» «
סידן
אילו מזונות עשירים בסידן ואינם מכילים חלב?



אנשים הנמנעים ממוצרי חלב מסיבות רפואיות או אידיאולוגיות יכולים לצרוך סידן מהמזונות הבאים:

תרד

כרוב

עלי לפת

עלי סלק

במיה

ברוקולי

ארטישוק

בצל ירוק

סלרי

כרוב ניצנים

חסה

אספרגוס

קולרבי

עגבניות

דלעת

מיץ גזר

לוביה

שעועית

חומוס

אפונה

עדשים

סויה

חלב סויה

גבינת סויה

טופו

מיסו

פפאיה

תפוזים

צימוקים

תאנים מיובשות

משמשים מיובשים

אשכולית

אוכמניות

שקדים

אגוזי ברזיל

אגוזים

פיסטוק

טחינה (עדיף משומשום מלא)

חלבה

שעורה

שיבולת שועל

דגני בוקר מועשרים בסידן
הרעלה
איך למנוע הרעלת מזון בבית?



בכדי למנוע הרעלת מזון באכילה בבית יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. שטיפת ידיים שמים חמים וסבון לפני תחילת הבישול

2. שטיפת ידיים במים חמים וסבון לאחר מגע בביצה לא מבושל או בשר נא והקפידו על שטיפה יסודית, גם בין האצבעות

3. שמירה על משטחי עבודה נקיים - יש להקפיד על נקיון השיש במטבח, המדפים במקרר, והכיור אחרי שימוש בבשר

4. הקפדה על שימוש בגלים נקיים - החל מסכו"ם ועד הכלים בהם אתם מבשלים

5. יש להקפיד להחליף את סקוץ' הכלים ושאר כלי הניקוי בזמן

6. הקפידו על הפרדת קשרי חיתוך לבשר נא, לירקות ופירות וללחם. גם אותם יש לשטוף באופן יסודי לאחר השימוש. כשאר קרשים סדוקים או שיש בהם סימני חיתוך רבים, זה הזמן להחליף.

7. ייבוש הכלים - יש לתת לכלים להתייבש באוויר או לנגב אותם במגבת נייר חד פעמית. מגבת בד עלולה להעביר חיידקים לכלים, במיוחד אם ניגבתם בה ידיים לא נקיות.

8. הקפדה על תאריכי תפוגה - יש לשים לב לתאריך התפוגה של כל מוצר והקפידו ולא לקנות או לצרוך ממנו לפי תאריך זה.

9. הכנסת מוצרים למקרר - לא להתמהמה, חשוב להכניס למקרר את מוצרי המזון מיד כשחוזרים מהקניות.

10. הכנסת אוכל למקרר בסוף הבישול - יש להכניס למקרר את המזון תוך שעתיים מסיום הבישול, או תוך שעה אם הטמפרטורה מעל 30 מעלות.

11. הפשרת דגים ובשר - בשרים ודגים לא מבושלים יכולים להיות בעלי פוטנציאל לזיהום. יש להפשירם בהדרגה במקרר, במדף התחתון על צלחת בכדי שלט יגירו נוזלים על מדפים ומזון אחר.

12. שטיפת עוף - לפי אזהרה שפורסמה לאחרונה מטעם הרשות הבריטית לבטיחות מזון בנושא, יש להימנע להימנע משטיפת עוף נא, כדי שלא ישפריץ ויפיץ חיידקי הליקובקטר. אלו המתעקשים לשטוף בכל זאת צריכים לעשות זאת בתוך קערה בתחתית הכיור.

13. לא להשתמש במרינדה כרוטב - אל תשתמשו במרינדה שבה השריתם את הבשר כרוטב לבשר שכבר עבר בישול.

14. חימום אוכל שהיה בקירור - שאריות של מזון מבושל שנשמרו בקירור כדאי לחמם היטב עד שיעלו אדים.

15. שטיפת פירות וירקות - שטפו היטב ירקות ופירות. הורידו את העלים החיצוניים של חסה וכרוב, ושטפו היטב את כל שאר העלים.
אנטיפסטי
איך להכין אנטיפסטי?


אנטיפסטי היא מנה המורכבת משלל ירקות לבחירתכם הנאפים בחום גבוה עם שמן זית. מצויין כמנה ראשונה, כתוספת לסנדוויצ'ים, כתוספת לפוקצ'ות או לחם טרי ולכל מה שתרצו.

כך מכינים אנטיפסטי:

המצרכים:
========
בטטות פרוסות דק

חצילים פרוסים לעיגולים לא עבים

קישואים פרוסים לעיגולים

כרובית מפורקת לפרחים

פטריות שלמות או חצויות

בצל סגול חתוך לשישיות

פלפלים שלמים

גמבות שלמות

שום עם קליפתו

עגבניות שרי

אספרגוס

תפוחי אדמה

רוזמרין

טימין

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור


אופן ההכנה:
===========
1. בחרו את הירקות האהובים עליכם מתוך הרשימה או את כולם, שטפו וייבשו אותם היטב.

2. חתכו את הירקות לפי ההוראות והניחו בתבנית.

3. צקו את שמן הזית עם המלח והפלפל על הירקות (בנדיבות!). ניתן להוסיף מעל רוזמרין וטימין.

4. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) ל-40 דקות או עד שהירקות מוכנים.


