» «
בורגול
איך להכין סלט בורגול עם רימונים?



הנה מתכון לסלט בורגול עם רימונים:

מצרכים:
=======
300 גרם בורגול בעובי בינוני או דק

3 כוסות (600 מ"ל) מים חמימים או מרק עוף מסונן, חמים

1 בצל סגול קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 כוס נענע קצוצה דק

5 כפות שמן זית

מיץ מ-1 לימון

1 כף רכז רימונים

מלח, פלפל שחור

1 כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס

גרגרים מ-2 רימונים


אופן ההכנה:
==========

1. מכינים את הבורגול: שמים את הבורגול בקערה ומכסים במים או במרק. מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים קלות במזלג. משהים 30 דקות.

2. מרכיבים את הסלט: בודקים מה מצב הבורגול אחרי חצי שעה ואם יש יותר מדי מים, מסננים אותם. המרקם של הבורגול צריך להיות פריך ונגיס, אבל כזה שעדיין נותן קצת התנגדות.

3. מוסיפים את הבצל והנענע, מערבבים, מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, רכז הרימונים מלח ופלפל ואת האגוזים ומערבבים.

4. מעבירים לקערת הגשה ומוסיפים את הרימונים. מגישים.

בתיאבון!


עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד עם שלושה מרכיבים בלבד?



הנה מתכון של גיל חובב לעוגת שוקולד מצוינת עם שלושה מרכיבים בלבד:

המצרכים:
========
250 גרם חמאה

500 גרם שוקולד מריר איכותי

6 ביצים

לקישוט:
======
אבקת קקאו

שוקולדים מעוצבים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות (חום בינוני-נמוך).

2. מתיכים את החמאה בסיר קטן. מסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומחכים דקה. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.

3. מקציפים את הביצים (חלמון וחלבון יחד) שלוש דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

4. מקפלים שליש מהתערובת לתוך השוקולד.

5. מקפלים בעדינות את שני השלישים הנותרים לתוך השוקולד.

6. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ (אין צורך לשמן) או לכל תבנית רחבה שרוצים. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה ממנה עם שוליים בגובה 5 ס"מ לפחות.

7. יוצקים לתוך התבנית הגדולה מים רותחים שיגיעו לגובה 2 ס"מ. התבנית עם העוגה תיאפה בתוך תבנית המכילה מים רותחים.

8. אופים עשר דקות בלבד (!) בחום של 170 מעלות. בתום האפייה מרכז העוגה עדיין רוטט, זה בסדר.

9. מוציאים מהתנור ומתבנית המים הרותחים ונותנים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר לארבע שעות לפחות.

10. אפשר להגיש קר וכאמור, עדיף להגיש בטמפרטורת החדר (אז הטעם יהיה הרבה יותר שוקולדי). לפני ההגשה אפשר לפדר באבקת קקאו ולקשט בבונבויירות שוקולד קנויות.
עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים?


הנה מתכון לעוגת תפוחים קלה ומנצחת תמיד. יש לאפות את העוגה בתבנית אלומניום מרובעת, גדולה יחסית ודי עמוקה.

המצרכים:
========
4-5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפלחים דקים

1/4 כוס סוכר

2 כפות קינמון

2 כוסות סוכר

1 כוס שמן

4 ביצים שלמות

3 כוסות קמח תופח

3/4 כוס מיץ תפוזים

אבקת סוכר לקישוט


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את התפוחים הקלופים עם 1/4 כוס סוכר וקינמון בקערה

2. להכניס את כל שאר החומרים לקערת המערבל ולערבל עד לקבלת עיסה חלקה וסמיכה יחסית

3. לצקת חצי מכמות הבלילה לתבנית, על הבלילה להניח את כל התפוחים יחד עם הנוזל שניגר מהם ולאחר מכן לשטח את שארית הבלילה על התפוחים.

4. לאפות בחום של 180-200 מעלות כשעה.

5. לאחר שהעוגה מתקררת לפזר מעליה אבקת סוכר.

בתיאבון!
עוגיות
יש מתכון לעוגיות שקדים לפסח?


