» «
גרידת לימון
איך לדאוג שתמיד תהייה בבית גרידת לימון?


בכל פעם שאני צריכה להכין עוגה שמכילה קצת קליפת לימון מגוררת, אני תמיד מגלה שדווקא אז אין לי לימון בבית. כמה פעמים רצתי לירקן במיוחד בשביל לקנות לימון אחד ואז לגרד רק חצי ממנו בשביל המתכון...
יום אחד החלטתי שלימון אחד לא שווה ריצה לירקן. מה עשיתי? פשוט מאוד - בכל פעם שהיו לי לימונים בבית, שמרתי אותם יפים וצהבהבים/ירקרקים במקרר, וכשהייתי צריכה לעשות איתם משהו (לסחוט, לגרד או להשתמש בתרופות סבתא שונות) - גירדתי מהן את הקליפה ושמתי בפריזר. הרי ברגע שמשתמשים בו הוא לא חייב להיראות הכי יפה בעולם... וככה, בפריזר שלי יש שקיות אטומות עם גרידת לימון (והכל אותו דבר לגבי גרידת תפוז, כמובן). בפעם הבאה שאצטרך קליפת לימון מגורדת, אני כבר לא רצה לירקן - פשוט ניגשת לפריזר!
שקשוקה
איך להכין שקשוקת פלפלים קלויים ועגבניות שרי?



הנה מתכון לשקשוקת פלפלים קלויים ועגבניות שרי כפי שפורסם בעיתון לאשה ביוני 2015:

המצרכים ל- 2-3 מנות:
=================
4 פלפלים בצבעים שונים

5 כפות שמן זית

מלח (מומלץ אטלנטי)

פלפל שחור גרוס גס

25-30 עגבניות שרי עסיסיות

4-5 ביצים

אפשרות לעיטור: עירית טרייה גזורה או קצוצה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. חותכים את הפלפלים לרבעים או לשמיניות ומניחים בשכבה אחת בתבנית. מזלפים 2-3 כפות שמן זית, בוזקים מלח ופלפל ואופים 25-30 דקות (אחרי 20 דקות אפשר להפוך אותם בעזרת מלקחיים), עד להופעת סימני צריבה. מוציאים ומניחים בצד.

3. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עמוקה או סיר רחב על להבה גבוהה. מוסיפים את עגבניות השרי (זהירות, השמן מתיז!), ממתינים 2 דקות ומטלטלים את המחבת, כדי להפוך את העגבניות. ממתינים דקה נוספת. מועכים את העגבניות בעודן מתבשלות (מומלץ בעזרת ממעך של פירה). מנמיכים את הלהבה לנמוכה, מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הפלפלים.

4. יוצרים גומות ברוטב ושוברים ביצה לתוך כך גומה. בוזקים מעט מלח ופלפל על הביצים בלבד ומבשלים עד למידת העשייה הרצויה.

5. מסירים מהכיריים, מפזרים עירית ומגישים.

בתיאבון!

מטבח
מהם סוגי מבני המטבחים הנפוצים ביותר?



אלו הסוגים הנפוצים של מטבחים:

1. מטבח פתוח - מטבח הפתוח אל הסלון או חלל אחר בבית.

2. מטבח סגור - מטבח המופרד מחלל הבית ומהווה יחידה נפרדת.

3. מטבח סגור חלקית - מטבח שאינו פתוח או סגור לחלוטין ולנמצא בו יש קשר עין עם הנמצאים בחלל הסמוך.

4. מטבח ישר - הוא מטבח אשר מותקן לאורך קיר אחד בלבד, מעניק מראה נקי, במטבחים גדולים לא תמיד נח ללכת מקצה אחד לשני.

5. מטבח מקביל - מטבח בו הארונות ניצבים מול הקו הישר בו ניצב המטבח.

6. מטבח בצורת ר - מטבח שמיקומו הוא על שני קירות הניצבים זה לזה ונוצרת ביניהם פינה.

7. מטבח בצורת ח - מטבח הממוקם על שלושה קירות ויש בו שתי פינות. במטבחי ח גדולים ניתן למקם במרכז אי עבודה.
פשטידת בצל
איך להכין פשטידת בצל פרווה מעולה?



