» «
עוגת קוקוס
איך להכין עוגת קוקוס לפסח?


הנה מתכון לעוגת קוקוס מצויינת לפסח, שנתנה ליהי לפיד בפסח 2012:


המצרכים לבסיס העוגה:
===================
5 ביצים - להפריד חלמונים מחלבונים

1/2 כוס סוכר להקצפת החלבונים

150 גרם קוקוס



המצרכים לציפוי הביניים:
===================
200 גרם שוקולד מריר

1 כף חמאה (או מרגרינה)

5 חלמונים

1 שמנת מתוקה



המצרכים לציפוי:
==============
1 שמנת מתוקה

1 כף סוכר

לפיזור: אגוזי מלך טריים קצוצים



אופן ההכנה:
===========
1. מפרידים 5 ביצים, מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר.

2. כשהקצף יציב מקפלים לתוכו 150 גרם קוקוס.

3. אופים בתנור בתבנית 28 קפיצית ומשומנת, עד שזה מזהיב (לא היבהל שקצת צונח).



הכנת הקרם לציפוי הביניים:
=====================
4. בינתיים ממיסים 200 גר' שוקולד מריר עם כף חמאה (או מרגרינה) - אפשר במיקרו בזהירות או בסיר בתוך סיר.

5. נותנים לעיסת השוקולד להתקרר קצת ומערבבים פנימה את החלמונים.

6. מקציפים חבילת שמנת מתוקה ומערבבים לתוכה את השוקולד המועשר.

7. שופכים את הבלילה על משטח הקוקוס האפוי שהזהיב ומניחים במקרר. מחכים עד שיתקשה, כשעה.



הכנת הציפוי:
============
8. מקציפים עוד חבילת שמנת עם כף סוכר.

9. שופכים בעדינות על שכבת השוקולד ומפזרים למעלה אגוזי מלך קצוצים.

10. משאירים במקרר לכמה שיותר שעות.

בתיאבון!
מצה בריי
איך להכין מצה בריי עם עשבי תיבול?



הנה מתכון להכנת מצה בריי עם עשבי תיבול:

המצרכים:
=======
2 מצות

1/4 כוס מים או חלב

3-4 בצל ירוק קצוץ

חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה (שטופה לאחר ייבוש)

1/2 כפית פלפל צ'ומה (או יותר, לפי הטעם)

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

1/4 כוס שמן חמניות או קנולה לטיגון


אופן ההכנה:
=========

1. לשבור את המצה לקערה, להוסיף את המים או החלב ולהשרות מספר דקות

2. להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב

3. לחמם שמן במחבת גדולה ולצקת מהתערובת למחבת, לטגן עד להזהבה יפה משני הצדדים, להניח על נייר סופג ולהגיש מיד

בתיאבון!
עוגת קוקוס
איך להכין עוגת קוקוס לפסח?


הנה מתכון לעוגת קוקוס לפסח (פרווה):

החומרים:
========
6 ביצים

¼1 כוס סוכר

½ כוס קמח מצה מסונן

100 גרם קוקוס

½ שקית אבקת אפיה (כשר לפסח)

2 כפות ברנדי (כשר לפסח)

100 גרם שוקולד מריר (פרווה)

אופן ההכנה:
===========
1.להקציף 6 חלבונים (לבנים) עם ¼1 כוס סוכר.

2. להוסיף 6 חלמונים (צהובים) ולערבב בעדינות.

3. לגרד את השוקולד בפומפיה גסה, להוסיף לקצף החלבונים ולערבב.

4. להוסיף ולערבב בעדינות: ½ כוס קמח מצה מסונן, 100 גרם קוקוס טחון, ½ שקית אבקת אפיה לפסח ו – 2 כפות ברנדי.

5. לשפוך לתבנית משומנת מספר 28, ולאפות בחום 180 מעלות כ – 45 דקות, עד שיזהיב, לבדוק בקיסם.

