» «
נימוס
על אילו כללי נימוס להקפיד בארוחה?
רוצים להקפיד על נימוסי שולחן? הנה כמה טיפים מעולים:

בזמן האוכל:
==========
1. לאכול לאט ובפה סגור.

2. לא להשעין מרפקים על השולחן.

3. לא לאכול לפני שכולם קיבלו את המנה שלהם ולא לסיימה לפני כולם.

4. אם רוצים לטעום מצלחת של מישהו דואגים להעביר לצלחתך ולאכול משם.

5. לשוחח על עניינים חיוביים ולא להתחיל מחלוקות.

6. לפני שמדברים, במידה ואחרים משוחחים ביניהם אמרו "סלחו לי" ואומרים את שבפיכם.

7. כשמסיימים לאכול - הניחו את הסכין והמזלג יחד בצד ימין של הצלחת.

8. בשום אופן לא מקנחים את האף או משתעלים למול השולחן. הסתובבו ועשו את מה שצריך, עם מטפחת. במידה והעניין רעשני עדיף לקום ולצאת מחדר הסעודה לחדר אחר או לשירותים.

9. בשום מקרה לא מגרדים בשיער או בגוף וכדומה - זה אינו מנומס ומעיד על הרגלי הגיינה דוחים.



בסיום הארוחה:
=============
הציעו עזרה בהורדת השולחן וניקויו (בהנחה שזו אינה ארוחה רשמית בה מפנים ומנקים אנשי מקצוע).
בטטות
איך להכין בטטות בתנור?



הנה מתכון טעים וקל להכנה של בטטות מתוקות אפויות בתנור:

המצרכים:
=========
10 בטטות קטנות / 7 גדולות

2 כפות שמן זית

כפית מלח

כפית פלפל

כפית טימין

כפית רוזמרין

4 כפות סילאן

כפית אבקת מרק עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחתוך את הבטטות לקוביות (עדיף קטנות יחסית, בערך 1.5*1.5 ס"מ, הטעם נתפס טוב יותר) ולשים בקערה.

2. לערבב את כל התבלינים. את אבקת מרק העוף רצוי לשים ראשית בכוס עם מעט מים, לערבב היטב על מנת שלא יהיו גושים, ורק אז להוסיף לקערה.

3. לשמן טיפה נייר אפיה בשמן זית (מעניק טעם ומונע הידבקות) ולשים את תוכן הקערה.


4. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך בערך כ 35-40 דקות.
שימו לב לא לשרוף, לעצור את התנור בזמן, כי הרוטב שנותר יוצא ממש טעים כך, אם הוא נשרף זה מאבד את הטעם הטוב...

בהצלחה, ובתאבון:-)
פאריס
איך לאכול בזול בפאריס?


מסתבר שהטעות של מטיילים היא לעיתים בנסיון לאכול את הארוחות שהם רגילים, במדינות אחרות בעולם. בבדיקה שעשו מטיילים, הסתבר שהכי זול, בהשוואה לכל אופציה אחרת, לאכול בפאריס את האוכל הצרפתי:

בבוקר ניתן לאכול 2 קרואסונים וקפה אספרסו בפחות מ-15 שקלים (5 יורו), לעומת ארוחת בוקר ישראלית, שכוללת ביצה וירקות טריים, שמחירה מאמיר משמעותית.

ארוחת צהריים קלה ואופיינית לפאריס, כולל יין, באגט וגבינה טובה, תעלה פחות מ-30 ש"ח (5 יורו), בהשוואה לכל אופציה אחרת, כולל מקדונלדס, שלא לדבר על הקלילות והבריאות שלה, כולל יין אדום שכידוע גם טוב ללב.
פירות יבשים
איך להכין פירות יבשים בבית?


כך מכינים פירות יבשים בבית:

חומרים:
======
1 ק"ג של פירות טריים (אננס, בננות, תפוחים, אגסים, משמשים וכדומה).


הוראות הכנה:
==========
1. פרסו את הפירות או ירקות לפרוסות דקות של 5 מ"מ.

2. טבלו פירות לבנים (בננות, תפוחים וכו') ל-5 שניות במיץ לימון מדולל. כך הם לא ישחירו בייבוש.

