» «
אנטריקוט
איך לצלות סטייק אנטריקוט?



כדי לצלות סטייק אנטריקוט יש לטגן אותו עם מעט שמן זית על מחבת ברזל כבדה, עד שמשחים מעט ואז לתבל בפלפל גרוס ומלח גס.


הצעת פתרון נוספת מאת נש:
הסטייק צריך לעלות על האש/מחבת כשהוא בטמפרטורת החדר - אם הוא היה במקרר, תנו לו זמן בחוץ.
מזליפים על הסטייק מעט שמן זית, מפזרים פלפל גרוס ומעסים אותם לתוכו.
במידה ואין גריל - מחממים מחבת כבדה על אש גדולה כך שתהיה לוהטת, ומניחים עליה את הסטייק.
לאחר 2-4 דקות (לפי מידת העשייה הרצויה - אין כמו ניסוי וטעיה...) הופכים ומברישים מעט שמן זית על הצד שנצלה. היפוך נוסף לאחר 2-3 דקות ואז משהו כמו דקה כל צד (כל פעם אחרי שהופכים מברישים מעט שמן).
מורידים את הסטייק, מפזרים קצת מלח גס והחיים יפים.
אנטיפסטי
איך להכין אנטיפסטי?



הנה מתכון לאנטיפסטי של השף גיל גלר, כפי שהתפרסם בגליון "סגנון" של מעריב במאי 2011:

המצרכים:
========
חציל חתוך בפרופיל לטבעות בעובי 1 ס"מ

כרובית מפורת לפרחים

3 בצלים, חתוכים לשמיניות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים

חופן גדול של עגבניות שרי (עדיף שלא לפרק אותן מהאשכול)

10 פטריות פורטובלו גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

15 פטריות שמפניון גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

2 שיני שום שלמים ולא מפורקים

2 קישואים, חתוכים לאורכם לפלחים ארוכים

שומר, חתוך בפרופיל ארוך

2 גזרים מקולפים, חתוכים בפרופיל זוויתי



לרוטב:
=======
כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

כף סוכר חום

כף מלח גס

1/2 חופן רוזמרין קצוץ

4 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ


אופן ההכנה:
============
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקררים לפחות כחצי שעה לפני המריחה על הירקות.

2. צולים את הירקות העטופים ברוטב בחום גבוה למשך זמן קצר. לשים לב שהם לא צריכים להתרכך. במהלך הצלייה מורחים את השמן המתובל על הירקות פעם נוספת.


בתיאבון!
מנגל
על מה להקפיד בזמן הצלייה במנגל?
בזמן הכנת המנגל (ברביקיו) הקפידו על הדברים הבאים:

- בשר למנגל יהיה תמיד בטמפרטורת החדר או המקרר +.

- אין לשים בשר קפוא או קפוא חלקית מפני שתמיד תוכו יישאר לא מבושל והצד החיצוני יישרף.

- בשרים שהושרו במרינדה – כדאי מאוד לשמור את קערת המרינדה בהישג יד ולמרוח אותה מדי פעם על הנתחים הנצלים בעזרת מברשת.

- טיפול במנגל שנדלק – לא להשתמש במים או כל נוזל אחר! זה מרים את האפר לבשר ומדביק אותו היטב עם האדים. יש להרים את הבשר הצידה ולחכות בסבלנות עד שהאש תכבה.
גריל גז
איך צולים עופות שלמים או רוסטביף בגריל גז?



כדי לצלות גושי בשר כאלה במנגל גז, עשו כך:

1. הדליקו את כל המבערים על המכסימום וסגרו את מכסה הגריל.

2. המתינו 10 דקות.

3. משהגעתם לטמפרטורה המקסימלית, כבו את המבער האמצעי והניחו עליו תבנית חד-פעמית.

4. סיגרו את הגריל וחממו 5 דקות נוספות.

5. הניחו את הבשר בתבנית, סגרו את המכסה וכוונו לחום נמוך.

6. סגרו והניחו לבשר (מדי פעם כדאי להציץ מה שלומו ולא יותר..)

צלייה

קבב
איך מונעים פירוק של הקבב בצלייה?



בכדי למנוע מהקבב להתפרק בזמן הטיגון על המחבת או הצלייה על המנגל, יש ללוש אותו עם הידיים לפני יצירת הקציצות.


הצעות נוספות:

אפשר להשחיל את הקבבים על מקלות שיפודים ולפני צלייה למרוח שמן על הרשת. את הקבבים המשופדים יש להניח בניצב לכיוון הרשת.
פרגיות
איך להכין מרינדה לשיפודי פרגיות?


הנה מתכון להכנת מרינדה לשיפודי פרגיות (כמות המרינדה מתאימה ל-700 גר פרגיות):

המצרכים:
=========
3 עגבניות בשלות

3 שיני שום

1 פלפל ירוק חריף

1 בצל סגול

1 חופן פטרוזיליה

3 כפות שמן זית

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כמון

1 כפית מלח


אופן ההכנה:
==========
1. לגרר את העגבניות, הבצל והשום.

2. לקצוץ דק פטרוזיליה ופלפל.

3. לערבב את כל החומרים יחד ולהשרות בהן את הפרגיות כשהן מנוקות וחתוכות לקוביות.

4. לשפד את הפרגיות ולצלות על האש או במחבת.

בתיאבון!
פויקה
איך לוודא שטעם התבשילים יהיה טוב?
לבשל בפויקה ולהשיג את הטעם האופטימלי? - הקפידו על הדברים הבאים:

- איכות וטריות הבשר והמצרכים.