כמה הערות:

- כדאי לבדוק מפעם לפעם את הירקות. יש כאלה המוכנים מהר יותר מהאחרים (כמו פטריות לדוגמא) ויש להוציאם לפני כולם.

- את הפלפלים השלמים יש להכניס לשקית ניילון מייד עם הוצאתם ולאחר חצי שעה להסיר את קליפתם ולחתוך לרצועות.

- את השום מומלץ להשאיר עד לסוף הצליה.

- חשוב לפרוס את הבטטות לפרוסות דקות (אך לא מדי) כי זהו הירק שלוקח לו את הזמן הארוך ביותר להיות מוכן

- את הבצל יש להוציא כאשר הוא נהיה שחום בקצוות, מקומט ומבריק

- ניתן לשמור אנטיפסטי כשלושה ימים בקופסא אטומה במקרר.

בתיאבון!
תפילות
מהו נוסח ברכת המזון?


הנה נוסח ברכת המזון:

ברוך אתה ה', אלוהינו מלך העולם, הזן את העולם כולו בטובו, בחן בחסד וברחמים, הוא נותן לחם לכל בשר, כי לעולם חסדו. ובטובו הגדול תמיד לא חסר לנו, ואל יחסר לנו מזון לעולם ועד. בעבור שמו הגדול, כי הוא אל זן ומפרנס לכל, ומטיב לכל, ומכין מזון לכל בריותיו אשר ברא. ברוך אתה ה', הזן את הכל:



