» «
מטבח
מה אפשר לעשות עם תרד?
1. משהו קל : בישול אורז עם תרד - מעדן אמיתי, כדאי להוסיף רסק עגבניות לטעם. יותר קל ? לשטוף ולקצץ את התרד להוסיף בצל קצוץ ירוק או לבן לפי הטעם, אם יש קישוא עצוב לרסק , כנ"ל אפשר להוסיף כוזברה או פטרוזילה קצוצה. לבלבל 2 ביצים להוסיף לירקות ולטגן חביתת ירק ענקית. עוד שידרוג ? אפשר להוסיף קוביות גבינה בולגרית או פטה לתערובת.
2. לבינוניים : אם מבשלים קטניות כמו עדשים או שעועית אפשר להוסיף תרד (אין צורך להרתיח קודם). יש במקרר בצק עלים או בצק פילו או אפילו גחנון ? קחי את הבצק או הגחנון ומלאי בתערובת של תרד וגבינות רעב שעה לתנור וזהו.
3. למתקדמים ומשקיענים : לזניה במקום תערובת של בשר לשים תרד ופטריות (טריות קצוצות).
מרק גולאש
אפשר לקבל מתכון למרק גולאש ?
הנה מתכון למרק גולאש, כפ שמכינים אותו במסעדת "קימל":

המצרכים:
=========
1/4 כוס שמן
2 ק"ג קוביות בשר כתף בגודל 3x3
2 ק"ג קוביות תפוחי אדמה בגודל 3x3
5 כפות קימל
4 כפות פפריקה מתוקה
4 כפיות פפריקה חריפה
2 כפות מלח
2 עגבניותקלופות, מגוררות בפומפיה גסה
1/2 כוס רסק עגבניות
4 גבעולי מרווה
6 כוסות ציר ירקות או מים
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את הבצלים והשמן בסיר ולאדות על להבה בינונית עד להזהבה.
2. להוסיף את קוביות הבשר ותפוחי האדמה ולטגן כמה דקות.
3. להוסיף את שאר החומרים, להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה.
4. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
5. לבשל 3 שעות ולהגיש חם.

בתיאבון!
עוגיות
איך להכין עוגיות סנדוויץ טבעוניות?



הנה מתכון ל-30 עוגיות סנדוויץ' שוקולד טבעוניות ממולאות בגנאש שוקולד:

המצרכים:
========
100 גרם מחמאה רכה

3/4 כוס סוכר (אפשר לבן / חום / מיקס שווה בשווה, 150 גרם)

60 גרם רסק תפוחים

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1/3 שליש כוס קקאו רגיל (25 גרם)

¼1 כוסות קמח (175 גרם)


מצרכים לקרם גנאש שוקולד:
=====================
חצי שקית שמנת צמחית (110 גרם)

100 גרם שוקולד מריר


אופן ההכנה:
==========
1. מקציפים בקערה את החמאה הרכה יחד עם הסוכר עד שנוצרת תערובת אחידה ואוורירית מאוד (יש להשתמש במקצף).

2. מוסיפים את הרסק וטורפים שוב עד שהתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים וניל ומערבבים.

3. מערבבים סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח (לא לוותר), יחד עם הקקאו.

4. מערבבים עם תערובת החמאה עד שנוצר קרם חום ומבריק.

5. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים רק עד שלא רואים יותר את הקמח. נזהרים לא לערבב יותר מידי.

שלוש שיטות ליצירת עוגיות:
=====================
1. מרדדים בין שני ניירות אפייה, קורצים עיגולים, מצננים 20 דקות במקפיא לייצוב הבצק המרודד, ומעבירים את העיגולים לנייר האפייה.

2. יוצרים גליל של בצק בתוך נייר אפייה, מקפיאים, פורסים פרוסות של כ-חצי ס”מ ולהניח על נייר האפייה. אופציה זו נותנת עוגיות שוות בגודלן.

3. מכינים כדורי בצק באמצעות כפיות (אין צורך לצנן את הבצק כלל) ומניחים בצורה מרווחת על נייר האפייה.

4. אופים את העוגיות כ-7-9 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים לפני המילוי.

בתיאבון!
פיש אנד צ'יפס
איך להכין פיש אנד צ'יפס?



