» «
גפילטע פיש
איך להכין גפילטע-פיש?


הנה מתכון להכנת גפילטע-פיש:

המצרכים:
=======
2 דגי קרפיון במשקל קילוגרם כל אחד

2 בצלים

2 גזרים

1 ביצה

מלח ופלפל שחור גרוס, טרי

פירורי לחם

סוכר

אופן ההכנה:
=========
1. חותכים קרפיון אחד לפרוסות רוחב בעובי 2 ס"מ. את הראש משאירים שלם. מניחים הכל בצלחת ובוזקים כפית שטוחה של מלח, 2 כפיות סוכר ופלפל שחור. שומרים בקירור 24 שעות.

2. מסירים את הראש מהקרפיון השני ומוסיפים את הראש לצלחת שבמקרר. נפטרים מהאדרה של הקרפיון השני וטוחנים את בשרו עם בצל אחד, ביצה, 3 כפיות סוכר, כפית שטוחה מלח, פלפל שחור וכף פירורי לחם. התערובת צריכה להיות צספיק סמיכה להכנת קציצות. אם היא דלילה מדי מוסיפים פירורי לחם. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים את העיסה במקרר, בקערה נפרדת מהדגים 24 שעות.

3. אחרי 24 שעות מרתיחים 3 כוסות מים בכלי פיירקס או נירוסטה (לא אלומיניום).

4. ממלאים את החורים שבפרוסות הדגים בתערובת הבשר הטחון. מניחים במים הרותחים ומוסיפים פרוסות גזר, בצל שלם ואת ראשי הדגים. המים צריכים לכסות אותם אך במעט. מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים להבה.

5. מבשלים על אש קטנה בין שעה לשעתיים. מצננים ומגישים עם הרוטב שנקרש ועם חזרת.
חרוסת
איך להכין חרוסת?



הנה מתכון לחרוסת:

המצרכים:
=======
1 כוס שקדים תערובת אגוזים קלויים (אגוזי פקאן, אגוזי מלך ושקדים)

1/2 אגס קלוף וחתוך לחתיכות

1 תפוח קלוף וחתוך לחתיכות

4 תמרי מגוהול מגולענים

3 דבלים

3 כפות ממרח תמרים

2 כפות מייפל טבעי או סילאן טבעי

2 כפות ממרח אגוזי לוז או שקדים טבעי


אופן ההכנה:
=========
- טוחנים את האגוזים והשקדים במעבד מזון או בלנדר.

- מוסיפים את התפוח והאגס וטוחנים.

- מוסיפים דבלים ותמרים וממשיכים לטחון.

- מוסיפים את כל שאר החומרים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
פאדג' שוקולד
איך להכין פאדג' שוקולד כשר לפסח?


הנה מתכון לפאדג' שוקולד להכנה במיקרו וכשר לפסח של רון יוחננוף:

המצרכים :
========
500 גרם שוקולד מריר איכותי 60% מוצקי קקאו לפחות, במטבעות או שבור לקוביות

קופסת חלב מרוכז

60 גרם חמאה

הצעות לתוספות:
============
2 כפות גדושות ממרח נוטלה ו-100 גרם אגוזי לוז קלויים, עדיף מלוחים

מיקס צימוקים, חמוציות ואגוזי מלך

2 כפות גדושות ממרח לוטוס ו/או 100 גרם קורנפלקס

100 גרם אגוזים קלויים מאיזה סוג שאוהבים

אופן ההכנה:
=========
1. שמים את השוקולד והחמאה בקערה שמתאימה למיקרו ושופכים עליהם את החלב המרוכז.

2. מחממים 30 שניות, מערבבים וחוזר חלילה, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת חלקה.

3. לגרסה ללא תוספות: מעבירים את התערובת לתבנית בגודל 20*20 מרופדת בנייר אפייה או בניילון נצמד (כדי להקל על החילוץ), ומכניסים למקרר לשעתיים עד
להתייצבות. לגרסה עם תוספות: מערבבים את התוספות שרוצים בזריזות לתוך התערובת (לפני שהיא תספיק להתקשות), מעבירים לתבנית של 30*20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה או בניילון נצמד ומכניסים לקירור במקרר למשך שעתיים.

