שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין רוטב עגבניות לפסטה?
הנה מתכון לרוטב עגבניות לפסטה:
המצרכים:
========
3-4 עגבניות בשלות
2 כפות שמן זית
2 שיני שום
1 חבילה רסק עגבניות (100 גרם)
1/2 כוס מים
1 ענף בזילקום
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה::
==========
1. לגרר את העגבניות ולקצוץ את השום.
2. לחמם במחבת שמן זית, לטגן את השום בחום נמוך ולהוסיף את רסק העגבניות לפני הזהבת השום. להגביר את האש ולערבב עוד דקה.
3. להוסיף את העגבניות המגוררות, המים והבזילקום ולבשל על אש בינונית.
4. לצמצם את הרוטב למידת הסמיכות שאוהבים ולתבל בפלפל ומלח.
5. להוסיף את הרוטב לפסטה המבושלת, לערבב ולהגיש.
בתיאבון!
הנה מתכון לרוטב עגבניות לפסטה:
המצרכים:
========
3-4 עגבניות בשלות
2 כפות שמן זית
2 שיני שום
1 חבילה רסק עגבניות (100 גרם)
1/2 כוס מים
1 ענף בזילקום
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה::
==========
1. לגרר את העגבניות ולקצוץ את השום.
2. לחמם במחבת שמן זית, לטגן את השום בחום נמוך ולהוסיף את רסק העגבניות לפני הזהבת השום. להגביר את האש ולערבב עוד דקה.
3. להוסיף את העגבניות המגוררות, המים והבזילקום ולבשל על אש בינונית.
4. לצמצם את הרוטב למידת הסמיכות שאוהבים ולתבל בפלפל ומלח.
5. להוסיף את הרוטב לפסטה המבושלת, לערבב ולהגיש.
בתיאבון!
איך להכין עוגת שוקולד וניל טבעונית?
הנה מתכון לעוגת קרם שוקולד-וניל טבעונית:
המצרכים:
========
1 חבילת ביסקוויט פתי-בר
50 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)
2 חבילות שוקולד מריר (100 גרם כל אחת)
3 חבילות שמנת מתוקה צמחית
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט, 80 גרם)
1 כף אבקת נס-קפה מומסת בכוס מים
1 תבנית חד פעמית מלבנית (25 ס"מ X 35 ס"מ)
הכנת הקרמים למילוי:
================
קרם שוקולד:
1. להמיס שוקולד + מחמאה ולקרר.
2. להקציף שמנת מתוקה (צמחית) אחת + ¼ כוס סוכר (50 גרם).
3. לקפל יחד.
קרם וניל:
1. להקציף שתי שמנת מתוקה (צמחית) + 1/2 כוס סוכר (100 גרם) + פודינג וניל.
אופן ההכנה:
==========
1. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה בתבנית.
2. למרוח את קרם השוקולד על הביסקוויטים.
3. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה על קרם השוקולד.
4. למרוח את קרם הווניל.
לקרר ולהגיש.
הערות:
======
- ניתן לעשות בשתי תבניות אינגליש-קייק מלאות מאד. במקרה כזה יש לרפד את התבניות בניילון נצמד, למרוח את קרם הווניל, לשים ביסקוויטים, למרוח את קרם שוקולד ולסיים בשכבה נוספת של ביסקוויטים. לקרר ולהפוך את התבנית.
- במקרה שהשמנת הצמחית ממותקת, יש להוריד מעט את כמות הסוכר.
בתיאבון!
הנה מתכון לעוגת קרם שוקולד-וניל טבעונית:
המצרכים:
========
1 חבילת ביסקוויט פתי-בר
50 גרם מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה)
2 חבילות שוקולד מריר (100 גרם כל אחת)
3 חבילות שמנת מתוקה צמחית
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1 חבילה פודינג וניל (אינסטנט, 80 גרם)
1 כף אבקת נס-קפה מומסת בכוס מים
1 תבנית חד פעמית מלבנית (25 ס"מ X 35 ס"מ)
הכנת הקרמים למילוי:
================
קרם שוקולד:
1. להמיס שוקולד + מחמאה ולקרר.
2. להקציף שמנת מתוקה (צמחית) אחת + ¼ כוס סוכר (50 גרם).
3. לקפל יחד.
קרם וניל:
1. להקציף שתי שמנת מתוקה (צמחית) + 1/2 כוס סוכר (100 גרם) + פודינג וניל.
אופן ההכנה:
==========
1. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה בתבנית.
2. למרוח את קרם השוקולד על הביסקוויטים.
3. לטבול ביסקוויטים בנס קפה ו"לרפד" שכבה על קרם השוקולד.
4. למרוח את קרם הווניל.
לקרר ולהגיש.
הערות:
======
- ניתן לעשות בשתי תבניות אינגליש-קייק מלאות מאד. במקרה כזה יש לרפד את התבניות בניילון נצמד, למרוח את קרם הווניל, לשים ביסקוויטים, למרוח את קרם שוקולד ולסיים בשכבה נוספת של ביסקוויטים. לקרר ולהפוך את התבנית.
- במקרה שהשמנת הצמחית ממותקת, יש להוריד מעט את כמות הסוכר.
בתיאבון!
אפשר לקבל מתכון לחמין בבישול איטי?
הנה מתכון לחמים בבישול אטי בסיר בנפח 6.5 ליטר:
המרכיבים:
=========
2 בצלים יבשים, פרוסים ומטוגנים
1 כוס גרעיני חיטה שטופים
1 כוס שעועית חומה/לבנה שטופה ומושרית לילה
1 כוס גרעיני חומוס שטופים ומושרים לילה
6 שיני שום פרוסים
1 ק"ג בשר בקר לגולש בגוש אחד או חתוך לקוביות
8 כוסות מים רותחים מעורבבים עם 2 כפיות אבקת מרק
2 קוביות תיבולית צלי
מלח, פלפל
1 כף דבש או סוכר חום
6 תפוחי אדמה חצויים ומחולקים לרבעים
1 תפוח אדמה / בטטה חתוך לקוביות גדולות
1 קישקע ממולא
הוראות הכנה:
============
1. להניח בסיר הקרמיקה בצל מטוגן.
