שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להגביר את צריכת הסידן ממקורות צמחיים?
הנה רשימת 4 מקורות צמחיים עשירים בסידן ודלי קלוריות, לפי המלצתה של ד"ר מאיה רוזמן:
1. סלרי - הסלרי עשיר בסיבים תזונתיים חשובים, ויש בו רק 16 קלוריות ב-100 גרם. הוא משביע לזמן ארוך וגם דורש הרבה אנרגיה לעיכול שלו. הוא מכיל 40 מ"ג סידן ב-100 גרם, מה שאומר שסלט סלרי שמכיל 250 גרם ממנו יכיל סידן כמעט כמו ב-3 כפות גבינה.
2. ברוקולי - ניתן לאכול בדרכים שונות, כולל כשהוא טרי. הוא מכיל 47 מ"ג סידן ב-100 גרם, כך שצלחת עם 300 גרם ברוקולי מאודה, לדוגמה, תכיל סידן כמעט כמו בפרוסת גבינה צהובה. יש לשים לב שאם מבשלים את הברוקולי במים ושופכים את מי הבישול, חלק מהסידן עובר אל המים בזמן הבישול וכששופכים את המים מפסידים חלק מן הסידן. עדיף לאדות, להקפיץ או לאפות.
3. כרוב ירוק - הכרוב מכיל כמות גדולה מאוד של ויטמין C שדרוש למערכת החיסון במיוחד בתחילת עונת החורף, יש בו הרבה סיבים תזונתיים משביעים, וחומרים אנטי-סרטניים. כמות הסידן בו היא כמו בסלרי - 40 מ"ג ל-100 גרם. מנת סלט כרוב תכיל כמות סידן כמו ביוגורט. גם כרוב מוחמץ מכיל סידן באותה כמות.
חשוב לשים לב שאין יתרון לסלט כרוב עם מיונז. השומן אינו משפר את ספיגת הסידן ובכל כפית מיונז קטנה יש מעל 60 קלוריות.
4. קייל - במקום הראשון מכל הירקות מבחינת כמות הסידן מככב הקייל. יש בו 150 מ"ג סידן ב-100 גרם. מאחר שהוא טעים יותר לאחר חימום קצר, מומלץ לחתוך אותו לחתיכות קטנות ולהוסיף לכל פסטה או תבשיל אחר ובכך לשדרג משמעותית את התפריט שלכם מבחינת הסידן. אין ירידה בכמות הסידן בקייל לאחר החימום.
הנה רשימת 4 מקורות צמחיים עשירים בסידן ודלי קלוריות, לפי המלצתה של ד"ר מאיה רוזמן:
1. סלרי - הסלרי עשיר בסיבים תזונתיים חשובים, ויש בו רק 16 קלוריות ב-100 גרם. הוא משביע לזמן ארוך וגם דורש הרבה אנרגיה לעיכול שלו. הוא מכיל 40 מ"ג סידן ב-100 גרם, מה שאומר שסלט סלרי שמכיל 250 גרם ממנו יכיל סידן כמעט כמו ב-3 כפות גבינה.
2. ברוקולי - ניתן לאכול בדרכים שונות, כולל כשהוא טרי. הוא מכיל 47 מ"ג סידן ב-100 גרם, כך שצלחת עם 300 גרם ברוקולי מאודה, לדוגמה, תכיל סידן כמעט כמו בפרוסת גבינה צהובה. יש לשים לב שאם מבשלים את הברוקולי במים ושופכים את מי הבישול, חלק מהסידן עובר אל המים בזמן הבישול וכששופכים את המים מפסידים חלק מן הסידן. עדיף לאדות, להקפיץ או לאפות.
3. כרוב ירוק - הכרוב מכיל כמות גדולה מאוד של ויטמין C שדרוש למערכת החיסון במיוחד בתחילת עונת החורף, יש בו הרבה סיבים תזונתיים משביעים, וחומרים אנטי-סרטניים. כמות הסידן בו היא כמו בסלרי - 40 מ"ג ל-100 גרם. מנת סלט כרוב תכיל כמות סידן כמו ביוגורט. גם כרוב מוחמץ מכיל סידן באותה כמות.
חשוב לשים לב שאין יתרון לסלט כרוב עם מיונז. השומן אינו משפר את ספיגת הסידן ובכל כפית מיונז קטנה יש מעל 60 קלוריות.
4. קייל - במקום הראשון מכל הירקות מבחינת כמות הסידן מככב הקייל. יש בו 150 מ"ג סידן ב-100 גרם. מאחר שהוא טעים יותר לאחר חימום קצר, מומלץ לחתוך אותו לחתיכות קטנות ולהוסיף לכל פסטה או תבשיל אחר ובכך לשדרג משמעותית את התפריט שלכם מבחינת הסידן. אין ירידה בכמות הסידן בקייל לאחר החימום.
איך להכין מאפינס גזר טבעוני?
הנה מתכון לשש יחידות מאפינס גזר טבעוני:
מצרכים:
=======
3/4 כוס קמח מלא (90 גרם)
1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)
חצי כפית סודה לשתיה (3 גרם)
חצי כפית קינמון טחון
20 גרם קוקוס (5 כפות)
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (25 גרם)
1/4 כוס צימוקים (25 גרם)
1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)
1/3 כוס סוכר חום (80 גרם)
60 גרם רסק תפוחים (3 כפות) או חצי מעדן אלפרו ווניל
1/2 כוס גזר מגורר (גזר אחד מגורר - 50 גרם)
לעיטור:
======
תערובת של אגוזים קצוצים וקינמון.
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרים יבשים ולהוסיף חומרים רטובים.
2. לערבב בזריזות, לצקת לתבנית שקעים.
3. לפזר אגוזים וקינמון מעל.
4. לאפות כ-15 דקות בחום של 170 מעלות.
5. להוציא מהתבנית ולצנן.
בתיאבון!
הנה מתכון לשש יחידות מאפינס גזר טבעוני:
מצרכים:
=======
3/4 כוס קמח מלא (90 גרם)
1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)
חצי כפית סודה לשתיה (3 גרם)
חצי כפית קינמון טחון
20 גרם קוקוס (5 כפות)
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (25 גרם)
1/4 כוס צימוקים (25 גרם)
1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)
1/3 כוס סוכר חום (80 גרם)
60 גרם רסק תפוחים (3 כפות) או חצי מעדן אלפרו ווניל
1/2 כוס גזר מגורר (גזר אחד מגורר - 50 גרם)
לעיטור:
======
תערובת של אגוזים קצוצים וקינמון.
