שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין לדר תותים טריים?
הנה מתכון להכנת לדר תותים של נירה רוסו כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בנובמבר 2014:
המצרכים:
========
370 גרם תותים טרייםף נטולי גבעולים ועלים
75 גרם סוכר
אופן ההכנה:
==========
1. מכוונים את תנור האפייה לחום הנמוך ביותר, כ-60 מעלות.
2. משמנים קלות נייר אפייה ומרפדים בו תבנית תנור (אם יש יריעת סילפט, השתמשו בה).
3. מרסקים את התותים לעיסה אחידה, מעבירים אותה, יחד עם הסוכר לסיר גבוה, מרתיחים תוך ערבוב מתמיד, עד שהנפח מצטמצם לחצי.
4. מסננים במסננת דקה ומשטחים על נייר האפייה.
5. אופים כ-4 שעות בתנור, עדיין ב-60 מעלות, מוציאים ומניחים להצטנן.
6. הופכים את נייר האפייה שאליו דבוק משטח הלדר על קרש חיתוך.
7. קולפים בעדינות את נייר האפייה.
8. חותכים לרצועות, לריבועים או לכל צורה שנראית לכם, בסכין חדה ומשומנת קלות. מאחסנים מגולגל במקרר.
9. גיוונים: את התותים אפשר להמיר במשמש, נקטרינה, גויאבה, חבוש רחוץ ומקולף חלקית, שכולם חתוכים לפיסות, ופיסות החבוש גם מבושלות כ-10 דקות.
איך להכין סלט עדשים ותאנים?
הנה מתכון לסלט עדשים ותאנים של דניאלה נויפלד:
המצרכים (ל-4 מנות):
=================
1 כוס עדשים שחורות מסוג בלוגה, מושרות כשעתיים (מי שממהר - לא חובה להשרות)
4 תאנים
1/3 כוס סלרי, קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
זסט (קליפת לימון) מלימון אחד, מגורד דק על פומפייה או קצוץ דק
50 גרם גבינת פטה (לא חובה)
מצרכים לרוטב:
============
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 כף סילאן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את העדשים השחורות – מניחים את העדשים בסיר עם הרבה מים (בדומה לפסטה). מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית בין 20-15 דקות עד שהעדשים רכות אך לא רכות מידי. שימו לב שלא להוסיף מלח לבישול, שכן תוספת מלח מעכבת את ריכוך העדשים ובכלל קטניות. מסננים מעודפי המים ומניחים להצטנן.
2. פורסים את התאנים לרבעים או לשמיניות.
3. בקערת ערבוב מניחים את כל מרכיבי הסלט. מזלפים מעל שמן זית, חומץ בלסמי וסילאן, ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים בעדינות כדי לא לפגוע בתאנים, עד שכל מרכיבי הסלט מכוסים ברוטב.
אפשר לשמור בקופסה סגורה במקרר עד שלושה ימים.
איזה פירות כדאי לחפש במוצרי הטיפוח שלנו?
ובכן, היתרונות בתכשירי טיפוח המכילים מרכיבים של פירות, הם בזכות הרכב הויטמינים ונוגדי החימצון המצויים בפירות השונים אשר מסייעים בשמירה על רעננות העור.
בתכשירי הטיפוח כדאי לחפש את הויטמינים הבאים:
1. ויטמין F – מצוי בפירות אדומים וסגולים כפטל, תות ודובדבנים, ידוע כשומר על פעילות מטבולית טובה בתאי העור ומסייע ליצור מראה רענן וצעיר.
2. ויטמין A – מצוי בפירות וירקות ירוקים כמלון, מלפפון, תפוח ירוק וכן ירקות כתומים כמו גזר ודלעת מכילים ויטמין A . מכונה ויטמין הנעורים בשל תרומתו ליכולת חידוש תאי העור: הוא מגביר התחדשות ומשמר נעורים לכן משולב לרוב בסדרות טיפוליות אשר מיועדות למניעת ותיקון קמטים, קוי יובש ופיגמנטיות בעור.
3. ויטמין E – ויטמין מוערך וידוע המצוי בשפע בעיקר בנבט חיטה, מומלץ למריחה על העור. שומר על העור גמיש, אלסטי ומוצק.
4. ויטמין C – מצוי בשפע בהדרים, קיווי, פסיפלורה ועוד. בשנים האחרונות נחשב ללהיט בתכשירי הקוסמטיקה הבינלאומיים. מכונה ויטמין הזוהר, כיוון שלויטמין C יש תכונה מבהירה המעניקה זוהר מידי בנוסף לתוספת לחות ולשמירה על מוצקות העור
אפשר רשימת קניות של ירקות ופירות?
איך להכין עוגת אגסים אישית?
הנה מתכון לעוגות אגסים אישיות (15-20 עוגות בכוסות קפה טורקי או בתבנית שקעים), כפי שפורסם במגזין "שף" באפריל 2010:
המצרכים:
========
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
4 כפות שמנת חמוצה
1 כוס (240 גרם) קמח
1/8 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
למלית:
======
5 אגסים קטנים, קלופים, חתוכים לרבעים ונקיים מליבות
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים
1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל
4 כפות (60 גרם) סוכר
1 חלבון, טרוף
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף (15 גרם) חמאה מומסת
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מניחים על תבנית התנור 15-20 ספלוני קפה טורקי או בוחרים בתבנית מאפינס.
2. שמים בקערה את החמאה, הסוכר, הביצה, החלמון, תמצית הווניל והשמנת החמוצה ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמחלקרם השמנת עד שנוצרת עיסה אחידה.
3. מעבירים את העיסה לשק זילוף ומזלפים בכל כוסכמו של כפית וחצי מהעיסה (או לעשות זאת בעזרת שתי כפיות).
4. המלית: נועצים רבע אגס בתוך כל כוס. שמין בקערה את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים לתוך כל כוס, מסביב לאגס, כפית וחצי מעיסת המלית. אופים כ-45 דקות. שימו לב, אל תמלאו את הכוסות יותר מדי, שכן העיסה מכפילה את נפחה ועלולה לגלוש. מצננים ומגישים.
למה כדאי לאכול תות שדה?
הנה יתרונותיו הבריאותיים של תות השדה והסיבות בגללן כדאי לאכול אותו:
מסייע לטיפול באנמייה מאחר והוא מסייע בספיגת הברזל.
