שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך לנקות מחשב נייד שנשפכו עליו נוזלים?
במהירות עשו את הצעדים הבאים:
1. כבו את המחשב מיידית.
2. ניעור, כשהמקלדת כלפי מטה, להוצאת כמה שיותר נוזלים.
3. לנתק כל חלק שניתן לנתק מהמחשב, כולל כבלים, שנאי, סוללה, כוננים שניתן לשלוף, מודם, כרטיסים ואם יש עוד כאלה.
4. הפכו את המחשב לכל כיוון ונערו אותו היטב, להוצאת נוזלים.
5. בצורה דומה, לנער כל רכיב שניתקתם מהמחשב.
6. אם מדובר במים, יש לייבש את המחשב במייבש שיער, מכוון למצב של אוויר קר, מבחוץ.
אם מדובר בקפה או במיץ, יש לפתוח את המחשב לנקות גם בפנים, עם אלכוהול רפואי. חשוב להוציא מהמקום כונן קשיח, זכרונות, כונן CD או DVD וגם מקלדת (אגב, במקרה כזה, סביר שהמקלדת נפגעה וכדאי להחליפה - לא יקר אבל סביר שצריך לעשות זאת).
7. המתינו 24 שעות לייבוש המחשב וחלקיו ואז חברו אותם והדליקו.
ראו את הסרטון המצורף שמדגים את התהליך של ניקוי לפטופ ממים שנשפכו עליו.
איך לכוון את מטחנת הקפה?
קודם כל, כדי לדעת לכוון מטחנת קפה צריך לדעת לזהות זרימה נכונה של אספרסו מהמכונה (ראה טיפ בנוגע לטחינה אופטימלית).
צריך להגיע תוך כדי ניסיונות לטחינה אשר מביאה לרמת אספרסו טובה.
במטחנות הטובות והמומלצות ניתן לכוון את מידת הטחינה ואז לאט לאט מזיזים (בין אם בכיוון רציף או דרגות) עד שמגיעים לרמת טחינה מתאימה שרואים שהזרימה היא אחידה, עשירה וממצה את הקפה עד תום.
ישנן מטחנות שבהן לא ניתן לכוון את רמת הטחינה אלא יש כפתור שעליו לוחצים וצריך להפסיק את הטחינה בעובי המתאים. כמובן שבמטחנות כאלה קשה יותר להגיע לטחינה טובה. כשכבר מגיעים לתוצאה טובה, קשה לשחזר אותה ולכן מטחנות כאלה אינן מומלצות.
איך לשרוף שומנים בעזרת קפאין?
ניתן לשרוף שומנים ולשפר את הביצועים של שרירי הגוף בצורה קלה יותר, אם שותים משקה עם קפאין כשעה עד שעה וחצי לפני אימון גופני.
הקפאין (במיוחד בקפה שחור וחזק) גורם להעלאה בריכוז חלק מחומצות השומן בדם ולמעשה מסייע בניצול השומן בזמן פעילות גופנית.
חשוב לציין, שבכדי שהשפעתו של הקפאין אכן תהיה בעלת משמעות, יש לצרוך אותו לפני האימון ולהימנע ממנו בשאר היום.
הערת המומחית ענת פלדמן: למי שמורגל בשתיית קפאין (דיאט קולה, קולה, קפה ומשקאות עם קפאין כמו רדבול ושות') זה לא ממש תופס. ו... אין תחליף לעבודה אירובית עצמה.
איך לחסוך בחשמל בקיץ ובחורף?
הנה 8 טיפים מהירים לחסכון בחשמל בבית:
1. איטום טוב בבית (הוצאות פחותות בחימום בחורף וקירור בקיץ).
2. הגפת תריסים בקיץ (הוזלה ניכרת בהוצאות מיזוג).
3. שימוש בנורות PL בבית.
4. ניקוי אבנית בקומקומים חשמליים ובדוד השמש ודוד חשמלי.
5. שימוש במטבח בטוסטר אובן ואם אופים או צולים בתנור, כדאי לכבות אותו ברבע שעה האחרונה והחום הפנימי יסיים את העבודה.
6. הרתחת מים בקומקום חשמלי רק של כמות הכוסות הנחוצה ולא יותר.
7. הימנעות ממייבש כביסה בימי שמש.
8. לעשות כביסה ב-90 מעלות רק לכביסה מלוכלכת מאד. בשאר המקרים 60 מעלות יספיקו ויחסכו הון.
אפשר לקבל טיפים להכנת קפוצ'ינו?
איך לשפר את השינה?
השינה חשובה ביותר לבריאות הגוף והנפש, לאיכות החיים ואריכות ימים והיא אפילו תורמת המון ליצירתיות. כדי לשפר אותה כדאי להקפיד על הדברים הללו:
1. להימנע מקפה בערב ולאורך היום כללית.
2. להרחיק את הטלוויזיה מחדר השינה.
3. להקפיד על 7 שעות שינה לפחות.
4. להחליף את המיטה שלכם אחת ל-10 שנים.
5. להתקלח במקלחת חמה לפני השינה.
6. ליצור סביבת שינה חשוכה.
הגולשת חיה מציעה גם:
1. לא להירדם עם מוסיקה או רדיו שממשיכים לפעול.
2. ללכת לישון בשעה סבירה לפני שעוברים את השיא(בערך 23.00).
3. מזרן טוב (לפי צרכי ותגובות הגוף).
4. תמיכה מתאימה לראש (לא גבוהה מדי).
איזו מכונת קפה מכינה את הקפה הטוב ביותר?
בהשוואה עיוורת של טעמי קפה משש מכונות אספרסו ביתיות של חברות שונות והקפסולות התואמות שלהן, מצאה היאלי יעקבי־הנדלסמן ב"ישראל היום" שמכונת הקפה הזולה ביותר, עם יחס עלות-תועלת המוצלח ביותר כמובן, היא זו שניצחה במבחן הטעימות, כמו גם בהפעלה הקלה והנוחה והניקוי הפשוט שלה. נקודה נוספת שציינו הטועמים מבלי לדעת שמדובר במכונה הזוכה היא עיצוב ההיי־טק המרשים והמודרני שלה.
מדובר במכונת קפה מדגם "קרמסו". ההשוואה פורסמה בתאריך 29.06.2013 והמחיר של ה"קרמסו", כולל המקציף החיצוני שנמכר בנפרד, מצוין - 698 ש"ח כולל מקציף.
נקודה נוספת שמציינת הכותבת היא שהקפסולות של מכונת הקפה הזו הן מפלסטיק מתכלה, כך שגם בשמירה על איכות הסביבה היא מצטיינת.
איך להכין קפוצ'ינו במכונת קפה?
דרך ההכנה של קפוצ'ינו במכונת קפה היא כזו:
1. הכניסו את הקפה הטחון למסננת (על הקפה הטחון חייב להגיע בדיוק עד הסימון) והדקו אותו במידה, לא חלש ולא חזק מדי.