3. הניחו את הפירות היבשים על נייר אפיה ואפו אותם בתנור שמכוון לחום של 50-60 מעלות בטורבו. השאירו את התנור למשך 12-24 שעות (בהתאם לסוג הפרי ומידת הבשלות שלו) עם דלת פתוחה מעט (אפשר גם במקביל להכנת החמין לשבת).

4.. אחת לכמה שעות סובבו את המגשים והחליפו בין המדפים, כדי לאפשר פיזור אחיד של חום ואוורור.

5. אחסנו את הפירות היבשים בקופסאות אטומות, במקום קריר וחשוך.

אוכל

הרעלה
איך למנוע הרעלת מזון בבית?



בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה בבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. שטיפת ידיים שמים חמים וסבון לפני תחילת הבישול

2. שטיפת ידיים במים חמים וסבון לאחר מגע בביצה לא מבושל או בשר נא והקפידו על שטיפה יסודית, גם בין האצבעות

3. שמירה על משטחי עבודה נקיים - יש להקפיד על נקיון השיש במטבח, המדפים במקרר, והכיור אחרי שימוש בבשר

4. הקפדה על שימוש בגלים נקיים - החל מסכו"ם ועד הכלים בהם אתם מבשלים

5. יש להקפיד להחליף את סקוץ' הכלים ושאר כלי הניקוי בזמן

6. הקפידו על הפרדת קשרי חיתוך לבשר נא, לירקות ופירות וללחם. גם אותם יש לשטוף באופן יסודי לאחר השימוש. כשאר קרשים סדוקים או שיש בהם סימני חיתוך רבים, זה הזמן להחליף.

7. ייבוש הכלים - יש לתת לכלים להתייבש באוויר או לנגב אותם במגבת נייר חד פעמית. מגבת בד עלולה להעביר חיידקים לכלים, במיוחד אם ניגבתם בה ידיים לא נקיות.

8. הקפדה על תאריכי תפוגה - יש לשים לב לתאריך התפוגה של כל מוצר והקפידו ולא לקנות או לצרוך ממנו לפי תאריך זה.

9. הכנסת מוצרים למקרר - לא להתמהמה, חשוב להכניס למקרר את מוצרי המזון מיד כשחוזרים מהקניות.

10. הכנסת אוכל למקרר בסוף הבישול - יש להכניס למקרר את המזון תוך שעתיים מסיום הבישול, או תוך שעה אם הטמפרטורה מעל 30 מעלות.

11. הפשרת דגים ובשר - בשרים ודגים לא מבושלים יכולים להיות בעלי פוטנציאל לזיהום. יש להפשירם בהדרגה במקרר, במדף התחתון על צלחת בכדי שלט יגירו נוזלים על מדפים ומזון אחר.

12. שטיפת עוף - לפי אזהרה שפורסמה לאחרונה מטעם הרשות הבריטית לבטיחות מזון בנושא, יש להימנע להימנע משטיפת עוף נא, כדי שלא ישפריץ ויפיץ חיידקי הליקובקטר. אלו המתעקשים לשטוף בכל זאת צריכים לעשות זאת בתוך קערה בתחתית הכיור.

13. לא להשתמש במרינדה כרוטב - אל תשתמשו במרינדה שבה השריתם את הבשר כרוטב לבשר שכבר עבר בישול.

14. חימום אוכל שהיה בקירור - שאריות של מזון מבושל שנשמרו בקירור כדאי לחמם היטב עד שיעלו אדים.

15. שטיפת פירות וירקות - שטפו היטב ירקות ופירות. הורידו את העלים החיצוניים של חסה וכרוב, ושטפו היטב את כל שאר העלים.
הרצליה
איפה אפשר לאכול אוכל כשר בהרצליה?


