» «
קארמבל תפוחים
איך להכין קארמבל תפוחים?



הנה מתכון קל ומצוין לקארמבל תפוחים:

המצרכים להכנת התפוחים:
====================
8 תפוחים

50 גרם מחמאה (אפשר חמאה ואז הקארמבל חלבי)

3 כפות מיץ לימון

2 כפות תמצית וניל

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
==========
- קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.

- שמים במחבת את כל החומרים ללא התפוחים ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך.

- מוסיפים את התפוחים לסירופ ומערבבים.


המצרכים לפירורים:
===============
150 גרם מחמאה (או חמאה)

2 כוסות קמח רגיל או שקדים טחונים

3/4 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

תבניות אישיות חד פעמיות

אופן ההכנה:
==========
- מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק - פירורים.

- מרססים בתרסיס שמן את התבניות החד פעמיות.

- מניחים בבסיס כל תבנית מעט פירורים, מעליהם שכבת תפוחים ומעל התפוחים מכסים שוב בשכבת פירורים.

- אופים ב-190 מעלות כ-30 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהבהב.

- אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.


תפוחים אפויים
איך להכין תפוחים אפויים?



הנה מתכון לתפוחים אפויים המתאים כקינוח לראש השנה או לימי הסתיו והחורף:

המצרכים:
========
6 תפוחים רצוי מזן פינק ליידי

4-6 מקלות ציפורן

2-3 מקלות קינמון

2 פרוסות לימון

2 עלים של גרניום לימוני

פקעות ורדים (לא חובה)

12 תמרים

12 אגוזי פקאן

אפשרות: מעט דבש, טיפה יין אדום

אופן ההכנה:
==========
1. מוסיפים לתבנית עם מים רותחים ציפורן, קינמון, לימון, עלי גרניום, פקעות ורדים, דבש ויין.

2. חותכים את התפוחים לחצי (מהצד, לא מלמעלה) ומנקים את הגרעינים.

3. מכניסים אגוז לתוך תמר מגולען ומניחים במרכז התפוח.

4. מניחים את התפוחים בתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות 45 דקות.

5. מדי פעם מרטיבים את התפוחים בנוזל.

6. מגישים על עלה גרניום טרי במרכז התפוח, אפשר להוסיף גלידת וניל או קצפת.

בתיאבון!
עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים?


הנה מתכון לעוגת תפוחים קלה ומנצחת תמיד. יש לאפות את העוגה בתבנית אלומניום מרובעת, גדולה יחסית ודי עמוקה.

המצרכים:
========
4-5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפלחים דקים

1/4 כוס סוכר

2 כפות קינמון

2 כוסות סוכר

1 כוס שמן

4 ביצים שלמות

3 כוסות קמח תופח

3/4 כוס מיץ תפוזים

אבקת סוכר לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את התפוחים הקלופים עם 1/4 כוס סוכר וקינמון בקערה

2. להכניס את כל שאר החומרים לקערת המערבל ולערבל עד לקבלת עיסה חלקה וסמיכה יחסית

3. לצקת חצי מכמות הבלילה לתבנית, על הבלילה להניח את כל התפוחים יחד עם הנוזל שניגר מהם ולאחר מכן לשטח את שארית הבלילה על התפוחים.

4. לאפות בחום של 180-200 מעלות כשעה.

5. לאחר שהעוגה מתקררת לפזר מעליה אבקת סוכר.

בתיאבון!
גויאבה
איזו תזונה טובה למניעת עצירות?



כך תקפידו על תזונה מונעת עצירות:

איכלו שלוש ארוחות גדולות ביום (במקום פיזור לארוחות קטנות).


להקטנת הסיכוי לעצירות, הרבו באכילת המאכלים הללו:
==========================================

קטניות

פירות וירקות עם הקליפה (עגבניות מומלצות)

מאכלים חמוצים (יוגורט, פרי הדר בחורף ושזיף בקיץ)

תאנים

שזיפים יבשים


הימנעו מאכילה של מאכלים הבאים:
============================

בננות

תפוחים

סברס (צבר)

גויאבות

אורז לבן


לגבי תה טיבטי - תחשבו פעמיים לפני שנכנסים להתמכרות לתה המשלשל והמפתה הזה - הוא שוטף ביחד עם הנוזלים גם הרבה חומרים חשובים כמו הנתרן והאשלגן ואף פוגע בתפקוד הלב והכליות.

