שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך לצלם אוכל לאינסטגרם?
הנה הנחיותיו של עידו איז'ק לצילום אוכל באינסטגרם, כפי שפורסמו ב-ynet ביוני 2020:
1. שימוש בגריד - לכל מצלמה בסמארטפון יש כיום גריד שמאפשר לדייק את התמונה. הגריד, משמש בעצם כפלס, שבעזרתו תוכלו לשמור על התמונה ישרה. הפונקציה הזו מובנת אוטומטית במצלמה, והיא תעזור לכם לפלס את התמונה בצורה הטובה ביותר.
2. שימשו במצב סינגל טייק - במצלמת הסמארטפון יש לכם מצב של סינגל טייק. אחרי שמשתמשים במצב הזה, הטלפון נותן אוטומטית אופציות לבסט שוט (Best shot), ומה שנשאר לכם זה רק לבחור את התמונה שאהבתם.
3. שימוש ב-Live פוקוס - במצב Live פוקוס (מיקוד חי) אפשר לשלוט על טשטוש הרקע, וכך לקבל את המנה בצורה בולטת יותר. במכשירים חדשים יש מגוון עדשות, לכן אין צורך להתקרב למנה, ואפשר לצלם אותה גם מרחוק. כאשר רוצים לצלם חלק מהמנה אפשר להשתמש בעדשת ה"טלה" (שנקראת גם עדשת טלפוטו), ואם רוצים לצלם את כל המנה אפשר להשתמש בעדשת נורמל.
4. שימוש בפלאש - אל תחששו מפלאש: הלכתם למסעדה רומנטית או כזו שבה התאורה אפלולית? גם כאן תוכלו לצלם את האוכל שלכם - אפשר לצלם מנות על ידי שימוש בפלאש, אבל הטריק הוא לא להתרחק יותר מדי. ברוב המקרים בהם התאורה עמומה, הפלאש צובע את המנה ומוסיף לאיכות והדגשה מירבית.
5. שימוש בפילטר לשיפור צבעוניות - במצלמת הסמארטפון שלכם יש פילטרים מובנים, שאפשר להשתמש בהם לשיפור הצבעים, ללא כל חשש מפגיעה בצבעוניות המקורית של המנה.
6. אופציית הצילום מרחוק - צילום המנה מרחוק אפשרי מפני שהרזולוציה של המכשירים החדשים גבוהה. אפשר לקרב את התמונה ולאחר מכן ולשמור אותה כתמונה חדשה שתישאר באיכות טובה וברזולוציה מקסימלית.
7. הקפדה על אסתטיקה ולוקיישן - חלק זה חשוב במיוחד עבור המסעדנים ביניכם, המעוניינים לקדם את עסקי האוכל אצלם. נראות ולוקיישן משמעותיים להצלחת התמונה ועל מנת שיידעו היכן היא צולמה.
איך להכין ליפתן פירות אדומים?
הנה מתכון להכנת ליפתן פירות אדומים של השף שלום קדוש, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" באפריל 2000:
הצרכים לארבע מנות:
==================
100 גרם דבש
4 גרגרי פלפל שחור
1 מקל קינמון
2 מסמרי ציפורן
2 חתיכות שורש זנגוויל טרי
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
קליפה מגוררת מחצי לימון
2 כוסות יין אדום יבש
מיץ מ-1 תפוז
מיץ מ-1 לימון
400 גרם פירות אדומים(פטל, אוכמניות, ענבי שועל) או פירות העונה
4 כדורי גלידת וניל
גבעול רוזמרין לקישוט
אופן ההכנה:
===========
1. שמים בסיר את הדבש, הפלפל, הקינמון, הצימוקים, הזנגוויל, הסוכר, קליפת התפוז והלימון והיין.
2. מערבבים ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את מיץ התפוזים והלימון.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.
5. מוסיפים את הפירות ומבשלים 3-4 דקות.
6. מסירים מהאש ומצננים.
7. מגישים קר או בטמפרטורת החדר, עם כדור גלידת וניל וענף רוזמרין לקישוט.
איך לקנות אוכל בצורה הנכונה?
הנה 7 דרכים לקניית אוכל בצורה נכונה מבחינה כלכלית:
1. רשימה מסודרת - ערכו רשימה מסודרת המסתמכת על המלאי והחוסרים שיש אצלכם בבית כרגע.
2. שעות הקנייה - קניות רצוי לערוך בשעות הבוקר ובימים של תחילת השבוע. בדרך כלל יש פחות עומס, פחות לחץ ולכן גם ההחלטות שתקבלו לגבי הקנייה תהיינה יותר שקולות.
3. ללא ילדים - אם הדבר מתאפשר ערכו את הקנייה ללא ילדים. זה יקצר את הזמן ויהיה יותר חסכוני. במידה ואין לכם ברירה אלא לקחת אותם עמכם סכמו מראש מה אתם מוכנים שיקנו או בין מה למה אתם מרשים להם לבחור.
4. מותגים שאינם מוכרים - היו עירניים לגבי מותגים שאינכם מכירים. פעמים רבות הם יהיו לא פחות איכותיים ואף יותר זולים. שימו לב שלרוב הם יונחו במדפים הנמוכים או הגבוהים יותר, אלו שנמאים במקומות פחות בולטים.
5. השוואות - השוו בין מחירי המוצרים ואל תתרשמו מגודל האריזה. החישוב הנכון הוא השוואה ל-100 גרם.
6. איפה לקנות - מחירים יכולים להשתנות גם בחנויות מוזלות ובשווקים, לכן כדאי להיות עירניים ולערוך בדיקות והשוואות. בכל מקרה כדאי להימנע מקנייה ברשתות היקרות ובחנויות הנוחות, ודאי לא את הקנייה המרכזית שלכם. שימו לב שבאיזורי תעשייה ובמקומות שיש בהם כמה נקודות מכירה התחרות תהייה גדולה יותר ולכן תוכלו למצוא שם לא פעם מחירים אטרקטייבים.
7. בחירת דפוס קנייה - התאימו את דפוס הקנייה שלכם לאופי חייכם. בחרו קנייה גדולה או קטנה, שבועית או דו שבועית לפי צרכיכם ולפי האופן שבו אתם קונים בחכמה וזורקים כמה שפחות.
על מה כדאי להקפיד בהגשת ארוחה במזנון?
בהגשת ארוחה במזנון כדאי להקפיד על הדברים הבאים:
1. הנחת צלחות וסכו"ם בשני מוקדים שונים, על מנת שהסועדים יוכלו לנוע סביב השולחן בשני כיוונים ולא יאלצו להמתין בתור ארוך.
2. לחלק כל סוג של המזון המוגש לפחות בשני כלים העומדים בקצוות השונים של המזנון.
