» «
נקיון
איך לנקות ולשמור על הגוף?


הנה כמה עצות לנקיון תוך שמירה על הגוף, כפי שנכתב ע"י הפיזיותרפיסטית הבכירה ומנחת הקבוצות בבית חולים בלינסון, מרינה גסין, ופורסם במגזין בריאות ואיכות חיים במרץ 2011:

לא ביום אחד - לחלק את משימות הנקיון על פני ימים אחדים.

לא לבד - לשתף גם את בני המשפחה.

לגוון - את מטלות הנקיון המתבצעות באותו יום כדי לא להעמיס על אותן קבוצות שרירים.

חימום כללי לפני הנקיון - לבצע תרגילי חימום של כל הגוף, ריצה במקום, מתיחות קלות של גוו, ידיים, רגליים.

הפסקות - משימות הנקיון אינן עומדות בתחרות. מותר ורצוי לעשות הפסקות, לשלב תרגילי נשימה והרפיה.

לנקיון ארונות נמוכים - לשבת על שרפרף ולא על הברכיים, לא לשבת עם כיפוף חזק של הברך לאורך זמן.

עמידה במקום לאורך זמן - רצוי לשים רגל אחת קדימה על שרפרף או בתוך הארון, להחליף רגליים, להישען עם הידיים על השיש, כל זאת כדי להימנע מעומס יתר בגב התחתון.

ניקוי חלונות/דלתות/ קירות - להחליף לסירוגין את הידיים כדי לא להעמיס את הקושי על אותן קבוצות שרירים ומפרקים.

הדלי אינו מלא - מומלץ לא למלא את דלי המים כולו, חצי כמות המים תעשה אותה עבודה.

בעיות נשימה - למי שסובלים מבעיות נשימה או אלרגיה עקב המפגש עם האבק, מומלץ להשתמש במסכת פנים, גם בעת שימוש בחומרים כימים.

הרמת חפץ כבד - מומלץ לקרוא לעזרה או לחלק את המשא למסות קטנות כדי לשמור על אברי קרקעית האגן ולמנוע צניחתם.

בעת הרמה, דחיפה או משיכה - פעולות המעמיסות קרקעית האגן, מומלץ לבצע שאיבה של הבטן פנימה וסגירת הסוגרים עד תום המאמץ.

ולפעמים הנקיונות מסתיימים - בסיום יום עבודה שכזה מומלץ לבצע מתיחות צוואר, כתפיים, רגליים, וכן תנועות סיבוביות של הגב ולחמם את השרירים הכואבים.
לחמניות לפסח
איך להכין לחמניות לפסח?


הנה מתכון להכנת לחמניות לפסח:

המצרכים:
========
2 כוסות מים

10 כפות שמן

2 כפיות קימל טחון

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

200 גרם קמח מצה

6 ביצים


אופן ההכנה:
==========
1. יש לחמם תנור ל-200 מעלות ולרפד תבנית האפייה בנייר אפייה.

2. להרתיח בסיר מים, שמן ותבלינים. ברגע שרותח יש לכבות את האש ולהוסיף את קמח המצה בבת אחת.

3. יש לבחוש היטב ולהוסיף את הביצים זו אחר זו ללא הפסקה עד לקבלת בצק אחיד.

4. להוסיף מעט קמח מצה אם הבצק דביק מדי וליצור כדורים בגודל של לחמניית ביס. ניתן לשמן מעט את כפות הידיים או להשתמש בכפפות חד פעמיות בזמן יצירת הכדורים.

5. להניח בתבנית ולאפות 45 דקות.

6. מומלץ להגיש חם.

בתיאבון!
סלט גזר
איך להכין סלט גזר וארטישוק עם אריסה וכוסברה?