מסייע להסדרת המחזור החודשי כיי הוא פרי הנחשב לכזה שמחזק את הדם.
מסיע לדלקות בחניכיים ובגרון ולצבי הצטטנות, שכן הוא עשיר בויטמין C.
עשיר באשלגן
עשיר בנוגדי חימצון המסיעים להורדת הסיכון לחלות בסרטן ולפתח מחלות דלקתיות.
עשיר בויטמין C שכאמור מסייע במצבים של התקררות חורף כמו גםבחיזוק הדם, המערכת החיסונית, השרירים והשלד.
מסייע להבהרת כתמי שמש ולטיפול בכווית שמש.
מקל על עשיית ספור מאחר והוא משפיע לטובה על זרימת הדם.
בעל תכונות אנטיאיג'ינג, יש בו חומרים מזינים המשפרים את ומגדילים את תאי המוח.
אכילת תותים מסייעית להסרת כתמים על השיניים.
איך להכין סלט יוגורט, גרנולה ופירות?
הנה מתכון לסלט יוגורט, פירות וגרנולה:
המצרכים:
=======
4 מיכלים של יוגורט
8 תותים
1 בננה
2 תפוחי עץ מסוג "חרמון"
מעט ליקר, מכל סוג
8 כפות גרנולה
8 כפות דבש
אפשרות: שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
===========
- חותכים לקוביות קטנות את כל הפירות.
- מחלקים את גביעי היוגורט לקעריות (גביע לכל מיכל).
- בוזקים את סוכר הווניל והליקר על היוגורט בכל קערה ומערבבים.
- מסדרים במרכזה של כל קערה את הפירות ועליהם שמים שתי כפות דבש ושתי כפות גרנולה.
בתיאבון!
איך לבחור מלונים?
כך תבחרו נכון מלון:
1. הריחו את המלון והקפידו על מלון עם ריח מתקתק וחזק. ריח של דבש יעיד על מלון מתוק במיוחד.
2. רק ודאו שבמלון אין צדדים רכים, שמעידים על ריקבון, שכן גם כאלה יוצרים ריח טוב.
3. מלון טוב ובשל הוא כזה שקליפתו היא מעין רשת מחוספסת ולא חלקה.
4. כמה שצבעו של המלון נוטה לכתום - יותר טוב!
5. לחיצה על מקום החיבור של הגבעול למלון שמרגישה רכה, אך לא רקובה, מעידה שהמלון בשל, עם סיכויים גדולים למתיקות.
6. אם ריחו של המלון חזק מדי הדבר עלול להעיד על מלון עם טעם לוואי לכן כדאי להימנע לקנותו.
7. ניעור המלון - ניתן לנער מעט את המלון, במידה ונשמע קול מימי הדבר יעיד על בית זרעים ממוטט ועל טיב פחות של הפרי.
למה טובה הבננה לבריאות?
כן. הנה כמה מהיתרונות שבפרי הבננה:
חטיף אנרגיה מהטבע - טובה למאמץ של כ-3/4 שעה לבננה אחת.
1. שיפור מצב הרוח - יש בה חלבון בשם טריפטופן שהופך בגוף לסרטונין ומשפר את ההרגשה.
2. הורדת לחץ - הבננה מפחיתה לחץ נפשי.
3. מפחיתה צרבת - באמצעות נוגדי החומצות הטבעיים שבה.
4. פחות ממתקים - הסוכר שהבננה מכילה מקטין את הצורך בהם.
5. מניעת שבץ לב - אכילה קבועה של בננות מפחיתה את הסיכוי לשבץ בכ-40%.
6. אנמיה (חסר דם) - הברזל שבבננה מעודד יצירת המוגלובין.
7. הקטנת בחילות בוקר בתקופת ההריון - דרך ויטמין B12 שמווסת את רמות הסוכר בגוף.
8. עזרה למצבי רוח - הבננה עוזרת למצבי הרוח הנובעים מתסמונת קדם ווסתית.
יש בבננה עוד מרכיבים בריאים כמו:
ויטמין B12 (ראו את יתרונותיו בתגית "B12", כולל לנגמלים מעישון - הוויטמינים שבה מסייעים להתמודד עם החסר בניקוטין).
ויטמין B6 (שמסייע בהרגעת מערכת העצבים).
סוכר (לאיזון רמות הסוכר, במקום חטיפים לא בריאים).
אשלגן (טוב להעלאת יכולת הריכוז והלמידה).
פוטסיום (טוב לוויסות רמת הנוזלים בגוף).
עוזרת בספיגת סידן.
ואגב, אפילו החלק הפנימי של קליפת הבננה, שמריחה שלו על עקיצות יתושים מפחיתה אצל רבים את הנפיחות והגירוי, נראה שימושי מאד..

הנה מתכון להכנת לדר תותים של נירה רוסו כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בנובמבר 2014:
המצרכים:
========
370 גרם תותים טרייםף נטולי גבעולים ועלים
75 גרם סוכר
אופן ההכנה:
==========
1. מכוונים את תנור האפייה לחום הנמוך ביותר, כ-60 מעלות.
2. משמנים קלות נייר אפייה ומרפדים בו תבנית תנור (אם יש יריעת סילפט, השתמשו בה).
3. מרסקים את התותים לעיסה אחידה, מעבירים אותה, יחד עם הסוכר לסיר גבוה, מרתיחים תוך ערבוב מתמיד, עד שהנפח מצטמצם לחצי.
4. מסננים במסננת דקה ומשטחים על נייר האפייה.
5. אופים כ-4 שעות בתנור, עדיין ב-60 מעלות, מוציאים ומניחים להצטנן.
6. הופכים את נייר האפייה שאליו דבוק משטח הלדר על קרש חיתוך.
7. קולפים בעדינות את נייר האפייה.
8. חותכים לרצועות, לריבועים או לכל צורה שנראית לכם, בסכין חדה ומשומנת קלות. מאחסנים מגולגל במקרר.
9. גיוונים: את התותים אפשר להמיר במשמש, נקטרינה, גויאבה, חבוש רחוץ ומקולף חלקית, שכולם חתוכים לפיסות, ופיסות החבוש גם מבושלות כ-10 דקות.

