» «
ירקות
איך להכין ירקות צלויים בטחינה?



כך מכינים ירקות צלויים בטחינה:

המצרכים:
=======
4 פלפלים אדומים

1 בצל סגול בינוני, חתוך לרבעים

1 חציל בלאדי

1 פלפל צ'ילי ירוק

1 ראש כרובית מופרד לפרחים קטנים

10 עלי בזיליקום מופרדים


להגשה:
======
4 כפות טחינה גולמית

מיץ מלימון אחד טרי

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


אופן ההכנה:
=========
1. משמנים את כל הירקות לאחר שהם נשטפו היטב ויובשו וצולים היטב על הגריל עד שהם צלויים היטב.

2. מקלפים את הפלפל והחציל ומערבבים אותם יחד עם שאר הירקות הצלויים בקערה.

3. מתבלים בשמן זית, לימון, מלח ופלפל.

4. מזלפים טחינה מעל ומגישים.

בתיאבון!
מרקים
איך להכין מרק חומוס טבעוני לקובה?



הנה מתכון טבעוני למרק חומוס לקובה:

המצרכים:
======
כוס גרגירי חומוס מושרים

3 כפות שמן זית

1 בצל

2 תפו"א קטנים

חופן גבעולי סלרי

1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)

כף כורכום

כף חוויאג' למרק

פלפל ומלח לפי הטעם

1/2 לימון


אופן ההכנה:
========
1. משרים את גרגירי החומוס במים ללילה, שוטפים ומסננים.

2. קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים גבעולי סלרי וחומוס.

3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

4. מתבלים בכורכום, חוויאג', מלח ופלפל.

5. מבשלים כשעה עד שהחומוס מתרכך.

6. מוסיפים את הקובות ומבשלים כ- 20 דקות.

7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון.

8. מגישים חם.


בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
עוגות
איך להכין עוגת לימון שמרים טבעונית?



הנה מתכון לעוגת לימון שמרים בתבנית אינגליש קייק:

מצרכים לראש עיסה:
===============
1/2 כוס קמח (70 גרם)

1 כוס חלב סויה מחומם קלות (240 גרם)

1 כפית שמרים יבשים (3 גרם)

יבשים:
=====
2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

רטובים:
=======
1/3 כוס שמן (75 גרם)

100 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

מעדן אלפרו ווניל

4 כפות גרידת לימון (גרידה מ-3 לימונים)

2/3 כוס סוכר (140 גרם)

הכנה:
=====
1. יש לערבב את חומרי ראש עיסה ולהשאיר בצד ל-15 דקות.

2. לערבב חומרים יבשים לחוד וחומרים רטובים לחוד.

3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומאחדים את שלוש התערובות רק לפני ההכנסה לתנור.

4. אופים כארבעים דקות עד שעה – עד שהעוגה יבשה מבפנים.

5. כדי למנוע את נפילת העוגה, יש להשאיר את העוגה בתנור בגמר האפייה ולפתוח מעט את דלת התנור.

בתאבון!
בטטות
איך להכין סלט בטטות צלויות ואגוזים?



הנה מתכון להכנת סלט בטטות צלויות עם סילאן ואגוזים:

המצרכים:
=======
4 בטטות

צרור עלי טימין

5 כפות סילאן

100 גרם תערובת אגוזים: מלך, קשיו, לוז וכו'

שמן זית

מלח

פלפל שחור


אופן ההכנה:
=========
1. שוטפים היטב את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ לערך.

2. מניחים בתבנית ויוצקים מעל שמן זית. מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי טימין.

3. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות.

4. מורידים את נייר הכסף, מזליפים את הסילאן וממשיכים בצלייה במשך 3 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים היטב.

5. קוצצים את האגוזים גס ומפזרים מעל הבטטות הצלויות.

בתיאבון!

טבעונות

עוגיות שוקולד צ'יפס
איך להכין עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות עם שיבולת שועל?



הנה מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות עם שיבולת שועל עבור כמות של 80 עוגיות קטנות:

המצרכים:
========
2.5 כוסות שיבולת שועל (300 גרם)

2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כפית מלח

1 כפית אבקת סודה לשתייה (5 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)

3/4 כוס שמן (150 גרם)

1/3 כוס מים או חלב סויה (100 גרם)

1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר חום (150 גרם)

120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

1 כפית תמצית וניל

1-1.5 כוסות שוקולד צ'יפס

1 כוס אגוזים מלך קצוצים גס (100 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. לטחון את שיבולת השועל לאבקה דקה כמו קמח. הכי נוח לעשות זאת במטחנת תבלינים.

