» «
חלה
איך להכין חלה עם קמח מלא?


הנה מתכון של סטפן לייק לחלה עם קמח מלא בתבנית אפייה גדולה:

המצרכים לשלוש חלות:
==================
3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)

3.5 כוסות קמח מלא (500 גרם)

1 שקית או 1 קוביית שמרית (30 גרם)

1 שקית משפר אפייה

1 כף מלח

4 כפות סוכר חום

1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה

עד 3 כוסות מים פושרים (800 מ"ל)

למריחה: ביצה טרופה

לקישוט" גרעיני שומשום, חמניות, פרג, קצח, סובין

אופן ההכנה:
==========
1. מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים פרט למים ולשמן, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות. משהים למנוחה בקערה מכוסה ל-30 דקות.

2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. יוצרים מכל חלק גליל וממנו יוצרים שבלול עגול (מהמרכז החוצה), על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משהים מכוסה עד להכפלת הנפח.

3. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים את הקישוט לפי בחירה אישית.

4. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד שהחלות זהובות.

5. מעבירים לרשת סינון.
חלה מתוקה
איך להכין חלה מתוקה או לחמניות קלועות?


הנה מתכון לחלה מתוקה או לחמניות קלועות של סטפן לייק:

המצרכים לשתי חלות או עשר לחמניות:
=============================
1 ק"ג קמח

1 קובייה או שקית שמרית (50 גרם)

1 שקית משפר אפייה

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1/2 כוס שמן קנולה (100 מ"ל)

2 ביצים (גודל M)

כ-1.5 כוסות מים פושרים (375 מ"ל)

1 כפית מלח

למריחה: ביצה טרופה

לקישוט: שומשום או פרג

אופן ההכנה:
==========
1 מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2. משהים למנוחה בכלי מכוסה כ-20 דקות.

3. צרים 6 רצועות ומכל 3 רצועות קולעים חלה אחת (לא חזק מדי).

4. מניחים לתפיחה על מגש מרופד בנייר אפייה עד להכפלת הנפח.

5. אופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהחלות זהובות ומניחים על רשת צינון.

6. להכנת לחמניות קלועות - בכדי ליצור מאותו הבצק לחמניות קלועות מתוקות, לאחר שלב 2, חותכים את הבצק לגושים של 100 גרם, מייצרים רצועה ארוכה וקולעים לחמניות.
כתר לחמניות דבש
איך להכין כתר לחמניות דבש?


הנה מתכון לכתר לחמניות דבש של אורי שפט. המרכיבים לשלושה כתרים, 8 לחמניות בכל כתר:

המצרכים לבצק:
============
1 ק"ג קמח מנופה

1 שקית או 1 קובייה שמרית (50 גרם)

1/2 שקית משפר אפייה (25 גרם)

2 כוסות מים (500 מ"ל)

1/2 כוס דבש (או סילאן) (160 גרם)

1 כפית מחוקה מלח

1/2 כוס שמן (100 מ"ל)

2 ביצים (גודל M)

להברשה:
========
1 ביצה טרופה

לציפוי:
======
2-3 כפות דבש או סילאן

אופן ההכנה:
==========
1 בקערת מערבל שמים את השמרית עם המים. מוסיפים את הקמח, משפר האפייה, הביצים, השמן, הדבש והמלח, מערבבים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן במהירות בינונית 6 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד (הבצק צריך להיות קשה). מכסים את הבצק ומניחים למנוחה כ-10-15 דקות בטמפרטורת החדר.

2. מחלקים את הבצק ל-24 כדורים (כל כדור במשקל של כ-80 גרם).

3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים 8 כדורי בצק בצורת כתר עם חלל באמצע, כשהם צמודים האחד לשני. מכינים עוד שני כתרים עם יתרת כדורי הבצק.

4. מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי, עד שהלחמניות מכילות את נפחן.

5. מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים בעדינות את הלחמניות בביצה טרופה באופן אחיד. בשלב זה ניתן לגוון בחיתוכים או בציפויים.

6. אופים כ-8 דקות, מנמיכים את החום ל-170 מעלות ואופים עוד כ-10-15 דקות עד לקבלת גוון חום זהוב.

7. מוציאים מהתנור ומורחים בעזרת מברשת בסבש או בסילאן ומצננים.
חלת דבש
איך להכין חלת דבש?


הנה מתכון לחלת דבש של אורי שפט:

המצרכים ל-2 חלות:
===============
1 ק"ג קמח חיטה לבן

1 שקית או קובייה שמרית (50 גרם)

1 שקית משפר אפייה

1 כף שטוחה מלח

1 ביצה (גודל M)

1/3 כוס שמן קנולה (70 מ"ל)

1/2 כוס דבש (160 גרם)

1 ו-3/4 כוסות מים (430 מ"ל)

לקישוט:
======
ביצה טרופה למריחה

שקדים פרוסים וסוכר גבישי

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את הנוזלים: שמן, ביצים, מים ודבש במיקסר.

2. מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואחר כך את הקמח, מערבלים במהירות נמוכה 2 דקות.

3. מוסיפים את המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.

4. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים, מכסים במגבת, משהים למנוחה של כ-10 דקות.

5. מכל שני כדורים מייצרים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ-3 ס"מ. מפתלים 2 גלילים יחד לצורת בורג, יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שני הקצוות. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, ובאותן אופן יוצרים את החלה השנייה.

6. מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה, בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.

7. אופים 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

שמרית

שמרים
על מה להקפיד באפייה עם שמרים?


הנה טיפים של "שמרית" לאפייה עם שמרים:

1. בדיקת טריות - יש לוודא בנקודת המכירה וגם לפני השימוש בבית, שתאריך פג תוקף של ה"שמרית" לא עבר.

2. אחסון - שמרית, שקית או קובייה יש לאחסן רק במקרר.

3. שימוש נכון - שמרית בגרגרים מוסיפים ישירות לקמח. קוביית שמרים ממסים ב-1/2 כוס חלב או מים. חשוב לא לשכוח להוריד את כמות הנוזלים מזו שבמתכון.

4. לישה מתאימה - לאחר הכנסת החומרים לקערת המערבל (ללא מגע ישיר של השמרית עם המלח), לשים במהירות אטית ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים. מגבירים את מהירות הלישה עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות. בסיום הלישה מותחים פיסת בצק קטנה בעדינות לכל הכיוונים: בצק שאינו נקרע נלוש היטב. במידה והבצק נקרע יש ללוש עוד מספר דקות.

5. הארכת טריות המאפה - שימוש במשפר אפייה, מאריך את טריות המוצר האפוי במספר ימים.

6. השפעות טמפרטורה - מומלץ להוציא חומרי גלם מהמקרר כשעתיים לפני השימוש (קמח, חמאה, ביצים, חלב וכו) טמפרטורת הבצק משפיעה רבות על קצב תפיחת השמרים.

7. מתכון חלבי או פרווה - לקבלת מתכון פרווה יש להחליף חלב במים וחמאה במרגרינה, ממרח שוקולד חלבי בממרח פרווה.

8. הפיכת מתכון עם סוכר למתכון ללא סוכר- ניתן להשתמש במוצר "כמו סוכר" ע"פ הוראות היצרן.

9. החלפת קמח לבן בקמח מלא - החלפת 1 ק"ג קמח לבן ב-1 ק"ג קמח מלא מחייבת הוספת 3/4 כוס נוזלים למתכון (300 מ"ל)
שמרים
על מה להקפיד בקניית שמרית?


בקניית שמרית (שמרים) חשוב להקפיד על הדברים הבאים:

- גרגרים לא דביקים

- צבע בז'

- רחוקה מתפוגה (לוידוא התפיחה)

- טמפרטורת קירור בחנות של מ- 2° עד 8°


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.