הנה מתכון אביבי של השף רפי כהן לסלט ארטישוק עם אריסה וכוסברה:


המצרכים:
=========
5 ראשי ארטישוק

4 גזרים

4 שיני שום קצוצות

2 כפות אריסה (או פלפלצ'ומה או פפריקה מרוקאית)

1/2 כפית זרעי כמון כתושים

1 כפית פלפל לבן גרוס

פלפל ירוק חריף קלוי, קלוף ופרוס

1 כף לימון כבוש קצוץ

1/2 כף סוכר

3/4 כוס מיץ לימון

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים

מלח


אופן ההכנה:
===========
1. חותכים את ראשי הארטישוק לרבעים, מנקים מקוצים ומניחים בקערה עם מים ומיץ לימון - למניעת השחרה.

2. קולפים את הגזרים, חוצים לאורך ופורסים לפרוסות אלכסוניות.

3. מבשלים את הגזר ורבעי לבבות הארטישוק במי מלח עם כף מיץ לימון כ-6 דקות לערך (לא עד ריכוך מלא - חשבו שהם ישמרו נגיסים). מסננים ומעבירים לקערה גדולה.

4. מניחים את כל המרכיבים מלבד הארטישוק והגזר בקערה, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול על פי הצורך. יוצקים את הרוטב על הארטישוקים והגזרים, מערבבים היטב ומניחים למשך חצי שעה לספיגת טעמים. מערבבים מדי פעם.
עוגיות
מתכון עוגיות שקדים לפסח?


הנה מתכון לעוגיות שקדים כשרות לפסח של הקונדיטור מיקי שמו מרשת "שמו הקונדטוריה", כפי שפורסם בעיתון מגה פוסט במרץ 2010:

המצרכים ל-20 עוגיות:
=================
2 חבילות (200 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

2 כפות (20 גרם) סוכר

1 כף (30 גרם דבש)

1 חלבון


אופן הכנה:
=========
1. מערבבים בקערה לפי הסדר: שקדים מולבנים, סוכר, דבש (שחיממנו מעט) ולבסוף את החלבון.

2. מצפים תבנית בנייר אפייה, נוטלים מתערובת השקדים בעזרת כפית טבולה במים ומניחים קבוצות, קבוצות במרווחים של 2 ס"מ אחד מהשנייה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כחצי שעה, או עד שהעוגיות מזהיבות קלות.

פסח

לזניה
איך להכין לזניה כשרה לפסח?


הנה מתכון ללזניה כשרה לפסח, כפי שפורסם בידיעות אחרונות במרץ 2007:

המצרכים ל-8 מנות:
===============
3 מצות שבורות לארבעה חלקים

מים רותחים

2 כוסות רוטב עגבניות ביתי

כפית אורגנו

כפית ריחן

מלח ופלפל לפי הטעם

גביע וחצי קוטג' 5% שומן

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

החומרים לרוטב עגבניות ביתי:
========================
1 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות

100 גרם רסק עגבניות

כף שום קצוץ

בצל גדול פרוס לטבעות

כפית מלח

כפית פלפל

מיץ מלימון אחד

2 כפות שמן זית

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנת הרוטב:
==============
מרתיחים יחד את כל החומרים פרט לפטרוזיליה ומבשלים חצי שעה. מוסיפים את הפטרוזיליה.

אופן הכנת הלזניה:
==============
1. יוצקים מים רותחים על המצות ומסננים במסננת גדולה.

2. מערבבים רוטב עגבניות עם האורגנו, הריחן, המלח והפלפל.

3. שמים מעט מהרוטב בתבנית שטוחה, מכסים בשכבת מצות, מכסים בשכבת רוטב, מוסיפים קוטג', מניחים שכבת מצות, שכבת רוטב ומעל - גבינה צהובה.

4. אופים בחום בינוני כ-20 דקות.
חדר ילדים
איך לעשות סדר במשחקים שבחדר הילדים?



כך עושים סדר במשחקים שבחדר הילדים:

1. ממיינים את כל המשחקים והספרים ומחליטים מה נשאר בבית ומה עובר הלאה לתרומה או לבני משפחה צעירים יותר

2. את כל משחקי הקופסה מניחים במרוכז לאחר שבדקתם שלא חסרים בהם חלקים

3. את המשחקים של הילדים הצעירים יותר מניחים במספר קופסאות ועליהן רושמים או מדביקים תמונה של תכולתם

5. מסדרים את הספרים לפי גיל הילדים, צד אחד של המדף ספרים לצעירים וצד שני לבוגרים יותר או שמסדרים אותם במדפים שונים

6. משחקים וספרים שהילדים עדיין לא מוכנים להיפרד מהם ועם זאת כלל לא משחקים עמם כדאי לשים בארון גבוה ולא בטווח הראיה, כך הם לא יצרו עומס ויוסיפו בלגן
לחמניות
איך להכין לחמניות כשרות לפסח?