הנה מתכון לעוגיות שקדים כשרות לפסח של הקונדיטור מיקי שמו מרשת "שמו הקונדטוריה", כפי שפורסם בעיתון מגה פוסט במרץ 2010:

המצרכים ל-20 עוגיות:
=================
2 חבילות (200 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

2 כפות (20 גרם) סוכר

1 כף (30 גרם דבש)

1 חלבון


אופן הכנה:
=========
1. מערבבים בקערה לפי הסדר: שקדים מולבנים, סוכר, דבש (שחיממנו מעט) ולבסוף את החלבון.

2. מצפים תבנית בנייר אפייה, נוטלים מתערובת השקדים בעזרת כפית טבולה במים ומניחים קבוצות, קבוצות במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשנייה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כחצי שעה, או עד שהעוגיות מזהיבות קלות.

מטבח

דגי מאכל
איך להכין דג פורל בירקות בנוסח בלקני?



הנה מתכון לדג פורל בירקות בנוסח בלקני המתאים מאד גם לימי חג הפסח:


מצרכים:
=======
6 דגי פורל לבן או ורוד

6-8 כפות מיץ לימון

6 גזרים בגודל בינוני

6 תפוחי אדמה בינוניים

3 ראשי סלרי בינוניים

6 כפות שמן

כוס מיץ לימון

4.5 - 6 כוסות מים

מעט עלי סלרי קטנים (שלא נקצצו)

מלח

פלפל לבן


אופן ההכנה:
===========
1. לרחוץ היטב את הדגים.

2. לטפטף לימון על הדגים ובתוכם ולהמתין 10 דקות.

3. לתבל מבפנים ומבחוץ במלח ופלפל לבן.

4. לרחוץ היטב ולקלוף את הירקות, לפרוס אותם בעובי של 3/4 ס"מ.

5. לצקת את השמן לסיר שטוח ולהוסיף את פרוסות הסלרי והגזר, לכסות במים ולבשל עד שהירקות מתרככים.

6. להוסיף את פרוסות תפוחי האדמה ועליהם להניח את הדגים.

7. לתקן תיבול עם מלח, פלפל וסוכר.

8. לבשל על להבה נמוכה כ-15 דקות ולקראת גמר הבישול להוסיף את עלי הסלרי ומיץ הלימון.

בתיאבון!
עוגות
איך להכין עוגת גזר וטחינה?



הנה מתכון לעוגת גזר וטחינה טבעונית (לשתי תבניות אינגלישקייק):

המצרכים:
========
2 כוסות דחוסות סוכר חום כהה (360 גרם)

3/4 כוס שמן (150 גרם)

200 גרם רסק תפוחים (4 תפוחים בינוניים)

3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)

1/2 כוס קמח (70 גרם)

3/4 כוס קמח מלא (110 גרם)

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כפית גדושה קינמון

3/4 כפית פלפל אנגלי טחון

2.5 כוסות גזר מגורר גס (350 גרם; כ-5 גזרים בינוניים)

1.5 כוסות אגוזי מלך, שבורים (150 גרם)

לקישוט:
========
1/2 כוס שומשום מלא (80 גרם)


אופן ההכנה:
========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן ורסק תפוחים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.

3. מערבבים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

4. מקפלים פנימה גזר מגורר ואגוזים.

5. משמנים את התבניות ושמים בכל תבנית חופן שומשום (בערך 2 כפות). מטלטלים את התבנית כך שהשומשום יצפה אותה מבפנים, ורק אז יוצקים את הבלילה פנימה, עד שלושת רבעי מגובה הדפנות. מפזרים שומשום בנדיבות גם מלמעלה.

6. אופים כשעה, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).

בתיאבון!
עוגות גבינה
איך להכין עוגת גבינה עם פירורים וללא אפיה?



חומרים לבסיס:
=============
250 גרם פירורי פתי בר אסם

150 ג'רם חמאה


חומרים למילוי:
============
2 שמנת מתוקה

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

500 ג'גבינה לבנה 9%

חצי כוס סוכר

חצי כוס חלב

קליפת לימון מגוררת

חצי שקית ג'לטין (7 גרם)


אופן ההכנה:
===========
1. ממיסים את החמאה. מוסיפים את פירורי הפתי בר. מהדקים כ-2/3 לתחתית משומנת ואת השאר שומרים לקישוט.

