» «
כדורי שוקולד
איך להכין כדורי שוקולד?


להכין כדורי שוקולד זה קל. ראשית, הם מהמוצלחים שבמתכוני העוגה או העוגיות הפשוטים ושנית - הם מהטעימים..


המצרכים:
========
חבילת ביסקוויטים פתי בר

כפית תמצית וניל

75 גרם חמאה מומסת

כף קקאו

כף מים

1/3 כוס סוכר

מעט יין אדום מתוק (אופציה)

ההכנה:
======
1. הכניסו את הביסקוויטים לתוך שקית ודפקו עם פטיש מטבח על השקית עד שהביסקוויטים יהפכו לפירורים מאד קטנים.

2. הוסיף את כל יתר החומרים ולושו את העיסה, תוך שימוש בקערית מים, כדי ללוש את כדורי השוקולד.

3. את כדורי השוקולד מומלץ לצפות בקוקוס. אפשר גם בסוכריות צבעוניות, אם כי כמובן, הרבה פחות בריא (ולדעתנו גם פחות טעים..)
לימונדה
איך להכין תרכיז לימונדה?


כך מכינים תרכיז לימונדה:

המצרכים:
=========
2 ק"ג לימונים

2 ק"ג סוכר

אפשרות, נענע, לואיזה או לימונית


אופן ההכנה:
===========
1. לסחוט את כל הלימונים.

2. לסנן את מיץ הלימון הסחוט.

3. להעביר את מיץ הלימון הסחוט לסיר, תוך מדידת כמות הכוסות שהתקבלו.

4. על כל כוס אחת של מיץ לימון להוסיף 3/4 כוס סוכר לתוך הסיר (ניתן להוסיף או להפחית מכמות הסוכר לפי המתיקות האהובה עליכם).

5. למעוניינים, ניתן להוסיף בשלב זה חופן של נענע, לימונית או לואיזה.

6. להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל תוך כדי רתיחה 4 דקות, לאחר מכן להנמיך את האש ולבשל עד שהסוכר נמס לחלוטין.

7. לצנן לגמרי ולהעביר את תרכיז הלימונדה לבקבוק נקי ולשמור במקרר (עד חודשיים).

8. להכנת משקה לימונדה יש לשפוך מעט מהתרכיז לכוס, למזוג מעליו מים קרים, לערבב ולשתות.

לרוויה!
עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד קוקוס לפסח?



הנה מתכון של מאיה דרין לעוגת שוקולד קוקוס לפסח כפי שפורסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

מצרכים לתבנית בקוטר 28 ס"מ:
========================
200 גרם שוקולד שבור לחתיכות

200 גרם שמן קוקוס מוצק

10 כפות אבקת סוכר

6 ביצים מופרדות

200 גרם קוקוס טחון

1/2 כוס קורנפלור

1 כפית גדושה אבקת אפייה

1 כוס שוקולד מגורר

שמן לשימון התבנית

לציפוי:
======
100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

2 כפיות שמן קוקוס מוצק


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים.

2. ממסים את השוקולד ושומרים בצד.

3. במערבל מזון בעזרת מטרפה מקציפים את שמן הקוקוס ו-6 כפות אבקת סוכר למשחה חלקה.

4. מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי הקצפה.

5. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף לקרם חלק ותפוח.

6. בקערה הנקייה במערבל המזון מקציפים את החלבונים, כשנוצר קצף דליל מוסיפים 4 כפות אבקת סוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב, לבן ומבריק.

7. מקפלים אל הקצף את קרם השוקולד, מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את הקורנפלור ואת אבקת האפייה ואז את הקוקוס ואת פצפוצי השוקולד.

8. יוצקים לתבנית ואופים במשך כ-30 דקות עד שמשחים. מצננים.

9. מכינים את הציפוי: ממסים את השוקולד ואת השמן ומערבבים עד לקבלת נוזל שוקולד מבריק ואחיד ומצפים את העוגה.

בתיאבון!
גרידת לימון
איך לדאוג שתמיד תהייה בבית גרידת לימון?


