» «
עוגיות
איך להכין עוגיות שוקולד לפסח?



הנה מתכון של קרין גורן לעוגיות שוקולד מעולות לפסח:

מצרכים ל-20 עוגיות גדולות:
=====================
300 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

3 ביצים

1 כוס סוכר

2 כפות שטוחות קמח מצה

2 כפות שטוחות קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה)

1/4 כפית שטוחה אבקת אפייה כשרה לפסח

1/4 כפית מלח

1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

1 כוס שוקולד צ'יפס


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.

3. בקערה גדולה טורפים (במטרפה ידנית, אין צורך במיקסר) ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת מגדילה מעט את נפחה.

4. מוסיפים לביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.

5. מוסיפים קמח מצה, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח וטורפים עד קבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.

6. מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר. אם רוצים מפזרים חופן שברי שוקולד מריר, חלב ולבן מעל, לקישוט.

7. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. מוציאים מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור). רק כשהעוגיות קרות לגמרי משחררים בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

הערה: כדי לעצב בקלות את העוגיות כדאי להשתמש בכף של גלידה.
מצות
איך להכין מצה עם ביצה בעשבי תיבול?


הנה מתכון מצוין לאורחות בוקר וערב בחג הפסח של ביצה ומצה:

המצרכים לארבע מנות:
==================
4 ביצים טרופות

2 מצות

1 חופן שמיר

1 חופן פטרוזיליה

1 חופן בצל ירוק

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מלח לפי הטעם

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
===========

1. יש להרטיב עט את המצות על מנת שתהיינה רכות, לפורר אותן לתוך קערה ולהוסיף את הביצים.

2. להוסיף את התבלינים ועשבי התיבול ולערבב היטב.

3. לחמם במחבת קטנה את שמן הזית ולצקת לתוכה רבע מכמות הבלילה, לטגן כשתי דקות על אש בינונית מכל צד, להוציא ולהגיש. לחזור על הטיגון עם שאר הבלילה. במידה ואין מחבת קטנה, ניתן לטגן את כל הבלילה במחבת גדולה ולחלק לפני ההגשה.


בתיאבון!
מאפים
איך להכין מאפה מצה ובשר?


הנה מתכון למאפה מצה ובשר של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטיל ב-11.4.11:



המצרכים:
=======
2 מצות

2 ביצים טרופות

1 כפית אבקת שום

1 כפית פפריקה


למילוי:

2 בצלים פרוסים לרצועות

4 כפות שמן זית

4 כפות סוכר דמררה

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

4 שיני שום כתושות

2 כפות רוזמרין קצוץ

2 ביצים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם



אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת ומשחימים את רצועות הבצל. מוסיפים סוכר דמררה ומקרמלים קלות.

2. מעבירים את הבצל לקערה גדולה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.

3. מתבלים את שתי הביצים הטרופות באבקת שום ובפפריקה. מרטיבים קלות את המצות במים וטובלים אותן בביצה הטרופה כך שתעטוף אותן היטב.

4. מניחים מצה אחת בתחתית תבנית ריבועית משומנת, מניחים מעל מתערובת הבשר, שמים מעל את המצה השנייה.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד שמשחים.


בתיאבון!
עוגת תפוחים
איך להכין עוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח?


הנה מתכון לעוגת תפוחים מהירה כשרה לפסח:

המצרכים לעוגה:
=============
3 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/3 כוס שמן

3/4 כוס קמח מצה מנופה

4 תפוחים מקולפים ופרוסים (חמוצים)


המצרכים לציפוי:
=============
1/3 כוס אגוזים

1/2 כוס סוכר

2 כפיות קינמון


אופן ההכנה:
==========
בקערה בינונית, הקציפו את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.

הוסיפו את הקמח וערבבו היטב. שפכו חצי מהתערובת לתוך תבנית עגולה.

