» «
מתכונים
איך להכין בבית רוטב עגבניות?


כך תוכלו להכין רוטב עגבניות בבית ולשמור אותו לצרכים שונים כגון רוב לקציצות, פסטה, שקשוקה, פיצה ועוד:

החומרים:
========
3 ק"ג עגבניות רכות

1/3 כוס שמן זית

1 בצל גדול קצוץ

5 שיני שום כתושות

כפית אורגנו

כפית פלפל שחור

2 כפיות מלח


אופן ההכנה:
===========
1. את העגבניות השטופות שמים במעבד מזון ומפעילים עד שהן הופכות לרסק דק.

2. במחבת מטגנים עם שמן הזית את הבצל.

3. מוסיפים את השום לערבוב קל.

3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים עד רתיחה.

4. מנמיכים את האש ומבשלים עד צמצום הרוטב.

5. מוסיפים מלח, פלפל ואורגנו.

6. מעבירים לצנצנות זכוכית.
תפוחים אפויים
איך להכין תפוחים אפויים?



הנה מתכון לתפוחים אפויים המתאים כקינוח לראש השנה,סוכות או לימי הסתיו והחורף:

המצרכים:
========
6 תפוחים רצוי מזן פינק ליידי

4-6 מקלות ציפורן

2-3 מקלות קינמון

2 פרוסות לימון

2 עלים של גרניום לימוני

פקעות ורדים (לא חובה)

12 תמרים

12 אגוזי פקאן

אפשרות: מעט דבש, טיפה יין אדום

אופן ההכנה:
==========
1. מוסיפים לתבנית עם מים רותחים ציפורן, קינמון, לימון, עלי גרניום, פקעות ורדים, דבש ויין.

2. חותכים את התפוחים לחצי (מהצד, לא מלמעלה) ומנקים את הגרעינים.

3. מכניסים אגוז לתוך תמר מגולען ומניחים במרכז התפוח.

4. מניחים את התפוחים בתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות 45 דקות.

5. מדי פעם מרטיבים את התפוחים בנוזל.

6. מגישים על עלה גרניום טרי במרכז התפוח, אפשר להוסיף גלידת וניל או קצפת.

בתיאבון!
לחמניות
איך מכינים לחמניות מקמח תפוחי אדמה לפסח?



הנה מתכון לכ-30-40 לחמניות קטנות, כשרות לפסח:



המרכיבים:
=========
2 כוסות קמח מצה גס

2 כוסות מים רותחים

1/4 כוס שמן קנולה

1/4 כוס שמן זית

קורט מלח

פלפל שחור גרוס גס

תפוח אדמה

5 ביצים (מספר 1)


אופן ההכנה:
===========

1. אפו את תפוח האדמה בקליפתו, בטמפ' של 200 מעלות, עד שאפשר לנעוץ בו מזלג. אפשר לאפותו גם כמה ימים מראש ולאחסן במקרר.

2. הכניסו את קמח המצה בקערה וצקו מעליו את שמן הקנולה ושמן הזית.

3. ערבבו היטב.

4. הוסיפו מים רותחים, קורט מלח ואת הפלפל השחור הגרוס.

5. קלפו את תפוח האדמה האפוי, מעכו אותו היטב במזלג וערבבו עם הביצים היטב.

6. הוסיפו בהדרגה את תערובת הביצים לתערובת קמח המצה, חמישית מתערובת הביצים בכל מזיגה, וערבבו היטב כך שכל הביצים ייבלעו היטב בעיסה.

7. טעמו את העיסה והשלימו מלח ופלפל על פי הטעם.

8. חממו את התנור ל-180 מעלות.

9. רפדו את התבניות בנייר אפיה.

10. שמנו את הידיים בשמן והכינו כדורים קטנים. הניחו כל כדור בתבנית.

11. לפני האפיה, פזרו מעט קמח מצה על הלחמניות.

12. אפו כ-20 דקות בתנור, או עד להזהבה של הלחמניות.


בתיאבון!
קולט אדים
איך לבחור קולט אדים?



