» «
מכונת קפה
חלב הקפה יוצא עם גוון בהיר ממכונת הקפה - מדוע ומה לעשות?



במידה וחלב הקפה יוצא לכם עם גוון בהיר מדי, ממכונת הקפה, יכולות להיות לכך מספר סיבות. הנה הסיבות - ופתרונן:

1. איכותו של הקפה בו אתם משתמשים אינה מתאימה - החליפו את סוג הקפה אותו אתם רוכשים.

2. הקפה הטחון לא מהודק די הצורך - יש לדחוס את הקפה בצורה טובה יותר.

3. שמתם כמות מעטה מדי של קפה טחון - יש להוסיף קפה טחון.

4. שמתם כמות גדולה מדי של קפה טחון - הורידו מכמות הקפה ששמתם.


ארנון שופמן מעיר:
כמות הקפה צריכה להיות קבועה, בין 7-8 גרם למנה בודדת או בין 14-16 למנה כפולה. גם ההידוק צריך להיות קבוע. אני אומר: לכו קרוב להכי חזק שאתם יכולים. הפרמטר היחיד שצריך להשתנות זה הטחינה, כך שהתשובה שלי היא שבמקרה הנדון הטחינה היא עבה מדי והקפה דלוח שניתן לראות זאת כשהקפה יוצא חסר גוון ומימי ללא שיכבת קרמה.

כמובן שיש להשתמש בקפה טרי וזה אומר עד חודש מיום הטחינה וגם זו הגזמה. רצוי לקנות כמויות קטנות, במידה ואין מטחנה בבית.
מכונת קפה
מה הכרחי לבדוק בבואנו לרכוש מכונת קפה?


כך תקנו נכון מכונת קפה:

1. ראשית, המכונה צריכה לאפשר שתי פעולות בסיסיות:
הורדת מים והכנת אספרסו ויצירת לחץ אדים להקצפת החלב.

2. צריך להיות רשום שהמכונה מסוגלת להפיק לחץ של 15 BAR או יותר למרות ששום מכונה ביתית לא מתקרבת ללחץ כזה, מכונה תעשיתית מייצרת 9 BAR בלבד. בכל זאת בידקו את הלחץ במפרט היצרן, זה מספק קריטריון מסויים.

3. חשוב לבדוק את אורך צינור הקצפת החלב ללא ההתקן שמגיע עימו על מנת לוודא שהוא מספיק ארוך לביצוע הקצפה.

4. שימו לב שניתן להשתמש גם בקפה טחון וגם בפודים. אני ממליץ על שימוש בקפה טחון גם מבחינת האיכות וגם מבחינת העלות. פודים זה קיצור דרך ברמה סבירה בלבד אך מי שמחפש את הדרך הקלה זו בהחלט אפשרות.

5. ידית מכונת הקפה זה דבר שמשתפר ככל שהמכונה עולה יותר אבל גם ראש בסיסי במכונה בעלות של 800 ש"ח הוא בסדר. במקרה הזה צריך להבין שזה פשוט עיניין של מחיר אבל לא העיקר. ראש קפה אייכותי עשוי ממתכת אייכותית, גודלו דומה יותר לזה של מכונה מקצועית ומשקלו כבד יחסית. במכונה שמחירה הוא עד 1000 ש"ח למשל ניתן לשים לב שהקף הראש קטן יותר, הראש קל מאוד ואייכות המתכת היא לא גבוהה במיוחד למרות שהדבר לא ימנע הפקת אספרסו ברמה גבוהה.

6. כל מה שנוגע לחומרים מהם עשויה המכונה והחומר ממנו עשוי דוד המים במכונה זה שוב עיניין של מחיר ושוב גם עם מה שיש במכונה במחיר נמוך יחסית ניתן להוציא קפה כמו בבית קפה. הטוב ביותר זה בסיס מפלדת אל חלד וגוף מנירוסטה עם דוד מים מאלומניום, במכונות בעלויות הנמוכות גוף המכונה לפעמים עשוי מפלסטיק ודוד המים באיכות נמוכה יותר אך מספקת.

