» «
צימעס
איך להכין צימעס ללא סוכר וגלוטן?


הנה מתכון להכנת צימעס ללא סוכר וגולטן:

המצרכים:
========
1 שקית גזר גמדי

1/2 כוס צימוקים שחורים ללא תוספת של סוכר

8 שזיפים שחורים מגולענים וטבעיים ללא תוספת סוכר

1 מקל קינמון

3 כפות סילאן או דבש

3/4 כוס סוכר פירות

1/4 כוס מיץ תפוזים


אופן ההכנה:
===========
מכניסים את הגזר לסיר ומוסיפים אליו את כל שאר החומרים, ממלאים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.

ניתן להגיש קר או חם.

בתיאבון!
ירקות כבושים
איך להכין ירקות כבושים?



הנה מתכון קל להכנת ירקות כבושים:

המצרכים:
========
1 כרובית יפה

1 שומר

3 גזרים גדולים

1/4 כרוב לבן

1 פלפל אדום

1 לימון

מיץ משני לימונים

1/2 כוס חומץ

2 כוסות מים

2 כפות מלח


אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב צנצנות זכוכית ומעקרים אותן עם מים חמים.

2. שוטפים היטב את כל הירקות.

3. מקלפים את הירקות וחותכים את הגזר והלימון לפרוסות, את הפלפל לרצועות ואת הכרוב לקוביות גסות.

4. מסדרים את הירקות בצנצנת גדולה או במספר צנצנות קטנות.

5. מרתיחים מיץ לימון, חומץ, מים ומלח.

6. יוצקים את הנוזל לצנצנות עד כיסוי הירקות, סוגרים את המכסה ושומרים במקום חמים ומואר מספר ימים.
דגים
איך להכין דג סול אפוי עם ירקות?



הנה מתכון להכנת דג סול אפוי עם ירקות:


המצרכים:
========
6 חתיכות פילה של דג סול

מלח גס

פלפל שחור גרוס גס

מיץ סחוט מלימון אחד

50 גרם חמאה

2 כרישה פרוסה (החלק הלבן בלבד)

פלפל אדום פרוס

1 כוס ין לבן

1 כף טימין

1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים


אופן ההכנה:
===========
1. נגבו את הדג במגבת נייר וטבלו אותו במלח, פלפל ולימון משני צידיו.

2. הכניסו את הדג למקרר למשך שעה.

3. לטגן את הכרישה בחמאה ולהוסיף את הפלפל האדום.

4. להכניס את הדגים והירקות לתבנית ולצקת מעליהם את היין.

5. להכניס לתנור בחום גבוה מאד, ל-12 דקות.

6. כאשר בשר הדג נהפך לאטום - הדג מוכן.

7. מעט לפני שמוציאים מהתנור, לפזר תימין ופטרוזיליה על הדג.


בתיאבון!
חסה
איך לגדל חסה באדנית?


הנה 7 טיפים לגידול חסה באדנית:

1. את החסה ניתן לשתול באדניות, מיכלים או עציצים.

2. החסה אוהבת קור ולכן יש לשתול אותה בין החודשים אוקטובר למאי.

3. חשוב להעמיד את האדניות במקום חשוף לאור כמה שיותר שעות ביום.

4. יש לשתול את שתילי החסה במרווחים של 30 ס"מ זה מזה.

5. יש להקפיד על אדמה לחה ודישון (גם דישון טבעי).

6. בכדי למנוע מזיקים בעציצי החסה, ניתן לשתול לידן צמחי תבלין שונים שימנעו מחרקים להגיע אליהן (כוסברה ושיבה יתאימו במיוחד).

7. כאמור, רוב סוגי החסה מתאימים ביותר לגידול החורפי ובעיקר חסה ערבית, חסת עלים צהובה והחסות הצבעוניות.

ירקות

עוגת גזר
יש מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית?



