» «
צבעי מאכל
מהם צבעי המאכל השונים ואילו מהם מסוכנים?


בארץ נהוגה השיטה האירופאית של סימון תוספי מזון, ובכללם צבעי מאכל, על ידי קוד מספרי המתחיל באות E. כל המספרים בטווח שבין E100 ל-E181 שמורים עבור צבעי מאכל. להלן פירוט הקודים המצויים בשימוש (כולל צבעי מאכל מסוכנים):

E100 - כורכום. צבע צהוב (טבעי).

E101 - ויטמין B2. צבע צהוב-כתום (טבעי).

E102 - טרטזין. צבע מאכל צהוב סינטטי ממשפחת האזו. הטרטזין הוא חומר המעורר תגובות אלרגיות אצל הרבה אנשים, ונאסר לשימוש בנורווגיה ואוסטריה. בארצות הברית נקרא צהוב מס' 5.

E103 - קריזואין רסורצינול, צבע מאכל צהוב. נאסר לשימוש ב ארצות הברית.

E104 - צהוב כינולין. צבע המבוסס על "זפת פחם". נאסר לשימוש בארצות הברית, אוסטרליה, נורווגיה ויפן. עלול לעורר תגובה אלרגית.

E105 - צבע מאכל צהוב.

E107 - צבע מאכל צהוב על בסיס "זפת פחם". נאסר לשימוש במספר רב של מדינות, וקיימת הצעה לאסור אותו לחלוטין בכל אירופה. עלול לעורר תגובה אלרגית.

E110 - צהוב סנסט, מכונה גם צהוב מס' 6. צבע מאכל נפוץ במיוחד במספר רב של מאכלים, על בסיס "זפת פחם". עשוי לעורר תגובה אלרגית ולא מומלץ לילדים היפראקטיביים.

E120 - מכונה כרמין, ארגמן, אדום מס' 4. מופק ממין של חרק. עלול לעורר תגובה אלרגית ולא מומלץ לילדים היפראקטיביים.

E122 - צבע מאכל אדום ממשפחת האזו. נאסר לשימוש בקנדה, יפן, שבדיה ו ארצות הברית. עלול לעורר תגובות אלרגיות.

E123 - אדום מס' 2. צבע אדום ארגמני. נאסר לשימוש ב ארצות הברית ונורווגיה. עלול לעורר תגובות אלרגיות.

E124 - אדום ארגמן. נאסר לשימוש ב ארצות הברית ונורווגיה. עלול לעורר תגובה אלרגית.

E127 - אדום מס' 3. צבע אדום-ורוד על בסיס "זפת פחם". נאסר לשימוש בנורווגיה ו ארצות הברית. חשוד כמשפיע על בלוטת התריס.

E128 - אדום 2G. נאסר לשימוש במספר רב של מדינות. יש חשד שמפריע לפעולת ההמוגלובין בדם. אסור לשימוש לילדים היפראקטיביים.

E129 - אדום אלורה, אדום מס' 40. צבע אדום סינטטי ממשפחת האזו. נחשב לפחות מעורר אלרגיה מצבעים אחרים ממשפחת האזו.

E131 - צבע מאכל כחול על בסיס "זפת פחם". עלול לעורר תגובות אלרגיות.

E132 - כרמין אינדיגו, כחול מס' 2. צבע מאכל על בסיס "זפת פחם". עלול לעורר תגובה אלרגית. נאסר לשימוש בנורווגיה.

E133 - כחול מס' 1. צבע בו משתמשים לעיתים קרובות בשילוב עם טרטזין בכדי לקבל צבע ירוק. נאסר לשימוש בארגנטינה, בולגריה,צ'כיה, צרפת,איטליה, טורקיה ומספר מדינות נוספות. לא מומלץ לילדים היפראקטיביים.

E140 - כלורופיל. צבע מאכל ירוק טבעי. מתפרק מהר ולכן לא נמצא הרבה בשימוש.

E141 - נגזרת נחושת של הכלורופיל. נוצר על ידי החלפת ה בכלורופיל בנחושת. על ידי כך מתקבל צבע יציב יותר מהכלורופיל. נחשב לצבע מאכל טבעי.

E142 - צבע מאכל ירוק סינטטי. נאסר לשימוש ב, פינלנד,יפן, נורווגיה, שבדיה ו ארצות הברית. עלול לעורר תגובה אלרגית.

E150 - קרמל. צבע מאכל טבעי בגוון חום כהה. אחד מצבעי המאכל הנפוצים ביותר בשימוש.

E151 - צבע מאכל סינטטי שחור-ארגמן על בסיס "זפת פחם". נאסר לשימוש ב קנדה, פינלנד, יפן, נורווגיה ארצות הברית. עלול לעורר תגובה אלרגית.

