» «
מרק כרובית
אפשר לקבל מתכון למרק כרובית?


הנה מתכון למרק כרובית:

מצרכים:
=======
1/2 ק"ג כרובית חתוכה גס

1 בצל בינוני קצוץ

1 תפו"א בינוני חתוך לקוביות גדולות

1 כף חמאה

250 גרם גבינת שמנת 5%

8 גבעולי עירית קצוצים דק

מלח

פלפל שחור


אופן הכנה:
==========
1. לאחר שטיפה יסודית של הכרובית ותפוח האדמה, מכניסים אותם לסיר בתוספת 12-13 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך הירקות.

2. ממיסים את החמאה במחבת ומאדים את הבצל עד לשקיפות.

3. מסננים את הכרובית ותפוח האדמה ולא שופכים את מי הבישול.

4. שמים במעבד מזון את הכרובית, תפוח האדמה, הבצל והגבינה ומעבדים עד שמתקבלת תערובת חלקה.

5. מחזירים לסיר את מי הבישול והעיסה, מוסיפים מים במידת הצורך ומביאים לרתיחה.

6. מוסיפים עירית, מלח ופלפל ומגישים.

ניתן להגיש עם קרוטונים.

בתיאבון!
במיה
איך להכין במיה עם בשר בקר?



כך מכינים במיה עם בשר בקר:


המצרכים:
=======
1 ק"ג במיה

1/2 ק"ג קוביות גדולות של בשר בקר

6 עגבניות חתוכות לקוביות

1 קופסת רסק עגבניות

1 כף אבקת מרק עוף

1 כפית סוכר

מלח ופלפל



אופן ההכנה:
========
1. לחתוך מהבמיה את העוקצים, לשטוף אותה טוב ולהניח לייבוש בשמש.

2. לחמם מעט שמן בסיר שטוב ולטגן בו את הבשר עד שהוא משנה את צבעו ומשחים.

3. להוסיף לסיר את העגבניות, רסק העגבניות, המים (עד לכיסוי), לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה בערך שעתיים. התבשיל מוכן כאשר הבשר רך והרוטב מסמיך.


הערות:
=====
הגשה - מומלץ להגיש עם אורז לבן.
לאוהבים - ניתן לפורר את הבשר בתוך הבמיה בעזרת מזלג ולא להשאירו בקוביות.


בתיאבון!
עוגת שוקולד
אפשר מתכון לעוגת שוקולית בצ'יק?



הנה מתכון לעוגת שוקולד שנתנה ויוי/סיגל/שלי מפורום האוכל:

1 כוס שוקולית

1 כוס קמח תופח

1 כוס שמן

1 כוס סוכר

3 ביצים

חצי קופסה שמנת מתוקה


אופן ההכנה:
==========
הכל ביחד במיקסר או בפוד פרוססור פות, יוצקים לשתי תבניות מוארכות חד פעמיות ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות בערך חצי שעה (בחורף לוקח טיפה יותר זמן ולהעלות חום תנור קצת מעל 180).


כשהעוגה חמה אחרי האפייה מוסיפים:

100 גר" שוקולד מריר (שהומס במיקרוגל) וחצי מהשמנת שנותרה.
מערבבים ושופכים על העוגה החמה, דוקרים בקיסם שהכל יחלחל פנימה..



הערות של הגולשת יוסף 33:
אפשר חצי כוס סוכר.
אפשר שליש כוס שמן.
אפשר בתבנית עגולה אחת (יותר "חגיגי, לטעמי).
ואני משמשת בשוקו של נסטלה, יותר טעים לטעמי (במקום השוקולית - nesquik "אבקה להכנת משקה חלב בטעם שוקולד")
סלט כרובית
איך להכין סלט כרובית עם פקאן סיני?



