» «
עדשים
איך להכין תבשיל עדשים שחורות?



הנה מתכון לתבשיל עדשים שחורות:

המצרכים:
========
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות לאחר השרייה במים

1 בצל גדול

2 שיני שום קצוצות דק

1 גזר קלוף קצוץ לקוביות קטנות

כורכום

כמון

קארי

מלח - לא חובה

צרור פטרוליה טרייה

מעט שמן

מים


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את העדשים במים במשך יומיים או שלושה עד להנבטה, מדי יום מחליפים מים.

2. מטגנים במעט שמן בצל גדול פרוס דק עד להשקפה.

3. מוסיפים שום, מקפיצים קלות ומוסיפים את הגזר. מטגנים עד לריכוך.

4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

5. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב.

6. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ועוד קצת ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.

בתיאבון!
גרגרי חומוס
איך להכין סלט גרגרי חומוס פיקנטי?



הנה מתכון להכנת סלט גרגרי חומוס פיקנטי:

מצרכים לארבע מנות:
=================
2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה שלם במים עם חצי כפית סודה לשתייה, בושלו והתרככו (
או בחומוס קפוא שהופשר).

5 שיני שום חצויות לאורך

1/4 כוס שמן זית

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית כמון

1/2 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית מלח

1/2 כוס ציר עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם בסיר שמן זית על אש נמוכה.

2. להוסיף את חצאי השום והכורכום ומערבבים.

3. לאחר הזהבת השום מוסיפים את גרגרי החומוס ומטגנים עם מכסה סגור חמש דקות.

4. להוסיף את ציר העוף, השאטה, הכמון והמלח, מכסים את הסיר ומבשלים שעה על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם.

5. להעביר לקערת הגשה.

6. לפני ההגשה ניתן להזליף לימון טרי על גרגרי החומוס.

בתיאבון!
עוגת סולת
איך להכין עוגת סולת טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת סולת טבעונית שכדאי להכין יום קודם לאכילה, על מנת שתספוג את הנוזלים.

המצרכים:
========
1 ק"ג סולת

200 גרם סוכר (1 כוס)

1 כפית אבקת אפיה (5 גרם)

100 גרם קוקוס (1.5 כוסות)

200 גרם שמן (1 כוס)

260 גרם מים (1 כוס ועוד כף)


המצרכים לרוטב:
=============
3/4 כוס סוכר (150 גרם)

¼1 כוסות מים (300 גרם)

קינמון

פלח תפוז עם קליפה או מיץ מחצי לימון


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את כל החומרים, לשטח על תבנית בגודל 30X20 בעזרת ידיים רטובות.

2. לאפות בחום של 170 מעלות כ-40 דקות.

3. להוציא כשהעוגה מקבלת צבע חום-זהוב.

4. ניתן להוסיף שקדים או תמרים ללא גרעינים + קינמון (שטוגנו מעט ביחד).

5. את התמרים יש למרוח בין שתי שכבות של תערובת.

6. את השקדים אפשר לשים בתוך התערובת או מעל כקישוט.


הכנת הרוטב:
==========
1. לבשל את כל חומרי הרוטב ולהכין ממנו "דבש".

2. לשפוך את הרוטב על העוגה ולתת לו להיספג.
עוגת שזיפים
איך להכין עוגת שזיפים יבשים בברנדי טבעונית?


הנה מתכון לעוגב טבעונית של שזיפים יבשים בברנדי:


המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק בגודל 7X20 ס"מ ובגובה 5 ס"מ):
================================================
100 גרם שזיפים יבשים, מגולענים וקצוצים

4 כפות ברנדי/קוניאק (60 גרם)

90 גרם מחמאה רכה

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

50 גרם רסק תפוחים

¼ כפית תמצית וניל אמיתית

140 גרם (כוס אחת) קמח לבן

1/4 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/3 כוס מיץ תפוזים (80 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את השזיפים בברנדי, רצוי למשך 24 שעות.

2. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח.

3. בכלי נפרד מערבבים את מיץ התפוזים, השזיפים והברנדי.

