» «
לביבות
איך להכין לביבות תפוחי אדמה עם גזר ובצל?



הנה מתכון של לביבות תפוחי אדמה עם גזר ובצל של איילת הירשמן כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בדצמבר 2008:

המצרכים:
=========
11/4 ק"ג תפוחי אדמה (6-8 בינוניים) יפים, קלופים

2 ביצים

1 בצל לבן, קלוף

2 גזרים קלופים

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

1.5-2 כפות קמח תופח

מעט פלפל שחור

שמן, לטיגון

אפשרות להגשה: שמנת חמוצה, אפשר מתובלת בבצל ירוק

אופן ההכנה:
===========
1. מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה לתוך קערה. מגרדים באותה דרך גם את הבצל והגזר. סוחטים את העיסה בידיים היטב, מעל הכיור ואז מניחים במסננת רבע שעה ונותנים לה להגיר שאריות מים. שוטפים את העיסה במים קרים מתחת לברז וסוחטים שוב. מניחים עוד כמה דקות במסננת. מעבירים לקערה, מוסיפים את בבצל הירוק, הקמח, הביצים, מלח ופלפל ומערבבים.

2. הטיגון: מחממים את השמן במחבת, לטיגון חצי עמוק (פירוש הדבר הוא שכאשר תניחו את העיסה במחבת, גובה השמן צריך להגיע למחצית מגובהה). מניחים כפות מהעיסה במחבת, מועכים קלות בלבד במרית הטיגון, ומטגנים, עד הזהבה. ממשיכים לטגן כך לביבות בשמן, ומקפידים כל הזמן להוציא חלקיקים שרופים מהשמן, ואם הוא מתלכלך מדי מחליפים אותו בשמן חדש וממשיכים לטגן.

3. ההגשה: סופגים את עודפי השמן מהלביבות בנייר סופג. מגישים מיד, חם עם שמנת חומצה מתובלת בבצל ירוק.
ירקות
איך להגדיל את צריכת הירקות של ילדים?


כך תגדילו את צריכת הירקות אצל ילדכם:

1. דוגמה אישית ואחריות - שלבו ירקות בתפריט היומי שלכם באופן קבוע. הילדים ילמדו מכם את ההרגל הזה.

2. שיתוף הילדים בקניית ירקות והכנתם - לרוב ילדים אוהבים לאכול מה שהכינו. תנו להם לבחור את הירקות, לשטוף ולקצוץ אותם וכך יגדל הסיכוי שגם יטעמו מהם.

3. לא להכריח, כן להציע - תמיד וכל הזמן. אל תכריחו כי תצרו פעולת התנגדות מצד הילדים, אך המשיכו לחשוף אותו שוב ושוב לירקות. בדרך כלל רק לאחר 10 חשיפות למזון חדש הילד יסכים לטעום אותו, לכן - לא להתייאש.

4. גוונו בצבעים - יש לשלב חמישה צבעים של ירקות ביום. הפעילו את הדימיון ועצבו צלחת מעניינת עם סוגים שונים של ירק - עגבניות שרי בצבעים שונים, אפונה, גזר גמדי, ברוקלי ועוד ועוד.

5. גיוון במרקמים - ירק לא חייב להיות מוגש בצורתו המקורית ולכן גם את תכניסו אותו לרוטב, מרק, מחיות או כל צורה אחרת הויטמנים יספגו ויעשירו את התזונה.

6. מזון מוכן וקפוא - יכול להקל על ההכנה ולגוון את התפריט. בדקו את הרכיבים המופיעים על השקיות ושלבו בתפריט. שפע רב משניצלים וקציצות על בסיס ירק ועד תערובות ירק שונות מוצעות במרכולים.

7. שלבו ירק בכל ארוחה - גם בצורתו המקורית כסלט, ירקות חתוכים או תבשיל וגם כתוספת למאכלים שונים כמו לדוגמה אורז עם אפונה וגזר, ירק בפשטידה, עגבניות טריות ברוטב לפסטה או עוף וכדומה.