בכל פעם שאני צריכה להכין עוגה שמכילה קצת קליפת לימון מגוררת, אני תמיד מגלה שדווקא אז אין לי לימון בבית. כמה פעמים רצתי לירקן במיוחד בשביל לקנות לימון אחד ואז לגרד רק חצי ממנו בשביל המתכון...
יום אחד החלטתי שלימון אחד לא שווה ריצה לירקן. מה עשיתי? פשוט מאוד - בכל פעם שהיו לי לימונים בבית, שמרתי אותם יפים וצהבהבים/ירקרקים במקרר, וכשהייתי צריכה לעשות איתם משהו (לסחוט, לגרד או להשתמש בתרופות סבתא שונות) - גירדתי מהן את הקליפה ושמתי בפריזר. הרי ברגע שמשתמשים בו הוא לא חייב להיראות הכי יפה בעולם... וככה, בפריזר שלי יש שקיות אטומות עם גרידת לימון (והכל אותו דבר לגבי גרידת תפוז, כמובן). בפעם הבאה שאצטרך קליפת לימון מגורדת, אני כבר לא רצה לירקן - פשוט ניגשת לפריזר!

מטבח

חרוסת
איך להכין חרוסת?



הנה מתכון לחרוסת:

המצרכים:
=======
1 כוס שקדים תערובת אגוזים קלויים (אגוזי פקאן, אגוזי מלך ושקדים)

1/2 אגס קלוף וחתוך לחתיכות

1 תפוח קלוף וחתוך לחתיכות

4 תמרי מגוהול מגולענים

3 דבלים

3 כפות ממרח תמרים

2 כפות מייפל טבעי או סילאן טבעי

2 כפות ממרח אגוזי לוז או שקדים טבעי


אופן ההכנה:
=========
- טוחנים את האגוזים והשקדים במעבד מזון או בלנדר.

- מוסיפים את התפוח והאגס וטוחנים.

- מוסיפים דבלים ותמרים וממשיכים לטחון.

- מוסיפים את כל שאר החומרים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
עוגיות מלוחות
איך להכין עוגיות מלוחות?



הנה מתכון להכנת עוגיות מלוחות:

המצרכים:
========
1 ק"ג קמח

2 כפות סוכר

1 כף מלח

1 כף שמרים יבשים

200 גרם מרגרינה

1 כוס שמן

11/2 כוסות מים

150 גרם שומשום קלוי



אופן ההכנה:
===========
1. לקלות בערך דקה, עד להזהבה קלה את השומשום המחבת טפלון.

2. להכניס לקערה את כל שאר החומרים ולערבב.

3. ללוש עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד.

4. להניח את הבצק בצד לחצי שעה.

5. לקרוץ עיגולים, לגלגל אותם לנחש שממנו יוצרים חישוק סגור.

6. להניח בתבנית משומנת או בתבנית מרופדת נייר אפייה.

7. לאפות בתנור שחומם ל-150 מעלות כ-20 דקות.

8. לצנן ולהגיש (או לאחסן בכלי סגור).
סיר לחץ
איך לבחור סיר לחץ?



לבחירה של סיר לחץ הקפידו על הדברים הבאים:

1. בחרו סיר מאסיבי שחלקיו הנעים מרגישים חוזק ולא הידלדלות כבר בהתחלה (לא לחסוך בזה!)

2. תו תקן של מכון התקנים (ודאו שיש תעודת בדיקה רשמית של המכון)

3. רצוי לקנות סיר לחץ מיצרן מוכר (כמו "Tefal", "סולתם", "אלגת" ו"נעמן" או הסירים הכדאיים של "איקאה").

4. היצרנים הנ"ל מקפידים על סירי לחץ שאינם מאפשרים את פתיחת הסיר כל עוד לא שוחרר הלחץ לחלוטין - ודאו שאכן הסיר כזה (זה נקרא "קליפסו", מלשון Clip).

5. לסירי הלחץ של Tefal יש טיימר שפוטר מהצורך לשמור על הסיר. הוא מודיע כשהבישול מתחיל (כשהלחץ נכון לבישול) ואז פשוט מסירים את הטיימר ומחזיקים אותו בכיס, עד שמגיעה השעה שכיוונתם לגמר הבישול והוא יודיע שהגיע הזמן לחזור למטבח ולסיום הבישול בסיר הלחץ.

