» «
לביבות
איך להכין לביבות קישואים?



הנה מתכון ללביבות קישואים:

המצרכים:
========
1 ק"ג קישואים

1 ק"ג בצל

2-3 ביצים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

להגשה: ריבת שזיפים (פובידל) או ריבת משמש או ריבת תות


אופן ההכנה:
==========
1. מגררים דק את הקישואים והבצל וסוחטים אותם היטב בידיים כדי להיפטר מנוזלים מיותרים.

2. מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל ומערבבים.

3. מחממים במחבת מעט שמן על אש בינונית. מניחים במחבת כפות גדושות מהתערובת ומשטחים אותן. מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד הזהבה.

4. מגישים עם ריבה.

בתיאבון!
מתכונים
איך להכין תפוח אפוי?



הנה מתכון לתפוחים אפויים:

המצרכים:
========
1/4 כוס צימוקים

1/4 כוס אגוזי מלך חתוכים גס

1/4 כוס סוכר חום

1/4 כפית קינמון

אגוז מוסק מגורר

4 תפוחים ירוקים יפים


אופן ההכנה:
===========
1. לערב יחד את הצימוקים, האגוזים,הסוכר, הקינמון ואגוז מוסקט

2. לשטוף היטב את התפוחים ולהוציא מהם את החרצנים

3. להניח את התפוחים בתבנית, כך שצידם הריק פונה כלפי מעלה

4. למלא כל תפוח ברבע מהתערובת

5. למלא את התבנית ב-1 ס"מ מים

6. לאפות בחום של 175 מעלות כ-30-40 דקות

7. מפעם לפעם להרטיב את התפוחים בנוזל

8. לקרר מעט ולהגיש
פירה סגול
איך להכין פירה סגול?



הנה מתכון להכנת פירה סגול:

המצרכים (ל-6 מנות):
================
500 גרם תפוחי אדמה (קליפה אדומה) מקולפים

650 גרם סלקים אדומים גדולים ומוצקים

1 בצל גדול, קצוץ דק

50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי מאיכות טובה

מלח ופלפל לבן לתיבול

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור לחום גבוה מאוד של 230 מעלות וצולים את הסלקים בקליפתם במשך כשעה עד שעה וחצי עד שהם רכים וסכין שתנעץ בהם תנעץ בקלות.

2. מטגנים את הבצל הקצוץ בכף שמן זית עד שהוא משחים (כ-15 דקות) על אש נמוכה.

3. כשהסלקים עדיין חמים מקלפים אותם וחותכים לקוביות גסות.

4. מעבירים את הסלקים לבלנדר וטוחנים עם הבצל המטוגן, הבלסמי ושארית שמן הזית עד שמתקבלת משחה.

5. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם הרבה מים עד שהם מתרככים ומועכים לפירה.

6. מערבבים את הפירה יחד עם תערובת הסלק, מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.

בתיאבון!
סלט קישואים ואגוזים
איך להכין סלט אגוזים וקישואים?


הנה מתכון לסלט אגוזים וקישואים כפי שפורסם במוסף שף של עיתון "לאישה" באפריל 2010:

המצרכים:
========
4 קישואים ירוקים, חתוכים לאורכם לפרוסות דקיקות (רצוי בקולפן)

4 קישואים צהובים, חתוכים לאורכם לפרוסות דקיקות (רצוי בקולפן)

1 כוס (100 גרם) אגוזי קשיו קצוצים

1/2 כוס (50 גרם) שקדים קצוצים

לוויניגרט:
כ-1/2 כוס (100 מ"ל) שמן קנולה

עלים מ-1 גבעול מרווה טרי

1/8 כוס (30 מ"ל) חומץ בן יין אדום

1 כף סילאן (דבש תמרים)

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:
==========
1. הוויניגרט: יוצקים את השמן לסיר קטן ומחממים.

2. מוסיפים את עלי המרווה ומטגנים אותם בשמן החם כחצי דקה. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר. מוצאים את עלי המרווה מהשמן (שומרים אותן בצידו) ומעבירים את השמן לקערה קטנה, מוסיפים אץ החומץ, הסילאן, המלח והפלפל ומערבבים לרוטב אחיד. מערבבים שוב, מקשטים בעלי המרווה המטוגנים ומגישים מיד.