E153 - צבע מאכל שחור על בסיס פחם. נאסר לשימוש ב ארצות הברית. חשוד כמסרטן.

E154 - צבע מאכל חום. נאסר לשימוש הרבה מאד מדינות כולל כמעט כל מדינות אירופה, קנדה ו ארצות הברית.

E155 - צבע מאכל בגוון חום-שוקולד על בסיס "זפת פחם". נאסר לשימוש בהרבה מאד מדינות, עלול לעורר תגובות אלרגיות.

E160a - אלפא, בטא וגמא קרוטין. צבע מאכל טבעי המופק מגזר (אם כי ניתן ליצור גם באופן סינטטי) בגוון צהוב-כתום.

E160b - אנטו. צבע מאכל טבעי בגוונים הנעים בין צהוב לאדום. מופק מפרי האנטו.

E160c - צבע מאכל טבעי בגוון אדום המופק מפפריקה.

E160d - ליקופן. צבע מאכל טבעי בגוון אדום המופק מעגבניות.

E161 - קבוצה של צבענים טבעיים בגוונים הנעים בין צהוב לכתום. בקבוצה זו חומרים שונים המסומנים באותיות a עד g. מופקים בעיקר מצמחים שונים.

E162 - בטאנין. צבע אדום טבעי המופק מסלק.

E163 - צבע מאכל טבעי המופק מכרוב סגול או ענבים. צבעו משתנה ותלוי ברמת החומציות בסביבתו, בין אדום בסביבה חומצית לכחול בסביבה בסיסית.

E170 - גיר. משמש להענקת צבע לבן למאכלים ומשקאות.

E171 - טיטניום דו-חמצני. צבע מאכל לבן. נאסר לשימוש בגרמניה.

E172 - תחמוצות ברזל. צבע מאכל שצבעו נע בין צהוב לכתום, אדום ואף שחור. נאסר לשימוש בגרמניה.

E173 - אלומיניום (מתכת). משמש לצביעת מאכלים בצבע כסף. קיים חשד שהצטברות אלומיניום עלולה לפגוע במערכת העצבים ולגרום למחלת האלצהיימר.

E174 - כסף (יסוד) (מתכת). משמת לצביעת סוכריות בצבע כסף. לאורך זמן עלול לגרום לנזק לכליות.

E175 -זהב (מתכת). משמש לקישוט מזון בצבע זהב, בכמויות זעירות. לא ידוע כיום על נזקים בריאותיים.

E180 - צבע מאכל אדום סינטטי ממשפחת האזו. עלול להחמיר התקפות אסטמה.

(מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית)
דליות
איך למנוע ורידים בולטים ברגליים בדרך טבעית?



הנה 9 דרכים למניעת ורידים בולטים ברגליים:

1. הרמת רגליים לשיפור זרימת הדם.

2. שתיית חליטות מכווצות - שתיית חליטות מצמחי האלון וההממליס המסייעים להחזיר את כלי הדם למקומם.

3. אכילת מזונות המונעים קרישה - שילוב שום, בצל ומזונות נוספים המונעים קרישה ומסייעים בזרימת הדם.

4. אכילת מזונות חריפים - אכילה של מזונות חריפים עשויה לסייע בזרימת הדם, כדאי לשלב בתפריט היומי מזונות כמו זנגוויל, פלפל חריף וכדומה.

5. אכילת ירקות כתומים - ירוקת כתומים עשויים לחזק את כלי הדם והטחול ומסייעים בהפחתת הורידים. כדאי לשלב בתזונה היומית דלעת, בטטה וגזר.

6. אכילת סיבים תזונתיים - סיבים תזונתיים משפרים את זרימת הדם לכם חשוב להעשיר אץת התזונה במזון עשיר בסיבים כמו מוצרים מחיטה מלאה, ירקות ופירות.

7. קומפרסים על הוורידים - הנחת קומפרסים חמים לחצי דקה על הוורידים ומיד לאחר מכן הנחת קומפרסים קרים יסיעו בכיווץ הוורידים ולסירקולציה של הדם.

8. שימוש בשמנים מכווצים - יש להכין תערובת שמנים משמן ברוש, שמן לבנדר ושמן ג'וניפר (3 טיפות מכל שמן), להוסיף כף שמן שומשום או שמן זית ולמרוח את האיזור הדרוש פעמיים ביום.

9. שימוש בתוספי תזונה - ניתן להשתמש בקפסולות של תוספי תזונה נוגדי חימצון המשפרים את זרימת הדם כמו פיקנוגנול, אוכמניות, זרעי ענבים ותמצית זרעי ערמון הסוסים, רצוי להיוועץ לפני כן עם איש מקצוע בתחום.
טעימות
על מה להקפיד כשהולכים לארוחת טעימות לפני אירוע?



