» «
כריכים
איזה כריך כדאי להכין לילדים לארוחת עשר?


הנה מספר המלצות להכנת כריכים לילדים:

1. עדיף לבחור לחם מקמח מלא.

2. ממרחים בריאים - עליו מומלצים אבוקדו, חומוס, פסטרמה, גבינה לבנה, קוטג' או צהובה-לייט.

3. לא להרבות בממרחים מתוקים - ניתן גם למרוח מהמתוקים כמו חלבה, ריבה, שוקולד, אך מומלץ להגביל לפעם אחת לשבוע.

4. להוסיף בנפרד מרכיבים נוספים - ירק בצבעים שונים, עגבניה, מלפפון, יוגורט, דגנים ופרי העונה. אפשר להוסיף גם שקדים קלופים מושרים.

5. הגיוון הוא חשוב - מומלץ לגוון את התפריט לכל יום ואף לערוך עם הילד תפריט שבועי מאוזן.

6. לא לשכוח שתייה - לא לשכוח בקבוק מים.
הרצליה
איפה אפשר לאכול אוכל כשר בהרצליה?


במקומות הבאים ניתן לקנות בהרצליה אוכל כשר:


בשרים:
=======
1. פאפאגאיו - (קניון ארנה 2 במרינה. טלפון: 09-9564000)

2. ביסטרו 56 - (קניון ארנה במרינה. טלפון: 09-9565181)

3. The Meat and Wine - (רחוב שנקר 16 הרצליה פיתוח. טלפון: 09-9567006) - כשר ומעולה!


אוכל יהודי:
=========
צימעס - (משכית 27. טלפון: 09-9561144)


אוכל איטלקי:
===========
בלה ונציה - בית קורקס, רח' משכית 27. טלפון: 09-9506562) - כשר


* הערה: במקומות אלה לא טעמנו והם נבחרו להצגה בהיותם שומרי כשרות.
אוכל
על מה כדאי להקפיד בהגשת ארוחה במזנון?



בהגשת ארוחה במזנון כדאי להקפיד על הדברים הבאים:

1. הנחת צלחות וסכו"ם בשני מוקדים שונים, על מנת שהסועדים יוכלו לנוע סביב השולחן בשני כיוונים ולא יאלצו להמתין בתור ארוך.

2. לחלק כל סוג של המזון המוגש לפחות בשני כלים העומדים בקצוות השונים של המזנון.

3. אם יש באפשרותכם, הכינו מזנון נמוך ומיוחד לילדים, כולל תוספת של אוכל האהוב במיוחד עליהם.

4. העמידו שולחן נפרד למשקאות וכוסות.

5. מומלץ להגיש אוכל שאינו חייב להיות חם מאד או קר מאד ושקל לקחת אותו לצלחת (סלטים, פשטידות, קישים, דגים, לחם וממרחים וכיו"ב).

6. שימו לב שאינכם מגישים אוכל המאבד פריכות במגע עם האוויר, משחיר או מעלה קרום כאשר הוא עומד זמן מה עד שהוא נאכל.

7. בחרו כלי הגשה בגודל בינוני ומלאו אותם בעת הצורך. כלים גדולים ולא מלאים משדרים
תחושת חוסר.

8. הקפידו על תאורה נוחה באיזור המזנון.
פירות הדר
איך לשמר פירות הדר?



הנה מספר דרכים לשימור פירות הדר, כך שניתן יהיה ליהנות מהם גם לא בעונת החורף:

1. סחיטת מיץ - ניתן לסחוט את מיצי הפרי (לימון, אשכולית, תפוז, קלמנטינות, פומלות) ולהקפיאו בבקבוקים בגודל המתאים לכם (נוחים לשימוש במיוחד יהיו בקבוקים של חצי ליטר).

2. תרכיז לימון - הכנת תרכיז לימון כפי שמפורט בטיפים שניתנו בתגית "לימון, תרכיזים".

3. מרינדת פירות - ע"י הוספת של ענפי רוזמרין ורוטב סויה לתפוז ניתן לשמור בהקפאה מרידנה לתבשילים שונים.

4. גרר קליפות - מגררים את קליפות ההדרים ללא החלק הלבן ומשתמשים בהם כתוספת לתבשילים שונים (לדוגמה לגרר תפוז, קלמטינה ופומלה מוסיפים סוכר, שמן זית, אגוזים או שומשום ולקליפות לימון וליים מוסיפים מלח).

5. הכנת לימון כבוש - ראו טיפים בתגית "לימון כבוש".

6. הכנת ממרח לימונים כבושים - ע"י ריסוק הלימונים הכבושים במעבד מזון יתקבל ממרח נהדר.

7. הכנת ריבות מפירות הדר - מכל פירות ההדר ניתן להכין ריבות הנשמרות זמן רב.

אוכל

אוכל
מה להזמין במסעדה דרוזית?



הנה סוגי המזון שכדאי להזמין במסעדה דרוזית:

מנסף - תבשיל אורז עם בשר וצנוברים, המתבשל בטאבון כל הלילה.

מנזלה - חצילים (לעיתים עם גרגירי חומוס המבושלים) עם בורגול ובשר עוף.