2. מעל הבצל לפזר גרעיני חיטה שטופים, שעועית יבשה שהושרתה, גרעיני חומוס שהושרו, בשר בקר, פרוסות שיני שום.
3. מעל לכל זה לפזר בצל מטוגן, ולהניח את תפוחי האדמה והבטטות.
4. לצקת מעל הכל את המים הרותחים, יחד עם מלח, פלפל, אבקת מרק, תיבולית, סוכר או דבש .
5. להפעיל את הסיר בדרגת חום גבוה ולאחר שהמים בתבשיל יגיעו לסף רתיחה - להנמיך את דרגת החום לחום נמוך, להניח את הקישקע הממולא מעל כל התערובת.
לבשל בחום איטי כ - 12 שעות.
הנה מתכון לחמים בבישול אטי בסיר בנפח 6.5 ליטר:
המרכיבים:
=========
2 בצלים יבשים, פרוסים ומטוגנים
1 כוס גרעיני חיטה שטופים
1 כוס שעועית חומה/לבנה שטופה ומושרית לילה
1 כוס גרעיני חומוס שטופים ומושרים לילה
6 שיני שום פרוסים
1 ק"ג בשר בקר לגולש בגוש אחד או חתוך לקוביות
8 כוסות מים רותחים מעורבבים עם 2 כפיות אבקת מרק
2 קוביות תיבולית צלי
מלח, פלפל
1 כף דבש או סוכר חום
6 תפוחי אדמה חצויים ומחולקים לרבעים
1 תפוח אדמה / בטטה חתוך לקוביות גדולות
1 קישקע ממולא
הוראות הכנה:
============
1. להניח בסיר הקרמיקה בצל מטוגן.
2. מעל הבצל לפזר גרעיני חיטה שטופים, שעועית יבשה שהושרתה, גרעיני חומוס שהושרו, בשר בקר, פרוסות שיני שום.
3. מעל לכל זה לפזר בצל מטוגן, ולהניח את תפוחי האדמה והבטטות.
4. לצקת מעל הכל את המים הרותחים, יחד עם מלח, פלפל, אבקת מרק, תיבולית, סוכר או דבש .
5. להפעיל את הסיר בדרגת חום גבוה ולאחר שהמים בתבשיל יגיעו לסף רתיחה - להנמיך את דרגת החום לחום נמוך, להניח את הקישקע הממולא מעל כל התערובת.
לבשל בחום איטי כ - 12 שעות.
איך לבחור קוצץ ירקות?
לבחירת קוצץ ירקות הקפידו על הדברים הבאים:
1. בטיחות - בקניה של קוצץ ירקות חשוב להקפיד שהוא בטוח לשימוש (שהוא לא יפעל כשהוא לא סגור).
2. פלדת אל-חלד - חשוב שהסכינים של קוצץ הירקות יהיו מפלדת אל-חלד.
3. קומפקטיות - חשוב שקוצץ הירקות לא יהיה מסורבל ולא יתפוס מקום גדול מדי (אם יש לכם מטבח קטן).
4. כוח - חשוב שהספק המנוע של הקוצץ יהיה לפחות 400 ואט.
5. התאמה לירקות - חשוב שקוצץ הירקות יהיה מתאים לסוגי המזונות שאתם נוהגים להכין.
6. מיכל מתאים למיקרוגל - חשוב שהמיכל שלו יתאים לשימוש במיקרוגל.
לבחירת קוצץ ירקות הקפידו על הדברים הבאים:
1. בטיחות - בקניה של קוצץ ירקות חשוב להקפיד שהוא בטוח לשימוש (שהוא לא יפעל כשהוא לא סגור).
2. פלדת אל-חלד - חשוב שהסכינים של קוצץ הירקות יהיו מפלדת אל-חלד.
3. קומפקטיות - חשוב שקוצץ הירקות לא יהיה מסורבל ולא יתפוס מקום גדול מדי (אם יש לכם מטבח קטן).
4. כוח - חשוב שהספק המנוע של הקוצץ יהיה לפחות 400 ואט.
5. התאמה לירקות - חשוב שקוצץ הירקות יהיה מתאים לסוגי המזונות שאתם נוהגים להכין.
6. מיכל מתאים למיקרוגל - חשוב שהמיכל שלו יתאים לשימוש במיקרוגל.
מטבח
איך לדאוג שתמיד תהייה בבית גרידת לימון?
בכל פעם שאני צריכה להכין עוגה שמכילה קצת קליפת לימון מגוררת, אני תמיד מגלה שדווקא אז אין לי לימון בבית. כמה פעמים רצתי לירקן במיוחד בשביל לקנות לימון אחד ואז לגרד רק חצי ממנו בשביל המתכון...
יום אחד החלטתי שלימון אחד לא שווה ריצה לירקן. מה עשיתי? פשוט מאוד - בכל פעם שהיו לי לימונים בבית, שמרתי אותם יפים וצהבהבים/ירקרקים במקרר, וכשהייתי צריכה לעשות איתם משהו (לסחוט, לגרד או להשתמש בתרופות סבתא שונות) - גירדתי מהן את הקליפה ושמתי בפריזר. הרי ברגע שמשתמשים בו הוא לא חייב להיראות הכי יפה בעולם... וככה, בפריזר שלי יש שקיות אטומות עם גרידת לימון (והכל אותו דבר לגבי גרידת תפוז, כמובן). בפעם הבאה שאצטרך קליפת לימון מגורדת, אני כבר לא רצה לירקן - פשוט ניגשת לפריזר!
בכל פעם שאני צריכה להכין עוגה שמכילה קצת קליפת לימון מגוררת, אני תמיד מגלה שדווקא אז אין לי לימון בבית. כמה פעמים רצתי לירקן במיוחד בשביל לקנות לימון אחד ואז לגרד רק חצי ממנו בשביל המתכון...
