» «
לבנה
איך להכין סוכריות לבנה?



הנה מתכון לסוכריות לבנה של לימור לניאדו תירוש, כפי שהתפרסם בעיתון הארץ במאי 2014:

המצרכים ל-12 יחידות:
==================
12 כדורי לבנה

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית גרגירי כוסברה טחונים

1/2 כפית מלח אטלנטי

6 דפי פילו

1/4 כוס שמן זית


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה קטנה שומשום, פלפל שחור גרוס, גרגרי כוסברה טחונים ומלח.

2. מגלגלים את כדורי הלבנה בתערובת ומניחים בצד.

3. נוטלים מלבן של בצק פילו ומורחים בשמן זית. חותכים אותו ל-4 ריבועים שחורים אחד על השני (כשהצד המרוח בשמן כלפי מעלה) ומניחים במרכז העלה כדור גבינה. מרימים את השוליים, סוגרים כמו סוכרייה וקושרים בחוט עמיד לחום.

4. מברישים את שולי הבצק בעוד מעט שמן זית ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הלבנה ומניחים אותם ברווחים בתבנית.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 25-30 דקות. מוציאים את הסוכריות מהתבנית רק אחרי שהתקררו מעט, כדי שלא יקרעו. מגישים חם.

בתיאבון!
גריל
איך לבנות גריל ביתי יעיל?
איך לבנות מנגל ביתי יעיל? - עשו כך:

מומלץ להשתמש בארובה עשויה פח שימורים גדול (יש גם מוצר מיוחד-מעולה למטרה זו, למכירה בחנויות עשה זאת בעצמך). השתמשו בהם כך:

1. מסירים את המכסה העליון והתחתון.

2. מניחים את הארובה על מספר גחלים כך שיוכל אויר לחדור אל הארובה מלמטה.

3. מניחים ניירות ופיסות קרטונים מעוכים בתחתית הארובה ומעליהם גחלים שלמים עד למעלה (לא לדחוס יותר מדי גחלים קטנים, שעלולים לבלום את זרימת האויר בארובה).

4. מדליקים את הניירות מלמטה. הניירות יבעירו את הגחלים ותיווצר זרימת אויר בלתי פוסקת מלמטה כלפי מעלה עד שכל הגחלים לוהטות, וזאת מבלי לעשות שום פעולה נוספת.

5. לאחר שכל הגחלים בארובה דולקות, שזה יארך כ-10 דקות, מוציאים את הארובה ומפזרים את הגחלים על פני המנגל ואלה ידליקו את שאר הגחלים.
ממרחים
איך להכין ממרח טופו בעשבי תיבול?


הנה מתכון להכנת טופו בעשבי תיבול:

המצרכים:
=========
300 גרם (גוש) טופו

6 כפות מיץ לימון

4 כפות שמן זית

3 שיני שום

1/4 כוס עלי שמיר

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים היטב את החומרים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.


הצעות גיוון:
==========
- ניתן להכין את הממרח גם ללא מעבד מזון – כותשים את השום וקוצצים את השמיר בנפרד, את הטופו מועכים במזלג או מכניסים לשקית ניילון ולשים את השקית באמצעות הידיים.

- אפשר להחליף את השמיר בעשבי תיבול אחרים, וכן לשנות את היחס בינו לבין הטופו.

- מעבר להגשה על לחם או בסנדוויץ' (מומלץ בשילוב ירקות ו/או נבטים), ניתן להגיש את הממרח גם בתוך עגבנייה או חצי פלפל שרוקנו מתוכנם, או בתוך תחתית ארטישוק. את הירק הממולא אפשר להגיש טרי או לאפותו בתנור כעשרים דקות.
יין
איזה יין לבחור לארוחת דגים?



את סוג היין שנבחר לארוחת דגים יש להתאים לרוטב בו מוגש הדג ולאו דווקא לדג עצמו, לפי החלוקה הבאה:

1. לדג בתנור המוגש עם לימון או עשבי תיבול, מומלץ לבחור יין סוביניון בלאנק, יין כשרדונה, יינות מאזור עמק הלוואר או יינות תמסיך (בלנד).

2. לדג המוגש ברוטב חריף, טוב להתאים יין לבן כמו ריסילינג, מוסקט יבש,גיוורצטרמינר או סוביניון בלאנק.

