» «
ספגטי בולונז
איך להכין ספגטי בולונז טעים וקל משקל?


הנה מתכון לספגטי בולנז:

מצרכים:
========
250 גרם בשר בקר רזה טחון ללא שומן

250 גרם חזה עוף טחון ללא שומן

2 כפות שמן קנולה

1 בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות

6 שיני שום גדולות קצוצות דק

1 רסק עגבניות

מים רותחים לכיסוי הבשר

2 כפות אבקת מרק עוף

מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

צרור עלי פטרוזיליה קצוצה

עשבי תיבול - (טימין, רוזמרין, בזיליקום, אורגנו, מיורן)

500 גרם ספגטי או מקרוני לפני בישול

אפשרי למי שלא מקפיד על כשרות:
חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה:
============
1. חממו את השמן בסיר לא שטוח, וכשהוא חם הוסיפו את הבשרים ומטגנים היטב תוך הפרדת הגושים בכף עץ והתנדפות הנוזלים. הבשר צריך להשחים מעט ולא להישרף.

2. הכניסו את הבצל והשום, ערבבו היטב וטגנו במשך כ-5 דקות.

3. הוסיפו את הרסק ומים עד כדי כיסוי, עשבי תיבול ותבלינים. הביאו לרתיחה והקטינו את האש. כסו את הסיר ובשלו במשך לפחות 30 דקות (הטעם ישתבח ככל שהבישול ארוך יותר).

4. בינתיים בשלו את הספגטי לפי ההוראות וכשמוכן סננו, הניחו בכלי מתאים וצקו את הרוטב המוכן מעל.

5. אם אתם לא מקפידים על כשרות, תוכלו להוסיף מלמעלה גבינת פרמזן מפוררת.
מתכונים
איך להכין סלט פסטה קר ונהדר?


מתכון לסלט פסטה קר ונהדר:

מצרכים:
=========
500 גרם פסטה מסולסלת

1 חציל בינוני חתוך לקוביות

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

5 שיני שום כתושות

1/2 כוס עלי פטרוזיליה או בזיליקום קצוצים

50 גר' זיתים שחורים מגולענים

1/2 כוס שמן זית

מלח

פלפל

גבינת פטה/ בולגרית בקוביות

אופן ההכנה:
============
1. לבשל את הפסטה לפי ההוראות ולאחר הסינון להוסיף 1-2 כפות שמן זית.

2. לטגן (בנפרד) אצת החציל ולאחר מכן את סוגי הפלפלים.

3. לערבב יחד את כל החומרים.

4. לקרר ולהגיש.

בתאבון!
פסטה
איך להכין פסטה ברוטב עגבניות בצורה הטובה ביותר?



להכנת של פסטה ברוטב עגבניות עשו כך:

1. לוקחים איזה סוג של פסטה לא משנה, מרתיחים מים, שמים שמן ומלח ושמים את הפסטה למשך 8 דקות.

2. כשהן מוכנות אתם לוקחים מסננת ושופכים את הפסטה לתוך המסננת ומצננים אותם במים קרים.

3. לרוטב אתם לוקחים שמן, קוצצים בצל אחד גדול דק ומטגנים אותו.

4. הוסיפו עגבנייה אחת קטנה קצוצה דק, 3 שיני שום ו-3 כפות גדושות של רסק עגבניות.

5. שמים כוס וחצי מים ומבשלים למשך חצי שעה.


בתאבון :)
איזה לבחור
איזה פסטה לקנות?


ידיעות אחרונות נתן ל-6 שפים (בממון - 13.4.07) להכין ולטעום מבין 8 סוגי פסטות (נבחרה צורת הפרפרים, שאותה, בגלל צורתה, הכי קשה להכין), והם קבעו את הדירוג הבא:

מקום ראשון - פסטה Farfalle של Barilla. גם מחירה הוא מהזולים במוצרים שהושוו (מצאנו אותה בחנויות "מגה" אבל יתכן שגם רשתות אחרות מחזיקות אותה).
בניגוד להמלצה של היצרן, הם ממליצים על 10 דקות בישול.