בתיאבון!
בראוניז
איך להכין בראוניס שוקולד מרציפן לפסח?



הנה מתכון לבראוניס שוקולד מרציפן לפסח של מאיה דרין כפי שפורסם בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-24 עוגות אישיות:
=======================
100 גרם חמאה

3 כפות ממרח שקדייה

1/2 כוס סוכר חום דחוס

1/2 כוס סוכר לבן

3 ביצים

3/4 כוס קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

100 גרם שוקולד ריטר ספורט במילוי מרציפן, קצוץ

לבלילת השוקולד:
=============
100 גרם שוקולד מריר מומס

לבלילת המרציפן:
=============
50 גרם שוקולד לבן מומס

6 כפות סירופ רוזטה


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בגודל 20x30

2. במערבל מזון בעזרת וו גיטרה מערבלים חמאה, שקדייה, סוכר חום וסוכר רגיל לתערובת חלקה ואחידה.

3. מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך כדי טריפה מתמדת וממשיכים לערבל הכל עד שמתקבלת בלילה תפוחה וחלקה.

4. מוסיפים קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים בעדינות פנימה.

5. מחלקים את הבלילה לשתי קערות. לאחת מוסיפים את השוקולד המריר המומס ולאחרת את השוקולד הלבן והרוזטה.

6. יוצקים לתבנית את הבלילה הכהה ומעליה את הבהירה, מפזרים חתיכות של שוקולד ריטר ממולא מרציפן ומערבבים בעדינות כך שתתקבל דוגמת שיש.

7. אופים בתנור במשך כ-30 דקות או עד שקיסם שננעץ בלב העוגה נחלץ עטוף פירורים לחים.

8. מצננים וחותכים לריבועים. שומרים במקרר ולפני ההגשה מוציאים לכמה דקות.

בתיאבון!

פסח

סלט גזר
איך להכין סלט גזר?


הנה מתכון לסלט גזר של מאיה דרין, כפי שפורסם במוסף לייף סטייל במאי 2012:

המצרכים ל-4 מנות:
===============
1 תפוז מקולף ללא הציפה הלבנה

3 מרים קצוצים

1/4 כוס שמן זית

8 גזרים צבעוניים מגוררים

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות פיסטוקים קצוצים

2 כפות צימוקים


לרוטב:
======
1.5 כפיות כמון

1/4 כפית קינמון

1/4 כפית ג'ינג'ר טרי

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת

1/4 כוס מיץ תפוזים

1/4 כוס שמן זית

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. במחבת קטנה מבשלים פלחי תפוזים, תמרים ושמן זית על אש קטנה כ-15 דקות. מצננים היטב.

2. ערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

3. מערבבים בעדינות את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומגישים.
קייטנה
איך לבחור קייטנות לילדים?


הנה כמה קריטריונים חשובים לבחירת קיטנות לילדים:

1. וודאו מי מנהל את הקייטנה - האם הוא נמצא בשטח בזמן הפעלת הקייטנה, מהם סמכויותיו וניסיונו.

2. בקרו פיסית במקום בו מופעלת הקיטנה. וודאו שיש שם שטחים מוצלים דיים וכמו כן חדרים ממוזגים לשעות היום החמות.

3. בררו האם ילדי הקייטנה עוזבים את שטח הקייטנה למקומות אחרים, אם כן, כיצד הם נוסעים ומי מלווה אותם.

4. וודאו שיש שומר בשער במשך כל שעות הקייטנה.

5. וודאו זמינות עזרה ראשונה ומדריך עם הסמכה לחובש.

6. העדיפו קייטנות המופעלות ע"י גורמים מוכרים. בדקו והיו ערניים לכל הפרטים אם בחרתם קיטנה פרטית כלשהי (כלל נושאי ביטוח).

7. וודאו שיש לפחות מדריך אחד לכל 25 ילדים. זהו התקן שנקבע ע"פ משרד החינוך.