3. אם יש באפשרותכם, הכינו מזנון נמוך ומיוחד לילדים, כולל תוספת של אוכל האהוב במיוחד עליהם.
4. העמידו שולחן נפרד למשקאות וכוסות.
5. מומלץ להגיש אוכל שאינו חייב להיות חם מאד או קר מאד ושקל לקחת אותו לצלחת (סלטים, פשטידות, קישים, דגים, לחם וממרחים וכיו"ב).
6. שימו לב שאינכם מגישים אוכל המאבד פריכות במגע עם האוויר, משחיר או מעלה קרום כאשר הוא עומד זמן מה עד שהוא נאכל.
7. בחרו כלי הגשה בגודל בינוני ומלאו אותם בעת הצורך. כלים גדולים ולא מלאים משדרים
תחושת חוסר.
8. הקפידו על תאורה נוחה באיזור המזנון.
איך להכין אנטיפסטי?
אנטיפסטי היא מנה המורכבת משלל ירקות לבחירתכם הנאפים בחום גבוה עם שמן זית. מצויין כמנה ראשונה, כתוספת לסנדוויצ'ים, כתוספת לפוקצ'ות או לחם טרי ולכל מה שתרצו.
כך מכינים אנטיפסטי:
המצרכים:
========
בטטות פרוסות דק
חצילים פרוסים לעיגולים לא עבים
קישואים פרוסים לעיגולים
כרובית מפורקת לפרחים
פטריות שלמות או חצויות
בצל סגול חתוך לשישיות
פלפלים שלמים
גמבות שלמות
שום עם קליפתו
עגבניות שרי
אספרגוס
תפוחי אדמה
רוזמרין
טימין
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
אופן ההכנה:
===========
1. בחרו את הירקות האהובים עליכם מתוך הרשימה או את כולם, שטפו וייבשו אותם היטב.
2. חתכו את הירקות לפי ההוראות והניחו בתבנית.
3. צקו את שמן הזית עם המלח והפלפל על הירקות (בנדיבות!). ניתן להוסיף מעל רוזמרין וטימין.
4. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) ל-40 דקות או עד שהירקות מוכנים.
כמה הערות:
- כדאי לבדוק מפעם לפעם את הירקות. יש כאלה המוכנים מהר יותר מהאחרים (כמו פטריות לדוגמא) ויש להוציאם לפני כולם.
- את הפלפלים השלמים יש להכניס לשקית ניילון מייד עם הוצאתם ולאחר חצי שעה להסיר את קליפתם ולחתוך לרצועות.
- את השום מומלץ להשאיר עד לסוף הצליה.
- חשוב לפרוס את הבטטות לפרוסות דקות (אך לא מדי) כי זהו הירק שלוקח לו את הזמן הארוך ביותר להיות מוכן
- את הבצל יש להוציא כאשר הוא נהיה שחום בקצוות, מקומט ומבריק
- ניתן לשמור אנטיפסטי כשלושה ימים בקופסא אטומה במקרר.
בתיאבון!
איך להכין לדר תותים טריים?
הנה מתכון להכנת לדר תותים של נירה רוסו כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בנובמבר 2014:
המצרכים:
========
370 גרם תותים טרייםף נטולי גבעולים ועלים
75 גרם סוכר
אופן ההכנה:
==========
1. מכוונים את תנור האפייה לחום הנמוך ביותר, כ-60 מעלות.
2. משמנים קלות נייר אפייה ומרפדים בו תבנית תנור (אם יש יריעת סילפט, השתמשו בה).
3. מרסקים את התותים לעיסה אחידה, מעבירים אותה, יחד עם הסוכר לסיר גבוה, מרתיחים תוך ערבוב מתמיד, עד שהנפח מצטמצם לחצי.
4. מסננים במסננת דקה ומשטחים על נייר האפייה.
5. אופים כ-4 שעות בתנור, עדיין ב-60 מעלות, מוציאים ומניחים להצטנן.
6. הופכים את נייר האפייה שאליו דבוק משטח הלדר על קרש חיתוך.
7. קולפים בעדינות את נייר האפייה.
8. חותכים לרצועות, לריבועים או לכל צורה שנראית לכם, בסכין חדה ומשומנת קלות. מאחסנים מגולגל במקרר.
9. גיוונים: את התותים אפשר להמיר במשמש, נקטרינה, גויאבה, חבוש רחוץ ומקולף חלקית, שכולם חתוכים לפיסות, ופיסות החבוש גם מבושלות כ-10 דקות.
איזה כריך כדאי להכין לילדים לארוחת עשר?
הנה מספר המלצות להכנת כריכים לילדים:
1. עדיף לבחור לחם מקמח מלא.
2. ממרחים בריאים - עליו מומלצים אבוקדו, חומוס, פסטרמה, גבינה לבנה, קוטג' או צהובה-לייט.
3. לא להרבות בממרחים מתוקים - ניתן גם למרוח מהמתוקים כמו חלבה, ריבה, שוקולד, אך מומלץ להגביל לפעם אחת לשבוע.
4. להוסיף בנפרד מרכיבים נוספים - ירק בצבעים שונים, עגבניה, מלפפון, יוגורט, דגנים ופרי העונה. אפשר להוסיף גם שקדים קלופים מושרים.
5. הגיוון הוא חשוב - מומלץ לגוון את התפריט לכל יום ואף לערוך עם הילד תפריט שבועי מאוזן.
6. לא לשכוח שתייה - לא לשכוח בקבוק מים.
איפה אפשר לאכול אוכל כשר בהרצליה?
במקומות הבאים ניתן לקנות בהרצליה אוכל כשר:
בשרים:
=======
1. פאפאגאיו - (קניון ארנה 2 במרינה. טלפון: 09-9564000)
2. ביסטרו 56 - (קניון ארנה במרינה. טלפון: 09-9565181)
3. The Meat and Wine - (רחוב שנקר 16 הרצליה פיתוח. טלפון: 09-9567006) - כשר ומעולה!
אוכל יהודי:
=========
צימעס - (משכית 27. טלפון: 09-9561144)
אוכל איטלקי:
===========
בלה ונציה - בית קורקס, רח' משכית 27. טלפון: 09-9506562) - כשר
* הערה: במקומות אלה לא טעמנו והם נבחרו להצגה בהיותם שומרי כשרות.
איך לא לבזבז אוכל בזמן הסגר?
הנה מספר טיפים למניעת בזבוז מזון בזמן הסגר בימי קורונה:
1. בדקו אחת לשבוע את תאריכי התפוגה של המוצרים במקרר ולפיהם קבעו את השימוש בהם בהכנת האכול בשבוע הקרוב.
2. שמרו מוצרים שאריזותיהם כבר נפתחו בקדמת הארון או המקרר, כך שיעשה בהם שימוש לפני כאלה שעוד לא נפתחו.