הנה מתכון ללחמניות כשרות לפסח. הלחמניות קלות להכנה ומדהימות עם מילוי מתוק או מלוח. אני מכינה אותן שנה אחרי שנה והן נחטפות....

המצרכים:
========
קמח מצה, מים, שמן, ביצים, מלח, פלפל שחור.

אופן ההכנה:
=========
1. בסיר רחב שמים 2 כוסות מים (400 מ"ל) + 10 כפות שמן + 2 כפיות מחוקות מלח + חצי כפית מחוקה פלפל שחור –מערבבים ומרתיחים.

2. כשרותח, מכבים אש מיד, מוסיפים 200 גרם קמח מצה (2 כוסות), מערבבים היטב ומניחים להצטנן כמה דקות.

3. מוסיפים פנימה 6 ביצים, אחת אחת ומערבבים במהירות עד שכל ביצה נבלעת בתערובת.
בוחשים היטב בכף עץ.

4. בעזרת 2 כפות מרימים מהעיסה גוש בגודל קלמנטינה (40 גרם) ויוצרים כדורים. מניחים אותם במרווחים קטנים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
ניתן ללטפן ביד משומנת לשפר את מראן שיהיו חלקות יותר.

שומשום (כשר לפסח) – ניתן לפזר מעל

לאפות 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

מתקבלות כ- 19 לחמניות.

מקור המתכון: אודטה

תיהנו!
בשר בקר
איך להכין תבשיל בקר בסילאן?


הנה מתכון לתבשיל בקר בסילאן של מאיה דרין כפי שפורסם במגזין לייף סטייל במאי 2012:

המצרכים:
========
2 ק"ג שפונדרה/קשתית מנוסרת(לבקש מהקצב)

למשרה:
=======
1/2 כוס חומץ בלסמי

2.5 כפות סילאן

1/4 כוס רוטב סויה מוכן

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

2.5 כפות סוכר דמררה

1 כפית פלפל שחור

4 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים בו את נתחי השפונדרה במשך הלילה. מסננים ושומרים את נוזלי ההשריה.

2. מחממים תנור ל-175 מעלות.

3.מחממים מחבת שיכולה להיכנס לתנור ומשחימים בה את נתחי הבשר. יוצקים את נוזלי ההשריה ומוסיפים מים עד 3/4 מגובהה של המחבת.

4. עוטפים בנייר כסף וצולים בתנור במשך כשעתיים וחצי עד שלוש.


עוגיות שקדים
איך להכין עוגיות שקדים לפסח?


הנה מתכון לעוגיות שקדים לפסח של מיקי שמו:

המצרכים:
========
2 חבילות (200 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

2 כפות (20 גרם) סוכר

1 כף (30 גרם) סוכר

1 חלבון

אופן ההכנה:
==========
1. מערבבים בקערה לפי הסדר שקדים מולבנים, סוכר, דבש (שחיממנו מעט) ולבסוף את החלבון.

2. מצפים תבנית בנייר אפייה, נוטלים מתערובת השקדים בעזרת כפית טבולה במים ומניחים קבוצות קבוצות במרווחים של שני סנטימטרים אחת מהשנייה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ואופים חצי שעה או עד שהעוגיות מוזהבות.
איך להכין מרק עוף עם כופתאות מצה?