הנה מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית (אבל נהדרת גם לשאר העונות):

המצרכים:
=======
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

200 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

2 ביצים טרופות

1 כוס סוכר חום כהה

1/4 כוס שמן

1/4 כוס טחינה משומשום מלא

2/3 כוס קמח לבן

1 כוס קמח מחיטה מלאה (מומלץ קמח המיועד לאפייה)

1/3 כוס סובין שיבולת שועל

1/3 כוס זרעי פשתן טחונים

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

קורט מלח

מעט הל טחון

מעט אגוז מוסקט מגורר

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

1/4 כפית ציפורן טחון




אופן ההכנה:
=========
1. להכניס את הגזר והדלעת לסיר, להוסיף מים עד כדי כיסוי, לכסות ולבשל 20 דקות או עד שהירקות מתרככים. להסיר, לסנן, למעוך היטב ולצנן.

2. לחמם תנור ל-180 מעלות, לשמן תבנית אפייה.

3. להכניס את הביצים והסוכר לקערת המערבל ולהקציף. תוף כדי הקצפה יש להוסיף בהדרגה את השמן והטחינה עד קבלת עיסה אחידה.

4. להוסיף את הדלעת והגזר ולערבב ביד.

5. לערבב היטב בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים, כולל התבלינים,

6. להוסיף את תערובת היבשים לעיסה ולערבב ידנית.

7. לצקת את העיסה לתבנית ולאפות כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

- למחרת יום האפייה, רצוי לשמור את העוגה בקירור.

בתיאבון!
עצירות
מה לעשות נגד עצירות?



הבטן נפוחה, כשמעסים אותה ממש אפשר להרגיש את המעי עמוס לעייפה. בכל פעם שניגשים לשירותים מקווים שאולי הפעם..

מה לא ניסיתי לטיפול בעצירות? - כפית עם שמן זית בבוקר, או שמן זית עם שום, או חומץ תפוחים, אכלתי הרבה סיבים תזונתיים, שתיתי מלא מים.. כלום!

ניסיתי את הסלק לא פעם, בתקופות שונות בחיי, תמיד אמרו לי שהוא יכול לעזור. נהגתי לאכול אותו מבושל או ששתיתי את מיץ הסלק, ורק מפחי נפש נכונו לי.

עד ש... התחלתי לאכול סלק טרי! חתוך לפרוסות. סלק אחד בערב, ויום או יומיים למחרת, כמו קסם. החלטתי ששווה לי להעביר את המסר הלאה, כי אחרי הכל, אם אני חיפשתי אינספור טיפים לשחרור עצירות ולא מצאתי את אלו שעובדים עבורי. יהיה זה עוול לא לחלוק את מה שעזר לי.

סלק טרי. בהצלחה.
עוגות
איך להכין עוגת גזר וטחינה?



הנה מתכון לעוגת גזר וטחינה טבעונית (לשתי תבניות אינגלישקייק):

המצרכים:
========
2 כוסות דחוסות סוכר חום כהה (360 גרם)

3/4 כוס שמן (150 גרם)

200 גרם רסק תפוחים (4 תפוחים בינוניים)

3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)

1/2 כוס קמח (70 גרם)

3/4 כוס קמח מלא (110 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כפית גדושה קינמון

3/4 כפית פלפל אנגלי טחון

2.5 כוסות גזר מגורר גס (350 גרם; כ-5 גזרים בינוניים)

1.5 כוסות אגוזי מלך, שבורים (150 גרם)

לקישוט:
========
1/2 כוס שומשום מלא (80 גרם)


אופן ההכנה:
========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן ורסק תפוחים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.

3. מערבבים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

4. מקפלים פנימה גזר מגורר ואגוזים.

5. משמנים את התבניות ושמים בכל תבנית חופן שומשום (בערך 2 כפות). מטלטלים את התבנית כך שהשומשום יצפה אותה מבפנים, ורק אז יוצקים את הבלילה פנימה, עד שלושת רבעי מגובה הדפנות. מפזרים שומשום בנדיבות גם מלמעלה.

6. אופים כשעה, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).

בתיאבון!
מרק שומר
איך להכין מרק שומר?


