» «
צ'יפס ירקות
איך להכין צ'יפס ירקות קראנצ'י?


הנה מתכון לצ'יפס ירקות קראנצ'י, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
2 בטטות בקליפתן, שטופות היטב ויבשות

4 תפוחי אדמה לבנים, בקליפתם, שטופים ויבשים

2 סלקים בינוניים, קלופים

2 לפתות בקליפתן, שטופות ויבשות

1 שורש סלרי קלוף

תרסיס שמן זית אן קנולה

מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

2. פורסים את הירקות דק ככל האפשר (לא יותר מ-2.5 מ"מ) ומנגבים את הפרוסות היטב במגבת נקייה. מניחים בתבניות, כל ירק בנפרד. מרססים בשמן את הפרוסות.

3. אופים כ-10 דקות, עד שהירקות מזהיבים ושוליהם משחימים (אין צורך להפוך).

4. מוצאים, בוזקים מעט מלח ומגישים.

שומרים עד יומיים בכלי אטום.
עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד טבעונית ללא סוכר וללא גלוטן?



הנה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית ללא סוכר וללא גלוטן עבור תבנית אינגלישקייק:

תערובת תמרים:
============
250 גרם מים (כוס)

400 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (35-40 תמרים גדולים)

1/2 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)


מצרכים יבשים:
============
190 גרם קמח (½1 כוסות)

1/2 כוס קמח אורז מלא (70 גרם)

1/2 כוס קמח סורגום או דוחן (60 גרם)

1/4 כוס קמח טפיוקה (30 גרם)

1/4 כוס קמח תפוחי אדמה (30 גרם)

3 גרם מלח (½ כפית)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)


מצרכים רטובים:
=============

8 גרם תמצית וניל (½1 כפיות)
80 גרם שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס)
15 גרם חומץ לבן או חומץ תפוחים (1 כף)
120 גרם מים רותחים (1/2 כוס)


אופן הכנה:
=========
- מביאים לרתיחה את המים והתמרים. מכפים את הקצף. מוסיפים את הסודה לשתייה.

- ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).

- כאשר התערובת מתקררת, מרסקים אותה בעזרת בלנדר מוט.

- לערבב רטובים ולהוסיף את תערובת התמרים.

- לערבב את היבשים.

- לאחד בין שתי התערובות.

- לאפות 30-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש.

בתיאבון!
עוגיות קוקוס
איך להכין עוגיות קוקוס ממולאות ללא תוספת סוכר וגלוטן?


הנה מתכון לעוגיות קוקוס ממולאות ללא תוספת סוכר וגלוטן של מכון אברהמסון, כפי שהתפרסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:

המצרכים לקוקוס:
=============
170 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר פירות טחון (במטחנת קפה)

1 ו-3/4 כוס שבבי קוקוס טחון

1/4 כפית מי ורדים

אופן ההכנה:
==========
1. בקערת מיקסר ערבבו את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת מרקם חלק ובהיר, בערך 3 דקות.

2. הוסיפו את שאר המרכיבים וערבבו עד לשילוב.

3. רדדו ושטחו את התערובת על נייר אפייה והכניסו למקרר למשך שעה.

המצרכים למילוי:
=============
2.5 כוסות אגוזי פקאן או אגוזי לוז טחונים דק

2 כפות אבקת סוכר פירות

2 חלמונים

1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
==========
1. בקערה עמוקה ערבבו את כל המרכיבים.

2. צרו נקניק מתערובת הקוקוס והניחו לאורך המשטח קוקוס.

3. עטפו את תערובת האגוזים בקוקוס וגלגלו.

4. העבירו למקרר למספר שעות, הוציאו, חתכו בעובי 2 ס"מ והגישו.
עוגת בננה
איך להכין עוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן?



הנה מתכון לעוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן:

מצרכים יבשים:
============
שני שליש כוס קמח אורז מלא (90 גרם)

שני שליש כוס קמח סורגום או דוחן (80 גרם)

שליש כוס קמח טפיוקה (40 גרם)

שליש כוס קמח תפוחי אדמה (40 גרם)

כפית קסנטן-גאם

שלושת רבעי כוס כוס סוכר (150 גרם) או 20 תמרים מג'הול (200 גרם אחרי גילעון) או שילוב
10 גרם אבקת אפייה (שקית)

חצי כפית סודה לשתייה

קורט מלח

כפית קינמון


מצרכים רטובים:
=============
2 בננות מעוכות היטב

חצי כוס מים רותחים (100 גרם)

שליש כוס שמן (70 גרם)

כף וחצי מיץ לימון (או חומץ תפוחים)

כוס גזר מגורר (3-4 גזרים בינוניים)

חצי כוס אגוזים קצוצים

חצי כוס צימוקים


אופן ההכנה:
==========
לערבב חומרים יבשים, להוסיף את הרטובים ולאפות בחום בינוני כ-40 דקות עד שעה.

