» «
סופלה גבינה
איך להכין סופלה גבינה?



הנה מתכון להכנת סופלה גבינה של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאשה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
3 ביצים מופרדות

1 כוס (200 גרם) סוכר דק

250 גרם גבינת טוב טעם

250 גרם גבינת שמנת

1/2 כוס שמנת מתוקה (125 מ"ל)

1/4 כוס קורנפלור (35 גרם)

1 כפית תמצית וניל

לשימון כלים: 25 גרם חמאה ושתי כפות סוכר

לקישוט: 3 כפות אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. שמים חלבונים בקערת המיקסר ומתחילים להקציף תוך הוספת 1/2 מכמות הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב.

3. בקערה גדולה שמים חלמונים, יתרת הסוכר ואת כל שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת מקרם אחיד וחלק.

4. מקפלים את הקצף לתערובת הגבינות.

5. משמנים את כלי האפייה (רצוי כוסות יפות חסינות חום), מפזרים בהן סוכר ויוצקים פנימה את תערובת הסופלה. יש למלא רק עד מחצית הגובה בכל כוס.

6. אופים רבע שעה, מורידים את החום ל-160 מעלות ואופים עוד 10 דקות.

7. מוציאים מהתנור, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.

בתיאבון!

אוזני המן
איך להכין אזני המן ללא גלוטן?



הנה מתכון להכנת אוזני המן ללא גלוטן:

המצרכים:
=======
1.5 כוסות קמח עוגות ועוגיות ללא גלוטן

1 כוס קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח טפיוקה

2 כפיות גואר גאם

1/2 כוס אורז לבן

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

2 ביצים

1/2 כוס שמן צמחי

1 כוס סוכר

1 חלמון

מיץ סחוט מחצי לימון

גרידת לימון אחד או גרידת חצי תפוז

1 כפית תמצית וניל

ביצה טרופה להברשה

אבקת סוכר להגשה


אופן ההכנה:
=========

1. לנפות את כל הקמחים לתוך קערה ואליה להוסיף גואר גאם, מלח ואבקת אפייה.

2. בקערה נפרדת לערבב ביצים, שמן, חלמון, סוכר, גרידת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל.

3. להוסיף את הקמחים בהדרגה לנוזלים ולערבב עד שנותר בצק, יש לשים לב לא ללוש יותר מדי.

4. ליצור שלושה עיגולים שטוחים מהבצק, לעטוף כל אחד מהם בניילון נצמד ולהכניס לשעה למקרר.

5. לחמם את התנור ל-175 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה.

6. לרדד עיגול אחד של בצק לעובי 4 ס"מ, לקרוץ עיגולים בעזרת כוס או חותכן עוגיות בקוטר 6 ס"מ (את שאר הבצק יש להשאיר במקרר עד לשימוש בכדי שיהיה קל לעבוד אתו).

7. להניח כפית אחת של מלית (שוקולד, פרג או ראו טיפים בתגית "מלית, אוזני המן") במרכז העיגול וליצור משולש בעזרת הבאת שלוש קצוות למרכז וסגירתן בהידוק עם האצבעות.

8. להפריש את אוזני ההמן בביצה טרופה, לאפות 20 דקות עד שהן מקבלות צבע זהוב, לצנן ולפזר למעלה אבקת סוכר.
עוגת מוס שוקולד
איך להכין עוגת מוס שוקולד ללא גלוטן?


הנה מתכון לעוגת מוס שוקולד ללא גולטן של מאיה גרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטייל של ישראל היום בנובמבר 2010:

המצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
======================
100 גרם שוקולד מריר קצוץ

100 גרם חמאה

1/4 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום

3 ביצים

2.5 כפות קורנפלור

1/2 כפית אבקת אפייה

למוס:
====
250 גרם שוקולד מריר קצוץ

2 מכלים (500 גרם) שמנת מתוקה

לקישוט:
======
1 כף אבקת קקאו

אופן ההכנה:
========
1. מכינים את העוגה: ממיסים במיקורגל בעוצמה נמוכה או בסיר על אדים שוקולד, חמאה וסוכר. מערבבים היטב לתערובת אחידה ומשחתית.

2. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי טריפה מתמדת.

3. מערבבים קורנפלור ואבקת אפייה ומקפלים לבלילת השווקלד.

4. יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך כ-20 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים. מצננים היטב.

5. מכינים את המוס: מחממים מכל של שמנת מתוקה עד לסף רתיחה. מוסיפים שוקולד מריר וממתינים דקתיים מבלי לערבב. בוחשים ליצירת קרם חלק ומבריק. מצננים במקרר במשך ארבע שעות לפחות.

6. יוצקים את הקרם לקערת מערבל מזון. מוסיפים את מכל השמנת המתוקה הנותר. מקציפים ליצירת מוס יציב (חשוב לא להקציף יתר על המידה).

7. מחלצים את העוגה מהתבנית. חותכים את השכבה העליונה והקשה שלה. מצפים את העוגה במוס ומצננים במקרר לפחות שעתיים.

8. מפדרים בקקאו ומגישים.
עוגת פרג
איך להכין עוגת פרג ושוקולד ללא גלוטן?


הנה מתכון לעוגת פרג ושוקולד ללא גלוטן של נעמה רן, כפי שפורסם בעיתון לאישה במרץ 2016:

המצרכים עבור תבנית בקוטר 24 ס"מ:
=============================
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

150 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות

3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

4 ביצים גדולות, טרופות היטב

150 גרם פרג טרי, טחון

1 כף אבקת קקאו

3 כפות קמח תפו"א

1 כפית מחוקה אבקת אפייה

1/8 כפית מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2. שמים את החמאה והשוקולד בכלי מתאים ומחממים בהדרגה במיקרוגל (בודקים ומערבבים כל 30 שניות),עד שנוצר קרם חלק, מצננים מעט.

3. מוסיפים לקרם את הברנדי והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים ומערבבים לקרם חלק.

4. בקערה נפרדת מערבבים את הפרג, הקקאו, קמח תפוחי האדמה, אבקת האפייה והמלח.

5. מוסיפים את תערובת הפרג לעיסת השוקולד ומערבבים בזריזות, רק עד שנוצרת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים 25-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (נזהרים מאפיית יתר), מצננים ומגישים.

ללא גלוטן

עוגות
איך להכין עוגת גבינה כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת גבינה מצוינת לכל ימות השנה וגם לפסח:

המצרכים:
========
3 גביעי גבינה לבנה 5%

6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1 חבילה סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

1 חבילה פודינג אינסטנט וניל

3/4 כוס חלב

1 חבילה שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב ביד: גבינה לבנה, חלמונים, סוכר וניל, 1/4 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור ושתי כפות פודינג וניל.

2. במיקסר מקציפים חלבונים ו-3/4 כוס סוכר.

3. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה.

4. אופים בחום בינוני (160 מעלות) 40-50 דקות ומניחים לעוגה להתקרר בתנור, רצוי אפילו כל הלילה.

5. כשהעוגה קרה מוציאים אותה מהתנור ומכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, 2 כפיות סוכר וכל מה שנשאר מהפודינג (6 כפות) עד לקבלת קרם לציפוי. מורחים על העוגה, שומרים במקרר עד להגשה.

הערה 1: רצוי לשים מתחת לתבנית העוגה תבנית נוספת עם מים, מה שיסייע לעוגה להאפות היטב ולא ליפול.

הערה 2 : העוגה מצוינת ומתאימה לכל ימות השנה ולא רק לפסח.

בתיאבון!
צ'יפס ירקות
איך להכין צ'יפס ירקות קראנצ'י?