4. שמים בקערת המיקסר את המחמאה והסוכר ומקציפים עם וו הגיטרה עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הרסק, תמצית הווניל ולבסוף בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח ותערובת השזיפים.

5. יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס כ-50 דקות, או עד אשר קיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

טבעונות

עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית ללא סוכר וללא גלוטן?



הנה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית ללא סוכר וללא גלוטן עבור תבנית אינגלישקייק:

תערובת תמרים:
============
250 גרם מים (כוס)

400 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (35-40 תמרים גדולים)

1/2 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)


מצרכים יבשים:
============
190 גרם קמח (½1 כוסות)

1/2 כוס קמח אורז מלא (70 גרם)

1/2 כוס קמח סורגום או דוחן (60 גרם)

1/4 כוס קמח טפיוקה (30 גרם)

1/4 כוס קמח תפוחי אדמה (30 גרם)

3 גרם מלח (½ כפית)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)


מצרכים רטובים:
=============

8 גרם תמצית וניל (½1 כפיות)
80 גרם שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס)
15 גרם חומץ לבן או חומץ תפוחים (1 כף)
120 גרם מים רותחים (1/2 כוס)


אופן הכנה:
=========
- מביאים לרתיחה את המים והתמרים. מכפים את הקצף. מוסיפים את הסודה לשתייה.

- ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).

- כאשר התערובת מתקררת, מרסקים אותה בעזרת בלנדר מוט.

- לערבב רטובים ולהוסיף את תערובת התמרים.

- לערבב את היבשים.

- לאחד בין שתי התערובות.

- לאפות 30-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש.

בתיאבון!
קציצות
איך להכין קציצות קינואה עם עדשים וסלק?


הנה מתכון להכנת קציצות קינואה עם עדשים וסלק:


המצרכים:
======
1 כוס קינואה לבנה

1/2 כוס עדשים אדומות (לא שטופות)

2.5 כוסות מים

1 סלק בינוני, מקולף ומרוסק דק במגררת או במעבד מזון

2 כפות טחינה גולמית

1 כף שמן זית

1-2 שיני שום כתושות או לפי הטעם

מלח, פלפל, כורכום, כמון

אם מטגנים – מעט שמן לטיגון

אם אופים – מעט שמן זית או שמן אחר


אופן ההכנה:
===========
1. מכניסים לסיר קינואה, עדשים ומים. כשהתערובת רותחת, מבליעים בעזרת כף את הקצף פנימה, מחלישים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כ-20 דקות, עד שהמים נספגים והעדשים והקינואה רכות. מצננים.

2. מוסיפים לתערובת את יתר המרכיבים (פרט לשמן שנועד לטיגון או לאפייה) ומערבבים היטב. טועמים לבדוק את התיבול.

3. מכאן אפשר להחליט אם לטגן או לאפות:
טיגון: מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי נגד הדבקה. יוצרים כדורים בגודל של אגוז מלך, משטחים אותם ומטגנים טיגון קצר משני הצדדים. החלק החיצוני צריך להיות זהוב ופריך והתוך רך.
אפייה: מברישים תבנית בשמן. יוצרים קציצות שטוחות ומניחים על התבנית ומברישים בשמן מלמעלה. אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה, כ-20 דקות. הופכים ואופים עוד כמה דקות עד להזהבת הצד השני.

4. גיוונים: מי שלא אוהב סלק יכול להמיר אותו בכמות מקבילה של גזר, סלרי, שורש פטרוזיליה או להשתמש בתערובת שורשים. ניתן להוסיף לתערובת בצל מטוגן.

בתיאבון!

קרדיט לשחר שילוח
מאפה תפוחים
איך להכין מאפה תפוחים כפרי טבעוני?