במקומות הבאים ניתן לקנות בהרצליה אוכל כשר:


בשרים:
=======
1. פאפאגאיו - (קניון ארנה 2 במרינה. טלפון: 09-9564000)

2. ביסטרו 56 - (קניון ארנה במרינה. טלפון: 09-9565181)

3. The Meat and Wine - (רחוב שנקר 16 הרצליה פיתוח. טלפון: 09-9567006) - כשר ומעולה!


אוכל יהודי:
=========
צימעס - (משכית 27. טלפון: 09-9561144)


אוכל איטלקי:
===========
בלה ונציה - בית קורקס, רח' משכית 27. טלפון: 09-9506562) - כשר


* הערה: במקומות אלה לא טעמנו והם נבחרו להצגה בהיותם שומרי כשרות.
טיסה
איך לחסוך בטיסת איזיג'ט?


הנה כמה דרכים לחסוך בטיסת איזיג'ט:

1. בגלל "קפיצת המחירים" שנהוגה באיזיג'ט, הזמינו כמה שיותר מראש ולפני הטיסה. כמה שקרב מועד הטיסה, עולה מחיר הכרטיסים.

2. בחבילה משפחתית תוכלו לקבל הנחה (אם כי לא באחוזים שתוכלו לקבל בחברות היקרות יותר) אבל בכל מקרה, לפני ההזמנה באיזיג'ט, השוו את סך החבילה עם חברות אחרות - סדירות. לעיתים תופתעו ואיזי לא תהיה הזולה ביותר.

3. פשרות מסוימות ביחס למועדים שתכננתם יוכלו לחסוך הרבה כסף.

4. אם הנסיעה מאפשרת להסתפק בפחות, אירזו רק תיק יד גדול ולא תשלמו פרוטה על תיק שנכנס לתא המטען.

5. הקדימו והתמקמו ליד שער היציאה, כדי לתפוס ראשונים מקום טוב בבורדינג, רגע אחרי אלו ששילמו על Speedy Boarding, לעלייה מהירה למטוס.

6. קראו היטב את הכרטיס, לפני האישור, כדי להימנע מהפתעות יקרות ומאד לא נעימות (במיוחד אם יש טיסות המשך, הזמנות של מלונות וכו').
אנטיפסטי
איך להכין אנטיפסטי?


אנטיפסטי היא מנה המורכבת משלל ירקות לבחירתכם הנאפים בחום גבוה עם שמן זית. מצויין כמנה ראשונה, כתוספת לסנדוויצ'ים, כתוספת לפוקצ'ות או לחם טרי ולכל מה שתרצו.

כך מכינים אנטיפסטי:

המצרכים:
========
בטטות פרוסות דק

חצילים פרוסים לעיגולים לא עבים

קישואים פרוסים לעיגולים

כרובית מפורקת לפרחים

פטריות שלמות או חצויות

בצל סגול חתוך לשישיות

פלפלים שלמים

גמבות שלמות

שום עם קליפתו

עגבניות שרי

אספרגוס

תפוחי אדמה

רוזמרין

טימין

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור


אופן ההכנה:
===========
1. בחרו את הירקות האהובים עליכם מתוך הרשימה או את כולם, שטפו וייבשו אותם היטב.

2. חתכו את הירקות לפי ההוראות והניחו בתבנית.

3. צקו את שמן הזית עם המלח והפלפל על הירקות (בנדיבות!). ניתן להוסיף מעל רוזמרין וטימין.

4. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) ל-40 דקות או עד שהירקות מוכנים.


כמה הערות:

- כדאי לבדוק מפעם לפעם את הירקות. יש כאלה המוכנים מהר יותר מהאחרים (כמו פטריות לדוגמא) ויש להוציאם לפני כולם.

- את הפלפלים השלמים יש להכניס לשקית ניילון מייד עם הוצאתם ולאחר חצי שעה להסיר את קליפתם ולחתוך לרצועות.

- את השום מומלץ להשאיר עד לסוף הצליה.

- חשוב לפרוס את הבטטות לפרוסות דקות (אך לא מדי) כי זהו הירק שלוקח לו את הזמן הארוך ביותר להיות מוכן

- את הבצל יש להוציא כאשר הוא נהיה שחום בקצוות, מקומט ומבריק

- ניתן לשמור אנטיפסטי כשלושה ימים בקופסא אטומה במקרר.

בתיאבון!


EasyJet
מה כדאי לדעת על טיסה באיזיג'ט?