סינייה- בשר כבש טחון עם טחינה כשהוא אפוי בתנור.

מגרבייה - בשר עוף, גרגירי חומוס ואטריות ברוטב מרק עוף.

מג'דרה - עדשים מבושלים עם בורגול, בצל ושמן זית.

כבש בטאבון- שוק של כבש בתנור, כשהוא ממולא באורז, צנוברים וקינמון.

סלט טאבולה - עשוי בורגול, פטרוזיליה, נענע, לימון ושמן זית.

סלט זעתר - מעלי זעתר טריים, בצל, סומק ושמן זית.

עמישה - סלט עשוי מגבינת עזים, בורגול וירקות.
לחם
מה אפשר לעשות מלחם שנשאר ואנחנו לא רוצים לזרוק?


אם נשאר לחם שלא רוצים לזרוק או שהלחם כבר התייבש ואי אפשר לאכול אותו אפשר להכין ממנו פירורי לחם (לשניצל וכו') ומנסיון, זה יוצא הרבה יותר טעים מפירורי לחם רגילים:

1. לוקחים את הלחם וחותכים אותו לחתיכות

2. מחממים בתנור עד שהכל מתייבש

3. טוחנים את הלחם שהתייבש בבלנדר או אפשר אפילו ביד ושמים בקופסא את פירורי הלחם מתוצרת ביתית - גם טעים יותר וגם חסכוני! :)


עוד שתי אפשריות נוספות:

1. אפשר גם לחתוך לקוביות, למרוח בשמן עם שום ומלח ולהכין קרוטונים.

2. אפשר להשרות במים, לסחוט היטב ולהכניס לתערובת לקציצות.
מטבח
איך להכין לפתן פירות בסיר לבישול איטי?



הנה מתכון להכנת לפתן פירות בסיר לבישול איטי. הכמות מתאימה לסיר של 2.5 ליטרים:

המצרכים:
========
275 גרם של פירות יבשים מסוג שונים (אפרסקים, שזיפים, משמשים, אגסים, משמשים ותפוחים)

30 גרם צימוקים

20 גרם פתיתי שקדים

30 גרם צימוקי סולטנה

3 כפות סוכר

635 מ"ל מים

3 כפות ליקר פירות


אופן ההכנה:
===========
1. הניחו את התפוחים בתחתית סיר החרס

2. מעל התפוחים הניחו את כל שאר החומרים, פרט לליקר

3. הפעילו את הסיר בחום נמוך ל 5-7 שעות

4. לאחר שהלפתן מוכן העבירו אותו לכלי מתאים וקררו

5. לאחר שהלפתן התקרר הוסיפו אליו את ליקר הפירות וערבבו קלות

בתיאבון!
אוכל
איך להתמודד עם ילד סרבן אכילה?


הנה כמה דרכים להתמודדות עם ילדים סרבני אכילה או בררנים באוכל באוכל קיצוני:

1. שאלו את עצמכם האם גם אתם בררנים באוכל באופן מיוחד. ילדים נוטים לחכות את התנהגויות הוריהם וללמוד מהם. ככל שתפתחו למזון וטעמים חדשים יגבר הסיכוי שגם ילדכם יעשו זאת.

2. בטאו בקול רם ובצורה ברורה את הנאתכם מאוכל והתמידו בכך. משפטים כמו "הסלט הזה כל כך טעים" או אני כל כך אוהבת בטטה" יעוררו את סקרנות הילדים לגבי האוכל ולאחר זמן הם יתפתו לטעום.

3. הקפידו להגיש ארוחות בזמנים קבועים, כך שהזמן בו יתאפשרו נשנושים לא בריאים בין הארוחות ילך ויתקצר.

4. הקפידו לבשל ולהגיש מזון מזין ובריא, גם אם הכמות שיאכלו תהייה קטנה, לפחות יקבלו מרכיבים בריאים ומזינים.

5. שוחחו עם הילדים בהתאם לגילם על חשיבות המזון לגוף. הדבר לא חייב להיעשות דווקא בזמן הארוחה. ניתן להשתמש בספרים בנושא או בדרכים מהנות אחרות.

6. אל תנהלו מאבקי כוח סביב הישיבה לשולחן וסביב האוכל עצמו. נהגו באסרטיביות והשאירו חופש לילדים לבחור. התנהגות שכזו תפחית אצלם התנגדויות.

7. תנו חיזוקים חיובים - מילה טובה, חיבוק ונשיקה, פרס קטן (כמו מדבקה למשל) על אכילה של מזון בריא. הימנעו מדברי ביקורת מחלישים.

8. הכינו את האוכל יחד עם הילדים. שתפו אותם במה שניתן בהתאם לגילם והפכו זאת לחוויה משותפת. העצימו את הילד בכך שתספרו בנוכחותו לשאר בני המשפחה מה הכין. פעולות אלו יסייעו להגברת המוטיבציה שלו ושיפור היחס לאוכל.

9. היו יצירתיים בסידור הצלחת ושתפו בכך גם את הילדים. פרצופים, שמש, חיות, פרח או כל דבר אחר המעלה חיוך ומפתח את הדימיון.