הניחו מעל חצי מכמות התפוחים וכסו עם שארית התערובת. ושוב מלמעלה את שארית התפוחים.

אפו בחום בינוני במשך כ1.5 שעות.

ערבבו את הקינמון והאגוזים, ופזרו על העוגה לאחר שהוצאה מהתנור.

פסח

תרד
איך להכין סלט תרד ותפוחי אדמה עם בצל לבן ושמן זית?


הנה מתכון נפלא של השף רפי כהן לסלט תרד ותפוחי אדמה עם בצל לבן ושמן זית, המתאים כמנת פתיחה בפסח, אך גם להזדמנויות אחרות:

המצרכים:
=========
1/2 ק"ג עלי תרד

3 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי מסוג ראטה)

3 בצלים לבנים בינוניים

1/2 כוס שמן זית

פלפל שחור גרוס

מלח

1/4 כוס מיץ לימון

מים לבישול

אופן ההכנה:
==========
1. שוטפים היטב את עלי התרד ומייבשים.

2. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים במי מלח עד לריכוך. מסננים ופורסים לפרוסות או לקוביות.

3. קולפים את הבצלים וקוצצים דק. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומוסיפים את הבצל. מזהיבים קלות ומוסיפים את עלי התרד תוך כדי ערבוב.

4. מוסיפים את תפוחי האדמה, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור גרוס וממשיכים לאדות כ-2 דקות נוספות עד שכל הנוזלים נספגו. מצננים ומגישים.
חרוסת
איך להכין חרוסת?



הנה מתכון לחרוסת:

המצרכים:
=======
1 כוס שקדים תערובת אגוזים קלויים (אגוזי פקאן, אגוזי מלך ושקדים)

1/2 אגס קלוף וחתוך לחתיכות

1 תפוח קלוף וחתוך לחתיכות

4 תמרי מגוהול מגולענים

3 דבלים

3 כפות ממרח תמרים

2 כפות מייפל טבעי או סילאן טבעי

2 כפות ממרח אגוזי לוז או שקדים טבעי


אופן ההכנה:
=========
- טוחנים את האגוזים והשקדים במעבד מזון או בלנדר.

- מוסיפים את התפוח והאגס וטוחנים.

- מוסיפים דבלים ותמרים וממשיכים לטחון.

- מוסיפים את כל שאר החומרים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
חומרי ניקיון
מהו שימוש נכון ובטוח בחומרי ניקיון?


בכדי למנוע הרעלות ופגיעות כתוצאה משימוש בחומרי ניקיון, הקפידו הקפדה יתרה על הכללים הבאים:

1. קריאת הוראות השימוש של כל חומר וחומר בצורה מדויקת.

2. אין להעביר חומר ניקיון מהמכל המקורי שלו למכל אחר.

3. אין לערבב בין חומרי ניקיון מסוגים שונים מחשש לתגובה כימית מסוכנת.

4. אין לאחסן חומרי ניקיון מכל סוג בבקבוקים שהיו מיועדים לשתייה.

5. קנו רק מוצרים שיש עליהם תו תקן.

6. הקפידו שראש המכל של חומר הניקיון נצור ולא ניתן להשפריץ ממנו ללא פתיחה מבוקרת.

7. אחסנו את החומרים הרחק מהשיג ידם של ילדים קטנים.

8. רצוי תמיד לעטות כפפות על כפות הידיים בזמן הניקיון ולהקפיד על אוורור החדר אותו מנקים.
בלינצ'ס
איך להכין גלילי מצות ממולאים (בלינצ'ס) ?


הנה מתכון לגלילי מצות ממלואים:

המצרכים:
=======
4 מצות

שמן לטיגון

למילוי:
=====
2 ביצים

1/2 ק"ג גבינה לבנה רכה

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

1 כף פטרוסלינון קצוץ

לציפוי:
=====
2 ביצים טרופות (בצלחת עמוקה)


אופן ההכנה:
=========
1. הרטיבו את המצות בזרם מים מהברז, עטפו במגבת והשהו עד שתתרככנה ותהיינה גמישות.

