שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין קדירת עדשים ושעועית?
הנה מתכון להכנת קדירת עדשים ושעועית:
המצרכים:
========
3 בצלים לבנים פרוסים דק
1/2 שקית (500 גרם) עדשים ירוקות, מושרות כשעה במים
3 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות גדולות או 1 תפוח אדמה גדול
1 קופסת (420 גרם) שעועית ברוטב עגבניות או 400 גרם שעועית מושרית במים למשך לילה
1 קופסת (260 גרם) רסק עגבניות
מים לכיסוי התבשיל
שמן לטיגון
1 כפית כמון
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את הבצל בסיר גדול עד להזהבה, כ-10-15 דקות.
2. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים יחד עם הבצל למשך 10 דקות תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים את העדשים ואת הכמון ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את השעועית, מוסיפים מים עד לכיסוי בגובה של 2 ס"מ מעל לתבשיל.
5. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד להטעמה מלאה של רסק העגבניות במים.
6. מבשלים על אש נמוכה למשך כשעתיים עד לריכוך מלא של העדשים.
הערות:
=====
- אפשר וכדאי להנביט את העדשים יום קודם.
- אפשר להחליף חלק מהעדשים הירוקות בעדשים שחורות.
- אפשר להחליף חלק מהעדשים בחיטה או גריסים.
הנה מתכון להכנת קדירת עדשים ושעועית:
המצרכים:
========
3 בצלים לבנים פרוסים דק
1/2 שקית (500 גרם) עדשים ירוקות, מושרות כשעה במים
3 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות גדולות או 1 תפוח אדמה גדול
1 קופסת (420 גרם) שעועית ברוטב עגבניות או 400 גרם שעועית מושרית במים למשך לילה
1 קופסת (260 גרם) רסק עגבניות
מים לכיסוי התבשיל
שמן לטיגון
1 כפית כמון
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את הבצל בסיר גדול עד להזהבה, כ-10-15 דקות.
2. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים יחד עם הבצל למשך 10 דקות תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים את העדשים ואת הכמון ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את השעועית, מוסיפים מים עד לכיסוי בגובה של 2 ס"מ מעל לתבשיל.
5. מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים עד להטעמה מלאה של רסק העגבניות במים.
6. מבשלים על אש נמוכה למשך כשעתיים עד לריכוך מלא של העדשים.
הערות:
=====
- אפשר וכדאי להנביט את העדשים יום קודם.
- אפשר להחליף חלק מהעדשים הירוקות בעדשים שחורות.
- אפשר להחליף חלק מהעדשים בחיטה או גריסים.
איך מכינים אורז לסושי?
כך מכינים אורז לסושי:
מצרכים:
=======
2 כוסות אורז עגול, שטוף
3 כוסות מים קרים
1/3 כוס חומץ
1 כף סוכר
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים היטב את האורז ומעבירים לשעה למסננת.
2. מעבירים את האורז המסונן לסיר עם המים, מבשלים עשר דקות ולאחר מכן מעבירים לחום הנמוך ביותר, לרבע שעה, מכבים, ומעבירים את האורז לקערת הגשה.
3. מחממים יחד את החומץ, הסוכר והמלח ויוצקים באופן אחיד על האורז, תוך ערבוב בכץ עץ וניפנוף במניפה, מה שנותן לו את הברק המתאים של אורז לסושי.
בתיאבון!
כך מכינים אורז לסושי:
מצרכים:
=======
2 כוסות אורז עגול, שטוף
3 כוסות מים קרים
1/3 כוס חומץ
1 כף סוכר
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
===========
1. שוטפים היטב את האורז ומעבירים לשעה למסננת.
2. מעבירים את האורז המסונן לסיר עם המים, מבשלים עשר דקות ולאחר מכן מעבירים לחום הנמוך ביותר, לרבע שעה, מכבים, ומעבירים את האורז לקערת הגשה.
3. מחממים יחד את החומץ, הסוכר והמלח ויוצקים באופן אחיד על האורז, תוך ערבוב בכץ עץ וניפנוף במניפה, מה שנותן לו את הברק המתאים של אורז לסושי.
בתיאבון!
איך להכין טראפלס שוקולד לבן וקוקוס?
הנה מתכון להכנת טראפלס שוקולד לבן וקוקוס:
המצרכים:
========
450 גרם שוקולד לבן
300 מילילטר שמנת מתוקה
2 כפות קוקוס קלוי
55 גרם חמאה
2-3 כפות פינקולדה (לא חייבים)
קוקוס קלוי לציפוי
אופן ההכנה:
============
1. לשבור את השוקולד הלבן לקוביות ולהניח בקערה.
2. לחמם את השמנת המתוקה עד שהיא כמעט רותחת ולשפך על השוקולד.
3. להוסיף את החמאה, ארבע הכפות של הקוקוס הקלוי והפינקולדה ולערבב היטב עד קבלת תערובת אחידה.
4. לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהניח במקרר לשעתיים.
5. לאחר הקירור ליצור מהתערובת עיגולים ולצפות אותם בקוקוס הקלוי.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת טראפלס שוקולד לבן וקוקוס:
המצרכים:
========
450 גרם שוקולד לבן
300 מילילטר שמנת מתוקה
2 כפות קוקוס קלוי
55 גרם חמאה
2-3 כפות פינקולדה (לא חייבים)
קוקוס קלוי לציפוי
אופן ההכנה:
============
1. לשבור את השוקולד הלבן לקוביות ולהניח בקערה.
2. לחמם את השמנת המתוקה עד שהיא כמעט רותחת ולשפך על השוקולד.
3. להוסיף את החמאה, ארבע הכפות של הקוקוס הקלוי והפינקולדה ולערבב היטב עד קבלת תערובת אחידה.
4. לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהניח במקרר לשעתיים.
5. לאחר הקירור ליצור מהתערובת עיגולים ולצפות אותם בקוקוס הקלוי.
בתיאבון!
איך להכין מוס שוקולד מהיר ומעולה?