2. מקציפים את השמנת המתוקה לשמנת יציבה.

3. מערבלים את החלב, הסוכר והגבינה במהירות נמוכה כשתי דקות. מוסיפים את הפודינג ומערבבים עד לתערובת חלקה במהירות גבוהה, תוך כדי הוספת קליפת הלימון.

4. ממיסים את הגלטין במעט מים רותחים ומצננים (בחישה מהירה שלא ישארו גושים וצינון של 2 דקות במקפיא). מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.

5. יוצקים את תערובת הגבינה על הקצפת ומערבבים בזהירות.

6. יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים. מפזרים את הפירורים שנשארו למעלה.

7. מצננים למספר שעות.
עוגת פרג קוקוס
איך להכין עוגת פרג קוקוס טבעונית?



הנה מתכון לעוגת פרג קוקוס טבעונית שמתאים לשתי תבניות אינגליש קטנות:

מצרכים:
=======
2 כוסות קמח (280 גרם)

4 כפות גדושות פרג טחון (40 גרם)

4 כפות גדושות שבבי קוקוס (30 גרם)

שקית אבקת אפייה

5 כפות רסק תפוחים (120 גרם)

1/2 כוס שמן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם, לערבב חום ולבן)

כוס חלב סויה (240 גרם)

סירופ (אופציה):
============
- לבשל רבע כוס חלב סויה עם שלוש כפות סוכר, מצמצמים על אש קטנה ושופכים על העוגה כאשר היא חמה.


הערות:
======
- אפשר להוסיף לעוגה או לסירופ שתי כפיות נס קפה.

- מי שלא אוהב קוקוס יכול לשים רק פרג ולהיפך.

- אפשר להחליף את החלב בסירופ ובעוגה במיץ תפוזים (אבל אז להשמיט את הקפה).


אוזני המן
איך להכין אוזני המן?


הנה מתכון לאוזני המן של מאפיית לחמים:

מצרכים לבצק:
============
3 וחצי כוסות קמח

1/2 כוס שקדים טחונים דק ומנופים

275 גרם חמאה

2 ביצים

כוס אבקת סוכר

3 כפות סוכר

קורט מלח

כפית אבקת אפייה

מצרכים למלית:
============
כוס וחצי חלב

300 גרם פרג טרי טחון

כוס סוכר

50 גרם צימוקים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (50 גרם)

3 כפות ריבה / דבש

קליפה מגוררת מלימון שלם

למשיחה:
=======
ביצה טרופה



אופן ההכנה:
===========
1. הכנת הבצק: מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת.

2. בקערת המיקסר עם וו בחישה (גיטרה) בוחשים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר (אפשר גם במעבד מזון).

3. מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.

4. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים.

5. לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.

6. משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומשהים אותו במקרר לזמן של מינימום כשעה למנוחה.

7. בזמן שהבצק מתקרר מתחילים בהכנת המלית: בסיר בינוני שמים את החלב, הפרג, הסוכר והצימוקים ומבשלים מעל להבה בינונית כ-15 דקות.

8. מוסיפים את הריבה/דבש והאגוזים.

9.מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה.

10. מקררים את המלית בכלי.

11. מחממים תנור ל-180 מעלות.

12. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה בעובי של כ-2-3 מילימטר וקורצים עיגולים בקוטר של 8 סנטימטר.

13. מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול בצק.

14. סוגרים לצורת אוזן המן.

15. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת.

16. מכניסים את העוגיות לתנור ואופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

בתיאבון!
איך להכין קציצות לילדים?


הנה מתכון להכנת קציצות לילדים:


המצרכים:
========
1/2 ק"ג בשר טחון (עוף או בקר+עוף)

1 ביצה

4 כפות פירורי לחם (או פרוסה טבולה במים וסחוטה)

1 בצל מגורר, ללא הנוזלים

1 תפו"א מבושל ומעוך/ 3 כפות פירה/תפו"א מגורר ללא הנוזלים

1/2 כוס פטרוזילה קצוצה

פלפל שחור

מלח

מעט אבקת מרק עוף

לגיוון טיפה כמון


אופן ההכנה:
===========
1 מערבבים את כל החומרים ומניחים כחצי שעה - שעה.