הנה מתכון של פיש אנד צ'יפס להכנה ביתית:


חומרים ל-4 מנות פיש אנד צ'יפס:
========================
שמן חמניות לטיגון

4 תפוחי אדמה

מלח גס לבלילה

1.5 כוסות קמח

1 כף אבקת אפיה

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כוס (220 מ"ל)

בירה קרה (או לחילופין חלב)

1 ביצה

800 גרם פילה דג לבן (קוד, או אחר)

שמן לטיגון



הוראות הכנה:
=========
1. קלפו את תפוחי האדמה וחתכו אותם לרצועות רחבות של צ'יפס (בסגנון "הום פרייז"). שמרו את רצועות תפוחי האדמה בקערה עם מי קרח.

2. בקערה נפרדת ערבבו קמח, אבקת אפייה, מלח ופלפל. הוסיפו את כוס הבירה (או החלב) ואת הביצה וערבבו את העיסה עד לקבלת מירקם חלק. קררו את העיסה למשך חצי שעה.

3. חממו שמן בסיר בעל תחתית עבה ל-175 מעלות צלזיוס. טגנו את הצי'פס תחילה, עד לריכוך. הוציאו והספיגו את הצ'יפס המטוגן על גבי מגבת ניר.

4. טגנו את הדגים בשמן עד שתקבלו צבע חום-זהוב. הספיגו גם את הדגים המטוגנים על גבי מגבת ניר.

5. טגנו את הצ'יפס שנית, לדקה-שתיים עד להשחמתו.

6. הגישו את הצ'יפס והפיש עם רבע לימון טרי (אפשר גם סלט חסה קטן) וקערית קטנה של חומץ ומלח גס.


בתיאבון!

מטבח

סיר לחץ
ממה להיזהר בבישול בסיר לחץ?



אלו כללי הזהירות הדרושים בשימוש בסיר לחץ:

1. לבדוק מדי שימוש - הקפידו תמיד שהגומיה ושאר החלקים מתפקדים כראוי ולא פגומים. בכל מקרה של חשש, או של סיר לחץ ישן במיוחד שמרגיש בלוי, קחו את הסיר לבדיקה מקצועית או החליפו אותו בסיר לחץ חדש ואיכותי.

2. זהירות בפתיחה - כשאתם מרימים את המכסה, לא להעביר את היד מעל לסיר.

3. היו בסביבה - ודאו שאתם לא משאירים סיר לחץ בלי השגחה ותמיד כדאי לוודא ששסתום האדים פעיל.

4. מלאו את הסיר רק עד לגבול המותר - כדי להשאיר מקום לאדים.

5. ניקוי שסתומים - מעבר לניקיון הרגיל של הסיר, כשאתם מנקים את סיר הלחץ ודאו שהשסתומים נקיים לחלוטין וזזים בצורה חלקה ושהגומיה שלמה ובטוחה.

6. קירור במים זורמים - אם יש חשש לתקלה הורידו מיד את סיר הלחץ מהכיריים ושטפו אותו במים הכי קרים מהברז.
מטבח
על מה חשוב להקפיד בתכנון המטבח?



הנה מספר דברים שחשוב להקפיד עליהם בתכנון מטבח:

1. התאמת גובה הארונות, השיש ושאר משטחי העבודה לגובה של האדם שישתמש במטבח באופן קבוע בבית (הבשלן העיקרי).

2. מיקום חפצי המטבח בהתאמה לצד החזק של אותו משתמש (ימן או שמאל).

3. מיקום משטח העבודה בין הכיריים לכיור.

4. מיקום המקרר בסמיכות למיקוגל או למכשיר חימום אוכל אחר מרכזי שיש בבית.

5. הקפדה על משטח עבודה ברוחב שבין 80 ל-120 ס"מ ובגובה של 90 ס"מ לפחות.

6. תכנון ארונות וגודל משטח עבודה על סך ניסיון קודם.

7. כלל אצבע לקביעת גובה משטח העבודה במטבח: גובה המרפק מהריצפה פחות 15 ס"מ. (תודה לגולשת חגית פופר).
סושי
יש מתכון להכנת סושי?