8. ירקות בכל זמן - דאגו שתהייה תמיד בהישג יד צלחת נשנושי ירקות. מקלות גזר ומלפפון, עגבניות קטנות וזיתים, כך שיהיה כיף וקל לאכול מהם.
פירות
אפשר רשימת קניות של ירקות ופירות?
הנה רשימת קניות של פירות וירקות:


ירקות
======
ארטישוק

בזיליקום

בטטה

בצל אדום

בצל יבש

בצל ירוק

בצל לבן

ברוקולי

גזר

דלורית

דלעת

זנגויל

חמציץ

חסה ורד

חסה חמאה

חסה

חצילון

חצילים

חרשוף

כוסברה

כרוב אדום

כרוב לבן

כרוב ניצנים

כרוב סיני

כרובית

כרובית אלמוג

לבבות חסה

לוף/כרישה

לפת

מילון

מלפפון

מנגולד

נבטים סיניים

נענע

סלט בייבי

סלק

סלרי אמריקאי

סלרי ראש

עגבניה

עגבניה שרי

עולש

עירית

עלי חסה

פטרוזיליה

פטריות

פלפל אדום

פלפל בהיר

פלפל חריף

פלפל חריף צילי

פלפל כהה

פלפל כתום

צנון

צנונית

קולורבי

קורנית

קישואים

ראשד

רברברה

רוזמרין

רוקט

שום

שומר

פטרוזיליה

שיבה

שמיר

שעועית ירוקה

שעועית צהובה

תבלינים שונים

תות שדה

תירס

תפו"א אדום

תפו"א גמדי

תפו"א ירושלמי

תפו"א לבן

תרד


פירות
=======
אגס אדום

אגס חום

אגס ספדונה

אוכמניות

אננס

אפרסמון

בננה

חבוש

סברס

ענבים

פאפאיה

קיווי

רימון

תאנים

תמר לח

תפוח עץ

אשכולית

לימון

פומלה

פומלית

קלמנטינה

תפוז

תפוז סיני

תפוזינה
חסה
איך לאחסן חסה?


הנה מספר אפשרויות לאחסון חסה:

1. הכנסת החסה לשקית עם הרבה חורים זעירים בעזרתם מתקיים חילוף גזים ומונעת הצטברות מי אידוי. כדאי לסגור את השוליים העליונים של השקית כדי למנוע כמישת העלים.

2. ניתן לעטוף את החסה בנייר מגבת וכך לשמור אותה במקרר.

3. שמירת החסה במקרר בעלים נפרדים של חסה למשך כמה ימים לאחר שטיפה במים זורמים וייבוש מוחלט בתוך קופסת פלסטיק סגורה המרופדת בנייר סופג.

4. ניתן לאחסן גם עלי חסה קצוצים כאשר הם שטופים, מיובשים היטב וחתוכים בסכין חדה. מיד לאחר הקיצוץ יש להכניס את העלים לשקית פלסטיק ללא חורים, לרוקן את האוויר מהשקית על ידי לחיצה עדינה או באמצעות שאיבה ולסגור היטב את שוליה בגומייה.

5. חשוב להימנע מאחסון חסה במקרר ליד תפוחי עץ, האתילן המופרש בכמות גדולה מהתפוחים עלול לגרום לכתמים חומים לאורך העורקים הלבנים של החסה.

ירקות

כרוב סיני
איך להכין כרוב סיני בפטריות?


הנה מתכון לכרוב סיני בפטריות של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:

המצרכים:
========
5 כפות שמן

1 כך ג'ינג'ר

2 שיני שום קצוצות דק

2 בצלי שאלוט, קצוצים

5 פטריות שיטאקה טריות, קצוצות גס

1 כרוב סיני, פרוס לפרוסות דקות

2 כפות רוטב סויה

2 כפית סוכר

1 כפית שמן שומשום

מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. שמים את השמן במחבת גדולה ורחבה וכשהוא חם מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, השאלוט והפטריות.

2. מטגנים תוך ערבוב כ-2 דקות.

3. מוסיפים את הכרוב הפרוס, מערבבים היטב ומטגנים יחד עוד כ-3 דקות.

4. מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר, שמן השומשום ומעט מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים יחד עוד כ-3 דקות.
צימעס
איך להכין צימעס ללא סוכר וגלוטן?