הנה מתכון להכנת מרק עוף וכופתאות מצה של מאיה דרין כפי שהתפרסם בעיתון ישראל היום במרץ 2014:

המצרכים למרק:
=============
2 כרעי עוף

1 כף שמן קנולה

1 בצל מקולף וחתוך לרצועות

1 שורש סלרי מקולף וחתוך לפרוסות

2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות עגולות

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם


מצרכים לכופתאות מצה עוף:
======================
1 כוס קמח מצה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כף שמן חמניות

1ו-1/3 כוסות מים רותחים

חופן פטרוזיליה

חופן שמיר

1 כוס נתחי עוף מהמרק

אופן ההכנה:
==========
1. מכינים את המרק: מחממים ביר, מתבלים את הכרעיים במלח ופלפל שחור גרוס ומשחימים מכל הצדדים.

2. מוציאים את הכרעיים מהסיר ושמים בצד.

3. מוסיפים לסיר כף שמן קנולה ומזהיבים את הבצל, את שורש הסלרי ואת הגזר.

4. מחזירים את הכרעיים לסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומביאים לרתיחה.

5. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות.

6. מתקנים תיבול.

7. מכינים את הכותפאות: טוחנים את כל המרכיבים. מצננים את התערובת במקרר לפחות כשעה.

8. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז. מבשלים את הכדורים במים רותחים ומומלחים ומגישים עם המרק.

בתיאבון!
איך מומלץ לערוך את שולחן ליל הסדר?


כך מומלץ לערוך את שולחן ליל הסדר:

1. בחרו מפה לבנה או באחד מהגוונים של סט הכלים. במידה ולא מספיקות לכם המפות, ניתן לפרוס ביניהן ראנר יפה שישלים את החלק החסר.

2. אם יש הרבה אנשים, כדאי לסדר את השולחנות בח'.

3. סדר הצלחות: צלחת למנה עיקרית ומעליה צלחת למנה ראשונה. את צלחות המרק לא נהוג להניח מראש הכל על השולחן, אלא להגישן מלאות לכל אחד. למעוניינים, ניתן מתחת הצלחת למנה העיקרית לפרוס פלייסמטים או להניח פלטת הגשה תואמת.

4. סידור הכוסות: מצד ימין של הצלחת יש להניח גביע ייןו לצידו כוס לשתיה קרה.

5. סידור הסכו"ם: מצדה הימני של הצלחת מניחים שני סכינים: סכין גדול בצד הפנימי וסכין קטן בצד החיצוני. ליד הסכין הקטן יש להניח כף למרק. מצד שמאל של הצלחת יש להניח מזלג גדול ולצידו מזלג קטן יותר.

6. יהיה יפה להניח במרכז השולחן , ליד צלחת הפסח, פמוטים עם נרות חג גבוהים, כד או שניים עם פרחים צחורים ולפזר עלים או מעט פרחים יבשים על השולחן.

7. ניתן להניח מפיות תואמות בצבען בתוך הכוס או מתחת לסכו"ם.
איך להכין סלט סלק אדום עם חזרת?



הנה מתכון להכנת סלק וחזרת:


המצרכים:
========
5 סלקים אדומים בינוניים

1 כף שורש חזרת לבנה מגוררת

1 כוס חומץ יין אדום

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים סגולים קלופים, חצויים ופרוסים

1 כפית פלפל לבן גרוס

2 כפות סוכר

מלח דק

מלח גס


אופן ההכנה:
===========

1. לחמם תנור ל-200 מעלות.

2. להניח שכבה עבה של מלח גס על תבנית אפייה ועלייה להניח את הסלקים. לאפות כשעה, לצנן ולקלף את הידיים.

3. לצקת לסיר חומץ בן יין וסוכר, להביא לרתיחה ולבשל עד שהסוכר נמס, להוריד מהאש ולמזוג לקערה.

4. לגרד סלק אחד על פומפייה ולהכניס לתוך הקערה.

5. לחתוך את שאר הסלקים לרבעים ולהוסיף לקערה.

6. להוסיף את שאר המרכיבים, לערבב היטב ולהמתין חצי שעה לספיגת הטעמים.
איך להכין קינוח פירות לפסח?


