» «
תפוחי אדמה
איך להכין תפוחי אדמה עם עשבי תיבול?


הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה עם עשבי תיבול:

המצרכים:
=======
2 תפוחי אדמה

1/2 כפית צלח

מיץ לימון

שמן

נענע

עירית

פטרוזיליה

בצל ירוק

שמיר

תוספת - חרדל דיז'ון


אופן ההכנה:
===========
1. לקלוף את תפוחי האדמה, לחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ ולבשל בסיר מכוסה מים עם 1/2 כפית מלח. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עוד 13 דקות, עד שקוביות תפוחי האדמה מתרככות, אך לא מתפוררות.

2. לסנן היטב את תפוחי האדמה ולהעביר לקערה.

3. להוסיף את מיץ הלימון (בנדיבות), השמן ועשבי התיבול ולערבב היטב. המעוניינים יכולים להוסיף חרדל דיז'ון לפי הטעם.


בתיאבון!
קרמבו
איך להכין קרמבו?



הנה מתכון להכנת 20 יחידות קרמבו:

המצרכים לבסיס:
============
20 ביסקוויטים או 20 תחתיות בצק פריך אפוי בקוטר 3 ס"מ

המצרכים למרנג:
============
3 חלבונים

3 כפות מים

180 כרם סוכר


מצרכים לציפוי:
===========
200 גרם שוקולד

אופן ההכנה:
=========
1. מקציפים את החלבונים לזמן קצר, עד קבלת קצף מאוד רך

2. בסיר קטן מבשלים מים וסוכר על להבה בינונית עד קבלת סירופ (שהסוכר נמס לגמרי)

3. את הסירופ מוסיפים בעדינות לתוך הקצף, תוך כדי הקצפה עד שהוא הופך להיות מבריק וגמיש

4. מכניסים את הקצף לשק זילוף ומזלפים על הביסקוויטים גבעות של קצף, מעבירים למקפיא להתייצבות

5. ממיסים את השוקולד בסיר על להבה נמוכה עד להמסה מלאה

6. מוציאים את הקרמבו מהמקפיא, מניחים אותו על רשת מעל תבנית ויוצקים עליהם את השוקולד עד לכיסוי מלא

7. מכניסים למקרר עד שהשוקולד מתייצב ועד להגשה

בתיאבון!
פסטה בולונז
איך מכינים רוטב בולונז להקפאה ושימוש מתמשך?



מתכון שפעם קיבלתי בפורום כלשהו לרוטב בולונז משגע שילדים אוהבים ושאפשר להקפיא ולהוציא בכל פעם קצת:


החומרים:
========
100 גרם חמאה או 1/2 כוס שמן צמחי

4 בצלים, חתוכים לקוביות קטנות

4 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

3 גבעולי סלרי, חתוכים דק

3 שיני שום כתושות

2 עלי דפנה

1 ק"ג בשר טחון

1/2 1 כוסות יין אדום

1 כוס ציר בקר

2 כפות דבש

200 גרם (2 חבילות) רסק עגבניות (חבילה קטנה)

1/2 כפית צ'ילי גרוס

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

1 קופסה (850 גרם) עגבניות מקולפות חתוכות


אופן ההכנה:
===========
1. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים כשלוש דקות.

2. מוסיפים את הגזרים, הסלרי, השום ועלי הדפנה ומבשלים כעשר דקות על אש בינונית.

3. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהבשר משנה את צבעו.

4. יוצקים את היין האדום, ציר הבקר והדבש ומבשלים כחמש דקות נוספות.

5. מוסיפים את רסק העגבניות, הצ'ילי, המלח, הפלפל השחור והעגבניות החתוכות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך שעה.
רימונים
איך להכין סלט גריסים ורימונים?



הנה מתכון לסלט גריסים ורימונים:

מצרכים:
=======
גרגירי רימון מרימון אחד

1 כוס גריסי פנינה

6 כפות שמן זית

8 עלי ריחן חתוכים דק

1 חבילה של עלי מיקרו (צנונית או ברוקולי)

מיץ מלימון אחד

קליפת לימון מחצי לימון

מלח

פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. מניחים בסיר את גריסי הפנינה לאחר שטיפתם ומכסים במים. מבשלים עד שהגריסים מתרככים, בערך 15-20 דקות.

