש לשטוף באופן יסודי לאחר השימוש. כשאר קרשים סדוקים או שיש בהם סימני חיתוך רבים, זה הזמן להחליף.
7. ייבוש הכלים - יש לתת לכלים להתייבש באוויר או לנגב אותם במגבת נייר חד פעמית. מגבת בד עלולה להעביר חיידקים לכלים, במיוחד אם ניגבתם בה ידיים לא נקיות.
8. הקפדה על תאריכי תפוגה - יש לשים לב לתאריך התפוגה של כל מוצר והקפידו ולא לקנות או לצרוך ממנו לפי תאריך זה.
9. הכנסת מוצרים למקרר - לא להתמהמה, חשוב להכניס למקרר את מוצרי המזון מיד כשחוזרים מהקניות.
10. הכנסת אוכל למקרר בסוף הבישול - יש להכניס למקרר את המזון תוך שעתיים מסיום הבישול, או תוך שעה אם הטמפרטורה מעל 30 מעלות.
11. הפשרת דגים ובשר - בשרים ודגים לא מבושלים יכולים להיות בעלי פוטנציאל לזיהום. יש להפשירם בהדרגה במקרר, במדף התחתון על צלחת בכדי שלט יגירו נוזלים על מדפים ומזון אחר.
12. שטיפת עוף - לפי אזהרה שפורסמה לאחרונה מטעם הרשות הבריטית לבטיחות מזון בנושא, יש להימנע להימנע משטיפת עוף נא, כדי שלא ישפריץ ויפיץ חיידקי הליקובקטר. אלו המתעקשים לשטוף בכל זאת צריכים לעשות זאת בתוך קערה בתחתית הכיור.
13. לא להשתמש במרינדה כרוטב - אל תשתמשו במרינדה שבה השריתם את הבשר כרוטב לבשר שכבר עבר בישול.
14. חימום אוכל שהיה בקירור - שאריות של מזון מבושל שנשמרו בקירור כדאי לחמם היטב עד שיעלו אדים.
15. שטיפת פירות וירקות - שטפו היטב ירקות ופירות. הורידו את העלים החיצוניים של חסה וכרוב, ושטפו היטב את כל שאר העלים.
בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה בבית יש להקפיד על הדברים הבאים:
1. שטיפת ידיים שמים חמים וסבון לפני תחילת הבישול
2. שטיפת ידיים במים חמים וסבון לאחר מגע בביצה לא מבושל או בשר נא והקפידו על שטיפה יסודית, גם בין האצבעות
3. שמירה על משטחי עבודה נקיים - יש להקפיד על נקיון השיש במטבח, המדפים במקרר, והכיור אחרי שימוש בבשר
4. הקפדה על שימוש בגלים נקיים - החל מסכו"ם ועד הכלים בהם אתם מבשלים
5. יש להקפיד להחליף את סקוץ' הכלים ושאר כלי הניקוי בזמן
6. הקפידו על הפרדת קשרי חיתוך לבשר נא, לירקות ופירות וללחם. גם אותם יש לשטוף באופן יסודי לאחר השימוש. כשאר קרשים סדוקים או שיש בהם סימני חיתוך רבים, זה הזמן להחליף.
7. ייבוש הכלים - יש לתת לכלים להתייבש באוויר או לנגב אותם במגבת נייר חד פעמית. מגבת בד עלולה להעביר חיידקים לכלים, במיוחד אם ניגבתם בה ידיים לא נקיות.
8. הקפדה על תאריכי תפוגה - יש לשים לב לתאריך התפוגה של כל מוצר והקפידו ולא לקנות או לצרוך ממנו לפי תאריך זה.
9. הכנסת מוצרים למקרר - לא להתמהמה, חשוב להכניס למקרר את מוצרי המזון מיד כשחוזרים מהקניות.
10. הכנסת אוכל למקרר בסוף הבישול - יש להכניס למקרר את המזון תוך שעתיים מסיום הבישול, או תוך שעה אם הטמפרטורה מעל 30 מעלות.
11. הפשרת דגים ובשר - בשרים ודגים לא מבושלים יכולים להיות בעלי פוטנציאל לזיהום. יש להפשירם בהדרגה במקרר, במדף התחתון על צלחת בכדי שלט יגירו נוזלים על מדפים ומזון אחר.
12. שטיפת עוף - לפי אזהרה שפורסמה לאחרונה מטעם הרשות הבריטית לבטיחות מזון בנושא, יש להימנע להימנע משטיפת עוף נא, כדי שלא ישפריץ ויפיץ חיידקי הליקובקטר. אלו המתעקשים לשטוף בכל זאת צריכים לעשות זאת בתוך קערה בתחתית הכיור.
13. לא להשתמש במרינדה כרוטב - אל תשתמשו במרינדה שבה השריתם את הבשר כרוטב לבשר שכבר עבר בישול.
14. חימום אוכל שהיה בקירור - שאריות של מזון מבושל שנשמרו בקירור כדאי לחמם היטב עד שיעלו אדים.
15. שטיפת פירות וירקות - שטפו היטב ירקות ופירות. הורידו את העלים החיצוניים של חסה וכרוב, ושטפו היטב את כל שאר העלים.
איך להכין סלט הדרים בסירופ וניל?
איך מכינים סלט הדרים בסירופ וניל?ֿ
הנה מתכון לסלט הדרים בסירופ וניל:
המצרכים (ל6-8 סועדים):
================
1 ו-1/3 כוסות מים
2/3 כוסות סוכר
1 מקל וניל חצוי
4 תפוזים
2 אשכוליות אדומות
להגשה: גבעולי נענע
אופן ההכנה:
=========
1. בסיר קטן שמים את המים, הסוכר והוניל ומביאים לרתיחה. מערבבים מפעם לפעם עד שהסוכר נמס.