6. בסירים חדשים יש כאלה שיש להם ידיות מתקפלות, כך שהם תופסים פחות מקום בארון.

7. סירים מפלדת אל-חלד מומלצים.

8. סיר כבד הוא סיר עבה ומומלץ.

9. חברת "טפאל" מציעה סירים חדשניים עם מערכת כיוונון שיש בה סקאלה עם אפשרויות בישול מגוונות (אידוי, ירקות, בשר ומזון קפוא). רק תכנתו את משך הבישול וכשמסתיים הזמן תשמעו זמזום שיזכיר לכם את השסתום המאיים..

10. סירי הלחץ מדגם "ססמי" מאפשרים שחרור לחץ בתוך 5 שניות וכך, פתיחה מהירה של הסיר. סיר לחץ כזה מבשל בלחץ נמוך יותר מסיר הלחץ הרגיל.

11. ודאו שחוברת ההסבר המצורפת מציינת מהם החלקים המתלווים לסיר ושאכן כולם סופקו לכם.
מרקים
איך להכין מרק אפונה וכרישה עם חלב קוקוס?


הנה מתכון להכנת מרק אפונה וכרישה וחלב קוקוס:

המצרכים:
========
2 כפות שמן זית

2 כרישות חתוכות לפרוסות

3 בצלים ירוקים קצוצים (יש להפריד בין החלק הלבן לירוק)

4 שיני שום כתושות קל

3 כוסות אפונה גינה מופשרת

1 כוס חלב קוקוס

מלח

פלפל שחור גרוס

מעט תבלין קארי, לפי הטעם


אופן הכנה:
=========
1. מחממים בסיר שמן זית, מאדים את הכרישה, השום והחלק הלבן של הבצל עד להזהבה.

2. מוסיפים את החלק הירוק של הבצל , את האפונה, חלב הקוקוס המלח, הפלפל והקארי.

3. מוזגים לסיר מים עד כדי כיסוי, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה עשרים דקות.

4. טוחנים את המרק בבלנדר יד עד שמתקבל מרק קטיפתי, במידת הצורך מוסיפים מים רותחים לדילול, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

בתיאבון!


קארמבל תפוחים
איך להכין קארמבל תפוחים?



הנה מתכון קל ומצוין לקארמבל תפוחים:

המצרכים להכנת התפוחים:
====================
8 תפוחים

50 גרם מחמאה (אפשר חמאה ואז הקארמבל חלבי)

3 כפות מיץ לימון

2 כפות תמצית וניל

1 כפית קינמון


אופן ההכנה:
==========
1. קולפים וחותכים את התפוחים לקוביות קטנות.

2. שמים במחבת את כל החומרים ללא התפוחים ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך.

3. מוסיפים את התפוחים לסירופ ומערבבים.


המצרכים לפירורים:
===============
150 גרם מחמאה (או חמאה)

2 כוסות קמח רגיל או שקדים טחונים

3/4 כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

תבניות אישיות חד פעמיות

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בצק - פירורים.

2. מרססים בתרסיס שמן את התבניות החד פעמיות.

3. מניחים בבסיס כל תבנית מעט פירורים, מעליהם שכבת תפוחים ומעל התפוחים מכסים שוב בשכבת פירורים.

4. אופים ב-190 מעלות כ-30 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהבהב.

5. אפשר להגיש עם כדור גלידת וניל.
איך להכין קציצות לילדים?


הנה מתכון להכנת קציצות לילדים:


המצרכים:
========
1/2 ק"ג בשר טחון (עוף או בקר+עוף)

1 ביצה

4 כפות פירורי לחם (או פרוסה טבולה במים וסחוטה)

1 בצל מגורר, ללא הנוזלים

1 תפו"א מבושל ומעוך/ 3 כפות פירה/תפו"א מגורר ללא הנוזלים

1/2 כוס פטרוזילה קצוצה

פלפל שחור

מלח

מעט אבקת מרק עוף

לגיוון טיפה כמון


אופן ההכנה:
===========
1 מערבבים את כל החומרים ומניחים כחצי שעה - שעה.