המצרכים ל-24 יחידות סושי:

3 דפי אצת נורי

3 כוסות אורז מבושל ומוכן לסושי (עם תערובת החומץ)

150 גרם פילה סלמון נא טרי חתוך לרצועות עבות

1 אבוקדו בשל, רצועות עבות

1 שקית קנפיו (דלעת כבושה)

חצי כוס שומשום

ניילון נצמד

מחצלת במבוק לגלגול סושי


אופן ההכנה:


1. יש לפרוס את מחצלת הבמבוק על משטח עבודה ולהניח עליה את אצת הנורי כאשר הצד החלק שלה כלפי מטה והקווים המשורטטים בה מאונכים למחצלת.

2. להרטיב את הידיים במעט מים (או מים מעורבבים עם מעט חומץ), לקחת חופן אורז ולשטח בשכבה דקה ואחידה על האצה. יש להמשיך כך עד שכל האצה מכוסה יפה.

3. להניח על גבי האורז יריעת ניילון נצמד ולהצמיד אותה לאורז. יש לתפוס את כל השכבות של האצה-אורז-ניילון ולהפוך בזהירות, כך שהשכבה הראשונה על המחצלת זה הניילון הנצמד, אחר כך כל האורז והאצה למעלה.

4. בערך בשליש הראשון של האצה, בחלק הקרוב אליכם, יש להניח רצועת סלמון, שתי רצועות קנפיו ורצועת אבוקדו.

5. לגלגל את המחצלת מהצד הקרוב אליכם כאשר אתם מהדקים את האצה והאורז על רכיבי המילוי ומגלגלים הלאה, עד סוף האצה. את הניילון הנצמד יש להוציא בשלב זה. יש להדק היטב את הגליל ולגלגל אותו כמה פעמים עם המחצלת. כאשר אתם פותחים את המחצלת עליכם לראות גליל מהודק ומודבק היטב.

6. בעזרת סכין חדה במיוחד פרסו פרוסות מהגליל (לא עבות מדי). ניתן להרטיב מעט את הסכין בכדי להקל על חיתוך ללא הידבקות לאורז.

7. חיזרו על פעולה זו עם שאר המרכיבים.

בתיאבון!
חרוסת
איך להכין סוכריות חרוסת בשוקולד לבן?




הנה מתכון של קרין גורן לסוכריות חרוסת בשוקולד לבן כפי שפורסם במוסף סגנון של עיתון "מעריב" באפריל 2009:



חומרים ל-30 סוכריות:
=================

לחרוסת:
=======
1 חב' תמרים מגולענים בוואקום (500 גרם)

2 כפות דבש

2 כפות שמן

1/2 כוס יין אדום מתוק

1 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כוס קוקוס

1 כפית קינמון

קמצוץ ציפורן (לא חובה)



למקלות:
=======
30 מקלות קינמון קצרים

לציפוי שוקולד לבן:
==============
300 גרם שוקולד לבן

2 כפות שמן


אופן ההכנה:
==========

1. שמים בקערה את כל חומרי החרוסת ולשים בידיים לתערובת אחידה ולא דביקה (אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד יין מתוק, אם היא דביקה מדי מוסיפים עוד קוקוס).

2. בידיים רטובות מגלגלים את התערובת לכדורים בגודל עגבניית שרי ונועצים על מקל קינמון. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים עד להתקשות (שעתיים-שלוש).

3. ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.

4. טובלים את הסוכריות הקפואות בשוקולד ומעמידים על מגש מרופד בנייר אפייה. השוקולד יתקשה בתוך דקות. מומלץ לחזור על הציפוי פעמיים, למראה צחור וכיסוי מלא. שומרים במקרר עד ההגשה.

5. להגשה מרשימה במיוחד מומלץ למלא קערה יפה בהמון קוקוס, ולהעמיד בתוכו את הסוכריות.

בתיאבון!


מדיח
איך למנוע אבנית במדיח כלים?


שיטה טובה למניעת אבנית במדיח כלים היא לשפוך בקבוק חומץ למדיח ולהפעילו, ללא כלים, בתוכנית הפעלה הכי קצרה.

כדאי לעשות זאת אחת לכמה חודשים.

אני עושה זאת כבר 20 שנה על אותו מדיח והוא עובד מצויין.




