» «
ברזים
איך לשמור על ברזים נקיים?



כך שומרים על ברזים נקיים מטיפות מים, טביעות אצבעות, מזון ועוד:

1. לאחר כל שימוש בברז מנקים אותו במטלית רכב ויבשה.

2. במידה והצטבר לכלוך מנקים בסבון ומים ומנגבים במטלית רכה.

3. אם יש אבנית על הברזים ניתן להסירה עם חומץ.

4. אחת לחודשיים כדאי לפרק את הברזים והמזלפים ולהשרותם בחומץ למשך 20-40 ולאחר כן לשטוף אותם במים פושרים.

5. חשוב להקפיד לא לנקות את הברזים בחומרי המכילים חומצה וכוהל (כולל אקונומיקה) ולא לשפשפם במוצרים העלולים לגרום לשריטות כמו צמר פלדה או סקוטשברייד.
קבב
איך להכין קבב מצוין?


כך עושים קבב מצוין:

1. יש לבחור בשר טוב, לא חייבים את הנתחים היקרים ביותר, אך חשוב שיהיה איכותי. כבש הכי מתאים אך גם בשרים אחרים בהחלט באים בחשבון, כאשר ניתן לערבב גם בין סוגי בשר שונים.

2. יש להקפיד שיהיה שומן בבשר.

3. יש לטחון את הבשר פעם אחת בלבד ולהשאירו טחון גס.

4. חשוב לשים את הקבב במקרר במשך שעתיים לאחר שהוא כבר עוצב לקציצות בכדי למנוע את התפרקותו בזמן הצלייה.

5. חשוב לצלות את הקבב במידה הנכונה ולא להגזים בצלייתו אחרת הוא יתייבש.

6. יש להגיש את הקבב מיד לאחר צלייתו.

7. ניתן לצלות את הקבב במנגל, במחבת פסים עם מעט שמן זית או בתנור אפייה מתחת לגריל.
טאבולה
איך להכין סלט טאבולה?



סלט טאבולה, בריא וטעים - הנה המתכון:

חומרים:
=======
חצי כוס בורגול

3 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק

חצי כוס בצל ירוק יבש

חצי כוס עלי נענע קצוצים

חצי כוס מיץ לימון סחוט

כפית מלח

אפשרי: חצי כפית סומאק

2 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות קטנות

1/2 כוס שמן זית


אופן ההכנה:
===========
1. משרים את הבורגול במים קרים למשך כ-20 דקות.

2. סוחטים היטב ומעבירים לקערה.

3. בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר החומרים ומניחים כ-20 דקות.

4. מערבבים את התערובת עם הבורגול ומוסיפים חצי כוס שמן זית.

בתיאבון!
מתכונים
איך להכין אורז בסמטי עם אפונה?


חומרים:
========
1 כוס אורז בסמטי

250 גרם אפונה ירוקה קפואה

2 כוסות מרק ירקות (אפשר להשתמש באבקה)

1 בצל קטן

1 שן שום

3-6 עלי בזיליקום

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי

אופן הכנה:
==========
1.קוצצים את הבצל ואת השום.

2. מחממים את המרק בסיר גדול על להבה גבוהה. מוסיפים את הבצל, השום והבזיליקום, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 2-3 דקות.

3. מוסיפים לסיר אורז, מלח ופלפל. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20 דקות.

4. מוסיפים את האפונה ומבשלים במשך 5 דקות נוספות, או עד שהאפונה מבושלת.

מטבח

עוגת בננות
איך להכין עוגת בננות שוקולד צי'פס של לחם ארז?



להכין עוגת בננות שוקולד צי'פס (של "לחם ארז") הכינו את החומרים הבאים:

2 תבניות אינגליש קייק 35 ס"מ

150 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

4 ביצים

2.5 כוסות קמח

1/4 כפית קינמון

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפיה

1.5 כוסות רסק מבננות צהובות

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:
=========
1. מחממים תנור ל180 מעלות.

2. במיקסר מקציפים את החמאה עם סוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה עם לקבלת תערובת קרמית.

3. בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת הביצים.

4. מערבלים כ-2 דקות ומוסיפים בננה ושוקולד.

5. יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים כ-35 דקות או עד למבחן הקיסם.
מתכונים
איך להכין לביבות פסטו וזיתים?



להכנת לביבות פסטו וזיתים עשו כך:

רכיבים (20 לביבות):
===================
2 תפוחי אדמה גדולים

2 כפות קמח

5 ביצים

מלח ופלפל לפי הטעם

1 בצל בינוני

כוס זיתי קלמטה

75 גר' רוטב פסטו (המתכון בהמשך)

1 כוס שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:
===========
מגרדים בפומפייה את התפו"א ,קוצצים את הבצל לרצועות דקות , מגלענים את הזיתים קוצצים, מכניסים הכול לקערה ומערבבים.

מכינים כדורי לביבות מהתערובת ומטגנים במחבת עם שמן בגובה של כ-1 סנטימטר כ- 3 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

רכיבים לרוטב פסטו:
==================
3 כפות עלי בזיליקום נקיים מגבעולים ופרחים

1 כף שמן זית

1 כפית צנוברים

1 כפית גבינת פרמזן

1/2 כפית שום

אופן ההכנה:
===========
מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים היטב תוך כדי הזלפת השמן זית.
פסטה בולונז
איך להכין פסטה בולונז צמחונית?



להכנה של פסטה בולונז צמחונית עשו כך:

מצרכים:
=======
500 גר´ פסטה

2 בצלים בינוניים-גדולים

3 שיני שום חתוכות קטן (אך לא כתושות)

10 פרחי כרובית

1-2 קישואים (האמת - אין כמעט ירק שלא מתאים כאן, אפילו השתמשתי בכרוב אדום, ויצא מעולה)

1 קופסה גדולה של רסק עגבניות (טבע טרי, למשל, יש להם חפיסות קטנות, שטוחות, וקופסאות גבוהות - לגבוהות אני מתכוונת)

כוס וחצי שבבי סויה (נמכר בחנויות טבע ובשווקים, למשל שוק לוינסקי, ואכן בעלי צורת שבבים)

רוטב סויה ("קיקומן" הוא באיכות טובה)

מלח

פלפל

תבלינים (למשל: פפריקה, מלוחיה/אורגנו, תערובת תבלינים לבשר/פסטה (קניתי בלוינסקי שתי תערובות מעולות), זנגוויל כתוש, כמון וכו'

תוספות ברוכות (אך לא הכרחיות): מעט מיסו אדום/שחור (עשוי מסויה מותססת, ניתן למצוא בחנויות טבע), מעט חומץ בלסמי, מעט שמן זית

אופן ההכנה:
==========
1. שמים מים להרתחה בשביל הפסטה (בכלל, הכנת הפסטה נערכת במקביל להכנת הרוטב, יש זמן לזה תוך כדי).

2. בסיר קטן שמים את שבבי הסויה ומכסים במים ושמים על אש-קטנה בינונית עד להרתחה. כאשר המים רותחים ניתן להסיר את המכסה. רואים בעין שהשבבים מעט תפחו ונראים מוכנים... וכאשר זה קורה ניתן להשאיר בצד במים הרותחים (עד שזה מוכן מרגע ההתחלה לוקח משהו כמו 15-20 דקות, תלוי באש).

3. במקביל, בעוד שני הסירים על הרתחה, חותכים די קטן את כל הירקות (בצל וקישואים למשל, לקוביות קטנות, כרובית ל"פירורים"/פרחונים קטנטנים, כרוב אדום למלבנים לא גדולים...)

4. במחבת גדולה מחממים שמן [במקרה שלי, היות שיש לי רק שלוש להבות בכיריים, זה היה במקום הסיר הקטן עם הסויה, שהמשיך להתבשל בצד (פשוט לא סיננתי את המים הרותחים). לגבי השמן לטיגון - שמן שומשום הלך נהדר.

5. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים קלות מאד. מוסיפים את יתר הירקות (למעט ירקות רכים, כמו עגבניה, שאותם מוסיפים לקראת הסוף, אחרי שכבר שמנו את רסק העגבניות). מערבבים ומטגנים למשך כמה דקות. זה הזמן לתבל כאוות נפשכם.

