» «
אנטיפסטי
איך להכין אנטיפסטי?



הנה מתכון לאנטיפסטי של השף גיל גלר, כפי שהתפרסם בגליון "סגנון" של מעריב במאי 2011:

המצרכים:
========
חציל חתוך בפרופיל לטבעות בעובי 1 ס"מ

כרובית מפורת לפרחים

3 בצלים, חתוכים לשמיניות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים

חופן גדול של עגבניות שרי (עדיף שלא לפרק אותן מהאשכול)

10 פטריות פורטובלו גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

15 פטריות שמפניון גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

2 שיני שום שלמים ולא מפורקים

2 קישואים, חתוכים לאורכם לפלחים ארוכים

שומר, חתוך בפרופיל ארוך

2 גזרים מקולפים, חתוכים בפרופיל זוויתי



לרוטב:
=======
כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

כף סוכר חום

כף מלח גס

1/2 חופן רוזמרין קצוץ

4 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ


אופן ההכנה:
============
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקררים לפחות כחצי שעה לפני המריחה על הירקות.

2. צולים את הירקות העטופים ברוטב בחום גבוה למשך זמן קצר. לשים לב שהם לא צריכים להתרכך. במהלך הצלייה מורחים את השמן המתובל על הירקות פעם נוספת.


בתיאבון!
חסה
איך לאחסן חסה?


הנה מספר אפשרויות לאחסון חסה:

1. הכנסת החסה לשקית עם הרבה חורים זעירים בעזרתם מתקיים חילוף גזים ומונעת הצטברות מי אידוי. כדאי לסגור את השוליים העליונים של השקית כדי למנוע כמישת העלים.

2. ניתן לעטוף את החסה בנייר מגבת וכך לשמור אותה במקרר.

3. שמירת החסה במקרר בעלים נפרדים של חסה למשך כמה ימים לאחר שטיפה במים זורמים וייבוש מוחלט בתוך קופסת פלסטיק סגורה המרופדת בנייר סופג.

4. ניתן לאחסן גם עלי חסה קצוצים כאשר הם שטופים, מיובשים היטב וחתוכים בסכין חדה. מיד לאחר הקיצוץ יש להכניס את העלים לשקית פלסטיק ללא חורים, לרוקן את האוויר מהשקית על ידי לחיצה עדינה או באמצעות שאיבה ולסגור היטב את שוליה בגומייה.

5. חשוב להימנע מאחסון חסה במקרר ליד תפוחי עץ, האתילן המופרש בכמות גדולה מהתפוחים עלול לגרום לכתמים חומים לאורך העורקים הלבנים של החסה.
ירקות כבושים
איך להכין ירקות כבושים?



הנה מתכון קל להכנת ירקות כבושים:

המצרכים:
========
1 כרובית יפה

1 שומר

3 גזרים גדולים

1/4 כרוב לבן

1 פלפל אדום

1 לימון

מיץ משני לימונים

1/2 כוס חומץ

2 כוסות מים

2 כפות מלח


אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב צנצנות זכוכית ומעקרים אותן עם מים חמים.

2. שוטפים היטב את כל הירקות.

3. מקלפים את הירקות וחותכים את הגזר והלימון לפרוסות, את הפלפל לרצועות ואת הכרוב לקוביות גסות.

4. מסדרים את הירקות בצנצנת גדולה או במספר צנצנות קטנות.

5. מרתיחים מיץ לימון, חומץ, מים ומלח.

6. יוצקים את הנוזל לצנצנות עד כיסוי הירקות, סוגרים את המכסה ושומרים במקום חמים ומואר מספר ימים.
מאפינס
איך להכין מאפינס גזר טבעוני?



הנה מתכון לשש יחידות מאפינס גזר טבעוני:


מצרכים:
=======
3/4 כוס קמח מלא (90 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתיה (3 גרם)

חצי כפית קינמון טחון

20 גרם קוקוס (5 כפות)

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (25 גרם)

1/4 כוס צימוקים (25 גרם)

1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)

1/3 כוס סוכר חום (80 גרם)

60 גרם רסק תפוחים (3 כפות) או חצי מעדן אלפרו ווניל

1/2 כוס גזר מגורר (גזר אחד מגורר - 50 גרם)

לעיטור:
======
תערובת של אגוזים קצוצים וקינמון.