הנה מתכון להכנת צימעס ללא סוכר וגולטן:

המצרכים:
========
1 שקית גזר גמדי

1/2 כוס צימוקים שחורים ללא תוספת של סוכר

8 שזיפים שחורים מגולענים וטבעיים ללא תוספת סוכר

1 מקל קינמון

3 כפות סילאן או דבש

3/4 כוס סוכר פירות

1/4 כוס מיץ תפוזים


אופן ההכנה:
===========
מכניסים את הגזר לסיר ומוסיפים אליו את כל שאר החומרים, ממלאים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.

ניתן להגיש קר או חם.

בתיאבון!
כרובית מטוגנת
איך להכין כרובית מטוגנת עם חרדל?


הנה מתכון לכרובית מטוגנת עם חרדל:

המצרכים:
========
2 כרוביות מופרדות לפרחים

1 ביצה

מעט מים

3 כפות חרדל

1.5 כוסות פירורי לחם

4 כפות קמח

1 כף אבקת שום

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מעט כורכום

1 כף זרעי חרדל

חופן פטרוזיליה קצוצה

שמן לטיגון

אפשרות לתוספת : מעט קצח

אפשרות לקישוט: פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה:
==========
1. לטרוף היטב את הביצה עם החרדל.

2. בקערה נוספת לערבב פירורי לחם, קמח, אבקת שום, מלח, פלפל, כורכום, פטרוזיליה וזרעי חרדל (ניתן גם להוסיף קצח בשלב הזה).

3. לבשל את הכרובית במים עד לריכוך בסיסי, לסנן ולייבש אותה.

4. לחמם את השמן במחבת רחבה.

5. לטבול את פרחי הכרובית בביצה ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם ולטגן עד להזהבה.

6. להניח את הכרובית המטוגנת על נייר סופג, להעביר לצלחת הגשה, לפזר מעל מעט פטרוזיליה ולהגיש.

בתיאבון!
דגים
איך להכין דג סול אפוי עם ירקות?



הנה מתכון להכנת דג סול אפוי עם ירקות:


המצרכים:
========
6 חתיכות פילה של דג סול

מלח גס

פלפל שחור גרוס גס

מיץ סחוט מלימון אחד

50 גרם חמאה

2 כרישה פרוסה (החלק הלבן בלבד)

פלפל אדום פרוס

1 כוס ין לבן

1 כף טימין

1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים


אופן ההכנה:
===========
1. נגבו את הדג במגבת נייר וטבלו אותו במלח, פלפל ולימון משני צידיו.

2. הכניסו את הדג למקרר למשך שעה.

3. לטגן את הכרישה בחמאה ולהוסיף את הפלפל האדום.

4. להכניס את הדגים והירקות לתבנית ולצקת מעליהם את היין.

5. להכניס לתנור בחום גבוה מאד, ל-12 דקות.

6. כאשר בשר הדג נהפך לאטום - הדג מוכן.

7. מעט לפני שמוציאים מהתנור, לפזר תימין ופטרוזיליה על הדג.


בתיאבון!


כרוב צלוי
איך להכין כרוב צלוי?


הנה מתכון של ישראל אהרוני לכרוב צלוי, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2019:

המצרכים:
========
1 כרוב אדום או לבן, טרי ומוצק, מנוקה

1/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל גרוס

1 כף דבש

3 כפות חומץ בלסמי

6 גבעולי תימין

1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת

1/4 כוס אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס

אופן ההכנה:
==========
1. חוצים את הכרוב לאורכו. מורחים את החצאים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים.

2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה וכשהוא חם מניחים את חצאי הכרוב כשהצד החתוך כלפי מט, ומטגנים כ-5 דקות, עד שהחלק התחתון צרוב ושחום, כמעט חרוך.

3. מוציאים את הכרובים מהמחבת, יוצקים פנימה את הדבש והחומץ הבלסמי, מערבבים ומכבים את האש.

4. מניחים את הכרובים בתערובת, שוב כשהצד החתוך כלפי מטה, מוסיפים את גבעולי התימין, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לכ-45 דקות.

5. מוצאים מהתנור, הופכים את הכרובית, מפזרים על הצד החתוך את הגבינה ומכניסים לגריל לכמה דקות, עד שהגבינה מזהיבה מעט.

