» «
לחם פירות
איך להכין לחם פירות?


הנה מתכון להכנת לחם פירות, מבית "האגוזיה":

המצרכים:
=======
1 כוס קמח לכל מטרה

1 כוס קמח מלא

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק

1/2 כוס יוגורט רגיל או יוגורט טבעוני

1 כפית תמצית וניל

1 כוס פירות מעורבים חתוכים לקוביות (כגון תפוחים, אגסים, פירות יער או פירות יבשים)

אופן ההכנה:
=========
1 מחממים את התנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית כיכר לחם או אינגליש קייק 22 ס"מ.

2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח לכל מטרה, קמח מלא, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וסוכר.

3. בקערת ערבוב נפרדת מערבבים יחד את רסק התפוחים, היוגורט או היוגורט הטבעוני ותמצית וניל.

4. מוסיפים את החומרים הרטובים לחומרים היבשים ומערבבים רק עד שהם מתאחדים. לא לערבב יתר על המידה.

5. מקפלים פנימה בעדינות את קוביות הפירות.

6. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ומחליקים את החלק העליון.


7. אופים 60-70 דקות, או עד שנועצים קיסם במרכז ויוצא נקי. הניחו לכיכר להתקרר בתבנית במשך 10 דקות לפני שמוציאים אותו ונותנים לו להתקרר לחלוטין על רשת.
לחם פירות טעים להגיש חם או בטמפרטורת החדר, ניתן לאחסן בכלי אטום עד 3 ימים, ולהקפיא עד חודשיים.
סידן
אילו מזונות עשירים בסידן ואינם מכילים חלב?



אנשים הנמנעים ממוצרי חלב מסיבות רפואיות או אידיאולוגיות יכולים לצרוך סידן מהמזונות הבאים:

תרד

כרוב

עלי לפת

עלי סלק

במיה

ברוקולי

ארטישוק

בצל ירוק

סלרי

כרוב ניצנים

חסה

אספרגוס

קולרבי

עגבניות

דלעת

מיץ גזר

לוביה

שעועית

חומוס

אפונה

עדשים

סויה

חלב סויה

גבינת סויה

טופו

מיסו

פפאיה

תפוזים

צימוקים

תאנים מיובשות

משמשים מיובשים

אשכולית

אוכמניות

שקדים

אגוזי ברזיל

אגוזים

פיסטוק

טחינה (עדיף משומשום מלא)

חלבה

שעורה

שיבולת שועל

דגני בוקר מועשרים בסידן
תותים בשוקולד
איך להכין תותים בשוקולד?


הנה מתכון קל להכנת תותים בשוקולדף כפי שפורסם בגיליון "שף" באפריל 2010:

המצרכים:
=======
1 חבילה (500 גרם) תותי שדה קטנים, רחוצים ויבשים

200 גרם שוקולד חלב, מריר או לבן, חתוך לקוביות

אופן ההכנה:
=========
אפשרות 1: אם יש תבנית שקעים מסיליקון המיועדת לפרלינים, מניחים בתוך כל שקע קוביית שוקולד. מכניסים לתנור שחומם לחום נמוך מאוד (50 מעלות) וממתינים 2-4 דקות, עד שהשוקולד נמס ומוציאים. מניחים תות בתוך כל קובייה נמסה, ומאחסנים את התבנית במקרר במשך שעה, או שעד שהשוקולד מתקשה.. מחלצים מהתבנית ומגישים.

אפשרות 2: אם אין תבנית כזו, פורסים נייר אפייה על מגש, ממיסים את השוקולד במיקרוגל, טובלים בו את התותים עד למחצית גובהם ומניחים על מגש. מצננים עד שהשוקולד מתקשה ומאחסנים במקרר.
הרעלה
איך למנוע הרעלת מזון בבית?



בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה בבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. שטיפת ידיים שמים חמים וסבון לפני תחילת הבישול

2. שטיפת ידיים במים חמים וסבון לאחר מגע בביצה לא מבושל או בשר נא והקפידו על שטיפה יסודית, גם בין האצבעות

3. שמירה על משטחי עבודה נקיים - יש להקפיד על נקיון השיש במטבח, המדפים במקרר, והכיור אחרי שימוש בבשר

4. הקפדה על שימוש בגלים נקיים - החל מסכו"ם ועד הכלים בהם אתם מבשלים

5. יש להקפיד להחליף את סקוץ' הכלים ושאר כלי הניקוי בזמן

6. הקפידו על הפרדת קשרי חיתוך לבשר נא, לירקות ופירות וללחם. גם אותם יש לשטוף באופן יסודי לאחר השימוש. כשאר קרשים סדוקים או שיש בהם סימני חיתוך רבים, זה הזמן להחליף.

7. ייבוש הכלים - יש לתת לכלים להתייבש באוויר או לנגב אותם במגבת נייר חד פעמית. מגבת בד עלולה להעביר חיידקים לכלים, במיוחד אם ניגבתם בה ידיים לא נקיות.

8. הקפדה על תאריכי תפוגה - יש לשים לב לתאריך התפוגה של כל מוצר והקפידו ולא לקנות או לצרוך ממנו לפי תאריך זה.

9. הכנסת מוצרים למקרר - לא להתמהמה, חשוב להכניס למקרר את מוצרי המזון מיד כשחוזרים מהקניות.

10. הכנסת אוכל למקרר בסוף הבישול - יש להכניס למקרר את המזון תוך שעתיים מסיום הבישול, או תוך שעה אם הטמפרטורה מעל 30 מעלות.

11. הפשרת דגים ובשר - בשרים ודגים לא מבושלים יכולים להיות בעלי פוטנציאל לזיהום. יש להפשירם בהדרגה במקרר, במדף התחתון על צלחת בכדי שלט יגירו נוזלים על מדפים ומזון אחר.

12. שטיפת עוף - לפי אזהרה שפורסמה לאחרונה מטעם הרשות הבריטית לבטיחות מזון בנושא, יש להימנע להימנע משטיפת עוף נא, כדי שלא ישפריץ ויפיץ חיידקי הליקובקטר. אלו המתעקשים לשטוף בכל זאת צריכים לעשות זאת בתוך קערה בתחתית הכיור.

13. לא להשתמש במרינדה כרוטב - אל תשתמשו במרינדה שבה השריתם את הבשר כרוטב לבשר שכבר עבר בישול.

14. חימום אוכל שהיה בקירור - שאריות של מזון מבושל שנשמרו בקירור כדאי לחמם היטב עד שיעלו אדים.

15. שטיפת פירות וירקות - שטפו היטב ירקות ופירות. הורידו את העלים החיצוניים של חסה וכרוב, ושטפו היטב את כל שאר העלים.

פירות

תות שדה
למה כדאי לאכול תות שדה?


הנה יתרונותיו הבריאותיים של תות השדה והסיבות בגללן כדאי לאכול אותו:

מסייע לטיפול באנמייה מאחר והוא מסייע בספיגת הברזל.

מסייע להסדרת המחזור החודשי כיי הוא פרי הנחשב לכזה שמחזק את הדם.

מסיע לדלקות בחניכיים ובגרון ולצבי הצטטנות, שכן הוא עשיר בויטמין C.

עשיר באשלגן

עשיר בנוגדי חימצון המסיעים להורדת הסיכון לחלות בסרטן ולפתח מחלות דלקתיות.

עשיר בויטמין C שכאמור מסייע במצבים של התקררות חורף כמו גםבחיזוק הדם, המערכת החיסונית, השרירים והשלד.

מסייע להבהרת כתמי שמש ולטיפול בכווית שמש.

מקל על עשיית ספור מאחר והוא משפיע לטובה על זרימת הדם.

בעל תכונות אנטיאיג'ינג, יש בו חומרים מזינים המשפרים את ומגדילים את תאי המוח.

אכילת תותים מסייעית להסרת כתמים על השיניים.
מרק אגסים
איך להכין מרק אגסים עם סיידר וקינמון?