10. חשוב לזכור שאכילה והאכלה הנם תקשורת שאינה מילולית ולעתים סרבנות הילד נועדה בעצם לבקש תשומת לב לרצונותיו והעדפותיו. חשוב לא להפוך את הנושא לעניין מרכזי בבית. הרעיפו אהבה גם אם אתם מתוסכלים מנושא זה.

11. הימנעו מאמירות המקבעות את התנהגות הילד באכילה ("הוא לא נוגע בפירות" לדוגמה), במיוחד לא בנוכחותו. השאירו את כל האופציות פתוחות עבורו ואת האפשרות להשתנות.


תפילות
מהו נוסח ברכת המזון?


הנה נוסח ברכת המזון:

ברוך אתה ה', אלוהינו מלך העולם, הזן את העולם כולו בטובו, בחן בחסד וברחמים, הוא נותן לחם לכל בשר, כי לעולם חסדו. ובטובו הגדול תמיד לא חסר לנו, ואל יחסר לנו מזון לעולם ועד. בעבור שמו הגדול, כי הוא אל זן ומפרנס לכל, ומטיב לכל, ומכין מזון לכל בריותיו אשר ברא. ברוך אתה ה', הזן את הכל:



והנה ההמשך (תודה לרינה):
=====================
ברכת המזון המלא: בָּרוּךְ אַתָּה יי אֱלהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם. הַזָּן אֶת הָעוֹלָם כֻּלּוֹ. בְּטוּבוֹ בְּחֵן בְּחֶסֶד וּבְרַחֲמִים. הוּא נוֹתֵן לֶחֶם לְכָל בָּשָׂר. כִּי לְעוֹלָם חַסְדּוֹ: וּבְטוּבוֹ הַגָּדוֹל תָּמִיד לא חָסַר לָנוּ וְאַל יֶחְסַר לָנוּ מָזוֹן לְעוֹלָם וָעֶד. בַּעֲבוּר שְׁמוֹ הַגָּדוֹל. כִּי הוּא אֵל זָן וּמְפַרְנֵס לַכּל וּמֵטִיב לַכּל וּמֵכִין מָזוֹן לְכָל בְּרִיּוֹתָיו אֲשֶׁר בָּרָא. כָּאָמוּר פּוֹתֵחַ אֶת-יָדֶךָ וּמַשְׂבִּיעַ לְכָל-חַי רָצוֹן: בָּרוּךְ אַתָּה יי. הַזָּן אֶת הַכּל: נוֹדֶה לְּךָ יי אֱלהֵינוּ. עַל שֶׁהִנְחַלְתָּ לַאֲבוֹתֵינוּ אֶרֶץ חֶמְדָה טוֹבָה וּרְחָבָה. וְעַל שֶׁהוֹצֵאתָנוּ יי אֱלהֵינוּ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם. וּפְדִיתָנוּ מִבֵּית עֲבָדִים. וְעַל בְּרִיתְךָ שֶׁחָתַמְתָּ בִּבְשָׂרֵנוּ. וְעַל תּוֹרָתְךָ שֶׁלִּמַּדְתָּנוּ. וְעַל חֻקֶּיךָ שֶׁהוֹדַעְתָּנוּ. וְעַל חַיִּים חֵן וָחֶסֶד שֶׁחוֹנַנְתָּנוּ. וְעַל אֲכִילַת מָזוֹן שָׁאַתָּה זָן וּמְפַרְנֵס אוֹתָנוּ תָּמִיד. בְּכָל יוֹם וּבְכָל עֵת וּבְכָל שָׁעָה: וְעַל הַכּל יי אֱלהֵינוּ אֲנַחְנוּ מוֹדִים לָךְ וּמְבָרְכִים אוֹתָךְ. יִתְבָּרַךְ שִׁמְךָ בְּפִי כָל חַי תָּמִיד לְעוֹלָם וָעֶד: כַּכָּתוּב. וְאָכַלְתָּ וְשָׂבָעְתָּ וּבֵרַכְתָּ אֶת יי אֱלהֶיךָ עַל הָאָרֶץ הַטּבָה אֲשֶׁר נָתַן לָךְ: בָּרוּךְ אַתָּה יי. עַל הָאָרֶץ וְעַל הַמָּזוֹן: רַחֶם נָא יי אֱלהֵינוּ עַל יִשְׂרָאֵל עַמֶּךָ. וְעַל יְרוּשָׁלַיִם עִירֶךָ. וְעַל צִיּוֹן מִשְׁכַּן כְּבוֹדֶךָ. וְעַל מַלְכוּת בֵּית דָּוִד מְשִׁיחֶךָ. וְעַל הַבַּיִת הַגָּדוֹל וְהַקָּדוֹשׁ שֶׁנִּקְרָא שִׁמְךָ עָלָיו: אֱלהֵינוּ. אָבִינוּ. רְעֵנוּ זוּנֵנוּ פַּרְנְסֵנוּ וְכַלְכְּלֵנוּ וְהַרְוִיחֵנוּ. וְהַרְוַח לָנוּ יי אֱלהֵינוּ מְהֵרָה מִכָּל צָרוֹתֵינוּ. וְנָא אַל תַּצְרִיכֵנוּ יי אֱלהֵינוּ לא לִידֵי מַתְּנַת בָּשָׂר וָדָם וְלא לִידֵי הַלְוָאָתָם. כִּי אִם לְיָדְךָ הַמְּלֵאָה. הַפְּתוּחָה. הַקְּדוֹשָׁה וְהָרְחָבָה. שֶׁלּא נֵבוֹשׁ וְלא נִכָּלֵם לְעוֹלָם וָעֶד: וּבְנֵה יְרוּשָׁלַיִם עִיר הַקּדֶשׁ בִּמְהֵרָה בְיָמֵינוּ. בָּרוּךְ אַתָּה יי. בּוֹנֵה בְרַחֲמָיו