הנה מתכון למרק שומר:

המצרכים:
========
1 כוס עדשים אדומות, שטופות ומסוננות

6 כוסות מים רותחים

2 כפות שמן זית

3 גבעולי סלרי, קצוצים לחתיכות קטנות

6 שיני שום קצוצות

1/2 חבילת כוסברה קצוצה

4 ראשי שומר חתוכים לפרוסות

1/2 כוס מיץ לימון

1 לימון חתוך לפרוסות עם הקליפה

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל

אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר גדול את העדשים ומוסיפים את המים הרותחים. מבשלים על אש גבוהה כחצי שעה, עש שהעדשים מתרככות.

2.בינתיים מחממים את שמן הזית במחבת נפרדת, מוסיפים את פרוסות הסלרי, השום הקצוץ, הכוסברה ופרוסות השומר, ומאדים על אש נמוכה, עד שהתערובת תשחים. מוסיפים אותה לסיר עם העדשים ומי הבישול ומערבבים היטב.

3. מוסיפים לסיר את פרוסות הלימון, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות נוספות.

4. מוסיפים את מיץ הלימון, מבשלים 3 דקות נוספות ומכבים את האש.

בתאבון!


מאפינס
איך להכין מאפינס גזר?


הנה מתכון להכנת מאפינס גזר:

המצרכים:
======
1 כוס קמח לבן

1/2 כוס קמח מלא

1/3 כוס סוכר

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

3 חופנים של אגוזי מלך קצוצים

קורט מלח

3 ביצים

5 גזרים קלופים ומגוררים

1/2 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס שמן קנולה

1/2 כוס דבש

2 כפות סילאן



אופן ההכנה:
==========
1. לערבב בקערה אחת את כל החומרים היבשים (קמח, א.אפייה, קינמון, סוכר, מלח ואגוזים).

2. לערבב בקערה נוספת את כל החומרים הרטובים (ביצים, גזר, שמן, טחינה, דבש וסילאן).

3. לאחד את שתי התערובות ולערבב ביטב.

4. לצקת את התערובת לעטרות נייר או תבנית שקעים עם עטרות נייר ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה או עד שהמאפינס מקבלים גוון שחום.

בתיאבון!
איך להכין כרוב סיני בפטריות?


הנה מתכון לכרוב סיני בפטריות של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:

המצרכים:
========
5 כפות שמן

1 כך ג'ינג'ר

2 שיני שום קצוצות דק

2 בצלי שאלוט, קצוצים

5 פטריות שיטאקה טריות, קצוצות גס

1 כרוב סיני, פרוס לפרוסות דקות

2 כפות רוטב סויה

2 כפית סוכר

1 כפית שמן שומשום

מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את השמן במחבת גדולה ורחבה וכשהוא חם מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, השאלוט והפטריות.

2. מטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות.

3. מוסיפים את הכרוב הפרוס, מערבבים היטב ומטגנים יחד עוד כ-3 דקות.

4. מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר, שמן השומשום ומעט מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים יחד עוד כ-3 דקות.
איך להכין כרוב צלוי?


הנה מתכון של ישראל אהרוני לכרוב צלוי, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:

המצרכים:
========
1 כרוב אדום או לבן, טרי ומוצק, מנוקה

1/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל גרוס

1 כף דבש

3 כפות חומץ בלסמי

6 גבעולי תימין

1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת

1/4 כוס אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס

אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את הכרוב לאורכו. מורחים את החצאים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים.

2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה וכשהוא חם מניחים את חצאי הכרוב כשהצד החתוך כלפי מט, ומטגנים כ-5 דקות, עד שהחלק התחתון צרוב ושחום, כמעט חרוך.

3. מוציאים את הכרובים מהמחבת, יוצקים פנימה את הדבש והחומץ הבלסמי, מערבבים ומכבים את האש.

4. מניחים את הכרובים בתערובת, שוב כשהצד החתוך כלפי מטה, מוסיפים את גבעולי התימין, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לכ-45 דקות.

5. מוצאים מהתנור, הופכים את הכרובית, מפזרים על הצד החתוך את הגבינה ומכניסים לגריל לכמה דקות, עד שהגבינה מזהיבה מעט.

6. מפזרים מעל את האגוזים ומגישים.
אילו מזונות עשירים בסידן ואינם מכילים חלב?



