» «
עוגת דלעת
איך להכין עוגת דלעת טבעונית?



הנה מתכון לעוגת דלעת טבעונית:

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):
===================================
125 גרם רסק תפוחי עץ (2 תפוחים בינוניים)

250 גרם סוכר (¼1 כוסות)

150 גרם שמן קנולה (¾ כוס)

200 גרם קמח לבן (½1 כוסות פחות כף)

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון טחון

קורט אגוז מוסקט טחון

350 גרם דלעת (משקל נטו - אחרי קילוף) מקולפת ומגוררת בדיסקית ז'וליינים במעבד מזון או בפומפייה (2-3 כוסות דחוסות)

70-80 גרם גרעיני דלעת קלופים

לסירופ:
======
1/4 כוס מים (50 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש-קייק קטנות או אחת גדולה במעט שמן קנולה.

2. מערבבים רסק תפוחים וסוכר במיקסר עד שהסוכר נבלע ברסק.

3. מוסיפים שמן באטיות רבה ומקציפים במהירות נמוכה.

4. מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, קינמון, ואגוז מוסקט. מוסיפים לתערובת הנוזלים בתנועות קיפול, בעזרת מרית. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

5. מוסיפים דלעת מגוררת לעיסה ומערבבים עד שהיא נטמעת היטב.

6. יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים גרעיני דלעת.

7. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות. כעבור 30 דקות מנמיכים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים 15-30 דקות נוספות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.

8. בזמן שהעוגה נאפית מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר מים וסוכר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה, תוך ערבוב רצוף, עד שהסוכר נטמע במים. מנמיכים את האש, מבשלים 1-2 דקות נוספות ומסירים מן האש. הסירופ יסמיך תוך כדי צינונו.

מברישים את העוגה בסירופ סוכר בעודה חמה. מצננים ומגישים.
אנטיפסטי
איך להכין אנטיפסטי?



הנה מתכון לאנטיפסטי של השף גיל גלר, כפי שהתפרסם בגליון "סגנון" של מעריב במאי 2011:

המצרכים:
========
חציל חתוך בפרופיל לטבעות בעובי 1 ס"מ

כרובית מפורת לפרחים

3 בצלים, חתוכים לשמיניות

2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים

חופן גדול של עגבניות שרי (עדיף שלא לפרק אותן מהאשכול)

10 פטריות פורטובלו גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

15 פטריות שמפניון גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל

2 שיני שום שלמים ולא מפורקים

2 קישואים, חתוכים לאורכם לפלחים ארוכים

שומר, חתוך בפרופיל ארוך

2 גזרים מקולפים, חתוכים בפרופיל זוויתי



לרוטב:
=======
כוס שמן זית

1/4 כוס חומץ בלסמי

כף סוכר חום

כף מלח גס

1/2 חופן רוזמרין קצוץ

4 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל צ'ילי קצוץ


אופן ההכנה:
============
1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקררים לפחות כחצי שעה לפני המריחה על הירקות.

2. צולים את הירקות העטופים ברוטב בחום גבוה למשך זמן קצר. לשים לב שהם לא צריכים להתרכך. במהלך הצלייה מורחים את השמן המתובל על הירקות פעם נוספת.


בתיאבון!
ציר עוף
איך להכין ציר עוף?


הנה מתכון לציר עוף בסיסי של השף יונתן בורוביץ, כפי שהתפרסם בעיתון ידיעות אחרונות במרץ 2013:

המצרכים לחליטה:
=============
4 ליטרים מים

2 ק"ג עצמות עוף שטופות היטב

1 ק"ג כנפי עוף

2 כרעי עוף

המצרכים לציר עוף:
==============
8 ליטרים מים

2 כפות שמן קנולה

1 ק"ג גזר קלוף ופרוס

22 ק"ג בצל לבן קלוף פרוס

3 כרישות צעירות פרוסות מהחלק הלבן עד הירוק כולל

2 כפיות מלח אטלנטי

10 כלי דפנה

10 גרגרי פלפל אנגלי

10 גרגרי פלפל שחור

2 כפות מלח דק


אופן ההכנה:
=========
1. הכנת החליטה - שוטפים היטב במים זורמים וחמים את כל חלקי העוף. מוזגים לסיר גדול 4 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את כל חלקי העוף על חלקיו השונים וחולטים במים הרותחים למשך 5 דקות ומסננים.