2. להוסיף את המרכיבים היבשים.

3. בקערה נפרדת לערבב את המרכיבים הרטובים.

4. לאחד את שתי התערובות ולערבב עד שאחיד.

5. להוסיף שוקולד צ'יפס ואגוזים.

6. ליצור כדורים קטנים ולהניח על תבנית עם נייר אפייה.

7. לאפות בחום של 170 מעלות כ-8 עד 10 דקות.

8. להוציא מהתנור, לקרר מעט עד שהעוגיות מתייצבות ולארוז בקופסא אטומה.

9. כדאי להשתמש בנייר האפייה כדי למנוע הדבקות של העוגיות.

גיוונים:
======
במקום השוקולד אפשר להחליף בצימוקים וכפית קינמון או פירות יבשים קצוצים קטן.

הערות:
======
לנסות להוריד את כמות השמן ל-100 גרם (חצי כוס). העוגיות יוצאות רכות מאד.
עוגת דלעת
איך להכין עוגת דלעת טבעונית?



הנה מתכון לעוגת דלעת טבעונית:

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):
===================================
125 גרם רסק תפוחי עץ (2 תפוחים בינוניים)

250 גרם סוכר (¼1 כוסות)

150 גרם שמן קנולה (¾ כוס)

200 גרם קמח לבן (½1 כוסות פחות כף)

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון טחון

קורט אגוז מוסקט טחון

350 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפייה (2-3 כוסות דחוסות)

70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים

לסירופ:
======
1/4 כוס מים (50 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש-קייק קטנות או אחת גדולה במעט שמן קנולה.

2. מערבבים רסק תפוחים וסוכר במיקסר עד שהסוכר נבלע ברסק.

3. מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.

4. מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הנוזלים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

5. מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.

6. יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת.

7. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15-30 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.

8. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.

מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.
מלבי
איך להכין גלידת מלבי טבעונית?



הנה מתכון לגלידת מלבי טבעונית:

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1. כף אבקת מלבי לכל כוס חלב סויה. מערבבים היטב ודואגים שלא יהיו גושים.

2. מסמיכים על אש קטנה את התערובת ושמים במקרר עד התקררות מוחלטת.

3. לאחר שהמלבי מתמצק ומתקרר מקציפים ושמים במכונת גלידה.

4. לאחר שהגלידה מוכנה, מפזרים קוקוס ורוטב האדום.


הערות:
======
1. מאחר ואין שומן בתערובת, הגלידה קופאת למחרת, וניתן להחזיר אותה לחיים על ידי חימום קצרצר ובלנדר מוט.

2. אפשר להחליף חלק מחלב הסויה או את כולו בשמנת צמחית.

בתיאבון!
אוזני המן
איך להכין אוזני המן טבעוניות?


הנה מתכון לאוזני המן טבעוניות:

המצרכים לבצק:
==========
1/2 כוס קמח

2 כפות טחינה גולמית מלאה

2 כפות שמן קוקוס נוזלי

2 כפות רסק תפוחים ללא סוכר וללא תוספים

2 כפות מייפל אורגני

1/4 כפית שטוחה סודה לשתייה

כפית חומץ

מצרכים למלית:
=========
4 תמרים מזן מג'הול עסיסיים מאוד

כ-10 שקדים

מעט קינמון


אופן ההכנה:
========

1. טוחנים יחד את כל החומרים של המלית ומניחים בצד.

2. מערבבים את כל החומרים לבצק.

3. קורצים כדור יםבגודל פינג-פונג, משטחים על כף היד. מניחים במרכזם מעט מתערובת המלית, מקפלים ל"אוזן" ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות רבע שעה.

בתיאבון!



עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית ללא סוכר?