8. ערכו השוואות מחיר בין הקיטנות השונות

9. בדקו האם התכנים ונושאי הקייטנה לרוחכם.
ניקוי תריסים
איך לנקות תריסי אלומיניום?



אלו הדברים שיש להקפיד עליהם בניקוי תריסי אלומיניום:

- אין לגרד כתמים.

- אין להשתמש במטליות גסות או סקוטשברייד.

- חומרי ניקוי כימיים יעילים, אך ניתן ורצוי להשתמש בסבון כלים או נוזל לניקוי חלונות מדוללים במים.

- ניתן להסיר כתמים קשים עם אקונומיקה מדוללת במים, אלכוהול (כמו וודקה לדוגמה), כוהל או נוזל לכביסה.

- חשוב להקפיד שרמת חומציות חומרי הניקוי לא תעלה על 5-8 PH.

- יש להשתמש במטליות רכות בלבד, עליהן יש למשוח את חומרי הניקוי.

- תריסי גלילה שאינם בעלי נגישות מצידם החיצוני, יש לנקות בצורה זו: לסגור את התריס כמעט עד הסוף, להסיר את מכסה ארגז התריס כמעט עד הסוף ולנקות בעזרת מטלית בין השלבים. בכל פעם יש להעלות עוד כמה שלבים עד שמסיימים לנקות את כל משטח הגלילה.
עוגת מרציפן
איך להכין עוגת מרציפן כשרה לפסח?



הנה מתכון לעוגת מרציפן כשרה לפסח של מאיה דרין כפי שפורסמה בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-20 עוגיות:
==================
250 גרם מרציפן

2 ביצים טרופות

1 כף גדושה קורנפלור

2 כפות שמן קוקוס

למילוי:
=====
4 כפות גדושות ריבת משמש

לשטרויזל:
========
100 גרם שמן קוקוס מוצק

1/2 כוס סוכר דמררה

1/2 כוס סוכר קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס אגוזי לוז מולבנים או פקאן לא קלוי

1 כוס אבקת שקדים

אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. מכינים את השטרויזל: במעבד מזון טוחנים בזריזות את כל מרכיבי השטרויזל לתערובת פירורית, שומרים במקרר.

3. במעבד מזון מעבדים את המרציפן והביצים לתערובת חלקה.

4. מוסיפים את הקורנפלור ושמן הקוקוס ומעבדים לתערובת אחידה.

5. יוצקים את הבלילה לתבניות אישיות עד למחצית גובהן ואופים במשך 5 דקות.

6. מוציאים מהתנור ומורחים בעדינות שכבת ריבה, מפזרים מעך שטוריזל בכמות נדיבה ומחזירים לתנור. ממשיכים לאפות במשך כ-10 דקות נוספות עד שהשטרויזל זהוב.


עוגת קוקוס
איך להכין עוגת קוקוס עסיסית כשרה לפסח?



הנה מתכון של מיקי שמו לעוגת קוקוס כשרה לפסח לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

המצרכים:
========
4 ביצים מופרדות + 4 חלבונים

120 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה

120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים

210 גרם (3 כוסות) קוקוס טחון

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

175 גרם (3/4 כוס) סוכר

1/4 כפית מלח

60 גרם (1/2 כוס) קמח מצה דק

25 גרם (1/4 כוס) אבקת שקדים

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

100 גרם שוקולד מריר מגורר גס

לקישוט: אבקת סוכר


אופן ההכנה:
==========
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

2. מערבלים 4 חלמונים עם שמן קנולה, מיץ תפוזים, קוקוס ותמצית וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות במהירות אטית - בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מקציפים 8 חלבונים עם סוכר ומלח בקערת מיקסר כ-5 דקות לקצף יציב.

4. מערבבים בקערה נפרדת קמח מצה עם אבקת שקדים, אבקת אפייה ושוקולד מגורר.