והנה ההמשך (תודה לרינה):
=====================
ברכת המזון המלא: בָּרוּךְ אַתָּה יי אֱלהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם. הַזָּן אֶת הָעוֹלָם כֻּלּוֹ. בְּטוּבוֹ בְּחֵן בְּחֶסֶד וּבְרַחֲמִים. הוּא נוֹתֵן לֶחֶם לְכָל בָּשָׂר. כִּי לְעוֹלָם חַסְדּוֹ: וּבְטוּבוֹ הַגָּדוֹל תָּמִיד לא חָסַר לָנוּ וְאַל יֶחְסַר לָנוּ מָזוֹן לְעוֹלָם וָעֶד. בַּעֲבוּר שְׁמוֹ הַגָּדוֹל. כִּי הוּא אֵל זָן וּמְפַרְנֵס לַכּל וּמֵטִיב לַכּל וּמֵכִין מָזוֹן לְכָל בְּרִיּוֹתָיו אֲשֶׁר בָּרָא. כָּאָמוּר פּוֹתֵחַ אֶת-יָדֶךָ וּמַשְׂבִּיעַ לְכָל-חַי רָצוֹן: בָּרוּךְ אַתָּה יי. הַזָּן אֶת הַכּל: נוֹדֶה לְּךָ יי אֱלהֵינוּ. עַל שֶׁהִנְחַלְתָּ לַאֲבוֹתֵינוּ אֶרֶץ חֶמְדָה טוֹבָה וּרְחָבָה. וְעַל שֶׁהוֹצֵאתָנוּ יי אֱלהֵינוּ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם. וּפְדִיתָנוּ מִבֵּית עֲבָדִים. וְעַל בְּרִיתְךָ שֶׁחָתַמְתָּ בִּבְשָׂרֵנוּ. וְעַל תּוֹרָתְךָ שֶׁלִּמַּדְתָּנוּ. וְעַל חֻקֶּיךָ שֶׁהוֹדַעְתָּנוּ. וְעַל חַיִּים חֵן וָחֶסֶד שֶׁחוֹנַנְתָּנוּ. וְעַל אֲכִילַת מָזוֹן שָׁאַתָּה זָן וּמְפַרְנֵס אוֹתָנוּ תָּמִיד. בְּכָל יוֹם וּבְכָל עֵת וּבְכָל שָׁעָה: וְעַל הַכּל יי אֱלהֵינוּ אֲנַחְנוּ מוֹדִים לָךְ וּמְבָרְכִים אוֹתָךְ. יִתְבָּרַךְ שִׁמְךָ בְּפִי כָל חַי תָּמִיד לְעוֹלָם וָעֶד: כַּכָּתוּב. וְאָכַלְתָּ וְשָׂבָעְתָּ וּבֵרַכְתָּ אֶת יי אֱלהֶיךָ עַל הָאָרֶץ הַטּבָה אֲשֶׁר נָתַן לָךְ: בָּרוּךְ אַתָּה יי. עַל הָאָרֶץ וְעַל הַמָּזוֹן: רַחֶם נָא יי אֱלהֵינוּ עַל יִשְׂרָאֵל עַמֶּךָ. וְעַל יְרוּשָׁלַיִם עִירֶךָ. וְעַל צִיּוֹן מִשְׁכַּן כְּבוֹדֶךָ. וְעַל מַלְכוּת בֵּית דָּוִד מְשִׁיחֶךָ. וְעַל הַבַּיִת הַגָּדוֹל וְהַקָּדוֹשׁ שֶׁנִּקְרָא שִׁמְךָ עָלָיו: אֱלהֵינוּ. אָבִינוּ. רְעֵנוּ זוּנֵנוּ פַּרְנְסֵנוּ וְכַלְכְּלֵנוּ וְהַרְוִיחֵנוּ. וְהַרְוַח לָנוּ יי אֱלהֵינוּ מְהֵרָה מִכָּל צָרוֹתֵינוּ. וְנָא אַל תַּצְרִיכֵנוּ יי אֱלהֵינוּ לא לִידֵי מַתְּנַת בָּשָׂר וָדָם וְלא לִידֵי הַלְוָאָתָם. כִּי אִם לְיָדְךָ הַמְּלֵאָה. הַפְּתוּחָה. הַקְּדוֹשָׁה וְהָרְחָבָה. שֶׁלּא נֵבוֹשׁ וְלא נִכָּלֵם לְעוֹלָם וָעֶד: וּבְנֵה יְרוּשָׁלַיִם עִיר הַקּדֶשׁ בִּמְהֵרָה בְיָמֵינוּ. בָּרוּךְ אַתָּה יי. בּוֹנֵה בְרַחֲמָיו יְרוּשָׁלָיִם. אָמֵן: בָּרוּךְ אַתָּה יי אֱלהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם. הָאֵל. אָבִינוּ. מַלְכֵּנוּ. אַדִּירֵנוּ. בּוֹרְאֵנוּ. גּוֹאֲלֵנוּ. יוֹצְרֵנוּ. קְדוֹשֵׁנוּ קְדוֹשׁ יַעֲקב. רוֹעֵנוּ רוֹעֵה יִשְׂרָאֵל. הַמֶּלֶךְ הַטּוֹב וְהַמֵּטִיב לַכּל. שֶׁבְּכָל יוֹם וָיוֹם הוּא הֵטִיב הוּא מֵטִיב הוּא יֵיטִיב לָנוּ. הוּא גְמָלָנוּ הוּא גוֹמְלֵנוּ הוּא יִגְמְלֵנוּ לָעַד לְחֵן וּלְחֶסֶד וּלְרַחֲמִים וּלְרֶוַח. הַצָּלָה וְהַצְלָחָה. בְּרָכָה וִישׁוּעָה. נֶחָמָה. פַּרְנָסָה וְכַלְכָּלָה. וְרַחֲמִים וְחַיִּים וְשָׁלוֹם וְכָל טוֹב. וּמִכָּל טוּב לְעוֹלָם אַל יְחַסְּרֵנוּ: הָרַחֲמָן הוּא יִמְלךְ עָלֵינוּ לְעוֹלָם וָעֶד: הָרַחֲמָן הוּא יִתְבָּרַךְ בַּשָּׁמַיִם וּבָאָרֶץ: הָרַחֲמָן הוּא יִשְׁתַּבַּח לְדוֹר דּוֹרִים. וְיִתְפָּאַר בָּנוּ לָעַד וּלְנֵצַח נְצָחִים. וְיִתְהַדַּר בָּנוּ לָעַד וּלְעוֹלְמֵי עוֹלָמִים: הָרַחֲמָן הוּא יְפַרְנְסֵנוּ בְּכָבוֹד: הָרַחֲמָן הוּא יִשְׁבּר עֻלֵנוּ מֵעַל צַוָּארֵנוּ וְהוּא יוֹלִיכֵנוּ קוֹמְמִיּוּת לְאַרְצֵנוּ: הָרַחֲמָן הוּא יִשְׁלַח לָנוּ בְּרָכָה מְרֻבָּה בַּבַּיִת הַזֶּה וְעַל שֻׁלְחָן זֶה שֶׁאָכַלְנוּ עָלָיו: הָרַחֲמָן הוּא יִשְׁלַח לָנוּ אֶת אֵלִיָּהוּ הַנָּבִיא זָכוּר לַטּוֹב וִיבַשֶּׂר לָנוּ בְּשׂוֹרוֹת טוֹבוֹת יְשׁוּעוֹת וְנֶחָמוֹת: הָרַחֲמָן הוּא יְבָרֵךְ אֶת (אָבִי מוֹרִי) בַּעַל הַבַּיִת הַזֶּה וְאֶת (אִמִּי מוֹרָתִי) בַּעֲלַת הַבַּיִת הַזֶּה. אוֹתָם וְאֶת בֵּיתָם וְאֶת זַרְעָם וְאֶת כָּל אֲשֶׁר לָהֶם. (ואם סמוך על שלחן עצמו יאמר: הָרַחֲמָן הוּא יְבָרֵךְ אוֹתִי וְאֶת אִשְׁתִּי וְאֶת זַרְעִי וְאֶת כָּל אֲשֶׁר לִי), אוֹתָנוּ וְאֶת כָּל אֲשֶׁר לָנוּ. כְּמוֹ שֶׁנִּתְבָּרְכוּ אֲבוֹתֵינוּ אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקב, בַּכּל. מִכּל. כּל. כֵּן יְבָרֵךְ אוֹתָנוּ כֻּלָּנוּ יַחַד בִּבְרָכָה שְׁלֵמָה. וְנאמַר אָמֵן: בַּמָּרוֹם יְלַמְּדוּ עֲלֵיהֶם וְעָלֵינוּ זְכוּת שֶׁתְּהֵא לְמִשְׁמֶרֶת שָׁלוֹם. וְנִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי. וּצְדָקָה מֵאֱלהֵי יִשְׁעֵנוּ. וְנִמְצָא חֵן וְשֵׂכֶל טוֹב בְּעֵינֵי אֱלהִים וְאָדָם: הָרַחֲמָן הוּא יְזַכֵּנוּ לִימוֹת הַמָשִׁיחַ וּלְחַיֵּי הָעוֹלָם הַבָּא: מַגְדִּיל יְשׁוּעוֹת מַלְכּוֹ וְעֹשֶׂה חֶסֶד לִמְשִׁיחוֹ לְדָוִד וּלְזַרְעוֹ עַד עוֹלָם: עֹשֶׂה שָׁלוֹם בִּמְרוֹמָיו הוּא יַעֲשֶׂה שָׁלוֹם עָלֵינוּ וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל וְאִמְרוּ אָמֵן: יְראוּ אֶת יי קְדוֹשָׁיו כִּי אֵין מַחְסוֹר לִירֵאָיו: כְּפִירִים רָשׁוּ וְרָעֵבוּ וְדוֹרְשֵׁי יי לא יַחְסְרוּ כָל טוֹב: הוֹדוּ לַיי כִּי טוֹב כִּי לְעוֹלָם חַסְדּוֹ: פּוֹתֵחַ אֶת יָדֶךָ וּמַשְׂבִּיעַ לְכָל חַי רָצוֹן: בָּרוּךְ הַגֶּבֶר אֲשֶׁר יִבְטַח בַּיי וְהָיָה יי מִבְטַחוֹ: נַעַר הָיִיתִי גַם זָקַנְתִּי וְלא רָאִיתִי צַדִּיק נֶעֱזָב וְזַרְעוֹ מְבַקֶּשׁ לָחֶם: יי עֹז לְעַמּוֹ יִתֵּן יי יְבָרֵךְ אֶת עַמּוֹ בַשָּׁלוֹם:

אוכל

מלונים
איך לבחור מלונים?



כך תבחרו נכון מלון:

1. הריחו את המלון והקפידו על מלון עם ריח מתקתק וחזק.

2. רק ודאו שבמלון אין צדדים רכים, שמעידים על ריקבון, שכן גם כאלה יוצרים ריח טוב.

3. מלון טוב ובשל הוא כזה שקליפתו היא מעין רשת מחוספסת ולא חלקה.

4. כמה שצבעו של המלון נוטה לכתום - יותר טוב!

5. לחיצה על מקום החיבור של הגבעול למלון שמרגישה רכה, אך לא רקובה, מעידה שהמלון בשל, עם סיכויים גדולים למתיקות.

6. אם ריחו של המלון חזק מדי הדבר עלול להעיד על מלון עם טעם לוואי לכן כדאי להימנע לקנותו.

7. ניעור המלון - ניתן לנער מעט את המלון, במידה ונשמע קול מימי הדבר יעיד על בית זרעים ממוטט ועל טיב פחות של הפרי.
לונדון
איך לאכול טוב ובזול בלונדון?


כמו תל אביב של היום, לונדון כבר שנים רבות היא עיר יקרה. ארוחות הבוקר האנגליות במלון לא תמיד טעימות ולמסעדה הולכים פעם ביום, אבל איפה אוכלים בשאר הזמן?

אחד האמצעים לחסוך באוכל בלונדון ועדיין לאכול טוב וטעים, הן אריזות האוכל המוכנות שבסופרמרקטים. השיטה הזו נפוצה מאד בלונדון ומעט פחות גם בסופרמרקטים אנגליים במקומות אחרים. האריזות הללו מגוונות ומציעות אוכל קר איכותי, לא פעם ברמה של מסעדה טובה, במחיר נגיש.

ביום יפה, הכיף בלונדון הוא למצוא פינה נעימה באחד הפארקים המפורסמים שלה ולאכול את המנות הללו. שווה וחסכוני!
שום
איך לפצח ולקלף שום יבש?


תגידו מה שתגידו, קילוף שום הוא לא מן המלאכות הנעימות של המטבח. אפילו גליל הפלסטיק הירוק שמקל מאד על הקילוף, לא ממש פותר את הבעיה במלואה, שכן גם אתו - לפעמים השיניים לא מתקלפות בקלות, או שהן נמעכות.
מספיק שתהיה טיפת רטיבות על משטח העבודה, או בגליל עצמו, ואתם 'מסובבים' אותו על ריק, שן השום לא מגיבה.. שלא לדבר על הכאב שלפעמים יש אחר כך בכף היד מפעולת הגלגול.. לא נעים.
הנה פטנט שיהפוך את קילוף השום למשחק ילדים:
קחו את שיני השום שברצונכם לקלף, והכניסו למיקרוגל ל - 10 שניות. יתכן ומשך הזמן יהיה שונה במעט, בהתאם לעוצמת המיקרוגל. קליפת השום תתפצח מאליה ותתבקע, וכל מה שצריך זה לשלוף מתוכה את שן השום.
(זה לא כל כך מתאים לשום הטרי שמציף עכשיו את השווקים, בגלל כמות הלחות הרבה שבו. נסו את זה רק עם שום יבש..)
פאריס
איך לאכול בזול בפאריס?


מסתבר שהטעות של מטיילים היא לעיתים בנסיון לאכול את הארוחות שהם רגילים, במדינות אחרות בעולם. בבדיקה שעשו מטיילים, הסתבר שהכי זול, בהשוואה לכל אופציה אחרת, לאכול בפאריס את האוכל הצרפתי:

בבוקר ניתן לאכול 2 קרואסונים וקפה אספרסו בפחות מ-15 שקלים (5 יורו), לעומת ארוחת בוקר ישראלית, שכוללת ביצה וירקות טריים, שמחירה מאמיר משמעותית.