הנה מתכון לצ'יפס ירקות קראנצ'י, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים:
========
2 בטטות בקליפתן, שטופות היטב ויבשות

4 תפוחי אדמה לבנים, בקליפתם, שטופים ויבשים

2 סלקים בינוניים, קלופים

2 לפתות בקליפתן, שטופות ויבשות

1 שורש סלרי קלוף

תרסיס שמן זית אן קנולה

מלח

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

2. פורסים את הירקות דק ככל האפשר (לא יותר מ-2.5 מ"מ) ומנגבים את הפרוסות היטב במגבת נקייה. מניחים בתבניות, כל ירק בנפרד. מרססים בשמן את הפרוסות.

3. אופים כ-10 דקות, עד שהירקות מזהיבים ושוליהם משחימים (אין צורך להפוך).

4. מוצאים, בוזקים מעט מלח ומגישים.

שומרים עד יומיים בכלי אטום.
בלונדיז
איך להכין בלונדיז ללא גלוטן?


הנה מתכון של בלונדיז ללא גלוטן של אורלי חרמש, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים:
=========
120 גרם חמאה מומסת

3/4 כוס (165 גרם) סוכר חום כהה

1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן

1/2 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל איכותית

3 כפות סירופ מייפל

1 ביצה

1 כוס (140 גרם) קמח רגיל

100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

1 כוס אגוזי פקאן שלמים או קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מתקינים במיקס את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני), מערבלים ילד את החמאה, שני סוגי הסוכר, המלח, הווניל וסירופ המייפל לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בעיסה. אם צריך,, מנקים את דפנות הקערה. מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה - לא יותר. מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבלים קצרות, רק עד שהם מתפזרים בעיסה באופן אחיד.

3. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

4. מצננים לחלוטין, חותכים לריבועים ומאחסנים בכלי אטום.
עוגת גבינה ללא גלוטן
איך להכין עוגת גבינה ללא גלוטן?


הנה מתכון של רוני ונציה לעוגת גבינה ללא גלוטן, כפי שהתפרסם בגיליון "זמנים מודרניים" של ידיעות אחרונות במאי 2015:

המצרכים לבסיס:
===========
3 חלבונים

1/3 כוס (65 גרם) סוכר

1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר

2.5 כפות (15 גרם) קקאו

1 כוס (100 גרם) שקדים, קצוצים דק-דק או טחונים לאבקה

המצרכים לעוגה:
===========
700 גרם גבינה לבנה 9% (יש לקנות 1 ק"ג גבינה ולסנן מנוזלים כמה שעות עד לקבלת 700 גרם נטו)

2/3 כוס (130 גרם) סוכר

1/3 כפית מלח

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה (רצוי 27% שומן)

1 כף מיץ לימון טרי

2 כפיות תמצית וניל

3 ביצים בטמפרטורת החדר

הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ משומנת

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור ל-150 מעלות. שמים את החלבונים עם 1/3 כוס הסוכר בקערת מערבל ומקציפים כמה דקות במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קצף חזק ויציב אבל עדיין גמיש.

2. מנפים ביחד לקערה בינונית את אבקת הסוכר והקקאו, מוסיפים את השקדים ומערבבים. מקפלים את תערובת השקדים לקצף בהדרגה ב-2 שלבים. מעבירים לתבנית, מיישרים ואופים 20 דקות עד שהבצק יציב עם קליפה דקה מעל. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת.

3. עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר אלומיניום עבה (או ב-2 שכבות של נייר אלומיניום רגיל) ומהדקים היטב (למניעת חדירת מים לתבנית).

4. בקערת מיקסר מערבלים את הגבינה, הסוכר והמלח בעזרת וו הגיטרה ובמהירות בינונית רק עד לקבלת תערובת קרמית חלקה. מוסיפים את השמנת, מיץ הלימון והווניל ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה. במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומערבלים רק עד שכל ביצה נבלעת בתערובת (זהירות - אין להקציף את הביצים יותר מדי - הקצפת יתר גורמת לפיצוצים וסדקים בעוגה) ומתקבלת תערובת קרמית אחידה.