5. אופים 55-60 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

6. מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר שלושה ימים.

בתיאבון!




איך להכין מאפה מצה ובשר?


הנה מתכון למאפה מצה ובשר של מאיה דרין, כפי שפורסם במגזין לייף סטיל ב-11.4.11:



המצרכים:
=======
2 מצות

2 ביצים טרופות

1 כפית אבקת שום

1 כפית פפריקה


למילוי:

2 בצלים פרוסים לרצועות

4 כפות שמן זית

4 כפות סוכר דמררה

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

4 שיני שום כתושות

2 כפות רוזמרין קצוץ

2 ביצים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם



אופן ההכנה:
=========
1. מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת ומשחימים את רצועות הבצל. מוסיפים סוכר דמררה ומקרמלים קלות.

2. מעבירים את הבצל לקערה גדולה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.

3. מתבלים את שתי הביצים הטרופות באבקת שום ובפפריקה. מרטיבים קלות את המצות במים וטובלים אותן בביצה הטרופה כך שתעטוף אותן היטב.

4. מניחים מצה אחת בתחתית תבנית ריבועית משומנת, מניחים מעל מתערובת הבשר, שמים מעל את המצה השנייה.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45 דקות עד שמשחים.


בתיאבון!
איך מכינים לחמניות מקמח תפוחי אדמה לפסח?



הנה מתכון לכ-30-40 לחמניות קטנות, כשרות לפסח:



המרכיבים:
=========
2 כוסות קמח מצה גס

2 כוסות מים רותחים

1/4 כוס שמן קנולה

1/4 כוס שמן זית

קורט מלח

פלפל שחור גרוס גס

תפוח אדמה

5 ביצים (מספר 1)


אופן ההכנה:
===========

1. אפו את תפוח האדמה בקליפתו, בטמפ' של 200 מעלות, עד שאפשר לנעוץ בו מזלג. אפשר לאפותו גם כמה ימים מראש ולאחסן במקרר.

2. הכניסו את קמח המצה בקערה וצקו מעליו את שמן הקנולה ושמן הזית.

3. ערבבו היטב.

4. הוסיפו מים רותחים, קורט מלח ואת הפלפל השחור הגרוס.

5. קלפו את תפוח האדמה האפוי, מעכו אותו היטב במזלג וערבבו עם הביצים היטב.

6. הוסיפו בהדרגה את תערובת הביצים לתערובת קמח המצה, חמישית מתערובת הביצים בכל מזיגה, וערבבו היטב כך שכל הביצים ייבלעו היטב בעיסה.

7. טעמו את העיסה והשלימו מלח ופלפל על פי הטעם.

8. חממו את התנור ל-180 מעלות.

9. רפדו את התבניות בנייר אפיה.

10. שמנו את הידיים בשמן והכינו כדורים קטנים. הניחו כל כדור בתבנית.

11. לפני האפיה, פזרו מעט קמח מצה על הלחמניות.

12. אפו כ-20 דקות בתנור, או עד להזהבה של הלחמניות.


בתיאבון!
איך להכין את המטבח לקראת פסח?



כך מכינים את המטבח לקראת פסח:

1. מספר שבועות לפני החג מרכזים את כל המזון החמץ מהמזווה, מהמקרר ומהמקפיא.

2. מבשלים את כל מה שניתן ואם יש צורך מקפיאים.

3. רושמים על הקופסאות המיועדות להקפאה את תכולתן והתאריך שלהן ואוכלים לפני החג.

4. שבוע לפני החג עושים סדר בכלים, את כל מה ששבור, סדוק או שאין בו שימוש תורמים או זורקים.

5. מרוקנים את הארונות מכלים, בכל פעם ארון אחד, לפי הסדר, שוטפים היטב את הכלים, מקרצפים את הארון, מייבשים היטב ומחזירים את הכלים בצורה מסודרת.