יְרוּשָׁלָיִם. אָמֵן: בָּרוּךְ אַתָּה יי אֱלהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם. הָאֵל. אָבִינוּ. מַלְכֵּנוּ. אַדִּירֵנוּ. בּוֹרְאֵנוּ. גּוֹאֲלֵנוּ. יוֹצְרֵנוּ. קְדוֹשֵׁנוּ קְדוֹשׁ יַעֲקב. רוֹעֵנוּ רוֹעֵה יִשְׂרָאֵל. הַמֶּלֶךְ הַטּוֹב וְהַמֵּטִיב לַכּל. שֶׁבְּכָל יוֹם וָיוֹם הוּא הֵטִיב הוּא מֵטִיב הוּא יֵיטִיב לָנוּ. הוּא גְמָלָנוּ הוּא גוֹמְלֵנוּ הוּא יִגְמְלֵנוּ לָעַד לְחֵן וּלְחֶסֶד וּלְרַחֲמִים וּלְרֶוַח. הַצָּלָה וְהַצְלָחָה. בְּרָכָה וִישׁוּעָה. נֶחָמָה. פַּרְנָסָה וְכַלְכָּלָה. וְרַחֲמִים וְחַיִּים וְשָׁלוֹם וְכָל טוֹב. וּמִכָּל טוּב לְעוֹלָם אַל יְחַסְּרֵנוּ: הָרַחֲמָן הוּא יִמְלךְ עָלֵינוּ לְעוֹלָם וָעֶד: הָרַחֲמָן הוּא יִתְבָּרַךְ בַּשָּׁמַיִם וּבָאָרֶץ: הָרַחֲמָן הוּא יִשְׁתַּבַּח לְדוֹר דּוֹרִים. וְיִתְפָּאַר בָּנוּ לָעַד וּלְנֵצַח נְצָחִים. וְיִתְהַדַּר בָּנוּ לָעַד וּלְעוֹלְמֵי עוֹלָמִים: הָרַחֲמָן הוּא יְפַרְנְסֵנוּ בְּכָבוֹד: הָרַחֲמָן הוּא יִשְׁבּר עֻלֵנוּ מֵעַל צַוָּארֵנוּ וְהוּא יוֹלִיכֵנוּ קוֹמְמִיּוּת לְאַרְצֵנוּ: הָרַחֲמָן הוּא יִשְׁלַח לָנוּ בְּרָכָה מְרֻבָּה בַּבַּיִת הַזֶּה וְעַל שֻׁלְחָן זֶה שֶׁאָכַלְנוּ עָלָיו: הָרַחֲמָן הוּא יִשְׁלַח לָנוּ אֶת אֵלִיָּהוּ הַנָּבִיא זָכוּר לַטּוֹב וִיבַשֶּׂר לָנוּ בְּשׂוֹרוֹת טוֹבוֹת יְשׁוּעוֹת וְנֶחָמוֹת: הָרַחֲמָן הוּא יְבָרֵךְ אֶת (אָבִי מוֹרִי) בַּעַל הַבַּיִת הַזֶּה וְאֶת (אִמִּי מוֹרָתִי) בַּעֲלַת הַבַּיִת הַזֶּה. אוֹתָם וְאֶת בֵּיתָם וְאֶת זַרְעָם וְאֶת כָּל אֲשֶׁר לָהֶם. (ואם סמוך על שלחן עצמו יאמר: הָרַחֲמָן הוּא יְבָרֵךְ אוֹתִי וְאֶת אִשְׁתִּי וְאֶת זַרְעִי וְאֶת כָּל אֲשֶׁר לִי), אוֹתָנוּ וְאֶת כָּל אֲשֶׁר לָנוּ. כְּמוֹ שֶׁנִּתְבָּרְכוּ אֲבוֹתֵינוּ אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקב, בַּכּל. מִכּל. כּל. כֵּן יְבָרֵךְ אוֹתָנוּ כֻּלָּנוּ יַחַד בִּבְרָכָה שְׁלֵמָה. וְנאמַר אָמֵן: בַּמָּרוֹם יְלַמְּדוּ עֲלֵיהֶם וְעָלֵינוּ זְכוּת שֶׁתְּהֵא לְמִשְׁמֶרֶת שָׁלוֹם. וְנִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי. וּצְדָקָה מֵאֱלהֵי יִשְׁעֵנוּ. וְנִמְצָא חֵן וְשֵׂכֶל טוֹב בְּעֵינֵי אֱלהִים וְאָדָם: הָרַחֲמָן הוּא יְזַכֵּנוּ לִימוֹת הַמָשִׁיחַ וּלְחַיֵּי הָעוֹלָם הַבָּא: מַגְדִּיל יְשׁוּעוֹת מַלְכּוֹ וְעֹשֶׂה חֶסֶד לִמְשִׁיחוֹ לְדָוִד וּלְזַרְעוֹ עַד עוֹלָם: עֹשֶׂה שָׁלוֹם בִּמְרוֹמָיו הוּא יַעֲשֶׂה שָׁלוֹם עָלֵינוּ וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל וְאִמְרוּ אָמֵן: יְראוּ אֶת יי קְדוֹשָׁיו כִּי אֵין מַחְסוֹר לִירֵאָיו: כְּפִירִים רָשׁוּ וְרָעֵבוּ וְדוֹרְשֵׁי יי לא יַחְסְרוּ כָל טוֹב: הוֹדוּ לַיי כִּי טוֹב כִּי לְעוֹלָם חַסְדּוֹ: פּוֹתֵחַ אֶת יָדֶךָ וּמַשְׂבִּיעַ לְכָל חַי רָצוֹן: בָּרוּךְ הַגֶּבֶר אֲשֶׁר יִבְטַח בַּיי וְהָיָה יי מִבְטַחוֹ: נַעַר הָיִיתִי גַם זָקַנְתִּי וְלא רָאִיתִי צַדִּיק נֶעֱזָב וְזַרְעוֹ מְבַקֶּשׁ לָחֶם: יי עֹז לְעַמּוֹ יִתֵּן יי יְבָרֵךְ אֶת עַמּוֹ בַשָּׁלוֹם:
איך להכין ליפתן פירות אדומים?