7. כמובן אחריות לשנה לפחות.
החשיבות של סוג המכונה ואיכותה עולה כאשר שותים אספרסו ופחות כאשר שותים משקאות על בסיס חלב מכיוון שמה שבעיקר משתפר במכונות איכותיות יותר זה חליטת הקפה, ככל שהמכונה טובה יותר יציבות הטמפרטורה והלחץ שלה טובים יותר וכך גם האספרסו יצא טוב יותר.
חסכון
איך לחסוך בחשמל בקיץ ובחורף?



הנה 8 טיפים מהירים לחסכון בחשמל בבית:

1. איטום טוב בבית (הוצאות פחותות בחימום בחורף וקירור בקיץ).

2. הגפת תריסים בקיץ (הוזלה ניכרת בהוצאות מיזוג).

3. שימוש בנורות PL בבית.

4. ניקוי אבנית בקומקומים חשמליים ובדוד השמש ודוד חשמלי.

5. שימוש במטבח בטוסטר אובן ואם אופים או צולים בתנור, כדאי לכבות אותו ברבע שעה האחרונה והחום הפנימי יסיים את העבודה.

6. הרתחת מים בקומקום חשמלי רק של כמות הכוסות הנחוצה ולא יותר.

7. הימנעות ממייבש כביסה בימי שמש.

8. לעשות כביסה ב-90 מעלות רק לכביסה מלוכלכת מאד. בשאר המקרים 60 מעלות יספיקו ויחסכו הון.
מכונת קפה
איך להכין קפה במכונת קפה ללא קפסולה?
איך מכינים קפה במכונת קפה?
אפשר הדרכה להכנת קפה במכונת קפה?



הנה דרך טובה להכנת קפה במכונה:

1. מלאו את המכונה במים נקיים (מבריטה או מפילטר).

2. הפעילו את כפתור ההדלקה.

3. הקפידו שכפתור הקיטור כובה וידית הפילטר בתוכו (כדי שהיא תתחמם).

4. המתינו 5 עד 10 דקות תלוי בסוג המכונה (במכונות עם קפסולות ופודים לא צריך).

5. במקביל להמתנה, מלאו צלחת גדולה במים חמים.

6. משהמכונה התחממה מספיק, הכניסו קפה לידית הפילטר, ואז הפעילו את כפתור המשאבה ותנו לקפה לצאת במשך כ-25 שניות לכד קטן (רצוי מנירוסטה). בשניות הראשונות לא יוצא קפה בד"כ, ואז הקפה צריך לצאת חום כתום עם קצף למעלה.

7. הכניסו את הכד לתוך הצלחת עם המים החמים כדי שהקפה לא יתקרר.

8. הפעילו את כפתור בניית הקיטור. תוך משהו כמו 30 שניות עד דקה (במכונות שונות) תידלק מנורת הקיטור.

9. פתחו קצת את ברז הקיטור כדי לשחרר את המים שבצינור*

10. כשייצא קיטור נקי, סגרו את הברז, הכניסים את קנקן החלב כשקצה הצינור עמוק בתוך החלב, ופתחו את הברז עד הסוף. הורידו את הקנקן עד שקצה הצינור יהיה ממש על פני החלב (רצוי קרוב לדופן) והטו את הקנקן כך שהחלב יקבל תנועה סיבובית.

11. לאחר שקיבלתם קצף, סגרו את הברז והוציאו את הקנקן. נגבו את הצינור ושחררו קצת לחץ, לנקות את פנים הצינור.


זהו. מיזגו את הקפה לספל מחומם, מעליו את החלב ותיהנו!!

לאחר הסיום, אל תשכחו לכבות את כפתור הקיטור ולשחרר קצת קיטור, זאת כדי להחזיר את המכונה לטמפרטורת עבודה.


* במכונה עם קפסולות או פודים, בגלל שבמקום הדוד יש משאבה חזקה שיוצרת לחץ בזמן הקיטור, חשוב לשחרר הרבה מים לפני שיתקבל קיטור טוב, והקיטור ייצא בפולסים.

קפה

מקינטה
איזו מקינטה כדאי לקנות?


