» «
ספגטי
איך להכין ספגטי?



הכינו ספגטי פשוט ומצויין כך:

1. מבשלים חבילת ספגטי במים עם מלח עד שהספגטי רכים לנגיסה ("אל דנטה") ואז מסננים את המים במסננת.

2. כדי למנוע הידבקות הספגטי מומלץ לטפטף עליו כמה טיפות של שמן זית ולערבב במהירות.

3. בינתיים מחממים בסיר מעט שמן ומטגנים בצל קטן וקצוץ דק, עד להזהבתו.

4. מוסיפים תוכן קופסא קטנה של רסק עגבניות משומר.

5. מתבלים במעט מלח ופלפל (אם יש אז גם אורגנו יבש) ומערבבים.

6. מוסיפים כוס מים פושרים ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב.

7. מוסיפים את הספגטי שהוכן ומערבבים עם הרוטב היטב.
לבנה
איך להכין כדורי לבנה ביתית בשמן זית?


הנה מתכון של כדורי לבנה ביתית בשמן זית של מיכל וקסמן, כפי שפורסם בנובמבר 2019 בעיתון "הארץ":

המצרכים:
========
3 ליטר יוגורט כבשים 5% שומן לפחות

1 כף מלח ים

שמן זית ראשון המסיק לשימור כדורי הלבנה המוכנים

אופן ההכנה:
==========
1. מרפדים מסננת עמוקה בחיתול בד. יוצקים את היוגורט לתוך החיתול, מוסיפים מלח ומערבבים.

2. אוספים את קצוות החיתול סביב היוגורט ומהדקים אותם היטב תוך כדי לחיצה, כך שנוצר בתוכו כדור גדול של יוגורט. לוחצים על הכדור וסוחטים אותו היטב.

3. מותחים את קצוות החיתול וקושרים אותם בראש כדור היוגורט. מניחים במסננת. מניחים את המסננת מעל קערה שבה יתאספו הנוזלים שיגיר היוגורט. מניחים מעל היוגורט המחותל משקולת (קוםסאות שימורים למשל) שיזרזו את הגרת הנוזלים.

4. מדי פעם שופכים את המים שהצטברו בקערה, נותנים ליוגורט סחיטה והופכים את החבילה המחותלת.

5. מניחים ליוגורט לעמוד כך 3-4 ימים מחוץ למקרר, עד שהוא מצטמצם והופך לגבינה מוצקה. מוציאים את הגבינה מהחיתול ומגלגלים ממנה כדורים לא גדולים, שמים אותם בצנצנת עם שמן זית שמכסה אותם. אשפר לשמור בחוץ כמה ימים ואחר כך במקרר.
לחם
יש מתכון ללחם ללא סוכר וללא גלוטן?


הנה מתכון להכנת לחם ללא סוכר וללא גלוטן:

המצרכים:
========
1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח חומוס (או קמח תירס דק, לא קורנפלור)

1 כוס קמח אורז

1/2 כוס קמח טפיוקה

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית מלח

2 כפיות קסנטן גאם

11/4 כפיות אבקת סודה לשתייה

3 כפות שמן זית

2 כוסות מים

1.5 כפות אגבה

2 כפות חומץ תפוחים

מים - לתוספת במקרה הצורך

6 כפות שומשום או פרג


אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את התנור ל-220 מעלות.

2. לסנן לתוך קערה עמוקה את כל הקמחים, להוסיף אבקת אפיה, מלח, קסנסן גאם וסודה לשתייה ולערבב טוב.

3. לערבב בקערה נפרדת מים, שמן זית, חומת תפוחים ואגבה.

4. להוסיף את החומרים הנוזליים ליבשים ולערבב במהירות עד לקבלת בצק איחד וחלק (ניתן לעשות פעולה זו גם במיקסר).

5. אם יש צורך הוסיפו מים.