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרים יבשים ולהוסיף חומרים רטובים.
2. לערבב בזריזות, לצקת לתבנית שקעים.
3. לפזר אגוזים וקינמון מעל.
4. לאפות כ-15 דקות בחום של 170 מעלות.
5. להוציא מהתבנית ולצנן.
בתיאבון!
איך להכין ירקות בגריל?
כך תכינו ירקות בגריל:
המצרכים:
=======
2 חצילים פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
4 קישואים פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי כחצי ס"מ
4 פלפלים אדומים חצויים ומנוקים
3 בצלים פרוסים לרוחבם לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
3 פקעות שומר חצויות לאורכן
שמן זית
צרור גבעולי טימין
צלח ופלפל שחור גרוס, טרי
אופן ההכנה:
=========
1. מורחים את הירקות בנדיבות בשמן זית. ממליחים ומפלפלים.
2. שמים על רשת הגריל את הטימין, ועליו את פרוסות הירק.
3. צולים משני הצדדים עד שהירקות רכים דיים. מדי פעם מורחים בעוד מעו שמן זית.
כך תכינו ירקות בגריל:
המצרכים:
=======
2 חצילים פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
4 קישואים פרוסים לאורכם לפרוסות בעובי כחצי ס"מ
4 פלפלים אדומים חצויים ומנוקים
3 בצלים פרוסים לרוחבם לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
3 פקעות שומר חצויות לאורכן
שמן זית
צרור גבעולי טימין
צלח ופלפל שחור גרוס, טרי
אופן ההכנה:
=========
1. מורחים את הירקות בנדיבות בשמן זית. ממליחים ומפלפלים.
2. שמים על רשת הגריל את הטימין, ועליו את פרוסות הירק.
3. צולים משני הצדדים עד שהירקות רכים דיים. מדי פעם מורחים בעוד מעו שמן זית.
איך להכין בטטות בתנור?
הנה מתכון טעים וקל להכנה של בטטות מתוקות אפויות בתנור:
המצרכים:
=========
10 בטטות קטנות / 7 גדולות
2 כפות שמן זית
כפית מלח
כפית פלפל
כפית טימין
כפית רוזמרין
4 כפות סילאן
כפית אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
==========
1. לחתוך את הבטטות לקוביות (עדיף קטנות יחסית, בערך 1.5*1.5 ס"מ, הטעם נתפס טוב יותר) ולשים בקערה.
2. לערבב את כל התבלינים. את אבקת מרק העוף רצוי לשים ראשית בכוס עם מעט מים, לערבב היטב על מנת שלא יהיו גושים, ורק אז להוסיף לקערה.
3. לשמן טיפה נייר אפיה בשמן זית (מעניק טעם ומונע הידבקות) ולשים את תוכן הקערה.
4. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך בערך כ 35-40 דקות.
שימו לב לא לשרוף, לעצור את התנור בזמן, כי הרוטב שנותר יוצא ממש טעים כך, אם הוא נשרף זה מאבד את הטעם הטוב...
בהצלחה, ובתאבון:-)
הנה מתכון טעים וקל להכנה של בטטות מתוקות אפויות בתנור:
המצרכים:
=========
10 בטטות קטנות / 7 גדולות
2 כפות שמן זית
כפית מלח
כפית פלפל
כפית טימין
כפית רוזמרין
4 כפות סילאן
כפית אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
==========
1. לחתוך את הבטטות לקוביות (עדיף קטנות יחסית, בערך 1.5*1.5 ס"מ, הטעם נתפס טוב יותר) ולשים בקערה.
2. לערבב את כל התבלינים. את אבקת מרק העוף רצוי לשים ראשית בכוס עם מעט מים, לערבב היטב על מנת שלא יהיו גושים, ורק אז להוסיף לקערה.
3. לשמן טיפה נייר אפיה בשמן זית (מעניק טעם ומונע הידבקות) ולשים את תוכן הקערה.
4. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, למשך בערך כ 35-40 דקות.
שימו לב לא לשרוף, לעצור את התנור בזמן, כי הרוטב שנותר יוצא ממש טעים כך, אם הוא נשרף זה מאבד את הטעם הטוב...
בהצלחה, ובתאבון:-)
ירקות
איך לטגן בצורה בריאה?
טיגון ואוכל מטוגן אינם בריאים. על מנת למזער את הנזק ניתן לעשות את 5 הדברים הבאים:
1. העדיפו להשתמש בשמנים מכבישה קרה כמו שמן זית, קוקוס או חמאה.
2. לחמם את השמן רק במידה הדרושה ובשום אופן לא לעשות שימוש בשמן מבעבע או מעלה עשן, יש לזרוק שמן כזה.
3. טגנו כמה שפחות זמן ושימו לב שהאוכל אינו מושחם.
4. טגנו את המזון כאשר הוא חתוך לחתיכות גדולות על מנת ששטח הפנים שלו יהיה פחות חשוף לשמן.
5. הניחו חתיכת גזר בשמן החם על מנת שיספח אליו את הרעלים, כאשר הגזר, המכיל נוגדי חמצון, משחיר החליפו את השמן.
טיגון ואוכל מטוגן אינם בריאים. על מנת למזער את הנזק ניתן לעשות את 5 הדברים הבאים:
1. העדיפו להשתמש בשמנים מכבישה קרה כמו שמן זית, קוקוס או חמאה.
2. לחמם את השמן רק במידה הדרושה ובשום אופן לא לעשות שימוש בשמן מבעבע או מעלה עשן, יש לזרוק שמן כזה.
3. טגנו כמה שפחות זמן ושימו לב שהאוכל אינו מושחם.
4. טגנו את המזון כאשר הוא חתוך לחתיכות גדולות על מנת ששטח הפנים שלו יהיה פחות חשוף לשמן.
5. הניחו חתיכת גזר בשמן החם על מנת שיספח אליו את הרעלים, כאשר הגזר, המכיל נוגדי חמצון, משחיר החליפו את השמן.
איך לגדל עגבניות שרי בחצר או במרפסת?
הנה הדרכתו של נמרוד עורף גידול עגבניות שרי במרפסת או בחצר:
1. יש לוודא שיש מקום מתאים בו יש לפחות שעתיים ביום שמש. (אם יש שמש כל היום כדאי לשקול לעשות הצללה חלקית כי זה יותר מדי עבור צמח זה).