החומרים:
========
4 בצלים בינוניים קצוצים

חצי כוס שמן (לא זית)

חצי כוס מים

2 ביצים

1 כוס קמח תופח

50 גר' מיונז

מלח פילפל לבן לפי הטעם

אפשר קצת מיורן יבש (ממש לא הכרחי)

ההכנה:
======
לערבב הכל ביחד, לאפות בתנור בתבנית בינונית חצי שעה עד 40 דקות, לשים לב שלא נשרף מלמעלה. מציאים מהתנור ונותנים לה לעמוד קצת לפני ההגשה.
ניתן להחליף חלק מהבצל הלבן עם בצל ירוק- גם יוצא מעולה.


*הערה של נועה - לפשטידה חלבית מחליפים מיונז בגבינה- מה שיש במקרר (50 גר') יוצא מעולה לא פחות.

מטבח

עוף חמוץ מתוק
איך להכין במהירות עוף חמוץ מתוק?


הנה מתכון מהיר ונהדר לעוף חמוץ מתוק:

המצרכים:
========
500 גרם קוביות לא גדולות של חזה עוף

מצרכים לטמפורה:
==============
1/2 כוס קמח תופח

1/4 כוס מי סודה

1 ביצה

מלח ופלפל

מצרכים לרוטב:
============
2 כפות סוכר

2 כפות דבש

4 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

4 כפות מים

2 כפות מיץ לימון

1 כפית קורנפלור

1 שן שום כתושה

אופן ההכנה:
==========

1. מערבבים את כל חומרי הטמפורה עד שמתקבלת עיסה אחידה.

2. מכניסים את חזה העוף לטמפורה ומערבבים היטב.

3. מטגנים במעט שמן את חזה העוף, שתי דקות מכל צד ומניחים על צלחת בצד.

4. שמים את כל חומרי הרוטב במחבת, מבשלים עד לרתיחה, מכניסים את העוף המטוגן פנימה ומבשלים דקה נוספת.

- רצוי להגיש סמוך להכנה, אך לא חובה.

- מתאים להגשה עם אורז לבן.

בתאבון!

המבורגר
אפשר מתכון מהיר להמבורגר לא יקר?


הנה מתכון להמבורגר טוב, יותר זול מג'אנק פוד ובריא הרבה יותר ממנו:

1. ערבבו היטב לתערובת את המרכיבים הבאים:

חצי קילו בשר בקר טחון (או עוף, לנמנעים מבשר אדום)

חצי כוס מי סודה

בצל קצוץ

פטרוזיליה

פלפל לבן טחון

מעט מלח, לפי הטעם

2. הכינו כדורים ושטחו אותם להמבורגר בעובי של 7-8 מ"מ

3. חממו במחבת (רצוי מחבת ברזל) מעט שמן

4. הכניסו את ההמבורגרים לצליה של 2 דקות מכל צד וזהו (לא כדאי יותר - שיישארו עסיסיים ובריאים יותר).


איך להגיש:
=========

1. הכניסו לתוך לחמניה ומרחו עליהם, לפי הטעם והבריאות, מעט קטשופ, מיונז וחרדל.

2. הוסיפו פרוסה של עגבניה וחתיכת חסה.


בתיאבון!
מתכונים
איך להכין רולדות ריבה ואגוזים?


הנה בצק מעולה להכנת מאפים מלוחים, פשטידות ורולדות מתוקות. קל ומהיר להכנה - בוחשים וזהו. טוב להשהותו כשעה במקרר לפני השימוש והוא מצוין להקפאה: מחולק ל- 3 גלילים עטוף היטב, ולהפשיר בעת הצורך כשמתחשק להכין מאפה מתוק או מלוח. ניתן לשמור במקרר עטוף ל- 3-4 ימים.

המצרכים:
=======
1 שמנת חמוצה

1 קמח תופח קטן

1 מרגרינה (עדיף מחמאה - מרגרינה בטעם חמאה)

מערבבים וזהו, אפשר גם במערבל או במעבד מזון.

כמות ל- 3 גלילות או בסיס מאפה ל- 2 תבניות בגודל 20/30 ס"מ.

* בכל גלילה למרוח בנדיבות ריבה ולפזר מעל אגוזים קצוצים גס.
אפשר לגוון ולמרוח את אחת הגלילות בממרח תמרים + אגוזים קצוצים.

אפייה ב- 180 מעלות עד להשחמה כ- 25 דקות.

* אפשר להכין ממחצית כמות הבצק מאפה מלוח: "בית לזית" כמו שהכנת, אני קוראת להם "כדורי זיתים" (מבישולה), ומגוונת ומוסיפה לבצק בשלב ההתחלתי תבלין זעתר בנדיבות והבצק מקבל טעם וגוון מיוחד.