יום אחד החלטתי שלימון אחד לא שווה ריצה לירקן. מה עשיתי? פשוט מאוד - בכל פעם שהיו לי לימונים בבית, שמרתי אותם יפים וצהבהבים/ירקרקים במקרר, וכשהייתי צריכה לעשות איתם משהו (לסחוט, לגרד או להשתמש בתרופות סבתא שונות) - גירדתי מהן את הקליפה ושמתי בפריזר. הרי ברגע שמשתמשים בו הוא לא חייב להיראות הכי יפה בעולם... וככה, בפריזר שלי יש שקיות אטומות עם גרידת לימון (והכל אותו דבר לגבי גרידת תפוז, כמובן). בפעם הבאה שאצטרך קליפת לימון מגורדת, אני כבר לא רצה לירקן - פשוט ניגשת לפריזר!
איך להכין עוגת גבינה אפויה?
הנה מתכון של נעהל'ה לעוגת גבינה אפויה:
חומרים:
=======
2 וחצי גביעי גבינה לבנה 5%
1 גביע אשל או שמנת חמוצה
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 פודינג אינסטנט (וניל)
חצי כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
לציפוי:
====
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
1 שקית סוכר-וניל
הוראות הכנה:
===========
מערבבים את הגבינה, אשל, חצי מהפודינג, סוכר וקורנפלור.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף, ומקפלים לתערובת הגבינה.
שמים בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגה תזהיב.
מצננים.
לציפוי:
=======
מקציפים את השמנת עם חצי הנותר של הפודינג, החלב והסוכר וניל עד שמתקבלת קצפת סמיכה. מורחים על העוגה.
עדיפות לתבנית עגולה, נראה מדהים, וטעים.
הנה מתכון של נעהל'ה לעוגת גבינה אפויה:
חומרים:
=======
2 וחצי גביעי גבינה לבנה 5%
1 גביע אשל או שמנת חמוצה
4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 פודינג אינסטנט (וניל)
חצי כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
לציפוי:
====
1 מיכל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
1 שקית סוכר-וניל
הוראות הכנה:
===========
מערבבים את הגבינה, אשל, חצי מהפודינג, סוכר וקורנפלור.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף, ומקפלים לתערובת הגבינה.
שמים בתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגה תזהיב.
מצננים.
לציפוי:
=======
מקציפים את השמנת עם חצי הנותר של הפודינג, החלב והסוכר וניל עד שמתקבלת קצפת סמיכה. מורחים על העוגה.
עדיפות לתבנית עגולה, נראה מדהים, וטעים.
איך לנקות את טוחן האשפה?
טוחן האשפה עלול לסבול מבעיות אבנית עקב כמויות המין הרבות שעוברות דרכו, לכן מומלץ לבצע אחת לחודש את הטיפול הבא:
1. פזרו סודה לשתייה על הטוחן ומעל שפכו חומץ לבן בנדיבות. הניחו לתערובת זו לבעבע כעשר דקות.
2. שטפו היטב במים חמים.
3. שימו בתוך הטוחן מספר קוביות קרח והפעילו אותו, הדבר ישחיז את סכיניו ויאריך את חייו.
4. בסדרות של ניגא אבולושיין תוכלו להסיר את ראש הטוחן ולהכניסו למדיח הכלים ובינתיים לנגב את מטלית את שפת הטוחן (כמובן כשאינו פועל!)
5. טחינת חתיכות של תפוזים ולימונים יסייעו בהפגת ריחות רעים מהטוחן.
6. טחינת פירות עם גלעין קשה או עצמות יגרמו לניקוי יסודי.
טוחן האשפה עלול לסבול מבעיות אבנית עקב כמויות המין הרבות שעוברות דרכו, לכן מומלץ לבצע אחת לחודש את הטיפול הבא:
1. פזרו סודה לשתייה על הטוחן ומעל שפכו חומץ לבן בנדיבות. הניחו לתערובת זו לבעבע כעשר דקות.
2. שטפו היטב במים חמים.
3. שימו בתוך הטוחן מספר קוביות קרח והפעילו אותו, הדבר ישחיז את סכיניו ויאריך את חייו.
4. בסדרות של ניגא אבולושיין תוכלו להסיר את ראש הטוחן ולהכניסו למדיח הכלים ובינתיים לנגב את מטלית את שפת הטוחן (כמובן כשאינו פועל!)
5. טחינת חתיכות של תפוזים ולימונים יסייעו בהפגת ריחות רעים מהטוחן.
6. טחינת פירות עם גלעין קשה או עצמות יגרמו לניקוי יסודי.
איך להכין פונץ'?
הנה מתכון להכנת פונץ':
המצרכים:
========
1 תפוז
1 לימון גדול
1 תפוח ירוק חמוץ גדול, קלוף וחתוך
50 גרם צימוקים
מיץ מלימון אחד
3-4 כוסות מים
3-4 שקיקי תה בטעם לימון או תפוח
4 כפות סוכר חום
2 כפיות קינמון
1 כף מסמרי ציפורן שלמים
1 כף גרגירי הל
1 בקבוק יין אדום יבש (750 מ"ל)
1 בקבוק יין אדום מתוק (750 מ"ל)
1 כוסית וודקה (80 מ"ל)
אופן ההכנה:
===========
1. לשטוף היטב את התפוז והלימון ולחתוך אותפ עם הקליפה לפרוסות דקות ועגולות.
2. למלא ספל במים רותחים ולחלוט את שקיקי התה כ-10 דקות.
3. להוציא את שקיקי התה ולשפוך את החליטה לסיר. להוסיף אליה את פרוסות התפוז והלימון, קוביות התפוח, הצימוקים, מיץ הלימון, הסוכר, ההל, הציפורן והקינמון.
4. לבשל עד שרותח, להנמיך את הלהבה ולבשל חצי שעה נוספת כאשר הסיר מכוסה רק במחציתו.
5. להוסיף את היינות, לבשל 10 דקות נוספות, מבלי להגיע לרתיחה, לטעום, לתקן תיבול ולהוריד מהאש.
6. לצקת עם מצקת לכוסות זכוכית מהנוזל עם הפירות - ולהגיש.
- הכמות מספיקה ל-20 כוסות, נהדר בחורף.