2. חשוב שהמכל יהיה בגודל של לפחות 10 ליטרים, אם יש יותר גדול זה עדיף (השיח גדול ומתפתח).
3. זורעים, שותלים או משתמשים בסטרטר (כוסית).
4. אם אין תנאי חממה יש לשתול בסוף החורף, תחילת האביב, כמה שיותר מוקדם.
5. למלא את השליש התחתון של מכל השתילה בטוף בגודל 4-20.
6. מעל שמים מצע שתילה, אדמה שקונים במשתלה המיועדת לעציצים.
7. עושים הדלייה הולנדית - קושרים חוט ממקל התלוי למעלה עד לשורשי הצמח, כך שהצמח יטפס כלפי מעלה. מלפפים את קודקוד הצמח על החוט.
8. בזמן ההדלייה מורידים את הסקרים בעזרת מזמרה (ענפונים קטנים הגדלים מהענפים הגדולים יותר). מקפידים לעשות זאת באופן רציף כדי שיהיה צימוח מרכזי כמו שאנו מעוניינים.
9. משקים מים בהתאם למצע הקרקע. לא להציף, לתת לשורשים להתאמץ להגיע למים ולחזק את השורשים. להשקות עד שרואים מים בצלוחית שמתחת למכל או על הרצפה. כדאי להשקות בשעות הבוקר, בימי שרב ניתן לתת השקייה נוספת מאוחר יותר או לשים על המצע קוביות קרח.
10. הסרת הענפים התחתונים שכבר סיימו את עבודתם.
הנה הדרכתו של נמרוד עורף גידול עגבניות שרי במרפסת או בחצר:
1. יש לוודא שיש מקום מתאים בו יש לפחות שעתיים ביום שמש. (אם יש שמש כל היום כדאי לשקול לעשות הצללה חלקית כי זה יותר מדי עבור צמח זה).
2. חשוב שהמכל יהיה בגודל של לפחות 10 ליטרים, אם יש יותר גדול זה עדיף (השיח גדול ומתפתח).
3. זורעים, שותלים או משתמשים בסטרטר (כוסית).
4. אם אין תנאי חממה יש לשתול בסוף החורף, תחילת האביב, כמה שיותר מוקדם.
5. למלא את השליש התחתון של מכל השתילה בטוף בגודל 4-20.
6. מעל שמים מצע שתילה, אדמה שקונים במשתלה המיועדת לעציצים.
7. עושים הדלייה הולנדית - קושרים חוט ממקל התלוי למעלה עד לשורשי הצמח, כך שהצמח יטפס כלפי מעלה. מלפפים את קודקוד הצמח על החוט.
8. בזמן ההדלייה מורידים את הסקרים בעזרת מזמרה (ענפונים קטנים הגדלים מהענפים הגדולים יותר). מקפידים לעשות זאת באופן רציף כדי שיהיה צימוח מרכזי כמו שאנו מעוניינים.
9. משקים מים בהתאם למצע הקרקע. לא להציף, לתת לשורשים להתאמץ להגיע למים ולחזק את השורשים. להשקות עד שרואים מים בצלוחית שמתחת למכל או על הרצפה. כדאי להשקות בשעות הבוקר, בימי שרב ניתן לתת השקייה נוספת מאוחר יותר או לשים על המצע קוביות קרח.
10. הסרת הענפים התחתונים שכבר סיימו את עבודתם.
איך למנוע ורידים בולטים ברגליים בדרך טבעית?
הנה 9 דרכים למניעת ורידים בולטים ברגליים:
1. הרמת רגליים לשיפור זרימת הדם.
2. שתיית חליטות מכווצות - שתיית חליטות מצמחי האלון וההממליס המסייעים להחזיר את כלי הדם למקומם.
3. אכילת מזונות המונעים קרישה - שילוב שום, בצל ומזונות נוספים המונעים קרישה ומסייעים בזרימת הדם.
4. אכילת מזונות חריפים - אכילה של מזונות חריפים עשויה לסייע בזרימת הדם, כדאי לשלב בתפריט היומי מזונות כמו זנגוויל, פלפל חריף וכדומה.
5. אכילת ירקות כתומים - ירוקת כתומים עשויים לחזק את כלי הדם והטחול ומסייעים בהפחתת הורידים. כדאי לשלב בתזונה היומית דלעת, בטטה וגזר.
6. אכילת סיבים תזונתיים - סיבים תזונתיים משפרים את זרימת הדם לכם חשוב להעשיר אץת התזונה במזון עשיר בסיבים כמו מוצרים מחיטה מלאה, ירקות ופירות.
7. קומפרסים על הוורידים - הנחת קומפרסים חמים לחצי דקה על הוורידים ומיד לאחר מכן הנחת קומפרסים קרים יסיעו בכיווץ הוורידים ולסירקולציה של הדם.
8. שימוש בשמנים מכווצים - יש להכין תערובת שמנים משמן ברוש, שמן לבנדר ושמן ג'וניפר (3 טיפות מכל שמן), להוסיף כף שמן שומשום או שמן זית ולמרוח את האיזור הדרוש פעמיים ביום.
9. שימוש בתוספי תזונה - ניתן להשתמש בקפסולות של תוספי תזונה נוגדי חימצון המשפרים את זרימת הדם כמו פיקנוגנול, אוכמניות, זרעי ענבים ותמצית זרעי ערמון הסוסים, רצוי להיוועץ לפני כן עם איש מקצוע בתחום.
הנה 9 דרכים למניעת ורידים בולטים ברגליים:
1. הרמת רגליים לשיפור זרימת הדם.
2. שתיית חליטות מכווצות - שתיית חליטות מצמחי האלון וההממליס המסייעים להחזיר את כלי הדם למקומם.
3. אכילת מזונות המונעים קרישה - שילוב שום, בצל ומזונות נוספים המונעים קרישה ומסייעים בזרימת הדם.
4. אכילת מזונות חריפים - אכילה של מזונות חריפים עשויה לסייע בזרימת הדם, כדאי לשלב בתפריט היומי מזונות כמו זנגוויל, פלפל חריף וכדומה.
5. אכילת ירקות כתומים - ירוקת כתומים עשויים לחזק את כלי הדם והטחול ומסייעים בהפחתת הורידים. כדאי לשלב בתזונה היומית דלעת, בטטה וגזר.
6. אכילת סיבים תזונתיים - סיבים תזונתיים משפרים את זרימת הדם לכם חשוב להעשיר אץת התזונה במזון עשיר בסיבים כמו מוצרים מחיטה מלאה, ירקות ופירות.