לבחירת קולט אדים הקפידו על הדברים הבאים:

1. פונקציונליות - ישנם קולטי אדים שמוציאים את האוויר החוצה, ובהם יש לקדוח פתח בקיר חיצוני. סוג מקביל הוא קולט אדים שממוקם במטבח שאין לו קיר חיצוני ויפעל באמצעות מיחזור האוויר הקיים וסינון שלו. לבעלי מטבחים גדולים, יש גם קולט אדים תחתון (קולט בילט-אין), שהמפוח והמנוע שלו מותקנים בארונות המטבח התחתונים. ויש גם קולט ארובה שמותקן מעל כיריים שאין מעליהן ארון מטבח, כמו קולט אי, שתלוי מהתקרה ויורד מעל הכיריים.

2. גודל - רוחב הקולט צריך להיות במידות הכיריים או רחב מהן. לעולם לא יהיה הקולט קטן יותר מהכיריים שתחתיו.

3. גובה - המרחק הרצוי בין הכיריים לקולט האדים הוא 60-80 ס"מ בערך. הקפידו על קולט אדים שניתן לכיוונון גובה על ידיכם. הקולט טלסקופי יאפשר לכם שינוי גובה, למשך זמן הבישול, ואז - החזרה לגובה הרגיל.

4. יופי - קולט אדים לא רק מסנן. גם העיצוב שלו, הוא שהופך אותו לאלמנט עיצובי במטבח. יותר מעוצב הוא יקר יותר.

5. צבע - אמנם כתמים יותר בולטים על קולטים מנירוסטה מבריקה וזכוכית, אבל הם יפים יותר, מקולטים בגוונים כמו לבן ושחור. החליטו אתם לגבי מידת העבדות שלכם את נקיון והברקת הקולט או התפשרות על פחות ברק ושמירה על שפיות התחזוקה והנקיונות במטבח.

6. עוצמת השאיבה - חישוב עוצמת השאיבה הוא פי עד 15 ממידות המטבח. לדוגמה: אם נפח המטבח הוא 50 מ"ק (נפח, לא שטח!), נבחר בעוצמת שאיבה של בין 500 ל-750 ממק"ש + עוד 100 (כי היצרנים מפריזים בעוצמת השאיבה המדווחת שלהם). במהלך הבישול, הקולט ישאב את האוויר במטבח בין 10 ל-15 פעמים בשעה.

7. עוצמת הלחץ - לחץ בסביבות 350 פסקל יספיק לצינור הולכה לא ארוך. במקרה של צינור ארוך או מפותל תהיה נפילת לחץ וכדאי לבחור קולט עם לחץ גדול יותר.

8. מסננים - על אף שזה יוצא יקר יותר, קנו קולט אדים עם מסננים חד-פעמיים, שיעשו את העבודה טוב יותר ולאורך זמן, מקולט רב-פעמי, שמחייב ניקוי ושיעילותו הולכת ופוחתת עם הזמן.

9. שקט - שקולט האדים יהיה שקט. קולט אדים בעוצמה של 50 דציבל ומטה נחשב שקט.

10. תאורה - ברוב קולטי האדים יש נורות. מהרבה בחינות, עדיפות הנורות הרגילות על נורות הלוגן.

מטבח

עוגיות ריבה
עוגיות ריבת תות עם חור, שקטנים וגדולים אוהבים - איך להכין?
מתכון מתקתק שילדים ירצו ממנו רק עוד...

עוגיות עם החור באמצע וריבה טעימה:

רכיבים :
=======
300 גרם קמח

200 חמאה

ביצה

שקית סוכר וניל

100 גרם אבקת סוכר – (לאחר שמצטנן לפיזור מעל העוגייה עם החור ואח"כ
להרכיב עם עוגיית הבסיס + הריבה)

אופן ההכנה :
==========
1. ללוש לבצק חלק, לקרר כשעה.

2. לרדד את הבצק על משטח מקומח ולקרוץ עיגולים, שורה אחת עיגולים רגילים ובשורה המקבילה עוד שורת עיגולים. בשורה הזו יש לעשות עוד עיגול קטן באמצע העיגול.