ארוחת צהריים קלה ואופיינית לפאריס, כולל יין, באגט וגבינה טובה, תעלה פחות מ-30 ש"ח (5 יורו), בהשוואה לכל אופציה אחרת, כולל מקדונלדס, שלא לדבר על הקלילות והבריאות שלה, כולל יין אדום שכידוע גם טוב ללב.


טיסה
איך לחסוך בטיסת איזיג'ט?


הנה כמה דרכים לחסוך בטיסת איזיג'ט:

1. בגלל "קפיצת המחירים" שנהוגה באיזיג'ט, הזמינו כמה שיותר מראש ולפני הטיסה. כמה שקרב מועד הטיסה, עולה מחיר הכרטיסים.

2. בחבילה משפחתית תוכלו לקבל הנחה (אם כי לא באחוזים שתוכלו לקבל בחברות היקרות יותר) אבל בכל מקרה, לפני ההזמנה באיזיג'ט, השוו את סך החבילה עם חברות אחרות - סדירות. לעיתים תופתעו ואיזי לא תהיה הזולה ביותר.

3. פשרות מסוימות ביחס למועדים שתכננתם יוכלו לחסוך הרבה כסף.

4. אם הנסיעה מאפשרת להסתפק בפחות, אירזו רק תיק יד גדול ולא תשלמו פרוטה על תיק שנכנס לתא המטען.

5. הקדימו והתמקמו ליד שער היציאה, כדי לתפוס ראשונים מקום טוב בבורדינג, רגע אחרי אלו ששילמו על Speedy Boarding, לעלייה מהירה למטוס.

6. קראו היטב את הכרטיס, לפני האישור, כדי להימנע מהפתעות יקרות ומאד לא נעימות (במיוחד אם יש טיסות המשך, הזמנות של מלונות וכו').
איך לשמר פירות הדר?



הנה מספר דרכים לשימור פירות הדר, כך שניתן יהיה ליהנות מהם גם לא בעונת החורף:

1. סחיטת מיץ - ניתן לסחוט את מיצי הפרי (לימון, אשכולית, תפוז, קלמנטינות, פומלות) ולהקפיאו בבקבוקים בגודל המתאים לכם (נוחים לשימוש במיוחד יהיו בקבוקים של חצי ליטר).

2. תרכיז לימון - הכנת תרכיז לימון כפי שמפורט בטיפים שניתנו בתגית "לימון, תרכיזים".

3. מרינדת פירות - ע"י הוספת של ענפי רוזמרין ורוטב סויה לתפוז ניתן לשמור בהקפאה מרידנה לתבשילים שונים.

4. גרר קליפות - מגררים את קליפות ההדרים ללא החלק הלבן ומשתמשים בהם כתוספת לתבשילים שונים (לדוגמה לגרר תפוז, קלמטינה ופומלה מוסיפים סוכר, שמן זית, אגוזים או שומשום ולקליפות לימון וליים מוסיפים מלח).

5. הכנת לימון כבוש - ראו טיפים בתגית "לימון כבוש".

6. הכנת ממרח לימונים כבושים - ע"י ריסוק הלימונים הכבושים במעבד מזון יתקבל ממרח נהדר.

7. הכנת ריבות מפירות הדר - מכל פירות ההדר ניתן להכין ריבות הנשמרות זמן רב.
איך לשמור על המטבח נקי מחיידקים?



בכדי שהמטבח יהיה נקי מחיידקים חשוב לשמור על הכללים הבאים:

1. הפרדה בין קרשי חיתוך - יש להקצות קרש חיתוך שיהיה מיועד רק לבשר, עוף ודגים שטרם בושלו ולמנוע ממזונות אחרים כל מגע עם קר זה. כמובן שיש לקרצף אותו היטב ולשטוף במים חמים לאחר השימוש.

2. הקפדה על טמפרטורת המקרר - חשוב שהמקרר יהיה בטמפרטורה הנמוכה ב-4 מעלות.

3. הקפדה על טמפרטורת המזון - יש להכניס מזון מבושל למקרר עד שעתיים מרגע שבושל ובקיץ לאחר שעה אחת על מנת שלא יתקלקל בטמפרטורה הגבוהה שבחדר.

4. צריכת ביצים בריאה - יש לאכול רק ביצים שעברו בישול, טיגון או אפייה. כל צריכה של ביצים טריות שלא עברו טיפול בחימום מסוכנת לבריאות ויש להימנע ממנה.

5. הפשרת מזון בריאה - יש להפשיר מזון במקרר או במיקרוגל בכלים המיועדים לכך. כאשר מפשירים בשר, עוף או דגים יש לעשות זאת ע"י הנחתם בתא המקרר התחתון ולא מחוץ למקרר.

6. בישול מוקפד - יש להקפיד על בישול בשר בחום של 82 מעלות בכדי שהחיידקים יושמדו כליל. לבדיקת טמפרטורת הבישול ניתן להצטייד במדחום ייעודי לכך הנמכר בחנויות לציוד מטבח.

7. הפרדת מזונות בזמן ההכנה - יש להפריד בין הכנת ירקות ופירות לבין הכנת בשר. יש להשתמש בסכינים, כלים, קרשים ומשטחי עבודה נקיים ממגע בשר על כל סוגיו שלא בושל לבין שאר המזון.