תפוחים

עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח?


הנה מתכון לעוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח:

המצרכים לעוגה:
=============
3 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/3 כוס שמן

3/4 כוס קמח מצה מנופה

4 תפוחים מקולפים ופרוסים (חמוצים)


המצרכים לציפוי:
=============
1/3 כוס אגוזים

1/2 כוס סוכר

2 כפיות קינמון


אופן ההכנה:
==========
בקערה בינונית, הקציפו את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.

הוסיפו את הקמח וערבבו היטב. שפכו חצי מהתערובת לתוך תבנית עגולה.

הניחו מעל חצי מכמות התפוחים וכסו עם שארית התערובת. ושוב מלמעלה את שארית התפוחים.

אפו בחום בינוני במשך כ1.5 שעות.

ערבבו את הקינמון והאגוזים, ופזרו על העוגה לאחר שהוצאה מהתנור.
קרמבל תפוחים
איך להכין קרמבל תפוחים?


הנה מתכון קל וטעים לקרמבל תפוחים:

המצרכים:
========
50 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

3 כפות מיץ לימון

2 כפיות תמצית וניל

1 כפית קינמון

8 תפוחי גראנד סמיט קלופים


מצרכים לבצק:
===========
150 גרם גרם חמאה

2 כוסות קמח רגיל

3/4 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:
==========
1. קולפים את התפוחים, פורסים לפרוסות דקות ומניחים בקערה.

2. ממסיסים עד לקבלת סירופ סמיך חמאה, סוכר, מיץ לימון, וניל וקינמון.

3. מוסיפים את התפוחים לסירופ.

4. מכניסים למיקסר את חומרי הבצק ומערבלים עד קבלת פירורים דקים.

5. מרססים קעריות חד פעמיות במעט ספריי שמן ומניחים לסירוגין שכבה מהפירורים, שכבת תפוחים ושוב פירורים.

6. אופים בתנור 30 דקות בחום של 190 מעלות או כשהפירורים זהובים.

7. מוציאים מהתנור, מוסיפים כדור גלידת וניל ואוכלים מיד.

- בכדי להפוך את המתכון לפרווה ניתן להשתמש במחמאה במקום חמאה ובגלידת וניל פרווה.

בתיאבון!
ריבועי תפוחים
אפשר מתכון לריבועי תפוחים כשרים לפסח?
רוצים מתכון להכנת ריבועי תפוחים לפסח? - הנה:


המצרכים:
========
1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן בוטנים

1 כוס קמח מצה

מיץ מלימון 1 סחוט

3 ביצים מופרדות

2 תפוחים גדולים חתוכים לפרוסות דקות ללא גרעינים

1 כוס סוכר וקינמון לפי הטעם מעורבב.


הוראות הכנה:
=========
1. ערבבו את הסוכר,מלח וקמח המצה. הוסיפו חלמונים, שמן ומיץ.

2. בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים, והוסיפו לתערובת החלמונים.

3. שיפכו חצי מהתערובת לתבנית מלבנית גדולה, כסו בפרוסות התפוחים, ו"פזרו" את שארית התערובת על התפוחים.

4. אפו בחום של כ190 מעלות למשך 45 דקות, קררו לחלוטין וחיתכו לקוביות.

בתאבון!
שייק
איך להכין שייק פירות מזין?



הנה מתכון לשייק מזין, משביע וסמיך:

המרכיבים:
=========
1 תפוח עץ קלוף מסוג "דלישס"

1 בננה בינונית

2 נקטרינות ללא הגלעין

5 תותים גדולים או 10 דובדבנים מגולענים או 1/2 כוס פירות יער קפואים

2 כפות סובין שיבולת שועל

400 מ"ל יוגורט ביו לשתייה

4 כפיות (או פחות) כפיות דבש


אופן ההכנה:
===========
1. מערבלים את כל הפירות כשהם חתוכים ומגולענים בבלנדר עד שמתקבלת תערובת חלקה.

2. מוסיפים את שיבולת השועל והיוגורט ומערבלים שוב.

3. ממתיקים בדבש לפי הטעם ומערבלים פעם נוספת וקצרה.