שוב ושוב בהשוואות מקינטות מנצחות המקינטות של ביאלטי. הדגם החדש יותר, מתחילת העשור, מקינטה בריקה (Bialetti Brika), זה שמפחית בין השאר את הסיכוי שטיפות מים שהצטברו במכסה יצנחו לקפה ויקלקלו את טעמו, ניצח שוב והוא הדגם המומלץ, גם לדעת מירי צל דונטי מ-YNET שפירסמה השוואת מקינטות ב-21.12.10.

ציטוט של הבוחנת:
"בשורה התחתונה: המקינטה הכי טובה שבדקתי. בזכות הקפה שהיא מייצרת יכולה אפילו להחליף מכונת אספרסו חשמלית יקרה."


מצורף וידאו קצר למטה - בהצלחה!

https://youtu.be/TkaiLtwB_ZA


וכך ניתן לשפר איתה את הקרמה שלמעלה:

https://youtu.be/4aT6DCAKQII
קפה
איך לשרוף שומנים בעזרת קפאין?


ניתן לשרוף שומנים ולשפר את הביצועים של שרירי הגוף בצורה קלה יותר, אם שותים משקה עם קפאין כשעה עד שעה וחצי לפני אימון גופני.

הקפאין (במיוחד בקפה שחור וחזק) גורם להעלאה בריכוז חלק מחומצות השומן בדם ולמעשה מסייע בניצול השומן בזמן פעילות גופנית.

חשוב לציין, שבכדי שהשפעתו של הקפאין אכן תהיה בעלת משמעות, יש לצרוך אותו לפני האימון ולהימנע ממנו בשאר היום.


הערת המומחית ענת פלדמן: למי שמורגל בשתיית קפאין (דיאט קולה, קולה, קפה ומשקאות עם קפאין כמו רדבול ושות') זה לא ממש תופס. ו... אין תחליף לעבודה אירובית עצמה.
קפה הפוך
איך מכינים קפה הפוך במכונת קפה?


כך מכינים קפה הפוך במכונת קפה:

1. הכניסו את הקפה הטחון למסננת (על הקפה הטחון חייב להגיע בדיוק עד הסימון) והדקו אותו במידה, לא חלש ולא חזק מדי.

2. הכניסו את ידית המסננת לתוך הפיה וסובבו כדי לסגור אותה.

3. הכינו את האספרסו לכוס, כשהיחס הוא 1/3 כוס אספרסו עבור קפה הפוך. אם תרצו קפה חזק, אל תוסיפו עוד מים חמים, אלא השתמשו במסננת הכפולה של האספרסו, זו שמיועדת ל- 2 כוסות קפה.

4. הכינו חלב מוקצף ומיזגו אותו לקפה.

5. הוסיפו סוכר לפי הטעם ואם תרצו, פזרו מעט שוקולד מגורד על הקצף והגישו.
קפה
מהם סוגי הקפה הפופולאריים בעולם?



סוגי הקפה האהובים בעולם הם:

קפה ערביקה – הזן הנפוץ בעולם (75% מהקפה הנמכר בעולם הוא מזן הערביקה). מוצאו מאתיופיה והוא צומח במקומות גבוהים והרריים, עם מעט שמש. פולי הקפה מזן זה קשים יותר וגם טעמם וניחוחם עשירים יותר. בין תת-הזנים של קפה הערביקה: מריגוגי'פה, בורבון ומוקה.

קפה רובוסטה – הזן השני הנפוץ בעולם. מוצאו מקונגו. צבעי הפולים שלו צהבהב-חום והם קטנים ועגולים. הרובוסטה גדל באזורים טרופיים, מחוף השנהב ועד יאווה, אוגנדה, קניה ועוד. הרובוסטה אינו זקוק לגשם כמו הערביקה ולכן גידולו קל הרבה יותר, מה שמוזיל אותו, ביחס לערביקה. הוא חזק יותר מבחינת הקפאין, אך גם מריר יותר מהערביקה.


ארנון שופמן, מומחה הקפה, מעיר:
10% מתוך מטעי הערביקה הם Specialty coffee שזה העילית של פולי הקפה. המטעים הללו נבחרים לפי סטנדרטים עולמיים מוסדרים.