איתן ברזילי מציע עוד שיטה טובה למניעת אבנית במדיח כלים: כדי למנוע אבנית ניתן להכניס לעיתים קרובות ככל האפשר, חצי לימון, לאחר שנסחט כמובן, למדיח בזמן ההדחה (למשל לנעוץ אותו על אחד המזלגות).


הגולש מיכאל מציע עוד משהו: שיטה טובה היא להכניס את תכולתה של שקית מלח לימון (קטנה) אל מדיח ריק ולהפעיל אותו למחזור שלם.
איך להכין עוגת פירות יבשים טבעונית?




הנה מתכון לעוגת פירות יבשים טבעונית בתבנית אינגליש-קייק גדולה על פי ה"עוגות של מאשה":

המצרכים ואופן ההכנה:
==================
1. להשרות בחצי כוס תה חזק (ארל-גריי, 120 גרם), 2 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (200 גרם) למשך שעה וחצי או יותר.

2. לערבב את תערובת הרטובים:

1/2 כוס שמן (100 גרם)

3/4 כוס סוכר חום (130 גרם)

120 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

2/3 כוס מיץ תפוזים (160 גרם - מיץ משני תפוזים בינוניים)

להוסיף את הפירות היבשים עם הנוזל שהצטבר.

לערבב את תערובת היבשים:

1.5 כוס קמח מלא (190 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)

3/4 כוס אגוזי מלך (75 גרם)

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית מלח

3. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים, לצקת לתבנית משומנת, ולאפות 40 דקות ב-180 מעלות.

בתיאבון!
איך להכין כדורי פירות יבשים?


הנה מתכון טבעוני להכנת כדורי פירות יבשים:

המצרכים:
========
2 כוסות צימוקים

6 תמרים מגולענים

1 כוס שקדים

1 כוס אגוזי מלך

1/2 כוס פתיתי קוקוס

לציפוי:
======
1/2 כוס פתיתי קוקוס

1/4 כוס קקאו

אופן ההכנה:
=========
1. במעבד מזון עם להב מתכת, קוצצים דק את האגוזים. מוסיפים את הצימוקים, התמרים וחצי כוס קוקוס. ממשיכים לעבד עד שהתערובת נראית דביקה.

2. מגלגלים כ-30 כדורים, חלקם בקוקוס וחלקם בקקאו, ושמים במנג'טים קטנים.

תוספות אפשרויות:
==============
חמוציות מיובשות, תמצית וניל או רום טבעי, אבקת קקאו או חרובים, פקאנים, אגוזי קשיו, חמניות, שומשום ...

בתיאבון!
איך לבחור כיריים זכוכית?



בבחירת כיריים עשויות זכוכית למטבח, הקפידו על הדברים הבאים:


1. סוג המשטח - בכיריים חשמל ניתן לבחור בין משטחי זכוכית מחוסמת ובין משטחי זכוכית קרמית. הזכוכית הקרמית עמידה יותר מהמחוסמת. שני סוגי הזכוכית מחייבים ניקוי בחומרי ניקוי ייעודיים.

2. היי לייט - העדיפו טכנולוגיית היי-לייט בכיריי חשמל. החימום מהיר הרבה יותר וההפרש במחיר שווה.

3. יתרון בניקיון - כיריים חשמליות טובות למי שחייב ניקיון. הן עולות יותר וגם החשמל יקר יותר למבשלים הרבה.

4. ניקיון קשה יותר - אמנם הכיריים החשמליים נראות נפלא כשהן נקיות, אבל קשה יותר לנקותן.

5. חומרי ניקוי מיוחדים - כל סוגי הכיריים החשמליים מחייבים ניקוי בחומרים ייעודיים לניקוי כיריים חשמליים.

6. אחריות - הקפידו לבדוק מי נותן את האחריות והאם הם נחשבים חברה אמינה. באתר תלונה תוכלו לבדוק אם יש תלונות כנגד החברה, על השירות שלה ואספקת חלקי החילוף.
איך להכין עוגת תפוחים מהירה?



