» «
דג
איך להכין דג שלם עם ירקות בתנור?



הנה מתכון להכנת דג שלם עם ירקות בתנור:

מצרכים:
=======
1 דג שלם

1/2 בצל בינוני

1/2 לימון

3 שיני שום

2 ענפי טימין

מלח

פלפל שחור

1 כרישה (החלק לבן בלבד)

3 עגבניות

1 בצל

1/4 כוס שמן זית

טחינה גולמית (יש להוסיף לפי הטעם)

10 עלי גפן טריים או משומרים


אופן ההכנה:
==========
1. לשטוף ולייבש את הדג.

2. לזרות מלח ופלפ על הדג ובתוך בטן הדג

3. לפרוס את הירקות ולהכניס עם הטימין ושמן הזית לבטן הדג

4. מניחים את הדג בתבנית משומנת כאשר עליה פרוסים כל שאר הירקות, מצפים את הדג בעלי הגפן ומזלפים עליו מהשמן. מצפים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה.

בתיאבון!

5. להגיש את הדג בתוספת הירקות האפויים ובזילוף טחינה גולמית מעליו.
דיאטה
מהי דיאטה ים תיכונית?


מחקרים הוכיחו שדיאטה ים תיכונית מאריכה חיים מאחר והיא שומרת על בריאות הלב ומקטינה את הסיכויים ללקות בהתקף לב באופן משמעותי. דיאטה ים תיכונית מבוססת על מזונות טריים, עונתיים, שאינם עברו שימור או הקפאה או שהינם מעובדים באופן מינימלי בכדי לשמור במידת האפשר על נוגדי החימצון ועל הסיבים התזונתיים. בדיאטה זו יש אחוזי שומן רבים יחסית אך רובם מבוססים על שומנים בלתי רוויים שמקורם בשמן זית.

אלו המרכיבים העיקריים של דיאטה ים תיכונית:

ירקות חיים

פירות (המשמשים גם לקינוח)

קטניות

דגנים (לחם בעיקר)

שמן זית

אגוזים

זרעים (לדוגמה טחינה)

דגי ים (3 פעמים בשבוע)

עוף (2-4 פעמים בשבוע)

ביצים (2-4 פעמים בשבוע)

בשר אדום (פעם בחודש)

כוסית יין אדום (עם הארוחה 1-2 לגברים, 1 לנשים)
טופו
איך להכין שיפודי טופו וירקות?


הנה מתכון להכנת שיפודי טופו וירקות:


מצרכים:
========
600 גרם טופו קשה, דל שומן, חתוך לקוביות של 2 ס"מ

1 כף דבש אן סילאן

1 כף שמן שומשום

1 כף חומץ בלסמי

6 כפות רוטב טריאקי

1/2 כוס יין אדום יבש

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

ירקות לפי בחירה: פטריות, בצל, קישואים, עגבניות שרי וכו'.


אופן ההכנה:
===========
1. להכניס לצנצנת עם מכסה חומץ בלסמי,רוטב טריאקי,שמן שומשום, יין, ג'ינג'ר ודבש ולנער היטב.

2. להניח את קוביות הטופו בקערה ולצקת עליהם את הרוטב, כך שיכסה אותם לגמרי, לכסות ולהכניס למקרר למשך לילה.

3. למחרת לשטוף ולחתוך לקוביות את הירקות (מלבד העגבניות).

4. לשפד את הטופו והירקות לסירוגין על שיפודי עץ.

5. להניח את השיפודים על גריל מחומם היטב ולצלות כ4-5 דקות מכל צד.

בתיאבון!
קוצץ ירקות
איך לבחור קוצץ ירקות?



לבחירת קוצץ ירקות הקפידו על הדברים הבאים:

1. בטיחות - בקניה של קוצץ ירקות חשוב להקפיד שהוא בטוח לשימוש (שהוא לא יפעל כשהוא לא סגור).

2. פלדת אל-חלד - חשוב שהסכינים של קוצץ הירקות יהיו מפלדת אל-חלד.

3. קומפקטיות - חשוב שקוצץ הירקות לא יהיה מסורבל ולא יתפוס מקום גדול מדי (אם יש לכם מטבח קטן).

