» «
מקינטה
על מה להקפיד בשימוש במקינטה?


בקניית מקיטנה הקפידו על הדברים הללו:

1. לאחר הקניה חובה "להשמיש" את המקינטה, כלומר, להכין לפחות 3 פעמים קפה ולא לשתות אותו, זאת בכדי להקנות למקינטה טעם של קפה.

2. את המקינטה יש לשטוף תמיד אך רק במים. אין להשתמש בסבון, סקוטש' או מדיח כלים אלא רק במים.

3. מקינטות העשויות מנירוסטה אפשרי להכניס למדיח.

4. יש להשתמש באספרסו טחון במידת טחינה בינונית. כל סוג אחר יסתום את הפילטרים במקינטה.

5. ניתן להשתמש במקינטות מאלומיניום ומנירוסטה על כל סוגי הכירות, כירת בישול ניידת ואפילו מעל מדורה.

6. המקינטות העשויות אלומיניום, מתוצרת Bialetti, עומדות בתקנים מחמירים, אינן גורמות לפליטת כל חומרים למים ואינן גורמות לכל סיכון בריאותי כתוצאה מהשימוש באלומיניום.

7. כך תכינו קפה במקינטה:

1. יש למזוג מים למיכל התחתון לפי המידה מסומנת (לא יעלה על קו שסתום הביטחון במיכל התחתון).

2. מוסיפים את הקפה (אספרסו) למסננת מבלי לדחוס אותו. במקינטה כמות הקפה קבועה ומדויקת. אין אפשרות להכין כמויות שונות בכל הכנה.

3.כדאי להרטיב את הגומייה המפרידה בין שני חלקי המקינטה בכדי להגביר את האטימות. יש לשים לב כי אין שאריות קפה במשטח ההברגה.

4. מבריגים את שני חלקי המקינטה עד הסוף מבלי לחץ על הידית ואז מניחים על הכיריים. יש להקפיד שקוטר הלהבה לא יעלה על קוטר המיכל התחתון של המקינטה. בכיריים חשמליות שמים את המקינטה על הקצה ולא באמצע.

5. הלחץ גורם למים לעלות ולחלוט את הקפה למיכל העליון. ברגע שהקצף מתחיל לצאת לעלות מיכל העליון מורידים את המקינטה מהאש.

6. מוזגים ושותים.
מכונת קפה
על מה להקפיד בטחינת פולי קפה למכונת קפה?
על מה להקפיד בהכנת קפה במכונת קפה?

בהכנת קפה במכונת קפה הקפידו על הדברים הבאים:

- שימרו על מטחנת הקפה תמיד נקייה.

- הקפידו לטחון את פולי הקפה ככל הניתן בסמוך להכנת הקפה עצמו.

- לא מומלץ לטחון באותה המטחנה את פולי הקפה הרגילים עם פולי קפה נטולי קפאין ופולי קפה בטעמים.

- עד כמה לטחון את הפולים? - רמת הטחינה של פולי הקפה תיקבע בהתאם לטעמכם, למכונת הקפה ולסוג הקפה שאתם מכינים. בכל מקרה, אין מתכון אחד מדוייק וחד משמעי. נסו טחינות שונות, זמן טחינה ורמת טחינה ובהדרגה תוכלו להגיע לטעם שאתם אוהבים.

- הקפה יורד מהר מדי לכוס? טחנו את פולי הקפה יותר דק.

- הקפה יורד לאט מדי לכוס? הקפידו על טחינת פולי הקפה לתערובת גסה יותר.


ארנון שופמן מעיר:
מה שקובע את הטחינה זה רק סוג המכונה בה משתמשים ולא איזה משקה או איך אנחנו אוהבים את הקפה שלנו. אספרסו טוב הוא בעל מאפיינים ברורים של זרימה, קרמה וטמפטורה. אספרסו טוב ימצא את את כל החומרים שבמנת הקפה והזרימה תהיה שמנונית ואחידה. צריך לראות כדי להבין. החלפת סוג התערובת עלולה לשנות את הטחינה. משחק עם חוזק המשקה יעשה עם מים או חלב אבל מנת האספרסו לעולם צריכה להיות אחידה.
הקצפת חלב
כיצד שומרים על קיטור כל זמן ההקצפה של החלב במכונת קפה?