הנה 5 הדברים שהכי חשוב לדעת על טיסה באיזיג'ט:

1. רכזו את מירב המשקל האפשרי בתיק הצד שלכם. הוא לא נשקל ולעומתו המזוודות העולות לתא המטען נשקלות ותשלמו ה מ ו ן עבור כל סטיה מ-20 הק"ג העומדים לרשותכם, במזוודה אחת בלבד!

2. טיסות איזיג'ט יוצאות מטרמינל מספר 1. זה הטרמינל הישן של נתב"ג. רציתם לחסוך... לאחרונה החלו גם טיסות איזיג'ט לצאת מטרמינל 3 ובכל מקרה כדאי לברר לפני הטיסה.

3. הגיעו שעתיים לפני זמן הטיסה. נוסעים כבר נתקעו בארץ אחרי שהגיעו קרוב למועד המותר, עדיין בזמן המותר, ובכל זאת גילו טיסה נעולה.

4. אם אתם רגישים למקום שבו תשבו או רוצים לשבת ביחד, זוג או משפחה, הוסיפו 11 יורו לכל אחד וקבלו את הזכות ל"ספידי בורדינג" שבה תוכלו לבחור מקומות, לפני הקמצנים שלא שילמו.

5. אם תרצו לחסוך, הצטיידו באוכל מהבית, נגן mp3 וכרית מתנפחת לצוואר כי אין ומה שיש - יקר.
מה להזמין במסעדה דרוזית?



הנה סוגי המזון שכדאי להזמין במסעדה דרוזית:

מנסף - תבשיל אורז עם בשר וצנוברים, המתבשל בטאבון כל הלילה.

מנזלה - חצילים (לעיתים עם גרגירי חומוס המבושלים) עם בורגול ובשר עוף.

סינייה- בשר כבש טחון עם טחינה כשהוא אפוי בתנור.

מגרבייה - בשר עוף, גרגירי חומוס ואטריות ברוטב מרק עוף.

מג'דרה - עדשים מבושלים עם בורגול, בצל ושמן זית.

כבש בטאבון- שוק של כבש בתנור, כשהוא ממולא באורז, צנוברים וקינמון.

סלט טאבולה - עשוי בורגול, פטרוזיליה, נענע, לימון ושמן זית.

סלט זעתר - מעלי זעתר טריים, בצל, סומק ושמן זית.

עמישה - סלט עשוי מגבינת עזים, בורגול וירקות.
איך לאחסן נכון פירות וירקות?



הנה 8 הדברים שכדאי להקפיד עליהם באחסון פירות וירקות:

1. מגרות מקרר נקיות

2. הנחת נייר סופג בתחתית המגרה

3. רצוי לא לשטוף את הפירות לפני הכנסתם למקרר

4. עדיף להימנע משטיפת הפרי או הירק בסבון או בתכשירים אחרים מחשש שיישארו עליהם

5. יש לשטוף היטב את הפירות והירוקת במים זורמים ולייבשם לחלוטין לפני הכנסתם למקרר

6. הקפדה על הפרדה בין הפירות והירקות השונים כשהם מאוחסנים במקרר

7. במידה ורוצים לאחסן פרי או ירק חשוב לחתוך אותו לחתיכות גדולות ככל האפשר בכדי שלא יאבדו ויטמינים

8. שמירה על טמפרטורה נכונה של המקרר (לרוב טמפרטורה של 4-6 מעלות)
איך לשמר פירות הדר?



הנה מספר דרכים לשימור פירות הדר, כך שניתן יהיה ליהנות מהם גם לא בעונת החורף:

1. סחיטת מיץ - ניתן לסחוט את מיצי הפרי (לימון, אשכולית, תפוז, קלמנטינות, פומלות) ולהקפיאו בבקבוקים בגודל המתאים לכם (נוחים לשימוש במיוחד יהיו בקבוקים של חצי ליטר).

2. תרכיז לימון - הכנת תרכיז לימון כפי שמפורט בטיפים שניתנו בתגית "לימון, תרכיזים".

3. מרינדת פירות - ע"י הוספת של ענפי רוזמרין ורוטב סויה לתפוז ניתן לשמור בהקפאה מרידנה לתבשילים שונים.