הנה מתכון לסלט כרובית עם פקאן סיני:

המצרכים:
=======
1 ראש כרובית יפה ולבן במשקל 800 גרם

150 גרם פקאן סיני

2 כפות חומץ אורז

3 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1/2 צ'ילי אדום חריף קצוץ דק או מספר טיפות טסבקו

בצל ירוק חתוך דק (אפשרות)

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
==========
1. מפרקים את הכרובית בידיים לפרחים קטנים מאוד, שוטפים היטב ומייבשים.

2. שוברים את הפקאן הסיני ומוסיפים לכרובית.

3. מערבבים היטב את חומרי הרוטב, יוצקים על הכרובית, ממתינים חצי שעה לפחות עד שהטעמים נספגים ומגישים.

בתיאבון!

מטבח

שקשוקה
איך להכין שקשוקה קלאסית?



הנה מתכון לשקשוקה קלאסית כפי שפורסם בגיליון שף של לאישה במאי 2015:

המצרכים:
========
2-3 כפות שמן זית

2-3 כפות שיני שום סגלגל קלופות ופרוסות לעובי בינוני

700-800 גרם עגבניות חתוכות משומרות (בקופסת שימורים או בקבוק, מומלץ מתוצרת איטליה)

מלח

פלפל שחור גרוס

1/2 כפית אריסה

1/2 כפית סוכר - לא חובה

4-5 ביצים

לעיטור: כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים במחבת עמוקה על להבה גבוהה את שמן הזית. מוסיפים את השום, מנמיכים את ללהבה בינונית ומטגנים כחצי דקה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה, ומטגנים עד הזהבה קלה - בינונית.

2. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל ואריסה. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול (ייתכן שיהיה צורך בהוספת מעט סוכר בכדי לאזן את החמיצות).

3. יוצרים גומות קטנות ברוטב ויוצקים לתוכן את הביצים. מפזרים על הביצים מעט מאוד מלח ופלפל. מבשלים לפי מידת העשייה הרצויה, מסירים מהכיריים, מעטרים בכוסברה או בפטרוזיליה ומגישים מיד.

בתיאבון!
ממתקים
איך להכין ממתק משובח לצמחונים?



כך מכינים ממתק לצמחונים, שיכול להתאים לכולם, אך הערכים התזונתיים באגוזים ובתמרים יכולים להשלים חסרים אצל צמחונים:

המצרכים:
========
תמרים (בכמות הרצויה)

אגוזי מלך\שקדים (בכמות התמרים)

1 חבילת שוקולד מריר

30 גרם חמאה

מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. חוצים תמר אחד לשניים ומוציאים ממנו את הגלעין, מכניסים את האגוז מלך\שקד פנימה וסוגרים. עושים כך עם כל התמרים.

2. במיקרו ממיסים את השוקולד המריר. מכניסים לסיר קטן את החמאה, השוקולד מריר המומס והשמנת וממיסים.

3. אחרי שתערובת השוקולד מוכנה לוקחים את התמר עם האגוז וטובלים אותו בתערובת השוקולד. מניחים בעטרת נייר ושמים בצלחת הגשה או קופסה המתאימה למקרר, עושים כך עם כל התמרים.

4. מקררים במקרר כשעה ומגישים.


בתאבון!
פראנץ' טוסט
איך להכין פראנץ' טוסט?


פראנץ' טוסט הוא לחם מטוגן שניתן להכינו במספר דרכים, הנה אחת הגרסאות להכנתו:

המצרכים:
======
לחם פרוס, חלה או בריוש

ביצה טרופה

1/2 כוס חלב

1/4 כפית קינמון

2 טיפות תמצית וניל

1/2 כפית סוכר


אופן ההכנה:
========

1. טורפים את הביצה עם שאר החומרים.

2. מחממים חמאה במחבת.

3. טובלים את פרוסות החלה בתערובת החלב והביצים ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

4. מגישים חם עם מעט אבקת סוכר, סוכר או מייפל.

הערה: ניתן להעשיר את תערובת החלב והביצים בשמנת מתוקה ומי שאינו אוהב קינמון יכול לוותר עליו.
ריבת קליפות תפוזים
איך להכין ריבת קליפות תפוזים?