2. מסננים את הגריסים המבושלים מהמים.

3. מעבירים את הגריסים לקערה, מוסיפים את הריחן, עלי המיקרו וגרירי הרימון ואת כל שאר חומרי התיבול ומגישים.

- הכמות מתאימה לארבעה סועדים.

בתיאבון!

מטבח

לחמניות
איך להכין לחמניות זיתים?


הנה מתכון ללחמניות זיתים נהדרות:


המצרכים:
========
1 גביע קוטג'

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים

1 קופסת שימורים של זיתים פרוסים

1 כוס קמח כוסמין

1. שקית אבקת אפייה

1/2 כוס שמן

1/4 כוס שומשום


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה את כל החומרים ללא הקמח, אבקת האפייה והשומשום.

3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים טוב עד קבלת עיסה דלילה.

4. יוצקים את התערובת לתבניות שקעים עד 3/4 מגובהן.

5. מפזרים את השומשום.

5. אופים כ-30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
צלי עגל
איך להכין צלי עגל בסיר לבישול איטי?


כך מכינים צלי עגל בסיר לבישול איטי:


בערב: מכינים מרינדה של פחית בירה שלמה, עלי דפנה, פלפל שחור ומלא מלא שומים. הבשר שהה מחוץ למקרר כל הלילה.

בבוקר למחרת: מוציאים מהמשרה, שמים על על נייר אלומיניום עם מעט גראם מסלה, קארי ומלח. עוטפים יפה, מכסים שעתיים בחום גבוה.

הנוזלים שלו לא נשפכו לפח חס וחלילה. מהם מכינים בסיר איטי מעין תבשיל חם וטעים שהולך ביחד עם הבשר:

3 גזרים

שורש פטרוזיליה

שורש סלרי

3 תפוחי אדמה

פלפל ירוק

מי המשרה (להלן בירה, עלי דפנה, פלפל שחור, שום חתוך)

המון המון כוסברה חתוכה

כף מרק בשר

כפית מלח

2 עצמות פרה

בשלו לפחות 4-5 שעות בחום אוטומטי.

הבשר הולך יחד עם אורז בזעפרן והתבשיל הזה.
עוגת תמרים וסילאן
איך להכין עוגת תמרים וסילאן טבעונית?



הנה מתכון לעוגת תמרים וסילאן טבעונית?

המצרכים:
========
200 גרם מרגרינה ללא מלח (ניתן להשתמש במרגרינה בטעם חמאה)

250 גרם תמרים מעוכים ללא גרעינים

200 גרם סילאן

170 גרם פצפוצי אורז

100 גרם קוקוס טחון


אופן ההכנה:
==========
1. לבשל את המרגרינה התמרים והסילאן על אש בינונית עד שהעיסה נעשית חלקה.

2. להוריד את הסיר מהאש, להוסיף את פצפוצי האורז ולבחוש עד שיתערבבו היטב.

3. לפזר מחצית מהקוקוס על תבנית מרובעת, להוסיף את עיסת התמרים ולהדק אותה בידיים לתבנית, לפזר את שארית הקוקוס, לחתוך לריבועים ולצנן במקרר עד שיתקשה.

4 לאחד 2 התערובות, לצקת לתבנית משומנת, לאפות 40 דקות ב 180 מעלות.

בתיאבון!
קפה שחור
איך מכינים קפה שחור על פינג'אן?