2. בישול הציר - בסיר גדול על גסי להבה בינונית שמים 2 כפות שמן, כשהשמן חם אך לא רותח מוסיפים את הגזר, הבצל, הכרישה, הפלפל השחור, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה והמלח. מאדים את הירקות תוך כדי ערבוב במשך 10 דקות.

3. מוסיפים את חלקי העוף החלוטים. מכסים את הכל במים ומגבירים את האש ללהבה הכי גבוהה. מביאים הכל יחד לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך שעתיים לפחות.

4. מסננים את הנוזל לתוך סיר נוסף בעזרת חיתול בד שיש בבית אל תוך סיר אחר, שומרים את נתחי העוף והירקות בצד ומגישים עם חרדל חריף או חזרת.
חצילים בטחינה
איך להכין חצילים בטחינה?



הנה מתכון להכנת 4 מנות חצילים בטחינה:

1. חממו תנור ל-200 מעלות ואפו בו 4 חצילים עד שיתרככו (בערך 40 דקות). דאגו להפוך אותם מדי פעם.

2. משהתרככו, הוציאו את החצילים מהתנור וחכו עד שיתקררו מעט.

3. חצו את החצילים והוציאו את התוכן שלהם.

4. מעכו את בשר החציל, בכף עץ או פלסטיק (אבל לא בכף מתכת)

5. הוסיפו כחצי כוס שמן זית בנדיבות וערבבו את העיסה עד שהשמן ייספג כולו בחציל

6. הוסיפו מעט מלח גס וערבבו.

7. הוסיפו לעיסה 2 כפות טחינה גולמית וכפית או שתיים של פטרוזיליה קצוצה.

8. ערבבו היטב והגישו.

מטבח

צימעס
איך להכין צימעס ללא סוכר וגלוטן?


הנה מתכון להכנת צימעס ללא סוכר וגולטן:

המצרכים:
========
1 שקית גזר גמדי

1/2 כוס צימוקים שחורים ללא תוספת של סוכר

8 שזיפים שחורים מגולענים וטבעיים ללא תוספת סוכר

1 מקל קינמון

3 כפות סילאן או דבש

3/4 כוס סוכר פירות

1/4 כוס מיץ תפוזים


אופן ההכנה:
===========
מכניסים את הגזר לסיר ומוסיפים אליו את כל שאר החומרים, ממלאים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.

ניתן להגיש קר או חם.

בתיאבון!
ליל הסדר
איך מומלץ לערוך את שולחן ליל הסדר?


כך מומלץ לערוך את שולחן ליל הסדר:

1. בחרו מפה לבנה או באחד מהגוונים של סט הכלים. במידה ולא מספיקות לכם המפות, ניתן לפרוס ביניהן ראנר יפה שישלים את החלק החסר.

2. אם יש הרבה אנשים, כדאי לסדר את השולחנות בח'.

3. סדר הצלחות: צלחת למנה עיקרית ומעליה צלחת למנה ראשונה. את צלחות המרק לא נהוג להניח מראש הכל על השולחן, אלא להגישן מלאות לכל אחד. למעוניינים, ניתן מתחת הצלחת למנה העיקרית לפרוס פלייסמטים או להניח פלטת הגשה תואמת.

4. סידור הכוסות: מצד ימין של הצלחת יש להניח גביע ייןו לצידו כוס לשתיה קרה.

5. סידור הסכו"ם: מצדה הימני של הצלחת מניחים שני סכינים: סכין גדול בצד הפנימי וסכין קטן בצד החיצוני. ליד הסכין הקטן יש להניח כף למרק. מצד שמאל של הצלחת יש להניח מזלג גדול ולצידו מזלג קטן יותר.

6. יהיה יפה להניח במרכז השולחן , ליד צלחת הפסח, פמוטים עם נרות חג גבוהים, כד או שניים עם פרחים צחורים ולפזר עלים או מעט פרחים יבשים על השולחן.

7. ניתן להניח מפיות תואמות בצבען בתוך הכוס או מתחת לסכו"ם.
מתכונים
איך להכין שקשוקה עם נקניקיות מרגז'?