4. חותכים לקוביות ומגישים.
סלט חרשוף מרוקאי
איך להכין סלט חרשוף מרוקאי?


הנה מתכון של השף רפי כהן לסלט חרשוף מרוקאי, המתאים לפסח ולהזדמנויות נוספות:

המצרכים:
=========
6 גבעולי חרשוף

8 שיני שום קצוצות גס

1-2 פלפלים ירוקים חריפים, פרוסים

2 כפיות כורכום

1 כפית כמון טחון

1 כפית פלפל לבן

1/2 כוס שמן זית או תירס

2 חופנים של עלי סלרי אמריקאי, קצוצים גס

מלח

אופן ההכנה:
==========
1. קולפים את גבעולי החרשוף בעזרת קולפן ירקות ומסירים את כל הסיבים (כמו שמקלפים אספרגוס). חותכים למקטעים 10 ס"מ ומעבירים לקערה עם מים ולימון למניעת השחרה.

2. מבשלים את גבעולי החרשוף במי מלח עם 2 כפות מיץ לימון כשעה. מסננים.

3. פורסים את גבעולי החרשוף לפרוסות ברוחב של סנטימטר.

4. מחממים מחבת רחבה עם שמן הזית ומוסיפים את השום. מזהיבים קלות ומוסיפים את התבלינים, מיץ הלימון והמלח.

5. מוסיפים את החרשופים וממשיכים לבשל על להבה בינונית תוך כדי ערבוב, כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את עלי הסלרי, מערבבים ומצננים קלות.

פסח

סלט סלק
איך להכין סלט סלק אדום עם חזרת?



הנה מתכון להכנת סלק וחזרת:


המצרכים:
========
5 סלקים אדומים בינוניים

1 כף שורש חזרת לבנה מגוררת

1 כוס חומץ יין אדום

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים סגולים קלופים, חצויים ופרוסים

1 כפית פלפל לבן גרוס

2 כפות סוכר

מלח דק

מלח גס


אופן ההכנה:
===========

1. לחמם תנור ל-200 מעלות.

2. להניח שכבה עבה של מלח גס על תבנית אפייה ועלייה להניח את הסלקים. לאפות כשעה, לצנן ולקלף את הידיים.

3. לצקת לסיר חומץ בן יין וסוכר, להביא לרתיחה ולבשל עד שהסוכר נמס, להוריד מהאש ולמזוג לקערה.

4. לגרד סלק אחד על פומפייה ולהכניס לתוך הקערה.

5. לחתוך את שאר הסלקים לרבעים ולהוסיף לקערה.

6. להוסיף את שאר המרכיבים, לערבב היטב ולהמתין חצי שעה לספיגת הטעמים.
מצה בריי
איך להכין מצה בריי עם עשבי תיבול?



הנה מתכון להכנת מצה בריי עם עשבי תיבול:

המצרכים:
=======
2 מצות

1/4 כוס מים או חלב

3-4 בצל ירוק קצוץ

חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה (שטופה לאחר ייבוש)

1/2 כפית פלפל צ'ומה (או יותר, לפי הטעם)

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

1/4 כוס שמן חמניות או קנולה לטיגון


אופן ההכנה:
=========

1. לשבור את המצה לקערה, להוסיף את המים או החלב ולהשרות מספר דקות

2. להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב

3. לחמם שמן במחבת גדולה ולצקת מהתערובת למחבת, לטגן עד להזהבה יפה משני הצדדים, להניח על נייר סופג ולהגיש מיד

בתיאבון!
עש הבגד
איך להיפטר מעש הבגד?


כך ניתן להיפטר מעש הדבק בבגדים:

1. שימוש בשקיות ואקום - מומלץ לאחסן את בגדי העונה הקודמת בשקיות ואקום, זה גם שומר על הבגדים וגם מגן עליהם.

2. ניקיון תקופתי בארונות הבגדים - יש לנקות מפעם לפעם את ארונות הבגדים במים וסבון.

3. צמצמו את כמויות הבגדים בארון - ארון דחוס הוא סביבה להתרבות עשים.