אנשים הנמנעים ממוצרי חלב מסיבות רפואיות או אידיאולוגיות יכולים לצרוך סידן מהמזונות הבאים:

תרד

כרוב

עלי לפת

עלי סלק

במיה

ברוקולי

ארטישוק

בצל ירוק

סלרי

כרוב ניצנים

חסה

אספרגוס

קולרבי

עגבניות

דלעת

מיץ גזר

לוביה

שעועית

חומוס

אפונה

עדשים

סויה

חלב סויה

גבינת סויה

טופו

מיסו

פפאיה

תפוזים

צימוקים

תאנים מיובשות

משמשים מיובשים

אשכולית

אוכמניות

שקדים

אגוזי ברזיל

אגוזים

פיסטוק

טחינה (עדיף משומשום מלא)

חלבה

שעורה

שיבולת שועל

דגני בוקר מועשרים בסידן
איך להתגבר על מזיקים בגינה באופן טבעי?



הנה כמה פתרונות ירוקים להרחקת מזיקים מהגינה:

1. חיפושית משה רבנו תקטול מזיקים ובמיוחד כנימות. שמיר, שומר, אכילאה, קימל, גזר ואנג'ליקה ימשכו חיפושית זו לגינה.

2. גמל שלמה הוא קטלן טבעי והוא ימשך לפרחי כלנית, נורית, פרחי שום ופרחים בגוון צהוב.

3. ארינמל הוא חסלן מזיקים יעיל.

4. פתרון נוסף הוא להניח ענפי שיבא בעציצים או בין הערוגות.

5. בכל מקרה, גם שתילה מגוונת ומעורבבת של צמחי תבלין, צמחים רב שנתיים ועונתיים תרתיע במידה רבה מזיקים, שמטבעם נוטים להירתע מניגודי צבעים וריחות.

6. צמח סלרי בין ערוגות הפרחים ידחה כנימות.
איך להכין אנטיפסטי?


אנטיפסטי היא מנה המורכבת משלל ירקות לבחירתכם הנאפים בחום גבוה עם שמן זית. מצויין כמנה ראשונה, כתוספת לסנדוויצ'ים, כתוספת לפוקצ'ות או לחם טרי ולכל מה שתרצו.

כך מכינים אנטיפסטי:

המצרכים:
========
בטטות פרוסות דק

חצילים פרוסים לעיגולים לא עבים

קישואים פרוסים לעיגולים

כרובית מפורקת לפרחים

פטריות שלמות או חצויות

בצל סגול חתוך לשישיות

פלפלים שלמים

גמבות שלמות

שום עם קליפתו

עגבניות שרי

אספרגוס

תפוחי אדמה

רוזמרין

טימין

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור


אופן ההכנה:
===========
1. בחרו את הירקות האהובים עליכם מתוך הרשימה או את כולם, שטפו וייבשו אותם היטב.

2. חתכו את הירקות לפי ההוראות והניחו בתבנית.

3. צקו את שמן הזית עם המלח והפלפל על הירקות (בנדיבות!). ניתן להוסיף מעל רוזמרין וטימין.

4. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) ל-40 דקות או עד שהירקות מוכנים.


כמה הערות:

- כדאי לבדוק מפעם לפעם את הירקות. יש כאלה המוכנים מהר יותר מהאחרים (כמו פטריות לדוגמא) ויש להוציאם לפני כולם.

- את הפלפלים השלמים יש להכניס לשקית ניילון מייד עם הוצאתם ולאחר חצי שעה להסיר את קליפתם ולחתוך לרצועות.

- את השום מומלץ להשאיר עד לסוף הצליה.

- חשוב לפרוס את הבטטות לפרוסות דקות (אך לא מדי) כי זהו הירק שלוקח לו את הזמן הארוך ביותר להיות מוכן

- את הבצל יש להוציא כאשר הוא נהיה שחום בקצוות, מקומט ומבריק

- ניתן לשמור אנטיפסטי כשלושה ימים בקופסא אטומה במקרר.

בתיאבון!
איך לאחסן חסה?