הנה מתכון להכנת ריבה מקליפות תפוזים:

המצרכים:
=========
2 ק"ג תפוזים למיץ (תפוזים בעלי קליפה דקה)

1 לימון

2 כוסות סוכר



אופן ההכנה:
===========
1. יש לשטוף היטב את התפוזים בסבון ומים ולייבשם.

2. במידה ורוצים לסחוט מהתפוזים את המיץ עושים זאת ושומרים את הקליפות.

3. חותכים את קליפות הלימון והתפוזים (עם הלבן) לחתיכות קטנות.

4. מניחים את כל הקליפות החתוכות בסיר וממלאים מים עד לכדי כיסוי בלבד, מוסיפים את הסוכר ומרתיחים.

5. לאחר שהנוזל הגיע לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים את הקליפות בין 20 דקות לחצי שעה עד שהן מתרככות והנוזל הופך לסירופ.

6. להעביר את הקליפות בעודן חדות לצנצנת גדולה ולסגור את המכסה.

7. מצננים את התפוזים בתוך הצנצנת ומאחסנים במקרר.


הריבה טובה כשלושה חודשים כל עוד היא נשמרת במקרר.


פויקה
על מה להקפיד בקניית פויקה?



אלו 6 הדברים עליהם יש להקפיד בקניית פויקה:

1. בדיקת סדקים דפנות - מאחר והפויקה עשוי מיציקה רבים הסיכויים שיהיו בו פגמים. חשוב לבדוק היטב שאין בו סדקים ושדפנותיו בעלות עובי אחיד.

2. חושב לבדוק שהמכסה תואם באופן מוחלט לסיר, כך שבזמן הבישול האדים לא יצאו ממנו.

3. חוזק הידית - חשוב לוודא שהידית חזקה ומסוגלת להחזיק מעמד גם בזמן הרמת סיר מלא בתבשיל.

4. גובה רגלי הפויקה - ככל שרגלי הפויקה יותר גבוהות כך קל להעמידו בין הגחלים ובנוסף הן תורמות לכך שתהיה זרימת אוויר בין הפויקה לגחלים, מה שמאפשר שליטה על רמת החום המגיעה לסיר.

5. עובי רגלי הפויקה - עדיף לבחור פויקה עם רגלים עבות, שכן הן יותר עמידות והסיכוי שהן יפגעו במשטחים שונים קטן יותר.

6. פסים חיצונים - לפסים החיצונים המופיעים על הפויקה אין השפעה על התבשיל המתבשל בו, הם נועדו לקישוט בלבד.
איך להכין בננות מטוגנות בסגנון סיני?



הנה מתכון בננות מטוגנות, בסגנון שהמסעדות הסיניות המציאו כדי להתאים לחך המערבי:

בסין עצמה מגישים לרוב פרי טרי בסוף הארוחה, מה שהולם את המטבח הסיני, המבוסס על מאכלים מהירים להכנה, שלא כמו הקינוחים המערביים, אבל המתכון הזה הוא מתכון מנצח..

מרכיבים:
======
בננות (כדאי לבחור בננות נוקשות יחסית ולא רכות).

צלחת משומנת במעט שמן (כדי לקבל את הבננות אחרי הטיגון)

חומרים לבלילה:
=============
1/2 כוס קמח תופח

1 ביצה

1 כף שמן

1 כפית סוכר

כ-1/2 כוס מים



הוראות הכנה:
============
1. ערבבו את חומרי הבלילה.

2. הוסיפו מים עד שתתקבל בלילה סמיכה יחסית, לא דלילה אבל גם לא סמיכה יותר מדי.

3. חתכו את הבננות לפרוסות עבות ואלכסוניות.

4. חממו את השמן בווק, מחבת או סיר.

5. טבלו את פרוסות הבננה בבלילה וטגנו עד שהבצק יזהיב (לא לתת לו להשחים כי הם יהפכו מרירים!)

6. הוציאו, סננו מהשמן והניחו בצלחת המשומנת.