הכנה של עוגת תפוחים במהירות, לכל הבשלנים המתביישים, לסטודנטים שיש להם רק טוסטר קטן, לרווקים שפעם אחת רוצים להתענג על ריח של עוגה ולכל מי שעובדת בערב חג ואין לה רגע מיותר:

החומרים:
========
6 תפוחים גדולים קלופים וחתוכים לפלחים דקים

כפית גדושה קינמון

2 כפות סוכר

מערבבים הכול יחד ושמים בתחתית תבנית משומנת

למעלה מפזרים 100 גרם צימוקים או שקדים שלמים על קליפתם


החומרים לבלילה:
===============
1 כוס סוכר

1 כוס קמח תופח

1/2 כוס שמן

3 ביצים


הוראות הכנה:
============
מערבבים הכול ושופכים על התפוחים.

אופים בתנור מחומם ל - 180 מעלות כ-40 דקות . אם אופים בטוסטר - לחלק ל-2 תבניות ועל חום בינוני נמוך.

כאשר העוגה מתקררת מפזרים למעלה אבקת סוכר.
איך להכין תרכיז מיץ טבעי?




מרכיבים:
=======
1 כוס מים

1 כוס סוכר

2 כוסות פרי, חתוך לקוביות


אופן ההכנה:
==========
1. שמים את המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.

2. מבשלים תוך כדי רתיחה כ-5 דקות על אש בינונית-נמוכה, עד שהנוזל מסמיך מעט ומתקבל סירופ סוכר.

3. מוסיפים את הפירות החתוכים, מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל על אש בינונית-נמוכה עוד כ-5 דקות.

4. מסירים מהאש ומצננים, טוחנים בבלנדר למחית חלקה, מסננים אם יש צורך ושומרים במקרר.

5. להגשה: שמים 2 כפות תרכיז בכוס, ממלאים במים, מערבבים ושותים.

לרוויה!
איזה בלנדר כדאי לקנות?


לפי סקר שנערך במוסף "ממון" של ידיעות אחרונות באוקטובר 2016 הבלנדר הנותן את התמורה הטובה ביותר למחירו הוא בלנדר נינג'ה Nutri Ninja Auto IQ Due 2in 1. עוצמת המנוע שלו היא 1,500w, הפעלתו נוחה, יש בו מגוון גדול של תכניות, הוא מסוגל להכיל כמות גדולה, יש לו שני מיכלים " או דה גו", המאפשרים לקחת את מה שהכנתם אתכם לדרך וקל לנקותו.
יש לציין שיש לו כפתורי הפעלה רבים, הוא תופס מקום, מחירו אינו זול ובאמזון ניתן לקנותו במחיר זול יותר והוא אינו מצליח ליצר מיץ גזר אלא רק שייק או רסק.
איך להכין מוס שוקולד מהיר ומעולה?
להמיס 400 גרם שוקולד חלב על אדים (סיר קטן בתוך סיר גדול עם מים וכמובן לוודא שהמים מהסיר הגדול לא נכנסים לסיר הקטן). בינתיים להפריד 4 ביצים ולהקציף את החלבונים עד שהם מאד קשים. להוסיף כפית סוכר. כשהשוקולד נמס לקרר אותו מעט ולערבב פנימה את חלמוני הביצים. להקציף 2 שמנת מתוקה וכשהיא יציבה לערבל פנימה בעדינות את השוקולד והקצף. להניח לפחות ל-5 שעות במקרר.


תוספות של אילת:
לשדרוג המתכון - 4 חב' שוקולד מריר במקום חלב או חצי חלב חצי מריר ולהגדיל לכף סוכר במקום כפית במדה ומשתמשים רק במריר.

להגשה - אפשר להכין מראש בכלים אישיים חד פעמיים יפים ולפני ההגשה להוסיף עלה נענע לקישוט
איך לבחור סכיני מטבח?



גם אם אתם לא מקצוענים או חובבי בישול והכנת תבשילים בבית מצטמצמת לסופי שבוע בלבד, הצטיידות בסט סכיני מטבח איכותיים היא חובה. סכין מטבח איכותי מקל באופן משמעותי בהכנת התבשילים וכלי מטבח כמו סכינים איכותיים ילוו אתכם לכל החיים.