כך מכינים קפה שחור על פינג'אן:

1. מזגו מים לפינג'אן

2. הדליקו את הגזייה על אש גבוהה

3. הניחו את הפינג'אן על הגזייה עד שבועות קטנות יווצרו על התחתית (כמה דקות)

4. הוסיפו קפה לפי כמות המים שבפינג'אן (על כל כוס מים כפית גדושה של קפה)

5. ערבבו את הקפה והנמיכו את האש

6. כשהקפה מתחיל לגלוש (לבעבע ולתפוס גובה) יש לתפוס את הפינג'אן ו-3 שניות לפני שהוא גולש להוריד אותו מהאש

7. הוסיפו סוכר לפי טעם והגישו

דגשים חשובים!
==============
1.. להשתמש רק בקפה שחור! (לא להשתמש בנס קפה וכדומה כי זה יוצא מגעיל)

2. לדאוג שיש בערכה בלון גז ספייר, זה פדיחות אם באמצע הקפה נגמרת האש

3. להכין את הקפה על אש נמוכה

4. לא להפסיק לבחוש (זה עושה קפה בלי בוץ)

5. את הסוכר להוסיף אחרי שהקפה עצמו רתח ובעבע

6. לשים לב, אם הקפה גולש זה יכול לנזול לפתח יציאת הגז של הגזייה ולסתום אותה ואז פדיחות

7. לא להקשיב לאף אחד שמנסה למכור לכם שיטות להכנת קפה. לא להגביר את האש ולא לשים סוכר לפני הקפה. מנסיון, זה הורס הכל!

בהצלחה!


תפוחי אדמה
איך להכין תפוחי אדמה וסלק במדורה?



הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה וסלק במדורה:

המצרכים:
=======
4 תפוחי אדמה בינוניים

2 סלקים בינוניים

1 שן שום קצוצה

גבעול אחד של זעתר (רק העלים)

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי


להגשה:
======
150 גרם לַבַּנֶה עיזים


אופן ההכנה:
========

1. מערבבים את כל המרכיבי ם (חוץ מהלבנה) בקערה, מתבלים במלח ופלפל ועוטפים בנייר כסף.

2. צולים במדורה כשעה-שעה וחצי, או עד שהסלקים ותפוחי האדמה מוכנים (ניתן לבדוק זאת ע"י דקירתם בשיפוד, אם הוא נכנס בקלות הם מוכנים).

3. פותחים את נייר הכסף ומגישים את הסלק ותפוחי האדמה לצד לבנה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוחי עץ במיקרוגל?


המצרכים לעוגה:
=============
300 גרם קמח תופח (או קמח רגיל וכפית מלאה אבקת אפיה)

1 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 כפית מלאה קינמון

3 ביצים

1 מיכל שמנת מתוקה

3/4 כוס שמן

למילוי:
======
3 תפוחי עץ קלופים ונקיים מגרעינים פרוסים לפרוסות דקות דקות.

לקישוט:

1/2 כפית קינמון

1 כף שוקולד מגורר

לשימון וציפוי התבנית:

כמות נדיבה של מרגרינה

2, 3, כפות אבקת סוכר

1 כף קינמון



הכנת העוגה:
==========
1. מערבבים יחד את החומרים הרטובים.

2. מערבבים יחד את החומרים היבשים.

3. מוסיפים לאט, כף אחר כף, תוך כדי ערבוב (או ערבול במיקסר עם הרגל המשולשת, הגיטרה) את החומרים היבשים אל החומרים הרטובים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

4. משמנים היטב תבנית אפיה שמתאימה למיקרוגל (פיירקס עגול) במרגרינה ומפדרים היטב באבקת סוכר וקינמון (על התחתית ובדפנות התבנית).

5. שופכים מחצית מכמות עיסת העוגה לתבנית ומיישרים.

6. מסדרים זה לצד זה ובשכבות את פרוסות תפוחי העץ על עיסת העוגה.

7. שופכים את המחצית השנייה של עיסת העוגה על שכבת תפוחי העץ ומיישרים.

8. מפזרים קצת קינמון וקצת שוקולד מגורר מלמעלה.

9. אופים עשר דקות בחום גבוה במיקרוגל.

10. מוציאים, מקררים ומעבירים לצלחת הגשה.
אפשר לקבל מתכון לסלט כרוב בסגנון סיני?