8. שטיפת ירקות ופירות - חשוב להקפיד על שטיפה טובה של ירקות ופירות במים וסבון.

9. ניקיון והיגיינה - יש לשטוף ידיים בסבון לפני כל מגע באוכל ולדאוג לעבוד במטבח נקי מאוד.
איך לגדל ילדים בריאים?



הנה כמה כללים חשובים לגידול ילדים בריאים:

1. שתיית מים בלבד - הרגילו את הילדים לשתות מים בלבד והוציאו את המשקאות המתוקים מהבית.

2. פעילות גופנית סדירה - הקפידו על פעילות גופנית קבוע של הילדים מדי יום (החל בחוגי ספורט וריקוד ועד לרכיבה משותפת באופניים, הלכיה ממקום למקום ברגל, טיולים וכדומה).

3. כמה שפחות זמן מול מסכי הטלוויזיה והמחשב - ככל שהילדים מרבים בישיבה פאסיבית מול המחשב והטלוויזיה הם גם צורכים מזון שאינו מזין בזמן זה. הקפידו שזמן שהותם מול המסכים לא תעלה על שעתיים ביום.

4. צריכת סידן - הקפידו שילדכם יצרוך כמות סידן מספקת. כמות זו אפשר לצרוך ע"י אכילת שלושה מוצרי חלב ביום.

5. אבות מזון בארוחות - הקפידו שכל ארוחה תכלול את כל אבות המזון: חלבונים, פחמימות, שומנים וויטמינים.

6. אכילת פירות וירקות - הרגילו את הילדים לאכול בכל ארוחה פירות וירקות בצבעים שונים, כאשר ההמלצה היא לחמישה צבעים שונים מדי יום. נסו לגוון בצורת ההגשה, כך שהפרי והירק יהיו אטרקטיבים יותר לילדים.

7. שעות שינה - הקפידו על שעות השינה של הילדים. ילדים צריכים לישון בין 8-10 שעות שינה בלילה. הדבר תורם לגדילתם, התפתחותם ושמירה על גזרתם (מחזור בשעות שינה הוא אחד הגורמים להשמנה).
על אילו כללי נימוס להקפיד בארוחה?
רוצים להקפיד על נימוסי שולחן? הנה כמה טיפים מעולים:

בזמן האוכל:
==========
1. לאכול לאט ובפה סגור.

2. לא להשעין מרפקים על השולחן.

3. לא לאכול לפני שכולם קיבלו את המנה שלהם ולא לסיימה לפני כולם.

4. אם רוצים לטעום מצלחת של מישהו דואגים להעביר לצלחתך ולאכול משם.

5. לשוחח על עניינים חיוביים ולא להתחיל מחלוקות.

6. לפני שמדברים, במידה ואחרים משוחחים ביניהם אמרו "סלחו לי" ואומרים את שבפיכם.

7. כשמסיימים לאכול - הניחו את הסכין והמזלג יחד בצד ימין של הצלחת.

8. בשום אופן לא מקנחים את האף או משתעלים למול השולחן. הסתובבו ועשו את מה שצריך, עם מטפחת. במידה והעניין רעשני עדיף לקום ולצאת מחדר הסעודה לחדר אחר או לשירותים.

9. בשום מקרה לא מגרדים בשיער או בגוף וכדומה - זה אינו מנומס ומעיד על הרגלי הגיינה דוחים.



בסיום הארוחה:
=============
הציעו עזרה בהורדת השולחן וניקויו (בהנחה שזו אינה ארוחה רשמית בה מפנים ומנקים אנשי מקצוע).
מהם ארבעת המאכלים שחובה לאכול לשמירה על עור בריא?


תנו לעורכם הגנה חיצונית ופנימית על ידי כך שתוסיפו את ארבעת הדברים הבאים לרשימת הקניות שלכם: רימונים, עגבניות, שוקולד מריר ותה.

רמות האנטיאוקסידנטים (נוגדי החימצון)בארבעתם מעכבים היווצרות סרטן העור, טוען John La Puma מחבר רב המכר ChefMD’s Big Book of Culinary Medicine.

שום מזון אינו יכול להחליף את ההגנה מהשמש של מקדמי ההגנה השונים שקיימים על המדף, אבל מספר מאכלים יכולים לעבוד מ"בפנים החוצה" על מנת לעזור להגנה על העור מפני נזקי השמש. האנטיאוקסידנטים, נוגדי החימצון, שנמצאים ברימונים, עגבניות, שוקולד מריר ותה, "עושים את דרכם לשכבות גבוהות יותר של העור ומעלים את ההתנגדות לנזקים חמורים מהשמש", טוען המחבר.
למה טובה הבננה לבריאות?



כן. הנה כמה מהיתרונות שבפרי הבננה:

חטיף אנרגיה מהטבע - טובה למאמץ של כ-3/4 שעה לבננה אחת.

1. שיפור מצב הרוח - יש בה חלבון בשם טריפטופן שהופך בגוף לסרטונין ומשפר את ההרגשה.

2. הורדת לחץ - הבננה מפחיתה לחץ נפשי.

3. מפחיתה צרבת - באמצעות נוגדי החומצות הטבעיים שבה.