קפוצ'ינו
איך להכין קפוצ'ינו במכונת קפה?


דרך ההכנה של קפוצ'ינו במכונת קפה היא כזו:

1. הכניסו את הקפה הטחון למסננת (על הקפה הטחון חייב להגיע בדיוק עד הסימון) והדקו אותו במידה, לא חלש ולא חזק מדי.

2. הכניסו את ידית המסננת לתוך הפיה וסובבו כדי לסגור אותה.

3. הכינו את האספרסו לכוס, כשהיחס הוא 1/3 כוס אספרסו לקפוצ'ינו. אם תרצו קפה חזק, אל תוסיפו עוד מים חמים, אלא השתמשו במסננת הכפולה של האספרסו, זו שמיועדת ל- 2 כוסות קפה.

4. הכינו חלב חם ומיזגו אותו לקפה - 1/3 נוסף של הכוס.

5. הוסיפו את החלב המוקצף ל-1/3 האחרון.

6. הוסיפו סוכר לפי הטעם ומעט שוקולד מגורד על הקצף והגישו.
איך להכין עוגת שוקולד, קרם מסקרפונה קפה וגאנש שוקולד מריר?



הנה מתכון לעוגת שוקולד, קרם מסקרפונה קפה וגנאש שוקולד מריר קפה של הקונדטורית שרון היינריך:

יש להשתמש בתבנית מלבנית (או רינג) בגודל 20X25 גובה 6 ס"מ:

המצרכים:
=========
בסיס עוגת שוקולד ואגוזים:
200 גרם חמאה רכה מאוד (לא מומסת)
140 גרם סוכר
4 ביצים גודל L
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
150 גרם שוקולד מריר איכותי (אני עשיתי שימוש ב 66%)

גנאש שוקולד חלב מוקצף:
300 גרם שוקולד חלב
300 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שמנת מתוקה להוספה במהלך ההקצפה

קרם מסקרפונה קפה:
280 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
280 גרם גבינת מסקרפונה
3 כפות קפה מגורען נמס + 2 כפות מים חמים מעורבבים ביחד למשחת קפה

גנאש שוקולד מריר קפה:
180 גרם שוקולד מריר קצוץ
200 גרם שמנת מתוקה
כף קפה מגורען נמס


נסו ליצור טקסטורה חופשית בגנאש, נותן מראה מהפנט

אופן ההכנה:
===========
בסיס עוגת שוקולד ואגוזים:
1. בקערה גדולה מערבבים חמאה עם סוכר וביצים. ניתן לערבב באמצעות מטרפה ידנית, מיקסר ידני או מיקסר. אין צורך בהקצפה, הרעיון הוא להגיע לתערובת אחידה.
2. ממסים שוקולד על בן מארי או במיקרו גל. לאחר שהשוקולד נמס והצטנן קלות, מאחדים אותו עם תערובת הביצים והחמאה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים אגוזים ומערבבים.
3. משטחים על תבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, עד שהעוגה יציבה אך לא יבשה מדי (כ 30 דקות). מניחים לצינון בטמפרטורת החדר.

גנאש שוקולד חלב מוקצף:
4. מביאים שמנת לסף רתיחה
5. יוצקים שמנת על השוקולד, ממתינים כמה שניות ומערבבים לקבלת גנאש חלק. מכניסים למקרר למינימום 4 שעות.
6. מוציאים מהמקרר, מוסיפים את יתרת השמנת ומקציפים לגנאש יציב, יש להימנע מהקצפת יתר משום שהגנאש נוטה להישבר.
7. יוצקים את הגנאש המוקצף על עוגת השוקולד, מיישרים את הגנאש באמצעות פלטה. מעבירים למקרר עד להתייצבות.