הנה מתכון להכנת ליפתן פירות אדומים של השף שלום קדוש, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" באפריל 2000:

הצרכים לארבע מנות:
==================
100 גרם דבש

4 גרגרי פלפל שחור

1 מקל קינמון

2 מסמרי ציפורן

2 חתיכות שורש זנגוויל טרי

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז

קליפה מגוררת מחצי לימון

2 כוסות יין אדום יבש

מיץ מ-1 תפוז

מיץ מ-1 לימון

400 גרם פירות אדומים(פטל, אוכמניות, ענבי שועל) או פירות העונה

4 כדורי גלידת וניל

גבעול רוזמרין לקישוט


אופן ההכנה:
===========
1. שמים בסיר את הדבש, הפלפל, הקינמון, הצימוקים, הזנגוויל, הסוכר, קליפת התפוז והלימון והיין.

2. מערבבים ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים את מיץ התפוזים והלימון.

4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.

5. מוסיפים את הפירות ומבשלים 3-4 דקות.

6. מסירים מהאש ומצננים.

7. מגישים קר או בטמפרטורת החדר, עם כדור גלידת וניל וענף רוזמרין לקישוט.
למה כדאי לאכול ענבים?



אלו היתרונות הבריאותיים של ענבים:

1. זירוז העיכול כתוצאה מהמרצת חילוף החומרים בגוף.

2. ניקוי הכבד והמרצת וניקוי הדם כתוצאה מכמות גבוהה של מינרלים בענבים.

3. יעיל נגד מחלות לב והסתיידות עורקים (במיוחד כשהענבים באים בצורת יין אדום המכיל חומרים למניעת חמצונו של הכולסטרול הרע).

4. טובים לכאבי ראש.

5. עוזרים בהפחתת התפתחותו של אנזים הגורם לסרטן בכבד.

8. ענבים ירוקים מכילים לוטאין העוזר במניעת סרטן והשפעתו חיובית על בריאות העין.

9. חסרונם העיקרי של הענבים הוא כמות הסוכר הרבה שהם מכילים. ב-100 גרם ענבים יש כ-67 קלוריות.

10. מפחיתים סיכון למחלות לב ומחלות כלי דם

11. מפחיתים סיכויי היווצרותם של קרישי דם

12. עוזרים במניעת שקיעת כולסטרול רע בדם והיווצרות טרשת עורקים

13. מכילים תרכובת המסייעות במקרים של סיבוכי סכרת.
איך לאכול בזול בפאריס?


מסתבר שהטעות של מטיילים היא לעיתים בנסיון לאכול את הארוחות שהם רגילים, במדינות אחרות בעולם. בבדיקה שעשו מטיילים, הסתבר שהכי זול, בהשוואה לכל אופציה אחרת, לאכול בפאריס את האוכל הצרפתי:

בבוקר ניתן לאכול 2 קרואסונים וקפה אספרסו בפחות מ-15 שקלים (5 יורו), לעומת ארוחת בוקר ישראלית, שכוללת ביצה וירקות טריים, שמחירה מאמיר משמעותית.

ארוחת צהריים קלה ואופיינית לפאריס, כולל יין, באגט וגבינה טובה, תעלה פחות מ-30 ש"ח (5 יורו), בהשוואה לכל אופציה אחרת, כולל מקדונלדס, שלא לדבר על הקלילות והבריאות שלה, כולל יין אדום שכידוע גם טוב ללב.
איזה פירות כדאי לחפש במוצרי הטיפוח שלנו?