הנה מתכון של מיקה שרון לקינוח פירות לפסח:

המצרכים:
========
2 תפוזים חתוכים לפילטים נקיים מהעור והקליפה

1 אשכולית אדומה חתוכה לפילטים נקיים מהעור ומהקליפה

1/2 אננס טרי חתוך לקוביות קטנות

5 פסיפלורות נקיות רק התוכן והגרעינים

2 כוסות מיץ תפוזים טרי

3/4 כוס מיץ אשכוליות אדומות טרי

קליפת תפוז אחד נקייה מהחלק הלבן (המר) ופרוסה לרצועות דקות וארוכות

1/4 שורש ג'ינג'ר טרי פרוס לרצועות דקות וארוכות

סירופ סוכר

2-3 כפות גרנד מרנייר

אופן ההכנה:
==========
1. חולטים את קליפת התפוז והג'ינג'ר פעמיים במים רותחים כדי להוציא את המרירות.

2. מבשלים את הקליפה והג'ינג'ר לאחר החליטה בסירופ סוכר (כוס מים וכוס סוכר) עד שיהיו כמעט שקופים והסירופ יתעבה. מצננים מעט את הסירופ.

3. מערבבים את הסירופ עם המיצים והפירות (כולל תוכן הפסיפלורה). לצנן היטב ולהגיש עם כדור סורבה (סורבה קוקוס, פיסטוק או פירות מתאימים מאוד).


הערת המערכת:
אפשר להפוך את המתכון לפשוט יותר בדרך הבאה:

1. לוותר קליפת תפוז, ג'ינג'ר.

2. במקום אננס טרי להשתמש באננס משומר.

3. במקום מיץ תפוזים טרי, להשתמש בפריגת תפוזים.

4. לוותר על סירופ סוכר. אם צריך להמתיק מעט עם סוכר ולהוסיף קואנטרו (ליקר תפוזים).
איך להכין קניידלך?



הנה מתכון להכנת קניידלך של "קפה בתיה" כפי שהתפרסם בעיתון "עכבר העיר":

המצרכים (עבור 15 יחידות):
======================
500 גרם קמח מצה

3 ביצים

200 סמ"ק מים חמים

מלח לפי הטעם

מעט פלפל לבן

4 כפות שמן קנולה


אופן ההכנה:
===========
מערבבים את כל החומרים עד שהתערובת חלקה ורכה. אם התערובת דביקה מדי אפשר להוסיף מעט קמח מצה, ואם היא קשה מדי אפשר להוסיף מעט מים. מניחים להצטננות במקרר לשעה, יוצרים כדורים קטנים בגודל שזיף ומכניסים בעדינות לתוך סיר עם מרק עוף צח רותח (או בסיר עם מים רותחים, קצת מלח וקצת שמן). מבשלים כ-20 דקות ומגישים.
איך להכין סוכריות חרוסת בשוקולד לבן?




הנה מתכון של קרין גורן לסוכריות חרוסת בשוקולד לבן כפי שפורסם במוסף סגנון של עיתון "מעריב" באפריל 2009:



חומרים ל-30 סוכריות:
=================

לחרוסת:
=======
1 חב' תמרים מגולענים בוואקום (500 גרם)

2 כפות דבש

2 כפות שמן

1/2 כוס יין אדום מתוק

1 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כוס קוקוס

1 כפית קינמון

קמצוץ ציפורן (לא חובה)



למקלות:
=======
30 מקלות קינמון קצרים

לציפוי שוקולד לבן:
==============
300 גרם שוקולד לבן

2 כפות שמן


אופן ההכנה:
==========

1. שמים בקערה את כל חומרי החרוסת ולשים בידיים לתערובת אחידה ולא דביקה (אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד יין מתוק, אם היא דביקה מדי מוסיפים עוד קוקוס).

2. בידיים רטובות מגלגלים את התערובת לכדורים בגודל עגבניית שרי ונועצים על מקל קינמון. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים עד להתקשות (שעתיים-שלוש).

3. ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל. מוסיפים שמן לשוקולד המומס ומערבבים.

4. טובלים את הסוכריות הקפואות בשוקולד ומעמידים על מגש מרופד בנייר אפייה. השוקולד יתקשה בתוך דקות. מומלץ לחזור על הציפוי פעמיים, למראה צחור וכיסוי מלא. שומרים במקרר עד ההגשה.