כל סכין והתפקיד שלו - הסכינים הבסיסיים
======================================
קיימים סוגים רבים של סכינים למטבח הנבדלים בצורתם ובגודלם. צורתו של הסכין קובעת לאיזה סוג של עבודה הוא מיועד. תוכלו לבחור סכין ייעודי שמתאים לחיתוך או סכין לקיצוץ, סכין לפריסה או לפירוק, או לבחור במספר מצומצם של סכינים המותאמים לביצוע מספר רחב של משימות. המידות של הסכינים מתייחסות לאורך הלהב בלבד, מהחיבור לידית האחיזה ועד קצה הלהב.

סכין אישי
זהו סכין מטבח קטן באורך של כ- 7 ס"מ ועד 10 ס"מ שמיועד לחיתוך ירקות או פירות קטנים. הלהב נוקשה ומחודד בקצה להוצאת חרצנים ופגמים בירקות ובפירות.

סכין רב שימושי
סכין לשימוש רב תכליתי בעל להב משונן באורך של כ- 13 ס"מ. משמש גם לחיתוך וגם ליישור קצוות של בשרים וירקות גדולים, סכין נוח להכנת סנדוויצ'ים.

סכין שף
המבנה של סכיני שף מאפשר להתמודד עם משימות מורכבות יותר של קיצוץ וחיתוך. הסכינים קיימים במספר מידות הנעות החל מ-20 ס"מ ועד-35 ס"מ. ניתן להשתמש בסכין שף לפעולות הבאות: קיצוץ, חיתוך לקוביות, פריסה וריסוק. מבנה הלהב קשיח, רחב וחד בקצהו וצורתו מאפשר שימוש בתנועות מחזוריות תוך הגנה על פרקי האצבעות במהלך העבודה.

סכין לחם
סכין לחם טובה הינה בעלת להב קשיח משונן או מתולם או שילוב של שניהם. צורת הלהב מאפשרת חיתוך יעיל ומדויק של הקרום הפריך מבלי לקרוע או למעוך את החלק הרך של כיכר הלחם. סכין לחם איכותית היא הסכין הטובה ביותר לפריסת עגבנייה !

סכין פירוק (עצמות)
סכין פירוק מעוצבת כך שתהיה נוחה להוצאת עצמות מחלקי הבשר או עופות. צורת הלהב צרה וקשיחה ומתעקלת כלפי מעלה בקצה, מאפשר הוצאה קלה של העצמות.

סכין חיתוך לפילה
סכין חיתוך (פילה) היא סכין גמישה וארוכה במידות של 17 – 26 ס"מ, מחודדת בקצה הלהב להקלה בהוצאת חלקי בשר סביב העצם. הלהב יכול לבוא מושחז או משונן.

מזלג אחיזה לחיתוך
התפקיד של מזלג האחיזה הוא לעגון חזק את נתח הבשר או העוף על הצלחת או הבוצ'ר וגם להגן על הידיים בזמן החיתוך.

סכין קצבים
לסכין קצבים יש להב עבה, קשיח וכבד עם עקמומיות עדינה בקצה הלהב. משתמשים בסכין קצבים כאשר יש צורך בקיצוץ או גדיעה של חלקי בשר. סכין הקצבים אינו מתאים לגדיעה של חלקים בעלי עצמות עבות. במקרה כזה מומלץ להשתמש במסור.

המלצה לסט בסיסי של סכינים למטבח
אין ממש צורך לרכוש את כל מערך הסכינים המקצועיים וניתן להסתפק במספר קטן אבל חשוב של סכינים ייעודיים בסיסיים לשימוש יומיומי או להוסיף למבחר שקיים במטבח בעיקר את הסכינים היקרים יותר. אנו ממליצים מספר סוגים של סכינים כסט בסיסי חובה בכל מטבח:

סכין אישי
סכין שף קטן או גדול יותר
סכין לחם איכותי
סכין חיתוך לפילה עם מזלג האחיזה


איך להכין מלית פרג ואגוזים לאוזני המן?



הנה מתכון של מיקי שמו למלית פרג ואגוזים לאוזני המן:

המצרכים:
=======
3 כוסות פרג טחון טרי (270 גרם)

11/4 כוסות סוכר (200 גרם)

1/2 כוס חלב (120 מ"ל), ניתן להחליף במים אם רוצים אוזני המן פרווה

50 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)

גרידה מחצי לימון

1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק


אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את החלב, החמאה והסוכר עד סוף הרתיחה.