הנה מתכון למרק אגסים עם סיידר וקינמון של מאיה מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:

המצרכים:
=========
5 אגסים

סוכר חום

מעט חמאה

1 ליטר מיץ תפוחים

1/2 כפית קינמון


אופן ההכנה:
==========
1. קולפים וחוצים 5 אגסים ומוציאים את הליבה.

2. טובלים את הצד החתוך בסוכר חום ומטגנים 2 דקות במעט חמאה מומסת בסיר, עד שהאגסים שחומים וניחוח קרמל עולה באוויר.

3. מוסיפים לסיר ליטר מיץ תפוחים ו-1/2 כפית קינמון, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.

4. מגישים בטמפרטורה חמימה, אפשר לצד גלידה.
סלט הדר
איך להכין סלט הדרים בסירופ וניל?
איך מכינים סלט הדרים בסירופ וניל?ֿ

הנה מתכון לסלט הדרים בסירופ וניל:

המצרכים (ל6-8 סועדים):
================
1 ו-1/3 כוסות מים

2/3 כוסות סוכר

1 מקל וניל חצוי

4 תפוזים

2 אשכוליות אדומות

להגשה: גבעולי נענע

אופן ההכנה:
=========
1. בסיר קטן שמים את המים, הסוכר והוניל ומביאים לרתיחה. מערבבים מפעם לפעם עד שהסוכר נמס.

2. מסירים מהאש ומעבירים את הסירופ שהתקבל לקערה.

3. קולפים את הפירות, גם מהקליפות הדקות.

4. מכניסים את פלחי התפוז לסירופ. חוצים את פלחי האשכוליות ומוסיפים לסירופ.

5. בעזרת כף מטביעים את הפירות בסירופ, לכיסוי מלא ומוציאים את מקל הוניל.

6. מכסים את הקערה ביריעת ניילון נצמד ומצננים היטב.

7. מוזגים לקעריות או לגביעים ומקשטים בגבעולי נענע.
בננות
למה טובה הבננה לבריאות?



כן. הנה כמה מהיתרונות שבפרי הבננה:

חטיף אנרגיה מהטבע - טובה למאמץ של כ-3/4 שעה לבננה אחת.

1. שיפור מצב הרוח - יש בה חלבון בשם טריפטופן שהופך בגוף לסרטונין ומשפר את ההרגשה.

2. הורדת לחץ - הבננה מפחיתה לחץ נפשי.

3. מפחיתה צרבת - באמצעות נוגדי החומצות הטבעיים שבה.

4. פחות ממתקים - הסוכר שהבננה מכילה מקטין את הצורך בהם.

5. מניעת שבץ לב - אכילה קבועה של בננות מפחיתה את הסיכוי לשבץ בכ-40%.

6. אנמיה (חסר דם) - הברזל שבבננה מעודד יצירת המוגלובין.

7. הקטנת בחילות בוקר בתקופת ההריון - דרך ויטמין B12 שמווסת את רמות הסוכר בגוף.

8. עזרה למצבי רוח - הבננה עוזרת למצבי הרוח הנובעים מתסמונת קדם ווסתית.



יש בבננה עוד מרכיבים בריאים כמו:

ויטמין B12 (ראו את יתרונותיו בתגית "B12", כולל לנגמלים מעישון - הוויטמינים שבה מסייעים להתמודד עם החסר בניקוטין).

ויטמין B6 (שמסייע בהרגעת מערכת העצבים).

סוכר (לאיזון רמות הסוכר, במקום חטיפים לא בריאים).

אשלגן (טוב להעלאת יכולת הריכוז והלמידה).

פוטסיום (טוב לוויסות רמת הנוזלים בגוף).

עוזרת בספיגת סידן.



ואגב, אפילו החלק הפנימי של קליפת הבננה, שמריחה שלו על עקיצות יתושים מפחיתה אצל רבים את הנפיחות והגירוי, נראה שימושי מאד..


סורבה
על מה להקפיד כדי שיצא סורבה מוצלח?


הנה 5 טיפים להצלחת הסורבה שלכם:

1. עוצמת הבלנדר - ככל שעוצמת הבלנדר שלכם חזקה יותר, כך תקבלו תוצאה טובה יותר כי תצטרכו להוסיף פחות נוזלים לפירות.