4. מוזגים לכוסות ושותים מיד בתום ההכנה.

בתיאבון!


עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת תפוחים טבעונית:

הכנת תערובת תפוחים:
=================
70 גרם סוכר חום בהיר (⅓ כוס)

3 תפוחים בינוניים

חצי כפית קינמון

יום לפני האפייה לקצוץ את התפוחים לקוביות קטנות, לפזר סוכר וקינמון, ולהכניס למקרר ללילה (עד 24 שעות).

חומרים יבשים:
===========
210 גרם קמח מלא (½1 כוסות)

10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)

¼ כפית מלח

חומרים רטובים:
============
180 גרם רסק תפוחים

מי תפוחים (120 גרם)

80 גרם שמן (⅓ כוס)

אופן ההכנה:
=========
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים אינגליש.

- מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה.

- מסננים את נוזלי התפוחים (אם אין 120 גרם, יש להוסיף מים) ומוסיפים רסק תפוחים ושמן ומערבבים.

- מאחדים את שתי הקערות ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

- מוסיפים את התפוחים.

- יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת.

- אופים 50-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.

בתיאבון!
איך להכין מאפינס תפוחים וקינמון טבעוני?


הנה מתכון לשש יחידות מאפינס תפוחים וקינמון טבעוני:

מצרכים:
=======
כוס קמח מלא (120 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתיה (3 גרם)

חצי כפית קינמון טחון

3/4 כוס רסק תפוחים (160 גרם, 3 תפוחים בינוניים מתוקים. אם משתמשים בחמוצים יש להגדיל את כמות הסוכר)

½2 כפות סירופ מייפל (50 גרם)

1 כף שמן קנולה (12 גרם)

כפית וחצי מיץ לימון סחוט טרי (8 גרם)

כפית תמצית וניל (5 גרם)

חצי כוס צימוקים

תפוח בינוני מגורר


גיוונים:
======
- ניתן להוסיף פירורים מלמעלה:

50 גרם אגוזי מלך

3 וחצי כפות קמח (35 גרם)

3 כפות אבקת סוכר (25 גרם)

2 כפות מחמאה (20 גרם)

1/4 כפית קינמון

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרססים את התבנית בתרסיס שמן ומניחים בצד.

2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון.

3. שמים את שאר המרכיבים בקערה קטנה ומערבבים טוב. מוזגים את התערובת הנוזלית לתוך הקערה עם המרכיבים היבשים ומערבבים הכל ביחד. יש לערבב מספיק אבל לא יותר מדי, כדי שהתוצאה תהיה אוורירית ולא כבדה.

4. באמצעות כף מעבירים מיד את התערובת לתוך שישה שקעים במרכז תבנית המאפינס ואופים בתנור החם במשך 18 עד 20 דקות.

5. משחררים בעדינות את המאפינס ומניחים אותם בשכיבה על צד אחד בתוך השקעים. מכסים טוב במגבת מטבח נקייה, ונותנים לתבנית לעמוד חמש דקות. דבר זה מונע היווצרות של קרום קשה.

6. מוציאים את המאפינס, מעמידים אותם להתקרר כמה דקות (חשוב), ומגישים.

- רצוי לעבוד במהירות כי אבקת האפייה מאבדת מהאפקטיביות שלה די מהר, ולא מומלץ לפתוח את התנור במהלך האפייה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוחי עץ במיקרוגל?


המצרכים לעוגה:
=============
300 גרם קמח תופח (או קמח רגיל וכפית מלאה אבקת אפיה)

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 כפית מלאה קינמון

3 ביצים

1 מיכל שמנת מתוקה

3/4 כוס שמן

למילוי:
======
3 תפוחי עץ קלופים ונקיים מגרעינים פרוסים לפרוסות דקות דקות.

לקישוט:

1/2 כפית קינמון

1 כף שוקולד מגורר

לשימון וציפוי התבנית:

כמות נדיבה של מרגרינה

2, 3, כפות אבקת סוכר

1 כף קינמון



הכנת העוגה:
==========
1. מערבבים יחד את החומרים הרטובים.

2. מערבבים יחד את החומרים היבשים.