במכונה ביתית כאשר המכונה במצב קיטור, ישנה מנורת חיווי שאומרת לנו מתי המכונה מוכנה להקצפה. כאשר המנורה דולקת מפסיק להיווצר קיטור עד שהנורה כבה שוב. במצב כזה, במהלך ההקצפה, נגמר הלחץ לפני שהספקנו לסיים.

אני ממליץ להפעיל את הקיטור לפני שהמנורה נדלקת לתוך כלי או כד ולהתחיל את ההקצפה כאשר הקיטור יציב וללא מים, כאשר המנורה לא נדלקה ובצורה כזו המכונה ממשיכה לייצר כל הזמן קיטור ככל שנדרש.

בכל מיקרה כדאי לשחרר קיטור לתוך כלי כי תמיד בהתחלה יש מעט מים שאותם אנחנו לא רוצים בחלב.
מכונת קפה
איך לשמור על מכונת הקפה שלנו?



הנה 5 הוראות חשובות לשמירה על מכונת הקפה הביתית:

1. הקפידו על ניקיון המכונה לפי הוראות היצרן שלה. לכל מכונה הוראות שונות, לכן אם החלפתם מכונה, קראו היטב את ההוראות החדשות ופעלו לפיהן.

2. רצוי להוציא את הקפסולה מהמכונה בתום השימוש, או כאשר מצטברות כחמש קפסולות. רצוי לא להעמיס על המכונה ולהגיע למצב שהיא אינה יכולה להכין עוד כוס קפה.

3. נקו את המכונה עם המנקה הרשמי של יצרן המכונה, אך אם הוא חסר לכם והמוכנה זקוקה לנידוי מיידי, עשו זאת עם מים וחומץ או בעזרת מלח לימון.

4. ניתן להשתמש במים מסוננים (מבריטה לדוגמה) ולא רק במים מזוקקים, רבים יאמרו שטעמו של הקפה אף ישתבח עם מים מסוננים.

5. ניתן להשתמש בקפסולות תואמות למכונת הקפה ולא רק בקפסולות של החברה ממנה קניתם. השוו מחירים וטעמים - ותיהנו יותר.

קפה

מקינטה
איזו מקינטה כדאי לקנות?


שוב ושוב בהשוואות מקינטות מנצחות המקינטות של ביאלטי. הדגם החדש יותר, מתחילת העשור, מקינטה בריקה (Bialetti Brika), זה שמפחית בין השאר את הסיכוי שטיפות מים שהצטברו במכסה יצנחו לקפה ויקלקלו את טעמו, ניצח שוב והוא הדגם המומלץ, גם לדעת מירי צל דונטי מ-YNET שפירסמה השוואת מקינטות ב-21.12.10.

ציטוט של הבוחנת:
"בשורה התחתונה: המקינטה הכי טובה שבדקתי. בזכות הקפה שהיא מייצרת יכולה אפילו להחליף מכונת אספרסו חשמלית יקרה."


מצורף וידאו קצר למטה - בהצלחה!

https://youtu.be/TkaiLtwB_ZA


וכך ניתן לשפר איתה את הקרמה שלמעלה:

https://youtu.be/4aT6DCAKQII
קפה
מהם סוגי הקפה הפופולאריים בעולם?



סוגי הקפה האהובים בעולם הם:

קפה ערביקה – הזן הנפוץ בעולם (75% מהקפה הנמכר בעולם הוא מזן הערביקה). מוצאו מאתיופיה והוא צומח במקומות גבוהים והרריים, עם מעט שמש. פולי הקפה מזן זה קשים יותר וגם טעמם וניחוחם עשירים יותר. בין תת-הזנים של קפה הערביקה: מריגוגי'פה, בורבון ומוקה.

קפה רובוסטה – הזן השני הנפוץ בעולם. מוצאו מקונגו. צבעי הפולים שלו צהבהב-חום והם קטנים ועגולים. הרובוסטה גדל באזורים טרופיים, מחוף השנהב ועד יאווה, אוגנדה, קניה ועוד. הרובוסטה אינו זקוק לגשם כמו הערביקה ולכן גידולו קל הרבה יותר, מה שמוזיל אותו, ביחס לערביקה. הוא חזק יותר מבחינת הקפאין, אך גם מריר יותר מהערביקה.