הנה 10 הדברים שיש להקפיד עליהם כשהולכים לארוחת טעימות:

1. לא להגיע רעבים. הכושר להבחין בטעמים יהיה מעורפל.

2. לבחור בקפידה את ה"שותפים" לטעימה. זהו לא מפגש חברתי אלא ערב של עבודת הכנה לאירוע החשוב מאד עבורכם. חשוב לצרף את בעלי הדעה (הורים?).

3. להגיע באווירה חיובית ובידיעה שהצלחת האירוע היא משותפת הן לכם כבעלי האירוע והן לחברת הקייטרינג.

4. להתייחס לטעימה בפרספקטיבה של אירוע ולא של ארוחה במסעדה (שרות, התנהלות, יחס מצד אנשי המכירות, פרזנטציה, שליטה בפרטים וכמובן טעם האוכל (.

5. נסו לחשוב מה יאהבו האורחים באירוע מנות עם מכנה משותף רחב יגרמו ליותר אורחים ליהנות.

6. לזכור שבטעימה לא טועמים את כל התפריט והרעיון המרכזי הוא בדיקה מיומנות בישול של שף החברה. זה לא אסון אם מנה אחת או שתיים פחות לטעמך, תמיד יש חלופות בתפריט הכללי.

7. לשאול שאלות ולהקשיב לתשובות (לא להכתיב אותן). זאת ההזדמנות לברר ולבדוק את מקסימום הפרטים.

8. לכתוב את ההערות/התרשמות מהמנות על תפריט הטעימה. ישמש בשלבים מתקדמים בזמן בניית התפריט.


9. נסו לברר על אלו מנות ממליץ הקייטרינג ואיזה 'טיפים' יוכל לתרום לכם לקראת האירוע.

10. אחרי הכול זכרו שזו רק טעימה ולא האירוע אי לכך קחו את החוויה בפרופורציה.
פטריות
מהם הכללים לאיסוף ואכילה של פטריות?


דליה לוינסון, בספרה "מדריך כרטא לפטריות מאכל ורעל בישראל", מציינת כללים בסיסיים למתחילים בתחביב איסוף ואכילת פטריות. הנה הם:

1. אין לטעום פטריות, אם לא מכירים אותן. יש להתייעץ עם מומחה.

2. אין לזהות פטריות רק על סמך תמונה הנמצאת בידכם. לעיתים קרובות התמונות מטעות, במיוחד את מי שאינו בקיא מספיק ופטריות רעילות נמצאות דומות מאד לפטריות טובות למאכל.

3. גם אם החלטתם לבשל את הפטריות, שמרו פטרייה או שתיים במקרר, על כל צרה שלא תבוא, כדי שיהיה קל לזהות מה אכלתם.

4. אין ללקט פטריות בצבע לבן. לרוב הן מאד רעילות.

5. כאשר אתם טועמים פטרייה בפעם הראשונה, עשו זאת בכמות קטנה מאד עם כפית, המתינו 24 שעות ורק אם הכל בסדר איכלו את השאר.

6. אין לאכול פטריות בר לא מבושלות.

7. תמיד עדיף להיעזר במומחה פטריות, להתמקד בשניים - שלושה סוגים ולהעדיף אותם.


כללים לאיסוף וזיהוי פטריות:

https://youtu.be/Qyg0q4akWCI

אוכל

ענבים
למה כדאי לאכול ענבים?



אלו היתרונות הבריאותיים של ענבים:

1. זירוז העיכול כתוצאה מהמרצת חילוף החומרים בגוף.

2. ניקוי הכבד והמרצת וניקוי הדם כתוצאה מכמות גבוהה של מינרלים בענבים.

3. יעיל נגד מחלות לב והסתיידות עורקים (במיוחד כשהענבים באים בצורת יין אדום המכיל חומרים למניעת חמצונו של הכולסטרול הרע).

4. טובים לכאבי ראש.

5. עוזרים בהפחתת התפתחותו של אנזים הגורם לסרטן בכבד.

8. ענבים ירוקים מכילים לוטאין העוזר במניעת סרטן והשפעתו חיובית על בריאות העין.

9. חסרונם העיקרי של הענבים הוא כמות הסוכר הרבה שהם מכילים. ב-100 גרם ענבים יש כ-67 קלוריות.

10. מפחיתים סיכון למחלות לב ומחלות כלי דם

11. מפחיתים סיכויי היווצרותם של קרישי דם

12. עוזרים במניעת שקיעת כולסטרול רע בדם והיווצרות טרשת עורקים

13. מכילים תרכובת המסייעות במקרים של סיבוכי סכרת.
EasyJet
מה כדאי לדעת על טיסה באיזיג'ט?