כך מכינים מאפה תפוחים כפרי טבעוני בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או שישה כלים אישיים:

תערובת התפוחים:
==============
4 תפוחים גרני סמית' גדולים, קלופים ומגולענים

חצי כוס צימוקים (50 גרם)

1/4 כוס סילאן (80 גרם, לגיוון אפשר מייפל)

2 כפות סוכר חום (25 גרם)

1/4 כוס מיץ תפוזים (60 גרם)

1 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

מצרכים לבצק:
===========
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כוס קמח מלא (125 גרם, כדאי להחליף 25 גרם קמח ב-25 גרם קמח שקדים)

1.5 כפיות אבקת אפייה (5 גרם)

1 כפית קינמון

קורט מלח

1/2 כוס שמן קנולה (100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

60 גרם רסק תפוחי עץ (רסק מתפוח בינוני אחד)

אופן ההכנה:
=========
1. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות. את הפרוסות כדאי לשים בקערת מים כדי למנוע השחרה.

2. שמים בקערה את פלחי התפוחים, הסילאן, הסוכר החום, מיץ התפוזים והתבלינים ומערבבים היטב.

3. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הבצק היבשים ואז מוסיפים את הרטובים ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.

4. משמנים את תבנית האפייה. אם משתמשים בתבנית קפיצית, יש לעטוף את התחתית שלה מבחוץ בנייר כסף, או לשים על מגש היות שתערובת התפוחים נוזלית ובמידה והתבנית לא אטומה כמו שצריך, היא עשויה לנזול וללכלך את המטבח ואת התנור.

5. מפזרים את תערובת התפוחים באופן אחיד בתבנית האפייה (כולל הנוזלים). מעליהם שמים את הבצק באופן אחיד, אפשר להיעזר בכף או בידיים לשם פיזור אחיד של הבצק.

אופים כ-45 דקות ב-180 מעלות עד שהחלק העליון מקבל גוון זהוב יפה.


הערות:
======
אפשר לאפות בכלים אישיים.

בתיאבון!
עוגת דבש
איך להכין עוגת דבש תמרים כוסמת טבעונית?


הנה מתכון לעוגת דבש תמרים כוסמת המתאימה לתבניות אינגליש-קייק גדולה:

מצרכים:
======
250 גרם כוסמת

450 גרם תמרים מגולענים

1 בננה

75 סמ"ק טחינה (100 גרם)

100 גרם מים

3/4 כפית סודה לשתייה

1.5 כפיות קינמון

2 כדורי פלפל אנגלי כתושים


אופן הכנה:
========
1. להשרות את הכוסמת ללילה ולסנן. לטחון במג'ימיקס.

2. לטחון את הקינמון עם הפלפל האנגלי, להוסיף את הסודה.

3. לאדות את התמרים למשך 4 דקות כדי לרכך אותם (אפשר לרסס במעט מים ולהכניס לשתי דקות למיקרו).

4. להוסיף את כל המרכיבים ולטחון במג'ימיקס עד קבלת עיסה אחידה.

5. לאפות ב-170 מעלות ל-50 דקות.

בתיאבון!


בטטות
איך להכין בטטות בתנור?



הנה מתכון טעים וקל להכנה של בטטות מתוקות אפויות בתנור:

המצרכים:
=========
10 בטטות קטנות / 7 גדולות

2 כפות שמן זית

כפית מלח

כפית פלפל

כפית טימין

כפית רוזמרין

4 כפות סילאן

כפית אבקת מרק עוף


אופן ההכנה:
==========
1. לחתוך את הבטטות לקוביות (עדיף קטנות יחסית, בערך 1.5*1.5 ס"מ, הטעם נתפס טוב יותר) ולשים בקערה.

2. לערבב את כל התבלינים. את אבקת מרק העוף רצוי לשים ראשית בכוס עם מעט מים, לערבב היטב על מנת שלא יהיו גושים, ורק אז להוסיף לקערה.

3. לשמן טיפה נייר אפיה בשמן זית (מעניק טעם ומונע הידבקות) ולשים את תוכן הקערה.


4. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך בערך כ 35-40 דקות.
שימו לב לא לשרוף, לעצור את התנור בזמן, כי הרוטב שנותר יוצא ממש טעים כך, אם הוא נשרף זה מאבד את הטעם הטוב...