7. קומפרסים על הוורידים - הנחת קומפרסים חמים לחצי דקה על הוורידים ומיד לאחר מכן הנחת קומפרסים קרים יסיעו בכיווץ הוורידים ולסירקולציה של הדם.
8. שימוש בשמנים מכווצים - יש להכין תערובת שמנים משמן ברוש, שמן לבנדר ושמן ג'וניפר (3 טיפות מכל שמן), להוסיף כף שמן שומשום או שמן זית ולמרוח את האיזור הדרוש פעמיים ביום.
9. שימוש בתוספי תזונה - ניתן להשתמש בקפסולות של תוספי תזונה נוגדי חימצון המשפרים את זרימת הדם כמו פיקנוגנול, אוכמניות, זרעי ענבים ותמצית זרעי ערמון הסוסים, רצוי להיוועץ לפני כן עם איש מקצוע בתחום.
איך להכין חביתת ירק?
הנה מתכון של עומר מילר לחביתת ירק:
המצרכים עבור 2-4 מנות:
=================
4 ביצים
2 כפות שטוחות של קמח
1 כפית מלח
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כוסות גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 כוס עלי תרד טורקי קצוצים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס שמיר קצוץ
2 כפות צנוברים קלויים
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
=========
1. טורפים ביצים עם קמח, מלח, ופלפל שחור בקערה. מוסיפים עשבים קצוצין וצנוברים ומערבבים הכל יחד.
2. מחבממים מחבת טפלון ען שמן זית ויוצקים לתוכה את תערובת הביצים. מגבירים את הלהבה למקסימום למשך דקה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 4-6 דקות.
3. מסירים את המכסה ובודקים אם החביתה מוכנה. הופכים לצד השני, מטגנים חצי דקה ומגישים. ניתן לאכול חם או קר.
הנה מתכון של עומר מילר לחביתת ירק:
המצרכים עבור 2-4 מנות:
=================
4 ביצים
2 כפות שטוחות של קמח
1 כפית מלח
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כוסות גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 כוס עלי תרד טורקי קצוצים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס שמיר קצוץ
2 כפות צנוברים קלויים
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
=========
1. טורפים ביצים עם קמח, מלח, ופלפל שחור בקערה. מוסיפים עשבים קצוצין וצנוברים ומערבבים הכל יחד.
2. מחבממים מחבת טפלון ען שמן זית ויוצקים לתוכה את תערובת הביצים. מגבירים את הלהבה למקסימום למשך דקה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה 4-6 דקות.
3. מסירים את המכסה ובודקים אם החביתה מוכנה. הופכים לצד השני, מטגנים חצי דקה ומגישים. ניתן לאכול חם או קר.
איך להכין מאפינס סולת, בננה וגזר טבעוני?
הנה מתכון להכנת מאפינס סולת, בננה וגזר טבעוני:
המצרכים היבשים:
==============
3/4 כוס קמח מלא (100 גרם)
1 כוס סולת (175 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
חופן צימוקים
מצרכים רטובים:
============
2 בננות בשלות מאוד
1 גזר
1/3 כוס שמן חמניות (70 גרם)
1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)
1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מנפים קמח לקערה, מוסיפים סולת, אבקת אפיה, מלח וצימוקים ומערבבים.
3. טוחנים בבלנדר את החומרים הרטובים למחית חלקה.
4. מערבבים את החומרים היבשים עם הרטובים, ומאחדים במינימום תנועות.
5. מוזגים את התערובת לתבנית שקעים משומנת, ואופים במשך 20-25 דקות. מוציאים, מצננים ואוכלים.
הערות:
======
אפשר להחליף את חלב הסויה במים או מיץ תפוזים.
הנה מתכון להכנת מאפינס סולת, בננה וגזר טבעוני:
המצרכים היבשים:
==============
3/4 כוס קמח מלא (100 גרם)
1 כוס סולת (175 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
חופן צימוקים
מצרכים רטובים:
============
2 בננות בשלות מאוד
1 גזר
1/3 כוס שמן חמניות (70 גרם)
1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)
1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מנפים קמח לקערה, מוסיפים סולת, אבקת אפיה, מלח וצימוקים ומערבבים.
3. טוחנים בבלנדר את החומרים הרטובים למחית חלקה.
4. מערבבים את החומרים היבשים עם הרטובים, ומאחדים במינימום תנועות.
5. מוזגים את התערובת לתבנית שקעים משומנת, ואופים במשך 20-25 דקות. מוציאים, מצננים ואוכלים.
הערות:
======
אפשר להחליף את חלב הסויה במים או מיץ תפוזים.
מה לעשות נגד עצירות?
הבטן נפוחה, כשמעסים אותה ממש אפשר להרגיש את המעי עמוס לעייפה. בכל פעם שניגשים לשירותים מקווים שאולי הפעם..
מה לא ניסיתי לטיפול בעצירות? - כפית עם שמן זית בבוקר, או שמן זית עם שום, או חומץ תפוחים, אכלתי הרבה סיבים תזונתיים, שתיתי מלא מים.. כלום!
ניסיתי את הסלק לא פעם, בתקופות שונות בחיי, תמיד אמרו לי שהוא יכול לעזור. נהגתי לאכול אותו מבושל או ששתיתי את מיץ הסלק, ורק מפחי נפש נכונו לי.
עד ש... התחלתי לאכול סלק טרי! חתוך לפרוסות. סלק אחד בערב, ויום או יומיים למחרת, כמו קסם. החלטתי ששווה לי להעביר את המסר הלאה, כי אחרי הכל, אם אני חיפשתי אינספור טיפים לשחרור עצירות ולא מצאתי את אלו שעובדים עבורי. יהיה זה עוול לא לחלוק את מה שעזר לי.
סלק טרי. בהצלחה.
הבטן נפוחה, כשמעסים אותה ממש אפשר להרגיש את המעי עמוס לעייפה. בכל פעם שניגשים לשירותים מקווים שאולי הפעם..
מה לא ניסיתי לטיפול בעצירות? - כפית עם שמן זית בבוקר, או שמן זית עם שום, או חומץ תפוחים, אכלתי הרבה סיבים תזונתיים, שתיתי מלא מים.. כלום!
ניסיתי את הסלק לא פעם, בתקופות שונות בחיי, תמיד אמרו לי שהוא יכול לעזור. נהגתי לאכול אותו מבושל או ששתיתי את מיץ הסלק, ורק מפחי נפש נכונו לי.