* שדרוג הבצק והכנת בצק ח"שק, להחליף את אותה כמות מרגרינה בחמאה.
פראנץ' טוסט
איך להכין פראנץ' טוסט?


פראנץ' טוסט הוא לחם מטוגן שניתן להכינו במספר דרכים, הנה אחת הגרסאות להכנתו:

המצרכים:
======
לחם פרוס, חלה או בריוש

ביצה טרופה

1/2 כוס חלב

1/4 כפית קינמון

2 טיפות תמצית וניל

1/2 כפית סוכר


אופן ההכנה:
========

1. טורפים את הביצה עם שאר החומרים.

2. מחממים חמאה במחבת.

3. טובלים את פרוסות החלה בתערובת החלב והביצים ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים.

4. מגישים חם עם מעט אבקת סוכר, סוכר או מייפל.

הערה: ניתן להעשיר את תערובת החלב והביצים בשמנת מתוקה ומי שאינו אוהב קינמון יכול לוותר עליו.


קציצות
איך להכין קציצות קינואה עם עדשים וסלק?


הנה מתכון להכנת קציצות קינואה עם עדשים וסלק:


המצרכים:
======
1 כוס קינואה לבנה

1/2 כוס עדשים אדומות (לא שטופות)

2.5 כוסות מים

1 סלק בינוני, מקולף ומרוסק דק במגררת או במעבד מזון

2 כפות טחינה גולמית

1 כף שמן זית

1-2 שיני שום כתושות או לפי הטעם

מלח, פלפל, כורכום, כמון

אם מטגנים – מעט שמן לטיגון

אם אופים – מעט שמן זית או שמן אחר


אופן ההכנה:
===========
1. מכניסים לסיר קינואה, עדשים ומים. כשהתערובת רותחת, מבליעים בעזרת כף את הקצף פנימה, מחלישים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כ-20 דקות, עד שהמים נספגים והעדשים והקינואה רכות. מצננים.

2. מוסיפים לתערובת את יתר המרכיבים (פרט לשמן שנועד לטיגון או לאפייה) ומערבבים היטב. טועמים לבדוק את התיבול.

3. מכאן אפשר להחליט אם לטגן או לאפות:
טיגון: מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי נגד הדבקה. יוצרים כדורים בגודל של אגוז מלך, משטחים אותם ומטגנים טיגון קצר משני הצדדים. החלק החיצוני צריך להיות זהוב ופריך והתוך רך.
אפייה: מברישים תבנית בשמן. יוצרים קציצות שטוחות ומניחים על התבנית ומברישים בשמן מלמעלה. אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה, כ-20 דקות. הופכים ואופים עוד כמה דקות עד להזהבת הצד השני.

4. גיוונים: מי שלא אוהב סלק יכול להמיר אותו בכמות מקבילה של גזר, סלרי, שורש פטרוזיליה או להשתמש בתערובת שורשים. ניתן להוסיף לתערובת בצל מטוגן.

בתיאבון!

קרדיט לשחר שילוח
איך להכין סלט זוקיני ועוף?



הנה מתכון להכנת סלט זוקיני ועוף:

מצרכים:
=======
1/4 כוס + 1 כף שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון

4 זוקיני קטנים חתוכים בפרוסות של עיגולים

1 כף חומץ בלסמי

1 חזה עוף (פרפר) משוטח וחצוי

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה: 20 עלי נענע קטנים ו-3/4 כוס אגוזי פקאן


אופן ההכנה:
===========

1. להשרות את הזוקיני ברבע כוס שמן זית ומיץ לימון בתוך קערה, להוסיף מלח ופלפל ולהשרות עשר דקות.

2. בזמן השריית הזוקיני יש למרוח את חזה העוף בכף שמן זית וחומץ בלסמי, להמליח ולפלפל ולטגן במחבת גדולה 3-4 דקות מכל צד.

3. לפרוס את חזה העוף לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, להוסיף לזוקיני ומערבבים.

4. לטעום ולתקן תיבול.

5. לפזר אגוזי פקאן ונענע ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין קוקטייל תותים?


הנה מתכון להכנת קוקטייל תותים (עבור ארבע מנות):

המצרכים:
========
8 תותים מעוכים

6 כפות מים רותחים

6 כפות סוכר

8 כפיות גראנד מרנייה (ליקר תפוזים)

16 כפות וודקה

2 ענפי רוזמרין

6 כפות מיץ לימון או ליים סחוט

מספר טיפות של יין מבעבע (לפי הטעם)

אופן ההכנה:
==========
1. יש להמס את הסוכר במים רותחים ולצנן.

