» «
מטבח
איך להכין חומוס מצויין?


כך תכינו חומוס ביתי מצויין:

1. השרו את החומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.

3. הרתיחו את המים במשך 3-4 שעות.

4. קררו את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
צלי בקר
איך להכין צלי ב-50 שיני שום?


הנה מתכון של מיכל מוזס לצלי ב-50 שיני שום:

המצרכים ל-10 מנות:
================
נתח צלי מס' 5 במשקל 2.5-3 ק"ג

50 שיני שום (כ-3 ראשים)

1/4 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

2 כפות חומץ בן יין אדום או חומץ בלסמי

4-3 כוסות ציר בקר או ציר עוף חם (לכיסוי רוב הנתח)

4 ענפי טימין

3 ענפי אורגנו (או רוזמרין)

אופן ההכנה:
===========
1. יום לפני ההגשה מכינים את הצלי: מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. חולטים 35 שיני שום במים רותחים במשך 30 שניות. מסננים, מצננים ומקלפים.

3. יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הבשר במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (אפשר גם על הכיריים).

4. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד. מנמיכים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.

5. נפטרים מנוזלי הצלייה למעט 2 כפות, מוסיפים את שיני השום הקלופות ומטגנים על להבה נמוכה 2 דקות עד הזהבה קלה. יוצקים חומץ ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ.

6. מחזירים את הבשר ומוסיפים את יתר שיני השום, יוצקים ציר עד כ-1 ס"מ לפני כיסוי מלא ומוסיפים תימין ואורגנו. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור.
מכסים ומעבירים לתנור ל-4 שעות. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול. לחילופין אפשר להמשיך לבשל על הכיריים במשך 4 שעות, בבעבוע עדין.

7. מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.

8. לפני ההגשה: מוציאים את פרוסות הבשר והשום מנוזלי הבישול ומניחים בצד. מסירים את השומן שנקרש, מחממים מעט את נוזלי הבישול ומסננים. מפרידים בין שיני השום הקלופות ללא קלופות. טוחנים את השום הקלוף בבלנדר עם כוס מהנוזלים לקבלת רוטב סמיך ואחיד. שומרים את השום הלא קלוף להגשה.

9. מחזירים את הרוטב לסיר ומצמצמים על להבה בינונית-נמוכה עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה. מתקנים תיבול.

10. מסדרים את פרוסות הבשר, שיני השום הלא-קלופות והעשבים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום, מחממים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות ומגישים.


אופן ההכנה:
==========
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים 2 שיני שום קצוצות ומעט צ'ילי גרוס ומטגנים שניות אחדות. מוסיפים 2 חבילות ברוקומיני ומקפיצים 2 דקות.
מזלפים מעל 1/4 כוס יין לבן יבש ומבשלים עד שרוב היין מצטמצם. אם רוצים, מסיימים עם כף חמאה להסמכת הרוטב. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
מרק אפונה
איך להכין מרק אפונה ושום ירוק?



הנה מתכון למרק אפונה ושום ירוק של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטייל של "ישראל היום" באפריל 2014:

המצרכים:
========
4 כפות שמן זית

4 ראשי שום ירוק טרי מקולפים

1 כרישה חתוכה

1 בצל מקולף וקצוץ

2 כוסות אפונת גינה טרייה

2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים

מים לפי הצורך

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1. בסיר מחממים שמן זית ומאדים את השום, הכרישה והבצל עד שמזהיב קלות.

2. מוסיפים אפונה ותפוחי אדמה ומכסים שמים רק עד גובה הירקות.

3. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומשבלים יחדיו במשך כ-30 דקות.

4. טוחנים היטב ומסננים דרך מסננת עבה לשום שכן לשום ולכרישה סיבים עבים.

5. מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים.
לחץ דם
איך להוריד לחץ דם גבוה?



הנה 10 תרופות סבתא להורדת לחץ דם:

1. אכילת 1-2 שיני שום ביום.

2. לחתוך עלי זית ולשים את החתיכות בתוך כוס עם מים רתוחים. יש להמתין עד שהתה יתקרר ולשתות אותו. ניתן להוסיף דבש לשיפור הטעם.

3. שתיית תה ירוק בלגימות קטנות.

4. לחתוך חתוך פיסת לימון ולמצוץ אותה או לשתות מיץ לימון טבעי טרי.

5. לעשות הליכה של 20-30 דקות כל יום.

6. לסחוט בצל ולערבב את המיצים עם כמות שווה של דבש. לאכול 1-2 כפות מהעיסה כל יום למשך כמה ימים.

7. אם אתם במשקל עודף וסובל מלחץ דם גבוה, מומלץ להוריד ממשקלכם.

8. יש לשתות המון מים כל יום.