3. מניחים על גבי נייר אפיה, ואופים בחום בינוני עד הזהבה (זהירות הן נאפות מהר זמן אפיה אצלי: 8-9 דקות).

4. כשזה אפוי וקר, מורחים מעט ריבת משמש (בארץ מוכרים אותן עם ריבת תות) מניחים מעל את העיגול בעל החור באמצע, ומפזרים א. סוכר (החלק עם הריבה סופג את אבקת הסוכר ונשאר צבעוני ומבריק).

זה משגע, מתכון מאופה אוסטרי והמלצה שלי לא להמיר את החמאה בכלום, הטעם של החמאה הוא מיוחד.


מתוך: פורום בישול לילדים
גולאש
איך להכין גולאש בסיר לבישול איטי?



הנה מתכון לגולש בבישול איטי:

המצרכים:
========
1 ק"ג בשר לגולש (כתף, שייטל, או שפנדרה) חתוך לקוביות

2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים גס

5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

2 שיני שום כתושות

2 גזרים חתוכים לחצאי טבעות

שמן זית לטיגון

1/2 כוס יין אדום יבש

4 עלי דפנה

1 כפית פלפל אנגלי

1/2 קופסה עגבניות משומרות, מרוסקות

1 כף רסק עגבניות

2 כפות גדושות פפריקה

1 כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפל שחור

1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות - לא חובה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא משקיף. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-10 דקות, עד שהוא "סגור" מכל הצדדים.

2. מוסיפים את תפוחי האדמה והשום מטגנים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הגזרים ומטגנים 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים מעט שמן, את כל התבלינים ומערבבים היטב עוד 2-3 דקות.

3. מוסיפים את העגבניות, הרסק, היין ועוד 1/2 כוס מים. מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה.

4. כשהגולש רותח, מנמיכים את הלהבה וממשכים לבשל 2-3 שעות, עד לצמצום יפה של הנוזלים. גובה הרוטב בסוף צריך להגיע עד 2/3 מגובה הבשר. לא לאכול עם לחם טרי. זה יותר מדי טוב.
צלי עגל
איך להכין צלי עגל בסיר לבישול איטי?


כך מכינים צלי עגל בסיר לבישול איטי:


בערב: מכינים מרינדה של פחית בירה שלמה, עלי דפנה, פלפל שחור ומלא מלא שומים. הבשר שהה מחוץ למקרר כל הלילה.

בבוקר למחרת: מוציאים מהמשרה, שמים על על נייר אלומיניום עם מעט גראם מסלה, קארי ומלח. עוטפים יפה, מכסים שעתיים בחום גבוה.

הנוזלים שלו לא נשפכו לפח חס וחלילה. מהם מכינים בסיר איטי מעין תבשיל חם וטעים שהולך ביחד עם הבשר:

3 גזרים

שורש פטרוזיליה

שורש סלרי

3 תפוחי אדמה

פלפל ירוק

מי המשרה (להלן בירה, עלי דפנה, פלפל שחור, שום חתוך)

המון המון כוסברה חתוכה

כף מרק בשר

כפית מלח

2 עצמות פרה

בשלו לפחות 4-5 שעות בחום אוטומטי.

הבשר הולך יחד עם אורז בזעפרן והתבשיל הזה.
עוגיות
איך להכין עוגיות בריאות טבעוניות לשבירת הצום?



הנה מתכון של שי-לי ליפא לעוגיות בריאות טבעוניות לשבירת הצום מתוך ספרה "חגי תשרי":

המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס

2/3 (230 מ"ל) טחינה גולמית

1.5 כוסות פחות כף (200 גרם) קמל מלא

1 כוס (90 גרם) שיבולת שועל

1 כפית אבקת קינמון

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן או אגוזי מלך קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבלים בקערת מקסר עם וו גיטרה את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.

3. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ ומשטחים אותם. מניחים בתבנית האפייה במרווחים של 6 ס"מ.

4. אופים בתנור החם במשך 12-15 דקות עד שהעוגיות זהובות - נזהרים שלא ישרפו, בגלל נוכחות הטחינה והסילאן. מצננים היטב.

5. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבועיים.


פשטידת בצל
איך להכין פשטידת בצל פרווה מעולה?