2. לערבב בצנצנת אטומה או בשייקר את התותים, סירופ הסוכר וכל שאר המרכיבים.

3. מוסיפים קרח ומנערים.

4. לסנן את הנוזל המתקבל לתוך כוסות קוקטייל, להוסיף יין מבעבע ולהגיש מיד.

לרוויה!
איך להכין עוגת בננות ואגוזים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת בננות ואגוזים טבעונית:

החומרים לשתי תבניות אינגליש קייק:
============================
125 גרם מחמאה רכה, חתוכה לקוביות

3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר

1/3 כוס 70 (גרם) סוכר לבן

1 כוס ועוד 2 כפות חלב סויה (270 גרם)

3/4 כוס רסק בננה (שתי בננות בינוניות, בשלות מאוד, מרוסקות במזלג)

180 גרם רסק תפוחים (3 תפוחים בינוניים)

1/4 כוס 50) גרם) שמן צמחי

1 כפית תמצית וניל טהור

3.5 כוסות 370) גרם) קמח

1.5 כפיות אבקת סודה לשתייה (7 גרם)

1/3 כפית מלח

⅓1 כוס 150) גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס

אופן ההכנה:
==========
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות).

- מנפים את הקמח, אבקת הסודה והמלח לקערה גדולה.

- בקערה בינונית אחרת מערבבים את החלב עם רסק הבננה והתפוחים. מוסיפים את השמן והווניל ומניחים בצד.

- בקערת מיקסר שמים את החמאה עם שני סוגי הסוכר ומקציפים במהירות בינונית בעזרת הוו השטוח, עד לקבלת תערובת תפוחה וקלילה.

- במהירות נמוכה מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח (בשלוש פעמים) עם תערובת הבננה (בשתי פעמים) כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח (חשוב שהתערובת תתאחד היטב ולכן יש להקפיד לנקות את הדפנות לפני כל הוספה (לבסוף מקפלים פנימה כוס אגוזים קצוצים (שומרים את ⅓ כוס האגוזים הנותרת לקישוט מעל).

- מחלקים את התערובת בין שתי תבניות אינגליש קייק משומנות באורך 22 ס"מ ומיישרים.

- מפזרים מעל פני העוגות את ⅓ כוס האגוזים הנותרת ואופים כ35- דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.

הערות:
=======
אפשר להחליף את החלב במים. החלב מוסיף רכות לעוגה.

בתיאבון!
איך לנקות את טוחן האשפה?


טוחן האשפה עלול לסבול מבעיות אבנית עקב כמויות המין הרבות שעוברות דרכו, לכן מומלץ לבצע אחת לחודש את הטיפול הבא:

1. פזרו סודה לשתייה על הטוחן ומעל שפכו חומץ לבן בנדיבות. הניחו לתערובת זו לבעבע כעשר דקות.

2. שטפו היטב במים חמים.

3. שימו בתוך הטוחן מספר קוביות קרח והפעילו אותו, הדבר ישחיז את סכיניו ויאריך את חייו.

4. בסדרות של ניגא אבולושיין תוכלו להסיר את ראש הטוחן ולהכניסו למדיח הכלים ובינתיים לנגב את מטלית את שפת הטוחן (כמובן כשאינו פועל!)

5. טחינת חתיכות של תפוזים ולימונים יסייעו בהפגת ריחות רעים מהטוחן.

6. טחינת פירות עם גלעין קשה או עצמות יגרמו לניקוי יסודי.
איך להכין מרק עדשים ירוקות, תפוחי אדמה, בטטה ודלעת?



הנה מתכון למרק ירקות עם בטטה, תפוחי אדמה ודלעת:

מצרכים לשש מנות או קצת יותר:
========================
בצל גדול קצוץ

3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות

2 בטטות בינוניות חתוכות לפרוסות עבות חצויות (חצי ירח)

200 גרם דלעת חתוכה לקוביות (ניתן להחליף את הדלעת בבטטה נוספת)

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות

מיץ מחצי לימון קטן

שמן חמניות

עד ליטר וחצי מים רותחים

תבלינים: 2 כפיות קארי צהוב, 1 כפית שטוחה כורכום, 3-4 כפיות שטוחות מלח, כפית שטוחה פלפל שחור, כפית שטוחה פפריקה מתוקה, כפית שטוחה פפריקה חריפה, קמצוץ תבלין לפיצה או תבלין לצ'יפס (לא חובה), רבע כפית חוואייג' למרק (לא חובה).