הנה מתכון להכנת פונץ':
המצרכים:
========
1 תפוז
1 לימון גדול
1 תפוח ירוק חמוץ גדול, קלוף וחתוך
50 גרם צימוקים
מיץ מלימון אחד
3-4 כוסות מים
3-4 שקיקי תה בטעם לימון או תפוח
4 כפות סוכר חום
2 כפיות קינמון
1 כף מסמרי ציפורן שלמים
1 כף גרגירי הל
1 בקבוק יין אדום יבש (750 מ"ל)
1 בקבוק יין אדום מתוק (750 מ"ל)
1 כוסית וודקה (80 מ"ל)
אופן ההכנה:
===========
1. לשטוף היטב את התפוז והלימון ולחתוך אותפ עם הקליפה לפרוסות דקות ועגולות.
2. למלא ספל במים רותחים ולחלוט את שקיקי התה כ-10 דקות.
3. להוציא את שקיקי התה ולשפוך את החליטה לסיר. להוסיף אליה את פרוסות התפוז והלימון, קוביות התפוח, הצימוקים, מיץ הלימון, הסוכר, ההל, הציפורן והקינמון.
4. לבשל עד שרותח, להנמיך את הלהבה ולבשל חצי שעה נוספת כאשר הסיר מכוסה רק במחציתו.
5. להוסיף את היינות, לבשל 10 דקות נוספות, מבלי להגיע לרתיחה, לטעום, לתקן תיבול ולהוריד מהאש.
6. לצקת עם מצקת לכוסות זכוכית מהנוזל עם הפירות - ולהגיש.
- הכמות מספיקה ל-20 כוסות, נהדר בחורף.
על מה להקפיד לפני הפעלת מדיח הכלים?
אלו הדברים שיש להקפיד עליהם לפני הפעלת מדיח הכלים:
1. אין להעמיס את המדיח ואין להניח כלים גדולים ושטוחים ליד הדלת מפני שהם מונעים מחומר הניקוי להגיע לכלים אחרים.
2. אין צורך לשטוף את הכלים לפני המדיח: חבל על הזמן והאנרגיה. המדיח מתכונן כך שהוא מזהה את החלבונים בשאריות האוכל ופועל עליהם, כמו כן המדיח חסכוני יותר במים מאשר ניתן לחסוך בשטיפה ידנית.
3. יש לבדוק שזרוע ההפעלה מסתובבת בחופשיות מבלי להתקע בכלים. כלי פלסטיק כדאי לשים על הרשת העליונה, משום שהחום מגיע מלמטה ועלול להרוס אותם. יש להקפיד לשים כלים קטנים כך שלא ייפלו ויפריעו לזרועות השטיפה. כלי אוכל גדולים כמו מצקות ומריות הניחו למעלה ולא במעמד של הסכו"ם, מאחר והם עלולים לחסום את זרם המים.
אלו הדברים שיש להקפיד עליהם לפני הפעלת מדיח הכלים:
1. אין להעמיס את המדיח ואין להניח כלים גדולים ושטוחים ליד הדלת מפני שהם מונעים מחומר הניקוי להגיע לכלים אחרים.
2. אין צורך לשטוף את הכלים לפני המדיח: חבל על הזמן והאנרגיה. המדיח מתכונן כך שהוא מזהה את החלבונים בשאריות האוכל ופועל עליהם, כמו כן המדיח חסכוני יותר במים מאשר ניתן לחסוך בשטיפה ידנית.
3. יש לבדוק שזרוע ההפעלה מסתובבת בחופשיות מבלי להתקע בכלים. כלי פלסטיק כדאי לשים על הרשת העליונה, משום שהחום מגיע מלמטה ועלול להרוס אותם. יש להקפיד לשים כלים קטנים כך שלא ייפלו ויפריעו לזרועות השטיפה. כלי אוכל גדולים כמו מצקות ומריות הניחו למעלה ולא במעמד של הסכו"ם, מאחר והם עלולים לחסום את זרם המים.
איך להכין את החמין של שרה'לה?
הנה המתכון:
שוטפת ומסננת שעועית לבנה או חומה, גריסים וגרגירי חומוס.
מכניסה לסיר.
מסדרת מעל נתח בשר משובח או קציצות בשר או נתחי עוף.
מוסיפה 2-3 עצמות רגל בקר.
גם 2-3 ראשי שום - שיני שום בתפזורת.
בצלצל יבש - לא חובה.
תפוחי אדמה קלופים בפיזור בסיר..אם הם גדולים חוצה לשניים.
ביצים טריות על קליפתן.
קישקע מעל (לפי הוראות היצרן-קפוא..מופשר..מחורר).
מים עד כדי כיסוי.
מביאה לרתיחה..
מתבלת במלח+פלפל+פפריקה+מעט כמון+טיפה כורכום+טיפה אגוז מוסקט מגורר+דבש.
התיבול לפי טעם אישי כמובן וניתן להוסיף או להחסיר ומדי פעם משנים..
מבשלת לזמן קצר על הכיריים ומכניסה לתנור לבישול איטי עד ליום המחרת.
הנה המתכון:
שוטפת ומסננת שעועית לבנה או חומה, גריסים וגרגירי חומוס.
מכניסה לסיר.
מסדרת מעל נתח בשר משובח או קציצות בשר או נתחי עוף.
מוסיפה 2-3 עצמות רגל בקר.
גם 2-3 ראשי שום - שיני שום בתפזורת.
בצלצל יבש - לא חובה.
תפוחי אדמה קלופים בפיזור בסיר..אם הם גדולים חוצה לשניים.
ביצים טריות על קליפתן.
קישקע מעל (לפי הוראות היצרן-קפוא..מופשר..מחורר).
מים עד כדי כיסוי.
מביאה לרתיחה..
מתבלת במלח+פלפל+פפריקה+מעט כמון+טיפה כורכום+טיפה אגוז מוסקט מגורר+דבש.
התיבול לפי טעם אישי כמובן וניתן להוסיף או להחסיר ומדי פעם משנים..
מבשלת לזמן קצר על הכיריים ומכניסה לתנור לבישול איטי עד ליום המחרת.
יש מתכון של חמין בסגנון מרוקאי?