הנה מתכון לסלט כרוב סיני, שזוכה תמיד למחמאות:

מצרכים:
=======
1 כרוב סיני בינוני

חופן גרעיני חמניות

חופן צנוברים

1 חב' חצאי שקים מולבנים

מצרכים לרוטב:
=============
חצי כוס חומץ בן יין לבן

חצי כוס שמן זית

חצי כוס סוכר

2-3 כפות סויה


אופן ההכנה:
============
1. לחתוך את הכרוב לרצועות דקות

2. לקלות על מחבת טפלון כל דגן בנפרד, עד שישחים קלות (בערך דקה וחצי)

3. להניח בקערה שכבה כרוב , שכבה דגנים, לסרוגין

4. להרתיח יחד את כל חומרי הרוטב ולצקת על הכרוב

5. לקרר מעט - ולהגיש

בתיאבון!
איך להכין קרמבל גבינה ופירות יער?



הנה מתכון לקרמבל גבינה ופירות יער של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים לבצק:
============
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 ביצה + 1 חלמון

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

3 כפות חלב

3/4 כוס ריבת פירות יער

1 כוס פירות יער קפואים (אין צורך להפשיר)


מצרכים למלית הגבינה:
==================
500 גרם גבינת שמנת

250 גרם גבינת טוב טעם

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

3 ביצים

4 כפות (40 גרם) קורנפלור


מצרכים לקרמבל:
=============
1 ורבע כוסות (175 גרם) קמח

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

150 גרם חמאה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

2. שמים בקערת מעבד המזון ( או המערבל עם וו הגיטרה) את החמאה והסוכר ומעבדים לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים. מוסיפים את הקמח והחלב ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.

3. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לכיסוי מלא של התחתית. אופים כ-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים, לא מכבים את התנור ומצננים 4-5 דקות.

4. מערבבים את הריבה עם פירות היער. מורחים 3/4 מהכמות על הבצק. את היתרה שומרים בצד.

5. המלית: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביה, למעט הקורנפלור ומערבלים לקרם אחיד. מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים.

6. יוצקים את המלית על שכבת הפירורים ואופים כ-35 דקות.

7. בינתיים מכינים את הקרמבל: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבלים פירורים. מסירים את הקערה וממשיכים לפורר ידנית, לפירורים קטנים.

8. מוציאים את העוגה, מפזרים עליה את פירורי הבצק ואופים כ-24 דקות, עד שהם מזהיבים היטב.

9. מוציאים מהתנור, מניחים על העוגה את תערובת הריבה ששמרנו ומגישים.

שומרים שבוע במקרר, או עד חודש במקפיא. מחממים לפני הגשה.
יש מתכון עם קיגל?



המצרכים:
=========
500 גרם שעועית שהושרתה לילה

3 בצלים גדולים

750 גרם בשר בקר

12-10 תפוחי אדמה בינוניים

מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה

2 כפות מרק בצל

4 שיני שום


אופן הכנה:
=========
לטגן את הבצלים הקצוצים גס בשמן עד הזהבה.

בינתיים לסדר בקרקעית הסיר תפוחי אדמה, שעועית ובשר.

לשפוך חלק מהבצל המטוגן ולתבל.

להוסיף את יתרת התפוחים, הבשר והשעועית.

שוב לתבל ולשפוך את יתרת הבצל המטוגן.

להשאיר למעלה מקום לקיגל.

לקיגל:
=====
3 תפוחי אדמה בינוניים, 2 בצלים בינוניים, ביצה, 1/4 חבילה מרגרינה, 3 כפיות אבקת מרק עוף, 3 כפות קמח, מלח, פלפל שחור.



הכנת הקיגל:
==========
1. לרסק במעבד מזון את תפוחי האדמה והבצל, לסחוט היטב את הנוזלים,להוסיף את שאר החומרים.

2. לערבב היטב ולהכניס לשקית קוקי ולהניח את השקית מעל החמין.

3. לחורר עם קיסם כמה חורים בשקית.

4. לשפוך מעל הכל מים רתוחים עד מעט מתחת לגובה החמין.

5. לחמם עד רתיחה בחום גבוה ולהעביר לחום נמוך.
איך להכין מרק שעועית?