9. לאכול בריא, וודאו שאתם אוכלים סלט כל יום.

10. הוסיפו שיבולת שועל לתפריט היומי.

שום

מטבח
איך מכינים חומוס בסיר לחץ?


הכנת חומוס ביתי מעולה תיעשה כך:

1. השרו 1 קילו חומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.

3. מכניסים את החומוס לתוך סיר לחץ. מוסיפים חתיכות מ-2 בצלים לבנים, 8 שיני שום ו-1 כפית סודה לשתייה. שוקי גלילי אומר שהוספת מעט ירקות לסיר הוא לא פעם ה"סוד" של החומוס האהוב עליכם מהחומוסיות (נכון, ירקות כמו גזר, בטטה או שורש קטנטן של פטרוזיליה)

4. מכסים במים קרים עד גובה של 5 ס"מ מעל החומוס. מביאים את סיר הלחץ לנקודת לחץ ומשאירים על אש נמוכה במשך שעתיים. מכבים את האש ונותנים לסיר להצטנן כשעה, או עד שהלחץ יורד לרמה שבה ניתן לפתוח את הסיר. מקררים את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
שום
איך לטפל בדלקות אוזניים בעזרת שום?


כך מכינים תרופת סבתא משום לדלקת אוזניים:

החומרים:
========
1 שן שום

1 כף שמן זית

גזה

צמר גפן


אופן ההכנה:
==========
1. מגרדים שן שום בפומפייה

2. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים

3. מעל להבה מחממים את השום עם שמן הזית ולא מביאים לרתיחה

4. סוחטים על גזה ומספיגים בצמר גפן

5. מורחים על האוזן מהצד החיצוני או מטפטפים לתוך האוזן מהשמן, זאת רק אם ידוע מעבר לכל ספק שאין קרע בעור התוף. כדאי לכסות את האוזן עם בעזרת כרית או עם היד למספר רגעים.

- חשוב להשתמש בשמן מיד לאחר חימומו, לאחר מכן הוא כבר אינו יעיל.
מסכה לשיער
איך להכין מסכת שום וקמומיל לשיער?


כך מכינים מסכת שום ותה קמומיל שתאיץ את צמיחת השיער:

החומרים:
=======
1 כף מיץ שום

ג'ל אלוורה

1 כף דבש

3 כוסות מים

1 חלמון ביצה

אופן ההכנה:
=========
1. יש לערבב את מיץ השום עם הדבש ולהניח במקרר.

2. להרתיח שלוש כוסות מים ולהכין מהן תה קמומיל, יש להשאיר את עלי הקמומיל או התיון ל-30 דקות לפחות כאשר מפעם לפעם מערבבים את התה.

3. לאחר שהחליטה מתקררת יש להוציא את תערובת השום והדבש שהתקררו בינתיים, להוסיף להם את חלמון הביצה והאלוורה ולדלל במעט מים.

אופן השימוש:
===========
1. מעסים היטב את תערובת השום לתוך הקרקפת משורשי השיער ועד הקצוות, ממתינים 20 דקות, שוטפים וחופפים.

2. בסיום החפיפה שופכים את חליטת התה על השיער ומשאירים ללא שטיפה נוספת.
חצילים בטחינה
איך להכין באבא גנוש או באבא ע'נוש?
איך מכינים באבא ע'נוש?

מדובר בטחינה וחצילים בנוסח טורקי / ערבי. כדי להכין את החצילים בטחינה בנוסח ערבי עשו כך:

1. קולים את החצילים על אש פתוחה.

2. כשהם רכים מספיק מורידים את הקליפה (מכניסים את החצילים לשקית ניילון וסוגרים. אחרי כ-10 דקות החצילים מתקררים והקליפה יורדת בקלות).

3. מרסקים בקערה עם כף עץ (חשוב בכף עץ אחרת הטעם מתקלקל!).

4. לחוד, מכינים טחינה כפי שמכינים טחינה בבית: לוקחים 1.5-2 כוסות טחינה גולמית ומוסיפים לטחינה מים, מיץ לימון (1/3 כוס - בהדרגה), שום (6 שיניים כתושות) ומלח - עד שמקבלים את הטעם הרצוי.

5. כשהטחינה מוכנה שופכים אותה לתוך החצילים ומערבבים היטב.

6. זורים מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה. אפשר גם מעט צנוברים.


בהצלחה!


שום
איך לפצח ולקלף שום יבש?