בתיאבון!

ללא גלוטן

סופגניות
איך להכין סופגניות ללא גלוטן?


הנה מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן:


המצרכים:
========
2 ביצים

2 כוסות יוגורט או רוויון

1 כפית אבקת אפיה

2 כפיות סודה לשתיה

5 כוסות קמח ללא גלוטן

2 כפיות גומי קאסטן או משפר אפיה

2 כפות תמצית וניל משובח

1 כוס סוכר

50 גרם חמאה מומסת


אופן ההכנה:
===========
1. לטרוף מטרפה ידנית את הביצים, הרוויון והחמאה המומסת בקערה.

2. לערבב את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת.

3. להוסיף את היבשים לקערת החומרים הרטובים ולערבב עם כף גדולה. במידה והתערובת דלילה מדי יש להוסיף עוד קמח ללא גלוטן.

4. להשהות את התערובת 15 דקות.

5. להעביר את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן.

6. לרדד במערוך לעובי של 1 ס”מ ולחתוך לעיגולים בעזרת כוס או חותכן.

7. לטגן בשמן חם (160 מעלות צלסיוס) עד להזהבה משני הצדדים ולהעביר לנייר סופג

8. לקשט בשוקולד מריר נמס, זיגוג תות , סוכריות צבעוניות, סוכר, קוקוס או כל דבר אחר שאוהבים.

בתיאבון!
בלונדיז
איך להכין בלונדיז ללא גלוטן?


הנה מתכון של בלונדיז ללא גלוטן של אורלי חרמש, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים:
=========
120 גרם חמאה מומסת

3/4 כוס (165 גרם) סוכר חום כהה

1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן

1/2 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל איכותית

3 כפות סירופ מייפל

1 ביצה

1 כוס (140 גרם) קמח רגיל

100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

1 כוס אגוזי פקאן שלמים או קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מתקינים במיקס את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני), מערבלים ילד את החמאה, שני סוגי הסוכר, המלח, הווניל וסירופ המייפל לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בעיסה. אם צריך,, מנקים את דפנות הקערה. מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה - לא יותר. מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבלים קצרות, רק עד שהם מתפזרים בעיסה באופן אחיד.

3. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

4. מצננים לחלוטין, חותכים לריבועים ומאחסנים בכלי אטום.
סופלה גבינה
איך להכין סופלה גבינה?



הנה מתכון להכנת סופלה גבינה של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
3 ביצים מופרדות

1 כוס (200 גרם) סוכר דק

250 גרם גבינת טוב טעם

250 גרם גבינת שמנת

1/2 כוס שמנת מתוקה (125 מ"ל)

1/4 כוס קורנפלור (35 גרם)

1 כפית תמצית וניל

לשימון כלים: 25 גרם חמאה ושתי כפות סוכר

לקישוט: 3 כפות אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. שמים חלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף תוך הוספת 1/2 מכמות הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב.

3. בקערה גדולה שמים חלמונים, יתרת הסוכר ואת כל שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת מקרם אחיד וחלק.

4. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינות.

5. משמנים את כלי האפייה (רצוי כוסות יפות חסינות חום), מפזרים בהן סוכר ויוצקים פנימה את תערובת הסופלה. יש למלא רק עד מחצית הגובה בכל כוס.

6. אופים רבע שעה, מורידים את החום ל-160 מעלות ואופים עוד 10 דקות.

7. מוציאים מהתנור, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.

בתיאבון!

פנקייק
איך להכין פנקייק טבעוני ללא גלוטן?



הנה מתכון לפנקייק טבעוני ללא גלוטן:

המצרכים:
========
כוס וחצי עדשים אדומות

כוס מים

5 כפות סילאן

כף זרעי צ'יה (אופציה)

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

אופן ההכנה:
==========
- להשרות את העדשים למספר שעות.

- לשטוף היטב ולסנן.