הנה מתכון למרק שעועית:

המצרכים:
=======

3 כוסות (500 גרם) שעועית שהושרתה במים לילה שלם, מסוננת מהמים

10 כוסות ציר עוף או בשר (או כתחליף 10 כוסות מים רותחים בתוספת שתי כפות אבקת מרק בצל ושתי כפות אבקת מרק עוף)

1 בצל גדול מקולף וקצוץ

2 גזרים קלופים חתוכים

3 גבעולי כרפס חתוכים לחתיכות בגודל 3 ס"מ

3 עגבניות אדומות ובשלות, חתוכות לריבועים קטנים

2 כפות גדושות רסק עגבניות

6 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר

4 עלי בזיליקום

לקישוט: עלי פטרוזיליה ובזיליקום


אופן ההכנה:
=========

- להניח את השעועית בסיר גבוה ורחב ולצקת עליה את המים, להביא לרתיחה על אש בינונית ולהסיר את הקצף.

- להוסיף את שטר החומרים, לערבב היטב ולהרתיח שוב, להנמיך את האש ולבשל בין שעתיים לשלוש עד שהשעועית מתרככת.

- להגיש חם בעיטור עלי פטרוזיליה או בזילקום ובתוספת לחם, רצוי כפרי.



איך מכינים שקשוקה עם נקניקיות מרגז'?



המצרכים הדרושים ל-4 מנות:
=========================
4 ביצים טריות‭‬
1/2 כוס שמן זית או קנולה
3 נקניקיות מרגז' חתונות ל-3 או 4 חלקים כל אחת
3‬ שיני שום כתוש
6 עגבניות בשלות חתוכות
1 פלפל חריף ירוק
1 כף רסק עגבניות (לא הכרחי)
מלח
פלפל שחור גרוס

אפשר להוסיף גם חופן כוסברה ופטרוזיליה קצוצים דק.



אופן ההכנה:
===========
- חממו את השמן במחבת, הוסיפו את הפלפל הירוק והשום - למשך דקה.
- הוסיפו 3 נקניקיות מרגז' וטגנו עוד 2 דקות.
- חיתכו את העגבניות, והכניסו עם הרסק והתבלינים למשך 10 דקות נוספות, או עד להתרככות העגבניות והתאדות הנוזלים.
- להוסיף את הביצים שלמות, מבלי לשבור את החלמונים (הצהוב), מוסיפים מעט מלח ופלפל ומבשלים עד שנראה מוכן.

לפני הגשה, לפזר מעל השקשוקה את הכוסברה/פטרוזיליה הקצוצים ולהגיש עם המחבת על קרש עבודה לשולחן. לצרף לחם שחור או לבן, שלם או חתוך לפרוסות.

בתיאבון.
איך להכין קינוח טעים ומהיר להכנה?



יש לקחת ספל גדול להכניס לתוכו את המרכיבים הבאים:

ביצה אחת

כף קמח אחת

כף שמן

כף סוכר

כף שוקולית

כמה טיפות תמצית וניל (לא חובה אבל מוסיף הרבה טעם)


ההכנה:
======
1. לערבב הכל טוב טוב שלא יהיו גושי קמח לא מעורבבים.

2. להכניס למיקרוגל לדקה אחת בחום גבוה.

3. להוציא וליהנות מעוגת השוקולד הטעימה (:


מתאים במיוחד לילדים. אם אתם רוצים עוגה מתוקה יותר ניתן להוציא כ-5 שניות לפני הזמן והעוגה תהיה פחות יציבה ויותר מתוקה.

ניתן להוסיף: קינמון, אבקת קפוצ'ינו וכו'.

בתיאבון!
איך להכין המבורגר?



הנה מתכון להכנת המבורגר:

המצרכים:
========
1.200 ק"ג בשר - חצי שמן וחצי רזה

2-3 בצלים גדולים

כוס סודה לשתייה

פלפל שחור גרוס

כוס שמן לטיגון

תוספות אפשריות:

3 כפות רוטב ברביקיו

3 כפות קוניאק

שום כתוש


אופן ההכנה:
==========
1. יש לקצוץ גס את הבצל ולטגן אותו בסיר עם השמן, להניח את הבצל במסננת לסינון ולצנן.