7. הגישו בליווי סירופ מייפל ואפשר להוסיף גם כדור של גלידת וניל.
איך לבחור מדיח כלים למטבח?


בבחירת מדיח חשובים הדברים הבאים:

1. קיבולת מספיקה (לרוב המדיחים הרחבים קיבולת של 12 מערכות כלים).

2. מקבל צלחות גדולות (יש מדיחים שצלחות גדולות פשוט לא יכולות להיכנס לתוכם).

3. פשטות הפעלה.

4. שקט בהפעלה (עד עוצמת רעש של 50dB).

5. תו תקן ישראלי (1326).

6. מודולריות ויכולת שינוי התכנון הפנימי כולל גובה המגרות והסלסלות.

7. התאמה למקום במטבח ולעיצוב שלו.

8. אחריות ממושכת ככל האפשר.

9. גב של יבואן ויצרן מוכרים ואמינים.

10. במידה ויש לו תכניות החוסכות בחשמל ומים, עדיף להשקיע במדיח יקר מעט יותר ולכסות מהר מאד את ההפרש בחסכון לשנים (צריכת מדיח נורמלית היא בין 18 ל-22 ליטר מים למחזור הדחה ו-1 קילוואט שעה חשמל).

11. טיימר להדחה בשעות הלילה הוא תכונה מומלצת למי שרוצה שקט במטבח.

12. המדיח הטוב ביותר הוא זה שיש עליו שלושה ציוני A - לנקיון, צריכת אנרגיה וייבוש.

13. למדיח פשוט וזול במיוחד ודאו שהציפוי הפנימי של המדיח הוא מנירוסטה ולא דמוי נירוסטה.

14. שיש לו מסנן המונע סתימות בניקוז המים.

15. מערכת מסננים צפופה - כך תופחת כמות הלכלוך שתכנס למערכת המדיח.

16. זמן השרייה ארוך - יעיל לניקוי הכלים וחסכוני במים.

17. ודאו כמה תכניות יש למדיח, גם כאלה המאפשרות הדחה קצרה למעט כלים.

18. ודאו קיומו של מנגנון הגנה להצפה. מנגנון כזה עוצר את פעולת המדיח בשעת הצורך.

19. בדקו שיש נוריות חיווי, הדולקות כשיש צורך בחומר הברקה ובמלח למדיח.

20. בדקו את האפשרות "לשחק" עם החלוקה הפנימית בתוך המדיח, כך שתוכלו להכניס כלים גדולים.
איך לבחור קולט אדים?



לבחירת קולט אדים הקפידו על הדברים הבאים:

1. פונקציונליות - ישנם קולטי אדים שמוציאים את האוויר החוצה, ובהם יש לקדוח פתח בקיר חיצוני. סוג מקביל הוא קולט אדים שממוקם במטבח שאין לו קיר חיצוני ויפעל באמצעות מיחזור האוויר הקיים וסינון שלו. לבעלי מטבחים גדולים, יש גם קולט אדים תחתון (קולט בילט-אין), שהמפוח והמנוע שלו מותקנים בארונות המטבח התחתונים. ויש גם קולט ארובה שמותקן מעל כיריים שאין מעליהן ארון מטבח, כמו קולט אי, שתלוי מהתקרה ויורד מעל הכיריים.

2. גודל - רוחב הקולט צריך להיות במידות הכיריים או רחב מהן. לעולם לא יהיה הקולט קטן יותר מהכיריים שתחתיו.

3. גובה - המרחק הרצוי בין הכיריים לקולט האדים הוא 60-80 ס"מ בערך. הקפידו על קולט אדים שניתן לכיוונון גובה על ידיכם. הקולט טלסקופי יאפשר לכם שינוי גובה, למשך זמן הבישול, ואז - החזרה לגובה הרגיל.

4. יופי - קולט אדים לא רק מסנן. גם העיצוב שלו, הוא שהופך אותו לאלמנט עיצובי במטבח. יותר מעוצב הוא יקר יותר.