ארנון שופמן, מומחה הקפה, מעיר:
10% מתוך מטעי הערביקה הם Specialty coffee שזה העילית של פולי הקפה. המטעים הללו נבחרים לפי סטנדרטים עולמיים מוסדרים.
קפוצ'ינו
איך להכין קפוצ'ינו במכונת קפה?


דרך ההכנה של קפוצ'ינו במכונת קפה היא כזו:

1. הכניסו את הקפה הטחון למסננת (על הקפה הטחון חייב להגיע בדיוק עד הסימון) והדקו אותו במידה, לא חלש ולא חזק מדי.

2. הכניסו את ידית המסננת לתוך הפיה וסובבו כדי לסגור אותה.

3. הכינו את האספרסו לכוס, כשהיחס הוא 1/3 כוס אספרסו לקפוצ'ינו. אם תרצו קפה חזק, אל תוסיפו עוד מים חמים, אלא השתמשו במסננת הכפולה של האספרסו, זו שמיועדת ל- 2 כוסות קפה.

4. הכינו חלב חם ומיזגו אותו לקפה - 1/3 נוסף של הכוס.

5. הוסיפו את החלב המוקצף ל-1/3 האחרון.

6. הוסיפו סוכר לפי הטעם ומעט שוקולד מגורד על הקצף והגישו.
מכונת קפה
איך לבחור מכונת קפה?
איך בוחרים מכונת קפה?

הנה 19 נקודות חשובות לבחירת מכונת קפה:

1. כמובן שהחשוב ביותר הוא איכות הקפה והקצף של המכונה. העדיפו מכונה שאהבתם את הטעם של תוצריה (בחנות שמדגימה, אצל חברים וכדומה).

2. מכונה חצי אוטומטית היא הנפוצה ביותר (מאפשרת ליהנות מהכנת הקפה בעצמכם, אך ללא מיומנות וסיבוך שמאפיין את המכונה הידנית או המחיר הגבוה מאד של המכונה האוטומטית).

3. בדקו איך מזינים את הקפה: הפודים הם הנפוצים ביותר והנוחים ביותר. הכנסת קפה בתפזורת היא הזולה ביותר אך המכלכלת ביותר וקפסולות הן הכי יקרות והכי פחות נפוצות במקומות הרכישה.

4. לטעם מיטבי של הקפה הקפידו על לחץ מים מינימלי של 8-9 BAR כשעדיף לחץ של 14-15 ובכל מקרה שלא יעלה על 18).

5. גודל המכונה צריך להתאים למקום על השיש שיש לכם בשבילה.

6. בדקו מאסיביות, חומרים מהם עשויים החלקים והכפתורים של המכונה, אופן הפירוק והפתיחה של חלקיה היומיומיים (מסננים, מגשים ומיכלים) וכדומה.

7. קנו מכונה קלה לניקוי (או מערכת ניקוי פנימי או קלות פירוק החלקים לצורך ניקוי).

8. ואגב, בדקו כמה נוח ריקון מגש העודפים (שאוגר את עודפי הנוזלים).

9. עדיפה מכונה כבדה (שלא תזוז כשאתם מרכיבים את מסנן החליטה) וכדאי שתהיה עשויה מחומרים מתכתיים ואיכותיים כגון נירוסטה או פלדה.

10. כדאי שבמכונה יהיה חיווי של אלמנטים כמו התראה על חוסר במים (רצוי גם מנגנון שימנע חימום כשאין מים) והגעת המועד לביצוע הניקוי התקופתי של אבנית.

11. בדקו את נפח מיכל המים (נפח של 0.8 ייתן לכם 4 ספלי קפה בגודל רגיל וכ-15 ספלוני אספרסו קצר) והעדיפו מיכל שמותאם לכמות היומית שתצרכו.

12. העדיפו מיכל מים נשלף.

13. עדיפה מכונה עם משטח לחימום הכוסות (למניעת צניחה של חום הקפה בכוס קרה).

14. עדיפה מכונה עם פיית מזיגה כפולה, שבה ניתן להכין שתי כוסות קפה במקביל.

15. עדיפה מכונה עם מסנן מים שנועד לנטרל את טעמי הלוואי שבמים.

16. אוהבי קפה על הבוקר - חפשו אפשרות תכנות הפעלה דחויה
(כשהמכונה מכינה את הקפה מיד בשעת ההשכמה בבוקר).

17. כדאי לבחור מכונה שיכולה להכין ביום קצת יותר כוסות ממה שאתם באמת צריכים (לפי נתוני היצרן, כמובן).