3. לדג בעל מתיקות, כדאי להגיש יין לבן עם חמיצות גבוהה כמו שרדונה יבש או סוביניון בלאנק .

4. לדגים בגריל או דגים מטוגנים, יתאים יין אדום קל לא מתיישן.

מטבח

מוס
איך להכין מוס פסיפלורה?


הנה מתכון למוס פסיפלורה:

המצרכים:
========
150 גרם מחית פסיפלורה

250 מ"ל שמנת מתוקה

60 גרם סוכר

4 חלבונים

2 כפות קרם קוקוס


אופן ההכנה:
===========
1. לבשל את מחית הפסיפולרה על אש קטנה להוסיף את קרם הקוקוס. לכבות את האש ולצנן את התערובת.

2. להקציף את החלבונים עם הסוכר.

3. להוסיף את התערובת שהצטננה בינתיים לחלבונים והסוכר ולהמשיך בהקצפה.

4. להעביר את כל התערובת לסיר, לבשל על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה, מבלי שהיא מגיעה לרתיחה. לצנן לחלוטין.

5. להקציף את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.

6. לקפל את הפסיפלורה, הקוקוס והחלבונים לקצפת.

7. להעביר לכוסות זכוכית נאות ולהכניס למקרר.

בתיאבון!
פנקוטה
איך להכין פנקוטה קלאסית עם ריבת חלב?


הנה מתכון של מיקי שמו להכנת פנקוטה קלאסית עם ריבת חלב:

המצרכים ל 6-8 מנות:
=================
2 מכלי שמנת מתוקה

1-2 מקלות וניל חצויים

10 גרם אבקת ג'לטין (כף)

1/4 כוס מים קרים

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

קליפה מרבע לימון בינוני (לא גרידה)

1 כוס חלב (240 מ"ל)

לציפוי:

100 גרם ריבת חלב

3 כפות חלב


אופן ההכנה:
===========
1. חוצים את מקלות הווניל , מגרדים את הגרגרים ומכניסים את הכל לקערה עם השמנת המתוקה. מכסים בניילון ומקררים חצי שעה בכדי להפיק טעם מרבי מהווניל.

2. בקערה נפרדת מערבבים אבקת ג'לטין במים קרים עד לקבלת אחידות ומניחים בצד עד לשימוש.

3. בסיר בישול בינוני מרתיחים את השמנת והווניל עם הסוכר וקליפת הלימון, מסננים ומוסיפים את הג'לטין המושרה והחלב. כדאי לסיים את הערבוב עם מוט ריסוק.

4. מוזגים את התערובת לכוסות הגשה עד חצי הגובה ומקררים.

5. מחממים את ריבת החלב ושלוש כפות חלב עד קבלת תערובת אחידה (לא יותר מדי), מוזגים כמות זהה לכל הכוסות ומגישים. לקבלת מרקם קרמי יותר ניתן להחליף את החלב בשמנת מתוקה.

בתיאבון!
שקשוקה
איך להכין שקשוקה ערבית?



המצרכים:
========
10 עגבניות אדומות ובשלות

2 בצלים גדולים

3 פלפלים חריפים

1/2 כוס שמן תירס

6 ביצים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור



אופן ההכנה:
===========

1. חותכים את העגבניות לקוביות בגודל בינוני, את הפלפל החריף לפרוסות דקות ואת הבצל קוצצים דק.

2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומזהיבים בו את הבצל הקצוץ.

3. מוסיפים את העגבניות והפלפלים החריפים ומבשלים עד שהתערובת מקבלת סמיכות.

4. מתבלים, מבשלים עוד שתיים - שלוש דקות ומתקנים תיבול.

5. שוברים פנימה את הביצים אחת אחת ומשאירים על הגז עוד כ-10 דקות, על אש נמוכה במחבת מכוסה.

6. מכבים את האש ומגישים. ניתן לפזר מעט פלפל שחור גרוס מעל.

* נפלא להגיש עם לחם טרי או חלה.

בתיאבון!
חליטה
איך להכין חליטה נגד שיעול?


כך מכינים חליטה נגד שיעול:

המצרכים:
=========
חופן גדול של גבעולי אזוב מצוי (זעתר) קורנית (תימין) או אורגנו

1 כוס מים פושרים

1 כף גדושה דבש או סוכר חום


אופן ההכנה:
==========
1. לקצוץ את גבעולי האזוב ולהכניסם לסיר.