2. לערבב את חומרי המילוי.

3. לחלק כל מצה ל-2 ולמלא.

4. להכניס לצלחת הציפוי את הגלילה המוכנה.

5. לטגן בשמן חם עד שיזהיבו מכל הצדדים.

הערה: אפשר להכין גלילי מצות עם סוגים אחרים של מילוי כגון: מחית תפו"א, כבד קצוץ, שאריות בשר טחונות, ירקות מבושלים, ועוד.


בשר בקר
איך להכין תבשיל בקר בסילאן?


הנה מתכון לתבשיל בקר בסילאן של מאיה דרין כפי שפורסם במגזין לייף סטייל במאי 2012:

המצרכים:
========
2 ק"ג שפונדרה/קשתית מנוסרת(לבקש מהקצב)

למשרה:
=======
1/2 כוס חומץ בלסמי

2.5 כפות סילאן

1/4 כוס רוטב סויה מוכן

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

2.5 כפות סוכר דמררה

1 כפית פלפל שחור

4 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים בו את נתחי השפונדרה במשך הלילה. מסננים ושומרים את נוזלי ההשריה.

2. מחממים תנור ל-175 מעלות.

3.מחממים מחבת שיכולה להיכנס לתנור ומשחימים בה את נתחי הבשר. יוצקים את נוזלי ההשריה ומוסיפים מים עד 3/4 מגובהה של המחבת.

4. עוטפים בנייר כסף וצולים בתנור במשך כשעתיים וחצי עד שלוש.
איך להכין קציצות פרסה צמחוניות?


הנה מתכון של אבי לוי לקציצות פרסה צמחוניות:

המרכיבים ל-20 קציצות:

לקציצות:
=======
3 תפוחי אדמה מבושלים

2 כוסות כרשה, קצוצה גס

1 כוס פטרוזיליה, קצוצה

1 כף פלפל גרוס

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ היטב

2 שיני שום, קצוצות

1/2 כפית כורכום

1 כף מלח גס

לציפוי:
=====
2 ביצים טרופות

1 כוס סולת

לרוטב:
======
1 בצל קצוץ

1 כוס כרישה קצוצה גס - החלק הלבן בלבד

1 כפית כמון

1/2 כפית מוסקט

2 כפיות מלח גס

2 כפיות סוכר חום

1 כפית שאטה גרוס

1/2 כפית קינמון.

5 כפות שמן זית

1 כף קליפת לימון מגוררת

5 עגבניות מגוררות

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מרסקים את תפוחי האדמה המבושלים לכדי פירה. מוסיפים את כל המרכיבים מערבבים היטב לתערובת אחידה.

2. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג. טובלים בביצה, מצפים בסולת ומניחים בתבנית.

3. מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב (סוטז) ומתחילים לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הכרישה הקצוצה, את התבלינים ואת העגבניות המגוררות ומבשלים רבע שעה על חום נמוך.

4. מוסיפים את הקציצות ומבשלים בתוך הרוטב חצי שעה.

5. מגישים את הקציצות בקערות אישיות, יחד עם הרוטב ומעל מפזרים מעט קליפת לימון מגוררת.

בתיאבון!
איך להכין כבד קצוץ עם חצילים?


המצרכים:
=========
שמן, לטיגון חצי עמוק

500 גרם כבדי עוף

חציל גדול, מקולף וחתוך לקוביות

1 בצל קצוץ

5-4 שיני שום

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

פפריקה חריפה (אם רוצים)

פרוסות עגבנייה ובצל ירוק קצוץ, לקישוט

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הכבדים עד שהם משנים את צבעם.

2. מוציאים לצלחת ומוסיפים לשמן במחבת חצילים ובצל. מטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוציאים ומצננים.