5. מעבירים לתבנית עם הבסיס האפוי. יוצרים אמבט מים: מניחים את התבנית עם העוגה במרכז תבנית אפייה גדולה יותר. יוצקים מים חמים לתבנית הגדולה עד למחצית גובה הדפנות של התבנית הקפיצית, ומניחים בזהירות את שתי התבניות בתנור. אופים כשעה ועשר דקות או עד שהעוגה בצבע זהוב בהיר והמרכז מעט יציב (העוגה תתייצב תוך כדי הצינון). אם העוגה משחימה מיד אפשר לכסות בנייר אלומיניום באופן חופשי.

6. מוציאים את התבנית מהתנור. מסירים בזהירות את התבנית הקפיצית ומניחים על רשת. מסירים את נייר האלומיניום ומצננים כך צינון מלא. כשהעוגה צוננת לגמרי מכסים קודם בעיגול נייר פרגמנט ומעל ביריעת ניילון נצמד ומניחים ללילה במקרר.

7. בסכין טבולה במים חמים ומנוגבת, פורסים ומגישים.


סופגניות
איך להכין סופגניות ללא סוכר וגלוטן?



הנה מתכון להכנת סופגניות ללא סוכר וללא גלוטן:

המצרכים:
=========
1 כוס קמח אורז

1 כוס קורנפלור

1 כוס קמח תפוחי אדמה

2 כוסות קמח טפיוקה

2 כפיות סודה לשתיה

2 כפיות קסאטן גאם

2 כפיות גואר גאם

2 ביצים

1 כפית אבקת אפיה

2 מיכלי יוגורוט או אשל

1 כוס כמו סוכר

50 גרם חמאה מומסת

לימון מגורר


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את החומרים היבשים הכוללים את הקמחים, הסודה לשתיה, הקאסטון גאם והגואר גם היטב יחד.

2. בקערה נפרדת יש לערבב היטב את הביצים, החמאה והיוגורט.

3. להוסיף בהדרגה את החומרים היבשים לרטובים עד שמתקבל בצק אחיד.

4. יש לכסות את הבצק ולהשאירו למנוחה בת חצי שעה.

5. לרדד את הבצק לגובה 1 ס"מ וליצור ממנו טבעות בקוטר 10 ס"מ.

6. יש לטגן את טבעות הבצק בשמן עמוק וחם משני הצדדים ולהניח על נייר סופג לאחר הטיגון.

7. לקישוט ניתן למרוח ריבה ללא סוכר או לפזר קוקוס.

בתיאבון!
איך להכין פנקייק טבעוני ללא גלוטן?



הנה מתכון לפנקייק טבעוני ללא גלוטן:

המצרכים:
========
כוס וחצי עדשים אדומות

כוס מים

5 כפות סילאן

כף זרעי צ'יה (אופציה)

כפית אבקת אפייה

קורט מלח

אופן ההכנה:
==========
- להשרות את העדשים למספר שעות.

- לשטוף היטב ולסנן.

- לבלנדר את כל החומרים היטב. אם אין בלנדר חזק, ניתן להשתמש בקמח עדשים.


הערות:
======
- לפנקייק יש טעם של עדשים. הגרסה המלוחה (ללא סילאן, אבל עם שום ועשבי תיבול ירוקים) תצליח יותר. אם בכל זאת רוצים לאכול מתוק, יש לאכול עם כף ריבה טובה מעל.

בתיאבון!
איך להכין סופגניות ללא גלוטן?


הנה מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן:


המצרכים:
========
2 ביצים

2 כוסות יוגורט או רוויון

1 כפית אבקת אפיה

2 כפיות סודה לשתיה

5 כוסות קמח ללא גלוטן

2 כפיות גומי קאסטן או משפר אפיה

2 כפות תמצית וניל משובח

1 כוס סוכר

50 גרם חמאה מומסת


אופן ההכנה:
===========
1. לטרוף מטרפה ידנית את הביצים, הרוויון והחמאה המומסת בקערה.