2. להוסיף את המים והדבש את שהנוזל מתחיל לרתוח.

3. להנמיך את האש ולבשל דקה נוספת.

4. להוריד את הסיר מהאש, לצנן לחלוטין ולסנן לתוך בקבוק.

5. להכניס את הבקבוק למקרר.


אופן השימוש:
===========
כל שעתיים יש לקחת חצי כפית מהחליטה, לילדים יש לתת רבע כפית.


פיש אנד צ'יפס
איך להכין פיש אנד צ'יפס?



הנה מתכון של פיש אנד צ'יפס להכנה ביתית:


חומרים ל-4 מנות פיש אנד צ'יפס:
========================
שמן חמניות לטיגון

4 תפוחי אדמה

מלח גס לבלילה

1.5 כוסות קמח

1 כף אבקת אפיה

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כוס (220 מ"ל)

בירה קרה (או לחילופין חלב)

1 ביצה

800 גרם פילה דג לבן (קוד, או אחר)

שמן לטיגון



הוראות הכנה:
=========
1. קלפו את תפוחי האדמה וחתכו אותם לרצועות רחבות של צ'יפס (בסגנון "הום פרייז"). שמרו את רצועות תפוחי האדמה בקערה עם מי קרח.

2. בקערה נפרדת ערבבו קמח, אבקת אפייה, מלח ופלפל. הוסיפו את כוס הבירה (או החלב) ואת הביצה וערבבו את העיסה עד לקבלת מירקם חלק. קררו את העיסה למשך חצי שעה.

3. חממו שמן בסיר בעל תחתית עבה ל-175 מעלות צלזיוס. טגנו את הצי'פס תחילה, עד לריכוך. הוציאו והספיגו את הצ'יפס המטוגן על גבי מגבת ניר.

4. טגנו את הדגים בשמן עד שתקבלו צבע חום-זהוב. הספיגו גם את הדגים המטוגנים על גבי מגבת ניר.

5. טגנו את הצ'יפס שנית, לדקה-שתיים עד להשחמתו.

6. הגישו את הצ'יפס והפיש עם רבע לימון טרי (אפשר גם סלט חסה קטן) וקערית קטנה של חומץ ומלח גס.


בתיאבון!
איך לתכנן מטבח בטיחותי?


בכדי לתכנן מטבח בטיחותי יש להקפיד על הדברים הבאים:

1. רצפה שלא מחליקים עליה גם כשהיא רטובה.

2. תאורה טובה, ממוקדת שאינה מסנוורת ואינה מחזירה אור.

3. השתדלו שיהיו כמה שפחות פינות חדות במטבח ואת מה שניתן עגלו.

4. הקפידו על וויסות טמפרטורת המים היוצאת מהברזים בכדי למנוע כוויות.

5. תכנון קפדני של החשמל במטבח תוך הרחקתו עד כמה שניתן מאיזור הכיור והמים.

6. הקפידו על מנגנוני נעילה למכשירי חשמל, חשוב במיוחד כשיש ילדים קטנים בבית.

7. תכננו את הבית כך שהמעבר לשאר איזורי הבית לא יעבור דרך המטבח.

8. דאגו שיהיה לכם מטף לכיבוי אש במקום זמין אך לא ליד הכיריים או תנור האפייה.
איך להכין עוגת בירה?


הנה מתכון להכנת עוגת בירה:

המצרכים:
========
450 גרם אבקת אפייה

2 כפיות אבקת אפייה

255 גרם חמאה

25 גרם סוכר

3 ביצים

קורט מלח

25 גרם צימוקים בהירים

25 גרם צימוקים כהים

110 גרם קליפות הדרים מסוכרות

1 כפית תערובת תבלינים (מוסקט, ציפורן וכדומה)

140 מ"ל בירה שחורה (רצוי מסוג גינס)


אופן ההכנה:
===========
1. לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח לתוך קערה.

2. להוסיף לבלילה לפי הסדר: חמאה, סוכר וביצים ולערבב עד לקבלת תערובת חלקה.

3. להוסיף את הפירות והבירה עד שהבצק הופך לבלילה שניתן למזוג אותה בקלות לתבנית.

4. להעביר לתבנית משומנת בקוטר 23 ס"מ, לאפות כשעתיים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות או עש שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

בתיאבון!
איך להכין חצילים ביוגורט?