3. על תסתמכו רק על תאריכי התפוגה, הריחו ובדקו את המוצרים בעצמכם והשתמשו בהם כל עוד הם טובים וטריים.
4. לפי שאתם עורכים קניות עשו סדר במקרר, בשלו עם מה שנותר ודעו בצורה טובה יותר מה באמת חסר כדי שלא תקנו שלא לצורך.
5. השתמשו באפשרות להקפיא תבשילים מסויימים ולעשות בהם שימוש במועד אחר.
6. הקפידו על הוראות אחסון נכונות של פירות וירקות כדי להאריך את חייהם.

הנה הנחיותיו של עידו איז'ק לצילום אוכל באינסטגרם, כפי שפורסמו ב-ynet ביוני 2020:
1. שימוש בגריד - לכל מצלמה בסמארטפון יש כיום גריד שמאפשר לדייק את התמונה. הגריד, משמש בעצם כפלס, שבעזרתו תוכלו לשמור על התמונה ישרה. הפונקציה הזו מובנת אוטומטית במצלמה, והיא תעזור לכם לפלס את התמונה בצורה הטובה ביותר.
2. שימשו במצב סינגל טייק - במצלמת הסמארטפון יש לכם מצב של סינגל טייק. אחרי שמשתמשים במצב הזה, הטלפון נותן אוטומטית אופציות לבסט שוט (Best shot), ומה שנשאר לכם זה רק לבחור את התמונה שאהבתם.
3. שימוש ב-Live פוקוס - במצב Live פוקוס (מיקוד חי) אפשר לשלוט על טשטוש הרקע, וכך לקבל את המנה בצורה בולטת יותר. במכשירים חדשים יש מגוון עדשות, לכן אין צורך להתקרב למנה, ואפשר לצלם אותה גם מרחוק. כאשר רוצים לצלם חלק מהמנה אפשר להשתמש בעדשת ה"טלה" (שנקראת גם עדשת טלפוטו), ואם רוצים לצלם את כל המנה אפשר להשתמש בעדשת נורמל.
4. שימוש בפלאש - אל תחששו מפלאש: הלכתם למסעדה רומנטית או כזו שבה התאורה אפלולית? גם כאן תוכלו לצלם את האוכל שלכם - אפשר לצלם מנות על ידי שימוש בפלאש, אבל הטריק הוא לא להתרחק יותר מדי. ברוב המקרים בהם התאורה עמומה, הפלאש צובע את המנה ומוסיף לאיכות והדגשה מירבית.
5. שימוש בפילטר לשיפור צבעוניות - במצלמת הסמארטפון שלכם יש פילטרים מובנים, שאפשר להשתמש בהם לשיפור הצבעים, ללא כל חשש מפגיעה בצבעוניות המקורית של המנה.
6. אופציית הצילום מרחוק - צילום המנה מרחוק אפשרי מפני שהרזולוציה של המכשירים החדשים גבוהה. אפשר לקרב את התמונה ולאחר מכן ולשמור אותה כתמונה חדשה שתישאר באיכות טובה וברזולוציה מקסימלית.
7. הקפדה על אסתטיקה ולוקיישן - חלק זה חשוב במיוחד עבור המסעדנים ביניכם, המעוניינים לקדם את עסקי האוכל אצלם. נראות ולוקיישן משמעותיים להצלחת התמונה ועל מנת שיידעו היכן היא צולמה.

הנה מתכון להכנת ליפתן פירות אדומים של השף שלום קדוש, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" באפריל 2000:
הצרכים לארבע מנות:
==================
100 גרם דבש
4 גרגרי פלפל שחור
1 מקל קינמון
2 מסמרי ציפורן
2 חתיכות שורש זנגוויל טרי
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
קליפה מגוררת מחצי לימון
2 כוסות יין אדום יבש
מיץ מ-1 תפוז
מיץ מ-1 לימון
400 גרם פירות אדומים(פטל, אוכמניות, ענבי שועל) או פירות העונה
4 כדורי גלידת וניל
גבעול רוזמרין לקישוט
אופן ההכנה:
===========
1. שמים בסיר את הדבש, הפלפל, הקינמון, הצימוקים, הזנגוויל, הסוכר, קליפת התפוז והלימון והיין.
2. מערבבים ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את מיץ התפוזים והלימון.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.
5. מוסיפים את הפירות ומבשלים 3-4 דקות.
6. מסירים מהאש ומצננים.
7. מגישים קר או בטמפרטורת החדר, עם כדור גלידת וניל וענף רוזמרין לקישוט.

הנה 7 דרכים לקניית אוכל בצורה נכונה מבחינה כלכלית:
1. רשימה מסודרת - ערכו רשימה מסודרת המסתמכת על המלאי והחוסרים שיש אצלכם בבית כרגע.
2. שעות הקנייה - קניות רצוי לערוך בשעות הבוקר ובימים של תחילת השבוע. בדרך כלל יש פחות עומס, פחות לחץ ולכן גם ההחלטות שתקבלו לגבי הקנייה תהיינה יותר שקולות.
3. ללא ילדים - אם הדבר מתאפשר ערכו את הקנייה ללא ילדים. זה יקצר את הזמן ויהיה יותר חסכוני. במידה ואין לכם ברירה אלא לקחת אותם עמכם סכמו מראש מה אתם מוכנים שיקנו או בין מה למה אתם מרשים להם לבחור.
4. מותגים שאינם מוכרים - היו עירניים לגבי מותגים שאינכם מכירים. פעמים רבות הם יהיו לא פחות איכותיים ואף יותר זולים. שימו לב שלרוב הם יונחו במדפים הנמוכים או הגבוהים יותר, אלו שנמאים במקומות פחות בולטים.
5. השוואות - השוו בין מחירי המוצרים ואל תתרשמו מגודל האריזה. החישוב הנכון הוא השוואה ל-100 גרם.
6. איפה לקנות - מחירים יכולים להשתנות גם בחנויות מוזלות ובשווקים, לכן כדאי להיות עירניים ולערוך בדיקות והשוואות. בכל מקרה כדאי להימנע מקנייה ברשתות היקרות ובחנויות הנוחות, ודאי לא את הקנייה המרכזית שלכם. שימו לב שבאיזורי תעשייה ובמקומות שיש בהם כמה נקודות מכירה התחרות תהייה גדולה יותר ולכן תוכלו למצוא שם לא פעם מחירים אטרקטייבים.
7. בחירת דפוס קנייה - התאימו את דפוס הקנייה שלכם לאופי חייכם. בחרו קנייה גדולה או קטנה, שבועית או דו שבועית לפי צרכיכם ולפי האופן שבו אתם קונים בחכמה וזורקים כמה שפחות.