3. מוסיפים לאט, כף אחר כף, תוך כדי ערבוב (או ערבול במיקסר עם הרגל המשולשת, הגיטרה) את החומרים היבשים אל החומרים הרטובים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

4. משמנים היטב תבנית אפיה שמתאימה למיקרוגל (פיירקס עגול) במרגרינה ומפדרים היטב באבקת סוכר וקינמון (על התחתית ובדפנות התבנית).

5. שופכים מחצית מכמות עיסת העוגה לתבנית ומיישרים.

6. מסדרים זה לצד זה ובשכבות את פרוסות תפוחי העץ על עיסת העוגה.

7. שופכים את המחצית השנייה של עיסת העוגה על שכבת תפוחי העץ ומיישרים.

8. מפזרים קצת קינמון וקצת שוקולד מגורר מלמעלה.

9. אופים עשר דקות בחום גבוה במיקרוגל.

10. מוציאים, מקררים ומעבירים לצלחת הגשה.
איך להכין מאפה בצק עלים בשכבות בטטה, תפוחים וגבינת עיזים?


הנה מתכון למאפה בצק עלים בשכבות בטטה, תפוחים וגבינת עיזים כפי שפורסם בגיליון "שף" של "לאשה" במרץ 2009:

מצרכים ל-10 יחידות:
================
2 בטטות מוארכות, קלופות ופרוסות לפרוסות דקות מאד

2/3 חבילה בצק עלים, מופשר (לפי ההוראות שעל גבי האריזה)

100 גרם גבינת עיזים רכה, פרוסה דק

50 גרם (או יותר, לפי הצורך) חמאה מומסת

4 תפוחים מסוג גרני סמית' בקליפתם, פרוסים לפרוסות דקיקות

4-5 גבעולי טימין טריים


אופן הכנה:
==========
1. שמים בסיר בינוני את פרוסות הבטטה, ממלאים מים עד כיסוי, מכסים את הסיר במכסה ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים ומסננים את המים. מניחים את פרוסות הבטטה בעדינות על נייר סופג.

2. מרפדים תבניות תנור בניירות אפייה. מקמחים משטח עבודה, פורשים עליו את הבצק ומשטחים קלות בעזרת מערוך. חותכים 10 ריבועים בגודל 10 ס"מ ומניחים אותם בתבניות.

3. מניחים במרכז כל ריבוע בצק פרוסת גבינה (משאירים שולי בצק של חצי ס"מ) ומעליה פרוסות בטטה זו ליד זו, כך שיכסו את הגבינה. מברישים את פרוסות הבטטה בעדינות במעט חמאה מומסת. מניחים מעל, באותה צורה, פרוסות תפוחי עץ. מברישים במעט חמאה מומסת. חוזרים על אותה פעולה ובונים עוד 3 שכבות של גבינה, בטטות ותפוחים. מברישים את הבטטות והתפוחים בחמאה המומסת. מפזרים מעל מעט עלי טימין. מאחסנים במקרר עד שהתנור מתחמם.

4. מחממים את התנור לחום גבוה מאד (210 מעלות).

5. אופים 20 דקות, עד שהבצק נפתח קצת בשוליים והתפוחים משחימים קלות. מוציאים מהתנור ומגישים מיד.

6. אם נשארו מאפים לאחר ההגשה יש להכניסם לכלי אטום ולשמור במקרר. לפני ההגשה יש לחמם קלות.

בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוחים קלה ומהירה?



בהנה מתכון לעוגת תפוחים טעימה וקלה:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח

1 כוס סוכר

2 ביצים

1 חבילת חמאה או מרגרינה

1 לבן

1 שקית אבקת אפייה

טיפה מלח

1 תפוח מקולף חתוך לפלחים


אופן ההכנה:
=========
1. לערבב כל החומרים היטב, מלבד התפוח

2. לשמן תבנית טוסטר אובן ולצקת אליה מחצית מהבלילה. על הבלילה להניח את התפוחים הפרוסים ועליהם לצקת את שארית הבלילה.

3. לאפות בטוסטר אובן חצי שעה ב-180 מעלות

בתיאבון!
איזו מוצרי מזון טובים לסובלים ממיגרנה?



