» «
תפוחי אדמה
איך להכין תפוחי אדמה ביוגורט?


הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה ביוגורט בסגנון הודי של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
=========
כוס וחצי יוגורט משובח

1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורכם

1 כפית גרגרי כמון שלמים

1 כפית גרגרי כוסברה שלמים

1 כפית גרגרי חרדל

1 כפית גרגרי שומר

4 כפות שמן

2 בצלי שאלוט קצוצים

3 שיני שום קצוצות

3 כפות מיץ לימון

1/2 כפית שבבי צ'ילי חריפים

1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, אך לא יותר מדי, מסננים ומקררים.

2. שמים במחבת רחבה וגדולה את גרגרי הכמון, הכוסברה, החרדל והשומר וקולים על המחבת היבשה כשתי דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים יחד כשלוש דקות.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה, מלח ופלפל ומטגנים יחד עוד שלוש דקות.

4. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומבשלים יחד שלוש דקות.

5. מוסיפים את היוגורט, הצ'ילי והכורכום, מערבבים ומבשלים יחד חמש דקות.

6. מעברים לקערה, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!
שיער מאפיר
איך לצבוע שיער מאפיר בבית וחומרים טבעיים?



מי שנמנע מצביעת שערו האפור בעזרת חומרים כימיים מוזמן לעשות זאת בבית, בעזרת חומר טבעי, לא מזיק וזול להפליא, שגם מחזיר את השיער לצבעו המקורי וגם לא צובע אותו בהגזמה המכוערת כל כך..

מדובר בשיטה עתיקה שבה השתמשו בתפוחי אדמה לצביעת השיער. גם בתעשיית צבעי השיער המודרנית עושים בה שימוש ויתרונה הגדול הוא בהיותה טבעית. בנוסף היא בטוחה לשיער, לא מזיקה, זולה וזמינה בכל בית. 

איך עושים את זה?

הסוד היא בקליפות תפוחי האדמה. פשוט מקלפים תפוחי אדמה כשמכינים ארוחה ובמקביל לבישול, מבשלים את הקליפות במים, במשך חצי שעה. לאחר קירור מי הבישול, מסננים אותם ומורחים על האזורים המאפירים בשיער. לאחר שיתייבש, השיער יהפוך כהה יותר, כמו שהיה פעם, לפני שהחל להאפיר. כך הוא יישאר למשך כשבוע ואז חוזר חלילה.


הנה הדגמה של השיטה בתוכנית הטלוויזיה של רייצ'ל ריי:

https://youtu.be/9-v-0JxLDtI


הנה שיטה עוד יותר רצינית לחיזוק השיער וצביעתו בעזרת תפוחי האדמה:

https://youtu.be/yIY6t3B4yNE
תפוחי אדמה
איך להכין תפוחי אדמה בתנור?


הנה מתכון נהדר לתפוחי אדמה בתנור:

המצרכים:
=======
20 תפוחי אדמה בייבי (או 5 גדולים) (מבושלים במים עד ריכוך)

1/2 כוס שמן זית

פלפל שחור גרוס

3 שיני שום כתוש

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח גס

גרידת לימון מחצי לימון

אופן ההכנה:
=========
1. מסננים וחותכים את תפוחי האדמה. אם השתמשתם בסוג בייבי חתכו לחצי, אם בתפוחי אדמה גדולים יש לחתוך לחצי וכל חצי לחצי.

2. שופכים לתבנית עם ניר אפייה רבע כוס שמן זית ומפזרים פלפל שחור גרוס.

3. מניחים את תפוחי האדמה כשהקליפה כלפי מעלה, ואופים בתנור במדף הראשון על 200 מעלות עד שמקבלים צבע זהוב מלמטה.

4. מערבבים בקערה רבע כוס שמן זית עם שיני שום כתוש, פטרוזיליה, מלח גס וגרידת לימון. כשתפוחי האדמה יוצאים מהתנור שופכים עליהם מהתערובת, מערבבים או מברישים כך שכל תפוחי האדמה יהיו מכוסים.
מתכונים
איך להכין תפוח אדמה עם פטריות?