6. מפזרים מעל את האגוזים ומגישים.
איך לייבש ירקות?



עגבניות, פלפלים, גזר, קישואים, שעועית וכשכמותכם יש לייבש בשמש ישירה, שבדרך כלל קיימת בארצנו, או לחילופין בתנור בחום נמוך להרבה מאד שעות. זה יכול לקחת עד יום שלם ורצוי לייבש היטב כדי למנוע רקב.

בצעו בדיקת נוזלים על ידי לחיצה על הירק או בעזרת מזלג. ניתן לבדוק אם הירק הגיר את כל נוזליו או נדרש זמן ייבוש נוסף. מומלץ לפרוס את הירקות, כדי לזרז את הייבוש ולפיזור נכון. לחצות לשניים לפחות (עגבניות, קישואים וכו').

אחסון בכלים אטומים ובמקומות יבשים. עגבניות למשל ניתן לשמר בתוספת שמן זית.
איך לגדל עגבניות שרי בחצר או במרפסת?


הנה הדרכתו של נמרוד עורף גידול עגבניות שרי במרפסת או בחצר:

1. יש לוודא שיש מקום מתאים בו יש לפחות שעתיים ביום שמש. (אם יש שמש כל היום כדאי לשקול לעשות הצללה חלקית כי זה יותר מדי עבור צמח זה).

2. חשוב שהמכל יהיה בגודל של לפחות 10 ליטרים, אם יש יותר גדול זה עדיף (השיח גדול ומתפתח).

3. זורעים, שותלים או משתמשים בסטרטר (כוסית).

4. אם אין תנאי חממה יש לשתול בסוף החורף, תחילת האביב, כמה שיותר מוקדם.

5. למלא את השליש התחתון של מכל השתילה בטוף בגודל 4-20.

6. מעל שמים מצע שתילה, אדמה שקונים במשתלה המיועדת לעציצים.

7. עושים הדלייה הולנדית - קושרים חוט ממקל התלוי למעלה עד לשורשי הצמח, כך שהצמח יטפס כלפי מעלה. מלפפים את קודקוד הצמח על החוט.

8. בזמן ההדלייה מורידים את הסקרים בעזרת מזמרה (ענפונים קטנים הגדלים מהענפים הגדולים יותר). מקפידים לעשות זאת באופן רציף כדי שיהיה צימוח מרכזי כמו שאנו מעוניינים.

9. משקים מים בהתאם למצע הקרקע. לא להציף, לתת לשורשים להתאמץ להגיע למים ולחזק את השורשים. להשקות עד שרואים מים בצלוחית שמתחת למכל או על הרצפה. כדאי להשקות בשעות הבוקר, בימי שרב ניתן לתת השקייה נוספת מאוחר יותר או לשים על המצע קוביות קרח.

10. הסרת הענפים התחתונים שכבר סיימו את עבודתם.
איך להכין מאפינס כרובית?


הנה מתכון ל-20 יחידות מאפינס כרובית של ניקי:

המצרכים:
==========
כרובית מפורקת לפרחים

בצל גדול קצוץ

כפית שום כתוש

3 ביצים

5 כפות נדיבות של קמח

חצי כפית אבקת אפייה

1 קופסת קוטג’

70 גרם גבינה צהובה מגוררת

70 גרם מוצרלה מגורדת

כף אבקת מרק או כפית מלח

פלפל שחור גרוס

מלח

אופן ההכנה:
==========
1. לשים במחבת כ-4-5 כפות שמן ולחמם, להוסיף את הבצל ולטגן עד שהבצל שקוף ולהוריד מהאש.

2. לבשל את הכרובית במים רותחים כ-15 דקות, עד שהיא רכה אבל לא מאוד שתישאר קצת פריכות.

3. לקצוץ את הכרובית גס או לחתיכות קטנות ולערבב את כל המצרכים.

4. לשמן את השקעים ולמלא כמעט עד הסוף.

5. לחמם את התנור ל - 180 מעלות ולאפות כ - 20 דקות או עד שהמאפינס מקבלים צבע יפה והם יציבים.
איך לאחסן נכון פירות וירקות?



