שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
איך להכין עוגת אגוזים כשרה לפסח?
הנה מתכון לעוגת אגוזים כשרה לפסח:
המצרכים:
========
100 גרם אגוזי לוז קלופים
50 גרם אגוזי המלך קלופים
25 גרם אגוזי שקד לבנים קלופים
3 חלמונים
3 חלבונים
100 גרם אבקת קקאו
150 גרם סוכר
1 כף חמאה
1 כף קמח מצה
אופן ההכנה:
===========
1. קולים קלות (אפשר במחבת) את האגוזים והשקדים (להקפיד שלא ישחימו).
2. טוחנים אותם דק במעבד מזון (מוסיפים סוכר בהדרגה), מעבירים את התערובת לקערה.
3. מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
4. מקציפים את החלבונים היטב עד לקבלת קצף יציב ומוסיפים אותם לתערובת.
5. משמנים בחמאה תבנית קפיצית (24 או 26), מוסיפים לתבנית המשומנת את הקמח מצה (מנערים עד שהקמח מצה יצפה את החמאה), מעבירים את התערובת לתבנית ואופים חצי שעה על חום של 150 מעלות.
בתאבון (:
איך להכין עוגת קוקוס לפסח?
הנה מתכון לעוגת קוקוס מצויינת לפסח, שנתנה ליהי לפיד בפסח 2012:
המצרכים לבסיס העוגה:
===================
5 ביצים - להפריד חלמונים מחלבונים
1/2 כוס סוכר להקצפת החלבונים
150 גרם קוקוס
המצרכים לציפוי הביניים:
===================
200 גרם שוקולד מריר
1 כף חמאה (או מרגרינה)
5 חלמונים
1 שמנת מתוקה
המצרכים לציפוי:
==============
1 שמנת מתוקה
1 כף סוכר
לפיזור: אגוזי מלך טריים קצוצים
אופן ההכנה:
===========
1. מפרידים 5 ביצים, מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר.
2. כשהקצף יציב מקפלים לתוכו 150 גרם קוקוס.
3. אופים בתנור בתבנית 28 קפיצית ומשומנת, עד שזה מזהיב (לא היבהל שקצת צונח).
הכנת הקרם לציפוי הביניים:
=====================
4. בינתיים ממיסים 200 גר' שוקולד מריר עם כף חמאה (או מרגרינה) - אפשר במיקרו בזהירות או בסיר בתוך סיר.
5. נותנים לעיסת השוקולד להתקרר קצת ומערבבים פנימה את החלמונים.
6. מקציפים חבילת שמנת מתוקה ומערבבים לתוכה את השוקולד המועשר.
7. שופכים את הבלילה על משטח הקוקוס האפוי שהזהיב ומניחים במקרר. מחכים עד שיתקשה, כשעה.
הכנת הציפוי:
============
8. מקציפים עוד חבילת שמנת עם כף סוכר.
9. שופכים בעדינות על שכבת השוקולד ומפזרים למעלה אגוזי מלך קצוצים.
10. משאירים במקרר לכמה שיותר שעות.
בתיאבון!
איך להכין עוגת תפוזים ואגוזים כשרה לפסח?
הנה מתכון לעוגת תפוזים ואגוזים כשרה לפסח:
350 גרם אגוזי לוז
2 תפוזים
6 ביצים מופרדות
1.25 כוסות סוכר
מכל שמנת מתוקה (350 מ"ל)
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-180מעלות.
2. בתבנית קטנה קולים בתנור את האגוזים כ-10 דקות, עד שהם מתחילים לשנות את צבעם מוציאים, מצננים וטוחנים במעבד מזון (מתקבלות כשלוש כוסות אגוזים).
3. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
4. מבשלים את התפוזים השלמים, עם קליפתם, בסיר עם מים רותחים במשל כ-20 דקות. מוציאים מהמים, מצננים מעט וחותכים לרבעים. מסלקים את הגרעינם ומרסקים, עם הקליפה, במעבד מזון למחית חלקה.
5. מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף אחיד וקל. מעבירים את הקצף לקערה ומניחים בצד.
6. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שהם תפוחים ובהירים. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בכף. מוסיפים את התפוזים המרוסקים ומערבבים. מקפלים את קרם החלומים לתוך הקצף ומעבירים לתבנית אפייה משומנת.
7. אופים 45-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים את העוגה בתוך התבנית. לפני ההגשה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מעבירים את העוגה לצלחת הגשה ומצפים.
איך להכין עוגת שוקולד לפסח?
הנה מתכון לעוגת שוקולד עשירה לפסח של רשת רולדין:
המצרכים (עבור תבנית אחת של אינגליש קייק באורך 27-28 ס"מ):
================================================
100 גרם חמאה קרה או רכה
100 גרם שוקולד מריר 70-60% מוצקי קקאו שבור לקוביות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 ביצים (150 גרם) גודל S-M
2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או מיץ תפוזים
3-4 כפות שטוחות (20 גרם) שקדים מולבנים טחונים/אבקת שקדים
2 כפות שטוחות (20 גרם) קורנפלור
2 כפות שטוחות (13 גרם) קקאו איכותי
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
70 גרם (2 חופנים) שוקולד-צ'יפס מריר
אופן ההכנה:
==========
1. להכין באן מארי (סיר כפול/קערה מתכתית מעל סיר קטן שבו מים רותחים, מבלי שהמים יגעו בתחתית הקערית, על אש קטנה) - בקערה העליונה מניחים חמאה, קוביות שוקולד וסוכר. מערבבים עד לשהכל נמס ומקבלים קרם חלק, ללא גושים. מסירים מן האש, מעבירים לקערת פלסטיק בינונית-גדולה ומצננים כ-10 דקות.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית. אם אין זו תבנית חד פעמית, משמנים אותה במעט חמאה רכה/מומסת.
3. מוסיפים ביצים לקערה וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים ברנדי או מיץ תפוזים וטורפים מעט.
5. בקערה נפרדת (קטנה-בינונית) מערבבים שקדים טחונים, קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה ושוקו-צ'יפס.
6. לקפל בעדינות את החומרים יבשים לתוך תערובת השוקולד, מערבבים (בעזרת מרית) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ויוצקים לתבנית האפייה ומיישרים בעזרת מרית.
7. אופים במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים או יבש.
- העוגה ניתנת להקפאה. יש להפשירה שש שעות לפני ההגשה.
בתיאבון!
איך להכין עוגיות בוטנים לפסח?
הנה מתכון להכנת עוגיות בוטנים לפסח:
המצרכים:
========
500 גרם בוטנים קלויים
2 ביצים
1/2 כפית קינמון
1 כוס סוכר
לקישוט:
======
אבקת סוכר
שוקולד
אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים את הבוטנים הקלויים במעבד מזון.
2. מוסיפים את הסוכר, הביצים והקינמון ומערבבים היטב עד קבלת עיסה אחידה.
3. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה עד שהתערובת מתגבשת.
4. מעבירים את העיסה למזלף, מכינים עוגיות קטנות על נייר אפייה.
5. אופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהן משחימות.
6. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר.
7. אפשר לקשט עם שוקולד ו/או אבקת סוכר.
איך להכין סוכריות חרוסת בשוקולד לבן?
הנה מתכון של קרין גורן לסוכריות חרוסת בשוקולד לבן כפי שפורסם במוסף סגנון של עיתון "מעריב" באפריל 2009:
חומרים ל-30 סוכריות:
=================
לחרוסת:
=======
1 חב' תמרים מגולענים בוואקום (500 גרם)
2 כפות דבש
2 כפות שמן
1/2 כוס יין אדום מתוק
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כוס קוקוס
1 כפית קינמון
קמצוץ ציפורן (לא חובה)
למקלות:
=======
30 מקלות קינמון קצרים
לציפוי שוקולד לבן:
==============
300 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערה את כל חומרי החרוסת ולשים בידיים לתערובת אחידה ולא דביקה (אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד יין מתוק, אם היא דביקה מדי מוסיפים עוד קוקוס).