הנה מתכון קל וטעים לתפוח אדמה עם פטריות:


מצרכים:
=======
2 תפוחי אדמה גדולים חצויים לאורכם

10 פטריות שמפניון

2 פטריות פורטובלו בלי הגבעול

6 פטריות ירדן ללא הגבעול

1 כף עלי טימין

2 כפות חמאה

1/2 כוס שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט אגוז מוסקט


אופן ההכנה:
============
1. לבשל את תפוחי האדמה חמש דקות במים רותחים ולסנן.

2. לחמם תנור ל-200 מעלות.

3. להניח את תפוחי האדמה המבושלים בתבנית ולאפות 20 דקות עד לריכוך והזהבה.

4. בזמן שתפוחי האדמה נאפים בתנור יש לחמם את החמאה במחבת, להוסיף את הטימין וכל סוגי הפטריות ולהקפיץ עוד דקה. לאחר שהפטריות מעט מתרככות יש להוסיף את התבלינים והשמנת ולבשל עוד 3 דקות על להבה נמוכה.

5. להניח חצי או שני חצאים של תפוח אדמה בצלחת נאה ולמזוג עליו את רוטב הפטריות והשמנת.



תפוחי אדמה

עוף
איך להכין עוף ותפוחי אדמה בתנור?



הנה מתכון מהיר להכנת עוף ותפוחי אדמה בתנור:

מצרכים:
======
1 עוף שלם או 3-4 כרעיים

5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים

2 בצלים גדולים קצוצים

2 שיני שום כתושות

3 עגבניות קצוצות

1/2 כפית פפריקה חריפה או מתוקה

מלח

שמן

שקית קוקי



אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את העוף בסיר עד הגעת המים לרתיחה.

2. לסנן את העוף מהמים ולייבש מעט.

3. למשוח את תפוחי האדמה בשמן ולסדרם בתבנית.

4. להניח את העוף מעל תפוח האדמה.

5. לערבב את כל התבלינים היבשים ולפזר מעל העוף.

6. לכסות את התבנית בשקית קוקי ולאפות בתנור בחום גבוה כ-45 דקות.

7. להסיר את שקית הקוקי, להפוך את העוף ולאפות עוד 30 דקות.

בתיאבון!



לביבות
איך להכין לביבות כתומות?



הנה מתכון להכנת לביבות כתומות:

המצרכים:
=========

1 בטטה

2 תפוחי אדמה

2 בצלים ירוקים קצוצים

2 כפות קמח

3 כפות נענע קצוצה

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר

2 ביצים

2 כפות קמח

3 כפות רטוב טריאקי

1 כף אבקת קארי

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========

1. קולפים את הבטטה ותפוחי האדמה ומגרדים על פומפיה גסה. סוחטים היטב מכל הנוזלים ומניחים בקערה.

2. להוסיף לקערה את כל שאר התבלינים ולערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. לחמם שמן במחבת, לקחת חופן מהתערובת, לסחוט, ליצור לביבה עגולה ושטוחה ולהניח במחבת.

4. לטגן על אש בינונית שלש דקות מכל צד או עד להזהבה, להניח על נייר סופג ולהגיש.

בתיאבון!
פירה סגול
איך להכין פירה סגול?



הנה מתכון להכנת פירה סגול:

המצרכים (ל-6 מנות):
================
500 גרם תפוחי אדמה (קליפה אדומה) מקולפים

650 גרם סלקים אדומים גדולים ומוצקים

1 בצל גדול, קצוץ דק

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה

מלח ופלפל לבן לתיבול

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד של 230 מעלות וצולים את הסלקים בקליפתם במשך כשעה עד שעה וחצי עד שהם רכים וסכין שתנעץ בהם תנעץ בקלות.

2. מטגנים את הבצל הקצוץ בכף שמן זית עד שהוא משחים (כ-15 דקות) על אש נמוכה.

3. כשהסלקים עדיין חמים מקלפים אותם וחותכים לקוביות גסות.

4. מעבירים את הסלקים לבלנדר וטוחנים עם הבצל המטוגן, הבלסמי ושארית שמן הזית עד שמתקבלת משחה.

5. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם הרבה מים עד שהם מתרככים ומועכים לפירה.

6. מערבבים את הפירה יחד עם תערובת הסלק, מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.