בהגשת ארוחה במזנון כדאי להקפיד על הדברים הבאים:
1. הנחת צלחות וסכו"ם בשני מוקדים שונים, על מנת שהסועדים יוכלו לנוע סביב השולחן בשני כיוונים ולא יאלצו להמתין בתור ארוך.
2. לחלק כל סוג של המזון המוגש לפחות בשני כלים העומדים בקצוות השונים של המזנון.
3. אם יש באפשרותכם, הכינו מזנון נמוך ומיוחד לילדים, כולל תוספת של אוכל האהוב במיוחד עליהם.
4. העמידו שולחן נפרד למשקאות וכוסות.
5. מומלץ להגיש אוכל שאינו חייב להיות חם מאד או קר מאד ושקל לקחת אותו לצלחת (סלטים, פשטידות, קישים, דגים, לחם וממרחים וכיו"ב).
6. שימו לב שאינכם מגישים אוכל המאבד פריכות במגע עם האוויר, משחיר או מעלה קרום כאשר הוא עומד זמן מה עד שהוא נאכל.
7. בחרו כלי הגשה בגודל בינוני ומלאו אותם בעת הצורך. כלים גדולים ולא מלאים משדרים
תחושת חוסר.
8. הקפידו על תאורה נוחה באיזור המזנון.
אוכל

אנטיפסטי היא מנה המורכבת משלל ירקות לבחירתכם הנאפים בחום גבוה עם שמן זית. מצויין כמנה ראשונה, כתוספת לסנדוויצ'ים, כתוספת לפוקצ'ות או לחם טרי ולכל מה שתרצו.
כך מכינים אנטיפסטי:
המצרכים:
========
בטטות פרוסות דק
חצילים פרוסים לעיגולים לא עבים
קישואים פרוסים לעיגולים
כרובית מפורקת לפרחים
פטריות שלמות או חצויות
בצל סגול חתוך לשישיות
פלפלים שלמים
גמבות שלמות
שום עם קליפתו
עגבניות שרי
אספרגוס
תפוחי אדמה
רוזמרין
טימין
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
אופן ההכנה:
===========
1. בחרו את הירקות האהובים עליכם מתוך הרשימה או את כולם, שטפו וייבשו אותם היטב.
2. חתכו את הירקות לפי ההוראות והניחו בתבנית.
3. צקו את שמן הזית עם המלח והפלפל על הירקות (בנדיבות!). ניתן להוסיף מעל רוזמרין וטימין.
4. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) ל-40 דקות או עד שהירקות מוכנים.
כמה הערות:
- כדאי לבדוק מפעם לפעם את הירקות. יש כאלה המוכנים מהר יותר מהאחרים (כמו פטריות לדוגמא) ויש להוציאם לפני כולם.
- את הפלפלים השלמים יש להכניס לשקית ניילון מייד עם הוצאתם ולאחר חצי שעה להסיר את קליפתם ולחתוך לרצועות.
- את השום מומלץ להשאיר עד לסוף הצליה.
- חשוב לפרוס את הבטטות לפרוסות דקות (אך לא מדי) כי זהו הירק שלוקח לו את הזמן הארוך ביותר להיות מוכן
- את הבצל יש להוציא כאשר הוא נהיה שחום בקצוות, מקומט ומבריק
- ניתן לשמור אנטיפסטי כשלושה ימים בקופסא אטומה במקרר.
בתיאבון!

הנה מתכון להכנת לדר תותים של נירה רוסו כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בנובמבר 2014:
המצרכים:
========
370 גרם תותים טרייםף נטולי גבעולים ועלים
75 גרם סוכר
אופן ההכנה:
==========
1. מכוונים את תנור האפייה לחום הנמוך ביותר, כ-60 מעלות.
2. משמנים קלות נייר אפייה ומרפדים בו תבנית תנור (אם יש יריעת סילפט, השתמשו בה).
3. מרסקים את התותים לעיסה אחידה, מעבירים אותה, יחד עם הסוכר לסיר גבוה, מרתיחים תוך ערבוב מתמיד, עד שהנפח מצטמצם לחצי.
4. מסננים במסננת דקה ומשטחים על נייר האפייה.
5. אופים כ-4 שעות בתנור, עדיין ב-60 מעלות, מוציאים ומניחים להצטנן.
6. הופכים את נייר האפייה שאליו דבוק משטח הלדר על קרש חיתוך.
7. קולפים בעדינות את נייר האפייה.
8. חותכים לרצועות, לריבועים או לכל צורה שנראית לכם, בסכין חדה ומשומנת קלות. מאחסנים מגולגל במקרר.
9. גיוונים: את התותים אפשר להמיר במשמש, נקטרינה, גויאבה, חבוש רחוץ ומקולף חלקית, שכולם חתוכים לפיסות, ופיסות החבוש גם מבושלות כ-10 דקות.

הנה מספר המלצות להכנת כריכים לילדים:
1. עדיף לבחור לחם מקמח מלא.
2. ממרחים בריאים - עליו מומלצים אבוקדו, חומוס, פסטרמה, גבינה לבנה, קוטג' או צהובה-לייט.
3. לא להרבות בממרחים מתוקים - ניתן גם למרוח מהמתוקים כמו חלבה, ריבה, שוקולד, אך מומלץ להגביל לפעם אחת לשבוע.
4. להוסיף בנפרד מרכיבים נוספים - ירק בצבעים שונים, עגבניה, מלפפון, יוגורט, דגנים ופרי העונה. אפשר להוסיף גם שקדים קלופים מושרים.
5. הגיוון הוא חשוב - מומלץ לגוון את התפריט לכל יום ואף לערוך עם הילד תפריט שבועי מאוזן.
6. לא לשכוח שתייה - לא לשכוח בקבוק מים.

במקומות הבאים ניתן לקנות בהרצליה אוכל כשר:
בשרים:
=======
1. פאפאגאיו - (קניון ארנה 2 במרינה. טלפון: 09-9564000)
2. ביסטרו 56 - (קניון ארנה במרינה. טלפון: 09-9565181)
3. The Meat and Wine - (רחוב שנקר 16 הרצליה פיתוח. טלפון: 09-9567006) - כשר ומעולה!
אוכל יהודי:
=========
צימעס - (משכית 27. טלפון: 09-9561144)
אוכל איטלקי:
===========
בלה ונציה - בית קורקס, רח' משכית 27. טלפון: 09-9506562) - כשר
* הערה: במקומות אלה לא טעמנו והם נבחרו להצגה בהיותם שומרי כשרות.

הנה מספר טיפים למניעת בזבוז מזון בזמן הסגר בימי קורונה:
1. בדקו אחת לשבוע את תאריכי התפוגה של המוצרים במקרר ולפיהם קבעו את השימוש בהם בהכנת האכול בשבוע הקרוב.