עד ש... התחלתי לאכול סלק טרי! חתוך לפרוסות. סלק אחד בערב, ויום או יומיים למחרת, כמו קסם. החלטתי ששווה לי להעביר את המסר הלאה, כי אחרי הכל, אם אני חיפשתי אינספור טיפים לשחרור עצירות ולא מצאתי את אלו שעובדים עבורי. יהיה זה עוול לא לחלוק את מה שעזר לי.
סלק טרי. בהצלחה.
מהי דיאטה ים תיכונית?
מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.
אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:
ירקות חיים
פירות (המשמשים גם לקינוח)
קטניות
דגנים (לחם בעיקר)
שמן זית
אגוזים
זרעים (לדוגמה טחינה)
דגי ים (3 פעמים בשבוע)
עוף (2-4 פעמים בשבוע)
ביצים (2-4 פעמים בשבוע)
בשר אדום (פעם בחודש)
כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.
אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:
ירקות חיים
פירות (המשמשים גם לקינוח)
קטניות
דגנים (לחם בעיקר)
שמן זית
אגוזים
זרעים (לדוגמה טחינה)
דגי ים (3 פעמים בשבוע)
עוף (2-4 פעמים בשבוע)
ביצים (2-4 פעמים בשבוע)
בשר אדום (פעם בחודש)
כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
איך להכין ארטישוק ורוטב לארטישוק?
הנה שני מתכונים לרוטב לארטישוק והסבר על בישול הארטישוק של הגברת נחמה ריבלין, כפי שפורסם בעמוד הפייסובק של נשיא המדינה ב-29 לינואר 2016:
רוטב א':
======
כף מיונז, כף שמנת (או בכל כמות ביחס של 1:1)
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
עירית קצוצה
רוטב ב':
======
מיץ מ- 2 לימונים
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום מעוכות
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הארטישוקים כ- 40 דקות בסיר ענק עם מים וחצאי לימון, עלה דפנה, מלח וגרגירי פלפל שחור.
2. מנסים לתלוש עלה, אם נתלש בקלות - מוכן. לא לבשל יתר על המידה.
3. מערבבים את מרכיבי כל רוטב בנפרד.
4. מגישים, טובלים את החלקים השונים ברוטב (כמוסבר למעלה) ואוכלים בהנאה.
בתיאבון!
הנה שני מתכונים לרוטב לארטישוק והסבר על בישול הארטישוק של הגברת נחמה ריבלין, כפי שפורסם בעמוד הפייסובק של נשיא המדינה ב-29 לינואר 2016:
רוטב א':
======
כף מיונז, כף שמנת (או בכל כמות ביחס של 1:1)
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
עירית קצוצה
רוטב ב':
======
מיץ מ- 2 לימונים
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום מעוכות
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הארטישוקים כ- 40 דקות בסיר ענק עם מים וחצאי לימון, עלה דפנה, מלח וגרגירי פלפל שחור.
2. מנסים לתלוש עלה, אם נתלש בקלות - מוכן. לא לבשל יתר על המידה.
3. מערבבים את מרכיבי כל רוטב בנפרד.
4. מגישים, טובלים את החלקים השונים ברוטב (כמוסבר למעלה) ואוכלים בהנאה.
בתיאבון!
איך לגדל ילדים בריאים?
הנה כמה כללים חשובים לגידול ילדים בריאים:
1. שתיית מים בלבד - הרגילו את הילדים לשתות מים בלבד והוציאו את המשקאות המתוקים מהבית.
2. פעילות גופנית סדירה - הקפידו על פעילות גופנית קבוע של הילדים מדי יום (החל בחוגי ספורט וריקוד ועד לרכיבה משותפת באופניים, הלכיה ממקום למקום ברגל, טיולים וכדומה).
3. כמה שפחות זמן מול מסכי הטלוויזיה והמחשב - ככל שהילדים מרבים בישיבה פאסיבית מול המחשב והטלוויזיה הם גם צורכים מזון שאינו מזין בזמן זה. הקפידו שזמן שהותם מול המסכים לא תעלה על שעתיים ביום.
4. צריכת סידן - הקפידו שילדכם יצרוך כמות סידן מספקת. כמות זו אפשר לצרוך ע"י אכילת שלושה מוצרי חלב ביום.
5. אבות מזון בארוחות - הקפידו שכל ארוחה תכלול את כל אבות המזון: חלבונים, פחמימות, שומנים וויטמינים.
6. אכילת פירות וירקות - הרגילו את הילדים לאכול בכל ארוחה פירות וירקות בצבעים שונים, כאשר ההמלצה היא לחמישה צבעים שונים מדי יום. נסו לגוון בצורת ההגשה, כך שהפרי והירק יהיו אטרקטיבים יותר לילדים.
7. שעות שינה - הקפידו על שעות השינה של הילדים. ילדים צריכים לישון בין 8-10 שעות שינה בלילה. הדבר תורם לגדילתם, התפתחותם ושמירה על גזרתם (מחזור בשעות שינה הוא אחד הגורמים להשמנה).
הנה כמה כללים חשובים לגידול ילדים בריאים:
1. שתיית מים בלבד - הרגילו את הילדים לשתות מים בלבד והוציאו את המשקאות המתוקים מהבית.
2. פעילות גופנית סדירה - הקפידו על פעילות גופנית קבוע של הילדים מדי יום (החל בחוגי ספורט וריקוד ועד לרכיבה משותפת באופניים, הלכיה ממקום למקום ברגל, טיולים וכדומה).
3. כמה שפחות זמן מול מסכי הטלוויזיה והמחשב - ככל שהילדים מרבים בישיבה פאסיבית מול המחשב והטלוויזיה הם גם צורכים מזון שאינו מזין בזמן זה. הקפידו שזמן שהותם מול המסכים לא תעלה על שעתיים ביום.
4. צריכת סידן - הקפידו שילדכם יצרוך כמות סידן מספקת. כמות זו אפשר לצרוך ע"י אכילת שלושה מוצרי חלב ביום.
5. אבות מזון בארוחות - הקפידו שכל ארוחה תכלול את כל אבות המזון: חלבונים, פחמימות, שומנים וויטמינים.
6. אכילת פירות וירקות - הרגילו את הילדים לאכול בכל ארוחה פירות וירקות בצבעים שונים, כאשר ההמלצה היא לחמישה צבעים שונים מדי יום. נסו לגוון בצורת ההגשה, כך שהפרי והירק יהיו אטרקטיבים יותר לילדים.