2. לערבב את כל החומרים היבשים בקערה נפרדת.

3. להוסיף את היבשים לקערת החומרים הרטובים ולערבב עם כף גדולה. במידה והתערובת דלילה מדי יש להוסיף עוד קמח ללא גלוטן.

4. להשהות את התערובת 15 דקות.

5. להעביר את הבצק למשטח מקומח בקמח ללא גלוטן.

6. לרדד במערוך לעובי של 1 ס”מ ולחתוך לעיגולים בעזרת כוס או חותכן.

7. לטגן בשמן חם (160 מעלות צלסיוס) עד להזהבה משני הצדדים ולהעביר לנייר סופג

8. לקשט בשוקולד מריר נמס, זיגוג תות , סוכריות צבעוניות, סוכר, קוקוס או כל דבר אחר שאוהבים.

בתיאבון!
איך להכין חטיפי קוקוס ללא גלוטן וחלב?


הנה מתכון לחטיפי קוקוס ביראותיים ללא גלוטן וחלב, כפי שהתפרסם במגזין ברנז'ה ביוני 2015:

המצרכים:
========
1 כף שמן קוקוס מכבישה קרה

1 כוס שקדים או אגוזי מלך (שהושרו לפחות 4 שעות או למשך לילה)

5 תמרים אורגנים שהושרו במים חמים כדי להתרכך

3 כפות של אבקת קקאו RAW

קוקוס טחון לגלגול, נקי מחומרים משמרים


אופן ההכנה:
==========
1. טוחנים את האגוזים במעבד מזון ומוסיפים בהדרגהאת אבקת הקקאו עד ליצירת תערובת אחידה.

2. מוסיפים את התמריםואת שמן הקוקוס עד לקבלת תערובת לחה.

3. יוצרים כדורים קטנים, מגלגלים בקוקוס, מקררים רבע שעה במקרר ומגישים.
איך להכין חטיף אנרגיה ללא גלוטן?


הנה מתכון לחטיף אנרגיה קראנצ'י וטעים ללא גלוטן של לימור לניאדו - תירוש, כפי שפורסם במוסף גלריה של הארץ במרץ 2014:

המצרכים ל-40 יחידות:
================
1/2 כוס (100 גרם) סוכר קנים או דמררה

1/3 כוס (100 גרם) גולדן סירופ או סירופ תירס בהיר

1/4 כוס (60 מ"ל) תרכיז תפוחים (סיידר)

2 כוסות (100 גרם) פתיתי קינואה קלויים ("קינופלקס" להשיג בחנויות הטבע)

1.5 כוס (70 גרם) פצפפותי אורז מלא (אורז תפוח, לא ממתוק, להשיג בחנויות הטבע)

1/2 כוס (100 גרם) גרעיני דלעת

1/2 כוס (80 גרם) גרעיני חמניות

1/3 כוס (75 גרם) צימוקים שחורים קטנים, חמוציות או אוכמניות מיובשות (אשר במקום להוסיף 100 גרם שוקולד מריר קצוץ)

1/4 כוס (35 גרם) שומשום

1/2 כפית קינמון

קורט מלח

אופן ההכנה:
=========
1. מרפדים תבנית בגודל 25x35 ס"מ בנייר אפייה.

2. מחממים בסיר קטן סוכר, גולדן סירופ, חמאה ותרכיז תפוחים ומבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה מתמדת עד רתיחה עדינה. מסירים מהאש.

3. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה בינונית. מוסיפים את תכולת הסיר לקערה עם היבשים ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטיחים בידיים מעט רטובות, מהדקים ומשהים בצד לחצי שעה.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים 25 דקות. מקררים לפני החיתוך. מוציאים את העוגה על ידי הרמת שולי נייר האפייה, מעבירים לקרש חיתוך, חותכים למלבנים ושמורים בקופסא אטומה במקרר. הם טעימים יותר בטמפרטורת החדר.
איך להכין קאפקייקס גזר ללא גלוטן?