- לבלנדר את כל החומרים היטב. אם אין בלנדר חזק, ניתן להשתמש בקמח עדשים.


הערות:
======
- לפנקייק יש טעם של עדשים. הגרסה המלוחה (ללא סילאן, אבל עם שום ועשבי תיבול ירוקים) תצליח יותר. אם בכל זאת רוצים לאכול מתוק, יש לאכול עם כף ריבה טובה מעל.

בתיאבון!


עוגות
איך להכין עוגת גבינה כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת גבינה מצוינת לכל ימות השנה וגם לפסח:

המצרכים:
========
3 גביעי גבינה לבנה 5%

6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1 חבילה סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

1 חבילה פודינג אינסטנט וניל

3/4 כוס חלב

1 חבילה שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב ביד: גבינה לבנה, חלמונים, סוכר וניל, 1/4 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור ושתי כפות פודינג וניל.

2. במיקסר מקציפים חלבונים ו-3/4 כוס סוכר.

3. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה.

4. אופים בחום בינוני (160 מעלות) 40-50 דקות ומניחים לעוגה להתקרר בתנור.

5. כשהעוגה קרה מוציאים אותה מהתנור ומכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, 2 כפיות סוכר וכל מה שנשאר מהפודינג ומורחים על העוגה.

הערה: העוגה מצוינת ומתאימה לכל ימות השנה ולא רק לפסח.

בתיאבון!
איך להכין קוביות בראוניז עם מוס שוקולד?


הנה מתכון ללא גלוטן להכנת בראוניז ען מוס שוקולד כפי שפורסם במגזין "מיני שף" של עיתון לאשה בספטמבר 2016:

חשוב לשים לב: את פחיות קרם הקוקוס מקררים 7-10 שעות במקרר לפני השימוש. רצוי להכין את המוס עד 3 שעות לפני ההגשה ולא יותר.

המצרכים עבור 6 מנות מוס, 35-40 קוביות בראוניז לתבנית בגודל 20X30:
======================================================
לבראוניז:
----------------
225 כרם שוקולד מריר 54%-60% מוצקי קקאו שבור לקוביות

2/3 כוס (150 גרם) שמן קוקוס בטמרפרטורת החדר, או שמן קנולה

1/2 כוס + 2 כפות (120 גרם) סוכר

3. ביצים גדולות

1/6 כוס (40 מ"ל) ברנדי/מיץ תפוזים/או חלב סויה או אורז

1/2 כוס + כף (60 גרם) שקדים מולבנים טחונים

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

1/8 כפית מלח

1/3 כוס + 1 כף (70 גרם) שוקולד צ'יפס מריר

למוס שוקולד:
----------------------
200 גרם שוקולד מריר (רצוי 54%-60% מוצקי קקאו) שבור לקוביות

4 כפות שמן קנולה אן שמן ניטרלי אחר

2 פחיות (800 מ"ל) קרם קוקוס 20% שומן לפחות, קרות מהמקרר

4 כפות סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות בתוכנית טורבו ומשמנים את התבנית.

2. שמים בכלי המתאים את השוקולד, שמן הקוקוס והסוכר ומחממים במיקרוגל בהפסקות (מערבבים כל 30 שניות), עד שנוצר קרם חלק. מצננים מעט.

3. מוסיפים את הביצים לקערת הקרם בזו אחר זו, תוך כדי טריפה או הקצפה. מוסיפים גם את הברנדי ומערבבים.

4. שמים בקערה נפרדת את השקדים, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח ומערבבים. מוסיפים לקרם השוקולד ומערבבים רק עד שנוצרת עיסה אחידה. מוסיפים מחצית מכמות השוקולד צ'יפס ומערבבים.

5. יוצקים את העיסה לתבנית, מיישרים ומפזרים את יתרת השוקולד צ'יפס. אופים כ-25 דקות. מצננים לגמרי ומאחסנים במקרר עוד שעה לפחות.

6. מכינים את המוס: שמים בקערה מתאימה את השוקולד והשמן ומחממים במיקרוגל בהפסקות (מערבבים כל 30 שניות)עד שנוצר קרם חלק. מצננים.

7. פותחים את פחיות קרם הקוקוס הקר ומוציאים בעזרת כף את החלק המוצק שהצטבר למעלה (נפטרים מהנוזלים שהצטברו בקרקעית). מעבירים לקערת המערבל או מעבד המזון. מקציפים 4-5 דקות במהירות גבוהה ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר עד לקבלת קצפת עדינה. מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים מעט לאיחוד (אם צריךף מנקים את הדפנות ומקציפים שוב).