7. שעות שינה - הקפידו על שעות השינה של הילדים. ילדים צריכים לישון בין 8-10 שעות שינה בלילה. הדבר תורם לגדילתם, התפתחותם ושמירה על גזרתם (מחזור בשעות שינה הוא אחד הגורמים להשמנה).
איך להכין מרק שומר?
הנה מתכון למרק שומר:
המצרכים:
========
1 כוס עדשים אדומות, שטופות ומסוננות
6 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן זית
3 גבעולי סלרי, קצוצים לחתיכות קטנות
6 שיני שום קצוצות
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
4 ראשי שומר חתוכים לפרוסות
1/2 כוס מיץ לימון
1 לימון חתוך לפרוסות עם הקליפה
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר גדול את העדשים ומוסיפים את המים הרותחים. מבשלים על אש גבוהה כחצי שעה, עש שהעדשים מתרככות.
2.בינתיים מחממים את שמן הזית במחבת נפרדת, מוסיפים את פרוסות הסלרי, השום הקצוץ, הכוסברה ופרוסות השומר, ומאדים על אש נמוכה, עד שהתערובת תשחים. מוסיפים אותה לסיר עם העדשים ומי הבישול ומערבבים היטב.
3. מוסיפים לסיר את פרוסות הלימון, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות נוספות.
4. מוסיפים את מיץ הלימון, מבשלים 3 דקות נוספות ומכבים את האש.
בתאבון!
הנה מתכון למרק שומר:
המצרכים:
========
1 כוס עדשים אדומות, שטופות ומסוננות
6 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן זית
3 גבעולי סלרי, קצוצים לחתיכות קטנות
6 שיני שום קצוצות
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
4 ראשי שומר חתוכים לפרוסות
1/2 כוס מיץ לימון
1 לימון חתוך לפרוסות עם הקליפה
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בסיר גדול את העדשים ומוסיפים את המים הרותחים. מבשלים על אש גבוהה כחצי שעה, עש שהעדשים מתרככות.
2.בינתיים מחממים את שמן הזית במחבת נפרדת, מוסיפים את פרוסות הסלרי, השום הקצוץ, הכוסברה ופרוסות השומר, ומאדים על אש נמוכה, עד שהתערובת תשחים. מוסיפים אותה לסיר עם העדשים ומי הבישול ומערבבים היטב.
3. מוסיפים לסיר את פרוסות הלימון, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות נוספות.
4. מוסיפים את מיץ הלימון, מבשלים 3 דקות נוספות ומכבים את האש.
בתאבון!
איך להכין עוגת גזר וטחינה?
הנה מתכון לעוגת גזר וטחינה טבעונית (לשתי תבניות אינגלישקייק):
המצרכים:
========
2 כוסות דחוסות סוכר חום כהה (360 גרם)
3/4 כוס שמן (150 גרם)
200 גרם רסק תפוחים (4 תפוחים בינוניים)
3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)
1/2 כוס קמח (70 גרם)
3/4 כוס קמח מלא (110 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כפית גדושה קינמון
3/4 כפית פלפל אנגלי טחון
2.5 כוסות גזר מגורר גס (350 גרם; כ-5 גזרים בינוניים)
1.5 כוסות אגוזי מלך, שבורים (150 גרם)
לקישוט:
========
1/2 כוס שומשום מלא (80 גרם)
אופן ההכנה:
========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן ורסק תפוחים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.
3. מערבבים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
4. מקפלים פנימה גזר מגורר ואגוזים.
5. משמנים את התבניות ושמים בכל תבנית חופן שומשום (בערך 2 כפות). מטלטלים את התבנית כך שהשומשום יצפה אותה מבפנים, ורק אז יוצקים את הבלילה פנימה, עד שלושת רבעי מגובה הדפנות. מפזרים שומשום בנדיבות גם מלמעלה.
6. אופים כשעה, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
בתיאבון!
הנה מתכון לעוגת גזר וטחינה טבעונית (לשתי תבניות אינגלישקייק):
המצרכים:
========
2 כוסות דחוסות סוכר חום כהה (360 גרם)
3/4 כוס שמן (150 גרם)
200 גרם רסק תפוחים (4 תפוחים בינוניים)
3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)
1/2 כוס קמח (70 גרם)
3/4 כוס קמח מלא (110 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כפית גדושה קינמון
3/4 כפית פלפל אנגלי טחון
2.5 כוסות גזר מגורר גס (350 גרם; כ-5 גזרים בינוניים)
1.5 כוסות אגוזי מלך, שבורים (150 גרם)
לקישוט:
========
1/2 כוס שומשום מלא (80 גרם)
אופן ההכנה:
========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן ורסק תפוחים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.
3. מערבבים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
4. מקפלים פנימה גזר מגורר ואגוזים.
5. משמנים את התבניות ושמים בכל תבנית חופן שומשום (בערך 2 כפות). מטלטלים את התבנית כך שהשומשום יצפה אותה מבפנים, ורק אז יוצקים את הבלילה פנימה, עד שלושת רבעי מגובה הדפנות. מפזרים שומשום בנדיבות גם מלמעלה.
6. אופים כשעה, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
בתיאבון!
איך להכין כרובית מטוגנת עם חרדל?
הנה מתכון לכרובית מטוגנת עם חרדל:
המצרכים:
========
2 כרוביות מופרדות לפרחים
1 ביצה
מעט מים
3 כפות חרדל
1.5 כוסות פירורי לחם
4 כפות קמח
1 כף אבקת שום
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מעט כורכום
1 כף זרעי חרדל
חופן פטרוזיליה קצוצה
שמן לטיגון
אפשרות לתוספת : מעט קצח
אפשרות לקישוט: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
==========
1. לטרוף היטב את הביצה עם החרדל.
2. בקערה נוספת לערבב פירורי לחם, קמח, אבקת שום, מלח, פלפל, כורכום, פטרוזיליה וזרעי חרדל (ניתן גם להוסיף קצח בשלב הזה).
3. לבשל את הכרובית במים עד לריכוך בסיסי, לסנן ולייבש אותה.
4. לחמם את השמן במחבת רחבה.
5. לטבול את פרחי הכרובית בביצה ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם ולטגן עד להזהבה.
6. להניח את הכרובית המטוגנת על נייר סופג, להעביר לצלחת הגשה, לפזר מעל מעט פטרוזיליה ולהגיש.
בתיאבון!