להמס 400 גרם שוקולד חלב על אדים (סיר קטן בתוך סיר גדול עם מים וכמובן לוודא שהמים מהסיר הגדול לא נכנסים לסיר הקטן). בינתיים להפריד 4 ביצים ולהקציף את החלבונים עד שהם מאד קשים. להוסיף כפית סוכר. כשהשוקולד נמס לקרר אותו מעט ולערבב פנימה את חלמוני הביצים. להקציף 2 שמנת מתוקה וכשהיא יציבה לערבל פנימה בעדינות את השוקולד והקצף. להניח לפחות ל-5 שעות במקרר.
תוספות של אילת:
לשדרוג המתכון - 4 חב' שוקולד מריר במקום חלב או חצי חלב חצי מריר ולהגדיל לכף סוכר במקום כפית במדה ומשתמשים רק במריר.
להגשה - אפשר להכין מראש בכלים אישיים חד פעמיים יפים ולפני ההגשה להוסיף עלה נענע לקישוט
להמס 400 גרם שוקולד חלב על אדים (סיר קטן בתוך סיר גדול עם מים וכמובן לוודא שהמים מהסיר הגדול לא נכנסים לסיר הקטן). בינתיים להפריד 4 ביצים ולהקציף את החלבונים עד שהם מאד קשים. להוסיף כפית סוכר. כשהשוקולד נמס לקרר אותו מעט ולערבב פנימה את חלמוני הביצים. להקציף 2 שמנת מתוקה וכשהיא יציבה לערבל פנימה בעדינות את השוקולד והקצף. להניח לפחות ל-5 שעות במקרר.
תוספות של אילת:
לשדרוג המתכון - 4 חב' שוקולד מריר במקום חלב או חצי חלב חצי מריר ולהגדיל לכף סוכר במקום כפית במדה ומשתמשים רק במריר.
להגשה - אפשר להכין מראש בכלים אישיים חד פעמיים יפים ולפני ההגשה להוסיף עלה נענע לקישוט
מטבח
אפשר מתכון ביתי לחלות שבת?
הנה מתכון חלות לשבת של נועה:
המצרכים:
========
ק"ג קמח (לפעמים צריך קצת יותר)
חצי כוס שמן
6 כפות סוכר (אפשר להוסיף, תלוי במתיקות שחפצים)
כף מלח
2 כפות גדושות שמרים יבשים או חבילה שימרית + 2 כוסות מים פושרים
הכנת החלות:
==========
להוסיף מים לשמרים, להמיס בעזרת היד את השמרים במים. להוסיף סוכר. לתת לזה לעמוד כ-10 דקות שיתסוס. להוסיף קמח, אחר כך מלח ושמן. ללוש עד שיוצא בצק אחיד. להניח מכוסה במגבת להתפחה (שיכפיל גודל)כחצי שעה- עד שיתפח. ללוש שוב- ולהניח לעוד התפחה (עוד פען להכפיל גודל).
ניתן להכין לחמניות, חלות ומה שרוצים.
מה שאני עושה בדרך כלל - אני לוקחת 9 כדורים. כל כדור אני מרדדת ושמה בפנים קקאו וסוכר (הרבה) מגלגלת. מכל 3 ארוכים שכאלה, עושה צמה. יש 3 צמות. זה צריך לעמוד לעוד התפחה קטנה לפני הכניסה לתנור. אני עושה 2 עם קקאו 1 חלה לשבת.
לפני שמכניסים לתנור למרוח בביצה ולפזר שומשום או קצח או פרג.
לאפות ב-180 מעלות, במשך כ-20 עד 30 דקות (לפי העין).
הערות:
======
1. כדי שתהיה חלה מתוקה, שמים כפול סוכר - 12 כפות.
2. את השמן שמים בסוף, אחרי שהבצק כבר ממש בצקי, רק אז מוסיפים את השמן.
הנה מתכון חלות לשבת של נועה:
המצרכים:
========
ק"ג קמח (לפעמים צריך קצת יותר)
חצי כוס שמן
6 כפות סוכר (אפשר להוסיף, תלוי במתיקות שחפצים)
כף מלח
2 כפות גדושות שמרים יבשים או חבילה שימרית + 2 כוסות מים פושרים
הכנת החלות:
==========
להוסיף מים לשמרים, להמיס בעזרת היד את השמרים במים. להוסיף סוכר. לתת לזה לעמוד כ-10 דקות שיתסוס. להוסיף קמח, אחר כך מלח ושמן. ללוש עד שיוצא בצק אחיד. להניח מכוסה במגבת להתפחה (שיכפיל גודל)כחצי שעה- עד שיתפח. ללוש שוב- ולהניח לעוד התפחה (עוד פען להכפיל גודל).
ניתן להכין לחמניות, חלות ומה שרוצים.
מה שאני עושה בדרך כלל - אני לוקחת 9 כדורים. כל כדור אני מרדדת ושמה בפנים קקאו וסוכר (הרבה) מגלגלת. מכל 3 ארוכים שכאלה, עושה צמה. יש 3 צמות. זה צריך לעמוד לעוד התפחה קטנה לפני הכניסה לתנור. אני עושה 2 עם קקאו 1 חלה לשבת.
לפני שמכניסים לתנור למרוח בביצה ולפזר שומשום או קצח או פרג.
לאפות ב-180 מעלות, במשך כ-20 עד 30 דקות (לפי העין).
הערות:
======
1. כדי שתהיה חלה מתוקה, שמים כפול סוכר - 12 כפות.
2. את השמן שמים בסוף, אחרי שהבצק כבר ממש בצקי, רק אז מוסיפים את השמן.
איך להכין עוגת שמרים עם תפוחים?