2. שמרו מוצרים שאריזותיהם כבר נפתחו בקדמת הארון או המקרר, כך שיעשה בהם שימוש לפני כאלה שעוד לא נפתחו.
3. על תסתמכו רק על תאריכי התפוגה, הריחו ובדקו את המוצרים בעצמכם והשתמשו בהם כל עוד הם טובים וטריים.
4. לפי שאתם עורכים קניות עשו סדר במקרר, בשלו עם מה שנותר ודעו בצורה טובה יותר מה באמת חסר כדי שלא תקנו שלא לצורך.
5. השתמשו באפשרות להקפיא תבשילים מסויימים ולעשות בהם שימוש במועד אחר.
6. הקפידו על הוראות אחסון נכונות של פירות וירקות כדי להאריך את חייהם.
איך לגדל ילדים בריאים?
הנה כמה כללים חשובים לגידול ילדים בריאים:
1. שתיית מים בלבד - הרגילו את הילדים לשתות מים בלבד והוציאו את המשקאות המתוקים מהבית.
2. פעילות גופנית סדירה - הקפידו על פעילות גופנית קבוע של הילדים מדי יום (החל בחוגי ספורט וריקוד ועד לרכיבה משותפת באופניים, הלכיה ממקום למקום ברגל, טיולים וכדומה).
3. כמה שפחות זמן מול מסכי הטלוויזיה והמחשב - ככל שהילדים מרבים בישיבה פאסיבית מול המחשב והטלוויזיה הם גם צורכים מזון שאינו מזין בזמן זה. הקפידו שזמן שהותם מול המסכים לא תעלה על שעתיים ביום.
4. צריכת סידן - הקפידו שילדכם יצרוך כמות סידן מספקת. כמות זו אפשר לצרוך ע"י אכילת שלושה מוצרי חלב ביום.
5. אבות מזון בארוחות - הקפידו שכל ארוחה תכלול את כל אבות המזון: חלבונים, פחמימות, שומנים וויטמינים.
6. אכילת פירות וירקות - הרגילו את הילדים לאכול בכל ארוחה פירות וירקות בצבעים שונים, כאשר ההמלצה היא לחמישה צבעים שונים מדי יום. נסו לגוון בצורת ההגשה, כך שהפרי והירק יהיו אטרקטיבים יותר לילדים.
7. שעות שינה - הקפידו על שעות השינה של הילדים. ילדים צריכים לישון בין 8-10 שעות שינה בלילה. הדבר תורם לגדילתם, התפתחותם ושמירה על גזרתם (מחזור בשעות שינה הוא אחד הגורמים להשמנה).
הנה כמה כללים חשובים לגידול ילדים בריאים:
1. שתיית מים בלבד - הרגילו את הילדים לשתות מים בלבד והוציאו את המשקאות המתוקים מהבית.
2. פעילות גופנית סדירה - הקפידו על פעילות גופנית קבוע של הילדים מדי יום (החל בחוגי ספורט וריקוד ועד לרכיבה משותפת באופניים, הלכיה ממקום למקום ברגל, טיולים וכדומה).
3. כמה שפחות זמן מול מסכי הטלוויזיה והמחשב - ככל שהילדים מרבים בישיבה פאסיבית מול המחשב והטלוויזיה הם גם צורכים מזון שאינו מזין בזמן זה. הקפידו שזמן שהותם מול המסכים לא תעלה על שעתיים ביום.
4. צריכת סידן - הקפידו שילדכם יצרוך כמות סידן מספקת. כמות זו אפשר לצרוך ע"י אכילת שלושה מוצרי חלב ביום.
5. אבות מזון בארוחות - הקפידו שכל ארוחה תכלול את כל אבות המזון: חלבונים, פחמימות, שומנים וויטמינים.
6. אכילת פירות וירקות - הרגילו את הילדים לאכול בכל ארוחה פירות וירקות בצבעים שונים, כאשר ההמלצה היא לחמישה צבעים שונים מדי יום. נסו לגוון בצורת ההגשה, כך שהפרי והירק יהיו אטרקטיבים יותר לילדים.
7. שעות שינה - הקפידו על שעות השינה של הילדים. ילדים צריכים לישון בין 8-10 שעות שינה בלילה. הדבר תורם לגדילתם, התפתחותם ושמירה על גזרתם (מחזור בשעות שינה הוא אחד הגורמים להשמנה).
האם בריא לאכול פירות יבשים?
בעקרון, הפירות היבשים הם בריאים. הם אינם מכילים שומן או כולסטרול, הם דלי נתרן ומשופעים בויטמינים ואשלגן. בנוסף, הם מכילים מינרלים כמו ברזל וסידן ועשירים בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון שמגנים על הגוף ממחלות.
מנגד, הם משמינים, כיוון שיש בהם הרבה קלוריות וסוכרים ומכאן שלא כדאי לצרוך הרבה פירות כאלה. במיוחד לא מומלץ להגזים באגוזי קשיו, קוקוס ומקדמיה שיש בהם הרבה שומן רווי.
יש הטוענים שהרבה פירות יבשים מכילים בנוסף גופרית, מה שמאוד לא בריא לאכול, לכן יש לשטוף או להשרות אותם לפני האכילה. מומלץ לקרוא את התווית ולראות אם יש תוספת של גופרית.
בעקרון, הפירות היבשים הם בריאים. הם אינם מכילים שומן או כולסטרול, הם דלי נתרן ומשופעים בויטמינים ואשלגן. בנוסף, הם מכילים מינרלים כמו ברזל וסידן ועשירים בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון שמגנים על הגוף ממחלות.
מנגד, הם משמינים, כיוון שיש בהם הרבה קלוריות וסוכרים ומכאן שלא כדאי לצרוך הרבה פירות כאלה. במיוחד לא מומלץ להגזים באגוזי קשיו, קוקוס ומקדמיה שיש בהם הרבה שומן רווי.
יש הטוענים שהרבה פירות יבשים מכילים בנוסף גופרית, מה שמאוד לא בריא לאכול, לכן יש לשטוף או להשרות אותם לפני האכילה. מומלץ לקרוא את התווית ולראות אם יש תוספת של גופרית.
אילו מזונות עשירים בסידן ואינם מכילים חלב?
