» «
המבורגר
איך להכין המבורגר טבעוני?


הנה מתכון להמבורגר טבעוני:

המצרכים:
=========
2 כוסות קינואה אדומה

2 בצלים קצוצים

500 גרם פטריות פורטובלו קצוצות דק

3 שיני שום

חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

1/2 כוס קוואקר

5 כפות פירורי לחם חיטה מלאה

2 כפות שמן זית

מלח, פפריקה, כמון, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הקינואה לפי הוראות ההכנה.

2. קוצצים את הבצל, הפטריות והשום ומטגנים בשמן הזית.

3. את הקוואקר מערבבים בכוס מים רותחים וממתינים מספר דקות.

4. מערבבים את תערובת הירקות המטוגנים עם הקינואה המבושלת ומוסיפים את הקוואקר המושרה, פירורי הלחם הפטרוזיליה והתבלינים.

5.מעבירים את כל המצרכים הכול לבלנדר לטחינה גסה.

6. יוצרים מהתערובת המבורגרים או קבבים ומעבירים לאש.
עוגת אגסים
איך להכין עוגת אגסים לטבעונים?


כך מכינים עוגת אגסים לטבעוניים:


המצרכים:
========
6 אגסים פרוסים דק

1/3 כוס שמן (70 גרם)

60 גרם רסק תפוחי עץ (תפוח בינוני אחד)

1/2 כוס סילאן (140 גרם)

1 כפית מיץ לימון

1/2 כוס סוכר דמררה או מוזהב (100 גרם) (או להחליף בחמישה תמרים מגלענים וקצוצים)

2 כוסות קמח מנופה, או 1 כוס קמח מלא ו-1 כוס קמח לבן (280 גרם)

1 כוס אגוזי מלך קצוצים (100 גרם)

3/4 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
=========
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה בגודל 20X30 ס"מ.

- מערבבים בקערה את החומרים הרטובים –שמן, סילאן סוכר חום, רסק תפוחים ומיץ לימון. אם משתמשים בתמרים במקום סוכר, יש לטחון בעזרת מעבד מזון או בלנדר מוט.

- מוסיפים את האגסים.

- בקערה שנייה מנפים את החומרים היבשים ומערבבים.

- מערבבים את התערובת היבשה עם הרטובה ומעבירים לתבנית. מתקבלת עיסה נוקשה.

- אופים 40-50 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.

בתיאבון!
עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד תפוז טבעונית?
איך מכינים עוגת שוקולד תפוז?


הנה מתכון להכנת עוגת שוקולד תפוז טבעונית:

המרכיבים (מתאים לתבנית אינגליש קייק):
===============================
190 גרם קמח מלא (½1 כוסות)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)

½ כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)

קורט מלח

1 כוס חלב סויה (240 גרם)

1/2 כפית תמצית תפוז

1/2 כוס שמן (100 גרם)

1 מעדן אלפרו ווניל

גרד מחצי תפוז


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערת מיקסר את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפייה, המלח והשקולד צ'יפס.

3. מערבבים בקערה נפרדת את חלב הסויה, עם השמן, תמצית התפוז, הגרד והמעדן.

4. מאחדים את שתי התערובות ומערבבים.

5. אופים כ-35 דקות או עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי.


גיוונים:
======
1. להחליף תמצית וגרד תפוז בתמצית ווניל כדי לקבל עוגת ווניל.

2. עוגת שיש מתקבלת אם מכינים בלילת ווניל, מוציאים שליש (300 גרם) ומערבבים אותו עם הקקאו. שופכים את התערובת החומה, ומעליה את התערובת הלבנה. מערבבים מעט את שתי התערובות כדי לקבל פסי שיש.

3. אפשר להשמיט את השוקולד והקקאו (להוסיף 25 גרם קמח) ולשים למעלה פירות קיץ חתוכים כדי לקבל עוגת פירות.
עוגיות פרג
איך להכין עוגיות פרג טבעוניות?