הנה מתכון קאפקייקס גזר ללא גלוטן, עבור 12 יחידות בתבנית שקעים:

המצרכים:
=======
3 ביצים

1/2 כוס סוכר קנים

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס שמן זית

1 + 1/4 כוסות קמח טפיוקה

1 כפית אבקת אפייה

1/8 כפית מלח

מיץ מ-2 תפוזים

1/4 כפית קינמון

5 גזרים, קלופים ומגוררים

1 כוס _65 גרם) פתיתי קוקוס

אפשרות לקישוט:
============
1/2 כוס גזר גמדי

1/4 כוס מים

3 כפות סוכר קנים

למריחה: גבינת שמנת עיזים

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את שקעי התבנית בשמן זית.

2. שמים את הביצים בקערת המערבל ומקציפים לבלילה תפוחה. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הסוכר ותמצית הווניל וממשיכים להקציף עד שהם מטמעים בבלילה.

3. שמים בקערה נפרדת את מיץ התפוזים, מוסיפים את הקינמון ומערבבים. מוסיפים את תכולת הקערה וגם את הגזר והקוקוס לקערת המערבל ומערבבים היטב, ידנית, לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לשקעים עד ל-3/4 מגובהם ואופים כ-30 דקות, עש שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

4. הציפוי: שמים את הגזר, המים והסוכר בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים. מורחים גבינה על העוגות ומניחים גזר.
איך להכין צימעס ללא סוכר וגלוטן?


הנה מתכון להכנת צימעס ללא סוכר וגולטן:

המצרכים:
========
1 שקית גזר גמדי

1/2 כוס צימוקים שחורים ללא תוספת של סוכר

8 שזיפים שחורים מגולענים וטבעיים ללא תוספת סוכר

1 מקל קינמון

3 כפות סילאן או דבש

3/4 כוס סוכר פירות

1/4 כוס מיץ תפוזים


אופן ההכנה:
===========
מכניסים את הגזר לסיר ומוסיפים אליו את כל שאר החומרים, ממלאים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.

ניתן להגיש קר או חם.

בתיאבון!
איך להכין פשטידת פטריות לפסח ללא סוכר וגלוטן?


הנה מתכון של מכון אברהמסון לפשטידת פטריות כשרה לפסח ללא סוכר וגלוטן, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:

המצרכים:
========
1 בצל פרוס דק

1 סלסלת פטריות שמפניון

3 פטריות שיטאקי טריות (או יבשות) מושרות שעה במים

1 קופסת קוטג'

1 קופסת גבינה לבנה 9%

1/4 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת

4 ביצים

קורט אגוז מוסקט

מלח ופלפל

אופן ההכנה:
==========
1. במחבת עם מעט שמן טגנו את הבצל עד להשחמה, הוסיפו את הפטריות וטגנו כ-5 דקות נוספות. קררו בצד.

2. במקביל, בקערה עמוקה ערבבו את הקוטג', הגבינות, אגוז המוסקט והביצים.

3. הוסיפו את תערובת הבצל והפטריות לגבינות וצקו לתבנית אינגליש קייק משומנת קלות. ניתן לפזר מעט גבינת פרמז'ן או שומשום מעל.

4. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-40 דקות.

5. הניחו כחמש דקות והגישו חם.
איך להכין אזני המן טבעוניים?



