» «
פנקייק
איך להכין פנקייק טבעוני ללא גלוטן?



הנה מתכון לפנקייק טבעוני ללא גלוטן:

המצרכים:
========
כוס וחצי עדשים אדומות

כוס מים

5 כפות סילאן

כף זרעי צ'יה (אופציה)

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

אופן ההכנה:
==========
- להשרות את העדשים למספר שעות.

- לשטוף היטב ולסנן.

- לבלנדר את כל החומרים היטב. אם אין בלנדר חזק, ניתן להשתמש בקמח עדשים.


הערות:
======
- לפנקייק יש טעם של עדשים. הגרסה המלוחה (ללא סילאן, אבל עם שום ועשבי תיבול ירוקים) תצליח יותר. אם בכל זאת רוצים לאכול מתוק, יש לאכול עם כף ריבה טובה מעל.

בתיאבון!
קינואה
איך להכין קינואה?



הנה מתכון נהדר לקינואה:

המצרכים:
========
1 כוס קינואה

1 בצל חתוך

פטריות

1 גמבה חתוכה לקוביות

1 קישוא חתוך לקוביות קטנות

אפשרי: קוביות קטנות של בטטה, אפונה קטנה, גרגרי חומוס, עדשים שחורות, ערמונים וכל מה שאוהבים.

1-2 כפות סילאן ללא סוכר

רוטב צ'ילי מתוק

רוטב סויה


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הקינואה כמו אורז: מקפיצים קלות כוס קינואה עם מעט שמן, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומבשלים עד שכל המים נספגים.

2. במחבת מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את כל הירקות.

3. אם מוסיפים אפונה, עדשים וכו, יש לבשלם בנפרד ולסנן.

4. מוסיפים לירקות המוקפצים סילאן,, רוטב צ'ילי, רוטב סויה ומעט פלפל שחור.

5. מוסיפים הכל לקינואה ומערבבים. ניתן להגיש חם או קר.

בתיאבון!
עוגיות
איך להכין עוגיות בריאות טבעוניות לשבירת הצום?



הנה מתכון של שי-לי ליפא לעוגיות בריאות טבעוניות לשבירת הצום מתוך ספרה "חגי תשרי":

המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס

2/3 (230 מ"ל) טחינה גולמית

1.5 כוסות פחות כף (200 גרם) קמל מלא

1 כוס (90 גרם) שיבולת שועל

1 כפית אבקת קינמון

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן או אגוזי מלך קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבלים בקערת מקסר עם וו גיטרה את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.

3. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ ומשטחים אותם. מניחים בתבנית האפייה במרווחים של 6 ס"מ.

4. אופים בתנור החם במשך 12-15 דקות עד שהעוגיות זהובות - נזהרים שלא ישרפו, בגלל נוכחות הטחינה והסילאן. מצננים היטב.

5. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.
עוגת תמרים
איך להכין עוגת תמרים טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת תמרים טבעונית ברינג מספר 22:

המרכיבים:
========
250 גרם מים (כוס)

230 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (17-23 תמרים גדולים)

1 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)

100 גרם שמן קנולה (חצי כוס)

70 גרם סוכר (1/3 כוס)

120 גרם רסק תפוחים (חצי כוס)

1 כפית תמצית וניל

150 גרם קמח תופח (אפשר להחליף בקמח רגיל עם כפית מלאה אבקת אפייה)


אופן ההכנה:
==========
1. מביאים לרתיחה את המים והתמרים. מוסיפים את הסודה לשתייה, ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).

2. מערבלים את השמן והסוכר תוך שמוסיפים את הרסק והווניל בהדרגה, כמו גם את הקמח ואת תערובת התמרים.

3. יוצקים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.

רוטב טופי (אופציה):
===============
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/2 מיכל שמנת צמחית

1. מכינים קרמל: מחממים מחבת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.

2. לא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת ומוסיפים עוד ועוד סוכר עד שהכל נמס לקרמל.
במקביל מחממים את השמנת לסף רתיחה.