18. הספק גבוה ככל האפשר (עד 1500 ואט) יבטיח חימום והקצפה מהירים.

19. כרגיל, ודאו שיש למכונה אחריות (כמה שיותר - יותר טוב) לפחות לשנה ובררו מי נותן את השירות והיכן הוא ממוקם.


קפה
על מה להקפיד לקפה מוצלח במכונה?
רוצים קפה מעולה במכונה שלכם? הנה כמה טיפים חשובים:

1. אל תתפשרו על איכות המים (מי פילטר - מהבריטה או שעברו סינון אבנית).

2. לקפה טחון טעים ולא מאד יקר, קנו קפה שמשלב טחינה של שני הסוגים הבאים: רובוסטה + ערבי. לאיכויות גבוהות יותר: יאוקו סלקטו מפורטוריקו, הסנטו דומינגו הטעים והבלו מאונטיין היקר עד מאד. גם טצה דה- אורו מאיטליה טעים ולא זול בארץ.

3. הקפידו על הטחינה הנכונה לקפה האהוב עליכם:

* קפה שחור - טחון עדין ודק מאד

* אספרסו - טחון עדין פחות אך עדיין

* פילטר - טחון גס (לצורה כמו של גבישים)

4. לעולם לא להרתיח קפה! (לא קפה בפינג'אן ולא קפה אחר).

5. בקפה פילטר, תנו לפחות דקה-שתיים לאחר ההרתחה ורק אז הכינו.
באיזה כד חלב צריך להשתמש להקצפת חלב במכונת אספרסו?
כד החלב צריך לתת לנו שלושה אלמנטים:

א. הרגשה של טמפרטורת החלב תוך כדי ההקצפה ולכן הכד צריך להיות עשוי מנירוסטה.

ב. סירקולציה של החלב בתוך הכד ולכן המבנה שלו צריך להיות רחב יותר בחלקו התחתון מאשר בחלקו העליון.

ג. דרך נוחה למזוג את החלב ולכן שפת הכד צריכה להיות רחבה ולא משולשת וצרה.

את כד החלב אנחנו אמורים למלא עד לנקודה בה חלקו הרחב של הכד מסתיים ולכן צריך להתאים את גודל הכד לכמות הכוסות שאותן אנחנו רוצים להכין ובנוסף במכונות קפה ביתיות עדיף שכמות החלב תהיה כמה שיותר קטנה מכיוון שרמת הקיטור ומשך הזמן שלו נמוך יחסית ביחס למכונת קפה תעשיתית.
הקצפה בתוך כוס הקפה, בכלים מפלסטיק או כל רעיון אחר לא יתנו כמובן תוצאה טובה.
איך לשרוף שומנים בעזרת קפאין?


ניתן לשרוף שומנים ולשפר את הביצועים של שרירי הגוף בצורה קלה יותר, אם שותים משקה עם קפאין כשעה עד שעה וחצי לפני אימון גופני.

הקפאין (במיוחד בקפה שחור וחזק) גורם להעלאה בריכוז חלק מחומצות השומן בדם ולמעשה מסייע בניצול השומן בזמן פעילות גופנית.

חשוב לציין, שבכדי שהשפעתו של הקפאין אכן תהיה בעלת משמעות, יש לצרוך אותו לפני האימון ולהימנע ממנו בשאר היום.


הערת המומחית ענת פלדמן: למי שמורגל בשתיית קפאין (דיאט קולה, קולה, קפה ומשקאות עם קפאין כמו רדבול ושות') זה לא ממש תופס. ו... אין תחליף לעבודה אירובית עצמה.
איך להכין הכנת מאפינס קפה ושוקולד צ'יפס טבעוני?



הנה מתכון להכנת 12 יחידות מאפינס קפה ושוקולד צ'יפס טבעוני:

המצרכים:
=========
2 כוסות קמח (280 גרם)

3/4 כוס סוכר (170 גרם)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)

1/2 כוס ברס (אגוזי לוז מקורמלים, 70 גרם)

1 כוס חלב סויה (240 גרם)

5 כפיות קפה נמס

1/2 כוס שמן (100 גרם)

1 מעדן אלפרו ווניל

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה, ושוקולד צ'יפס וברס.

3. ממסים את הקפה בחלב סויה בקערה נפרדת ומוסיפים את השמן והמעדן ומערבבים.

4. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.

5. משמנים תבנית שקעים למאפינס וממלאים את השקעים עד 2/3 מגובהם.

אופים כ-20 דקות או עד שהמאפינס זהובים ותפוחים.
איך להכין קפה במכונת קפה ללא קפסולה?
איך מכינים קפה במכונת קפה?
אפשר הדרכה להכנת קפה במכונת קפה?



הנה דרך טובה להכנת קפה במכונה:

1. מלאו את המכונה במים נקיים (מבריטה או מפילטר).

2. הפעילו את כפתור ההדלקה.

3. הקפידו שכפתור הקיטור כובה וידית הפילטר בתוכו (כדי שהיא תתחמם).

4. המתינו 5 עד 10 דקות תלוי בסוג המכונה (במכונות עם קפסולות ופודים לא צריך).

5. במקביל להמתנה, מלאו צלחת גדולה במים חמים.

6. משהמכונה התחממה מספיק, הכניסו קפה לידית הפילטר, ואז הפעילו את כפתור המשאבה ותנו לקפה לצאת במשך כ-25 שניות לכד קטן (רצוי מנירוסטה). בשניות הראשונות לא יוצא קפה בד"כ, ואז הקפה צריך לצאת חום כתום עם קצף למעלה.

7. הכניסו את הכד לתוך הצלחת עם המים החמים כדי שהקפה לא יתקרר.

8. הפעילו את כפתור בניית הקיטור. תוך משהו כמו 30 שניות עד דקה (במכונות שונות) תידלק מנורת הקיטור.

9. פתחו קצת את ברז הקיטור כדי לשחרר את המים שבצינור*

10. כשייצא קיטור נקי, סגרו את הברז, הכניסים את קנקן החלב כשקצה הצינור עמוק בתוך החלב, ופתחו את הברז עד הסוף. הורידו את הקנקן עד שקצה הצינור יהיה ממש על פני החלב (רצוי קרוב לדופן) והטו את הקנקן כך שהחלב יקבל תנועה סיבובית.

11. לאחר שקיבלתם קצף, סגרו את הברז והוציאו את הקנקן. נגבו את הצינור ושחררו קצת לחץ, לנקות את פנים הצינור.


זהו. מיזגו את הקפה לספל מחומם, מעליו את החלב ותיהנו!!

לאחר הסיום, אל תשכחו לכבות את כפתור הקיטור ולשחרר קצת קיטור, זאת כדי להחזיר את המכונה לטמפרטורת עבודה.


* במכונה עם קפסולות או פודים, בגלל שבמקום הדוד יש משאבה חזקה שיוצרת לחץ בזמן הקיטור, חשוב לשחרר הרבה מים לפני שיתקבל קיטור טוב, והקיטור ייצא בפולסים.
איך לכוון את מטחנת הקפה?



קודם כל, כדי לדעת לכוון מטחנת קפה צריך לדעת לזהות זרימה נכונה של אספרסו מהמכונה (ראה טיפ בנוגע לטחינה אופטימלית).

צריך להגיע תוך כדי ניסיונות לטחינה אשר מביאה לרמת אספרסו טובה.

במטחנות הטובות והמומלצות ניתן לכוון את מידת הטחינה ואז לאט לאט מזיזים (בין אם בכיוון רציף או דרגות) עד שמגיעים לרמת טחינה מתאימה שרואים שהזרימה היא אחידה, עשירה וממצה את הקפה עד תום.

ישנן מטחנות שבהן לא ניתן לכוון את רמת הטחינה אלא יש כפתור שעליו לוחצים וצריך להפסיק את הטחינה בעובי המתאים. כמובן שבמטחנות כאלה קשה יותר להגיע לטחינה טובה. כשכבר מגיעים לתוצאה טובה, קשה לשחזר אותה ולכן מטחנות כאלה אינן מומלצות.
איזו מכונת קפה מבוססת קפסולות כדאי לקנות?



מכונת הקפה המומלצת לקניה? - דה מרקר, בהשוואה שעשה בדצמבר 2011 השווה בין 6 מכונות קפה קפסולות ו-6 כוסות קפה מהן ומצא שמכונת הקפה הזולה ביותר נתנה את הקפה הטעים ביותר!