הנה מתכון לסלט עדשים ותאנים של דניאלה נויפלד:
המצרכים (ל-4 מנות):
=================
1 כוס עדשים שחורות מסוג בלוגה, מושרות כשעתיים (מי שממהר - לא חובה להשרות)
4 תאנים
1/3 כוס סלרי, קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
זסט (קליפת לימון) מלימון אחד, מגורד דק על פומפייה או קצוץ דק
50 גרם גבינת פטה (לא חובה)
מצרכים לרוטב:
============
2 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1 כף סילאן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את העדשים השחורות – מניחים את העדשים בסיר עם הרבה מים (בדומה לפסטה). מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית בין 20-15 דקות עד שהעדשים רכות אך לא רכות מידי. שימו לב שלא להוסיף מלח לבישול, שכן תוספת מלח מעכבת את ריכוך העדשים ובכלל קטניות. מסננים מעודפי המים ומניחים להצטנן.
2. פורסים את התאנים לרבעים או לשמיניות.
3. בקערת ערבוב מניחים את כל מרכיבי הסלט. מזלפים מעל שמן זית, חומץ בלסמי וסילאן, ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים בעדינות כדי לא לפגוע בתאנים, עד שכל מרכיבי הסלט מכוסים ברוטב.
אפשר לשמור בקופסה סגורה במקרר עד שלושה ימים.

ובכן, היתרונות בתכשירי טיפוח המכילים מרכיבים של פירות, הם בזכות הרכב הויטמינים ונוגדי החימצון המצויים בפירות השונים אשר מסייעים בשמירה על רעננות העור.
בתכשירי הטיפוח כדאי לחפש את הויטמינים הבאים:
1. ויטמין F – מצוי בפירות אדומים וסגולים כפטל, תות ודובדבנים, ידוע כשומר על פעילות מטבולית טובה בתאי העור ומסייע ליצור מראה רענן וצעיר.
2. ויטמין A – מצוי בפירות וירקות ירוקים כמלון, מלפפון, תפוח ירוק וכן ירקות כתומים כמו גזר ודלעת מכילים ויטמין A . מכונה ויטמין הנעורים בשל תרומתו ליכולת חידוש תאי העור: הוא מגביר התחדשות ומשמר נעורים לכן משולב לרוב בסדרות טיפוליות אשר מיועדות למניעת ותיקון קמטים, קוי יובש ופיגמנטיות בעור.
3. ויטמין E – ויטמין מוערך וידוע המצוי בשפע בעיקר בנבט חיטה, מומלץ למריחה על העור. שומר על העור גמיש, אלסטי ומוצק.
4. ויטמין C – מצוי בשפע בהדרים, קיווי, פסיפלורה ועוד. בשנים האחרונות נחשב ללהיט בתכשירי הקוסמטיקה הבינלאומיים. מכונה ויטמין הזוהר, כיוון שלויטמין C יש תכונה מבהירה המעניקה זוהר מידי בנוסף לתוספת לחות ולשמירה על מוצקות העור

הנה רשימת קניות של פירות וירקות:
ירקות
======
ארטישוק
בזיליקום
בטטה
בצל אדום
בצל יבש
בצל ירוק
בצל לבן
ברוקולי
גזר
דלורית
דלעת
זנגויל
חמציץ
חסה ורד
חסה חמאה
חסה
חצילון
חצילים
חרשוף
כוסברה
כרוב אדום
כרוב לבן
כרוב ניצנים
כרוב סיני
כרובית
כרובית אלמוג
לבבות חסה
לוף/כרישה
לפת
מילון
מלפפון
מנגולד
נבטים סיניים
נענע
סלט בייבי
סלק
סלרי אמריקאי
סלרי ראש
עגבניה
עגבניה שרי
עולש
עירית
עלי חסה
פטרוזיליה
פטריות
פלפל אדום
פלפל בהיר
פלפל חריף
פלפל חריף צילי
פלפל כהה
פלפל כתום
צנון
צנונית
קולורבי
קורנית
קישואים
ראשד
רברברה
רוזמרין
רוקט
שום
שומר
פטרוזיליה
שיבה
שמיר
שעועית ירוקה
שעועית צהובה
תבלינים שונים
תות שדה
תירס
תפו"א אדום
תפו"א גמדי
תפו"א ירושלמי
תפו"א לבן
תרד
פירות
=======
אגס אדום
אגס חום
אגס ספדונה
אוכמניות
אננס
אפרסמון
בננה
חבוש
סברס
ענבים
פאפאיה
קיווי
רימון
תאנים
תמר לח
תפוח עץ
אשכולית
לימון
פומלה
פומלית
קלמנטינה
תפוז
תפוז סיני
תפוזינה
ירקות
======
ארטישוק
בזיליקום
בטטה
בצל אדום
בצל יבש
בצל ירוק
בצל לבן
ברוקולי
גזר
דלורית
דלעת
זנגויל
חמציץ
חסה ורד
חסה חמאה
חסה
חצילון
חצילים
חרשוף
כוסברה
כרוב אדום
כרוב לבן
כרוב ניצנים
כרוב סיני
כרובית
כרובית אלמוג
לבבות חסה
לוף/כרישה
לפת
מילון
מלפפון
מנגולד
נבטים סיניים
נענע
סלט בייבי
סלק
סלרי אמריקאי
סלרי ראש
עגבניה
עגבניה שרי
עולש
עירית
עלי חסה
פטרוזיליה
פטריות
פלפל אדום
פלפל בהיר
פלפל חריף
פלפל חריף צילי
פלפל כהה
פלפל כתום
צנון
צנונית
קולורבי
קורנית
קישואים
ראשד
רברברה
רוזמרין
רוקט
שום
שומר
פטרוזיליה
שיבה
שמיר
שעועית ירוקה
שעועית צהובה
תבלינים שונים
תות שדה
תירס
תפו"א אדום
תפו"א גמדי
תפו"א ירושלמי
תפו"א לבן
תרד
פירות
=======
אגס אדום
אגס חום
אגס ספדונה
אוכמניות
אננס
אפרסמון
בננה
חבוש
סברס
ענבים
פאפאיה
קיווי
רימון
תאנים
תמר לח
תפוח עץ
אשכולית
לימון
פומלה
פומלית
קלמנטינה
תפוז
תפוז סיני
תפוזינה
פירות

הנה מתכון לעוגות אגסים אישיות (15-20 עוגות בכוסות קפה טורקי או בתבנית שקעים), כפי שפורסם במגזין "שף" באפריל 2010:
המצרכים:
========
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
4 כפות שמנת חמוצה
1 כוס (240 גרם) קמח
1/8 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
למלית:
======
5 אגסים קטנים, קלופים, חתוכים לרבעים ונקיים מליבות
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים
1/4 כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל
4 כפות (60 גרם) סוכר
1 חלבון, טרוף
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף (15 גרם) חמאה מומסת
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מניחים על תבנית התנור 15-20 ספלוני קפה טורקי או בוחרים בתבנית מאפינס.