הנה מתכון של יעל גרטי לעוגיות פרג טבעוניות, כפי שפורסם בגיליון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים ל- 23-25 עוגיות גדולות:
=========================
1/2 כוס פחות כף (75 גרם) שמן קוקוס בטמפרטורת החדר

2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר

1 כף שטוחה רסק תפוחים ללא תוספת סוכר

1 כף טחינה גולמית

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

3 כפות שטוחות (20 גרם) פרג שלם

1 כפית אבקת אפייה

1/8 כפית מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה (אפשר להסתפק בתבנית אחת, אך העוגיות עלולות להידבק זו לזו).

2. מחממים את שמן הקוקוס במשך 30 שניות במיקרוגל, להמסה מלאה (אם צריך - מחממים עוד קצת ומערבבים).

3. מוסיפים לקערת השמן את אבקת הסוכר, רסק התפוחים, הטחינה וקליפת התפוז וטורפים עד לקבלת נוזל אחיד וחלק, ללא גושים.

4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הפרג, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לקערת השמן ומערבבים במרית, רק עד שמתקבל בצק אחיד, ולא יותר.

5. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-2.5 ס"מ ומניחים בתבנית במרווח של כ-4 ס"מ זה מזה.

6. אופים כ-10 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים, מוציאים, מצננים כשעה ומגישים.

שומרים עד ארבעה ימים בכלי סגור בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא ומוצאים חצי שעה לפני ההגשה.

טבעונות

עוגת שזיפים
איך להכין טארט שזיפים כפרי טבעוני?



הנה מתכון להכנת טארט שזיפים כפרי טבעוני:

מצרכים למילוי:
============
בערך 500 גרם פרי מגולען וחתוך גס

2 כפות גדושות ריבה איכותית (40 גרם)

2 כפות סוכר (25 גרם)

בצק:
====
100 גרם מחמאה או שמן קוקוס

1/4 כוס קמח אגוזי לוז (40 גרם)

½1 כוסות קמח (210 גרם, אפשר חצי מלא, חצי לבן או הכל מלא)

4 שקיות סוכר ווניל

קורט מלח

קורט קינמון

כף מים קרים לפי הצורך


אופן ההכנה:
==========
- בפוד-פרוססור עם להב המתכת מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח אגוזי לוז, קמח, סוכר, מלח ומחמאה. ערבוב קצר בכדי שיישארו גושי מחמאה נראים לעין.

- מוסיפים את המים ומעבדים על-ידי פולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית. לא לעבד יותר מדי!

- בכדי לבדוק האם יש מספיק מים לוקחים מעט מהתערובת ולוחצים אותה ביד. אם היא נדבקת לבצק זה מצוין. אם לא, מוסיפים כפית או שתיים של מים.

- מעבירים את הפירורים למשטח נקי ומאגדים אותם לכדור בצק. מקררים כחצי שעה במקרר.

- מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה ומעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. מקררים שוב חצי שעה במקרר.

- קחו בחשבון שהדפנות מתקפלות פנימה, כך שהבצק יכול בשלב הזה להיות רחב מהתבנית בכ-5-10 סנטימטר.

- מורחים את הריבה במרכז הבצק כ-5 סנטימטר מהצדדים ומפזרים מעל את הפרי.

- זורים כף הסוכר על הפירות ומערבבים.

- מקפלים את שולי הבצק הנקיים כלפי פנימה ומהדקים בעדינות על מנת שלא יפתחו.

- מורחים את דפנות הבצק במעט מים, ומפזרים מעל את כף הסוכר הנותרת. זה ייתן תוספת קראנצ’ית לדפנות.

אופים כ- 60 דקות ב-180 מעלות או עד שהבצק משחים.

בתיאבון!

מרקים
איך להכין מרק חומוס טבעוני לקובה?