6. לקפל לתוך הבצק 3-5 כפיות שומשום וצקו את הבצק לתבנית אינגליש קייק משומנת. רססו את הבצק במעט שמן ופזרו מעליו את שארית השומשום.

7. הניחו נייר אלומיניום מעל הלחם, הכניסו לתנור ואפו כ-60 דקות. הסירו את נייר האלומיניום ואפו כ-10 דקות נוספות עד שהלחם מזהיב וקיסם שננעץ בו יוצא נקי.

8. לקרר ולפרוס.

בתיאבון!
שמן זית
איך לבחור שמן זית איכותי?



כך יש לבחור ולשמור על שמן זית בצורה הטובה ביותר:

1. בדקו את צבע השמן. צבעו של שמן זית אמיתי איכותי הוא עכור. אם צבעו צלול, הרי שסיננו אותו.

2. בדקו את חמיצות השמן. שמן זית איכותי הוא בעל החמיצות הנמוכה ביותר.

3. מומלץ לרכוש שמן זית הנמכר בבקבוקי זכוכית, שכן בקבוקי פלסטיק פוגמים באיכות השמן, עקב תהליך ההתחמצנות שעובר החומר.

4. על פי רוב, על בקבוק של שמן זית איכותי יופיעו פרטי איזור הגידול של הזית ובית הבד בו הוא הופק.

5. חום ואור פוגעים באיכות השמן. יש להקפיד לאחסן במקום קריר ומוצל.

שמן זית

שפתיים
איך להכין מסכה להזנה של שפתיים סדוקות ויבשות?



כך מכינים מסכת הזנה לשפתיים יבשות:

מרוקנים תכולה של כמוסה ויטמין "E” לתוך כף שמן זית גדושה ומעסים לתוך העור. ממתינים חצי שעה עד שעה (אפשר גם לישון עם זה בלילה) ושוטפים.


הגולשת עדן מציעה עוד מסכה:

לוקחים כפית דבש וכפית וחצי שמן זית.
בקערה קטנטונת מערבבים את שניהם ביחד עד שהכל מעורבב טוב טוב.
לוקחים בזהירות את הקערה ושמים אותה בתוך המקרר או המקפיא.
מוציאים אחרי כמה שעות ואפילו חצי שעה (כמה שיותר יותר טוב) ויוצאת מין פלסטלינה קשה כזו, כמו כל שאר התכשירים. לוקחים אותה ומורחים על השפתיים.
מטבח
איך מכינים חומוס בסיר לחץ?


הכנת חומוס ביתי מעולה תיעשה כך:

1. השרו 1 קילו חומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.

3. מכניסים את החומוס לתוך סיר לחץ. מוסיפים חתיכות מ-2 בצלים לבנים, 8 שיני שום ו-1 כפית סודה לשתייה. שוקי גלילי אומר שהוספת מעט ירקות לסיר הוא לא פעם ה"סוד" של החומוס האהוב עליכם מהחומוסיות (נכון, ירקות כמו גזר, בטטה או שורש קטנטן של פטרוזיליה)

4. מכסים במים קרים עד גובה של 5 ס"מ מעל החומוס. מביאים את סיר הלחץ לנקודת לחץ ומשאירים על אש נמוכה במשך שעתיים. מכבים את האש ונותנים לסיר להצטנן כשעה, או עד שהלחץ יורד לרמה שבה ניתן לפתוח את הסיר. מקררים את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
ירקות
איך להכין ירקות צלויים בטחינה?



כך מכינים ירקות צלויים בטחינה:

המצרכים:
=======
4 פלפלים אדומים

1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים

1 חציל בלאדי

1 פלפל צ'ילי ירוק

1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים

10 עלי בזיליקום מופרדים


להגשה:
======
4 כפות טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד טרי

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את כל הירקות לאחר שהם נשטפו היטב ויובשו וצולים היטב על הגריל עד שהם צלויים היטב.

2. מקלפים את הפלפל והחציל ומערבבים אותם יחד עם שאר הירקות הצלויים בקערה.