2. מרטיבים את הידים, יוצרים קציצות עגולות.

3. טובלים את הקציצות בפרורי לחם, משטחים מעט ומטגנים.

4. יש לטגן עד שהקציצות מקבלות גוון זהוב.


לגיוון:
=====
- ניתן לאחר הטיגון להכניסן לרוטב עגבניות שהוכן מראש.

- אם הקציצות מיועדות גם למבוגרים אפשר להוסיף גם כוסברה קצוצה דק- מצויין גם להקפאה.

- כמות זו מספיקה ל-6 מנות לערך, אם רוצים להקפיא מומלץ להכפיל הכמות.

בתיאבון!
איך להכין לביבות בטטה של אורנה ואלה?



הנה מתכון להכנת לביבות הבטטה של אורנה ואלה:

מצרכים ל-25-30 לביבות:
================

11/4 ק"ג בטטות (750 גרם אחרי קילוף ובישול)

2 כפיות רוטב סויה (קיקומן)

¾ כוס (100 גרם) קמח

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
========

1. קולפים את הבטטות וחותכים לחתיכות גדולות.

2. מבשלים בסיר מים (או מאדים) עד שהבטטות רכות לגמרי, ומניחים אותן במסננת לשעה-שעתיים כדי שיפרישו נוזלים (אפשר להשאיר כך לילה במקרר).

3. מעבירים את הבטטות לקערה, מוסיפים את הסויה ומערבבים-לשים בידיים.

4. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח והפלפל, וממשיכים לערבב בידיים בעדינות עד שהעיסה מתאחדת (מרחיקים חתיכות קשות או שחורות). העיסה תהיה רכה, אחידה וקצת דביקה. אם היא נוזלית – מוסיפים עוד מעט קמח. יש להימנע מערבוב ממושך מדי, שיגרום לעיסה להיות דביקה מדי.

5. הטיגון: מחממים במחבת טפלון שמן בכמות שתשמן היטב את המחבת, על להבה בינונית. כדאי לזלף את העיסה דרך שק זילוף או להניח במחבת לביבות בעזרת כף או בידיים רטובות. מכיוון שהעיסה רכה ודביקה, ואינה נוחה לעבודה, צריך לטגן כמה לביבות עד שלומדים לעבוד עם העיסה.

6. מטגנים את הלביבות משני הצדדים כך שיזהיבו אך לא יישרפו, ושיהיו מספיק מוצקות כדי שאפשר יהיה להוציא אותן מהמחבת בעזרת מרית.

7. מניחים על נייר סופג.

בתיאבון!
איך לבחור קוצץ ירקות?



לבחירת קוצץ ירקות הקפידו על הדברים הבאים:

1. בטיחות - בקניה של קוצץ ירקות חשוב להקפיד שהוא בטוח לשימוש (שהוא לא יפעל כשהוא לא סגור).

2. פלדת אל-חלד - חשוב שהסכינים של קוצץ הירקות יהיו מפלדת אל-חלד.

3. קומפקטיות - חשוב שקוצץ הירקות לא יהיה מסורבל ולא יתפוס מקום גדול מדי (אם יש לכם מטבח קטן).

4. כוח - חשוב שהספק המנוע של הקוצץ יהיה לפחות 400 ואט.

5. התאמה לירקות - חשוב שקוצץ הירקות יהיה מתאים לסוגי המזונות שאתם נוהגים להכין.

6. מיכל מתאים למיקרוגל - חשוב שהמיכל שלו יתאים לשימוש במיקרוגל.
איך להכין גלידה ביתית בטעמים שונים? ריבת חלב, אגוזים, עוגיות ופצפוצי שוקולד
הכנת גלידה ביתית פשוטה ובטעמים שונים - הנה המתכון:

חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר


אופן ההכנה:
=========

1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.


אחרי 4-3 שעות הגלידה מוכנה.


התוספות לטעמים השונים:
======================
1. לגלידת שוקולד, הוסיפו 150 גרם שוקולד מומס (בסיר כפול).