כך מכינים חמין בסגנון מרוקאי:
המצרכים:
========
עצמות רגל
קוביות בקר
שעועית מושרית במים
חיטה
חומוס מושרה במים
תפוחי אדמה קלופים - שלמים
ביצים
2 שזיפים שחורים
2 בצלים שלמים
שום שלם
תבלינים:
=======
כף דבש
פלפל שחור
כורכום
כמון
מלח
כף פפריקה מתוקה ואם רוצים קצת פיקנטי אז חצי כף פפריקה חריפה.
אופן ההכנה:
==========
בסיר לסדר את העצמות בתחתית
ועליהן לפי הסדק: קטניות, בשר, תפוחי האדמה, שזיפים, בצל ושום.
להוסיף מים עד למעלה
להוסיף התבלינים
לבשל על הגז - שעה -שעה וחצי
ואז כל הלילה בתנור או על הפלטה - מכוסה
בתאבון.
כך מכינים חמין בסגנון מרוקאי:
המצרכים:
========
עצמות רגל
קוביות בקר
שעועית מושרית במים
חיטה
חומוס מושרה במים
תפוחי אדמה קלופים - שלמים
ביצים
2 שזיפים שחורים
2 בצלים שלמים
שום שלם
תבלינים:
=======
כף דבש
פלפל שחור
כורכום
כמון
מלח
כף פפריקה מתוקה ואם רוצים קצת פיקנטי אז חצי כף פפריקה חריפה.
אופן ההכנה:
==========
בסיר לסדר את העצמות בתחתית
ועליהן לפי הסדק: קטניות, בשר, תפוחי האדמה, שזיפים, בצל ושום.
להוסיף מים עד למעלה
להוסיף התבלינים
לבשל על הגז - שעה -שעה וחצי
ואז כל הלילה בתנור או על הפלטה - מכוסה
בתאבון.
איך להכין עוגת סברינה?
הנה מתכון מצוין לעוגת סברינה:
חומרים לבסיס:
============
6 ביצים
3/4 כוס סוכר
3 כפות קמח מצה
1 שקית אבקת אפיה
חומרים לרוטב:
============
1.5 בקבוק רום
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים חמים
חומרים לציפוי:
============
ריבת אדומה כלשהיא, עדיף תות
2 שמנת מתוקה
6 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
מעט שוקולד מריר
אופן ההכנה:
==========
1. להקציף חלבון + סוכר לקצף חזק ובהדרגה בתנועות עטיפה להוסיף חלמונים וקמח מצה.
2. לאפות כ-20 דקות ב-180 מעלות.
3. להרתיח יחד את כל חומרי הרוטב ולשפוך על העוגה, כשהיא חמה.
4. לקרר את העוגה.
5. למרוח שכבה דקה של ריבה על העוגה.
6. להקציף שמנת מתוקה, סוכר וסוכר וניל ולצפות את העוגה.
7. לגרד מעט שוקולד מריר ולפזר למעלה, לקישוט.
הנה מתכון מצוין לעוגת סברינה:
חומרים לבסיס:
============
6 ביצים
3/4 כוס סוכר
3 כפות קמח מצה
1 שקית אבקת אפיה
חומרים לרוטב:
============
1.5 בקבוק רום
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים חמים
חומרים לציפוי:
============
ריבת אדומה כלשהיא, עדיף תות
2 שמנת מתוקה
6 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
מעט שוקולד מריר
אופן ההכנה:
==========
1. להקציף חלבון + סוכר לקצף חזק ובהדרגה בתנועות עטיפה להוסיף חלמונים וקמח מצה.
2. לאפות כ-20 דקות ב-180 מעלות.
3. להרתיח יחד את כל חומרי הרוטב ולשפוך על העוגה, כשהיא חמה.
4. לקרר את העוגה.
5. למרוח שכבה דקה של ריבה על העוגה.
6. להקציף שמנת מתוקה, סוכר וסוכר וניל ולצפות את העוגה.
7. לגרד מעט שוקולד מריר ולפזר למעלה, לקישוט.
איך להכין קינוח תפוחים חגיגי?
איך מכינים קינוח חגיגי מתפוחי עץ?
הנה כך:
1. קולפים 2-3 תפוחים חותכים לקוביות וסוחטים מעל לימון.
2. מטגנים על מחבת עם 50 גרם חמאה או מרגרינה.
3. מתבלים בכפית של קינמון כף סוכר חום וכף סוכר רגיל.
4. מוסיפים גרדת תפוז וכף ליקר תפוזים.
5. מאדים הכל יחד 7-8 דקות מוסיפים מעל 2 כפות ריבת תותים.
6. מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש.
7. לוקחים מלון קטן ומתוק.
8. חוצים אותו לשנים מקונים מגרעינים.
9. מוסיפים את המלית החמה + כף נוסף של ליקר.
10. מכניסים 5 דקות לפני ההגשה לתנור על 180 מעלות כמובן למשך 5 דקות מגישים מיד אפשר עם כדור גלידה ליד.
איך מכינים קינוח חגיגי מתפוחי עץ?
הנה כך:
1. קולפים 2-3 תפוחים חותכים לקוביות וסוחטים מעל לימון.
2. מטגנים על מחבת עם 50 גרם חמאה או מרגרינה.
3. מתבלים בכפית של קינמון כף סוכר חום וכף סוכר רגיל.
4. מוסיפים גרדת תפוז וכף ליקר תפוזים.
5. מאדים הכל יחד 7-8 דקות מוסיפים מעל 2 כפות ריבת תותים.
6. מבשלים עוד דקה ומסירים מהאש.
7. לוקחים מלון קטן ומתוק.
8. חוצים אותו לשנים מקונים מגרעינים.
9. מוסיפים את המלית החמה + כף נוסף של ליקר.
10. מכניסים 5 דקות לפני ההגשה לתנור על 180 מעלות כמובן למשך 5 דקות מגישים מיד אפשר עם כדור גלידה ליד.
איך להיות מוכנים תמיד עם כיבוד?