8. מעבירים את המוס לשק זילוף בעל צנתר משונן בקוטר 3 ס"מ. אם המוס נוזלי מדי, מאחסנים כשעה במקרר.

9. הרכבת המנה: חותכים את הבראוניז לקוביו קטנות ומסדרים כמה בכל כוס, מזלפים שכבת מוס, מכסים בבראוניז וממשיכים כך, לסירוגין, לפי גובה הכלי. מאחסנים במקרר עד ההגשה, אך לא מומלץ לקרר יותר מ-3 שעות מאחר והמוס נוטה להתקשות.

ניתן לאחסן את המוס עד 3 ימים במקרר ואת הבראוניז עד 5 ימים בכלי אטום במקרר. רצוי להוציא לטמפרטורת החדר כחצי שעה לפני ההגשה.
איך להכין פשטידת פטריות לפסח ללא סוכר וגלוטן?


הנה מתכון של מכון אברהמסון לפשטידת פטריות כשרה לפסח ללא סוכר וגלוטן, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:

המצרכים:
========
1 בצל פרוס דק

1 סלסלת פטריות שמפניון

3 פטריות שיטאקי טריות (או יבשות) מושרות שעה במים

1 קופסת קוטג'

1 קופסת גבינה לבנה 9%

1/4 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת

4 ביצים

קורט אגוז מוסקט

מלח ופלפל

אופן ההכנה:
==========
1. במחבת עם מעט שמן טגנו את הבצל עד להשחמה, הוסיפו את הפטריות וטגנו כ-5 דקות נוספות. קררו בצד.

2. במקביל, בקערה עמוקה ערבבו את הקוטג', הגבינות, אגוז המוסקט והביצים.

3. הוסיפו את תערובת הבצל והפטריות לגבינות וצקו לתבנית אינגליש קייק משומנת קלות. ניתן לפזר מעט גבינת פרמז'ן או שומשום מעל.

4. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-40 דקות.

5. הניחו כחמש דקות והגישו חם.
איך להכין אזני המן ללא גלוטן?



הנה מתכון להכנת אוזני המן ללא גלוטן:

המצרכים:
=======
1.5 כוסות קמח עוגות ועוגיות ללא גלוטן

1 כוס קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח טפיוקה

2 כפיות גואר גאם

1/2 כוס אורז לבן

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

2 ביצים

1/2 כוס שמן צמחי

1 כוס סוכר

1 חלמון

מיץ סחוט מחצי לימון

גרידת לימון אחד או גרידת חצי תפוז

1 כפית תמצית וניל

ביצה טרופה להברשה

אבקת סוכר להגשה


אופן ההכנה:
=========

1. לנפות את כל הקמחים לתוך קערה ואליה להוסיף גואר גאם, מלח ואבקת אפייה.

2. בקערה נפרדת לערבב ביצים, שמן, חלמון, סוכר, גרידת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל.

3. להוסיף את הקמחים בהדרגה לנוזלים ולערבב עד שנותר בצק, יש לשים לב לא ללוש יותר מדי.

4. ליצור שלושה עיגולים שטוחים מהבצק, לעטוף כל אחד מהם בניילון נצמד ולהכניס לשעה למקרר.

5. לחמם את התנור ל-175 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.

6. לרדד עיגול אחד של בצק לעובי 4 ס"מ, לקרוץ עיגולים בעזרת כוס או חותכן עוגיות בקוטר 6 ס"מ (את שאר הבצק יש להשאיר במקרר עד לשימוש בכדי שיהיה קל לעבוד אתו).

7. להניח כפית אחת של מלית (שוקולד, פרג או ראו טיפים בתגית "מלית, אוזני המן") במרכז העיגול וליצור משולש בעזרת הבאת שלוש קצוות למרכז וסגירתן בהידוק עם האצבעות.

8. להפריש את אוזני ההמן בביצה טרופה, לאפות 20 דקות עד שהן מקבלות צבע זהוב, לצנן ולפזר למעלה אבקת סוכר.
איך להכין עוגת פרג ושוקולד ללא גלוטן?