2. מרטיבים את הידים, יוצרים קציצות עגולות.

3. טובלים את הקציצות בפרורי לחם, משטחים מעט ומטגנים.

4. יש לטגן עד שהקציצות מקבלות גוון זהוב.


לגיוון:
=====
- ניתן לאחר הטיגון להכניסן לרוטב עגבניות שהוכן מראש.

- אם הקציצות מיועדות גם למבוגרים אפשר להוסיף גם כוסברה קצוצה דק- מצויין גם להקפאה.

- כמות זו מספיקה ל-6 מנות לערך, אם רוצים להקפיא מומלץ להכפיל הכמות.

בתיאבון!
איך להכין ירקות כבושים?



הנה מתכון קל להכנת ירקות כבושים:

המצרכים:
========
1 כרובית יפה

1 שומר

3 גזרים גדולים

1/4 כרוב לבן

1 פלפל אדום

1 לימון

מיץ משני לימונים

1/2 כוס חומץ

2 כוסות מים

2 כפות מלח


אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב צנצנות זכוכית ומעקרים אותן עם מים חמים.

2. שוטפים היטב את כל הירקות.

3. מקלפים את הירקות וחותכים את הגזר והלימון לפרוסות, את הפלפל לרצועות ואת הכרוב לקוביות גסות.

4. מסדרים את הירקות בצנצנת גדולה או במספר צנצנות קטנות.

5. מרתיחים מיץ לימון, חומץ, מים ומלח.

6. יוצקים את הנוזל לצנצנות עד כיסוי הירקות, סוגרים את המכסה ושומרים במקום חמים ומואר מספר ימים.
עוגיות ריבת תות עם חור, שקטנים וגדולים אוהבים - איך להכין?
מתכון מתקתק שילדים ירצו ממנו רק עוד...

עוגיות עם החור באמצע וריבה טעימה:

רכיבים :
=======
300 גרם קמח

200 חמאה

ביצה

שקית סוכר וניל

100 גרם אבקת סוכר – (לאחר שמצטנן לפיזור מעל העוגייה עם החור ואח"כ
להרכיב עם עוגיית הבסיס + הריבה)

אופן ההכנה :
==========
1. ללוש לבצק חלק, לקרר כשעה.

2. לרדד את הבצק על משטח מקומח ולקרוץ עיגולים, שורה אחת עיגולים רגילים ובשורה המקבילה עוד שורת עיגולים. בשורה הזו יש לעשות עוד עיגול קטן באמצע העיגול.

3. מניחים על גבי נייר אפיה, ואופים בחום בינוני עד הזהבה (זהירות הן נאפות מהר זמן אפיה אצלי: 8-9 דקות).

4. כשזה אפוי וקר, מורחים מעט ריבת משמש (בארץ מוכרים אותן עם ריבת תות) מניחים מעל את העיגול בעל החור באמצע, ומפזרים א. סוכר (החלק עם הריבה סופג את אבקת הסוכר ונשאר צבעוני ומבריק).

זה משגע, מתכון מאופה אוסטרי והמלצה שלי לא להמיר את החמאה בכלום, הטעם של החמאה הוא מיוחד.


מתוך: פורום בישול לילדים
איך להכין לבנה?


הנה מתכון להכנת לבנה:

המצרכים:
========
1 גביע יוגורט 4%

6 ליטר חלב טרי

1/4 כוס מלח

חיתול בד


אופן ההכנה:
===========
1. להרתיח את החלב בסיר גדול עד שהוא כמעט גולש, להנמיך את האש ולבחוש את שניתן לטבול אצבע בחלב מבלי לקבל כוויה (למי שיש מדחום יוכל למדוד את טמפרטורת החלב ולכבות את האש כשזה יגיע ל-45 מעלות).

2. להוסיף את היוגורט, לערבב היטב ולסגור את הסיר. להוריד מהאש, לכסות את הסיר בשמיכות ולהמתין 12 שעות.