הנה מתכון קל להכנת עוגת שמרים עם תפוחים:
המצרכים לבצק:
===========
3.5 כוסות קמח שמרים
1 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
75 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
המצרכים למילוי:
============
1/2 כוס ממרח אגוזים טבעי לא ממותק
2/3 כוס רסק תפוחים טבעי
4 כפות סוכר דמררה
1 כפית קינמון
מצרכים לסירופ:
===========
1/4 כוס מים
3 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי הבצק ומניחים אותו בקערה גדולה לתפיחה של כשעה
2. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ
3. על הבצק המרודד מורחים את ממרח האגוזים והרסק ועליהם מפזרים סוכר וקינמון
4. מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים אותו לפרוסות בעובי 2 ס"מ
5. מניחים את הפרוסות בתבנית שקעים מרופדת בנייר אפייה או במנג'ט מיוחד לאפייה כאשר המילוי כפי מעלה
6. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה נוספת של 40 דקות
7. מברישים בביצה טרופה ואופים עשרים דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה
8. מבשלים את מרכיבי הסירופ עד לצמצום הנוזלים ומתקבל סירופ סמיך (לא יותר מדי)
9. מיד עם הוצאת העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ החם
הנה מתכון קל להכנת עוגת שמרים עם תפוחים:
המצרכים לבצק:
===========
3.5 כוסות קמח שמרים
1 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
75 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
המצרכים למילוי:
============
1/2 כוס ממרח אגוזים טבעי לא ממותק
2/3 כוס רסק תפוחים טבעי
4 כפות סוכר דמררה
1 כפית קינמון
מצרכים לסירופ:
===========
1/4 כוס מים
3 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל חומרי הבצק ומניחים אותו בקערה גדולה לתפיחה של כשעה
2. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ
3. על הבצק המרודד מורחים את ממרח האגוזים והרסק ועליהם מפזרים סוכר וקינמון
4. מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים אותו לפרוסות בעובי 2 ס"מ
5. מניחים את הפרוסות בתבנית שקעים מרופדת בנייר אפייה או במנג'ט מיוחד לאפייה כאשר המילוי כפי מעלה
6. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה נוספת של 40 דקות
7. מברישים בביצה טרופה ואופים עשרים דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה
8. מבשלים את מרכיבי הסירופ עד לצמצום הנוזלים ומתקבל סירופ סמיך (לא יותר מדי)
9. מיד עם הוצאת העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ החם
מה הסיבה שהכלים יוצאים מהמדיח כששאריות אוכל דבוקות עליהם?
אם הוצאתם כלים מהמדיח וגילתם ששאריות אוכל דבוקות עליהם, יכולות להיות לכך סיבות רבות:
1. יש כלים רבים מדי על מדפי הכלים של המדיח.
2. הכלים נוגעים אחד בשני.
3. סילוני המים לא מגיעים לכל החלקים של הכלים, מאחר והמדיח לא נטען בצורה טובה.
4. תוכנית ההדחה שנבחרה אינה מספיק חזקה.
5. זרועות ההתזה נחסמות ע"י הכלים ולכן לא מסתובבות כראוי.
6. שאריות מזון נכנסו למתזים וסתמו אותם.
7. חסר חומר הדחה.
8. הרכבה שגויה של המסנן.
9. סתימה במסננים או באחד מהם.
10. סתימה במערכת הניקוז.
אם הוצאתם כלים מהמדיח וגילתם ששאריות אוכל דבוקות עליהם, יכולות להיות לכך סיבות רבות:
1. יש כלים רבים מדי על מדפי הכלים של המדיח.
2. הכלים נוגעים אחד בשני.
3. סילוני המים לא מגיעים לכל החלקים של הכלים, מאחר והמדיח לא נטען בצורה טובה.
4. תוכנית ההדחה שנבחרה אינה מספיק חזקה.
5. זרועות ההתזה נחסמות ע"י הכלים ולכן לא מסתובבות כראוי.
6. שאריות מזון נכנסו למתזים וסתמו אותם.
7. חסר חומר הדחה.
8. הרכבה שגויה של המסנן.
9. סתימה במסננים או באחד מהם.
10. סתימה במערכת הניקוז.
האם ישנו תוסף מזון שעשוי לעזור בשריפת השומנים?
ישנו תוסף ששמו לקרניטין שידוע כי ביכולתו לעזור לגוף לנצל את השומן הרבה יותר, הנה התוצאות המדעיות:
במחקר שנערך בקרב 7 רצי מרתון נמצא, כי מתן 2 גרם חומצה אמינית קרניטין במשך שישה שבועות לפני המאמץ, העלה את מהירות הריצה ב- %5.68, האט את קצב הלב והפחית צריכת החמצן. מסקנת החוקרים היתה כי קרניטין משפיע באופן חיובי על היכולת האירובית.
הערה: קרניטין חיוני לשימוש בחומצות שומן לצורך אנרגיה במיוחד בשריר הלב. מחקרים רבים שנערכו הראו עלייה מסוימת ביכולת הספורטיבית לאחר צריכת רמות גבוהות של קרניטין. הבעייתיות העיקרית נעוצה בכך שמחיר הקרניטין במינונים אלה יקר מאוד. נטילה של ליסין בשילוב עם ויטמין C מעלה את רמות הקרניטין בגוף.
ישנו תוסף ששמו לקרניטין שידוע כי ביכולתו לעזור לגוף לנצל את השומן הרבה יותר, הנה התוצאות המדעיות:
במחקר שנערך בקרב 7 רצי מרתון נמצא, כי מתן 2 גרם חומצה אמינית קרניטין במשך שישה שבועות לפני המאמץ, העלה את מהירות הריצה ב- %5.68, האט את קצב הלב והפחית צריכת החמצן. מסקנת החוקרים היתה כי קרניטין משפיע באופן חיובי על היכולת האירובית.
הערה: קרניטין חיוני לשימוש בחומצות שומן לצורך אנרגיה במיוחד בשריר הלב. מחקרים רבים שנערכו הראו עלייה מסוימת ביכולת הספורטיבית לאחר צריכת רמות גבוהות של קרניטין. הבעייתיות העיקרית נעוצה בכך שמחיר הקרניטין במינונים אלה יקר מאוד. נטילה של ליסין בשילוב עם ויטמין C מעלה את רמות הקרניטין בגוף.
איך להכין עוגת פרג ושוקולד טבעונית?
הנה מתכון לעוגת פרג ושוקולד "ליידי אובמה" מבוסס על מתכון של "המטבח של מאשה":
המצרכים:
========
¼1 כוס קמח כוסמין או מלא (175 גרם)
שקית אבקת אפייה
150 גרם פרג טחון (1 כוס של 330 מ"ל)
קמצוץ מלח
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)
¼1 כוס גדושה סוכר קנים (סוכר חום דק, 250 גרם)
3 תפוחים זהובים קלופים ומגולענים
100 גרם שוקולד מריר 60% קקאו
200 מ"ל קרם קוקוס (חצי פחית אם מתעקשים)
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. מנפים בקערה קמח, מוסיפים אבקת אפייה, פרג וקורט מלח. מוסיפים אגוזים.