הנה מתכון של "האגוזייה" לאוזני המן טבעוניים:

המצרכים לכ-30 אוזני המן בינוניות:

לבצק:
=====
2 כוסות קמח (רשום למטה אופציות ללא גלוטן)
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס מים קרים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח

למילוי פרג:
========
1 כוס פרג טחון
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1/4 כוס חלב צמחי (שקדים, סויה, אורז)
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1/2 כפית קינמון

למילוי תמרים:
===========
250 גרם מחית תמרים
1/4 כוס מים
1/4 כוס חלב צמחי (שקדים, סויה, אורז)
1 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
=========
הבצק: בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים שמן קוקוס או חמאה טבעונית ומעבדים לפירורים. מוסיפים מים קרים ותמצית וניל ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

מילוי פרג: בסיר קטן מערבבים פרג, סוכר, מים, חלב צמחי, קליפת לימון וקינמון. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, מנמיכים את האש ומבשלים 5-10 דקות עד שהפרג רך והתערובת מסמיכה. מצננים מעט.

מילוי תמרים: בסיר קטן מערבבים תמרים, מים, חלב צמחי, קינמון ואגוז מוסקט. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, מנמיכים את האש ומבשלים 5-10 דקות עד שהתמרים רכים והתערובת מסמיכה. מצננים מעט.

הרכבת אוזני המן:
=============
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 3 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת קורצן (רצוי בקוטר של 8 ס"מ).

3. מניחים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול.

4. מקפלים את שולי העיגול מעל המילוי ומהדקים היטב.

5. מניחים את אוזני ההמן בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

6. אופים 15-20 דקות עד שהן זהובות ומצננים מעט לפני ההגשה.

אופציה ללא גלוטן:
ניתן להשתמש בתערובת קמח ללא גלוטן.

טיפים:
1. ניתן להבריש את אוזני ההמן לפני האפייה בתערובת של חלב צמחי וסוכר לקבלת ברק.
2. ניתן לפזר על אוזני ההמן אבקת סוכר לאחר האפייה.
3. ניתן לאחסן את אוזני ההמן בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים.


איך להכין עוגת שוקולד טבעונית ללא סוכר וללא גלוטן?



הנה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית ללא סוכר וללא גלוטן עבור תבנית אינגלישקייק:

תערובת תמרים:
============
250 גרם מים (כוס)

400 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול (35-40 תמרים גדולים)

1/2 כפית סודה לשתייה (הסודה עוזרת לתמרים להתפרק אל תוך המים)


מצרכים יבשים:
============
190 גרם קמח (½1 כוסות)

1/2 כוס קמח אורז מלא (70 גרם)

1/2 כוס קמח סורגום או דוחן (60 גרם)

1/4 כוס קמח טפיוקה (30 גרם)

1/4 כוס קמח תפוחי אדמה (30 גרם)

3 גרם מלח (½ כפית)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)


מצרכים רטובים:
=============

8 גרם תמצית וניל (½1 כפיות)
80 גרם שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס)
15 גרם חומץ לבן או חומץ תפוחים (1 כף)
120 גרם מים רותחים (1/2 כוס)


אופן הכנה:
=========
- מביאים לרתיחה את המים והתמרים. מכפים את הקצף. מוסיפים את הסודה לשתייה.

- ממשיכים לבשל עוד כדקה. מורידים מהאש ומקררים (חשוב לשמור את כל המים שנשארו).

- כאשר התערובת מתקררת, מרסקים אותה בעזרת בלנדר מוט.

- לערבב רטובים ולהוסיף את תערובת התמרים.

- לערבב את היבשים.

- לאחד בין שתי התערובות.

- לאפות 30-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש.

בתיאבון!
איך להכין כדורי שוקולד ללא גלוטן?


הנה מתכון לכדורי שוקולד ללא גלוטן של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטייל של ידיעות אחרונות בנובמבר 2010:

המצרכים לכ-20 כדורים:
================
3 כוסות פירורי עוגת יום הולדת ללא גלוטן (ראו טיפ נפרד)

1 כוס פירורי קצפיות מרנג (לא חובה)

1/3 כוס שמנת מתוקה

100 רם שוקולד מריר קצוץ

50 גרם שוקולד חלב קצוץ

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 כף קקאו

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים שמנת מתוקה לסך רתיחה. מוסיפים שוקולד מריר ושוקולד חלב. ממתינים דקתיים מבלי לערבב. בוחשים היטב ליצירת קם חלק ומבריק. מצננים היטב.