2. בחירת הפרי - רצוי לבחור בפירות כמה שיותר בשלים, כי חלק מהמתיקות נעלמת כשהפרי מאוד קר.

3. חיתוך הפרי - כדי שטחינת הפרי תתבצע ביתר קלות רצוי לחתוך את הפירות לקוביות קטנות ואחידות בגודלן ולהקפיא אותם לפני הטחינה.

4. שימוש בפרי קפוא - ניתן במקום זאת להשתמש בפירות קפואים קנויים. יש לוודא שהבלנדר שלכם יכול לטחון קרח.

5. המתקה - ניתן להמתיק בצורות שונות, אך אם חשוב לשמור על סורבה בריאותי ודל קלוריות השתמשו בתמרים או אגוזים טחונים דק מאוד.
איך להכין סורבה בקלות?


כך תכינו סורבה בקלות ובזריזות:

1. טחנו בבלנדר את הפירות שיש לכם במקרר (קיווי, בננה, תותים, משמשמים, מנגו וכדומה). השתדלו שמרקם הפרי לאחר הטחינה יהיה כמה שיותר קטיפתי.

2. צקו את הפרי הטחון למגש של קוביות קרח, עטפו בניילון והקפיאו.

3. קחו מספר קוביות של פרי קפוא, שימו בבלנדר בתוספת מעט סוכר ולימון, או לפי טעמכם האישי ניתן להשתמש גם סחלב קוקוס, אלכוהול או אבקת חלב, דללו עם מים לפי הצורך וטחנו.

4. בדקו מרקמים ושפרו טעמים - דללו או הסמיכו לפי הצורך בעזרת עוד פרי קפוא או נוזל.

5. ממש בסוף הוסיפו עלי נענע או טרגון והגישו מיד.
איך למנוע ורידים בולטים ברגליים בדרך טבעית?



הנה 9 דרכים למניעת ורידים בולטים ברגליים:

1. הרמת רגליים לשיפור זרימת הדם.

2. שתיית חליטות מכווצות - שתיית חליטות מצמחי האלון וההממליס המסייעים להחזיר את כלי הדם למקומם.

3. אכילת מזונות המונעים קרישה - שילוב שום, בצל ומזונות נוספים המונעים קרישה ומסייעים בזרימת הדם.

4. אכילת מזונות חריפים - אכילה של מזונות חריפים עשויה לסייע בזרימת הדם, כדאי לשלב בתפריט היומי מזונות כמו זנגוויל, פלפל חריף וכדומה.

5. אכילת ירקות כתומים - ירוקת כתומים עשויים לחזק את כלי הדם והטחול ומסייעים בהפחתת הורידים. כדאי לשלב בתזונה היומית דלעת, בטטה וגזר.

6. אכילת סיבים תזונתיים - סיבים תזונתיים משפרים את זרימת הדם לכם חשוב להעשיר אץת התזונה במזון עשיר בסיבים כמו מוצרים מחיטה מלאה, ירקות ופירות.

7. קומפרסים על הוורידים - הנחת קומפרסים חמים לחצי דקה על הוורידים ומיד לאחר מכן הנחת קומפרסים קרים יסיעו בכיווץ הוורידים ולסירקולציה של הדם.

8. שימוש בשמנים מכווצים - יש להכין תערובת שמנים משמן ברוש, שמן לבנדר ושמן ג'וניפר (3 טיפות מכל שמן), להוסיף כף שמן שומשום או שמן זית ולמרוח את האיזור הדרוש פעמיים ביום.

9. שימוש בתוספי תזונה - ניתן להשתמש בקפסולות של תוספי תזונה נוגדי חימצון המשפרים את זרימת הדם כמו פיקנוגנול, אוכמניות, זרעי ענבים ותמצית זרעי ערמון הסוסים, רצוי להיוועץ לפני כן עם איש מקצוע בתחום.
איך להכין סלט פירות קיצי?