2. שמים בקערה את החמאה, הסוכר, הביצה, החלמון, תמצית הווניל והשמנת החמוצה ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמחלקרם השמנת עד שנוצרת עיסה אחידה.
3. מעבירים את העיסה לשק זילוף ומזלפים בכל כוסכמו של כפית וחצי מהעיסה (או לעשות זאת בעזרת שתי כפיות).
4. המלית: נועצים רבע אגס בתוך כל כוס. שמין בקערה את שאר חומרי המלית ומערבבים היטב. יוצקים לתוך כל כוס, מסביב לאגס, כפית וחצי מעיסת המלית. אופים כ-45 דקות. שימו לב, אל תמלאו את הכוסות יותר מדי, שכן העיסה מכפילה את נפחה ועלולה לגלוש. מצננים ומגישים.

הנה יתרונותיו הבריאותיים של תות השדה והסיבות בגללן כדאי לאכול אותו:
מסייע לטיפול באנמייה מאחר והוא מסייע בספיגת הברזל.
מסייע להסדרת המחזור החודשי כיי הוא פרי הנחשב לכזה שמחזק את הדם.
מסיע לדלקות בחניכיים ובגרון ולצבי הצטטנות, שכן הוא עשיר בויטמין C.
עשיר באשלגן
עשיר בנוגדי חימצון המסיעים להורדת הסיכון לחלות בסרטן ולפתח מחלות דלקתיות.
עשיר בויטמין C שכאמור מסייע במצבים של התקררות חורף כמו גםבחיזוק הדם, המערכת החיסונית, השרירים והשלד.
מסייע להבהרת כתמי שמש ולטיפול בכווית שמש.
מקל על עשיית ספור מאחר והוא משפיע לטובה על זרימת הדם.
בעל תכונות אנטיאיג'ינג, יש בו חומרים מזינים המשפרים את ומגדילים את תאי המוח.
אכילת תותים מסייעית להסרת כתמים על השיניים.

הנה מתכון לסלט יוגורט, פירות וגרנולה:
המצרכים:
=======
4 מיכלים של יוגורט
8 תותים
1 בננה
2 תפוחי עץ מסוג "חרמון"
מעט ליקר, מכל סוג
8 כפות גרנולה
8 כפות דבש
אפשרות: שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
===========
- חותכים לקוביות קטנות את כל הפירות.
- מחלקים את גביעי היוגורט לקעריות (גביע לכל מיכל).
- בוזקים את סוכר הווניל והליקר על היוגורט בכל קערה ומערבבים.
- מסדרים במרכזה של כל קערה את הפירות ועליהם שמים שתי כפות דבש ושתי כפות גרנולה.
בתיאבון!

כך תבחרו נכון מלון:
1. הריחו את המלון והקפידו על מלון עם ריח מתקתק וחזק. ריח של דבש יעיד על מלון מתוק במיוחד.
2. רק ודאו שבמלון אין צדדים רכים, שמעידים על ריקבון, שכן גם כאלה יוצרים ריח טוב.
3. מלון טוב ובשל הוא כזה שקליפתו היא מעין רשת מחוספסת ולא חלקה.
4. כמה שצבעו של המלון נוטה לכתום - יותר טוב!
5. לחיצה על מקום החיבור של הגבעול למלון שמרגישה רכה, אך לא רקובה, מעידה שהמלון בשל, עם סיכויים גדולים למתיקות.
6. אם ריחו של המלון חזק מדי הדבר עלול להעיד על מלון עם טעם לוואי לכן כדאי להימנע לקנותו.
7. ניעור המלון - ניתן לנער מעט את המלון, במידה ונשמע קול מימי הדבר יעיד על בית זרעים ממוטט ועל טיב פחות של הפרי.

כן. הנה כמה מהיתרונות שבפרי הבננה:
חטיף אנרגיה מהטבע - טובה למאמץ של כ-3/4 שעה לבננה אחת.
1. שיפור מצב הרוח - יש בה חלבון בשם טריפטופן שהופך בגוף לסרטונין ומשפר את ההרגשה.
2. הורדת לחץ - הבננה מפחיתה לחץ נפשי.
3. מפחיתה צרבת - באמצעות נוגדי החומצות הטבעיים שבה.
4. פחות ממתקים - הסוכר שהבננה מכילה מקטין את הצורך בהם.
5. מניעת שבץ לב - אכילה קבועה של בננות מפחיתה את הסיכוי לשבץ בכ-40%.
6. אנמיה (חסר דם) - הברזל שבבננה מעודד יצירת המוגלובין.
7. הקטנת בחילות בוקר בתקופת ההריון - דרך ויטמין B12 שמווסת את רמות הסוכר בגוף.
8. עזרה למצבי רוח - הבננה עוזרת למצבי הרוח הנובעים מתסמונת קדם ווסתית.
יש בבננה עוד מרכיבים בריאים כמו:
ויטמין B12 (ראו את יתרונותיו בתגית "B12", כולל לנגמלים מעישון - הוויטמינים שבה מסייעים להתמודד עם החסר בניקוטין).
ויטמין B6 (שמסייע בהרגעת מערכת העצבים).
סוכר (לאיזון רמות הסוכר, במקום חטיפים לא בריאים).
אשלגן (טוב להעלאת יכולת הריכוז והלמידה).
פוטסיום (טוב לוויסות רמת הנוזלים בגוף).
עוזרת בספיגת סידן.
ואגב, אפילו החלק הפנימי של קליפת הבננה, שמריחה שלו על עקיצות יתושים מפחיתה אצל רבים את הנפיחות והגירוי, נראה שימושי מאד..
איך להכין סלט פירות קיצי?