הנה 5 הדברים שהכי חשוב לדעת על טיסה באיזיג'ט:

1. רכזו את מירב המשקל האפשרי בתיק הצד שלכם. הוא לא נשקל ולעומתו המזוודות העולות לתא המטען נשקלות ותשלמו ה מ ו ן עבור כל סטיה מ-20 הק"ג העומדים לרשותכם, במזוודה אחת בלבד!

2. טיסות איזיג'ט יוצאות מטרמינל מספר 1. זה הטרמינל הישן של נתב"ג. רציתם לחסוך... לאחרונה החלו גם טיסות איזיג'ט לצאת מטרמינל 3 ובכל מקרה כדאי לברר לפני הטיסה.

3. הגיעו שעתיים לפני זמן הטיסה. נוסעים כבר נתקעו בארץ אחרי שהגיעו קרוב למועד המותר, עדיין בזמן המותר, ובכל זאת גילו טיסה נעולה.

4. אם אתם רגישים למקום שבו תשבו או רוצים לשבת ביחד, זוג או משפחה, הוסיפו 11 יורו לכל אחד וקבלו את הזכות ל"ספידי בורדינג" שבה תוכלו לבחור מקומות, לפני הקמצנים שלא שילמו.

5. אם תרצו לחסוך, הצטיידו באוכל מהבית, נגן mp3 וכרית מתנפחת לצוואר כי אין ומה שיש - יקר.
אוכל
מהם ארבעת המאכלים שחובה לאכול לשמירה על עור בריא?


תנו לעורכם הגנה חיצונית ופנימית על ידי כך שתוסיפו את ארבעת הדברים הבאים לרשימת הקניות שלכם: רימונים, עגבניות, שוקולד מריר ותה.

רמות האנטיאוקסידנטים (נוגדי החימצון)בארבעתם מעכבים היווצרות סרטן העור, טוען John La Puma מחבר רב המכר ChefMD’s Big Book of Culinary Medicine.

שום מזון אינו יכול להחליף את ההגנה מהשמש של מקדמי ההגנה השונים שקיימים על המדף, אבל מספר מאכלים יכולים לעבוד מ"בפנים החוצה" על מנת לעזור להגנה על העור מפני נזקי השמש. האנטיאוקסידנטים, נוגדי החימצון, שנמצאים ברימונים, עגבניות, שוקולד מריר ותה, "עושים את דרכם לשכבות גבוהות יותר של העור ומעלים את ההתנגדות לנזקים חמורים מהשמש", טוען המחבר.
אורח חיים
איך לגדל ילדים בריאים?



הנה כמה כללים חשובים לגידול ילדים בריאים:

1. שתיית מים בלבד - הרגילו את הילדים לשתות מים בלבד והוציאו את המשקאות המתוקים מהבית.

2. פעילות גופנית סדירה - הקפידו על פעילות גופנית קבוע של הילדים מדי יום (החל בחוגי ספורט וריקוד ועד לרכיבה משותפת באופניים, הלכיה ממקום למקום ברגל, טיולים וכדומה).

3. כמה שפחות זמן מול מסכי הטלוויזיה והמחשב - ככל שהילדים מרבים בישיבה פאסיבית מול המחשב והטלוויזיה הם גם צורכים מזון שאינו מזין בזמן זה. הקפידו שזמן שהותם מול המסכים לא תעלה על שעתיים ביום.

4. צריכת סידן - הקפידו שילדכם יצרוך כמות סידן מספקת. כמות זו אפשר לצרוך ע"י אכילת שלושה מוצרי חלב ביום.

5. אבות מזון בארוחות - הקפידו שכל ארוחה תכלול את כל אבות המזון: חלבונים, פחמימות, שומנים וויטמינים.

6. אכילת פירות וירקות - הרגילו את הילדים לאכול בכל ארוחה פירות וירקות בצבעים שונים, כאשר ההמלצה היא לחמישה צבעים שונים מדי יום. נסו לגוון בצורת ההגשה, כך שהפרי והירק יהיו אטרקטיבים יותר לילדים.

7. שעות שינה - הקפידו על שעות השינה של הילדים. ילדים צריכים לישון בין 8-10 שעות שינה בלילה. הדבר תורם לגדילתם, התפתחותם ושמירה על גזרתם (מחזור בשעות שינה הוא אחד הגורמים להשמנה).


חתולים
איך כדאי לשמור על חתולים בזמן חופשה?