4. גרר קליפות - מגררים את קליפות ההדרים ללא החלק הלבן ומשתמשים בהם כתוספת לתבשילים שונים (לדוגמה לגרר תפוז, קלמטינה ופומלה מוסיפים סוכר, שמן זית, אגוזים או שומשום ולקליפות לימון וליים מוסיפים מלח).

5. הכנת לימון כבוש - ראו טיפים בתגית "לימון כבוש".

6. הכנת ממרח לימונים כבושים - ע"י ריסוק הלימונים הכבושים במעבד מזון יתקבל ממרח נהדר.

7. הכנת ריבות מפירות הדר - מכל פירות ההדר ניתן להכין ריבות הנשמרות זמן רב.
האם בריא לאכול פירות יבשים?



בעקרון, הפירות היבשים הם בריאים. הם אינם מכילים שומן או כולסטרול, הם דלי נתרן ומשופעים בויטמינים ואשלגן. בנוסף, הם מכילים מינרלים כמו ברזל וסידן ועשירים בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון שמגנים על הגוף ממחלות.
מנגד, הם משמינים, כיוון שיש בהם הרבה קלוריות וסוכרים ומכאן שלא כדאי לצרוך הרבה פירות כאלה. במיוחד לא מומלץ להגזים באגוזי קשיו, קוקוס ומקדמיה שיש בהם הרבה שומן רווי.


יש הטוענים שהרבה פירות יבשים מכילים בנוסף גופרית, מה שמאוד לא בריא לאכול, לכן יש לשטוף או להשרות אותם לפני האכילה. מומלץ לקרוא את התווית ולראות אם יש תוספת של גופרית.
איך להכין טונה מעושנת בבית?



כך תכינו בעצמכם טונה מעושנת:

מצרכים:
=======
שימורים של טונה בשמן

גפרורים או מצית

נייר סופג


אופן ההכנה:
===========
1. פותחים את קופסאת הטונה אבל לא עד הסוף, כך שהמכסה עדיין יישאר תלוי על הקצה.

2. שופכים מעט שמן, ואז שמים נייר סופג על שאר הטונה עד שהשמן נספג בנייר.

3. אחרי שהשמן נספג בנייר לשים עוד שכבה של נייר.

4. מדליקים את הנייר סופג ואז סוגרים את המכסה, אבל לא עד הסוף כדי שיהיה אוויר לבערה.

5. אחרי שכל השמן נשרף צריך להוריד את הנייר סופג.

הטונה המעושנת מוכנה. בתיאבון!



הנה סרטון וידאו שמראה את ההכנה:

http://youtu.be/PdXSEEY6dwk
על מה כדאי להקפיד בהגשת ארוחה במזנון?



בהגשת ארוחה במזנון כדאי להקפיד על הדברים הבאים:

1. הנחת צלחות וסכו"ם בשני מוקדים שונים, על מנת שהסועדים יוכלו לנוע סביב השולחן בשני כיוונים ולא יאלצו להמתין בתור ארוך.

2. לחלק כל סוג של המזון המוגש לפחות בשני כלים העומדים בקצוות השונים של המזנון.

3. אם יש באפשרותכם, הכינו מזנון נמוך ומיוחד לילדים, כולל תוספת של אוכל האהוב במיוחד עליהם.

4. העמידו שולחן נפרד למשקאות וכוסות.

5. מומלץ להגיש אוכל שאינו חייב להיות חם מאד או קר מאד ושקל לקחת אותו לצלחת (סלטים, פשטידות, קישים, דגים, לחם וממרחים וכיו"ב).

6. שימו לב שאינכם מגישים אוכל המאבד פריכות במגע עם האוויר, משחיר או מעלה קרום כאשר הוא עומד זמן מה עד שהוא נאכל.

7. בחרו כלי הגשה בגודל בינוני ומלאו אותם בעת הצורך. כלים גדולים ולא מלאים משדרים
תחושת חוסר.

8. הקפידו על תאורה נוחה באיזור המזנון.
מהי דיאטה ים תיכונית?


מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.

אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:

ירקות חיים

פירות (המשמשים גם לקינוח)

קטניות

דגנים (לחם בעיקר)

שמן זית

אגוזים

זרעים (לדוגמה טחינה)

דגי ים (3 פעמים בשבוע)

עוף (2-4 פעמים בשבוע)

ביצים (2-4 פעמים בשבוע)

בשר אדום (פעם בחודש)

כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
איך להכין לביבות ירק פריכות ומוצלחות?



הנה מתכון לקציצות ירק פריכות:

המצרכים:
========
2 תפוחי אדמה בינוניים

2 קישואים בינוניים מקולפים למחצה (מגרדים את הקליפה בעזרת סכין)

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה קצוצה

לפחות חצי כוס פירורי לחם, מוסיפים במידת הצורך.

1 ביצה טרופה

מעט תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מעט קארי (אופציונלי).

שמן לטיגון חמניות או קנולה.

הערה: ניתן להמיר את הקישואים ב-2 גזרים או בבטטה בינונית ולקבל קציצות מתקתקות לילדים).

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הירקות.

2. מגרדים את הקליפה מהקישואים בעזרת סכין, כך שתישאר שכבה פנימית מהקליפה ואז חוצים לשניים.

3. מקלפים וחוצים לשניים את תפוחי האדמה.

4. קוצצים את הבצל בצורה דקה.

5. שוטפים וקוצצים פטרוזיליה (ניתן לשטוף אותה גם אחרי הקיצוץ ולסנן את המים).

6. מכניסים למיקרו את תפוחי האדמה והקישואים למשך 1.5-2 דקות כדי שיתרככו בעוצמה נמוכה / הפשרה (פעולה זו מקלה על הגירור בהמשך).

7. מגררים את הקישואים ואת תפוחי האדמה במגרדת.

8. מסננים את הנוזלים העודפים מהירקות ומעבירים לקערה.

9. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים היטב.

10. משהים בצד למשך 12 דקות ואז יוצרים לביבות עגולות ושטוחות.

11. מחממים שמן במחבת על אש בינונית-נמוכה.

12. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

13. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.


בתיאבון!


איך בוחרים אבטיח?



לבחירת אבטיח טוב הקפידו על הדברים הבאים:

1. רצוי צבע צהוב באחד הצדדים (זה היה הצד התחתון שנגע באדמה).

2. חפשו אבטיח שהגבעול שלהם יבש ומסביבו צבע ירוק חזק.

3. אבטיח מבריק ולא גמיש אלא קשה

4. קול מלא ולא עמום (כמו על עץ מלא)

5. הריחו שריחו דומה מעט לריח של מלון

6. לא לקנות אבטיח עם פגיעות, רקבובית או נקודות רכות - רק אחד ללא סדקים.

7. לא לקנות אבטיחים לבנים או ירוקים בהירים או קשים במיוחד! - הם לא בשלים.

8. כמובן שכדאי, אם אפשר, לבקש לטעום - "על הסכין".

ואגב, אבטיחי חצבה הם לרוב הצלחה מסחררת.


הנה שיר שיזכיר איך לבחור אבטיח:

https://youtu.be/9RVYCNR3TdI
איך למנוע ורידים בולטים ברגליים בדרך טבעית?



הנה 9 דרכים למניעת ורידים בולטים ברגליים:

1. הרמת רגליים לשיפור זרימת הדם.

2. שתיית חליטות מכווצות - שתיית חליטות מצמחי האלון וההממליס המסייעים להחזיר את כלי הדם למקומם.

3. אכילת מזונות המונעים קרישה - שילוב שום, בצל ומזונות נוספים המונעים קרישה ומסייעים בזרימת הדם.

4. אכילת מזונות חריפים - אכילה של מזונות חריפים עשויה לסייע בזרימת הדם, כדאי לשלב בתפריט היומי מזונות כמו זנגוויל, פלפל חריף וכדומה.

5. אכילת ירקות כתומים - ירוקת כתומים עשויים לחזק את כלי הדם והטחול ומסייעים בהפחתת הורידים. כדאי לשלב בתזונה היומית דלעת, בטטה וגזר.

