» «
פלאפל
איך להכין מאפה פלאפל?


לפעמים בא לנו משהו טעים וקל להכנה, אז מאפה פלאפל הוא הפתרון המושלם.
כל מה שצריך זה אבקת פלאפל ומלאווח (אפשר גם בצק עלים).

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את האבקה כפי שרשום בהוראות ההכנה (ע"י הוספת מים)

2. פורסים מלאווח אחד

3. מורחים מעליו שכבה של הפלאפל

4. חותכים את המלאווח ל-16 משולשים קטנים (דומה לפיצה)

5. מגלגלים כל משולש מההתחלה לסוף (מהצד הרחב לשפיץ)

6. מורחים מעליהם ביצה, כמו בורקס וכל מאפה אחר (יש אפשרות לשדרג בשומשום)

7. מכניסים לתנור על 180-200 מעלות למשך 20 דקות, עד שמתחיל להשחים

בתיאבון!
עוגת פירות
איך להכין עוגת פירות קיץ טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת פירות קיץ טבעונית:

חומרים יבשים:
===========
210 גרם קמח רגיל (½1 כוסות)

70 גרם סוכר חום בהיר (⅓ כוס)

10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)

1/4 כפית מלח

חומרים רטובים:
============
180 גרם רסק תפוחים

120 גרם חלב סויה (½ כוס)

80 גרם שמן (⅓ כוס)

לפיזור למעלה:
===========
10 שזיפים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ

2 כפות גדושות סוכר חום בהיר

רבע כפית קינמון

אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24, או תבנית אינגליש.

2. מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה.

3. טורפים רסק תפוחים וחל"ס בקערה נפרדת, מוסיפים שמן ומערבבים.

4. מאחדים את שתי הקערות ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

5. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, מפזרים מעל את קוביות השזיפים וזורים סוכר וקינמון באופן שווה.

6. אופים 50-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.

גיוון:
===
מחליפים את השזיפים בארבעה תפוחים, אגסים, אפרסקים או נקטרינות.
קציצות
איך להכין קציצות חומוס טבעוניות?



הנה מתכון לקציצות חומוס טבעוניות:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח חומוס

2 גזרים

2 קישואים

1 בצל יבש

3 כפות זרעי פשתן טחונים

1/2 כפית חוואייג' למרק

1/2 כפית כמון

1/2 כף מלח


אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים במעבד מזון או מגררים טוב בפומפייה גזרים, קישואים ובצל

2. מוסיפים לתערובת שהתקבלה קמח חומוס, זרעי פשתן ותבלינים

3. משמנים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות

4. מסדרים את הקציצות על תבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, לאחר שהקציצות אפויות בצד אחד, הופכים אותן ואופים שוב 15 דקות בצד השני, יש להקפיד לא לאפות יותר מדי על מנת לשמור על רכות ועסיסיות
מוס שוקולד
איך להכין מוס שוקולד מהיר ומעולה?
להמיס 400 גרם שוקולד חלב על אדים (סיר קטן בתוך סיר גדול עם מים וכמובן לוודא שהמים מהסיר הגדול לא נכנסים לסיר הקטן). בינתיים להפריד 4 ביצים ולהקציף את החלבונים עד שהם מאד קשים. להוסיף כפית סוכר. כשהשוקולד נמס לקרר אותו מעט ולערבב פנימה את חלמוני הביצים. להקציף 2 שמנת מתוקה וכשהיא יציבה לערבל פנימה בעדינות את השוקולד והקצף. להניח לפחות ל-5 שעות במקרר.


תוספות של אילת:
לשדרוג המתכון - 4 חב' שוקולד מריר במקום חלב או חצי חלב חצי מריר ולהגדיל לכף סוכר במקום כפית במדה ומשתמשים רק במריר.

להגשה - אפשר להכין מראש בכלים אישיים חד פעמיים יפים ולפני ההגשה להוסיף עלה נענע לקישוט

מטבח

עוגת שוקולד
איך להכין עוגת שוקולד עם שלושה מרכיבים בלבד?