הנה מתכון לעוגת שוקולד ללא סוכר (מתאים לתבנית אינגליש-קייק אחת):

המצרכים:
========
תערובת תמרים:
-------------------
250 גרם מים (כוס)

400 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (35-40 תמרים גדולים)

1 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)

חומרים יבשים:
------------------
190 גרם קמח (½1 כוסות)

3 גרם מלח (1/2 כפית)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)

חומרים רטובים:
----------------------------
8 גרם תמצית וניל (½1 כפיות)

80 גרם שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס)

15 גרם חומץ לבן או חומץ תפוחים (1 כף)

120 גרם מים רותחים (1/2 כוס)

אופן הכנה:
=========
1. מביאים לרתיחה את המים והתמרים. מכפים את הקצף.

2. מוסיפים את הסודה לשתייה, ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).

3. כאשר התערובת מתקררת, מרסקים אותה בעזרת בלנדר מוט.

4. לערבב רטובים ולהוסיף את תערובת התמרים.

5. לערבב את היבשים.

6. לאחד בין שתי התערובות.

7. לאפות 30-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש.

הערות:
======
1. אפשר להוסיף בננה אחת לתערובת התמרים ולהפחית את כמות השמן.

2. אפשר להוריד את כמות השמן לשתי כפות (30 גרם) אם מחליפים אותו ברסק תפוחים.
איך להכין עוגת גבינה ושוקולד טבעונית?


הנה מתכון לעוגת גבינה ושוקולד טבעונית המבוסס על "מתכונים טבעוניים לשבועות" של נופר יערי:

מצרכים:
======
80 גרם שוקולד מריר

1 שמנת צמחית להקצפה (אפשר גם שמנת לבישול)

5 כפות קורנפלור (50 גרם)

900 גרם גבינת סויה (2 טופוטי שמנת ואחד טופוטי גבינה; אפשר גם גבינת טופו)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

1 אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:
========
1. מחממים במיקרו את השוקולד עם 3 כפות שמנת ומערבבים עד שמבריק.

2. מערבבים את השמנת שנותרה עם הקורנפלור ומוודאים שאין גושים.

3. מקציפים את הגבינה, סוכר, פודינג, ותערובת הקורנפלור.

4. יוצקים 2/3 ממסת הגבינה לתוך תבנית אפיה עגולה 24.

5. את שאר הגבינה מערבבים עם תערובת השוקולד ויוצקים על פני העוגה.

6. בעזרת מזלג מערבבים כדי לקבל מראה משויש.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך שעה.

8. משאירים בתנור כבוי לשעה נוספת. מעבירים למקרר להתייצבות.

9. לאחר האפייה העוגה רוטטת אך היא מתייצבת לאחר מספר שעות בקירור.

בתיאבון!
איך להכין מאפינס שוקולד טבעוני?



הנה מתכון ל-12 יחידות מאפינס שוקולד טבעוני:

המצרכים:
========
כוס וחצי קמח (210 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

6 כפות קקאו (30 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)

חצי כפית מלח (2 גרם)

כף חומץ (15 גרם)

רבע כוס שמן (50 גרם)

כפית תמצית וניל

כוס מים (240 גרם)

חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר (100 גרם)

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפייה ומלח.

2. מוסיפים את השמן, תמצית הווניל, החומץ והמים ומערבבים.

3. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מעבירים את התערובת לתבנית למאפינס (ממלאים עד לשלושת רבעי כל שקע), ואופים כ-20 דקות.

בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית?


הנה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית המתאים לתבנית אינגליש-קייק אחת:

חומרים יבשים:
===========
190 גרם קמח (1.5 כוסות)

200 גרם סוכר (1 כוס)

3 גרם מלח (1/2כפית)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)


חומרים רטובים:
============
8 גרם תמצית וניל (1.5 כפיות)

80 גרם שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס)

15 גרם חומץ לבן או חומץ תפוחים (1 כף)

240 גרם מים חמים (1 כוס)


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את החומרים היבשים.

2. להוסיף את החומרים הרטובים ולערבב.

3. לאפות 30-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש.

זיגוג שוקולד:
==========
30 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)

10 גרם קקאו (2 כפות)

מעט תמצית וניל

1 כף מיץ תפוזים או מיץ לימון (אם מוסיפים קקאו, יש להוסיף עוד חצי כף), אם רוצים זיגוג לבן, אפשר להשמיט את הקקאו. ניתן לעשות זיגוג בשני צבעים.

את הזיגוג יש לעשות כאשר העוגה קרה.