3. במעבד מזון מעבדים שמן, סוכר חום ותפוחים למשחה חלקה לחלוטין.
4. בסיר כפול או במיקרו ממיסים שוקולד עם קרם קוקוס ווניל, ומוסיפים לתערובת התפוחים החלקה.
5 מערבבים את תערובת היבשים עם תערובת השוקולד. לא לערבב יותר מדי כדי שהתערובת לא תהיה דחוסה.
6. יוצקים לשתי תבניות אינגליש או תבנית מלבנית 22*22, ומכניסים לתנור.
7. אופים כ 35-40 דקות, קיסם שננעץ במרכז צריך לצאת לח מעט.
הערות:
======
- העוגה הרבה הרבה יותר טעימה אחרי צינון במקרר. הסבלנות משתלמת.
- אפשר להחליף את קרם הקוקוס בחלב סויה, אבל יש להוסיף עוד 50 גרם שמן.
הנה מתכון לעוגת פרג ושוקולד "ליידי אובמה" מבוסס על מתכון של "המטבח של מאשה":
המצרכים:
========
¼1 כוס קמח כוסמין או מלא (175 גרם)
שקית אבקת אפייה
150 גרם פרג טחון (1 כוס של 330 מ"ל)
קמצוץ מלח
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/4 כוס שמן קנולה (50 גרם)
¼1 כוס גדושה סוכר קנים (סוכר חום דק, 250 גרם)
3 תפוחים זהובים קלופים ומגולענים
100 גרם שוקולד מריר 60% קקאו
200 מ"ל קרם קוקוס (חצי פחית אם מתעקשים)
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. מנפים בקערה קמח, מוסיפים אבקת אפייה, פרג וקורט מלח. מוסיפים אגוזים.
3. במעבד מזון מעבדים שמן, סוכר חום ותפוחים למשחה חלקה לחלוטין.
4. בסיר כפול או במיקרו ממיסים שוקולד עם קרם קוקוס ווניל, ומוסיפים לתערובת התפוחים החלקה.
5 מערבבים את תערובת היבשים עם תערובת השוקולד. לא לערבב יותר מדי כדי שהתערובת לא תהיה דחוסה.
6. יוצקים לשתי תבניות אינגליש או תבנית מלבנית 22*22, ומכניסים לתנור.
7. אופים כ 35-40 דקות, קיסם שננעץ במרכז צריך לצאת לח מעט.
הערות:
======
- העוגה הרבה הרבה יותר טעימה אחרי צינון במקרר. הסבלנות משתלמת.
- אפשר להחליף את קרם הקוקוס בחלב סויה, אבל יש להוסיף עוד 50 גרם שמן.
איך לבשל אורז מלא בלי ריח וטעם לוואי?
על היתרונות של אכילת אורז מלא במקום אורז רגיל, אין צורך להרחיב את הדיבור, נכון? כולנו יודעים שזה בריא יותר. הבעיה היא, שלרבים מאתנו זה הרבה פחות טעים מהאורז הלבן! משום מה יש באורז המלא איזה מין טעם לוואי, ואפילו קצת ריח לא הכי מזמין. הדרך להיפטר מהריח וטעם הלוואי היא להשרות את האורז במים במשך לילה שלם לפני הבישול. למחרת, שופכים את המים, רוחצים את האורז היטב, מסננים אותו - וממשיכים בבישול לפי המתכון.
מתקבל אורז רך וטעים, ללא שמץ של ריח או טעם לא טובים.
על היתרונות של אכילת אורז מלא במקום אורז רגיל, אין צורך להרחיב את הדיבור, נכון? כולנו יודעים שזה בריא יותר. הבעיה היא, שלרבים מאתנו זה הרבה פחות טעים מהאורז הלבן! משום מה יש באורז המלא איזה מין טעם לוואי, ואפילו קצת ריח לא הכי מזמין. הדרך להיפטר מהריח וטעם הלוואי היא להשרות את האורז במים במשך לילה שלם לפני הבישול. למחרת, שופכים את המים, רוחצים את האורז היטב, מסננים אותו - וממשיכים בבישול לפי המתכון.
מתקבל אורז רך וטעים, ללא שמץ של ריח או טעם לא טובים.
איך להכין שקשוקה חריפה?
הנה מתכון להכנת שקשוקה חריפה:
המצרכים:
======
1/2 כוס שמן קנולה
2 ק"ג עגבניות בשלות קצוצות דק
1-2 פלפלים חריפים קצוצים ללא הגרעינים
2 פלפלים אדומים מתוקים חתוכים לרצועות
10 שיני שום קלופות וקצוצות
2-3 כפות אריסה מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
12 נקניקיות מרגז
12 ביצים
1 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
========
1. לחמם במחבת גדולה שמן ולהוסיף עגבניות , פלפל מתור וחריף, שום ותבלינים, לטגן עשר דקות תוך כדי בחישה.
2. לכסות את המחבת ולהמשיך לבשל על אש בינונית רבע שעה עד לקבלת רוטב סמיך. לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
3. לדקור את הנקניקיות במספר מקומות ולהוסיפן למחבת. לבשל חמש דקות.
4. להוסיף את הביצים ולבשל ארבע דקות עד שהחלבון נקרש קצת.
5. להגיש חם עם חלה או לחם טרי.
המלצה: להגיש בכלי נפרד טחינה משובחת.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת שקשוקה חריפה:
המצרכים:
======
1/2 כוס שמן קנולה
2 ק"ג עגבניות בשלות קצוצות דק
1-2 פלפלים חריפים קצוצים ללא הגרעינים
2 פלפלים אדומים מתוקים חתוכים לרצועות
10 שיני שום קלופות וקצוצות
2-3 כפות אריסה מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
12 נקניקיות מרגז
12 ביצים
1 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
========
1. לחמם במחבת גדולה שמן ולהוסיף עגבניות , פלפל מתור וחריף, שום ותבלינים, לטגן עשר דקות תוך כדי בחישה.
2. לכסות את המחבת ולהמשיך לבשל על אש בינונית רבע שעה עד לקבלת רוטב סמיך. לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
3. לדקור את הנקניקיות במספר מקומות ולהוסיפן למחבת. לבשל חמש דקות.