הנה מתכון להכנת סלט פירות קיצי ומרענן:
החומרים:
========
2 תפוחי עץ
2 אגסים
2 בננות בשלות
3 קיווי
3 אפרסקים
אשכול קטן של ענבים ירוקים (20)
חופן צימוקים (20)
חופן אגוזי מלך חתוכים (10 אגוזים)
5 תאנים יבשות או טריות
5 תמרים יבשים או טריים
מיץ תפוזים טבעי + מיץ אשכוליות טבעי (כוס מכל אחד, ביחד 2 כוסות)
מעט סוכר או סוכרזית
אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הפירות לחתיכות קטנות. לערבב ביחד עם 2 כוסות המיץ והסוכר.
ניתן להחליף את 2 כוסות המיץ ברסק תפוחים או אגסים (שלושת רבעי הקופסא).
הנה מתכון להכנת סלט פירות קיצי ומרענן:
החומרים:
========
2 תפוחי עץ
2 אגסים
2 בננות בשלות
3 קיווי
3 אפרסקים
אשכול קטן של ענבים ירוקים (20)
חופן צימוקים (20)
חופן אגוזי מלך חתוכים (10 אגוזים)
5 תאנים יבשות או טריות
5 תמרים יבשים או טריים
מיץ תפוזים טבעי + מיץ אשכוליות טבעי (כוס מכל אחד, ביחד 2 כוסות)
מעט סוכר או סוכרזית
אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הפירות לחתיכות קטנות. לערבב ביחד עם 2 כוסות המיץ והסוכר.
ניתן להחליף את 2 כוסות המיץ ברסק תפוחים או אגסים (שלושת רבעי הקופסא).
איך להכין סורבה בקלות?
כך תכינו סורבה בקלות ובזריזות:
1. טחנו בבלנדר את הפירות שיש לכם במקרר (קיווי, בננה, תותים, משמשמים, מנגו וכדומה). השתדלו שמרקם הפרי לאחר הטחינה יהיה כמה שיותר קטיפתי.
2. צקו את הפרי הטחון למגש של קוביות קרח, עטפו בניילון והקפיאו.
3. קחו מספר קוביות של פרי קפוא, שימו בבלנדר בתוספת מעט סוכר ולימון, או לפי טעמכם האישי ניתן להשתמש גם סחלב קוקוס, אלכוהול או אבקת חלב, דללו עם מים לפי הצורך וטחנו.
4. בדקו מרקמים ושפרו טעמים - דללו או הסמיכו לפי הצורך בעזרת עוד פרי קפוא או נוזל.
5. ממש בסוף הוסיפו עלי נענע או טרגון והגישו מיד.
כך תכינו סורבה בקלות ובזריזות:
1. טחנו בבלנדר את הפירות שיש לכם במקרר (קיווי, בננה, תותים, משמשמים, מנגו וכדומה). השתדלו שמרקם הפרי לאחר הטחינה יהיה כמה שיותר קטיפתי.
2. צקו את הפרי הטחון למגש של קוביות קרח, עטפו בניילון והקפיאו.
3. קחו מספר קוביות של פרי קפוא, שימו בבלנדר בתוספת מעט סוכר ולימון, או לפי טעמכם האישי ניתן להשתמש גם סחלב קוקוס, אלכוהול או אבקת חלב, דללו עם מים לפי הצורך וטחנו.
4. בדקו מרקמים ושפרו טעמים - דללו או הסמיכו לפי הצורך בעזרת עוד פרי קפוא או נוזל.
5. ממש בסוף הוסיפו עלי נענע או טרגון והגישו מיד.
מהי דיאטה ים תיכונית?
מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.
אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:
ירקות חיים
פירות (המשמשים גם לקינוח)
קטניות
דגנים (לחם בעיקר)
שמן זית
אגוזים
זרעים (לדוגמה טחינה)
דגי ים (3 פעמים בשבוע)
עוף (2-4 פעמים בשבוע)
ביצים (2-4 פעמים בשבוע)
בשר אדום (פעם בחודש)
כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.
אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:
ירקות חיים
פירות (המשמשים גם לקינוח)
קטניות
דגנים (לחם בעיקר)
שמן זית
אגוזים
זרעים (לדוגמה טחינה)
דגי ים (3 פעמים בשבוע)
עוף (2-4 פעמים בשבוע)
ביצים (2-4 פעמים בשבוע)
בשר אדום (פעם בחודש)
כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
איך להכין קינוח פירות לפסח?
הנה מתכון של מיקה שרון לקינוח פירות לפסח:
המצרכים:
========
2 תפוזים חתוכים לפילטים נקיים מהעור והקליפה
1 אשכולית אדומה חתוכה לפילטים נקיים מהעור ומהקליפה
1/2 אננס טרי חתוך לקוביות קטנות
5 פסיפלורות נקיות רק התוכן והגרעינים
2 כוסות מיץ תפוזים טרי
3/4 כוס מיץ אשכוליות אדומות טרי
קליפת תפוז אחד נקייה מהחלק הלבן (המר) ופרוסה לרצועות דקות וארוכות
1/4 שורש ג'ינג'ר טרי פרוס לרצועות דקות וארוכות
סירופ סוכר
2-3 כפות גרנד מרנייר
אופן ההכנה:
==========
1. חולטים את קליפת התפוז והג'ינג'ר פעמיים במים רותחים כדי להוציא את המרירות.
2. מבשלים את הקליפה והג'ינג'ר לאחר החליטה בסירופ סוכר (כוס מים וכוס סוכר) עד שיהיו כמעט שקופים והסירופ יתעבה. מצננים מעט את הסירופ.
3. מערבבים את הסירופ עם המיצים והפירות (כולל תוכן הפסיפלורה). לצנן היטב ולהגיש עם כדור סורבה (סורבה קוקוס, פיסטוק או פירות מתאימים מאוד).
הערת המערכת:
אפשר להפוך את המתכון לפשוט יותר בדרך הבאה:
1. לוותר קליפת תפוז, ג'ינג'ר.
2. במקום אננס טרי להשתמש באננס משומר.
3. במקום מיץ תפוזים טרי, להשתמש בפריגת תפוזים.
4. לוותר על סירופ סוכר. אם צריך להמתיק מעט עם סוכר ולהוסיף קואנטרו (ליקר תפוזים).