מתכונים צמחוניים

פשטידת פטריות
איך להכין פשטידת פטריות לפסח ללא סוכר וגלוטן?


הנה מתכון של מכון אברהמסון לפשטידת פטריות כשרה לפסח ללא סוכר וגלוטן, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2012:

המצרכים:
========
1 בצל פרוס דק

1 סלסלת פטריות שמפניון

3 פטריות שיטאקי טריות (או יבשות) מושרות שעה במים

1 קופסת קוטג'

1 קופסת גבינה לבנה 9%

1/4 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת

4 ביצים

קורט אגוז מוסקט

מלח ופלפל

אופן ההכנה:
==========
1. במחבת עם מעט שמן טגנו את הבצל עד להשחמה, הוסיפו את הפטריות וטגנו כ-5 דקות נוספות. קררו בצד.

2. במקביל, בקערה עמוקה ערבבו את הקוטג', הגבינות, אגוז המוסקט והביצים.

3. הוסיפו את תערובת הבצל והפטריות לגבינות וצקו לתבנית אינגליש קייק משומנת קלות. ניתן לפזר מעט גבינת פרמז'ן או שומשום מעל.

4. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-40 דקות.

5. הניחו כחמש דקות והגישו חם.
מאפה פטריות וכרשה
איך להכין מאפה פטריות וכרשה?


הנה מתכון להכנת מאפה פטריות וכרשה:

המצרכים ל-24 מנות:
================
לבצק:
2 כוסות קמח לבן

2 ורבע כוסות קמח מלא

2 כפיות אבקת אפייה

מעט מלח

6 כפות שמן זית

6 כפות שמן קנולה

1 כוס יין לבן יבש

1 חלבון להברשה

מעט שומשום

למילוי:

1 כף שמן זית

סלסילת פטריות, מנוקות ופרוסות

2 גבעולי כרישה, קצוצים לטבעות דקות

מעט תימין

אופן ההכנה:
==========
1. הבצק: מערבבים בקערה את הקמחים, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את השמנים והיין. מערבבים עד שנוצר בצק, לא מגזימים בלישה ומחלקים לשני כדורים.

2. המילוי: מחממים שמן זית, מוסיפים פטריות וכרישה ומטגנים עד שמתקבל מרקם קרמי. מוסיפים את התימין, מכבים את האש ומניחים בצד.

3. מרדדים כל כדור בצק למשטח מלבני, שמים במרכז מילוי ומגלגלים לגליל ארוך.

4. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, מורחים מעט חלמון על שני הגלילים ומפזרים מעט שומשום. אופים כ-12 דקות עד להשחמת המאפה.
בראוניז
איך להכין בראוניז טבעוני?


כך מכינים בראוניז טבעוני עפ"י מתכון של קונדיטוריה שפיק, מתאים לתבנית 25*35:

מצרכים:
=======
1/2 כוס מים חמים (120 גרם)

1.5 חלב סויה /חלב שקדים/ חלב קוקוס לפי הטעם (360 גרם)

1 כוס שמן (220 גרם)

3 כוסות קמח תופח (420 גרם) (אפשר להחליף בקמח רגיל עם שקית אבקת אפייה)

3/4 כוס קקאו (60 גרם)

1 שקית סוכר וניל / כף תמצית וניל

1.5 כוס סוכר חום (300 גרם)

קורט מלח

200 גרם אגוזי מלך קצוצים

200 גרם שוקו צ'יפס

אופן הכנה:
=========
1. מחממים תנור 180 מעלות, בוחשים את המים החלב סויה והשמן.

2. מוסיפים את הקמח והקקאו בהדרגתיות, מוסיפים את הסוכר וניל והסוכר חום בוחשים הי,
מוסיפים את השוקו צ'יפס בוחשים מעט.

3. מוזגים לתבנית משומנת מפזרים את האגוזים הקצוצים אופים כ25-30 דקות יש לבצע מבחן הקיסם.

בתיאבון!
שקשוקה
איך להכין שקשוקה קלאסית?