2. בידיים רטובות מגלגלים את התערובת לכדורים בגודל עגבניית שרי ונועצים על מקל קינמון. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים עד להתקשות (שעתיים-שלוש).
3. ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.
4. טובלים את הסוכריות הקפואות בשוקולד ומעמידים על מגש מרופד בנייר אפייה. השוקולד יתקשה בתוך דקות. מומלץ לחזור על הציפוי פעמיים, למראה צחור וכיסוי מלא. שומרים במקרר עד ההגשה.
5. להגשה מרשימה במיוחד מומלץ למלא קערה יפה בהמון קוקוס, ולהעמיד בתוכו את הסוכריות.
בתיאבון!
איך להכין לחמניות לפסח?
הנה מתכון להכנת לחמניות לפסח:
המצרכים:
========
2 כוסות מים
10 כפות שמן
2 כפיות קימל טחון
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
200 גרם קמח מצה
6 ביצים
אופן ההכנה:
==========
1. יש לחמם תנור ל-200 מעלות ולרפד תבנית האפייה בנייר אפייה.
2. להרתיח בסיר מים, שמן ותבלינים. ברגע שרותח יש לכבות את האש ולהוסיף את קמח המצה בבת אחת.
3. יש לבחוש היטב ולהוסיף את הביצים זו אחר זו ללא הפסקה עד לקבלת בצק אחיד.
4. להוסיף מעט קמח מצה אם הבצק דביק מדי וליצור כדורים בגודל של לחמניית ביס. ניתן לשמן מעט את כפות הידיים או להשתמש בכפפות חד פעמיות בזמן יצירת הכדורים.
5. להניח בתבנית ולאפות 45 דקות.
6. מומלץ להגיש חם.
בתיאבון!
איך להכין עוגת גבינה כשרה לפסח?
הנה מתכון לעוגת גבינה מצוינת לכל ימות השנה וגם לפסח:
המצרכים:
========
3 גביעי גבינה לבנה 5%
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 חבילה סוכר וניל
2 כפות קורנפלור
1 חבילה פודינג אינסטנט וניל
3/4 כוס חלב
1 חבילה שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב ביד: גבינה לבנה, חלמונים, סוכר וניל, 1/4 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור ושתי כפות פודינג וניל.
2. במיקסר מקציפים חלבונים ו-3/4 כוס סוכר.
3. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה.
4. אופים בחום בינוני (160 מעלות) 40-50 דקות ומניחים לעוגה להתקרר בתנור, רצוי אפילו כל הלילה.
5. כשהעוגה קרה מוציאים אותה מהתנור ומכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, 2 כפיות סוכר וכל מה שנשאר מהפודינג (6 כפות) עד לקבלת קרם לציפוי. מורחים על העוגה, שומרים במקרר עד להגשה.
הערה 1: רצוי לשים מתחת לתבנית העוגה תבנית נוספת עם מים, מה שיסייע לעוגה להאפות היטב ולא ליפול.
הערה 2 : העוגה מצוינת ומתאימה לכל ימות השנה ולא רק לפסח.
בתיאבון!
איך להכין לביבות מקמח מצה?
הנה מתכון ללביבות מקמח מצה:
המצרכים:
=========
1/2 כוס קמח מצה
2 ביצים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
3/4 כוס חלב או מים
חמאה לטיגון
אופן ההכנה:
========
ערבבו את קמח המצה, המלח והסוכר. (תערובת יבשה)
הפרידו את החלמונים מן החלבונים.
טרפו את החלמונים (צהובים), הוסיפי להם חלב או מים(תערובת נוזלית)
ערבבו יחד את התערובת הנוזלית עם התערובת היבשה.
השהו לחצי שעה עד שהתערובת תתפח.
הקציפו את החלבונים (הלבן) לקציפה מוצקה.
הוסיפו בזהירות לשתי התערובות יחד המעורבות.
טגנו בחמאה.

הנה מתכון לעוגת אגוזים כשרה לפסח:
המצרכים:
========
100 גרם אגוזי לוז קלופים
50 גרם אגוזי המלך קלופים
25 גרם אגוזי שקד לבנים קלופים
3 חלמונים
3 חלבונים
100 גרם אבקת קקאו
150 גרם סוכר
1 כף חמאה
1 כף קמח מצה
אופן ההכנה:
===========
1. קולים קלות (אפשר במחבת) את האגוזים והשקדים (להקפיד שלא ישחימו).
2. טוחנים אותם דק במעבד מזון (מוסיפים סוכר בהדרגה), מעבירים את התערובת לקערה.
3. מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב. מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
4. מקציפים את החלבונים היטב עד לקבלת קצף יציב ומוסיפים אותם לתערובת.
5. משמנים בחמאה תבנית קפיצית (24 או 26), מוסיפים לתבנית המשומנת את הקמח מצה (מנערים עד שהקמח מצה יצפה את החמאה), מעבירים את התערובת לתבנית ואופים חצי שעה על חום של 150 מעלות.
בתאבון (:

הנה מתכון לעוגת קוקוס מצויינת לפסח, שנתנה ליהי לפיד בפסח 2012:
המצרכים לבסיס העוגה:
===================
5 ביצים - להפריד חלמונים מחלבונים
1/2 כוס סוכר להקצפת החלבונים
150 גרם קוקוס
המצרכים לציפוי הביניים:
===================
200 גרם שוקולד מריר
1 כף חמאה (או מרגרינה)
5 חלמונים
1 שמנת מתוקה
המצרכים לציפוי:
==============
1 שמנת מתוקה
1 כף סוכר
לפיזור: אגוזי מלך טריים קצוצים
אופן ההכנה:
===========
1. מפרידים 5 ביצים, מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר.
2. כשהקצף יציב מקפלים לתוכו 150 גרם קוקוס.
3. אופים בתנור בתבנית 28 קפיצית ומשומנת, עד שזה מזהיב (לא היבהל שקצת צונח).
הכנת הקרם לציפוי הביניים:
=====================
4. בינתיים ממיסים 200 גר' שוקולד מריר עם כף חמאה (או מרגרינה) - אפשר במיקרו בזהירות או בסיר בתוך סיר.
5. נותנים לעיסת השוקולד להתקרר קצת ומערבבים פנימה את החלמונים.
6. מקציפים חבילת שמנת מתוקה ומערבבים לתוכה את השוקולד המועשר.
7. שופכים את הבלילה על משטח הקוקוס האפוי שהזהיב ומניחים במקרר. מחכים עד שיתקשה, כשעה.
הכנת הציפוי:
============
8. מקציפים עוד חבילת שמנת עם כף סוכר.
9. שופכים בעדינות על שכבת השוקולד ומפזרים למעלה אגוזי מלך קצוצים.
10. משאירים במקרר לכמה שיותר שעות.
בתיאבון!

הנה מתכון לעוגת תפוזים ואגוזים כשרה לפסח:
350 גרם אגוזי לוז
2 תפוזים
6 ביצים מופרדות
1.25 כוסות סוכר
מכל שמנת מתוקה (350 מ"ל)
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים תנור ל-180מעלות.
2. בתבנית קטנה קולים בתנור את האגוזים כ-10 דקות, עד שהם מתחילים לשנות את צבעם מוציאים, מצננים וטוחנים במעבד מזון (מתקבלות כשלוש כוסות אגוזים).
3. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
4. מבשלים את התפוזים השלמים, עם קליפתם, בסיר עם מים רותחים במשל כ-20 דקות. מוציאים מהמים, מצננים מעט וחותכים לרבעים. מסלקים את הגרעינם ומרסקים, עם הקליפה, במעבד מזון למחית חלקה.
5. מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף אחיד וקל. מעבירים את הקצף לקערה ומניחים בצד.
6. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שהם תפוחים ובהירים. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בכף. מוסיפים את התפוזים המרוסקים ומערבבים. מקפלים את קרם החלומים לתוך הקצף ומעבירים לתבנית אפייה משומנת.
7. אופים 45-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים את העוגה בתוך התבנית. לפני ההגשה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מעבירים את העוגה לצלחת הגשה ומצפים.

הנה מתכון לעוגת שוקולד עשירה לפסח של רשת רולדין:
המצרכים (עבור תבנית אחת של אינגליש קייק באורך 27-28 ס"מ):
================================================
100 גרם חמאה קרה או רכה
100 גרם שוקולד מריר 70-60% מוצקי קקאו שבור לקוביות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 ביצים (150 גרם) גודל S-M
2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או מיץ תפוזים
3-4 כפות שטוחות (20 גרם) שקדים מולבנים טחונים/אבקת שקדים
2 כפות שטוחות (20 גרם) קורנפלור
2 כפות שטוחות (13 גרם) קקאו איכותי
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
70 גרם (2 חופנים) שוקולד-צ'יפס מריר
אופן ההכנה:
==========
1. להכין באן מארי (סיר כפול/קערה מתכתית מעל סיר קטן שבו מים רותחים, מבלי שהמים יגעו בתחתית הקערית, על אש קטנה) - בקערה העליונה מניחים חמאה, קוביות שוקולד וסוכר. מערבבים עד לשהכל נמס ומקבלים קרם חלק, ללא גושים. מסירים מן האש, מעבירים לקערת פלסטיק בינונית-גדולה ומצננים כ-10 דקות.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית. אם אין זו תבנית חד פעמית, משמנים אותה במעט חמאה רכה/מומסת.
3. מוסיפים ביצים לקערה וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים ברנדי או מיץ תפוזים וטורפים מעט.
5. בקערה נפרדת (קטנה-בינונית) מערבבים שקדים טחונים, קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה ושוקו-צ'יפס.
6. לקפל בעדינות את החומרים יבשים לתוך תערובת השוקולד, מערבבים (בעזרת מרית) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ויוצקים לתבנית האפייה ומיישרים בעזרת מרית.
7. אופים במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים או יבש.
- העוגה ניתנת להקפאה. יש להפשירה שש שעות לפני ההגשה.
בתיאבון!
פסח

הנה מתכון להכנת עוגיות בוטנים לפסח:
המצרכים:
========
500 גרם בוטנים קלויים
2 ביצים
1/2 כפית קינמון
1 כוס סוכר
לקישוט:
======
אבקת סוכר
שוקולד
אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים את הבוטנים הקלויים במעבד מזון.
2. מוסיפים את הסוכר, הביצים והקינמון ומערבבים היטב עד קבלת עיסה אחידה.
3. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה עד שהתערובת מתגבשת.
4. מעבירים את העיסה למזלף, מכינים עוגיות קטנות על נייר אפייה.
5. אופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהן משחימות.
6. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר.
7. אפשר לקשט עם שוקולד ו/או אבקת סוכר.

הנה מתכון של קרין גורן לסוכריות חרוסת בשוקולד לבן כפי שפורסם במוסף סגנון של עיתון "מעריב" באפריל 2009:
חומרים ל-30 סוכריות:
=================
לחרוסת:
=======
1 חב' תמרים מגולענים בוואקום (500 גרם)
2 כפות דבש
2 כפות שמן
1/2 כוס יין אדום מתוק
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כוס קוקוס
1 כפית קינמון
קמצוץ ציפורן (לא חובה)
למקלות:
=======
30 מקלות קינמון קצרים
לציפוי שוקולד לבן:
==============
300 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
==========
1. שמים בקערה את כל חומרי החרוסת ולשים בידיים לתערובת אחידה ולא דביקה (אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד יין מתוק, אם היא דביקה מדי מוסיפים עוד קוקוס).
2. בידיים רטובות מגלגלים את התערובת לכדורים בגודל עגבניית שרי ונועצים על מקל קינמון. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים עד להתקשות (שעתיים-שלוש).
3. ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.
4. טובלים את הסוכריות הקפואות בשוקולד ומעמידים על מגש מרופד בנייר אפייה. השוקולד יתקשה בתוך דקות. מומלץ לחזור על הציפוי פעמיים, למראה צחור וכיסוי מלא. שומרים במקרר עד ההגשה.
5. להגשה מרשימה במיוחד מומלץ למלא קערה יפה בהמון קוקוס, ולהעמיד בתוכו את הסוכריות.
בתיאבון!

הנה מתכון להכנת לחמניות לפסח:
המצרכים:
========
2 כוסות מים
10 כפות שמן
2 כפיות קימל טחון
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
200 גרם קמח מצה
6 ביצים
אופן ההכנה:
==========
1. יש לחמם תנור ל-200 מעלות ולרפד תבנית האפייה בנייר אפייה.
2. להרתיח בסיר מים, שמן ותבלינים. ברגע שרותח יש לכבות את האש ולהוסיף את קמח המצה בבת אחת.
3. יש לבחוש היטב ולהוסיף את הביצים זו אחר זו ללא הפסקה עד לקבלת בצק אחיד.
4. להוסיף מעט קמח מצה אם הבצק דביק מדי וליצור כדורים בגודל של לחמניית ביס. ניתן לשמן מעט את כפות הידיים או להשתמש בכפפות חד פעמיות בזמן יצירת הכדורים.
5. להניח בתבנית ולאפות 45 דקות.
6. מומלץ להגיש חם.
בתיאבון!

הנה מתכון לעוגת גבינה מצוינת לכל ימות השנה וגם לפסח:
המצרכים:
========
3 גביעי גבינה לבנה 5%
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 חבילה סוכר וניל
2 כפות קורנפלור
1 חבילה פודינג אינסטנט וניל
3/4 כוס חלב
1 חבילה שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
==========
1. לערבב ביד: גבינה לבנה, חלמונים, סוכר וניל, 1/4 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור ושתי כפות פודינג וניל.
2. במיקסר מקציפים חלבונים ו-3/4 כוס סוכר.
3. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה.
4. אופים בחום בינוני (160 מעלות) 40-50 דקות ומניחים לעוגה להתקרר בתנור, רצוי אפילו כל הלילה.
5. כשהעוגה קרה מוציאים אותה מהתנור ומכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, 2 כפיות סוכר וכל מה שנשאר מהפודינג (6 כפות) עד לקבלת קרם לציפוי. מורחים על העוגה, שומרים במקרר עד להגשה.
הערה 1: רצוי לשים מתחת לתבנית העוגה תבנית נוספת עם מים, מה שיסייע לעוגה להאפות היטב ולא ליפול.
הערה 2 : העוגה מצוינת ומתאימה לכל ימות השנה ולא רק לפסח.
בתיאבון!

הנה מתכון ללביבות מקמח מצה:
המצרכים:
=========
1/2 כוס קמח מצה
2 ביצים
1 כפית מלח
1 כף סוכר
3/4 כוס חלב או מים
חמאה לטיגון
אופן ההכנה:
========
ערבבו את קמח המצה, המלח והסוכר. (תערובת יבשה)
הפרידו את החלמונים מן החלבונים.
טרפו את החלמונים (צהובים), הוסיפי להם חלב או מים(תערובת נוזלית)
ערבבו יחד את התערובת הנוזלית עם התערובת היבשה.
השהו לחצי שעה עד שהתערובת תתפח.