המכונה המצטיינת בטעם הקפה שלה (גם באספרסו וגם בקפוצ'ינו), היא מכונת הקפה של חברת לוואצה, מדגם A modo mio. זו מכונת קפה שנמכרת בחנויות Yellow בתחנות הדלק ומחירה הוא הנמוך ביותר בהשוואה הזו ואולי בכלל. מחירה 699 ש"ח ואולי אף פחות (בדקו מחירים לפני הקניה).

במקום הראשון בנוחות התפעול זכתה מכונת הקפה Cremesso, שמחירה כ-800 שקל. יש לשים לב שאין לה מקציף ויש לקנותו בנוסף.
איך מקציפים חלב במכונת אספרסו?


בתחילת ההקצפה, תוך כדי זה שכד החלב מקבל זוית של בערך 45 מעלות ופיית הקיטור נימצאת בקרבת אחת מדפנות הכד, אנחנו צריכים לדאוג שצינור הקיטור ישב ממש בתפר העדין שבין להיות בתוך החלב למחוצה לו כך שאנו שומעים רעשי הקצפה עדינים ומתחילה להיווצר סירקולציה בתוך הכד. כאשר יש סירקולציה בכד ומרגישים שהטמפרטורה עולה ניתן להכניס
את פיית הקיטור יותר פנימה, הסירקולציה נמשכת וכאשר מגיעים לטמפרטורה הרצויה (על ידי הרגשה עם היד) מפסיקים את הקיטור, דופקים בעדינות את הכד על פני השיש במידה ונוצרו בועות קטנות ומיד מוזגים. אם מחכים יתר על המידה ההקצפה נעשת סמיכה וקשה למזיגה. כמובן שאת הכד מחזיקים בשתי ידיים כאשר אחת על ידית הכד והשניה תומכת ומרגישה את הטמפרטורה.
אפשר לקבל טיפים להכנת קפוצ'ינו?
על מה להקפיד בהכנת קפה במכונת קפה?

בהכנת קפה במכונת קפה הקפידו על הדברים הבאים:

1. הכינו את האספרסו ראשון, לפני שהכנתם את החלב המוקצף.

2. כשמקציפים חלב, אין לתת לחלב להגיע לטמפרטורת הרתיחה שלו! כללית, חלב לא יעבור 80 מעלות.

3. על פולי הקפה להיות טחונים טריים.

4. כדי להימנע מטעם מר בקפה, על המסננת עם הקפה הטחון והפיה שאליה מחברים אותה, להיות נקיות משאריות של קפה.

5. כולם אומרים שהקצפה טובה אפשר לבצע רק בכלי נירוסטה שנעשה צר כלפי מעלה (כלומר, רחב בחלקו התחתון).

6. כשמכניסים את הקפה הטחון למסננת, הקפידו להדק אותו במידה, לא חלש מדי ולא חזק מדי.


איך להקציף חלב לקפה הפוך?



הכנה של חלב מוקצף לקפה הפוך וקפה קפוצ'ינו, במכונת קפה, אינה קשה.

את החלב המוקצף נכין אחרי הכנת האספרסו. עשו זאת כך:

1. מלאו את הקנקן בחציו, או את כל חלקו התחתון הרחב יותר של הכד, אם זה כד סטנדרטי, בחלב 3%.

2. הכניסו את פיית הקפוצ'ינו לתוך החלב, לעומק של חצי ס"מ.

3. פתחו את ברז ההרתחה, כמעט עד הסוף, והטו את הקנקן בזוית שגורמת לפיה להיות בתוך הקנקן כשהחלב מכסה רק את קצה הפיה.

4. בעוד החלב שבקנקן מסתובב מסביב לפיה, השתמשו ביד השניה כדי להרגיש את החום של הקנקן, וכשלא יכולים יותר לסבול את החום, מזיזים אותה, סופרים עד 5, וסוגרים את ברז ההרתחה.

5. קחו את החלב המוקצף וערבבו אותו בעדינות מירבית, על ידי תנועה סיבובית עדינה וקצרה של הקנקן, לערבוב מיטבי של הקצף עם החלב. אפשר להקיש עם הקנקן על השיש, להוצאת בועות האוויר הגדולות.

6. מיזגו את החלב המוקצף, בעדינות, למרכז כוס הקפה.



גם אם אתם רוצים, כמתחילים אל תתרכזו כרגע ביצירת צורות של פרחים, לב ועלים. עוד יבוא היום.. בינתיים הכי טוב הוא לשפר את המיומנות ביצירת טעם מושלם.