הנה מתכון של גיל חובב לעוגת שוקולד מצוינת עם שלושה מרכיבים בלבד:

המצרכים:
========
250 גרם חמאה

500 גרם שוקולד מריר איכותי

6 ביצים

לקישוט:
======
אבקת קקאו

שוקולדים מעוצבים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות (חום בינוני-נמוך).

2. מתיכים את החמאה בסיר קטן. מסירים מהאש. שוברים פנימה את השוקולד ומחכים דקה. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.

3. מקציפים את הביצים (חלמון וחלבון יחד) שלוש דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

4. מקפלים שליש מהתערובת לתוך השוקולד.

5. מקפלים בעדינות את שני השלישים הנותרים לתוך השוקולד.

6. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ (אין צורך לשמן) או לכל תבנית רחבה שרוצים. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה ממנה עם שוליים בגובה 5 ס"מ לפחות.

7. יוצקים לתוך התבנית הגדולה מים רותחים שיגיעו לגובה 2 ס"מ. התבנית עם העוגה תיאפה בתוך תבנית המכילה מים רותחים.

8. אופים עשר דקות בלבד (!) בחום של 170 מעלות. בתום האפייה מרכז העוגה עדיין רוטט, זה בסדר.

9. מוציאים מהתנור ומתבנית המים הרותחים ונותנים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר לארבע שעות לפחות.

10. אפשר להגיש קר וכאמור, עדיף להגיש בטמפרטורת החדר (אז הטעם יהיה הרבה יותר שוקולדי). לפני ההגשה אפשר לפדר באבקת קקאו ולקשט בבונבויירות שוקולד קנויות.
קיש
איך להכין קיש גבינת עזים ורוזמרין?


הנה מתכון לקיש גבינת עזים ורוזמרין:

המצרכים לבצק:
==========
180 גרם קמח (כוס ורבע)

120 גרם קוביות חמאה קרה

1/4 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

2 כפות מים קרים מאוד

מספר טיפות מיץ לימון

מצרכים למילוי:
=========

2 חבילות גבינת פרומעז

3 ביצים

2 גביעי שמנת חמוצה

רוזמרין לפי הטעם

מלח

פלפל שחור

כוסברה

אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
========

1. לעבד את כל חומרי הבצק יחד (אפשר בפוד פרוססור)

2. לרדד את הבצק לתבנית בקוטר 26 ולהניח בה את הבצק

3. להכניס את התבנית עם הבצק למקפיא למשך רבע שעה עד עשרים דקות

4. לערבב יחד אץ השמנת, הביצים והתבלינים

5. לשטח את הגבינה והרוזמרין על הבצק ולצקת מעליהם את תערובת השמנת והביצים

6. לאפות בחום של 180 מעלות בין חצי שעה לארבעים דקות עד שהבצק נאפה והבלילה יציבה

בתיאבון!
זילוף סוכר
איך להכין זילוף סוכר כקישוט לעוגה?


כך מכינים זילוף סוכר כקישוט לעוגה:

המצרכים:
========
200-300 גרם אבקת סוכר

1 חלבון ביצה

צבע מאכל

שקית זילוף עם פייה מספר 2

נייר אפייה

ציור או דוגמה אותה רוצים להניח על העוגה


אופן ההכנה:
========

1. מערבבים את אבקת הסוכר והחלבון עד קבל עיסה חלקה לחלוטין

2. מוסיפים לעיסה שהתקבלה את צבע המאכל שבחרת ומערבבים עד לקבלת הגוון הדרוש

3. מעבירים את העיסה לשקית זילוף

4. מניחים את נייר האפייה על הדוגמה שנבחרה ומזלפים עליה את הסוכר הצבוע. יש להתחיל עם קווי המתאר ולאחר מכן למלא את השטחים הפנימיים

5. משאירים לייבוש 24 שעות

6. מפרידים את זילוף הסוכר שהתקשה מנייר האפייה ומקשטים את העוגה
צימעס
איך להכין צימעס ללא סוכר וגלוטן?