2. הכניסו את ידית המסננת לתוך הפיה וסובבו כדי לסגור אותה.
3. הכינו את האספרסו לכוס, כשהיחס הוא 1/3 כוס אספרסו לקפוצ'ינו. אם תרצו קפה חזק, אל תוסיפו עוד מים חמים, אלא השתמשו במסננת הכפולה של האספרסו, זו שמיועדת ל- 2 כוסות קפה.
4. הכינו חלב חם ומיזגו אותו לקפה - 1/3 נוסף של הכוס.
5. הוסיפו את החלב המוקצף ל-1/3 האחרון.
6. הוסיפו סוכר לפי הטעם ומעט שוקולד מגורד על הקצף והגישו.
איזו מכונת קפה מבוססת קפסולות כדאי לקנות?
מכונת הקפה המומלצת לקניה? דה מרקר, בהשוואה שעשה בדצמבר 2011 השווה בין 6 מכונות קפה קפסולות ו-6 כוסות קפה מהן ומצא שמכונת הקפה הזולה ביותר נתנה את הקפה הטעים ביותר!
המכונה המצטיינת בטעם הקפה שלה (גם באספרסו וגם בקפוצ'ינו), היא מכונת הקפה של חברת לוואצה, מדגם A modo mio. זו מכונת קפה שנמכרת בחנויות Yellow בתחנות הדלק ומחירה הוא הנמוך ביותר בהשוואה הזו ואולי בכלל. מחירה 699 ש"ח ואולי אף פחות (בדקו מחירים לפני הקניה).
במקום הראשון בנוחות התפעול זכתה מכונת הקפה Cremesso, שמחירה כ-800 שקל. יש לשים לב שאין לה מקציף ויש לקנותו בנוסף.

במהירות עשו את הצעדים הבאים:
1. כבו את המחשב מיידית.
2. ניעור, כשהמקלדת כלפי מטה, להוצאת כמה שיותר נוזלים.
3. לנתק כל חלק שניתן לנתק מהמחשב, כולל כבלים, שנאי, סוללה, כוננים שניתן לשלוף, מודם, כרטיסים ואם יש עוד כאלה.
4. הפכו את המחשב לכל כיוון ונערו אותו היטב, להוצאת נוזלים.
5. בצורה דומה, לנער כל רכיב שניתקתם מהמחשב.
6. אם מדובר במים, יש לייבש את המחשב במייבש שיער, מכוון למצב של אוויר קר, מבחוץ.
אם מדובר בקפה או במיץ, יש לפתוח את המחשב לנקות גם בפנים, עם אלכוהול רפואי. חשוב להוציא מהמקום כונן קשיח, זכרונות, כונן CD או DVD וגם מקלדת (אגב, במקרה כזה, סביר שהמקלדת נפגעה וכדאי להחליפה - לא יקר אבל סביר שצריך לעשות זאת).
7. המתינו 24 שעות לייבוש המחשב וחלקיו ואז חברו אותם והדליקו.
ראו את הסרטון המצורף שמדגים את התהליך של ניקוי לפטופ ממים שנשפכו עליו.

קודם כל, כדי לדעת לכוון מטחנת קפה צריך לדעת לזהות זרימה נכונה של אספרסו מהמכונה (ראה טיפ בנוגע לטחינה אופטימלית).
צריך להגיע תוך כדי ניסיונות לטחינה אשר מביאה לרמת אספרסו טובה.
במטחנות הטובות והמומלצות ניתן לכוון את מידת הטחינה ואז לאט לאט מזיזים (בין אם בכיוון רציף או דרגות) עד שמגיעים לרמת טחינה מתאימה שרואים שהזרימה היא אחידה, עשירה וממצה את הקפה עד תום.
ישנן מטחנות שבהן לא ניתן לכוון את רמת הטחינה אלא יש כפתור שעליו לוחצים וצריך להפסיק את הטחינה בעובי המתאים. כמובן שבמטחנות כאלה קשה יותר להגיע לטחינה טובה. כשכבר מגיעים לתוצאה טובה, קשה לשחזר אותה ולכן מטחנות כאלה אינן מומלצות.

ניתן לשרוף שומנים ולשפר את הביצועים של שרירי הגוף בצורה קלה יותר, אם שותים משקה עם קפאין כשעה עד שעה וחצי לפני אימון גופני.
הקפאין (במיוחד בקפה שחור וחזק) גורם להעלאה בריכוז חלק מחומצות השומן בדם ולמעשה מסייע בניצול השומן בזמן פעילות גופנית.
חשוב לציין, שבכדי שהשפעתו של הקפאין אכן תהיה בעלת משמעות, יש לצרוך אותו לפני האימון ולהימנע ממנו בשאר היום.
הערת המומחית ענת פלדמן: למי שמורגל בשתיית קפאין (דיאט קולה, קולה, קפה ומשקאות עם קפאין כמו רדבול ושות') זה לא ממש תופס. ו... אין תחליף לעבודה אירובית עצמה.

הנה 8 טיפים מהירים לחסכון בחשמל בבית:
1. איטום טוב בבית (הוצאות פחותות בחימום בחורף וקירור בקיץ).
2. הגפת תריסים בקיץ (הוזלה ניכרת בהוצאות מיזוג).
3. שימוש בנורות PL בבית.
4. ניקוי אבנית בקומקומים חשמליים ובדוד השמש ודוד חשמלי.
5. שימוש במטבח בטוסטר אובן ואם אופים או צולים בתנור, כדאי לכבות אותו ברבע שעה האחרונה והחום הפנימי יסיים את העבודה.
6. הרתחת מים בקומקום חשמלי רק של כמות הכוסות הנחוצה ולא יותר.
7. הימנעות ממייבש כביסה בימי שמש.
8. לעשות כביסה ב-90 מעלות רק לכביסה מלוכלכת מאד. בשאר המקרים 60 מעלות יספיקו ויחסכו הון.
קפה

על מה להקפיד בהכנת קפה במכונת קפה?
בהכנת קפה במכונת קפה הקפידו על הדברים הבאים:
1. הכינו את האספרסו ראשון, לפני שהכנתם את החלב המוקצף.
2. כשמקציפים חלב, אין לתת לחלב להגיע לטמפרטורת הרתיחה שלו! כללית, חלב לא יעבור 80 מעלות.
3. על פולי הקפה להיות טחונים טריים.
4. כדי להימנע מטעם מר בקפה, על המסננת עם הקפה הטחון והפיה שאליה מחברים אותה, להיות נקיות משאריות של קפה.
5. כולם אומרים שהקצפה טובה אפשר לבצע רק בכלי נירוסטה שנעשה צר כלפי מעלה (כלומר, רחב בחלקו התחתון).