4. פחות ממתקים - הסוכר שהבננה מכילה מקטין את הצורך בהם.

5. מניעת שבץ לב - אכילה קבועה של בננות מפחיתה את הסיכוי לשבץ בכ-40%.

6. אנמיה (חסר דם) - הברזל שבבננה מעודד יצירת המוגלובין.

7. הקטנת בחילות בוקר בתקופת ההריון - דרך ויטמין B12 שמווסת את רמות הסוכר בגוף.

8. עזרה למצבי רוח - הבננה עוזרת למצבי הרוח הנובעים מתסמונת קדם ווסתית.



יש בבננה עוד מרכיבים בריאים כמו:

ויטמין B12 (ראו את יתרונותיו בתגית "B12", כולל לנגמלים מעישון - הוויטמינים שבה מסייעים להתמודד עם החסר בניקוטין).

ויטמין B6 (שמסייע בהרגעת מערכת העצבים).

סוכר (לאיזון רמות הסוכר, במקום חטיפים לא בריאים).

אשלגן (טוב להעלאת יכולת הריכוז והלמידה).

פוטסיום (טוב לוויסות רמת הנוזלים בגוף).

עוזרת בספיגת סידן.



ואגב, אפילו החלק הפנימי של קליפת הבננה, שמריחה שלו על עקיצות יתושים מפחיתה אצל רבים את הנפיחות והגירוי, נראה שימושי מאד..
איך להכין בטטות בתנור?



הנה מתכון טעים וקל להכנה של בטטות מתוקות אפויות בתנור:

המצרכים:
=========
10 בטטות קטנות / 7 גדולות

2 כפות שמן זית

כפית מלח

כפית פלפל

כפית טימין

כפית רוזמרין

4 כפות סילאן

כפית אבקת מרק עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחתוך את הבטטות לקוביות (עדיף קטנות יחסית, בערך 1.5*1.5 ס"מ, הטעם נתפס טוב יותר) ולשים בקערה.

2. לערבב את כל התבלינים. את אבקת מרק העוף רצוי לשים ראשית בכוס עם מעט מים, לערבב היטב על מנת שלא יהיו גושים, ורק אז להוסיף לקערה.

3. לשמן טיפה נייר אפיה בשמן זית (מעניק טעם ומונע הידבקות) ולשים את תוכן הקערה.


4. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך בערך כ 35-40 דקות.
שימו לב לא לשרוף, לעצור את התנור בזמן, כי הרוטב שנותר יוצא ממש טעים כך, אם הוא נשרף זה מאבד את הטעם הטוב...

בהצלחה, ובתאבון:-)
איך לישון טוב?



מחקרים רבים הוכיחו כי שינה חיונית לפעילות השוטפת של חיי היום - יום. פעילות קוגנטיבית: חדות, דיבור, זיכרון, חשיבה ואף מדדים פיזיולוגיים כמו משקל, הערנות ולחץ הדם. הנה מספר דברים שישפיעו על שינה טובה:


1. הימנעו מפעילות גופנית 3-4 שעות לפני השינה - האנדורפינים המשתחררים עם פעילות גופנית מעוררים את הגוף.

2. הרגיעו את הראש כשעתיים לפני השינה - אל תנסו לפתור בעיות מסובכות, מחשבה יצירתית, עבודה, חשבונות, לימודים, חדשות והכי חשוב: אל תכניסו את כל זה למיטה. קראו ספר, עשו יוגה, מקלחת עם שמנים ארומטיים, הגוף "יוריד הילוך" מעצמו וירגע.

3. הימנעו מניקוטין כשעה לפני השינה - הניקוטין מעורר ונשאר במחזור הדם כ- 14 שעות!

4. הקפדה על תזונה - כשעה לפני השינה אל תשתו משקאות מוגזים, אלכוהול, שוקולד, משקאות המכילים קפאין כמו קפה, תה, משקאות מעוררים וממריצים מאחר והם מעלים את רמת האנרגיה של הגוף. על פי הרפואה הסינית מומלץ לשתות תה קמומיל (בבונג) כי הצמח מרגיע את האנרגיה של הגוף.

5. אכילה לפני השינה - אל תאכלו ארוחות כבדות לפני השינה מערכת העיכול ממריצה את הגוף, יחד עם זאת אל תלכו לישון רעבים. ומאוד חשוב להקפיד על ארוחות מסודרות לאורך כל היום.


6. אווירה נכונה - לבשו בגדים נוחים ולא לוחצים לשינה, החשיכו את החדר השקיטו אותו, נשמו נשימות ארוכות במשך 3 דקות והיכנסו לאווירה רגועה שמתאימה לשינה טובה.

7. הכינו את המיטה לשינה האופטימלית - כריות, סדינים מפנקים, מזרון נוח וכמובן טמפרטורה טובה ונעימה בחדר. אל תשכחו להוציא מהמיטה חפצים חדים ומפריעים (טלפונים, ספרים, שלטים).

8. אל תשנו עם החיית מחמד במיטה - התזוזות שלו/ה במהלך הלילה יכולים להעיר אתכם.

9. טפלו בבעיית נחירות - קמים עם סימנים כחולים על היד והאישה כועסת? אתה נוחר! בקש מהרופא המשפחתי שלך להיבדק על ידי מכשיר ה- WatchPat על מנת לבדוק האם יש לך דום נשימה בשינה.