הנה מתכון להכנת צימעס ללא סוכר וגולטן:

המצרכים:
========
1 שקית גזר גמדי

1/2 כוס צימוקים שחורים ללא תוספת של סוכר

8 שזיפים שחורים מגולענים וטבעיים ללא תוספת סוכר

1 מקל קינמון

3 כפות סילאן או דבש

3/4 כוס סוכר פירות

1/4 כוס מיץ תפוזים


אופן ההכנה:
===========
מכניסים את הגזר לסיר ומוסיפים אליו את כל שאר החומרים, ממלאים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.

ניתן להגיש קר או חם.

בתיאבון!


שעועית ירוקה
איך להכין שעועית ירוקה ביוגורט?


הנה מתכון להכנת שעועית ירוקה ביוגורט של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
חצי ק"ג שעועית ירוקה

1/3 כוס עלי נענע טריים, קצוצים גס

3 כפות אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס

המצרכים לרוטב:
============
1 כוס יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

1 קליפת לימון מגוררת

100 גרם גבינת פטה, מפוררת

אופן ההכנה:
=========
1. מבשלים את השעועית בסיר גדול עם מי מלח כארבע - חמש דקות, כאשר היא מתרככת מעט אך עדיים פריכה מסננים ומעבירים אותה לקערה גדולה עם מים קרים מאוד, מסננים.

2. מערבבים את חומרי הרוטב עד קבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים את הרוטב אל קערת השעועית ומערבבים.

4. מוסיפים את עלי הנענע ומפזרים למעלה את האגוזים הקלויים.

בתיאבון!
אפשר לקבל מתכון לפיצה טעימה?


הנה מתכון מצוין להכנת פיצה:

המצרכים לבצק:
=============
2.5 כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס שמן (אפשר זית)

1/2 כפית אבקת שום או שום כתוש (לא הכרחי)

1 כף מלח

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב הכל יחד במיקסר בעזרת זרוע לישה. אם אין מיקסר מתאים לערבב הכל ידני אחרי הוספה של כל מצרך לפי הסדר שהמצרכים כתובים.

2.להוסיף בין כוס לשתיים וחצי כוסות מים פושרים. להוסיף בשני המצבים בהדרגה עד ליצירת בצק חלק.

3. להתפיח במקום חמים עד שהבצק הכפיל את ניפחו.

4. לחלק את הבצק לשני כדורים, לשטח כל כדור לעלה בעבי 1 ס"מ ולהניח בתבנית אפיה,ולהתפיח שוב לתפיחה קלה עד להכפלת הנפח.

5. למרוח את הרוטב המועדף, לפזר גבינה צהובה ואת התוספת המועדפת.
לאפות בחום גבוה (210 מעלות צלזיוס).

6 רעיון לרוטב:
רסק עגבניות (אפשר טרי ע"י ריסוק עגבנייה בפומפייה וסינונה)

1 כף קטשופ

1 שן שום כתושה או רבע כפית אבקת שום

מלח, פלפל, אורגנו יבש ושמן זית
אפשר מתכון של לזניית סלמון?


הנה מתכון ללזניית סלמון:

המצרכים:
========
עלי לזניה

רוטב בשמל

סלמון מעושן

גבינה מוצרלה להקרמה

מעט אורגנו

צלפים

קוויאר אדום (אם רוצים ואם יש...)

לאחר שעלי הלזנייה בושלו במים לסדר על מגש:
===================================
עלה לזניה

רוטב בשמל

פרוסת סלומון

מעט אורגנו

צלפים

ושוב עלי לזניה

בסיום (לאחר 2 שכבות):
==================
עלה לזניה

לפזר מעט קוויאר ועליו מוצרלה מגורדת ולהכניס לתנור להקרמה.

לאכול עם כוס יין לבן לידה - הלזניה הזו היא מאכל מלכים.
איך להכין לביבות בטטה של אורנה ואלה?