הנה מתכון לשקשוקה קלאסית כפי שפורסם בגיליון שף של לאישה במאי 2015:

המצרכים:
========
2-3 כפות שמן זית

2-3 כפות שיני שום סגלגל קלופות ופרוסות לעובי בינוני

700-800 גרם עגבניות חתוכות משומרות (בקופסת שימורים או בקבוק, מומלץ מתוצרת איטליה)

מלח

פלפל שחור גרוס

1/2 כפית אריסה

1/2 כפית סוכר - לא חובה

4-5 ביצים

לעיטור: כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים במחבת עמוקה על להבה גבוהה את שמן הזית. מוסיפים את השום, מנמיכים את ללהבה בינונית ומטגנים כחצי דקה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה, ומטגנים עד הזהבה קלה - בינונית.

2. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל ואריסה. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול (ייתכן שיהיה צורך בהוספת מעט סוכר בכדי לאזן את החמיצות).

3. יוצרים גומות קטנות ברוטב ויוצקים לתוכן את הביצים. מפזרים על הביצים מעט מאוד מלח ופלפל. מבשלים לפי מידת העשייה הרצויה, מסירים מהכיריים, מעטרים בכוסברה או בפטרוזיליה ומגישים מיד.

בתיאבון!


מטבח
איך מכינים חומוס בסיר לחץ?


הכנת חומוס ביתי מעולה תיעשה כך:

1. השרו 1 קילו חומוס ל-12 שעות. מומלץ להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשריה הזו.

2. אחרי 12 שעות, סננו את המים החוצה והשרו שוב במים, כשהפעם הוספתם אבקת סודה לשתייה, בכמות של כפית לשתי כוסות גרגרים.

3. מכניסים את החומוס לתוך סיר לחץ. מוסיפים חתיכות מ-2 בצלים לבנים, 8 שיני שום ו-1 כפית סודה לשתייה. שוקי גלילי אומר שהוספת מעט ירקות לסיר הוא לא פעם ה"סוד" של החומוס האהוב עליכם מהחומוסיות (נכון, ירקות כמו גזר, בטטה או שורש קטנטן של פטרוזיליה)

4. מכסים במים קרים עד גובה של 5 ס"מ מעל החומוס. מביאים את סיר הלחץ לנקודת לחץ ומשאירים על אש נמוכה במשך שעתיים. מכבים את האש ונותנים לסיר להצטנן כשעה, או עד שהלחץ יורד לרמה שבה ניתן לפתוח את הסיר. מקררים את הכל (ותוכלו להכניס למקרר לכ-8 שעות).

5. טחנו במערבל מזון את גרגרי החומוס עם כשליש מהמים שלהם והוסיפו מים, במידת הצורך, כדי להגיע למרקם של חומוס, שאתם אוהבים.

6. מוסיפים שתי שיני שום כתוש, רבע כפית כמון, 3 כפות טחינה יונה ומעט מיץ לימון (או מלח לימון, למי שאוהב את הטעם של חומוס אבו חסן ביפו).

7. להגיש עם כמה גרגרים שהשארתם בצד וחיממתם, הרבה שמן זית וכמון. אפשר לבזוק מעט פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה, בהתאם לטעם האישי.
איך להכין לדר תותים טריים?


הנה מתכון להכנת לדר תותים של נירה רוסו כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בנובמבר 2014:

המצרכים:
========
370 גרם תותים טרייםף נטולי גבעולים ועלים

75 גרם סוכר

אופן ההכנה:
==========
1. מכוונים את תנור האפייה לחום הנמוך ביותר, כ-60 מעלות.

2. משמנים קלות נייר אפייה ומרפדים בו תבנית תנור (אם יש יריעת סילפט, השתמשו בה).

3. מרסקים את התותים לעיסה אחידה, מעבירים אותה, יחד עם הסוכר לסיר גבוה, מרתיחים תוך ערבוב מתמיד, עד שהנפח מצטמצם לחצי.

4. מסננים במסננת דקה ומשטחים על נייר האפייה.

5. אופים כ-4 שעות בתנור, עדיין ב-60 מעלות, מוציאים ומניחים להצטנן.

6. הופכים את נייר האפייה שאליו דבוק משטח הלדר על קרש חיתוך.

7. קולפים בעדינות את נייר האפייה.

8. חותכים לרצועות, לריבועים או לכל צורה שנראית לכם, בסכין חדה ומשומנת קלות. מאחסנים מגולגל במקרר.

9. גיוונים: את התותים אפשר להמיר במשמש, נקטרינה, גויאבה, חבוש רחוץ ומקולף חלקית, שכולם חתוכים לפיסות, ופיסות החבוש גם מבושלות כ-10 דקות.