גיוונים:
======
1. להחליף חצי מכמות השמן בכמות זהה של מרגרינה כדי לקבל עוגה יותר יציבה ופחות אגוזים.

2. להוסיף תפוחים וקינמון.

3. לפזר 100 גרם (חצי כוס) שוקולד צ'יפס או מטבעות שוקולד מריר מלמעלה או בתוך העוגה.

4. ניתן להחליף את הקקאו בקמח כדי לקבל עוגה לבנה.

5. ניתן לשפוך רוטב מייפל מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור. (30 גרם מים רותחים עם 30 גרם מייפל).

6. ניתן לשפוך רוטב רום מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור. (20 גרם מים רותחים עם 20 גרם סוכר עם 20 גרם רום).

7. להחליף את המים במיץ תפוזים כדי לקבל עוגת שוקולד תפוז. להוסיף גרידת תפוז. להוסיף מספר טיפות שמן אתרי תפוז.

8. להחליף את החומץ בחומץ בלסמי כדי לקבל טעם יותר מורכב.

9. ניתן להוסיף חצי כפית קפה נמס למים החמים.
איך להכין ממרח טופו בעשבי תיבול?


הנה מתכון להכנת טופו בעשבי תיבול:

המצרכים:
=========
300 גרם (גוש) טופו

6 כפות מיץ לימון

4 כפות שמן זית

3 שיני שום

1/4 כוס עלי שמיר

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
========
מערבבים היטב את החומרים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.

הצעות גיוון:
=========
ניתן להכין את הממרח גם ללא מעבד מזון בצורה זו:
1. כותשים את השום וקוצצים את השמיר בנפרד.

2. את הטופו מועכים במזלג או מכניסים לשקית ניילון ולשים את השקית עם הידיים.

הערות:
=======
- אפשר להחליף את השמיר בעשבי תיבול אחרים ולשנות את היחס בינו לבין הטופו.

- מעבר להגשה על לחם או בסנדוויץ' (מומלץ בשילוב ירקות ו/או נבטים), ניתן להגיש את הממרח גם בתוך עגבנייה או חצי פלפל שרוקנו מתוכנם, או בתוך תחתית ארטישוק. את הירק הממולא אפשר להגיש טרי או לאפות בתנור כעשרים דקות.
איך להכין עוגת פרג קוקוס טבעונית?



הנה מתכון לעוגת פרג קוקוס טבעונית שמתאים לשתי תבניות אינגליש קטנות:

מצרכים:
=======
2 כוסות קמח (280 גרם)

4 כפות גדושות פרג טחון (40 גרם)

4 כפות גדושות שבבי קוקוס (30 גרם)

שקית אבקת אפייה

5 כפות רסק תפוחים (120 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם, לערבב חום ולבן)

כוס חלב סויה (240 גרם)

סירופ (אופציה):
============
לבשל רבע כוס חלב סויה עם שלוש כפות סוכר, מצמצמים על אש קטנה ושופכים על העוגה כאשר היא חמה.


הערות:
======
אפשר להוסיף לעוגה או לסירופ שתי כפיות נס קפה.

מי שלא אוהב קוקוס יכול לשים רק פרג ולהיפך.

אפשר להחליף את החלב בסירופ ובעוגה במיץ תפוזים (אבל אז להשמיט את הקפה).
איך להכין עוגת בננות ואגוזים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת בננות ואגוזים טבעונית:

החומרים לשתי תבניות אינגליש קייק:
============================
125 גרם מחמאה רכה, חתוכה לקוביות

3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר

1/3 כוס 70 (גרם) סוכר לבן

1 כוס ועוד 2 כפות חלב סויה (270 גרם)

3/4 כוס רסק בננה (שתי בננות בינוניות, בשלות מאוד, מרוסקות במזלג)

180 גרם רסק תפוחים (3 תפוחים בינוניים)

1/4 כוס 50) גרם) שמן צמחי

1 כפית תמצית וניל טהור

3.5 כוסות 370) גרם) קמח

1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה (7 גרם)

1/3 כפית מלח

⅓1 כוס 150) גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס

אופן ההכנה:
==========
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות).

- מנפים את הקמח, אבקת הסודה והמלח לקערה גדולה.

- בקערה בינונית אחרת מערבבים את החלב עם רסק הבננה והתפוחים. מוסיפים את השמן והווניל ומניחים בצד.