אם אתם מגדלים כלב, אין בעיה לשכנו בפנסיון לכלבים, בעת חופשתכם. אך לגבי החתול, הכי טוב יהיה להשאירו בבית ולדאוג שמישהו יבוא להאכילו ולתת לו תשומת לב. החתול, שאינו יוצא מהבית, הוא חיה מאוד טריטוריאלית. הוצא אותו מביתו - וגרמת לו עצב, כעס ואפילו חרדת נטישה ופחדים. ממילא מרבה החתול הבוגר לישון ברוב שעות היממה, את צרכיו הוא עושה בארגז השירותים, הוא מתנקה לבד ובעצם הוא חיה מאוד עצמאית ואסרטיבית, לכן, הפתרון האידאלי עבורו, יהיה להביא מישהו שמכיר אותו, שיבוא כפעמיים ביום, יחליף לא את האוכל והמים, ינקה את ארגז השירותים מהצואה, וישחק עמו מעט. אם אין מישהו מחבריכם, אז מיצאו מישהו מקצועי בתשלום. קט סיטר. יש סיכוי גדול, שכשתחזרו מחופשתכם, אכולי געגועים, תתקלו ב"ברוגז" זועף מצד חתולכם, אל דאגה, זה יעבור לו במהרה, ויבוא לקבל מכם לטיפה וחיבוק.
איך לבשל אורז מלא בלי ריח וטעם לוואי?



על היתרונות של אכילת אורז מלא במקום אורז רגיל, אין צורך להרחיב את הדיבור, נכון? כולנו יודעים שזה בריא יותר. הבעיה היא, שלרבים מאתנו זה הרבה פחות טעים מהאורז הלבן! משום מה יש באורז המלא איזה מין טעם לוואי, ואפילו קצת ריח לא הכי מזמין. הדרך להיפטר מהריח וטעם הלוואי היא להשרות את האורז במים במשך לילה שלם לפני הבישול. למחרת, שופכים את המים, רוחצים את האורז היטב, מסננים אותו - וממשיכים בבישול לפי המתכון.
מתקבל אורז רך וטעים, ללא שמץ של ריח או טעם לא טובים.
איך להכין לביבות ירק פריכות ומוצלחות?



הנה מתכון לקציצות ירק פריכות:

המצרכים:
========
2 תפוחי אדמה בינוניים

2 קישואים בינוניים מקולפים למחצה (מגרדים את הקליפה בעזרת סכין)

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה קצוצה

לפחות חצי כוס פירורי לחם, מוסיפים במידת הצורך.

1 ביצה טרופה

מעט תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מעט קארי (אופציונלי).

שמן לטיגון חמניות או קנולה.

הערה: ניתן להמיר את הקישואים ב-2 גזרים או בבטטה בינונית ולקבל קציצות מתקתקות לילדים).

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הירקות.

2. מגרדים את הקליפה מהקישואים בעזרת סכין, כך שתישאר שכבה פנימית מהקליפה ואז חוצים לשניים.

3. מקלפים וחוצים לשניים את תפוחי האדמה.

4. קוצצים את הבצל בצורה דקה.

5. שוטפים וקוצצים פטרוזיליה (ניתן לשטוף אותה גם אחרי הקיצוץ ולסנן את המים).

6. מכניסים למיקרו את תפוחי האדמה והקישואים למשך 1.5-2 דקות כדי שיתרככו בעוצמה נמוכה / הפשרה (פעולה זו מקלה על הגירור בהמשך).

7. מגררים את הקישואים ואת תפוחי האדמה במגרדת.

8. מסננים את הנוזלים העודפים מהירקות ומעבירים לקערה.

9. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים היטב.

10. משהים בצד למשך 12 דקות ואז יוצרים לביבות עגולות ושטוחות.

11. מחממים שמן במחבת על אש בינונית-נמוכה.

12. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

13. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.


בתיאבון!
איך להכין פירות יבשים בבית?


כך מכינים פירות יבשים בבית:

חומרים:
======
1 ק"ג של פירות טריים (אננס, בננות, תפוחים, אגסים, משמשים וכדומה).


הוראות הכנה:
==========
1. פרסו את הפירות או ירקות לפרוסות דקות של 5 מ"מ.

2. טבלו פירות לבנים (בננות, תפוחים וכו') ל-5 שניות במיץ לימון מדולל. כך הם לא ישחירו בייבוש.

3. הניחו את הפירות היבשים על נייר אפיה ואפו אותם בתנור שמכוון לחום של 50-60 מעלות בטורבו. השאירו את התנור למשך 12-24 שעות (בהתאם לסוג הפרי ומידת הבשלות שלו) עם דלת פתוחה מעט (אפשר גם במקביל להכנת החמין לשבת).

4.. אחת לכמה שעות סובבו את המגשים והחליפו בין המדפים, כדי לאפשר פיזור אחיד של חום ואוורור.

5. אחסנו את הפירות היבשים בקופסאות אטומות, במקום קריר וחשוך.
איך להכין סלט יוגורט, גרנולה ופירות?