איך להכין המבורגר פטריות?


הנה מתכון להכנת המבורגר פטריות:

המצרכים:
========
5 יחידות פטריות פורטובלו, קצוצות

שתי סלסלות פטריות שמפיניון, קצוצות

3 בצלים בינוניים קצוצים

1/2 כוס סולת

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

כפית מלח


אופן ההכנה:
==========
1. מאדים את הבצל עד להזהבה.

2. מאדים את הפטריות ומטגנים במשך כ-15 דקות. מניחים במסננת להגרת הנוזלים.

3. בקערה מניחים את הפטריות והבצל ומערבבים עם הסולת.

4. אפשר להוסיף מעט מים כדי שהתערובת תתגבש ותהפוך אחידה. מתבלים במלח ופלפל. מצננים למשך כשעה.

5. יוצרים קציצות דחוסות ומטגנים במעט שמן זית מכל צד על אש בינונית, למשך כ-3-4 דקות.

בתיאבון!
איך להכין ירקות כבושים?



הנה מתכון קל להכנת ירקות כבושים:

המצרכים:
========
1 כרובית יפה

1 שומר

3 גזרים גדולים

1/4 כרוב לבן

1 פלפל אדום

1 לימון

מיץ משני לימונים

1/2 כוס חומץ

2 כוסות מים

2 כפות מלח


אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב צנצנות זכוכית ומעקרים אותן עם מים חמים.

2. שוטפים היטב את כל הירקות.

3. מקלפים את הירקות וחותכים את הגזר והלימון לפרוסות, את הפלפל לרצועות ואת הכרוב לקוביות גסות.

4. מסדרים את הירקות בצנצנת גדולה או במספר צנצנות קטנות.

5. מרתיחים מיץ לימון, חומץ, מים ומלח.

6. יוצקים את הנוזל לצנצנות עד כיסוי הירקות, סוגרים את המכסה ושומרים במקום חמים ומואר מספר ימים.
איך להכין מטבל יוגורט עם סלק?


הנה מתכון להכנת יוגורט עם סלק של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
==========
2 סלקים מבושלים, קלופים (אפשר להשתמש באלה המוכנים בשקית ואקום)

2 כוסות יוגורט משובח

1 כף דבש

1 כף רכז רימונים

2 כפות שמן זית

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק

מעט שבבי צ'ילי חריפים

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות כלי נענע קצוצים

חצי כוס גרגרי רימון


אופן ההכנה:
===========
1. מגררים את הסלקים בפומפייה גסה.

2. מערבבים את הסלק המגורר עם כל שאר החומרים, למעט היוגורט.

3. מוסיפים את היוגורט ומערבבים קלות (עד שנוצרת דוגמת שיש סגול - לבן).

בתיאבון!
איך להכין מטבל יוגורט עם קישואים?


הנה מתכון להכנת יוגורט עם קישואים של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
========
2 כוסות יוגורט משובח

4 כפות שמן זית

2 קישואים קטנים טריים

חצי בצל סגול, קצוץ דק

2 שיני שום פרוסות דק

4 עלי מרווה

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

2 בצלים ירוקים, קצוצים

מלח

פלפל שחור

4 כפות מיץ לימון

מעט שמן זית לזילוף


אופן ההכנה:
=========
1. לחמם את השמן במחבת רחבה ולטגן את הקישואים, הבצל, השום, המרווה והפלפל החריף עד שהם מתרככים (כעשר דקות), להמליח ולפלפל.

2. להוסיף את מיץ הלימון ולבשל יחד עוד שתי דקות ולקרר.

3. לערבב את היוגורט עם תערובת הקישואים והבצל הירוק והזליף מעל מעט שמן זית.

בתיאבון!
איך להכין פשטידת בצל?



הנה מתכון לפשטידת בצל:

מצרכים לבצק:
===========
100 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

200 גרם חמאה

קורט מלח

3.5 כוסות קמח מנופה


מצרכים למלית:
============
2 כפות שמן

4 בצלים חתוכים לרצועות

150 גבינה צהובה מגוררת

3 ביצים

150 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה

1/4 כפית פלפל לבן טחון

מלח

1/4 כפית אבקת שום


אופן ההכנה:
========

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.

3. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עלה בצק, כך שיהיה גדול מעט מגודל התבנית.

4. מרפדים תבנית אפייה כולל הדפנות בבצק.

5. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.

6. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה, מוסיפים לו את כל חומרי המלית ומערבבים היטב.

7. יוצקים את המלית על הבצק, משטחים ואופים 35 דקות עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה.

בתיאבון!
איך להכין מקבובה?


הנה מתכון להכנת מקבובה (סלט עגבניות ופלפלים מבושל):

המצרכים:
========
שמן זית

5 עגבניות בשלות

3-4 פלפלים (רצוי אחד מכל צבע, אך אפשר להשתמש גם רק בפלפלים אדומים)

1-2 שיני שום פרוסות

מלח

פלפל

מעט פפריקה מתוקה (לא חובה)

אפשרות: פלפל ירוק חריף


אופן ההכנה:
===========
1. לחמם את השמן במחבת ולטגן בו קלות את השום

2. להוסיף את הפלפלים, לערבב דקה או שתיים ולהוסיף את העגבניות

3. לתבל, להביא לרתיחה, להנמיך את הלהבה, להוסיף שמן בנדיבות, לכסות ולבשל בערך חצי שעה או עד לצמצום הנוזלים

בתיאבון!
איך להכין פלאפל לוביה וקצח?


הנה מתכון להכנת פלאפל לוביה וקצח:

המרכיבים (לכמות של 25-30 כדורים):
=====================
2 כוסות לוביה לאחר השריה במים למשך הלילה

חצי כוס קמח חומוס

1 כף קמח כוסמין / קמח מלא

כף קצח

4 שיני שום

1 בצל יבש

1 כוס פטרוזיליה / כוסברה קצוצה

חצי כפית זרעי כמון

כף טחינה מלאה

מלח ים

פלפל גרוס

מעט מים


אופן ההכנה:
==========
1. מסננים את הלוביה ממי ההשריה.

2. מניחים את הלוביה עם אצת הקומבו בסיר בינוני, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות עד שהלוביה מתרככת מעט.

3. מסננים ומעבירים למעבד מזון.

4. טוחנים ומוסיפים בהדרגה את שאר המרכיבים בסדר הבא: שיני שום, בצל, כמון, מלח ופלפל, טחינה ו-1/2 כוס מהפטרוזילה (יתכן שיהיה צורך להוסיף כמה כפות מים).

5. מוסיפים את קמח החומוס, שאר הפטרוזיליה והקצח. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ביד או בעזרת כף ומסדרים על נייר אפייה משומן בשמן זית.

6. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך 30-40 דקות.

בתיאבון!

קרדיט לחן וינשטיין


איך להכין סלט קולרבי ושומר?



הנה מתכון לסלט קולרבי ושומר של פיליס גלזר, כפי שפורסם במגזין מנטה בפברואר 2010:

המצרכים:
========
3 קולרבי בינוניים, מקולפים

3 פקעות שומר קטנות

חופן עלי מיזונה (או עלי בייבי) ללא גבעולים


לרוטב לימון צלפים:
===============
מיץ משני לימונים

1 שן שום גדולה, כתושה

2 כפיות חרדל דיזון עם גרגרים

מלח גס ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

3 כפות צלפים, רצוי קטנים ואם לא אז קצוצים גס

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
==========
1. מכינים קערה עם כוס מים קרים מאוד. מוסיפים מיץ מלימון אחד. חותכים את הקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. חותכים את בקולרבי לשניים, וכל מחצית חותכים למקלות ארוכים, בעובי קצת פחות מסנטימטר כל אחד. שמים בקערה.

2. מסירים את הגבעולים של השומר והעלים החיצוניים הלא יפים של הפקעות ופורסים דק מאוד. מוסיפים לקערה. מערבבים כדי לכסות בתערובת מיץ הלימון.

3. בעזרת מכתש ועלי כותשים את השום עם מעט מלח גס. מוסיפים מלח, מעט פלפל שחור ואת החרדל וכותשים הכל יחד. מוסיפים את מיץ הלימון, הצלפים ושמן הזית. טורפים קלות במטרפת יד (אפשר גם לערבב הכל מלבד הצלפים ולבחוש פנימה את הצלפים).