כך תהיו מוכנים תמיד עם כיבוד בבית, למקרה של אורחים בלתי צפויים:
1. החזיקו כיבוד יבש וקר בקופסא המיועדת רק לאורחים. ניתן לשים שם קרקרים, חטיפים, פירות יבשים ודברי מתיקה.
2. החזיקו במקפיא קופסות של בורקסים קטנטנים ופיצות ביס - לחימום מהיר והגשה.
3. החזיקו תערובת מוכנה להכנת עוגה והשתמשו בה בעת הצורך.
4. הכינו כמה עוגות בתבנית אינגליש קייק והקפיאו. הן ניתנות להפשרה מהירה ומוגשות כטריות.
5. החזיקו קופסאות פריגת קפואות והכינו משקה קר בעת הצורך.
6. ניתן להקפיא בכלי של קוביות קרח מיץ לימון ואז להכין לימונדה קרה עם בוא האורחים.
7. החזיקו חלב עמיד, למקרה הצורך.
8. ארגנו קופסא עם תה מסוגים שונים, קוביות סוכר וממתיק מלאכותי לשתייה חמה.
כך תהיו מוכנים תמיד עם כיבוד בבית, למקרה של אורחים בלתי צפויים:
1. החזיקו כיבוד יבש וקר בקופסא המיועדת רק לאורחים. ניתן לשים שם קרקרים, חטיפים, פירות יבשים ודברי מתיקה.
2. החזיקו במקפיא קופסות של בורקסים קטנטנים ופיצות ביס - לחימום מהיר והגשה.
3. החזיקו תערובת מוכנה להכנת עוגה והשתמשו בה בעת הצורך.
4. הכינו כמה עוגות בתבנית אינגליש קייק והקפיאו. הן ניתנות להפשרה מהירה ומוגשות כטריות.
5. החזיקו קופסאות פריגת קפואות והכינו משקה קר בעת הצורך.
6. ניתן להקפיא בכלי של קוביות קרח מיץ לימון ואז להכין לימונדה קרה עם בוא האורחים.
7. החזיקו חלב עמיד, למקרה הצורך.
8. ארגנו קופסא עם תה מסוגים שונים, קוביות סוכר וממתיק מלאכותי לשתייה חמה.
איך להכין סלט מלפפונים ובצל סגול?
הנה מתכון קל ואף חגיגי להכנת הסלט:
המצרכים:
========
10 מלפפונים יפים, פרוסים דק דק
1 בצל סגול מקולף, חתוך לפרוסות דקות מאד
המצרכים לרוטב:
==============
3 כפות חומץ בן-יין לבן או לחילופין חומץ בלסמי לבן
4 כפות שמן זית
1.5 כפות סוכר
1 כף חרדל צרפתי
2 כפות מים
פלפל שחור גרוס דק
מלח
אופן ההכנה:
===========
1. ערבבו היטב את כל חומרי הרוטב ביחד , טעמו ותקנו עד לטעם נכון.
2. הניחו את הבצל והמלפפונים בקערת הגשה וצקו מעליהם את הרוטב סמוך להגשה.
בתיאבון!
הנה מתכון קל ואף חגיגי להכנת הסלט:
המצרכים:
========
10 מלפפונים יפים, פרוסים דק דק
1 בצל סגול מקולף, חתוך לפרוסות דקות מאד
המצרכים לרוטב:
==============
3 כפות חומץ בן-יין לבן או לחילופין חומץ בלסמי לבן
4 כפות שמן זית
1.5 כפות סוכר
1 כף חרדל צרפתי
2 כפות מים
פלפל שחור גרוס דק
מלח
אופן ההכנה:
===========
1. ערבבו היטב את כל חומרי הרוטב ביחד , טעמו ותקנו עד לטעם נכון.
2. הניחו את הבצל והמלפפונים בקערת הגשה וצקו מעליהם את הרוטב סמוך להגשה.
בתיאבון!
איך להכין עוגיות גבינה מלוחות?
הנה מתכון לעוגיות גבינה מלוחות של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף לייף סטייל של ישראל היום במאי 2015:
המצרכים לכ-70 עוגיות:
==================
250 קוביות חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
1/2 כפית מלח
1 כפית פפריקה
קורט צ'ילי
לציפוי:
======
1 ביצה טרופה
1/2 כוס שומשום
2 כפות אורגנו יבש
קורט צ'ילי
אופן ההכנה:
==========
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחד.
2. מגלגלים לשני גלילים ארוכים ועבים ומקררים.
3. מגלגלים את הגלילים בביצה הטרופה ומצפים בתערובת של שומשום, אורגנו וצ'ילי.
4. פורסים לעיגולים אחידים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפויה.
5. אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
הנה מתכון לעוגיות גבינה מלוחות של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף לייף סטייל של ישראל היום במאי 2015:
המצרכים לכ-70 עוגיות:
==================
250 קוביות חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כוסות קמח
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
1/2 כפית מלח
1 כפית פפריקה
קורט צ'ילי
לציפוי:
======
1 ביצה טרופה
1/2 כוס שומשום
2 כפות אורגנו יבש
קורט צ'ילי
אופן ההכנה:
==========
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים יחד.
2. מגלגלים לשני גלילים ארוכים ועבים ומקררים.
3. מגלגלים את הגלילים בביצה הטרופה ומצפים בתערובת של שומשום, אורגנו וצ'ילי.
4. פורסים לעיגולים אחידים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים בתבנית אפויה.
5. אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
איזה סנדוויצ'ים כולם ירצו לאכול בבית הספר?
הנה ארבעה סוגים עיקריים של סנדוויצ'ים מושקעים וטעימים במיוחד:
1. חביתה עם ירקות בלחמניה:
======================
לחמניה רגילה ארוכה\ עגולה.
גבינה לבנה
חביתה
שני עלי חסה
גמבה אדומה\כתומה\צהובה חתוכה לפרוסות דקות
פרוסות עגבנייה
מלפפון חתוך.