6. כשמכניסים את הקפה הטחון למסננת, הקפידו להדק אותו במידה, לא חלש מדי ולא חזק מדי.
בהכנת קפה במכונת קפה הקפידו על הדברים הבאים:
1. הכינו את האספרסו ראשון, לפני שהכנתם את החלב המוקצף.
2. כשמקציפים חלב, אין לתת לחלב להגיע לטמפרטורת הרתיחה שלו! כללית, חלב לא יעבור 80 מעלות.
3. על פולי הקפה להיות טחונים טריים.
4. כדי להימנע מטעם מר בקפה, על המסננת עם הקפה הטחון והפיה שאליה מחברים אותה, להיות נקיות משאריות של קפה.
5. כולם אומרים שהקצפה טובה אפשר לבצע רק בכלי נירוסטה שנעשה צר כלפי מעלה (כלומר, רחב בחלקו התחתון).
6. כשמכניסים את הקפה הטחון למסננת, הקפידו להדק אותו במידה, לא חלש מדי ולא חזק מדי.

השינה חשובה ביותר לבריאות הגוף והנפש, לאיכות החיים ואריכות ימים והיא אפילו תורמת המון ליצירתיות. כדי לשפר אותה כדאי להקפיד על הדברים הללו:
1. להימנע מקפה בערב ולאורך היום כללית.
2. להרחיק את הטלוויזיה מחדר השינה.
3. להקפיד על 7 שעות שינה לפחות.
4. להחליף את המיטה שלכם אחת ל-10 שנים.
5. להתקלח במקלחת חמה לפני השינה.
6. ליצור סביבת שינה חשוכה.
הגולשת חיה מציעה גם:
1. לא להירדם עם מוסיקה או רדיו שממשיכים לפעול.
2. ללכת לישון בשעה סבירה לפני שעוברים את השיא(בערך 23.00).
3. מזרן טוב (לפי צרכי ותגובות הגוף).
4. תמיכה מתאימה לראש (לא גבוהה מדי).

בהשוואה עיוורת של טעמי קפה משש מכונות אספרסו ביתיות של חברות שונות והקפסולות התואמות שלהן, מצאה היאלי יעקבי־הנדלסמן ב"ישראל היום" שמכונת הקפה הזולה ביותר, עם יחס עלות-תועלת המוצלח ביותר כמובן, היא זו שניצחה במבחן הטעימות, כמו גם בהפעלה הקלה והנוחה והניקוי הפשוט שלה. נקודה נוספת שציינו הטועמים מבלי לדעת שמדובר במכונה הזוכה היא עיצוב ההיי־טק המרשים והמודרני שלה.
מדובר במכונת קפה מדגם "קרמסו". ההשוואה פורסמה בתאריך 29.06.2013 והמחיר של ה"קרמסו", כולל המקציף החיצוני שנמכר בנפרד, מצוין - 698 ש"ח כולל מקציף.
נקודה נוספת שמציינת הכותבת היא שהקפסולות של מכונת הקפה הזו הן מפלסטיק מתכלה, כך שגם בשמירה על איכות הסביבה היא מצטיינת.

דרך ההכנה של קפוצ'ינו במכונת קפה היא כזו:
1. הכניסו את הקפה הטחון למסננת (על הקפה הטחון חייב להגיע בדיוק עד הסימון) והדקו אותו במידה, לא חלש ולא חזק מדי.
2. הכניסו את ידית המסננת לתוך הפיה וסובבו כדי לסגור אותה.
3. הכינו את האספרסו לכוס, כשהיחס הוא 1/3 כוס אספרסו לקפוצ'ינו. אם תרצו קפה חזק, אל תוסיפו עוד מים חמים, אלא השתמשו במסננת הכפולה של האספרסו, זו שמיועדת ל- 2 כוסות קפה.
4. הכינו חלב חם ומיזגו אותו לקפה - 1/3 נוסף של הכוס.
5. הוסיפו את החלב המוקצף ל-1/3 האחרון.
6. הוסיפו סוכר לפי הטעם ומעט שוקולד מגורד על הקצף והגישו.

מכונת הקפה המומלצת לקניה? דה מרקר, בהשוואה שעשה בדצמבר 2011 השווה בין 6 מכונות קפה קפסולות ו-6 כוסות קפה מהן ומצא שמכונת הקפה הזולה ביותר נתנה את הקפה הטעים ביותר!
המכונה המצטיינת בטעם הקפה שלה (גם באספרסו וגם בקפוצ'ינו), היא מכונת הקפה של חברת לוואצה, מדגם A modo mio. זו מכונת קפה שנמכרת בחנויות Yellow בתחנות הדלק ומחירה הוא הנמוך ביותר בהשוואה הזו ואולי בכלל. מחירה 699 ש"ח ואולי אף פחות (בדקו מחירים לפני הקניה).
במקום הראשון בנוחות התפעול זכתה מכונת הקפה Cremesso, שמחירה כ-800 שקל. יש לשים לב שאין לה מקציף ויש לקנותו בנוסף.
איך לבחור מכונת קפה?
איך בוחרים מכונת קפה?
הנה 19 נקודות חשובות לבחירת מכונת קפה:
1. כמובן שהחשוב ביותר הוא איכות הקפה והקצף של המכונה. העדיפו מכונה שאהבתם את הטעם של תוצריה (בחנות שמדגימה, אצל חברים וכדומה).
2. מכונה חצי אוטומטית היא הנפוצה ביותר (מאפשרת ליהנות מהכנת הקפה בעצמכם, אך ללא מיומנות וסיבוך שמאפיין את המכונה הידנית או המחיר הגבוה מאד של המכונה האוטומטית).
3. בדקו איך מזינים את הקפה: הפודים הם הנפוצים ביותר והנוחים ביותר. הכנסת קפה בתפזורת היא הזולה ביותר אך המכלכלת ביותר וקפסולות הן הכי יקרות והכי פחות נפוצות במקומות הרכישה.
4. לטעם מיטבי של הקפה הקפידו על לחץ מים מינימלי של 8-9 BAR כשעדיף לחץ של 14-15 ובכל מקרה שלא יעלה על 18).
5. גודל המכונה צריך להתאים למקום על השיש שיש לכם בשבילה.
6. בדקו מאסיביות, חומרים מהם עשויים החלקים והכפתורים של המכונה, אופן הפירוק והפתיחה של חלקיה היומיומיים (מסננים, מגשים ומיכלים) וכדומה.
7. קנו מכונה קלה לניקוי (או מערכת ניקוי פנימי או קלות פירוק החלקים לצורך ניקוי).
8. ואגב, בדקו כמה נוח ריקון מגש העודפים (שאוגר את עודפי הנוזלים).
9. עדיפה מכונה כבדה (שלא תזוז כשאתם מרכיבים את מסנן החליטה) וכדאי שתהיה עשויה מחומרים מתכתיים ואיכותיים כגון נירוסטה או פלדה.