3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

4. מזלפים טחינה מעל ומגישים.

בתיאבון!
קרוטונים
איך להכין קרוטונים אפויים תוצרת בית?



לקרוטונים מומלץ להשתמש בסופים של הלחם, ה"נשיקות", ובפרוסות הקטנות בקצוות הכיכר, שכן פעמים רבות הן נוטות להיזרק. ניתן ואף מומלץ להכין קרוטונים מלחם מחיטה מלאה, לחם דגנים או כל לחם אחר שאהוב עליכם. גם אם נותר לחם ישן ויבש ניתן להכין ממנו קרוטונים - חבל לזרוק.

איך מכינים?
ראשית, מומלץ להקפיא את הלחם המיועד לקרוטונים ולהוציא אותו מהמקפיא כמה דקות לפני הכנת הקרוטונים. יותר קל לחתוך לחם חצי קפוא, הוא לא מתפורר.

את ה"נשיקות", קצוות הלחם, פורסים לשתי פרוסות דקות יותר. כל פרוסה פורסים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. שמים את הקוביות בקערה גדולה ומוסיפים שמן זית, מלח ושום כתוש, לפי הטעם. מערבבים, רצוי עם הידיים, כדי לא לפורר את הקוביות.

משטחים בתבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות בערך כ-20 דקות או עד שמשחים.

חשוב לקרר את הקרוטונים האפויים לחלוטין לפני שמכניסים לקופסא, על מנת שהאדים לא יפגעו בפריכות. מרפדים קופסה אטומה בנייר מגבת כדי שיספוג שמן אם נשאר וגם כדי שיספוג לחות. הם מחזיקים פריכים קרוב ל-3 שבועות אך הם נגמרים הרבה לפני שמתרככים!

בתאבון!


שמן זית
איך לדעת ששמן זית אינו מזויף?


בכדי לוודא ששמן הזית שקניתם אינו מזויף כדאי לוודא את הדברים הבאים:

1. שם בית הבד בו יוצר שמן הזית מצוין בבירור על בקבוק השמן.

2. בדקו באתרי האינטרנט של יצרני השמן את כל הפרטים על ייצור השמן, זוגי הזיתים, פרסים בהם זכו ועוד.

3. אל תאמינו בהכרח ליצרנים גדולים. גם אצלם עלולים להיות זיופים.

4. בדקו את המחיר. אם השמן זול בצורה חשודה (פחות מ-30 ש"ח לליטר שמן) יש סיכוי גדול שהוא מזויף ועל כן מסוכן לבריאות ועדיף שלא לרכוש אותו.

5. עקבו אחר תחרויות בינלאומיות ומקומיות של שמן זית. שמנים שזכו בתחרויות נחשבות כמו TERRAOLIVO או "ראשון במסיק" יש בטחון רב שאיכותם מעולה והם אינם מזויפים.
איך להכין מסכת יופי לשיער?



כך ניתן להכין מסכת יופי שבועית לשיער:


החומרים:
========
2 כפות שמן נבט חיטה

2 כפיות דבש

1/3 כוס שמן זית

1 חלמון

1/2 לימון סחוט

1 כוס מים



אופן ההכנה והשימוש:
===================
1. יש לערבב יחד את שמן נבט החיטה, שמן הזית והדבש ולעסות את השיער.

2. מעל תערובת זו יש למרוח ולעסות את השיער בחלמון הביצה.

3. יש לעטוף את השיער במגבת חמה ולהמתין חצי שעה.

4. להוסיף את הלימון הסחוט למים ולערבב, לחפוף את הראש היטב ולסיים את החפיפה בשטיפה של מי הלימון.
איך להכין חומוס מצויין?


כך תכינו חומוס ביתי מצויין:

1. השרו את החומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.

3. הרתיחו את המים במשך 3-4 שעות.

4. קררו את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
איך להכין חומוס מעולה במהירות?
רוצים להכין חומוס בזמן קצר?