החומרים:
========
4 בצלים בינוניים קצוצים

חצי כוס שמן (לא זית)

חצי כוס מים

2 ביצים

1 כוס קמח תופח

50 גר' מיונז

מלח פילפל לבן לפי הטעם

אפשר קצת מיורן יבש (ממש לא הכרחי)

ההכנה:
======
לערבב הכל ביחד, לאפות בתנור בתבנית בינונית חצי שעה עד 40 דקות, לשים לב שלא נשרף מלמעלה. מציאים מהתנור ונותנים לה לעמוד קצת לפני ההגשה.
ניתן להחליף חלק מהבצל הלבן עם בצל ירוק- גם יוצא מעולה.


*הערה של נועה - לפשטידה חלבית מחליפים מיונז בגבינה- מה שיש במקרר (50 גר') יוצא מעולה לא פחות.
איך להכין במהירות עוף חמוץ מתוק?


הנה מתכון מהיר ונהדר לעוף חמוץ מתוק:

המצרכים:
========
500 גרם קוביות לא גדולות של חזה עוף

מצרכים לטמפורה:
==============
1/2 כוס קמח תופח

1/4 כוס מי סודה

1 ביצה

מלח ופלפל

מצרכים לרוטב:
============
2 כפות סוכר

2 כפות דבש

4 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

4 כפות מים

2 כפות מיץ לימון

1 כפית קורנפלור

1 שן שום כתושה

אופן ההכנה:
==========

1. מערבבים את כל חומרי הטמפורה עד שמתקבלת עיסה אחידה.

2. מכניסים את חזה העוף לטמפורה ומערבבים היטב.

3. מטגנים במעט שמן את חזה העוף, שתי דקות מכל צד ומניחים על צלחת בצד.

4. שמים את כל חומרי הרוטב במחבת, מבשלים עד לרתיחה, מכניסים את העוף המטוגן פנימה ומבשלים דקה נוספת.

- רצוי להגיש סמוך להכנה, אך לא חובה.

- מתאים להגשה עם אורז לבן.

בתאבון!

איך להכין קינוח מתוק של שוקולד וצימוקים?


הנה ממתק/קינוח מעניין ומתוק שיכול להתאים גם לט"ו בשבט, על בסיס שוקולד וצימוקים:

מצרכים:
======
2 שקיות צימוקים שחורים

ברנדי

6 כפות סוכר

3 כפות קקאו

100 גרם שוקולד חלב

100 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

טיפה יין אדום


אופן ההכנה:
===========
1. לשטוף היטב את הצימוקים ולהשרותם בברנדי (עד כדי כיסוי).

2. לסנן את הצימוקים מהברנדי ולהעביר את הברנדי לסיר.

3. להוסיף לברנדי את הסוכר, הקקאו ואת שני סוגי השוקולד, לערבב היטב, עד שמתחיל לבעבע.

4. להוסיף את החמאה וטיפה יין אדום ולערבב עד שהחמאה נמסה.

5. לחלק את תערובת השוקולד במג'נטים ועל כל אחד לפזר מעט מהצימוקים.

6. לקרר במקרר ולהגיש.
איך להכין עוגת קוקוס עסיסית כשרה לפסח?



הנה מתכון של מיקי שמו לעוגת קוקוס כשרה לפסח לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

המצרכים:
========
4 ביצים מופרדות + 4 חלבונים

120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה

120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים

210 גרם (3 כוסות) קוקוס טחון

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

175 גרם (3/4 כוס) סוכר

1/4 כפית מלח

60 גרם (1/2 כוס) קמח מצה דק

25 גרם (1/4 כוס) אבקת שקדים

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

100 גרם שוקולד מריר מגורר גס

לקישוט: אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2. מערבלים 4 חלמונים עם שמן קנולה, מיץ תפוזים, קוקוס ותמצית וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות במהירות אטית - בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מקציפים 8 חלבונים עם סוכר ומלח בקערת מיקסר כ-5 דקות לקצף יציב.

4. מערבבים בקערה נפרדת קמח מצה עם אבקת שקדים, אבקת אפייה ושוקולד מגורר.