הנה מתכון להכנת חצילים ביוגורט:

מצרכים:
=======
3 חצילים חתוכים לקוביות (בערך 1-2 ס"מ כל אחת)

1 שן שום קצוצה דק

1 כף עלי נענע קצוצים

2 כף עלי פטרוזיליה קצוצים

שמן זית

מלח

1-2 מיכלי יוגורט


אופן ההכנה:
============
1. לחמם את שמן הזית במחבת ולטגן את החצילים (לא כולם בבת אחת, בכמה פעמים)

2. להניח על נייר סופג ולהמתין שהחצילים יתקררו

3. להעביר את החצילים לקערת ההגשה ולהוסיף את הפטרוזיליה, הנענע, השום, המלח והיוגורט

4. לצקת מעט שמן זית, לעטר בעלי נענע ולהגיש

- את החצילים ניתן לקלף או לא - לפי טעמכם.

בתיאבון!
איך להכין עוגת דלעת טבעונית?



הנה מתכון לעוגת דלעת טבעונית המתאימה עבור שתי תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ:

מצרכים:
========
125 גרם רסק תפוחי עץ (2 תפוחים בינוניים)

250 גרם סוכר (¼1 כוסות)

150 גרם שמן קנולה (¾ כוס)

200 גרם קמח לבן (½1 כוסות פחות כף)

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית סודה לשתיה

½ כפית קינמון טחון

קורט אגוז מוסקט טחון

350 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפיה (2-3 כוסות דחוסות)

70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים

לסירופ:
=======
¼ כוס מים (50 גרם)

¼ כוס סוכר (50 גרם)

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש-קייק קטנות או אחת גדולה במעט שמן קנולה.

2. מערבבים רסק תפוחים וסוכר במיקסר עד שהסוכר נבלע ברסק.

3. מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.

4. מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הנוזלים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

5. מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.

6. יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15-30 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.

7. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.

8. מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.

בתיאבון!
מהו סוד הקסם להכנת תבשיל קדירה?



על מנת לקבל תבשיל בטעם טוב במרקם נימוח ובניחוח מדהים יש לשמור על מספר כללים:

1. העדיפות היא לבשר טרי – ללא מים מוספים, חומרי שימור יצוב ושאר מריעין בישין.

2. הנתחים המתאימים ביותר צריכים להיות בעלי אחוז ג'לטין ושומן פנימיים גבוהים, כמו:
צלעות,כתף, צלי כתף, שפונדרה (קשתית-אסדו), חזה ופילה מדומה(פאלש). הנתחים הללו הם נתחים פעילים טעמם חזק ומתאימים לריכוך איטי, הם בעלי יכולת ספיגת טעמים.

3. השריית הבשר מקצרת את זמן הבישול, מעניקה טעם ותורמת לרכות הבשר.

4. המלחה ותיבול – רק לאחר תהליך ההשריה. המלח גורם להוצאת נוזלים ולייבוש הבשר.

5. בשר בקדרה זקוק לבישול איטי בין שעתיים וחצי לבשר שהורה ועד שלו שעות וחצי שעות.

6. את הקדרה מבשלים ברתיחה עדינה, שלא יפגע המרקם של הבשר. רצוי לא לערבב.

7. יש לכסות את הבשר בנוזלים עד 2/3 מגובה הנתח.

8. ניתן להכין את הקדרה יום קודם. טעמה רק ישתבח.

9. לא מומלץ להוסיף יותר מ-3 מרכיבי טעם, אחרת יאפיל הדבר על טעם הבשר עצמו.

10. סיר ברזל יצוק או עם תחתית עבה, יסייעו לפיזור חום אחיד ושמירה על החום לאורך כל תהליך הבישול.
איך להכין סוכר וניל בבית?


כך תכינו בעצמכן סוכר וניל ביתי ותוכלו להשתמש בו לשדרוג והקפצת הטעם של קינוחים רבים:

1. חצו את מקלות הווניל לאורכם.

2. בעזרת סכין הוציאו את הזרעים מתוך המקל ושמרו בצנצנת לשימוש בהזדמנות אחרת.

3. את חצאי מקלות הווניל הניחו על תבנית אפייה והכניסו לתנור שחומם מראש ל-90 מעלות. כאשר מקלות הווניל הפכו להיות פריכים הוציאו אותם מהתנור.