2. מנמיכים את האש עד כמה שניתן, מוסיפים את האגוזים, מערבבים דקה ומסירים מהאש.

3. מוסיפים את הפרג ואת גרידת הלימון ומערבבים היטב.

4. מצננים היטב עד לשימוש.
יש מתכון של צלי בשר עם ירקות ירוקים?



הנה מתכון לצלי בשר וירקות ירוקים של חיים כהן כפי שפורסם בגיליון "לאשה" בדצמבר 2007:

המצרכים:
========
1 ק"ג נתח שפונדרה בקר

שמן זית

בצל קצוץ

לבבות ארטישוק פרוסים

עלי מנגולד קצוצים גס

שעועית ירוקה נקייה

צרור תרד טורקי

פול ירוק ללא התרמילים

לפתות קטנות קלפות

1 כוס חיטה

מעט מיץ לימון


ההכנה:
======
1. שמים 1 ק"ג מנתח שפונדרה בקר בסיר, מכסים במים, מרתיחים ומסירים את הקצף הצף על פני המים. מבשלים על להבה כ-3 שעות, עד שהבשר רך מאד. שומרים את מי הבישול, פורסים את הבשר לפרוסות ושומרים בנפרד.

2. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל קצוץ עד שהוא שקוף. מוסיפים לבבות ארטישוק פרוסים ומטגנים קצת, מוסיפים מצקת או שתיים ממי הבישול של הבשר, על מנגולד קצוצים גס, שעועית ירוקה נקייה, צרור תרד טורקי, פול ירוק ללא התרמילים ולפתות קטנות קלופות וחצויות ועוד ממי הבישול - עד כדי כיסוי הירקות. מכסים ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים קצת מיץ לימון ומסדרים את פרוסות הבשר מעל הירקות. מרטיבים בעוד ממעט ממי הבישול, מכסים ומבשלים כחצי שעה.

3. מבשלים בסיר נפרד 1 כוס חיטה שטופה עם מי הבישול של הבשר, עד ריכוך.

4. מגישים את הבשר, הירקות והחיטה.

בתיאבון!

איך להכין מטבל יוגורט עם תרד?


הנה מתכון למטבל יוגורט עם תרד של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
2 כוסות יוגורט משובח

חצי חבילת תרד טורקי, שטוף וסחוט

5 כפות שמן זית

חצי בצל סגול, קצוץ

2 שיני שום פרוסות

מל

פלפל שחור גרוס

3 כפיות צנוברים קלויים

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
==========
1. חותכים את התרד לרצועות ברוחב 2 ס"מ

2. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים בו את הבל והשום כשלוש דקות.

3. מוסיפים את התרד, המלח והפלפל, מערבבים כדקה ומניחים לקירור.

4. מערבבים את התרד עם היוגורט, מפזרים למעלה את הצנוברים ומזלפים מעט שמן זית.

בתיאבון!
איך להכין מרק עוף טבעוני?



הנה מתכון למרק עוף טבעוני:

המצרכים:
=======
1 שקית פטריות מיובשות (עדיף פורצ'יני)

2 בצלים

2 גזרים

1 ראש סלרי

1 בטטה

1 דלורית

2 יחידות זוקיני

2 יחידות שומר

חופן שמיר

חופן פטרוזיליה

מלח

פלפל שחור גרוס

3 כפות שמין זית


אופן ההכנה:
=========
1. שמים את הפטריות בקערה עם שתי כוסות מים חמים ומשרים רבע שעה

2. קולפים את כל הירקות וחותכים לקוביות קטנות

3. מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומאדים בו את הבצל, הסלרי והגזר

4. מוסיפים את כל שאר הירקות, הפטריות, התבלינים ומוסיפים מים עד לכיסוי הירקות

5. מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסחר ומבשלים 40 דקות

בתיאבון!
איך להכין כדורי שוקולד?
איך מכינים לחמניות מקמח תפוחי אדמה לפסח?
איך להכין קוקטייל תותים?
איך להכין נזיד עדשים?
איך להכין שקשוקה עם נקניקיות מרגז'?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.