3. לאחר 12 שעות להעביר את הסיר למקרר ל-10 שעות, להוציא, לערבב היטב, להוסיף את המלח ולערבב שוב.

4. להעביר את תערובת החלב והיוגורט לחיתול ולתלות אותו מעל כיור או כלי שיכיל את טפטופי הנוזלים. יש להשאיר את החיתול תלוי בין יום וחצי לשלושה ימים, תלוי במרקם ובטעם אותו רוצים לקבל.

בתיאבון!
איך להכין קציצות קינואה עם עדשים וסלק?


הנה מתכון להכנת קציצות קינואה עם עדשים וסלק:


המצרכים:
======
1 כוס קינואה לבנה

1/2 כוס עדשים אדומות (לא שטופות)

2.5 כוסות מים

1 סלק בינוני, מקולף ומרוסק דק במגררת או במעבד מזון

2 כפות טחינה גולמית

1 כף שמן זית

1-2 שיני שום כתושות או לפי הטעם

מלח, פלפל, כורכום, כמון

אם מטגנים – מעט שמן לטיגון

אם אופים – מעט שמן זית או שמן אחר


אופן ההכנה:
===========
1. מכניסים לסיר קינואה, עדשים ומים. כשהתערובת רותחת, מבליעים בעזרת כף את הקצף פנימה, מחלישים את האש ומבשלים בסיר מכוסה כ-20 דקות, עד שהמים נספגים והעדשים והקינואה רכות. מצננים.

2. מוסיפים לתערובת את יתר המרכיבים (פרט לשמן שנועד לטיגון או לאפייה) ומערבבים היטב. טועמים לבדוק את התיבול.

3. מכאן אפשר להחליט אם לטגן או לאפות:
טיגון: מחממים מעט שמן במחבת עם ציפוי נגד הדבקה. יוצרים כדורים בגודל של אגוז מלך, משטחים אותם ומטגנים טיגון קצר משני הצדדים. החלק החיצוני צריך להיות זהוב ופריך והתוך רך.
אפייה: מברישים תבנית בשמן. יוצרים קציצות שטוחות ומניחים על התבנית ומברישים בשמן מלמעלה. אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה, כ-20 דקות. הופכים ואופים עוד כמה דקות עד להזהבת הצד השני.

4. גיוונים: מי שלא אוהב סלק יכול להמיר אותו בכמות מקבילה של גזר, סלרי, שורש פטרוזיליה או להשתמש בתערובת שורשים. ניתן להוסיף לתערובת בצל מטוגן.

בתיאבון!

קרדיט לשחר שילוח
איך להכין קציצות פראסה טבעוניות?



הנה מתכון לקציצות כרשה טבעוניות:

המצרכים:
======
3 כרשות

3 תפוחי אדמה בינוניים

חצי כוס סולת

מלח לפי הטעם

פלפל שחור טחון טרי לפי הטעם


אופן ההכנה:
========

1. שוטפים את הכרשות ומסירים מהן את השורשים ואת החלק הירוק.

2. חותכים לחתיכות באורך של 5 ס"מ ומכניסים לסיר גדול (עם תפוחי האדמה הקלופים). מכסים במים עם מעט מלח ומבשלים עד שהירקות מתרככים, 40-30 דקות.

3. מסננים ומשאירים במסננת לשעה-שעתיים. אם הן נשארות נוזליות מדי, סוחטים אותן מעט ובעדינות.

4. קוצצים את הכרשות דק בסכין (בשום אופן לא במעבד מזון, שהורס את מרקמן והופך אותן לחוטים). מעבירים לקערה.

5. מוסיפים את תפוחי האדמה מגוררים על פומפייה דקה.

6. מערבבים עם המלח והפלפל לתערובת חלקה.

7. מניחים לפחות לשעה לפני האפייה כדי שהתערובת תתגבש.

8. יוצרים קציצות עגולות ושטוחות.

9. אופים בחום בינוני.


בתיאבון!
איך להכין תחתיות ארטישוק בעשבי תיבול?