הנה מספר אפשרויות לאחסון חסה:

1. הכנסת החסה לשקית עם הרבה חורים זעירים בעזרתם מתקיים חילוף גזים ומונעת הצטברות מי אידוי. כדאי לסגור את השוליים העליונים של השקית כדי למנוע כמישת העלים.

2. ניתן לעטוף את החסה בנייר מגבת וכך לשמור אותה במקרר.

3. שמירת החסה במקרר בעלים נפרדים של חסה למשך כמה ימים לאחר שטיפה במים זורמים וייבוש מוחלט בתוך קופסת פלסטיק סגורה המרופדת בנייר סופג.

4. ניתן לאחסן גם עלי חסה קצוצים כאשר הם שטופים, מיובשים היטב וחתוכים בסכין חדה. מיד לאחר הקיצוץ יש להכניס את העלים לשקית פלסטיק ללא חורים, לרוקן את האוויר מהשקית על ידי לחיצה עדינה או באמצעות שאיבה ולסגור היטב את שוליה בגומייה.

5. חשוב להימנע מאחסון חסה במקרר ליד תפוחי עץ, האתילן המופרש בכמות גדולה מהתפוחים עלול לגרום לכתמים חומים לאורך העורקים הלבנים של החסה.
איך להכין אנטיפסטי?



הנה מתכון לאנטיפסטי של השף גיל גלר, כפי שהתפרסם בגליון "סגנון" של מעריב במאי 2011:

המצרכים:
========
חציל חתוך בפרופיל לטבעות בעובי 1 ס"מ

כרובית מפורת לפרחים

3 בצלים, חתוכים לשמיניות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים

חופן גדול של עגבניות שרי (עדיף שלא לפרק אותן מהאשכול)

10 פטריות פורטובלו גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

15 פטריות שמפניון גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

2 שיני שום שלמים ולא מפורקים

2 קישואים, חתוכים לאורכם לפלחים ארוכים

שומר, חתוך בפרופיל ארוך

2 גזרים מקולפים, חתוכים בפרופיל זוויתי



לרוטב:
=======
כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

כף סוכר חום

כף מלח גס

1/2 חופן רוזמרין קצוץ

4 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ


אופן ההכנה:
============
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקררים לפחות כחצי שעה לפני המריחה על הירקות.

2. צולים את הירקות העטופים ברוטב בחום גבוה למשך זמן קצר. לשים לב שהם לא צריכים להתרכך. במהלך הצלייה מורחים את השמן המתובל על הירקות פעם נוספת.


בתיאבון!
אפשר רשימת קניות של ירקות ופירות?
הנה רשימת קניות של פירות וירקות:


ירקות
======
ארטישוק

בזיליקום

בטטה

בצל אדום

בצל יבש

בצל ירוק

בצל לבן

ברוקולי

גזר

דלורית

דלעת

זנגויל

חמציץ

חסה ורד

חסה חמאה

חסה

חצילון

חצילים

חרשוף

כוסברה

כרוב אדום

כרוב לבן

כרוב ניצנים

כרוב סיני

כרובית

כרובית אלמוג

לבבות חסה

לוף/כרישה

לפת

מילון

מלפפון

מנגולד

נבטים סיניים

נענע

סלט בייבי

סלק

סלרי אמריקאי

סלרי ראש

עגבניה

עגבניה שרי

עולש

עירית

עלי חסה

פטרוזיליה

פטריות

פלפל אדום

פלפל בהיר

פלפל חריף

פלפל חריף צילי

פלפל כהה

פלפל כתום

צנון

צנונית

קולורבי

קורנית

קישואים

ראשד

רברברה

רוזמרין

רוקט

שום

שומר

פטרוזיליה

שיבה

שמיר

שעועית ירוקה

שעועית צהובה

תבלינים שונים

תות שדה

תירס

תפו"א אדום

תפו"א גמדי

תפו"א ירושלמי

תפו"א לבן

תרד


פירות
=======
אגס אדום

אגס חום

אגס ספדונה

אוכמניות

אננס

אפרסמון

בננה

חבוש

סברס

ענבים

פאפאיה

קיווי

רימון

תאנים

תמר לח

תפוח עץ

אשכולית

לימון

פומלה

פומלית

קלמנטינה

תפוז

תפוז סיני

תפוזינה


איך להכין מאפינס גזר טבעוני?