4. פריסת הבגדים בשמש - נצלו את חום השמש ופזרו את הבגדים החום והאור כבר יחסלו אותם.

5. הקפדה על אוורור החדר - אווררו את החדר, פיתחו חלונות ודלתות והכניסו אור ואויר לחלל.

6. שימוש במלכודות פרמון - השתמשו במלכודות פרמון הלוכדות את העש הזכר ובדרך זו מעקרים את הנקבה.
עוגות
איך להכין עוגת גבינה כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת גבינה מצוינת לכל ימות השנה וגם לפסח:

המצרכים:
========
3 גביעי גבינה לבנה 5%

6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

1 חבילה סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

1 חבילה פודינג אינסטנט וניל

3/4 כוס חלב

1 חבילה שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. לערבב ביד: גבינה לבנה, חלמונים, סוכר וניל, 1/4 כוס סוכר, 2 כפות קורנפלור ושתי כפות פודינג וניל.

2. במיקסר מקציפים חלבונים ו-3/4 כוס סוכר.

3. מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה.

4. אופים בחום בינוני (160 מעלות) 40-50 דקות ומניחים לעוגה להתקרר בתנור, רצוי אפילו כל הלילה.

5. כשהעוגה קרה מוציאים אותה מהתנור ומכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב, 2 כפיות סוכר וכל מה שנשאר מהפודינג (6 כפות) עד לקבלת קרם לציפוי. מורחים על העוגה, שומרים במקרר עד להגשה.

הערה 1: רצוי לשים מתחת לתבנית העוגה תבנית נוספת עם מים, מה שיסייע לעוגה להאפות היטב ולא ליפול.

הערה 2 : העוגה מצוינת ומתאימה לכל ימות השנה ולא רק לפסח.

בתיאבון!


לחם
איך להכין לחם כשר לפסח על בסיס בצק תפוחי אדמה?



החומרים:
========
2 ביצים בטמפרטורת החדר

2 כוסות קמח תפוחי אדמה

1 כוס רוויון

2 כפות שמן

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

1 כפית אבקת גלוטן לאפיה

2 כפיות אבקת אפייה


אופן ההכנה:
===========

1. שמנו שתי תבניות טרין 10X20 ס"מ או תבנית לעוגה אנגלית.

2. הפרידו את הביצים.

3. הקציפו את החלבונים ואת החלמונים בנפרד.

4. הוסיפו לחלמונים את הרוויון, השמן והסוכר וטירפו היטב.

5. נפו את קמח תפוחי האדמה והוסיפו גם אותו, לתוך בלילת החלמונים, ביחד עם אבקת האפיה, הגלוטן והמלח.

6. ערבבו את הבלילה היטב.

7. הכניסו את החלבון המוקצף פנימה.

8. צקו את התערובת לתבניות.

9. חממו תנור מראש ל-180 מעלות.

10. אפו את הלחם בתנור, במשך 40 דקות.


בתיאבון!
איך להכין עוגת קוקוס לפסח?


הנה מתכון לעוגת קוקוס לפסח (פרווה):

החומרים:
========
6 ביצים

¼1 כוס סוכר

½ כוס קמח מצה מסונן

100 גרם קוקוס

½ שקית אבקת אפיה (כשר לפסח)

2 כפות ברנדי (כשר לפסח)

100 גרם שוקולד מריר (פרווה)

אופן ההכנה:
===========
1.להקציף 6 חלבונים (לבנים) עם ¼1 כוס סוכר.

2. להוסיף 6 חלמונים (צהובים) ולערבב בעדינות.

3. לגרד את השוקולד בפומפיה גסה, להוסיף לקצף החלבונים ולערבב.

4. להוסיף ולערבב בעדינות: ½ כוס קמח מצה מסונן, 100 גרם קוקוס טחון, ½ שקית אבקת אפיה לפסח ו – 2 כפות ברנדי.

5. לשפוך לתבנית משומנת מספר 28, ולאפות בחום 180 מעלות כ – 45 דקות, עד שיזהיב, לבדוק בקיסם.