4. כוח - חשוב שהספק המנוע של הקוצץ יהיה לפחות 400 ואט.

5. התאמה לירקות - חשוב שקוצץ הירקות יהיה מתאים לסוגי המזונות שאתם נוהגים להכין.

6. מיכל מתאים למיקרוגל - חשוב שהמיכל שלו יתאים לשימוש במיקרוגל.

ירקות

לביבות
איך להכין לביבות תפוחי אדמה עם גזר ובצל?



הנה מתכון של לביבות תפוחי אדמה עם גזר ובצל של איילת הירשמן כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בדצמבר 2008:

המצרכים:
=========
11/4 ק"ג תפוחי אדמה (6-8 בינוניים) יפים, קלופים

2 ביצים

1 בצל לבן, קלוף

2 גזרים קלופים

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

1.5-2 כפות קמח תופח

מעט פלפל שחור

שמן, לטיגון

אפשרות להגשה: שמנת חמוצה, אפשר מתובלת בבצל ירוק

אופן ההכנה:
===========
1. מגרדים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה לתוך קערה. מגרדים באותה דרך גם את הבצל והגזר. סוחטים את העיסה בידיים היטב, מעל הכיור ואז מניחים במסננת רבע שעה ונותנים לה להגיר שאריות מים. שוטפים את העיסה במים קרים מתחת לברז וסוחטים שוב. מניחים עוד כמה דקות במסננת. מעבירים לקערה, מוסיפים את בבצל הירוק, הקמח, הביצים, מלח ופלפל ומערבבים.

2. הטיגון: מחממים את השמן במחבת, לטיגון חצי עמוק (פירוש הדבר הוא שכאשר תניחו את העיסה במחבת, גובה השמן צריך להגיע למחצית מגובהה). מניחים כפות מהעיסה במחבת, מועכים קלות בלבד במרית הטיגון, ומטגנים, עד הזהבה. ממשיכים לטגן כך לביבות בשמן, ומקפידים כל הזמן להוציא חלקיקים שרופים מהשמן, ואם הוא מתלכלך מדי מחליפים אותו בשמן חדש וממשיכים לטגן.

3. ההגשה: סופגים את עודפי השמן מהלביבות בנייר סופג. מגישים מיד, חם עם שמנת חומצה מתובלת בבצל ירוק.
סידן
אילו מזונות עשירים בסידן ואינם מכילים חלב?



אנשים הנמנעים ממוצרי חלב מסיבות רפואיות או אידיאולוגיות יכולים לצרוך סידן מהמזונות הבאים:

תרד

כרוב

עלי לפת

עלי סלק

במיה

ברוקולי

ארטישוק

בצל ירוק

סלרי

כרוב ניצנים

חסה

אספרגוס

קולרבי

עגבניות

דלעת

מיץ גזר

לוביה

שעועית

חומוס

אפונה

עדשים

סויה

חלב סויה

גבינת סויה

טופו

מיסו

פפאיה

תפוזים

צימוקים

תאנים מיובשות

משמשים מיובשים

אשכולית

אוכמניות

שקדים

אגוזי ברזיל

אגוזים

פיסטוק

טחינה (עדיף משומשום מלא)

חלבה

שעורה

שיבולת שועל

דגני בוקר מועשרים בסידן
מאפינס
איך להכין מאפינס גזר טבעוני?



הנה מתכון לשש יחידות מאפינס גזר טבעוני:


מצרכים:
=======
3/4 כוס קמח מלא (90 גרם)

1 כפית אבקת אפייה (4 גרם)

חצי כפית סודה לשתיה (3 גרם)

חצי כפית קינמון טחון

20 גרם קוקוס (5 כפות)

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (25 גרם)

1/4 כוס צימוקים (25 גרם)

1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)

1/3 כוס סוכר חום (80 גרם)

60 גרם רסק תפוחים (3 כפות) או חצי מעדן אלפרו ווניל

1/2 כוס גזר מגורר (גזר אחד מגורר - 50 גרם)

לעיטור:
======
תערובת של אגוזים קצוצים וקינמון.

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרים יבשים ולהוסיף חומרים רטובים.