הנה מתכון לסלט יוגורט, פירות וגרנולה:


המצרכים:
=======
4 מיכלים של יוגורט

8 תותים

1 בננה

2 תפוחי עץ מסוג "חרמון"

מעט ליקר, מכל סוג

8 כפות גרנולה

8 כפות דבש

אפשרות: שקית סוכר וניל


אופן ההכנה:
===========
- חותכים לקוביות קטנות את כל הפירות.

- מחלקים את גביעי היוגורט לקעריות (גביע לכל מיכל).

- בוזקים את סוכר הווניל והליקר על היוגורט בכל קערה ומערבבים.

- מסדרים במרכזה של כל קערה את הפירות ועליהם שמים שתי כפות דבש ושתי כפות גרנולה.

בתיאבון!
איך לבחור מלונים?



כך תבחרו נכון מלון:

1. הריחו את המלון והקפידו על מלון עם ריח מתקתק וחזק.

2. רק ודאו שבמלון אין צדדים רכים, שמעידים על ריקבון, שכן גם כאלה יוצרים ריח טוב.

3. מלון טוב ובשל הוא כזה שקליפתו היא מעין רשת מחוספסת ולא חלקה.

4. כמה שצבעו של המלון נוטה לכתום - יותר טוב!

5. לחיצה על מקום החיבור של הגבעול למלון שמרגישה רכה, אך לא רקובה, מעידה שהמלון בשל, עם סיכויים גדולים למתיקות.

6. אם ריחו של המלון חזק מדי הדבר עלול להעיד על מלון עם טעם לוואי לכן כדאי להימנע לקנותו.

7. ניעור המלון - ניתן לנער מעט את המלון, במידה ונשמע קול מימי הדבר יעיד על בית זרעים ממוטט ועל טיב פחות של הפרי.
איך למנוע הרעלת מזון בבית?



בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה בבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. שטיפת ידיים שמים חמים וסבון לפני תחילת הבישול

2. שטיפת ידיים במים חמים וסבון לאחר מגע בביצה לא מבושל או בשר נא והקפידו על שטיפה יסודית, גם בין האצבעות

3. שמירה על משטחי עבודה נקיים - יש להקפיד על נקיון השיש במטבח, המדפים במקרר, והכיור אחרי שימוש בבשר

4. הקפדה על שימוש בגלים נקיים - החל מסכו"ם ועד הכלים בהם אתם מבשלים

5. יש להקפיד להחליף את סקוץ' הכלים ושאר כלי הניקוי בזמן

6. הקפידו על הפרדת קשרי חיתוך לבשר נא, לירקות ופירות וללחם. גם אותם יש לשטוף באופן יסודי לאחר השימוש. כשאר קרשים סדוקים או שיש בהם סימני חיתוך רבים, זה הזמן להחליף.

7. ייבוש הכלים - יש לתת לכלים להתייבש באוויר או לנגב אותם במגבת נייר חד פעמית. מגבת בד עלולה להעביר חיידקים לכלים, במיוחד אם ניגבתם בה ידיים לא נקיות.

8. הקפדה על תאריכי תפוגה - יש לשים לב לתאריך התפוגה של כל מוצר והקפידו ולא לקנות או לצרוך ממנו לפי תאריך זה.

9. הכנסת מוצרים למקרר - לא להתמהמה, חשוב להכניס למקרר את מוצרי המזון מיד כשחוזרים מהקניות.

10. הכנסת אוכל למקרר בסוף הבישול - יש להכניס למקרר את המזון תוך שעתיים מסיום הבישול, או תוך שעה אם הטמפרטורה מעל 30 מעלות.

11. הפשרת דגים ובשר - בשרים ודגים לא מבושלים יכולים להיות בעלי פוטנציאל לזיהום. יש להפשירם בהדרגה במקרר, במדף התחתון על צלחת בכדי שלט יגירו נוזלים על מדפים ומזון אחר.

12. שטיפת עוף - לפי אזהרה שפורסמה לאחרונה מטעם הרשות הבריטית לבטיחות מזון בנושא, יש להימנע להימנע משטיפת עוף נא, כדי שלא ישפריץ ויפיץ חיידקי הליקובקטר. אלו המתעקשים לשטוף בכל זאת צריכים לעשות זאת בתוך קערה בתחתית הכיור.

13. לא להשתמש במרינדה כרוטב - אל תשתמשו במרינדה שבה השריתם את הבשר כרוטב לבשר שכבר עבר בישול.

14. חימום אוכל שהיה בקירור - שאריות של מזון מבושל שנשמרו בקירור כדאי לחמם היטב עד שיעלו אדים.

15. שטיפת פירות וירקות - שטפו היטב ירקות ופירות. הורידו את העלים החיצוניים של חסה וכרוב, ושטפו היטב את כל שאר העלים.
איך להכין לדר תותים טריים?