בתיאבון!
תפוחי אדמה
איך להכין תפוחי אדמה צלויים?


הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה צלויים:

המצרכים:
========
1 ק"ג תפוחי אדמה שטופים וחתוכים לשמיניות לאורך

1/4 כוס שמן זית

1/2 כוס חרדל דיז'ון גרגרים

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כף דבש

2-3 שיני שום כתושות

1 כף עלי תימין או אורגנו

ניתן להוסיף קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות.

2. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על תפוחי האדמה המונחים בקערה.

3. משטחים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה ואופים כ-20-25 דקות. כדאי לסובב את התבנית באמצע האפייה.


רושטי
איך להכין רושטי?



הנה מתכון להכנת רושטי:

המצרכים:
======
3 תפוח אדמה קלופים

1/4 כוס שמן

מלח

פלפל

להגשה - אפשרי מיונז



אופן ההכנה:
========
1. לגרר את תפוחי האדמה בפומפייה גסה.

2. להעביר את תפוחי האדמה למסננת ולשטוף אותם היטב תחת הברז.

3. להעביר את תפוחי האדמה השטופים למגבת שנפרשה מראש על השיש ולייבש לחלוטין.

4. לחמם מחבת עם שמן, להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב 3 דקות, תוך תיבול במלח ופלפל, לשטח במחבת (כמו חביתה או פנקייק) ולטגן שתי דקות מכל צד. הרושטי אמור להיות פריך משני הצדדים.

5. לחתוך למשולשים ולהגיש חם, אפשר יחד עם מיונז!

בתיאבון!
איך להכין פירה תפוחי אדמה ובטטות?



הנה מתכון להכנת פירה תפוחי אדמה ובטטות:

המצרכים:
======
2 תפוחי אדמה גדולים

2 בטטות גדולות

1 כפית מלח

1 קוביית חמאה

מעט רוויון או חלב

מלח

פלפל



אופן ההכנה:
========
1. לקלוף את תפוחי האדמה והבטטות ולחתוך לקוביות גדולות, להכניס לסיר, לכסות במים עם כפית המלח, להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה עד לריכוך (בערך 20 דקות).

2. לסנן את תפוחי האדמה והבטטות, להעביר לקערה, למעוך, להוסיף מלח, פלפל, חמאה וחלב ולערבב היטב.

3. להגיש חם, ניתן לפזר בעת ההגשה אגוזי לוז קצוצים גס מעל הפירה.



ואפשר גם להכין פירה כמו במסעדה:

https://youtu.be/KGfyP02cfG0


בתיאבון!
איך להגיש בצורה חגיגית וטעימה במיוחד?
כך תוכלו להגיש תפוחי אדמה טעימים מאד ויפיפיים להגשה:

- שטפו היטב את כמות תפוחי האדמה שאתם צריכים והסירו בליטות מיותרות.

- חתכו את תפוחי האדמה לרוחב.

- חתכו כל תפוח אדמה לפרוסות מאד דקות, אך לא עד הסוף, כך שתפוח האדמה נשאר מחובר.

- הניחו על תבנית מרופדת ניר אפיה.

- הכינו רוטב משמן זית, מלח , פלפל, פפריקה מתוקה ושום כתוש בנדיבות.

- מרחו היטב בעזרת מברשת את תפוחי האדמה.

- הכניסו לתנור שחומם מראש על חום גבוה.

- בדקו לאחר 20-25 דקות, האם מספיק רך ומוכן.

- העבירו לכלי הגשה נאה והגישו מיד.

- ניתן להוסיף ראשי שום שלמים בין תפוחי האדמה.

- אהוב מאד גם על ילדים!!
איך להכין פירה בצורה הנכונה?


הנה 10 השלבים להכנת פירה:

1. בחרו תפוחי אדמה שיש בהם כמות רבה של עמילן בכדי שהפירה לא יצא מיימי במקום אוורירי.

2. הניחו את תפוחי האדמה לאחר ששטפתם אותם היטב בסיר כשהם אינם קלופים על מנת שהפירה יצא פחות דביק ופחות מיימי ובכדי שהקליפות יוסיפו מטעמם לפירה.