- אין להניח פויקה על אש גלויה אלא רק על גחלים (ראו טיפ בנושא).

- אין להשתמש בעץ מעובד כיוון שזה יקלקל את הארומה של המזון.

- סגרו את הבשר רק כשהפויקה ממש לוהט, כלומר מתחיל לצאת ממנו מעט עשן.

- את המכסה של הפויקה הרימו כמה שפחות.

- מרגע שהבשר יהיו רך מספיק למאכל, אל תמשיכו לבשל או לצלות!
פיקניק
מה יהיה סדר הצלייה הנכון על המנגל?


סדר הצלייה הולך לפי רמות השומן בבשרים הנצלים: מתחילים מן הרזה ומסיימים בשמן ביותר. הסיבה מאוד פשוטה – שומן על המנגל נוטף אל הגחלים ומדליק אותם. האש שורפת ומפייחת את הבשר.

סדר צלייה לדוגמא: נקניקיות לילדים, חזה עוף, קבב, כנפי עוף (העור שומני מאוד) ולבסוף נתחי כבש...


גריל גז
איך צולים נתחי בשר בגריל גז?
איך לצלות בשר בגריל גז?

כדי לצלות בשר במנגל גז, עשו כך:

1. הדליקו את כל המבערים על המקסימום וסגרו את מכסה הגריל.

2. המתינו 10 דקות.

3. משהגעתם לטמפרטורה הרצויה התחילו לצלות את הבשר (לפי גודל נתחי הבשר):

חום מקסימלי לשיפודים, סטייקים לא גדולים וכדומה.

חום בינוני - לנתחים גדולים יותר.
איך לשמור שבשר לא ייחרך על האש?


בכדי שבשר על האש לא ייחרך יש לשמן את רשת הצלייה והקפיד להרחיק את הבשר מהאש במידה מספקת.
מתי להפוך את הסטייק בצלייה?
את הסטייק הופכים כשרואים שמופיעים המיצים על המשטח שעליו צולים.
איך כדאי להכין דגים שמנים למאכל?


דגים שמנים (כמו סלמון, הרינג, פורל, קרפיון ומקרל) כדאי להכין בצלייה בתנור או בגריל.
איזו רשת מתאימה לצליית בשר?


לצליית בשר כדאי לסחור רשת עבה מברזל. רשת כזו אוגרת חום רב ומעבירה אותו לבשר.
האם להמליח בשר לפני צלייתו?


בשום אופן לא. המלחת הבשר גורמת לו לספוח אליו נוזלים, לכן מומלץ להמליח את הבשר רק לקראת סוף הצליה.
כמה זמן צולים סטייקים?



סטייקים בעובי של 3-3.5 ס"מ יש לצלות כך:

לדרגת וול-דאן (עשוי מאד) - 5 דקות מכל צד

לדרגת מדיום - 4.5 דקות מכל צד

לדרגת מדיום-רייר - 3.5 דקות מכל צד

לדרגת נא - 2 דקות מכל צד
איזה בשר רזה מומלץ לבחור לצלייה?



בכדי לצלות בשר דל שומן על האש כדאי לבחור נתחים מסוג שטייל, שפיץ צ'אך או פילה. יש להיזהר בצלייתם כי היותם חסרי שומן גורם לצלייה מהירה יותר של הבשר.
מה העובי הנכון לסטייקים?



סטייקים צריכים להיות בעלי עובי שלא יעלה על 5 ס"מ, אך לא פחות מ-2 ס"מ. נתח עבה מדי יצרוך זמן צלייה ממושך ויתייבש ואילו נתח דק מדי עלול להשרף מהר ולהתייבש גם הוא.


איך למנוע מהקבב להתפרק בזמן הצלייה על המנגל?


בכדי למנוע מהקבב להתפרק בזמן צלייתו, יש להכניסו למקפיא למספר דקות, לאחר שיצרתם ממנו את הכדורים. שימו לב - אין להקפיאו, אלא רק לייצב אותו בעזרת הקירור הקצר במקפיא.
מה לעשות אם הקבב נדבק למנגל או למחבת כשמבשלים אותו?


כאשר הקבב נדבק למחבת או למנגל יש לצלות אותו עוד כדקה ואז הוא ישתחרר ביתר קלות.
איזה בשר כדאי לבחור לסטייקים?


הבשר המתאים ביותר לסטייקים הוא בשר מיושן (בשר שעבר תהליך האורך בין ימים לשבועות ההופך אותו מתאים לצלייה). כדאי להימנע מקניית בשר טרי לגמרי לסטייקים מאחר והוא זקוק לתהליך ארוך בכדי להתרכך ובכדי שיהיה קל לאכלו.
באיזה טמפרטורה צריכים להיות סטייקים בזמן צלייתם?


סטייקים צריכים להיות בטמפרטורת החדר בזמן צלייתם, בכדי שלא יהיו קרים מדי מבפנים, במיוחד אם צולים אותם לדרגת מדיום, מדיום-רייר או נא.

חשוב להוציא את הסטייקים מהמקרר מספיק זמן לפני הצלייה בכדי שיגיעו לטמפרטורה הנכונה.
מה לעשות אם הבשר על המנגל מוכן והשולחן עוד לא?
איזה בשר מתאים לצלייה בפויקה?
איך לשמור על הבשר חם עד לסיום הצליה?
איזו רשת טובה לגריל?
איך לוודא שבשר על הגריל יתבשל טוב גם בפנים ולא רק בחוץ?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.