10. כשהשעון המעורר מצלצל קומו - אל תפעילו "נודניק" בשעון. הגוף צריך להתעורר ולא לשקוע בנמנום. במקרים קיצוניים של עייפות יתר הישארו במיטה ושנו עוד 20 דקות. מאוד חשוב לא להפוך את זה לקבע.

11. הקפידו על שגרת שינה קבועה - לכו לישון וקומו כל יום באותה בשעה, כך הגוף יתרגל והשינה תהיה רצופה וקבועה. אל תשנו במהלך היום. אתם רוצים להתפנק בשנת צהריים? לכו לנוח עד 8 שעות משעת ההתעוררות שלכם כי אם תלכו לישון אחרי, הדבר יכול לפגוע בשנת הלילה שלכם.

הטיפים נאספו על ידי מנהלת מכירות ישראל איתמר מדיקל, אלונה סגל.


מה להזמין במסעדה דרוזית?



הנה סוגי המזון שכדאי להזמין במסעדה דרוזית:

מנסף - תבשיל אורז עם בשר וצנוברים, המתבשל בטאבון כל הלילה.

מנזלה - חצילים (לעיתים עם גרגירי חומוס המבושלים) עם בורגול ובשר עוף.

סינייה- בשר כבש טחון עם טחינה כשהוא אפוי בתנור.

מגרבייה - בשר עוף, גרגירי חומוס ואטריות ברוטב מרק עוף.

מג'דרה - עדשים מבושלים עם בורגול, בצל ושמן זית.

כבש בטאבון- שוק של כבש בתנור, כשהוא ממולא באורז, צנוברים וקינמון.

סלט טאבולה - עשוי בורגול, פטרוזיליה, נענע, לימון ושמן זית.

סלט זעתר - מעלי זעתר טריים, בצל, סומק ושמן זית.

עמישה - סלט עשוי מגבינת עזים, בורגול וירקות.
איך להכין לביבות ירק פריכות ומוצלחות?



הנה מתכון לקציצות ירק פריכות:

המצרכים:
========
2 תפוחי אדמה בינוניים

2 קישואים בינוניים מקולפים למחצה (מגרדים את הקליפה בעזרת סכין)

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה קצוצה

לפחות חצי כוס פירורי לחם, מוסיפים במידת הצורך.

1 ביצה טרופה

מעט תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מעט קארי (אופציונלי).

שמן לטיגון חמניות או קנולה.

הערה: ניתן להמיר את הקישואים ב-2 גזרים או בבטטה בינונית ולקבל קציצות מתקתקות לילדים).

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הירקות.

2. מגרדים את הקליפה מהקישואים בעזרת סכין, כך שתישאר שכבה פנימית מהקליפה ואז חוצים לשניים.

3. מקלפים וחוצים לשניים את תפוחי האדמה.

4. קוצצים את הבצל בצורה דקה.

5. שוטפים וקוצצים פטרוזיליה (ניתן לשטוף אותה גם אחרי הקיצוץ ולסנן את המים).

6. מכניסים למיקרו את תפוחי האדמה והקישואים למשך 1.5-2 דקות כדי שיתרככו בעוצמה נמוכה / הפשרה (פעולה זו מקלה על הגירור בהמשך).

7. מגררים את הקישואים ואת תפוחי האדמה במגרדת.

8. מסננים את הנוזלים העודפים מהירקות ומעבירים לקערה.

9. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים היטב.

10. משהים בצד למשך 12 דקות ואז יוצרים לביבות עגולות ושטוחות.

11. מחממים שמן במחבת על אש בינונית-נמוכה.

12. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

13. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.


בתיאבון!
מהי דיאטה ים תיכונית?


מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.

אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:

ירקות חיים

פירות (המשמשים גם לקינוח)

קטניות

דגנים (לחם בעיקר)

שמן זית

אגוזים

זרעים (לדוגמה טחינה)

דגי ים (3 פעמים בשבוע)

עוף (2-4 פעמים בשבוע)

ביצים (2-4 פעמים בשבוע)

בשר אדום (פעם בחודש)

כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
איך לאחסן נכון פירות וירקות?



הנה 8 הדברים שכדאי להקפיד עליהם באחסון פירות וירקות:

1. מגרות מקרר נקיות

2. הנחת נייר סופג בתחתית המגרה

3. רצוי לא לשטוף את הפירות לפני הכנסתם למקרר

4. עדיף להימנע משטיפת הפרי או הירק בסבון או בתכשירים אחרים מחשש שיישארו עליהם

5. יש לשטוף היטב את הפירות והירוקת במים זורמים ולייבשם לחלוטין לפני הכנסתם למקרר

6. הקפדה על הפרדה בין הפירות והירקות השונים כשהם מאוחסנים במקרר

7. במידה ורוצים לאחסן פרי או ירק חשוב לחתוך אותו לחתיכות גדולות ככל האפשר בכדי שלא יאבדו ויטמינים

8. שמירה על טמפרטורה נכונה של המקרר (לרוב טמפרטורה של 4-6 מעלות)
איך להכין סלט פירות קיצי?
איזה פירות כדאי לחפש במוצרי הטיפוח שלנו?
איך להאיץ את חילוף החומרים בגופנו?
איך להכין ליפתן פירות אדומים?
על מה כדאי להקפיד בהגשת ארוחה במזנון?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.