תגידו מה שתגידו, קילוף שום הוא לא מן המלאכות הנעימות של המטבח. אפילו גליל הפלסטיק הירוק שמקל מאד על הקילוף, לא ממש פותר את הבעיה במלואה, שכן גם אתו - לפעמים השיניים לא מתקלפות בקלות, או שהן נמעכות.
מספיק שתהיה טיפת רטיבות על משטח העבודה, או בגליל עצמו, ואתם 'מסובבים' אותו על ריק, שן השום לא מגיבה.. שלא לדבר על הכאב שלפעמים יש אחר כך בכף היד מפעולת הגלגול.. לא נעים.
הנה פטנט שיהפוך את קילוף השום למשחק ילדים:
קחו את שיני השום שברצונכם לקלף, והכניסו למיקרוגל ל - 10 שניות. יתכן ומשך הזמן יהיה שונה במעט, בהתאם לעוצמת המיקרוגל. קליפת השום תתפצח מאליה ותתבקע, וכל מה שצריך זה לשלוף מתוכה את שן השום.
(זה לא כל כך מתאים לשום הטרי שמציף עכשיו את השווקים, בגלל כמות הלחות הרבה שבו. נסו את זה רק עם שום יבש..)
איך להכין אנטיפסטי?



הנה מתכון לאנטיפסטי של השף גיל גלר, כפי שהתפרסם בגליון "סגנון" של מעריב במאי 2011:

המצרכים:
========
חציל חתוך בפרופיל לטבעות בעובי 1 ס"מ

כרובית מפורת לפרחים

3 בצלים, חתוכים לשמיניות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים

חופן גדול של עגבניות שרי (עדיף שלא לפרק אותן מהאשכול)

10 פטריות פורטובלו גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

15 פטריות שמפניון גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

2 שיני שום שלמים ולא מפורקים

2 קישואים, חתוכים לאורכם לפלחים ארוכים

שומר, חתוך בפרופיל ארוך

2 גזרים מקולפים, חתוכים בפרופיל זוויתי



לרוטב:
=======
כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

כף סוכר חום

כף מלח גס

1/2 חופן רוזמרין קצוץ

4 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ


אופן ההכנה:
============
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקררים לפחות כחצי שעה לפני המריחה על הירקות.

2. צולים את הירקות העטופים ברוטב בחום גבוה למשך זמן קצר. לשים לב שהם לא צריכים להתרכך. במהלך הצלייה מורחים את השמן המתובל על הירקות פעם נוספת.


בתיאבון!
איך להכין חצילים ביוגורט?



הנה מתכון להכנת חצילים ביוגורט:

מצרכים:
=======
3 חצילים חתוכים לקוביות (בערך 1-2 ס"מ כל אחת)

1 שן שום קצוצה דק

1 כף עלי נענע קצוצים

2 כף עלי פטרוזיליה קצוצים

שמן זית

מלח

1-2 מיכלי יוגורט


אופן ההכנה:
============
1. לחמם את שמן הזית במחבת ולטגן את החצילים (לא כולם בבת אחת, בכמה פעמים)

2. להניח על נייר סופג ולהמתין שהחצילים יתקררו

3. להעביר את החצילים לקערת ההגשה ולהוסיף את הפטרוזיליה, הנענע, השום, המלח והיוגורט

4. לצקת מעט שמן זית, לעטר בעלי נענע ולהגיש

- את החצילים ניתן לקלף או לא - לפי טעמכם.

בתיאבון!
איך להכין חומוס מעולה במהירות?
רוצים להכין חומוס בזמן קצר?

הנה מתכון להכנת חומוס מהיר:

1. טוחנים במערבל מזון את רוב גרגרי החומוס מקופסת שימורים של גרגרי חומוס (לא לחמם) עם שליש מהמים שלהם (להשבחת הטעם אפשר להוסיף גם חצי כוס סודה).

2. לחומוס הטחון מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מלח לימון.

3. את שאר הגרגרים מחממים במקביל עם המים על הגז.

4. מורחים בצלחת את משחת החומוס ועליה את הגרגרים החמים, מעליהם שמן זית בנדיבות וכמון ופפריקה.

5. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.


מגישים עם פיתות, חמוצים בצלחת, פלפל חריף ובצל (מי שאוהב יכול להגיש סחוג).


ראו גם מתכון לרוטב התטבילה, בתגית "טיטבילי" או בתגית "תטבילה".
האם יש דרך טבעית לריפוי שעורה בעין?



אפשר לטפל בשעורה בעין בשלוש דרכים:

הראשונה
=======
1. יש לקחת לפני השינה שן שום אחת גדולה וקשה, ולחתוך אותה לשניים.

2. לשפשף היטב ובעדינות, עם הצד החתוך, את השעורה על העפעף. להיזהר שלא לגעת בחלק הפנימי של העין.

השנייה
======
1. לבשל עלי בנציה 5 דקות לאחר רתיחה.

2. להוסיף רבע כפית מלח, לערבב ולטבול צמר גפן בתמיסה.

3. להניח על העיניים פעמים ביום למשך 15-10 דקות.