במקום השני: פסטה לה מוליזנה. היא הכי יקרה מבין השמונה (מה שמדגים שוב את הקלישאות, על שהכי יקר הוא לא בהכרח הכי טוב). זמן בישול מומלץ ב"נורמל" - 11 דקות.

פסטה

רוטב אלפרדו
איך להכין רוטב אלפרדו?


הנה מתכון קל להכנת רוטב אלפרדו לפסטה:

המצרכים:
========
2 מיכלים של שמנת מתוקה

3 שיני שום כתושות

טיפה אגוז מוסקט

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

לגיוןן: פטריות טריות ובצל

להגשה: חופן גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
=========
1 לבשל במחבת גדולה שמנת ושום כתוש עד שהשמנת מתחילה להסמיך (בערך חמש דקות)

2. מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ויוצקים על הפסטה.

3. מעל הפסטה עם הרוטב מפזרים פרמזן.

בהוספת בצל ופטריות יש להקפיץ אותם קלות במעט מאד שמן זית לפני הוספת השמנת למחבת.

בתיאבון!
מתכונים
איך להכין רוטב בולונז בבישול איטי?



הנה מתכון להכנת פסטה בולונז לבישול בסיר לבישול איטי:


מצרכים לסיר של 2.5 ליטר:
======================
700 גר' בשר בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

3 גבעולי סלרי פרוסים דק

1 שן שום קצוצה

1 כף קמח

400 גר' עגבניות משומרות עם המיץ

3 כפות רסק עגבניות

125 ג' פטריות פרוסות

250 מ"ל ציר מרק בקר

מעט מלח ופלפל טחון טרי

1 כפית עשבי תיבול, לפי הטעם


אופן ההכנה:
===========
1. יש להשחים את הבשר במחבת, ללא שומן.

2. כאשר הבשר מתחיל להפריש שומן יש להוסיף את הבצל, הסלרי והשום.

3. לטגן היטב ולהוסיף רסק עגבניות.

4. לערבב בכלי נפרד את הקמח עם מעט מיץ עגבניות, עד הפיכתו לקרם חלק.

5. להוסיף לקמח את הבשר יחד עם שאר מיץ העגבניות. יש להביא לרתיחה, תוך כדי בחישה, עד שמגיע לעיבוי.

6. להוסיף את כל שאר המצרכים ולהעביר לכלי החרס.

7. לסגור את המכסה ולבשל בין 3-6 שעות.

בתיאבון!
פסטה בולונז
איך להכין רוטב בשביל פסטה בולונז?


הנה מתכון להכנת רוטב בולונז:

המצרכים:
========
חצי קילו בשר טחון (בקר או הודו או עוף או מעורב)

4 כפות שמן זית / קנולה

1 בצל גדול קצוץ דק דק

4-5 שיני שום כתושות/קצוצות

מים רותחים לכיסוי הבשר

200 גרם רסק עגבניות

צרור עשבי תיבול כרצונכם (פטרוזיליה קצוצה, בזיליקום, טימין, רוזמרין)

מלח לתיבול

פלפל שחור טרי

1 כף אבקת מרק עוף

(1 כפית סוכר לניטרול החומציות...לא הכרחי)


אופן ההכנה:
==========
- לטגן את הבשר בשמן עד שישנה צבעו לאפרפר, תוך כדי הפרדה עם מזלג.

- להוסיף בצל ושום עד שיזהיב.

- להוסיף רסק עגבניות , מים, עשבי תיבול ותבלינים, לערבב , לכסות מכסה לפחות לחצי שעה. כמה שיותר זמן יותר טוב. לטעום ולשפר טעמים.
רוטב שמנת בטטה
איך להכין רוטב שמנת - בטטה לפסטה?