3. טוחנים הכל יחד במעבד מזון בלחיצות קצרות (פולסים), עד שמתקבל רסק גס (לא מחית חלקה). מוסיפים מלח ופלפל שחור, לפי הטעם, ואם רוצים גם פפריקה חריפה.

4. מגישים עם פרוסות עגבנייה ובצל ירוק.
איך להכין לזניה כשרה לפסח?


הנה מתכון ללזניה כשרה לפסח, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2007:

המצרכים ל-8 מנות:
===============
3 מצות שבורות לארבעה חלקים

מים רותחים

2 כוסות רוטב עגבניות ביתי

כפית אורגנו

כפית ריחן

מלח ופלפל לפי הטעם

גביע וחצי קוטג' 5% שומן

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

החומרים לרוטב עגבניות ביתי:
========================
1 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות

100 גרם רסק עגבניות

כף שום קצוץ

בצל גדול פרוס לטבעות

כפית מלח

כפית פלפל

מיץ מלימון אחד

2 כפות שמן זית

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנת הרוטב:
==============
מרתיחים יחד את כל החומרים פרט לפטרוזיליה ומבשלים חצי שעה. מוסיפים את הפטרוזיליה.

אופן הכנת הלזניה:
==============
1. יוצקים מים רותחים על המצות ומסננים במסננת גדולה.

2. מערבבים רוטב עגבניות עם האורגנו, הריחן, המלח והפלפל.

3. שמים מעט מהרוטב בתבנית שטוחה, מכסים בשכבת מצות, מכסים בשכבת רוטב, מוסיפים קוטג', מניחים שכבת מצות, שכבת רוטב ומעל - גבינה צהובה.

4. אופים בחום בינוני כ-20 דקות.
איך להכין עוגת שוקולד קוקוס לפסח?



הנה מתכון של מאיה דרין לעוגת שוקולד קוקוס לפסח כפי שפורסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

מצרכים לתבנית בקוטר 28 ס"מ:
========================
200 גרם שוקולד שבור לחתיכות

200 גרם שמן קוקוס מוצק

10 כפות אבקת סוכר

6 ביצים מופרדות

200 גרם קוקוס טחון

1/2 כוס קורנפלור

1 כפית גדושה אבקת אפייה

1 כוס שוקולד מגורר

שמן לשימון התבנית

לציפוי:
======
100 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות

2 כפיות שמן קוקוס מוצק


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים.

2. ממסים את השוקולד ושומרים בצד.

3. במערבל מזון בעזרת מטרפה מקציפים את שמן הקוקוס ו-6 כפות אבקת סוכר למשחה חלקה.

4. מוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי הקצפה.

5. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף לקרם חלק ותפוח.

6. בקערה הנקייה במערבל המזון מקציפים את החלבונים, כשנוצר קצף דליל מוסיפים 4 כפות אבקת סוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב, לבן ומבריק.

7. מקפלים אל הקצף את קרם השוקולד, מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את הקורנפלור ואת אבקת האפייה ואז את הקוקוס ואת פצפוצי השוקולד.

8. יוצקים לתבנית ואופים במשך כ-30 דקות עד שמשחים. מצננים.

9. מכינים את הציפוי: ממסים את השוקולד ואת השמן ומערבבים עד לקבלת נוזל שוקולד מבריק ואחיד ומצפים את העוגה.

בתיאבון!
איך להכין עוגיות שקדים לפסח?




הנה מתכון של קרין גורן ל"עוגיות דוגמניות שקדים" לפסח, כפי שפורסם במוסף סגנון של עיתון מעריב באפריל 2009:



חומרים ל-20 עוגיות גדולות (או כ-40 קטנות):
=================================

לעוגיות:
=======
2 חלבונים

3/4 כוס אבקת סוכר (1 שקית של 100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

3 כוסות שקדים פרוסים (300 גרם)



לטבילה בשוקולד (אם רוצים):
======================
200 גרם שוקולד מריר

2 כפות שמן


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, אבקת סוכר ותמצית וניל.

3. מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים היטב, עד שהשקדים מצופים מכל הכיוונים (התערובת תיראה יבשה וזה בסדר).

4. משטחים כפות מהתערובת לעיגולים, על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לחלוטין, מפרידים מנייר האפייה ומגישים (אם העוגיות לא נפרדות בקלות מהנייר, ממשיכים לייבש בתנור עוד 10 דקות בחום של 150 מעלות).

טובלים בשוקולד לקישוט, אם רוצים:

6. ממיסים שוקולד במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.

7. טובלים את העוגיות עד למחצית הגובה בשוקולד המומס. מניחים על נייר אפייה ומעבירים למקפיא ל-5 דקות, להתקשות השוקולד. שומרים בכלי אטום, בשכבות מופרדות בנייר אפייה.


בתאבון!
איך להכין ליפתן פירות אדומים?



הנה מתכון להכנת ליפתן פירות אדומים של השף שלום קדוש, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" באפריל 2000:

הצרכים לארבע מנות:
==================
100 גרם דבש

4 גרגרי פלפל שחור

1 מקל קינמון

2 מסמרי ציפורן

2 חתיכות שורש זנגוויל טרי

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז

קליפה מגוררת מחצי לימון

2 כוסות יין אדום יבש

מיץ מ-1 תפוז

מיץ מ-1 לימון

400 גרם פירות אדומים(פטל, אוכמניות, ענבי שועל) או פירות העונה

4 כדורי גלידת וניל

גבעול רוזמרין לקישוט


אופן ההכנה:
===========
1. שמים בסיר את הדבש, הפלפל, הקינמון, הצימוקים, הזנגוויל, הסוכר, קליפת התפוז והלימון והיין.

2. מערבבים ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים את מיץ התפוזים והלימון.

4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.

5. מוסיפים את הפירות ומבשלים 3-4 דקות.

6. מסירים מהאש ומצננים.

7. מגישים קר או בטמפרטורת החדר, עם כדור גלידת וניל וענף רוזמרין לקישוט.
איך להכין סוכריות חרוסת בשוקולד לבן?




הנה מתכון של קרין גורן לסוכריות חרוסת בשוקולד לבן כפי שפורסם במוסף סגנון של עיתון "מעריב" באפריל 2009:



חומרים ל-30 סוכריות:
=================

לחרוסת:
=======
1 חב' תמרים מגולענים בוואקום (500 גרם)

2 כפות דבש

2 כפות שמן

1/2 כוס יין אדום מתוק

1 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כוס קוקוס

1 כפית קינמון

קמצוץ ציפורן (לא חובה)



למקלות:
=======
30 מקלות קינמון קצרים

לציפוי שוקולד לבן:
==============
300 גרם שוקולד לבן

2 כפות שמן


אופן ההכנה:
==========

1. שמים בקערה את כל חומרי החרוסת ולשים בידיים לתערובת אחידה ולא דביקה (אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד יין מתוק, אם היא דביקה מדי מוסיפים עוד קוקוס).

2. בידיים רטובות מגלגלים את התערובת לכדורים בגודל עגבניית שרי ונועצים על מקל קינמון. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים עד להתקשות (שעתיים-שלוש).

3. ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.

4. טובלים את הסוכריות הקפואות בשוקולד ומעמידים על מגש מרופד בנייר אפייה. השוקולד יתקשה בתוך דקות. מומלץ לחזור על הציפוי פעמיים, למראה צחור וכיסוי מלא. שומרים במקרר עד ההגשה.

5. להגשה מרשימה במיוחד מומלץ למלא קערה יפה בהמון קוקוס, ולהעמיד בתוכו את הסוכריות.

בתיאבון!
איך מכינים גפילטע פיש?