הנה מתכון להכנת חומוס מהיר:

1. טוחנים במערבל מזון את רוב גרגרי החומוס מקופסת שימורים של גרגרי חומוס (לא לחמם) עם שליש מהמים שלהם (להשבחת הטעם אפשר להוסיף גם חצי כוס סודה).

2. לחומוס הטחון מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מלח לימון.

3. את שאר הגרגרים מחממים במקביל עם המים על הגז.

4. מורחים בצלחת את משחת החומוס ועליה את הגרגרים החמים, מעליהם שמן זית בנדיבות וכמון ופפריקה.

5. אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.


מגישים עם פיתות, חמוצים בצלחת, פלפל חריף ובצל (מי שאוהב יכול להגיש סחוג).


ראו גם מתכון לרוטב התטבילה, בתגית "טיטבילי" או בתגית "תטבילה".
איך להכין קרם ידיים משמן זית?



לפניכם מתכון לקרם ידיים טבעי להכנה ביתית:

מצרכים:
=======
2 קערות מים חמימים עמוקות

תחליב רחצה

שמן זית

קרם ידיים רגיל


הוראות ההכנה:
=============
1. מלאו 2 קערות מים במים חמימים.

2. טבלו את הידיים באחת מהן למשך מספר דקות.

3. מרחו שמן זית על הידיים והשארו איתו 2 דקות על הידיים.

4. עתה טבלו בקערה הראשונה שבה השתמשתם ושיטפו את הידיים. מרחו תחליב רחצה על הידיים ונקו אותן בקערית השנייה.

5. לסיום התהליך, שימו קרם ידיים.


בתוך מספר דקות תבחינו ברכות שביידים.
מהי דיאטה ים תיכונית?


מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.

אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:

ירקות חיים

פירות (המשמשים גם לקינוח)

קטניות

דגנים (לחם בעיקר)

שמן זית

אגוזים

זרעים (לדוגמה טחינה)

דגי ים (3 פעמים בשבוע)

עוף (2-4 פעמים בשבוע)

ביצים (2-4 פעמים בשבוע)

בשר אדום (פעם בחודש)

כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
איך להכין אנטיפסטי?


אנטיפסטי היא מנה המורכבת משלל ירקות לבחירתכם הנאפים בחום גבוה עם שמן זית. מצויין כמנה ראשונה, כתוספת לסנדוויצ'ים, כתוספת לפוקצ'ות או לחם טרי ולכל מה שתרצו.

כך מכינים אנטיפסטי:

המצרכים:
========
בטטות פרוסות דק

חצילים פרוסים לעיגולים לא עבים

קישואים פרוסים לעיגולים

כרובית מפורקת לפרחים

פטריות שלמות או חצויות

בצל סגול חתוך לשישיות

פלפלים שלמים

גמבות שלמות

שום עם קליפתו

עגבניות שרי

אספרגוס

תפוחי אדמה

רוזמרין

טימין

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור


אופן ההכנה:
===========
1. בחרו את הירקות האהובים עליכם מתוך הרשימה או את כולם, שטפו וייבשו אותם היטב.

2. חתכו את הירקות לפי ההוראות והניחו בתבנית.

3. צקו את שמן הזית עם המלח והפלפל על הירקות (בנדיבות!). ניתן להוסיף מעל רוזמרין וטימין.

4. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) ל-40 דקות או עד שהירקות מוכנים.


כמה הערות:

- כדאי לבדוק מפעם לפעם את הירקות. יש כאלה המוכנים מהר יותר מהאחרים (כמו פטריות לדוגמא) ויש להוציאם לפני כולם.

- את הפלפלים השלמים יש להכניס לשקית ניילון מייד עם הוצאתם ולאחר חצי שעה להסיר את קליפתם ולחתוך לרצועות.

- את השום מומלץ להשאיר עד לסוף הצליה.