10. כדאי שבמכונה יהיה חיווי של אלמנטים כמו התראה על חוסר במים (רצוי גם מנגנון שימנע חימום כשאין מים) והגעת המועד לביצוע הניקוי התקופתי של אבנית.
11. בדקו את נפח מיכל המים (נפח של 0.8 ייתן לכם 4 ספלי קפה בגודל רגיל וכ-15 ספלוני אספרסו קצר) והעדיפו מיכל שמותאם לכמות היומית שתצרכו.
12. העדיפו מיכל מים נשלף.
13. עדיפה מכונה עם משטח לחימום הכוסות (למניעת צניחה של חום הקפה בכוס קרה).
14. עדיפה מכונה עם פיית מזיגה כפולה, שבה ניתן להכין שתי כוסות קפה במקביל.
15. עדיפה מכונה עם מסנן מים שנועד לנטרל את טעמי הלוואי שבמים.
16. אוהבי קפה על הבוקר - חפשו אפשרות תכנות הפעלה דחויה
(כשהמכונה מכינה את הקפה מיד בשעת ההשכמה בבוקר).
17. כדאי לבחור מכונה שיכולה להכין ביום קצת יותר כוסות ממה שאתם באמת צריכים (לפי נתוני היצרן, כמובן).
18. הספק גבוה ככל האפשר (עד 1500 ואט) יבטיח חימום והקצפה מהירים.
19. כרגיל, ודאו שיש למכונה אחריות (כמה שיותר - יותר טוב) לפחות לשנה ובררו מי נותן את השירות והיכן הוא ממוקם.
הנה 19 נקודות חשובות לבחירת מכונת קפה:
1. כמובן שהחשוב ביותר הוא איכות הקפה והקצף של המכונה. העדיפו מכונה שאהבתם את הטעם של תוצריה (בחנות שמדגימה, אצל חברים וכדומה).
2. מכונה חצי אוטומטית היא הנפוצה ביותר (מאפשרת ליהנות מהכנת הקפה בעצמכם, אך ללא מיומנות וסיבוך שמאפיין את המכונה הידנית או המחיר הגבוה מאד של המכונה האוטומטית).
3. בדקו איך מזינים את הקפה: הפודים הם הנפוצים ביותר והנוחים ביותר. הכנסת קפה בתפזורת היא הזולה ביותר אך המכלכלת ביותר וקפסולות הן הכי יקרות והכי פחות נפוצות במקומות הרכישה.
4. לטעם מיטבי של הקפה הקפידו על לחץ מים מינימלי של 8-9 BAR כשעדיף לחץ של 14-15 ובכל מקרה שלא יעלה על 18).
5. גודל המכונה צריך להתאים למקום על השיש שיש לכם בשבילה.
6. בדקו מאסיביות, חומרים מהם עשויים החלקים והכפתורים של המכונה, אופן הפירוק והפתיחה של חלקיה היומיומיים (מסננים, מגשים ומיכלים) וכדומה.
7. קנו מכונה קלה לניקוי (או מערכת ניקוי פנימי או קלות פירוק החלקים לצורך ניקוי).
8. ואגב, בדקו כמה נוח ריקון מגש העודפים (שאוגר את עודפי הנוזלים).
9. עדיפה מכונה כבדה (שלא תזוז כשאתם מרכיבים את מסנן החליטה) וכדאי שתהיה עשויה מחומרים מתכתיים ואיכותיים כגון נירוסטה או פלדה.
10. כדאי שבמכונה יהיה חיווי של אלמנטים כמו התראה על חוסר במים (רצוי גם מנגנון שימנע חימום כשאין מים) והגעת המועד לביצוע הניקוי התקופתי של אבנית.
11. בדקו את נפח מיכל המים (נפח של 0.8 ייתן לכם 4 ספלי קפה בגודל רגיל וכ-15 ספלוני אספרסו קצר) והעדיפו מיכל שמותאם לכמות היומית שתצרכו.
12. העדיפו מיכל מים נשלף.
13. עדיפה מכונה עם משטח לחימום הכוסות (למניעת צניחה של חום הקפה בכוס קרה).
14. עדיפה מכונה עם פיית מזיגה כפולה, שבה ניתן להכין שתי כוסות קפה במקביל.
15. עדיפה מכונה עם מסנן מים שנועד לנטרל את טעמי הלוואי שבמים.
16. אוהבי קפה על הבוקר - חפשו אפשרות תכנות הפעלה דחויה
(כשהמכונה מכינה את הקפה מיד בשעת ההשכמה בבוקר).
17. כדאי לבחור מכונה שיכולה להכין ביום קצת יותר כוסות ממה שאתם באמת צריכים (לפי נתוני היצרן, כמובן).
18. הספק גבוה ככל האפשר (עד 1500 ואט) יבטיח חימום והקצפה מהירים.
19. כרגיל, ודאו שיש למכונה אחריות (כמה שיותר - יותר טוב) לפחות לשנה ובררו מי נותן את השירות והיכן הוא ממוקם.
איך מקציפים חלב במכונת אספרסו?
בתחילת ההקצפה, תוך כדי זה שכד החלב מקבל זוית של בערך 45 מעלות ופיית הקיטור נימצאת בקרבת אחת מדפנות הכד, אנחנו צריכים לדאוג שצינור הקיטור ישב ממש בתפר העדין שבין להיות בתוך החלב למחוצה לו כך שאנו שומעים רעשי הקצפה עדינים ומתחילה להיווצר סירקולציה בתוך הכד. כאשר יש סירקולציה בכד ומרגישים שהטמפרטורה עולה ניתן להכניס
את פיית הקיטור יותר פנימה, הסירקולציה נמשכת וכאשר מגיעים לטמפרטורה הרצויה (על ידי הרגשה עם היד) מפסיקים את הקיטור, דופקים בעדינות את הכד על פני השיש במידה ונוצרו בועות קטנות ומיד מוזגים. אם מחכים יתר על המידה ההקצפה נעשת סמיכה וקשה למזיגה. כמובן שאת הכד מחזיקים בשתי ידיים כאשר אחת על ידית הכד והשניה תומכת ומרגישה את הטמפרטורה.
בתחילת ההקצפה, תוך כדי זה שכד החלב מקבל זוית של בערך 45 מעלות ופיית הקיטור נימצאת בקרבת אחת מדפנות הכד, אנחנו צריכים לדאוג שצינור הקיטור ישב ממש בתפר העדין שבין להיות בתוך החלב למחוצה לו כך שאנו שומעים רעשי הקצפה עדינים ומתחילה להיווצר סירקולציה בתוך הכד. כאשר יש סירקולציה בכד ומרגישים שהטמפרטורה עולה ניתן להכניס
את פיית הקיטור יותר פנימה, הסירקולציה נמשכת וכאשר מגיעים לטמפרטורה הרצויה (על ידי הרגשה עם היד) מפסיקים את הקיטור, דופקים בעדינות את הכד על פני השיש במידה ונוצרו בועות קטנות ומיד מוזגים. אם מחכים יתר על המידה ההקצפה נעשת סמיכה וקשה למזיגה. כמובן שאת הכד מחזיקים בשתי ידיים כאשר אחת על ידית הכד והשניה תומכת ומרגישה את הטמפרטורה.