הנה מתכון להכנת סלט פירות קיצי ומרענן:

החומרים:
========
2 תפוחי עץ

2 אגסים

2 בננות בשלות

3 קיווי

3 אפרסקים

אשכול קטן של ענבים ירוקים (20)

חופן צימוקים (20)

חופן אגוזי מלך חתוכים (10 אגוזים)

5 תאנים יבשות או טריות

5 תמרים יבשים או טריים

מיץ תפוזים טבעי + מיץ אשכוליות טבעי (כוס מכל אחד, ביחד 2 כוסות)

מעט סוכר או סוכרזית

אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הפירות לחתיכות קטנות. לערבב ביחד עם 2 כוסות המיץ והסוכר.

ניתן להחליף את 2 כוסות המיץ ברסק תפוחים או אגסים (שלושת רבעי הקופסא).
איך להכין חבושים אפויים?


הנה מתכון לחבושים אפויים:

המצרכים:
=======
6 חבושים

12 כפות סוכר

מיץ מלימון אחד

4 כוסות מים

אופן ההכנה:
=========
1. חוצים את החבושים ומרחיקים את הליבה.

2. מניחים את החבושים בתבנית חסינת אש כשהחתך מופנה כלפי מעלה. בכל חצי חבוש שמים כף אחד של סוכר.

3. יוצקים לתבנית את מיץ הלימון והמים.

4. אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות. מדי פעם יוצקים על החבושים מהרוטב שבתבנית.

5. מגישים את החבושים חמים או בטמפרטורת החדר בתוספת יוגורט סמיך, שמנת חמוצה או קרם פרש.
איך להכין לדר תותים טריים?


הנה מתכון להכנת לדר תותים של נירה רוסו כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בנובמבר 2014:

המצרכים:
========
370 גרם תותים טרייםף נטולי גבעולים ועלים

75 גרם סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. מכוונים את תנור האפייה לחום הנמוך ביותר, כ-60 מעלות.

2. משמנים קלות נייר אפייה ומרפדים בו תבנית תנור (אם יש יריעת סילפט, השתמשו בה).

3. מרסקים את התותים לעיסה אחידה, מעבירים אותה, יחד עם הסוכר לסיר גבוה, מרתיחים תוך ערבוב מתמיד, עד שהנפח מצטמצם לחצי.

4. מסננים במסננת דקה ומשטחים על נייר האפייה.

5. אופים כ-4 שעות בתנור, עדיין ב-60 מעלות, מוציאים ומניחים להצטנן.

6. הופכים את נייר האפייה שאליו דבוק משטח הלדר על קרש חיתוך.

7. קולפים בעדינות את נייר האפייה.

8. חותכים לרצועות, לריבועים או לכל צורה שנראית לכם, בסכין חדה ומשומנת קלות. מאחסנים מגולגל במקרר.

9. גיוונים: את התותים אפשר להמיר במשמש, נקטרינה, גויאבה, חבוש רחוץ ומקולף חלקית, שכולם חתוכים לפיסות, ופיסות החבוש גם מבושלות כ-10 דקות.

איך להכין פירות יבשים בבית?


כך מכינים פירות יבשים בבית:

חומרים:
======
1 ק"ג של פירות טריים (אננס, בננות, תפוחים, אגסים, משמשים וכדומה).


הוראות הכנה:
==========
1. פרסו את הפירות או ירקות לפרוסות דקות של 5 מ"מ.

2. טבלו פירות לבנים (בננות, תפוחים וכו') ל-5 שניות במיץ לימון מדולל. כך הם לא ישחירו בייבוש.

3. הניחו את הפירות היבשים על נייר אפיה ואפו אותם בתנור שמכוון לחום של 50-60 מעלות בטורבו. השאירו את התנור למשך 12-24 שעות (בהתאם לסוג הפרי ומידת הבשלות שלו) עם דלת פתוחה מעט (אפשר גם במקביל להכנת החמין לשבת).

4.. אחת לכמה שעות סובבו את המגשים והחליפו בין המדפים, כדי לאפשר פיזור אחיד של חום ואוורור.

5. אחסנו את הפירות היבשים בקופסאות אטומות, במקום קריר וחשוך.
איך בוחרים אבטיח?