3. מוסיפים את השמנת (בזהירות! זה לוהט מבעבע בטירוף!) ומערבבים.

4. ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים מעט, ויוצקים על העוגה.

בתיאבון!

טבעונות

מאפינס
איך להכין מאפינס שוקולד וגבינה טבעוני?



הנה מתכון טבעוני למאפניס שוקולד וגבינה טבעוני:

מצרכים לבלילת השוקולד:
================
יבשים:
-----------
1.5 כוסות קמח (210 גרם)

1 כוס סוכר (200 גרם) (לבן, חום, או חצי חצי)

רבע כוס קקאו (20 גרם)

1 כפית סודה לשתייה

רבע כפית מלח

רטובים:
-------------
1/2 כוס שמן צמחי (70 גרם)

1 כף חומץ (15 גרם)

1 כפית תמצית וניל

1 ו-3/4 כוסות מים רותחים (420 גרם)

למלית הגבינה:
--------------------------
חצי חבילת גבינת טופו (120 גרם)

רבע כוס סוכר (50 גרם)

כף גדושה של קמח (12 גרם)

חצי כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה את גבינת הטופו, הסוכר, והווניל.

2. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת אחידה וללא גושים.

3. מניחים בקערה את החומרים היבשים: הקמח, הסוכר, הקקאו, אבקת הסודה לשתייה והמלח.

4. מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים: השמן, החומץ, הווניל והמים הרותחים
ומערבבים בעדינות עד נוצרת תערובת דלילה.

5. מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר וממלאים כל שקע עד 2/3 בלילה.

6. מניחים כפית גדושה של מלית גבינה (אפשר להזליף בעזרת שקית).

7. אופים 15 דקות בחום של 180 מעלות עד שהמאפינס תפוחות וקפיציות, אבל עדיין קצת פאדג’יות (זהירות מאפיית יתר, זה עלול לצאת יבש).

בתיאבון!
גלידה
איך להכין גלידת שקדים טבעונית?



הנה מתכון להכנת גלידת שקדים טבעונית:

המצרכים:
========
2-2.5 כוסות שקדים (200-250 גרם, אפשר להשתמש בשקדים, אגוזים, קשיו, פיסטוקים וכל ערבוב שלהם)

200 גרם סוכר (כוס)

4 כוסות מים (1 ליטר)

כפית תמצית וניל (אם משתמשים בחלב סויה, אין צורך)

20 גרם קורנפלור


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את תערובת השקדים במים למשך מספר שעות. מסננים ושוטפים היטב.

2. מרסקים בבלנדר את תערובת השקדים עם 2 כוסות מים, ומסננים לתוך סיר גדול.

3. מועכים היטב את השקדים כדי למצות את מירב הנוזלים.

4. מעבירים בחזרה את השקדים והפיסטוקים המרוסקים לבלנדר עם 2 כוסות מים נוספות. מרסקים היטב, ושוב מסננים לתוך הסיר.

5. מעבירים את השקדים והפיסטוקים המרוסקים לבד גבינה, וסוחטים מהם את הנוזלים שנשארו, לתוך הסיר.

6. מוציאים מהסיר 1/2 כוס חלב שקדים ומערבבים עם 20 גרם קורנפלור. כדאי לסנן במסננת צפופה כדי למנוע גושים.

7. מוסיפים לסיר את הסוכר, ומחממים עד שזה כמעט רותח.

8. מוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי ערבוב, ומבשלים בחום נמוך, תוך ערבוב מתמיד, במשך 2 דקות, עד שזה מסמיך.

9. מצננים לטמפרטורת החדר ואחר כך במשך לילה במקרר.

10. לפני ההכנסה למכונת הגלידה, כדאי לטחון הכל בעזרת בלנדר מוט כדי למנוע גושים.

בתיאבון!
מרקים
איך להכין מרק חומוס טבעוני לקובה?