בתיאבון!
איך להכין קרפצ'יו סלק כבוש בשורש חזרת וג'ינג'ר?


הנה מתכון של קלי מגר קרפצ'יו סלק כבוש בשורש חזרת וג'ינג'ר, כפי שפורסם בגיליון שף של "לאישה" במרץ 2013 (את המנה יש להכין 3 ימים מראש):

המצרכים:
=======
1.2 ק"ג סלקים קטנים

1/4 כוס חומץ אורז או חומץ טבעי

כ-3 כפות (50 גרם) שורש חזרת, קלוף וקצוץ לקוביות זעירות

1 כף ג'ינג'ר טרי, מגורר

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

2 כוסות מים

1 עלה דפנה

אפשרות: חזרת חריפה כבושה

50 גרם שורש חזרת או פטרוזילה, קצוץ דק

1/4 כוס מיץ לימון מסונן

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:
=========
1. אם רוצים מכינים את החזרת הכבושה: שמים בצנצנת קטנה את השורש הקצוץ, מוסיפים את המלח, מכסים במיץ לימון וסוגרים היטב (עד שבוע).

2. הסלק: קולפים את הסלקים ופורסים אותם לרוחבם, לפרוסות דקות מאוד (מומלץ במנדולינה). מניחים בכלי רחב ושטוח. שמים בקערה נפרדת את כל שאר המרכיבים, מערבבים היטב ויוצקים על הסלקים. מהדקים את הסלקים בידיים, כך שיכוסו כולם בנוזל. סוגרים היטב ומאחסנים במקרר 3 ימים לפחות (עד שבוע).

3. ההגשה: מסדרים את עיגולי הסלק על צלחת הגשה. אם רוצים, מפזרים עליהם את החזרת הכבושה ומגישים.
איך להכין סלט ביצים חצי קשות עם מיונז מהיר?


הנה מתכון של השף רפי כהן לסלט ביצים חצי קשות ומיונז בהיר, המתאים כמנת פתיחה בפסח וגם לאירועים אחרים:


המצרכים:
=========
6 ביצים טריות

4 בצלים ירוקים, שטופים ופרוסים דק

שמן זית

מיונז מהיר:

4 חלמונים

1/4 כוס חומץ יין לבן

1/2 כף חרדל איכותי וחריף

1 כפית סוכר

1/4 כף פלפל שחור גרוס

1/2 כוס שמן תירס

1/2 כוס שמן זית

2 כפיות מלח דק


אופן ההכנה:
==========
1. ביצים חצי קשות: מניחים את הביצים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים במים הרותחים למשך 7 דקות בדיוק. בינתיים מכינים קערה עם מי קרח. לאחר 7 דקות מוציאים את הביצים מהסיר ומיד מעבירים אותן לקרעה עם מי הקרח להפסקת תהליך הבישול. לאחר שהביצים התקררו מעט, מוציאים אותן מהקערה וקולפים.

2. מיונז מהיר: מניחים את חלמוני הביצה בקערה וטורפים היטב בעזרת מטרפה או מזלג. מוסיפים את החומץ, הסוכר, החרדל והפלפל השחור תוך כדי טריפה.
מוזגים באיטיות את השמן תוך כדי טריפה מתמדת ומהירה. ממשיכים לטרוף עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את המלח ומערבבים שוב.

3. הסלט: מניחים את הביצים החצי קשות בקערה ובעזרת מזלג מועכים אותן בצורה גסה לחתיכות בינוניות. מוסיפים את הבצל הירוק ואת המיונז המהיר. מערבבים היטב ומעבירים לקערת הגשה. שומרים בקירור עד ההגשה. לפני ההגשה מזלפים מעט שמן זית על הסלט.
איך להכין עוגת שוקולד לפסח?