הקציפו את החלבונים (הלבן) לקציפה מוצקה.
הוסיפו בזהירות לשתי התערובות יחד המעורבות.
טגנו בחמאה.
איך להכין גלילת מצות ושוקולד?
הנה מתכון להכנת גלילת מצות ושוקולד:
המצרכים:
=======
8 מצות
1 כוס יין מתוק
1/2 כוס חלב
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס סוכר
1 כפית קפה נמס
200 גרם חמאה (חבילה אחת)
3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים
למתכון לא חלבי ניתן להחליף חלב במים וחמאה במרגרינה
אופן ההכנה:
==========
1. לפורר את המצות ולהשרותן ביין מתוק.
2. להמס את כל שאר החומרים בסיר על הגז או במיקרו.
3. לערבב את תערובת השוקולד עם המצות.
4. לחלק את התערובת ל2-4 חלקים ולגלגל בתוך ניילון נצמד ולשמור במקרר.
5. לפרוס לפרוסות ולהגיש.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת גלילת מצות ושוקולד:
המצרכים:
=======
8 מצות
1 כוס יין מתוק
1/2 כוס חלב
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס סוכר
1 כפית קפה נמס
200 גרם חמאה (חבילה אחת)
3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים
למתכון לא חלבי ניתן להחליף חלב במים וחמאה במרגרינה
אופן ההכנה:
==========
1. לפורר את המצות ולהשרותן ביין מתוק.
2. להמס את כל שאר החומרים בסיר על הגז או במיקרו.
3. לערבב את תערובת השוקולד עם המצות.
4. לחלק את התערובת ל2-4 חלקים ולגלגל בתוך ניילון נצמד ולשמור במקרר.
5. לפרוס לפרוסות ולהגיש.
בתיאבון!
איך להכין ליפתן פירות אדומים?
הנה מתכון להכנת ליפתן פירות אדומים של השף שלום קדוש, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" באפריל 2000:
הצרכים לארבע מנות:
==================
100 גרם דבש
4 גרגרי פלפל שחור
1 מקל קינמון
2 מסמרי ציפורן
2 חתיכות שורש זנגוויל טרי
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
קליפה מגוררת מחצי לימון
2 כוסות יין אדום יבש
מיץ מ-1 תפוז
מיץ מ-1 לימון
400 גרם פירות אדומים(פטל, אוכמניות, ענבי שועל) או פירות העונה
4 כדורי גלידת וניל
גבעול רוזמרין לקישוט
אופן ההכנה:
===========
1. שמים בסיר את הדבש, הפלפל, הקינמון, הצימוקים, הזנגוויל, הסוכר, קליפת התפוז והלימון והיין.
2. מערבבים ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את מיץ התפוזים והלימון.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.
5. מוסיפים את הפירות ומבשלים 3-4 דקות.
6. מסירים מהאש ומצננים.
7. מגישים קר או בטמפרטורת החדר, עם כדור גלידת וניל וענף רוזמרין לקישוט.
הנה מתכון להכנת ליפתן פירות אדומים של השף שלום קדוש, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" באפריל 2000:
הצרכים לארבע מנות:
==================
100 גרם דבש
4 גרגרי פלפל שחור
1 מקל קינמון
2 מסמרי ציפורן
2 חתיכות שורש זנגוויל טרי
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
קליפה מגוררת מחצי לימון
2 כוסות יין אדום יבש
מיץ מ-1 תפוז
מיץ מ-1 לימון
400 גרם פירות אדומים(פטל, אוכמניות, ענבי שועל) או פירות העונה
4 כדורי גלידת וניל
גבעול רוזמרין לקישוט
אופן ההכנה:
===========
1. שמים בסיר את הדבש, הפלפל, הקינמון, הצימוקים, הזנגוויל, הסוכר, קליפת התפוז והלימון והיין.
2. מערבבים ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את מיץ התפוזים והלימון.
4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.
5. מוסיפים את הפירות ומבשלים 3-4 דקות.
6. מסירים מהאש ומצננים.
7. מגישים קר או בטמפרטורת החדר, עם כדור גלידת וניל וענף רוזמרין לקישוט.
אפשר לקבל מתכון לעוגת מצות?
הנה מתכון לעוגת מצות מוצלחת, עוגת פרווה, ללא אפיה:
החומרים ואופן ההכנה:
==================
להמיס על האש ולערבב:
1 כוס סוכר
4 כפות קקאו
1 חבילת מרגרינה בלי מלח
4 שוקולד מריר פרווה
1/3 כוס מים
להוסיף:
=======
3 כפות ברנדי, 200 גרם חלבה כתושה ולערבב הכל.
להרטיב את המצות (12 מצות), למרוח עליהם את בלילת השוקולד ושוב להניח מספר שכבות: מצות ובלילת שוקולד... (בכל שכבה 2 מצות). לקשט בסוכריות קטנות, או קוקוס, או שוקולד מריר פרווה מגורד בפומפיה גסה.
אפשר למרוח קצפת משמנת מתוקה פרווה, מוקצפת עם 2 כפות אבקת סוכר וכפית נס קפה.
בתיאבון!
הנה מתכון לעוגת מצות מוצלחת, עוגת פרווה, ללא אפיה:
החומרים ואופן ההכנה:
==================
להמיס על האש ולערבב:
1 כוס סוכר
4 כפות קקאו
1 חבילת מרגרינה בלי מלח
4 שוקולד מריר פרווה
1/3 כוס מים
להוסיף:
=======
3 כפות ברנדי, 200 גרם חלבה כתושה ולערבב הכל.
להרטיב את המצות (12 מצות), למרוח עליהם את בלילת השוקולד ושוב להניח מספר שכבות: מצות ובלילת שוקולד... (בכל שכבה 2 מצות). לקשט בסוכריות קטנות, או קוקוס, או שוקולד מריר פרווה מגורד בפומפיה גסה.
אפשר למרוח קצפת משמנת מתוקה פרווה, מוקצפת עם 2 כפות אבקת סוכר וכפית נס קפה.
בתיאבון!
איך להכין סלט סלק אפוי עם חזרת וחומץ יין?
הנה מתכון של השף רפי כהן לסלק אדום אפוי על מלח עם חזרת וחומץ יין, המתאים במיוחד לפסח, אך גם להזדמנויות אחרות:
המצרכים:
========
5 סלקים אדומים בינוניים
1 כף שורש חזרת לבנה מגוררת
1 כוס חומץ יין אדום
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים סגולים קלופים, חצויים ופרוסים
1 כפית פלפל לבן גרוס
2 כפות סוכר
מלח דק
מלח גס
אופן ההכנה:
===========
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מניחים את הסלקים על גבי תבנית אפייה שרופדה בשכבה עבה של מלח גס, מעבירים לתנור ואופים במשך שעה.
3. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים לסלקים להצטנן, ומקלפים בעזרת כפות הידיים.
4. מניחים חומץ וסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. מערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי. מורידים מהאש ומעבירים לקערת ערבוב.
5. מגרדים סלק אחד על פומפייה לתוך הקערה.
6. חותכים את שאר הסלקים לרבעים ומוסיפים לקערה.
7. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומניחים בצד למשך חצי שעה לספיגת הטעמים.
הנה מתכון של השף רפי כהן לסלק אדום אפוי על מלח עם חזרת וחומץ יין, המתאים במיוחד לפסח, אך גם להזדמנויות אחרות:
המצרכים:
========
5 סלקים אדומים בינוניים
1 כף שורש חזרת לבנה מגוררת
1 כוס חומץ יין אדום
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים סגולים קלופים, חצויים ופרוסים
1 כפית פלפל לבן גרוס
2 כפות סוכר
מלח דק
מלח גס
אופן ההכנה:
===========
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מניחים את הסלקים על גבי תבנית אפייה שרופדה בשכבה עבה של מלח גס, מעבירים לתנור ואופים במשך שעה.
3. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים לסלקים להצטנן, ומקלפים בעזרת כפות הידיים.
4. מניחים חומץ וסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. מערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי. מורידים מהאש ומעבירים לקערת ערבוב.
5. מגרדים סלק אחד על פומפייה לתוך הקערה.
6. חותכים את שאר הסלקים לרבעים ומוסיפים לקערה.
7. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומניחים בצד למשך חצי שעה לספיגת הטעמים.
איך להיפטר מהבלגן בבית?
בבית הישראלי הממוצע שוכנות דרך קבע כמה פרות קדושות , שאיכשהו התקבעו בתודעה הישראלית כבלתי ניתנות להשלכה. ("את זה לא זורקים! חס וחלילה!"). והתירוצים הקבועים הם: "אבל מה נעשה אם יבואו אורחים?" ו"זה בשביל הילד הבא" (או "בשביל ההריון הבא").
הבה נקרא להן בשמן:
1. מצעים ישנים - קשה להאמין, איזה שטח יקר נתפס בארונות ע"י סדינים, ציפות וציפיות ישנים. מדובר באובייקטים גדולים, שלמרות כל הקיפולים (והם אף פעם לא מתקפלים טוב וקטן. בייחוד סדיני הפינוקיו) סותמים לנו את המדפים והמגירות. ועל אף שהם כבר ישנים ודהויים ולא אופנתיים, אנחנו מסרבים בתוקף להיפרד מהם. הרי מה נעשה אם יבואו אורחים? על מה הם יישנו?
אז קודם כל, נשאל את עצמנו בכנות: כמה לילות בשנה אנחנו ב-א-מ-ת מלינים אורחים בביתנו הקט? נגלה שהרבה פחות ממה שאנחנו חושבים. וכשכבר לן אצלנו מישהו הוא לא זקוק ליותר מסדין, ציפה וציפית אחת. סה"כ שלושה פריטים שניתנים לכביסה ולשימוש חוזר.
ואז, כדאי שנברר לכמה סטים של מצעים, אנחנו עצמנו זקוקים לשימוש שוטף (בהנחה שאנחנו מחליפים מצעים כל שבוע)? לדעתי, לא ליותר מארבעה מכל סוג למיטה הזוגית ולכל אחת ממיטות הילדים. וגם זה הרבה מדי. כיום, בעידן הmix match , שמאפשר לנו לזווג ציפיות, ציפות וסדינים מצבעים שונים, בהמון וואריאציות, אפשר לצמצם את מספר המצעים למינימום ההכרחי.
מה עוד, שכל הרשתות מוכרות כיום מצעים יפהפיים בהנחות ובמחירים שווים לכל נפש. ולכן, אפשר לחדש את המלאי לעיתים קרובות ולהיפטר מהמצעים הדהויים והמכוערים, שמביישים אותנו ואת מיטותינו. וכמובן- סותמים לנו את הארונות.
2. לבנים - דאונה מהתכנית הנהדרת "מכבסת הבית" (תרגום חופשי) אומרת, שלפי המחקרים, אנחנו לובשים 20% מהבגדים שלנו 80% מהזמן. וכמה שהיא צודקת...לתחתונים, חזיות וגופיות יש תכונה להתבלות במהירות בגלל הכביסות הרבות שהם עוברים. אבל איכשהו, נורא קשה לנו להיפרד מהם. שלא לדבר על התחתונים והגופיות של הילדים, שמתאימים להם לפרקי זמן קצרים מאד בגלל הגדילה המואצת.
הפתרון מצוי גם כאן בחשבון קצר ונוקב של צרכים אמיתיים לעומת פנטזיות: מן הסתם, אנחנו מחליפים תחתונים מדי יום. סה"כ- 7 זוגות תחתונים לשבוע פר נפש. אם אנחנו נקיים במיוחד - אנחנו מחליפים תחתונים פעמיים ביום, עוד 7 זוגות. סה"כ: 14 לאדם. אבל, בל נשכח את מכונת הכביסה שלנו שמכבסת בנאמנות את בגדינו. ולכן, מתוך 7 זוגות ה"ספייר" אפשר, בקלות לקצץ 4 זוגות. הגענו ל-10 תחתונים לאדם . נכון, זה נשמע נורא מעט. אבל אלה הצרכים האמיתיים שלנו. שאר הזוגות מיותרים ותופסים נפח במגירות הלבנים שלנו. שלא לדבר על כך, שאנחנו פשוט לא לובשים אותם.
אותו חשבון נכון לילדים.
וכנ"ל לגבי חזיות וגופיות שמהן אנחנו צריכים הרבה פחות מ-10 זוגות לשבוע.
עשו את החשבון בעצמכם והיפטרו מכל התחתונים המיותרים במגירות. וזאת משימה קלה למדי: תאתרו שם בוודאי המון לבנים אפורים, דהויים, עם גומי פרום. השליכו אותם לסל וחסל. אלו בסה"כ כמה חתיכות בד.
3. מערכות כלי אוכל - נו, הסרוויסים הידועים, עם 48 החלקים, שתופסים קילוואטים של נפח ארון. האמת המרה היא, שאנחנו לא זקוקים להם, רוב ימות השנה. וגם בהנחה שאנחנו מארחים משפחה וחברים לארוחות בערבי החגים, אנחנו משתמשים בהם (או בחלק מהם) לא יותר מ3-7 ערבים מתוך 365 ערבי השנה. ולרוב, יש לנו יותר מסט אחד כזה.
הצעתי היא, לייעל. אף אחד חוץ ממשפחות בנות 15 נפשות, לא כולל חתנים, כלות ונכדים לא זקוק באמת לכמות כזאת של כלי אוכל. לכן, הבה ניפטר בכיף מאותו סרוויס ישן ומכוער, שאנחנו מחזיקים בעל כורחנו (המדומה) בתחתית הארון. הבה נצמצם את כמות הצלחות, צלחות המרק, הכוסות, הקערות והקעריות למינימום ההכרחי בהתחשב, במקסימום האירוחים, שאנחנו מבצעים בפועל מדי שנה. זה נשמע מסובך, אבל זה חישוב פשוט מאד. וגם יעיל ומועיל.
וכמו במצעים, גם כאן, כדאי ומומלץ לאמץ את שיטת המיקס אנד מאטץ'. כלי אוכל, שיתאימו לכלים אחרים מבחינת העיצוב והצבע ויצמצמו באופן משמעותי, את קיבולת הארונות. (ואגב- מומלץ מאד לאכול מהם גם בימי חול. לא חייבים להסתפק בכלי פלסטיק וצלחות זולות ורחיצו. (הגששים כבר שרו מזמן ש" יש לי יום יום חג").
בבית הישראלי הממוצע שוכנות דרך קבע כמה פרות קדושות , שאיכשהו התקבעו בתודעה הישראלית כבלתי ניתנות להשלכה. ("את זה לא זורקים! חס וחלילה!"). והתירוצים הקבועים הם: "אבל מה נעשה אם יבואו אורחים?" ו"זה בשביל הילד הבא" (או "בשביל ההריון הבא").
הבה נקרא להן בשמן:
1. מצעים ישנים - קשה להאמין, איזה שטח יקר נתפס בארונות ע"י סדינים, ציפות וציפיות ישנים. מדובר באובייקטים גדולים, שלמרות כל הקיפולים (והם אף פעם לא מתקפלים טוב וקטן. בייחוד סדיני הפינוקיו) סותמים לנו את המדפים והמגירות. ועל אף שהם כבר ישנים ודהויים ולא אופנתיים, אנחנו מסרבים בתוקף להיפרד מהם. הרי מה נעשה אם יבואו אורחים? על מה הם יישנו?