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרים יבשים ולהוסיף חומרים רטובים.

2. לערבב בזריזות, לצקת לתבנית שקעים.

3. לפזר אגוזים וקינמון מעל.

4. לאפות כ-15 דקות בחום של 170 מעלות.

5. להוציא מהתבנית ולצנן.

בתיאבון!

ירקות

עוגת גזר
יש מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית?



הנה מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית (אבל נהדרת גם לשאר העונות):

המצרכים:
=======
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

200 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות גדולות

2 ביצים טרופות

1 כוס סוכר חום כהה

1/4 כוס שמן

1/4 כוס טחינה משומשום מלא

2/3 כוס קמח לבן

1 כוס קמח מחיטה מלאה (מומלץ קמח המיועד לאפייה)

1/3 כוס סובין שיבולת שועל

1/3 כוס זרעי פשתן טחונים

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

קורט מלח

מעט הל טחון

מעט אגוז מוסקט מגורר

1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

1/4 כפית ציפורן טחון




אופן ההכנה:
=========
1. להכניס את הגזר והדלעת לסיר, להוסיף מים עד כדי כיסוי, לכסות ולבשל 20 דקות או עד שהירקות מתרככים. להסיר, לסנן, למעוך היטב ולצנן.

2. לחמם תנור ל-180 מעלות, לשמן תבנית אפייה.

3. להכניס את הביצים והסוכר לקערת המערבל ולהקציף. תוף כדי הקצפה יש להוסיף בהדרגה את השמן והטחינה עד קבלת עיסה אחידה.

4. להוסיף את הדלעת והגזר ולערבב ביד.

5. לערבב היטב בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים, כולל התבלינים,

6. להוסיף את תערובת היבשים לעיסה ולערבב ידנית.

7. לצקת את העיסה לתבנית ולאפות כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

- למחרת יום האפייה, רצוי לשמור את העוגה בקירור.

בתיאבון!
ירקות
איך להגדיל את צריכת הירקות של ילדים?


כך תגדילו את צריכת הירקות אצל ילדכם:

1. דוגמה אישית ואחריות - שלבו ירקות בתפריט היומי שלכם באופן קבוע. הילדים ילמדו מכם את ההרגל הזה.

2. שיתוף הילדים בקניית ירקות והכנתם - לרוב ילדים אוהבים לאכול מה שהכינו. תנו להם לבחור את הירקות, לשטוף ולקצוץ אותם וכך יגדל הסיכוי שגם יטעמו מהם.

3. לא להכריח, כן להציע - תמיד וכל הזמן. אל תכריחו כי תצרו פעולת התנגדות מצד הילדים, אך המשיכו לחשוף אותו שוב ושוב לירקות. בדרך כלל רק לאחר 10 חשיפות למזון חדש הילד יסכים לטעום אותו, לכן - לא להתייאש.

4. גוונו בצבעים - יש לשלב חמישה צבעים של ירקות ביום. הפעילו את הדימיון ועצבו צלחת מעניינת עם סוגים שונים של ירק - עגבניות שרי בצבעים שונים, אפונה, גזר גמדי, ברוקלי ועוד ועוד.

5. גיוון במרקמים - ירק לא חייב להיות מוגש בצורתו המקורית ולכן גם את תכניסו אותו לרוטב, מרק, מחיות או כל צורה אחרת הויטמנים יספגו ויעשירו את התזונה.

6. מזון מוכן וקפוא - יכול להקל על ההכנה ולגוון את התפריט. בדקו את הרכיבים המופיעים על השקיות ושלבו בתפריט. שפע רב משניצלים וקציצות על בסיס ירק ועד תערובות ירק שונות מוצעות במרכולים.

7. שלבו ירק בכל ארוחה - גם בצורתו המקורית כסלט, ירקות חתוכים או תבשיל וגם כתוספת למאכלים שונים כמו לדוגמה אורז עם אפונה וגזר, ירק בפשטידה, עגבניות טריות ברוטב לפסטה או עוף וכדומה.

8. ירקות בכל זמן - דאגו שתהייה תמיד בהישג יד צלחת נשנושי ירקות. מקלות גזר ומלפפון, עגבניות קטנות וזיתים, כך שיהיה כיף וקל לאכול מהם.
כרוב צלוי
איך להכין כרוב צלוי?