4. שימו את מקלות הווניל שיצאו מהתנור במעבד מזון והוסיפו 1/4 כוס סוכר. הפעילו את המעבד בפולסים את שהתערובת נטחנה היטב.

5. העבירו את התערובת למסננת, סננו אל קערה, השליכו את השאריות.

6. הוסיפו כוס סוכר, ערבבו היטב והעבירו למיכל אטום. ניתן לעשות שימוש בסוכר וניל בכל מתכון שיש צורך בו.
איך להכין גלידת חלבה קוקוס טבעונית?



הנה מתכון לגלידת חלבה קוקוס טבעונית:

המצרכים:
========
פחית קרם קוקוס

1 שמנת לבישול - אלפרו

3/4 כוס סוכר חום

2 כפות טחינה

כף דבש

מעט קוקוס לקישוט

מעט סילאן או דבש לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים על האש קרם קוקוס, השמנת והסוכר עד שכל הסוכר נמס. מורידים מהאש ומצננים.

2. מערבבים את הטחינה והדבש. מוסיפים לטחינה והדבש מעט מהשמנת ומערבבים בעדינות.
מערבבים בעדינות את שתי התערובות.

3. מעבירים לתבניות שקעים מסיליקון ומקפיאים.

4. לפני ההגשה מוציאים בזהירות מהתבנית ומגישים על צלחת שטוחה מפזרים מעל קוקוס ומעטרים בדבש או סילאן.

הערות:
======
אפשר להכניס למכונת גלידה לקבלת מרקם חלק יותר.

בתיאבון!

יש מתכון להכנת קרם בווריה?


הנה מתכון להכנה עצמית של קרם בווריה:


המצרכים:
========
חצי ליטר חלב

1 מקל וניל חצוי לאורך

8 ביצים

כוס ורבע סוכר

שקית וחצי אבקת ג'לטין

חצי כוס מים

3 קופסאות שמנת מתוקה

1 חבילת בישקוטים

סירופ שוקולד

אגוזים קצוצים


אופן ההכנה:
===========
1. להרתיח בסיר את החלב ומקל הוניל ולכבות כשרותח.

2. להקציף חלבונים וסוכר עד קבל קצף יציב.

3. להוסיף לאט חלק מהחלב החם לחלמונים ולערבב היטב.

4. מעבירים את תערובת הביצים לסיר החלב, מבשלים על אש נמוכה עד שמתחיל להסמיך ומורידים מהאש.

5. להוציא את מקל הוניל מהתערובת ולגרד את הגרגירים שלו לתוך העיסה.

6. לערבב את הג'לטין עם המים ולחכות עד שהמים נספגים לחלוטין.

7. לצקת לג'לטין מעט מהתערובת החמה ולערבב היטב.

8. מעבירים את הג'לטין לכלי התערובת ולטרוף היטב.

9. לתת לתערובת להצטנן, עד להגעתה לטמפרטורת החדר.

10. להקציף שמנת מתוקה ולקפל לתוך הקרם.

11. לסדר בתבנית של 20 ס"מ את הבישקוטים ולצקת עליהם את הקרם.

12. להכניס למקרר לילה או לפחות למספר שעות.

13. לקשט עם סירופ שוקולד ואגוזים קצוצים ולהגיש חתוך למנות.

בתיאבון!


מהם הכללים לאיסוף ואכילה של פטריות?


דליה לוינסון, בספרה "מדריך כרטא לפטריות מאכל ורעל בישראל", מציינת כללים בסיסיים למתחילים בתחביב איסוף ואכילת פטריות. הנה הם:

1. אין לטעום פטריות, אם לא מכירים אותן. יש להתייעץ עם מומחה.

2. אין לזהות פטריות רק על סמך תמונה הנמצאת בידכם. לעיתים קרובות התמונות מטעות, במיוחד את מי שאינו בקיא מספיק ופטריות רעילות נמצאות דומות מאד לפטריות טובות למאכל.

3. גם אם החלטתם לבשל את הפטריות, שמרו פטרייה או שתיים במקרר, על כל צרה שלא תבוא, כדי שיהיה קל לזהות מה אכלתם.

4. אין ללקט פטריות בצבע לבן. לרוב הן מאד רעילות.