6. מכסים את המחבת במכסה גדול, כך שהאדים הפנימיים יבשלו את הירקות, כאשר מדי פעם מרימים את המכסה ומערבבים.

7. כאשר הירקות רכים וכבר כמעט מוכנים, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.

8. כעת מסננים את המים משבבי הסויה. בד"כ לא צריך להקפיד בסינון ו"לסחוט", כי המחבת עם הרסק רק מחכה לקצת מים...

9. אז שופכים את הסויה הרטובה אל המחבת ומערבבים...
טועמים... ועושים מקצה שיפורים עם התיבול (עוד מלח? עוד פפריקה?)
זה הוא השלב שבו ניתן להוסיף רוטב סויה ו/או מעט מיסו ו/או מעט שמן זית ו/או מעט חומץ בלסמי.

10. נותנים לרוטב הרתחה אחרונה, ככה כדי להתאחד ומוסיפים לפסטה שסיננו תוך כדי.
מתכונים
איך להכין עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום?


הנה מתכון להכנת עוגיות מלוחות עגולות עם שומשום:

לערבב יחד:
==========
15 גרם שמרים

רבע כוס מים פושרים

חצי כפית סוכר

להתפיח

להמיס 20 גרם מרגרינה.

ללוש בנפרד:
==========
4 כוסות קמח

רבע כוס שמן

רבע כוס מים

3 כפיות מחוקות מלח

3 כפיות פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

חצי כפית פלפל שחור

להוסיף לתערובת את המרגרינה ותפיחת השמרים

ליצור כעכים בגודל ועובי מועדפים אחר רידוד הבצק

2 ביצים טרופות

חצי כוס שומשום

לערבב ולטבול הכעכים שיצרת מהתערובת לעיל.

להניח בתבנית אפיה משומנת בחום בינוני כ-25 דקות.


לימון כבוש
איך להכין לימונים כבושים?



הנה מתכון להכנת לימונים כבושים:


המצרכים:
========
1 ק"ג לימונים פרוסים

3/4 כוס מלח גס

4 כפות פפריקה מתוקה

מיץ לימון

1/4 כוס שמן


אופן ההכנה:
============
1. שוטפים היטב את הלימונים ופורסים אותם.

2. מערבבים את פרוסות הלימון עם המלח הגס והפפריקה, מכניסים לצנצנת אטומה ומינים אותה במקום מוצל לשלושה ימים.

3. לאחר שלושה ימים מוסיפים מיץ לימון עד שהוא מגיע לשוליים של הצנצנת ומעל יוצקים לא יותר מ1/4 כוס שמן.

4. סוגרים היטב, ממשיכים לאחסן באותו מקום למשך שבועיים.

בתיאבון!
איך להכין קוקטייל כיפה אדומה?



הנה מתכון להכנת קוקטייל כיפה אדומה:

המצרכים:
========
11/4 כוסות ליקר תות

1/2 ק"ג תותים טריים

2 כוסות רום לבן

1 בקבוק סנגריה מוכנה

3 כפות סוכר לבן

קרח


אופן ההכנה:
===========
1. לשטוף ולנקות את התותים ולשים בצד 7 תותים לקישוט.

2. לכתוש את התותים שנשארו, להכניסם לקערה עם הסוכר ולמלא עד הסוף בקרח.

3. למזוג לקערה בזה אחר זה את הנוזלים - התות, הרום ולבסוף את הסנגריה, לערבב היטב ולקשט בתותים שנשמרו בהתחלה.
איך לשמור על מכונת הקפה שלנו?



הנה 5 הוראות חשובות לשמירה על מכונת הקפה הביתית:

1. הקפידו על ניקיון המכונה לפי הוראות היצרן שלה. לכל מכונה הוראות שונות, לכן אם החלפתם מכונה, קראו היטב את ההוראות החדשות ופעלו לפיהן.

2. רצוי להוציא את הקפסולה מהמכונה בתום השימוש, או כאשר מצטברות כחמש קפסולות. רצוי לא להעמיס על המכונה ולהגיע למצב שהיא אינה יכולה להכין עוד כוס קפה.