הנה מתכון טבעוני למרק חומוס לקובה:

המצרכים:
======
כוס גרגירי חומוס מושרים

3 כפות שמן זית

1 בצל

2 תפו"א קטנים

חופן גבעולי סלרי

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף כורכום

כף חוויאג' למרק

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון


אופן ההכנה:
========
1. משרים את גרגירי החומוס במים ללילה, שוטפים ומסננים.

2. קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים גבעולי סלרי וחומוס.

3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים בכורכום, חוויאג', מלח ופלפל.

5. מבשלים כשעה עד שהחומוס מתרכך.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים כ- 20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון.

8. מגישים חם.


בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
קציצות
איך להכין קציצות קינואה עם עדשים וסלק?


הנה מתכון להכנת קציצות קינואה עם עדשים וסלק:


המצרכים:
======
1 כוס קינואה לבנה

1/2 כוס עדשים אדומות (לא שטופות)

2.5 כוסות מים

1 סלק בינוני, מקולף ומרוסק דק במגררת או במעבד מזון

2 כפות טחינה גולמית

1 כף שמן זית

1-2 שיני שום כתושות או לפי הטעם

מלח, פלפל, כורכום, כמון

אם מטגנים – מעט שמן לטיגון

אם אופים – מעט שמן זית או שמן אחר


אופן ההכנה:
===========
1. מכניסים לסיר קינואה, עדשים ומים. כשהתערובת רותחת, מבליעים בעזרת כף את הקצף פנימה, מחלישים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כ-20 דקות, עד שהמים נספגים והעדשים והקינואה רכות. מצננים.

2. מוסיפים לתערובת את יתר המרכיבים (פרט לשמן שנועד לטיגון או לאפייה) ומערבבים היטב. טועמים לבדוק את התיבול.

3. מכאן אפשר להחליט אם לטגן או לאפות:
טיגון: מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי נגד הדבקה. יוצרים כדורים בגודל של אגוז מלך, משטחים אותם ומטגנים טיגון קצר משני הצדדים. החלק החיצוני צריך להיות זהוב ופריך והתוך רך.
אפייה: מברישים תבנית בשמן. יוצרים קציצות שטוחות ומניחים על התבנית ומברישים בשמן מלמעלה. אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה, כ-20 דקות. הופכים ואופים עוד כמה דקות עד להזהבת הצד השני.

4. גיוונים: מי שלא אוהב סלק יכול להמיר אותו בכמות מקבילה של גזר, סלרי, שורש פטרוזיליה או להשתמש בתערובת שורשים. ניתן להוסיף לתערובת בצל מטוגן.

בתיאבון!

קרדיט לשחר שילוח
עוגת פירות
איך להכין עוגת פירות קיץ טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת פירות קיץ טבעונית:

חומרים יבשים:
===========
210 גרם קמח רגיל (½1 כוסות)

70 גרם סוכר חום בהיר (⅓ כוס)

10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)

1/4 כפית מלח

חומרים רטובים:
============
180 גרם רסק תפוחים

120 גרם חלב סויה (½ כוס)

80 גרם שמן (⅓ כוס)

לפיזור למעלה:
===========
10 שזיפים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

2 כפות גדושות סוכר חום בהיר

רבע כפית קינמון

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24, או תבנית אינגליש.

2. מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה.

3. טורפים רסק תפוחים וחל"ס בקערה נפרדת, מוסיפים שמן ומערבבים.

4. מאחדים את שתי הקערות ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

5. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, מפזרים מעל את קוביות השזיפים וזורים סוכר וקינמון באופן שווה.

6. אופים 50-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.

גיוון:
===
מחליפים את השזיפים בארבעה תפוחים, אגסים, אפרסקים או נקטרינות.


עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית ללא סוכר וללא גלוטן?