הנה מתכון להכנת לדר תותים של נירה רוסו כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בנובמבר 2014:

המצרכים:
========
370 גרם תותים טרייםף נטולי גבעולים ועלים

75 גרם סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. מכוונים את תנור האפייה לחום הנמוך ביותר, כ-60 מעלות.

2. משמנים קלות נייר אפייה ומרפדים בו תבנית תנור (אם יש יריעת סילפט, השתמשו בה).

3. מרסקים את התותים לעיסה אחידה, מעבירים אותה, יחד עם הסוכר לסיר גבוה, מרתיחים תוך ערבוב מתמיד, עד שהנפח מצטמצם לחצי.

4. מסננים במסננת דקה ומשטחים על נייר האפייה.

5. אופים כ-4 שעות בתנור, עדיין ב-60 מעלות, מוציאים ומניחים להצטנן.

6. הופכים את נייר האפייה שאליו דבוק משטח הלדר על קרש חיתוך.

7. קולפים בעדינות את נייר האפייה.

8. חותכים לרצועות, לריבועים או לכל צורה שנראית לכם, בסכין חדה ומשומנת קלות. מאחסנים מגולגל במקרר.

9. גיוונים: את התותים אפשר להמיר במשמש, נקטרינה, גויאבה, חבוש רחוץ ומקולף חלקית, שכולם חתוכים לפיסות, ופיסות החבוש גם מבושלות כ-10 דקות.

על אילו כללי נימוס להקפיד בארוחה?
רוצים להקפיד על נימוסי שולחן? הנה כמה טיפים מעולים:

בזמן האוכל:
==========
1. לאכול לאט ובפה סגור.

2. לא להשעין מרפקים על השולחן.

3. לא לאכול לפני שכולם קיבלו את המנה שלהם ולא לסיימה לפני כולם.

4. אם רוצים לטעום מצלחת של מישהו דואגים להעביר לצלחתך ולאכול משם.

5. לשוחח על עניינים חיוביים ולא להתחיל מחלוקות.

6. לפני שמדברים, במידה ואחרים משוחחים ביניהם אמרו "סלחו לי" ואומרים את שבפיכם.

7. כשמסיימים לאכול - הניחו את הסכין והמזלג יחד בצד ימין של הצלחת.

8. בשום אופן לא מקנחים את האף או משתעלים למול השולחן. הסתובבו ועשו את מה שצריך, עם מטפחת. במידה והעניין רעשני עדיף לקום ולצאת מחדר הסעודה לחדר אחר או לשירותים.

9. בשום מקרה לא מגרדים בשיער או בגוף וכדומה - זה אינו מנומס ומעיד על הרגלי הגיינה דוחים.



בסיום הארוחה:
=============
הציעו עזרה בהורדת השולחן וניקויו (בהנחה שזו אינה ארוחה רשמית בה מפנים ומנקים אנשי מקצוע).


איפה לקנות ארוחת בוקר וערב בזול בלונדון?



בניגוד לטלוויזיה, האוכל של לונדון הוא, הא, לא משהו..

איך נאכל בבוקר ובערב בזול וטעים ולא במסעדה?

רשת המזון TESCO זולה יחסית ויש בה מבחר גדול ומגוון.

ארוחת בוקר - סנדוויץ' מוכן בבוקר ושוקו או מיץ תפוזים טרי יעלו 3-4 פאונד ויהיו יופי של ארוחה בפארק לונדוני נעים (לכו לקנזינגטון גארדנס).

ארוחת ערב - באיזור השעה 18:00 החנויות מורידות את מחירי הסנדוויצ'ים הללו.


הערה: זה הבסיס. כמובן שסלטים ופסטות מצויינים יש בחנויות הללו בשפע ותוכלו לגוון לפי טעמכם ותקציבכם.
איפה אפשר לאכול אוכל כשר בהרצליה?


במקומות הבאים ניתן לקנות בהרצליה אוכל כשר:


בשרים:
=======
1. פאפאגאיו - (קניון ארנה 2 במרינה. טלפון: 09-9564000)

2. ביסטרו 56 - (קניון ארנה במרינה. טלפון: 09-9565181)

3. The Meat and Wine - (רחוב שנקר 16 הרצליה פיתוח. טלפון: 09-9567006) - כשר ומעולה!


אוכל יהודי:
=========
צימעס - (משכית 27. טלפון: 09-9561144)


אוכל איטלקי:
===========
בלה ונציה - בית קורקס, רח' משכית 27. טלפון: 09-9506562) - כשר


* הערה: במקומות אלה לא טעמנו והם נבחרו להצגה בהיותם שומרי כשרות.
אילו מזונות עשירים בסידן ואינם מכילים חלב?