2. לערבב בזריזות, לצקת לתבנית שקעים.

3. לפזר אגוזים וקינמון מעל.

4. לאפות כ-15 דקות בחום של 170 מעלות.

5. להוציא מהתבנית ולצנן.

בתיאבון!
מאפינס
איך להכין מאפינס סולת, בננה וגזר טבעוני?



הנה מתכון להכנת מאפינס סולת, בננה וגזר טבעוני:

המצרכים היבשים:
==============
3/4 כוס קמח מלא (100 גרם)

1 כוס סולת (175 גרם)

1 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

חופן צימוקים

מצרכים רטובים:
============
2 בננות בשלות מאוד

1 גזר

1/3 כוס שמן חמניות (70 גרם)

1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)

1/2 כוס חלב סויה (120 גרם)

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מנפים קמח לקערה, מוסיפים סולת, אבקת אפיה, מלח וצימוקים ומערבבים.

3. טוחנים בבלנדר את החומרים הרטובים למחית חלקה.

4. מערבבים את החומרים היבשים עם הרטובים, ומאחדים במינימום תנועות.

5. מוזגים את התערובת לתבנית שקעים משומנת, ואופים במשך 20-25 דקות. מוציאים, מצננים ואוכלים.

הערות:
======
אפשר להחליף את חלב הסויה במים או מיץ תפוזים.


צימעס
איך להכין צימעס ללא סוכר וגלוטן?


הנה מתכון להכנת צימעס ללא סוכר וגולטן:

המצרכים:
========
1 שקית גזר גמדי

1/2 כוס צימוקים שחורים ללא תוספת של סוכר

8 שזיפים שחורים מגולענים וטבעיים ללא תוספת סוכר

1 מקל קינמון

3 כפות סילאן או דבש

3/4 כוס סוכר פירות

1/4 כוס מיץ תפוזים


אופן ההכנה:
===========
מכניסים את הגזר לסיר ומוסיפים אליו את כל שאר החומרים, ממלאים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.

ניתן להגיש קר או חם.

בתיאבון!
איך להכין אנטיפסטי?


אנטיפסטי היא מנה המורכבת משלל ירקות לבחירתכם הנאפים בחום גבוה עם שמן זית. מצויין כמנה ראשונה, כתוספת לסנדוויצ'ים, כתוספת לפוקצ'ות או לחם טרי ולכל מה שתרצו.

כך מכינים אנטיפסטי:

המצרכים:
========
בטטות פרוסות דק

חצילים פרוסים לעיגולים לא עבים

קישואים פרוסים לעיגולים

כרובית מפורקת לפרחים

פטריות שלמות או חצויות

בצל סגול חתוך לשישיות

פלפלים שלמים

גמבות שלמות

שום עם קליפתו

עגבניות שרי

אספרגוס

תפוחי אדמה

רוזמרין

טימין

שמן זית

מלח גס

פלפל שחור


אופן ההכנה:
===========
1. בחרו את הירקות האהובים עליכם מתוך הרשימה או את כולם, שטפו וייבשו אותם היטב.

2. חתכו את הירקות לפי ההוראות והניחו בתבנית.

3. צקו את שמן הזית עם המלח והפלפל על הירקות (בנדיבות!). ניתן להוסיף מעל רוזמרין וטימין.

4. הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות) ל-40 דקות או עד שהירקות מוכנים.


כמה הערות:

- כדאי לבדוק מפעם לפעם את הירקות. יש כאלה המוכנים מהר יותר מהאחרים (כמו פטריות לדוגמא) ויש להוציאם לפני כולם.

- את הפלפלים השלמים יש להכניס לשקית ניילון מייד עם הוצאתם ולאחר חצי שעה להסיר את קליפתם ולחתוך לרצועות.

- את השום מומלץ להשאיר עד לסוף הצליה.

- חשוב לפרוס את הבטטות לפרוסות דקות (אך לא מדי) כי זהו הירק שלוקח לו את הזמן הארוך ביותר להיות מוכן

- את הבצל יש להוציא כאשר הוא נהיה שחום בקצוות, מקומט ומבריק

- ניתן לשמור אנטיפסטי כשלושה ימים בקופסא אטומה במקרר.