הנה מתכון להכנת גפילטע פיש:

המצרכים:
========
1 ק"ג בשר קרפיונים טחונים

1 בצל בינוני מטוגן

1 בצל

2 ביצים קשות

3 כפות גדושות קמח מצה

מלח ופלפל

1 דג קרפיון שלם

4 גזרים

2 בצלים



אופן ההכנה:
===========

1. להניח את בשר הקרפיונים בקערה.

2. לגרר את הביצים ולהוסיף לדגים.

3. לקצוץ את הבצל הטרי ולהוסיף אותו ואת הבצל המטוגן לתערובת.

4. להוסיף קמח מצה, מלח ופלפל וליצור קציצות.

5. לחתוך לפרוסות את הקרפיון השלם ולמלא בו מהקציצות, אך לא את כולן.

6. להניח את הקציצות ואת הפרוסות הממולאות בסיר שטוח ורחב עם מים רותחים ולבשל כחצי שעה.

7. לקלף את הגזר. לפרוס אותו ואת הבצל הנותר ולפזר מעל הקציצות.

8. לבשל את שהגזר מתרכך ולהגיש קר או בטמפרטורת החדר.

בתיאבון!


איך לבחור קייטנות לילדים?


הנה כמה קריטריונים חשובים לבחירת קיטנות לילדים:

1. וודאו מי מנהל את הקייטנה - האם הוא נמצא בשטח בזמן הפעלת הקייטנה, מהם סמכויותיו וניסיונו.

2. בקרו פיסית במקום בו מופעלת הקיטנה. וודאו שיש שם שטחים מוצלים דיים וכמו כן חדרים ממוזגים לשעות היום החמות.

3. בררו האם ילדי הקייטנה עוזבים את שטח הקייטנה למקומות אחרים, אם כן, כיצד הם נוסעים ומי מלווה אותם.

4. וודאו שיש שומר בשער במשך כל שעות הקייטנה.

5. וודאו זמינות עזרה ראשונה ומדריך עם הסמכה לחובש.

6. העדיפו קייטנות המופעלות ע"י גורמים מוכרים. בדקו והיו ערניים לכל הפרטים אם בחרתם קיטנה פרטית כלשהי (כלל נושאי ביטוח).

7. וודאו שיש לפחות מדריך אחד לכל 25 ילדים. זהו התקן שנקבע ע"פ משרד החינוך.

8. ערכו השוואות מחיר בין הקיטנות השונות

9. בדקו האם התכנים ונושאי הקייטנה לרוחכם.
איך להכין מוס שוקולד כשר לפסח?


הנה מתכון למוס שוקולד כשר לפסח:

המצרכים עבור שש מנות:
===================
150 גרם שוקולד

1/3 כוס סוכר

2 כפות מים

1 ביצה

2 חלמונים

1 כפית אבקת קפה נמס

2 כפות ברנדי

3/4 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים בזהירות את השוקולד בבאן מארי או במיקרו.

2. מבשלים את המים והסוכר במשך כ-4 דקות עד לבעבוע עז. מטפטפים טיפה אל קערית יבשה וקרה ואם הטיפה מתייבשת מיד יודעים שהסירופ מוכן.

3. מקציפים את הביצה והחלמונים לקצף בגוון צהבהב ומוסיפים לו לאט לאט את סירופ הסוכר הרותח וממשיכים להקציף עד שהקצף בהיר, צונן אך לא קר ותפוח מספיק.

4. מוסיפים את השוקולד המומס ואת אבקת הקפה בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את הברנדי ומניחים בצד להתקרר.

5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ויציבה, מקפלים בעדינות לקציפת השוקולד הקרה.

6. מעבירים לקעריות הגשה אישיות ושומרים מכוסה במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
איך להכין עוגת קוקוס לפסח?