3. נקו את המכונה עם המנקה הרשמי של יצרן המכונה, אך אם הוא חסר לכם והמוכנה זקוקה לנידוי מיידי, עשו זאת עם מים וחומץ או בעזרת מלח לימון.

4. ניתן להשתמש במים מסוננים (מבריטה לדוגמה) ולא רק במים מזוקקים, רבים יאמרו שטעמו של הקפה אף ישתבח עם מים מסוננים.

5. ניתן להשתמש בקפסולות תואמות למכונת הקפה ולא רק בקפסולות של החברה ממנה קניתם. השוו מחירים וטעמים - ותיהנו יותר.
איך להכין שקשוקה?


הנה מתכון לשקשוקה של רבקה אזולאי כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות במרץ 2015:

המצרכים לעשר מנות:
=================
3 ק"ג עגבניות אדומות, קצת רכות, חלוטות במים חמים ומקולפות.

1.5 ראשי שום

2 גמבות אדומות קלויות על האש ומקולפות מקליפתן

3 פלפלים ירוקים חריפים, קלויים על האש ומקולפים (להפחתת החריפות יש להוציא מהפלפלים את הגרעינים)

10 ביצים

לרוטב:
======
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה

1 כוס שמן

מלח לפי הטעם

1/2 כפית כמון (לא חובה)

אופן ההכנה:
==========
1. מכניסים את חומרי הרוטב לכוס, ממלאים אותה בשמן כמעט עד סופה ומערבבים עד לקבלת מחית חלקה.

2. חותכים את העגבניות הקלופות לקוביות ומניחים אותן בסיר רחב עם קצת שמן ומבשלים על אש נמוכה.

3. קוצצים את השום, מוסיפים אותו לסיר ומבשלים היטב. לאחר שהעגבניות התרככו מועכים את התערובת שבסיר למחית גסה בעזרת מועך פירה.

4. חותכים את הגמבות ואת הפלפלים החריפים הקלויים והמקולפים לקוביות ומוסיפים לסיר.

5. יוצקים על התערובת שבסיר את הרוטב ומבשלים כשעה על אש קטנה - בינונית.

6. מוסיפים את הביצים, מדי פעם מרטיבים אותן ברוטב ומבשלים עד שהם מתקשות מעט.

בתאבון!
איך להכין ביצה מקושקשת או כמה ביצים מקושקשות?



כך מכינים ביצה מקושקשת רכה וטעימה:

המצרכים:
=========
2 ביצים

3 כפות חלב 3% שומן או 2-3 כפות שמנת מתוקה

מלח

פלפל לבן גרוס דק

2 כפות חמאה

8-10 גבעולי עירית, שטופים וקצוצים דק (למי שאוהב, לא חייבים)


אופן ההכנה:
==========
1.לצקת את הביצים לקערה קטנה ולודא שאין בהן פגם.

2. להוסיף חלב או שמנת, מלח ופלפל וטורפים היטב בעזרת מטרף ידני או מזלג.

3. לחמם מחבת על אש גבוהה, כעשרים שניות ולהמיס בה כף אחת של חמאה (משאירים את כף החמאה השנייה לסוף).

4. לצקת את הביצים למחבת, להנמיך מייד את האש נמוכה ולטרוף את הביצים בעזרת מטרף, תוך משחק עם עוצמת האש לפי הצורך: אם נראה שהביצים לא משתנות מגבירים לאש בינונית, ואם הן נעשות יותר מדי מנמיכים לאש קטנה או מסירים אותן מהאש לרגע תוך המשך ערבוב מתמיד במטרף.

5. ממשיכים לטרוף כמעט עד למידת העשייה המבוקשת, מוסיפים את כף החמאה שנשארה (אם הוספתם שמנת מתוקה ולא חלב אין צורך בכף החמאה הנוספת) ואת העירית הקצוצה, מערבבים עד שהחמאה נמסה, מסירים מן האש ומעבירים מייד לצלחת על מנת לעצור את הבישול.

6. מגישים ישר עם העברת הביצה לצלחת.

בתיאבון!
איך לשמור על המטבח נקי מחיידקים?