5. צבע - אמנם כתמים יותר בולטים על קולטים מנירוסטה מבריקה וזכוכית, אבל הם יפים יותר, מקולטים בגוונים כמו לבן ושחור. החליטו אתם לגבי מידת העבדות שלכם את נקיון והברקת הקולט או התפשרות על פחות ברק ושמירה על שפיות התחזוקה והנקיונות במטבח.

6. עוצמת השאיבה - חישוב עוצמת השאיבה הוא פי עד 15 ממידות המטבח. לדוגמה: אם נפח המטבח הוא 50 מ"ק (נפח, לא שטח!), נבחר בעוצמת שאיבה של בין 500 ל-750 ממק"ש + עוד 100 (כי היצרנים מפריזים בעוצמת השאיבה המדווחת שלהם). במהלך הבישול, הקולט ישאב את האוויר במטבח בין 10 ל-15 פעמים בשעה.

7. עוצמת הלחץ - לחץ בסביבות 350 פסקל יספיק לצינור הולכה לא ארוך. במקרה של צינור ארוך או מפותל תהיה נפילת לחץ וכדאי לבחור קולט עם לחץ גדול יותר.

8. מסננים - על אף שזה יוצא יקר יותר, קנו קולט אדים עם מסננים חד-פעמיים, שיעשו את העבודה טוב יותר ולאורך זמן, מקולט רב-פעמי, שמחייב ניקוי ושיעילותו הולכת ופוחתת עם הזמן.

9. שקט - שקולט האדים יהיה שקט. קולט אדים בעוצמה של 50 דציבל ומטה נחשב שקט.

10. תאורה - ברוב קולטי האדים יש נורות. מהרבה בחינות, עדיפות הנורות הרגילות על נורות הלוגן.
איך להכין עוגת שוקולד נהדרת?


הנה מתכון של עוגת שוקולד נהדרת:

מצרכים:
=======
200 גרם חמאה

2 כוסות סוכר

4 ביצים מופרדות

3 כפות גדושות קקאו

3/4 כוס מים רותחים מעורבבים עם כפית קפה נמס

1.5 כוסות קמח תופח


מצרכים לציפוי:
===========
100 גרם שוקולד מריר

2 כפות חלב

2 כפות מים

2 כפות סוכר

50 גרם חמאה


אופן ההכנה:
==========
1. לחמם תנור ל-180 מעלות

2. להקציף את החמאה עם כוס סוכר אחת עד קבלת תערובת אוורירית

3. להוסיף לתערובת בעודה במיקסר את החלבונים ולערבב היטב.

4. להוסיף את הקקאו והקפה, לערבב לתערובת אחידה ולהוסיף את הקמח. מערבבים עד שהוא נטמע לחלוטין, אך יש להיזהר לא להקציף יותר מדי.

5. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצץ יציב ואוורירי.

6. לקפל את הקצף לתערובת השוקולד ומוזגים לתבנית משומנת בקוטר 26 ס"מ. אופים 40-45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי לאחר נעיצה.

7. ממסים בסיר קטן על הגז שוקולד מים, חלב וסוכר עד להמסה. מכבים את האש ומערבבים פנימה את החמאה עד שהיא נמסה לחלוטין ושופכים את קרם השוקולד על העוגה.
איך להכין עוגת בננות שוקולד צי'פס של לחם ארז?



להכין עוגת בננות שוקולד צי'פס (של "לחם ארז") הכינו את החומרים הבאים:

2 תבניות אינגליש קייק 35 ס"מ

150 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

4 ביצים

2.5 כוסות קמח

1/4 כפית קינמון

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפיה

1.5 כוסות רסק מבננות צהובות

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:
=========
1. מחממים תנור ל180 מעלות.

2. במיקסר מקציפים את החמאה עם סוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה עם לקבלת תערובת קרמית.

3. בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת הביצים.

4. מערבלים כ-2 דקות ומוסיפים בננה ושוקולד.

5. יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים כ-35 דקות או עד למבחן הקיסם.
איך להכין עוגת אגוזים כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת אגוזים כשרה לפסח:

המצרכים:
========
100 גרם אגוזי לוז קלופים

50 גרם אגוזי המלך קלופים

25 גרם אגוזי שקד לבנים קלופים

3 חלמונים

3 חלבונים

100 גרם אבקת קקאו

150 גרם סוכר

1 כף חמאה

1 כף קמח מצה

אופן ההכנה:
===========
1. קולים קלות (אפשר במחבת) את האגוזים והשקדים (להקפיד שלא ישחימו).

2. טוחנים אותם דק במעבד מזון (מוסיפים סוכר בהדרגה), מעבירים את התערובת לקערה.

3. מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את החלמונים ומערבבים.

4. מקציפים את החלבונים היטב עד לקבלת קצף יציב ומוסיפים אותם לתערובת.

5. משמנים בחמאה תבנית קפיצית (24 או 26), מוסיפים לתבנית המשומנת את הקמח מצה (מנערים עד שהקמח מצה יצפה את החמאה), מעבירים את התערובת לתבנית ואופים חצי שעה על חום של 150 מעלות.

בתאבון (:
מהן הוראות השימוש לכלי הבישול של ארקוסטיל?


הנה הוראות השימוש של כלי ארקוסטיל כפי שכתוב בחוברת המצורפת לסירים בעת קנייתם:

1. לפני השימוש הראשון: שיטפו את הכלי במים, יבשו אותו ומירחו שיכבה עדינה של שמן על משטח ה-NON-STICK. לאחר כ-3 דקות ניתן לשטוף את השמן מהכלי ולנגבו.

2. אין להניח את הכלי על להבה עם קוטר גדול משל התחתית. הדבר מביא לבזבוז באנרגיה ולפגיעה באחידות פיזור החום.

3. איכותם הגבוהה של הכלים מאפשרת לחסוך ולהשתמש בחום נמוך עד בינוני. אין צורך, ואף לא מומלץ, להשתמש באש גבוהה.

4. אין לחמם כלי כלשהו כשהוא ריק ממזון או נוזלים.

5. אין להשאיר סיר בתהליך בישול ללא השגחה.

6. אין לחתוך בתוך הכלי.

7. אין להשתמש בכפות/מזלגות בישול מחומר מתכתי - דבר העלול לפגוע במשטח הפנימי.
איך להכין טראפלס קפה-ברנדי?



הנה מתכון להכנת טראפלס קפה-ברנדי:


המצרכים:
=======
450 גרם שוקולד מריר 70%

250 מיל' שמנת מתוקה (חבילה אחת)

2 כפות נס קפה

1/3 כוס ברנדי

אבקת סוכר


אופן ההכנה:
=======

1. להניח את השוקולד בקערה, שבור לקוביות.

2. לחמם שמנת עד התחלת רתיחה ולמזוג אותה על השוקולד, להוסיף נס קפה וברנדי ולערבב היטב עד קבלת קרם אחיד.

3. ליצור מהעיסה כדורים קטנים ולצפות אותם באבקת סוכר שעורבבה בנס קפה.



הערה: לפני ציפוי הכדורים באבקת הסוכר ניתן להכניס אותם למקפיא ל-20-30 דקות, דבר שיקל על מלאכת הציפוי.

בתיאבון!


איך להכין עוגת גבינה אפויה?



כדי להכין עוגות גבינה אפויות עשו כך:

חומרים:
=======
2 וחצי גביעי גבינה לבנה 5%

1 גביע אשל או שמנת חמוצה

4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים

1 פודינג אינסטנט (וניל)

חצי כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

לציפוי:
====
1 מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס חלב

1 שקית סוכר-וניל


הוראות הכנה:
===========
מערבבים את הגבינה, אשל, חצי מהפודינג, סוכר וקורנפלור.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף, ומקפלים לתערובת הגבינה.

שמים בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגה תזהיב.

מצננים.


לציפוי:
=======
מקציפים את השמנת עם חצי הנותר של הפודינג, החלב והסוכר וניל עד שמתקבלת קצפת סמיכה. מורחים על העוגה.