הנה מתכון של מיקה שרון לקינוח פירות לפסח:
המצרכים:
========
2 תפוזים חתוכים לפילטים נקיים מהעור והקליפה
1 אשכולית אדומה חתוכה לפילטים נקיים מהעור ומהקליפה
1/2 אננס טרי חתוך לקוביות קטנות
5 פסיפלורות נקיות רק התוכן והגרעינים
2 כוסות מיץ תפוזים טרי
3/4 כוס מיץ אשכוליות אדומות טרי
קליפת תפוז אחד נקייה מהחלק הלבן (המר) ופרוסה לרצועות דקות וארוכות
1/4 שורש ג'ינג'ר טרי פרוס לרצועות דקות וארוכות
סירופ סוכר
2-3 כפות גרנד מרנייר
אופן ההכנה:
==========
1. חולטים את קליפת התפוז והג'ינג'ר פעמיים במים רותחים כדי להוציא את המרירות.
2. מבשלים את הקליפה והג'ינג'ר לאחר החליטה בסירופ סוכר (כוס מים וכוס סוכר) עד שיהיו כמעט שקופים והסירופ יתעבה. מצננים מעט את הסירופ.
3. מערבבים את הסירופ עם המיצים והפירות (כולל תוכן הפסיפלורה). לצנן היטב ולהגיש עם כדור סורבה (סורבה קוקוס, פיסטוק או פירות מתאימים מאוד).
הערת המערכת:
אפשר להפוך את המתכון לפשוט יותר בדרך הבאה:
1. לוותר קליפת תפוז, ג'ינג'ר.
2. במקום אננס טרי להשתמש באננס משומר.
3. במקום מיץ תפוזים טרי, להשתמש בפריגת תפוזים.
4. לוותר על סירופ סוכר. אם צריך להמתיק מעט עם סוכר ולהוסיף קואנטרו (ליקר תפוזים).
איך לגדל ילדים בריאים?
הנה כמה כללים חשובים לגידול ילדים בריאים:
1. שתיית מים בלבד - הרגילו את הילדים לשתות מים בלבד והוציאו את המשקאות המתוקים מהבית.
2. פעילות גופנית סדירה - הקפידו על פעילות גופנית קבוע של הילדים מדי יום (החל בחוגי ספורט וריקוד ועד לרכיבה משותפת באופניים, הלכיה ממקום למקום ברגל, טיולים וכדומה).
3. כמה שפחות זמן מול מסכי הטלוויזיה והמחשב - ככל שהילדים מרבים בישיבה פאסיבית מול המחשב והטלוויזיה הם גם צורכים מזון שאינו מזין בזמן זה. הקפידו שזמן שהותם מול המסכים לא תעלה על שעתיים ביום.
4. צריכת סידן - הקפידו שילדכם יצרוך כמות סידן מספקת. כמות זו אפשר לצרוך ע"י אכילת שלושה מוצרי חלב ביום.
5. אבות מזון בארוחות - הקפידו שכל ארוחה תכלול את כל אבות המזון: חלבונים, פחמימות, שומנים וויטמינים.
6. אכילת פירות וירקות - הרגילו את הילדים לאכול בכל ארוחה פירות וירקות בצבעים שונים, כאשר ההמלצה היא לחמישה צבעים שונים מדי יום. נסו לגוון בצורת ההגשה, כך שהפרי והירק יהיו אטרקטיבים יותר לילדים.
7. שעות שינה - הקפידו על שעות השינה של הילדים. ילדים צריכים לישון בין 8-10 שעות שינה בלילה. הדבר תורם לגדילתם, התפתחותם ושמירה על גזרתם (מחזור בשעות שינה הוא אחד הגורמים להשמנה).
הנה כמה כללים חשובים לגידול ילדים בריאים:
1. שתיית מים בלבד - הרגילו את הילדים לשתות מים בלבד והוציאו את המשקאות המתוקים מהבית.
2. פעילות גופנית סדירה - הקפידו על פעילות גופנית קבוע של הילדים מדי יום (החל בחוגי ספורט וריקוד ועד לרכיבה משותפת באופניים, הלכיה ממקום למקום ברגל, טיולים וכדומה).
3. כמה שפחות זמן מול מסכי הטלוויזיה והמחשב - ככל שהילדים מרבים בישיבה פאסיבית מול המחשב והטלוויזיה הם גם צורכים מזון שאינו מזין בזמן זה. הקפידו שזמן שהותם מול המסכים לא תעלה על שעתיים ביום.
4. צריכת סידן - הקפידו שילדכם יצרוך כמות סידן מספקת. כמות זו אפשר לצרוך ע"י אכילת שלושה מוצרי חלב ביום.
5. אבות מזון בארוחות - הקפידו שכל ארוחה תכלול את כל אבות המזון: חלבונים, פחמימות, שומנים וויטמינים.
6. אכילת פירות וירקות - הרגילו את הילדים לאכול בכל ארוחה פירות וירקות בצבעים שונים, כאשר ההמלצה היא לחמישה צבעים שונים מדי יום. נסו לגוון בצורת ההגשה, כך שהפרי והירק יהיו אטרקטיבים יותר לילדים.
7. שעות שינה - הקפידו על שעות השינה של הילדים. ילדים צריכים לישון בין 8-10 שעות שינה בלילה. הדבר תורם לגדילתם, התפתחותם ושמירה על גזרתם (מחזור בשעות שינה הוא אחד הגורמים להשמנה).
איך להכין מרק אגסים עם סיידר וקינמון?
הנה מתכון למרק אגסים עם סיידר וקינמון של מאיה מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
=========
5 אגסים
סוכר חום
מעט חמאה
1 ליטר מיץ תפוחים
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
==========
1. קולפים וחוצים 5 אגסים ומוציאים את הליבה.
2. טובלים את הצד החתוך בסוכר חום ומטגנים 2 דקות במעט חמאה מומסת בסיר, עד שהאגסים שחומים וניחוח קרמל עולה באוויר.
3. מוסיפים לסיר ליטר מיץ תפוחים ו-1/2 כפית קינמון, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
4. מגישים בטמפרטורה חמימה, אפשר לצד גלידה.
הנה מתכון למרק אגסים עם סיידר וקינמון של מאיה מרום, כפי שפורסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות בנובמבר 2009:
המצרכים:
=========
5 אגסים
סוכר חום
מעט חמאה
1 ליטר מיץ תפוחים
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
==========
1. קולפים וחוצים 5 אגסים ומוציאים את הליבה.
2. טובלים את הצד החתוך בסוכר חום ומטגנים 2 דקות במעט חמאה מומסת בסיר, עד שהאגסים שחומים וניחוח קרמל עולה באוויר.