קרם מסקרפונה קפה:
8. מביאים שמנת לסף רתיחה
9. יוצקים שמנת על השוקולד, ממתינים כמה שניות ומערבבים לקבלת גנאש חלק. מכניסים למקרר לכשעה.
10. מערבבים גבינת מסקרפונה עם גנאש השוקולד, מוסיפים את משחת הקפה ומערבבים. מכניסים למקרר לשעתיים.
11. מוציאים את הקרם מהמקרר ומקציפים לקבלת קרם יציב מאוד (לא להתייאש, זה לוקח לעתים לא מעט זמן).
12. משטחים את קרם המסקרפונה קפה על פני העוגה (מעל שכבת הגנאש המוקצף), מיישרים באמצעות פלטה, מעבירים למקרר עד להתייצבות.

גנאש שוקולד מריר קפה:
13. מביאים שמנת וקפה לסף רתיחה.
14. יוצקים שמנת על השוקולד, ממתינים כמה שניות ומערבבים באמצעות מרית לקבלת גנאש חלק. יש לערבב בעדינות רבה מבלי להרים את המרית מתחתית הקערה, זאת כדי לא להכניס בועות אוויר לגנאש שצריך להתקבל חלק.
15. יוצקים את הגנאש על העוגה ובעזרת תנועות טלטול קלות משטחים אותו, אפשר גם להיעזר בפלטה וליצור טקסטורות על הגנאש.
16. מכניסים למקרר לכמה שעות וטורפים.
איך לכוון את מטחנת הקפה?



קודם כל, כדי לדעת לכוון מטחנת קפה צריך לדעת לזהות זרימה נכונה של אספרסו מהמכונה (ראה טיפ בנוגע לטחינה אופטימלית).

צריך להגיע תוך כדי ניסיונות לטחינה אשר מביאה לרמת אספרסו טובה.

במטחנות הטובות והמומלצות ניתן לכוון את מידת הטחינה ואז לאט לאט מזיזים (בין אם בכיוון רציף או דרגות) עד שמגיעים לרמת טחינה מתאימה שרואים שהזרימה היא אחידה, עשירה וממצה את הקפה עד תום.

ישנן מטחנות שבהן לא ניתן לכוון את רמת הטחינה אלא יש כפתור שעליו לוחצים וצריך להפסיק את הטחינה בעובי המתאים. כמובן שבמטחנות כאלה קשה יותר להגיע לטחינה טובה. כשכבר מגיעים לתוצאה טובה, קשה לשחזר אותה ולכן מטחנות כאלה אינן מומלצות.
איך לשפר את השינה?


השינה חשובה ביותר לבריאות הגוף והנפש, לאיכות החיים ואריכות ימים והיא אפילו תורמת המון ליצירתיות. כדי לשפר אותה כדאי להקפיד על הדברים הללו:

1. להימנע מקפה בערב ולאורך היום כללית.

2. להרחיק את הטלוויזיה מחדר השינה.

3. להקפיד על 7 שעות שינה לפחות.

4. להחליף את המיטה שלכם אחת ל-10 שנים.

5. להתקלח במקלחת חמה לפני השינה.

6. ליצור סביבת שינה חשוכה.


הגולשת חיה מציעה גם:

1. לא להירדם עם מוסיקה או רדיו שממשיכים לפעול.

2. ללכת לישון בשעה סבירה לפני שעוברים את השיא(בערך 23.00).

3. מזרן טוב (לפי צרכי ותגובות הגוף).

4. תמיכה מתאימה לראש (לא גבוהה מדי).
אפשר לקבל טיפים להכנת קפוצ'ינו?
על מה להקפיד בהכנת קפה במכונת קפה?

בהכנת קפה במכונת קפה הקפידו על הדברים הבאים:

1. הכינו את האספרסו ראשון, לפני שהכנתם את החלב המוקצף.

2. כשמקציפים חלב, אין לתת לחלב להגיע לטמפרטורת הרתיחה שלו! כללית, חלב לא יעבור 80 מעלות.

3. על פולי הקפה להיות טחונים טריים.

4. כדי להימנע מטעם מר בקפה, על המסננת עם הקפה הטחון והפיה שאליה מחברים אותה, להיות נקיות משאריות של קפה.

5. כולם אומרים שהקצפה טובה אפשר לבצע רק בכלי נירוסטה שנעשה צר כלפי מעלה (כלומר, רחב בחלקו התחתון).