2. לגלידת אגוזים, הוסיפו 150 גרם אגוזים או פיסטוקים טחונים.

3. לגלידת ריבת חלב, הוסיפו 100 גרם ריבת חלב.

4. לגלידת וניל עם עוגיות, הוסיפו 150 גרם עוגיות שבורות.

5. לגלידת וניל עם פצפוצי שוקולד, הוסיפו 50 גר' שוקולד מריר קצוץ (60% מוצקי קקאו) בטריפה האחרונה (או בשני הסיבובים האחרונים של מכונת גלידה).



הערה: הטיפ הותאם ממייל שמופץ ברשת. אם הוא ממקור בעל זכויות, נשמח לתת קרדיט.
איך להכין קרם קרמל?



הנה מתכון להכנת קרם קרמל קלאסי:

חומרים:
======
6 ביצים

1.75 כוס סוכר

3 כוסות חלב 3%

1/4 כוס מים

קרטון קטן שמנת מתוקה 15%

מקל וניל חצוי


אופן ההכנה:
=========
1. ממיסים 1 כוס סוכר על אש בינונית במחבת בגודל 26 בעלת תחתית עבה, עד קבלת קרמל כהה.

2. עושים זאת במשך 4-7 דקות (בהתאם לאיכות המחבת) ובלי ערבוב בכף. מדי פעם מנערים את המחבת עד שכל הסוכר מתקרמל והנוזל החום כהה, צלול וללא גושי סוכר.

3. כשהסוכר התקרמל מוזגים אותו בזריזות לתבנית ומקפידים לנער, כך שיצפה את התחתית באופן שווה.

4. חממו בסיר חלב, שמנת ומקל וניל עד רתיחה עדינה.

5. מכבים ומגרדים את פולי הווניל מתוך מקל הווניל ואז מצננים את תערובת החלב לחום גוף.

6. זהו שלב התנור - מחממים אותו ל-150 מעלות.

7. מוזגים מים לתבנית תנור גדולה ומניחים בתוכה את תבנית האפייה. על המים להגיע לגובה 2/3 מתבנית האפייה.

8. בקערה גדולה טרפו במטרפה ידנית, 3/4 כוס סוכר וביצים למשך דקה.

9. מזגו בזילוף איטי את תערובת החלב לביצים ואז מזגו לתבנית עם הקרמל, שהתקשה בינתיים.

10. אופים בתבנית בגודל 26 או 24 או אינגליש קייק, למשך שעה. אם אופים בתבניות אישיות, אז במשך 40 דקות.

11. מצננים 24 שעות במקרר.


להגשה, העבירו סכין חדה בין הדפנות לקרם והפכו לצלחת הגשה. לפעמים זה לוקח לקרם עד דקה להיפרד מהתבנית.

מגישים מיד.
בתיאבון!
איך להכין עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום?


הנה מתכון להכנת עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום:

לערבב יחד:
==========
15 גרם שמרים

רבע כוס מים פושרים

חצי כפית סוכר

להתפיח

להמיס 20 גרם מרגרינה.

ללוש בנפרד:
==========
4 כוסות קמח

רבע כוס שמן

רבע כוס מים

3 כפיות מחוקות מלח

3 כפיות פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

חצי כפית פלפל שחור

להוסיף לתערובת את המרגרינה ותפיחת השמרים

ליצור כעכים בגודל ועובי מועדפים אחר רידוד הבצק

2 ביצים טרופות

חצי כוס שומשום

לערבב ולטבול הכעכים שיצרת מהתערובת לעיל.

להניח בתבנית אפיה משומנת בחום בינוני כ-25 דקות.
איך להכין ריבת קליפות תפוזים?



הנה מתכון להכנת ריבה מקליפות תפוזים:

המצרכים:
=========
2 ק"ג תפוזים למיץ (תפוזים בעלי קליפה דקה)

1 לימון

2 כוסות סוכר



אופן ההכנה:
===========
1. יש לשטוף היטב את התפוזים בסבון ומים ולייבשם.

2. במידה ורוצים לסחוט מהתפוזים את המיץ עושים זאת ושומרים את הקליפות.