3. מלאו את הסיר במים קרים (שימו לב כאשר מתחילים את הבישול במים חמים הפירה יוציא דביק).

4. הוסיפו מלח לפי הטעם.

5. הביאו את המים לרתיחה ולאחר מכן הנמיכו את האש.

6. בדקו אם תפוחי האדמה התרככו כנדרש ע"י נעיצת סכין בכמה מהם.

7. הוציאו את תפוחי האדמה מהסיר, ייבשו אותם היטב, המתינו במשך דקה לאידוי עודפי המים ואז מעכו אותם.

8. הדרך הטובה ביותר למעוך את תפוחי האדמה המבושלים היא בעזרת מועך ידני.

9. בזמן המעיכה ניתן להוסיף טעמים לפירה כמו שמנת, חמאה, מלח וכדומה.

10. ניתן לשמור את הפירה עד יומיים בכלי אטום במקרר.


ואם אתם מעדיפים, אז הנה מתכון וידאו:

https://youtu.be/QjLyVz5H1n0


בתיאבון!
איך להכין ולשדרג תפוח אדמה במדורה?



הנה הוראות הכנה ושדרוג לתפוחי אדמה במדורה:

1. יש לפרוס את תפוח האדמה לאורך ולמרוח בחמאה אן מרגרינה את מרכזו, או למרוח אותו בצדו החיצוני בחמאה או מרגרינה, הדבר מונע מתפוח האדמה להתייבש והוא יוצא נימוח ורך.

2. לדקור את תפוח האדמה מצידו החיצוני במספר מקומות.

3. לעטוף היטב את תפוח האדמה בנייר כסף כשהצד הפנימי הוא הצד המבריק של הנייר.

4. להוציא מספר גחלים מהמדורה ולהניח את תפוח האדמה מתחת או מעל לגחלים, אפשר גם לשים את התפודים בשולי המדורה אך בשום אופן לא לזרוק ממש לתוך האש.

5. יש להקפיד שהגחלים תשארנה חמות כל הזמן כדי שתפוחי האדמה יתבשלו.

6. חשוב להפוך מפעם לפעם את תפוחי האדמה, לרוב לאחר 45 דקות לערך הם מוכנים.
איך להכין מרק תפוחי אדמה?



הנה מתכון למרק תפוחי אדמה:

המצרכים:
========
חצי ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

1 בצל גדול

3 שיני שום

1-2 גזר

סלרי

שורש

פטרוזיליה

3 כפות שמן

7 כוסות מים

2-5 כפיות אבקת מרק עוף

מלח לפי הטעם

אפשרות: 2 כפות קמח


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם בסיר את השמן ולהקפיץ בו את הבצל, הגזר, הסלרי, השורש והשום עד השחמה קלה.

2. להוסיף את הקמח ולטגן דקה נוספת (למוותרים על הקמח, יש לעבור ישר לשלב הבא).

3. להוסיף מים ואת קוביות תפוחי האדמה.

4. לבשל עד שהירקות רכים (יש להקפיד שתפוחי האדמה לא יתרככו מדי ויתפוררו).

5. לפני ההגשה לפזר מעט פטרוזיליה בכל קערה.

בתיאבון!
איך להכין מרק כרישה חלבי?



הנה מתכון להכנת מרק כרישה חלבי:

המצרכים:
========
4 כרישות בינוניות (רק החלק הלבן) פרוסות דק

בצל בינוני פרוס דק

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בגודל בינוני

50 גרם חמאה רכה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל לבן

1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

כוס שמנת מתוקה


אופן ההכנה:
===========
1. לשים בסיר גדול כרישה, בצל, חמאה ותבלינים ולאדות על אש בינונית 4-5 דקות

2. להוסיף מים, להרתיח, להנמיך את האש, לכסות חלקית את הסיר ולבשל 20 דקות

3. להוסיף את תפוחי האדמה ולבשל עוד 15 דקות

4. לטחון את המרק, לסנן, להוסיף את השמנת המתוקה ולערבב היטב

בתיאבון!
איך להכין טארט תפוחי אדמה וגבינת רוקפור?