מה הכרחי לבדוק בבואנו לרכוש מכונת קפה?
כך תקנו נכון מכונת קפה:
1. ראשית, המכונה צריכה לאפשר שתי פעולות בסיסיות:
הורדת מים והכנת אספרסו ויצירת לחץ אדים להקצפת החלב.
2. צריך להיות רשום שהמכונה מסוגלת להפיק לחץ של 15 BAR או יותר למרות ששום מכונה ביתית לא מתקרבת ללחץ כזה, מכונה תעשיתית מייצרת 9 BAR בלבד. בכל זאת בידקו את הלחץ במפרט היצרן, זה מספק קריטריון מסויים.
3. חשוב לבדוק את אורך צינור הקצפת החלב ללא ההתקן שמגיע עימו על מנת לוודא שהוא מספיק ארוך לביצוע הקצפה.
4. שימו לב שניתן להשתמש גם בקפה טחון וגם בפודים. אני ממליץ על שימוש בקפה טחון גם מבחינת האיכות וגם מבחינת העלות. פודים זה קיצור דרך ברמה סבירה בלבד אך מי שמחפש את הדרך הקלה זו בהחלט אפשרות.
5. ידית מכונת הקפה זה דבר שמשתפר ככל שהמכונה עולה יותר אבל גם ראש בסיסי במכונה בעלות של 800 ש"ח הוא בסדר. במקרה הזה צריך להבין שזה פשוט עיניין של מחיר אבל לא העיקר. ראש קפה אייכותי עשוי ממתכת אייכותית, גודלו דומה יותר לזה של מכונה מקצועית ומשקלו כבד יחסית. במכונה שמחירה הוא עד 1000 ש"ח למשל ניתן לשים לב שהקף הראש קטן יותר, הראש קל מאוד ואייכות המתכת היא לא גבוהה במיוחד למרות שהדבר לא ימנע הפקת אספרסו ברמה גבוהה.
6. כל מה שנוגע לחומרים מהם עשויה המכונה והחומר ממנו עשוי דוד המים במכונה זה שוב עיניין של מחיר ושוב גם עם מה שיש במכונה במחיר נמוך יחסית ניתן להוציא קפה כמו בבית קפה. הטוב ביותר זה בסיס מפלדת אל חלד וגוף מנירוסטה עם דוד מים מאלומניום, במכונות בעלויות הנמוכות גוף המכונה לפעמים עשוי מפלסטיק ודוד המים באיכות נמוכה יותר אך מספקת.
7. כמובן אחריות לשנה לפחות.
החשיבות של סוג המכונה ואיכותה עולה כאשר שותים אספרסו ופחות כאשר שותים משקאות על בסיס חלב מכיוון שמה שבעיקר משתפר במכונות איכותיות יותר זה חליטת הקפה, ככל שהמכונה טובה יותר יציבות הטמפרטורה והלחץ שלה טובים יותר וכך גם האספרסו יצא טוב יותר.
כך תקנו נכון מכונת קפה:
1. ראשית, המכונה צריכה לאפשר שתי פעולות בסיסיות:
הורדת מים והכנת אספרסו ויצירת לחץ אדים להקצפת החלב.
2. צריך להיות רשום שהמכונה מסוגלת להפיק לחץ של 15 BAR או יותר למרות ששום מכונה ביתית לא מתקרבת ללחץ כזה, מכונה תעשיתית מייצרת 9 BAR בלבד. בכל זאת בידקו את הלחץ במפרט היצרן, זה מספק קריטריון מסויים.
3. חשוב לבדוק את אורך צינור הקצפת החלב ללא ההתקן שמגיע עימו על מנת לוודא שהוא מספיק ארוך לביצוע הקצפה.
4. שימו לב שניתן להשתמש גם בקפה טחון וגם בפודים. אני ממליץ על שימוש בקפה טחון גם מבחינת האיכות וגם מבחינת העלות. פודים זה קיצור דרך ברמה סבירה בלבד אך מי שמחפש את הדרך הקלה זו בהחלט אפשרות.
5. ידית מכונת הקפה זה דבר שמשתפר ככל שהמכונה עולה יותר אבל גם ראש בסיסי במכונה בעלות של 800 ש"ח הוא בסדר. במקרה הזה צריך להבין שזה פשוט עיניין של מחיר אבל לא העיקר. ראש קפה אייכותי עשוי ממתכת אייכותית, גודלו דומה יותר לזה של מכונה מקצועית ומשקלו כבד יחסית. במכונה שמחירה הוא עד 1000 ש"ח למשל ניתן לשים לב שהקף הראש קטן יותר, הראש קל מאוד ואייכות המתכת היא לא גבוהה במיוחד למרות שהדבר לא ימנע הפקת אספרסו ברמה גבוהה.
6. כל מה שנוגע לחומרים מהם עשויה המכונה והחומר ממנו עשוי דוד המים במכונה זה שוב עיניין של מחיר ושוב גם עם מה שיש במכונה במחיר נמוך יחסית ניתן להוציא קפה כמו בבית קפה. הטוב ביותר זה בסיס מפלדת אל חלד וגוף מנירוסטה עם דוד מים מאלומניום, במכונות בעלויות הנמוכות גוף המכונה לפעמים עשוי מפלסטיק ודוד המים באיכות נמוכה יותר אך מספקת.
7. כמובן אחריות לשנה לפחות.
החשיבות של סוג המכונה ואיכותה עולה כאשר שותים אספרסו ופחות כאשר שותים משקאות על בסיס חלב מכיוון שמה שבעיקר משתפר במכונות איכותיות יותר זה חליטת הקפה, ככל שהמכונה טובה יותר יציבות הטמפרטורה והלחץ שלה טובים יותר וכך גם האספרסו יצא טוב יותר.
מהם סוגי הקפה הפופולאריים בעולם?
סוגי הקפה האהובים בעולם הם:
קפה ערביקה – הזן הנפוץ בעולם (75% מהקפה הנמכר בעולם הוא מזן הערביקה). מוצאו מאתיופיה והוא צומח במקומות גבוהים והרריים, עם מעט שמש. פולי הקפה מזן זה קשים יותר וגם טעמם וניחוחם עשירים יותר. בין תת-הזנים של קפה הערביקה: מריגוגי'פה, בורבון ומוקה.