אז קודם כל, נשאל את עצמנו בכנות: כמה לילות בשנה אנחנו ב-א-מ-ת מלינים אורחים בביתנו הקט? נגלה שהרבה פחות ממה שאנחנו חושבים. וכשכבר לן אצלנו מישהו הוא לא זקוק ליותר מסדין, ציפה וציפית אחת. סה"כ שלושה פריטים שניתנים לכביסה ולשימוש חוזר.
ואז, כדאי שנברר לכמה סטים של מצעים, אנחנו עצמנו זקוקים לשימוש שוטף (בהנחה שאנחנו מחליפים מצעים כל שבוע)? לדעתי, לא ליותר מארבעה מכל סוג למיטה הזוגית ולכל אחת ממיטות הילדים. וגם זה הרבה מדי. כיום, בעידן הmix match , שמאפשר לנו לזווג ציפיות, ציפות וסדינים מצבעים שונים, בהמון וואריאציות, אפשר לצמצם את מספר המצעים למינימום ההכרחי.
מה עוד, שכל הרשתות מוכרות כיום מצעים יפהפיים בהנחות ובמחירים שווים לכל נפש. ולכן, אפשר לחדש את המלאי לעיתים קרובות ולהיפטר מהמצעים הדהויים והמכוערים, שמביישים אותנו ואת מיטותינו. וכמובן- סותמים לנו את הארונות.
2. לבנים - דאונה מהתכנית הנהדרת "מכבסת הבית" (תרגום חופשי) אומרת, שלפי המחקרים, אנחנו לובשים 20% מהבגדים שלנו 80% מהזמן. וכמה שהיא צודקת...לתחתונים, חזיות וגופיות יש תכונה להתבלות במהירות בגלל הכביסות הרבות שהם עוברים. אבל איכשהו, נורא קשה לנו להיפרד מהם. שלא לדבר על התחתונים והגופיות של הילדים, שמתאימים להם לפרקי זמן קצרים מאד בגלל הגדילה המואצת.
הפתרון מצוי גם כאן בחשבון קצר ונוקב של צרכים אמיתיים לעומת פנטזיות: מן הסתם, אנחנו מחליפים תחתונים מדי יום. סה"כ- 7 זוגות תחתונים לשבוע פר נפש. אם אנחנו נקיים במיוחד - אנחנו מחליפים תחתונים פעמיים ביום, עוד 7 זוגות. סה"כ: 14 לאדם. אבל, בל נשכח את מכונת הכביסה שלנו שמכבסת בנאמנות את בגדינו. ולכן, מתוך 7 זוגות ה"ספייר" אפשר, בקלות לקצץ 4 זוגות. הגענו ל-10 תחתונים לאדם . נכון, זה נשמע נורא מעט. אבל אלה הצרכים האמיתיים שלנו. שאר הזוגות מיותרים ותופסים נפח במגירות הלבנים שלנו. שלא לדבר על כך, שאנחנו פשוט לא לובשים אותם.
אותו חשבון נכון לילדים.
וכנ"ל לגבי חזיות וגופיות שמהן אנחנו צריכים הרבה פחות מ-10 זוגות לשבוע.
עשו את החשבון בעצמכם והיפטרו מכל התחתונים המיותרים במגירות. וזאת משימה קלה למדי: תאתרו שם בוודאי המון לבנים אפורים, דהויים, עם גומי פרום. השליכו אותם לסל וחסל. אלו בסה"כ כמה חתיכות בד.
3. מערכות כלי אוכל - נו, הסרוויסים הידועים, עם 48 החלקים, שתופסים קילוואטים של נפח ארון. האמת המרה היא, שאנחנו לא זקוקים להם, רוב ימות השנה. וגם בהנחה שאנחנו מארחים משפחה וחברים לארוחות בערבי החגים, אנחנו משתמשים בהם (או בחלק מהם) לא יותר מ3-7 ערבים מתוך 365 ערבי השנה. ולרוב, יש לנו יותר מסט אחד כזה.
הצעתי היא, לייעל. אף אחד חוץ ממשפחות בנות 15 נפשות, לא כולל חתנים, כלות ונכדים לא זקוק באמת לכמות כזאת של כלי אוכל. לכן, הבה ניפטר בכיף מאותו סרוויס ישן ומכוער, שאנחנו מחזיקים בעל כורחנו (המדומה) בתחתית הארון. הבה נצמצם את כמות הצלחות, צלחות המרק, הכוסות, הקערות והקעריות למינימום ההכרחי בהתחשב, במקסימום האירוחים, שאנחנו מבצעים בפועל מדי שנה. זה נשמע מסובך, אבל זה חישוב פשוט מאד. וגם יעיל ומועיל.
וכמו במצעים, גם כאן, כדאי ומומלץ לאמץ את שיטת המיקס אנד מאטץ'. כלי אוכל, שיתאימו לכלים אחרים מבחינת העיצוב והצבע ויצמצמו באופן משמעותי, את קיבולת הארונות. (ואגב- מומלץ מאד לאכול מהם גם בימי חול. לא חייבים להסתפק בכלי פלסטיק וצלחות זולות ורחיצו. (הגששים כבר שרו מזמן ש" יש לי יום יום חג").
איך להכין סלט ירוקים ואורוגולה עם סלק צלוי ואגוזי מלך?
הנה מתכון של "האגוזיה" לסלט ירוקים ואורוגולה עם סלק צלוי ואגוזי מלך:
מצרכים ל-8 מנות:
ראש חסה אייסברג
2 צרורות אורוגולה
3 תפוחים אדומים - חצויים וכל חצי פרוס לפרוסות דקות.
1 בצל סגול חתוך ל-2 חצאים וכל חצי פרוס לפרוסות דקות
1 ק"ג סלקים טריים קטנים, מבושלים וקלופים
1/4 כוס אגוזי מלך טבעיים
1/4 כוס תערובת של זרעי חמנייה ודלעת ושומושום מלא
שמן זית
כף סילאן
טימין טרי
מלח ופלפל
לרוטב:
======
שמן זית
2 כפיות חרדל דיז'ון גרגירים
1.5 כפות סילאן
חומץ שרי / בן יין אדום
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
==========
1. מדליקים תנור על 160 מעלות וקולים על התבנית את אגוזי המלך ותערובות הגרעינים (בנפרד). להיזהר מקליית יתר - לקלות עד שיש ריח נעים. הוציאו לקירור והעלו את החום ל-220 מעלות.
2. חוצים לשמיניות את הסלקים המבושלים ומתבלים בנדיבות בשמן זית, כף סילאן, מלח, פלפל ועלי טימין טריים. צולים בתנור עד השחמה והתקרמלות. בקערה גדולה מערבבים חסה אייסברג קרועה לחתיכות גדולות, אורוגולה, פרוסות תפוחים ובצל.
3. בקערה קטנה, ערבבו עם מטרפה את כל מרכיבי הרוטב פרט לשמן. הוסיפו שמן זית בזרם דק תוך כדי ערבוב ליצירת ויניגרט סמיך. הוסיפו כף או שתיים של מים וערבבו את הרוטב היטב. טעמו ותקנו תיבול (עוד חומץ, עוד מלח וכו'). זלפו את הרוטב על קערת הירוקים וערבבו היטב. השאירו קצת רוטב בצד.
4. חלקו את תערובת הירוקים לקערות הגשה אישיות, פזרו מעל סלקים צלויים, אגוזי מלך שבורים גס ואת תערובת הזרעים. זלפו מעל עוד כף רוטב. לאוכלי הגבינות - אפשר להגיש עם גבינה כחולה או גבינה חצי קשה כמו קשקבל או מנצ'גו.