4. להוסיף את הביצים ולבשל ארבע דקות עד שהחלבון נקרש קצת.
5. להגיש חם עם חלה או לחם טרי.
המלצה: להגיש בכלי נפרד טחינה משובחת.
בתיאבון!
איך להכין תותים עם קצף תותים?
הנה מתכון של ישראל אהרוני לתותים עם קצף תותים, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות במרץ 2011:
המצרכים:
=======
5 חלבונים
2 כוסות תותים מרוסקים למחית במעבד מזון
1 כוס סוכר
בנוסף:
סלסילת תותים שטופים, מנוקים וחצויים לאורכם
5 כפות ליקר תפוזים משובח
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את חומרי הקרם לתערובת אחידה ומקררים שעה.
2. משרים את התותים החצויים בליקר התפוזים והסוכר, כשעה.
3. שמים בקערת המיקסר את החלבונים וכוס וחצי מרסק התות (חצי כוס מהרסק שומרים). מתחילים להקציף במהירות בינונית כשתי דקות. מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים עוד שתי דקות.
4. מוסיפים את כוס הסוכר בהדרגה, בזרם דק ואיטי, אל קערת המיקסר וממשיכים להקציף עוד דקות מספר עד שמתרומם לו ענן קצף יפהפה יציב לגמרי, צבעו ורוד וטעמו תותי להפליא.
5. שמים בתחתיתן של כוסות זכוכית נאות חצאי תותים מושרים. מניחים על התותים שתי כפות מקרם המסקרפונה ועליו זולפים מעט מרסק הפרי שנותר. שמים למעלה מלוא הכף מקצץ התותים הוורוד ומניחים עליו עוד חצי תות לקישוט.
הנה מתכון של ישראל אהרוני לתותים עם קצף תותים, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות במרץ 2011:
המצרכים:
=======
5 חלבונים
2 כוסות תותים מרוסקים למחית במעבד מזון
1 כוס סוכר
בנוסף:
סלסילת תותים שטופים, מנוקים וחצויים לאורכם
5 כפות ליקר תפוזים משובח
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את חומרי הקרם לתערובת אחידה ומקררים שעה.
2. משרים את התותים החצויים בליקר התפוזים והסוכר, כשעה.
3. שמים בקערת המיקסר את החלבונים וכוס וחצי מרסק התות (חצי כוס מהרסק שומרים). מתחילים להקציף במהירות בינונית כשתי דקות. מגבירים למהירות גבוהה ומקציפים עוד שתי דקות.
4. מוסיפים את כוס הסוכר בהדרגה, בזרם דק ואיטי, אל קערת המיקסר וממשיכים להקציף עוד דקות מספר עד שמתרומם לו ענן קצף יפהפה יציב לגמרי, צבעו ורוד וטעמו תותי להפליא.
5. שמים בתחתיתן של כוסות זכוכית נאות חצאי תותים מושרים. מניחים על התותים שתי כפות מקרם המסקרפונה ועליו זולפים מעט מרסק הפרי שנותר. שמים למעלה מלוא הכף מקצץ התותים הוורוד ומניחים עליו עוד חצי תות לקישוט.
איך להכין סלט בטטות צלויות ואגוזים?
הנה מתכון להכנת סלט בטטות צלויות עם סילאן ואגוזים:
המצרכים:
=======
4 בטטות
צרור עלי טימין
5 כפות סילאן
100 גרם תערובת אגוזים: מלך, קשיו, לוז וכו'
שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
=========
1. שוטפים היטב את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ לערך.
2. מניחים בתבנית ויוצקים מעל שמן זית. מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי טימין.
3. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות.
4. מורידים את נייר הכסף, מזליפים את הסילאן וממשיכים בצלייה במשך 3 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים היטב.
5. קוצצים את האגוזים גס ומפזרים מעל הבטטות הצלויות.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת סלט בטטות צלויות עם סילאן ואגוזים:
המצרכים:
=======
4 בטטות
צרור עלי טימין
5 כפות סילאן
100 גרם תערובת אגוזים: מלך, קשיו, לוז וכו'
שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
=========
1. שוטפים היטב את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 3 ס"מ לערך.
2. מניחים בתבנית ויוצקים מעל שמן זית. מתבלים במלח, פלפל שחור ועלי טימין.
3. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות.
4. מורידים את נייר הכסף, מזליפים את הסילאן וממשיכים בצלייה במשך 3 דקות, עד להשחמה קלה. מצננים היטב.
5. קוצצים את האגוזים גס ומפזרים מעל הבטטות הצלויות.
בתיאבון!
על מה כדאי להקפיד בהגשת ארוחה במזנון?
בהגשת ארוחה במזנון כדאי להקפיד על הדברים הבאים:
1. הנחת צלחות וסכו"ם בשני מוקדים שונים, על מנת שהסועדים יוכלו לנוע סביב השולחן בשני כיוונים ולא יאלצו להמתין בתור ארוך.
2. לחלק כל סוג של המזון המוגש לפחות בשני כלים העומדים בקצוות השונים של המזנון.
3. אם יש באפשרותכם, הכינו מזנון נמוך ומיוחד לילדים, כולל תוספת של אוכל האהוב במיוחד עליהם.
4. העמידו שולחן נפרד למשקאות וכוסות.
5. מומלץ להגיש אוכל שאינו חייב להיות חם מאד או קר מאד ושקל לקחת אותו לצלחת (סלטים, פשטידות, קישים, דגים, לחם וממרחים וכיו"ב).
6. שימו לב שאינכם מגישים אוכל המאבד פריכות במגע עם האוויר, משחיר או מעלה קרום כאשר הוא עומד זמן מה עד שהוא נאכל.
7. בחרו כלי הגשה בגודל בינוני ומלאו אותם בעת הצורך. כלים גדולים ולא מלאים משדרים
תחושת חוסר.
8. הקפידו על תאורה נוחה באיזור המזנון.
בהגשת ארוחה במזנון כדאי להקפיד על הדברים הבאים:
1. הנחת צלחות וסכו"ם בשני מוקדים שונים, על מנת שהסועדים יוכלו לנוע סביב השולחן בשני כיוונים ולא יאלצו להמתין בתור ארוך.