הנה מתכון לעוגת שוקולד עשירה לפסח של רשת רולדין:


המצרכים (עבור תבנית אחת של אינגליש קייק באורך 27-28 ס"מ):
================================================
100 גרם חמאה קרה או רכה

100 גרם שוקולד מריר 70-60% מוצקי קקאו שבור לקוביות

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

3 ביצים (150 גרם) גודל S-M

2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או מיץ תפוזים

3-4 כפות שטוחות (20 גרם) שקדים מולבנים טחונים/אבקת שקדים

2 כפות שטוחות (20 גרם) קורנפלור

2 כפות שטוחות (13 גרם) קקאו איכותי

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

70 גרם (2 חופנים) שוקולד-צ'יפס מריר


אופן ההכנה:
==========
1. להכין באן מארי (סיר כפול/קערה מתכתית מעל סיר קטן שבו מים רותחים, מבלי שהמים יגעו בתחתית הקערית, על אש קטנה) - בקערה העליונה מניחים חמאה, קוביות שוקולד וסוכר. מערבבים עד לשהכל נמס ומקבלים קרם חלק, ללא גושים. מסירים מן האש, מעבירים לקערת פלסטיק בינונית-גדולה ומצננים כ-10 דקות.

2. מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית. אם אין זו תבנית חד פעמית, משמנים אותה במעט חמאה רכה/מומסת.

3. מוסיפים ביצים לקערה וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוסיפים ברנדי או מיץ תפוזים וטורפים מעט.

5. בקערה נפרדת (קטנה-בינונית) מערבבים שקדים טחונים, קורנפלור, קקאו, אבקת אפייה ושוקו-צ'יפס.

6. לקפל בעדינות את החומרים יבשים לתוך תערובת השוקולד, מערבבים (בעזרת מרית) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ויוצקים לתבנית האפייה ומיישרים בעזרת מרית.

7. אופים במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים או יבש.


- העוגה ניתנת להקפאה. יש להפשירה שש שעות לפני ההגשה.

בתיאבון!
איך להכין מרק צח צמחוני עם אטריות?


הנה מתכון של קלי מגר למרק צח עם אטריות, כפי שפורסם במוסף שף של עיתון לאישה במרץ 2013 (המתכון מתאים גם לצמחוניים ורגישים לגלוטן):

המצרכים לציר הירקות:
================
1 שורש סלרי, קלוף ופרוס

1 שורש פטרוזיליה, קלוף ופרוס

3 גבעולי סלרי, עם העלים

3 גזרים גדולים, קלופים ופרוסים דק

1 בצל גדול, קלוף וחצוי

1/4 כפית כמון

1 עלה דפנה

15 גבעולים ירוקים (5 מכל סוג - שמיר, פטרוזילה, כוסברה)

8 כוסות מים

מלח, פלפל שחור

המצרכים לאטריות:
=============
1 כוס קמח מצה

2 ביצים

1 כוס מים (+ עוד, לפי הצורך)

3 כפות שמן

1 כף שמיר קצוץ

1/8 כפית כורכום

1/4 כפית מלח

1/8 כפית פלפל שחור טחון

לשימון: מעט שמן קנולה או אחר

להגשה: עלי פטרוזיליה

אופן ההכנה:
=========
1. הציר: שמים את כל המרכיבים בסיר גדול, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כשעה. מניחים לצינון מלא. מסננים את הציר דרך מסננת דקה ומאחסנים במקרר עד להגשה (את הירקות אפשר לאכול, או לזרוק).

2. האטריות: שמים את כל מרכיבי האטריות בקערת מעבד המזון (או טורפים במטרפה ידנית) ומעבדים למרקם חלק ונוזלי למדי, במידת הצורך מוסיפים מים.

3. מחממים מחבת בקוטר 22-24 ס"מ, עדיף מחבת קרמית או טפלון. משמנים אותה במעט שמן. יוצקים חצי כוס מהבלילה ומניעים את המחבת לכיסוי מלא. לאחר 30 שניות, כשהחלק העליון של הבלילה מתייבש, הופכים לצד השני ומטגנים 30 שניות נוספות. מוציאים ומניחים על צלחת הפוכה. מכינים כך את כל הבלילה ועורמים את העיגולים זה על זה. מגלגלים כל עיגול בצק לגליל מהודק ומאחסים בקופסא סגורה במקרר.