הנה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית ללא סוכר וללא גלוטן עבור תבנית אינגלישקייק:

תערובת תמרים:
============
250 גרם מים (כוס)

400 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (35-40 תמרים גדולים)

1/2 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)


מצרכים יבשים:
============
190 גרם קמח (½1 כוסות)

1/2 כוס קמח אורז מלא (70 גרם)

1/2 כוס קמח סורגום או דוחן (60 גרם)

1/4 כוס קמח טפיוקה (30 גרם)

1/4 כוס קמח תפוחי אדמה (30 גרם)

3 גרם מלח (½ כפית)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)


מצרכים רטובים:
=============

8 גרם תמצית וניל (½1 כפיות)
80 גרם שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס)
15 גרם חומץ לבן או חומץ תפוחים (1 כף)
120 גרם מים רותחים (1/2 כוס)


אופן הכנה:
=========
- מביאים לרתיחה את המים והתמרים. מכפים את הקצף. מוסיפים את הסודה לשתייה.

- ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).

- כאשר התערובת מתקררת, מרסקים אותה בעזרת בלנדר מוט.

- לערבב רטובים ולהוסיף את תערובת התמרים.

- לערבב את היבשים.

- לאחד בין שתי התערובות.

- לאפות 30-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש.

בתיאבון!
איך להכין ירקות צלויים בטחינה?



כך מכינים ירקות צלויים בטחינה:

המצרכים:
=======
4 פלפלים אדומים

1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים

1 חציל בלאדי

1 פלפל צ'ילי ירוק

1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים

10 עלי בזיליקום מופרדים


להגשה:
======
4 כפות טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד טרי

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את כל הירקות לאחר שהם נשטפו היטב ויובשו וצולים היטב על הגריל עד שהם צלויים היטב.

2. מקלפים את הפלפל והחציל ומערבבים אותם יחד עם שאר הירקות הצלויים בקערה.

3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

4. מזלפים טחינה מעל ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין תבשיל בורגול ועדשים?


הנה מתכון להכנת בורגול ועדשים של אהרוני, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2015:

המצרכים:
========
1.5 כוס בורגול עבה

5 כפות שמן זית

1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות של קצת יותר מסנטימטר

1 בצל סגול קצוץ

2 כפיות זרעי כמון שלמים

1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק

1 כף סוכר חום

2 כוסות גרגרי לימון מעורבב עם כפית שטוחה כורכום

1/2 כוס צימוקים מושרים במיץ לימון

3 בצלים ירוקים קצוצים

1/2 כוס כוסברה קצוצה


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את הבורגול בהרבה מי ברז לשעה. מסננים היטב וסוחטים מעט.

2. מבשלים את העדשים במים רותחים כ-20 דקות עד שהן עשויות. מסננים.

3. מחממים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מוסיפים את הדלורית. ממליחים, מפלפלים ומטגנים 7-8 דקות עד להשחמה.

4. מוסיפים את הבצל, הכמון והפלפל החריף וממשיכים לטגן עוד שתי דקות.

5. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כשתי דקות.

6. מוסיפים את הבורגול, מלח ופלפל ומערבבים שתי דקות.

7. מוסיפים את העדשים המבושלות ואת גרגרי החומוס וממשיכים לערבב שתי דקות.

8. מוסיפים את תערובת מיץ הלימון ואת הצימוקים ומערבבים היטב.

9. מכבים את האש, מערבבים פנימה את הבצל הירוק והכוסברה ומגישים.

בתאבון!
איך להכין עוגת סולת, קוקוס תפוז טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת סולת, קוקוס ותפוז על פי העוגות של מאשה לשתי תבניות אינגלישקייק קטנות:

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1 כוס קמח מלא, מנופה (125 גרם)

1 כוס סולת (175 גרם)

1 כוס קוקוס (70 גרם)

1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)

1/2 כוס צימוקים (50 גרם)

1/2 כוס אגוזי מלך (50 גרם)


לעבד למשחה חלקה במעבד מזון או בלנדר-סטיק:
====================================
300 גר טופו רך (אפשר להחליף ב-200 גרם רסק תפוחים - רסק מ-3 תפוחים)

1 כוס מיץ תפוזים סחוט (240 גרם)

גרד מתפוז אחד

⅓1 כוס סוכר חום (240 גרם)

2/3 כוס שמן (130 גרם)

אפשר להוסיף את כל הפאלפ של התפוזים אם סוחטים לבד ובתנאי שמוציאים את הגרעינים...

לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב-180 מעלות, עד שקיסם שמוכנס לעוגה, יוצא יבש, או עם מעט פירורים לחים.

אפשר ומומלץ להכין סירופ:
====================
1/4 כוס מים (60 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

לבשל עד שמסמיך מעט ולצקת על העוגה החמה כשהיא יוצאת מהתנור.

בתיאבון!
איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?



סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר כל הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:

מספר עלי חסה

עגבניות

מלפפונים

גמבה

גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד

פטרוזיליה

נבטי בזיליקום

גרעיני חמנייה

צ'יה ו/או קצח

אפשרות: בצל לבן או סגול

לימון בנדיבות

אפשרות: שמן זית

אפשרות: מלח או מלח מתובל


אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.

איך להכין המבורגר פטריות?


הנה מתכון להכנת המבורגר פטריות:

המצרכים:
========
5 יחידות פטריות פורטובלו, קצוצות

שתי סלסלות פטריות שמפיניון, קצוצות

3 בצלים בינוניים קצוצים

1/2 כוס סולת

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

כפית מלח


אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הבצל עד להזהבה.

2. מאדים את הפטריות ומטגנים במשך כ-15 דקות. מניחים במסננת להגרת הנוזלים.

3. בקערה מניחים את הפטריות והבצל ומערבבים עם הסולת.

4. אפשר להוסיף מעט מים כדי שהתערובת תתגבש ותהפוך אחידה. מתבלים במלח ופלפל. מצננים למשך כשעה.

5. יוצרים קציצות דחוסות ומטגנים במעט שמן זית מכל צד על אש בינונית, למשך כ-3-4 דקות.

בתיאבון!
איך להכין עוגה בחושה טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגה בחושה טבעונית לתבנית אינגליש-קייק:

המצרכים:
=======
יבשים:
------------
220 גרם קמח (¾1 כוסות)

1/2 כוס + 2 כפות סוכר חום (140 גרם)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

קורט מלח


רטובים:
---------------
1 כוס חלב סויה (240 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

1 מעדן אלפרו ווניל


אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערת מיקסר או ביד את החומרים היבשים.

3. מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים.

4. מאחדים בעזרת מיקסר או ביד את שתי התערובות. לא צריך לערבב הרבה - כמה שפחות יותר טוב.

5. אופים כ-35 דקות עד שסכין שמוכנס לעוגה יוצא כמעט יבש לגמרי (כלומר אפשר פירורים לחים אבל אם הוא יוצא עם פס רטוב אז צריך עוד אפייה).


גיוונים:
=====
עוגת שוקולד:

להוריד רבע כוס קמח (30 גרם=4 כפות) ולהוסיף לתערובת החומרים היבשים:
1/2 כוס שוקולד צ'יפס (100 גרם)
25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)

עוגת תפוז או עוגת שוקולד תפוז:
יש להוסיף 1/2 כפית תמצית תפוז וגרד מחצי תפוז

עוגת פירות:

להכין בלילה לבנה (ללא שוקולד) ולהוסיף פירות קיץ (משמשים, שזיף, אפרסק) חתוכים מלמעלה. בשעת האפייה הפירות ישקעו, כך שלא צריך להשקיע אותם בבלילה.
אפשר להוסיף מעט קינמון ואגוז מוסקט.

עוגת שיש:

עוגת שיש מתקבלת אם מכינים בלילת ווניל, מוציאים שליש (300 גרם) ומערבבים אותו עם הקקאו. שופכים את התערובת החומה, ומעליה את התערובת הלבנה. מערבבים מעט את שתי התערובות כדי לקבל פסי שיש.