הנה מתכון להכנת לביבות הבטטה של אורנה ואלה:

מצרכים ל-25-30 לביבות:
================

11/4 ק"ג בטטות (750 גרם אחרי קילוף ובישול)

2 כפיות רוטב סויה (קיקומן)

¾ כוס (100 גרם) קמח

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי

שמן לטיגון


אופן ההכנה:
========

1. קולפים את הבטטות וחותכים לחתיכות גדולות.

2. מבשלים בסיר מים (או מאדים) עד שהבטטות רכות לגמרי, ומניחים אותן במסננת לשעה-שעתיים כדי שיפרישו נוזלים (אפשר להשאיר כך לילה במקרר).

3. מעבירים את הבטטות לקערה, מוסיפים את הסויה ומערבבים-לשים בידיים.

4. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח והפלפל, וממשיכים לערבב בידיים בעדינות עד שהעיסה מתאחדת (מרחיקים חתיכות קשות או שחורות). העיסה תהיה רכה, אחידה וקצת דביקה. אם היא נוזלית – מוסיפים עוד מעט קמח. יש להימנע מערבוב ממושך מדי, שיגרום לעיסה להיות דביקה מדי.

5. הטיגון: מחממים במחבת טפלון שמן בכמות שתשמן היטב את המחבת, על להבה בינונית. כדאי לזלף את העיסה דרך שק זילוף או להניח במחבת לביבות בעזרת כף או בידיים רטובות. מכיוון שהעיסה רכה ודביקה, ואינה נוחה לעבודה, צריך לטגן כמה לביבות עד שלומדים לעבוד עם העיסה.

6. מטגנים את הלביבות משני הצדדים כך שיזהיבו אך לא יישרפו, ושיהיו מספיק מוצקות כדי שאפשר יהיה להוציא אותן מהמחבת בעזרת מרית.

7. מניחים על נייר סופג.

בתיאבון!
איך להכין סוכריות לבנה?



הנה מתכון לסוכריות לבנה של לימור לניאדו תירוש, כפי שהתפרסם בעיתון הארץ במאי 2014:

המצרכים ל-12 יחידות:
==================
12 כדורי לבנה

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית גרגירי כוסברה טחונים

1/2 כפית מלח אטלנטי

6 דפי פילו

1/4 כוס שמן זית


אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה קטנה שומשום, פלפל שחור גרוס, גרגרי כוסברה טחונים ומלח.

2. מגלגלים את כדורי הלבנה בתערובת ומניחים בצד.

3. נוטלים מלבן של בצק פילו ומורחים בשמן זית. חותכים אותו ל-4 ריבועים שחורים אחד על השני (כשהצד המרוח בשמן כלפי מעלה) ומניחים במרכז העלה כדור גבינה. מרימים את השוליים, סוגרים כמו סוכרייה וקושרים בחוט עמיד לחום.

4. מברישים את שולי הבצק בעוד מעט שמן זית ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הלבנה ומניחים אותם ברווחים בתבנית.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 25-30 דקות. מוציאים את הסוכריות מהתבנית רק אחרי שהתקררו מעט, כדי שלא יקרעו. מגישים חם.

בתיאבון!
איך להשתמש בתבנית סיליקון לאפייה?


הנה הוראות השימוש בתבנית סיליקון לאפייה:

1. לפני השימוש הראשון בלבד יש לשמן את התבנית במעט חמאה ולהכניסה לכ-20 דקות לתנור האפייה, לאחר שחומם ל-180 מעלות. לפני השימוש יש לתת לתבנית להתקרר לחלוטין.

2. יש למקם את התבנית בתנות במרכזו ולא קורב לגופי החימום.

3. ניתן לאפות עם תבנית סילקון בחום מקסימלי של 230 מעלות.

4. אין להכניס תבנית סילקון לטוסטר אובן וכמובן לא להניחה על אש גלויה.

5. במידה ותבנית הסיליקון שלכם גדולה, הורידו מעט את הטמפרטורה של התנור לקראת סוף האפייה ואפו מעט יותר זמן ממה שהייתם צריכים.

6. צננו את המאפה שעתיים לפחות בעודו בתבנית, לפני שאתם מחלצים אותו.