הנה מתכון לעוגת פרג ושוקולד ללא גלוטן של נעמה רן, כפי שפורסם בעיתון לאישה במרץ 2016:

המצרכים עבור תבנית בקוטר 24 ס"מ:
=============================
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

150 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות

3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

4 ביצים גדולות, טרופות היטב

150 גרם פרג טרי, טחון

1 כף אבקת קקאו

3 כפות קמח תפו"א

1 כפית מחוקה אבקת אפייה

1/8 כפית מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2. שמים את החמאה והשוקולד בכלי מתאים ומחממים בהדרגה במיקרוגל (בודקים ומערבבים כל 30 שניות),עד שנוצר קרם חלק, מצננים מעט.

3. מוסיפים לקרם את הברנדי והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים ומערבבים לקרם חלק.

4. בקערה נפרדת מערבבים את הפרג, הקקאו, קמח תפוחי האדמה, אבקת האפייה והמלח.

5. מוסיפים את תערובת הפרג לעיסת השוקולד ומערבבים בזריזות, רק עד שנוצרת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (נזהרים מאפיית יתר), מצננים ומגישים.
איך להכין מתכון לסופגניות ללא סוכר וגלוטן?



הנה מתכון להכנת סופגניות ללא סוכר וללא גלוטן:

המצרכים:
=========
1 כוס קמח אורז

1 כוס קורנפלור

1 כוס קמח תפוחי אדמה

2 כוסות קמח טפיוקה

2 כפיות סודה לשתיה

2 כפיות קסאטן גאם

2 כפיות גואר גאם

2 ביצים

1 כפית אבקת אפיה

2 מיכלי יוגורוט או אשל

1 כוס כמו סוכר

50 גרם חמאה מומסת

לימון מגורר


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את החומרים היבשים הכוללים את הקמחים, הסודה לשתיה, הקאסטון גאם והגואר גם היטב יחד.

2. בקערה נפרדת יש לערבב היטב את הביצים, החמאה והיוגורט.

3. להוסיף בהדרגה את החומרים היבשים לרטובים עד שמתקבל בצק אחיד.

4. יש לכסות את הבצק ולהשאירו למנוחה בת חצי שעה.

5. לרדד את הבצק לגובה 1 ס"מ וליצור ממנו טבעות בקוטר 10 ס"מ.

6. יש לטגן את טבעות הבצק בשמן עמוק וחם משני הצדדים ולהניח על נייר סופג לאחר הטיגון.

7. לקישוט ניתן למרוח ריבה ללא סוכר או לפזר קוקוס.

בתיאבון!
איך להכין פיצה מקמח חומוס?


הנה מתכון להכנת פיצה מקמח חומוס, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים לבצק הטבעוני:
===================
1 כוס (100 גרם) קמח חומוס

1 כוס (240 מ"ל) מים

2 כפות שמן זית כתית

אפשרות: 1 שן שום קלופה וכתושה

1/4 כפית מלח

קורט פלפל שחור

לרוטב:
======
300 גרם עגבניות מרוסקות (כ-4 עגבניות בינוניות, מרוסקות בפומפייה, ללא הקליפה).

לשכבת הגבינה:
============
200 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה

50 גרם גבינת פטה, מפוררת

לתוספות:
========
עגבניות שרי חצויות

עלי בזיליקום

אופן ההכנה:
==========
1. הבצק: מערבבים בקערה את כל מרכיביו, עד שמתקבל בצק נוזלי ואחיד. מכסים ומניחים בטמפרטורת החדר כשעה.

2. בינתיים, מחממים את התנור ל-200 מעלות, מרפדים את התבנית או המחבת בנייר אפייה ומשמנים אותו.

3. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בקערה.

4. יוצקים את הבצק לתבנית ואופים כ-15 דקות עד שהוא מזהיב מאוד.

5. מוציאים מהתנור, יוצקים עליו את הרוטב, מניחים פרוסות גבינה (ואפשר להוסיף תוספות לפי הטעם) ואופים עוד 5-8 דקות, עד שהגבינות נמסות. אם רוצים, מפזרים בזיליקום, עגבניות או תוספות אחרות ומגישים.
יש מתכון ללחם ללא סוכר וללא גלוטן?


הנה מתכון להכנת לחם ללא סוכר וללא גלוטן:

המצרכים:
========
1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח חומוס (או קמח תירס דק, לא קורנפלור)

1 כוס קמח אורז

1/2 כוס קמח טפיוקה

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית מלח

2 כפיות קסנטן גאם

11/4 כפיות אבקת סודה לשתייה

3 כפות שמן זית

2 כוסות מים

1.5 כפות אגבה

2 כפות חומץ תפוחים

מים - לתוספת במקרה הצורך

6 כפות שומשום או פרג


אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את התנור ל-220 מעלות.