עדיפות לתבנית עגולה, נראה מדהים, וטעים.
איך להכין בצק שמרים לאוזני המן?



הנה מתכון של מיקי שמו לבצק שמרים להכנת אוזני המן:

המצרכים:
=======
560 גרם קמח רגיל מנופה (4 כוסות)

300 גרם חמאה רכה (או מחמאה)

120 גרם אבקת סוכר

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב או מים

2 ביצים XL

גרידה מחצי לימון

50 גרם שמרים יבשים

1 כפית מלח

2 כפיות תמצית וניל איכותית


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב במיקסר עם וו לישה את כל החומרים מלבד השמרים כחמש דקות במהירות אטית - בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.

2. להוסיף את השמרים וללוש עוד דקה.

3. לעטוף בניילון ולקרר שעה במקרר לפני השימוש.

4. להכנת אוזני ההמן מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ בעזרת כוס, מניחים מהמלית במרכז העיגול, מברישים בביצה מסביב למלית וסוגרים משלוש פינות לצורת אוזן המן. מהדקים היטב, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ ומברישים את כל בביצה. מניחים 3/4 שעה (הבצק כמעט ואינו תופח) ואופים ב-190 מעלות, רבע שעה או עד להזהבה קלה.
איך להכין עוגת דבש תמרים כוסמת טבעונית?


הנה מתכון לעוגת דבש תמרים כוסמת המתאימה לתבניות אינגליש-קייק גדולה:

מצרכים:
======
250 גרם כוסמת

450 גרם תמרים מגולענים

1 בננה

75 סמ"ק טחינה (100 גרם)

100 גרם מים

3/4 כפית סודה לשתייה

1.5 כפיות קינמון

2 כדורי פלפל אנגלי כתושים


אופן הכנה:
========
- להשרות את הכוסמת ללילה ולסנן. לטחון במג'ימיקס.

- לטחון את הקינמון עם הפלפל האנגלי, להוסיף את הסודה.

- לאדות את התמרים למשך 4 דקות כדי לרכך אותם (אפשר לרסס במעט מים ולהכניס לשתי דקות למיקרו).

- להוסיף את כל המרכיבים ולטחון במג'ימיקס עד קבלת עיסה אחידה.

- לאפות ב-170 מעלות ל-50 דקות.

בתיאבון!
איך להכין עוגת פרג לימון טבעונית?


הנה מתכון לעוגת פרג לימון לתבנית אנגלית:

מצרכים:
=======
2 כוסות קמח (280 גרם)

2/3 כוס סוכר (140 גרם)

1/2-3/4 כוס פרג טחון (70-105 גרם)

1 כף אבקת אפייה (שקית - 10 גרם)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

3/4 כוס חלב סויה (180 גרם)

1/3 כוס שמן (75 גרם)

100 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

מעדן אלפרו ווניל

1/4 כוס מיץ לימון (60 גרם)

2 כפות גרידת לימון (גרידה מהלימונים שעשינו מהם מיץ)

2 כפיות תמצית וניל


ציפוי שוקולד:
==========
50 גרם חלב סויה

100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרים יבשים לחוד, רטובים לחוד, ולאחד רק לפני ההכנסה לתנור.

2. 180 מעלות, כארבעים דקות.

3. לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, להכין את הציפוי: לחמם את החל"ס ואז להוסיף את השוקולד. לחכות דקה ואז לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת מבריקה.

הערות:
======
- אפשר להחליף את מיץ הלימון והחל"ס או המים, במיץ תפוזים.

- אפשר להוסיף עד כוס קוקוס.

- אפשר להחליף עד כוס קמח בכוס קמח שקדים
איך להכין סנדביץ' טעים? יש רעיונות?
איך להכין עוגת שמנת לימונית?
איך להכין עוגת גבינה עם פירורים וללא אפיה?
איך להכין מרק לקוסקוס?
איך להכין קדירת בשר במיה ועגבניות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.