7. אין לחלץ את המאפה מהתבנית בעזרת סכין.

8. רצוי לא לשטוף את התבנית במדיח כלים. אם בכל זאת השתמשתם במדיח, חזרו שוב על שלב השימון, כמו שצוין בסעיף הראשון.
איך להכין עוגת שוקולית?


הנה מתכון לעוגת שוקולית רכה וטעימה, שלוקח בערך חמש דקות להכינה. הכמות מספיקה לתבנית די קטנה, כך שאם בוחרים תבנית גדולה יותר מומלץ להכין כמות כפולה.

המצרכים:
=========
1 כוס קמח תופח

1 כס סוכר

1 כוס שוקולית

1 כוס שמן

4 ביצים

1 שמנת מתוקה

1 חבילה (200 גרם) שוקולד מריר


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את הקמח, הסוכר, השוקולית, השמן, הביצים וחצי מכמות השמנת במיקסר.

2. להעביר לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.

3. להמיס בסיר קטן על הגז את שארית השמנת עם השוקולד ולשפוך על העוגה בעודה חמה.


בתיאבון!
איך להכין פירורי לחם מתובלים?



הנה מתכון להכנת פירורי לחם מתובלים:

המצרכים:
========
שאריות לחם

שמן

מלח

פלפל שחור

אפשרות: אורגנו, אבקת שום, רוזמרין


אופן ההכנה:
===========
1. לייבש על מגש שאריות לחם לפי הכמות הדרושה.

2. לטחון במעבד מזון את הלחם עד שנוצרים פירורים.

3. לתבל את פירורי הלחם בתבלינים (לחשב לפי כפית וחצי שמן, רבע כפית מלח ופלפל בנדיבות על כל שתי כוסות של פירורי לחם).

4. לפזר את הפירורים המתובלים על תבנית עם נייר אפייה ולאפות 6 דקות בחום של 180 מעלות. לערבב פעמיים - שלוש בזמן האפייה.

5. לצנן לגמרי, להעביר לצנצנת אטומה ולשמור במשך שבועיים - שלושה. ניתן לשמור לאורך זמן רב אם מאחסנים במקפיא.
איך להכין עוגת קקאו ושזיפים טבעונית?


הנה מתכון להכנת עוגת קקאו ושזיפים טבעונית:


המרכיבים (לתבנית אינגליש באורך 30 ס"מ):
=================================
160 גרם (כוס אחת לערך) סוכר חום דמררה

85 גרם מחמאה רכה (חשוב לזכור לרכך אותה מבעוד מועד)

120 גרם רסק תפוחי עץ (רסק משני תפוחים בינוניים)

100 מ"ל (1/3 כוס +1 כף) מים

120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח

20 גרם (3 כפות שטוחות) קקאו איכותי

½ כפית אבקת אפייה

¼ כפית אבקת סודה לשתייה

50 גרם (7-8 יחידות) שזיפים מיובשים, מגולענים וקצוצים דק

2 שזיפים אדומים גדולים (או 3-4 קטנים), מגולענים וחתוכים לשמיניות

לסירופ:
======
50 גרם סוכר

50 מ"ל (כ-3 כפות) מים

תמצית רום


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט מחמאה מומסת.

2. מקציפים מחמאה וסוכר חום דמררה עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים רסק תפוחים ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.

4. מוסיפים מים.

5. בקערה בינונית יבשה מערבבים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.

6. מערבבים את תערובת הרטובים עם תערובת היבשים.

7. מוסיפים שזיפים מיובשים קצוצים, מערבבים בעזרת מרית, יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים.

8. מפזרים שזיפים טריים, משקעים אותם מעט פנימה.

9. מכניסים לתנור. אופים כ-55 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או עם פירורים.

10. סירופ הסוכר: מניחים סוכר ומים בסיר קטן על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-2 דקות. מסירים מן האש, מצננים ומוסיפים תמצית רום. כשהעוגה יוצאת מן התנור יוצקים את הסירופ ומצננים כשעה לפחות לפני ההגשה.