6. כשמכניסים את הקפה הטחון למסננת, הקפידו להדק אותו במידה, לא חלש מדי ולא חזק מדי.
איך להקציף חלב לקפה הפוך?



הכנה של חלב מוקצף לקפה הפוך וקפה קפוצ'ינו, במכונת קפה, אינה קשה.

את החלב המוקצף נכין אחרי הכנת האספרסו. עשו זאת כך:

1. מלאו את הקנקן בחציו, או את כל חלקו התחתון הרחב יותר של הכד, אם זה כד סטנדרטי, בחלב 3%.

2. הכניסו את פיית הקפוצ'ינו לתוך החלב, לעומק של חצי ס"מ.

3. פתחו את ברז ההרתחה, כמעט עד הסוף, והטו את הקנקן בזוית שגורמת לפיה להיות בתוך הקנקן כשהחלב מכסה רק את קצה הפיה.

4. בעוד החלב שבקנקן מסתובב מסביב לפיה, השתמשו ביד השניה כדי להרגיש את החום של הקנקן, וכשלא יכולים יותר לסבול את החום, מזיזים אותה, סופרים עד 5, וסוגרים את ברז ההרתחה.

5. קחו את החלב המוקצף וערבבו אותו בעדינות מירבית, על ידי תנועה סיבובית עדינה וקצרה של הקנקן, לערבוב מיטבי של הקצף עם החלב. אפשר להקיש עם הקנקן על השיש, להוצאת בועות האוויר הגדולות.

6. מיזגו את החלב המוקצף, בעדינות, למרכז כוס הקפה.



גם אם אתם רוצים, כמתחילים אל תתרכזו כרגע ביצירת צורות של פרחים, לב ועלים. עוד יבוא היום.. בינתיים הכי טוב הוא לשפר את המיומנות ביצירת טעם מושלם.


(תודה לארנון שופמן על התיקונים).
כיצד שומרים על קיטור כל זמן ההקצפה של החלב במכונת קפה?


במכונה ביתית כאשר המכונה במצב קיטור, ישנה מנורת חיווי שאומרת לנו מתי המכונה מוכנה להקצפה. כאשר המנורה דולקת מפסיק להיווצר קיטור עד שהנורה כבה שוב. במצב כזה, במהלך ההקצפה, נגמר הלחץ לפני שהספקנו לסיים.

אני ממליץ להפעיל את הקיטור לפני שהמנורה נדלקת לתוך כלי או כד ולהתחיל את ההקצפה כאשר הקיטור יציב וללא מים, כאשר המנורה לא נדלקה ובצורה כזו המכונה ממשיכה לייצר כל הזמן קיטור ככל שנדרש.

בכל מיקרה כדאי לשחרר קיטור לתוך כלי כי תמיד בהתחלה יש מעט מים שאותם אנחנו לא רוצים בחלב.
איך להכין מוס שוקולד-קפה?


הנה מתכון למוס שוקולד-קפה כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

יש להתחיל בהכנת המוס יום קודם ולהגישה לאחר איחסון של לילה במקרר:

המצרכים ל-12 מנות:
================
1/2 כפית קפה נמס

1/4 כוס מים רותחים

225 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/4 כוס אבקת קקאו

400 מ"ל שמנת מתוקה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

אפשרות: כף ברנדי

לגנאש:
=====
200 גרם שוקולד מריר

200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערה מתאימה את אבקת הקפה, המים, השוקולד והקקאו וממיסים בהפסקות. (מפעילים בכל פעם לכמה שניות). מערבבים לקרם חלק.

2. שמים את השמנת בקערת מערבל ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר והברנדי (אם רוצים) ומקציפים עוד קצת רק עד שהם נטמעים בקצפת, אך היא לא מתקשה. מעבירים כשליש מכמות הקצפת לקרם השוקולד ומערבבים בעדינות, מוסיפים את היתרה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה אחידה.

3. הגנאש: שמים את השוקולד והשמנת בקערה מתאימה וממיסים במיקרוגל. מערבבים לקרם חלק ומאחסנים במקרר ל-10 דקות.