הנה מתכון לשש יחידות מאפינס גזר טבעוני:


מצרכים:
=======
3/4 כוס קמח מלא (90 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתיה (3 גרם)

חצי כפית קינמון טחון

20 גרם קוקוס (5 כפות)

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (25 גרם)

1/4 כוס צימוקים (25 גרם)

1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)

1/3 כוס סוכר חום (80 גרם)

60 גרם רסק תפוחים (3 כפות) או חצי מעדן אלפרו ווניל

1/2 כוס גזר מגורר (גזר אחד מגורר - 50 גרם)

לעיטור:
======
תערובת של אגוזים קצוצים וקינמון.

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרים יבשים ולהוסיף חומרים רטובים.

2. לערבב בזריזות, לצקת לתבנית שקעים.

3. לפזר אגוזים וקינמון מעל.

4. לאפות כ-15 דקות בחום של 170 מעלות.

5. להוציא מהתבנית ולצנן.

בתיאבון!
איך להכין מאפינס סולת, בננה וגזר טבעוני?



הנה מתכון להכנת מאפינס סולת, בננה וגזר טבעוני:

המצרכים היבשים:
==============
3/4 כוס קמח מלא (100 גרם)

1 כוס סולת (175 גרם)

1 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

חופן צימוקים

מצרכים רטובים:
============
2 בננות בשלות מאוד

1 גזר

1/3 כוס שמן חמניות (70 גרם)

1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)

1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מנפים קמח לקערה, מוסיפים סולת, אבקת אפיה, מלח וצימוקים ומערבבים.

3. טוחנים בבלנדר את החומרים הרטובים למחית חלקה.

4. מערבבים את החומרים היבשים עם הרטובים, ומאחדים במינימום תנועות.

5. מוזגים את התערובת לתבנית שקעים משומנת, ואופים במשך 20-25 דקות. מוציאים, מצננים ואוכלים.

הערות:
======
אפשר להחליף את חלב הסויה במים או מיץ תפוזים.
איך לטגן בצורה בריאה?



טיגון ואוכל מטוגן אינם בריאים. על מנת למזער את הנזק ניתן לעשות את 5 הדברים הבאים:

1. העדיפו להשתמש בשמנים מכבישה קרה כמו שמן זית, קוקוס או חמאה.

2. לחמם את השמן רק במידה הדרושה ובשום אופן לא לעשות שימוש בשמן מבעבע או מעלה עשן, יש לזרוק שמן כזה.

3. טגנו כמה שפחות זמן ושימו לב שהאוכל אינו מושחם.

4. טגנו את המזון כאשר הוא חתוך לחתיכות גדולות על מנת ששטח הפנים שלו יהיה פחות חשוף לשמן.

5. הניחו חתיכת גזר בשמן החם על מנת שיספח אליו את הרעלים, כאשר הגזר, המכיל נוגדי חמצון, משחיר החליפו את השמן.
איך להכין ירקות בגריל?


כך תכינו ירקות בגריל:

המצרכים:
=======
2 חצילים פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ

4 קישואים פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי כחצי ס"מ

4 פלפלים אדומים חצויים ומנוקים

3 בצלים פרוסים לרוחבם לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ

3 פקעות שומר חצויות לאורכן

שמן זית

צרור גבעולי טימין

צלח ופלפל שחור גרוס, טרי

אופן ההכנה:
=========
1. מורחים את הירקות בנדיבות בשמן זית. ממליחים ומפלפלים.

2. שמים על רשת הגריל את הטימין, ועליו את פרוסות הירק.

3. צולים משני הצדדים עד שהירקות רכים דיים. מדי פעם מורחים בעוד מעו שמן זית.
איך להכין שיפודי טופו וירקות?
איך לייבש ירקות?
איך להכין בטטות בתנור?
איך להכין דג שלם עם ירקות בתנור?
איך להכין סלט סלק ופטרוזיליה?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.