5. כאשר אתם טועמים פטרייה בפעם הראשונה, עשו זאת בכמות קטנה מאד עם כפית, המתינו 24 שעות ורק אם הכל בסדר איכלו את השאר.

6. אין לאכול פטריות בר לא מבושלות.

7. תמיד עדיף להיעזר במומחה פטריות, להתמקד בשניים - שלושה סוגים ולהעדיף אותם.


כללים לאיסוף וזיהוי פטריות:

https://youtu.be/Qyg0q4akWCI
איך לוודא שהבשר על הגריל ייצא טוב?


בכדי שהבשר על הגריל יצליח הקפידו על הכללים הבאים:

1. לא מומלץ להפוך את הבשר שוב ושוב - רק פעם אחת בכל צד (כשעשוי בצד אחד, להפוך עד שיהיה עשוי גם בצד השני).

2. כדאי לפזר על הגריל כמה ענפי רוזמרין.

3. לשמירה על טעמו, כדאי לצלות בנפרד כל סוג בשר.

4. אם אתם צולים גם בשר וגם דגים, לנקות היטב ביניהם.

5. בגריל גז השתדלו לסגור את מכסה הגריל, כשאינכם מטפלים בבשר.

6. אל תתעסקו עם הבשר הרבה: קבב והמבורגר עלולים להתפרק וגם בשר בקר - להפוך פעם אחת בלבד.

7. אחרי שמורידים סטייקים מהגריל, ממתינים כמה דקות לפני שחותכים אותו, כדי לשמור את העסיסיות.

8. לסטייקים וצלעות כבש: המליחו את הבשר והוסיפו פלפל רק בסוף הצלייה ולא לפניה או במהלכה (שלא לייבש את הבשר).

9. בשרי עוף, פרגית וכדומה, כדאי להשרות במרינדה מראש.
איך להכין עוגת שזיפים יבשים בברנדי טבעונית?


הנה מתכון לעוגב טבעונית של שזיפים יבשים בברנדי:


המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק בגודל 7X20 ס"מ ובגובה 5 ס"מ):
================================================
100 גרם שזיפים יבשים, מגולענים וקצוצים

4 כפות ברנדי/קוניאק (60 גרם)

90 גרם מחמאה רכה

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

50 גרם רסק תפוחים

¼ כפית תמצית וניל אמיתית

140 גרם (כוס אחת) קמח לבן

1/4 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/3 כוס מיץ תפוזים (80 גרם)


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את השזיפים בברנדי, רצוי למשך 24 שעות.

2. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח.

3. בכלי נפרד מערבבים את מיץ התפוזים, השזיפים והברנדי.

4. שמים בקערת המיקסר את המחמאה והסוכר ומקציפים עם וו הגיטרה עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הרסק, תמצית הווניל ולבסוף בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח ותערובת השזיפים.

5. יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס כ-50 דקות, או עד אשר קיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
איך להכין תרכיז לימונדה?


כך מכינים תרכיז לימונדה:

המצרכים:
=========
2 ק"ג לימונים

2 ק"ג סוכר

אפשרות, נענע, לואיזה או לימונית


אופן ההכנה:
===========
1. לסחוט את כל הלימונים.

2. לסנן את מיץ הלימון הסחוט.

3. להעביר את מיץ הלימון הסחוט לסיר, תוך מדידת כמות הכוסות שהתקבלו.

4. על כל כוס אחת של מיץ לימון להוסיף 3/4 כוס סוכר לתוך הסיר (ניתן להוסיף או להפחית מכמות הסוכר לפי המתיקות האהובה עליכם).

5. למעוניינים, ניתן להוסיף בשלב זה חופן של נענע, לימונית או לואיזה.

6. להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל תוך כדי רתיחה 4 דקות, לאחר מכן להנמיך את האש ולבשל עד שהסוכר נמס לחלוטין.

7. לצנן לגמרי ולהעביר את תרכיז הלימונדה לבקבוק נקי ולשמור במקרר (עד חודשיים).

8. להכנת משקה לימונדה יש לשפוך מעט מהתרכיז לכוס, למזוג מעליו מים קרים, לערבב ולשתות.

לרוויה!
איך להכין בראוניז טבעוני?
איך לעקר צנצנת לריבה?
איך להכין קומפוסט ביתי?
איך לעשות יום הולדת טבחים?
איך להכין סלט פלפלים קלויים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.