הנה מתכון לרוטב שמנת - בטטה לפסטה או לרביולי של מסעדת "פסטה מיה" כפי שפורסם בעיתון לאישה בינואר 2004:

המצרכים ל-6-8 מנות:
================
100 גרם חמאה מלוחה

1/2 אגוז מוסקט מגורר

1 ק"ג בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 1.5X1.5

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת

אופן ההכנה:
=========
ממיסים את החמאה בסיר בינוני, מוסיפים את אגוז המוסקט ומערבבים. מוסיפים חצי מכמות הבטטות, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את שארית הבטטות. מבשלים עוד כ-5 דקות. יוצקים פנימה את השמנת ומביאים לסף רתיחה. מערבבים היטב. מתבלים ומוסיפים את הפרמזן. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לקבלת רוטב אחיד.


רוטב אלפרדו
איך להכין רוטב אלפרדו?


הנה מתכון לרוטב אלפרדו המתאים במיוחד לפסטה פטוצ'יני:

המצרכים:
========
1/2 חבילת חמאה (50 גרם)

1/2 כוס יין לבן

1 ליטר שמנת מתוקה

1.5 כפית מלח

מעט פלפל לבן

אגוז מוסקט לגירוד


אופן ההכנה:
==========
1. ממסים את החמאה בסיר ומוסיפים אליה את היין, מבשלים יחד בישול קצר תוך כדי ערבוב.

2. מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה, נזהרים שלא תגלוש. מוסיפים מלח, פלפל ומגרדים מעל הסיר אגוז מוסקט ומנמיכים את האש.

3. מבשלים עד שהרוטב מסמיך. אפשר לדעת שהרוטב מוכן כשטובלים בו כף
מעבירים אצבע על הכף ורואים אם נשאר עליה פס נקי במקום בו עברתם עם האצבע.
איך להכין פסטה ברוטב גבינות?


כך מכינים פסטה ברוטב גבינות:

המצרכים:
=========
1/2 ק"ג פסטה מכל סוג

2 מיכלי שמנת מתוקה

250 גרם גבינות קשות מארבעה סוגים שונים, מה שיש בבית (לדוגמה קממבר, עיזים, ברי ועוד) חתוכות לקוביות קטנות

מלח

פלפל שחור

1/2 כפית אגוז מוסקט

אפשרי - עלי מרווה לקישוט


אופן ההכנה:
===========
1. לבשל את הפסטה לפי ההוראות, לסנן ולשטוף

2. לחמם את השמנת במחבת, להוסיף את הגבינות ולבל חמש דקות או עד שכל הגבינות נמסות

3. להוסיף את התבלינים, לערבב ולתקן תיבול

4. לצקת את הרוטב על הפסטה, לערבב ולהגיש. ניתן לקשט בעלי מרווה

בתיאבון!
איך מכינים רוטב בולונז להקפאה ושימוש מתמשך?



מתכון שפעם קיבלתי בפורום כלשהו לרוטב בולונז משגע שילדים אוהבים ושאפשר להקפיא ולהוציא בכל פעם קצת:


החומרים:
========
100 גרם חמאה או 1/2 כוס שמן צמחי

4 בצלים, חתוכים לקוביות קטנות

4 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

3 גבעולי סלרי, חתוכים דק

3 שיני שום כתושות

2 עלי דפנה

1 ק"ג בשר טחון

1/2 1 כוסות יין אדום

1 כוס ציר בקר

2 כפות דבש

200 גרם (2 חבילות) רסק עגבניות (חבילה קטנה)

1/2 כפית צ'ילי גרוס

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

1 קופסה (850 גרם) עגבניות מקולפות חתוכות


אופן ההכנה:
===========
1. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים כשלוש דקות.

2. מוסיפים את הגזרים, הסלרי, השום ועלי הדפנה ומבשלים כעשר דקות על אש בינונית.

3. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהבשר משנה את צבעו.

4. יוצקים את היין האדום, ציר הבקר והדבש ומבשלים כחמש דקות נוספות.

5. מוסיפים את רסק העגבניות, הצ'ילי, המלח, הפלפל השחור והעגבניות החתוכות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך שעה.
איך להכין פסטה עם רוטב שמנת ופטריות ?