2. מערבבים את כל החומרים. יוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ. שומרים במקרר עד שמגישים.
יש מתכון ללחם ללא סוכר וללא גלוטן?


הנה מתכון להכנת לחם ללא סוכר וללא גלוטן:

המצרכים:
========
1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 כוס קמח חומוס (או קמח תירס דק, לא קורנפלור)

1 כוס קמח אורז

1/2 כוס קמח טפיוקה

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית מלח

2 כפיות קסנטן גאם

11/4 כפיות אבקת סודה לשתייה

3 כפות שמן זית

2 כוסות מים

1.5 כפות אגבה

2 כפות חומץ תפוחים

מים - לתוספת במקרה הצורך

6 כפות שומשום או פרג


אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את התנור ל-220 מעלות.

2. לסנן לתוך קערה עמוקה את כל הקמחים, להוסיף אבקת אפיה, מלח, קסנסן גאם וסודה לשתייה ולערבב טוב.

3. לערבב בקערה נפרדת מים, שמן זית, חומת תפוחים ואגבה.

4. להוסיף את החומרים הנוזליים ליבשים ולערבב במהירות עד לקבלת בצק איחד וחלק (ניתן לעשות פעולה זו גם במיקסר).

5. אם יש צורך הוסיפו מים.

6. לקפל לתוך הבצק 3-5 כפיות שומשום וצקו את הבצק לתבנית אינגליש קייק משומנת. רססו את הבצק במעט שמן ופזרו מעליו את שארית השומשום.

7. הניחו נייר אלומיניום מעל הלחם, הכניסו לתנור ואפו כ-60 דקות. הסירו את נייר האלומיניום ואפו כ-10 דקות נוספות עד שהלחם מזהיב וקיסם שננעץ בו יוצא נקי.

8. לקרר ולפרוס.

בתיאבון!
איך להכין פיצה מקמח חומוס?


הנה מתכון להכנת פיצה מקמח חומוס, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים לבצק הטבעוני:
===================
1 כוס (100 גרם) קמח חומוס

1 כוס (240 מ"ל) מים

2 כפות שמן זית כתית

אפשרות: 1 שן שום קלופה וכתושה

1/4 כפית מלח

קורט פלפל שחור

לרוטב:
======
300 גרם עגבניות מרוסקות (כ-4 עגבניות בינוניות, מרוסקות בפומפייה, ללא הקליפה).

לשכבת הגבינה:
============
200 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה

50 גרם גבינת פטה, מפוררת

לתוספות:
========
עגבניות שרי חצויות

עלי בזיליקום

אופן ההכנה:
==========
1. הבצק: מערבבים בקערה את כל מרכיביו, עד שמתקבל בצק נוזלי ואחיד. מכסים ומניחים בטמפרטורת החדר כשעה.

2. בינתיים, מחממים את התנור ל-200 מעלות, מרפדים את התבנית או המחבת בנייר אפייה ומשמנים אותו.

3. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בקערה.

4. יוצקים את הבצק לתבנית ואופים כ-15 דקות עד שהוא מזהיב מאוד.

5. מוציאים מהתנור, יוצקים עליו את הרוטב, מניחים פרוסות גבינה (ואפשר להוסיף תוספות לפי הטעם) ואופים עוד 5-8 דקות, עד שהגבינות נמסות. אם רוצים, מפזרים בזיליקום, עגבניות או תוספות אחרות ומגישים.
איך להכין עוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן?
איך להכין קוביות בראוניז עם מוס שוקולד?
איך להכין עוגיות קוקוס ממולאות ללא תוספת סוכר וגלוטן?
מהם תחליפי הקמח באפייה ללא גלוטן?
איך להכין קניידלך ללא גלוטן וללא סוכר?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.