2. מסירים מהאש ומעבירים את הסירופ שהתקבל לקערה.
3. קולפים את הפירות, גם מהקליפות הדקות.
4. מכניסים את פלחי התפוז לסירופ. חוצים את פלחי האשכוליות ומוסיפים לסירופ.
5. בעזרת כף מטביעים את הפירות בסירופ, לכיסוי מלא ומוציאים את מקל הוניל.
6. מכסים את הקערה ביריעת ניילון נצמד ומצננים היטב.
7. מוזגים לקעריות או לגביעים ומקשטים בגבעולי נענע.
הנה מתכון לסלט הדרים בסירופ וניל:
המצרכים (ל6-8 סועדים):
================
1 ו-1/3 כוסות מים
2/3 כוסות סוכר
1 מקל וניל חצוי
4 תפוזים
2 אשכוליות אדומות
להגשה: גבעולי נענע
אופן ההכנה:
=========
1. בסיר קטן שמים את המים, הסוכר והוניל ומביאים לרתיחה. מערבבים מפעם לפעם עד שהסוכר נמס.
2. מסירים מהאש ומעבירים את הסירופ שהתקבל לקערה.
3. קולפים את הפירות, גם מהקליפות הדקות.
4. מכניסים את פלחי התפוז לסירופ. חוצים את פלחי האשכוליות ומוסיפים לסירופ.
5. בעזרת כף מטביעים את הפירות בסירופ, לכיסוי מלא ומוציאים את מקל הוניל.
6. מכסים את הקערה ביריעת ניילון נצמד ומצננים היטב.
7. מוזגים לקעריות או לגביעים ומקשטים בגבעולי נענע.
איך להכין קינוח פירות לפסח?
הנה מתכון של מיקה שרון לקינוח פירות לפסח:
המצרכים:
========
2 תפוזים חתוכים לפילטים נקיים מהעור והקליפה
1 אשכולית אדומה חתוכה לפילטים נקיים מהעור ומהקליפה
1/2 אננס טרי חתוך לקוביות קטנות
5 פסיפלורות נקיות רק התוכן והגרעינים
2 כוסות מיץ תפוזים טרי
3/4 כוס מיץ אשכוליות אדומות טרי
קליפת תפוז אחד נקייה מהחלק הלבן (המר) ופרוסה לרצועות דקות וארוכות
1/4 שורש ג'ינג'ר טרי פרוס לרצועות דקות וארוכות
סירופ סוכר
2-3 כפות גרנד מרנייר
אופן ההכנה:
==========
1. חולטים את קליפת התפוז והג'ינג'ר פעמיים במים רותחים כדי להוציא את המרירות.
2. מבשלים את הקליפה והג'ינג'ר לאחר החליטה בסירופ סוכר (כוס מים וכוס סוכר) עד שיהיו כמעט שקופים והסירופ יתעבה. מצננים מעט את הסירופ.
3. מערבבים את הסירופ עם המיצים והפירות (כולל תוכן הפסיפלורה). לצנן היטב ולהגיש עם כדור סורבה (סורבה קוקוס, פיסטוק או פירות מתאימים מאוד).
הערת המערכת:
אפשר להפוך את המתכון לפשוט יותר בדרך הבאה:
1. לוותר קליפת תפוז, ג'ינג'ר.
2. במקום אננס טרי להשתמש באננס משומר.
3. במקום מיץ תפוזים טרי, להשתמש בפריגת תפוזים.
4. לוותר על סירופ סוכר. אם צריך להמתיק מעט עם סוכר ולהוסיף קואנטרו (ליקר תפוזים).
הנה מתכון של מיקה שרון לקינוח פירות לפסח:
המצרכים:
========
2 תפוזים חתוכים לפילטים נקיים מהעור והקליפה
1 אשכולית אדומה חתוכה לפילטים נקיים מהעור ומהקליפה
1/2 אננס טרי חתוך לקוביות קטנות
5 פסיפלורות נקיות רק התוכן והגרעינים
2 כוסות מיץ תפוזים טרי
3/4 כוס מיץ אשכוליות אדומות טרי
קליפת תפוז אחד נקייה מהחלק הלבן (המר) ופרוסה לרצועות דקות וארוכות
1/4 שורש ג'ינג'ר טרי פרוס לרצועות דקות וארוכות
סירופ סוכר
2-3 כפות גרנד מרנייר
אופן ההכנה:
==========
1. חולטים את קליפת התפוז והג'ינג'ר פעמיים במים רותחים כדי להוציא את המרירות.
2. מבשלים את הקליפה והג'ינג'ר לאחר החליטה בסירופ סוכר (כוס מים וכוס סוכר) עד שיהיו כמעט שקופים והסירופ יתעבה. מצננים מעט את הסירופ.
3. מערבבים את הסירופ עם המיצים והפירות (כולל תוכן הפסיפלורה). לצנן היטב ולהגיש עם כדור סורבה (סורבה קוקוס, פיסטוק או פירות מתאימים מאוד).
הערת המערכת:
אפשר להפוך את המתכון לפשוט יותר בדרך הבאה:
1. לוותר קליפת תפוז, ג'ינג'ר.
2. במקום אננס טרי להשתמש באננס משומר.
3. במקום מיץ תפוזים טרי, להשתמש בפריגת תפוזים.
4. לוותר על סירופ סוכר. אם צריך להמתיק מעט עם סוכר ולהוסיף קואנטרו (ליקר תפוזים).