5. להגשה מרשימה במיוחד מומלץ למלא קערה יפה בהמון קוקוס, ולהעמיד בתוכו את הסוכריות.

בתיאבון!
איך להכין עוגת פאדג' שוקולד לפסח?


הנה מתכון של מיקי שמו לעוגת פאדג' שוקולד לפסח, עבור שתי תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ או תבנית פיירקס בגודל 27X17 ס"מ:

המצרכים:
========
7 ביצים מופרדות

160 מ"ל (2/3) חלב

120 גרם (1 כוס) קמח מצה דק

300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

300 גרם חמאה חתוכה לקוביות

300 גרם (1.5 כוסות) סוכר

לציפוי:
======
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-18 מעלות ומשמנים שתי תבניות.

2. טורפים חלמונים עם החלב בעזרת מטרפה ידנית בקערה. מוסיפים את קמח המצה ומערבבים לתערובת סמיכה.

3. ממסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (באן מארי) ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את השוקולד לתערובת החלמונים ומערבבים.

4. מקציפים חלבונים עם סוכר כ-4 דקות במהירות גבוהה לקצף יציב אך לא נוקשה ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבניות ומחליקים.

5. מניחים את התבניות בתוך תבנית עם דפנות גבוהות ויוצקים לתוכה מים חמים עד גובה 2 ס"מ מהתבניות ונזהרים שהמים לא יכנסו לתוך העוגה.

6. אופים כ-40 דקות לתבנית אינגליש קייק או כ-45 דקות לתבנית פיירקס, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב.

7. מכינים את ציפוי העוגה: מרתיחים שמנת מתוקה בסיר קטן, יוצקים על השוקולד, ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים כ-30 דקות לטמפרטורת החדר.

8. מחלצים את העוגות מהתבניות, יוצקים עליהן את הגאנש ומחליקים. אם העוגה נאפתה בתבנית פיירקס מצפים אותה כשהיא בתבנית.

9. מאחסנים את העוגות כשהן מכוסות במקרר עד שבוע.

בתיאבון!

איך להכין עוגת מצות ביין לפסח?



כך מכינים עוגת מצות ויין:

1. הרטיבו כמה מצות למשך כמה שניות בתוך מים.

2. טפטפו מעט יין על כל מצה רטובה.

3. הניחו בצפיפות את המצות הרטובות בתוך תבנית גדולה, זו ליד זו, כשכבת בסיס.

4. הרתיחו 2 גביעים של שמנת מתוקה בתוך סיר קטן וברתיחה, כבו את האש.

5. שימו 400 גרם קוביות שוקולד מריר, בתוך קערה קטנה.

6. צקו מעל השוקולד את השמנת החמה והתחילו לערבב בעדינות, עד לקבלת תערובת שוקולד מספיק אוורירית (ללא גושים).

7. צקו שליש מכמות התערובת אל מעל שכבת הבסיס שבתבנית (המצות).

8. כסו מעל לתערובת בשכבת מצות רטובות נוספת.

9. צקו עוד מחצית מכמות התערובת, מעל למצות, וכסו בעוד שכבת מצות.

10. צקו מעל הכל את שאר התערובת.

11. אפשר לקשט למעלה בקוקוס.

12. הכניסו למקרר למשך הלילה.


למחרת לפרוס ולהגיש. לאחר לילה במקרר, חיתכו ריבועים והגישו.


איך להכין סלט חרשוף מרוקאי?


הנה מתכון של השף רפי כהן לסלט חרשוף מרוקאי, המתאים לפסח ולהזדמנויות נוספות:

המצרכים:
=========
6 גבעולי חרשוף

8 שיני שום קצוצות גס

1-2 פלפלים ירוקים חריפים, פרוסים

2 כפיות כורכום

1 כפית כמון טחון

1 כפית פלפל לבן

1/2 כוס שמן זית או תירס

2 חופנים של עלי סלרי אמריקאי, קצוצים גס

מלח

אופן ההכנה:
==========
1. קולפים את גבעולי החרשוף בעזרת קולפן ירקות ומסירים את כל הסיבים (כמו שמקלפים אספרגוס). חותכים למקטעים 10 ס"מ ומעבירים לקערה עם מים ולימון למניעת השחרה.