הנה מתכון לשקשוקה עם נקניקיות מרגז':

המצרכים הדרושים ל-4 מנות:
======================
4 ביצים טריות

1/2 כוס שמן זית או קנולה

3 נקניקיות מרגז' חתונות ל-3 או 4 חלקים כל אחת

3 שיני שום כתוש

6 עגבניות בשלות חתוכות

1 פלפל חריף ירוק

1 כף רסק עגבניות (לא הכרחי)

מלח

פלפל שחור גרוס

קורט סוכר (לניטרול החמיצות)

אפשר גם:
חופן כוסברה ופטרוזיליה קצוצים דק

אופן ההכנה:
============
1. חממו את השמן במחבת, הוסיפו את הפלפל הירוק והשום - למשך דקה.

2. הוסיפו 3 נקניקיות מרגז' וטגנו עוד 2 דקות.

3. חתכו את העגבניות, והכניסו עם הרסק והתבלינים למשך 10 דקות נוספות, או עד להתרככות העגבניות והתאדות הנוזלים.

4. להוסיף את הביצים שלמות, מבלי לשבור את החלמונים (הצהוב), מוסיפים מעט מלח ופלפל ומבשלים עד שנראה מוכן.

לפני הגשה, לפזר מעל השקשוקה את הכוסברה/פטרוזיליה הקצוצים ולהגיש עם המחבת על קרש עבודה לשולחן. לצרף לחם שחור או לבן, שלם או חתוך לפרוסות.

בתיאבון.
נקניקיות
איך להכין תבשיל פתיתים ונקניקיות?


הנה מתכון מהיר להכנת תבשיל פתיתים ונקניקיות:


מצרכים:
=======
1 חבילת פתיתים קטנה

1 בצל גדול קצוץ דק

1 שקית אבקת רוטב פטריות

4 נקניקיות עוף פרוסות לטבעות בעובי 1 ס"מ

5-6 כפות שמן סויה

מלח

פלפל



אופן ההכנה:
===========
1. להזהיב את הבצל בתוך סיר רחב ולהוסיף את הנקניקיות עד הזהבה קלה של הנקניקיות.

2. להוסיף את הפתיתים ולערבב.

3. להוסיף את אבקת רוטב הפטריות והתבלינים ומערבבים.

4. לכסות במים רותחים, להנמיך את האש ולהסיר ברגע שהפתיתים מוכנים.


בתיאבון!


מטבח
איך לשפר את המרק שמכינים?


הנה חמישה דרכים לשיפור טעם המרק:

1. מומלץ לבשל עם פחות מים מן המצוין במתכון ורק בהמשך הבישול להוסיף מים ולדלל למידת הסמיכות הרצויה.

2. עדיף להשתמש בציר מרק אמיתי (ניתן להשיג ציר משובח בחנויות המובחרות) אך אם אין, ניתן להשתמש בתחליפים, כגון מים ואבקות מרק זך, עוף או פרווה בטעם עוף כבסיס למרק, ביחס של כפית אחת גדושה של אבקת מרק לשתי כוסות מים. (אני אגב ויתרתי לגמרי על השימוש באבקות מרק למיניהן).

3. כדי לעבות את המרק, ניתן לטחון אותו חלקית או להשתמש בתערובת של שומן וקמח.

4. במידה ומשתמשים בירקות מוקפאים, זמן הבישול מתקצר, על פי ההוראות שעל גבי האריזה.

5. טיפ אחרון: מתכוני מרק, ברוב המקרים אינם מתכונים מדוייקים, אז תנו דרור לדמיון שלכם והרבו להשתמש בירקות טריים ובעשבי תיבול בצירופים האהובים עליכם וכן על פי הנמצא אצלכם בבית באותו הרגע.


הגולש רביד מציע: משהו שתמיד מוסיף למרקים והופך אותם למרקים ממסעדת גורמה - חלב קוקוס. מעשיר כל מרק לטעם עדין ונפלא.
איך להכין טונה ביתית בעצמכם?



להכנת טונה בבית, עשו את הדברים הבאים:

מצרכים:
======
1/2 קילו דג טונה טרי

20 גרם מלח

1/2 כפית פלפל אנגלי שלם

2 עלי דפנה

חצי ליטר מים

שמן זית (לפי הצורך בהכנה)


אופן ההכנה:
===========
1. שטחו את הטונה בקערה.