בכדי שהמטבח יהיה נקי מחיידקים חשוב לשמור על הכללים הבאים:

1. הפרדה בין קרשי חיתוך - יש להקצות קרש חיתוך שיהיה מיועד רק לבשר, עוף ודגים שטרם בושלו ולמנוע ממזונות אחרים כל מגע עם קר זה. כמובן שיש לקרצף אותו היטב ולשטוף במים חמים לאחר השימוש.

2. הקפדה על טמפרטורת המקרר - חשוב שהמקרר יהיה בטמפרטורה הנמוכה ב-4 מעלות.

3. הקפדה על טמפרטורת המזון - יש להכניס מזון מבושל למקרר עד שעתיים מרגע שבושל ובקיץ לאחר שעה אחת על מנת שלא יתקלקל בטמפרטורה הגבוהה שבחדר.

4. צריכת ביצים בריאה - יש לאכול רק ביצים שעברו בישול, טיגון או אפייה. כל צריכה של ביצים טריות שלא עברו טיפול בחימום מסוכנת לבריאות ויש להימנע ממנה.

5. הפשרת מזון בריאה - יש להפשיר מזון במקרר או במיקרוגל בכלים המיועדים לכך. כאשר מפשירים בשר, עוף או דגים יש לעשות זאת ע"י הנחתם בתא המקרר התחתון ולא מחוץ למקרר.

6. בישול מוקפד - יש להקפיד על בישול בשר בחום של 82 מעלות בכדי שהחיידקים יושמדו כליל. לבדיקת טמפרטורת הבישול ניתן להצטייד במדחום ייעודי לכך הנמכר בחנויות לציוד מטבח.

7. הפרדת מזונות בזמן ההכנה - יש להפריד בין הכנת ירקות ופירות לבין הכנת בשר. יש להשתמש בסכינים, כלים, קרשים ומשטחי עבודה נקיים ממגע בשר על כל סוגיו שלא בושל לבין שאר המזון.

8. שטיפת ירקות ופירות - חשוב להקפיד על שטיפה טובה של ירקות ופירות במים וסבון.

9. ניקיון והיגיינה - יש לשטוף ידיים בסבון לפני כל מגע באוכל ולדאוג לעבוד במטבח נקי מאוד.
איך להכין עוגות גבינה ללא אפיה?



הנה מתכון של עוגת גבינה ללא אפייה:

לתחתית:
========
250 פירורי ביסקויטים

75 גרם מרגרינה (מומסת)

רבע כוס סוכר

לעוגה:
======
500 גרם גבינה לבנה (אחוז השומן בגבינה לא מאוד משנה)

רבע כוס חלב

1 חבילת פודינג איסטנט וניל

1 מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב חומרי התחתית ולרפד את תחתית התבנית.

2. מערבבים היטב ביחד גבינה חלב ופודינג.

3. מקציפים את השמנת והסוכר לשמנת יציבה, ומוסיפים לשאר, תוך כדי קיפול.
שמים את כל העירבוביה הנהדרת הזו בתבנית ומכניסים לכמה שעות למקרר.

מוכן...

כבר אכלתי את העוגה הזו עם אננס משומר למעלה, וגם בוורסיה עם ג'לי למעלה. אני אוהבת אותה פשוט, ובדרך כלל מגרדת שוקולד למעלה אחרי שהיא מוכנה. גם יפה גם טעים.
לאלו המכינים אותה לערב החג מומלץ לשים מעל שוקולד מומס עם חמאה (כמו שמכינים לפונדו) על כל מנה כשמגישים, או סירופ שוקולד פשוט של גלידה. יוצא מעולה וחגיגי לאללה.
איך להכין מרק עוף טבעוני?



הנה מתכון למרק עוף טבעוני:

המצרכים:
=======
1 שקית פטריות מיובשות (עדיף פורצ'יני)

2 בצלים

2 גזרים

1 ראש סלרי

1 בטטה

1 דלורית

2 יחידות זוקיני

2 יחידות שומר

חופן שמיר

חופן פטרוזיליה

מלח

פלפל שחור גרוס

3 כפות שמין זית


אופן ההכנה:
=========
1. שמים את הפטריות בקערה עם שתי כוסות מים חמים ומשרים רבע שעה

2. קולפים את כל הירקות וחותכים לקוביות קטנות

3. מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומאדים בו את הבצל, הסלרי והגזר

4. מוסיפים את כל שאר הירקות, הפטריות, התבלינים ומוסיפים מים עד לכיסוי הירקות

5. מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסחר ומבשלים 40 דקות

בתיאבון!
איך להכין עוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן?