הנה מתכון של ישראל אהרוני לכרוב צלוי, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:

המצרכים:
========
1 כרוב אדום או לבן, טרי ומוצק, מנוקה

1/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל גרוס

1 כף דבש

3 כפות חומץ בלסמי

6 גבעולי תימין

1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת

1/4 כוס אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס

אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את הכרוב לאורכו. מורחים את החצאים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים.

2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה וכשהוא חם מניחים את חצאי הכרוב כשהצד החתוך כלפי מט, ומטגנים כ-5 דקות, עד שהחלק התחתון צרוב ושחום, כמעט חרוך.

3. מוציאים את הכרובים מהמחבת, יוצקים פנימה את הדבש והחומץ הבלסמי, מערבבים ומכבים את האש.

4. מניחים את הכרובים בתערובת, שוב כשהצד החתוך כלפי מטה, מוסיפים את גבעולי התימין, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לכ-45 דקות.

5. מוצאים מהתנור, הופכים את הכרובית, מפזרים על הצד החתוך את הגבינה ומכניסים לגריל לכמה דקות, עד שהגבינה מזהיבה מעט.

6. מפזרים מעל את האגוזים ומגישים.
קוצץ ירקות
איך לבחור קוצץ ירקות?



לבחירת קוצץ ירקות הקפידו על הדברים הבאים:

1. בטיחות - בקניה של קוצץ ירקות חשוב להקפיד שהוא בטוח לשימוש (שהוא לא יפעל כשהוא לא סגור).

2. פלדת אל-חלד - חשוב שהסכינים של קוצץ הירקות יהיו מפלדת אל-חלד.

3. קומפקטיות - חשוב שקוצץ הירקות לא יהיה מסורבל ולא יתפוס מקום גדול מדי (אם יש לכם מטבח קטן).

4. כוח - חשוב שהספק המנוע של הקוצץ יהיה לפחות 400 ואט.

5. התאמה לירקות - חשוב שקוצץ הירקות יהיה מתאים לסוגי המזונות שאתם נוהגים להכין.

6. מיכל מתאים למיקרוגל - חשוב שהמיכל שלו יתאים לשימוש במיקרוגל.


שיפודי טופו וירקות
איך להכין שיפודי טופו וירקות במרינדת קארי?


הנה מתכון לכ-14 שיפודים של טופו וירקות במרינדת קארי מבית "האגוזיה":

מצרכים:
======
1 חבילת טופו קשה - חתוך לקוביות גדולות

כוס עגבניות שרי

3 בצלים סגולים - חתוכים לשמיניות או קוביות גדולות

2 פלפלים גדולים בצבעים - חתוכים לקוביות גדולות

זוקיני גדול - אופציונלי - חתוך לחצאי עיגולים גדולים


מצרכים למרינדה:
=============
שמן זית

1 כפית שמן שומשום בכבישה קרה

1 כף חרדל גרגירים

3 שיני שום כתושות

2 כפות רוטב סויה

1.5 כפיות תבלין קארי איכותי

חופן כוסברה קצוצה

מלח נוסף - לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1. ערבבו בקערה או קופסה גדולה את מרכיבי המרינדה: התחילו בכמות נדיבה של שמן זית ובהדרגה הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו היטב עד להיטמעות השמן בשאר המרכיבים. תטעמו ותתקנו תיבול - על הטעם להיות עז במיוחד והרוטב צריך להיות סמיך ומרוכז.

2. ערבבו אל תוך הרוטב את קוביות הטופו והירקות. ערבבו בזהירות עם לקקן מהתחתית מטה, לפיזור אחיד וכדי לא לפרק את הטופו. כסו בצלחת או במכסה ושימו בקירור למשך כמה שעות.

3. לאחר שהטופו והירקות ספגו טעמים, הכינו את השיפודים - 2-3 חתיכות טופו לשיפוד ובניהן ירקות.

4. השיפודים יוצאים טעימים מאוד גם באפייה בתנור: הכניסו לתנור מחומם על 220 מעלות עד השחמה.
איך להכין דג סול אפוי עם ירקות?