2. הרתיחו בסיר את המים עם המלח, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.

3. שיפכו את המים הרתוחים עם התבלינים על הטונה.

4. השאירו את הטונה עם המים המכסים אותה לשעתיים מחוץ למקרר.

5. כשצבעה של הטונה הפך ורוד, הרחיקו את המים וכסו אותה לחלוטין בשמן זית.


זהו, הטונה הביתית שלכם מוכנה. תוכלו להשתמש בה מהמקרר במשך 4-5 ימים בכיף. בתיאבון!
איך להכין סלט טאבולה?



סלט טאבולה, בריא וטעים - הנה המתכון:

חומרים:
=======
חצי כוס בורגול

3 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק

חצי כוס בצל ירוק יבש

חצי כוס עלי נענע קצוצים

חצי כוס מיץ לימון סחוט

כפית מלח

אפשרי: חצי כפית סומאק

2 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות קטנות

1/2 כוס שמן זית


אופן ההכנה:
===========
1. משרים את הבורגול במים קרים למשך כ-20 דקות.

2. סוחטים היטב ומעבירים לקערה.

3. בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים ומניחים כ-20 דקות.

4. מערבבים את התערובת עם הבורגול ומוסיפים חצי כוס שמן זית.

בתיאבון!
איך להכין מרק כתום?



הנה מתכון למרק כתום:

המצרכים עבור ארבע מנות:
===================
1 בצל

1 כרישה

1.5 בטטה

1.5 גזר

300 גרם דלעת

1 שורש ג'ינג'ר טרי

1 כפית שמן זית

1 כף גרעיני חמנייה

חופן עירית קצוצה

מלח ופלפל

10 כוסות מים


אופן ההכנה:
=========
1. חותכים את כל הירקות בצורה גסה

2. מכניסים לסיר את כל הירקות החתוכים ומאדים במשך חמש דקות

3. מוסיפים את הג'ינג'ר, המים, המלח והפלפל ומבשלים ארבעים דקות.

4. טוחנים את המרק בעזרת מיקסר אצבע או מעבד מזון ומחזירים לסיר דרך מסננת.

5. מבשלים עשר דקות נוספות ומסירים מהאש.

6. מגישים את המרק מעוטר בגרעיני חמנייה ועירית קצוצה.

בתיאבון!
איזה סיר כדאי לקנות למטבח?



בהשוואת סירים עשויים נירוסטה שערכה שושנה חן מידיעות אחרונות נמצאו הסירים הבאים בתור הסירים הטובים ביותר:

Laguiole - סיר מעולה שזכה לציון 9 הגבוה ביותר. מחירו 498 ש"ח.

סיר מדגם "גליל" של ארקוסטיל - גם ציון 9 וגם כחצי מחיר מהשותף שלו לציון הגבוה ביותר.

============

השוואה נוספת שערכו ב"ישראל היום" מצאה ששני המובילים הם של ארקוסטיל:

סיר הנחושת של ארקוסטיל - 6 ליטר שהמגרעת היחידה שלו היא הניקוי הקשה (630 ש'). מעוצב מקצועי והכי טעים.

סיר יציקת אלומיניום ארקוסטיל הארדאנודייז - 3.6 ליטר במחיר 350 ש'. טעם מצוין, קל לניקוי ויפה.
איך להכין עוגת מרציפן כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת מרציפן כשרה לפסח של מאיה דרין כפי שפורסמה בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
250 גרם מרציפן

2 ביצים טרופות

1 כף גדושה קורנפלור

2 כפות שמן קוקוס

למילוי:
=====
4 כפות גדושות ריבת משמש

לשטרויזל:
========
100 גרם שמן קוקוס מוצק

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס סוכר קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס אגוזי לוז מולבנים או פקאן לא קלוי

1 כוס אבקת שקדים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מכינים את השטרויזל: במעבד מזון טוחנים בזריזות את כל מרכיבי השטרויזל לתערובת פירורית, שומרים במקרר.

3. במעבד מזון מעבדים את המרציפן והביצים לתערובת חלקה.