הנה מתכון לעוגת בננה - גזר טבעונית ללא גלוטן:

מצרכים יבשים:
============
שני שליש כוס קמח אורז מלא (90 גרם)

שני שליש כוס קמח סורגום או דוחן (80 גרם)

שליש כוס קמח טפיוקה (40 גרם)

שליש כוס קמח תפוחי אדמה (40 גרם)

כפית קסנטן-גאם

שלושת רבעי כוס כוס סוכר (150 גרם) או 20 תמרים מג'הול (200 גרם אחרי גילעון) או שילוב
10 גרם אבקת אפייה (שקית)

חצי כפית סודה לשתייה

קורט מלח

כפית קינמון


מצרכים רטובים:
=============
2 בננות מעוכות היטב

חצי כוס מים רותחים (100 גרם)

שליש כוס שמן (70 גרם)

כף וחצי מיץ לימון (או חומץ תפוחים)

כוס גזר מגורר (3-4 גזרים בינוניים)

חצי כוס אגוזים קצוצים

חצי כוס צימוקים


אופן ההכנה:
==========
לערבב חומרים יבשים, להוסיף את הרטובים ולאפות בחום בינוני כ-40 דקות עד שעה.

בתיאבון!


איך להכין עוגת שוקולד טבעונית?


הנה מתכון לעוגת שוקולד טבעונית המתאים לתבנית אינגליש-קייק אחת:

חומרים יבשים:
===========
190 גרם קמח (1.5 כוסות)

200 גרם סוכר (1 כוס)

3 גרם מלח (1/2כפית)

5 גרם סודה לשתייה (1 כפית)

25 גרם אבקת קקאו (5 כפות)


חומרים רטובים:
============
8 גרם תמצית וניל (1.5 כפיות)

80 גרם שמן קנולה (קצת פחות מחצי כוס)

15 גרם חומץ לבן או חומץ תפוחים (1 כף)

240 גרם מים חמים (1 כוס)


אופן ההכנה:
==========
1. לערבב את החומרים היבשים.

2. להוסיף את החומרים הרטובים ולערבב.

3. לאפות 30-40 דקות בחום של 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה, יוצא יבש.

זיגוג שוקולד:
==========
30 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)

10 גרם קקאו (2 כפות)

מעט תמצית וניל

1 כף מיץ תפוזים או מיץ לימון (אם מוסיפים קקאו, יש להוסיף עוד חצי כף), אם רוצים זיגוג לבן, אפשר להשמיט את הקקאו. ניתן לעשות זיגוג בשני צבעים.

את הזיגוג יש לעשות כאשר העוגה קרה.

גיוונים:
======
1. להחליף חצי מכמות השמן בכמות זהה של מרגרינה כדי לקבל עוגה יותר יציבה ופחות אגוזים.

2. להוסיף תפוחים וקינמון.

3. לפזר 100 גרם (חצי כוס) שוקולד צ'יפס או מטבעות שוקולד מריר מלמעלה או בתוך העוגה.

4. ניתן להחליף את הקקאו בקמח כדי לקבל עוגה לבנה.

5. ניתן לשפוך רוטב מייפל מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור. (30 גרם מים רותחים עם 30 גרם מייפל).

6. ניתן לשפוך רוטב רום מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור. (20 גרם מים רותחים עם 20 גרם סוכר עם 20 גרם רום).

7. להחליף את המים במיץ תפוזים כדי לקבל עוגת שוקולד תפוז. להוסיף גרידת תפוז. להוסיף מספר טיפות שמן אתרי תפוז.

8. להחליף את החומץ בחומץ בלסמי כדי לקבל טעם יותר מורכב.