5. אופים 55-60 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

6. מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר שלושה ימים.

בתיאבון!




איך להכין מאפה בצק עלים בשכבות בטטה, תפוחים וגבינת עיזים?


הנה מתכון למאפה בצק עלים בשכבות בטטה, תפוחים וגבינת עיזים כפי שפורסם בגיליון "שף" של "לאשה" במרץ 2009:

מצרכים ל-10 יחידות:
================
2 בטטות מוארכות, קלופות ופרוסות לפרוסות דקות מאד

2/3 חבילה בצק עלים, מופשר (לפי ההוראות שעל גבי האריזה)

100 גרם גבינת עיזים רכה, פרוסה דק

50 גרם (או יותר, לפי הצורך) חמאה מומסת

4 תפוחים מסוג גרני סמית' בקליפתם, פרוסים לפרוסות דקיקות

4-5 גבעולי טימין טריים


אופן הכנה:
==========
1. שמים בסיר בינוני את פרוסות הבטטה, ממלאים מים עד כיסוי, מכסים את הסיר במכסה ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים ומסננים את המים. מניחים את פרוסות הבטטה בעדינות על נייר סופג.

2. מרפדים תבניות תנור בניירות אפייה. מקמחים משטח עבודה, פורשים עליו את הבצק ומשטחים קלות בעזרת מערוך. חותכים 10 ריבועים בגודל 10 ס"מ ומניחים אותם בתבניות.

3. מניחים במרכז כל ריבוע בצק פרוסת גבינה (משאירים שולי בצק של חצי ס"מ) ומעליה פרוסות בטטה זו ליד זו, כך שיכסו את הגבינה. מברישים את פרוסות הבטטה בעדינות במעט חמאה מומסת. מניחים מעל, באותה צורה, פרוסות תפוחי עץ. מברישים במעט חמאה מומסת. חוזרים על אותה פעולה ובונים עוד 3 שכבות של גבינה, בטטות ותפוחים. מברישים את הבטטות והתפוחים בחמאה המומסת. מפזרים מעל מעט עלי טימין. מאחסנים במקרר עד שהתנור מתחמם.

4. מחממים את התנור לחום גבוה מאד (210 מעלות).

5. אופים 20 דקות, עד שהבצק נפתח קצת בשוליים והתפוחים משחימים קלות. מוציאים מהתנור ומגישים מיד.

6. אם נשארו מאפים לאחר ההגשה יש להכניסם לכלי אטום ולשמור במקרר. לפני ההגשה יש לחמם קלות.

בתיאבון!
איך להכין עוגת לימון שמרים טבעונית?



הנה מתכון לעוגת לימון שמרים בתבנית אינגליש קייק:

מצרכים לראש עיסה:
===============
1/2 כוס קמח (70 גרם)

1 כוס חלב סויה מחומם קלות (240 גרם)

1 כפית שמרים יבשים (3 גרם)

יבשים:
=====
2 כוסות קמח (280 גרם)

1/2 כפית מלח (3 גרם)

רטובים:
=======
1/3 כוס שמן (75 גרם)

100 גרם רסק תפוחים (רסק משני תפוחים בינוניים)

מעדן אלפרו ווניל

4 כפות גרידת לימון (גרידה מ-3 לימונים)

2/3 כוס סוכר (140 גרם)

הכנה:
=====
1. יש לערבב את חומרי ראש עיסה ולהשאיר בצד ל-15 דקות.

2. לערבב חומרים יבשים לחוד וחומרים רטובים לחוד.

3. מחממים תנור ל-170 מעלות ומאחדים את שלוש התערובות רק לפני ההכנסה לתנור.

4. אופים כארבעים דקות עד שעה – עד שהעוגה יבשה מבפנים.

5. כדי למנוע את נפילת העוגה, יש להשאיר את העוגה בתנור בגמר האפייה ולפתוח מעט את דלת התנור.

בתאבון!
איך להכין קרמבל תפוחים?