4. ההגשה: פורסים את גלילי הבצק לאטריות ברוחב 3 מ"מ. מחממים את ציר המרק עד לרתיחה. מחלקים את המרק בין קערות הגשה, מוסיםים אטריות, מעטרים בעלי פטרוזילה ומגישים.
איך להכין צימעס ללא סוכר וגלוטן?


הנה מתכון להכנת צימעס ללא סוכר וגולטן:

המצרכים:
========
1 שקית גזר גמדי

1/2 כוס צימוקים שחורים ללא תוספת של סוכר

8 שזיפים שחורים מגולענים וטבעיים ללא תוספת סוכר

1 מקל קינמון

3 כפות סילאן או דבש

3/4 כוס סוכר פירות

1/4 כוס מיץ תפוזים


אופן ההכנה:
===========
מכניסים את הגזר לסיר ומוסיפים אליו את כל שאר החומרים, ממלאים מים עד כדי כיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות עד לצמצום הנוזלים.

ניתן להגיש קר או חם.

בתיאבון!
איך להכין ליפתן פירות אדומים?



הנה מתכון להכנת ליפתן פירות אדומים של השף שלום קדוש, כפי שפורסם בגיליון "לאשה" באפריל 2000:

הצרכים לארבע מנות:
==================
100 גרם דבש

4 גרגרי פלפל שחור

1 מקל קינמון

2 מסמרי ציפורן

2 חתיכות שורש זנגוויל טרי

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז

קליפה מגוררת מחצי לימון

2 כוסות יין אדום יבש

מיץ מ-1 תפוז

מיץ מ-1 לימון

400 גרם פירות אדומים(פטל, אוכמניות, ענבי שועל) או פירות העונה

4 כדורי גלידת וניל

גבעול רוזמרין לקישוט


אופן ההכנה:
===========
1. שמים בסיר את הדבש, הפלפל, הקינמון, הצימוקים, הזנגוויל, הסוכר, קליפת התפוז והלימון והיין.

2. מערבבים ומביאים לרתיחה.

3. מוסיפים את מיץ התפוזים והלימון.

4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות.

5. מוסיפים את הפירות ומבשלים 3-4 דקות.

6. מסירים מהאש ומצננים.

7. מגישים קר או בטמפרטורת החדר, עם כדור גלידת וניל וענף רוזמרין לקישוט.
איך להכין עוגיות בוטנים לפסח?


הנה מתכון להכנת עוגיות בוטנים לפסח:

המצרכים:
========
500 גרם בוטנים קלויים

2 ביצים

1/2 כפית קינמון

1 כוס סוכר

לקישוט:
======
אבקת סוכר

שוקולד

אופן ההכנה:
=========
1. טוחנים את הבוטנים הקלויים במעבד מזון.

2. מוסיפים את הסוכר, הביצים והקינמון ומערבבים היטב עד קבלת עיסה אחידה.

3. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה עד שהתערובת מתגבשת.

4. מעבירים את העיסה למזלף, מכינים עוגיות קטנות על נייר אפייה.

5. אופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהן משחימות.

6. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר.

7. אפשר לקשט עם שוקולד ו/או אבקת סוכר.


איך להכין גלילת מצות ושוקולד?



הנה מתכון להכנת גלילת מצות ושוקולד:

המצרכים:
=======
8 מצות

1 כוס יין מתוק

1/2 כוס חלב

2 כפות אבקת קקאו

1 כוס סוכר

1 כפית קפה נמס

200 גרם חמאה (חבילה אחת)

3 כפות ברנדי או ליקר תפוזים

למתכון לא חלבי ניתן להחליף חלב במים וחמאה במרגרינה


אופן ההכנה:
==========
1. לפורר את המצות ולהשרותן ביין מתוק.

2. להמס את כל שאר החומרים בסיר על הגז או במיקרו.

3. לערבב את תערובת השוקולד עם המצות.

4. לחלק את התערובת ל2-4 חלקים ולגלגל בתוך ניילון נצמד ולשמור במקרר.

5. לפרוס לפרוסות ולהגיש.

בתיאבון!
איך להכין עוגת טורט אגוזים לפסח?