2. לחלק כל סוג של המזון המוגש לפחות בשני כלים העומדים בקצוות השונים של המזנון.
3. אם יש באפשרותכם, הכינו מזנון נמוך ומיוחד לילדים, כולל תוספת של אוכל האהוב במיוחד עליהם.
4. העמידו שולחן נפרד למשקאות וכוסות.
5. מומלץ להגיש אוכל שאינו חייב להיות חם מאד או קר מאד ושקל לקחת אותו לצלחת (סלטים, פשטידות, קישים, דגים, לחם וממרחים וכיו"ב).
6. שימו לב שאינכם מגישים אוכל המאבד פריכות במגע עם האוויר, משחיר או מעלה קרום כאשר הוא עומד זמן מה עד שהוא נאכל.
7. בחרו כלי הגשה בגודל בינוני ומלאו אותם בעת הצורך. כלים גדולים ולא מלאים משדרים
תחושת חוסר.
8. הקפידו על תאורה נוחה באיזור המזנון.
איך אופים לחמניות מקמח מצה?
הנה מתכון ללחמניות מקמח מצה (12 יחידות):
המצרכים:
=========
2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים רותחים
5 ביצים
1/2 כוס שמן
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם.
אופן ההכנה:
==========
1. צקו את השמן על קמח המצה וערבבי היטב.
2. הוסיפו מים רותחים, מלח ופלפל.
3. טרפו היטב את הביצים (צהוב ולבן יחד) במקצף קפיצי או מערבל והוסיפי לתערובת של קמח המצה.
3. צרו כדורים בידיים (רטובות מעט) והניחו במרווחים על תבנית אפיה משומנת, זרו עליהם מעט קמח מצה.
4. אפו בתנור בינוני עד חם כ- 15-25 דקות עד לקבלת צבע זהבהב.
הערה: אפשר לאפות לחמניות אלו יום לפני אכילתן,
הן פותרות את בעייתם של אלה הצריכים לקחת
אתם כריכים לעבודה.
הנה מתכון ללחמניות מקמח מצה (12 יחידות):
המצרכים:
=========
2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים רותחים
5 ביצים
1/2 כוס שמן
מלח, פלפל שחור – לפי הטעם.
אופן ההכנה:
==========
1. צקו את השמן על קמח המצה וערבבי היטב.
2. הוסיפו מים רותחים, מלח ופלפל.
3. טרפו היטב את הביצים (צהוב ולבן יחד) במקצף קפיצי או מערבל והוסיפי לתערובת של קמח המצה.
3. צרו כדורים בידיים (רטובות מעט) והניחו במרווחים על תבנית אפיה משומנת, זרו עליהם מעט קמח מצה.
4. אפו בתנור בינוני עד חם כ- 15-25 דקות עד לקבלת צבע זהבהב.
הערה: אפשר לאפות לחמניות אלו יום לפני אכילתן,
הן פותרות את בעייתם של אלה הצריכים לקחת
אתם כריכים לעבודה.
איך לבחור מיקרוגל לבית?
איך בוחרים מיקרוגל?
לבחירה נכונה של מיקרוגל, הקפידו על הדברים הבאים:
1. חשוב שיהיה פשוט להפעלה וידידותי. גם לילדים.
2. קנו מיקרו דיגיטלי ולא מכני.
3. מיקרוגל עם נפח של 23-25 ליטר בהחלט יספיק למשפחה בת 5 נפשות.
4. בחלק מהדגמים יש נעילה מפני ילדים שבהחלט כדאית אם יש ילדים קטנים.
5. לא צריך הרבה תכניות - בסוף הוא משמש בעיקר להפשרה ולפופקורן.
6. חשוב ביותר: לוודא שיש אישור של מכון התקנים הישראלי. תו התקן חשוב כיוון שהם בודקים את המכשיר גם מבחינת קרינה.
7. בררו מי נותן שירות והיכן המעבדה הקרובה אליכם. אל תסתפקו במעבדה או יבואן קטנטנים: אלה עלולים לא להיות שם - דווקא כשתצטרכו אותם.
לבחירה נכונה של מיקרוגל, הקפידו על הדברים הבאים:
1. חשוב שיהיה פשוט להפעלה וידידותי. גם לילדים.
2. קנו מיקרו דיגיטלי ולא מכני.
3. מיקרוגל עם נפח של 23-25 ליטר בהחלט יספיק למשפחה בת 5 נפשות.
4. בחלק מהדגמים יש נעילה מפני ילדים שבהחלט כדאית אם יש ילדים קטנים.
5. לא צריך הרבה תכניות - בסוף הוא משמש בעיקר להפשרה ולפופקורן.
6. חשוב ביותר: לוודא שיש אישור של מכון התקנים הישראלי. תו התקן חשוב כיוון שהם בודקים את המכשיר גם מבחינת קרינה.
7. בררו מי נותן שירות והיכן המעבדה הקרובה אליכם. אל תסתפקו במעבדה או יבואן קטנטנים: אלה עלולים לא להיות שם - דווקא כשתצטרכו אותם.
איך להכין לחמניות זיתים?
הנה מתכון ללחמניות זיתים נהדרות:
המצרכים:
========
1 גביע קוטג'
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 ביצים
1 קופסת שימורים של זיתים פרוסים
1 כוס קמח כוסמין
1. שקית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן
1/4 כוס שומשום
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את כל החומרים ללא הקמח, אבקת האפייה והשומשום.
3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים טוב עד קבלת עיסה דלילה.
4. יוצקים את התערובת לתבניות שקעים עד 3/4 מגובהן.
5. מפזרים את השומשום.
5. אופים כ-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
הנה מתכון ללחמניות זיתים נהדרות:
המצרכים:
========
1 גביע קוטג'
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 ביצים
1 קופסת שימורים של זיתים פרוסים
1 כוס קמח כוסמין
1. שקית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן
1/4 כוס שומשום
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים בקערה את כל החומרים ללא הקמח, אבקת האפייה והשומשום.
3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים טוב עד קבלת עיסה דלילה.
4. יוצקים את התערובת לתבניות שקעים עד 3/4 מגובהן.
5. מפזרים את השומשום.
5. אופים כ-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
איך להכין עוגת בראוניז ומוס שוקולד?