6. מפנים את המזווה או את הארונות ממזון, מנקים היטב ומחזירים את אריזות האוכל למקום לאחר שבודקים שהם בתוקף.

7. מפנים את השיש לחלוטין ובחומרי ניקוי ייעודיים מנקים היטב את השיש, הכיריים על כל חלקיהם, הקרמיקה והכיור.

8. עורכים נקיון יסודי למקרר, ראו טיפים בתגית "מקרר, "נקיון".

9. לסיום מנקים בחומר ייעודי את דלתות ארונות המטבח ושוטפים את רצפת המטבח.
איך להכין חרוסת?



הנה מתכון לחרוסת:

המצרכים:
=======
1 כוס שקדים תערובת אגוזים קלויים (אגוזי פקאן, אגוזי מלך ושקדים)

1/2 אגס קלוף וחתוך לחתיכות

1 תפוח קלוף וחתוך לחתיכות

4 תמרי מגוהול מגולענים

3 דבלים

3 כפות ממרח תמרים

2 כפות מייפל טבעי או סילאן טבעי

2 כפות ממרח אגוזי לוז או שקדים טבעי


אופן ההכנה:
=========
- טוחנים את האגוזים והשקדים במעבד מזון או בלנדר.

- מוסיפים את התפוח והאגס וטוחנים.

- מוסיפים דבלים ותמרים וממשיכים לטחון.

- מוסיפים את כל שאר החומרים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
כיצד מכינים גלילת מצות מתוקה?



המצרכים:
=======
6 מצות

100 גרם מרגרינה – בטמפרטורת החדר

תמצית וניל

סוכר - לפי הטעם

2 כפות אבקת קקאו

יין – לפי הצורך

אבקת סוכר

לציפוי:
====
100 גרם שוקולד לבישול

1 כף מרגרינה


אופן ההכנה:
===========
1. פוררו את המצות והרטיבי אותן ביין.

2. ערבבו היטב את - המרגרינה, הסוכר, תמצית הוניל והקקאו עד לקבלת קרם.

3. ערבבו עם המצות.

4. גלגלו לצורת נקניק מאורך, טבלי הכל באבקת סוכר.

5. המסו את השוקולד בכלי על גבי סיר אדים וערבבו עם המרגרינה.

6. צננו מעט ואחר"כ לצקת הציפוי על הגלילה.
איך להכין ממתק מוצרט לפסח?



הנה מתכון לממתק מוצרט כשר לפסח של מאיה דרין כפי שפורסם בעיתון ישראל היום באפריל 2014:

המצרכים לכ-12 תופינים:
===================
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

2 כפיות שמן קוקוס

200 גרם שקדים מולבנים

4-5 כפות סירופ רוזטה

1 כף אבקת סוכר

2 כפיות מחית פיסטוק


אופן ההכנה:
==========
1. ממסים את השוקולד עם שמן הקוקוס. מצפים תחתית ודפנות של תבנית פרלינים או של עטרות נייר קטנות לממתקים. מקררים עד שמתקשה.

2. בינתיים, במעבד מזון טוחנים במהירות ובעוצמה את השקדים עם הרוזטה ואבקת הסוכר עד שמתקבל מרציפן רך.

3. מחלקים את המרציפן לשניים. משאירים את מחציתו לבנה. את המחצית השנייה מערבבים עם מחית הפיסטוק לקבלת מרציפן ירוק.

4. בעזרת האצבעות יוצרים דיסקיות מרציפן קטנות ושטוחות המתאימות לקוטר הממתק, ממלאים דיסקיות מעל דיסקית בתוך בסיס השוקולד ומהדקים.

5. יוצקים מעל שוקולד מומס כך שיצפה את המרציפן מכל הכיוונים.

6. שומרים במקרר.

בתיאבון!
איך להכין עוגת בראוניס כשהכל כשר לפסח? יש מתכון?