קפה רובוסטה – הזן השני הנפוץ בעולם. מוצאו מקונגו. צבעי הפולים שלו צהבהב-חום והם קטנים ועגולים. הרובוסטה גדל באזורים טרופיים, מחוף השנהב ועד יאווה, אוגנדה, קניה ועוד. הרובוסטה אינו זקוק לגשם כמו הערביקה ולכן גידולו קל הרבה יותר, מה שמוזיל אותו, ביחס לערביקה. הוא חזק יותר מבחינת הקפאין, אך גם מריר יותר מהערביקה.
ארנון שופמן, מומחה הקפה, מעיר:
10% מתוך מטעי הערביקה הם Specialty coffee שזה העילית של פולי הקפה. המטעים הללו נבחרים לפי סטנדרטים עולמיים מוסדרים.
סוגי הקפה האהובים בעולם הם:
קפה ערביקה – הזן הנפוץ בעולם (75% מהקפה הנמכר בעולם הוא מזן הערביקה). מוצאו מאתיופיה והוא צומח במקומות גבוהים והרריים, עם מעט שמש. פולי הקפה מזן זה קשים יותר וגם טעמם וניחוחם עשירים יותר. בין תת-הזנים של קפה הערביקה: מריגוגי'פה, בורבון ומוקה.
קפה רובוסטה – הזן השני הנפוץ בעולם. מוצאו מקונגו. צבעי הפולים שלו צהבהב-חום והם קטנים ועגולים. הרובוסטה גדל באזורים טרופיים, מחוף השנהב ועד יאווה, אוגנדה, קניה ועוד. הרובוסטה אינו זקוק לגשם כמו הערביקה ולכן גידולו קל הרבה יותר, מה שמוזיל אותו, ביחס לערביקה. הוא חזק יותר מבחינת הקפאין, אך גם מריר יותר מהערביקה.
ארנון שופמן, מומחה הקפה, מעיר:
10% מתוך מטעי הערביקה הם Specialty coffee שזה העילית של פולי הקפה. המטעים הללו נבחרים לפי סטנדרטים עולמיים מוסדרים.
איך להכין הכנת מאפינס קפה ושוקולד צ'יפס טבעוני?
הנה מתכון להכנת 12 יחידות מאפינס קפה ושוקולד צ'יפס טבעוני:
המצרכים:
=========
2 כוסות קמח (280 גרם)
3/4 כוס סוכר (170 גרם)
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)
1/2 כוס ברס (אגוזי לוז מקורמלים, 70 גרם)
1 כוס חלב סויה (240 גרם)
5 כפיות קפה נמס
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1 מעדן אלפרו ווניל
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה, ושוקולד צ'יפס וברס.
3. ממסים את הקפה בחלב סויה בקערה נפרדת ומוסיפים את השמן והמעדן ומערבבים.
4. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.
5. משמנים תבנית שקעים למאפינס וממלאים את השקעים עד 2/3 מגובהם.
אופים כ-20 דקות או עד שהמאפינס זהובים ותפוחים.
הנה מתכון להכנת 12 יחידות מאפינס קפה ושוקולד צ'יפס טבעוני:
המצרכים:
=========
2 כוסות קמח (280 גרם)
3/4 כוס סוכר (170 גרם)
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)
1/2 כוס ברס (אגוזי לוז מקורמלים, 70 גרם)
1 כוס חלב סויה (240 גרם)
5 כפיות קפה נמס
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1 מעדן אלפרו ווניל
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפייה, ושוקולד צ'יפס וברס.
3. ממסים את הקפה בחלב סויה בקערה נפרדת ומוסיפים את השמן והמעדן ומערבבים.
4. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.
5. משמנים תבנית שקעים למאפינס וממלאים את השקעים עד 2/3 מגובהם.
אופים כ-20 דקות או עד שהמאפינס זהובים ותפוחים.
אם אין מטחנה, כיצד קונים קפה טחון שמתאים למכונת הקפה שלך?
כבר ציינתי שהטחינה שונה בין מכונה למכונה ולכן המסקנה היא שאם קונים קפה טחון בסופר או באינטרנט הוא לא יתאים למכונה הספציפית שלכם ולכן אינו מומלץ.
אני ממליץ לרכוש את הקפה בבתי הקפה או בתי הקלייה. שם גם מובטח לכם קפה טרי שניטחן במקום לפי הצרכים שלכם. בדרך כלל בבתי קפה יש המלצת טחינה לכל חברה שמייצרת מכונות קפה אבל, אני ממליץ שלא להסתמך עליה. אני מציע קודם כל לבדוק באיזו רמת טחינה משתמש בית הקפה למכונה שנמצאת ברשותו כנקודת פתיחה, לאחר מכן לקחת מרווח של 0.3 כלפי מעלה (עבה יותר) ולנסות בבית ולראות. במידה וזורם לאט מדי לטחון מעט יותר עבה ואם להפך אז דק יותר עד שמגיעים לרמת טחינה טובה. מומלץ גם לקנות כל פעם באותו מקום שם המטחנה היא אותה מטחנה ואתם יודעים מה לבקש.
כבר ציינתי שהטחינה שונה בין מכונה למכונה ולכן המסקנה היא שאם קונים קפה טחון בסופר או באינטרנט הוא לא יתאים למכונה הספציפית שלכם ולכן אינו מומלץ.
אני ממליץ לרכוש את הקפה בבתי הקפה או בתי הקלייה. שם גם מובטח לכם קפה טרי שניטחן במקום לפי הצרכים שלכם. בדרך כלל בבתי קפה יש המלצת טחינה לכל חברה שמייצרת מכונות קפה אבל, אני ממליץ שלא להסתמך עליה. אני מציע קודם כל לבדוק באיזו רמת טחינה משתמש בית הקפה למכונה שנמצאת ברשותו כנקודת פתיחה, לאחר מכן לקחת מרווח של 0.3 כלפי מעלה (עבה יותר) ולנסות בבית ולראות. במידה וזורם לאט מדי לטחון מעט יותר עבה ואם להפך אז דק יותר עד שמגיעים לרמת טחינה טובה. מומלץ גם לקנות כל פעם באותו מקום שם המטחנה היא אותה מטחנה ואתם יודעים מה לבקש.
איך מכינים קפה הפוך במכונת קפה?
כך מכינים קפה הפוך במכונת קפה:
1. הכניסו את הקפה הטחון למסננת (על הקפה הטחון חייב להגיע בדיוק עד הסימון) והדקו אותו במידה, לא חלש ולא חזק מדי.
2. הכניסו את ידית המסננת לתוך הפיה וסובבו כדי לסגור אותה.
3. הכינו את האספרסו לכוס, כשהיחס הוא 1/3 כוס אספרסו עבור קפה הפוך. אם תרצו קפה חזק, אל תוסיפו עוד מים חמים, אלא השתמשו במסננת הכפולה של האספרסו, זו שמיועדת ל- 2 כוסות קפה.