(תודה לארנון שופמן על התיקונים).
אם אין מטחנה, כיצד קונים קפה טחון שמתאים למכונת הקפה שלך?


כבר ציינתי שהטחינה שונה בין מכונה למכונה ולכן המסקנה היא שאם קונים קפה טחון בסופר או באינטרנט הוא לא יתאים למכונה הספציפית שלכם ולכן אינו מומלץ.

אני ממליץ לרכוש את הקפה בבתי הקפה או בתי הקלייה. שם גם מובטח לכם קפה טרי שניטחן במקום לפי הצרכים שלכם. בדרך כלל בבתי קפה יש המלצת טחינה לכל חברה שמייצרת מכונות קפה אבל, אני ממליץ שלא להסתמך עליה. אני מציע קודם כל לבדוק באיזו רמת טחינה משתמש בית הקפה למכונה שנמצאת ברשותו כנקודת פתיחה, לאחר מכן לקחת מרווח של 0.3 כלפי מעלה (עבה יותר) ולנסות בבית ולראות. במידה וזורם לאט מדי לטחון מעט יותר עבה ואם להפך אז דק יותר עד שמגיעים לרמת טחינה טובה. מומלץ גם לקנות כל פעם באותו מקום שם המטחנה היא אותה מטחנה ואתם יודעים מה לבקש.
איך לחסוך בחשמל בקיץ ובחורף?



הנה 8 טיפים מהירים לחסכון בחשמל בבית:

1. איטום טוב בבית (הוצאות פחותות בחימום בחורף וקירור בקיץ).

2. הגפת תריסים בקיץ (הוזלה ניכרת בהוצאות מיזוג).

3. שימוש בנורות PL בבית.

4. ניקוי אבנית בקומקומים חשמליים ובדוד השמש ודוד חשמלי.

5. שימוש במטבח בטוסטר אובן ואם אופים או צולים בתנור, כדאי לכבות אותו ברבע שעה האחרונה והחום הפנימי יסיים את העבודה.

6. הרתחת מים בקומקום חשמלי רק של כמות הכוסות הנחוצה ולא יותר.

7. הימנעות ממייבש כביסה בימי שמש.

8. לעשות כביסה ב-90 מעלות רק לכביסה מלוכלכת מאד. בשאר המקרים 60 מעלות יספיקו ויחסכו הון.
איך להכין מוס שוקולד-קפה?


הנה מתכון למוס שוקולד-קפה כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

יש להתחיל בהכנת המוס יום קודם ולהגישה לאחר איחסון של לילה במקרר:

המצרכים ל-12 מנות:
================
1/2 כפית קפה נמס

1/4 כוס מים רותחים

225 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/4 כוס אבקת קקאו

400 מ"ל שמנת מתוקה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

אפשרות: כף ברנדי

לגנאש:
=====
200 גרם שוקולד מריר

200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערה מתאימה את אבקת הקפה, המים, השוקולד והקקאו וממיסים בהפסקות. (מפעילים בכל פעם לכמה שניות). מערבבים לקרם חלק.

2. שמים את השמנת בקערת מערבל ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר והברנדי (אם רוצים) ומקציפים עוד קצת רק עד שהם נטמעים בקצפת, אך היא לא מתקשה. מעבירים כשליש מכמות הקצפת לקרם השוקולד ומערבבים בעדינות, מוסיפים את היתרה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה אחידה.

3. הגנאש: שמים את השוקולד והשמנת בקערה מתאימה וממיסים במיקרוגל. מערבבים לקרם חלק ומאחסנים במקרר ל-10 דקות.

4. ההרכבה: יוצקים 2 כפות גנאש לכל כוסית ומאחסנים במקפיא ל-3 דקות. יוצקים מעל 2 כפות מוס שוקולד ומאחסנים במקפיא שוב ל-3 דקות. חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים כך שיתקבלו 4 שכבות שונות. מאחסנים במקרר למשך לילה ומגישים למחרת.
איזו מכונת קפה מכינה את הקפה הטוב ביותר?
איך להכין עוגת שוקולד, קרם מסקרפונה קפה וגנאש שוקולד מריר?
איך מכינים קפה הפוך במכונת קפה?
איך לנקות מחשב נייד שנשפכו עליו נוזלים?
איך לשפר את השינה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.