לבחירת אבטיח טוב הקפידו על הדברים הבאים:

1. רצוי צבע צהוב באחד הצדדים (זה היה הצד התחתון שנגע באדמה).

2. חפשו אבטיח שהגבעול שלהם יבש ומסביבו צבע ירוק חזק.

3. אבטיח מבריק ולא גמיש אלא קשה

4. קול מלא ולא עמום (כמו על עץ מלא)

5. הריחו שריחו דומה מעט לריח של מלון

6. לא לקנות אבטיח עם פגיעות, רקבובית או נקודות רכות - רק אחד ללא סדקים.

7. לא לקנות אבטיחים לבנים או ירוקים בהירים או קשים במיוחד! - הם לא בשלים.

8. כמובן שכדאי, אם אפשר, לבקש לטעום - "על הסכין".

ואגב, אבטיחי חצבה הם לרוב הצלחה מסחררת.


הנה שיר שיזכיר איך לבחור אבטיח:

https://youtu.be/9RVYCNR3TdI
איך להכין ארטיק פירות קיץ קפואים בניחוח נענע ולימון?


הנה מתכון ארטיק פירות קיץ קפואים בניחוח נענע ולימון, כפי שפורסם בגיליון "דרך האוכל" באוגוסט 2012:

המצרכים:
=======
1/2 כוס סוכר

1 כוס מים

3 סרטים מקליפת לימון, ללא החלק הלבן

3 גבעולי נענע

קוביות קטנות של פירות קיץ מכל סוג שאוהבים (מלון, ענבים, אפרסק, נקטרינה, אבטיח, שזיף, מנגו)

אופן ההכנה:
=========
1. מרתיחים בסיר קטן את הסוכר, המים, סרטי קליפת הלימון וגבעולי הנענע. מבשלים ברתיחה 5 דקות. מוציאים את סרטי קליפת הלימון והנענע ומניחים לצינון מוחלט.

2. ממלאים תבניות ארטיקים בפירות עד 3/4 מגובהן ומוזגים מעל את הסירופ המתובל. בעזרת שיפוד או מקל מזיזים מעט את הפירות כדי למנוע כיסי אוויר ולפזר אותם פיזור שווה לכל אורך תבניות הארטיקים. מקפיאים.


למה כדאי לאכול ענבים?



אלו היתרונות הבריאותיים של ענבים:

1. זירוז העיכול כתוצאה מהמרצת חילוף החומרים בגוף.

2. ניקוי הכבד והמרצת וניקוי הדם כתוצאה מכמות גבוהה של מינרלים בענבים.

3. יעיל נגד מחלות לב והסתיידות עורקים (במיוחד כשהענבים באים בצורת יין אדום המכיל חומרים למניעת חמצונו של הכולסטרול הרע).

4. טובים לכאבי ראש.

5. עוזרים בהפחתת התפתחותו של אנזים הגורם לסרטן בכבד.

8. ענבים ירוקים מכילים לוטאין העוזר במניעת סרטן והשפעתו חיובית על בריאות העין.

9. חסרונם העיקרי של הענבים הוא כמות הסוכר הרבה שהם מכילים. ב-100 גרם ענבים יש כ-67 קלוריות.

10. מפחיתים סיכון למחלות לב ומחלות כלי דם

11. מפחיתים סיכויי היווצרותם של קרישי דם

12. עוזרים במניעת שקיעת כולסטרול רע בדם והיווצרות טרשת עורקים

13. מכילים תרכובת המסייעות במקרים של סיבוכי סכרת.
איך לשמר פירות הדר?



הנה מספר דרכים לשימור פירות הדר, כך שניתן יהיה ליהנות מהם גם לא בעונת החורף:

1. סחיטת מיץ - ניתן לסחוט את מיצי הפרי (לימון, אשכולית, תפוז, קלמנטינות, פומלות) ולהקפיאו בבקבוקים בגודל המתאים לכם (נוחים לשימוש במיוחד יהיו בקבוקים של חצי ליטר).