הנה מתכון טבעוני למרק חומוס לקובה:

המצרכים:
======
כוס גרגירי חומוס מושרים

3 כפות שמן זית

1 בצל

2 תפו"א קטנים

חופן גבעולי סלרי

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף כורכום

כף חוויאג' למרק

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון


אופן ההכנה:
========
1. משרים את גרגירי החומוס במים ללילה, שוטפים ומסננים.

2. קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים גבעולי סלרי וחומוס.

3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים בכורכום, חוויאג', מלח ופלפל.

5. מבשלים כשעה עד שהחומוס מתרכך.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים כ- 20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון.

8. מגישים חם.


בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
פַּנְפוֹרְטֵה דִי סְיֵינַה
איך להכין פַּנְפוֹרְטֵה דִי סְיֵינַה טבעונית?


הנה מתכון לפַּנְפוֹרְטֵה דִי סְיֵינַה:


מצרכים (לתבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ):
=============================
1 כוס (100 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

1 כוס (100 גרם) פיסטוקים לא קלויים, קלופים

1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן

1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז

1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך

3/4 כוס (150 גרם) תאנים מיובשות, קצוצות

3/4 כוס (150 גרם) תמרים מיובשים, מגולענים וקצוצים

1 כוס (100 גרם) תערובת פירות מסוכרים (למשל אננס, פפאיה, קליפות תפוז, חמוציות, צימוקים), קצוצים גס

2/3 כוס (100 גרם) קמח

3 כפות קקאו (15 גרם)

1 כפית קינמון טחון

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים

1/2 כפית פלפל אנגלי טחון

¼1 כוס (200 גרם) סוכר חום, דחוס היטב

1/2 כוס (150 גרם) סילאן

3 כפות מים (45 גרם)

אבקת סוכר, לזרייה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות) ומשמנים את התבנית.

2. שמים בקערה גדולה את השקדים, האגוזים, הפיסטוקים, הפירות היבשים והפירות המסוכרים. בקערה נוספת, מערבבים את הקמח, הקקאו, הקינמון ואגוז המוסקט, ומוסיפים לקערת הפירות היבשים. מערבבים היטב.

3. שמים בסיר את הסילאן, הסוכר והמים ומערבבים על להבה נמוכה, עד שהסוכר נמס. מגבירים את הלהבה, מביאים את לרתיחה ומבשלים 3 דקות. יוצקים על תערובת הפירות היבשים, מערבבים היטב, יוצקים לתבנית ומהדקים בעזרת כף או צנצנת ריקה. אופים 40 דקות, עד שהעוגה מוצקה למגע. מהדקים שוב ומצננים. זורים אבקת סוכר.

ההגשה:
======
העוגה נשמרת, כשהיא עטופה בניילון בטמפרטורת חדר, במשך שבועות רבים.


עוגת בננה
איך להכין עוגת שוקולד בננה טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד בננה טבעונית:

המצרכים:
========
3 בננות בינוניות בשלות (בערך כוס ורבע / 280 גרם)

שליש כוס שמן רגיל (70 גרם)

½ כוס דחוסה של סוכר חום כהה (אם אתם אוהבים מתוק הוסיפו עוד 2 כפות סוכר)

100 גרם רסק תפוחים או חצי תפוח גדול מרוסק (3 כפות גדושות)

½ כוס קקאו איכותי (לא שוקולית) (40 גרם)

1 כוס קמח (אפשר חצי חצי עם קמח כוסמין מלא) (140 גרם)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

½ כפית קינמון

¼ כפית מלח

100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל 180 מעלות, על טורבו. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 22 ס"מ ומניחים בתוכה רצועת נייר אפייה.

2. מועכים היטב את הבננות ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את הסוכר והשמן וטורפים היטב עם מטרפה. מוסיפים את רסק התפוחים וטורפים שוב (אפשר לבלנדר עם בלנדר יד את כל החומרים הרטובים).

3. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה, קינמון ומלח. מערבבים עם כף עץ עד שהתערובת כמעט אחידה.

4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי).

5. מעבירים לתבנית ואופים כ 30-35 דקות על טורבו וקצת יותר אם אין לכם טורבו. העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש. שימו לב- אם דקרתם חתיכת שוקולד, תחפשו מקום אחר לדקור.

בתיאבון!
איך להכין אוזני המן טבעוניות?


הנה מתכון לאוזני המן טבעוניות:

המצרכים לבצק:
==========
1/2 כוס קמח

2 כפות טחינה גולמית מלאה

2 כפות שמן קוקוס נוזלי

2 כפות רסק תפוחים ללא סוכר וללא תוספים

2 כפות מייפל אורגני

1/4 כפית שטוחה סודה לשתייה

כפית חומץ

מצרכים למלית:
=========
4 תמרים מזן מג'הול עסיסיים מאוד

כ-10 שקדים

מעט קינמון


אופן ההכנה:
========

1. טוחנים יחד את כל החומרים של המלית ומניחים בצד.

2. מערבבים את כל החומרים לבצק.

3. קורצים כדור יםבגודל פינג-פונג, משטחים על כף היד. מניחים במרכזם מעט מתערובת המלית, מקפלים ל"אוזן" ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות רבע שעה.

בתיאבון!

אילו מזונות עשירים בסידן ואינם מכילים חלב?



אנשים הנמנעים ממוצרי חלב מסיבות רפואיות או אידיאולוגיות יכולים לצרוך סידן מהמזונות הבאים:

תרד

כרוב

עלי לפת

עלי סלק

במיה

ברוקולי

ארטישוק

בצל ירוק

סלרי

כרוב ניצנים

חסה

אספרגוס

קולרבי

עגבניות

דלעת

מיץ גזר

לוביה

שעועית

חומוס

אפונה

עדשים

סויה

חלב סויה

גבינת סויה

טופו

מיסו

פפאיה

תפוזים

צימוקים

תאנים מיובשות

משמשים מיובשים

אשכולית

אוכמניות

שקדים

אגוזי ברזיל

אגוזים

פיסטוק

טחינה (עדיף משומשום מלא)

חלבה

שעורה

שיבולת שועל

דגני בוקר מועשרים בסידן
איך להכין קדירת עדשים ושעועית?


הנה מתכון להכנת קדירת עדשים ושעועית:

המצרכים:
========
3 בצלים לבנים פרוסים דק

1/2 שקית (500 גרם) עדשים ירוקות, מושרות כשעה במים

3 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות גדולות או 1 תפוח אדמה גדול

1 קופסת (420 גרם) שעועית ברוטב עגבניות או 400 גרם שעועית מושרית במים למשך לילה

1 קופסת (260 גרם) רסק עגבניות

מים לכיסוי התבשיל

שמן לטיגון

1 כפית כמון

מלח, פלפל


אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את הבצל בסיר גדול עד להזהבה, כ-10-15 דקות.

2. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים יחד עם הבצל למשך 10 דקות תוך כדי ערבוב.

3. מוסיפים את העדשים ואת הכמון ומערבבים היטב.

4. מוסיפים את השעועית, מוסיפים מים עד לכיסוי בגובה של 2 ס"מ מעל לתבשיל.

5. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד להטעמה מלאה של רסק העגבניות במים.

6. מבשלים על אש נמוכה למשך כשעתיים עד לריכוך מלא של העדשים.

הערות:
=====
- אפשר וכדאי להנביט את העדשים יום קודם.

- אפשר להחליף חלק מהעדשים הירוקות בעדשים שחורות.

- אפשר להחליף חלק מהעדשים בחיטה או גריסים.
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית ללא שמן?