ובכן, היתרונות בתכשירי טיפוח המכילים מרכיבים של פירות, הם בזכות הרכב הויטמינים ונוגדי החימצון המצויים בפירות השונים אשר מסייעים בשמירה על רעננות העור.

בתכשירי הטיפוח כדאי לחפש את הויטמינים הבאים:

1. ויטמין F – מצוי בפירות אדומים וסגולים כפטל, תות ודובדבנים, ידוע כשומר על פעילות מטבולית טובה בתאי העור ומסייע ליצור מראה רענן וצעיר.

2. ויטמין A – מצוי בפירות וירקות ירוקים כמלון, מלפפון, תפוח ירוק וכן ירקות כתומים כמו גזר ודלעת מכילים ויטמין A . מכונה ויטמין הנעורים בשל תרומתו ליכולת חידוש תאי העור: הוא מגביר התחדשות ומשמר נעורים לכן משולב לרוב בסדרות טיפוליות אשר מיועדות למניעת ותיקון קמטים, קוי יובש ופיגמנטיות בעור.

3. ויטמין E – ויטמין מוערך וידוע המצוי בשפע בעיקר בנבט חיטה, מומלץ למריחה על העור. שומר על העור גמיש, אלסטי ומוצק.

4. ויטמין C – מצוי בשפע בהדרים, קיווי, פסיפלורה ועוד. בשנים האחרונות נחשב ללהיט בתכשירי הקוסמטיקה הבינלאומיים. מכונה ויטמין הזוהר, כיוון שלויטמין C יש תכונה מבהירה המעניקה זוהר מידי בנוסף לתוספת לחות ולשמירה על מוצקות העור
איך לצלם אוכל לאינסטגרם?


הנה הנחיותיו של עידו איז'ק לצילום אוכל באינסטגרם, כפי שפורסמו ב-ynet ביוני 2020:

1. שימוש בגריד - לכל מצלמה בסמארטפון יש כיום גריד שמאפשר לדייק את התמונה. הגריד, משמש בעצם כפלס, שבעזרתו תוכלו לשמור על התמונה ישרה. הפונקציה הזו מובנת אוטומטית במצלמה, והיא תעזור לכם לפלס את התמונה בצורה הטובה ביותר.

2. שימשו במצב סינגל טייק - במצלמת הסמארטפון יש לכם מצב של סינגל טייק. אחרי שמשתמשים במצב הזה, הטלפון נותן אוטומטית אופציות לבסט שוט (Best shot), ומה שנשאר לכם זה רק לבחור את התמונה שאהבתם.

3. שימוש ב-Live פוקוס - במצב Live פוקוס (מיקוד חי) אפשר לשלוט על טשטוש הרקע, וכך לקבל את המנה בצורה בולטת יותר. במכשירים חדשים יש מגוון עדשות, לכן אין צורך להתקרב למנה, ואפשר לצלם אותה גם מרחוק. כאשר רוצים לצלם חלק מהמנה אפשר להשתמש בעדשת ה"טלה" (שנקראת גם עדשת טלפוטו), ואם רוצים לצלם את כל המנה אפשר להשתמש בעדשת נורמל.

4. שימוש בפלאש - אל תחששו מפלאש: הלכתם למסעדה רומנטית או כזו שבה התאורה אפלולית? גם כאן תוכלו לצלם את האוכל שלכם - אפשר לצלם מנות על ידי שימוש בפלאש, אבל הטריק הוא לא להתרחק יותר מדי. ברוב המקרים בהם התאורה עמומה, הפלאש צובע את המנה ומוסיף לאיכות והדגשה מירבית.

5. שימוש בפילטר לשיפור צבעוניות - במצלמת הסמארטפון שלכם יש פילטרים מובנים, שאפשר להשתמש בהם לשיפור הצבעים, ללא כל חשש מפגיעה בצבעוניות המקורית של המנה.

6. אופציית הצילום מרחוק - צילום המנה מרחוק אפשרי מפני שהרזולוציה של המכשירים החדשים גבוהה. אפשר לקרב את התמונה ולאחר מכן ולשמור אותה כתמונה חדשה שתישאר באיכות טובה וברזולוציה מקסימלית.

7. הקפדה על אסתטיקה ולוקיישן - חלק זה חשוב במיוחד עבור המסעדנים ביניכם, המעוניינים לקדם את עסקי האוכל אצלם. נראות ולוקיישן משמעותיים להצלחת התמונה ועל מנת שיידעו היכן היא צולמה.
איך לישון טוב?



מחקרים רבים הוכיחו כי שינה חיונית לפעילות השוטפת של חיי היום - יום. פעילות קוגנטיבית: חדות, דיבור, זיכרון, חשיבה ואף מדדים פיזיולוגיים כמו משקל, הערנות ולחץ הדם. הנה מספר דברים שישפיעו על שינה טובה:


1. הימנעו מפעילות גופנית 3-4 שעות לפני השינה - האנדורפינים המשתחררים עם פעילות גופנית מעוררים את הגוף.