מייפל אגוזים מקורמלים:

להוריד שתי כפות סוכר (30 גרם) מהמתכון.

לקרמל 150 גרם אגוזים עם 50 גרם סוכר.

לאחר שהאגוזים התקררו, לגרוס אותם במעבד מזון.

חצי מתערובת האגוזים להוסיף לבלילה וחצי לפזר למעלה.

לאחר האפייה לשפוך 60 גרם מייפל (4 כפות) על העוגה החמה.


רום קוקוס אגוזים:

להוסיף 100 גרם קוקוס, 50-100 גרם אגוזים ותמצית רום.

להוסיף עוד חצי כוס נוזלים כדי לא לייבש את הבלילה עם הקוקוס.

בתיאבון!
איך להכין פלאפל לוביה וקצח?


הנה מתכון להכנת פלאפל לוביה וקצח:

המרכיבים (לכמות של 25-30 כדורים):
=====================
2 כוסות לוביה לאחר השריה במים למשך הלילה

חצי כוס קמח חומוס

1 כף קמח כוסמין / קמח מלא

כף קצח

4 שיני שום

1 בצל יבש

1 כוס פטרוזיליה / כוסברה קצוצה

חצי כפית זרעי כמון

כף טחינה מלאה

מלח ים

פלפל גרוס

מעט מים


אופן ההכנה:
==========
1. מסננים את הלוביה ממי ההשריה.

2. מניחים את הלוביה עם אצת הקומבו בסיר בינוני, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות עד שהלוביה מתרככת מעט.

3. מסננים ומעבירים למעבד מזון.

4. טוחנים ומוסיפים בהדרגה את שאר המרכיבים בסדר הבא: שיני שום, בצל, כמון, מלח ופלפל, טחינה ו-1/2 כוס מהפטרוזילה (יתכן שיהיה צורך להוסיף כמה כפות מים).

5. מוסיפים את קמח החומוס, שאר הפטרוזיליה והקצח. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ביד או בעזרת כף ומסדרים על נייר אפייה משומן בשמן זית.

6. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך 30-40 דקות.

בתיאבון!

קרדיט לחן וינשטיין
איך להכין קטשופ בבית?



הנה מתכון להכנת קטשופ עצמית:

המצרכים:
========
1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות מאוד, רצוי מזן "תמר"

צרור עלי תימין

1 כף שמן זית

1 כפית פלפל שחור גרוס

מלח

1 כף חומץ יין אדום

2 כפיות סוכר

מעט טבסקו (לא חובה)


אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את העגבניות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתבלים בשמן זית, עלי תימין, מלח ופלפל שחור.

2. אופים כ-3 שעות בתנור שחומם ל-110 מעלות.

3. מעבירים את העגבניות למעבד מזון, מוסיפים סוכר וחומץ וטוחנים. מי שרוצה יכול להעביר דרך מסננת דקה לקבלת מחית חלקה. חובבי החריף יכולים להוסיף מעט טבסקו.

בתיאבון!


איך להכין עוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן?



הנה מתכון לעוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן:

מצרכים יבשים:
============
שני שליש כוס קמח אורז מלא (90 גרם)

שני שליש כוס קמח סורגום או דוחן (80 גרם)

שליש כוס קמח טפיוקה (40 גרם)

שליש כוס קמח תפוחי אדמה (40 גרם)

כפית קסנטן-גאם

שלושת רבעי כוס כוס סוכר (150 גרם) או 20 תמרים מג'הול (200 גרם אחרי גילעון) או שילוב
10 גרם אבקת אפייה (שקית)

חצי כפית סודה לשתייה

קורט מלח

כפית קינמון


מצרכים רטובים:
=============
2 בננות מעוכות היטב

חצי כוס מים רותחים (100 גרם)

שליש כוס שמן (70 גרם)

כף וחצי מיץ לימון (או חומץ תפוחים)

כוס גזר מגורר (3-4 גזרים בינוניים)

חצי כוס אגוזים קצוצים

חצי כוס צימוקים


אופן ההכנה:
==========
לערבב חומרים יבשים, להוסיף את הרטובים ולאפות בחום בינוני כ-40 דקות עד שעה.