הנה מתכון של "האגוזיה" לסלט ירוקים ואורוגולה עם סלק צלוי ואגוזי מלך:
מצרכים ל-8 מנות:
ראש חסה אייסברג
2 צרורות אורוגולה
3 תפוחים אדומים - חצויים וכל חצי פרוס לפרוסות דקות.
1 בצל סגול חתוך ל-2 חצאים וכל חצי פרוס לפרוסות דקות
1 ק"ג סלקים טריים קטנים, מבושלים וקלופים
1/4 כוס אגוזי מלך טבעיים
1/4 כוס תערובת של זרעי חמנייה ודלעת ושומושום מלא
שמן זית
כף סילאן
טימין טרי
מלח ופלפל
לרוטב:
======
שמן זית
2 כפיות חרדל דיז'ון גרגירים
1.5 כפות סילאן
חומץ שרי / בן יין אדום
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
==========
1. מדליקים תנור על 160 מעלות וקולים על התבנית את אגוזי המלך ותערובות הגרעינים (בנפרד). להיזהר מקליית יתר - לקלות עד שיש ריח נעים. הוציאו לקירור והעלו את החום ל-220 מעלות.
2. חוצים לשמיניות את הסלקים המבושלים ומתבלים בנדיבות בשמן זית, כף סילאן, מלח, פלפל ועלי טימין טריים. צולים בתנור עד השחמה והתקרמלות. בקערה גדולה מערבבים חסה אייסברג קרועה לחתיכות גדולות, אורוגולה, פרוסות תפוחים ובצל.
3. בקערה קטנה, ערבבו עם מטרפה את כל מרכיבי הרוטב פרט לשמן. הוסיפו שמן זית בזרם דק תוך כדי ערבוב ליצירת ויניגרט סמיך. הוסיפו כף או שתיים של מים וערבבו את הרוטב היטב. טעמו ותקנו תיבול (עוד חומץ, עוד מלח וכו'). זלפו את הרוטב על קערת הירוקים וערבבו היטב. השאירו קצת רוטב בצד.
4. חלקו את תערובת הירוקים לקערות הגשה אישיות, פזרו מעל סלקים צלויים, אגוזי מלך שבורים גס ואת תערובת הזרעים. זלפו מעל עוד כף רוטב. לאוכלי הגבינות - אפשר להגיש עם גבינה כחולה או גבינה חצי קשה כמו קשקבל או מנצ'גו.
איך להכין צימעס ללא סוכר וגלוטן?
הנה מתכון להכנת צימעס ללא סוכר וגולטן:
המצרכים:
========
1 שקית גזר גמדי
1/2 כוס צימוקים שחורים ללא תוספת של סוכר
8 שזיפים שחורים מגולענים וטבעיים ללא תוספת סוכר
1 מקל קינמון
3 כפות סילאן או דבש
3/4 כוס סוכר פירות
1/4 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
===========
מכניסים את הגזר לסיר ומוסיפים אליו את כל שאר החומרים, ממלאים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.
ניתן להגיש קר או חם.
בתיאבון!
הנה מתכון להכנת צימעס ללא סוכר וגולטן:
המצרכים:
========
1 שקית גזר גמדי
1/2 כוס צימוקים שחורים ללא תוספת של סוכר
8 שזיפים שחורים מגולענים וטבעיים ללא תוספת סוכר
1 מקל קינמון
3 כפות סילאן או דבש
3/4 כוס סוכר פירות
1/4 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
===========
מכניסים את הגזר לסיר ומוסיפים אליו את כל שאר החומרים, ממלאים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.
ניתן להגיש קר או חם.
בתיאבון!
איך להימנע מעצירות בפסח?
הנה מספר דרכים להתמודד עם עצירות בחג הפסח הנובעת מאכילת מצות ומאכלים עם קמח מצה:
1. שתיית שתי כוסות מים חמים על הבוקר, על קיבה ריקה
2. לאחר שתיית המים יש לשתות מיץ מחצי לימון בתוספת שתי כפות שמן זית המסייע לניקוי הכבד ושימון הצנרת הפנימית
3. להרבות בשתיית מים במהלך כל היום
4. להעשיר את התזונה בסיבים תזונתיים, השומרים על כשרות בחג יוכלו לעשות זאת בעזרת פירות וירקות
5. אכילת שזיפים מיובשים, דבלים (תאנים מיובשות) או שתיית חליטות שהושרו בהם הפירות הללו
6. טיפים נוספים העשויים לסייע ניתן למצוא בתגית "עצירות, תזונה"
הנה מספר דרכים להתמודד עם עצירות בחג הפסח הנובעת מאכילת מצות ומאכלים עם קמח מצה:
1. שתיית שתי כוסות מים חמים על הבוקר, על קיבה ריקה
2. לאחר שתיית המים יש לשתות מיץ מחצי לימון בתוספת שתי כפות שמן זית המסייע לניקוי הכבד ושימון הצנרת הפנימית
3. להרבות בשתיית מים במהלך כל היום
4. להעשיר את התזונה בסיבים תזונתיים, השומרים על כשרות בחג יוכלו לעשות זאת בעזרת פירות וירקות
5. אכילת שזיפים מיובשים, דבלים (תאנים מיובשות) או שתיית חליטות שהושרו בהם הפירות הללו
6. טיפים נוספים העשויים לסייע ניתן למצוא בתגית "עצירות, תזונה"
איך לצמצם תופעות אלרגיה לקרדית האבק?
אם אתם סובלים מנזלת אלרגנית. מהתעטשויות בלתי פוסקות, עניים דומעות ללא הפסקה מחלות עור למיניהן מעידות על כך שאתם סובלים מקרדית האבק. אבק הוא, מעשה, חלקיקים קטנים המכילים חול אדמה, חלקיקי צמחים, שערות ועור מת של בני האדם, בכל גרם של אבק יש עד 300 קרדיות. מחקרים בבתי חולים הראו כי אלרגיה לקרדית הגבירה את השיעול השרקני בפי 8 בקרב ילדים, כמו כן המחקר הראה כי הסיכון לאסטמה עשוי לעלות גם בגלל החשיפה לבעיות עובש וחיות פרוותיים. אלו הדברים שיש לעשות בכדי לצמצם את תופעות האלרגיה לקרדית האבק:
1. חשוב מאוד להקפיד כל שבוע לפחות על ניקיון האבק
2. יש להוציא שטיחים וילונות מהחדרים הם קולטים ואוגרים אבק
3. חובה להשתמש בשואבי אבק עם פילטר heap
4. לשאוב מזרונים ולהחליף כיסויי מיטה
5. תינוקות רגישים מאוד בשנתיים הראשונות שלהם וחשוב מאוד למנוע מהם חשיפה לאלרגנים עד כמה שניתן
אם אתם סובלים מנזלת אלרגנית. מהתעטשויות בלתי פוסקות, עניים דומעות ללא הפסקה מחלות עור למיניהן מעידות על כך שאתם סובלים מקרדית האבק. אבק הוא, מעשה, חלקיקים קטנים המכילים חול אדמה, חלקיקי צמחים, שערות ועור מת של בני האדם, בכל גרם של אבק יש עד 300 קרדיות. מחקרים בבתי חולים הראו כי אלרגיה לקרדית הגבירה את השיעול השרקני בפי 8 בקרב ילדים, כמו כן המחקר הראה כי הסיכון לאסטמה עשוי לעלות גם בגלל החשיפה לבעיות עובש וחיות פרוותיים. אלו הדברים שיש לעשות בכדי לצמצם את תופעות האלרגיה לקרדית האבק:
1. חשוב מאוד להקפיד כל שבוע לפחות על ניקיון האבק
2. יש להוציא שטיחים וילונות מהחדרים הם קולטים ואוגרים אבק
3. חובה להשתמש בשואבי אבק עם פילטר heap
4. לשאוב מזרונים ולהחליף כיסויי מיטה
5. תינוקות רגישים מאוד בשנתיים הראשונות שלהם וחשוב מאוד למנוע מהם חשיפה לאלרגנים עד כמה שניתן
איך להכין עוגת טורט אגוזים לפסח?