2. לטחון במטחנת בשר עם החורים הגדולים את הבשר פעם אחת.

3. לטחון את הבצל והפלפל השחור יחד עם הבשר.

4. מוסיפים את מי הסודה, מערבבים היטב אך לא יותר מדי, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

5. את התוספות, במידה ורוצים, יש להוסיף יחד עם הסודה לפני שמצננים.

6. יוצרים קציצות בגודל קבוע, משטחים אותן ביד (או ע"י טבעות מתכת במידה ויש ברשותכם), מסדרים על נייר אפייה ומכניסים למקרר לזמן מה.

7. צולים על מחבת גריל או בגריל לפי הדרגה האהובה עליכם ומגישים בלחמנייה או צלחת. תוספת של חסה, עגבנייה ובצל סגול ישלימו את המנה.

בתיאבון!


איך להכין קרוטונים אפויים תוצרת בית?



לקרוטונים מומלץ להשתמש בסופים של הלחם, ה"נשיקות", ובפרוסות הקטנות בקצוות הכיכר, שכן פעמים רבות הן נוטות להיזרק. ניתן ואף מומלץ להכין קרוטונים מלחם מחיטה מלאה, לחם דגנים או כל לחם אחר שאהוב עליכם. גם אם נותר לחם ישן ויבש ניתן להכין ממנו קרוטונים - חבל לזרוק.

איך מכינים?
ראשית, מומלץ להקפיא את הלחם המיועד לקרוטונים ולהוציא אותו מהמקפיא כמה דקות לפני הכנת הקרוטונים. יותר קל לחתוך לחם חצי קפוא, הוא לא מתפורר.

את ה"נשיקות", קצוות הלחם, פורסים לשתי פרוסות דקות יותר. כל פרוסה פורסים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. שמים את הקוביות בקערה גדולה ומוסיפים שמן זית, מלח ושום כתוש, לפי הטעם. מערבבים, רצוי עם הידיים, כדי לא לפורר את הקוביות.

משטחים בתבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות בערך כ-20 דקות או עד שמשחים.

חשוב לקרר את הקרוטונים האפויים לחלוטין לפני שמכניסים לקופסא, על מנת שהאדים לא יפגעו בפריכות. מרפדים קופסה אטומה בנייר מגבת כדי שיספוג שמן אם נשאר וגם כדי שיספוג לחות. הם מחזיקים פריכים קרוב ל-3 שבועות אך הם נגמרים הרבה לפני שמתרככים!

בתאבון!
איך להכין טארט תותים טבעוני?



הנה מתכון לטארט תותים טבעוני:

מצרכים לבצק:
===========
2 כוסות קמח (280 גרם)

1/3 כוס סוכר (70 גרם)

קורט מלח

175 גרם מחמאה קרה, חתוכה לקוביות

40 גרם רסק תפוחים

2 כפות ריבת מישמש מומסת ב1- כפית מים


מלית תותים:
==========
1 ק"ג תותים קטנים

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כף מיץ לימון (15 גרם)

3 כפות עמילן תירס (קורנפלור, 30 גרם)

25 גרם מחמאה


מצרכים למלית ווניל:
================

1/2 ק"ג תותים קטנים

80 גרם אינסטנט פודינג וניל (1 שקית)

2 שמנת צמחית


הכלים:
======
תבנית לטארט בקוטר 26 ס"מ, משומנת (רצוי עם תחתית נשלפת)


אופן ההכנה:
==========
הבצק:
- שמים את הקמח, המלח והסוכר במעבד מזון ומערבבים כמה שניות באמצעות להב הפלדה.
מוסיפים את המחמאה, ומעבדים בקצרה עד שמתקבלת תערובת פירורית גסה.
מוסיפים את רסק התפוחים לפירורי הבצק, בעוד המעבד פועל. מעבדים בקצרה, רק עד שהבצק מתאחד לגושים גדולים. מעבדים מעט בידיים, ומעצבים לעיגול בצק שטוח. עוטפים, ומקררים במקרר חצי שעה.

- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. מרפדים בו את התבנית והשוליים. דוקרים במזלג, ומצננים במקרר 30 דקות.

- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

-מכסים את הבצק בנייר אפייה ושמים מעליו שעועית יבשה. אופים כ-30 דקות עד שהבצק זהוב-שחום. מצננים על רשת. מברישים את ריבת המישמש מעל לבצק, לאטימה.


מלית תותים:
- שוטפים את התותים ומחלקים לשתי כמויות שוות (500 גרם כל אחת). חוצים את כל התותים, מייבשים רק 500 גרם תותים יפים לקישוט, ומניחים בצד.

- בסיר שמים את 500 גרם התותים שנותרו, אחרי שריסקנו אותם בצורה גסה במג'ימיקס.

- מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון המחמאה ועמילן התירס ומערבבים היטב מחוץ לאש. מבשלים את התערובת מעל לאש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב רצוף, עד שכל החומרים היבשים נמסים. ממשיכים לבשל, תוך ערבוב רצוף, כ-8 דקות, עד שהתערובת מגיעה לרתיחה ומסמיכה, והיא הופכת לשקופה ומבריקה.

- יוצקים את מחית התותים מעל לבצק. מפזרים מעל את חצאי התותים לקישוט בחופשיות. מקררים את הטארט במקרר כמה שעות.

מלית וניל:
להקציף את כל החומרים.

הגשה:
בוזקים אבקת סוכר על השוליים ומגישים עם הרבה קצפת בצד (ניתן לשמור את הטארט יומיים במקרר).

בתיאבון!
איך להכין במהירות עוף חמוץ מתוק?


הנה מתכון מהיר ונהדר לעוף חמוץ מתוק:

המצרכים:
========
500 גרם קוביות לא גדולות של חזה עוף

מצרכים לטמפורה:
==============
1/2 כוס קמח תופח

1/4 כוס מי סודה

1 ביצה

מלח ופלפל

מצרכים לרוטב:
============
2 כפות סוכר

2 כפות דבש

4 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

4 כפות מים

2 כפות מיץ לימון

1 כפית קורנפלור

1 שן שום כתושה

אופן ההכנה:
==========

1. מערבבים את כל חומרי הטמפורה עד שמתקבלת עיסה אחידה.

2. מכניסים את חזה העוף לטמפורה ומערבבים היטב.

3. מטגנים במעט שמן את חזה העוף, שתי דקות מכל צד ומניחים על צלחת בצד.

4. שמים את כל חומרי הרוטב במחבת, מבשלים עד לרתיחה, מכניסים את העוף המטוגן פנימה ומבשלים דקה נוספת.

- רצוי להגיש סמוך להכנה, אך לא חובה.

- מתאים להגשה עם אורז לבן.

בתאבון!

איך להכין יוגורט?



הנה מתכון ליוגורט בהכנה ביתית:

המצרכים:
========
5 ליטר חלב

1 גביע יוגורט ביו 3.5% שומן או גביע יוגורט 4.5% שומן


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם את החלב בסיר עד שהוא מגיע ל-90 מעלות (כמעט רתיחה), להסיר מהאש ולקרר 45 דקות.

2. להוסיף לחלב את היוגורט ולערבב היטב.

3. לסגור את הסיר עם מכסה ועל הסיר המכוסה להניח שמיכות. להמתין בין 12 ל-18 שעות. (הדבר יגרום לתהליך הגיבון כתוצאה מהתרבות החיידקים).

4. להעביר את היוגורט לבקבוקי זכוכית ולשמור במקרר.


היוגורט טוב לשימוש עד חודש מיום ההכנה.

בתיאבון!
איך להכין עוגת קוקוס לפסח?
איך לאפות את הבצק אפייה עיוורת?
מהן הוראות השימוש לכלי הבישול של ארקוסטיל?
מה אפשר לעשות מלחם שנשאר ואנחנו לא רוצים לזרוק?
איזה בלנדר כדאי לקנות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.