9. ניתן להוסיף חצי כפית קפה נמס למים החמים.
איך להכין סלט טורקי?


הנה מתכון להכנת סלט טורקי?

המצרכים:
=========
2 עגבניות אדומות

1 פלפל ירוק

1 גמבה

1 בצל בינוני

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס שמן קנולה

1 כף רכז רימונים

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. קולים על צלחת פח בעל אש גלויה פלפלים ועגבניות, כשקליפתם מתחילה להיפרד מורידים מהאש.

2. מקלפים בזהירות את העגבניות, הפלפל והגמבה, חותכים לקוביות מאוד קטנות ומעבירים לקערה.

3. קולפים את הבצל, קוצצים אותו דק ומוסיפים לירקות

4. מוסיפים את השמנים, רכז הרימונים והמלח, מערבבים, מתקנים תיבול ושומרים בקירור עד להגשה.

בתיאבון!
איך לבנות גריל ביתי יעיל?
איך לבנות מנגל ביתי יעיל? - עשו כך:

מומלץ להשתמש בארובה עשויה פח שימורים גדול (יש גם מוצר מיוחד-מעולה למטרה זו, למכירה בחנויות עשה זאת בעצמך). השתמשו בהם כך:

1. מסירים את המכסה העליון והתחתון.

2. מניחים את הארובה על מספר גחלים כך שיוכל אויר לחדור אל הארובה מלמטה.

3. מניחים ניירות ופיסות קרטונים מעוכים בתחתית הארובה ומעליהם גחלים שלמים עד למעלה (לא לדחוס יותר מדי גחלים קטנים, שעלולים לבלום את זרימת האויר בארובה).

4. מדליקים את הניירות מלמטה. הניירות יבעירו את הגחלים ותיווצר זרימת אויר בלתי פוסקת מלמטה כלפי מעלה עד שכל הגחלים לוהטות, וזאת מבלי לעשות שום פעולה נוספת.

5. לאחר שכל הגחלים בארובה דולקות, שזה יארך כ-10 דקות, מוציאים את הארובה ומפזרים את הגחלים על פני המנגל ואלה ידליקו את שאר הגחלים.
איך להכין חומוס מסבחה ופול?



הנה מתכון של השף חיים כהן כפי שהובאה בתוכנית הטלוויזיה של הערוץ הראשון, להכנת חומוס, מסבחה ופול:

1. החומוס - שורים גרגירי חומוס בולגרי בהרבה מים במקרר, למשך 24 שעות.

מסננים ומעבירים לסיר.

מוסיפים מים בכמות שעוברת לפחות בשליש את החומוס.

מרתיחים ולקראת הרתיחה מוסיפים בין חצי כפית לכפית סודה לשתייה.

מבשלים עד שהחומוס מתרכך, מסננים וממתינים שהוא יתקרר. לא מכניסים למעבד מזון כשהוא חם מדי!

2. לאחר שהחומוס התקרר, שומרים מעט גרגרים להגשה ומעבירים את שאר הגרגירים לקערת מעבד מזון, מוסיפים שום, מיץ לימון ומלח לפי הטעם, מתחילים לעבד ומוסיפים טחינה גולמית "יונה" או "גמל" (כחצי כוס ל-2 כוסות גרגרים מבושלים) ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק. אם צריך לרכך, הוסיפו ממי הבישול של החומוס. זה טוב.

3. אופן ההגשה: שמים חומוס בצלחת, יוצקים מעל שמן זית, סוחטים מיץ מלימון טרי ומוסיפים גרגרי חומוס חמים מהשלמים ששמרתם בצד, פרוסות פלפל ירוק חריף ומיץ לימון.

4. הפול - שורים פול יבש במים. מסננים ומבשלים במים עד שהוא מתפורר. מגישים חם בקעריות עם הרבה שמן זית, טחינה ומיץ לימון.

לבריאות!
על מה להקפיד בהגשת גבינות לארוחת גבינות ויין?
איך להכין פונץ' אייס קפה עם רום ואייריש קרים?
איך להכין סלט פסטה קר ונהדר?
איך להכין בבישול איטי מרק שעועית?
איך להכין סופגניות ללא גלוטן?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.