הנה מתכון לכרובית מטוגנת עם חרדל:
המצרכים:
========
2 כרוביות מופרדות לפרחים
1 ביצה
מעט מים
3 כפות חרדל
1.5 כוסות פירורי לחם
4 כפות קמח
1 כף אבקת שום
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מעט כורכום
1 כף זרעי חרדל
חופן פטרוזיליה קצוצה
שמן לטיגון
אפשרות לתוספת : מעט קצח
אפשרות לקישוט: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
==========
1. לטרוף היטב את הביצה עם החרדל.
2. בקערה נוספת לערבב פירורי לחם, קמח, אבקת שום, מלח, פלפל, כורכום, פטרוזיליה וזרעי חרדל (ניתן גם להוסיף קצח בשלב הזה).
3. לבשל את הכרובית במים עד לריכוך בסיסי, לסנן ולייבש אותה.
4. לחמם את השמן במחבת רחבה.
5. לטבול את פרחי הכרובית בביצה ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם ולטגן עד להזהבה.
6. להניח את הכרובית המטוגנת על נייר סופג, להעביר לצלחת הגשה, לפזר מעל מעט פטרוזיליה ולהגיש.
בתיאבון!
איך להכין סלט סלק ופטרוזיליה?
הנה מתכון להכנת סלט סלק ופטרוזיליה:
המצרכים ל-6 מנות:
===============
1 ק"ג סלק טרי
1 צרור עלי פטרוזיליה טרייה וקצוצה
3 שיני שום
לתיבול:
=======
מיץ משני לימונים
5 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הסלקים היטב, מסירים את עליהם וחוצים אותם לשניים.
2. מניחים את הסלקים בסיר גדול, מבשלים עם הקליפה עד שהם מתרככים והקליפה נפרדת מהם בקלות.
3. מסירים מהאש, שוטפים במים קרים, חותכים לקוביות ומעבירים לקערה לצינון.
4. קוצצים את שיני השום ומוסיפים אותם ואת שיני השום הפרוסות. מערבבים היטב.
5. מוסיפים את מיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות.
הנה מתכון להכנת סלט סלק ופטרוזיליה:
המצרכים ל-6 מנות:
===============
1 ק"ג סלק טרי
1 צרור עלי פטרוזיליה טרייה וקצוצה
3 שיני שום
לתיבול:
=======
מיץ משני לימונים
5 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הסלקים היטב, מסירים את עליהם וחוצים אותם לשניים.
2. מניחים את הסלקים בסיר גדול, מבשלים עם הקליפה עד שהם מתרככים והקליפה נפרדת מהם בקלות.
3. מסירים מהאש, שוטפים במים קרים, חותכים לקוביות ומעבירים לקערה לצינון.
4. קוצצים את שיני השום ומוסיפים אותם ואת שיני השום הפרוסות. מערבבים היטב.
5. מוסיפים את מיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות.
איך לגדל ירקות בגינה הביתית מירקות שיש בבית?
על מנת לגדל ירקות בגינה הביתית מירקות שיש לנו בבית, יש להנביטם ולייצר מהם שתילים אותם נשתול באדמה טובה או בעציצים. עשו זאת כך:
1. הנבטה - ירקות רבים כמו עגבניה, מלפפון, קישוא, דלעת, פלפל מכילים זרעים רבים מהם ניתן ליצור שתילים חדשים. יש לשלוף את הגרעינים מהירקות ולהניח על גבי מצע ספוג כמו נייר טואלט או צמר גפן לח. חשוב לשמור על לחות המצע כל זמן ההנבטה.
2. זרעים שלא שמתם להנבטה רצוי לייבש ולשמור לסבב נוסף של הנבטה, כך שלאורך זמן כל הזמן יהיו לכם ירקות. לשם כך יש להניח את הזרעים על נייר סופג יבש, ולאחר ייבושם לקפל את הנייר ולשמור במקום קריר עד ההנבטה.
3. לאחר שזרעים נבטו יש להטמינם באדמה ולהמתין לגדילת הירק.
על מנת לגדל ירקות בגינה הביתית מירקות שיש לנו בבית, יש להנביטם ולייצר מהם שתילים אותם נשתול באדמה טובה או בעציצים. עשו זאת כך:
1. הנבטה - ירקות רבים כמו עגבניה, מלפפון, קישוא, דלעת, פלפל מכילים זרעים רבים מהם ניתן ליצור שתילים חדשים. יש לשלוף את הגרעינים מהירקות ולהניח על גבי מצע ספוג כמו נייר טואלט או צמר גפן לח. חשוב לשמור על לחות המצע כל זמן ההנבטה.
2. זרעים שלא שמתם להנבטה רצוי לייבש ולשמור לסבב נוסף של הנבטה, כך שלאורך זמן כל הזמן יהיו לכם ירקות. לשם כך יש להניח את הזרעים על נייר סופג יבש, ולאחר ייבושם לקפל את הנייר ולשמור במקום קריר עד ההנבטה.
3. לאחר שזרעים נבטו יש להטמינם באדמה ולהמתין לגדילת הירק.
איך להכין דג סול אפוי עם ירקות?
הנה מתכון להכנת דג סול אפוי עם ירקות:
המצרכים:
========
6 חתיכות פילה של דג סול
מלח גס
פלפל שחור גרוס גס
מיץ סחוט מלימון אחד
50 גרם חמאה
2 כרישה פרוסה (החלק הלבן בלבד)
פלפל אדום פרוס
1 כוס ין לבן
1 כף טימין
1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה:
===========
1. נגבו את הדג במגבת נייר וטבלו אותו במלח, פלפל ולימון משני צידיו.
2. הכניסו את הדג למקרר למשך שעה.
3. לטגן את הכרישה בחמאה ולהוסיף את הפלפל האדום.
4. להכניס את הדגים והירקות לתבנית ולצקת מעליהם את היין.
5. להכניס לתנור בחום גבוה מאד, ל-12 דקות.
6. כאשר בשר הדג נהפך לאטום - הדג מוכן.
7. מעט לפני שמוציאים מהתנור, לפזר תימין ופטרוזיליה על הדג.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת דג סול אפוי עם ירקות:
המצרכים:
========
6 חתיכות פילה של דג סול
מלח גס
פלפל שחור גרוס גס
מיץ סחוט מלימון אחד
50 גרם חמאה
2 כרישה פרוסה (החלק הלבן בלבד)
פלפל אדום פרוס
1 כוס ין לבן
1 כף טימין
1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה:
===========
1. נגבו את הדג במגבת נייר וטבלו אותו במלח, פלפל ולימון משני צידיו.