4. מוסיפים את הקורנפלור ושמן הקוקוס ומעבדים לתערובת אחידה.

5. יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות עד למחצית גובהן ואופים במשך 5 דקות.

6. מוציאים מהתנור ומורחים בעדינות שכבת ריבה, מפזרים מעך שטוריזל בכמות נדיבה ומחזירים לתנור. ממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות עד שהשטרויזל זהוב.
איך להכין עוגת שוקולד דובדבנים טבעונית ללא סוכר ושמן?


הנה מתכון של עינת שגיא לעוגת שוקולד דובדבנים טבעונית ללא סוכר ושמן:

המצרכים עבור תבנית אינגליש קייק:
==========================
1 כוס קמח כוסמין מלא (140 גרם)

4 כפות קקאו (20 גרם)

כפית סודה לשתיה

¼ כפית מלח

⅓ כוס סילאן (100 גרם)

100 גרם רסק תפוחים ללא תוספים וללא תוספת סוכר

כוס חלב סויה (240 גרם)

30 דובדבנים מגולענים

אופן ההכנה:
=========
1. לשמן תבנית

2. לחמם תנור ל-180 מעלות

3. לערבב קמח, סודה לשתיה וקקאו

4. להוסיף רסק תפוחים, סילאן, נוזלים ודובדבנים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית משומנת

5. מכניסים לתנור למשך כ-40 דקות.

הערות:
======
העוגה נשארת קצת רטובה בפנים, מה שהופך אותה לפאדג’ית. אפשר להוריד מכמות הנוזלים כדי לקבל עוגה יבשה יותר.

לגיוון:
=====
אפשר להחליף את החל"ס במיץ תפוזים או קפה או חלב צמחי אחר או אפילו להשתמש במים
אפשר להחליף את הדובדבנים ב-10 שזיפים מיובשים.
יש מתכון לסלט ירוק ושונה?


הנה מתכון לסלט ירוק, קצת אחר, לגיוון הארוחה:

מצרכים:
=======
1 חבילה רוקט

1 חסה משי

1 מלפפון פרוס דק עם הקליפה

2 קישואים בעלי צבע כהה

1 חבילה אספרגוס טרי

2 כפות שומשום קלוי

2 כפות שמן שומשום


מצרכים לרוטב:
=============
2 שיני שום כתושות

2 כפות חומץ בן יין

4 כפות שמן

2 כפות סוי קיקומן

1 כף סירופ מייפל

ג'ינגר טרי מגורר


אופן ההכנה:
===========
1. לקרוע את עלי הרוקט והחסה ולהניחם עם המלפפון הפרוס בקערת ההגשה

2. לגדום את קצוות האספרגוס, לחתוך אותו לחתיכות בינוניות

3. לחתוך את הקישואים לאורכם

4. להקפיץ את הקישואים והאספרגוס במחבת חמה עם שמן השומשום ולאחר צינון קל להוסיף לתערובת החסה

5. לערבב היטב את כל חומרי הרוטב מלבד השומשום לצקת על הסלט

6. לפזר את השומשום הקלוי

בתיאבון!
איך מכינים גלידה בכדור להכנת גלידה?



להכנת גלידה בכדור גלידה, עשו כך:

1. הכניסו בצד האחד של הכדור: חצי כוס של מלח גס וכמות גדולה של קוביות קרח, עד למילוי כל החלל.

2. בצד השני, הכניסו כוס חלב, כוס שמנת מתוקה ו-3 כפות סוכר. אפשר גם להוסיף תוספות רבות (ראו טיפ נפרד, בתגית "כדור גלידה, תוספות").

3. סגרו את המכסים היטב.

4. שחקו או תנו לילדים לשחק עם הכדור במשך 15-30 דקות. גלגול כדור הגלידה או שקשוק שלו מומלץ, אבל אפשר גם מסירות, ריקוד ואפילו קצת בעיטות, אם כי לא חזק מדי).

5. קבלו גלידה מצויינת, מתוצרת בית.


איך להכין תחליף בריא לכדורי שוקולד?