הנה מתכון קל וטעים לקרמבל תפוחים:

המצרכים:
========
50 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

3 כפות מיץ לימון

2 כפיות תמצית וניל

1 כפית קינמון

8 תפוחי גראנד סמיט קלופים


מצרכים לבצק:
===========
150 גרם גרם חמאה

2 כוסות קמח רגיל

3/4 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:
==========
1. קולפים את התפוחים, פורסים לפרוסות דקות ומניחים בקערה.

2. ממסיסים עד לקבלת סירופ סמיך חמאה, סוכר, מיץ לימון, וניל וקינמון.

3. מוסיפים את התפוחים לסירופ.

4. מכניסים למיקסר את חומרי הבצק ומערבלים עד קבלת פירורים דקים.

5. מרססים קעריות חד פעמיות במעט ספריי שמן ומניחים לסירוגין שכבה מהפירורים, שכבת תפוחים ושוב פירורים.

6. אופים בתנור 30 דקות בחום של 190 מעלות או כשהפירורים זהובים.

7. מוציאים מהתנור, מוסיפים כדור גלידת וניל ואוכלים מיד.

- בכדי להפוך את המתכון לפרווה ניתן להשתמש במחמאה במקום חמאה ובגלידת וניל פרווה.

בתיאבון!
האם ישנו תוסף מזון שעשוי לעזור בשריפת השומנים?


ישנו תוסף ששמו לקרניטין שידוע כי ביכולתו לעזור לגוף לנצל את השומן הרבה יותר, הנה התוצאות המדעיות:

במחקר שנערך בקרב 7 רצי מרתון נמצא, כי מתן 2 גרם חומצה אמינית קרניטין במשך שישה שבועות לפני המאמץ, העלה את מהירות הריצה ב- %5.68, האט את קצב הלב והפחית צריכת החמצן. מסקנת החוקרים היתה כי קרניטין משפיע באופן חיובי על היכולת האירובית.

הערה: קרניטין חיוני לשימוש בחומצות שומן לצורך אנרגיה במיוחד בשריר הלב. מחקרים רבים שנערכו הראו עלייה מסוימת ביכולת הספורטיבית לאחר צריכת רמות גבוהות של קרניטין. הבעייתיות העיקרית נעוצה בכך שמחיר הקרניטין במינונים אלה יקר מאוד. נטילה של ליסין בשילוב עם ויטמין C מעלה את רמות הקרניטין בגוף.
איך להכין פלאפל לוביה וקצח?


הנה מתכון להכנת פלאפל לוביה וקצח:

המרכיבים (לכמות של 25-30 כדורים):
=====================
2 כוסות לוביה לאחר השריה במים למשך הלילה

חצי כוס קמח חומוס

1 כף קמח כוסמין / קמח מלא

כף קצח

4 שיני שום

1 בצל יבש

1 כוס פטרוזיליה / כוסברה קצוצה

חצי כפית זרעי כמון

כף טחינה מלאה

מלח ים

פלפל גרוס

מעט מים


אופן ההכנה:
==========
1. מסננים את הלוביה ממי ההשריה.

2. מניחים את הלוביה עם אצת הקומבו בסיר בינוני, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות עד שהלוביה מתרככת מעט.

3. מסננים ומעבירים למעבד מזון.

4. טוחנים ומוסיפים בהדרגה את שאר המרכיבים בסדר הבא: שיני שום, בצל, כמון, מלח ופלפל, טחינה ו-1/2 כוס מהפטרוזילה (יתכן שיהיה צורך להוסיף כמה כפות מים).

5. מוסיפים את קמח החומוס, שאר הפטרוזיליה והקצח. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ביד או בעזרת כף ומסדרים על נייר אפייה משומן בשמן זית.

6. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך 30-40 דקות.

בתיאבון!

קרדיט לחן וינשטיין


איך להכין סלט עוף עם תותים?



הנה מתכון להכנת סלט עוף עם תותים:

המצרכים:
========
2 נתחי שניצל עוף

8 תותים פרוסים דק

24 עלי חסה קטנים

1 כוס עלי תבלין ירוקים (נענע, כוסברה, בזילקום)

שומשום קלוי לעיטור


המצרכים לרוטב:
===========
1/4 כוס שמן

2 כפות חומץ אורז

2 כפות סויה

1 כף שמן שומשום

1 כף סוכר

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר

1 כפית שטוחה חרדל דיג'ון חלק

1 שן שום כתושה



אופן ההכנה:
==========
1. לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב עד שמתקבל רוטב אחיד וחלק.