הנה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית ללא שמן:

מצרכים ל-8-10 ריבועים נדיבים בתבנית אובן 25X25:
=======================================
100+50 גרם שוקולד מריר

גביע אלפרו ווניל

1/2 כוס סוכר חום + כף אחת (120 גרם)

3/4 כוס רסק תפוחים (רסק משלושה תפוחים בינוניים=180 גרם)

כף גדושה אבקת קקאו (10 גרם)

חצי כפית מלח (3 גרם)

חצי כפית סודה לשתייה

3/4 כוס קמח (110 גרם)

אופן ההכנה:
==========
1. שוברים 100 גרם מהשוקולד לקוביות בקערה חסינת חום.

2. מוסיפים מעדן ווניל, ומחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות רק עד שהתערובת מתרככת ונוצר קרם שוקולד (נזהרים מחימום יתר).

3. מערבבים פנימה סוכר ורסק התפוחים, ומערבבים היטב לתערובת חלקה.

4. מערבבים בקערה נפרדת מלח, סודה לשתייה, קמח וקקאו.

5. מערבבים את התערובת היבשה עם הרטובה לבלילה חלקה (לא לערבב ערבוב יתר).

6. מפזרים את יתרת השוקולד (50 גרם) למעלה כדי שישקע חלקית.

7. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 17-20 דקות לגובה בלילה של ס"מ, ו-20 דקות לגובה 2 ס"מ.

8. מצננים לחלוטין לפני שאוכלים.


גיוונים:
======
להחליף 50 גרם סוכר ב-50 גרם נוגט
איך להכין עוגת שוקולד עם ריבה טבעונית?



הנה מתכון לעוגת שוקולד עם ריבה טבעונית של שרונה:

חומרים יבשים:
============
1 כוס סוכר (200 גרם) אם לא רוצים להשתמש בריבה, יש להגדיל את הכמות לכוס וחצי סוכר (300 גרם).

1 כוס גדושה קקאו (80 גרם)

½4 כוסות קמח מנופה (630 גרם) אפשר מלא או לבן או שילוב

שקית אבקת אפיה (10 גרם)

2 כפיות סודה לשתיה (15 גרם)

כפית מלח (6 גרם)


חומרים רטובים:
============
½ כוס רסק תפוחים (140 גרם רסק משני תפוחים גדולים)

½1 כוסות חלב סויה (360 גרם)

½ כוס שמן (110 גרם)

¾ כוס קרם קוקוס (180 גרם)

2 כפיות תמצית וניל

כוס מים רותחים (240 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. חומרים יבשים מערבבים לחוד, רטובים מקציפים לחוד (ללא המים הרותחים).

2. מערבבים במיקסר או ביד את שתי התערובת עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מרתיחים מים, מוסיפים בהדרגה תוך ערבול. מערבלים עד שנבלע בתערובת.

4. התערובת אמורה לצאת כמו קרם סמיכה ולא מימית. אם יוצאת מימית להוסיף עוד קמח.
יוצקים לתבנית משומנת, אפשר בתבנית 26 ואז העוגה יוצאת גבוהה מאוד, ואפשר גם בתבנית 28.

5. אופים בחום 170 מעלות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים (כ-45-50 דקות פחות או יותר תלוי בתבנית).


מילוי ריבה:
=========
1. כשמתקרר חוצים ומורחים ריבה (לדעתי הריבה הכי מתאימה היא ריבת שזיפים). במקום ריבה, אפשר למרוח קרם נוגט (60 גרם חלב סויה, 40 גרם נוגט ו-100 גרם שוקולד מריר)
ציפוי (אופציה).

2. ממסים 80 גרם חלב סויה (⅓ כוס) עם 100 גרם שוקולד מריר.

3. מערבבים היטב, מחכים שיתקרר מעט ואז מצפים את העוגה.
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית?


הנה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית המתאים לתבנית אינגליש-קייק אחת:

חומרים יבשים:
===========
190 גרם קמח (1.5 כוסות)

200 גרם סוכר (1 כוס)

3 גרם מלח (1/2כפית)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)


חומרים רטובים:
============
8 גרם תמצית וניל (1.5 כפיות)

80 גרם שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס)

15 גרם חומץ לבן או חומץ תפוחים (1 כף)

240 גרם מים חמים (1 כוס)


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את החומרים היבשים.