הנה מתכון להכנת דג סול אפוי עם ירקות:


המצרכים:
========
6 חתיכות פילה של דג סול

מלח גס

פלפל שחור גרוס גס

מיץ סחוט מלימון אחד

50 גרם חמאה

2 כרישה פרוסה (החלק הלבן בלבד)

פלפל אדום פרוס

1 כוס ין לבן

1 כף טימין

1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים


אופן ההכנה:
===========
1. נגבו את הדג במגבת נייר וטבלו אותו במלח, פלפל ולימון משני צידיו.

2. הכניסו את הדג למקרר למשך שעה.

3. לטגן את הכרישה בחמאה ולהוסיף את הפלפל האדום.

4. להכניס את הדגים והירקות לתבנית ולצקת מעליהם את היין.

5. להכניס לתנור בחום גבוה מאד, ל-12 דקות.

6. כאשר בשר הדג נהפך לאטום - הדג מוכן.

7. מעט לפני שמוציאים מהתנור, לפזר תימין ופטרוזיליה על הדג.


בתיאבון!
איך לגדל חסה באדנית?


הנה 7 טיפים לגידול חסה באדנית:

1. את החסה ניתן לשתול באדניות, מיכלים או עציצים.

2. החסה אוהבת קור ולכן יש לשתול אותה בין החודשים אוקטובר למאי.

3. חשוב להעמיד את האדניות במקום חשוף לאור כמה שיותר שעות ביום.

4. יש לשתול את שתילי החסה במרווחים של 30 ס"מ זה מזה.

5. יש להקפיד על אדמה לחה ודישון (גם דישון טבעי).

6. בכדי למנוע מזיקים בעציצי החסה, ניתן לשתול לידן צמחי תבלין שונים שימנעו מחרקים להגיע אליהן (כוסברה ושיבה יתאימו במיוחד).

7. כאמור, רוב סוגי החסה מתאימים ביותר לגידול החורפי ובעיקר חסה ערבית, חסת עלים צהובה והחסות הצבעוניות.
איך לגדל עגבניות שרי בחצר או במרפסת?


הנה הדרכתו של נמרוד עורף גידול עגבניות שרי במרפסת או בחצר:

1. יש לוודא שיש מקום מתאים בו יש לפחות שעתיים ביום שמש. (אם יש שמש כל היום כדאי לשקול לעשות הצללה חלקית כי זה יותר מדי עבור צמח זה).

2. חשוב שהמכל יהיה בגודל של לפחות 10 ליטרים, אם יש יותר גדול זה עדיף (השיח גדול ומתפתח).

3. זורעים, שותלים או משתמשים בסטרטר (כוסית).

4. אם אין תנאי חממה יש לשתול בסוף החורף, תחילת האביב, כמה שיותר מוקדם.

5. למלא את השליש התחתון של מכל השתילה בטוף בגודל 4-20.

6. מעל שמים מצע שתילה, אדמה שקונים במשתלה המיועדת לעציצים.

7. עושים הדלייה הולנדית - קושרים חוט ממקל התלוי למעלה עד לשורשי הצמח, כך שהצמח יטפס כלפי מעלה. מלפפים את קודקוד הצמח על החוט.

8. בזמן ההדלייה מורידים את הסקרים בעזרת מזמרה (ענפונים קטנים הגדלים מהענפים הגדולים יותר). מקפידים לעשות זאת באופן רציף כדי שיהיה צימוח מרכזי כמו שאנו מעוניינים.

9. משקים מים בהתאם למצע הקרקע. לא להציף, לתת לשורשים להתאמץ להגיע למים ולחזק את השורשים. להשקות עד שרואים מים בצלוחית שמתחת למכל או על הרצפה. כדאי להשקות בשעות הבוקר, בימי שרב ניתן לתת השקייה נוספת מאוחר יותר או לשים על המצע קוביות קרח.