הנה מתכון ל-10 מנות טארט תפוחי אדמה וגבינת רוקפור (יש לאפות בתבננית טארט מתפרקת בקוטר 26 ס"מ):

המצרכים:
========
לקלתית - 1/2 חבילה (1 גליל, 450 גרם) בצק פריך מלוח "מעדנות".

למלית:
7-8 תפוחי אדמה (600 גרם) מזן דזירה לא קלופים

100 גרם "גלעד-קצ'קבל" תנובה

1/2 שקית (100 גרם) פתיתי "עמק" למאפים

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% מסדרת "השף הלבן"

1 ביצה

אגוז מוסקט

מלח, פלפל שחור טחון טרי

1 פית עלי תימין או אורגנו

150 גרם "גליל-רוקפור" של תנובה, מפוררת

אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את תפוחי האדמה: מביאים תפוחי אדמה לרתיחה בסיר עם הרבה מים ומבשלים 10 דקות עד שהם מתרככים מעט, אך עדיין יציבים. מצננים ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.

2. אופים את הקלתית: מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מרפדים תבנית טארט בבצק ומסירים את השוליים המיותרים בעזרת סכין או מערוך. מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים קטניות כמשקולת.

4. אופים כ-10 דקות. מסירים בזהירות את הנייר והקטניות ואופים 5 דקות נוספות עד להזהבה קלה.

5. מוסיפים את חומרי המלית ואופים: מפזרים את הגבינות על הקלתית ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בצורת רעפים ובמעגלים - מהשוליים למרכז.

6. טורפים בקערה שמנת מתוקה, ביצה, תבלינים ועשבי תיבול. יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה ומפזרים גבינת קורפור.

7. אופים 35-40 דקות עד שהמאפה זהוב. מגישים חמים או שומרים בקירור. להגשה מחממים 10 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.
איך להכין תפוחי אדמה נהדרים?


הנה מתכון של נירה רוסו לתפוחי אדמה נהדרים, שמתאים להגישם גם בשבת ובחג:

המצרכים עבור 4-6 סועדים:
===================
8 תפוחי אדמה בינוניים-קטנים (מומלצים תפוחי האדה של "הדוד משה")

1-2 בטטות בינוניות

1 בצל סגול

1 בצל צהוב

1/2 כוס שמן זית

1 כפית סוכר חום

1/2 כפית מלח

חופן עלי רוזמרין קצוצים

חופן עלי ריחן קצוצים

אופן ההכנה:
=========
1. מנקים את התםודים היטב, תוך כדי קרצוף.

2. מניחים את התפודים (כשהם קלופים ומיובשים) בתבנית אפייה גדולה ואופים בחום גבוה של 225 מעלות בשליש העליון של התנור.

3. חוצים כל תפוד ומניחים בתבנית כשהצד החתוך כלפי מעלה. חוצים כך גם את הבטטות והבצלים.

4. מערבבים את שמן הזית ועשבי התיבול (ניתן גם בפולסים במעבד מזון), מורחים על התפודים בעזרת מברשת סיליקון.

5. מחזירים לתנור ואופים בחום של 18 מעלות 40 דקות. מגישים חם לצד שמנת או יוגורט.

ניתן לרפד את התבנית בעלי גפן ולהעניק לתפודים ניחוח יער.


איך מכינים לחמניות מקמח תפוחי אדמה לפסח?



הנה מתכון לכ-30-40 לחמניות קטנות, כשרות לפסח:



המרכיבים:
=========
2 כוסות קמח מצה גס

2 כוסות מים רותחים

1/4 כוס שמן קנולה

1/4 כוס שמן זית

קורט מלח

פלפל שחור גרוס גס

תפוח אדמה

5 ביצים (מספר 1)


אופן ההכנה:
===========

1. אפו את תפוח האדמה בקליפתו, בטמפ' של 200 מעלות, עד שאפשר לנעוץ בו מזלג. אפשר לאפותו גם כמה ימים מראש ולאחסן במקרר.

2. הכניסו את קמח המצה בקערה וצקו מעליו את שמן הקנולה ושמן הזית.

3. ערבבו היטב.

4. הוסיפו מים רותחים, קורט מלח ואת הפלפל השחור הגרוס.