אנשים הנמנעים ממוצרי חלב מסיבות רפואיות או אידיאולוגיות יכולים לצרוך סידן מהמזונות הבאים:
תרד
כרוב
עלי לפת
עלי סלק
במיה
ברוקולי
ארטישוק
בצל ירוק
סלרי
כרוב ניצנים
חסה
אספרגוס
קולרבי
עגבניות
דלעת
מיץ גזר
לוביה
שעועית
חומוס
אפונה
עדשים
סויה
חלב סויה
גבינת סויה
טופו
מיסו
פפאיה
תפוזים
צימוקים
תאנים מיובשות
משמשים מיובשים
אשכולית
אוכמניות
שקדים
אגוזי ברזיל
אגוזים
פיסטוק
טחינה (עדיף משומשום מלא)
חלבה
שעורה
שיבולת שועל
דגני בוקר מועשרים בסידן
אנשים הנמנעים ממוצרי חלב מסיבות רפואיות או אידיאולוגיות יכולים לצרוך סידן מהמזונות הבאים:
תרד
כרוב
עלי לפת
עלי סלק
במיה
ברוקולי
ארטישוק
בצל ירוק
סלרי
כרוב ניצנים
חסה
אספרגוס
קולרבי
עגבניות
דלעת
מיץ גזר
לוביה
שעועית
חומוס
אפונה
עדשים
סויה
חלב סויה
גבינת סויה
טופו
מיסו
פפאיה
תפוזים
צימוקים
תאנים מיובשות
משמשים מיובשים
אשכולית
אוכמניות
שקדים
אגוזי ברזיל
אגוזים
פיסטוק
טחינה (עדיף משומשום מלא)
חלבה
שעורה
שיבולת שועל
דגני בוקר מועשרים בסידן
איך לאחסן נכון פירות וירקות?
הנה 8 הדברים שכדאי להקפיד עליהם באחסון פירות וירקות:
1. מגרות מקרר נקיות
2. הנחת נייר סופג בתחתית המגרה
3. רצוי לא לשטוף את הפירות לפני הכנסתם למקרר
4. עדיף להימנע משטיפת הפרי או הירק בסבון או בתכשירים אחרים מחשש שיישארו עליהם
5. יש לשטוף היטב את הפירות והירוקת במים זורמים ולייבשם לחלוטין לפני הכנסתם למקרר
6. הקפדה על הפרדה בין הפירות והירקות השונים כשהם מאוחסנים במקרר
7. במידה ורוצים לאחסן פרי או ירק חשוב לחתוך אותו לחתיכות גדולות ככל האפשר בכדי שלא יאבדו ויטמינים
8. שמירה על טמפרטורה נכונה של המקרר (לרוב טמפרטורה של 4-6 מעלות)
הנה 8 הדברים שכדאי להקפיד עליהם באחסון פירות וירקות:
1. מגרות מקרר נקיות
2. הנחת נייר סופג בתחתית המגרה
3. רצוי לא לשטוף את הפירות לפני הכנסתם למקרר
4. עדיף להימנע משטיפת הפרי או הירק בסבון או בתכשירים אחרים מחשש שיישארו עליהם
5. יש לשטוף היטב את הפירות והירוקת במים זורמים ולייבשם לחלוטין לפני הכנסתם למקרר
6. הקפדה על הפרדה בין הפירות והירקות השונים כשהם מאוחסנים במקרר
7. במידה ורוצים לאחסן פרי או ירק חשוב לחתוך אותו לחתיכות גדולות ככל האפשר בכדי שלא יאבדו ויטמינים
8. שמירה על טמפרטורה נכונה של המקרר (לרוב טמפרטורה של 4-6 מעלות)
איך להכין לפתן פירות בסיר לבישול איטי?
הנה מתכון להכנת לפתן פירות בסיר לבישול איטי. הכמות מתאימה לסיר של 2.5 ליטרים:
המצרכים:
========
275 גרם של פירות יבשים מסוג שונים (אפרסקים, שזיפים, משמשים, אגסים, משמשים ותפוחים)
30 גרם צימוקים
20 גרם פתיתי שקדים
30 גרם צימוקי סולטנה
3 כפות סוכר
635 מ"ל מים
3 כפות ליקר פירות
אופן ההכנה:
===========
1. הניחו את התפוחים בתחתית סיר החרס
2. מעל התפוחים הניחו את כל שאר החומרים, פרט לליקר
3. הפעילו את הסיר בחום נמוך ל 5-7 שעות
4. לאחר שהלפתן מוכן העבירו אותו לכלי מתאים וקררו
5. לאחר שהלפתן התקרר הוסיפו אליו את ליקר הפירות וערבבו קלות
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת לפתן פירות בסיר לבישול איטי. הכמות מתאימה לסיר של 2.5 ליטרים:
המצרכים:
========
275 גרם של פירות יבשים מסוג שונים (אפרסקים, שזיפים, משמשים, אגסים, משמשים ותפוחים)
30 גרם צימוקים
20 גרם פתיתי שקדים
30 גרם צימוקי סולטנה
3 כפות סוכר
635 מ"ל מים
3 כפות ליקר פירות
אופן ההכנה:
===========
1. הניחו את התפוחים בתחתית סיר החרס
2. מעל התפוחים הניחו את כל שאר החומרים, פרט לליקר
3. הפעילו את הסיר בחום נמוך ל 5-7 שעות
4. לאחר שהלפתן מוכן העבירו אותו לכלי מתאים וקררו
5. לאחר שהלפתן התקרר הוסיפו אליו את ליקר הפירות וערבבו קלות
בתיאבון!
איך לאכול טוב ובזול בלונדון?
כמו תל אביב של היום, לונדון כבר שנים רבות היא עיר יקרה. ארוחות הבוקר האנגליות במלון לא תמיד טעימות ולמסעדה הולכים פעם ביום, אבל איפה אוכלים בשאר הזמן?
אחד האמצעים לחסוך באוכל בלונדון ועדיין לאכול טוב וטעים, הן אריזות האוכל המוכנות שבסופרמרקטים. השיטה הזו נפוצה מאד בלונדון ומעט פחות גם בסופרמרקטים אנגליים במקומות אחרים. האריזות הללו מגוונות ומציעות אוכל קר איכותי, לא פעם ברמה של מסעדה טובה, במחיר נגיש.
ביום יפה, הכיף בלונדון הוא למצוא פינה נעימה באחד הפארקים המפורסמים שלה ולאכול את המנות הללו. שווה וחסכוני!
כמו תל אביב של היום, לונדון כבר שנים רבות היא עיר יקרה. ארוחות הבוקר האנגליות במלון לא תמיד טעימות ולמסעדה הולכים פעם ביום, אבל איפה אוכלים בשאר הזמן?
אחד האמצעים לחסוך באוכל בלונדון ועדיין לאכול טוב וטעים, הן אריזות האוכל המוכנות שבסופרמרקטים. השיטה הזו נפוצה מאד בלונדון ומעט פחות גם בסופרמרקטים אנגליים במקומות אחרים. האריזות הללו מגוונות ומציעות אוכל קר איכותי, לא פעם ברמה של מסעדה טובה, במחיר נגיש.