2. לחתוך את העוף לקוביות קטנות ולערבב אותו עם ארבע כפות מהרוטב.

3. לחמם מחבת ולהקפיץ בו את קוביות העוף המתובלות במשך שתי דקות ולהניח לצינון.

4. לערבב בעדינות את את כל מרכיבי הסלט, למזוג את הרוטב, לחלק בצלוחיות הגשה ולהגיש מיד.

בתיאבון!
יש מתכון לסלט ירוק ושונה?


הנה מתכון לסלט ירוק, קצת אחר, לגיוון הארוחה:

מצרכים:
=======
1 חבילה רוקט

1 חסה משי

1 מלפפון פרוס דק עם הקליפה

2 קישואים בעלי צבע כהה

1 חבילה אספרגוס טרי

2 כפות שומשום קלוי

2 כפות שמן שומשום


מצרכים לרוטב:
=============
2 שיני שום כתושות

2 כפות חומץ בן יין

4 כפות שמן

2 כפות סוי קיקומן

1 כף סירופ מייפל

ג'ינגר טרי מגורר


אופן ההכנה:
===========
1. לקרוע את עלי הרוקט והחסה ולהניחם עם המלפפון הפרוס בקערת ההגשה

2. לגדום את קצוות האספרגוס, לחתוך אותו לחתיכות בינוניות

3. לחתוך את הקישואים לאורכם

4. להקפיץ את הקישואים והאספרגוס במחבת חמה עם שמן השומשום ולאחר צינון קל להוסיף לתערובת החסה

5. לערבב היטב את כל חומרי הרוטב מלבד השומשום לצקת על הסלט

6. לפזר את השומשום הקלוי

בתיאבון!
איך להכין חרוסת?



הנה מתכון לחרוסת:

המצרכים:
=======
1 כוס שקדים תערובת אגוזים קלויים (אגוזי פקאן, אגוזי מלך ושקדים)

1/2 אגס קלוף וחתוך לחתיכות

1 תפוח קלוף וחתוך לחתיכות

4 תמרי מגוהול מגולענים

3 דבלים

3 כפות ממרח תמרים

2 כפות מייפל טבעי או סילאן טבעי

2 כפות ממרח אגוזי לוז או שקדים טבעי


אופן ההכנה:
=========
- טוחנים את האגוזים והשקדים במעבד מזון או בלנדר.

- מוסיפים את התפוח והאגס וטוחנים.

- מוסיפים דבלים ותמרים וממשיכים לטחון.

- מוסיפים את כל שאר החומרים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
עם מה להגיע לפגישה הראשונה עם מעצב של מטבח חדש?



לפגישה הראשונה עם מעצב המטבח החדש שלכם כדאי להגיע עם הנתונים הבאים:

1. תכניות המטבח הכוללות בתוכן גם פריסות של מים וחשמל.

2. רצוי להביא גם את תכנית הבית כולו הכוללת מידע ופרטים על צנרת, עמודים תומכים, גודל הפתחים ועוד.

3. רשימה של בקשות מיוחדות וציפיות לגבי שטחי אחסון.

4. רשימה של מכשירי החשמל הקיימים במטבח כולל המידות שלהם (מקרר, תנור, מדיח כלים, מיקורגל וכדומה). במידה ואתם מתכננים לרכוש מכשיר חדש יש את המעצב על כך בכדי לתכנן מקום בהתאם.

5. חשוב ליידע כבר בפגישה הראשונה את המעצב על מגבלות התקציב שלכם ומהו הסכום המרבי אותו תוכלו לשלם.
מהן המידות הרצויות לשולחן אוכל?
איך להכין מרק שעועית?
איך לשמור על המטבח נקי מחיידקים?
איך להכין עוגת שוקולד קוקוס תפוז טבעונית?
איך להכין עוגת שזיפים נהדרת?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.