» «
הסרת כתמים
איך להסיר כתם שמן מבד כותנה?



כך יש להסיר כתם שמן מבד כותנה:

1. לפרוס את הבד או הבגד על משטח ישר (כמו שיש).

2. לפזר על איזור הכתם כמות נדיבה מאד של קמח ולהשאיר למשך לילה.

3. לנער היטב את הקמח ואז יש שתי אפשרויות: האחת להשרות כשעה בקערה עם סבון כביסה ומים פושרים והשניה להניח על איזור הכתם בד שלא צריכים ולגהץ ואז להעביר להשרייה במים.

4. לאחר אחת מהאפשרויות האלו (אצלנו עבד נהדר גם ללא הגיהוץ), יש לכבס במכונת כביסה בחום המקסימלי המותר ובתוספת חומר להסרת כתמים (כמו קליה).
דם
איך לעצור דם מפצע?



במידת הצורך, יש כמה תרופות סבתא מהירות לעצירת דם (חשוב לדעת שלא כמויות אלא פצעים קטנים ובינוניים וכמובן שמדובר בעצירה עד לטיפול רפואי של ממש):

בבית - לשים קמח על הפצע

בים או בפיקניק - להצמיד אל הפצע מטלית עם מים ומלח

בעבודה - להצמיד לדימום שקיק תה רטוב או לשים עליו אבקה של קפה שחור
ללא גלוטן
מהם תחליפי הקמח באפייה ללא גלוטן?



באפייה ללא גלוטן ניתן להשתמש בתחליפי הקמח הבאים:

קמח אורז לבן

קמח אורז חום

תחליף קמח נטול גלוטן

קמח חומוס

קמח תפוחי אדמה

גואר גאם

קסנטאן גאם

סיבים תזונתיים

קמח מעמילן טפויקה

קמח סויה

עמילן תירס




קמח שמרים
מהו קמח שמרים?


קמח שמרים הוא קמח המכיל בתוכו כבר שמרים ומיועד למאפים שונים המבוססים על שמרים. שימוש בקמח מסוג זה חוסך את הצורך בהתעסקות עם השמרים עצמם ומקל על מי שיש לו רתיעה מעבודה עם שמרים, אך בכל זאת רוצה ליהנות ולאפות עם בצק שמרים. קמח השמרים מתאים להכנת עוגות, חלות, פיצות, לחמניות, סופגניות ועוד. חשוב לא לסנן את קמח השמרים אחרת הבצק לא יתפח (הקמח כבר עבר סינון בתהליך הייצור).

קמח

שמן
איך להסיר כתם שמן מרצפה?


כך יש להסיר כתמים של שמן מרצפה:

1. פיזור שכבת קמח עבה על כל איזור השמן (מפעם לפעם יש להוסיף קמח או להזיז אותו לכיוון בו עדיין יש שמן).

2. איסוף הקמח בעזרת מטאטא והשלכתו לפח האשפה.

3. ריסוס איזור הכתם בחומר לניקוי חלונות.

4. שפשוף איזור הכתם ושטיפת הרצפה במים וסבון.
מטבח
איך למנוע חרקים באיחסון מוצרים שונים במטבח?



למניעת חרקים ומזיקים במזון, שימו בכל מוצר, כגון קטניות, קמח וכו', כמה עלי דפנה. אלה טובים למניעת התפתחות חרקים במזון והם יעילים אפילו בסוכר. מבחינת הטעם לא יהיה הבדל, כי כשעלי הדפנה לא מפוררים הם לא משפיעים על הטעם כלל.
קמח
איך להמיר כמויות של קמח תופח בקמח רגיל?


כך יש להמיר קמח תופח בקמח רגיל באפייה:

במקום כוס קמח תופח יש להשתמש בכוס אחת של קמח רגיל + כפית אבקת אפייה.

במקום 1 ק"ג קמח תופח יש להשתמש ב-1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה.



קמח סויה
מהם יתרונותיו התזונתיים של קמח סויה?


אלו יתרונותיו התזונתיים של קמח סויה:

עשיר בוויטמין B

עשיר בוויטמין E

עשיר בוויטמין A

עשיר אשלגן

עשיר בברזל

עשיר במגנזיום

עשיר בסידן

מכיל חלבון צמחי שאיכותו טובה


קמח
מה להוסיף לעוגה במקום קמח תופח?