2. להוסיף את החומרים הרטובים ולערבב.

3. לאפות 30-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש.

זיגוג שוקולד:
==========
30 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)

10 גרם קקאו (2 כפות)

מעט תמצית וניל

1 כף מיץ תפוזים או מיץ לימון (אם מוסיפים קקאו, יש להוסיף עוד חצי כף), אם רוצים זיגוג לבן, אפשר להשמיט את הקקאו. ניתן לעשות זיגוג בשני צבעים.

את הזיגוג יש לעשות כאשר העוגה קרה.

גיוונים:
======
- להחליף חצי מכמות השמן בכמות זהה של מרגרינה כדי לקבל עוגה יותר יציבה ופחות
- אגוזים.

- להוסיף תפוחים וקינמון.

- לפזר 100 גרם (חצי כוס) שוקולד צ'יפס או מטבעות שוקולד מריר מלמעלה או בתוך העוגה.
- ניתן להחליף את הקקאו בקמח כדי לקבל עוגה לבנה.

- ניתן לשפוך רוטב מייפל מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור. (30 גרם מים רותחים עם 30 גרם מייפל).

- ניתן לשפוך רוטב רום מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור. (20 גרם מים רותחים עם 20 גרם סוכר עם 20 גרם רום).

- להחליף את המים במיץ תפוזים כדי לקבל עוגת שוקולד תפוז. להוסיף גרידת תפוז. להוסיף מספר טיפות שמן אתרי תפוז.

- להחליף את החומץ בחומץ בלסמי כדי לקבל טעם יותר מורכב.

- ניתן להוסיף חצי כפית קפה נמס למים החמים.
איך להכין עוגת דלעת טבעונית?



הנה מתכון לעוגת דלעת טבעונית:

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):
===================================
125 גרם רסק תפוחי עץ (2 תפוחים בינוניים)

250 גרם סוכר (¼1 כוסות)

150 גרם שמן קנולה (¾ כוס)

200 גרם קמח לבן (½1 כוסות פחות כף)

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון טחון

קורט אגוז מוסקט טחון

350 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפייה (2-3 כוסות דחוסות)

70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים

לסירופ:
======
1/4 כוס מים (50 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש-קייק קטנות או אחת גדולה במעט שמן קנולה.

2. מערבבים רסק תפוחים וסוכר במיקסר עד שהסוכר נבלע ברסק.

3. מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.

4. מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הנוזלים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

5. מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.

6. יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת.

7. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15-30 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.

8. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.

מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.
איך להכין מאפינס שוקולד טבעוני?



הנה מתכון ל-12 יחידות מאפינס שוקולד טבעוני:

המצרכים:
========
כוס וחצי קמח (210 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

6 כפות קקאו (30 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)

חצי כפית מלח (2 גרם)

כף חומץ (15 גרם)

רבע כוס שמן (50 גרם)

כפית תמצית וניל

כוס מים (240 גרם)

חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר (100 גרם)

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפייה ומלח.

2. מוסיפים את השמן, תמצית הווניל, החומץ והמים ומערבבים.

3. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מעבירים את התערובת לתבנית למאפינס (ממלאים עד לשלושת רבעי כל שקע), ואופים כ-20 דקות.

בתיאבון!


איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות?


הנה מתכון להכנת 11 עוגיות שוקולד צ'יפס גדולות טבעוניות:

חומרים יבשים:
============
כוס קמח לבן או מלא או שילוב (140 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתייה (2 גרם)

קורט מלח

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)


חומרים רטובים:
============
1/2 כוס סוכר חום + כף (120 גרם)

3 כפות שמן (45 גרם)

2 כפות חלב סויה (30 גרם)

1 כף פשתן טחון (10 גרם)

תמצית ווניל


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את התנור ל-175 מעלות.