3. מוסיפים לסיר ליטר מיץ תפוחים ו-1/2 כפית קינמון, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
4. מגישים בטמפרטורה חמימה, אפשר לצד גלידה.
אילו מזונות עשירים בסידן ואינם מכילים חלב?
אנשים הנמנעים ממוצרי חלב מסיבות רפואיות או אידיאולוגיות יכולים לצרוך סידן מהמזונות הבאים:
תרד
כרוב
עלי לפת
עלי סלק
במיה
ברוקולי
ארטישוק
בצל ירוק
סלרי
כרוב ניצנים
חסה
אספרגוס
קולרבי
עגבניות
דלעת
מיץ גזר
לוביה
שעועית
חומוס
אפונה
עדשים
סויה
חלב סויה
גבינת סויה
טופו
מיסו
פפאיה
תפוזים
צימוקים
תאנים מיובשות
משמשים מיובשים
אשכולית
אוכמניות
שקדים
אגוזי ברזיל
אגוזים
פיסטוק
טחינה (עדיף משומשום מלא)
חלבה
שעורה
שיבולת שועל
דגני בוקר מועשרים בסידן
אנשים הנמנעים ממוצרי חלב מסיבות רפואיות או אידיאולוגיות יכולים לצרוך סידן מהמזונות הבאים:
תרד
כרוב
עלי לפת
עלי סלק
במיה
ברוקולי
ארטישוק
בצל ירוק
סלרי
כרוב ניצנים
חסה
אספרגוס
קולרבי
עגבניות
דלעת
מיץ גזר
לוביה
שעועית
חומוס
אפונה
עדשים
סויה
חלב סויה
גבינת סויה
טופו
מיסו
פפאיה
תפוזים
צימוקים
תאנים מיובשות
משמשים מיובשים
אשכולית
אוכמניות
שקדים
אגוזי ברזיל
אגוזים
פיסטוק
טחינה (עדיף משומשום מלא)
חלבה
שעורה
שיבולת שועל
דגני בוקר מועשרים בסידן
איך להכין פירות יבשים בבית?
כך מכינים פירות יבשים בבית:
חומרים:
======
1 ק"ג של פירות טריים (אננס, בננות, תפוחים, אגסים, משמשים וכדומה).
הוראות הכנה:
==========
1. פרסו את הפירות או ירקות לפרוסות דקות של 5 מ"מ.
2. טבלו פירות לבנים (בננות, תפוחים וכו') ל-5 שניות במיץ לימון מדולל. כך הם לא ישחירו בייבוש.
3. הניחו את הפירות היבשים על נייר אפיה ואפו אותם בתנור שמכוון לחום של 50-60 מעלות בטורבו. השאירו את התנור למשך 12-24 שעות (בהתאם לסוג הפרי ומידת הבשלות שלו) עם דלת פתוחה מעט (אפשר גם במקביל להכנת החמין לשבת).
4.. אחת לכמה שעות סובבו את המגשים והחליפו בין המדפים, כדי לאפשר פיזור אחיד של חום ואוורור.
5. אחסנו את הפירות היבשים בקופסאות אטומות, במקום קריר וחשוך.
כך מכינים פירות יבשים בבית:
חומרים:
======
1 ק"ג של פירות טריים (אננס, בננות, תפוחים, אגסים, משמשים וכדומה).
הוראות הכנה:
==========
1. פרסו את הפירות או ירקות לפרוסות דקות של 5 מ"מ.
2. טבלו פירות לבנים (בננות, תפוחים וכו') ל-5 שניות במיץ לימון מדולל. כך הם לא ישחירו בייבוש.
3. הניחו את הפירות היבשים על נייר אפיה ואפו אותם בתנור שמכוון לחום של 50-60 מעלות בטורבו. השאירו את התנור למשך 12-24 שעות (בהתאם לסוג הפרי ומידת הבשלות שלו) עם דלת פתוחה מעט (אפשר גם במקביל להכנת החמין לשבת).
4.. אחת לכמה שעות סובבו את המגשים והחליפו בין המדפים, כדי לאפשר פיזור אחיד של חום ואוורור.
5. אחסנו את הפירות היבשים בקופסאות אטומות, במקום קריר וחשוך.
למה כדאי לאכול ענבים?
אלו היתרונות הבריאותיים של ענבים:
1. זירוז העיכול כתוצאה מהמרצת חילוף החומרים בגוף.
2. ניקוי הכבד והמרצת וניקוי הדם כתוצאה מכמות גבוהה של מינרלים בענבים.
3. יעיל נגד מחלות לב והסתיידות עורקים (במיוחד כשהענבים באים בצורת יין אדום המכיל חומרים למניעת חמצונו של הכולסטרול הרע).
4. טובים לכאבי ראש.
5. עוזרים בהפחתת התפתחותו של אנזים הגורם לסרטן בכבד.
8. ענבים ירוקים מכילים לוטאין העוזר במניעת סרטן והשפעתו חיובית על בריאות העין.
9. חסרונם העיקרי של הענבים הוא כמות הסוכר הרבה שהם מכילים. ב-100 גרם ענבים יש כ-67 קלוריות.
10. מפחיתים סיכון למחלות לב ומחלות כלי דם
11. מפחיתים סיכויי היווצרותם של קרישי דם
12. עוזרים במניעת שקיעת כולסטרול רע בדם והיווצרות טרשת עורקים
13. מכילים תרכובת המסייעות במקרים של סיבוכי סכרת.
אלו היתרונות הבריאותיים של ענבים:
1. זירוז העיכול כתוצאה מהמרצת חילוף החומרים בגוף.
2. ניקוי הכבד והמרצת וניקוי הדם כתוצאה מכמות גבוהה של מינרלים בענבים.
3. יעיל נגד מחלות לב והסתיידות עורקים (במיוחד כשהענבים באים בצורת יין אדום המכיל חומרים למניעת חמצונו של הכולסטרול הרע).
4. טובים לכאבי ראש.
5. עוזרים בהפחתת התפתחותו של אנזים הגורם לסרטן בכבד.
8. ענבים ירוקים מכילים לוטאין העוזר במניעת סרטן והשפעתו חיובית על בריאות העין.
9. חסרונם העיקרי של הענבים הוא כמות הסוכר הרבה שהם מכילים. ב-100 גרם ענבים יש כ-67 קלוריות.