2. מבשלים את גבעולי החרשוף במי מלח עם 2 כפות מיץ לימון כשעה. מסננים.

3. פורסים את גבעולי החרשוף לפרוסות ברוחב של סנטימטר.

4. מחממים מחבת רחבה עם שמן הזית ומוסיפים את השום. מזהיבים קלות ומוסיפים את התבלינים, מיץ הלימון והמלח.

5. מוסיפים את החרשופים וממשיכים לבשל על להבה בינונית תוך כדי ערבוב, כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את עלי הסלרי, מערבבים ומצננים קלות.
איך להכין סלט וולדרוף?


הנה מתכון לסלט וולדרוף:

המצרכים:
=========
3 תפוחי עץ חמצמצים מזן גרני סמית

3-4 כפות מיץ לימון טרי

4-5 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים היטב

50-100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

אננס משומר בקוביות

4-5 כפות מיונז

מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
==========

1. לגלען, לקלוף ולחתוך את התפוחים לפרוסות דקות ולהניח בקערה.

2. לזלף את הלימון מעל התפוחים למניעת השחרתם.

3. לחתוך את גבעולי הסלרי לאורכם ולהעבירם לקערת התפוחים.

4. להוסיף אגוזי מלך, מלח, פלפל ומיונז ולערבב היטב.

5. לטעום, לתקן תיבול, להגיש קר.
איך להכין מצה עם ביצה בעשבי תיבול?


הנה מתכון מצוין לאורחות בוקר וערב בחג הפסח של ביצה ומצה:

המצרכים לארבע מנות:
==================
4 ביצים טרופות

2 מצות

1 חופן שמיר

1 חופן פטרוזיליה

1 חופן בצל ירוק

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מלח לפי הטעם

4 כפות שמן זית


אופן ההכנה:
===========

1. יש להרטיב עט את המצות על מנת שתהיינה רכות, לפורר אותן לתוך קערה ולהוסיף את הביצים.

2. להוסיף את התבלינים ועשבי התיבול ולערבב היטב.

3. לחמם במחבת קטנה את שמן הזית ולצקת לתוכה רבע מכמות הבלילה, לטגן כשתי דקות על אש בינונית מכל צד, להוציא ולהגיש. לחזור על הטיגון עם שאר הבלילה. במידה ואין מחבת קטנה, ניתן לטגן את כל הבלילה במחבת גדולה ולחלק לפני ההגשה.


בתיאבון!
מתכון לכדורים מתוקים ללא אפיה ממצות?
נשארו לכם מצות מפסח? - הנה מתכון לכדורים מתוקים וטעימים..


המצרכים:
=======
200 גרם מרגרינה בטמפרטורת חדר

1 כוס סוכר

3 ביצים

4 כפות קקאו גדושות

100 גרם קוקוס טחון

100 גרם שקדים קצוצים

4 מצות מפוררות לפירורים (אפשר קמח מצה)


אופן ההכנה:
==========
להפריד חלמונים מן החלבונים.

להקציף החלבונים עם הסוכר - תערובת מס' 1.

לטרוף את החלמונים עם המרגרינה – תערובת מס' 2.

להוסיף תערובת 1 ל-2 בעדינות.

להוסיף חלק מהקוקוס הטחון (חלק להשאיר לציפוי).

להוסיף את השקדים ופירורי המצה.

ליצור כדורים בידיים (רטובות מעט) לגלגל בקוקוס הנותר ולהניח בגביעי נייר.

הערה: אפשר לגלגל את הכדורים באבקת קקאו במקום בקוקוס.
איך להכין סלט גזר?
איך להכין עוגיות קוקוס ממולאות ללא תוספת סוכר וגלוטן?
איך להכין מאפה מצה ובשר?
איך להכין צלי בקר ביין אדום?
איך להכין עוגיות שוקולד לפסח?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.