2. הכניסו את הדג למקרר למשך שעה.
3. לטגן את הכרישה בחמאה ולהוסיף את הפלפל האדום.
4. להכניס את הדגים והירקות לתבנית ולצקת מעליהם את היין.
5. להכניס לתנור בחום גבוה מאד, ל-12 דקות.
6. כאשר בשר הדג נהפך לאטום - הדג מוכן.
7. מעט לפני שמוציאים מהתנור, לפזר תימין ופטרוזיליה על הדג.
בתיאבון!
איך לייבש ירקות?
עגבניות, פלפלים, גזר, קישואים, שעועית וכשכמותכם יש לייבש בשמש ישירה, שבדרך כלל קיימת בארצנו, או לחילופין בתנור בחום נמוך להרבה מאד שעות. זה יכול לקחת עד יום שלם ורצוי לייבש היטב כדי למנוע רקב.
בצעו בדיקת נוזלים על ידי לחיצה על הירק או בעזרת מזלג. ניתן לבדוק אם הירק הגיר את כל נוזליו או נדרש זמן ייבוש נוסף. מומלץ לפרוס את הירקות, כדי לזרז את הייבוש ולפיזור נכון. לחצות לשניים לפחות (עגבניות, קישואים וכו').
אחסון בכלים אטומים ובמקומות יבשים. עגבניות למשל ניתן לשמר בתוספת שמן זית.
עגבניות, פלפלים, גזר, קישואים, שעועית וכשכמותכם יש לייבש בשמש ישירה, שבדרך כלל קיימת בארצנו, או לחילופין בתנור בחום נמוך להרבה מאד שעות. זה יכול לקחת עד יום שלם ורצוי לייבש היטב כדי למנוע רקב.
בצעו בדיקת נוזלים על ידי לחיצה על הירק או בעזרת מזלג. ניתן לבדוק אם הירק הגיר את כל נוזליו או נדרש זמן ייבוש נוסף. מומלץ לפרוס את הירקות, כדי לזרז את הייבוש ולפיזור נכון. לחצות לשניים לפחות (עגבניות, קישואים וכו').
אחסון בכלים אטומים ובמקומות יבשים. עגבניות למשל ניתן לשמר בתוספת שמן זית.
איך להכין אנטיפסטי?
אנטיפסטי היא מנה המורכבת משלל ירקות לבחירתכם הנאפים בחום גבוה עם שמן זית. מצויין כמנה ראשונה, כתוספת לסנדוויצ'ים, כתוספת לפוקצ'ות או לחם טרי ולכל מה שתרצו.
כך מכינים אנטיפסטי:
המצרכים:
========
בטטות פרוסות דק
חצילים פרוסים לעיגולים לא עבים
קישואים פרוסים לעיגולים
כרובית מפורקת לפרחים
פטריות שלמות או חצויות
בצל סגול חתוך לשישיות
פלפלים שלמים
גמבות שלמות
שום עם קליפתו
עגבניות שרי
אספרגוס
תפוחי אדמה
רוזמרין
טימין
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
אופן ההכנה:
===========
1. בחרו את הירקות האהובים עליכם מתוך הרשימה או את כולם, שטפו וייבשו אותם היטב.
2. חתכו את הירקות לפי ההוראות והניחו בתבנית.
3. צקו את שמן הזית עם המלח והפלפל על הירקות (בנדיבות!). ניתן להוסיף מעל רוזמרין וטימין.
4. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) ל-40 דקות או עד שהירקות מוכנים.
כמה הערות:
- כדאי לבדוק מפעם לפעם את הירקות. יש כאלה המוכנים מהר יותר מהאחרים (כמו פטריות לדוגמא) ויש להוציאם לפני כולם.
- את הפלפלים השלמים יש להכניס לשקית ניילון מייד עם הוצאתם ולאחר חצי שעה להסיר את קליפתם ולחתוך לרצועות.
- את השום מומלץ להשאיר עד לסוף הצליה.
- חשוב לפרוס את הבטטות לפרוסות דקות (אך לא מדי) כי זהו הירק שלוקח לו את הזמן הארוך ביותר להיות מוכן
- את הבצל יש להוציא כאשר הוא נהיה שחום בקצוות, מקומט ומבריק
- ניתן לשמור אנטיפסטי כשלושה ימים בקופסא אטומה במקרר.
בתיאבון!
אנטיפסטי היא מנה המורכבת משלל ירקות לבחירתכם הנאפים בחום גבוה עם שמן זית. מצויין כמנה ראשונה, כתוספת לסנדוויצ'ים, כתוספת לפוקצ'ות או לחם טרי ולכל מה שתרצו.
כך מכינים אנטיפסטי:
המצרכים:
========
בטטות פרוסות דק
חצילים פרוסים לעיגולים לא עבים
קישואים פרוסים לעיגולים
כרובית מפורקת לפרחים
פטריות שלמות או חצויות
בצל סגול חתוך לשישיות
פלפלים שלמים
גמבות שלמות
שום עם קליפתו
עגבניות שרי
אספרגוס
תפוחי אדמה
רוזמרין
טימין
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור
אופן ההכנה:
===========
1. בחרו את הירקות האהובים עליכם מתוך הרשימה או את כולם, שטפו וייבשו אותם היטב.
2. חתכו את הירקות לפי ההוראות והניחו בתבנית.
3. צקו את שמן הזית עם המלח והפלפל על הירקות (בנדיבות!). ניתן להוסיף מעל רוזמרין וטימין.
4. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) ל-40 דקות או עד שהירקות מוכנים.
כמה הערות:
- כדאי לבדוק מפעם לפעם את הירקות. יש כאלה המוכנים מהר יותר מהאחרים (כמו פטריות לדוגמא) ויש להוציאם לפני כולם.
- את הפלפלים השלמים יש להכניס לשקית ניילון מייד עם הוצאתם ולאחר חצי שעה להסיר את קליפתם ולחתוך לרצועות.
- את השום מומלץ להשאיר עד לסוף הצליה.
- חשוב לפרוס את הבטטות לפרוסות דקות (אך לא מדי) כי זהו הירק שלוקח לו את הזמן הארוך ביותר להיות מוכן
- את הבצל יש להוציא כאשר הוא נהיה שחום בקצוות, מקומט ומבריק
- ניתן לשמור אנטיפסטי כשלושה ימים בקופסא אטומה במקרר.
בתיאבון!