בתיאבון!
איך להכין סלט שורשים?


הנה מתכון קל וטעים לסלט שורשים:

המצרכים:
========
1 קולרבי קלוף

4 שומר שטופים ללא הענפים

4 צנוניות קטנות חתוכות לעיגולים קטנים

1 צרור אורוגולה או רוקט גדול

2 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס גס


מצרכים לרוטב:
============
1/4 כוס שמן זית

4 כפות מיץ לימון

1/2 שן שום קצוצה

1/2 כפית מלח אטלנטי

להגשה:
=======
שקדים מולבנים פרוסים וקלויים עד קבלת גוון זהוב


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל-200 מעלות.

2. לפרוס 3 יחידות שומר לשמיניות ולהכניס לתנור עם שמן הזית והמלח עד לריכוך במשך חצי שעה עד 40 דקות.

3. לפרוס את השומר הנוסף לחצאי עיגולים דקים מאוד.

4. לפרוס את הקולרבי לרבעים דקים מאוד.

5. מערבבים בקערה את השומר הצלוי, השומר הטרי, הצנונית, הקולרבי והאורוגולה.

6. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ויוצקים אותו על הסלט.

7. מפזרים את השקדים ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין עוגת גזר וטחינה?



הנה מתכון לעוגת גזר וטחינה טבעונית (לשתי תבניות אינגלישקייק):

המצרכים:
========
2 כוסות דחוסות סוכר חום כהה (360 גרם)

3/4 כוס שמן (150 גרם)

200 גרם רסק תפוחים (4 תפוחים בינוניים)

3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)

1/2 כוס קמח (70 גרם)

3/4 כוס קמח מלא (110 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כפית גדושה קינמון

3/4 כפית פלפל אנגלי טחון

2.5 כוסות גזר מגורר גס (350 גרם; כ-5 גזרים בינוניים)

1.5 כוסות אגוזי מלך, שבורים (150 גרם)

לקישוט:
========
1/2 כוס שומשום מלא (80 גרם)


אופן ההכנה:
========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן ורסק תפוחים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.

3. מערבבים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

4. מקפלים פנימה גזר מגורר ואגוזים.

5. משמנים את התבניות ושמים בכל תבנית חופן שומשום (בערך 2 כפות). מטלטלים את התבנית כך שהשומשום יצפה אותה מבפנים, ורק אז יוצקים את הבלילה פנימה, עד שלושת רבעי מגובה הדפנות. מפזרים שומשום בנדיבות גם מלמעלה.

6. אופים כשעה, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).

בתיאבון!
איך לייבש ירקות?



עגבניות, פלפלים, גזר, קישואים, שעועית וכשכמותכם יש לייבש בשמש ישירה, שבדרך כלל קיימת בארצנו, או לחילופין בתנור בחום נמוך להרבה מאד שעות. זה יכול לקחת עד יום שלם ורצוי לייבש היטב כדי למנוע רקב.

בצעו בדיקת נוזלים על ידי לחיצה על הירק או בעזרת מזלג. ניתן לבדוק אם הירק הגיר את כל נוזליו או נדרש זמן ייבוש נוסף. מומלץ לפרוס את הירקות, כדי לזרז את הייבוש ולפיזור נכון. לחצות לשניים לפחות (עגבניות, קישואים וכו').

אחסון בכלים אטומים ובמקומות יבשים. עגבניות למשל ניתן לשמר בתוספת שמן זית.
איך מכינים ארטישוק?



כך מכינים ארטישוק:

- מכניסים את הארטישוק לסיר מים גדול (עד שכל הארטישוק מכוסה - או רובו).

- חותכים לימון לפרוסות (עם הקליפה) ושמים אותן בתוך הסיר.

- מבשלים כך עד לרתיחה, וממשיכים עוד 45 דקות לפחות.

- מוצאים את הארטישוק מהמים, מקלפים אותו וטובלים ברוטב (אלף האיים, או מיונז, חרדל ולימון מעורבבים לרוטב ביתי משובח), עד שמגיעים ללב....(כמובן להוריד את כל השיער).