הנה מתכון להכנת תחתיות ארטישוק בעשבי תיבול:

המצרכים:
========
12 תחתיות ארטישוק

1 כוס פירורי לחם

1 כוס חלב

1 כף פטרוזיליה קצוצה, רק העלים

1 כף בזיליקום קצוץ, רק העלים

1 כף שמיר קצוץ, רק העלים

2 שיני שום כתושות

3 כפות גבינה מלוחה מפוררת

3 כפות גבינת פרמזן מגוררת

1 ביצה

מלח ופלפל

מעט שמן זית


אופן ההכנה:
===========
1. לצקת את החלב על פירורי הלחם ולהשהות 2-3 דקות.

2. להוסיף לפירורי הלחם את יתר החומרים מלבד שמן הזית ולערבב.

3. למלא את תחתיות הארטישוק בתערובת.

4. לסדר בתבנית חסינת אש או בסיר את התחתיות זו ליד זו.

5. לערבב את שמן הזית עם שתי כפות מים ולהזליף על הארטישוק.

6. לכסות באלומיניום או במכסה ולבשל על אש נמוכה או לאפות בחום בינוני כעשרים דקות, עד שתחתיות הארטישוק מתרככות, אך לא יתר על המידה.

בתיאבון!
איך להכין תבשיל בורגול ועדשים?


הנה מתכון להכנת בורגול ועדשים של אהרוני, כפי שפורסם בגיליון 7 ימים של ידיעות אחרונות באפריל 2015:

המצרכים:
========
1.5 כוס בורגול עבה

5 כפות שמן זית

1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות של קצת יותר מסנטימטר

1 בצל סגול קצוץ

2 כפיות זרעי כמון שלמים

1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מחרצנים וקצוץ דק

1 כף סוכר חום

2 כוסות גרגרי לימון מעורבב עם כפית שטוחה כורכום

1/2 כוס צימוקים מושרים במיץ לימון

3 בצלים ירוקים קצוצים

1/2 כוס כוסברה קצוצה


אופן ההכנה:
==========
1. משרים את הבורגול בהרבה מי ברז לשעה. מסננים היטב וסוחטים מעט.

2. מבשלים את העדשים במים רותחים כ-20 דקות עד שהן עשויות. מסננים.

3. מחממים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מוסיפים את הדלורית. ממליחים, מפלפלים ומטגנים 7-8 דקות עד להשחמה.

4. מוסיפים את הבצל, הכמון והפלפל החריף וממשיכים לטגן עוד שתי דקות.

5. מוסיפים את הסוכר ומערבבים כשתי דקות.

6. מוסיפים את הבורגול, מלח ופלפל ומערבבים שתי דקות.

7. מוסיפים את העדשים המבושלות ואת גרגרי החומוס וממשיכים לערבב שתי דקות.

8. מוסיפים את תערובת מיץ הלימון ואת הצימוקים ומערבבים היטב.

9. מכבים את האש, מערבבים פנימה את הבצל הירוק והכוסברה ומגישים.

בתאבון!


איך מכינים גלידה דלת קלוריות בכדור להכנת גלידה?



להכנת גלידה דלת קלוריות בכדור גלידה, עשו כך:

1. הכניסו בצד האחד של הכדור: חצי כוס של מלח גס וכמות גדולה של קוביות קרח, עד למילוי כל החלל.

2. בצד השני, הכניסו כוס חלב, כוס יוגורט ו-3 כפות סוכר. אפשר גם להוסיף תוספות רבות אבל מהדברים הפחות משמינים (ראו טיפ נפרד, בתגית "כדור גלידה, תוספות").

3. סגרו את המכסים היטב.

4. שחקו או תנו לילדים לשחק עם הכדור במשך חצי שעה (גלגול שלו מומלץ, אבל אפשר גם מסירות, שקשוק ואפילו קצת בעיטות, אם כי לא חזק מדי).

5. קבלו גלידה דלת-שומן ומצויינת, מתוצרת בית.
איך להכין לביבות ירק פריכות ומוצלחות?



הנה מתכון לקציצות ירק פריכות:

המצרכים:
========
2 תפוחי אדמה בינוניים

2 קישואים בינוניים מקולפים למחצה (מגרדים את הקליפה בעזרת סכין)

1 בצל קטן

חופן פטרוזיליה קצוצה

לפחות חצי כוס פירורי לחם, מוסיפים במידת הצורך.