- חשוב לפרוס את הבטטות לפרוסות דקות (אך לא מדי) כי זהו הירק שלוקח לו את הזמן הארוך ביותר להיות מוכן

- את הבצל יש להוציא כאשר הוא נהיה שחום בקצוות, מקומט ומבריק

- ניתן לשמור אנטיפסטי כשלושה ימים בקופסא אטומה במקרר.

בתיאבון!
האם אפשר להשתמש בשמן זית לטיגון עמוק?



ניתן להשתמש בשמן זית לטיגון עמוק רק הוא שמן זית מזוכך (משמע החומצות החופשיות נוטרלו ממנו), אך יש לקחת בחשבון שתיתכן פגיעה בריח, בטעם ובויטמין E שמכיל השמן.

בכל מקרה אין להשתמש בטיגון עמוק בשמן זית כתית, מהסיבה שחומצות השומן החופשיות שבו, יוצרות רדיקלים חופשים ועלולות לגרום להרס של תאים ורקמות בגוף, כאשר הן מגיעות לטמפרטורה גבוהה.
איך לטפל ולרכך את עור הפנים?



הנה טיפול הזנה וריכוך לעור הפנים:

מורחים את הפנים בשמן זית (חשוב מאוד להשתמש בשמן זית בכבישה קרה בלבד. חשוב שהשמן יהיה בתנאים שפרטתי קודם ושבו יש את תכונת הפלא) מהול במעט כוהל או שמן שקדים, מעסים לתוך העור, ממתינים שעה ושוטפים במים וסבון.

לעור יבש, יש לחזור על הפעולה שלוש פעמים בשבוע.
עור רגיל, מעורב ושמן – פעם בשבוע.


איך להשתמש בקצח כדי להוריד את הסוכר בגוף?



הנה פתרון טבעי להורדת רמת הסוכר בגוף:

החומרים:
=======
6 כפות קצח

1/2 ליטר שמן זית


אופן ההכנה והשימוש:
=================
1. שמים את הקצח ושמן הזית בצנצנת שקופה ומניחים אותה בשמש למשך שבועיים.

2. מדי יום מנערים את הצנצנת.

3. משתמשים באיזו כמות שרוצים כתוספת לסלט, מריחה על לחם ועוד.
איך להבריק ולהלבין את השיניים ולסלק מהשיניים כתמי ניקוטין?



הנה טיפול להברקת השיניים וסילוק כתמי ניקוטין:

מערבבים היטב 3 כפות אבקת סודה לשתייה, 2 כפות מלח שולחני רגיל ושתי כפות שמן זית, טובלים את מברשת השיניים בתערובת ומצחצחים (את התערובת שנותרה ניתן לשמור במקרר לשימוש חוזר).
מה ערכו התזונתי של שמן זית?


שמן זית בכבישה קרה בריא מהסיבות הבאות:

1. עשיר בחומצות שומן מסוג אומגה 9, מה שממסייע בהעלאת הכולסטרול הטוב השומר על הלב.

2. מכיל נוגדי חמצון המפחיתים את הנזק הנגרם מהכולסטרול הרע ללב ומסייעים בנטרול רעלים וחיזוק המערכת החיסונית.
איך למנוע קצוות שרופים בשיער?



בכדי למנוע קצוות שרופים בשיער יש לערבב שמן זית, חצי לימון ושתי ביצים
למרוח בקצוות השיער כשהוא יבש. לאחר מכן יש לעטוף את השיער ולאחר שעתיים לשטוף היטב עם שמפו ומים.


מייבי מוסיפה:
ראשית להסתפר. אפילו 5 ס"מ יקנו לשיער מראה בריא יותר.
לאחר מכן, מסכה שבועית של מיונז + שמן זית.
נסו לתקופה מסויימת לא להשתמש בפן.
איזו תרופת סבתא להתקררות יש?
איך להרגיע נפיחות מתחת לעיניים?
איך להכין מסכת לחות טבעית לעור הפנים?
איזו תזונה תסייע נגד ריח גוף לא טוב?
איך להזין את השיער בצורה טבעית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.