כתחליף בריא לכדורי שוקולד אפשר להכין כדורי תמרים, כך עושים זאת:

המצרכים:
========
1 כוס תמרים מיובשים ומגולענים

1 כפית תמצית וניל

1 כף אבקת קקאו

4 כפות אגוזי לוז קצוצים דק

3/4 כוס פצפוצי אורז

1/4 כוס פתיתי קוקוס

לציפוי: פתיתי קוקוס


אופן ההכנה:
==========
1. לשים את התמרים בקערה, לכסות במים חמים ולהשרות למשך שעה.

2. להעביר את התמרים למעבד מזון ולעבד עד לקבלת קרם אוורירי.

3. להעביר את התמרים לקערה, להוסיף אליהם את את שאר המרכיבים ולערבב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.

4. ליצור מהעיסה כדורים, לגלגל אותם בקוקוס שהונח בצלחת, לשים במקפיא לשעתיים ולהגיש.

בתיאבון!
איך להכין מצה עם ביצה בעשבי תיבול?


הנה מתכון מצוין לאורחות בוקר וערב בחג הפסח של ביצה ומצה:

המצרכים לארבע מנות:
==================
4 ביצים טרופות

2 מצות

1 חופן שמיר

1 חופן פטרוזיליה

1 חופן בצל ירוק

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מלח לפי הטעם

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
===========

1. יש להרטיב עט את המצות על מנת שתהיינה רכות, לפורר אותן לתוך קערה ולהוסיף את הביצים.

2. להוסיף את התבלינים ועשבי התיבול ולערבב היטב.

3. לחמם במחבת קטנה את שמן הזית ולצקת לתוכה רבע מכמות הבלילה, לטגן כשתי דקות על אש בינונית מכל צד, להוציא ולהגיש. לחזור על הטיגון עם שאר הבלילה. במידה ואין מחבת קטנה, ניתן לטגן את כל הבלילה במחבת גדולה ולחלק לפני ההגשה.


בתיאבון!
איך להכין עוגת חלבה טבעונית?



הנה מתכון של מאשה לעוגת חלבה טבעונית תבנית אינגליש-קייק גדולה או לתבנית אינגילשקייק קטנה + 6 מאפינס:

חומרים רטובים:
===========
לערבב במיקסר, במעבד מזון או ביד:
100 גרם רסק תפוחי עץ

1 כוס מיץ תפוזים (240 גרם, 3 תפוזים בינוניים עם הציפה)

1 כוס סוכר חום (180 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

1/2 כוס טחינה (160 גרם)

1/4 כוס סילאן תמרים (80 גרם)

חומרים יבשים:
==========
לערבב יחד:
2 כוסות קמח מלא (250 גרם)

1 כפית אבקת אפיה

להוסיף 1/2 -1 כוס חלווה מפוררת או שערות (125-250 גרם)

אפשר גם 1/2 כוס אגוזים (50 גרם)

לערבב את שתי התערובות ולצקת לתבנית משומנת, לאפות ב-170 מעלות 40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

הערות:
======
העוגה מתפוררת.
איך לבחור מיקרוגל לבית?
איך בוחרים מיקרוגל?


לבחירה נכונה של מיקרוגל, הקפידו על הדברים הבאים:

1. חשוב שיהיה פשוט להפעלה וידידותי. גם לילדים.

2. קנו מיקרו דיגיטלי ולא מכני.

3. מיקרוגל עם נפח של 23-25 ליטר בהחלט יספיק למשפחה בת 5 נפשות.

4. בחלק מהדגמים יש נעילה מפני ילדים שבהחלט כדאית אם יש ילדים קטנים.

5. לא צריך הרבה תכניות - בסוף הוא משמש בעיקר להפשרה ולפופקורן.

6. חשוב ביותר: לוודא שיש אישור של מכון התקנים הישראלי. תו התקן חשוב כיוון שהם בודקים את המכשיר גם מבחינת קרינה.

7. בררו מי נותן שירות והיכן המעבדה הקרובה אליכם. אל תסתפקו במעבדה או יבואן קטנטנים: אלה עלולים לא להיות שם - דווקא כשתצטרכו אותם.
איך להכין חצילונים כבושים בבית?
איך להכין פירה תפוחי אדמה ובטטות?
איך לתכנן מטבח בטיחותי?
איך להכין מאפה מצה ובשר?
איך לבשל ארוחה שלמה בחמש דקות?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.