4. הכינו חלב מוקצף ומיזגו אותו לקפה.
5. הוסיפו סוכר לפי הטעם ואם תרצו, פזרו מעט שוקולד מגורד על הקצף והגישו.
כך מכינים קפה הפוך במכונת קפה:
1. הכניסו את הקפה הטחון למסננת (על הקפה הטחון חייב להגיע בדיוק עד הסימון) והדקו אותו במידה, לא חלש ולא חזק מדי.
2. הכניסו את ידית המסננת לתוך הפיה וסובבו כדי לסגור אותה.
3. הכינו את האספרסו לכוס, כשהיחס הוא 1/3 כוס אספרסו עבור קפה הפוך. אם תרצו קפה חזק, אל תוסיפו עוד מים חמים, אלא השתמשו במסננת הכפולה של האספרסו, זו שמיועדת ל- 2 כוסות קפה.
4. הכינו חלב מוקצף ומיזגו אותו לקפה.
5. הוסיפו סוכר לפי הטעם ואם תרצו, פזרו מעט שוקולד מגורד על הקצף והגישו.
איך להכין מוס שוקולד-קפה?
הנה מתכון למוס שוקולד-קפה כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:
יש להתחיל בהכנת המוס יום קודם ולהגישה לאחר איחסון של לילה במקרר:
המצרכים ל-12 מנות:
================
1/2 כפית קפה נמס
1/4 כוס מים רותחים
225 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1/4 כוס אבקת קקאו
400 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
אפשרות: כף ברנדי
לגנאש:
=====
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערה מתאימה את אבקת הקפה, המים, השוקולד והקקאו וממיסים בהפסקות. (מפעילים בכל פעם לכמה שניות). מערבבים לקרם חלק.
2. שמים את השמנת בקערת מערבל ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר והברנדי (אם רוצים) ומקציפים עוד קצת רק עד שהם נטמעים בקצפת, אך היא לא מתקשה. מעבירים כשליש מכמות הקצפת לקרם השוקולד ומערבבים בעדינות, מוסיפים את היתרה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה אחידה.
3. הגנאש: שמים את השוקולד והשמנת בקערה מתאימה וממיסים במיקרוגל. מערבבים לקרם חלק ומאחסנים במקרר ל-10 דקות.
4. ההרכבה: יוצקים 2 כפות גנאש לכל כוסית ומאחסנים במקפיא ל-3 דקות. יוצקים מעל 2 כפות מוס שוקולד ומאחסנים במקפיא שוב ל-3 דקות. חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים כך שיתקבלו 4 שכבות שונות. מאחסנים במקרר למשך לילה ומגישים למחרת.
הנה מתכון למוס שוקולד-קפה כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:
יש להתחיל בהכנת המוס יום קודם ולהגישה לאחר איחסון של לילה במקרר:
המצרכים ל-12 מנות:
================
1/2 כפית קפה נמס
1/4 כוס מים רותחים
225 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
1/4 כוס אבקת קקאו
400 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
אפשרות: כף ברנדי
לגנאש:
=====
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערה מתאימה את אבקת הקפה, המים, השוקולד והקקאו וממיסים בהפסקות. (מפעילים בכל פעם לכמה שניות). מערבבים לקרם חלק.
2. שמים את השמנת בקערת מערבל ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הסוכר והברנדי (אם רוצים) ומקציפים עוד קצת רק עד שהם נטמעים בקצפת, אך היא לא מתקשה. מעבירים כשליש מכמות הקצפת לקרם השוקולד ומערבבים בעדינות, מוסיפים את היתרה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול לעיסה אחידה.
3. הגנאש: שמים את השוקולד והשמנת בקערה מתאימה וממיסים במיקרוגל. מערבבים לקרם חלק ומאחסנים במקרר ל-10 דקות.
4. ההרכבה: יוצקים 2 כפות גנאש לכל כוסית ומאחסנים במקפיא ל-3 דקות. יוצקים מעל 2 כפות מוס שוקולד ומאחסנים במקפיא שוב ל-3 דקות. חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים כך שיתקבלו 4 שכבות שונות. מאחסנים במקרר למשך לילה ומגישים למחרת.
איך לשמור על מכונת הקפה שלנו?
הנה 5 הוראות חשובות לשמירה על מכונת הקפה הביתית:
1. הקפידו על ניקיון המכונה לפי הוראות היצרן שלה. לכל מכונה הוראות שונות, לכן אם החלפתם מכונה, קראו היטב את ההוראות החדשות ופעלו לפיהן.
2. רצוי להוציא את הקפסולה מהמכונה בתום השימוש, או כאשר מצטברות כחמש קפסולות. רצוי לא להעמיס על המכונה ולהגיע למצב שהיא אינה יכולה להכין עוד כוס קפה.
3. נקו את המכונה עם המנקה הרשמי של יצרן המכונה, אך אם הוא חסר לכם והמוכנה זקוקה לנידוי מיידי, עשו זאת עם מים וחומץ או בעזרת מלח לימון.
4. ניתן להשתמש במים מסוננים (מבריטה לדוגמה) ולא רק במים מזוקקים, רבים יאמרו שטעמו של הקפה אף ישתבח עם מים מסוננים.
5. ניתן להשתמש בקפסולות תואמות למכונת הקפה ולא רק בקפסולות של החברה ממנה קניתם. השוו מחירים וטעמים - ותיהנו יותר.
הנה 5 הוראות חשובות לשמירה על מכונת הקפה הביתית:
1. הקפידו על ניקיון המכונה לפי הוראות היצרן שלה. לכל מכונה הוראות שונות, לכן אם החלפתם מכונה, קראו היטב את ההוראות החדשות ופעלו לפיהן.
2. רצוי להוציא את הקפסולה מהמכונה בתום השימוש, או כאשר מצטברות כחמש קפסולות. רצוי לא להעמיס על המכונה ולהגיע למצב שהיא אינה יכולה להכין עוד כוס קפה.
3. נקו את המכונה עם המנקה הרשמי של יצרן המכונה, אך אם הוא חסר לכם והמוכנה זקוקה לנידוי מיידי, עשו זאת עם מים וחומץ או בעזרת מלח לימון.
4. ניתן להשתמש במים מסוננים (מבריטה לדוגמה) ולא רק במים מזוקקים, רבים יאמרו שטעמו של הקפה אף ישתבח עם מים מסוננים.
5. ניתן להשתמש בקפסולות תואמות למכונת הקפה ולא רק בקפסולות של החברה ממנה קניתם. השוו מחירים וטעמים - ותיהנו יותר.
כיצד שומרים על קיטור כל זמן ההקצפה של החלב במכונת קפה?