10. הסרת הענפים התחתונים שכבר סיימו את עבודתם.
אפשר רשימת קניות של ירקות ופירות?
הנה רשימת קניות של פירות וירקות:


ירקות
======
ארטישוק

בזיליקום

בטטה

בצל אדום

בצל יבש

בצל ירוק

בצל לבן

ברוקולי

גזר

דלורית

דלעת

זנגויל

חמציץ

חסה ורד

חסה חמאה

חסה

חצילון

חצילים

חרשוף

כוסברה

כרוב אדום

כרוב לבן

כרוב ניצנים

כרוב סיני

כרובית

כרובית אלמוג

לבבות חסה

לוף/כרישה

לפת

מילון

מלפפון

מנגולד

נבטים סיניים

נענע

סלט בייבי

סלק

סלרי אמריקאי

סלרי ראש

עגבניה

עגבניה שרי

עולש

עירית

עלי חסה

פטרוזיליה

פטריות

פלפל אדום

פלפל בהיר

פלפל חריף

פלפל חריף צילי

פלפל כהה

פלפל כתום

צנון

צנונית

קולורבי

קורנית

קישואים

ראשד

רברברה

רוזמרין

רוקט

שום

שומר

פטרוזיליה

שיבה

שמיר

שעועית ירוקה

שעועית צהובה

תבלינים שונים

תות שדה

תירס

תפו"א אדום

תפו"א גמדי

תפו"א ירושלמי

תפו"א לבן

תרד


פירות
=======
אגס אדום

אגס חום

אגס ספדונה

אוכמניות

אננס

אפרסמון

בננה

חבוש

סברס

ענבים

פאפאיה

קיווי

רימון

תאנים

תמר לח

תפוח עץ

אשכולית

לימון

פומלה

פומלית

קלמנטינה

תפוז

תפוז סיני

תפוזינה
איך למנוע ורידים בולטים ברגליים בדרך טבעית?



הנה 9 דרכים למניעת ורידים בולטים ברגליים:

1. הרמת רגליים לשיפור זרימת הדם.

2. שתיית חליטות מכווצות - שתיית חליטות מצמחי האלון וההממליס המסייעים להחזיר את כלי הדם למקומם.

3. אכילת מזונות המונעים קרישה - שילוב שום, בצל ומזונות נוספים המונעים קרישה ומסייעים בזרימת הדם.

4. אכילת מזונות חריפים - אכילה של מזונות חריפים עשויה לסייע בזרימת הדם, כדאי לשלב בתפריט היומי מזונות כמו זנגוויל, פלפל חריף וכדומה.

5. אכילת ירקות כתומים - ירוקת כתומים עשויים לחזק את כלי הדם והטחול ומסייעים בהפחתת הורידים. כדאי לשלב בתזונה היומית דלעת, בטטה וגזר.

6. אכילת סיבים תזונתיים - סיבים תזונתיים משפרים את זרימת הדם לכם חשוב להעשיר אץת התזונה במזון עשיר בסיבים כמו מוצרים מחיטה מלאה, ירקות ופירות.

7. קומפרסים על הוורידים - הנחת קומפרסים חמים לחצי דקה על הוורידים ומיד לאחר מכן הנחת קומפרסים קרים יסיעו בכיווץ הוורידים ולסירקולציה של הדם.

8. שימוש בשמנים מכווצים - יש להכין תערובת שמנים משמן ברוש, שמן לבנדר ושמן ג'וניפר (3 טיפות מכל שמן), להוסיף כף שמן שומשום או שמן זית ולמרוח את האיזור הדרוש פעמיים ביום.

9. שימוש בתוספי תזונה - ניתן להשתמש בקפסולות של תוספי תזונה נוגדי חימצון המשפרים את זרימת הדם כמו פיקנוגנול, אוכמניות, זרעי ענבים ותמצית זרעי ערמון הסוסים, רצוי להיוועץ לפני כן עם איש מקצוע בתחום.
איך מכינים ארטישוק?



כך מכינים ארטישוק:

1. מכניסים את הארטישוק לסיר מים גדול (עד שכל הארטישוק מכוסה - או רובו).

2. חותכים לימון לפרוסות (עם הקליפה) ושמים אותן בתוך הסיר.

3. מבשלים כך עד לרתיחה, וממשיכים עוד 45 דקות לפחות.

4. מוצאים את הארטישוק מהמים, מקלפים אותו וטובלים ברוטב (אלף האיים, או מיונז, חרדל ולימון מעורבבים לרוטב ביתי משובח), עד שמגיעים ללב....(כמובן להוריד את כל השיער).


הגולשת רמה מציעה:
================
רוטב נוסף ישן וטוב... שליש כוס חומץ + שליש כוס שמן + מלח + פלפל שחור. טובלים ומתענגים.
איך להכין כרוב סיני בפטריות?