אופן ההכנה:
==========
1. בסיר גדול על להבה בינונית מחממים 4 כפות שמן.

2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומכסים את הסיר למשך שתי דקות עד לאידוי.

3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים במשך דקה. נדרשת זהירות לא לשרוף את התבלינים.

4. מוסיפים את הירקות החתוכים ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומכסים את הסיר עד לריכוך ואידוי חלקי של הירקות (כ 3-4 דקות).

5. מוסיפים את העדשים הירוקות ואת מיץ הלימון ומערבבים, מכסים את הסיר ל-3 דקות נוספות.

6. מערבבים ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הירקות והעדשים.

7. מביאים לרתיחה 15 דקות ואז מעבירים לגז קטן לעוד 20 דקות.

בתיאבון!
איך להכין מרק כתום?



הנה מתכון למרק כתום:

המצרכים עבור ארבע מנות:
===================
1 בצל

1 כרישה

1.5 בטטה

1.5 גזר

300 גרם דלעת

1 שורש ג'ינג'ר טרי

1 כפית שמן זית

1 כף גרעיני חמנייה

חופן עירית קצוצה

מלח ופלפל

10 כוסות מים


אופן ההכנה:
=========
1. חותכים את כל הירקות בצורה גסה

2. מכניסים לסיר את כל הירקות החתוכים ומאדים במשך חמש דקות

3. מוסיפים את הג'ינג'ר, המים, המלח והפלפל ומבשלים ארבעים דקות.

4. טוחנים את המרק בעזרת מיקסר אצבע או מעבד מזון ומחזירים לסיר דרך מסננת.

5. מבשלים עשר דקות נוספות ומסירים מהאש.

6. מגישים את המרק מעוטר בגרעיני חמנייה ועירית קצוצה.

בתיאבון!
איך להכין סלט פלפלים קלויים?


כך תכינו סלט קר של פלפלים קלויים, תוספת צבעונית וטעימה לכל ארוחה:


מצרכים:
========
8-10 פלפלים מכל הצבעים (ירוק, צהוב, אדום)

14/-1/2 כוס שמן זית

1/4 - 1/2 כוס חומץ

מלח ופלפל

4-5 שיני שום פרוסות

אפשרי מעט עלי בזיליקום


אופן ההכנה:
===========
1. לשטוף ולנגב את הפלפלים

2. לפרוס על תבנית ניר אפייה ולהניח בה את הפלפלים (ניתן לטפטף עליהם מעט שמן בשלב זה, אך לא חובה).

3. להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות).

4. מפעם לפעם להפוך את הפלפלים ולהוציאם מהתנור כאשר מתחילים להכרך קלות ולאבד מנפחם.

5. להכניס את הפלפלים לשתי שקות ניילון, לקשור ולהניח על צלחת.

6. לאחר שמתקררים, כך שניתן לגעת בהם, להוציא את הפלפלים מהשקיות, לנקות אותם מגרעינים, ללא מגע מים ולקלף מהם את הקליפה.

7. להניח את הפלפלים בכלי הגשה או בקופסא, כאשר הם חתוכים לרצועות בעובי בינוני.

8. לערבב היטב את כל חומרי הרוטב ולצקת מעל הפלפלים.

9. להגיש קר.

בתיאבון!
איך להכין בצק עוגיות בסיסי?



הנה מתכון לבצק בסיסי נפלא לעוגיות:


המצרכים:
=======
2 וחצי כוסות קמח

1 כף אבקת אפיה

1 כפית תמצית וניל

חצי כפית מלח

200 גרם חמאה (אפשרי גם מלוחה)

1 כוס סוכר חום

רבע כוס סוכר לבן

2 ביצים גדולות


אופן ההכנה:
===========
1. לרכך את החמאה ולעבד אותה במיקסר או מעבד מזון עם שני סוגי הסוכר.

2. להוסיף תמצית וניל וביצים ואחריהם את אבקת האפייה והקמח.

3. להניח במקרר לפחות חצי שעה, ניתן גם מספר ימים.

4. לחמם תנור ל-180 מעלות ולהכין תבנית מרופדת בניר אפיה.

5. לפני שמכניסים לתנור להוסיף לבצק את התוספת שנבחרה ללוש היטב.

6. להניח על התבנית כפות גדושות מהבצק ולהכניס לתנור.

7. לאפות כ-20 דקות עד להזהבה.

8. להוציא מהתנור ולקרר מעט לפני ההגשה.