הנה מתכון להכנת פסטה ברוטב שמנת ופטריות:

המצרכים הדרושים:
===============
פסטה (מומלץ פטוצ'יני)

פטריות שמפיניון

שמנת לבישול

חצי בצל

אגוז מוסקט טחון

מלח

פלפל

שמן זית

הוראות ההכנה:
============
1. חותכים את הבצל והפטריות.

2. מרתיחים מים בסיר ואז מכניסים את הפסטה.

3. במחבת שמים שמן (מומלץ שמן זית) ומטגנים את הבצל והפטריות עד להשחמה.

4. לאחר ההשחמה מוסיפים את השמנת ומערביים, מוסיפים קצת שמן זית ואת התבלינים אגוז מוסקט, מלח, פלפל. טועמים לפעמים את הרוטב כדי לדעת מתי הוא מוכן. (אם הרוטב לא סמיך אפשר להוסיף קצת מים).

5. מוציאים את הפסטה לתוך מסננת שוטפים במים קרים ושמים בחזרה בסיר, יוצקים את הרוטב ומערבבים עם הפסטה.

ב ת י א ב ו ן!
איך להכין פסטה בולונז בסגנון אהרוני?


הנה מתכון מצוין של פסטה בולונז בסגנון אהרוני:

המצרכים הדרושים:
===============
750 גר' בשר בקר טחון

1/3 כוס שמן זית

1 בצל אדום - קצוץ דק

2 גבעולי סלרי - קצוצים דק

פלפל אדום חריף יבש - קצוץ

4 שיני שום - קצוצות

1 גזר - קצוץ דק

2 כפות עלי אורגנו טריים - קצוצים דק

1/2 כפית אגוז מוסקט

1/2 קילו עגבניות קלופות - קצוצות

1/2 כוס יין אדום יבש

מלח, פלפל שחור טרי וטחון

כוס מרק עוף צח

1 חבילה של פסטה פנה


הכנת הפסטה:
============
מבשלים את הפסטה בסיר עם הרבה מים רותחים ומעט מלח עד שהפסטה אפויה, מסננים ומעבירים לקערה.

הכנת הרוטב:
===========
1. שמים בסיר גדול את השמן ושהוא חם, שמים בו את כל הירקות: האורגנו, שום, בצל, פלפל חריף, גזר וסלרי. מאדים משך 5-6 דקות.

2. מוסיפים פנימה את הבשר והתבלינים ומטגנים עד שהוא משחים. מפוררים אותו תוך כדי טיגון.

3. מוסיפים את העגבניות ומערבבים משך 2-3 דקות.

4. מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה.

5. מוסיפים את כוס מרק העוף.

6. בודקים ומתקנים תיבול, מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש נמוכה שעתיים.
7. יוצקים את התערובת על הפסטה, מערבבים ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין רוטב עגבניות לפסטה?


הנה מתכון לרוטב עגבניות לפסטה:

המצרכים:
========
3-4 עגבניות בשלות

2 כפות שמן זית

2 שיני שום

1 חבילה רסק עגבניות (100 גרם)

1/2 כוס מים

1 ענף בזילקום

מלח

פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה::
==========
1. לגרר את העגבניות ולקצוץ את השום.

2. לחמם במחבת שמן זית, לטגן את השום בחום נמוך ולהוסיף את רסק העגבניות לפני הזהבת השום. להגביר את האש ולערבב עוד דקה.

3. להוסיף את העגבניות המגוררות, המים והבזילקום ולבשל על אש בינונית.

4. לצמצם את הרוטב למידת הסמיכות שאוהבים ולתבל בפלפל ומלח.

5. להוסיף את הרוטב לפסטה המבושלת, לערבב ולהגיש.

בתיאבון!
איך להכין פסטה בולונז צמחונית?