במכונה ביתית כאשר המכונה במצב קיטור, ישנה מנורת חיווי שאומרת לנו מתי המכונה מוכנה להקצפה. כאשר המנורה דולקת מפסיק להיווצר קיטור עד שהנורה כבה שוב. במצב כזה, במהלך ההקצפה, נגמר הלחץ לפני שהספקנו לסיים.
אני ממליץ להפעיל את הקיטור לפני שהמנורה נדלקת לתוך כלי או כד ולהתחיל את ההקצפה כאשר הקיטור יציב וללא מים, כאשר המנורה לא נדלקה ובצורה כזו המכונה ממשיכה לייצר כל הזמן קיטור ככל שנדרש.
בכל מיקרה כדאי לשחרר קיטור לתוך כלי כי תמיד בהתחלה יש מעט מים שאותם אנחנו לא רוצים בחלב.
במכונה ביתית כאשר המכונה במצב קיטור, ישנה מנורת חיווי שאומרת לנו מתי המכונה מוכנה להקצפה. כאשר המנורה דולקת מפסיק להיווצר קיטור עד שהנורה כבה שוב. במצב כזה, במהלך ההקצפה, נגמר הלחץ לפני שהספקנו לסיים.
אני ממליץ להפעיל את הקיטור לפני שהמנורה נדלקת לתוך כלי או כד ולהתחיל את ההקצפה כאשר הקיטור יציב וללא מים, כאשר המנורה לא נדלקה ובצורה כזו המכונה ממשיכה לייצר כל הזמן קיטור ככל שנדרש.
בכל מיקרה כדאי לשחרר קיטור לתוך כלי כי תמיד בהתחלה יש מעט מים שאותם אנחנו לא רוצים בחלב.
באיזה כד חלב צריך להשתמש להקצפת חלב במכונת אספרסו?
כד החלב צריך לתת לנו שלושה אלמנטים:
1. הרגשה של טמפרטורת החלב תוך כדי ההקצפה ולכן הכד צריך להיות עשוי מנירוסטה.
2. סירקולציה של החלב בתוך הכד ולכן המבנה שלו צריך להיות רחב יותר בחלקו התחתון מאשר בחלקו העליון.
3. דרך נוחה למזוג את החלב ולכן שפת הכד צריכה להיות רחבה ולא משולשת וצרה.
את כד החלב אנחנו אמורים למלא עד לנקודה בה חלקו הרחב של הכד מסתיים ולכן צריך להתאים את גודל הכד לכמות הכוסות שאותן אנחנו רוצים להכין ובנוסף במכונות קפה ביתיות עדיף שכמות החלב תהיה כמה שיותר קטנה מכיוון שרמת הקיטור ומשך הזמן שלו נמוך יחסית ביחס למכונת קפה תעשיתית.
הקצפה בתוך כוס הקפה, בכלים מפלסטיק או כל רעיון אחר לא יתנו כמובן תוצאה טובה.
כד החלב צריך לתת לנו שלושה אלמנטים:
1. הרגשה של טמפרטורת החלב תוך כדי ההקצפה ולכן הכד צריך להיות עשוי מנירוסטה.
2. סירקולציה של החלב בתוך הכד ולכן המבנה שלו צריך להיות רחב יותר בחלקו התחתון מאשר בחלקו העליון.
3. דרך נוחה למזוג את החלב ולכן שפת הכד צריכה להיות רחבה ולא משולשת וצרה.
את כד החלב אנחנו אמורים למלא עד לנקודה בה חלקו הרחב של הכד מסתיים ולכן צריך להתאים את גודל הכד לכמות הכוסות שאותן אנחנו רוצים להכין ובנוסף במכונות קפה ביתיות עדיף שכמות החלב תהיה כמה שיותר קטנה מכיוון שרמת הקיטור ומשך הזמן שלו נמוך יחסית ביחס למכונת קפה תעשיתית.
הקצפה בתוך כוס הקפה, בכלים מפלסטיק או כל רעיון אחר לא יתנו כמובן תוצאה טובה.
חלב הקפה יוצא עם גוון בהיר ממכונת הקפה - מדוע ומה לעשות?
במידה וחלב הקפה יוצא לכם עם גוון בהיר מדי, ממכונת הקפה, יכולות להיות לכך מספר סיבות. הנה הסיבות - ופתרונן:
1. איכותו של הקפה בו אתם משתמשים אינה מתאימה - החליפו את סוג הקפה אותו אתם רוכשים.
2. הקפה הטחון לא מהודק די הצורך - יש לדחוס את הקפה בצורה טובה יותר.
3. שמתם כמות מעטה מדי של קפה טחון - יש להוסיף קפה טחון.
4. שמתם כמות גדולה מדי של קפה טחון - הורידו מכמות הקפה ששמתם.
ארנון שופמן מעיר:
כמות הקפה צריכה להיות קבועה, בין 7-8 גרם למנה בודדת או בין 14-16 למנה כפולה. גם ההידוק צריך להיות קבוע. אני אומר: לכו קרוב להכי חזק שאתם יכולים. הפרמטר היחיד שצריך להשתנות זה הטחינה, כך שהתשובה שלי היא שבמקרה הנדון הטחינה היא עבה מדי והקפה דלוח שניתן לראות זאת כשהקפה יוצא חסר גוון ומימי ללא שיכבת קרמה.
כמובן שיש להשתמש בקפה טרי וזה אומר עד חודש מיום הטחינה וגם זו הגזמה. רצוי לקנות כמויות קטנות, במידה ואין מטחנה בבית.
במידה וחלב הקפה יוצא לכם עם גוון בהיר מדי, ממכונת הקפה, יכולות להיות לכך מספר סיבות. הנה הסיבות - ופתרונן:
1. איכותו של הקפה בו אתם משתמשים אינה מתאימה - החליפו את סוג הקפה אותו אתם רוכשים.
2. הקפה הטחון לא מהודק די הצורך - יש לדחוס את הקפה בצורה טובה יותר.
3. שמתם כמות מעטה מדי של קפה טחון - יש להוסיף קפה טחון.
4. שמתם כמות גדולה מדי של קפה טחון - הורידו מכמות הקפה ששמתם.
ארנון שופמן מעיר:
כמות הקפה צריכה להיות קבועה, בין 7-8 גרם למנה בודדת או בין 14-16 למנה כפולה. גם ההידוק צריך להיות קבוע. אני אומר: לכו קרוב להכי חזק שאתם יכולים. הפרמטר היחיד שצריך להשתנות זה הטחינה, כך שהתשובה שלי היא שבמקרה הנדון הטחינה היא עבה מדי והקפה דלוח שניתן לראות זאת כשהקפה יוצא חסר גוון ומימי ללא שיכבת קרמה.
כמובן שיש להשתמש בקפה טרי וזה אומר עד חודש מיום הטחינה וגם זו הגזמה. רצוי לקנות כמויות קטנות, במידה ואין מטחנה בבית.