- בקערת מיקסר שמים את החמאה עם שני סוגי הסוכר ומקציפים במהירות בינונית בעזרת הוו השטוח, עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה.

- במהירות נמוכה מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח (בשלוש פעמים) עם תערובת הבננה (בשתי פעמים) כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח (חשוב שהתערובת תתאחד היטב ולכן יש להקפיד לנקות את הדפנות לפני כל הוספה (לבסוף מקפלים פנימה כוס אגוזים קצוצים (שומרים את ⅓ כוס האגוזים הנותרת לקישוט מעל).

- מחלקים את התערובת בין שתי תבניות אינגליש קייק משומנות באורך 22 ס"מ ומיישרים.

- מפזרים מעל פני העוגות את ⅓ כוס האגוזים הנותרת ואופים כ35- דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.

הערות:
=======
אפשר להחליף את החלב במים. החלב מוסיף רכות לעוגה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן?



הנה מתכון לעוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן:

מצרכים יבשים:
============
שני שליש כוס קמח אורז מלא (90 גרם)

שני שליש כוס קמח סורגום או דוחן (80 גרם)

שליש כוס קמח טפיוקה (40 גרם)

שליש כוס קמח תפוחי אדמה (40 גרם)

כפית קסנטן-גאם

שלושת רבעי כוס כוס סוכר (150 גרם) או 20 תמרים מג'הול (200 גרם אחרי גילעון) או שילוב
10 גרם אבקת אפייה (שקית)

חצי כפית סודה לשתייה

קורט מלח

כפית קינמון


מצרכים רטובים:
=============
2 בננות מעוכות היטב

חצי כוס מים רותחים (100 גרם)

שליש כוס שמן (70 גרם)

כף וחצי מיץ לימון (או חומץ תפוחים)

כוס גזר מגורר (3-4 גזרים בינוניים)

חצי כוס אגוזים קצוצים

חצי כוס צימוקים


אופן ההכנה:
==========
לערבב חומרים יבשים, להוסיף את הרטובים ולאפות בחום בינוני כ-40 דקות עד שעה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת תמרים טבעונית?



הנה מתכון להכנת עוגת תמרים טבעונית ברינג מספר 22:

המרכיבים:
========
250 גרם מים (כוס)

230 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (17-23 תמרים גדולים)

1 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)

100 גרם שמן קנולה (חצי כוס)

70 גרם סוכר (1/3 כוס)

120 גרם רסק תפוחים (חצי כוס)

1 כפית תמצית וניל

150 גרם קמח תופח (אפשר להחליף בקמח רגיל עם כפית מלאה אבקת אפייה)


אופן ההכנה:
==========
1. מביאים לרתיחה את המים והתמרים. מוסיפים את הסודה לשתייה, ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).

2. מערבלים את השמן והסוכר תוך שמוסיפים את הרסק והווניל בהדרגה, כמו גם את הקמח ואת תערובת התמרים.

3. יוצקים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.

רוטב טופי (אופציה):
===============
1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1/2 מיכל שמנת צמחית

1. מכינים קרמל: מחממים מחבת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.

2. לא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת ומוסיפים עוד ועוד סוכר עד שהכל נמס לקרמל.
במקביל מחממים את השמנת לסף רתיחה.

3. מוסיפים את השמנת (בזהירות! זה לוהט מבעבע בטירוף!) ומערבבים.

4. ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים מעט, ויוצקים על העוגה.

בתיאבון!


איך להכין פשטידת כרשה טבעונית?



הנה מתכון לפשטידת כרשה טבעונית:

המצרכים:
========
2 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי עיגולים (כ- 300 גרם)

חצי חבילת תרד טרי או חצי חבילת פטרוזיליה (כ- 60 גרם)

6 כפות קוואקר

חצי קוביית טופו (150 גרם)

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל

כף שמן לאידוי


אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הכרשה והתרד בכף שמן עד ריכוך.

2. חותכים את הטופו לקוביות וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם “גבינתי”.

3. מוסיפים לטופו את הכרישה והתרד, קוואקר, טחינה ותבלינים ומערבבים היטב.

4. מרפדים תבנית עם נייר אפייה וממלאים בתערובת הפשטידה.

5. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה.

בתיאבון!

קרדיט לעינת שגיא
איך להכין קציצות חומוס טבעוניות?