6. אכילת סיבים תזונתיים - סיבים תזונתיים משפרים את זרימת הדם לכם חשוב להעשיר אץת התזונה במזון עשיר בסיבים כמו מוצרים מחיטה מלאה, ירקות ופירות.

7. קומפרסים על הוורידים - הנחת קומפרסים חמים לחצי דקה על הוורידים ומיד לאחר מכן הנחת קומפרסים קרים יסיעו בכיווץ הוורידים ולסירקולציה של הדם.

8. שימוש בשמנים מכווצים - יש להכין תערובת שמנים משמן ברוש, שמן לבנדר ושמן ג'וניפר (3 טיפות מכל שמן), להוסיף כף שמן שומשום או שמן זית ולמרוח את האיזור הדרוש פעמיים ביום.

9. שימוש בתוספי תזונה - ניתן להשתמש בקפסולות של תוספי תזונה נוגדי חימצון המשפרים את זרימת הדם כמו פיקנוגנול, אוכמניות, זרעי ענבים ותמצית זרעי ערמון הסוסים, רצוי להיוועץ לפני כן עם איש מקצוע בתחום.
איפה לקנות ארוחת בוקר וערב בזול בלונדון?



בניגוד לטלוויזיה, האוכל של לונדון הוא, הא, לא משהו..

איך נאכל בבוקר ובערב בזול וטעים ולא במסעדה?

רשת המזון TESCO זולה יחסית ויש בה מבחר גדול ומגוון.

ארוחת בוקר - סנדוויץ' מוכן בבוקר ושוקו או מיץ תפוזים טרי יעלו 3-4 פאונד ויהיו יופי של ארוחה בפארק לונדוני נעים (לכו לקנזינגטון גארדנס).

ארוחת ערב - באיזור השעה 18:00 החנויות מורידות את מחירי הסנדוויצ'ים הללו.


הערה: זה הבסיס. כמובן שסלטים ופסטות מצויינים יש בחנויות הללו בשפע ותוכלו לגוון לפי טעמכם ותקציבכם.
איך לגדל ילדים בריאים?



הנה כמה כללים חשובים לגידול ילדים בריאים:

1. שתיית מים בלבד - הרגילו את הילדים לשתות מים בלבד והוציאו את המשקאות המתוקים מהבית.

2. פעילות גופנית סדירה - הקפידו על פעילות גופנית קבוע של הילדים מדי יום (החל בחוגי ספורט וריקוד ועד לרכיבה משותפת באופניים, הלכיה ממקום למקום ברגל, טיולים וכדומה).

3. כמה שפחות זמן מול מסכי הטלוויזיה והמחשב - ככל שהילדים מרבים בישיבה פאסיבית מול המחשב והטלוויזיה הם גם צורכים מזון שאינו מזין בזמן זה. הקפידו שזמן שהותם מול המסכים לא תעלה על שעתיים ביום.

4. צריכת סידן - הקפידו שילדכם יצרוך כמות סידן מספקת. כמות זו אפשר לצרוך ע"י אכילת שלושה מוצרי חלב ביום.

5. אבות מזון בארוחות - הקפידו שכל ארוחה תכלול את כל אבות המזון: חלבונים, פחמימות, שומנים וויטמינים.

6. אכילת פירות וירקות - הרגילו את הילדים לאכול בכל ארוחה פירות וירקות בצבעים שונים, כאשר ההמלצה היא לחמישה צבעים שונים מדי יום. נסו לגוון בצורת ההגשה, כך שהפרי והירק יהיו אטרקטיבים יותר לילדים.

7. שעות שינה - הקפידו על שעות השינה של הילדים. ילדים צריכים לישון בין 8-10 שעות שינה בלילה. הדבר תורם לגדילתם, התפתחותם ושמירה על גזרתם (מחזור בשעות שינה הוא אחד הגורמים להשמנה).
מהם הכללים לאיסוף ואכילה של פטריות?
איך לפצח ולקלף שום יבש?
איך לאכול טוב ובזול בלונדון?
איך להימנע מבעיות בשינה לאחר ארוחת ערב כבדה?
מהם צבעי המאכל השונים ואילו מהם מסוכנים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.