בהצלחה, ובתאבון:-)
איך להכין עוגת שוקולד גנאש טבעונית?



הנה מתכון לעוגת שוקולד גנאש טבעונית:

המצרכים:
========
1 תחתית לעוגה בעובי כ1- ס"מ. הנוזל המשמש לתחתית הוא קפה נמס ממותק ב-4 כפיות סוכר.

400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

3 כפות (45 גרם) מים

1/4 כוס (70 גרם) סירופ תירס בהיר "קארו" (אפשר להחליף בגלוקוז או בסירופ מייפל)

1 כפית תמצית וניל (וכמה טיפות תמצית תפוז כאופציה)

2 מיכלי 500) מ"ל) שמנת מתוקה צמחית


לסירופ:
=======
2 כפות מים

2 כפות רום או ברנדי לעוגה


לקישוט:
=======
אבקת קקאו


אופן ההכנה:
===========
1. משמנים תחתית של תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. מניחים שקף על הקף התבנית.

2. מכינים תחתית בקוטר קצת יותר קטן מקוטר התבנית ומניחים אותה כך שתרפד בדיוק את כל התחתית. מברישים מעליה את הסירופ להרטבה.

3. ממיסים את השוקולד מעל לסיר עם אדים ")בן מארי(" או באמצעות המיקרו.

4. בסיר בינוני שמים את הסוכר, המים וסירופ התירס ומביאים לרתיחה תוך ערבוב על להבה בינונית.

5. מצננים מעט ומוסיפים את תערובת הסוכר וסירופ התירס בהדרגה, תוך ערבוב, אל השוקולד המומס ומערבבים היטב (התערובת מתקשה מעט בהתחלה, ולאחר מכן חוזרת להיות רכה וגמישה.

6. מעבירים לקערה גדולה ורחבה, מוסיפים את הווניל ותמצית התפוז ומניחים בצד עד שהתערובת מגיעה לחום פושר.

7. בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה.

8. מערבבים פנימה ⅓ מכמות הקצפת (כדי שהתערובת תהיה קלילה יותר.( לאחר מכן מקפלים פנימה את הקצפת שנותרה.

9. יוצקים את התערובת על גבי התחתית, ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית מדורגת לקישוט.

10. מניחים במקפיא במשך כשעתיים.

11. משחררים את העוגה בעזרת סכין טבולה במים חמים ומנוגבת.

12. מנפים מעט קקאו מעל ומקשטים בכדורי טראפלס שוקולד או בכדורי שוקולד קנויים.

בתיאבון!
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות עם שיבולת שועל?



הנה מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות עם שיבולת שועל עבור כמות של 80 עוגיות קטנות:

המצרכים:
========
2.5 כוסות שיבולת שועל (300 גרם)

2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כפית מלח

1 כפית אבקת סודה לשתייה (5 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)

3/4 כוס שמן (150 גרם)

1/3 כוס מים או חלב סויה (100 גרם)

1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר חום (150 גרם)

120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

1 כפית תמצית וניל

1-1.5 כוסות שוקולד צ'יפס

1 כוס אגוזים מלך קצוצים גס (100 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. לטחון את שיבולת השועל לאבקה דקה כמו קמח. הכי נוח לעשות זאת במטחנת תבלינים.

2. להוסיף את המרכיבים היבשים.

3. בקערה נפרדת לערבב את המרכיבים הרטובים.

4. לאחד את שתי התערובות ולערבב עד שאחיד.

5. להוסיף שוקולד צ'יפס ואגוזים.

6. ליצור כדורים קטנים ולהניח על תבנית עם נייר אפייה.

7. לאפות בחום של 170 מעלות כ-8 עד 10 דקות.

8. להוציא מהתנור, לקרר מעט עד שהעוגיות מתייצבות ולארוז בקופסא אטומה.

9. כדאי להשתמש בנייר האפייה כדי למנוע הדבקות של העוגיות.

גיוונים:
======
במקום השוקולד אפשר להחליף בצימוקים וכפית קינמון או פירות יבשים קצוצים קטן.