להכנה של פסטה בולונז צמחונית עשו כך:

מצרכים:
=======
500 גר´ פסטה

2 בצלים בינוניים-גדולים

3 שיני שום חתוכות קטן (אך לא כתושות)

10 פרחי כרובית

1-2 קישואים (האמת - אין כמעט ירק שלא מתאים כאן, אפילו השתמשתי בכרוב אדום, ויצא מעולה)

1 קופסה גדולה של רסק עגבניות (טבע טרי, למשל, יש להם חפיסות קטנות, שטוחות, וקופסאות גבוהות - לגבוהות אני מתכוונת)

כוס וחצי שבבי סויה (נמכר בחנויות טבע ובשווקים, למשל שוק לוינסקי, ואכן בעלי צורת שבבים)

רוטב סויה ("קיקומן" הוא באיכות טובה)

מלח

פלפל

תבלינים (למשל: פפריקה, מלוחיה/אורגנו, תערובת תבלינים לבשר/פסטה (קניתי בלוינסקי שתי תערובות מעולות), זנגוויל כתוש, כמון וכו'

תוספות ברוכות (אך לא הכרחיות): מעט מיסו אדום/שחור (עשוי מסויה מותססת, ניתן למצוא בחנויות טבע), מעט חומץ בלסמי, מעט שמן זית

אופן ההכנה:
==========
1. שמים מים להרתחה בשביל הפסטה (בכלל, הכנת הפסטה נערכת במקביל להכנת הרוטב, יש זמן לזה תוך כדי).

2. בסיר קטן שמים את שבבי הסויה ומכסים במים ושמים על אש-קטנה בינונית עד להרתחה. כאשר המים רותחים ניתן להסיר את המכסה. רואים בעין שהשבבים מעט תפחו ונראים מוכנים... וכאשר זה קורה ניתן להשאיר בצד במים הרותחים (עד שזה מוכן מרגע ההתחלה לוקח משהו כמו 15-20 דקות, תלוי באש).

3. במקביל, בעוד שני הסירים על הרתחה, חותכים די קטן את כל הירקות (בצל וקישואים למשל, לקוביות קטנות, כרובית ל"פירורים"/פרחונים קטנטנים, כרוב אדום למלבנים לא גדולים...)

4. במחבת גדולה מחממים שמן [במקרה שלי, היות שיש לי רק שלוש להבות בכיריים, זה היה במקום הסיר הקטן עם הסויה, שהמשיך להתבשל בצד (פשוט לא סיננתי את המים הרותחים). לגבי השמן לטיגון - שמן שומשום הלך נהדר.

5. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים קלות מאד. מוסיפים את יתר הירקות (למעט ירקות רכים, כמו עגבניה, שאותם מוסיפים לקראת הסוף, אחרי שכבר שמנו את רסק העגבניות). מערבבים ומטגנים למשך כמה דקות. זה הזמן לתבל כאוות נפשכם.

6. מכסים את המחבת במכסה גדול, כך שהאדים הפנימיים יבשלו את הירקות, כאשר מדי פעם מרימים את המכסה ומערבבים.

7. כאשר הירקות רכים וכבר כמעט מוכנים, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.

8. כעת מסננים את המים משבבי הסויה. בד"כ לא צריך להקפיד בסינון ו"לסחוט", כי המחבת עם הרסק רק מחכה לקצת מים...

9. אז שופכים את הסויה הרטובה אל המחבת ומערבבים...
טועמים... ועושים מקצה שיפורים עם התיבול (עוד מלח? עוד פפריקה?)
זה הוא השלב שבו ניתן להוסיף רוטב סויה ו/או מעט מיסו ו/או מעט שמן זית ו/או מעט חומץ בלסמי.

10. נותנים לרוטב הרתחה אחרונה, ככה כדי להתאחד ומוסיפים לפסטה שסיננו תוך כדי.
איך להכין פסטה עם כדורי בשר?



הנה מתכון בזק לפסטה וכדורי בשר:


מצרכים:
=======
400 גרם בשר בקר טחון

2 בצלים גדולים

1.5 כף רסק עגבניות

1 כפית מלח

שמן קנולה

500 גרם ספגטי מבושל


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב היטב את הבשר עם כפית שמן, המלח וחצי מכמות הבצל הקצוץ.

2. ליצור מתערובת הבשר כדורים קטנים.