הגולשת רמה מציעה:
================
רוטב נוסף ישן וטוב... שליש כוס חומץ + שליש כוס שמן + מלח + פלפל שחור. טובלים ומתענגים.
איך להכין סלט סלק ופטרוזיליה?


הנה מתכון להכנת סלט סלק ופטרוזיליה:

המצרכים ל-6 מנות:
===============
1 ק"ג סלק טרי

1 צרור עלי פטרוזיליה טרייה וקצוצה

3 שיני שום

לתיבול:
=======
מיץ משני לימונים

5 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הסלקים היטב, מסירים את עליהם וחוצים אותם לשניים.

2. מניחים את הסלקים בסיר גדול, מבשלים עם הקליפה עד שהם מתרככים והקליפה נפרדת מהם בקלות.

3. מסירים מהאש, שוטפים במים קרים, חותכים לקוביות ומעבירים לקערה לצינון.

4. קוצצים את שיני השום ומוסיפים אותם ואת שיני השום הפרוסות. מערבבים היטב.

5. מוסיפים את מיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות.
איך להתגבר על מזיקים בגינה באופן טבעי?



הנה כמה פתרונות ירוקים להרחקת מזיקים מהגינה:

חיפושית משה רבנו תקטול מזיקים ובמיוחד כנימות. שמיר, שומר, אכילאה, קימל, גזר ואנג'ליקה ימשכו חיפושית זו לגינה.

גם גמל שלמה הוא קטלן טבעי והוא ימשך לפרחי כלנית, נורית, פרחי שום ופרחים בגוון צהוב.

גם ארינמל הוא חסלן מזיקים יעיל.

פתרון נוסף הוא להניח ענפי שיבא בעציצים או בין הערוגות.

בכל מקרה, גם שתילה מגוונת ומעורבבת של צמחי תבלין, צמחים רב שנתיים ועונתיים תרתיע במידה רבה מזיקים, שמטבעם נוטים להירתע מניגודי צבעים וריחות.

צמח סלרי בין ערוגות הפרחים ידחה כנימות.
איך להכין ארטישוק ורוטב לארטישוק?


הנה שני מתכונים לרוטב לארטישוק והסבר על בישול הארטישוק של הגברת נחמה ריבלין, כפי שפורסם בעמוד הפייסובק של נשיא המדינה ב-29 לינואר 2016:

רוטב א':
======
כף מיונז, כף שמנת (או בכל כמות ביחס של 1:1)

מלח ופלפל לבן לפי הטעם

עירית קצוצה


רוטב ב':
======
מיץ מ- 2 לימונים

1/2 כוס שמן זית

2 שיני שום מעוכות

מלח ופלפל לבן לפי הטעם


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את הארטישוקים כ- 40 דקות בסיר ענק עם מים וחצאי לימון, עלה דפנה, מלח וגרגירי פלפל שחור.

2. מנסים לתלוש עלה, אם נתלש בקלות - מוכן. לא לבשל יתר על המידה.

3. מערבבים את מרכיבי כל רוטב בנפרד.

4. מגישים, טובלים את החלקים השונים ברוטב (כמוסבר למעלה) ואוכלים בהנאה.

בתיאבון!


איך לבחור עגבניות?



לבחירת עגבניות טובות הקפידו על 6 הדברים הבאים:

1. עגבניות טובות צריכות להיות מה שיותר קשות ואדומות.

2. אם קונים לכמה ימים קדימה, כדאי לקחת חלק רכות, לצריכה מיידית, וחלק קשות, לימים שאחרי היומיים-שלושה הקרובים. אם הקניה לשבוע - קחו כמה שהן חצי ירוקות והן יבשילו בימים הבאים ויהיו מעולות לקראת סוף השבוע, קרוב לקניה הבאה.

3. עגבניות לבישול יכולות להיות רכות ובשלות, כולל רכות מאד, אך לא מפוצחות או סדוקות, מחשש לריקבון.

4. כדאי לבחור את העגבניות שמשקלן כבד יותר.

5. יש להימנע מקניית עגבניות עם כתמים וסדקים.

6. שימו לב שלעגבנייה יש ריח טוב, אם לוחצים עליה ולא עולה ממנה ריח טוב היא לא טרייה.
איך לגדל חסה באדנית?