3. חותכים את קליפות הלימון והתפוזים (עם הלבן) לחתיכות קטנות.

4. מניחים את כל הקליפות החתוכות בסיר וממלאים מים עד לכדי כיסוי בלבד, מוסיפים את הסוכר ומרתיחים.

5. לאחר שהנוזל הגיע לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים את הקליפות בין 20 דקות לחצי שעה עד שהן מתרככות והנוזל הופך לסירופ.

6. להעביר את הקליפות בעודן חדות לצנצנת גדולה ולסגור את המכסה.

7. מצננים את התפוזים בתוך הצנצנת ומאחסנים במקרר.


הריבה טובה כשלושה חודשים כל עוד היא נשמרת במקרר.
אורז בירקות ויין לבן - איך מכינים?
חומרים:
1/2 1 כוס אורז מלא
1 בצל
‏5-6 שיני שום ‏
‏1/2 כוס יין לבן‏ יבש
1 קופסת עגבניות משומרות קצוצות גדולה
1 פלפל אדום
1/2 סלסלת פטריות שמפיניון‏
‏250 גרם גרעיני תירס קפואים‏
‏4-6 כפות רוטב סלסה
4-5 עלי בזיליקום ‏
מלח
פלפל
כמה ענפי כוסברה

‏הכנה:
מבשלים את האורז בסיר עם הרבה מים ומעט מלח עד שהוא רך. מסננים ומעבירים לקערה.
מסננים את העגבניות, קוצצים את הבצל, פורסים את הפטריות לפרוסות.
מחממים מעט שמן במחבת גדולה על להבה בינונית. מאדים את הבצל ואת השום ביין עד שיתרככו. מוסיפים עגבניות, פלפלים, ‏פטריות, תירס, סלסה ובזיליקום. מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך 8-10 דקות. ‏
מוסיפים את הרוטב לאורז החם, ומערבבים בתנועות הקפצה. מתבלים במלח ‏ובפלפל. מפזרים עלי כוסברה, ומגישים מייד.


איך להכין קרמבל גבינה ופירות יער?



הנה מתכון לקרמבל גבינה ופירות יער של עמית דונסקוי, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" במרץ 2016:

המצרכים לבצק:
============
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 ביצה + 1 חלמון

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

3 כפות חלב

3/4 כוס ריבת פירות יער

1 כוס פירות יער קפואים (אין צורך להפשיר)


מצרכים למלית הגבינה:
==================
500 גרם גבינת שמנת

250 גרם גבינת טוב טעם

1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כפיות קליפת לימון מגוררת

3 ביצים

4 כפות (40 גרם) קורנפלור


מצרכים לקרמבל:
=============
1 ורבע כוסות (175 גרם) קמח

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

150 גרם חמאה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

2. שמים בקערת מעבד המזון ( או המערבל עם וו הגיטרה) את החמאה והסוכר ומעבדים לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים. מוסיפים את הקמח והחלב ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד.

3. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לכיסוי מלא של התחתית. אופים כ-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים, לא מכבים את התנור ומצננים 4-5 דקות.

4. מערבבים את הריבה עם פירות היער. מורחים 3/4 מהכמות על הבצק. את היתרה שומרים בצד.

5. המלית: שמים בקערת המערבל את כל מרכיביה, למעט הקורנפלור ומערבלים לקרם אחיד. מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים.

6. יוצקים את המלית על שכבת הפירורים ואופים כ-35 דקות.

7. בינתיים מכינים את הקרמבל: שמים את כל המרכיבים בקערת מעבד מזון ומעבדים קצרות, רק עד שמתקבלים פירורים. מסירים את הקערה וממשיכים לפורר ידנית, לפירורים קטנים.

8. מוציאים את העוגה, מפזרים עליה את פירורי הבצק ואופים כ-24 דקות, עד שהם מזהיבים היטב.

9. מוציאים מהתנור, מניחים על העוגה את תערובת הריבה ששמרנו ומגישים.

שומרים שבוע במקרר, או עד חודש במקפיא. מחממים לפני הגשה.
איך להכין גלידה ביתית בטעם שוקולד?