הערות:
======
לנסות להוריד את כמות השמן ל-100 גרם (חצי כוס). העוגיות יוצאות רכות מאד.
איך להכין עוגת גבינה בטעם שוקולד תפוז?



הנה מתכון לעוגת שוקולד - תפוז, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בינואר 2004:

המצרכים:
========
לבסיס:

130 גרם ביסקווטים (אפשר גם בטעם שוקולד) מפוררים

70 גרם חמאה

למלית:

1 גביע גבינת שמנת (250 גרם)

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%

1/4 מכל (50 מ"ל) שמנת מתוקה

קליפת תפוז מגוררת (החלק הכתום בלבד) מ-2 תפוזים

1/4 כטס מיץ תפוזים

1 כף ליקר תפוזים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים

1/3 כוס (50 גרם) קמח

100 גרם שוקולד מריר מומס

לציפוי:

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

2 כפות סוכר וניל



ההכנה:
=======
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות), מרפדים את תחתית תבנית האפייה בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.

2. הבסיס: שמים את פירורי הביסקווטים והחמאה במעבד מזון ומעבדים קצת, עד שמתקבלים פירורים לחים. משטחים בבסיס התבנית ומהדקים היטב. מאחסנים במקרר לחצי שעה.

3. המלית: שמים את הגבינות, השמנת וקליפת התפוזים בקערת מערבל. מקציפים קצת, ל"אוורור". מוסיפים את מיץ התפוזים, הליקר והסוכר ומערבלים עד שהם נבלעים בעיסה. טורפים את הביצים בקערה נפרדת ומוסיפים בהדרגה לקערת המערבל. מערבלים היטב לאחר כל הוספה. מנפים את הקמח לתוך קערה, דרך מסננת דקה. מערבבים בתנועת קיפול, עד שנוצרת עיסה אחידה.

4. מעבירים 1 כוס (240 מ"ל) ממלית הגבינה לקערה נפרדת. יוצקים מעליה את השוקולד המומס ומערבבים לעיסה אחידה.

5. יוצקים את שתי המליות (הגבינה והגבינה המעורבת בשוקולד) לסירוגין על הבסיס. מערבבים קצת במזלג בתנועת קיפול, לדוגמא משוישת. אופים כ-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת קצת (ואם מזיזים אותה, היא רוטטת בצורה אחידה).

6. הציפוי: מערבבים את השמנת וסוכר הווניל, יוצקים על פני העוגה ומיישרים. מחזירים לתנור לכ-10 דקות. מוציאים, מצננים ומעבירים למקרר. משהים במקרר 3 שעות לפחות לפני ההגשה.

בתיאבון!
איך להכין סלט בטטות צלויות ואגוזים?



הנה מתכון להכנת סלט בטטות צלויות עם סילאן ואגוזים:

המצרכים:
======
4 בטטות

צרור עלי טימין

5 כפות סילאן

100 גרם תערובת אגוזים: מלך, קשיו, לוז וכו'

שמן זית

מלח

פלפל שחור


אופן ההכנה:
========
1. שוטפים היטב את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ לערך.

2. מניחים בתבנית ויוצקים מעל שמן זית. מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי טימין.

3. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות.

4. מורידים את נייר הכסף, מזליפים את הסילאן וממשיכים בצלייה במשך 3 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים היטב.

5. קוצצים את האגוזים גס ומפזרים מעל הבטטות הצלויות.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית ללא סוכר?


הנה מתכון לעוגת שוקולד ללא סוכר (מתאים לתבנית אינגליש-קייק אחת):

המצרכים:
========
תערובת תמרים:
-------------------
250 גרם מים (כוס)

400 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (35-40 תמרים גדולים)

1 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)

חומרים יבשים:
------------------
190 גרם קמח (½1 כוסות)

3 גרם מלח (1/2 כפית)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)

חומרים רטובים:
----------------------------
8 גרם תמצית וניל (½1 כפיות)

80 גרם שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס)

15 גרם חומץ לבן או חומץ תפוחים (1 כף)

120 גרם מים רותחים (1/2 כוס)

אופן הכנה:
=========
1. מביאים לרתיחה את המים והתמרים. מכפים את הקצף.