4. ההרכבה: יוצקים 2 כפות גנאש לכל כוסית ומאחסנים במקפיא ל-3 דקות. יוצקים מעל 2 כפות מוס שוקולד ומאחסנים במקפיא שוב ל-3 דקות. חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים כך שיתקבלו 4 שכבות שונות. מאחסנים במקרר למשך לילה ומגישים למחרת.
איזו מכונת קפה מכינה את הקפה הטוב ביותר?



בהשוואה עיוורת של טעמי קפה משש מכונות אספרסו ביתיות של חברות שונות והקפסולות התואמות שלהן, מצאה היאלי יעקבי־הנדלסמן ב"ישראל היום" שמכונת הקפה הזולה ביותר, עם יחס עלות-תועלת המוצלח ביותר כמובן, היא זו שניצחה במבחן הטעימות, כמו גם בהפעלה הקלה והנוחה והניקוי הפשוט שלה. נקודה נוספת שציינו הטועמים מבלי לדעת שמדובר במכונה הזוכה היא עיצוב ההיי־טק המרשים והמודרני שלה.

מדובר במכונת קפה מדגם "קרמסו". ההשוואה פורסמה בתאריך 29.06.2013 והמחיר של ה"קרמסו", כולל המקציף החיצוני שנמכר בנפרד, מצוין - 698 ש"ח כולל מקציף.


נקודה נוספת שמציינת הכותבת היא שהקפסולות של מכונת הקפה הזו הן מפלסטיק מתכלה, כך שגם בשמירה על איכות הסביבה היא מצטיינת.


איך להכין הכנת מאפינס קפה ושוקולד צ'יפס טבעוני?



הנה מתכון להכנת 12 יחידות מאפינס קפה ושוקולד צ'יפס טבעוני:

המצרכים:
=========
2 כוסות קמח (280 גרם)

3/4 כוס סוכר (170 גרם)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)

1/2 כוס ברס (אגוזי לוז מקורמלים, 70 גרם)

1 כוס חלב סויה (240 גרם)

5 כפיות קפה נמס

1/2 כוס שמן (100 גרם)

1 מעדן אלפרו ווניל

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה, ושוקולד צ'יפס וברס.

3. ממסים את הקפה בחלב סויה בקערה נפרדת ומוסיפים את השמן והמעדן ומערבבים.

4. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.

5. משמנים תבנית שקעים למאפינס וממלאים את השקעים עד 2/3 מגובהם.

אופים כ-20 דקות או עד שהמאפינס זהובים ותפוחים.
על מה להקפיד בשימוש במקינטה?


בקניית מקיטנה הקפידו על הדברים הללו:

1. לאחר הקניה חובה "להשמיש" את המקינטה, כלומר, להכין לפחות 3 פעמים קפה ולא לשתות אותו, זאת בכדי להקנות למקינטה טעם של קפה.

2. את המקינטה יש לשטוף תמיד אך רק במים. אין להשתמש בסבון, סקוטש' או מדיח כלים אלא רק במים.

3. מקינטות העשויות מנירוסטה אפשרי להכניס למדיח.

4. יש להשתמש באספרסו טחון במידת טחינה בינונית. כל סוג אחר יסתום את הפילטרים במקינטה.

5. ניתן להשתמש במקינטות מאלומיניום ומנירוסטה על כל סוגי הכירות, כירת בישול ניידת ואפילו מעל מדורה.

6. המקינטות העשויות אלומיניום, מתוצרת Bialetti, עומדות בתקנים מחמירים, אינן גורמות לפליטת כל חומרים למים ואינן גורמות לכל סיכון בריאותי כתוצאה מהשימוש באלומיניום.

7. כך תכינו קפה במקינטה:

1. יש למזוג מים למיכל התחתון לפי המידה מסומנת (לא יעלה על קו שסתום הביטחון במיכל התחתון).

2. מוסיפים את הקפה (אספרסו) למסננת מבלי לדחוס אותו. במקינטה כמות הקפה קבועה ומדויקת. אין אפשרות להכין כמויות שונות בכל הכנה.