הנה מתכון להכנת עוגת בראוניס כשרה לפסח:


המצרכים:
========
100 גרם חמאה מומסת

5 ביצים

200 גרם שוקולד מריר מומס

1 כוס סוכר

1 כוס קמח מצה

1 כפית נס קפה

1 כפית אבקת אפייה


אופן ההכנה:
===========
1. לערבב את כל החומרים היבשים יחד.

2. להוסיף ליבשים את החמאה המומסת ולאחר ערבוב קל גם את השוקולד המומס.

3. להוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב היטב.

4. לאפות בחום בינוני בערך 30 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

5. לחתוך את העוגה לריבועים מיד כשהיא יוצאת מהתנור.

בתיאבון!
איך להכין מוס שוקולד כשר לפסח?


הנה מתכון למוס שוקולד כשר לפסח:

המצרכים עבור שש מנות:
===================
150 גרם שוקולד

1/3 כוס סוכר

2 כפות מים

1 ביצה

2 חלמונים

1 כפית אבקת קפה נמס

2 כפות ברנדי

3/4 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
==========
1. ממיסים בזהירות את השוקולד בבאן מארי או במיקרו.

2. מבשלים את המים והסוכר במשך כ-4 דקות עד לבעבוע עז. מטפטפים טיפה אל קערית יבשה וקרה ואם הטיפה מתייבשת מיד יודעים שהסירופ מוכן.

3. מקציפים את הביצה והחלמונים לקצף בגוון צהבהב ומוסיפים לו לאט לאט את סירופ הסוכר הרותח וממשיכים להקציף עד שהקצף בהיר, צונן אך לא קר ותפוח מספיק.

4. מוסיפים את השוקולד המומס ואת אבקת הקפה בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים את הברנדי ומניחים בצד להתקרר.

5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה ויציבה, מקפלים בעדינות לקציפת השוקולד הקרה.

6. מעבירים לקעריות הגשה אישיות ושומרים מכוסה במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.


איך להכין כבד קצוץ דל קלוריות?


הנה מתכון להכנת כבד קצוץ דל קלוריות:

המצרכים:
=========
230 גרם כבדי עוף צלויים

1 כף שמן זית

תרסיס שמן

1 בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות

2-3 שיני שום קלופות וכתושות

1 ביצה קשה + 2 חלבוני ביצים קשות

מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

אופן ההכנה:
==========
1. מטגנים את הבצל והשום במחבת עם שמן זית ותרסיס שמן כ-30 דקות על אש קטנה.

2. מעבירים למעבד מזון יחד עם הכבד והביצים ומרסקים.

3. אם המרקם סמיך מדי, אפשר להוסיף מרק עוף שהשומן הוסר ממנו.

4. מתבלים במלח ופלפל.
איך להיפטר מהבלגן בבית?


בבית הישראלי הממוצע שוכנות דרך קבע כמה פרות קדושות , שאיכשהו התקבעו בתודעה הישראלית כבלתי ניתנות להשלכה. ("את זה לא זורקים! חס וחלילה!"). והתירוצים הקבועים הם: "אבל מה נעשה אם יבואו אורחים?" ו"זה בשביל הילד הבא" (או "בשביל ההריון הבא").

הבה נקרא להן בשמן:

1. מצעים ישנים - קשה להאמין, איזה שטח יקר נתפס בארונות ע"י סדינים, ציפות וציפיות ישנים. מדובר באובייקטים גדולים, שלמרות כל הקיפולים (והם אף פעם לא מתקפלים טוב וקטן. בייחוד סדיני הפינוקיו) סותמים לנו את המדפים והמגירות. ועל אף שהם כבר ישנים ודהויים ולא אופנתיים, אנחנו מסרבים בתוקף להיפרד מהם. הרי מה נעשה אם יבואו אורחים? על מה הם יישנו?