2. מוסיפים את הסודה לשתייה, ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).

3. כאשר התערובת מתקררת, מרסקים אותה בעזרת בלנדר מוט.

4. לערבב רטובים ולהוסיף את תערובת התמרים.

5. לערבב את היבשים.

6. לאחד בין שתי התערובות.

7. לאפות 30-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש.

הערות:
======
1. אפשר להוסיף בננה אחת לתערובת התמרים ולהפחית את כמות השמן.

2. אפשר להוריד את כמות השמן לשתי כפות (30 גרם) אם מחליפים אותו ברסק תפוחים.
איך להכין פנקייק בננה ושקדים?



הנה מתכון של "האגוזיה" ל-6 פנקייקים בינוניים ושמנמנים:

המצרכים:
=========
1 בננה בשלה מאוד

1/2-3/4 כוס חלב צמחי

1 כפית תמצית וניל איכותית

1/2 כוס קמח שיבולת שועל / כוסמין

1/2 כוס קמח שקדים

1 כף זרעי פשתן טחונים מושרים בשלוש כפות מים לרבע שעה

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון (לא חובה)

קורט מלח

שמן קוקוס או זית לטיגון

אופן ההכנה:
==========
1. בקערה בינונית נמעך היטב את הבננה בעזרת מזלג, נוסיף חלב צמחי, פשתן טחון ותמצית וניל ונערבב לתערובת אחידה.

2. בקערה שנייה נערבב את הקמחים, אבקת האפייה והמלח.

3. נוסיף את היבשים לקערת הרטובים ונערבב היטב. התערובת צריכה להיות סמיכה. אם היא סמיכה מדי, אפשר להוסיף מעט חלב.

4. במחבת נון סטיק נחמם מעט שמן על אש קטנה-בינונית ובעזרת כף או מצקת נמזוג את התערובת לפנקייקים בינוניים בגודלם. נטגן עד השחמה משני הצדדים, כ-2-3 דקות לכל צד.

5.ניתן להגיש עם פירות טריים, מייפל, סילאן, יוגורט, אגוזים ועוד.
איך להכין עוגת חלבה טבעונית?



הנה מתכון של מאשה לעוגת חלבה טבעונית תבנית אינגליש-קייק גדולה או לתבנית אינגילשקייק קטנה + 6 מאפינס:

חומרים רטובים:
===========
לערבב במיקסר, במעבד מזון או ביד:

100 גרם רסק תפוחי עץ

1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם, 3 תפוזים בינוניים עם הציפה)

1 כוס סוכר חום (180 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

1/2 כוס טחינה (160 גרם)

1/4 כוס סילאן תמרים (80 גרם)

חומרים יבשים:
==========
לערבב יחד:

2 כוסות קמח מלא (250 גרם)

1 כפית אבקת אפיה

להוסיף 1/2 -1 כוס חלווה מפוררת או שערות (125-250 גרם)

אפשר גם 1/2 כוס אגוזים (50 גרם)

לערבב את שתי התערובות ולצקת לתבנית משומנת, לאפות ב-170 מעלות 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

הערות:
======
העוגה מתפוררת.
איך להכין עוגה בחושה טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגה בחושה טבעונית לתבנית אינגליש-קייק:

המצרכים:
=======
יבשים:
------------
220 גרם קמח (¾1 כוסות)

1/2 כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

קורט מלח


רטובים:
---------------
1 כוס חלב סויה (240 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

1 מעדן אלפרו ווניל


אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערת מיקסר או ביד את החומרים היבשים.

3. מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים.

4. מאחדים בעזרת מיקסר או ביד את שתי התערובות. לא צריך לערבב הרבה - כמה שפחות יותר טוב.

5. אופים כ-35 דקות עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי (כלומר אפשר פירורים לחים אבל אם הוא יוצא עם פס רטוב אז צריך עוד אפייה).