לסובלים ממיגרנה כדאי להוסיף לתפריט היומי שלהם מסוגי המזון הבאים:

תפוחים חמוצים

מלפפונים

ענבים

עלים ונבטים ירוקים

לעיסת עלי מנטה

לעיסת עלי נענע

אכילת דגים לפחות פעמיים בשבוע

פישתן (ניתן להוסיף כף פשתן למנת יוגורט)

שתייה מרובה

שתיית מים עם לימון (ביחס של חצי לימון סחוט על כוס מים).
איך להכין קוקטייל תפוחים?


הנה מתכון להכנת קוקטייל תפוחים:

המצרכים:
======
1/4 תפוח חתוך לרצועות

3 פלחי תפוז

15 מ"ל מיץ תפוחים

30 מ"ל קטל וואן סיטרון

טריפל סק

ליים

אופן ההכנה:
========

מוזגים לכוס את כל מרכיבי הקוקטייל לפי הסדר, מערבבים היטב ומגישים.

לרוויה!
איך להכין קוקטייל שלגיה?


הנה מתכון להכנת קוקטייל שלגייה:

המצרכים:
=========

11/2 כוסות וודקה בטעם תפוח

2 כוסות ליקר תפוחים חמוצים

1 בקבוק מיץ תפוחים

3 תפוחים חתוכים לרבעים

קרח


אופן ההכנה:
===========

1. למלא קערה גדולה בקרח עד סופה.

2. להוסיף את הליקר, הוודקה והמיץ ומערבבים היטב.

3. מקשטים בפלחי התפוח.
איך בוחרים תפוחים?



בבחירת תפוחים יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. תפוח, ללא קשר לצבעו, צריך להיות בהיר, מבריק וללא כתמים.

2. יש לוודא שהתפוחים קשיחים ולא רכים

3. לגודל התפוח אין משמעות, בחרו לפי נטיית לבכם, אך לעתים תפוחים גדולים נוטים להירקב מהר יותר


איך להכין שטרודל תפוחים?



הנה מתכון קל להכנת שטורדל תפוחים:

רדדי דק בצק עלים מוכן.

בקערה נפרדת פרסי תפוחים דק דק והוסיפי להם קינמון וסוכר.

שימי את התפוחים בתוך הבצק וקפלי.

הניחי בתבנית ומרחי ביצה למעלה.

הכניסי לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

כשמתקרר, לפזר למעלה אבקת סוכר

עם כוס תה בחורף - תענוג!
מה כדאי לאכול בכדי למנוע ריח זיעה חריף?



אלו המזונות שישפיעו לטובה על ריח הזיעה ויגרמו לריח פחות חריף:

מלפפונים

חצילים

ברוקולי

כרוב

חסה

עגבניות

פטרוזיליה

נבטים

תפוחים

אגסים

ענבים

אבטיח

אפרסקים

גריסי פנינה

שיבולת שועל

תירס

חיטה

אורז

תה יסמין
איזה מוצרי מזון טובים לסובלים ממיגרנה?



לסובלים ממיגרנה כדאי להוסיף לתפריט היומי שלהם מסוגי המזון הבאים:

תפוחים חמוצים

דובדבנים

מלפפונים

ענבים

עלים ונבטים ירוקים

לעיסת עלי מנטה

לעיסת עלי נענע

אכילת דגים לפחות פעמיים בשבוע

פשתן (ניתן להוסיף כף פשתן למנת יוגורט)

שתייה מרובה

שתיית מים עם לימון (ביחס של חצי לימון סחוט על כוס מים)
איך להסיר עיגולים שחורים מתחת לעיניים עם תפוח?



ניתן להסיר עיגולים שחורים מתחת לעיניים עם תפוח בצורה זו:

1. פורסים את התפוח לפרוסות עבות.

2. מניחים את פרוסות התפוח מתחת לעיניים למשך חצי שעה.

3. שוטפים היטב את הפנים ומורחים קרם מרגיע.

- ניתן גם לבשל התפוחים, לרסק אותם ולאחר צינון להניח מתחת לעיניים חצי שעה.
מה אסור לתת לפעוטות לאכול?
איזו תזונה טובה למניעת ריח בכפות הרגליים?
איך להכין קציפת תפוחים מהירה?
מהם יתרונותיהם הבריאותיים של תפוחים?
איזו תזונה תסייע נגד ריח גוף לא טוב?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.