ביום יפה, הכיף בלונדון הוא למצוא פינה נעימה באחד הפארקים המפורסמים שלה ולאכול את המנות הללו. שווה וחסכוני!
מתי כדאי לפנות לעזרה מקצועית בנושא האכילה של ילדכם?
כדאי לפנות להתייעצות מקצועית בנושא האכילה של ילדכם אם המקרים הבאים מתקיימים, חלקם או כולם:
1. הילד לא נמצא בעקומת גילו - אם ילדכתם נמצא בתחתית אחוזוני המשקל והגובה, כדאי לבדוק שהכל תקין מבחינת בריאותו ואין לו מחסור בוויטמנים או מינרלים.
2. אתם מאלצים את הילד לאכול - אם כל ארוחה היא מלחמה והילד סרבן אוכל וארוחות, יש לקבל ייעוץ כיצד לנהוג. ילד אמור להתנהג בצורה מווסתת מולדת בנוגע למזון אותו הוא צריך.
3. מגוון דל - אם באופן קבוע מגוון המזונות שילדכם מוכן לאכול או לטעום הולך ומצטמצם.
4. צורת האכילה אינו תואמת לגיל - לכל צורת אכילת יש את הגיל המתאים לה. אם ילד יונק, אוכל מבקבוק או אוכל רק מעדנים בגיל שכבר אינו אמור לעשות זאת, הדבר אמור להדליק נורה אדומה.
5. סלידה ממזונות - קושי בויסות חושי מביא עמו סלידה ממזונות בעלי מרקמים מסויימים. בדקו האם ילדכם סובל מקושי זה וקבלו את הטיפול המתאים.
כדאי לפנות להתייעצות מקצועית בנושא האכילה של ילדכם אם המקרים הבאים מתקיימים, חלקם או כולם:
1. הילד לא נמצא בעקומת גילו - אם ילדכתם נמצא בתחתית אחוזוני המשקל והגובה, כדאי לבדוק שהכל תקין מבחינת בריאותו ואין לו מחסור בוויטמנים או מינרלים.
2. אתם מאלצים את הילד לאכול - אם כל ארוחה היא מלחמה והילד סרבן אוכל וארוחות, יש לקבל ייעוץ כיצד לנהוג. ילד אמור להתנהג בצורה מווסתת מולדת בנוגע למזון אותו הוא צריך.
3. מגוון דל - אם באופן קבוע מגוון המזונות שילדכם מוכן לאכול או לטעום הולך ומצטמצם.
4. צורת האכילה אינו תואמת לגיל - לכל צורת אכילת יש את הגיל המתאים לה. אם ילד יונק, אוכל מבקבוק או אוכל רק מעדנים בגיל שכבר אינו אמור לעשות זאת, הדבר אמור להדליק נורה אדומה.
5. סלידה ממזונות - קושי בויסות חושי מביא עמו סלידה ממזונות בעלי מרקמים מסויימים. בדקו האם ילדכם סובל מקושי זה וקבלו את הטיפול המתאים.
איך בוחרים אבטיח?
לבחירת אבטיח טוב הקפידו על הדברים הבאים:
1. רצוי צבע צהוב באחד הצדדים (זה היה הצד התחתון שנגע באדמה).
2. חפשו אבטיח שהגבעול שלהם יבש ומסביבו צבע ירוק חזק.
3. אבטיח מבריק ולא גמיש אלא קשה
4. קול מלא ולא עמום (כמו על עץ מלא)
5. הריחו שריחו דומה מעט לריח של מלון
6. לא לקנות אבטיח עם פגיעות, רקבובית או נקודות רכות - רק אחד ללא סדקים.
7. לא לקנות אבטיחים לבנים או ירוקים בהירים או קשים במיוחד! - הם לא בשלים.
8. כמובן שכדאי, אם אפשר, לבקש לטעום - "על הסכין".
ואגב, אבטיחי חצבה הם לרוב הצלחה מסחררת.
הנה שיר שיזכיר איך לבחור אבטיח:
https://youtu.be/9RVYCNR3TdI
לבחירת אבטיח טוב הקפידו על הדברים הבאים:
1. רצוי צבע צהוב באחד הצדדים (זה היה הצד התחתון שנגע באדמה).
2. חפשו אבטיח שהגבעול שלהם יבש ומסביבו צבע ירוק חזק.
3. אבטיח מבריק ולא גמיש אלא קשה
4. קול מלא ולא עמום (כמו על עץ מלא)
5. הריחו שריחו דומה מעט לריח של מלון
6. לא לקנות אבטיח עם פגיעות, רקבובית או נקודות רכות - רק אחד ללא סדקים.
7. לא לקנות אבטיחים לבנים או ירוקים בהירים או קשים במיוחד! - הם לא בשלים.
8. כמובן שכדאי, אם אפשר, לבקש לטעום - "על הסכין".
ואגב, אבטיחי חצבה הם לרוב הצלחה מסחררת.
הנה שיר שיזכיר איך לבחור אבטיח:
https://youtu.be/9RVYCNR3TdI
איך לחסוך בטיסת איזיג'ט?
הנה כמה דרכים לחסוך בטיסת איזיג'ט:
1. בגלל "קפיצת המחירים" שנהוגה באיזיג'ט, הזמינו כמה שיותר מראש ולפני הטיסה. כמה שקרב מועד הטיסה, עולה מחיר הכרטיסים.
2. בחבילה משפחתית תוכלו לקבל הנחה (אם כי לא באחוזים שתוכלו לקבל בחברות היקרות יותר) אבל בכל מקרה, לפני ההזמנה באיזיג'ט, השוו את סך החבילה עם חברות אחרות - סדירות. לעיתים תופתעו ואיזי לא תהיה הזולה ביותר.
3. פשרות מסוימות ביחס למועדים שתכננתם יוכלו לחסוך הרבה כסף.
4. אם הנסיעה מאפשרת להסתפק בפחות, אירזו רק תיק יד גדול ולא תשלמו פרוטה על תיק שנכנס לתא המטען.
5. הקדימו והתמקמו ליד שער היציאה, כדי לתפוס ראשונים מקום טוב בבורדינג, רגע אחרי אלו ששילמו על Speedy Boarding, לעלייה מהירה למטוס.
6. קראו היטב את הכרטיס, לפני האישור, כדי להימנע מהפתעות יקרות ומאד לא נעימות (במיוחד אם יש טיסות המשך, הזמנות של מלונות וכו').
הנה כמה דרכים לחסוך בטיסת איזיג'ט:
1. בגלל "קפיצת המחירים" שנהוגה באיזיג'ט, הזמינו כמה שיותר מראש ולפני הטיסה. כמה שקרב מועד הטיסה, עולה מחיר הכרטיסים.