בתיאבון!
איך להכין גליל תמרים טבעוני?


הנה מתכון להכנת גליל תמרים טבעוני?

המצרכים:
========
1 חבילה 500) גרם) תמרים מגולענים בוואקום

50 גרם משמש מיובש קצוץ גס

50 גרם חמוציות מיובשות

50 גרם קשיו (לא קלויים ולא מומלחים)

50 גרם אגוזי מלך

50 גרם אגוזי לוז

50 גרם אגוזי פקאן

50 גרם שקדים מולבנים

50 גרם פיסטוק

1 כף גדושה צימוקים

1 כף גרידת לימון

2 כפות שומשום

חצי כפית קינמון

קוקוס/אגוזים/שקדים טחונים לגלגול


אופן ההכנה:
==========
1. לרכך את התמרים במיקרו בפולסים קצרים.

2. לערבב יחד את כל החומרים לעיסה אחידה במהירות נמוכה במיקסר או בעזרת כפפות.

3. לגלגל לצורת גליל, לגלגל בקוקוס ולהכניס להקפאה לשעה ואז לפרוס לפרוסות דקות.

בתיאבון!
איך להכין אוזני המן טבעוניות?


הנה מתכון לאוזני המן טבעוניות:

המצרכים לבצק:
==========
1/2 כוס קמח

2 כפות טחינה גולמית מלאה

2 כפות שמן קוקוס נוזלי

2 כפות רסק תפוחים ללא סוכר וללא תוספים

2 כפות מייפל אורגני

1/4 כפית שטוחה סודה לשתייה

כפית חומץ

מצרכים למלית:
=========
4 תמרים מזן מג'הול עסיסיים מאוד

כ-10 שקדים

מעט קינמון


אופן ההכנה:
========

1. טוחנים יחד את כל החומרים של המלית ומניחים בצד.

2. מערבבים את כל החומרים לבצק.

3. קורצים כדור יםבגודל פינג-פונג, משטחים על כף היד. מניחים במרכזם מעט מתערובת המלית, מקפלים ל"אוזן" ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות רבע שעה.

בתיאבון!

איך להכין ממרח טופו בעשבי תיבול?


הנה מתכון להכנת טופו בעשבי תיבול:

המצרכים:
=========
300 גרם (גוש) טופו

6 כפות מיץ לימון

4 כפות שמן זית

3 שיני שום

1/4 כוס עלי שמיר

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים היטב את החומרים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.


הצעות גיוון:
==========
- ניתן להכין את הממרח גם ללא מעבד מזון – כותשים את השום וקוצצים את השמיר בנפרד, את הטופו מועכים במזלג או מכניסים לשקית ניילון ולשים את השקית באמצעות הידיים.

- אפשר להחליף את השמיר בעשבי תיבול אחרים, וכן לשנות את היחס בינו לבין הטופו.

- מעבר להגשה על לחם או בסנדוויץ' (מומלץ בשילוב ירקות ו/או נבטים), ניתן להגיש את הממרח גם בתוך עגבנייה או חצי פלפל שרוקנו מתוכנם, או בתוך תחתית ארטישוק. את הירק הממולא אפשר להגיש טרי או לאפותו בתנור כעשרים דקות.
איך להכין עוגת גבינה ושוקולד טבעונית?
איך להכין מצה בריי מלוחה-מתוקה?
איך להכין עוגת שוקולד בננה טבעונית?
איך להכין עוגת גבינה טבעונית לשבועות?
איך להכין עוגת גבינה פירורים טבעונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.