הנה מתכון לגלידת שוקולד ביתית:


חומרים:
======
3 כוסות חלב 3%

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל איכותי (כגון מקורמיק או ספייס איילנד)

1 כוס סוכר

150 גרם שוקולד מומס (בסיר כפול)


אופן ההכנה:
=========
1. ערבבו יחד במיקסר את כל המרכיבים, מלבד השמנת.

2. הוסיפו את השמנת וערבבו ביד.

3. הכניסו את הגלידה לתבנית שטוחה בגודל של 20 על 20 ס"מ.

4. הניחו במקפיא.

5. כשהתערובת מתחילה לקפוא בצדדים, בערך 3-2 ס"מ בכל צד, ערבבו אותה שוב במיקסר.

6. הכניסו שוב לתבנית, השטיחו אותה והחזירו למקפיא.

4-3 שעות אחר כך הגלידה מוכנה.
איך להכין עוגת בריוש?



הנה מתכון של סבתא אינס להכנת בריוש:


מצרכים לבצק:
=============
חצי שקית שמרית

3 ביצים

1 ק"ג קמח

1 כוס סוכר

1-1.5 כוס מים או חלב או שילוב של שניהם, שיהיו בטמפרטורה חמימה

1.5 חבילה מרגרינה

למלית: שוקולד למריחה


אופן ההכנה:
===========
1. לאחד את כל החומרים לבצק.

2. ללהניח את הבצק בקערה, לכסות אותה בניילון נצמד ומעל מגבת.

3. להמתין עד שהבצק תופח.

4. לחתוך את הבצק ל-8 חלקים.

5. לרדד כל חלק, למרוח אותו בשוקולד ולגלגל ל"נקניק".

6. מכל שני "נקניקים" לעשות צמה ולהכניס לתבנית אינגליש קייק.

7. לאפות בחום בינוני עד לקבלת צבע יפה.

בתיאבון!
איזה סנדוויצ'ים כולם ירצו לאכול בבית הספר?


הנה ארבעה סוגים עיקריים של סנדוויצ'ים מושקעים וטעימים במיוחד:

1. חביתה עם ירקות בלחמניה:
======================
לחמניה רגילה ארוכה\ עגולה.
גבינה לבנה
חביתה
שני עלי חסה
גמבה אדומה\כתומה\צהובה חתוכה לפרוסות דקות
פרוסות עגבנייה
מלפפון חתוך.
ניתן גם במקום החביתה להחליף בגבינה מלוחה בולגרית ולהוריד את הגבינה המלוחה ולהוסיף בצל סגול
שימו את הכל לפי הסדר בתוך הלחמנייה תסגרו היטב, עטפו בניילון נצמד שלו יתפרק ובתאבון

2. נקניק עם ירקות ומיונז:
===================
לחמניה ארוכה או עגולה
מיונז רגיל\ מיונז חריף או בתבלינים
שני עלי חסה
כמה פרוסות של נקניק סלמי או פסטרמה (מומלץ פסטרמה)
עגבניות פרוסות
מלפפונים חתוכים
שימו את כל המרכיבים בתוך הלחמנייה לפי הסדר, עטפו בניילון נצמד שלא יתפרק ובתאבון

3. הטוסט המשוכלל שלי:
=================
לחמניה ארוכה
פרוסות גבינה צהובה
גבינה בולגרית\מלוחה
פרוסות עגבנייה
זיתים ירוקים
תירס
לשים את כל מהרכיבים לפי הסדר בלחמניה ולהכניס לטוסטר למשך שלוש דקות לפחות. בתאבון

4. המושקע:
=========
לחמניה ארוכה
פסטו למריחה
פרוסות גבינה מלוחה
פלפלים קלויים (על מנת להכין פלפלים קלויים יש הכניס את הפלפלים לתנור עד למראה של השחמה וחלקים ''שרופים'' בפלפל.
לשים את המרכיבים לפי הסדר בסנדוויץ ולעטוף בניילון נצמד. בתאבון
איך לבחור חיפוי קיר למטבח?
איך להכין גליל תמרים טבעוני?
איך להכין פשטידת תירס טבעונית?
איך לשמור ולתחזק משטח קוריאן במטבח?
איך להכין עוגת שוקולד חמה להכנה במיקרוגל?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.