אז קודם כל, נשאל את עצמנו בכנות: כמה לילות בשנה אנחנו ב-א-מ-ת מלינים אורחים בביתנו הקט? נגלה שהרבה פחות ממה שאנחנו חושבים. וכשכבר לן אצלנו מישהו הוא לא זקוק ליותר מסדין, ציפה וציפית אחת. סה"כ שלושה פריטים שניתנים לכביסה ולשימוש חוזר.

ואז, כדאי שנברר לכמה סטים של מצעים, אנחנו עצמנו זקוקים לשימוש שוטף (בהנחה שאנחנו מחליפים מצעים כל שבוע)? לדעתי, לא ליותר מארבעה מכל סוג למיטה הזוגית ולכל אחת ממיטות הילדים. וגם זה הרבה מדי. כיום, בעידן הmix match , שמאפשר לנו לזווג ציפיות, ציפות וסדינים מצבעים שונים, בהמון וואריאציות, אפשר לצמצם את מספר המצעים למינימום ההכרחי.

מה עוד, שכל הרשתות מוכרות כיום מצעים יפהפיים בהנחות ובמחירים שווים לכל נפש. ולכן, אפשר לחדש את המלאי לעיתים קרובות ולהיפטר מהמצעים הדהויים והמכוערים, שמביישים אותנו ואת מיטותינו. וכמובן- סותמים לנו את הארונות.

2. לבנים - דאונה מהתכנית הנהדרת "מכבסת הבית" (תרגום חופשי) אומרת, שלפי המחקרים, אנחנו לובשים 20% מהבגדים שלנו 80% מהזמן. וכמה שהיא צודקת...לתחתונים, חזיות וגופיות יש תכונה להתבלות במהירות בגלל הכביסות הרבות שהם עוברים. אבל איכשהו, נורא קשה לנו להיפרד מהם. שלא לדבר על התחתונים והגופיות של הילדים, שמתאימים להם לפרקי זמן קצרים מאד בגלל הגדילה המואצת.

הפתרון מצוי גם כאן בחשבון קצר ונוקב של צרכים אמיתיים לעומת פנטזיות: מן הסתם, אנחנו מחליפים תחתונים מדי יום. סה"כ- 7 זוגות תחתונים לשבוע פר נפש. אם אנחנו נקיים במיוחד - אנחנו מחליפים תחתונים פעמיים ביום, עוד 7 זוגות. סה"כ: 14 לאדם. אבל, בל נשכח את מכונת הכביסה שלנו שמכבסת בנאמנות את בגדינו. ולכן, מתוך 7 זוגות ה"ספייר" אפשר, בקלות לקצץ 4 זוגות. הגענו ל-10 תחתונים לאדם . נכון, זה נשמע נורא מעט. אבל אלה הצרכים האמיתיים שלנו. שאר הזוגות מיותרים ותופסים נפח במגירות הלבנים שלנו. שלא לדבר על כך, שאנחנו פשוט לא לובשים אותם.

אותו חשבון נכון לילדים.

וכנ"ל לגבי חזיות וגופיות שמהן אנחנו צריכים הרבה פחות מ-10 זוגות לשבוע.

עשו את החשבון בעצמכם והיפטרו מכל התחתונים המיותרים במגירות. וזאת משימה קלה למדי: תאתרו שם בוודאי המון לבנים אפורים, דהויים, עם גומי פרום. השליכו אותם לסל וחסל. אלו בסה"כ כמה חתיכות בד.

3. מערכות כלי אוכל - נו, הסרוויסים הידועים, עם 48 החלקים, שתופסים קילוואטים של נפח ארון. האמת המרה היא, שאנחנו לא זקוקים להם, רוב ימות השנה. וגם בהנחה שאנחנו מארחים משפחה וחברים לארוחות בערבי החגים, אנחנו משתמשים בהם (או בחלק מהם) לא יותר מ3-7 ערבים מתוך 365 ערבי השנה. ולרוב, יש לנו יותר מסט אחד כזה.