הנה מתכון לעוגת טורט אגוזים לפסח, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בשנת 2000:
המצרכים לתבנית בקוטר 26:
=====================
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם אגוזי מלך טחונים דק
3 כפות קמח מצה
לקרם:
=====
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות קקאו
2 כפות סוכר
2 כפות חלב
1/2 כפית קפה נמס
לקישוט:
=======
שוקולד מריר מגורר, או אגוזים קצוצים, או שניהם
אופן ההכנה:
==========
1. מתחילים בהכנת הקרם: מבשלים את כל המרכיבים בסיר תוך בחישה מתמדת, עד לנקודת הרתיחה. מצננים ומאחסנים במקרר למשך לילה.
2. למחרת מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית. טורפים את החלמונים עם הסוכר, מגררים את השוקולד על פומפיה גסה ומוסיפים לבלילה.
3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים בעדינות את האגוזים והקמח ומאחדים עם בלילת החלמונים בתנועת קיפול. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-45 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון.
4. מקציפים את הקרם הקר ומורחים על העוגה. אם רוצים מקשטים בשוקולד, באגוזים , או בשניהם.
הנה מתכון לעוגת טורט אגוזים לפסח, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בשנת 2000:
המצרכים לתבנית בקוטר 26:
=====================
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם אגוזי מלך טחונים דק
3 כפות קמח מצה
לקרם:
=====
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות קקאו
2 כפות סוכר
2 כפות חלב
1/2 כפית קפה נמס
לקישוט:
=======
שוקולד מריר מגורר, או אגוזים קצוצים, או שניהם
אופן ההכנה:
==========
1. מתחילים בהכנת הקרם: מבשלים את כל המרכיבים בסיר תוך בחישה מתמדת, עד לנקודת הרתיחה. מצננים ומאחסנים במקרר למשך לילה.
2. למחרת מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית. טורפים את החלמונים עם הסוכר, מגררים את השוקולד על פומפיה גסה ומוסיפים לבלילה.
3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים בעדינות את האגוזים והקמח ומאחדים עם בלילת החלמונים בתנועת קיפול. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-45 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון.
4. מקציפים את הקרם הקר ומורחים על העוגה. אם רוצים מקשטים בשוקולד, באגוזים , או בשניהם.
איך להכין מרק קרם שורשים וערמונים?
הנה מתכון למרק שורשים וערמונים, סמיך בעל טעם עמוק, המתאים להגשה בפסח:
המצרכים:
=======
1/4 כוס שמן זית
2 כרשות החלק הלבן, נקי ופרוס דק
2 ראשי סלרי, קלופים וחתוכים לקוביות
2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקוביות
3 שיני שום, קלופות וקצוצות
3 חבילות (200 גרם) ערמונים בוואקום, קצוצים גס
6 כוסות (1.5 ליטרים) ציר ירקות או עוף + אפשרות לעוד 2 כוסות
מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה:
======
50 גרם ערמונים בוואקום, קצוצים
פלפל שחור
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הכרשה, הסלרי ושורשי הפטרוזילה ומטגניפ על להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהירקות מזהיבים קלות (לא משחימים). מוסיפים את תפוחי האדמה והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד כ-5 דקות. מוסיפים את הערמונים ו-6 כוסות מהציר. מגבירים את הלהבה, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים בסיר מכוסה 30-40 דקות, עד שהירקות רכים.
2. טוחנים את המרק (בבלנדר מוט או במעבד מזון) למחית. מוסיםים ציר ירקות (או מים רותחים) עד שהמרק יגיע למידת הסמיכות הרצוייה. טועמים ומוסיפים מלח אן יש צורך. מצננים במקרר עד להגשה (עד 3 ימים).
3. ההגשה: מחחמים את המרק, יוצקים לקערות הגשה ומעטרים בערמונים ופלפל שחור, מזלפים שמן זית ומפזרים פטרוזילה קצוצה ומגישים.
הנה מתכון למרק שורשים וערמונים, סמיך בעל טעם עמוק, המתאים להגשה בפסח:
המצרכים:
=======
1/4 כוס שמן זית
2 כרשות החלק הלבן, נקי ופרוס דק
2 ראשי סלרי, קלופים וחתוכים לקוביות
2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקוביות
3 שיני שום, קלופות וקצוצות
3 חבילות (200 גרם) ערמונים בוואקום, קצוצים גס
6 כוסות (1.5 ליטרים) ציר ירקות או עוף + אפשרות לעוד 2 כוסות
מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה:
======
50 גרם ערמונים בוואקום, קצוצים
פלפל שחור
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
=========
1. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הכרשה, הסלרי ושורשי הפטרוזילה ומטגניפ על להבה בינונית כ-10 דקות, עד שהירקות מזהיבים קלות (לא משחימים). מוסיפים את תפוחי האדמה והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד כ-5 דקות. מוסיפים את הערמונים ו-6 כוסות מהציר. מגבירים את הלהבה, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים בסיר מכוסה 30-40 דקות, עד שהירקות רכים.
2. טוחנים את המרק (בבלנדר מוט או במעבד מזון) למחית. מוסיםים ציר ירקות (או מים רותחים) עד שהמרק יגיע למידת הסמיכות הרצוייה. טועמים ומוסיפים מלח אן יש צורך. מצננים במקרר עד להגשה (עד 3 ימים).
3. ההגשה: מחחמים את המרק, יוצקים לקערות הגשה ומעטרים בערמונים ופלפל שחור, מזלפים שמן זית ומפזרים פטרוזילה קצוצה ומגישים.
איך להכין עוגיות שוקולד לפסח?
הנה מתכון של קרין גורן לעוגיות שוקולד מעולות לפסח:
מצרכים ל-20 עוגיות גדולות:
=====================
300 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות שטוחות קמח מצה
2 כפות שטוחות קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה)
1/4 כפית שטוחה אבקת אפייה כשרה לפסח
1/4 כפית מלח
1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
3. בקערה גדולה טורפים (במטרפה ידנית, אין צורך במיקסר) ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת מגדילה מעט את נפחה.
4. מוסיפים לביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
5. מוסיפים קמח מצה, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח וטורפים עד קבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.
6. מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר. אם רוצים מפזרים חופן שברי שוקולד מריר, חלב ולבן מעל, לקישוט.
7. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. מוציאים מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור). רק כשהעוגיות קרות לגמרי משחררים בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
הערה: כדי לעצב בקלות את העוגיות כדאי להשתמש בכף של גלידה.
הנה מתכון של קרין גורן לעוגיות שוקולד מעולות לפסח:
מצרכים ל-20 עוגיות גדולות:
=====================
300 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1 כוס סוכר
2 כפות שטוחות קמח מצה
2 כפות שטוחות קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה)
1/4 כפית שטוחה אבקת אפייה כשרה לפסח
1/4 כפית מלח
1 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
3. בקערה גדולה טורפים (במטרפה ידנית, אין צורך במיקסר) ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת מגדילה מעט את נפחה.
4. מוסיפים לביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
5. מוסיפים קמח מצה, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח וטורפים עד קבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.
6. מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר. אם רוצים מפזרים חופן שברי שוקולד מריר, חלב ולבן מעל, לקישוט.
7. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. מוציאים מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור). רק כשהעוגיות קרות לגמרי משחררים בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
הערה: כדי לעצב בקלות את העוגיות כדאי להשתמש בכף של גלידה.