3. לחמם בסיר שמן, להוסיף את שארית הבשר הקצוץ ולטגן עד להזהבה. להוסיף רסק עגבניות, מלח וכוס מים ולהביא לרתיחה.

4. מוסיפים לרוטב את כדורי הבשר, מכסים ומבשלים בחום בינוני רבע שעה.

5. מוסיפים לרוטב את הפסטה שהוכנה מראש ומערבבים.
איך להכין רוטב ראגו בולונז?


הנה מתכון לרוטב ראגו בולונז של השף יוחנן ברנשטיין:

המצרכים:
========
1/4 כוס שמן זית

1 ק"ג בשר טחון טרי

3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

3 בצלים חתוכים לקוביות קטנות

1 ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות

2 קופסאות של 100 גרם רסק עגבניות

1.5 כוס יין אדום

6 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות

1 כפית מלח

פלפל גרוס

עלי תימין

עלי דפנה

פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים בשמן זית את קוביות הירקות עד להשחמה.

2. מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שכל הבשר יתבשל.

3. מוסיפים את רסק העגבניות והיין ומערבבים עד להסמכה.

4. מוסיפים את קוביות העגבניות, מתבלים במלח, פלפל, עלי דפנה ותימין ומערבבים על אש נמוכה כחצי שעה עד שהרוטב מסמיך.

5. יוצקים על מנת הפסטה ומפזרים למעלה פטרוזילה קצוצה.


איך להכין פשטידת פסטה מהירה?



הנה מתכון להכנת פשטידת פסטה מהירה:

מצרכים:
======
500 גרם פסטה פנה

150 גרם גבינה צהובה

1 גביע קוטג' 5%

1 חופן פירורי לחם

3-4 כפות זיתים מגולענים קצוצים

רוטב פיצה


אופן ההכנה:
========
1. להוסיף לפסטה המבושלת קוטג' ופירורי לחם ולצקת לתבנית מלבנית.

2. לכסות מעל עם רוטב הפיצה ולפזר למעלה את הגבינה הצהובה והזיתים.

3. לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

בתיאבון!
האם צריך לשטוף פסטה לאחר בישולה?


הדעות בנושא זה שונות. יש הגורסים שהשטיפה עוצרת את הבישול ויש האומרים שהשטיפה הורסת את הפסטה. בכל מקרה קיימת האפשרות לסנן את הפסטה לאחר הבישול ואז להזליף עליה מעט שמן זית כדי למנוע הידבקויות. גם הוספת מעט שמן זית לסיר בזמן הבישול תעשה את אותה פעולה.
איך להכין רוטב מהיר וטעים לספגטי?



הכנה של רוטב ספגטי מהיר וקל תהיה כך:

המצרכים:
========
שמן קנולה או שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

כמה שיני שום קלופים ומעוכים

2 קופסאות רסק עגבניות

מים בכמות זהה לרסק העגבניות

מלח

סוכר

טימין

כמה עלי בזיליקום



אופן ההכנה:
============
1. טגנו את הבצל עד שיזהיב קלות.

2. הוסיפו את השום המעוך לטיגון, למשך דקה.

3. הוסיפו את הרסק, המים והתבלינים ובשלו על אש קטנה לפחות לרבע שעה.
איך להתגבר על התשוקה למתוק בזמן המחזור החודשי?


בכדי להתגבר על התשוקה למתוק בזמן המחזור החודשי חשוב לבסס את התזונה על פחמימות מורכבות וכרומיום, מה שמווסת את הכמיהה למתוק ותחושת הרעב. כדאי, אם כן, להוסיף לתפריט את המרכיבים הבאים:

אורז מלא

תפוחי אדמה

פסטה

לחם מחיטה מלאה

מוצרי מזון מחיטה מלאה

עוף

בשר בקר

גבינות

איך להכין פסטה להקפאה פעם בשבוע-שבועיים?
איך להכין רוטב עגבניות מהיר לפסטה?
איך להכין רוטב עגבניות לפסטה במהירות?
איך להכין רוטב נפוליטנה?
איך לבשל פסטה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.