הצעתי היא, לייעל. אף אחד חוץ ממשפחות בנות 15 נפשות, לא כולל חתנים, כלות ונכדים לא זקוק באמת לכמות כזאת של כלי אוכל. לכן, הבה ניפטר בכיף מאותו סרוויס ישן ומכוער, שאנחנו מחזיקים בעל כורחנו (המדומה) בתחתית הארון. הבה נצמצם את כמות הצלחות, צלחות המרק, הכוסות, הקערות והקעריות למינימום ההכרחי בהתחשב, במקסימום האירוחים, שאנחנו מבצעים בפועל מדי שנה. זה נשמע מסובך, אבל זה חישוב פשוט מאד. וגם יעיל ומועיל.

וכמו במצעים, גם כאן, כדאי ומומלץ לאמץ את שיטת המיקס אנד מאטץ'. כלי אוכל, שיתאימו לכלים אחרים מבחינת העיצוב והצבע ויצמצמו באופן משמעותי, את קיבולת הארונות. (ואגב- מומלץ מאד לאכול מהם גם בימי חול. לא חייבים להסתפק בכלי פלסטיק וצלחות זולות ורחיצו. (הגששים כבר שרו מזמן ש" יש לי יום יום חג").
איך להכין גפילטע פיש?



הנה מתכון להכנת גפילטע פיש:

המצרכים:
========
1 ק"ג בשר קרפיונים טחונים

1 בצל בינוני מטוגן

1 בצל

2 ביצים קשות

3 כפות גדושות קמח מצה

מלח ופלפל

1 דג קרפיון שלם

4 גזרים

2 בצלים



אופן ההכנה:
===========

1. להניח את בשר הקרפיונים בקערה.

2. לגרר את הביצים ולהוסיף לדגים.

3. לקצוץ את הבצל הטרי ולהוסיף אותו ואת הבצל המטוגן לתערובת.

4. להוסיף קמח מצה, מלח ופלפל וליצור קציצות.

5. לחתוך לפרוסות את הקרפיון השלם ולמלא בו מהקציצות, אך לא את כולן.

6. להניח את הקציצות ואת הפרוסות הממולאות בסיר שטוח ורחב עם מים רותחים ולבשל כחצי שעה.

7. לקלף את הגזר. לפרוס אותו ואת הבצל הנותר ולפזר מעל הקציצות.

8. לבשל את שהגזר מתרכך ולהגיש קר או בטמפרטורת החדר.

בתיאבון!
איך להכין מופלטה?



הנה מתכון להכנת מופלטה:

המצרכים:
=======
1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים יבשים

מים

חופן מלח

מצרכים למילוי:

דבש, ריבה, או כל ממרח מתוק אחר




אופן ההכנה:
========
1. מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק רך.

2. שמים את הבצק למנוחה של חצי שעה.

3. ליצור מהבצק כדורים בגובה של 3 ס"מ גובה ו-7 ס"מ רוחב ולהכניסם לקערת שמן.

4. להוציא את הכדורים מהשמן ולרדד אותם לעובי דק (בערך כשל דף נייר) בקוטר של מחבת.

5. לטגן את הדפים המרודדים בשמן רותח.

6. להוציא מהמחבת, למרוח את אחד הממרחים המתוקים ולהגיש!


בתיאבון!
איך להיפטר מעש הבגד?
איך להכין פשטידת פטריות לפסח ללא סוכר וגלוטן?
איך להכין קציצות פרסה צמחוניות?
איך להכין עוגיות בוטנים לפסח?
איך לנקות ולשמור על הגוף?


אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

העולם הוא צבעוני ומופלא, אאוריקה כאן בשביל שתגלו אותו...

אלפי נושאים, תמונות וסרטונים, מפתיעים, מסקרנים וממוקדים.

ניתן לנווט בין הפריטים במגע, בעכבר, בגלגלת, או במקשי המקלדת

בואו לגלות, לחקור, ולקבל השראה!

אֵאוּרִיקַה - האנציקלופדיה של הסקרנות!

שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.