2. לערבב את החומרים היבשים בקערה.

3. לערבב היטב את החומרים הרטובים בקערה גדולה אחרת.

4. לשפוך את קערת היבשים לקערת הרטובים.

5. לערבב עם כף, רק עד שמתאחד ולא יותר. מתקבל בצק נוקשה.

6. אם הבצק לא מתאחד ונשארים פירורים, אפשר להוסיף עוד כף חלב סויה עד שהבצק מתאחד.

7. בעזרת כף גלידה יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית במרווחים.

8. אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות תפוחות וזהובות.


גיוונים:
======
אגוזי מלך, פקאן, לוז, קליפת תפוז, צימוקים

בתיאבון!
איך להכין חטיף אנרגיה בבית?



הנה מתכון להכנת חטיף אנרגיה בבית:

המצרכים:
========
3 כוסות פצפוצי אורז

1/2 כוס שומשום

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס סילאן או דבש

1/2 כוס סוכר חום

מעט קינמון

גיוון: אגוזים, קוקוס, צימוקים


אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול, רחב ויבש שחומם מספר שניות קולים את השומשום כשתי דקות תוך כדי ערבוב.

2. מוסיפים לסיר את הטחינה, הסילאן, הסוכר והקינמון.

3. מבשלים על אש בינונית כשלוש דקות או עד שהתערובת חלקה.

4. מסירים מהאש ומוסיפים מיד את פצפוצי האורז.

5. מעבירים לתבנית ומשטחים.

6. ממתינים 10-15 דקות וחותכים לריבועים או מלבנים לפי הגודל הרצוי.

7. עוטפים כל חתיכה בניילון נצמד ושומרים במקרר.
איך להכין סלט שורשים?


הנה מתכון קל וטעים לסלט שורשים:

המצרכים:
========
1 קולרבי קלוף

4 שומר שטופים ללא הענפים

4 צנוניות קטנות חתוכות לעיגולים קטנים

1 צרור אורוגולה או רוקט גדול

2 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס גס


מצרכים לרוטב:
============
1/4 כוס שמן זית

4 כפות מיץ לימון

1/2 שן שום קצוצה

1/2 כפית מלח אטלנטי

להגשה:
=======
שקדים מולבנים פרוסים וקלויים עד קבלת גוון זהוב


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל-200 מעלות.

2. לפרוס 3 יחידות שומר לשמיניות ולהכניס לתנור עם שמן הזית והמלח עד לריכוך במשך חצי שעה עד 40 דקות.

3. לפרוס את השומר הנוסף לחצאי עיגולים דקים מאוד.

4. לפרוס את הקולרבי לרבעים דקים מאוד.

5. מערבבים בקערה את השומר הצלוי, השומר הטרי, הצנונית, הקולרבי והאורוגולה.

6. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים אותו על הסלט.

7. מפזרים את השקדים ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין מרק דלעת טבעני לקובה?



הנה מתכון טבעוני למרק דלעת טבעוני לקובה:

המצרכים:
=========
3 כפות שמן זית

1 בצל

500 גרם דלעת

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף בהרט

1/2 כף פפריקה

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון

כף סוכר חום


אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני (הכי קל פשוט לפרוס לפרוסות, ללחוץ ולשחרר את הטבעות).

2. קוצצים את הדלעת לרצועות בעזרת סכין או מעבד מזון.

3. מטגנים את הבצל והדלעת בשמן זית.

4. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

5. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים אותן עוד כ-20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון ומוסיפים כף סוכר.

8. מגישים חם.

בתיאבון!

קרדיט לאורן גולדפינגר
איך להכין המבורגר פטריות?
איך להכין עוגת גבינה טבעונית לשבועות?
איך להכין עוגת פרג ואגסים טבעונית?
איך להכין פלאפל לוביה וקצח?
איך להכין עוגת סולת, קוקוס תפוז טבעונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.