2. הרגיעו את הראש כשעתיים לפני השינה - אל תנסו לפתור בעיות מסובכות, מחשבה יצירתית, עבודה, חשבונות, לימודים, חדשות והכי חשוב: אל תכניסו את כל זה למיטה. קראו ספר, עשו יוגה, מקלחת עם שמנים ארומטיים, הגוף "יוריד הילוך" מעצמו וירגע.

3. הימנעו מניקוטין כשעה לפני השינה - הניקוטין מעורר ונשאר במחזור הדם כ- 14 שעות!

4. הקפדה על תזונה - כשעה לפני השינה אל תשתו משקאות מוגזים, אלכוהול, שוקולד, משקאות המכילים קפאין כמו קפה, תה, משקאות מעוררים וממריצים מאחר והם מעלים את רמת האנרגיה של הגוף. על פי הרפואה הסינית מומלץ לשתות תה קמומיל (בבונג) כי הצמח מרגיע את האנרגיה של הגוף.

5. אכילה לפני השינה - אל תאכלו ארוחות כבדות לפני השינה מערכת העיכול ממריצה את הגוף, יחד עם זאת אל תלכו לישון רעבים. ומאוד חשוב להקפיד על ארוחות מסודרות לאורך כל היום.


6. אווירה נכונה - לבשו בגדים נוחים ולא לוחצים לשינה, החשיכו את החדר השקיטו אותו, נשמו נשימות ארוכות במשך 3 דקות והיכנסו לאווירה רגועה שמתאימה לשינה טובה.

7. הכינו את המיטה לשינה האופטימלית - כריות, סדינים מפנקים, מזרון נוח וכמובן טמפרטורה טובה ונעימה בחדר. אל תשכחו להוציא מהמיטה חפצים חדים ומפריעים (טלפונים, ספרים, שלטים).

8. אל תשנו עם החיית מחמד במיטה - התזוזות שלו/ה במהלך הלילה יכולים להעיר אתכם.

9. טפלו בבעיית נחירות - קמים עם סימנים כחולים על היד והאישה כועסת? אתה נוחר! בקש מהרופא המשפחתי שלך להיבדק על ידי מכשיר ה- WatchPat על מנת לבדוק האם יש לך דום נשימה בשינה.

10. כשהשעון המעורר מצלצל קומו - אל תפעילו "נודניק" בשעון. הגוף צריך להתעורר ולא לשקוע בנמנום. במקרים קיצוניים של עייפות יתר הישארו במיטה ושנו עוד 20 דקות. מאוד חשוב לא להפוך את זה לקבע.

11. הקפידו על שגרת שינה קבועה - לכו לישון וקומו כל יום באותה בשעה, כך הגוף יתרגל והשינה תהיה רצופה וקבועה. אל תשנו במהלך היום. אתם רוצים להתפנק בשנת צהריים? לכו לנוח עד 8 שעות משעת ההתעוררות שלכם כי אם תלכו לישון אחרי, הדבר יכול לפגוע בשנת הלילה שלכם.

הטיפים נאספו על ידי מנהלת מכירות ישראל איתמר מדיקל, אלונה סגל.
איך לחסוך בטיסת איזיג'ט?


הנה כמה דרכים לחסוך בטיסת איזיג'ט:

1. בגלל "קפיצת המחירים" שנהוגה באיזיג'ט, הזמינו כמה שיותר מראש ולפני הטיסה. כמה שקרב מועד הטיסה, עולה מחיר הכרטיסים.

2. בחבילה משפחתית תוכלו לקבל הנחה (אם כי לא באחוזים שתוכלו לקבל בחברות היקרות יותר) אבל בכל מקרה, לפני ההזמנה באיזיג'ט, השוו את סך החבילה עם חברות אחרות - סדירות. לעיתים תופתעו ואיזי לא תהיה הזולה ביותר.

3. פשרות מסוימות ביחס למועדים שתכננתם יוכלו לחסוך הרבה כסף.

4. אם הנסיעה מאפשרת להסתפק בפחות, אירזו רק תיק יד גדול ולא תשלמו פרוטה על תיק שנכנס לתא המטען.

5. הקדימו והתמקמו ליד שער היציאה, כדי לתפוס ראשונים מקום טוב בבורדינג, רגע אחרי אלו ששילמו על Speedy Boarding, לעלייה מהירה למטוס.

6. קראו היטב את הכרטיס, לפני האישור, כדי להימנע מהפתעות יקרות ומאד לא נעימות (במיוחד אם יש טיסות המשך, הזמנות של מלונות וכו').
על אילו כללי נימוס להקפיד בארוחה?
רוצים להקפיד על נימוסי שולחן? הנה כמה טיפים מעולים:

בזמן האוכל:
==========
1. לאכול לאט ובפה סגור.

2. לא להשעין מרפקים על השולחן.

3. לא לאכול לפני שכולם קיבלו את המנה שלהם ולא לסיימה לפני כולם.

4. אם רוצים לטעום מצלחת של מישהו דואגים להעביר לצלחתך ולאכול משם.

5. לשוחח על עניינים חיוביים ולא להתחיל מחלוקות.

6. לפני שמדברים, במידה ואחרים משוחחים ביניהם אמרו "סלחו לי" ואומרים את שבפיכם.