במקום קמח תופח בעוגה ניתן להשתמש בקמח רגיל ואבקת אפייה ביחס של 1 כפית אבקת אפייה לכל כוס קמח.
איפה לאחסן קמח מלא?


את כל סוגי הקמחים המלאים יש לאחסן במקרר מאחר והם נוטים להתעפש ולסבול ממזיקים.
איזו מסכה טובה לפנים טובה לריכוך של קמטים?



כדי לרכך את הקמטים בעור הפנים עשו כך:

1. ערבבו כפית דבש אחת עם 2 כפות קמח לבן וחלבון מוקצף מביצה אחת.

2. מרחו על עור הפנים והשאירו למשך 15 דקות.

3. שטפו במים חמימים.
מהם יתרונותיו התזונתיים של קמח תירס?



אלו היתרונות התזונתיים של קמח תירס:

מכיל ויטמין C

מכיל ויטמין B

מכיל זרחן

מכיל מנגן

עשיר בעמילן

עשיר בסיבים תזונתיים

טוב לסובלים מאנמיה

טוב לסובלים ממשקל נמוך

מתאים לאנשים עם בעיות עיכול
איך לטפל בידיים שנכוו מפלפלים חריפים?


אם נכוויתם בכפות הידיים מפלפלים חריפים שקולפו ללא כפפות, הכניסו את הידיים לתוך קמח, רצוי קמח קר שהיה במקרר, אך אם אין בנמצא גם קמח רגיל יעזור למשך עשר דקות. במקרה של כוויה חמורה יש לגשת לטיפול רפואי.
מהם יתרונותיו התזונתיים של קמח טפויקה?


יתרונותיו התזונתיים של קמח טפויקה מתבטאים בעיקר בהיותו קמח ללא גולטן והיות קל לעיכול ומתאים לחולי צליאק.
איך להכין קמח תופח בריא?


כך מכינים קמח תופח ביתי, הבריא יותר מהקמח התופח הקנוי:

המצרכים:
========
3.5 כוסות קמח (70% קמח מלא)

1 ו-3/4 כפית אבקת אפייה

1 ו-3/4 כפית מלח

1 ו-3/4 כפית סודה לשתייה
איך לאחסן קמח מלא?


קמח מלא יש לאחסן במקרר בכלי הסגור הרמטית, במידה והעברתם את הקמח מהשקית בה הוא נקנה, חשוב לבדוק מה התאריך האחרון לשימוש של הקמח ולרשום אותו על הכלי בו מאוחסן הקמח כעת.
למה חשוב לנפות קמח לפני אפייה?


מלבד ההיבט של הניקיון והוצאת כל חרק קטן או גרגר שאולי היה בקמח, קמח מנופה משפיע על איכות התוצר הסופי בשל תוספת החמצן שהוא מקבל לאחר הניפוי, כמו תפיחה וקבלת בצק איכותי ויפה.


מה הסיבה שקמח לבן אינו בריא?


קמח לבן אינו בריא מהסיבות הבאות:

בעל ערכים תזונתיים דלים

מפריע לפעולת העיכול

גורם להשמנה

גורם לתחושה של רצון לאכילה מוגברת
מהם היתרונות התזונתיים של קמח קינואה?


יתרונו התזונתי של קמח הקינואה נובע מהיותו עשיר בחומצות אמינו ובחלבון.
איך להמיר קמח רגיל בקמח תופח במתכון?


המרת קמח תופח בקמח רגיל במתכונים תעשה לפי החישוב הבא:
במקום כוס אחת של קמח תופח יש להשתמש בכוס אחת של קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה ובמקום 1 ק"ג קמח תופח יש להשתמש ב1 ק"ג קמח רגיל עם שתי שקיות אבקת אפייה.
איך להסיר כתמי תה מכלי קרמיקה?


בכדי להסיר כתמי תה מכלי קרמיקה יש לשפשפם בחתיכת לימון טבול בקמח ולאחר מכן לשטוף אותם בסבון ומים חמים.

האם אפשר להכין לביבות ללא קמח?
איך להרגיע ידיים ששורפות מפלפל חריף?
האם יש קמח כשר לפסח?
איך לדעת שקמח התקלקל?
מהם יתרונותיו התזונתיים של קמח חומוס?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.