ניתן להוסיף להרכב שתי כוסות של תוספות כיד הדימיון הטובה עליכם (צימוקים, אגוזים, שקדים, סוכריות, קוקולד-צ'יפס, פירות יבשים ועוד...).


איך להכין עוגת חלבה טבעונית?



הנה מתכון של מאשה לעוגת חלבה טבעונית תבנית אינגליש-קייק גדולה או לתבנית אינגילשקייק קטנה + 6 מאפינס:

חומרים רטובים:
===========
לערבב במיקסר, במעבד מזון או ביד:

100 גרם רסק תפוחי עץ

1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם, 3 תפוזים בינוניים עם הציפה)

1 כוס סוכר חום (180 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

1/2 כוס טחינה (160 גרם)

1/4 כוס סילאן תמרים (80 גרם)

חומרים יבשים:
==========
לערבב יחד:

2 כוסות קמח מלא (250 גרם)

1 כפית אבקת אפיה

להוסיף 1/2 -1 כוס חלווה מפוררת או שערות (125-250 גרם)

אפשר גם 1/2 כוס אגוזים (50 גרם)

לערבב את שתי התערובות ולצקת לתבנית משומנת, לאפות ב-170 מעלות 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

הערות:
======
העוגה מתפוררת.
איך להכין בראוניס עם שוקולד צ'יפס?



הנה מתכון להכנת בראוניס עם שוקולד צ'יפס:

מצרכים:
=======
250 גרם סוכר

2/3 כוס קמח

1 כפית אבקת אפיה

200 גרם חמאה

4 ביצים

1/3 כוס שבבי שוקולד חלב

1/3 כוס שבבי שוקולד לבן

230 גרם שוקולד מריר איכותי


אופן ההכנה:
===========
1. להמס במיקרו חמאה , סוכר ושוקולד ולהעביר למיקרו.

2. להוסיף ביצים, קמח ואבקת אפייה.

3. להעביר את התערובת לתבנית אפיה ולפזר מעליה את שבבי השוקולד.

4. להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.5. לאפות כ-25 דקות, לצנן כשעה בטמפרטורת חדר וכשעה נוספת במקרר, להוציא ולחתוך לריבועים.

בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוחים?


הנה מתכון לעוגת תפוחים קלה ומנצחת תמיד. יש לאפות את העוגה בתבנית אלומניום מרובעת, גדולה יחסית ודי עמוקה.

המצרכים:
========
4-5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפלחים דקים

1/4 כוס סוכר

2 כפות קינמון

2 כוסות סוכר

1 כוס שמן

4 ביצים שלמות

3 כוסות קמח תופח

3/4 כוס מיץ תפוזים

אבקת סוכר לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את התפוחים הקלופים עם 1/4 כוס סוכר וקינמון בקערה

2. להכניס את כל שאר החומרים לקערת המערבל ולערבל עד לקבלת עיסה חלקה וסמיכה יחסית

3. לצקת חצי מכמות הבלילה לתבנית, על הבלילה להניח את כל התפוחים יחד עם הנוזל שניגר מהם ולאחר מכן לשטח את שארית הבלילה על התפוחים.

4. לאפות בחום של 180-200 מעלות כשעה.

5. לאחר שהעוגה מתקררת לפזר מעליה אבקת סוכר.

בתיאבון!
איך להכין עוגיות לסוף הצום?


הנה מתכון נהדר לעוגיות שמתאימות בדיוק לתה של סוף הצום:

מצרכים:
=======
שלוש ורבע כוסות קמח

כוס ורבע סוכר

כפית וחצי אבקת אפיה

5 ביצים

70 ג' שקדים מולבנים טחונים

100 ג' אגוזי לוז

אופן ההכנה:
===========
יוצרים מכל החומרים בצק נח לעבודה, מגלגלים לגלילים בעובי 10 ס"מ ומשטחים מעט.

1. להניח את הגלילים המוכנים בתבנית משומנת עם רווחים קלים ביניהם.

2. לאפות בחום של 175 מעלות כ-20 דקות.

3. מקררים.

4. פורסים לפרוסות.

5. מכניסים חזרה לתבנית ואופים כ-20 דקות נוספות.


בתיאבון וגמר חתימה טובה!
איך להכין לימונצ'לו ביתי מעולה?
מה זה פויקה ומה טוב בו?
איך להכין פירה תפוחי אדמה ובטטות?
איך להכין פלפלים קלויים עם גבינה?
יש מתכון לכדורי שוקולד ?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.