5. קלפו את תפוח האדמה האפוי, מעכו אותו היטב במזלג וערבבו עם הביצים היטב.

6. הוסיפו בהדרגה את תערובת הביצים לתערובת קמח המצה, חמישית מתערובת הביצים בכל מזיגה, וערבבו היטב כך שכל הביצים ייבלעו היטב בעיסה.

7. טעמו את העיסה והשלימו מלח ופלפל על פי הטעם.

8. חממו את התנור ל-180 מעלות.

9. רפדו את התבניות בנייר אפיה.

10. שמנו את הידיים בשמן והכינו כדורים קטנים. הניחו כל כדור בתבנית.

11. לפני האפיה, פזרו מעט קמח מצה על הלחמניות.

12. אפו כ-20 דקות בתנור, או עד להזהבה של הלחמניות.


בתיאבון!
איך להכין תפוחי אדמה עם חמאה בגחלים?


הנה מתכון לתפוחי אדמה עם חמאה בגחלים, במיוחד לל"ג בעומר. מתכון של נירה ורותי רוסו, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2018:

המצרכים ל- 10 תפודים:
==================
10 תפוחי אדמה עם הקליפה, שטופים היטב

100 גרם חמאה

מעט מלח

קצת רוזמרין

אופן ההכנה:
==========
1. עם סכין חדה חורצים בכל תפוד חריצים עמוקים כמעט עד הקרקעית במרווחים של 3 מ"מ זה מזה.

2. מניחים מעל התפודים פרוסה דקה של חמאה, ממליחים ומוסיפים עשבי תיבול.

3. אורזים היטב בנייר אלומיניום ומניחים באזור עם גחלים, ולא עם אש בוערת.
איך להכין תפוחי אדמה עם תרד ופטריות?


הנה מתכון נהדר לתפוחי אדמה עם תרד ופטריות:

המצרכים:
========
10 תפוחי אדמה בינוניים - קטנים

מלח גס

שמן חמניות

200 גרם תרד טרי

2 חבילת פטריות שמפיניון

1. בצל גדול

4 שיני שום

מלח

אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל 220 מעלות.

2. לשטוף היטב את תפוחי האדמה, לחתוך כל תפוח אדמה עם קליפתו לארבעה חלקים לאורך ולהניח בתבנית עם נייר אפייה. להזליף שמן מעל ולפזר מלח גס.

2. להכניס את התבנית לתנור ולאפות כ- 40 דקות או עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב ומזלג ננעץ בהם בקלות.

3. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לחתוך את הבצל והשום ולטגן עד שמזהיב, להוסיף את התרד לאחר שנשטף ויובש היטב ולהקפיץ כשתי דקות. לפרוס את הפטריות ולהוסיף לטיגון בערך עוד שתי דקות על אש גבוהה, לערבב ולהוסיף את תפוחי האדמה להקפיץ כדקה. לטעום ולהוסיף מלח אם צריך.

להגיש חם, בתיאבון!
איך להכין תפוחי אדמה וסלק במדורה?



הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה וסלק במדורה:

המצרכים:
=======
4 תפוחי אדמה בינוניים

2 סלקים בינוניים

1 שן שום קצוצה

גבעול אחד של זעתר (רק העלים)

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


להגשה:
======
150 גרם לַבַּנֶה עיזים


אופן ההכנה:
========

1. מערבבים את כל המרכיבי ם (חוץ מהלבנה) בקערה, מתבלים במלח ופלפל ועוטפים בנייר כסף.

2. צולים במדורה כשעה-שעה וחצי, או עד שהסלקים ותפוחי האדמה מוכנים (ניתן לבדוק זאת ע"י דקירתם בשיפוד, אם הוא נכנס בקלות הם מוכנים).

3. פותחים את נייר הכסף ומגישים את הסלק ותפוחי האדמה לצד לבנה.

בתיאבון!
איך להכין מרק עדשים ירוקות, תפוחי אדמה, בטטה ודלעת?
איך להכין קציצות פרסה ותפוח אדמה?
איך להכין סלט תרד ותפוחי אדמה עם בצל לבן ושמן זית?
איך להכין קדירת תפוחי אדמה?
איך להכין תפוחי אדמה עם עשבי תיבול?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.