הנה 7 טיפים לגידול חסה באדנית:

1. את החסה ניתן לשתול באדניות, מיכלים או עציצים.

2. החסה אוהבת קור ולכן יש לשתול אותה בין החודשים אוקטובר למאי.

3. חשוב להעמיד את האדניות במקום חשוף לאור כמה שיותר שעות ביום.

4. יש לשתול את שתילי החסה במרווחים של 30 ס"מ זה מזה.

5. יש להקפיד על אדמה לחה ודישון (גם דישון טבעי).

6. בכדי למנוע מזיקים בעציצי החסה, ניתן לשתול לידן צמחי תבלין שונים שימנעו מחרקים להגיע אליהן (כוסברה ושיבה יתאימו במיוחד).

7. כאמור, רוב סוגי החסה מתאימים ביותר לגידול החורפי ובעיקר חסה ערבית, חסת עלים צהובה והחסות הצבעוניות.
איך להכין סלט תרד ברוטב ויניגרט?


הנה מתכון להכנת סלט תרד ברוטב ויניגרט:

המצרכים לסלט:
=============
100 גרם עלי תרד שטופים ויבשים (4 כוסות)

25 גרם עלי פטרוזליה (1 כוס)

1 אגס חצוי, מגולען ופרוס לפרוסות דקות

1 שורש פטרוזילה קלוף ופרוס לפרוסות דקות


המצרכים לרוטב:
==============
3 כפות מיץ לימון

3 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

1 כפית זרעי כוסברה כתושה

1 כף סילאן


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב בצנצנת את כל חומרי הוטב.

2. להניח בקערה גדולה את עלי התרד והפטרוזילה, את האגס והשורש.

3. לצקת את הרוטב מעל העלים, לערבב קלות ולהגיש.

בתיאבון!
איך למנוע ורידים בולטים ברגליים בדרך טבעית?



הנה 9 דרכים למניעת ורידים בולטים ברגליים:

1. הרמת רגליים לשיפור זרימת הדם.

2. שתיית חליטות מכווצות - שתיית חליטות מצמחי האלון וההממליס המסייעים להחזיר את כלי הדם למקומם.

3. אכילת מזונות המונעים קרישה - שילוב שום, בצל ומזונות נוספים המונעים קרישה ומסייעים בזרימת הדם.

4. אכילת מזונות חריפים - אכילה של מזונות חריפים עשויה לסייע בזרימת הדם, כדאי לשלב בתפריט היומי מזונות כמו זנגוויל, פלפל חריף וכדומה.

5. אכילת ירקות כתומים - ירוקת כתומים עשויים לחזק את כלי הדם והטחול ומסייעים בהפחתת הורידים. כדאי לשלב בתזונה היומית דלעת, בטטה וגזר.

6. אכילת סיבים תזונתיים - סיבים תזונתיים משפרים את זרימת הדם לכם חשוב להעשיר אץת התזונה במזון עשיר בסיבים כמו מוצרים מחיטה מלאה, ירקות ופירות.

7. קומפרסים על הוורידים - הנחת קומפרסים חמים לחצי דקה על הוורידים ומיד לאחר מכן הנחת קומפרסים קרים יסיעו בכיווץ הוורידים ולסירקולציה של הדם.

8. שימוש בשמנים מכווצים - יש להכין תערובת שמנים משמן ברוש, שמן לבנדר ושמן ג'וניפר (3 טיפות מכל שמן), להוסיף כף שמן שומשום או שמן זית ולמרוח את האיזור הדרוש פעמיים ביום.

9. שימוש בתוספי תזונה - ניתן להשתמש בקפסולות של תוספי תזונה נוגדי חימצון המשפרים את זרימת הדם כמו פיקנוגנול, אוכמניות, זרעי ענבים ותמצית זרעי ערמון הסוסים, רצוי להיוועץ לפני כן עם איש מקצוע בתחום.
איך להכין סלט ירקות ל"מתקדמים"?
איך להכין בטטות בתנור?
יש מתכון לעוגת גזר ותבלינים חורפית?
איך להכין אנטיפסטי?
איך להכין דג סול אפוי עם ירקות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.