איך להכין חליטה נגד שיעול?


כך מכינים חליטה נגד שיעול:

המצרכים:
=========
חופן גדול של גבעולי אזוב מצוי (זעתר) קורנית (תימין) או אורגנו

1 כוס מים פושרים

1 כף גדושה דבש או סוכר חום


אופן ההכנה:
==========
1. לקצוץ את גבעולי האזוב ולהכניסם לסיר.

2. להוסיף את המים והדבש את שהנוזל מתחיל לרתוח.

3. להנמיך את האש ולבשל דקה נוספת.

4. להוריד את הסיר מהאש, לצנן לחלוטין ולסנן לתוך בקבוק.

5. להכניס את הבקבוק למקרר.


אופן השימוש:
===========
כל שעתיים יש לקחת חצי כפית מהחליטה, לילדים יש לתת רבע כפית.
איך להכין סלט גריסים ורימונים?



הנה מתכון לסלט גריסים ורימונים:

מצרכים:
=======
גרגירי רימון מרימון אחד

1 כוס גריסי פנינה

6 כפות שמן זית

8 עלי ריחן חתוכים דק

1 חבילה של עלי מיקרו (צנונית או ברוקולי)

מיץ מלימון אחד

קליפת לימון מחצי לימון

מלח

פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:
==========
1. מניחים בסיר את גריסי הפנינה לאחר שטיפתם ומכסים במים. מבשלים עד שהגריסים מתרככים, בערך 15-20 דקות.

2. מסננים את הגריסים המבושלים מהמים.

3. מעבירים את הגריסים לקערה, מוסיפים את הריחן, עלי המיקרו וגרירי הרימון ואת כל שאר חומרי התיבול ומגישים.

- הכמות מתאימה לארבעה סועדים.

בתיאבון!
איך להכין רוסטביף קלאסי?



הנה מתכון להכנת רוסטביף (צלי עגל) בעשבי תיבול:


החומרים:
========
נתח של אנטריקוט טרי מיושן סינטה מפרה בוגרת ולא עגל. רצוי שכבת שומן למעלה.
חצי כוס שמן זית או 100 גרם חמאה רכה
כף מלח גס
כף פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
===========
1. מוציאים הבשר שעתיים לפני ההכנה מהמקרר.
2. מחממים תנור חצי שעה על חום 220 מעלות.
3. מערבבים את המלח, פלפל והשמן (או החמאה).
4. מייבשים את הנתח במגבות נייר.
5. מורחים את השמן המתובל על הבשר.
6. מניחים את הבשר לחצי שעה, על רשת צלייה, מעל תבנית, בתנור. להקפיד שהשומן למעלה.
7. מנמיכים חום ל-140 מעלות לעוד 45 דקות (זה בשר רייר - אם רוצים מדיום אז 60 דקות).

מוציאים מהתנור, עוטפים בנייר אלומיניום (רופף) ל-30 דקות ואז אפשר לפרוס לפרוסות בעובי של חצי ס"מ ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין חטיף פטריות מוקפצות?



הנה מתכון קל להכנת פטריות מוקפצות:

החומרים:
========
פטריות שמפיניון שלמות לפי הכמות הדרושה

מעט שמן זית

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס

מעט סויה


אופן ההכנה:
===========
1. שטפו וייבשו היטב את הפטריות.

2. חממו במחבת את שמן הזית והקפיצו את הפטריות. יש להקפיד על הקפצה קלה כדי שהפטריות לא יאבדו לחלוטין מנפחן, להוסיף מלח ופלפל, להקפיץ עוד דקה, ולהעביר למסננת.

3. פזרו את הסויה מעל הפטריות, נערו מעט והעבירו לצלחת הגשה.

ניתן להגיש חם או קר.

בתיאבון!
איך מכינים גלידה בכדור להכנת גלידה?
איך להכין סופגניות מפלצת?
איך להכין סוכר וניל בבית?
אפשר מתכון לעוגת שוקולית בצ'יק?
איך להכין סלט קולרבי ושומר?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.