הנה מתכון לעוגת קוקוס מצויינת לפסח, שנתנה ליהי לפיד בפסח 2012:


המצרכים לבסיס העוגה:
===================
5 ביצים - להפריד חלמונים מחלבונים

1/2 כוס סוכר להקצפת החלבונים

150 גרם קוקוס



המצרכים לציפוי הביניים:
===================
200 גרם שוקולד מריר

1 כף חמאה (או מרגרינה)

5 חלמונים

1 שמנת מתוקה



המצרכים לציפוי:
==============
1 שמנת מתוקה

1 כף סוכר

לפיזור: אגוזי מלך טריים קצוצים



אופן ההכנה:
===========
1. מפרידים 5 ביצים, מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר.

2. כשהקצף יציב מקפלים לתוכו 150 גרם קוקוס.

3. אופים בתנור בתבנית 28 קפיצית ומשומנת, עד שזה מזהיב (לא היבהל שקצת צונח).



הכנת הקרם לציפוי הביניים:
=====================
4. בינתיים ממיסים 200 גר' שוקולד מריר עם כף חמאה (או מרגרינה) - אפשר במיקרו בזהירות או בסיר בתוך סיר.

5. נותנים לעיסת השוקולד להתקרר קצת ומערבבים פנימה את החלמונים.

6. מקציפים חבילת שמנת מתוקה ומערבבים לתוכה את השוקולד המועשר.

7. שופכים את הבלילה על משטח הקוקוס האפוי שהזהיב ומניחים במקרר. מחכים עד שיתקשה, כשעה.



הכנת הציפוי:
============
8. מקציפים עוד חבילת שמנת עם כף סוכר.

9. שופכים בעדינות על שכבת השוקולד ומפזרים למעלה אגוזי מלך קצוצים.

10. משאירים במקרר לכמה שיותר שעות.

בתיאבון!
איך להכין צלי בקר ביין אדום?



הנה מתכון להכנת צלי בקר ביין אדום של מאיה דרין כפי שפורסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

המצרכים לארבע מנות:
=================
6 פרוסות חזה אווז מעושן

1 ק"ג נתח בקר לצלי, רצוי כתף

2 כפות שמן זית

8 שיני שום שלמות מקולפות

4 גזרים שלמים מקולפים וחצויים לאורכם

4 שורשי פטרוזיליה שלמים מקולפים וחצויים לאורכם

2 בצלים מקולפים וחתוכים לרצועות

2 כוסות יין אדום

2 כפות סילאן

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כוס פול ירוק טרי


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים סיר רחב שוליים המתאים לצלייה ולהגשה. משחימים את פרוסות חזה האווז, מוציאים ושומרים בצד.

2. מוסיפים שמן, מתבלים את נתח הבשר במלח ובפלפל שחור ומשחימים את הנתח מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.

3. מוסיפים למחבת את ירקות השורש ואת שיני השום, מזהיבים קלות, מוציאים ושומרים בצד.

4. מחזירים את נתח הבשר למחבת, מסדרים מסביב את חזה האווז, את הירקות ואת השום, יוצקים את היין האדום ואת הסילאן ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים מים רק עד קצהו של הנתח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים במשך 3.5 שעות.

5. בינתיים חולטים את פולי הפול במי מלח, מצננים מייד ומקלפים את הקליפה השקופה.

6. מצננים לחלוטין את הצלי, מוציאים את הנתח ופורסים לפרוסות דקות, מחזירים לסיר ושומרים במקרר עד להגשה.

7. לפני ההגשה מבשלים שוב מכוסה במשך כשעה וחצי על אש קטנה, מתקנים תיבול ורגע לפני ההגשה מוסיפים את הפול הירוק.

בתיאבון!
איך להכין לביבות מקמח מצה?
איך להכין לחמניות לפסח?
איך להכין פשטידת פטריות לפסח ללא סוכר וגלוטן?
איך להכין קינוח פירות לפסח?
איך להכין סלט סלק אפוי עם חזרת וחומץ יין?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.