הנה מתכון לכרוב סיני בפטריות של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:

המצרכים:
========
5 כפות שמן

1 כך ג'ינג'ר

2 שיני שום קצוצות דק

2 בצלי שאלוט, קצוצים

5 פטריות שיטאקה טריות, קצוצות גס

1 כרוב סיני, פרוס לפרוסות דקות

2 כפות רוטב סויה

2 כפית סוכר

1 כפית שמן שומשום

מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את השמן במחבת גדולה ורחבה וכשהוא חם מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, השאלוט והפטריות.

2. מטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות.

3. מוסיפים את הכרוב הפרוס, מערבבים היטב ומטגנים יחד עוד כ-3 דקות.

4. מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר, שמן השומשום ומעט מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים יחד עוד כ-3 דקות.
איך להכין מאפינס גזר?


הנה מתכון להכנת מאפינס גזר:

המצרכים:
======
1 כוס קמח לבן

1/2 כוס קמח מלא

1/3 כוס סוכר

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון

3 חופנים של אגוזי מלך קצוצים

קורט מלח

3 ביצים

5 גזרים קלופים ומגוררים

1/2 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס שמן קנולה

1/2 כוס דבש

2 כפות סילאן



אופן ההכנה:
==========
1. לערבב בקערה אחת את כל החומרים היבשים (קמח, א.אפייה, קינמון, סוכר, מלח ואגוזים).

2. לערבב בקערה נוספת את כל החומרים הרטובים (ביצים, גזר, שמן, טחינה, דבש וסילאן).

3. לאחד את שתי התערובות ולערבב ביטב.

4. לצקת את התערובת לעטרות נייר או תבנית שקעים עם עטרות נייר ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה או עד שהמאפינס מקבלים גוון שחום.

בתיאבון!


איך להכין לביבות תפוחי אדמה עם גזר ובצל?



הנה מתכון של לביבות תפוחי אדמה עם גזר ובצל של איילת הירשמן כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בדצמבר 2008:

המצרכים:
=========
11/4 ק"ג תפוחי אדמה (6-8 בינוניים) יפים, קלופים

2 ביצים

1 בצל לבן, קלוף

2 גזרים קלופים

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

1.5-2 כפות קמח תופח

מעט פלפל שחור

שמן, לטיגון

אפשרות להגשה: שמנת חמוצה, אפשר מתובלת בבצל ירוק

אופן ההכנה:
===========
1. מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה לתוך קערה. מגרדים באותה דרך גם את הבצל והגזר. סוחטים את העיסה בידיים היטב, מעל הכיור ואז מניחים במסננת רבע שעה ונותנים לה להגיר שאריות מים. שוטפים את העיסה במים קרים מתחת לברז וסוחטים שוב. מניחים עוד כמה דקות במסננת. מעבירים לקערה, מוסיפים את בבצל הירוק, הקמח, הביצים, מלח ופלפל ומערבבים.

2. הטיגון: מחממים את השמן במחבת, לטיגון חצי עמוק (פירוש הדבר הוא שכאשר תניחו את העיסה במחבת, גובה השמן צריך להגיע למחצית מגובהה). מניחים כפות מהעיסה במחבת, מועכים קלות בלבד במרית הטיגון, ומטגנים, עד הזהבה. ממשיכים לטגן כך לביבות בשמן, ומקפידים כל הזמן להוציא חלקיקים שרופים מהשמן, ואם הוא מתלכלך מדי מחליפים אותו בשמן חדש וממשיכים לטגן.

3. ההגשה: סופגים את עודפי השמן מהלביבות בנייר סופג. מגישים מיד, חם עם שמנת חומצה מתובלת בבצל ירוק.
איך להכין דג שלם עם ירקות בתנור?



הנה מתכון להכנת דג שלם עם ירקות בתנור:

מצרכים:
=======
1 דג שלם

1/2 בצל בינוני

1/2 לימון

3 שיני שום

2 ענפי טימין

מלח

פלפל שחור

1 כרישה (החלק לבן בלבד)

3 עגבניות

1 בצל

1/4 כוס שמן זית

טחינה גולמית (יש להוסיף לפי הטעם)

10 עלי גפן טריים או משומרים


אופן ההכנה:
==========
1. לשטוף ולייבש את הדג.