1 ביצה טרופה

מעט תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מעט קארי (אופציונלי).

שמן לטיגון חמניות או קנולה.

הערה: ניתן להמיר את הקישואים ב-2 גזרים או בבטטה בינונית ולקבל קציצות מתקתקות לילדים).

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים את הירקות.

2. מגרדים את הקליפה מהקישואים בעזרת סכין, כך שתישאר שכבה פנימית מהקליפה ואז חוצים לשניים.

3. מקלפים וחוצים לשניים את תפוחי האדמה.

4. קוצצים את הבצל בצורה דקה.

5. שוטפים וקוצצים פטרוזיליה (ניתן לשטוף אותה גם אחרי הקיצוץ ולסנן את המים).

6. מכניסים למיקרו את תפוחי האדמה והקישואים למשך 1.5-2 דקות כדי שיתרככו בעוצמה נמוכה / הפשרה (פעולה זו מקלה על הגירור בהמשך).

7. מגררים את הקישואים ואת תפוחי האדמה במגרדת.

8. מסננים את הנוזלים העודפים מהירקות ומעבירים לקערה.

9. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומערבבים היטב.

10. משהים בצד למשך 12 דקות ואז יוצרים לביבות עגולות ושטוחות.

11. מחממים שמן במחבת על אש בינונית-נמוכה.

12. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

13. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.


בתיאבון!
איך להכין כנפיים בנוסח דיקסי?


הנה מתכון להכנת כנפיים בנוסח דיקסי:

מצרכים:
=======
2 ק"ג כנפי עוף טריות ומופרדות לשני חלקים

2 כוסות צ'ילי מתוק-חריף

5 שיני שום כתושות

מיץ מלימון אחד

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 קופסאת חלב קוקוס


אופן ההכנה:
============
1. יש להכניס את כל חומרי הרוטב לסיר קטן ולחמם את שהחמאה נמסה לחלוטין.

2. יש לסדר את הכנפיים עם העור כלפי מעלה בשכבה אחת.

3. הכניסו את התבנית לתנור שחומם למקסימום.

4. הנמיכו את חום התנור ל-180 מעלות.

5. לצלות את הכנפיים עוד 20 דקות.

6. לשפוך את השומן שהצטבר בתבנית.

7. השרו את הכנפיים ברוטב שהכנתם כ-24 שעות במקרר.

8. יש לסדר שוב את הכנפיים עם העור כלפי מעלה בתבנית.

9. לחמם את התנור למקסימום ולצלות במצב גריל, בחלקו העליון של התנור עד שהרוטב משחים.

בתאבון!
מה אפשר לעשות עם תרד?
1. משהו קל : בישול אורז עם תרד - מעדן אמיתי, כדאי להוסיף רסק עגבניות לטעם. יותר קל ? לשטוף ולקצץ את התרד להוסיף בצל קצוץ ירוק או לבן לפי הטעם, אם יש קישוא עצוב לרסק , כנ"ל אפשר להוסיף כוזברה או פטרוזילה קצוצה. לבלבל 2 ביצים להוסיף לירקות ולטגן חביתת ירק ענקית. עוד שידרוג ? אפשר להוסיף קוביות גבינה בולגרית או פטה לתערובת.
2. לבינוניים : אם מבשלים קטניות כמו עדשים או שעועית אפשר להוסיף תרד (אין צורך להרתיח קודם). יש במקרר בצק עלים או בצק פילו או אפילו גחנון ? קחי את הבצק או הגחנון ומלאי בתערובת של תרד וגבינות רעב שעה לתנור וזהו.
3. למתקדמים ומשקיענים : לזניה במקום תערובת של בשר לשים תרד ופטריות (טריות קצוצות).
איך להכין פירורי לחם מתובלים?
איך להכין עוגת בננות וסילאן טבעונית?
איך להכין עוגת פרג ואגסים טבעונית?
איך לשמור על סירי נחושת מצוחצחים?
איך לשמר תבלינים ירוקים?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.