הנה 8 הדברים שכדאי להקפיד עליהם באחסון פירות וירקות:

1. מגרות מקרר נקיות

2. הנחת נייר סופג בתחתית המגרה

3. רצוי לא לשטוף את הפירות לפני הכנסתם למקרר

4. עדיף להימנע משטיפת הפרי או הירק בסבון או בתכשירים אחרים מחשש שיישארו עליהם

5. יש לשטוף היטב את הפירות והירוקת במים זורמים ולייבשם לחלוטין לפני הכנסתם למקרר

6. הקפדה על הפרדה בין הפירות והירקות השונים כשהם מאוחסנים במקרר

7. במידה ורוצים לאחסן פרי או ירק חשוב לחתוך אותו לחתיכות גדולות ככל האפשר בכדי שלא יאבדו ויטמינים

8. שמירה על טמפרטורה נכונה של המקרר (לרוב טמפרטורה של 4-6 מעלות)
אילו מזונות עשירים בסידן ואינם מכילים חלב?



אנשים הנמנעים ממוצרי חלב מסיבות רפואיות או אידיאולוגיות יכולים לצרוך סידן מהמזונות הבאים:

תרד

כרוב

עלי לפת

עלי סלק

במיה

ברוקולי

ארטישוק

בצל ירוק

סלרי

כרוב ניצנים

חסה

אספרגוס

קולרבי

עגבניות

דלעת

מיץ גזר

לוביה

שעועית

חומוס

אפונה

עדשים

סויה

חלב סויה

גבינת סויה

טופו

מיסו

פפאיה

תפוזים

צימוקים

תאנים מיובשות

משמשים מיובשים

אשכולית

אוכמניות

שקדים

אגוזי ברזיל

אגוזים

פיסטוק

טחינה (עדיף משומשום מלא)

חלבה

שעורה

שיבולת שועל

דגני בוקר מועשרים בסידן
איך לגדל חסה באדנית?


הנה 7 טיפים לגידול חסה באדנית:

1. את החסה ניתן לשתול באדניות, מיכלים או עציצים.

2. החסה אוהבת קור ולכן יש לשתול אותה בין החודשים אוקטובר למאי.

3. חשוב להעמיד את האדניות במקום חשוף לאור כמה שיותר שעות ביום.

4. יש לשתול את שתילי החסה במרווחים של 30 ס"מ זה מזה.

5. יש להקפיד על אדמה לחה ודישון (גם דישון טבעי).

6. בכדי למנוע מזיקים בעציצי החסה, ניתן לשתול לידן צמחי תבלין שונים שימנעו מחרקים להגיע אליהן (כוסברה ושיבה יתאימו במיוחד).

7. כאמור, רוב סוגי החסה מתאימים ביותר לגידול החורפי ובעיקר חסה ערבית, חסת עלים צהובה והחסות הצבעוניות.
איך להכין סלט תרד ברוטב ויניגרט?


הנה מתכון להכנת סלט תרד ברוטב ויניגרט:

המצרכים לסלט:
=============
100 גרם עלי תרד שטופים ויבשים (4 כוסות)

25 גרם עלי פטרוזליה (1 כוס)

1 אגס חצוי, מגולען ופרוס לפרוסות דקות

1 שורש פטרוזילה קלוף ופרוס לפרוסות דקות


המצרכים לרוטב:
==============
3 כפות מיץ לימון

3 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

1 כפית זרעי כוסברה כתושה

1 כף סילאן


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב בצנצנת את כל חומרי הוטב.

2. להניח בקערה גדולה את עלי התרד והפטרוזילה, את האגס והשורש.

3. לצקת את הרוטב מעל העלים, לערבב קלות ולהגיש.

בתיאבון!
איך להכין ירקות כבושים?



הנה מתכון קל להכנת ירקות כבושים:

המצרכים:
========
1 כרובית יפה

1 שומר

3 גזרים גדולים

1/4 כרוב לבן

1 פלפל אדום

1 לימון

מיץ משני לימונים

1/2 כוס חומץ

2 כוסות מים

2 כפות מלח


אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב צנצנות זכוכית ומעקרים אותן עם מים חמים.

2. שוטפים היטב את כל הירקות.