ניתן גם במקום החביתה להחליף בגבינה מלוחה בולגרית ולהוריד את הגבינה המלוחה ולהוסיף בצל סגול
שימו את הכל לפי הסדר בתוך הלחמנייה תסגרו היטב, עטפו בניילון נצמד שלו יתפרק ובתאבון
2. נקניק עם ירקות ומיונז:
===================
לחמניה ארוכה או עגולה
מיונז רגיל\ מיונז חריף או בתבלינים
שני עלי חסה
כמה פרוסות של נקניק סלמי או פסטרמה (מומלץ פסטרמה)
עגבניות פרוסות
מלפפונים חתוכים
שימו את כל המרכיבים בתוך הלחמנייה לפי הסדר, עטפו בניילון נצמד שלא יתפרק ובתאבון
3. הטוסט המשוכלל שלי:
=================
לחמניה ארוכה
פרוסות גבינה צהובה
גבינה בולגרית\מלוחה
פרוסות עגבנייה
זיתים ירוקים
תירס
לשים את כל מהרכיבים לפי הסדר בלחמניה ולהכניס לטוסטר למשך שלוש דקות לפחות. בתאבון
4. המושקע:
=========
לחמניה ארוכה
פסטו למריחה
פרוסות גבינה מלוחה
פלפלים קלויים (על מנת להכין פלפלים קלויים יש הכניס את הפלפלים לתנור עד למראה של השחמה וחלקים ''שרופים'' בפלפל.
לשים את המרכיבים לפי הסדר בסנדוויץ ולעטוף בניילון נצמד. בתאבון
הנה ארבעה סוגים עיקריים של סנדוויצ'ים מושקעים וטעימים במיוחד:
1. חביתה עם ירקות בלחמניה:
======================
לחמניה רגילה ארוכה\ עגולה.
גבינה לבנה
חביתה
שני עלי חסה
גמבה אדומה\כתומה\צהובה חתוכה לפרוסות דקות
פרוסות עגבנייה
מלפפון חתוך.
ניתן גם במקום החביתה להחליף בגבינה מלוחה בולגרית ולהוריד את הגבינה המלוחה ולהוסיף בצל סגול
שימו את הכל לפי הסדר בתוך הלחמנייה תסגרו היטב, עטפו בניילון נצמד שלו יתפרק ובתאבון
2. נקניק עם ירקות ומיונז:
===================
לחמניה ארוכה או עגולה
מיונז רגיל\ מיונז חריף או בתבלינים
שני עלי חסה
כמה פרוסות של נקניק סלמי או פסטרמה (מומלץ פסטרמה)
עגבניות פרוסות
מלפפונים חתוכים
שימו את כל המרכיבים בתוך הלחמנייה לפי הסדר, עטפו בניילון נצמד שלא יתפרק ובתאבון
3. הטוסט המשוכלל שלי:
=================
לחמניה ארוכה
פרוסות גבינה צהובה
גבינה בולגרית\מלוחה
פרוסות עגבנייה
זיתים ירוקים
תירס
לשים את כל מהרכיבים לפי הסדר בלחמניה ולהכניס לטוסטר למשך שלוש דקות לפחות. בתאבון
4. המושקע:
=========
לחמניה ארוכה
פסטו למריחה
פרוסות גבינה מלוחה
פלפלים קלויים (על מנת להכין פלפלים קלויים יש הכניס את הפלפלים לתנור עד למראה של השחמה וחלקים ''שרופים'' בפלפל.
לשים את המרכיבים לפי הסדר בסנדוויץ ולעטוף בניילון נצמד. בתאבון
קלאפה במטבח - מהי קלאפה?
קלאפה הנה ארון בעל מנגנון המאפשר פתיחה כלפי מעלה, דבר המיועד לרוב לארונות עליונים במטבח או נישות של מכשיר חשמל. קלאפה מאפשרת שימוש בארון כשהוא פתוח וכל תכולתו נראית לעין מבלי לקבל מכה בראש מדלת הארון. כיום ישנן קלאפות בעלות מנגנן הרמה חשמלי הנפתחות באמצעות נגיעה על דופן הארון או ע"י שלט רחוק. חשוב לוודא שאתם מגיעים לדלת הקלאפה גם כשהיא מורמת. קיימים מספר סוג קלאפות ואלו הם:
- קלאפת מצחייה הנפתחת כלפי מעלה עד לזווית של כ-90 מעלות.
- קלאפת מיקרו שדלתה נפתחת במקביל לארון.
- קלאפה כפולה הנפתחת כלפי מעלה ומתקפלת כמו אקורדיון.
- קלאפת Up and over המתרוממת מעל לארון.
קלאפה הנה ארון בעל מנגנון המאפשר פתיחה כלפי מעלה, דבר המיועד לרוב לארונות עליונים במטבח או נישות של מכשיר חשמל. קלאפה מאפשרת שימוש בארון כשהוא פתוח וכל תכולתו נראית לעין מבלי לקבל מכה בראש מדלת הארון. כיום ישנן קלאפות בעלות מנגנן הרמה חשמלי הנפתחות באמצעות נגיעה על דופן הארון או ע"י שלט רחוק. חשוב לוודא שאתם מגיעים לדלת הקלאפה גם כשהיא מורמת. קיימים מספר סוג קלאפות ואלו הם:
- קלאפת מצחייה הנפתחת כלפי מעלה עד לזווית של כ-90 מעלות.
- קלאפת מיקרו שדלתה נפתחת במקביל לארון.
- קלאפה כפולה הנפתחת כלפי מעלה ומתקפלת כמו אקורדיון.
- קלאפת Up and over המתרוממת מעל לארון.
איך להכין פאי טופו לימון טבעוני?
הנה מתכון להכנת פאי טופו לימון טבעוני?
החומרים לבצק:
============
2 כוסות קוואקר
3 כפות שמן
3 כפות סוכר
1/4- 1/3 כוס מים
החומרים למילוי:
=============
1 ק"ג טופו רך
כוס סוכר
שליש כוס שמן
שליש כוס מיץ לימון
גרד מקליפת 3 לימונים
3 כפות עמילן תפוחי אדמה
אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את הטופו למשטחים בעובי של ס"מ ומייבשים בין שתי מגבות, כשמשהו כבד מונח מלמעלה, כדי לנקז את הנוזלים.
2. טוחנים את הקוואקר במעבד מזון, מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים לבצק רטוב במידה.