הנה מתכון לעוגת בראוניז ומוס שוקולד, כפי שהתפרסם בגיליון "זמנים מודרנים" של ידיעות אחרונות בינואר 2001:
החומרים לשכבת הבסיס:
====================
125 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/4 כפית קפה אספרסו נמס (לא חובה)
1/2 כוס קמח
1/3 כוס אבקת אפייה
קורט מלח
1 ביצה
1 חלמון
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל טהור ("מקורמיק")
1/3 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
החומרים למוס שוקולד:
====================
175 גרם גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
100 גרם גרם חמאה, חתוכה לקוביות
4 חלמונים
4 כפות סוכר
1 כף קוניאק או רום
1 כפית אבקת קפה נמס מומסת ב-1 כפית מים חמים
1 כפית תמצית וניל טהור
3 חלבונים
קורט מלח
החומרים לציפוי:
===============
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת
אופן הכנת שכבת הבסיס:
=====================
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. בקערת מתכת שמים את השוקולד, החמאה והקפה, וממיסים מעל סיר עם אדים.
3. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
4. בקערת מערבל מקציפים את הביצה, החלמון, הסוכר והווניל במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקציפים עד שהתערובת אחידה. במהירות נמוכה ובהדרגה, מוסיפים את תערובת הקמח ומקציפים רק עד שהתערובת מתאחדת. מקפלים את האגוזים בעזרת מרית.
5. יוצקים לתבנית, מחליקים ואופים 10-12 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא ועליו פירורים לחים. מצננים בתבנית על רשת.
אופן הכנת המוס:
===============
1. ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה מעל לסיר אדים.
2. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם 2 כפות מהסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקוניאק או הרום, את תערובת הקפה והווניל. מקפלים פנימה את השוקולד המומס בעזרת מרית.
3. בקערת מערבל נקייה, מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף רך. מוסיפים את 2 כפות הסוכר שנותרו בהדרגה, ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מקפלים 1/3 מהקצף לתוך תערובת השוקולד (כדי שתהיה יותר קלילה), ואז מקפלים פנימה את שאר הקצף.
4 יוצקים את המוס מעל לעוגה, מחליקים, ומניחים במקרר לפחות 4 שעות לייצוב.
אופן הכנת הציפוי:
=================
בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת רכה, מוסיפים את אבקת הסוכר, ומקציפים לקצפת נוקשה. מורחים את הקצפת על שכבת המוס, ומניחים במקרר לייצוב.
אופן ההגשה: מעבירים סכין חמה(טבולה במים חמים ומנוגבת) סביב השוליים, ומשחררים את הקפיץ. פורסים את העוגה בסכין החמה ומגישים מיד.
בתיאבון!
הנה מתכון לעוגת בראוניז ומוס שוקולד, כפי שהתפרסם בגיליון "זמנים מודרנים" של ידיעות אחרונות בינואר 2001:
החומרים לשכבת הבסיס:
====================
125 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/4 כפית קפה אספרסו נמס (לא חובה)
1/2 כוס קמח
1/3 כוס אבקת אפייה
קורט מלח
1 ביצה
1 חלמון
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל טהור ("מקורמיק")
1/3 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
החומרים למוס שוקולד:
====================
175 גרם גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
100 גרם גרם חמאה, חתוכה לקוביות
4 חלמונים
4 כפות סוכר
1 כף קוניאק או רום
1 כפית אבקת קפה נמס מומסת ב-1 כפית מים חמים
1 כפית תמצית וניל טהור
3 חלבונים
קורט מלח
החומרים לציפוי:
===============
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת
אופן הכנת שכבת הבסיס:
=====================
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. בקערת מתכת שמים את השוקולד, החמאה והקפה, וממיסים מעל סיר עם אדים.
3. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
4. בקערת מערבל מקציפים את הביצה, החלמון, הסוכר והווניל במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקציפים עד שהתערובת אחידה. במהירות נמוכה ובהדרגה, מוסיפים את תערובת הקמח ומקציפים רק עד שהתערובת מתאחדת. מקפלים את האגוזים בעזרת מרית.
5. יוצקים לתבנית, מחליקים ואופים 10-12 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא ועליו פירורים לחים. מצננים בתבנית על רשת.
אופן הכנת המוס:
===============
1. ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה מעל לסיר אדים.
2. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם 2 כפות מהסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקוניאק או הרום, את תערובת הקפה והווניל. מקפלים פנימה את השוקולד המומס בעזרת מרית.
3. בקערת מערבל נקייה, מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף רך. מוסיפים את 2 כפות הסוכר שנותרו בהדרגה, ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מקפלים 1/3 מהקצף לתוך תערובת השוקולד (כדי שתהיה יותר קלילה), ואז מקפלים פנימה את שאר הקצף.
4 יוצקים את המוס מעל לעוגה, מחליקים, ומניחים במקרר לפחות 4 שעות לייצוב.
אופן הכנת הציפוי:
=================
בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת רכה, מוסיפים את אבקת הסוכר, ומקציפים לקצפת נוקשה. מורחים את הקצפת על שכבת המוס, ומניחים במקרר לייצוב.
אופן ההגשה: מעבירים סכין חמה(טבולה במים חמים ומנוגבת) סביב השוליים, ומשחררים את הקפיץ. פורסים את העוגה בסכין החמה ומגישים מיד.
בתיאבון!
איך להכין מרק דלעת טבעני לקובה?
הנה מתכון טבעוני למרק דלעת טבעוני לקובה:
המצרכים:
=========
3 כפות שמן זית
1 בצל
500 גרם דלעת
1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)
כף בהרט
1/2 כף פפריקה
פלפל ומלח לפי הטעם
1/2 לימון
כף סוכר חום
אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני (הכי קל פשוט לפרוס לפרוסות, ללחוץ ולשחרר את הטבעות).
2. קוצצים את הדלעת לרצועות בעזרת סכין או מעבד מזון.
3. מטגנים את הבצל והדלעת בשמן זית.
4. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
5. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.
6. מוסיפים את הקובות ומבשלים אותן עוד כ-20 דקות.
7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון ומוסיפים כף סוכר.
8. מגישים חם.
בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
הנה מתכון טבעוני למרק דלעת טבעוני לקובה:
המצרכים:
=========
3 כפות שמן זית
1 בצל
500 גרם דלעת
1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)
כף בהרט
1/2 כף פפריקה
פלפל ומלח לפי הטעם
1/2 לימון
כף סוכר חום
אופן ההכנה:
==========
1. קוצצים את הבצל לחתיכות בגודל בינוני (הכי קל פשוט לפרוס לפרוסות, ללחוץ ולשחרר את הטבעות).
2. קוצצים את הדלעת לרצועות בעזרת סכין או מעבד מזון.
3. מטגנים את הבצל והדלעת בשמן זית.
4. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
5. מתבלים את המרק בבהרט, מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.
6. מוסיפים את הקובות ומבשלים אותן עוד כ-20 דקות.
7. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון ומוסיפים כף סוכר.
8. מגישים חם.
בתיאבון!
קרדיט לאורן גולדפינגר
איך להכין נזיד עדשים?
הנה מתכון להכנת נזיד עדשים:
המצרכים:
========
250 ג' עדשים אדומות שטופות
2 גזרים פרוסים דק
1 בטטה קטנה חצויה לשנים
150 ג' דלעת חתוכה לקוביות
1 בצל גדול קצוץ גס
1 ליטר ציר עוף
2 כפות שמן קנולה
חצי כפית כמון
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף, נענע קצוצה
אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את השמן בקדריה עמוקה ולאדות את הירקות.
2. להוסיף מלח ופלפל
3. להוסיף את ציר העוף, להרתיח ולבשל 20 דקות בחום נמוך עד לריכוך הירקות.
4. להסיר מהאש ולהמתין קצת. לאחר מכן להעביר הכל בבלנד עד שהופך לעיסה לא חלקה מדי.
5. להחזיר לאש ולהוסיף כמון ולתקן תיבול.
6. להגיש בתוספת כוסברה ונענע, לחם או קרוטונים.
לבריאות!
הנה מתכון להכנת נזיד עדשים:
המצרכים:
========
250 ג' עדשים אדומות שטופות
2 גזרים פרוסים דק
1 בטטה קטנה חצויה לשנים
150 ג' דלעת חתוכה לקוביות
1 בצל גדול קצוץ גס
1 ליטר ציר עוף
2 כפות שמן קנולה
חצי כפית כמון
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף, נענע קצוצה
אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את השמן בקדריה עמוקה ולאדות את הירקות.
2. להוסיף מלח ופלפל
3. להוסיף את ציר העוף, להרתיח ולבשל 20 דקות בחום נמוך עד לריכוך הירקות.
4. להסיר מהאש ולהמתין קצת. לאחר מכן להעביר הכל בבלנד עד שהופך לעיסה לא חלקה מדי.
5. להחזיר לאש ולהוסיף כמון ולתקן תיבול.
6. להגיש בתוספת כוסברה ונענע, לחם או קרוטונים.
לבריאות!
איך להכין עוגת תפוחי עץ במיקרוגל?
המצרכים לעוגה:
=============
300 גרם קמח תופח (או קמח רגיל וכפית מלאה אבקת אפיה)
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית מלאה קינמון
3 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה
3/4 כוס שמן
למילוי:
======
3 תפוחי עץ קלופים ונקיים מגרעינים פרוסים לפרוסות דקות דקות.
לקישוט:
1/2 כפית קינמון
1 כף שוקולד מגורר
לשימון וציפוי התבנית:
כמות נדיבה של מרגרינה
2, 3, כפות אבקת סוכר
1 כף קינמון
הכנת העוגה:
==========
1. מערבבים יחד את החומרים הרטובים.
2. מערבבים יחד את החומרים היבשים.
3. מוסיפים לאט, כף אחר כף, תוך כדי ערבוב (או ערבול במיקסר עם הרגל המשולשת, הגיטרה) את החומרים היבשים אל החומרים הרטובים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. משמנים היטב תבנית אפיה שמתאימה למיקרוגל (פיירקס עגול) במרגרינה ומפדרים היטב באבקת סוכר וקינמון (על התחתית ובדפנות התבנית).
5. שופכים מחצית מכמות עיסת העוגה לתבנית ומיישרים.
6. מסדרים זה לצד זה ובשכבות את פרוסות תפוחי העץ על עיסת העוגה.
7. שופכים את המחצית השנייה של עיסת העוגה על שכבת תפוחי העץ ומיישרים.
8. מפזרים קצת קינמון וקצת שוקולד מגורר מלמעלה.
9. אופים עשר דקות בחום גבוה במיקרוגל.
10. מוציאים, מקררים ומעבירים לצלחת הגשה.
המצרכים לעוגה:
=============
300 גרם קמח תופח (או קמח רגיל וכפית מלאה אבקת אפיה)
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית מלאה קינמון
3 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה
3/4 כוס שמן
למילוי:
======
3 תפוחי עץ קלופים ונקיים מגרעינים פרוסים לפרוסות דקות דקות.
לקישוט:
1/2 כפית קינמון
1 כף שוקולד מגורר
לשימון וציפוי התבנית:
כמות נדיבה של מרגרינה
2, 3, כפות אבקת סוכר
1 כף קינמון
הכנת העוגה:
==========
1. מערבבים יחד את החומרים הרטובים.
2. מערבבים יחד את החומרים היבשים.
3. מוסיפים לאט, כף אחר כף, תוך כדי ערבוב (או ערבול במיקסר עם הרגל המשולשת, הגיטרה) את החומרים היבשים אל החומרים הרטובים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4. משמנים היטב תבנית אפיה שמתאימה למיקרוגל (פיירקס עגול) במרגרינה ומפדרים היטב באבקת סוכר וקינמון (על התחתית ובדפנות התבנית).
5. שופכים מחצית מכמות עיסת העוגה לתבנית ומיישרים.
6. מסדרים זה לצד זה ובשכבות את פרוסות תפוחי העץ על עיסת העוגה.
7. שופכים את המחצית השנייה של עיסת העוגה על שכבת תפוחי העץ ומיישרים.
8. מפזרים קצת קינמון וקצת שוקולד מגורר מלמעלה.
9. אופים עשר דקות בחום גבוה במיקרוגל.
10. מוציאים, מקררים ומעבירים לצלחת הגשה.