2. לסנן לתוך קערה עמוקה את כל הקמחים, להוסיף אבקת אפיה, מלח, קסנסן גאם וסודה לשתייה ולערבב טוב.

3. לערבב בקערה נפרדת מים, שמן זית, חומת תפוחים ואגבה.

4. להוסיף את החומרים הנוזליים ליבשים ולערבב במהירות עד לקבלת בצק איחד וחלק (ניתן לעשות פעולה זו גם במיקסר).

5. אם יש צורך הוסיפו מים.

6. לקפל לתוך הבצק 3-5 כפיות שומשום וצקו את הבצק לתבנית אינגליש קייק משומנת. רססו את הבצק במעט שמן ופזרו מעליו את שארית השומשום.

7. הניחו נייר אלומיניום מעל הלחם, הכניסו לתנור ואפו כ-60 דקות. הסירו את נייר האלומיניום ואפו כ-10 דקות נוספות עד שהלחם מזהיב וקיסם שננעץ בו יוצא נקי.

8. לקרר ולפרוס.

בתיאבון!
איך להכין צימעס ללא סוכר וגלוטן?


הנה מתכון להכנת צימעס ללא סוכר וגולטן:

המצרכים:
========
1 שקית גזר גמדי

1/2 כוס צימוקים שחורים ללא תוספת של סוכר

8 שזיפים שחורים מגולענים וטבעיים ללא תוספת סוכר

1 מקל קינמון

3 כפות סילאן או דבש

3/4 כוס סוכר פירות

1/4 כוס מיץ תפוזים


אופן ההכנה:
===========
מכניסים את הגזר לסיר ומוסיפים אליו את כל שאר החומרים, ממלאים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.

ניתן להגיש קר או חם.

בתיאבון!


מהם תחליפי הקמח באפייה ללא גלוטן?



באפייה ללא גלוטן ניתן להשתמש בתחליפי הקמח הבאים:

קמח אורז לבן

קמח אורז חום

תחליף קמח נטול גלוטן

קמח חומוס

קמח תפוחי אדמה

גואר גאם

קסנטאן גאם

סיבים תזונתיים

קמח מעמילן טפויקה

קמח סויה

עמילן תירס




מה זה מחלת צליאק חבויה?


מחלת צליאק חבויה היא מחלה שהתגלתה בבדיקות (נמצאו נוגדנים אך הביופסיה תקינה) והיא אינה באה לידי ביטוי בסימפטומים המקובלים. אנשים שאובחנו עם צליאק חבוי אינם צריכים לשמור על תזונה נטולת גלוטן או דיאטה כלשהי אך צריכים להקפיד על מעקב קבוע.
איפה ניתן לקנות בחיפה סופגניות ללא גלוטן?


ניתן להזמין סופגניות ללא גלוטן בסופרמרקט "מותר", סופרמרקט לסוכרתיים ורגישי גלוטן שנמצא ברחוב מרקוני 22 הצ'ק פוסט בחיפה.

בסופר זה מבצעים משלוחים לכל רחבי הארץ. פרטים ניתן לקבל בטלפון 04-8420330 או באתר www.lelosugar.co.il
איך להכין חרוסת ללא סוכר וגלוטן?


הנה מתכון לחרוסת ללא סוכר וגלוטן של מכון אברהמסון, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:

המצרכים:
========
5-6 תמרים מגולענים (מושרים במים חמים לחצי שעה)

1/2 כוס סילאן

2 כפות יין אדום

1 כוס קשיו שבור גס

1 כוס בוטנים שבורים גס

1 כוס שומשום קלוי

קורט מלח

אופן ההכנה:
=========
1. במעבד מזון טוחנים את התמרים יחד עם הסילאן והיין עד לקבלת מחית חלקה.

2. מוסיפים את שאר החומרים ולוחצים בפולסים 4-5 פעמים בלבד לשילוב המרכיבים.
אילו מזונות מותרים לחולי צליאק?
איך להכין קניידלך ללא גלוטן וללא סוכר?
האם בשיבולת שועל יש גולטן?
מהם יתרונותיו התזונתיים של קמח חומוס?
מהם יתרונותיו התזונתיים של קמח אורז מלא?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.