הנה מתכון לקציצות חומוס טבעוניות:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח חומוס

2 גזרים

2 קישואים

1 בצל יבש

3 כפות זרעי פשתן טחונים

1/2 כפית חוואייג' למרק

1/2 כפית כמון

1/2 כף מלח


אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים במעבד מזון או מגררים טוב בפומפייה גזרים, קישואים ובצל

2. מוסיפים לתערובת שהתקבלה קמח חומוס, זרעי פשתן ותבלינים

3. משמנים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות

4. מסדרים את הקציצות על תבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, לאחר שהקציצות אפויות בצד אחד, הופכים אותן ואופים שוב 15 דקות בצד השני, יש להקפיד לא לאפות יותר מדי על מנת לשמור על רכות ועסיסיות
איך להכין עוגת גזר וטחינה?



הנה מתכון לעוגת גזר וטחינה טבעונית (לשתי תבניות אינגלישקייק):

המצרכים:
========
2 כוסות דחוסות סוכר חום כהה (360 גרם)

3/4 כוס שמן (150 גרם)

200 גרם רסק תפוחים (4 תפוחים בינוניים)

3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)

1/2 כוס קמח (70 גרם)

3/4 כוס קמח מלא (110 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כפית גדושה קינמון

3/4 כפית פלפל אנגלי טחון

2.5 כוסות גזר מגורר גס (350 גרם; כ-5 גזרים בינוניים)

1.5 כוסות אגוזי מלך, שבורים (150 גרם)

לקישוט:
========
1/2 כוס שומשום מלא (80 גרם)


אופן ההכנה:
========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן ורסק תפוחים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.

3. מערבבים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

4. מקפלים פנימה גזר מגורר ואגוזים.

5. משמנים את התבניות ושמים בכל תבנית חופן שומשום (בערך 2 כפות). מטלטלים את התבנית כך שהשומשום יצפה אותה מבפנים, ורק אז יוצקים את הבלילה פנימה, עד שלושת רבעי מגובה הדפנות. מפזרים שומשום בנדיבות גם מלמעלה.

6. אופים כשעה, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).

בתיאבון!
איך להכין סלט חורפי ומזין?



הנה מתכון ל - 2-3 מנות של סלט חורפי ומזין, כפי שפורסם באתר של "האגוזיה":

המצרכים:
========
לכרובית:
חצי כרובית מפורקת לפרחים גדולים

1/2 כפית אורגנו מיובש

עשבי תיבול טריים: אזוב/רוזמרין/מרווה

1/2 כפית כורכום

שמן זית

מלח ופלפל

1/4 כוס מים

לסלט:
קוביית טופו קשה חתוכה לקוביות גדולות ומושרית למשך שעתיים במשרה של שמן זית, רוטב סויה, חרדל, שום כתוש וסילאן

אבוקדו האס בשל

1/2 ראש חסה ערבית

1/2 צרור רוקט

חופן עלי כוסברה

חופן זרעי שומשום מלא

אופן ההכנה::
===========
1. נתחיל מהכרובית. בקערה נשים שמן זית בנדיבות ונערבב פנימה את הכורכום, האורגנו, העשבים הטריים קצוצים, מלח ופלפל. נערבב ליצירה משחה, נכניס פנימה את פרחי הכרובית ונערבב עד שכולה עטופה בתבלינים. נשים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות ונשפוך מעט מים לתבנית. נצלה עד שהכרובית רכה וצלויה.

2. במחבת נון סטיק נקפיץ את קוביות הטופו עד שהן צרובות היטב ונפזר שומשום מעל.

3. נסדר את הסלט: בצלחת קעורה נניח חסה קרועה, רוקט ועלי כוסברה ומעליהם את פרחי הכרובית, קוביות הטופו וקוביות או רצועות אבוקדו.

4. נתבל בשמן זית, מיץ לימון טרי ומלח לפי הטעם. אפשר להכין טחינה דלילה ולשפוך מעל.

בתאבון!
איך להכין עוגת גבינה בטעם שוקולד תפוז?
איך להכין עוגיות סנדוויץ טבעוניות?
איך להכין גלידת קפוצ'ינו חלבה טבעונית?
איך להכין עוגת דבש תמרים כוסמת טבעונית?
איך להכין עוגת תפוזים טבעונית?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.