השלישית
=======
לקחת תיון לח ולהניח על העין לכמה דקות.
איך מכינים רוטב פסטה פשוט על בסיס שמן זית? רוטב שום ושמן זית



רוטב "אליו אוליו" (באיטלקית: שום ושמן זית) מכינים כך:

1. מטגנים 5 שיני שום כתושות (לחריפות וטעם אפשר להוסיף גם פלפלון צ'ילי יבש ומקוצץ) בשמן זית, ומכבים את האש.

2. מוסיפים תערובת פטרוזיליה קצוצה דק בכמות נדיבה ובתערובת הזו מקפיצים את הפסטה ומגישים עם גבינה מגורדת (פרמזן, כמובן).
איך לרפא אפטה?



ניתן לרפא אפטות באופן טבעי ע"י שימוש בשום. שום ידוע בתור המחסל הטבעי של זיהומים בכל הגוף זאת מפני שבתהליך כתישת השום, נוצרת תגובה מולקולרית, המשחררת חומר אורגני, בשם אליצין, אשר נלחם בדלקות וזיהומים.
הגופרית שבשום, מחטאת את אזור האפטה, ומומלץ למרוח שום כתוש ישירות על האפטה.
איזו תזונה מווסתת ושומרת על לחץ הדם?



הנה רשימת של מזונות המסייעים לוויסות לחץ הדם ושמירה על תקינותו:

תפוחי אדמה

שעועית ירוקה

אפונה

סלרי

תרד

אבוקדו

גזר

עגבניות

קיווי

גויאבה

שזיפים

בננות

אוכמניות

צימוקים

אגוזים

שקדים

פיסטוקים

סלמון

שום

כורכום

ג'ינג'ר

שוקולד מריר
איך להכין תרכיז טבעי לתרסיס חרקים וזחלים לגינה?


להכנת תרסיס להרחקת זחלים וחרקים עשו את הדברים הבאים:

1. כתשו בצל וראש שום לא מקולפים.

2. הוסיפו לסיר עם כף פלפל חריף, כף סבון על בסיס שמן ו-1.5 ליטר מים.

3. בשלו חצי שעה ושמרו במקרר.

4. לאחר שהתקרר והחומר מוכן, הוסיפו 2 כפות לליטר מים ורססו.


אפשר גם לרסס ב"מרק" של מים שבישלנו בהם ענפי לבנדר.


איך לטפל בצורה טבעית בדלקת אוזניים?


כך ניתן לטפל בצורה טבעית בדלת אוזניים:

1. לרסק 4 שיני שום

2. להוסיף לשום המרוסק 500 מ"ל חומץ תפוחים

3. לשמור במקרר שבועיים ואחת לכמה זמן לנער

4. לאחר שבועיים לסנן את החומץ

5. לשתות כפית פעם ביום או להוסיף לאוכל (סלט לדוגמה) או למרוח בצד החיצוני של האוזן
איזו תרופת סבתא דרוזית להצטננות יש?


הנה תרופת סבתא דרוזית יעילה להצטננות ולעיתים גם לשיעול:

יש לקחת לימון שלם (עם הקליפה), לחורר אותו במספר מקומות ולהוסיף כחמש שיני שום גדולות עם הקליפה שלהן. להכניס לקומקום ולהרתיח כעשרים דקות ולאחר מכן לשתות את המים. אפשר לשתות גם חם וגם קר. הטעם סביר בהחלט, אפשר לשפר עם כפית דבש.
איך להכין את הרוטב הטבילה של החומוס עם הפלפלים והלימון לחומוס?



הכנה של טיטבילי או תטבילה, הרוטב המצויין תיעשה כך:

1. קוצצים פלפלים חריפים (רצוי אחד ירוק ואחד אדום. אם אין - רק ירוק).

2. כותשים 2-3 שיני שום.

3. שופכים מיץ לימון טרי.

4. מערבבים ומוסיפים מעט מלח (כפית).
איך לטפל באופן טבעי בתולעים ובעיות במעיים? יש לזה תרופות סבתא?



כך ניתן לטפל באופן טבעי בתולעים ובעיות במעיים:

1. לרסק 4 שיני שום

2. להוסיף לשום המרוסק 500 מ"ל חומץ תפוחים

3. לשמור במקרר שבועיים ואחת לכמה זמן לנער

4. לאחר שבועיים לסנן את החומץ

4. לשתות כפית פעם ביום או להוסיף לאוכל (סלט לדוגמה)
איך להקל על כאב אוזניים?
מתי להוסיף את השום לתבשיל?
איך להכין טיפות אוזניים טבעיות לדלקת אוזניים?
איך לחזק את המערכת החיסונית באופן טבעי?
איזה תזונה מסייעת להורדת רמת הסוכר בגוף?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.