7. כשמסיימים לאכול - הניחו את הסכין והמזלג יחד בצד ימין של הצלחת.

8. בשום אופן לא מקנחים את האף או משתעלים למול השולחן. הסתובבו ועשו את מה שצריך, עם מטפחת. במידה והעניין רעשני עדיף לקום ולצאת מחדר הסעודה לחדר אחר או לשירותים.

9. בשום מקרה לא מגרדים בשיער או בגוף וכדומה - זה אינו מנומס ומעיד על הרגלי הגיינה דוחים.



בסיום הארוחה:
=============
הציעו עזרה בהורדת השולחן וניקויו (בהנחה שזו אינה ארוחה רשמית בה מפנים ומנקים אנשי מקצוע).


איך להכין מראש גרד של קליפת תפוז?



ישנם הרבה מתכונים הדורשים הוספת גרד של קליפת תפוז. במקום לדאוג שיהיה תפוז זמין לגירוד בכל פעם שזקוקים לו, אפשר לדאוג לכמות מוכנה מראש:

1. קונים מספר תפוזים גדולים, עם קליפה עבה. רוחצים היטב במים, הפדנטים יכולים להוסיף גם סבון.

2. מנגבים היטב את הקליפה שתהיה יבשה, ומגרדים על פומפייה דקה את כל הסביב של 5-6 תפוזים.

3. מכניסים לקופסת טאפרוור ומאפסנים בפריזר. בכל פעם שזקוקים לקליפת תפוז מגורדת, מבקעים קצת מתכולת הקופסה הקפואה עם סכין, כמו שמבקעים גוש קרח, במכות תיפוף קטנות של הסכין. 3-4 דקות המתנה על השיש, ויש בידיכם קליפה מגורדת מוכנה.
איך להכין בטטות בתנור?



הנה מתכון טעים וקל להכנה של בטטות מתוקות אפויות בתנור:

המצרכים:
=========
10 בטטות קטנות / 7 גדולות

2 כפות שמן זית

כפית מלח

כפית פלפל

כפית טימין

כפית רוזמרין

4 כפות סילאן

כפית אבקת מרק עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחתוך את הבטטות לקוביות (עדיף קטנות יחסית, בערך 1.5*1.5 ס"מ, הטעם נתפס טוב יותר) ולשים בקערה.

2. לערבב את כל התבלינים. את אבקת מרק העוף רצוי לשים ראשית בכוס עם מעט מים, לערבב היטב על מנת שלא יהיו גושים, ורק אז להוסיף לקערה.

3. לשמן טיפה נייר אפיה בשמן זית (מעניק טעם ומונע הידבקות) ולשים את תוכן הקערה.


4. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך בערך כ 35-40 דקות.
שימו לב לא לשרוף, לעצור את התנור בזמן, כי הרוטב שנותר יוצא ממש טעים כך, אם הוא נשרף זה מאבד את הטעם הטוב...

בהצלחה, ובתאבון:-)
איך בוחרים אבטיח?



לבחירת אבטיח טוב הקפידו על הדברים הבאים:

1. רצוי צבע צהוב באחד הצדדים (זה היה הצד התחתון שנגע באדמה).

2. חפשו אבטיח שהגבעול שלהם יבש ומסביבו צבע ירוק חזק.

3. אבטיח מבריק ולא גמיש אלא קשה

4. קול מלא ולא עמום (כמו על עץ מלא)

5. הריחו שריחו דומה מעט לריח של מלון

6. לא לקנות אבטיח עם פגיעות, רקבובית או נקודות רכות - רק אחד ללא סדקים.

7. לא לקנות אבטיחים לבנים או ירוקים בהירים או קשים במיוחד! - הם לא בשלים.

8. כמובן שכדאי, אם אפשר, לבקש לטעום - "על הסכין".

ואגב, אבטיחי חצבה הם לרוב הצלחה מסחררת.


הנה שיר שיזכיר איך לבחור אבטיח:

https://youtu.be/9RVYCNR3TdI
איפה לקנות ארוחת בוקר וערב בזול בלונדון?



בניגוד לטלוויזיה, האוכל של לונדון הוא, הא, לא משהו..

איך נאכל בבוקר ובערב בזול וטעים ולא במסעדה?

רשת המזון TESCO זולה יחסית ויש בה מבחר גדול ומגוון.

ארוחת בוקר - סנדוויץ' מוכן בבוקר ושוקו או מיץ תפוזים טרי יעלו 3-4 פאונד ויהיו יופי של ארוחה בפארק לונדוני נעים (לכו לקנזינגטון גארדנס).

ארוחת ערב - באיזור השעה 18:00 החנויות מורידות את מחירי הסנדוויצ'ים הללו.


הערה: זה הבסיס. כמובן שסלטים ופסטות מצויינים יש בחנויות הללו בשפע ותוכלו לגוון לפי טעמכם ותקציבכם.
איך להכין טונה ביתית בעצמכם?
האם בריא לאכול פירות יבשים?
למה טובה הבננה לבריאות?
איך לאחסן נכון פירות וירקות?
איך להכין סלט פירות קיצי?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.