10. מפחיתים סיכון למחלות לב ומחלות כלי דם
11. מפחיתים סיכויי היווצרותם של קרישי דם
12. עוזרים במניעת שקיעת כולסטרול רע בדם והיווצרות טרשת עורקים
13. מכילים תרכובת המסייעות במקרים של סיבוכי סכרת.
איך לאחסן נכון פירות וירקות?
הנה 8 הדברים שכדאי להקפיד עליהם באחסון פירות וירקות:
1. מגרות מקרר נקיות
2. הנחת נייר סופג בתחתית המגרה
3. רצוי לא לשטוף את הפירות לפני הכנסתם למקרר
4. עדיף להימנע משטיפת הפרי או הירק בסבון או בתכשירים אחרים מחשש שיישארו עליהם
5. יש לשטוף היטב את הפירות והירוקת במים זורמים ולייבשם לחלוטין לפני הכנסתם למקרר
6. הקפדה על הפרדה בין הפירות והירקות השונים כשהם מאוחסנים במקרר
7. במידה ורוצים לאחסן פרי או ירק חשוב לחתוך אותו לחתיכות גדולות ככל האפשר בכדי שלא יאבדו ויטמינים
8. שמירה על טמפרטורה נכונה של המקרר (לרוב טמפרטורה של 4-6 מעלות)
הנה 8 הדברים שכדאי להקפיד עליהם באחסון פירות וירקות:
1. מגרות מקרר נקיות
2. הנחת נייר סופג בתחתית המגרה
3. רצוי לא לשטוף את הפירות לפני הכנסתם למקרר
4. עדיף להימנע משטיפת הפרי או הירק בסבון או בתכשירים אחרים מחשש שיישארו עליהם
5. יש לשטוף היטב את הפירות והירוקת במים זורמים ולייבשם לחלוטין לפני הכנסתם למקרר
6. הקפדה על הפרדה בין הפירות והירקות השונים כשהם מאוחסנים במקרר
7. במידה ורוצים לאחסן פרי או ירק חשוב לחתוך אותו לחתיכות גדולות ככל האפשר בכדי שלא יאבדו ויטמינים
8. שמירה על טמפרטורה נכונה של המקרר (לרוב טמפרטורה של 4-6 מעלות)
איך להכין ליפתן פירות אדומים?
הנה מתכון להכנת ליפתן פירות אדומים של השף שלום קדוש, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" באפריל 2000:
הצרכים לארבע מנות:
==================
100 גרם דבש
4 גרגרי פלפל שחור
1 מקל קינמון
2 מסמרי ציפורן
2 חתיכות שורש זנגוויל טרי
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
קליפה מגוררת מחצי לימון
2 כוסות יין אדום יבש
מיץ מ-1 תפוז
מיץ מ-1 לימון
400 גרם פירות אדומים(פטל, אוכמניות, ענבי שועל) או פירות העונה
4 כדורי גלידת וניל
גבעול רוזמרין לקישוט
אופן ההכנה:
===========
1. שמים בסיר את הדבש, הפלפל, הקינמון, הצימוקים, הזנגוויל, הסוכר, קליפת התפוז והלימון והיין.
2. מערבבים ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את מיץ התפוזים והלימון.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.
5. מוסיפים את הפירות ומבשלים 3-4 דקות.
6. מסירים מהאש ומצננים.
7. מגישים קר או בטמפרטורת החדר, עם כדור גלידת וניל וענף רוזמרין לקישוט.
הנה מתכון להכנת ליפתן פירות אדומים של השף שלום קדוש, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" באפריל 2000:
הצרכים לארבע מנות:
==================
100 גרם דבש
4 גרגרי פלפל שחור
1 מקל קינמון
2 מסמרי ציפורן
2 חתיכות שורש זנגוויל טרי
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
קליפה מגוררת מחצי לימון
2 כוסות יין אדום יבש
מיץ מ-1 תפוז
מיץ מ-1 לימון
400 גרם פירות אדומים(פטל, אוכמניות, ענבי שועל) או פירות העונה
4 כדורי גלידת וניל
גבעול רוזמרין לקישוט
אופן ההכנה:
===========
1. שמים בסיר את הדבש, הפלפל, הקינמון, הצימוקים, הזנגוויל, הסוכר, קליפת התפוז והלימון והיין.
2. מערבבים ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את מיץ התפוזים והלימון.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.
5. מוסיפים את הפירות ומבשלים 3-4 דקות.
6. מסירים מהאש ומצננים.
7. מגישים קר או בטמפרטורת החדר, עם כדור גלידת וניל וענף רוזמרין לקישוט.
איך להכין רסק תפוחי עץ?
הנה מתכון של נירה רוסו להכנת רסק תפוחים ביתי, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:
המצרכים ל-4-6 מנות:
================
4-5 תפוחים מתוקים, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות (או לפרוסות דקות, או לצ'יפס במעבד מזון)
2/3 כוס סירופ בהיר
3 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון טרי
אפשרי: קורט קינמון טחון/ אגוז מוסקט טחון/2 כפות גראפה או קלווארוס או ליקר תפוחים או כל אלכוהול שתרצו
אופן ההכנה:
==========
1. שמים את פיסות התפוח במעבד מזון, עם כל יתר החומרים ומעבדים למחית חלקה.
2. מעבירים לכלי אטום ומצננים 15 דקות לפחות לפני ההגשה.
3. מאחר ומדובר על רסק טרי ללא חומרי שימור יש לעשות בו שימוש מהיר לאחר ההכנה כממרח, רוטב על גלידה, עוגה או כלפתן.
הנה מתכון של נירה רוסו להכנת רסק תפוחים ביתי, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:
המצרכים ל-4-6 מנות:
================
4-5 תפוחים מתוקים, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות (או לפרוסות דקות, או לצ'יפס במעבד מזון)
2/3 כוס סירופ בהיר
3 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון טרי
אפשרי: קורט קינמון טחון/ אגוז מוסקט טחון/2 כפות גראפה או קלווארוס או ליקר תפוחים או כל אלכוהול שתרצו
אופן ההכנה:
==========
1. שמים את פיסות התפוח במעבד מזון, עם כל יתר החומרים ומעבדים למחית חלקה.
2. מעבירים לכלי אטום ומצננים 15 דקות לפחות לפני ההגשה.
3. מאחר ומדובר על רסק טרי ללא חומרי שימור יש לעשות בו שימוש מהיר לאחר ההכנה כממרח, רוטב על גלידה, עוגה או כלפתן.