גיוונים:
=====
עוגת שוקולד:

להוריד רבע כוס קמח (30 גרם=4 כפות) ולהוסיף לתערובת החומרים היבשים:
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)
25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)

עוגת תפוז או עוגת שוקולד תפוז:
יש להוסיף 1/2 כפית תמצית תפוז וגרד מחצי תפוז

עוגת פירות:

להכין בלילה לבנה (ללא שוקולד) ולהוסיף פירות קיץ (משמשים, שזיף, אפרסק) חתוכים מלמעלה. בשעת האפייה הפירות ישקעו, כך שלא צריך להשקיע אותם בבלילה.
אפשר להוסיף מעט קינמון ואגוז מוסקט.

עוגת שיש:

עוגת שיש מתקבלת אם מכינים בלילת ווניל, מוציאים שליש (300 גרם) ומערבבים אותו עם הקקאו. שופכים את התערובת החומה, ומעליה את התערובת הלבנה. מערבבים מעט את שתי התערובות כדי לקבל פסי שיש.

מייפל אגוזים מקורמלים:

להוריד שתי כפות סוכר (30 גרם) מהמתכון.

לקרמל 150 גרם אגוזים עם 50 גרם סוכר.

לאחר שהאגוזים התקררו, לגרוס אותם במעבד מזון.

חצי מתערובת האגוזים להוסיף לבלילה וחצי לפזר למעלה.

לאחר האפייה לשפוך 60 גרם מייפל (4 כפות) על העוגה החמה.


רום קוקוס אגוזים:

להוסיף 100 גרם קוקוס, 50-100 גרם אגוזים ותמצית רום.

להוסיף עוד חצי כוס נוזלים כדי לא לייבש את הבלילה עם הקוקוס.

בתיאבון!


איך להכין עוגת לימון טבעונית?


הנה מתכון לעוגת לימון טבעונית, יש לצנן אותה טוב על מנת שניתן יהיה לחתון אותה בצורה נאה. ניתן גם להקפיא את העוגה.

המצרכים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
=============================
90 גרם מחמאה

140 גרם (1 כוס) קמח לבן

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

קורט מלח

150 גרם רסק תפוחים

240 גרם (1 כוס + 3 כפות) סוכר

גרידת קליפת 2 לימונים גדולים או 3 קטנים

2 כפות מיץ לימון טרי

1 כפית תמצית וניל איכותית

90 מ"ל (1/4 כוס + 2 כפות) שמנת צמחית


אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים מחמאה במיקרוגל (או בסיר קטן, על האש הנמוכה ביותר) ומניחים בצד לצינון.

2. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ במעט מחמאה רכה/מומסת.

3. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח לקערה. מניחים בצד.

4. מערבבים את רסק התפוחים עם הסוכר.

5. מוסיפים גרידת קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומקציפים עד להיטמעותם.

6. מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת השמנת המתוקה. מקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.

7. מוסיפים מחמאה מומסת מצוננת ומקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך.

8. יוצקים את העיסה לתבנית, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או כשעליו פירורים. מוציאים, מצננים במשך שעה לפחות ומגישים.

הערות:
=====
1. העוגה תופחת ואז נופלת לכן רצוי להשתמש בתבניות אינגלישקייק קטנות או להכפיל את כמות המתכון פי אחד וחצי.

2. ניתן לנסות להחליף כפית אבקת אפייה בחצי כפית אבקת אפייה וחצי כפית סודה לשתייה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת אגסים לטבעונים?


כך מכינים עוגת אגסים לטבעוניים:


המצרכים:
========
6 אגסים פרוסים דק

1/3 כוס שמן (70 גרם)

60 גרם רסק תפוחי עץ (תפוח בינוני אחד)

1/2 כוס סילאן (140 גרם)

1 כפית מיץ לימון

1/2 כוס סוכר דמררה או מוזהב (100 גרם) (או להחליף בחמישה תמרים מגלענים וקצוצים)

2 כוסות קמח מנופה, או 1 כוס קמח מלא ו-1 כוס קמח לבן (280 גרם)

1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)

3/4 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
=========
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה בגודל 20X30 ס"מ.