3.כדאי להרטיב את הגומייה המפרידה בין שני חלקי המקינטה בכדי להגביר את האטימות. יש לשים לב כי אין שאריות קפה במשטח ההברגה.

4. מבריגים את שני חלקי המקינטה עד הסוף מבלי לחץ על הידית ואז מניחים על הכיריים. יש להקפיד שקוטר הלהבה לא יעלה על קוטר המיכל התחתון של המקינטה. בכיריים חשמליות שמים את המקינטה על הקצה ולא באמצע.

5. הלחץ גורם למים לעלות ולחלוט את הקפה למיכל העליון. ברגע שהקצף מתחיל לצאת לעלות מיכל העליון מורידים את המקינטה מהאש.

6. מוזגים ושותים.
אם אין מטחנה, כיצד קונים קפה טחון שמתאים למכונת הקפה שלך?


כבר ציינתי שהטחינה שונה בין מכונה למכונה ולכן המסקנה היא שאם קונים קפה טחון בסופר או באינטרנט הוא לא יתאים למכונה הספציפית שלכם ולכן אינו מומלץ.

אני ממליץ לרכוש את הקפה בבתי הקפה או בתי הקלייה. שם גם מובטח לכם קפה טרי שניטחן במקום לפי הצרכים שלכם. בדרך כלל בבתי קפה יש המלצת טחינה לכל חברה שמייצרת מכונות קפה אבל, אני ממליץ שלא להסתמך עליה. אני מציע קודם כל לבדוק באיזו רמת טחינה משתמש בית הקפה למכונה שנמצאת ברשותו כנקודת פתיחה, לאחר מכן לקחת מרווח של 0.3 כלפי מעלה (עבה יותר) ולנסות בבית ולראות. במידה וזורם לאט מדי לטחון מעט יותר עבה ואם להפך אז דק יותר עד שמגיעים לרמת טחינה טובה. מומלץ גם לקנות כל פעם באותו מקום שם המטחנה היא אותה מטחנה ואתם יודעים מה לבקש.
על מה להקפיד בטחינת פולי קפה למכונת קפה?
על מה להקפיד בהכנת קפה במכונת קפה?

בהכנת קפה במכונת קפה הקפידו על הדברים הבאים:

- שימרו על מטחנת הקפה תמיד נקייה.

- הקפידו לטחון את פולי הקפה ככל הניתן בסמוך להכנת הקפה עצמו.

- לא מומלץ לטחון באותה המטחנה את פולי הקפה הרגילים עם פולי קפה נטולי קפאין ופולי קפה בטעמים.

- עד כמה לטחון את הפולים? - רמת הטחינה של פולי הקפה תיקבע בהתאם לטעמכם, למכונת הקפה ולסוג הקפה שאתם מכינים. בכל מקרה, אין מתכון אחד מדוייק וחד משמעי. נסו טחינות שונות, זמן טחינה ורמת טחינה ובהדרגה תוכלו להגיע לטעם שאתם אוהבים.

- הקפה יורד מהר מדי לכוס? טחנו את פולי הקפה יותר דק.

- הקפה יורד לאט מדי לכוס? הקפידו על טחינת פולי הקפה לתערובת גסה יותר.


ארנון שופמן מעיר:
מה שקובע את הטחינה זה רק סוג המכונה בה משתמשים ולא איזה משקה או איך אנחנו אוהבים את הקפה שלנו. אספרסו טוב הוא בעל מאפיינים ברורים של זרימה, קרמה וטמפטורה. אספרסו טוב ימצא את את כל החומרים שבמנת הקפה והזרימה תהיה שמנונית ואחידה. צריך לראות כדי להבין. החלפת סוג התערובת עלולה לשנות את הטחינה. משחק עם חוזק המשקה יעשה עם מים או חלב אבל מנת האספרסו לעולם צריכה להיות אחידה.
איך לבחור מכונת קפה?
באיזה כד חלב צריך להשתמש להקצפת חלב במכונת אספרסו?
איך לנקות מחשב נייד שנשפכו עליו נוזלים?
על מה להקפיד לקפה מוצלח במכונה?
איך מקציפים חלב במכונת אספרסו?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.