4. מסננים את הירקות מהמים, מוסיפים את עלי המיזונה, יוצקים את הרוטב מעל הסלט ומערבבים קלות. טועמים ומתקנים טעם. למרות שאפשר לאכול מיד, כדאי להעמיד בצד או במקרר, מכוסה, למשך שעה, למיזוג טעמים.

5. מגישים בטמפרטורת החדר. ניתן להוסיף מספר טיפות שמן זית לרענון.

בתאבון!
איך להכין לזניה כשרה לפסח?


הנה מתכון ללזניה כשרה לפסח, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2007:

המצרכים ל-8 מנות:
===============
3 מצות שבורות לארבעה חלקים

מים רותחים

2 כוסות רוטב עגבניות ביתי

כפית אורגנו

כפית ריחן

מלח ופלפל לפי הטעם

גביע וחצי קוטג' 5% שומן

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

החומרים לרוטב עגבניות ביתי:
========================
1 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות

100 גרם רסק עגבניות

כף שום קצוץ

בצל גדול פרוס לטבעות

כפית מלח

כפית פלפל

מיץ מלימון אחד

2 כפות שמן זית

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנת הרוטב:
==============
מרתיחים יחד את כל החומרים פרט לפטרוזיליה ומבשלים חצי שעה. מוסיפים את הפטרוזיליה.

אופן הכנת הלזניה:
==============
1. יוצקים מים רותחים על המצות ומסננים במסננת גדולה.

2. מערבבים רוטב עגבניות עם האורגנו, הריחן, המלח והפלפל.

3. שמים מעט מהרוטב בתבנית שטוחה, מכסים בשכבת מצות, מכסים בשכבת רוטב, מוסיפים קוטג', מניחים שכבת מצות, שכבת רוטב ומעל - גבינה צהובה.

4. אופים בחום בינוני כ-20 דקות.
איך להכין תפוחי אדמה ביוגורט?


הנה מתכון להכנת תפוחי אדמה ביוגורט בסגנון הודי של ישראל אהרוני, כפי שפורסם במוסף 7 ימים של ידיעות אחרונות בפברואר 2014:

המצרכים:
=========
כוס וחצי יוגורט משובח

1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורכם

1 כפית גרגרי כמון שלמים

1 כפית גרגרי כוסברה שלמים

1 כפית גרגרי חרדל

1 כפית גרגרי שומר

4 כפות שמן

2 בצלי שאלוט קצוצים

3 שיני שום קצוצות

3 כפות מיץ לימון

1/2 כפית שבבי צ'ילי חריפים

1/2 כפית כורכום

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס


אופן ההכנה:
==========
1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, אך לא יותר מדי, מסננים ומקררים.

2. שמים במחבת רחבה וגדולה את גרגרי הכמון, הכוסברה, החרדל והשומר וקולים על המחבת היבשה כשתי דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים יחד כשלוש דקות.

3. מוסיפים את תפוחי האדמה, מלח ופלפל ומטגנים יחד עוד שלוש דקות.

4. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ומבשלים יחד שלוש דקות.

5. מוסיפים את היוגורט, הצ'ילי והכורכום, מערבבים ומבשלים יחד חמש דקות.

6. מעברים לקערה, מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים.

בתיאבון!
איך להכין קציצות חומוס טבעוניות?



הנה מתכון לקציצות חומוס טבעוניות:

המצרכים:
=======
2 כוסות קמח חומוס

2 גזרים

2 קישואים

1 בצל יבש

3 כפות זרעי פשתן טחונים

1/2 כפית חוואייג' למרק

1/2 כפית כמון

1/2 כף מלח


אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים במעבד מזון או מגררים טוב בפומפייה גזרים, קישואים ובצל

2. מוסיפים לתערובת שהתקבלה קמח חומוס, זרעי פשתן ותבלינים

3. משמנים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות

4. מסדרים את הקציצות על תבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, לאחר שהקציצות אפויות בצד אחד, הופכים אותן ואופים שוב 15 דקות בצד השני, יש להקפיד לא לאפות יותר מדי על מנת לשמור על רכות ועסיסיות
איך להכין סלט כרוב אסיאתי?
איך להכין לזניה עם תרד ומוצרלה?
איך להכין לביבות בטטה של אורנה ואלה?
איך להכין קציצות פרסה צמחוניות?
איך להכין סלט פטריות בתחמיץ?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.