3. מהדקים את הבצק לתבנית פאי משומנת ואופים 15-10 דקות ב-180 מעלות ובינתיים מעבדים במעבד מזון את הטופו, הלימון והסוכר, עד שהתערובת חלקה וקרמית ללא גושים.
4. מוסיפים את השמן שמן ומעבדים, מוסיפים את העמילן ומעבדים.
5. יוצקים את תערובת הטופו על הבצק המוכן ואופים 40-30 דקות ב-180 מעלות.
6. מצננים לפני ההגשה.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת פאי טופו לימון טבעוני?
החומרים לבצק:
============
2 כוסות קוואקר
3 כפות שמן
3 כפות סוכר
1/4- 1/3 כוס מים
החומרים למילוי:
=============
1 ק"ג טופו רך
כוס סוכר
שליש כוס שמן
שליש כוס מיץ לימון
גרד מקליפת 3 לימונים
3 כפות עמילן תפוחי אדמה
אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את הטופו למשטחים בעובי של ס"מ ומייבשים בין שתי מגבות, כשמשהו כבד מונח מלמעלה, כדי לנקז את הנוזלים.
2. טוחנים את הקוואקר במעבד מזון, מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים לבצק רטוב במידה.
3. מהדקים את הבצק לתבנית פאי משומנת ואופים 15-10 דקות ב-180 מעלות ובינתיים מעבדים במעבד מזון את הטופו, הלימון והסוכר, עד שהתערובת חלקה וקרמית ללא גושים.
4. מוסיפים את השמן שמן ומעבדים, מוסיפים את העמילן ומעבדים.
5. יוצקים את תערובת הטופו על הבצק המוכן ואופים 40-30 דקות ב-180 מעלות.
6. מצננים לפני ההגשה.
בתיאבון!
איך לבחור יצרן מטבחים שלא יאכזב אתכם?
יש כל כך הרבה יצרני מטבחים, גם חברות וגם נגרים, כמעט לכולם אתר אינטרנט עם תמונות מרשימות או אולם תצוגה עם מטבחים מפוארים. כולם משתמשים בפרזול משוכלל ומציעים חבילות ומבצעים. כולם מיצרים ברמה גבוהה (סנדביץ' אדום, פרזול בלום או גרס) ואפילו, לכולם רמת מחירים כמעט זהה.
אז אם כולם מציעים כמעט את אותו הדבר, איך תדעו לבחור?
ההבדל בין היצרנים השונים הוא באיכות התכנון והעיצוב. נסו לחפש יצרן שבאמת יודע לתכנן ולעצב מטבחים (ולא רק לעשות הדמיה תלת ממדית). שאלו אותם איך מתבצע התכנון של הפרקטיות והפונקציונליות, איך מתכננים את המטבח שיתמוך גם בפעילויות אחרות הנעשות בבית (הרי כולם טוענים שהמטבח הוא מרכז הבית. האם הם גם מתכוונים לזה?), איך מתבצע התכנון האסתטי של המטבח. בשורה התחתונה, נסו להבין אם מי שיושב מולכם הוא סוכן מכירות של החברה או באמת מעצב מטבחים.
יש כל כך הרבה יצרני מטבחים, גם חברות וגם נגרים, כמעט לכולם אתר אינטרנט עם תמונות מרשימות או אולם תצוגה עם מטבחים מפוארים. כולם משתמשים בפרזול משוכלל ומציעים חבילות ומבצעים. כולם מיצרים ברמה גבוהה (סנדביץ' אדום, פרזול בלום או גרס) ואפילו, לכולם רמת מחירים כמעט זהה.
אז אם כולם מציעים כמעט את אותו הדבר, איך תדעו לבחור?
ההבדל בין היצרנים השונים הוא באיכות התכנון והעיצוב. נסו לחפש יצרן שבאמת יודע לתכנן ולעצב מטבחים (ולא רק לעשות הדמיה תלת ממדית). שאלו אותם איך מתבצע התכנון של הפרקטיות והפונקציונליות, איך מתכננים את המטבח שיתמוך גם בפעילויות אחרות הנעשות בבית (הרי כולם טוענים שהמטבח הוא מרכז הבית. האם הם גם מתכוונים לזה?), איך מתבצע התכנון האסתטי של המטבח. בשורה התחתונה, נסו להבין אם מי שיושב מולכם הוא סוכן מכירות של החברה או באמת מעצב מטבחים.
על מה להקפיד במיקום המגירות במטבח?
לו הדברים שכדאי להקפיד עליהם במיקום המגירות במטבח:
- יש להימנע מלמקם מגירות בארונות פינתיים ברוחב 120 ס"מ. אם לא מצאת כל ברירה אחרת, יש להתקין ביניהם פנל מילוי.
- הימנעו מלמקם מגירות בפינות של המטבח, באופן כה שהן תפגענה בדלתות או ארונות, או שהן יחסמו את הגישה אליהם.
- במידה ובחרתם להתקין ארונות מטבח ליד החלון, חשוב שתקפידו להתקין פנל מילוי בין הקיר והארון, בכדי שמוטות הווילון לא יפריעו בפתיחת המגירה או הדלת.
- רצוי לבחור מגירות נשלפות באופן מלא וחלק, דבר המקל על מציאת הציוד הדרוש.
לו הדברים שכדאי להקפיד עליהם במיקום המגירות במטבח:
- יש להימנע מלמקם מגירות בארונות פינתיים ברוחב 120 ס"מ. אם לא מצאת כל ברירה אחרת, יש להתקין ביניהם פנל מילוי.
- הימנעו מלמקם מגירות בפינות של המטבח, באופן כה שהן תפגענה בדלתות או ארונות, או שהן יחסמו את הגישה אליהם.
- במידה ובחרתם להתקין ארונות מטבח ליד החלון, חשוב שתקפידו להתקין פנל מילוי בין הקיר והארון, בכדי שמוטות הווילון לא יפריעו בפתיחת המגירה או הדלת.
- רצוי לבחור מגירות נשלפות באופן מלא וחלק, דבר המקל על מציאת הציוד הדרוש.