3. מקלפים את הירקות וחותכים את הגזר והלימון לפרוסות, את הפלפל לרצועות ואת הכרוב לקוביות גסות.

4. מסדרים את הירקות בצנצנת גדולה או במספר צנצנות קטנות.

5. מרתיחים מיץ לימון, חומץ, מים ומלח.

6. יוצקים את הנוזל לצנצנות עד כיסוי הירקות, סוגרים את המכסה ושומרים במקום חמים ומואר מספר ימים.


איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?



סלט ירקות למתקדמים הוא סלט משודרג עם תוספות בריאות וטעימות. הנה כך תכינו אותו, כאשר כל הכמויות תחליטו אתם לפי הטעם והצורך:

מספר עלי חסה

עגבניות

מלפפונים

גמבה

גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאוד

פטרוזיליה

נבטי בזיליקום

גרעיני חמנייה

צ'יה ו/או קצח

אפשרות: בצל לבן או סגול

לימון בנדיבות

אפשרות: שמן זית

אפשרות: מלח או מלח מתובל


אופן ההכנה:
==========
לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, להוסיף גרעיני חמנייה וצ'יה או קצח, לצקת מיץ לימון בנדיבות ולמעוניינים גם מעט שמן זית ומלח. להגיש טרי ולאכול מיד.

מהי דיאטה ים תיכונית?


מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.

אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:

ירקות חיים

פירות (המשמשים גם לקינוח)

קטניות

דגנים (לחם בעיקר)

שמן זית

אגוזים

זרעים (לדוגמה טחינה)

דגי ים (3 פעמים בשבוע)

עוף (2-4 פעמים בשבוע)

ביצים (2-4 פעמים בשבוע)

בשר אדום (פעם בחודש)

כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
איך להכין עוגת גזר וטחינה?



הנה מתכון לעוגת גזר וטחינה טבעונית (לשתי תבניות אינגלישקייק):

המצרכים:
========
2 כוסות דחוסות סוכר חום כהה (360 גרם)

3/4 כוס שמן (150 גרם)

200 גרם רסק תפוחים (4 תפוחים בינוניים)

3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)

1/2 כוס קמח (70 גרם)

3/4 כוס קמח מלא (110 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כפית גדושה קינמון

3/4 כפית פלפל אנגלי טחון

2.5 כוסות גזר מגורר גס (350 גרם; כ-5 גזרים בינוניים)

1.5 כוסות אגוזי מלך, שבורים (150 גרם)

לקישוט:
========
1/2 כוס שומשום מלא (80 גרם)


אופן ההכנה:
========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן ורסק תפוחים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.

3. מערבבים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

4. מקפלים פנימה גזר מגורר ואגוזים.

5. משמנים את התבניות ושמים בכל תבנית חופן שומשום (בערך 2 כפות). מטלטלים את התבנית כך שהשומשום יצפה אותה מבפנים, ורק אז יוצקים את הבלילה פנימה, עד שלושת רבעי מגובה הדפנות. מפזרים שומשום בנדיבות גם מלמעלה.

6. אופים כשעה, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).

בתיאבון!
איך לבחור ארטישוק?



כדי לבחור ארטישוק טרי וטעים, הקפידו על הדברים הבאים:

1. ארטישוק סגור יחסית הוא טרי יותר.

2. ארטישוק טוב הוא בעל עלים חלקים ובריאים ולא יבשים ומקומטים.

3. כתמים כהים בבסיס הארטישוק (מקום בו יוצא ממנו הגבעול), מרמזים על ריקבון.

4. בדיקה לעומק: שוברים עלה של הארטישוק ואם הוא מכיל נוזל הרי שהוא טרי.

5. אם אינכם אוכלים את הגבעול, הימנעו מארטישוקים עם גבעולים ארוכים, שמייקרים את הקנייה.

6. יש להקפיד שהארטישוק יהיה בצבע ירוק בהיר

7. חשוב שעליו של הארטישוק יהיו סגורים ורכים וגבעולו ארוך
איך לגדל ילדים בריאים?
איך להכין סלט שורשים?
איך מכינים ארטישוק?
איך להכין ירקות צלויים בטחינה?
איך לבחור עגבניות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.