2. בחבילה משפחתית תוכלו לקבל הנחה (אם כי לא באחוזים שתוכלו לקבל בחברות היקרות יותר) אבל בכל מקרה, לפני ההזמנה באיזיג'ט, השוו את סך החבילה עם חברות אחרות - סדירות. לעיתים תופתעו ואיזי לא תהיה הזולה ביותר.
3. פשרות מסוימות ביחס למועדים שתכננתם יוכלו לחסוך הרבה כסף.
4. אם הנסיעה מאפשרת להסתפק בפחות, אירזו רק תיק יד גדול ולא תשלמו פרוטה על תיק שנכנס לתא המטען.
5. הקדימו והתמקמו ליד שער היציאה, כדי לתפוס ראשונים מקום טוב בבורדינג, רגע אחרי אלו ששילמו על Speedy Boarding, לעלייה מהירה למטוס.
6. קראו היטב את הכרטיס, לפני האישור, כדי להימנע מהפתעות יקרות ומאד לא נעימות (במיוחד אם יש טיסות המשך, הזמנות של מלונות וכו').
מהי דיאטה ים תיכונית?
מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.
אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:
ירקות חיים
פירות (המשמשים גם לקינוח)
קטניות
דגנים (לחם בעיקר)
שמן זית
אגוזים
זרעים (לדוגמה טחינה)
דגי ים (3 פעמים בשבוע)
עוף (2-4 פעמים בשבוע)
ביצים (2-4 פעמים בשבוע)
בשר אדום (פעם בחודש)
כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.
אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:
ירקות חיים
פירות (המשמשים גם לקינוח)
קטניות
דגנים (לחם בעיקר)
שמן זית
אגוזים
זרעים (לדוגמה טחינה)
דגי ים (3 פעמים בשבוע)
עוף (2-4 פעמים בשבוע)
ביצים (2-4 פעמים בשבוע)
בשר אדום (פעם בחודש)
כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
איך להימנע מבעיות בשינה לאחר ארוחת ערב כבדה?
הנה מספר דרכים למניעת בעיות שינה לאחר ארוחה כבדה:
1. את ארוחת הערב כדאי להקפיד לאכול הכי מוקדם שניתן (ובכל מקרה - לפחות 3 שעות לפני השינה).
2. השתדלו להרגיל את עצמכם למזון לא כבד, כגון דגים, ירקות שורש, סלט ירקות טרי או ירקות מאודים, בטטה או תפוח אדמה אפויים, חביתה, מוצרי חלב רזים, דג (לא מטוגן), בשר רזה, טחינה, קטניות (עדשים, שעועית ירוקה, חומוס) או אורז עם אפונה.
3. אפשר לאכול גם מרק ירקות וגם מעט לחם מלא.
4. כמו בכל הארוחות - מומלץ להוסיף נבטים.
הנה מספר דרכים למניעת בעיות שינה לאחר ארוחה כבדה:
1. את ארוחת הערב כדאי להקפיד לאכול הכי מוקדם שניתן (ובכל מקרה - לפחות 3 שעות לפני השינה).
2. השתדלו להרגיל את עצמכם למזון לא כבד, כגון דגים, ירקות שורש, סלט ירקות טרי או ירקות מאודים, בטטה או תפוח אדמה אפויים, חביתה, מוצרי חלב רזים, דג (לא מטוגן), בשר רזה, טחינה, קטניות (עדשים, שעועית ירוקה, חומוס) או אורז עם אפונה.
3. אפשר לאכול גם מרק ירקות וגם מעט לחם מלא.
4. כמו בכל הארוחות - מומלץ להוסיף נבטים.
איך להאיץ את חילוף החומרים בגופנו?
הנה 6 דרכים להאצת חילוף החומרים בגופנו:
1. פעילות גופנית סדירה, כגון פעילות אירובית, חדר כושר או הליכה של חצי שעה עד שעה (לפחות 4 פעמים בשבוע). גם פעילויות שיביאו לבניית מסת שרירים גדולה (מכשירים ומשקולות) יגדילו את שרפת הקלוריות בגוף, במצב מנוחה (RMR) - שמהווה כשני שליש מהקלוריות הנשרפות בגופנו!!
2. הרבה ארוחות קטנות במהלך היום - 6 ארוחות ביום, במקום ארוחות גדולות.
3. 7-8 שעות שינה ולפחות 6 שעות ביממה - שינה טובה תשאיר לכם פחות זמן לאכילה מיותרת ותמנע מצב של אכילה מוגברת, שכן הורמון הקורטיזול, שמופרש בעת השינה, אחראי על וויסות התיאבון שלנו.
4. הקפידו על צריכת מזון במספר הקלוריות שגופכם דורש ולא יותר (ראו טיפ שמסביר איך לחשב את מספר הקלוריות הדרוש לכם, בתגית "גוף, קלוריות, חישובים").
5. שתייה של 10 כוסות מים ביום תגביר משמעותית את קצב חילוף החומרים בגוף (יש לה יתרונות רבים אחרים - ראו בתגית "שתייה, בריאות").
6. יסייע בבניית מסת שריר גדולה ובמיוחד יכריח את הגוף להשקיע אנרגיה רבה בעיכול, לעומת מאכלים אחרים, כמו בשר בקר, חזיר וכדומה.
הנה 6 דרכים להאצת חילוף החומרים בגופנו:
1. פעילות גופנית סדירה, כגון פעילות אירובית, חדר כושר או הליכה של חצי שעה עד שעה (לפחות 4 פעמים בשבוע). גם פעילויות שיביאו לבניית מסת שרירים גדולה (מכשירים ומשקולות) יגדילו את שרפת הקלוריות בגוף, במצב מנוחה (RMR) - שמהווה כשני שליש מהקלוריות הנשרפות בגופנו!!
2. הרבה ארוחות קטנות במהלך היום - 6 ארוחות ביום, במקום ארוחות גדולות.
3. 7-8 שעות שינה ולפחות 6 שעות ביממה - שינה טובה תשאיר לכם פחות זמן לאכילה מיותרת ותמנע מצב של אכילה מוגברת, שכן הורמון הקורטיזול, שמופרש בעת השינה, אחראי על וויסות התיאבון שלנו.
4. הקפידו על צריכת מזון במספר הקלוריות שגופכם דורש ולא יותר (ראו טיפ שמסביר איך לחשב את מספר הקלוריות הדרוש לכם, בתגית "גוף, קלוריות, חישובים").
5. שתייה של 10 כוסות מים ביום תגביר משמעותית את קצב חילוף החומרים בגוף (יש לה יתרונות רבים אחרים - ראו בתגית "שתייה, בריאות").
6. יסייע בבניית מסת שריר גדולה ובמיוחד יכריח את הגוף להשקיע אנרגיה רבה בעיכול, לעומת מאכלים אחרים, כמו בשר בקר, חזיר וכדומה.