2. תרכיז לימון - הכנת תרכיז לימון כפי שמפורט בטיפים שניתנו בתגית "לימון, תרכיזים".

3. מרינדת פירות - ע"י הוספת של ענפי רוזמרין ורוטב סויה לתפוז ניתן לשמור בהקפאה מרידנה לתבשילים שונים.

4. גרר קליפות - מגררים את קליפות ההדרים ללא החלק הלבן ומשתמשים בהם כתוספת לתבשילים שונים (לדוגמה לגרר תפוז, קלמטינה ופומלה מוסיפים סוכר, שמן זית, אגוזים או שומשום ולקליפות לימון וליים מוסיפים מלח).

5. הכנת לימון כבוש - ראו טיפים בתגית "לימון כבוש".

6. הכנת ממרח לימונים כבושים - ע"י ריסוק הלימונים הכבושים במעבד מזון יתקבל ממרח נהדר.

7. הכנת ריבות מפירות הדר - מכל פירות ההדר ניתן להכין ריבות הנשמרות זמן רב.
איך להכין עוגת אגסים אישית?


הנה מתכון לעוגות אגסים אישיות (15-20 עוגות בכוסות קפה טורקי או בתבנית שקעים), כפי שפורסם במגזין "שף" באפריל 2010:

המצרכים:
========
100 גרם חמאה רכה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 ביצה + 1 חלמון

1 כפית תמצית וניל

4 כפות שמנת חמוצה

1 כוס (240 גרם) קמח

1/8 כפית מלח

1/2 כפית אבקת אפייה

למלית:
======
5 אגסים קטנים, קלופים, חתוכים לרבעים ונקיים מליבות

50 גרם אגוזי פקאן קצוצים

1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל

4 כפות (60 גרם) סוכר

1 חלבון, טרוף

1/2 כפית תמצית וניל

1 כף (15 גרם) חמאה מומסת

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מניחים על תבנית התנור 15-20 ספלוני קפה טורקי או בוחרים בתבנית מאפינס.

2. שמים בקערה את החמאה, הסוכר, הביצה, החלמון, תמצית הווניל והשמנת החמוצה ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמחלקרם השמנת עד שנוצרת עיסה אחידה.

3. מעבירים את העיסה לשק זילוף ומזלפים בכל כוסכמו של כפית וחצי מהעיסה (או לעשות זאת בעזרת שתי כפיות).

4. המלית: נועצים רבע אגס בתוך כל כוס. שמין בקערה את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים לתוך כל כוס, מסביב לאגס, כפית וחצי מעיסת המלית. אופים כ-45 דקות. שימו לב, אל תמלאו את הכוסות יותר מדי, שכן העיסה מכפילה את נפחה ועלולה לגלוש. מצננים ומגישים.
איך לבחור מלונים?



כך תבחרו נכון מלון:

1. הריחו את המלון והקפידו על מלון עם ריח מתקתק וחזק. ריח של דבש יעיד על מלון מתוק במיוחד.

2. רק ודאו שבמלון אין צדדים רכים, שמעידים על ריקבון, שכן גם כאלה יוצרים ריח טוב.

3. מלון טוב ובשל הוא כזה שקליפתו היא מעין רשת מחוספסת ולא חלקה.

4. כמה שצבעו של המלון נוטה לכתום - יותר טוב!

5. לחיצה על מקום החיבור של הגבעול למלון שמרגישה רכה, אך לא רקובה, מעידה שהמלון בשל, עם סיכויים גדולים למתיקות.

6. אם ריחו של המלון חזק מדי הדבר עלול להעיד על מלון עם טעם לוואי לכן כדאי להימנע לקנותו.

7. ניעור המלון - ניתן לנער מעט את המלון, במידה ונשמע קול מימי הדבר יעיד על בית זרעים ממוטט ועל טיב פחות של הפרי.
איך להכין קונפיטורת נקטרינות?
אפשר רשימת קניות של ירקות ופירות?
איך לגדל ילדים בריאים?
איזה פירות כדאי לחפש במוצרי הטיפוח שלנו?
איך להכין לפתן פירות בסיר לבישול איטי?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.