2. לזרות מלח ופלפ על הדג ובתוך בטן הדג

3. לפרוס את הירקות ולהכניס עם הטימין ושמן הזית לבטן הדג

4. מניחים את הדג בתבנית משומנת כאשר עליה פרוסים כל שאר הירקות, מצפים את הדג בעלי הגפן ומזלפים עליו מהשמן. מצפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה.

בתיאבון!

5. להגיש את הדג בתוספת הירקות האפויים ובזילוף טחינה גולמית מעליו.
איך להכין שיפודי טופו וירקות?


הנה מתכון להכנת שיפודי טופו וירקות:


מצרכים:
========
600 גרם טופו קשה, דל שומן, חתוך לקוביות של 2 ס"מ

1 כף דבש אן סילאן

1 כף שמן שומשום

1 כף חומץ בלסמי

6 כפות רוטב טריאקי

1/2 כוס יין אדום יבש

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

ירקות לפי בחירה: פטריות, בצל, קישואים, עגבניות שרי וכו'.


אופן ההכנה:
===========
1. להכניס לצנצנת עם מכסה חומץ בלסמי,רוטב טריאקי,שמן שומשום, יין, ג'ינג'ר ודבש ולנער היטב.

2. להניח את קוביות הטופו בקערה ולצקת עליהם את הרוטב, כך שיכסה אותם לגמרי, לכסות ולהכניס למקרר למשך לילה.

3. למחרת לשטוף ולחתוך לקוביות את הירקות (מלבד העגבניות).

4. לשפד את הטופו והירקות לסירוגין על שיפודי עץ.

5. להניח את השיפודים על גריל מחומם היטב ולצלות כ4-5 דקות מכל צד.

בתיאבון!
איך להכין אנטיפסטי?


אנטיפסטי היא מנה המורכבת משלל ירקות לבחירתכם הנאפים בחום גבוה עם שמן זית. מצויין כמנה ראשונה, כתוספת לסנדוויצ'ים, כתוספת לפוקצ'ות או לחם טרי ולכל מה שתרצו.

כך מכינים אנטיפסטי:

המצרכים:
========
בטטות פרוסות דק

חצילים פרוסים לעיגולים לא עבים

קישואים פרוסים לעיגולים

כרובית מפורקת לפרחים

פטריות שלמות או חצויות

בצל סגול חתוך לשישיות

פלפלים שלמים

גמבות שלמות

שום עם קליפתו

עגבניות שרי

אספרגוס

תפוחי אדמה

רוזמרין

טימין

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור


אופן ההכנה:
===========
1. בחרו את הירקות האהובים עליכם מתוך הרשימה או את כולם, שטפו וייבשו אותם היטב.

2. חתכו את הירקות לפי ההוראות והניחו בתבנית.

3. צקו את שמן הזית עם המלח והפלפל על הירקות (בנדיבות!). ניתן להוסיף מעל רוזמרין וטימין.

4. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) ל-40 דקות או עד שהירקות מוכנים.


כמה הערות:

- כדאי לבדוק מפעם לפעם את הירקות. יש כאלה המוכנים מהר יותר מהאחרים (כמו פטריות לדוגמא) ויש להוציאם לפני כולם.

- את הפלפלים השלמים יש להכניס לשקית ניילון מייד עם הוצאתם ולאחר חצי שעה להסיר את קליפתם ולחתוך לרצועות.

- את השום מומלץ להשאיר עד לסוף הצליה.

- חשוב לפרוס את הבטטות לפרוסות דקות (אך לא מדי) כי זהו הירק שלוקח לו את הזמן הארוך ביותר להיות מוכן

- את הבצל יש להוציא כאשר הוא נהיה שחום בקצוות, מקומט ומבריק

- ניתן לשמור אנטיפסטי כשלושה ימים בקופסא אטומה במקרר.

בתיאבון!
מה לעשות נגד עצירות?
איך למנוע הרעלת מזון בבית?
איך להכין מאפינס סולת, בננה וגזר טבעוני?
איך להכין כרובית מטוגנת עם חרדל?
איך להכין ארטישוק ורוטב לארטישוק?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.