אנשים הנמנעים ממוצרי חלב מסיבות רפואיות או אידיאולוגיות יכולים לצרוך סידן מהמזונות הבאים:

תרד

כרוב

עלי לפת

עלי סלק

במיה

ברוקולי

ארטישוק

בצל ירוק

סלרי

כרוב ניצנים

חסה

אספרגוס

קולרבי

עגבניות

דלעת

מיץ גזר

לוביה

שעועית

חומוס

אפונה

עדשים

סויה

חלב סויה

גבינת סויה

טופו

מיסו

פפאיה

תפוזים

צימוקים

תאנים מיובשות

משמשים מיובשים

אשכולית

אוכמניות

שקדים

אגוזי ברזיל

אגוזים

פיסטוק

טחינה (עדיף משומשום מלא)

חלבה

שעורה

שיבולת שועל

דגני בוקר מועשרים בסידן
איך לישון טוב?



מחקרים רבים הוכיחו כי שינה חיונית לפעילות השוטפת של חיי היום - יום. פעילות קוגנטיבית: חדות, דיבור, זיכרון, חשיבה ואף מדדים פיזיולוגיים כמו משקל, הערנות ולחץ הדם. הנה מספר דברים שישפיעו על שינה טובה:


1. הימנעו מפעילות גופנית 3-4 שעות לפני השינה - האנדורפינים המשתחררים עם פעילות גופנית מעוררים את הגוף.

2. הרגיעו את הראש כשעתיים לפני השינה - אל תנסו לפתור בעיות מסובכות, מחשבה יצירתית, עבודה, חשבונות, לימודים, חדשות והכי חשוב: אל תכניסו את כל זה למיטה. קראו ספר, עשו יוגה, מקלחת עם שמנים ארומטיים, הגוף "יוריד הילוך" מעצמו וירגע.

3. הימנעו מניקוטין כשעה לפני השינה - הניקוטין מעורר ונשאר במחזור הדם כ- 14 שעות!

4. הקפדה על תזונה - כשעה לפני השינה אל תשתו משקאות מוגזים, אלכוהול, שוקולד, משקאות המכילים קפאין כמו קפה, תה, משקאות מעוררים וממריצים מאחר והם מעלים את רמת האנרגיה של הגוף. על פי הרפואה הסינית מומלץ לשתות תה קמומיל (בבונג) כי הצמח מרגיע את האנרגיה של הגוף.

5. אכילה לפני השינה - אל תאכלו ארוחות כבדות לפני השינה מערכת העיכול ממריצה את הגוף, יחד עם זאת אל תלכו לישון רעבים. ומאוד חשוב להקפיד על ארוחות מסודרות לאורך כל היום.


6. אווירה נכונה - לבשו בגדים נוחים ולא לוחצים לשינה, החשיכו את החדר השקיטו אותו, נשמו נשימות ארוכות במשך 3 דקות והיכנסו לאווירה רגועה שמתאימה לשינה טובה.

7. הכינו את המיטה לשינה האופטימלית - כריות, סדינים מפנקים, מזרון נוח וכמובן טמפרטורה טובה ונעימה בחדר. אל תשכחו להוציא מהמיטה חפצים חדים ומפריעים (טלפונים, ספרים, שלטים).

8. אל תשנו עם החיית מחמד במיטה - התזוזות שלו/ה במהלך הלילה יכולים להעיר אתכם.

9. טפלו בבעיית נחירות - קמים עם סימנים כחולים על היד והאישה כועסת? אתה נוחר! בקש מהרופא המשפחתי שלך להיבדק על ידי מכשיר ה- WatchPat על מנת לבדוק האם יש לך דום נשימה בשינה.

10. כשהשעון המעורר מצלצל קומו - אל תפעילו "נודניק" בשעון. הגוף צריך להתעורר ולא לשקוע בנמנום. במקרים קיצוניים של עייפות יתר הישארו במיטה ושנו עוד 20 דקות. מאוד חשוב לא להפוך את זה לקבע.

11. הקפידו על שגרת שינה קבועה - לכו לישון וקומו כל יום באותה בשעה, כך הגוף יתרגל והשינה תהיה רצופה וקבועה. אל תשנו במהלך היום. אתם רוצים להתפנק בשנת צהריים? לכו לנוח עד 8 שעות משעת ההתעוררות שלכם כי אם תלכו לישון אחרי, הדבר יכול לפגוע בשנת הלילה שלכם.

הטיפים נאספו על ידי מנהלת מכירות ישראל איתמר מדיקל, אלונה סגל.
מה אפשר לעשות מלחם שנשאר ואנחנו לא רוצים לזרוק?
למה טובה הבננה לבריאות?
איך לאכול בזול בפאריס?
איך להכין בטטות בתנור?
איך להכין סלט פירות קיצי?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.