- מערבבים בקערה את החומרים הרטובים –שמן, סילאן סוכר חום, רסק תפוחים ומיץ לימון. אם משתמשים בתמרים במקום סוכר, יש לטחון בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט.

- מוסיפים את האגסים.

- בקערה שנייה מנפים את החומרים היבשים ומערבבים.

- מערבבים את התערובת היבשה עם הרטובה ומעבירים לתבנית. מתקבלת עיסה נוקשה.

- אופים 40-50 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.

בתיאבון!
איך להכין בראוניז טבעוני?


כך מכינים בראוניז טבעוני עפ"י מתכון של קונדיטוריה שפיק, מתאים לתבנית 25*35:

מצרכים:
=======
1/2 כוס מים חמים (120 גרם)

1.5 חלב סויה /חלב שקדים/ חלב קוקוס לפי הטעם (360 גרם)

1 כוס שמן (220 גרם)

3 כוסות קמח תופח (420 גרם) (אפשר להחליף בקמח רגיל עם שקית אבקת אפייה)

3/4 כוס קקאו (60 גרם)

1 שקית סוכר וניל / כף תמצית וניל

1.5 כוס סוכר חום (300 גרם)

קורט מלח

200 גרם אגוזי מלך קצוצים

200 גרם שוקו צ'יפס

אופן הכנה:
=========
1. מחממים תנור 180 מעלות, בוחשים את המים החלב סויה והשמן.

2. מוסיפים את הקמח והקקאו בהדרגתיות, מוסיפים את הסוכר וניל והסוכר חום בוחשים הי,
מוסיפים את השוקו צ'יפס בוחשים מעט.

3. מוזגים לתבנית משומנת מפזרים את האגוזים הקצוצים אופים כ25-30 דקות יש לבצע מבחן הקיסם.

בתיאבון!
איך להכין קוגלהוף שוקולד צ'יפס טבעוני?



הנה מתכון להכנת קוגלהוף שוקולד צ'יפס טבעוני בתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ:

המרכיבים לבצק:
=============
2.5 (350 גרם) כוסות קמח

1/2 שקית או ½ קוביית שמרים (25 גרם) מפוררת או כף שטוחה שמרים יבשים

1 כוס (240 מ"ל) חלב סויה חמים

1/2 (100 גרם) כוס סוכר

1 מעדן אלפרו ווניל

1 כפית תמצית וניל

50 גרם מרגרינה רכה, חתוכה לקוביות

100 גרם שוקולד צ'יפס


לשימון התבנית:
=============
20 גרם מרגרינה רכה

מעט אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. משמנים תבנית במרגרינה, זורים אבקת סוכר, מנערים מעודפים ומעבירים למקפיא.

2. בקערת מערבל עם וו לישה שמים קמח, שמרים, חל"ס, סוכר, מעדן אלפרו ותמצית וניל ומערבלים כ-2 דקות במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים קוביות מרגרינה אחת-אחת, עד שנבלעות בתערובת ומערבלים 7 דקות נוספות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק רך ודביק.

4. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבלים כחצי דקה, רק עד לפיזור אחיד בתערובת.

5. יוצקים את בלילת הבצק לתבנית המשומנת והקרה ומיישרים היטב (גובהה צריך להיות זהה בכל התבנית). מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע, עד להכפלת הנפח.

6. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 30-35 דקות, עד להזהבה.

7. לפזר אבקת סוכר מלמעלה.


הערות:
======
- ניתן להשתמש בשמן קוקוס במקום מרגרינה. יש להמס אותו לנוזל ולערבב עם הסוכר לפני הוספת יתר המרכיבים.

- אפשר להוסיף רבע כוס סוכר או לפזר בנדיבות רבה אבקת סוכר.

בתיאבון!
איך להכין בצק עוגיות בסיסי?
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס לטבעונים?
איך להכין עוגת קקאו ושזיפים טבעונית?
איך להכין המבורגר פטריות?
איך להכין בראוניז טבעוני?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.