הנה מתכון לעוגת טורט אגוזים לפסח, כפי שפורסם בעיתון "לאישה" בשנת 2000:

המצרכים לתבנית בקוטר 26:
=====================
6 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם אגוזי מלך טחונים דק

3 כפות קמח מצה

לקרם:
=====
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות קקאו

2 כפות סוכר

2 כפות חלב

1/2 כפית קפה נמס

לקישוט:
=======
שוקולד מריר מגורר, או אגוזים קצוצים, או שניהם

אופן ההכנה:
==========
1. מתחילים בהכנת הקרם: מבשלים את כל המרכיבים בסיר תוך בחישה מתמדת, עד לנקודת הרתיחה. מצננים ומאחסנים במקרר למשך לילה.

2. למחרת מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית. טורפים את החלמונים עם הסוכר, מגררים את השוקולד על פומפיה גסה ומוסיפים לבלילה.

3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים בעדינות את האגוזים והקמח ומאחדים עם בלילת החלמונים בתנועת קיפול. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-45 דקות, או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון.

4. מקציפים את הקרם הקר ומורחים על העוגה. אם רוצים מקשטים בשוקולד, באגוזים , או בשניהם.
מתכון עוגיות שקדים לפסח?


הנה מתכון לעוגיות שקדים כשרות לפסח של הקונדיטור מיקי שמו מרשת "שמו הקונדטוריה", כפי שפורסם בעיתון מגה פוסט במרץ 2010:

המצרכים ל-20 עוגיות:
=================
2 חבילות (200 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

2 כפות (20 גרם) סוכר

1 כף (30 גרם דבש)

1 חלבון


אופן הכנה:
=========
1. מערבבים בקערה לפי הסדר: שקדים מולבנים, סוכר, דבש (שחיממנו מעט) ולבסוף את החלבון.

2. מצפים תבנית בנייר אפייה, נוטלים מתערובת השקדים בעזרת כפית טבולה במים ומניחים קבוצות, קבוצות במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשנייה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כחצי שעה, או עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
איך להכין עוגת קוקוס לפסח?


הנה מתכון לעוגת קוקוס מצויינת לפסח, שנתנה ליהי לפיד בפסח 2012:


המצרכים לבסיס העוגה:
===================
5 ביצים - להפריד חלמונים מחלבונים

1/2 כוס סוכר להקצפת החלבונים

150 גרם קוקוס



המצרכים לציפוי הביניים:
===================
200 גרם שוקולד מריר

1 כף חמאה (או מרגרינה)

5 חלמונים

1 שמנת מתוקה



המצרכים לציפוי:
==============
1 שמנת מתוקה

1 כף סוכר

לפיזור: אגוזי מלך טריים קצוצים



אופן ההכנה:
===========
1. מפרידים 5 ביצים, מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר.

2. כשהקצף יציב מקפלים לתוכו 150 גרם קוקוס.

3. אופים בתנור בתבנית 28 קפיצית ומשומנת, עד שזה מזהיב (לא היבהל שקצת צונח).



הכנת הקרם לציפוי הביניים:
=====================
4. בינתיים ממיסים 200 גר' שוקולד מריר עם כף חמאה (או מרגרינה) - אפשר במיקרו בזהירות או בסיר בתוך סיר.

5. נותנים לעיסת השוקולד להתקרר קצת ומערבבים פנימה את החלמונים.

6. מקציפים חבילת שמנת מתוקה ומערבבים לתוכה את השוקולד המועשר.

7. שופכים את הבלילה על משטח הקוקוס האפוי שהזהיב ומניחים במקרר. מחכים עד שיתקשה, כשעה.



הכנת הציפוי:
============
8. מקציפים עוד חבילת שמנת עם כף סוכר.

9. שופכים בעדינות על שכבת השוקולד ומפזרים למעלה אגוזי מלך קצוצים.

10. משאירים במקרר לכמה שיותר שעות.

בתיאבון!
איך להכין עוגת בראוניס כשהכל כשר לפסח? יש מתכון?
אפשר לקבל מתכון לעוגת מצות?
איך להכין ממתק מוצרט לפסח?
איך לנקות ולשמור על הגוף?
איך להכין גפילטע פיש?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.